Nizoral under graviditeten


◊ Medicinsk schampo 2%, röd-orange vätska.

Hjälpämnen: natriumlaurylsulfat - 380 mg, dinatrium lauryl sulfosuccinat - 150 mg, dietanolamid av kokosnötoljefettsyror - 20 mg, kollagenhydrolysat - 10 mg, makrogol metildekstrozy dioleat - 10 mg Natriumklorid - 5 mg av saltsyra - 4 mg, imidurea - 2 mg, smakämne - 2 mg, natriumhydroxid - 1 mg, färgämne "röd charmig" (E129) - 30 μg, vatten - upp till 1 g.

25 ml - flaskor högdensitetspolyeten med skruvlock (1) - kartongförpackningar.
60 ml - flaskor högdensitetspolyeten med skruvkåpa (1) - kartongförpackningar.
120 ml - flaskor högdensitetspolyeten med skruvlock (1) - kartongförpackningar.

Ketokonazol, ett syntetiskt imidazol-dioxolanderivat, har antifungal aktivitet mot dermatofyter, såsom Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. Och jäst, såsom Candida spp. och Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).

Nizoral shampoo 2% minskar snabbt flaking och klåda, som vanligtvis följer seborrheic dermatit, mjäll, scaby.

Koncentrationer av ketokonazol bestäms inte i blodplasman efter lokal applicering av Nizoral shampoo 2% på hårig del av hårbotten, men bestäms efter lokal applicering av schampon på hela kroppen i en koncentration av 11,2-33,3 ng / ml. Det är osannolikt att sådana koncentrationer kan orsaka någon läkemedelsinteraktion, men det är möjligt att allergiska reaktioner kan öka.

Shampoo NIZORAL®

Shampoo NIZORAL ® - det ursprungliga anti-mjälldrogen. Dess aktiva ingrediens syntetiserades 1976 i Janssen Pharmaceutical Laboratories (Janssen Pharmaceutica).

Effektiviteten av den aktiva beståndsdelen mot svampen (patogenandros) bekräftades av 64 kliniska studier *.

NIZORAL ® är ett terapeutiskt medel. Det eliminerar inte bara utseende av mjäll, utan också kämpar mot orsakerna till mjäll, vilket bidrar till att uppnå en varaktig och bestående effekt.

NIZORAL ® shampoo finns i två versioner - 60 och 120 ml. Om produkten används för att förhindra mjäll eller behandla seborrheisk dermatit (2-8 gånger i månaden), är 60 ml vanligtvis tillräckligt i 1,5-2 månader. Om flera familjemedlemmar använder schampot eller biverkningen används för att behandla flerfärgade lavar, bör du köpa en 120 ml förpackning.

NIZORAL®: Elk returnerar?

För att eliminera mjäll, vilket är en följd av den förbättrade reproduktionen av lipofila Malassezia furfur jästsvampar, som normalt finns på huden hos nästan alla friska personer, används speciella medicinska schampon baserade på ketokonazol. En av de mest beprövade externa preparaten är NIZORAL ® 1 mjällschampo. Den innehåller i sin sammansättning ett verksamt ämne som undertrycker den alltför stora tillväxten av skadliga svampar, vilket framkallar utvecklingen av seborrheisk dermatit och pityriasis.

NIZORAL ® har varit känt på den globala läkemedelsmarknaden sedan 1976. Denna överdriven drog, en medlem av anti-mjälllinjen som har en fungicid effekt, har många positiva recensioner.

Den kliniska effekten av det terapeutiska mjällschampo NIZORAL ® bekräftades under 64 kliniska prövningar *. Det är bevisat att under påverkan av detta läkemedel hos patienter med manifestationer av seborrheisk dermatit och chirimatit minskar intensiteten av klåda och flaking.

Medicinsk mjällschampo kommer i flaskor på 60 och 120 ml och levereras utan recept. Redan under de första två veckorna av användningen bidrar det till att förbättra hår och hårbotten, vilket eliminerar orsaken till mjäll *.

Medicinsk mjällschampo NIZORAL ®, i motsats till kosmetiska hårrengöringsmedel som används vid behandling av seborrheisk dermatit och eliminerar eller försämrar endast de yttre manifestationerna av sjukdomen, verkar direkt på sjukdomens etiologiska faktor. Efter eliminering av orsaken till mjäll, förbättras fysiologiska processer och mikrocirkulation i hårbotten, inflammation och klåda reduceras.

Antisvampshampo NIZORAL ® är avsedd för behandling och förebyggande av infektioner orsakade av jästmalassezia spp. (Pityrosporum spp.), - mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis. Shampoo från svampen i hårbotten NIZORAL ® appliceras på de drabbade områdena i hårbotten och kroppen, lämnar i 3-5 minuter och tvättas sedan noggrant med vatten.

Mjölkshampo är godkänd för användning från barns ålder 4. Samtidigt får NIZORAL schampo under graviditet endast användas efter samråd med läkare.

Mjäll och seborrheisk dermatit

Behandling: 2 gånger i veckan i 2-4 veckor
Förebyggande: Veckovis eller varannan vecka

Behandling: Dagligen i 5 dagar
Förebyggande: Dagligen i 3 dagar (enstaka behandling) före sommartid

Ansökningsordningen bygger på instruktionerna för beredningen.

Antisvampshampo NIZORAL ® är en tjock röd-orange vätska med en specifik lukt.

Tvättkomponenter.

Preparatet innehåller ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen) (dinatriumlaurylsulfat och kokosnötolja-etoxylerad fettsyra-dietanolamid), rengör hårbotten och tvätta ut mjällpartiklar.

Terapeutiska komponenter.

Ketokonazol (antifungal aktiv ingrediens) ingår som aktiv ingrediens i NIZORAL ® -schampo. Förutom ketokonazol innehåller schampo för oljig och torr mjäll saltsyra i dess komposition, vilket bidrar till korrigering av syra-basbalans (pH) samt imido-urea. Denna komponent, som används som ett antimikrobiellt konserveringsmedel för kosmetika och inom läkemedelsindustrin, är mycket effektivt mot ett stort antal gram-positiva och gramnegativa bakterier, svampar och mögel (USP 24-upplagan, NF19).

Övriga komponenter.

