Behöver jag kamma mitt hår ofta


KroppsvårdHälsa och hårhälsa

För att ditt hår ska se bra ut måste du sköta dem ordentligt. Med hälsosamt hår ligger keratinvågor jämnt och täcker varandra (som bältros). Med felaktig hårvård börjar skalorna exfoliera, varpa och separera. För att håret ska se vackert och friskt ut, är det nödvändigt att hårväxten har en inverkan på dess rotorgan, som ligger i de nedre skikten i hårbotten.

Hårlivet kan delas in i tre perioder: hårväxt. Denna period varar från 2 till 10 år. Nästan allt håret på huvudet är i detta tillstånd; vila håret. Denna period varar ca 3 veckor. Vila ca 1% hår; dö av Denna period varar ca 3 månader. Ca 14% av håret dör på huvudet.

För att bestämma hårets tillstånd är det tillräckligt att ta en sträng av cirka tio hår och dra den lite. Om du har 2-3 hår i handen, är allt bra. Om det finns mer än 4 hår i handen, finns det anledning till oro (om det här förstås, inte på våren eller hösten).

En av de viktigaste metoderna för hårvård är att tvätta dem. Omedelbart uppstår huvudfrågan - hur ofta ska jag tvätta mitt hår? Det beror på vilken typ av hår, säsong, klimatförhållanden. Det viktigaste är att du måste tvätta håret när det bara börjar bli smutsigt. Innan du börjar tvätta håret måste du kamma dem. Huvudet är väl fuktat med vatten. Tidigare, för att tvätta ditt hår väl, använt regn eller smält vatten. Nu i hårt kranvatten bör läggas till för att mildra lite borax eller bakpulver, vanligtvis 1 tsk per 1 liter vatten.

Vatten för att tvätta håret ska vara ganska mjukt och måttligt varmt (38-40 ° C). Tvättning med hårt vatten rensar inte, men även tvärtom förstör håret.

För sköljning av hår kan du använda infusioner gjorda av björkblad, näsblad eller kamilleblommor. Häll en matsked av torkade, krossade råvaror i ett glas kokande vatten, låt det brygga tills det svalnar och filtrera sedan.

För att eliminera effekten av alkali, ge hårets elasticitet, mjukhet och glans, måste du lägga 1 matsked vinäger till 1 liter vatten eller juice av 1 citron för att skölja vatten. Det är bra att fukta håret efter tvätt med en vätska bestående av 5 ml glycerin, 15 ml citronsaft, 90 ml kokt vatten och 15 ml kologne. Det kommer att göra dem mjuka, silkeslen, glänsande. Varmt vatten och en lätt huvudmassage bidrar till ökad blodcirkulation i hårbotten, förbättrar ämnesomsättningen i vävnaderna.

Efter tvättning av håret, torka det torrt med en handduk. Det rekommenderas att använda uppvärmda handdukar, särskilt på vintern. På sommaren är det lämpligt att torka håret utomhus. Buntat och mattat långt hår måste vara försiktigt kammade med händerna, pressas mellan ändarna av handduken och lämnas lös tills den är helt torr. Snabbtorkning med hårtork eller torr värme är mycket skadlig, eftersom håret lätt torkas ut, görs bräckligt och sprött (delas upp). Det rekommenderas inte att kamma håret i ett vått tillstånd, särskilt långa. Avvägs av vatten, de drar lätt ut.

Efter att ha badat i saltvatten (hav) ska håret tvättas med rent vatten eftersom samtidig exponering för saltvatten och starkt solljus gör håret skört.

Tvätta aldrig håret med inte avsedda för detta rengöringsmedel - de tar bort alla naturliga fetter från håret. Det är bättre att inte använda "familjeshampor", försök att välja ett schampo enligt ditt hår och hårbotten. Idag är valet av schampon mycket stort. Speciella tillsatser i schampon ger nästan alla vårdalternativ.

För oljigt hår lämpliga mjuka emulgeringsmedel och lugnande irritation av gräset; anti-mjäll - biologiskt aktiva substanser som dödar bakterier för känsliga hårbotten - oljiga ämnen; för skadat hår - ämnen som kan kombinera med keratin och släta hårets yta. Man bör komma ihåg att ditt hårs tillstånd kan förändras, så titta på dem och om nödvändigt byta schampo.

Nästa element för hårvård är balms. Sköljning med balsam ger skinn till håret. Som regel förhindrar användningen av konventionell balsam hårskador. Men det finns balm med speciella proteintillskott som har en helande effekt och för en tid återställer ytan av sjukt hår. Använd en balsam som ger hår glans, det rekommenderas för varje shampooing, så det är bäst att använda balsam samtidigt som schampo. Vanligtvis är ämnena som ingår i schampon och balsam valda så att håret blir rent och jämnt, lätt att kamma och krulla. Detta är mycket viktigt för kvinnor med långt hår, efter att ha shampuerat håret är det ganska förvirrad och när det kammar sönder det starkt - balms släpper håret och gör det mycket lättare att kamma.

Förutom balsam används hårbalsam. Balsam, eller skölj, neutraliserar statisk elektricitet och gör håret smidigt. Det skyddar håret från skadliga effekter av miljön, underlättar kamning, ger håret glans och elasticitet.

För att underlätta skapandet av frisyrer eller ge håret någon form, använd en gel för hår styling. Gelén fixar stylingformen, men inte lika mycket som en lack. Med hjälp av gelén kan du snabbt lägga ett knäck eller vrida krullar.

Modellering hår styling gel finns i tre versioner: ultra stark, stark och normal fixering. Gelén appliceras på vått hår. Lägg gelen i handflatan, gnugga den i dina händer och applicera den jämnt på hela hårets yta. Efter det, ge ditt hår den önskade formen - smidigt kamma den, sätt enskilda strängar i krullar, etc.

Behöver jag ofta uppdatera innehåll på webbplatsen

Hur ofta behöver du uppdatera innehållet på webbplatsen

Det finns kampanjhemligheter som långt ifrån alla optimister är medvetna om. En av dem säger att du ofta behöver uppdatera innehållet på webbplatsen, eftersom det har en mycket positiv effekt på sökmotorns åsikt om det.

Varför uppdatera webbplatsens innehåll? Är det inte tillräckligt att fylla det en gång och vänta på resultaten?

Det visar sig att inte allt är så enkelt och uppdatering av innehållet är mycket viktigt för att främja och behålla ledarskapsställningar. Nedan hittar du de viktigaste orsakerna som kommer att övertyga dig om detta.

Påverkan på indexering

Om du ofta uppdaterar innehållet på webbplatsen innebär det en ökning av frekvensen av besök på robotar som utför indexering. Det visar sig att genom att ändra gamla innehåll påverkar du indirekt accelerationen av indexering av nya sidor.

Och omvänd, om det från ett besök till en bot till en annan nästan inga förändringar sker på webbplatsen, betyder det att de kan komma ännu mindre ofta, eftersom ingenting ändå ändras. Och det betyder också att du väntar på en droppe i utlämning, eftersom "stagnation" betyder en minskning av nytta.

Förändringar i äldre artiklar

Positivt utvärderad av sökmotorer, även om föregående publiceringsdatum var länge sedan (till exempel förra året).

Och det är inte nödvändigt att uppdatera innehållet väsentligt. Trots allt är även de minsta förändringarna (ett par nya ord i texten, nya bilder etc.) indexerade av robotar och ger ytterligare poäng, för i sökmotornas ögon är det bevis på kontinuerlig förbättring av webresursen.

Ny uppdaterad information

Om du inte vet varför du vill uppdatera innehållet på din webbresurs, öppna ett av dina föregående års artiklar och jämför det material som finns med det som dina konkurrenter skriver på samma förfrågan. Du kommer bli förvånad över hur mycket nytt, okänt vid den tiden, information har uppstått idag.

Och det är ganska naturligt. När allt kommer omkring är ingen sfär av mänsklighetens liv och verksamhet stilla och utvecklas ständigt. Följaktligen, skrivet förra året under en specifik förfrågan, kommer artikeln inte längre att ha det värde som var vid tidpunkten för skrivandet. Och det betyder att dina direkta konkurrenter lätt kan ta bort dig från toppositionerna.

För att förhindra att detta händer måste du uppdatera innehållet på webbplatsen ofta, lägga till ny, aktuell och relevant information till den.

Spåra nya sökningar

Folkets fantasi är obegränsad. Och eftersom de som använder sökmotorer också är människor, leder det till att det finns nya förfrågningar varje dag som ingen ens skulle tänka på igår.

Därför behöver du ofta uppdatera innehållet på webbplatsen, spåra regelbundet uppkomsten av nya nyckelord som är relevanta för ditt ämne eller omvandling av lågfrekventa frågor i MF och HF. Om de hittas, lägg dem omedelbart till den semantiska kärnan på webbplatsen och lägg till dem till tidigare publicerat innehåll.

Men i detta ögonblick måste du vara försiktig - du kan inte bara infoga nya förfrågningar i den gamla texten. Det är nödvändigt att göra det klokt, omskriva meningar eller till och med hela stycken, så att samma högkvalitativa innehåll kommer att erhållas istället för text med otillräckligt inlagda nycklar. Kort sagt, fortsätt med livet och släpp inte baren för kvalitet!

Kan jag inte göra någonting redan?

Även om din webbresurs har nått de önskade höjderna och erövrat alla önskade toppresultat av sökresultat, borde du inte vila på laurellerna och fortsätta att samla frukten av ditt arbete i form av vinst från försäljning av tjänster eller varor.

Naturligtvis kan du argumentera, säger de, varför uppdatera innehållet, om den nödvändiga webbplatsen redan finns i TOPEN? Baserat på ovanstående skäl är det säkert att säga att om du slutar förbättra din webbresurs och göra ändringar på sina sidor, börjar det snart att krypa från sina hårt vunna positioner.

För att hålla dem, sluta inte arbeta med webbplatsen!

Lycka till dig i denna fråga! Om du har några frågor, fråga dem i kommentarfältet!

Behöver jag ofta kyssa barnet


World Kiss Day - 6 juli - kom först i Storbritannien. Och tjugo år sedan godkändes av FN. Varför? Eftersom kyssen är en manifestation av speciella känslor. Kyssar kärleksfulla människor, kyssar, glädjer i mötet och avskedar under en lång tid och kyssar även med sina favoritdjur. Men idag är vi bara intresserade av en slags kyssning - föräldern.

Ett litet barn är så kära och älskade att det alltid finns en helt normal lust att kyssa honom i pannan, kinden, näsan. Men många föräldrar är oroliga över sådana frågor som: hur man ska "kyssa" barnet, huruvida man ska kyssa barnet på läpparna, om man ska kyssa pojkarna - framtida män.

På sidorna av många forum om detta ämne kan du läsa många åsikter. Vissa föräldrar tror det, andra - reklamfilmer. Olika "skräckhistorier" berättas ofta om bakterier som överförs av kyssande läppar. I allmänhet kallas dessa kyss som tidig sexuell utveckling. Och hur är det psykiskt?

Varför kyssa oftare

Det finns olika åsikter om barnets kyssar. Självklart bestämmer varje förälder själv vilka åsikter som är närmare honom. Men även som vuxna, hur ofta minns vi barndomen och mamma kramar och kyssar före sänggåendet. Nu ser vi tillbaka, vi börjar förstå att det var moderna kärleksfulla handen som gav oss en känsla av självförtroende, skydd mot alla dåliga saker. Därför är det mycket viktigt för våra barn att känna sig älskade - oavsett deras beteende!

Det är känt att vi är kontrollerade av hormoner, så kroppen producerar så kallade hormoner av "glädje", hormoner av "nöje" och till och med hormoner av "rädsla". Det har visat sig att barnets hjärna under påverkan av mammens kyss förbättrar produktionen av:

 • oxytocin, vilket bidrar till utvecklingen av tillgivenhet;
 • serotonin, hormonet av lycka och glädje;
 • dopamin, vilket ger en känsla av nöje och eufori;
 • adrenalin, vilket påverkar frekvensen av sammandragning av hjärtat.

Om en mamma kysser ett barn, lägger hon först och främst grunden till sitt framtida lyckliga liv. Därför ska du inte bara krama och kyssa barnet, utan också spendera så mycket tid med honom som möjligt. När allt kommer omkring kan du alltid hitta en timme eller två för allmänna intima konversationer, gemensamma aktiviteter och intressanta spel med din favoritkrump. Och låt en kyss på pannan eller kinden vara en obligatorisk trevlig ritual för natten!

Vetenskapsmännen kom till slutsatsen att de ord som vi lugnar barnet när han skadade sig: "Låt mig kyssa dig - och smärtan kommer att gå!" Är inte grundlös. Mamma under kyssen överför bakterier till barnet, vilket bildar immunitet mot vissa sjukdomar, och minskar också nivån av ångest och smärtgräns.

Kyssande älskling behöver. Ett barn behöver minst fyra starka kramar om dagen och kyssar - för livet, åtta för hälsa, 12 för tillväxt. Barn som inte kyssas växer upp osäkra på sig själva, med låg självkänsla, orolig, med många komplex.