1. Formning av det luftgenomsläppliga, fukthållande skiktet på hudytan, med mjukgörande (utjämnande) egenskaper, med egenskaperna hos en våtkompress
2. Förlängning av verkan av extrakt, oljor etc. i kompositionen av kosmetiska kompositioner;
3. Gör håret glans, skapa ett kollagenskyddande skikt på hårets yta
4. Kosmetiska dofter och färgämnen, som innehåller NIZORAL ® -schampo (preparatets sammansättning anges i instruktionerna), ges endast till denna produkt för en estetisk effekt.

Den huvudsakliga aktiva komponenten i det terapeutiska mjällschampo för behandling och förebyggande av hårbotten i hårbotten är ketokonazol. Det är ett syntetiskt imidazol-dioxolanderivat. Antifungaskampo, som inkluderar ketokonazol, är aktiv mot jäst (Malassezia spp. (Pityrosporum spp.), Candida spp.) Och dermatofyter (Epidermophyton spp., Trichophyton spp., Microsporum spp.).

Denna ingrediens hämmar produktionen av ergosterol, triglycerider och fosfolipider som är nödvändiga för syntesen av cellväggen (patogenen förlorar sin förmåga att bilda filament och kolonier), bryter mot plasmamembranets permeabilitet. Det bör understrykas att den sekundära (förvärvade) resistansen mot läkemedlet inte utvecklas 3.

I schampo NIZORAL ® mjäll är koncentrationen av den aktiva beståndsdelen 2%. Medicinskt rengöringsmedel med denna ingrediens kan användas som ett schampo, visat vid pityriasis (flerfärgad) lav och oljig eller torr seborré, åtföljd av mjäll.

Shampoo NIZORAL ®: Användningen av läkemedlet bör vara föremål för kontraindikationer. Dessa inkluderar individuell intolerans mot någon av komponenterna i läkemedlet. Under graviditet och amning används NIZORAL ® -schampo endast om den avsedda nyttan för moderen överväger den potentiella risken för fostret och barnet.

Den aktiva komponenten i schampon från svampen i hårbotten (ketokonazol) detekteras inte i plasma vid extern användning 4.

Shampoo Nizoral - ett sätt att bekämpa svampen

Medicinsk schampo Nizoral används som externt medel vid behandling av hudsjukdomar orsakade av svampinfektioner. Läkemedlet är giftfritt, har en trevlig lukt och är lätt att använda.

Släpp form och sammansättning

Tillverkare producerar 2 former av tvättmedel med en terapeutisk effekt:

 • en liten flaska med en kapacitet på 60 ml - för förebyggande eller behandling av mjäll (varar i 1,5-2 månader);
 • stort pack med 120 ml - vid behandling av färgavtagande, som tvättmedel för kroppen.

Den aktiva substansen i läkemedlet är ketokonazol. Det är en komponent som uppvisar antifungal aktivitet och ger en terapeutisk effekt. Shampoo innehåller 2% ketokonazol.

Shampoo Nizoral packade i flaskor av den ursprungliga formen av högdensitetspolyeten. Varje behållare placeras i en kartong med tillverkarens logotyp Janssen Pharmaceutics NV (Belgien). Förutom flaskan med schamponglåda finns instruktioner för användningen.

Den aktiva substansen i läkemedlet är ketokonazol. Det är en komponent som uppvisar antifungal aktivitet och ger en terapeutisk effekt. Produkten innehåller 2% ketokonazol.

Huvuddelen av beredningen består av natriumlaurylsulfat och dinatriumlaurylsulfosuccinat-detergenter, såväl som ett färgämne och smakämne.

De terapeutiska egenskaperna hos ketokonazol komplement:

 • kollagenhydrolysat;
 • makrogoldiodat metyldextros;
 • kokosnöt dietanolamid;
 • natriumklorid (bordsalt);
 • saltsyra;
 • natriumhydroxid;
 • imidurea.

Shampooen är förpackad i flaskor av den ursprungliga formen av högdensitetspolyeten. Varje behållare placeras i en kartong med tillverkarens logotyp Janssen Pharmaceutics NV (Belgien).

Farmakologisk aktivitet

De aktiva komponenterna i Nizoral shampoo hjälper till att eliminera symptomen på svamphudsjukdomar:

 • pigmentfläckar;
 • klåda eller brännande;
 • peeling och separering av skalorna i det övre lagret av dermis (mjäll).

De har en närande och mjukgörande effekt, lindrar irritation och minskar inflammation i huden.

Den huvudsakliga terapeutiska effekten har ketokonazol. Ämnet är aktivt mot jäst och dermatofyter som påverkar hårbotten och kroppen. Det hämmar produktionen av organiskt material som är nödvändigt för byggandet av cellväggar. Som ett resultat, i en mikroskopisk svamp, minskar kolonins tillväxthastighet och de vitala processerna störs.

Den huvudsakliga terapeutiska effekten har ketokonazol. Ämnet är aktivt mot jäst och dermatofyter som påverkar hårbotten och kroppen.

En särskiljande egenskap hos ketokonazol är att patogener av svamphudsjukdomar inte förvärvar resistens mot läkemedlet. Nizoral hårtvätt kan användas vid behov för förebyggande och behandling med upprepade kurser.

Hjälpämnen ger elasticitet och glans till hår, skapar ett skyddsskikt av kollagen på ytan och hjälper till att bevara hudens normala fuktighet. Syror och alkalier som ingår i kompositionen normaliserar pH-nivån på ytan av dermis.

Hormonal eller inte?

Produkten innehåller inte hormonella ämnen. Vid långvarig behandling med kortikosteroider före användning av schampon rekommenderas det att avbryta dessa läkemedel gradvis, över 2-3 veckor. Schemat för gemensam användning av Nizoral och hormonella läkemedel kommer att bidra till att undvika avskaffandet av det senare.

Hjälpämnen ger elasticitet och glans till hår, skapar ett skyddsskikt av kollagen på ytan och hjälper till att bevara hudens normala fuktighet.

Indikationer för användning

Terapeutisk schampo med ketokonazol är ordinerad för att bekämpa patogenerna och symtomen på följande sjukdomar:

 • seborrheisk dermatit (röda fläckiga plack på huden);
 • seborré och håravfall i samband med bildandet av torr eller oljig mjäll;
 • lokal pityriasis versicolor på jämn hud;
 • seborisk psoriasis.

I försäljning kan du hitta kosmetisk schampo och balsam Nizoral profylax (250 ml), som inte innehåller ketokonazol. Detta läkemedel kan endast användas för att förhindra mjäll.

Nizoral under graviditeten

Igår köpte jag Nizoral schampo och bara idag undrade om det skulle kunna användas under graviditeten!? Och det var vad jag visste.

Flickorna före graviditeten var engagerade i gymmet och hårbotten svettade på pannan där håret började märka röda fläckar och gick till hudläkaren, sa en svamp eller seborré. dermatit. Så nu blev jag gravid och blev sjuk med Orvi och igen såg jag dessa fläckar och klåda. När graviditet kan sulsen schampo, nizoral, friderm användning? Vem kan hjälpa mig, så många exacerbationer i början av graviditeten.

Flickor! Hjälp mig! Kan mjäll förekomma under graviditeten !? Jag har aldrig lider av denna sjukdom, och jag kunde inte tänka på vad det skulle ta över. Därför syndar jag allt på B och hormoner! Jag glömde till och med problemet med ackumulering av hår på en kam, som jag inte skryter om nu. Jag använde inte tvål och smorde på huvudet, och jag tar inte nizoral, jag tar inte det! Dessutom är det inte så sällsynta "pulveriserade fläckar" men bara en skorpa på huvudet, som min Sophia under de första veckorna av livet! Vem ställde sig inför vad de kämpade? Jag är bara chockad, mig själv.

Jag tycker att det inte är någon hemlighet för någon att för de flesta läkemedelsföretag är det dyrt att göra forskning om kompatibilitet med GW för ett eller annat läkemedel. Och eftersom de behöver skriva något i instruktionerna skriver de - inkompatibla. Återförsäkrad, så att säga. Men organisationer som WHO genomför dessa studier och har en egen lista över tillåtna droger under amning. Här är en ärligt kopierad lista över några vanliga läkemedel härifrån:

>> Cream mot åldersfläckar

Problem med hårbotten överdrog mig i barndomen. Liksom hudproblem i princip. Endelös mjäll, klåda, peeling. Seborrheisk dermatit. Därefter sprang min mamma med mig genom huddisplayerna, fick recept för många talare, vilket jag måste säga, trots den obehagliga lukten och konsistensen, till och med mycket hjälpsam. Då, när jag bytte till fri simning, att stå i linje vid dessa dispensaries, för att vara ärlig blev det helt enkelt lat. Sedan försökte jag många märken och produkter. Nu vill jag skriva om dem, tillsammans med antidepressionsmedel.

Flickor! Det är synd att ens skriva, men vem kan möta ett sådant problem! Aldrig i ett liv var det ingen mjäll! Hela mitt liv mitt hår är min stolthet, de delar inte upp, de lyser alltid! Och här. först obemärkt, men nu. Hela huvudet är i snön. bra blondin och inte sett för mycket. Men varför nu? Pratade med min mamma, säger det här kan vara. Den harmoniska bakgrunden förändras och kroppen blir galen! Snart blir jag galen! Vem under graviditeten uppträdde också? Hur man kämpar? Även SQUAPHANE hjälper inte! Och den här.

I det här inlägget kommer jag att berätta och för mig själv som minne kommer jag att samla kunskap om hårvård, vilket hjälpte mig att stoppa förlusten. Jag säger genast att alla har sin egen typ av hår och hud, något som passar mig kan absolut inte passa andra. Tja, om möjligt skulle det vara bra för trichologen att dyka upp för att professionellt identifiera orsaken till problemen.

Jag öppnar denna Temko för att samla här all information om mediciner som kan / kan inte göras med HB.

Tranbär kan orsaka en allergisk reaktion i mintpoplar. Kan orsaka ökat spottning i ett barn, minskar mängden mjölk. Innehåller grönsaksöstrogener, vilket kan minska produktionen av sockermjölk. Innehåller bettaazaron, vilket orsakar cancer i djurvärme och erythemi. detta kan inte göras! Aloe innehåller antrakinoner, vilket orsakar intestinala spasmer och diarré, liksom salicylater, vilket kan leda till Reye syndrom i ett barns mage (löv, rötter, bark). I stora mängder orsakar det illamående, kräkas, lymfatiska.

Jag öppnar denna Temko för att samla här all information om mediciner som kan / kan inte göras med HB.

Hej till alla tjejer och mammor! Fick gynekologen. Hon utsåg mig som om det inte var en behandling. Hon tror inte på datordiagnostik (volymen av min inlägg Diagnostics of ART) och även när hon kontrollerade att hon hade inflammation i livmoderhalsen, kände hon inte igen att datordiagnostik visade att det fanns en dold infektion där. I allmänhet var jag ordinerad ett antibiotikum frånilid-500 och suppository rektalgenferon. Jag köpte en annan Nizoral för att behandla min seboré. Jag dricker Lactone och Festal till mage och tarmar.

Flickor, det är egentligen hela frågan: hur blir du av med det? Läs mer om hur "sjunkit till snöhuvudet" i katt. Under veckan av den tredje graviditeten (så snart äggcellen befruktades) bytte jag mitt vanliga schampo till en dyr med en supervolymseffekt. Effekten var bra (även älskad märkt), men efter en vecka eller två märkte jag mjäll. Jag bestämde mig för att jag på grund av byte av schampo (jag hade aldrig märkt det tidigare). Det var väldigt bedrövligt, och en vecka senare återvände jag till det gamla vanliga schamponet och tog bort det nya till det avlägsna.