Ofta stannar mamman vid klockan tre eller fyra år kramar och kyssar mamman, är rädd för att höja en "tjej" ur honom. Men i själva verket växte även de rogue pojkarna, som mammor omfamnade och kyssade som barn, och blev till framgångsrika självförtroende män. De respekterar sig själva och andra, kan och är inte rädda att älska, de vet hur man ska älska andra.

Hur annars? Kan en person ge till andra vad han själv inte fick? Så kyss, kram, tala milda ord. Genom dessa "bagage" förmedlar du sådana vitala tankar till ditt barn som "de älskar mig, oavsett vad", "jag behöver (för)", "jag förtjänar någonting", "jag är skyddad" och mycket mer.

Lip kyssar är inte farliga

Vissa föräldrar tror att genom att kyssa ett barn på läpparna, kan de vidarebefordra honom några skadliga bakterier och virus, och ännu värre utvecklar de sin sexualitet i förväg. Är det så?

För att inte dela virus med barnet är det tillräckligt för föräldrarna att övervaka hälsan i munnen och inte kyssa barnet även på kinden, om mamman eller pappan är sjuk. Vad sägs om tidig sexuell utveckling?

Barnpsykolog Anastasia Primak hävdar att kyssar och berör av föräldrar är en integrerad del av ett barns hälsosamma utveckling. Omedelbart efter födseln upplever barnet mycket stor stress från en förändring av landskapet, efter en varm och mysig mammas mage, är barnet i en underlig och kall omvärld. Därför är det naturligt att barnen ständigt behöver värme och tillgivenhet: de ler när de kyssas eller kramas, de somnar bättre på händerna eller bredvid sin mamma, känner en så känd lukt och hjärtslag hos sin mamma. Och hur snabbt stannar klumpen eller det snittiga fingeret efter att denna plats kyssats av mamma!

När det gäller de erogena zonerna och den tidiga utvecklingen av sexualitet är Anastasia Primak starkt oense. Ja, naturligtvis har alla barn erogena zoner, och naturligtvis är de inte utvecklade ännu i denna ålder, men föräldrars kyssar kommer inte på något sätt att utveckla dem i förväg, de kommer att utvecklas självständigt och närmare sina tonåringar, enligt lagar som är etablerade av naturen.

När det gäller sexualitet är det redan från flickor utvecklade från vaggan. Redan i 3-4 år väljer de sitt eget hår, kläder, mäter mammas saker och försöker använda kosmetika. Och detta är igen en naturlig utvecklingsprocess och inte påverkan av föräldrakusar.

Anastasia citerar berättelsen om ett samråd som ett exempel när mamman till ett sjuårigt barn kontaktade henne. Barnet var väldigt främmande, kommunicerade inte med andra barn, skakade vid varje överklagande i sin riktning och vid ett försök att ta tag i honom och ta handen i allmänhet, sprang han bort. Det verkade som om det här är en liten vild ung. Som det visade sig senare försökte mamma till sju år att inte kyssa honom alls och förbjöd andra.

Barnpsykologen råder: "Det här är ditt barn, du bar ut honom, födde upp och tog upp, och ingen men du vet vad som är bäst för barnet just nu - att kyssa eller skola. Lyssna alltid på ditt hjärta och moderns instinkt. Och kyss ditt barn så ofta som möjligt, och på läpparna och inte på läpparna. Det finns trots allt så många underbara ställen som du kan kyssa: handtag, ben, kinder. Att känna sig ständigt försiktig föräldrars beröring och kärlek, ditt barn kommer att växa upp vänligt, sympatiskt och ömt. "

Behöver jag bekänna mig ofta och undersöka synder under ett mikroskop

1. Vilken erfarenhet av bekännelse hade du?

Andrei Desnitsky, bibelsk lärare, översättare, doktor i filosofiska vetenskaper:

- Jag hade erfarenheter av en annan bekännelse, från en rent formell, från vilken jag bara inte gjorde det bra efteråt, och jag trodde varför det var allting: de täckte mig, de saknade, och det var det. Och vad var det - var inte... Jag är inte alls säker på att något var förlåtit för mig eftersom jag inte nämnde någonting.

Men det fanns experiment av bekännelse extremt djupt och starkt. Jag minns väl när jag erkände ryska på en präst som praktiskt taget inte visste ryska. Jag kunde erkänna honom på engelska, men jag insåg att jag inte ville tala engelska med Gud, det här är inte mitt modersmål, även om jag talar engelska flytande. Men detta är inte språket i mitt samtal med Gud. Jag trodde det skulle vara bättre för Gud att säga detta, tills det sista ordet jag var ärlig och letade inte efter den korrekta verbformen. Det gick mycket bra, trots att prästen inte förstod mycket av det här, men han var där, han var närvarande i denna konversation. Detta är en upplevelse.

En annan upplevelse, med en mycket bra präst, som jag älskar och tackar mycket för. Först talade han alltid med mig vid bekännelse några saker, ibland skällde han, ibland rådde han, och då stannade han. Det förblir bara - låt oss be. Först hade jag inte tillräckligt med det här, låt honom skjuta eller säga något skarpt, men jag uppträdde inte riktigt dåligt.

Då insåg jag att han förmodligen bestämde mig för att jag var en vuxen. Inte på passet, förstås. Vad jag inte behöver är: "Åh, pappa, ha en kamp, ​​jag är så dålig, men du älskar mig fortfarande." I det ögonblicket upphörde det att vara nödvändigt för mig, och då gick jag med med det här, jag förväntar mig inte längre.

Hieromonk Theodorit (Senchukov), resuscitator:

- Jag hade en annan upplevelse i livet. I synnerhet fanns det erfarenhet av en mycket sällsynt bekännelse, två perioder av livet, i hans ungdom. Jag kom till tro på ett så rationellt sätt, en gång i min barndom, blev odödad, jag kom till tempel och såg ut. Och att vara ett barnläs, och jag hoppas inte dumt, kom jag till slutsatsen att det finns en Gud. Och han insåg att ortodox kristendom är rätt, han kom till tro utan att möta någon speciell confessor på det steget utan att vara i några kretsar av hemliga kristna.

Jag kyrkades mycket gradvis, och en gång var bekännelse sällsynt för mig. Jag visste att jag var tvungen att bekänna, jag var medveten om mina synder, jag gick, bekände, mottog gemenskap. Senare förstod jag att synd inte bara är att du rånade någon och dödade, men mycket enklare saker, vanliga.

Och då blev jag en munk, en munk, blev en präst och tjänstgjorde i en liten by i Luhansk regionen. Där kunde diakon inte stödja församlingen, jag fortsatte att arbeta i Moskva och åkte dit varje vecka för att tjäna. Och då började jag bli sjuk ofta och missade några veckor. Och då min confessor, när jag klippte mitt hår, sa: Nu bekänner du bara för mig.

Och så förblev jag utan bekännelse, inte bara en vecka, men 2-3, mer. Och jag började inse att det var mycket svårt för mig att jag började kväva på dessa synder. Dessutom börjar jag glömma dem, men jag dödade inte någon, egentligen, jag dödade inte, jag stjäl inte, jag begåde ingenting, några sådana stora synder.

Men med den här lilla tingen börjar du kväva, det börjar krossa dig, krossa, krossa. Jag insåg bara att jag inte kan leva utan bekännelse.

Inte för att jag måste rapportera om synder, utan bara för att de inte tillåter mig att leva fysiskt.

Då förändrades livet, jag nu, tack Gud, i klostret har jag möjlighet att bekänna så mycket som jag vill ha. En sådan frekvens har upprättats - ungefär en gång i veckan. Jag försöker att inte begå några allvarliga synder, men dagliga synder samlas i en vecka så mycket att de inte längre kan tolereras.

Hieromonk Theodorit (Senchukov)

2. När blir bekännelse inte omvändelse?

Andrei Desnitsky: Vad leder denna massbekännelseshändelse till? Och det faktum att jag själv gick igenom många gånger. 50 medlemmar av församlingen, liturgiet pågår, stalet är klappklap, det är bra om prästen sa en bra penitential bön innan det. Och människor som har minst 90 procent av vad de har i sina hjärtan, i denna bön, har hört, och något har rört sig inom dem. Mycket ofta är det inte så formellt men bekant.

Jag minns mycket väl orden från den sena fadern George Chistyakov, han var en absolut skändig man, utan den minsta skuggan av slyness, sa vad han trodde, och kanske därför, under en mycket lång tid, tyvärr bodde han. Han kom plötsligt ut under en ångerprepning och sa: Här kommer vi till Kristus, här kommer de osynliga keruberna, och vi går i en folkmassa och säger: Jag är irriterad, jag är offensiv, jag är lat, jag är inte obligatorisk, boo-boo. Och här flyttar vi bort, vi är alla samma: här är jag irriterad, i det här är lat, jag är inte obligatorisk - vi bor i den.

Vid ett tillfälle sa han att efter "dörren, dörren, vi kommer att få visdom", kommer det inte att bli någon bekännelse alls. Vill du få kommunion utan bekännelse, vill du, vänta på nästa liturgi, men låt oss delta.

Jag förstår att det här är tekniskt löst, att bekännelsen kan utföras på tröskeln till eller före tjänsten, eller, till exempel, i en separat gånggång, som ofta är fallet. Det är sant att det visar sig att en person står under en liturgi i en kö för bekännelse, tänker på sina synder, då gick han, mottog gemenskap och sedan lämnade.

Men jag är lite ens om något annat. För en tid sedan blev jag överraskad av en tanke. Först jag körde henne bort som en frestelse, då gick jag med henne.

Om jag har ett affärsförhållande med en person och jag vet att han är ortodox, förväntar jag mig att han kommer att vara mycket mindre bindande, verkställande och ärlig i affärer än icke-ortodoxa. Jag blev mycket förvånad i början - som han tror på Gud. Då förstod jag. Han kommer en gång i veckan eller en månad och mutter: "Jag är inte obligatorisk, jag är icke-verkställande, jag är lat," säger de till honom: "Gud förlåt, gå."

Jag vet att endast den ortodoxa kan höra en sådan fras: "Jag ångrade mig på en bekännelse att jag hatar dig, din bastard." Och fick njutning att hata längre.

Vad är en sak för mig, om du ångrar sig på bekännelse eller inte, om du tror att du skadar mig, ber om ursäkt för mig. Om du har något fel i ditt förhållande till Gud, varför skulle jag veta om det, det här är inte min verksamhet.

Jag såg faktiskt mycket ofta i mig själv och dem omkring mig när jag försökte delta i gemenskap med en bekännelse dagen innan, att denna bekännelse var mycket sällan omvänd. Hon är alltid ett mysterium, jag förnekar inte alltid ett visst möte hos en person med Gud, men omvändelse som en förändring. Förmodligen hade många människor erfarenhet av bekännelse i livet, som kan kallas omvändelse, som förändrar livet, varefter du verkligen ser med hat synden som du tog med dig. Jag hade denna erfarenhet 2-3 gånger i mitt liv.

Förmodligen, som i familjemedlemmar, är det inte alltid en smekmånad, inte alltid galen passionerad kärlek, ibland bara ett platt, välvilligt liv. Men när det bara är en vana, när det bara är en ritual som behöver gå igenom för att leva, skulle jag hellre tro att det inte skulle ha hänt.

Eftersom en person bedrar sig, och kanske försöker Gud att lura sig när han kallar det omvändelse. Kanske har jag fel, säger jag igen, jag vet inte hur jag ska.

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Jag vill bara argumentera här.

Om en person säger: Jag ångrar bekännelse, men jag hatar dig, det här är inte omvändelse, det här är en rapport om de synder som gjorts, det har ingenting att göra med ånger.

Mannen rapporterade helt enkelt: Jag har syndat. Omvändelse innebär åtminstone ett försök att rätta till vad som har gjorts. Säg inte bara: Gud, jag har syndat, men också ett försök att rätta till.

Inte ens det "Jag kommer inte göra det här längre", det här är en sida av medaljen, men den andra - om du förolämpade och förolämpade någon, gå och försona med din bror, så sagt, om du stal det - returnera det. Om du inte kan återvända till en viss person, gör sedan något annat, gör något bra för andra. Då blir det omvändelse, inte bara en rapport.

Det är viktigt när en person har en uppriktig önskan att komma till Gud när han uppriktigt vill segra synd i sig själv, låt honom muta att han är irriterad eller att han är glutton, han har lustiga tankar. Ja, troligtvis kommer det att bryta. Här är jag en tjock man, som antagligen är benägen för att bli gluttony. Och varje gång jag ber om gluttony, och jag, förmodligen, kommer ibland att falla ner och äta något extra. Men det betyder att jag försöker på något sätt bli av med det i mig själv. Kanske nästa gång blir jag mer omsorgsfull och inser att jag syndar. Jag försöker bli av med synden, jag ber om hjälp i detta sakrament, Guds hjälp.