Fortsatt cykeln av artiklar om ämnet som kan till och med vara en indirekt orsak till förtida arbetskraft, jag vill sluta vid tröskeln. Hon är nästan en ständig följeslagare av gravida kvinnor, i ett försummat tillstånd kan leda till allvarliga konsekvenser. Att gå hand i hand med bakteriell vaginos och infektiös kolpit leder till ICN och för tidig blåsning, och kan också infektera fostret på ett stigande sätt. Tröst och graviditet Den vanligaste "skyldige" av smittsamma problem under graviditeten är en jästsvamp med ett mycket poetiskt namn "vit candida". Denna svamp orsakar.

kanske har någon det och du gjorde det. Jag har seboré på mitt huvud, inte i det hela taget, men på hjärtat på kronan. Det började ett och ett halvt år sedan, tydligen på grundval av ett starkt hormonellt misslyckande. klåda är hemskt. EU, men klåda, helt upp till smärtan, flyter denna fördömda mjäll kontinuerligt. hud snedstreck höger skorpor. Rebetenka matar på bröstmjölk. Jag läser om några schampon - det verkar du kan, jag tog en kurs av nizoral, det hjälpte inte. ingen effekt alls. före graviditeten använde hon Belosalik lotion, det verkade hjälpa, det är omöjligt att skriva i instruktionerna under amning. i.

http://rojden.ru/estestvennoe-vskarmlivanie/185-lekarstvennye-sredstva-pri-grudnom-vskarmlivanii Bra för dig! Jag har alltid trott att graviditet och moderskap är sådana två institut, skyddade med särskild vård, noggrannhet eller något. Allmänt måste allt vara strikt, tydligt och allvarligt! Vad var min förvåning när jag blev gravid, lärde jag mig att metoderna i vår medicin inte var långt ifrån våra mammas tider och, o Gud, BABUSHEK. :) Vågen och phonendoscope - det här är doktorns främsta "verktyg"! Nu, tack Gud, mitt mirakel är redan med mig. Den sjätte månaden som jag ammade henne. Och inte.

Medicinsk örtbearbetning Kan orsaka allergisk reaktion i mintlövor Kan orsaka ökad uppstötning hos ett barn, minskar mängden mjölk

Nizoral shampoo: bruksanvisningar

Nizozal - antimykotiskt läkemedel för extern användning i dermatologi.

Släpp form och sammansättning av läkemedlet

Nizoral finns i form av mörk orange 2% shampoo i flaskor av polyetenmaterial med en volym av 25 eller 60 ml, en flaska i en kartongförpackning med bifogade instruktioner.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i schampo är ketonazol, liksom ryazh-hjälpkomponenter.

Farmakologiska egenskaper

Nizoral Shampoo används externt i dermatologi och är avsett för behandling av hårbotten och svampsjukdomar i hårbotten. Den aktiva aktiva substansen i läkemedlet Ketonazol uppvisar en hög terapeutisk aktivitet i förhållande till dermatofyter och jästliknande svampar av släktet Candida.

När man använder Nizoral shampoo, är hårbotten i hårbotten neutraliserad hos patienter, mängden mjäll reduceras.

Indikationer för användning

Läkemedlet Nizoral 2% används för att tvätta håret och hårbotten för behandling och förebyggande av svampinfektioner och indikeras för patienter under följande förhållanden:

 • Överdriven torrhet i hårbotten, som åtföljs av svår klåda och bildande av skalor;
 • Ta bort hårbotten
 • Svampskador i hårbotten.

Kontra

Nizoral shampoo är kontraindicerat hos patienter med ökad individuell känslighet för komponenter.

Erfarenheten av att använda shampoo i barnläkemedel är mycket begränsad, så innan du börjar använda Nisoral bör personer under 14 år kontakta läkare. Med försiktighet används detta verktyg bland ammande och gravida kvinnor.

Metod för applicering och doseringsregim av läkemedlet

Shampoo appliceras i hårbotten med massagerande rörelser. För maximal terapeutisk effekt ska läkemedlet lämnas i hårbotten i 5 minuter, skölj sedan väl med vatten. Användningsfrekvensen och behandlingens varaktighet beror på bevisen och svårighetsgraden av symtom på sjukdomen.

För psoriasis används nizoralschampo dagligen i 1 vecka. För mjäll och seborrheisk dermatit appliceras läkemedlet 2-3 gånger i veckan i 1-2 månader.

Läkemedlet kan användas för profylax, i detta fall bestäms dosen av schampo och varaktigheten av behandlingstiden av läkaren, med utgångspunkt i patientens individuella egenskaper.

Använd under graviditet och amning

Under försöksstudierna fann man ingen negativ effekt när man använde Nizoral-schampo vid fostrets intrauterin utveckling. Trots detta bör läkemedlet endast ordineras till gravida kvinnor när den förväntade terapeutiska effekten är många gånger större än de möjliga komplikationerna för fostret.

Läkemedlet Nizoral kan användas under amning av barnet, men personer med överkänslighet och en tendens till allergiska reaktioner bör först rådgöra med din läkare.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av patienter. Individer med individuell överkänslighet mot komponenterna i schampon under behandlingen hade följande biverkningar:

 • Ökad klåda i hårbotten;
 • Rödhet och irritation i hårbotten, utslag;
 • Brännande hårbotten vid applicering av schampo;
 • Ökad rivning och rodnad i ögonets slemhinna
 • alopeci;
 • Överdriven torr hårbotten, ökad mjäll.

Dessa sidreaktioner är inte farliga och går snabbt över sig själv efter att läkemedlet avbrutits.

överdos

Fall av överdosering med schampo Nizoral beskrivs inte ens vid långvarig användning.

Om du av misstag tar drogen inuti ska patienten omedelbart tas till sjukhuset, där han ska genomgå symptomatisk behandling. För att förhindra kräkning av kräkningar, uppkalla inte kräkningar eller spola magan hemma.

Samspelet mellan läkemedlet och andra läkemedel

Data om läkemedelsinteraktioner hos nizorala schampon med andra aktuella preparat är inte tillgängliga.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet ska appliceras endast på hårbotten. Vid applicering av schampo måste försiktighet vidta åtgärder för att förhindra att produkten kommer i ögonen, om detta inträffade av misstag - skölj ögonen med mycket rent vatten och kontakta en ögonläkare.

En utgående produkt får inte kasseras i avlopp för att inte förorena miljön. Nizoral shampoo bortskaffas genom att placera injektionsflaskan i en plastpåse och en soptunna.

Analoger Shampoo Nizoral

Liknande åtgärder med Nizoral shampoo 2% har följande verktyg:

 • Mikanisal schampo;
 • Mykoral schampo;
 • Mjäll schampo;
 • Sulsena 2% salva för extern användning;
 • Sebosol schampo.

Leveransvillkor från apotek och lagring av läkemedlet

Nizoral shampoo kan köpas på apotek utan läkares recept. Flaskan med verktyget bör hållas borta från barn, för att undvika kontakt med vatten eller solljus på läkemedlet. Låt inte värme eller frysa, den optimala temperaturen för lagring av schampon är inte mer än 25 grader. Hållbarheten är märkt på förpackningen, varefter den slutar, bortskaffas flaskan med produkten på det sätt som beskrivs ovan.

Nizoral shampoo pris

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet i apotek i Moskva är 560 rubel.

Nizoral

nizoral och guv

Nizoral

Nizoral

nizoral !! "

Åh, hur bekant Nizoral hjälper så länge du använder det. Det finns billigare motsvarigheter. På apotek säljs schampon med ketanazolinnehåll, detsamma som nizoral, bara du betalar inte för varumärket. Till exempel, mjäll kostar 2 gånger billigare och en ml mer. Jag tvättar dem en gång i veckan (första 2 eller 3 gånger, tills mjäll är helt avlägsnad), i intervallerna med en annan mjällschampo. Men som övning visar, läker alla inte, och strömmen avlägsnar mjäll.

Mannen som används, 2 gånger i veckan är nödvändig, men han saknade en, men de behöver alltid tvätta huvudet, lindrar inte mjäll för alltid. Det finns en analog med samma substans som i Nizoral, bara 2 gånger billigare än ketokonazol. Det hjälper också.

Nizoral schampo och graviditet HJÄLP!

Nizoral med GW.

Jag använde det inte, men jag tror det kan)

så mycket säkrare än helt hela håret med giftiga färger färgämne och B och lakterande.

Nizoral shampoo vid seboric

Och du har inte försökt sulfat schampon? De normaliserar talgproduktionen. Om du bestämmer dig, leta efter ett schampo märkt "utan SLS". Denna fråga själv var nu förbryllad, men mer på grund av mina egna problem väljer jag också ett sådant schampo för mitt barn.

Jag försökte det själv, när du tvättar det hela, så snart jag börjar använda annat schampo, returnerar allt. Och för att köpa en Mustell skumschamposhampo har vi seborrheiskorskor för 2 tvättar bort.

Nizoral eller keto plus.

Keto plus med mjäll och seborrheisk dermatit hjälper, men jag vet inte om lavar.

Nizoral med HB

Du kan, du är inte riktigt barn. Jag dricker ibland mediciner, om det är ganska känt. Och instruktionerna skriver också eller ingen data, eller inte. Och sedan schampo.

Det är möjligt. De skriver överallt på det sättet, för att ingen kommer att göra forskning på ammande mammor))

Nizoral schampo

Jag råder finskt tarry, det stinker bara under tvål, det kostar 100 rubel, det varar länge, effekten

Det hjälper. men nästa gång kanske det inte hjälper.

men jag kan säga en sak: han är bättre än sebozol. deras sammansättning är densamma, men koncentrationen i sebozol är mindre.

det hjälper, det finns våra inhemska Mykozoral (samma sak) bara billigare

Nizoral. Vem hjälpte? Seborré.

Den yngsta dottern har seboréisk dermatit, spray. Hud har ordinerats för oss, jag har stänkt i 2 dagar och nästan allt har gått, men han, en infektion, kära, kostar en liten flaska i området 1000 rubel.

nizorala schampo

burdock masker. med håravfall är bra. men letar i allmänhet efter problem från insidan. Det beror på undernäring.

Nizoral mjäll hjälper mig första gången. Både min man och jag använder den. Jag gillar

nizorala schampo

det hjälper eftersom det är ett antimykotiskt läkemedel. och byt ut - sulsen tvål, schampo med zink. Jag bytte just schampo. för mig har allt som har nacker orsakat mjäll. Nu är mitt "gröna apotek", men bara oljor för att tvätta hår och ingen mjäll)))

tjärschampo. billigt. Shampoo luktar inte mycket bra, men lukten på håret kvarstår inte. prova det. Jag gnidade fortfarande mitt huvud i ett bad, det hjälper mig bra från mjäll.

försök Alerana för mjäll... men jag har aldrig haft en jävla det, min man använde också nizoral... men han läker verkligen.

vem använde nizoralschampo?

Jag började dem, efter att Malysheva sa att håret ofta faller ut på grund av svampen. Samtidigt kan det vara peeling är inte stort, och kliande är lätt. Men ibland går det utan symptom, bara betydande förlust. I allmänhet... Faktum är... Jag använde det enligt ordningen. Jag kommer inte ihåg hur. Det hjälpte mig första gången! På den andra tvätten finns det mycket mindre hår kvar i avloppet (eller kanske är det bara ut och det finns inget att släppa ut))) Tja, och sedan... det är skrivet där för att förebygga... Slutfört. Jag var väldigt nöjd. Nu, en liten mjäll eller hårfall verkar allvarligare, jag kommer att tvätta dem en gång.

mikozoral. analog av nizoral

Nizoral shampoo fråga

min dotter blev av med mjäll flera gånger, hjälpte sulsenic pastan! bra sak, det kostar 86 rubel. Du kan fortfarande köpa schampo sulsenovy, det är någonstans 220 rubel. kostnader

Och Nizoral pengar ner i avloppet

Är det möjligt att använda Nizoral-schampo eller sertomycol vid användning av GV?

Keto Plus är definitivt möjligt.

Mjäll från apoteket? Sebozol, Nizoral?

Nizoral schampo

Hjälpte, medan tvål, efter en tid återkom (4-6 månader). Nu mina hundra recept av skönhet, och jag förväntade mig inte alls av honom, jävla ingen mjäll eller fläck, men innan det gick allergi mot syerna, kunde jag inte hämta någon schampo.

Jag är räddad av en mask av salt och peppar, och dessa schampon är som en uppmätt poultice för mig

Det hjälpte. Men sebazol hjälpte också, billigare.

Nizoral

tre gånger tvättade de sina huvuden. Allt är okej, du kommer inte att äta det

Tröst under graviditeten

Jag letade efter ett meddelande, och oavsiktligt snubblat på din, du är nog inte längre relevant, men plötsligt kommer någon också att göra Google som en lösning på detta problem och stöter på :)))

Du oroar dig inte, det här är ett mycket vanligt fenomen!

Den bifidum bug hjälper mycket bra, det är ett probiotiskt, därför kan det ges från de första dagarna av livet, och det verkar på grund av det faktum att förutom bakterierna själva innehåller produkter av deras vitala aktivitet. Komplexet av metaboliter av bifidobakterier (substanser som bakterier utsöndrar under tillväxten) har en samtidigt uttalad antiinflammatorisk, anti-edematös, regenererande, immunmodulerande, antimikrobiell effekt, både när läkemedlet inuti och appliceras topiskt.