Jag pratar om gluttony, som i allmänhet är en synd, men kopplad till fysiologi, och det finns synder som inte är direkt kopplade till fysiologi. Och om en person säger: "Jag är irriterad, jag svär på mina grannar" och försöker bli av med den i sig själv, ber Gud att förlåta honom för denna synd, då kommer han att bli av med den här synden steg för steg.

Som sagt är himmelriket taget av arbetskraft. Du ser kanske för någon, att han bytte från att svära till sitt barn för att bara mumla - det här är redan ett plus. Eftersom han hindrar sig, försöker man på något sätt fixa det.

Du ser, poängen är inte att bekänna rätt före tjänsten. Naturligtvis är det galet när en person står vid liturgin och, i stället för att be, bekänner. Naturligtvis måste man bekänna dagen innan. Dessutom skulle det vara bra om bekännelsen inte alls var direkt kopplad till den här deltagaren, men det betyder inte att man sällan ska erkänna. Bekännelse är nödvändigt, igen, min åsikt - så ofta som möjligt.

Det är väldigt sällsynt att någon lekare har ett sådant förhållande med en andlig far, så att han kan träna sina tankar varje dag. Med allt detta under en vecka har du definitivt ackumulerat synder, inte bara i tankar, som om du förolämpade någon, förolämpad, kränkt sig, tittade på kvinnan med lust, det spelade ingen roll, han åt för mycket, lossnade upp, han skrattade galet. Du har fortfarande det - du gjorde minst denna vecka.

3. Behöver jag bekänna så ofta som möjligt?

Andrei Desnitsky: Ryssarna kommer till den serbiska kyrkan, det vanliga templet för det kanoniska serbiska patriarkatet, och de vill ta nattvardsgång. De närmar sig prästen, presentera sig själva, fråga om det är möjligt att ta nattvardsgång? - Svar: "Ja, du kan." Nästa fråga: "Behöver du bekänna?" Han säger: "Hur vet jag om du behöver bekänna. Om du behöver, kom då på fredag. Eller, om du verkligen behöver, kan du nu fördröja tjänsten. " Det innebär att han inte involverar bekännelse före sakramentet.

Ryska är vanligtvis mycket rädd, det skrämmer, då blir de vana. När i sommar sprang jag till en präst som ser mig för första gången okej, innan jag på något sätt introducerade mig på något sätt, kände han mig redan. Och då kom jag bara till templet, någon ersatte. Jag närmade sig kalkstenen - inga frågor, inga frågor alls. Det visar sig att detta också är möjligt, och för mig var det inte en upptäckt. Jag vet mycket väl att det finns kyrkor i Ryssland, även om det finns få av dem, där en person erkänner efter behov.

När han har en uppfattning om att han har begått en seriös synd, inte ett glas kefir i posten, inte strid mot en granne, gick inte på foten i tunnelbanan, men verkligen gjorde personen inte någonting varje dag eller han hade ackumulerat, han, kommer till prästen. Med vilken regelbundenhet? Det är meningslöst att diskutera. Hur ofta går du till doktorn? Vem en eller två gånger i veckan, och en gång om året.

Jag tänker långt ifrån att jag vet hur. Och i allmänhet, ju äldre jag får, och jag är 49, desto mindre förstår jag hur det borde vara. När jag var 18, blev jag döpt, det var 31 år sedan, jag var nästan säker på att jag vet hur man ska.

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Du har helt rätt, ingen vet hur man ska. Det finns en viss sedvanlig av den här eller den här kyrkan, men det är det som kallas nödvändighetsövning, om jag kan säga det. En klumpig fras, men det är. Självklart finns ingenstans någon kyrkakanon som ger frekvensen av bekännelse. Det finns Joakimovs typikon, som talar om behovet av en sju dagars snabb, obligatorisk bekännelse.

Men vi måste komma ihåg att Joacimov Typicon är en ganska sen upplaga av Typicon. I typsnittet Saint Sava, som grundades i den moderna kyrkan, är det inte så.

Faktum är att "biktet om bekännelse-gemenskap" uppträdde i den ryska kyrkan inte på grund av stor glädje.

Det var när människor sällan tog emot nattvardsgång och kom till nattvardsgång, efter att ha ackumulerat en stor mängd synder. Det var naturligtvis ett behov att bekänna dessa synder och ångra sig. Vi kommer ihåg att David ångrade sig, lot omvända sig. Det är omvändelse en nödvändighet, ett sakrament som är upprättat av Gud.

Men repetitionsfrekvensen är givetvis varje person individuell. Men när vi pratar om den serbiska kyrkan, om den grekiska kyrkan, måste vi komma ihåg att det finns några andra villkor.

Till exempel, i den grekiska kyrkan bekänner de inte för varje gemenskap. Grekerna tar ofta församling, och de bekänner sällan, men i Grekland finns det ett annat bekännelsessystem. Inte varje präst, förutom en situation av rädsla för en dödligs skull, accepterar ånger från en vanlig lekman. Det finns en diocesan confessor. Som går runt stiftet, enligt schemat kommer till varje tempel, där alla kan ångra sig. Många greker har sina andliga fäder till vilka de reser. Därför kan det naturligtvis inte finnas någon koppling mellan bekännelse och gemenskap.

Därför är det naturligtvis ingen direkt bindning, det här är olika sakrament. Men det är värt att gå till nattvardsgång om du räddar synder. Är det möjligt att gå till Gud med obevekliga synder?

4. Och om det inte finns några synder på en vecka?

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Det finns inga synder på en vecka? Inte lokaliserad? Jag hittar det nu! Du ser, om en person inte har synder i en vecka, betyder det att vi har att göra med en stor helgon, vår Guds Moder hade inte bara synd. Jag kommer förmodligen inte hitta en sådan helgon så att en person inte har några synder på en vecka. Eller det andra alternativet: En person kanske inte är medveten om sina synder, då kommer han inte att gå till bekännelse.

Andrei Desnitsky: Det kommer, om han vill ta gemenskap och vet vad det ska vara.

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Men om han går, betyder det att han vet om sina synder, vilket innebär att han kommer att säga något på en bekännelse. Men han kommer inte och säger: Men jag har inga synder, pappa, jag är syndlös.

Andrei Desnitsky: Han kommer att säga: "Synd är allt."

Hieromonk Theodoret (Senchukov): syndig för alla? Och det här är redan en fråga till prästen, huruvida du kommer att släppa en person som är en syndare för alla. Jag brukar fråga denna sakramentiska fråga: hur många flygplan kapade. Hur många flygplan kapade på en vecka? Och det börjar bli klart att det finns många synder.

Andrei Desnitsky: Jag argumenterar inte med det här, jag ska bara ge det sista exemplet från min bekännelsers utövande, en god bekännelse, när jag pratar om olika synder och hör av en präst frågan: Vad tycker du är det viktigaste av dem? Jag ringer Nej, säger han, detta är inte frånvaron av kärlek. Vad jag inte ringde alls och hade inte för avsikt att kalla det. Det var en av de bekännelser som vände mig över.

Och jag trodde att jag under lång tid grävde in vad jag hade gjort i en vecka, månad eller rapporteringsperiod.

Jag tänkte inte alls hur skillnaden mellan min bild i Guds och mina ögon är verklig, den synden är bara en brist.

Det finns brist på pengar, mindre pengar än det borde vara, och inte det faktum att några mynt har små fläckar är räkningen sönder. Även om detta är dåligt, argumenterar ingen med detta - det här är också en synd.

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Det visar sig att bekännelsen var användbar?

Andrei Desnitsky: Jag säger inte på något sätt att bekännelsen är värdelös, att det är nödvändigt att avbryta det och i allmänhet leva utan det.

Hieromonk Theodorit (Senchukov): Faktum är att bekännelse är användbart under alla omständigheter. Om du bara kom med en uppriktig känsla av ånger, med en känsla av att vilja bli av med dina synder, även om du listade de vanliga, men du vill bli av med dem - det här är användbart.

Om Herren har pekat på dig en sådan synd som frånvaro av kärlek, är det ännu mer användbart. Även det minsta lilla steget mot förgörelse är redan bra, det är redan nödvändigt, och så länge som bindningen till en viss gemenskap finns, spelar det ingen roll.

Det viktiga är att det bara är två sakrament som går parallellt, de är inte beroende av varandra, men de fortsätter så här. Och en person som demonstrativt tar nattvardsgång varje vecka och bekänner var sjätte månad, enligt min mening, är det inte riktigt rätt.

Andrey Desnitsky: Och enligt min mening - det här är en av de möjliga alternativen, måste varje person bestämma sig själv. Vem själv och vem i samförstånd med den andliga fadern. Även om ämnet spiritualism är en separat, stor, skulle jag säga ett ömt ämne, eftersom det ofta är en reenactment och ett spel, men någon har riktiga andliga fäder. Än en gång säger jag, jag vet inte hur, jag vet hur det var med mig.

Vid ett tillfälle i mitt liv insåg jag att jag inte behövde bekännelse före varje gemenskap, och det finns tempel som låter mig leva i det här läget. Och människan är syndig per definition, till och med helig. Människan upphör inte att syndas under hela sitt mänskliga liv.

Ja, far Theodoret har helt rätt i det här, det är viktigt för Gud att inte acceptera våra synder, utan att i alla fall acceptera avsikt att bli av med dem. Eftersom denna uppgift är mycket svår och löses endast delvis genom livet.

Men det förefaller mig en mycket naiv åsikt att synder är något som böter i trafikpolisen. Jag har ett par böter i en månad, jag betalade för dem via portalen "State Services", det är allt, jag är ren. Eller jag har 50 synder ackumulerade i en vecka, jag tog med dem, lade dem ut, allt, jag är ren. Åh nej, den här väskan är där, och vi drar det genom livet, och vi granskar våra liv hela tiden. Jag är bara rädd för att den ledsna uppräkningen av något fel som äts upp på onsdagen, sade till en granne, spionerade på TV - kan ersätta en person med kraftfullt arbete på sig själv.

Jag läste fortfarande Bibeln mycket, det hände. Om du tittar där, vad heter synd, vi kommer att se att det i första hand är ett förhållande med Gud och med din nästa. Praktiskt sett möter vi inte vem som, hur och vid vem han såg om det inte fungerade som David och Bathsba. Eller någon där ute, är något inte ätit en gång eller en annan.

Och precis som jag är rädd för att jag gräver i denna väska helt identiskt, ersätter stereotypa synder från vecka till vecka i ett stort antal fall för en person ett mycket allvarligt arbete på dig själv och tänker på vad som var.

Till exempel har jag tre barn, de växte alla upp. De är mellan 30 och 18 år och nu tittar tillbaka på hur min far var i min ungdom och våra barn gick mycket tidigt, jag förstår att min uppfattning om en korrekt ortodox familj hindrade mig i stor utsträckning att jag körde mina barn.

Jag var ibland inte galen, men tuff, jag drev dem in i några idéer om hur man gör allt och uppnådde något från dem.

Det verkade mig som om vi inte deltog i liturgin, det var en synd. Och nu tror jag att det var en synd att jag slog det här barnet till liturgin när han inte ville ha det alls.

5. Ska varje synd undersökas under ett mikroskop?

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Är det bra att dyka i synder? Att gräva för att förlora dig själv igen, förmodligen dåligt. Och för att förverkliga dina synder, för att förstå att det du har gjort fortfarande är en synd, ja.

Du ser, ett glas kefir kan vara full på onsdag av olika skäl. Du kan dricka, för oh hur jag ville äta, och du var tvungen att. Det här är en sak. Och en annan, när du avsiktligt dricker den för att visa att du är högre än kyrkan, när en sådan stolthet talar till dig: Jag är högre, jag kan göra det.

I det första fallet hände det, ja, det kanske inte motstod, det kanske inte hade tillräckligt med styrka, ja det är nog en synd men inte en bra. Och i det andra fallet är det syndens stolthet, som man måste genast bekänna. Och här måste du förstå varför du gjorde det, varför du plötsligt fann det möjligt för dig att inte följa inläggen.

Människor kommer till mig från tid till annan och säger: "Far, jag bröt det snabba." Jag frågar alltid: "Varför? Varför bryter du snabbt? "Om en gammal kvinna kommer upp till mig:" Batyushka, jag har inga pengar förutom mjölk och bröd ", vad kan du göra med dig, älskling, du har inga pengar, då äter du maten mjölk. Det är uppenbart att hon inte äter tiramisu i ett café.

Och om det går, "varför behöver tjänsterna", låt oss prata om varför inlägg behövs. Kanske förstår du verkligen inte det här, och kanske är du en så stolt man. Då måste du ångra dig inte att du bryter in stolpen, men att du går mot Gud.

6. Att dricka kefir i fasta - är det fortfarande synd eller inte?

Hieromonk Theodorit (Senchukov): Och vad sägs om kefir? Varför kefir? Var kom denna kefir från?

Andrei Desnitsky: Från affären.

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Varför hittade han sig på bordet på onsdagen? Varför?