ஐ ♥ ● • Stenbock ஐ ♥ ●, du vet, och doktorn förordade mig livarol och epigen spray, förresten, inte bara för tröst kan användas, men också för papillom som i ditt fall. Och jag använde den för tröst. Och nu använder jag mig som förebyggande åtgärd.

Under graviditeten bör mycket noga tillämpas på alla droger. Inte alla läkemedel är lämpliga för förväntade mammor eller är effektiva. Den bästa lösningen är Primafungin. Det är billigt, säljs överallt. Kan vara gravid och lakterande. Så säker. Och det dödar orsaken till candida svampen, vilket innebär inga återfall.

Nizoral shampoo №1 mjäll, är det så eller är det bättre analoger

Många patogener bor i människans hud, i synnerhet den jästliknande svampen Malassezia furfur. Försvagning av immunitet, kroniska sjukdomar och störningar i de interna processerna i kroppen kan provocera deras förbättrade reproduktion. Sådana förändringar orsakar kliande, aktiv skalning av hårbotten och mjäll i håret, och själva sjukdomen kallas seborrheisk dermatit. Nizoral shampoo är ett läkemedel som är utformat för att undertrycka aktiviteten hos jästsvamp. Det kommer snabbt och utan skada att eliminera orsaken till mjäll, lindra symtomen på sjukdomen och snabb återhämtning. Den höga kostnaden för medel slutar ibland patienter: hur rättfärdiga är dessa kostnader, vi kommer att försöka sortera det vidare.

Principen om drogen

Nizoral shampoo är ett effektivt antifungalt medel för extern användning. Det kan säkert betraktas som en expert i kampen mot mjäll, tidtestad. Varje läkemedel kan skryta med en så lång erfarenhet av läkemedelsmarknaden. För första gången om läkemedlet blev känt 1976, och till denna dag lyckas han behålla popularitet och relevans i kampen mot en obehaglig defekt.

Drogen kan inte bara eliminera kosmetiska problem i hårbotten, men också att utrota orsaken till deras utseende. Ketokonazol är närvarande i produkten. Detta ämne hämmar tillväxten och bidrar till dödsfall av skadliga mikroorganismer, svampar, vilket provocerade utvecklingen av pityriasis, seborrheisk dermatit.

Tillverkaren rekommenderar att du använder Nizoral schampo för:

 • mjäll;
 • seborrheisk dermatit;
 • pityriasis versicolor.

Förutom schampon erbjuder tillverkaren piller och grädde Nizoral. Många experter hävdar att grädden garanterar större effektivitet, eftersom den är i kontakt med problemområden i hårbotten längre. Men i tabletter är koncentrationen av den aktiva aktiva beståndsdelen den högsta - 200 mg per 1 kapsel.

Sammansättning och användning

Mjällmedel Nizoral är en röd-orange vätska, tjock i konsistens, med en specifik lukt. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol, i en andel av 20 mg per 1 g schampo. Ketokonazolpartiklar tränger in i varje cell i en skadlig svamp, stoppar tillväxten och förstör cellmembranet, vilket gör dem försvarslösa och försvagade.

För djup och högkvalitativ rengöring av hårbotten från de ackumulerade mjällskalorna tillsätts tensider (ytaktiva ämnen) till kompositionen. Dessa inkluderar kokosnötfettsyra-dietanolamid och dinatriumlaurylsulfat.

För att stabilisera syra-basbalansen föreligger tillsatsen av antimikrobiell verkan av medlet, saltsyra och imidokourea i kompositionen. Det är omöjligt att sakna närvaron vid framställning av kosmetiska dofter, smaker och färgämnen.

En viktig punkt! Trots sin rika syntetiska komposition kan Nizoral Shampoo användas under amning och graviditet.

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna och positiva egenskaperna hos produkten Nizoral noterar experter och användare:

 • hög effektivitet i kampen mot svampsjukdomar i hårbotten, bekräftad av 64 kliniska studier och användarrecensioner
 • påverkar problemet från insidan, har en destruktiv effekt på orsakssambandet hos sjukdomen;
 • lämplig för behandling och förebyggande av mjäll i håret;
 • kan användas under amning och under graviditet, för behandling av barn och ungdomar;
 • har ett minimum av kontraindikationer
 • det skumar väl
 • lätt att använda;
 • säljs i ett apotek, säljs utan recept.

Av de negativa egenskaperna hos användare noterade:

 • hög kostnad för drogen;
 • kompositionen innehåller färgämnen, parfymer, dinatriumlaurylsulfat och ett antal andra syntetiska tillsatser som kan orsaka biverkningar, en allergisk reaktion;
 • brist på naturliga näringstillskott, oljor och växtextrakt som skulle mildra aggressiviteten hos den kemiska sammansättningen och den aktiva substansen;
 • kan ge en blekt och grå krulle en konstig nyans. För att eliminera det, räcker det med att tvätta håret med vanligt schampo.

Kostnad för

Kostnaden för medel Nizoral ganska konkret. Shampoo finns i volymer på 25, 60 och 120 ml. För inköp av en liten flaska betalar du från 750 rubel.

Konsumerad produkt sparsamt. Till exempel är en förpackning tillräcklig i 1,5-2 månader vid behandling av seborrheisk dermatit. Om Nizoral är avsedd att beröva pityriasen är det lämpligt att köpa ett stort paket.

Användningen av utgått produkt är strängt förbjudet.

Kontra

Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter - huvudbegränsningen för användningen av Nizoral-produkter. För resten finns inga kontraindikationer.

Före första användningen, testa kompositionen för allergier. För att göra detta, använd några droppar av produkten till känslig hud. Utseendet av en stark brännande känsla, rodnad vid kontaktplatsen med läkemedlet och det finns en allergisk reaktion, ett sådant verktyg kan inte användas.

Risk för användning under graviditet och amning

När det gäller behandling av mjäll och hudsjukdomar hos kvinnor under graviditeten finns det inga uppgifter om skadorna på barnet i livmodern. Med tanke på aggressiviteten hos ketokonazol jämförs vid förskrivning av läkemedlet den förväntade terapeutiska effekten och den möjliga skadan för fostrets hälsa.

För ammande mödrar är användningen av Nizoral-schampo inte kontraindicerad. Den enda gången - när en allergisk reaktion uppträder hos en baby, stoppas användningen av läkemedlet. Exkludera slag av medel för en mammakörtel.