Andrei Desnitsky: Här kan vi prata mycket länge och intressant om hur människor som arbetar och har barn äter.

Hieromonk Theodorit (Senchukov): Jag jobbar. Jag fortsätter att arbeta i ambulansen, jag är en återupplivande läkare, jag bryter inte emot inläggen. Det är inte frågan. Jag förstår helt väl att om det här är en mamma med barn och hon äter efter ett barn, vem vill givetvis sätta henne i synd, så är det en historia.

En annan sak, om jag nu säger: Jag är en underbar helig fader Theodoret, jag kan inte fördöma alla kyrkans installationer. Eftersom jag jobbar som en återupplivande läkare, har jag ett hårt jobb, så jag ska prova på kefir på en demonstration på onsdagen. Det kommer att bli en annan synd, ingen kommer att fördöma denna synd mot modern, barnen kommer att växa upp och hon kommer sluta äta dem efter dem och kommer inte att syndas.

Andrei Desnitsky: Se, far Theodorite, jag handlar om denna kefir. Jag är alltid väldigt överraskad när lånet börjar och på ett café, i mitten av staden finns ett alternativ: snabbmat-meny - 300 rubel och lutad affärslunch - 400. Eftersom det är svårare att laga mat, eftersom avokado istället för kycklingbröst. Jag är inte säker på att det handlar om posten, det handlar om något annat, det verkar för mig.

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Du förstår, en person kan välja själv, han kan äta kycklingbröst, om det är möjligt för honom. Jag åt en gång ett kycklingbröst i ett flygplan i ett inlägg. Jag visade mig nästan senare, tyvärr, det är inte bra att säga sådana saker till kameran. Jag flög precis i ett flygplan, det fanns ett bröst, ja, jag reser, i allmänhet är en kyckling inte en fågel, jag ska äta. Hur kände jag då då då? Inte från kycklingen är dålig, från att bryta snabbt.

Jag kände helt enkelt i magen att det var omöjligt att bryta in inlägg. Men för någon, kanske är det möjligt, för någon är det verkligen en fråga. Återigen är 300-400 rubel, förmodligen, skillnaden inte så stor. Förmodligen inte dödligt. Om du vill behålla posten, kan du göra samma avokado smörgås hemma, det blir billigare och på kaffet att dricka te. Du kan trots allt och så, du kan hitta alternativ om du vill göra det.

7. Varför präster insisterar på obligatorisk bekännelse före gemenskap?

Andrei Desnitsky: Föreställ dig en typisk präst som föddes, troligen i en ateistisk familj. Nu finns unga människor födda i familjer som var kyrkade i början av 90-talet. Men i det överväldigande flertalet fall är detta en före detta pionjär, en Komsomol-medlem, som accepterade tron, som han drog av sin tradition från böcker, som antingen tog upp typikonet, eller Shmelevs "Guds sommar" eller något annat.

Och dess traditionella karaktär är re-enactors traditionella karaktär. Ledsen att jag använder ett så skarpt ord. Vem rekonstruerar medeltida strider, vilka är alvor och gnomes, och vem är heligt ortodoxa Ryssland i XIX-talet provet. Säkerhetsgraden är densamma. Det här är våra åsikter, läs från böcker, rent spekulativ, hur vi behöver vara en hobbit, hur vi behöver vara en engelsk bågskytt av Robin Hood eller en ortodox 1900-tal.

Och här är de väldigt seriösa om sina renoveringar, de är redo att slåss för dem. Det verkar för mig att denna berättelse handlar om skyldigheten att erkänna, bara från serien "Låt oss rekonstruera Ryssland från XIX-talet, låt oss införa strikta regler". Det ser ut som Robin Hoods skyddsutrymme, där en man står vid ingången och inte tillåter människor i moderna kläder, bara i engelska medeltiden.

Så här börjar människor som är väldigt seriösa om den här fiktiva traditionismen uppfinna något av sina egna. Jag menar inte någon personligen.

Och vi, ryssarna, har fortfarande en nationell egenskap, att om det finns kommunism, så har vi sådan kommunism från vilken Marx skulle gråta. Och om vi har ortodoxi, så är sådan ortodoxi att Seraphim Rose vilar.

Jag kommer ihåg hur, historien är också riktig, prästen med koppen kommer ut och någon vill ta gemenskap, ur hans synvinkel, ovärderlig. Och prästen ropar: "Ät mitt kött, gnag mig, jag kommer inte att ge min Herres kropp!" Det verkar ha en eldig tro, och jag har en fråga: "Kära, och som berättade att du ger dem den här kroppen som beror på dig, ge dig eller inte ge? "

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Jag är lite äldre än du, i 5 år, och vi skulle gå till kyrkan på ungefär samma gång. Från och med den första dagen har jag varit en församlare av Jerusalem klostret i uppståndelsen av själen på Arbat, Filippovsky, som aldrig har stängts och stått sedan 1700-talet. Och förut var det ett annat tempel, som sattes av Metropolitan Philip, vår helgon.

Det fanns ingen renoveringar där och gamla präster tjänade: Fader Vasily Serebryannikov, Moskvas äldre far Vladimir Frolov, också en gammal präst, som var min första andliga far. Och på något sätt lärde jag mig denna tradition - att du måste bekänna. Trots att det inte fanns några reenaktorer, varken historiska eller extrahistoriska, fanns det ett normalt, traditionellt Moskva tempel.

Då, när Jerusalemföreningen återställdes där, fanns en helt underbar rektor, far Theophylact, han är nu ärkebiskopen av Jordanien i Betlehem. Han var grekisk, talade bra ryska, han själv berättade. Därför bildades min inställning till bekännelse respektfull, låt oss säga.

Frågan är inte att prästen är väktaren vid kalkstenen. Frågan är hur mycket en person är redo att ta gemenskap utan bekännelse, hur mycket en person förstår denna "hemska Kristi hemligheter". Varför är de läskiga? Eftersom det är skrämmande att röra den levande Gud. Här är Gud - och du, man, du rör honom, du ansluter dig till honom, så hur kan du gå till Gud utan att ens försöka rensa dig själv.

8. Ska jag prata med prästen om en bekännelse?

Andrei Desnitsky: Ibland är prästens råd bra och användbart, men han har inte timmar från vecka till vecka för att lyssna på all den nonsens som du bär med honom. Att svära och sätta upp med dig, för att ge dig fullständig extern rådgivning, har han inte och kan inte ha den här tiden.

En person kommer och väntar i 20-30 sekunder, väl om 5 minuter får han lite råd. Jag pratar om lekret, om alla som kommer till bekännelse. Vi håller därför så mycket på den här formen att åtminstone presten älskar oss, även om han, åtminstone i kontoret, visar någon form av sympati, uppmärksamhet, även om vi kan berätta för honom. Ingen kan, men vi kan. Och detta är inte vad som borde vara i bekännelse, enligt min mening.

Självklart är det bra när det är där, men det här förhållandet är extremt, extremt sällsynt, jag vet inte, det är inte för munkar med munkar. Detta är inte normen, och behöver inte leta efter det. Om det finns behov av att hitta en person som lyssnar på dig, skyll inte på och hjälpa dig att räkna ut det, förlåt, det här är en psykoterapeut. Han är också mycket svår att hitta, förresten.

Winston Churchill, det verkar för mig att det var han, han sa att Ryssland är ett fantastiskt land, där allt som inte är förbjudet är nödvändigt.

Det verkar som om det är dags för oss att flytta ifrån detta: antingen på det sättet eller på det sättet. Det finns olika människor, olika behov, olika rytmer i livet, inklusive andlig. Det verkar för mig att vi bara måste acceptera att det inte finns något recept och det kan inte vara.

9. Hur förbereder sig för bekännelse?

Andrei Desnitsky: Jag håller med dem som säger att den bästa förberedelsen för bekännelse är en kristenas liv. Detta liv inkluderar och bör innefatta fasta och bön och allt annat.

Men när sakramentet blir en speciell händelse, som förbereds av vissa förfaranden, är det väldigt lätt att sakna den här enkla tanken: om du bor som kristen, då tar du nattvardsgång. Om du inte lever, då är det något sätt att göra någonting och bli sakramentets värd - de fungerar helt enkelt inte.

Hieromonk Theodoret (Senchukov): Här håller jag med om att självklart är huvudämnet det kristna livet. Och det kristna livet innefattar i synnerhet ånger. Och speciellt förbereda sig för bekännelse... ja, hur kan du förbereda dig specifikt. Varje person har sina egna sätt. Det kan vara till hjälp för någon att skriva ner sina synder. Någon är tvärtom inte användbar. Det kan vara användbart för någon att läsa före bekännelse, precis före bekännelse, tre kanoner. Någon kanske inte behöver det, för att han har en så stark penitiell känsla att han inte behöver några kanoner, han behöver inga formaliteter, han kommer bara och bekänner.

Det är viktigt att en person vill träffa Gud, att en person går till Gud, och hur han tekniskt gör det här... Kyrkan upprättade sakramenten exakt så att en person kunde älskas, och varje teknik har sin egen.

ZenSlim

AYURVEDA - REJUVENATION OCH LONGEVITY

Varför behöver du låga insulinnivåer om du vill leva längre?

Varför behöver vi motion?

99 av 100 värdbäddar behöver dem inte!

Kost för hälsa, föryngring och livslängd

räkna kalorier erkänt värdelös övning


Intag av glukosamin i lederna är lika med placebo effekten.

Hur botar hypertension utan medicinering?

Mänsklig devolution - Människan är inte nedstigd från en apa

Vad ska män göra för att förhindra att kvinnor efterliknar orgasm?

Kalsium och mjölkberedningar botar inte osteoporos!

Det bästa vaccinet eller vaccinationen är ett som inte är gjort!

Varför alkohol i måttliga doser bidrar till livslängd?

Fetma är inte ärvt - epigenetisk sjukdom

Varför uppstår problem med styrka?

Frukostflingor är inte till hjälp än en stekt söt munk!

Täta måltider i små portioner kan skada din hälsa

Bröstmjölk innehåller mer än 700 bakteriearter.

Koldioxid är viktigare än syre för livet.

Aktivt kol - inte ett medel för viktminskning

Varför svälta? En dag av fasta föryngras i 3 månader

Teorin om en balanserad kost och kalori näring till näring - en lögn

Är alkoholkodning nödvändig?

Tacksamhet ger styrka och lär det omöjliga

Myter om fördelarna med rå mat

Blått ljus undertrycker kraftigt melatoninproduktionen och stör stolen!

strukturerat vatten och viktminskning

Fyra ädla sanningar av hälsosam vikt

Hur går ner i vikt med insulinresistens?

Det bästa sättet att gå ner i vikt är att följa restriktiva dieter.

Stor mage - orsaken till för tidig död

Om du förlorar 5-7% av den totala kroppsvikten, kommer snarkning att sluta med en sannolikhet på 50%

Varför fraktionella måltider i små portioner kan skada din hälsa

Hur man äter: ofta, men för lite eller sällan, men tillfredsställande?

Allmänna rekommendationer för personer som lider av en obalans av blodsocker och försöker gå ner i vikt, detta är ofta i små portioner under hela dagen.

Tanken är att när vi äter regelbundet hela dagen vet kroppen att mat kommer snart, och de kalorier som konsumeras är mer benägna att brinna, snarare än att avta i form av fett. Att äta med jämna mellanrum hjälper till att stabilisera blodsockernivån och upprätthålla energibalansen.

Men i praktiken observeras inte villkoren för att minska mängden mat, eller två snacks till de tre huvudmåltiderna. Det är emellertid svårt att skylla på människor för detta: samma teori säger att du inte borde ta kroppen i stark hungersnöd, annars kommer du att möta övermålning vid nästa måltid.

Med tanke på hunger som en fruktansvärd fiende tillåter en person sig inte att bli hungrig till slutet. Och matsmältningssystemet, i stället för att lossa, är i konstant drift.

Under lång tid har de befintliga tankarna att fraktionell näring "påskyndar metabolismen" och "öppnar fettförbränningsfönster" inte en riktig bevisbas och motsvarar inte verkligheten.

Dessutom har moderna studier visat att när det gäller metabolismen och kaloriutgiften är det ingen skillnad mellan en bråkdel av kost och näring en eller två gånger om dagen med stora mängder mat (med samma dagliga kaloriinnehåll).

En ny studie av hormoner berättar för oss att det här är faktiskt det värsta sättet att äta för att balansera blodsockret och viktminskning och verkligen kan vara farligt för din hälsa.

Om vi ​​pratar om forskning - 36 timmars fastande avslöjade inga förändringar i ämnesomsättningen.

Dessutom har livsmedel i allmänhet inte någon allvarlig effekt på ämnesomsättningen. Oavsett om du svälter eller inte, spenderar din kropp samma mängd kalorier på underhåll och aktivitet. Länkar till forskning och citat finns i Eat-Stop-Eat. Hela historien med en långsam ämnesomsättning och "metabolisk spis, där du kastar mat, stödjer elden i den", gick från ett missförstånd. Vår kropp spenderar mer energi när vi äter, men denna energi förbrukas i matsmältningen. dvs Vi spenderar denna energi för att få ännu mer energi. Mer detaljerad Varför att svälta? En dag av fasta föryngras i 3 månader.

En ny studie visar att fasta i Ramadan är säkert för de flesta diabetiker om det är korrekt kontrollerat för diabetes. Vid fastande Ramadan observerades en förbättring av glykemisk kontroll hos patienter med diabetes med minimal hypoglykemi. I allmänhet förbättrades indikationerna av glykerat hemoglobin HbA1C till och med hos patienter under fastande. Förbättringen av HbA1c var mer uttalad hos patienter som justerat dosen av läkemedel i ett försök att efterlikna den fysiologiska utsöndringen av insulin under hela fastighetsperioden.

Forskare säger: "Om det bara finns frukost och lunch, minskar kroppsvikt, fettinnehåll i levern, plasma glukos, C-peptid och glukagon. Dessa resultat tyder på att för patienter med typ 2-diabetes kan uppdelning av måltider till frukost och lunch vara mer fördelaktigt än att dela upp i sex delar. "

Ancient Indian Wisdom, enligt Ayurveda och Yoga Shastra, säger: Yogis (söker glädje inuti) äter en gång om dagen, bhogi (vanliga människor som söker glädje ute) - två gånger om dagen, horn (sjuka är de som inte gör det kan uppnå tillfredsställelse, och därför är hela tiden lidande) - tre gånger om dagen.

Men för det äter fyra gånger om dagen, det BROTHERS (en girig person).

Ja, mängden mat som absorberas av rika människor idag går långt bortom de nödvändiga behoven. Overeating har blivit ett sätt.

Fram till 1800-talet åt folk 2 gånger om dagen. Den första måltiden inträffade vid klockan 10, medan en person vaknade med soluppgången. Vi hade middag på ca 6 pm. Således uppnåddes en ganska lång tidsperiod mellan måltiderna.

De antika grekerna och romarna åt en gång om dagen. Detta kan ses genom att studera historiska källor. För forntida Persien och forntida Israel var en sådan diet också karakteristisk.

Samtidigt kan man inte säga att människor i dessa dagar var feta. Men just detta, enligt nutritionists, hotar de som äter "inte tillräckligt ofta".

Förstå varför bråkmatning är fel

Sult, mättnad och balansen av socker i blodet är under hormonell kontroll. Och vi pratar inte om reproduktiva hormoner som östrogen och progesteron. Vi pratar om hur hormoner ska överleva.

Multipelmat (5-6 gånger om dagen) ändrar hormonsignalen, stör den mekanism som bränner fett som bränsle, leverans metabolism och skickar kalorier till fettbutiker.

Snacking mellan huvudmåltider innebär nödvändigtvis stress på levern och rekommenderas helt enkelt inte. Levern måste återupplära hur man normalt återanvänder glukoneogenes när du sover eller vaknar. Snackar förstör helt enkelt tid och klockor som fungerar i samklang med leptin.

Den totala tiden för uppslutning av en genomsnittlig del av maten är cirka 5-6 timmar. Tanken att hoppa över en måltid kan påverka metabolismen och muskelförlusten är ologisk - kroppen återuppbyggs inte så snabbt.

Insulin är ett anaboliskt hormon som förbättrar syntesen av kolhydrater, proteiner, nukleinsyror och fett i insulinberoende organ, som framför allt är lever, skelettmuskler och subkutan fett. Insulin sänker blodsockern och ökar glykogensyntesen i levern och musklerna (dess deltagande i kolhydratmetabolism), stimulerar proteinsyntesen och hämmar dess nedbrytning (effekt på proteinmetabolism), stimulerar lipidsyntesen, undertrycker lipolys i fettvävnad (deltagande i fettmetabolism).

Det spelar ingen roll mycket vad du äter, insulin kommer att stå ut. Maltens sammansättning avgör hur mycket insulin som frisätts. Ju mer kolhydrater i livsmedel desto mer insulin ska bibehålla blodsockernivåerna.

Glukos, aminosyror (särskilt arginin och lysin), ketonkroppar och fettsyror i fysiologiska koncentrationer stimulerar insulinsekretion, och stimulering med aminosyror, ketonkroppar och fettsyror manifesteras vid en viss glukoskoncentration (substimulerande). Laktat, pyruvat, glycerin påverkar inte.

Men glukos är huvudregulatorn för insulinutsöndring.

Stimulerad av glukos, insulinsekretion förbättras av vissa aminosyror, fettsyror, ketonkroppar: så vidare. inte bara glukos är involverad i stimulering av utsöndring, men alla de viktigaste energibärarna. Insulinsekretionen är med andra ord proportionell mot kaloriintaget av mat. Slutsats: En ökad nivå av insulin i blodet förhindrar nedbrytning av fett i den subkutana fettvävnaden.

Det mest grundläggande begreppet du behöver förstå är att när insulinnivåerna ökar kommer fettförbränning att sluta.

Å andra sidan, "piecemeal" mellan måltider, det är som att lägga tvätt i en tvätt, stoppa ett tvättprogram och lägga till en glömd sak. Men ingen gör det. Eftersom alla förstår att du inte kan bryta processen.

Förhållandet mellan insulin och fettförbränning

För att förstå varför en ökning av insulinnivåer påverkar din förmåga att bränna fett, låt oss börja förstå vad som ska hända med hormoner i en perfekt balanserad kropp.

Du äter, insulin stiger och glukos rör sig in i celler och behöver brännas för energi.

Insulin orsakar en ökning av leptinhalten (leptin är ett hormon som fettceller utsöndras efter att ha ätit), vilket signalerar hjärnan för att stänga av din aptit och ge kommandot till bukspottkörteln för att stoppa insulinsekretion.

Glukosnivåerna återgår till normala, insulinminskningar och leptin utlöser fettförbränning.

Om blodsockernivån börjar falla för mycket, utsöndras glukagon och en lagring av kalorier (fett och glykogen) mobiliseras, och allt går bra till nästa måltid.

Som regel uppnås högsta insulinnivå inom 30 minuter efter en måltid och återgår till normala nivåer inom 3 timmar.

Då börjar leptin att fungera eller gå till jobbet och orsaka fettförbränning.

I en idealisk situation skickar insulin 60% av kalorierna från mat till levern för att fylla upplagringen "snabb åtkomst" i form av glykogen och orsakar att resterande 40% glukos och aminosyror absorberas i muskelceller och celler av vitala organ som använder glukos för bränsle och aminosyror för tillväxt och återhämtning.

Om du äter varannan 2-3 timmar, kommer dock din insulinnivå aldrig att återgå till normala nivåer, som vissa experter säger, och du kommer aldrig att börja brinna fett.

Studier har visat att maten i genomsnitt tar cirka fyra timmar för att passera fullständigt in i tolvfingertarmen. Om det finns mellan måltiderna, kan en del av den ursprungliga måltiden fortfarande vara kvar i magen i 14 timmar. Att äta mellan måltider bidrar därigenom till jäsning, ruttning och gas.

Vårt mål är att minska insulinproduktionen. Det uppnås genom att minska antalet måltider per dag. Först och främst måste du stoppa onödigt mellanmål. För att göra detta måste du ha tillräckligt med mellanmål.

Arbetet som publicerades av Salk Institute for Biological Research (USA) år 2012 är välkänt. Experiment har visat att det att äta lite under hela dagen är ännu mer skadligt än att använda samma mängd mat på kort tid: av de två grupperna av möss som sattes på en fet diet var de som åt hela dagens kalorier per dag smalare och friskare. 8 timmar och de andra 16 svälte. Men de som åt långsamt hela dagen, även med samma mängd mat, minskade deras ämnesomsättning och fick vikt. Ett liknande experiment, som upprepades två år senare, bekräftade resultaten som erhållits tidigare för flera olika dieter och påvisade samtidigt att näringsfönstret kan ökas upp till 12 timmar. Det visar sig att till och med hoppa över frukost eller middag betyder det inte att en sådan diet är "fel". Vakna morgonmåltid eller försumma kvällen kan bara gynna.

Förstå processen med att utveckla insulinresistens

När du äter ofta, i små portioner hela dagen, förblir insulinnivåerna förhöjda hela dagen, vilket orsakar ackumulering av fett och leder till insulinresistens. Det betyder att dina celler inte längre hör insulinsskrik och inte öppnar dörren för glukos. Som ett resultat ackumuleras mer fett, och celler utan energi kommer du att känna dig trött hela tiden.

Om allt fungerar korrekt, då efter att ha ätit, behöver man inte äta igen i 5 eller 6 timmar.

Glukagon är en insulinantagonist, d.v.s. det ökar blodsockret (glukos), eftersom det stimulerar nedbrytningen av glykogen i levern och musklerna, vilket ökar nedbrytningen av fett i fettsyrorna. Men glukagon har ett antal positiva egenskaper:

  • det ökar glykogenolys i lever och muskler, vilket bidrar till en ökning av hjärtutgången;
  • expanderar små arterioler, varigenom det totala profylaktiska vaskulära motståndet (OPS) reduceras;
  • reducerar trombocytaggregation - allt detta förbättrar blodtillförseln till alla vitala organ och vävnader både i mitten och på periferin.
  • glukagon minskar utsöndringen av bukspottkörtelnzymer (vid akut pankreatit - utsättning av hunger i flera dagar!).
  • Den basala nivån av glukagon ökar signifikant under fastande, speciellt på den 3-5: e dagen. Insulinnivån minskar. Under långa pauser i måltider (från 6 till 12-14 timmar) och under en naturlig nattspajé, stöds energibehovet hos organ och vävnader av energin hos fettsyror som bildas under lipolys. Sålunda är fastning från 12-14 timmar till 3-5 dagar i undantagsfall användbart för normalisering av insulin-glukagon obalanser.

I en frisk person är insulin och glukagon bra bröder och systrar och arbetar och agerar i tur och ordning.

I levern lagras tillräckligt med kolhydrater i form av glykogen för att möta kroppens energibehov i 24 timmar, så när allt fungerar bra finns det inga droppar i blodsockret mellan måltiderna.

Snacking mellan måltider orsakar insulinsekretion och undertrycker glukagonsekretion och ökar också leptinhalten onaturligt vilket leder till ett tillstånd som kallas leptinresistens, där hjärnan och bukspottkörteln inte längre hör signalen från leptin för att stänga av aptit och minska insulinutsöndringen.

Ständigt förhöjda nivåer av insulin, antingen från mellanmål mellan måltider eller från att äta mat med hög socker och enkla kolhydrater, orsakar hyperinsulinemi.

Det är också nödvändigt att förstå att kronisk stress ökar nivån av kortisol och följaktligen stiger blodsockernivån i blodet och orsakar överkänslighet och leder slutligen till insulinresistens och minskad insulinkänslighet.

Hyperinsulinemi är en hög nivå av basalt insulin i blodet, d.v.s. det insulin som alltid är tillgängligt oavsett måltider. Med en ökning av fetthalten ökar basal hyperinsulinemi och vid 3-4 grader fetma överstiger normalt normen. Dessutom kombineras detta med en normal eller till och med högre än normal blodglukosnivå, d.v.s. kroppen av överviktiga människor är ständigt i ett tillstånd av prediabetes typ 2, som när som helst kan "manifestera". Praktiskt taget kan dessa människor inte gå ner i vikt, för förhöjt insulin hämmar lipolys.

Detta tillstånd leder till insulinresistens, eftersom cellerna inte längre kan ta upp så mycket socker och "närma öronen" till insulinsignalen. Med insulinresistens är insulininnehållet i blodet högre än normalt och glukosnivån minskar inte bara, men även i ett antal fall överstiger normen.
Kroppen är igensatt med energetisk material i form av glykogen, fett och personen upplever ständigt en sugande känsla av hunger (glukos "floats" i blodet, inte blir tillräckligt för att svara otillräckligt på insulinceller).

Insulinresistens leder till viktökning, särskilt kring buken, härdning av artärerna, ökat blodtryck, systemisk inflammation och i slutändan hjärt-kärlsjukdomar, som hjärtinfarkt och stroke, och naturligtvis till diabetes.

Faror av insulinresistens

När du förstår hur hormoner ska fungera, kommer du att förstå varför det ofta är små måltider eller delade måltider, det här är inte bara en dålig idé för viktminskning, det är ett direkt hot mot kroppen.

Dessutom kan äta för ofta leda till att levern är full och överbelastad. Kom ihåg, ideellt tar levern 60% av bränslet från varje måltid och lagrar det som ett tillgängligt bränsle. När levern blir insulinresistens går de kalorier som äts direkt till ansamling av fett, eftersom levern inte längre kan ta dem utan insulin. Dessutom är det alltför ofta tröghet i leverns bränsleförvaringssystem, vilket leder till trötthet och en kränkning av avgiftningsmekanismerna.

Att äta för ofta orsakar också att din lever producerar överskott av kolesterol.