Regler för ansökan

Användning av Nizoral är enkelt, behandlingen kan kombineras med att ta en dusch.

Appliceringsmetod, enligt anvisningarna från tillverkaren av produkten:

 1. Fuktar håret med vatten.
 2. Sprid en del av produkten i dina palmer och sprida den över huvudets yta.
 3. Massage huden med fingertopparna i 2-3 minuter.
 4. Sprid det resulterande skumet över hela längden av håret.
 5. 5 minuter efter applicering, tvätta av rester av läkemedlet med varmt vatten.

Rådet. Om du märker ovanlig styvhet och torrhet efter att ha tvättat håret, applicera naturolja eller balsam på dem. Behandla allt hår och hårbotten rekommenderas inte.

Användningsfrekvens:

 • Det rekommenderas att använda Nizoral shampoo från att beröva den oviformiska en dagligen, varaktigheten av behandlingskursen är 5-7 dagar. För förebyggande av sjukdomen tillåts enanvändning var tredje dag.
 • För behandling av seborrheisk dermatit, mjäll och eksem används drogen två gånger i veckan. Behandlingskursen varar upp till 4 veckor. För profylaktiska ändamål används schampo en gång i veckan.

Om det inte uppnås återhämtning efter kursen ordinerar läkaren kortikosteroider under en period av 2-3 veckor. Dessa läkemedel, aktuella svampdödande krämer kan också användas i sjukdomens svåra stadium.

Foto före och efter

Biverkningar

Trots den säkra doseringen av den aktiva substansen och syntetiska tillsatser i sammansättningen av schamponet, är risken för biverkningar inte nekad. Dessa inkluderar:

 • allergiska utslag på applikationsstället
 • svullnad i tungan, svalg, vilket kan göra det svårt för patienten att andas
 • yrsel;
 • ökad klåda.

Om du hittar dessa tecken tvätta omedelbart kompositionen från huvudet med rikliga mängder vatten och kontakta en specialist.

Följande biverkningar anses vara acceptabla:

 • utseendet på akne i hårbotten;
 • ökat fett och torrt hår;
 • små förändringar i färgen på grå eller tidigare färgat hår.

Vidta åtgärder för att eliminera dem är inte nödvändiga, kommer de obehagliga symptomen att klara sig själv efter avslutad behandlingskurs.

Positiva resultat efter applicering av schampon kan bedömas i bilden före och efter.

Schampoanaloger

Nizoral är inte det enda antifungala läkemedlet. Du kan köpa produkter som är billigare och inte mindre effektiva vid behandling av mjäll. Bland analogerna från Nizoral påpekar experter:

 • Dermazol - har en identisk komposition. Vid användning måste du hålla några minuter på håret utan att tvätta. Detta är dess skillnad från Nizoral. Pris - 180 rubel för 50 ml.
 • Kenazol - har en mer uttalad antifungal effekt, är billigare, inom 250 rubel per förpackning.
 • Dermazol plus - kompositionen kompletteras med aloextrakt och zinksuspension. Skaka före användning. Kostnaden för schampo - ca 350 rubel per 100 ml.
 • Ketokonazol - kanske den mest prisvärda analoga Nizoral. Kompositionen kompletteras med zink, denna komponent kännetecknas av antimikrobiella egenskaper. Kostnad - från 350 rubel.
 • Sebozol - har nästan identisk sammansättning, användningsregler. När man väljer vad som är bättre Nizoral eller Sebozol föredrar många det andra läkemedlet, vilket hävdar att det är mer effektivt mot mjäll. Den enda skillnaden mellan de två medlen - Sebosol används mindre ofta än en dyra motsvarighet. Prisintervall - 250-350 rubel.
 • I händelse av överkänslighet hos kroppen mot ketokonazol framträder Sulsen-pasta som ett utmärkt alternativ till Nizoral. Den innehåller selen disulfid aktiv ingrediens, som har höga antiseptiska, desinfektionsmedel och antifungala egenskaper. Produktens sammansättning riktar sig inte bara mot bekämpning av mjäll, men även vid förstärkning, tillväxt av hårsäckar. Många användare hävdar även att de blev av med problemfelet i bara 3 applikationer, och noterade också en förbättring av hårets kvalitet efter behandlingskursen.

Nizoral har visat sin effektivitet och kvalitet, men priset jämfört med billigare motsvarigheter gör det möjligt för användarna att tänka på genomförandet av ett sådant köp. Utför läkemedelsbehandling först efter att ha hört en läkare och fastställt en noggrann diagnos. Läs noggrant igenom bruksanvisningen före användning.

Användbara videoklipp

Nizoral: Effektiv vid behandling av mjäll, klåda och allergier efter användning, analoger.

Shampoo Nizoral: bruksanvisningar

Shampoo Nizoral - medicinsk medicin för att bekämpa dermatologiska sjukdomar - mjäll, seborré, beröva. Undertrycker aktiviteten av jäst, provocerande patologi, förhindrar återkomst av infektion.

Indikationer för användning

Det rekommenderas att applicera Nizoral shampoo för sjukdomar i huvudets och hårets dermis på grund av infektion med svampinfektion. Läkemedlet är effektivt mot seborréexem, varicolored (pityriasis), mjäll.

Sammansättningen av läkemedlet

1 g dermatologiskt medel innehåller 20 mg aktiv ingrediens (ketokonazol). Övriga ingredienser: bas (natriumlaurylsulfat), DLS-fröer, kokosnötoljederivat, hydrolyserat kollagen, natriumklorid, saltsyra, imido, parfym, kaustik soda, färgpigment, vatten och andra element.

Läkemedelsegenskaper

Till skillnad från de vanliga mjällmedel som påverkar endast vita flingor som redan har bildats, eliminerar Nizoral själva orsaken till deras förekomst - aktiviteten hos patogena mikroorganismer.

Den terapeutiska effekten uppnås tack vare en speciell del av medicinerad schampo-ketokonazol. Ämnet är ett konstgjort skapat imidazoldioxolanderivat. Beroende på koncentrationen har den en stark fungicidal eller fungistatisk effekt på patogena patogener. Undertrycker aktiviteten hos dermatofyter, candidal svampar, orsakande medel av seborré.