Som ett resultat får mellanmål mellan måltider kolesterol att växa ännu mer än att äta mat rik på kolesterol.

Din lever kan inte producera ett konstant flöde av glukos - för det här behöver du komma från utsidan.

När det finns insulinresistens i levern, förvandlar levern kalorierna till fett vid ökad hastighet vilket leder till övervikt.

Konstanta höga insulinnivåer på grund av fraktionerad näring ökar leptinnivåerna och slutligen leptinresistens, vilket förvirrar levern ytterligare och minskar produktionen av glukagon, ett hormon som håller blodsockernivåerna stabila mellan måltiderna, vilket stimulerar utsläpp av lagrat bränsle.

Fortfarande, med en bråkdel av kost, eftersom mat ofta konsumeras under dagen, är detta en konstant syraattack på tänderna, vilket ökar sannolikheten för karies.

Dessutom måste man ofta tvinga sig att äta mat med en bråkdiet, eftersom aptit är dulled och hungern är frånvarande.

Återhämtningslösning för hormoner

Så, nu förstår du att fraktionen eller frekvent intag av mat i små portioner påverkar hormonbalansen negativt. Vad är lösningen?

Det är viktigt att komma ihåg att fettförbränning inte är möjlig när insulinhalterna är förhöjda. Det tar ungefär 3 timmar efter en måltid så att insulinnivån återgår till sin ursprungliga nivå, även om du bara åt ett litet mellanmål.

Om du vill gå ner i vikt, eliminera trötthet, oroa dig för en familjehistoria av hjärtsjukdomar, cancer eller diabetes, använd den kritiska tiden att brinna fett.

3 timmar efter att ha ätit, gör övningar, drick vatten med citron och gör allt för att hålla nästa måltid så mycket som möjligt.

Det kan bara vara 3 timmar och 15 minuter för början, då 4 timmar, och då kommer du till slut att klara sig i minst 5-6 timmar utan att äta.

När du sträcker tiden mellan måltider och byter mat till livsmedel som kräver mindre insulin kommer du att se mindre digital på vågorna. Granska insulinsindexet för mat än det glykemiska indexet, när du vill gå ner i vikt eller bara för hälsa. Och kanske ännu viktigare, skyddar du dig mot de 3 dödsdödande sjukdomarna i den moderna världen (hjärt- och kärlsjukdomar, onkologi och diabetes).

Fraktionella eller frekventa måltider kan vara användbara för följande kategorier av personer:

Människor med vissa funktionshinder.

Till exempel med störningar i matsmältningssystemet. För dem som vanliga förekommer normalt delar av livsmedel några negativa konsekvenser, så delade måltider för dem är det optimala läget.

Människor som delar måltider hjälper till att kontrollera aptiten.

Du kan inte heller kalla sådana människor friska, för i första hand var och en av oss har självreglering av aptit, som styr konsistensen hos de förbrukade kalorierna.

Människor som vill minska fett under intensiv belastning.

Nyckelpunktet här är bara intensiv träning. Faktum är att med sådan näring kommer aminosyror ofta in i kroppen, som kan accelerera proteinsyntesen av kroppen. Samtidigt är proteinsyntesen själv en extremt energiintensiv process. Således kan du med hjälp av aminosyror öka kroppens energiförbrukning från flera timmar till flera dagar.

Idrottare för att bygga muskler.

Att äta 5-6 gånger om dagen är den föredragna metoden för många idrottare och kroppsbyggare. Detta är förmodligen det bästa sättet att äta, för dem som vill öka muskeln eller upprätthålla en hög fysisk aktivitet. Insulin är ett anaboliskt hormon som ökar celldelning och vävnadstillväxt. Det är faktiskt ännu mer anabole än tillväxthormon. Problemet är att han är en oläslig anabole, och han bryr sig inte - att ackumulera fett eller öka muskelmassan. Men skyllande insulin är inte värt det. Detta hormon gör bara sitt jobb. Och dess huvuduppgift är att upprätthålla en säker och stabil glukosnivå i området 80-100 mg / deciliter. När blodglukosenivån blir mer än 100 börjar bukspottkörteln att producera insulin. Alltid redo att hjälpa, insulin "tar" överflödig glukos från blodet och skickar den till förvaring.

För att bygga muskler måste man därför ta hand om en hög nivå insulin under hela dagen, därför äta 5-6 och till och med 7-8 gånger om dagen.

Det är särskilt viktigt att säkerställa en hög nivå av insulin omedelbart efter träning, eftersom Vid denna tidpunkt är muskelcellsmembran särskilt permeabla mot insulin och allt som det bär med sig (till exempel glukos, BCAA).

Men om vårt mål är bara fettförlust, måste du se till att det hela dagen finns en låg nivå av insulin. Fysiologiskt sett är det omöjligt att bränna fett och pumpa upp musklerna samtidigt, eftersom en process är katabolisk (fettförlust) och den andra är anabole (muskelbyggnad).

Om du äter var 2 till 3 timmar lite, som vissa experter rekommenderar, kommer din insulinnivå aldrig att återgå till normala nivåer, och du kommer aldrig att börja brinna fett.

Å andra sidan, även om du inte är intresserad av att bygga muskler, är det fortfarande väldigt viktigt att initiera minst någon form av insulinproduktion efter styrketräning. Detta kommer att stoppa träningsinducerad katabolism och även rikta glukos och aminosyror i muskelceller. Annars kommer du att upptäcka att du förlorar värdefull muskelvävnad och stör därför arbetet med den metaboliska mekanismen som brinner fett.

Men det är fortfarande bättre att äta 2-3 gånger om dagen utan att snacka mellan måltiderna för viktminskning, föryngring och livslängd.

Naturens väg är den enda direkta vägen till hälsa och livslängd.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Varför levern gillar inte delade måltider?

Varför levern gillar inte delade måltider?

Bråkmatning, jo-pa, gammal myt, som också är extremt svår att få till liv. Dessutom tycker levern inte om det. Levern behöver vila 4-6 timmar mellan måltiderna. Nu fortskridande äter vid tiden av dagen med ett element av svält. Alla avantgarde fitness, modeller och fans av hälsosam livsstil i väst satte sig mycket på det. Kort sagt, den första måltiden kl 12, vi äter inte frukost, kroppen vilade på natten, var mättad, han behövde inte alls mat. Vi äter vad och hur mycket du vill ha upp till 19 timmar. Och sedan hungrar till 12 nästa dag. Under hungern, kroppen är renad, fylld med energi, frigörs hormonerna för återhämtning och föryngring. Fetter och toxiner återvinns och går. Och din vikt med din höjd är riktigt bra.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Bromsar bröd näring hälsa?

Bromsar bröd näring hälsa?

Man tror att på grund av "blygsamhet" med en bråkdel på kroppen ligger mindre belastning. Men i verkligheten, på grund av måltiderna, ligger kroppen nästan inte vila - en person äter eller snacks hela dagen. Och förresten, kroppen behöver också vila. Ännu viktigare, under den tid då en person inte äter, sker processen för rengöring av celler från sönderfallsprodukter. Så om du äter hela dagen, låt du inte bara rena kroppen, vilket ökar risken för inflammatoriska processer och olika sjukdomar.

När det gäller personer som lider av fetma har de redan ökad risk för inflammation på grund av den höga nivån av endotoxiner i blodet (ämnen som bildas när bakteriella celler bryts ner). Förresten är det just den höga toxinhalten som är förenad med risken för sjukdomar som kardiovaskulära sjukdomar och typ 2-diabetes. Så överviktiga människor är generellt kontraindicerade hos överviktiga människor, eftersom de inte bara hjälper till att gå ner i vikt, men också skada hälsan.

Således visar de senaste studierna om ämnet fraktionskraften den fullständiga inkonsekvensen av detta tillvägagångssätt.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Bromsar fraktionell näring aptit?

Bromsar fraktionell näring aptit?

Man tror att ökningen av antalet måltider har en positiv effekt på att minska aptiten. Men experter från institutionen för kost och nutrition vid University of Kansas Medical Center (USA) visade att en person känner sig mindre mätt om han äter sex gånger om dagen istället för de vanliga tre.

Bristen på känslan av fullhet med fraktionerad näring gör att en person först tänker mer om mat (trots allt känner hungern, men inte stark, sig själv). För det andra leder bristen på mättnad till ytterligare tilltugg, vilket innebär ett ökat kaloriintag jämfört med dem som äter två eller tre måltider om dagen.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Hjälper bräcklig näring att gå ner i vikt?

Hjälper bräcklig näring att gå ner i vikt?

Fraktionell näring rekommenderas traditionellt för alla som vill gå ner i vikt. Men brittiska forskare från kliniken vid University of Coventry har experimentellt visat att antalet måltider inte spelar någon roll för viktminskning. Författaren till arbetet om detta ämne, Milan Kumar Piia, konstaterar att endast den totala mängden kalorier som konsumeras är viktig, men inte antalet måltider per dag. Så att lösa problemet med fetma bräcklig näring hjälper inte.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Metabolism snabbar upp fraktionell näring?

Metabolism snabbar upp fraktionell näring?

Många människor är vana vid att anta det bråkmedlet betyder riktig näring. En ökning av antalet måltider upp till 5-6 per dag placerades som den enda korrekta och motsatte sig två eller tre måltider. Varför har fraktionerad näring så länge varit en del av vad vi kallar effektiva kostvanor? Och vad sägs om verkligheten?

Alla som ställer en fråga: hur man går ner i vikt, kom ihåg om den bråkdelta kosten att det påskyndar metabolismen. Du bör dock veta att ämnesomsättningen accelereras endast vid tidpunkten för matsmältningen. Så fraktionerad näring har nästan ingenting att göra med ämnesomsättningen.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Vad är problemet med fraktionskraft?

Vad är problemet med fraktionskraft?

Fraktionell näring för viktminskning - en mästare bland myterna på accelerationen av ämnesomsättningen. Huvudidéer: 6-8 måltider om dagen påskyndar ämnesomsättningen; att hoppa över en måltid kommer att sakta ner din metabolism, och du kommer att spara fett. I allmänhet, för att bryta upp ämnesomsättningen måste du äta lite, men ofta.

Denna idé upprepas oändligt, hela böckerna ägnas åt det. Särskilt besatt av att gå ner i vikt når extremiteter. De äter strikt på klockan med jämna mellanrum, även om de måste lämna arbetsplatsen för att äta sin perfekt balanserade uppsättning produkter på avskild plats. Av samma anledning saknar de mötesvänner, besöksturer, fester, restauranger och andra sociala evenemang.

Metabolism efter att ha ätit ökar faktiskt. På matsmältning och assimilering av mat och energi spenderas. Detta kallas den termiska effekten av mat. I genomsnitt tar dessa processer upp till 10% av alla kalorier som tas emot per dag (1). Men ökningen i metabolisk hastighet är direkt proportionell mot antalet inkommande kalorier.

Det spelar ingen roll om du äter tre gånger om dagen, sex eller åtta. Om du i båda fallen får samma kalorier, kommer din kropp att spendera samma kalorier för digestion.

Antalet måltider påverkar inte accelerationen av ämnesomsättningen.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Historiker kritiserade tre måltider om dagen

Historiker kritiserade tre måltider om dagen

Vi är vana vid nutritionists rekommendationer, enligt vilka en person borde äta tre gånger om dagen för att bibehålla kroppsform och hälsa. Historikern Abigail Carroll håller starkt emot sådana råd. Historikern hävdar att fördelarna med en sådan diet är uppfinningen av företag som bedriver reklamkampanjer för sina produkter.

Producenter, enligt Carroll, ålägger personen tanken att frukostar, som består av juice och spannmål, bör betraktas som dagens viktigaste måltid.

Ändå visade experter från Baths universitet att närvaron eller frånvaron av frukost inte påverkar de totala kalorier som en person konsumerar under hela dagen.

Teorin om att morgondimmen överskattades bekräftades också av forskare från University of Alabama. Deras forskning har visat att frukost inte påverkar vikten hos personer som försöker gå ner i vikt.

Men människor som är vana vid att äta under 8-timmarsfönstret kan effektivt bekämpa fetma.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Varför är ofta snacks inte rekommenderade för alla?

Varför är ofta snacks inte rekommenderade för alla?

Det handlar om bukspottkörteln.

En frisk bukspottkörtel utsöndrar hormoninsulinet efter en närande måltid. Några timmar efter intaget återgår insulinnivåerna (och sockret) till baslinjenivåerna. Om du avstår från ett mellanmål, ge sedan bukspottkörteln möjlighet att markera ett annat hormon. Detta hormon kallas glukagon.

Det är glukagon som instruerar levern att släppa glykogen och bibehålla sockernivåerna på normal nivå. Med andra ord, i frånvaro av ett mellanmål, har du fortfarande en bit, men din lever ger dig ett mellanmål.

Och det är just glukagon som effektivt brinner fett, och i synnerhet överflödig blodlipider. Det är viktigt att veta att bukspottkörteln inte kan frigöra både insulin och glukagon samtidigt. Således, vid frekvent mellanmål stimulerar du frisättningen av insulin och blockerar frisättningen av glukagon.

Alla har nog hört att sänggåendet är skadligt. Och verkligen, sova - det här är den bästa tiden att bränna fett.

Det handlar om samma glukagon. Det är detta hormon som släpps på natten och börjar brinna fett. Men han kan bara börja sitt arbete i avsaknad av mat i tarmarna.

Snacking före sängen bryter processen med att bränna fett. Som ett resultat ackumuleras fett främst i levern, vilket leder till leverfetma. Ju mer fett deponeras i levern, desto mindre kan den lagra överskott av socker i form av glykogen.

Således är det en störning av kolhydrat och fettmetabolism: regleringen av sockernivån och blodets lipidprofil störs. Detta tillstånd åtföljs av övervikt.

Så hur många måltider ska det finnas?

Helst bör det finnas 2-3 måltider per dag.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Varför behövs inte frukost på morgonen?

Varför behövs inte frukost på morgonen?

Rykten om obligatorisk frukost för viktminskning är starkt överdriven. Man tror att sådana rykten är till nytta för producenter av frukostflingor. Till skillnad från tidigare åsikter är frukost inte det viktigaste attributet för en hälsosam kost. I vissa fall kan det göra mer skada än bra. Och ofta kan den missade frukosten vara en artig påminnelse om att kroppen ska börja använda fett som bränsle.

En grupp vetenskapsmän från University of Bath skingrade denna myt av en hälsosam, tillfredsställande och obligatorisk frukost. Under studien delades volontärer i två grupper. Man tog skriv till frukost, den andra gjorde utan honom. I slutet av experimentet förvånade resultaten av analyserna forskarna. Det visade sig att det inte finns någon skillnad i frukostens metabolism. Den enda skillnaden var att de som inte åt frukost förbrukade färre kalorier, och de som gillade att äta på morgonen var lite mer aktiva och därför brände mer kalorier.
Tack vare dessa forskare kommer många att sluta tortera din kropp med morgonmål, om det inte kräver det, utan bara att äta när de själva vill. Så du kan fortfarande njuta av att äta, vilket också har en positiv effekt på kroppens övergripande tillstånd.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Varför frekventa måltider snabbar inte upp ämnesomsättningen?

Varför frekventa måltider snabbar inte upp ämnesomsättningen?

En nederländsk studie jämförde skillnaden mellan 2 och 7 måltider för 13 personer (2 män och 11 kvinnor). I båda fallen finns det ingen skillnad mellan kaloriintag av enskilda organismer (till exempel, ofta förekommer inte måltiderna på metabolismen).

Det finns skillnader vid olika tidpunkter på dagen, var och en kompenseras senare. Kroppen är mycket väl kapabel till självreglering och balanserad metabolism, så det finns ingen statistiskt signifikanta skillnader i 24-timmarsperioden.

En annan nederländsk studie jämför människor (13 kvinnor med normal höjd), de som äter 2 gånger om dagen och de som äter 3 gånger. Resultaten av studien visade ingen skillnad i 24-timmars energiutgifter som vid termogenes orsakad av mat.

En fransk studie undersökte och analyserade en serie experiment och fann att det inte fanns tillräckligt med bevis eller statistisk signifikans för att hävda att frekvensen av matintag påverkar kroppens 24-timmars energiförbrukning.

Vad betyder detta i praktiken?

Du behöver inte störa det faktum att du måste äta mycket och ofta under dagen för att påskynda ämnesomsättningen, för att bränna fett snabbare och effektivare.

Du behöver inte distribuera maten flera gånger under dagen, så att allt detta absorberas och du har uppnått önskad muskelmassa.

Om du är upptagen - kombinera mat. Ät på en bekväm tid för dig och så många gånger du vill, är det viktigaste att få dig att må bra. Frekvensen av utfodring påverkar inte absorptionen av proteiner, kolhydrater och fetter, det kommer inte att påskynda eller sakta ner din ämnesomsättning och kommer inte att tvinga kroppen att bränna mer eller mindre energi i ett dygnsystem.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Varför vill du alltid söt?

Varför vill du alltid söt?

Skälen är faktiskt många, allt beror på en viss person, men det finns fortfarande vanliga skäl till att söta efter sötsaker:

 • Vårt centrala nervsystem arbetar med glukos, det är mycket lättare att få det från godis och snabba kolhydrater än från proteiner och komplexa kolhydrater. Och vem bland oss ​​gillar inte att följa den minsta motståndets väg?
 • Under viktminskning minskar majoriteten dramatiskt kaloriintaget av mat till 1000 kalorier per dag, eller till och med mindre. Kroppen har helt enkelt inte tillräckligt med energi för att arbeta med de inre organen. Och då svarar hjärnan otillräckligt på sötsaker, och trycker oss igen för att söka efter snabba kolhydrater.
 • Jag vill också sötma från trötthet, nervös överbelastning, negativa känslor och brist på sömn. Vi saknar "nöjeshormoner" och socker, tillsammans med snabba kolhydrater, slår verkligen nöjescentra i hjärnan, höjer blodsockernivån och bidrar därmed till ökad humör och energi. Omedvetet bildade relationen "dåligt humör, åt en söt, bra humör."
 • Om du alltid vill ha godis kan det också sägas att kroppen saknar krom, kalcium, magnesium, serotonin eller adrenalin.
 • Många människor utvecklar vanor: de träffade en flickvän på ett café - drack kaffe-latte med kaka eller åt glass, gav en godis godis på jobbet, firade medarbetarens födelsedag med en god tårta, gick till affären efter jobb, trött och hungrig och köpte en massa onödiga mat, inklusive godis, kvälls sammankomster med familjen för en kopp te med bullar... Det finns många alternativ, du kan lista din
 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Fraktionell näring var värdelös och farlig för fetma.

Fraktionell näring var värdelös och farlig för fetma.

Fraktionell näring, som vanligen rekommenderas för fetma, leder inte bara till ökade metaboliska processer och viktminskning, utan även hälsorisk. Nyckeln till att gå ner i vikt är bara det totala antalet kalorier som förbrukas per dag. Denna slutsats gjordes av författarna till en liten studie, vars resultat presenterades vid den årliga konferensen för International Society of Endocrinology, som hölls från den 24 mars till den 27 mars i Liverpool (Storbritannien).

Experimentet omfattade 24 kvinnor, varav vissa var överviktiga, och vissa hade normal kroppsvikt. Dagens kaloriintag av alla deltagare var detsamma, men några av dem fick ett slumpmässigt urval av mat två gånger om dagen och fem gånger om dagen. Samtidigt övervakades deltagarnas energiförbrukning under dagen.

Det visade sig att antalet kalorier som brändes per dag påverkas inte av måltiden - och de som åt ofta och gradvis, och de som gjorde det sällan och i stora mängder, spenderade ungefär samma mängd energi. Vid överviktiga människor var bråkdelnäringen till och med farlig för hälsan. Vid slutet av dagen hade de överviktiga deltagarna som åt fem gånger haft signifikant högre nivåer av endotoxiner i blodet än de som bara åt två gånger.

Endotoxiner är giftiga ämnen som bildas under sönderdelning av bakterieceller. Det är känt att endotoxiner provocerar produktion av inflammatoriska cytokiner i kroppen. Tidigare studier har visat att en ökning av nivån av endotoxiner i blodet på grund av regelbunden konsumtion av mat med hög fetthalt leder till en kronisk inflammatorisk reaktion, vilket resulterar i typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

"Vår studie avslöjade två huvudfakta. Den första - volymen och frekvensen av måltider under dagen påverkar inte antalet kalorier som bränns, bara det totala antalet kalorier som konsumeras per dag är viktig för viktminskning, säger lead författare Milan Kumar Piya från universitetskliniken Coventry (Storbritannien). "Den andra är fetma och är så förknippad med en ökning av nivån av endotoxiner i blodet, vilket orsakar en inflammatorisk reaktion och leder till metaboliska störningar, och en bråkdiet ökar bara denna risk."

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Hjälper fraktionell näring att gå ner i vikt?

Hjälper fraktionell näring att gå ner i vikt?

Det är allmänt trott att fraktionell näring bidrar till viktminskning på grund av det faktum att daglig kaloriintag minskar. Nyligen kan du ofta höra feedback från dem som lyckades bli av med extra pounds och till och med förbättra sin hälsa tack vare ett visst system som kallas fraktionell näring. Vad är det här systemet, och verkligen bidrar bråkmedlet till att gå ner i vikt, eller är det bara en myt, en annan fashionabel hobby?

Fraktionell näring, där det är nödvändigt att dela din dagliga kost i många portioner, hjälper inte bara till att förlora de extra punden, men omvänt leder till övervikt.

Detta ovanliga antagande gjordes av experter från Nederländerna. De genomförde ett experiment där 140 volontärer deltog. Under experimentet delades ämnena in i två grupper. Inom några dagar åt de frivilliga från den första gruppen nio småpåsar med chips, och deltagarna i den andra gruppen hade två stora paket varje. Samtidigt var chipsens totala vikt samma för deltagarna i den första gruppen och för volontärerna från den andra.

Resultatet var oväntat för läkare. Deltagarna i den första gruppen började snabbt bli viktiga på grund av att de åt många gånger. Volontärer från den andra kunde hålla sin vikt normala trots att de åt exceptionellt stora portioner. Enligt läkare anser en person som äter i små portioner att han inte behöver övervaka hur mycket kalorier som konsumeras, eftersom han äter lite. De som föredrar att äta inte ofta, men i stora delar, tänker alltid på antalet "ätna" kalorier.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Mat två gånger om dagen garanterar viktminskning

Mat två gånger om dagen garanterar viktminskning

Två stora portioner - det betyder inte en del med ett stort antal kalorier. Enligt forskare bör dessa portioner innehålla samma mängd kalorier som skulle innehålla de fem eller sex små delarna av mat, som ges till fraktionella måltider.
I experimentet deltog amerikanerna 54 personer. Under 12 veckor var de tvungna att hålla sig till en typ av mat först - sex små måltider om dagen och sedan de andra två stora måltiderna, bara för frukost och lunch. I detta fall inkluderade båda typerna av utfodring samma mängd kalorier och näringsämnen.
Både sex och två måltider hjälpte volontärer att gå ner i vikt. Men de deltagare som åt bara två gånger om dagen förlorade i genomsnitt 1,23 från sitt kroppsindex (BMI). Med en sex-matning var förlusten 0,82 BMI. Den genomsnittliga BMI för deltagarna före experimentets början var 32,6, det vill säga betydde fetma.
Forskare tror att två måltider om dagen hjälper till att gå ner i vikt, eftersom det bidrar till att minska fettnivån i levern och ökar insulinkänsligheten. Med en sex-effektdiet observerades inte dessa egenskaper.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Varför är mat mellan måltiderna inte en bra idé?

Varför är mat mellan måltiderna inte en bra idé?

Frekventa mellanmål saktar ner metabolism, kan leda till förlust av tänder och utveckling av diabetes.

Dessutom mellanmål mellan måltider stimulerar den konstanta produktionen av magsaft, vilket gör oss hungriga hela tiden.

Amerikanska forskare tror att det skulle vara mer korrekt att återvända till en regelbunden 3 måltider om dagen utan att snacka mellan måltiderna. Testresultaten visade att bara en sådan diet är mer användbar för människokroppen.

"När vi äter producerar kroppen insulin, ett hormon som hjälper till att transportera socker till celler. Denna energi är vanligtvis nog i 3 timmar. Då börjar kroppen att konsumera energi från insidan, det vill säga att bränna sina egna fetter. Om vi ​​ständigt matar kroppen med energi, förekommer inte fettförbränning, och vi växer stout, förklarar forskarna.

Oregelbunden ätning stör den normala rytmen i matsmältningsorganen, orsakar stor skada på hälsan och en dålig effekt på humör. Det är därför som när barn sitter vid bordet, verkar hälsosam mat smaken för dem, och de frågar vad som är dåligt för dem.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

För effektiv kontroll av vikt måste du äta två gånger om dagen

För effektiv kontroll av vikt måste du äta två gånger om dagen

Resultaten av ett nytt experiment av amerikanska forskare har visat att två måltider om dagen i viktminskning är effektiva, och dessutom förbättrar leverns tillstånd och förhindrar diabetes.

Data från den senaste studien av amerikanska forskare kom i konflikt med den välgrundade uppfattningen att för effektiv viktminskning är det nödvändigt att äta mat ofta i små portioner. Resultaten av det nya experimentet visade att två måltider om dagen med avseende på viktminskning är mycket effektivare.

Under testen motsvarar hälften av gruppen med 54 personer med övervikt i baslinjen och ett genomsnittligt kroppsmassaindex på 32,6 (fetma motsvarar ett BMI på mer än 30), matas två gånger om dagen - till frukost och till lunch och i ganska stora portioner. Den andra hälften åt sex gånger om dagen.