Ketokonazol blockerar syntesen av ergosterol och andra livsuppbärande ämnen. Som ett resultat av förtryck förlorar patogener sin förmåga att bilda trådar, kolonier. Uppbyggnaden av cellmembran förändras, vilket påverkar deras permeabilitet.

Som en del av schampot bidrar ketokonazol till den snabba förbättringen av huvudets dermis: lindrar symtomen på svampinfektioner - inflammation, skalning, klåda. Förutom dessa egenskaper har mjällschampo Nizoral en annan viktig fördel - det är inte beroendeframkallande i patogener. Därför kan det användas för att förhindra återkommande svampinfektion och utveckling av dermatologiska sjukdomar.

Med den externa användningsmetoden absorberas ketokonazol praktiskt taget inte av kroppen, så koncentrationen i plasman är inte bestämd. Indikatorer visas endast om Nizoral bearbetar hela ytan av människokroppen. En sådan mängd aktiv substans påverkar inte hälsan, men hos personer med hög känslighet kan det orsaka allergiska reaktioner.

Blanketter för frisläppande

Genomsnittligt pris: 700 gnid

Dermatologiska droger framställda i form av en viskös lösning av en rik röd-orange färg med parfymerna. Verktyget går in i apoteksnätverket förpackat i 60 eller 120 ml i mörka ljusskyddande ampuller. I ett pack med tjockt papper - en flaska, en broschyrhandbok.

Metod för användning

Använd Nizoral Shampoo instruktioner för användning tillåter människor i alla åldrar, förutsatt att det inte finns någon allergi mot dess beståndsdelar. Verktyget visas för små barn - de kan bearbeta huvudets hud, även för barn.

Användningssystemet liknar tvättmedel: Nizoral medicinsk shampoo appliceras på huden fuktad med vatten, skum och åldras från 3 till 5 minuter. Därefter tvättas läkemedlet bort, och vid behov upprepas manipulationen.

Funktionerna i ansökan beror på diagnosen:

 • Med mångfärgade lavar måste huvudet behandlas dagligen i 5 dagar
 • För mjäll och seborréexem - två gånger i veckan. Behandlingsförloppet är från 2 veckor till en månad.

För att förhindra återfall:

 • Med lavar tvättar Nizoral huvud varje dag i tre dagar
 • För mjäll och seborré: proceduren utförs 1 gång per vecka eller 2 gånger i månaden.

Nizoral behandling av barn utförs på samma sätt som vuxna. Det finns inga programfunktioner.

Under graviditet och HB

Mjölkschampo Nizoral under graviditet och under amning kan godkännas för användning. På grund av den låga absorberbarheten av ketokonazol för extern användning, går det nästan inte in i systemcirkulationen.

Kontra

Använd shampoo Nizoral förbjudet från individens överkänslighet till dess komponenter. Om huden har sår, brännskador eller annan skada, bör möjligheten att använda den diskuteras med en hudläkare.

Under behandlingsproceduren är det nödvändigt att skydda ögonens slemhinnor och förhindra att Nizoral kommer in i dem. Om detta händer ska de tvättas med mycket vatten och i händelse av irritation och smärta, kontakta en ögonläkare.

Om användning av Nizoral åtföljs av glukokortikosteroider, kan efter abrupt avbrytning av de sista drogerna utvecklas. För att förhindra förekomsten av ett oönskade tillstånd bör de sluta dricka gradvis. Hur man gör det - bör rådgöra med läkaren. Vanligtvis tar processen 2-3 veckor.

Biverkningar

Kroppen, som regel, uppfattar normalt komponenterna i Nizoral från mjäll. Oönskade tecken kan utvecklas hos personer med hög känslighetsnivå och manifesterar sig i form av:

 • Allergysymtom
 • Ögonirritation, ökad rivning
 • Rödhet i huden i det behandlade området
 • Klåda, brinnande eller sveda
 • follikulit
 • Smakändringar
 • Acne eller hudutslag
 • Hårförtunning
 • Epidermis Peeling
 • Ändringar i hårstavarnas struktur.

Förutom dessa tecken kan läkemedlets bieffekt orsaka en förändring i hårets färg hos personer med försvagad, grå eller hår utsatt för kemisk exponering.

överdos

Det fanns inga fall av överdosering efter schamponering. Intoxicering är möjlig efter oavsiktlig eller avsiktlig användning av överdosering av Nizoral. För att lindra ett smärtstillande tillstånd är symtomatisk behandling ordinerad. Spolning i magen eller stimulerande kräkningar rekommenderas inte för att inte orsaka aspiration.

Villkor för lagring

Hållbarhet - i tre år från produktionsdagen. För att undvika skador bör produkten hållas på en plats skyddad mot värme och ljus. Förvaringstemperaturen får inte vara högre än 25 ° C. Ge inte till barn!

analoger

Även om Nizoral-schampo är en av ledarna för terapeutiska dermatologiska medel, finns det andra läkemedel som inte hjälper till mindre effektivt: Dermazol, Kenazol, Perhotal, Ebersept och andra schampon.

Sebozol

Kostnad: (200 ml) - 427 rubel.

Medicinsk schampo innehåller samma aktiva substans som Nizoral, ketokonazol. Medicin är utformad för att eliminera mjäll, seborrheiska former av eksem och psoriasis, andra svampskador av huvudets dermis. Tillåtet för behandling av barn från ett års ålder, gravida och ammande kvinnor.

 • Att ta bort mjällmedel används två gånger i veckan i en månad. För att förhindra det är en procedur på 1-2 veckor tillräcklig. Med regelbunden användning förhindras återfall av mjäll fullständigt.
 • Flerfärgade lavar: kurs - 7-10 dagar, procedurer utförs varje dag.
 • Seborrépsoriasis: daglig användning i 5 dagar, då minskas antalet procedurer till 1-2 per vecka. Läkemedlet hålls på huden i 5-7 minuter, tvättas sedan av.

Förutom behandling av hårbotten kan schampo behandla dermis på olika delar av kroppen.

fördelar:

 • Bra hjälp
 • Du kan behandla huden i andra delar av kroppen.
 • Olika volymer av flaskor, bekväm att ta på vägen
 • "Tasty" lukt.

nackdelar:

 • Ej lämplig för personer med känslig hud.
 • Kan orsaka ökat fet hår.


Nästa Artikel
Hur man applicerar olja på håret