Till följd av detta förlorade den första undergruppen med två måltider om dagen i genomsnitt 1,23 enheter av BMI under observationsperioden medan andra hälften av ämnena, som delade samma mängd mat sex gånger om dagen, bara förlorade 0,82 poäng.

Det noteras att för effektiv viktminskning är också viktig måltidstid. Den bästa tiden för frukost är mellan 6 och 10 på morgonen, och middagen är bättre från 12 till 4 på eftermiddagen. Det viktigaste villkoret är att inte sakna frukosttid.

Studien fann också att två måltider om dagen minskar risken för fettlever och bidrar till att öka känsligheten hos vävnaderna mot insulin vilket minskar risken för diabetes.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Fraktionell näring var värdelös och farlig för fetma.

Fraktionell näring var värdelös och farlig för fetma.

Fraktionell näring, som vanligen rekommenderas för fetma, leder inte bara till ökade metaboliska processer och viktminskning, utan även hälsorisk. Nyckeln till att gå ner i vikt är bara det totala antalet kalorier som förbrukas per dag.

Experimentet omfattade 24 kvinnor, varav vissa var överviktiga, och vissa hade normal kroppsvikt. Dagens kaloriintag av alla deltagare var detsamma, men några av dem fick ett slumpmässigt urval av mat två gånger om dagen och fem gånger om dagen. Samtidigt övervakades deltagarnas energiförbrukning under dagen.

Det visade sig att antalet kalorier som brändes per dag påverkas inte av måltiden - och de som åt ofta och gradvis, och de som gjorde det sällan och i stora mängder, spenderade ungefär samma mängd energi. Vid överviktiga människor var bråkdelnäringen till och med farlig för hälsan. Vid slutet av dagen hade de överviktiga deltagarna som åt fem gånger haft signifikant högre nivåer av endotoxiner i blodet än de som bara åt två gånger.

Endotoxiner är giftiga ämnen som bildas under sönderdelning av bakterieceller. Det är känt att endotoxiner provocerar produktion av inflammatoriska cytokiner i kroppen. Tidigare studier har visat att en ökning av nivån av endotoxiner i blodet på grund av regelbunden konsumtion av mat med hög fetthalt leder till en kronisk inflammatorisk reaktion, vilket resulterar i typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

"Vår studie avslöjade två huvudfakta. Den första - volymen och frekvensen av måltider under dagen påverkar inte antalet kalorier som bränns, bara det totala antalet kalorier som konsumeras per dag är viktig för viktminskning, säger lead författare Milan Kumar Piya från universitetskliniken Coventry (Storbritannien). "Den andra är fetma och är så förknippad med en ökning av nivån av endotoxiner i blodet, vilket orsakar en inflammatorisk reaktion och leder till metaboliska störningar, och en bråkdiet ökar bara denna risk."

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Hur många gånger om dagen behöver du äta för att leva länge?

Hur många gånger om dagen behöver du äta för att leva länge?

Två munkar argumenterade för hur många gånger om dagen de borde äta, och eftersom de inte kunde lösa sin tvist beslutade de sig för att svara på barnet för att svara: "Sanningen talar i en babys mun!"
De vände sig till den första kommande pojken: "Hur många gånger om dagen behöver du äta?"
Pojken svarade omedelbart: "Konstig fråga, jag vill äta - äta!"
- Tja, vad sägs om du vill äta igen? - munken lät inte upp.
- Tja, äta igen, säger pojken.
Och munken fortsatte med barnet..
- Och om jag vill äta igen?
- Vad är du, åsnan, att äta hela tiden, - barnet blev arg och sprang iväg.
Efter en sådan fråga frågade munkarna sig själva: "Du måste äta 1-2 gånger om dagen"
Gjorde munkarna den rätta slutsatsen? Hur många gånger om dagen äter fåglar? Men vem räknas det? Konstig fråga...

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

insulin och frekventa måltider

insulin och frekventa måltider

Om du ständigt absorberar glass, kolsyrade drycker, kakor, godis och te eller kaffe med socker, slutar cellerna i din kropp vid ett tillfälle att reagera på insulin och "nära" från glukos, vilket redan är för mycket i dem. Levern förstår emellertid inte "detta", och eftersom "ser" att glukosnivån fortfarande är för hög, fortsätter den att injicera insulin i blodet, vilket överskott i blodet orsakar den känsla av sömn och trötthet som du upplever efter middag och samtidigt nästan bokstavligen "raps" celler, tvinga dem att ta ett överskott av glukos oavsett vad.

Om ditt blod "insulinstormer" fortfarar hela tiden eller äter mycket och äter ofta, kommer cellerna äntligen "nära" och du får en hög nivå av insulinresistens, vilket är en integrerad kompani av diabetes.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Hur många gånger behöver jag äta under dagen?

Hur många gånger behöver jag äta under dagen?

Tre måltider om dagen kommer att passa de som inte kan styra mängden portioner som ätit på en gång. En sjuårig modell av näring kan rekommenderas säkert till personer som har en aktiv livsstil som spelar sport.

I varje näringsmodell är det viktigt att komma ihåg att din diet bör balanseras. Du måste ofta äta grönsaker, drick minst 2 liter vatten per dag.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Hur många gånger om dagen är det när du förlorar vikt?

Hur många gånger om dagen är det när du förlorar vikt?

Efter utgivandet av boken "Body for Life" Bill Phillips på 90-talet började principen om frekvent utfodring öka popularitet. Författaren uppgav, baserat på forskning, att mer frekventa måltider med viktminskning bidrar till accelerationen av ämnesomsättningen, vilket gör att du kan bränna mer kalorier. Senare framkom studier som bekräftade denna teori. Således överensstämmer de flesta nutritionisterna med önskemål om det klassiska sex-timmarsdjursprogrammet.

Men tillsammans med detta var vissa forskare övertygade om felaktigheten i detta uttalande. Till exempel rapporterar franska Bellisle näringsspecialisten tillbaka 2004 (Scandanavian Journal of Nutrition):

Idén om frekvent matning med viktminskning är inte tillräckligt bevisad, och vetenskapliga bevis kan ifrågasättas på grund av den otillräckliga utformningen av de flesta studier och bristen på kontroll över energiförbrukningen. Frekventa måltider är faktiskt mer fysiologiska för kroppen, men det kan inte sägas att det påskyndar processen att gå ner i vikt. Dessutom, i praktiken, ofta måltider leder till mer kaloriintag.

Refuting studier

Den första omprövningen finns i 1993 (British Journal of Nutrition Wilhelmine Verboeket-van de Venne). Jämförelse av 2 och 7 måltider avslöjade skillnader i metabolisk energiproduktion.

M.A. Taylor och J.S. Garrow vid Department of Nutrition and Dietetics på Kings College (London) publicerade en artikel i International Journal of Obesity 2001, där författarna kom fram till att två måltider och sex måltider inte skilde sig i hur mycket kalorier som använts. Det sägs frånvaron av accelererad metabolism.

Under 2010 erhölls liknande resultat av Cameron JD och Cyr MJ. Författarna rapporterar att ökad näringsfrekvens inte bidrar till en större viktminskning, samtidigt som en kaloridiet hålls kvar i 8 veckor.

En ny våg av intresse i detta nummer svepte 2013

slutsats

Således kan vi dra slutsatsen att antalet måltider inte påverkar vikten av viktminskning. Det finns dock anledning att tro att 6 måltider om dagen är lättare att bära och låter dig spara mer mager muskelmassa på grund av mindre uttalad proteinkatabolism. Du kan välja hur många gånger om dagen du behöver äta medan du förlorar, beroende på dina personliga preferenser, eftersom det inte finns entydiga vetenskapliga uppgifter om maktfrekvensen.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Varför äta i torrt kött är skadligt?

Varför äta i torrt kött är skadligt?

Traditionellt kallas "i ett torrt bröd" i från CIS-länderna frånvaron av soppor, borscht etc. i kosten. Myten om farorna med att äta utan soppor uppträdde för att inte alla älskar dem, men det är nödvändigt att stimulera dem på något sätt. Soppor eller borscht är en enkel och mycket budgetmaträtt (billig och stör inte), till skillnad från sidrätten + kött, eftersom huvudkomponenten i någon soppa är vatten. Av samma anledning smälter soppen mycket snabbare än "andra".

Faktum är att hela nationer växte upp i avsaknad av sådana flytande rätter i den dagliga kosten.

Fortfarande löser soppen ett problem - den dagliga mängd vätska som krävs. En vuxen behöver minst 1,5 liter vatten per dag. Inte alla älskar vatten, inte alla törstar efter "brist" av vatten och i allmänhet noterar alla inte hur mycket de dricker. Så, i en viss mening fyller soppet kroppen med vätska.

Sammanfattningsvis älska soppan - bra. Älskar inte - det finns ingen anledning att tvinga dig själv. Jag gillar inte soppor och äter dem inte mer än en gång i månaden i många år. Ingenting dödligt har hänt mig än. Tvärtom har låg surhet stabiliserats.

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer.

Power System Myths

Power System Myths

Myt 1: Det är nödvändigt att räkna kalorier.

Fakta: Kalorier för moderäkning föddes i väst, från vilken det kom till oss runt sjuttiotalet. De som vill gå ner i vikt flera gånger om dagen sätter siffrorna för att Gud förbjuder att inte äta en extra kalori. Den nutida nutritionsteorin föddes i Tyskland i slutet av förra seklet. Den tyska fysiologen Voith, som bestämde sig för att bestämma hur mycket mat en person behöver, tog en genomsnittlig månadslön från en tysk arbetare utifrån marknadspriserna, beräknade hur mycket mat med pengarna kan köpas och kallade det en fysiologiskt nödvändig norm. Således föddes teorin om en balanserad diet.

Enligt denna teori antas det att en person behöver få 3000-5000 kilokalorier. Specialister på naturlig näring, i synnerhet Galina Shatalova, hävdar att 600 kalorier räcker för en person per dag. De motsätter sig henne: i Auschwitz matades människor med en hastighet av 1700 kilokalorier per dag och de dog av dystrofi, och du erbjuder bara 600. Men poängen är inte bara i kilokalorier. Faktum är att det kommer i munnen. Betydelsen av att räkna kalorier är långsökt, mycket viktigare är kvaliteten på maten och förmågan att assimilera den. När allt kommer omkring är syftet med mänsklig näring inte alls att gå ner i vikt eller ge mjölk. Målet är att upprätthålla en aktiv livsaktivitet, för att ge en hög ton emotionell stämning, och allt detta skapas till stor del av "glädjen av mat" som inte erhålls alls på grund av dess kvantitet eller dess speciella "näringsvärde", men på grund av dess mångfald, inaktivitet, oväntade dess smak, smak och andra icke kvantifierbara procentuella begrepp.

Myt 2: Separat mat är mycket bra.

Fakta: Separat mat har nyligen blivit mycket populärt, särskilt efter att de äter "separat", sa popstjärnor: Alla Pugacheva, Philip Kirkorov och några andra. Enligt dem var det det här kraftsystemet som hjälpte dem att gå ner i vikt. Experter är dock skeptiska till sådana påståenden. Enligt deras mening kunde de kraftigt gallrande stjärnorna inte göra utan plastikkirurgi.

Kärnan i teorin om separat näring - i rätt kombination av produkter. Enligt Shelton leder den vanliga maten när en person absorberar oförenliga produkter till att dessa produkter inte kan smälta och absorberas av kroppen. För varje typ av mat kräver matsmältningsjuice av dess sammansättning och specifika betingelser för matsmältningen.

Men majoriteten av nutritionists är inte överens med Sheltons påståenden. Till exempel Shelton hävdar att "mat bortskämd i matstrupen leder till bildandet av gifter som är skadliga". Samtidigt är det helt oförståeligt varför mat i matstrupen plötsligt försämras, i teorin är matsmältningsorganets huvudsakliga uppgift att smälta mat utan att ackumulera det i matstrupen. Det här ser redan ut som ett problem med matsmältning, men i det här fallet behöver en person inte längre en separat kost, utan hjälp av en läkare.

Läkare säger att man talar om processer av "förfall" i magen hos en hälsosam person, som anhängare av Shelton gör, är generellt analfabeter, eftersom en normal mage har en sur miljö där mikroorganismer dör. Det är förbryllande och avhandlingen som kolhydrater och fetter "ligger i magen som en värdelös belastning." Under operation på kaviteten i tolvfingret såg ingen kirurg bitar av bröd eller potatis där.

Enligt Sheltons teori är en alkalisk miljö nödvändig för uppslutning av kolhydrater och fetter och sur för proteiner och därför leder samtidig användning av produkter av olika natur till rötning och jäsning i magen och matsmältningsförfarandena för olika matkomponenter separeras i mag-tarmkanalen och i tid, och i rymden. Vissa delar av kosten förtärs huvudsakligen i magen, andra - i tunntarmen och andra - under inverkan av gallan. I en hälsosam person uppträder dessa processer i parallell, inte på något sätt störa varandra.

Avvisar teorin om Shelton och det faktum att det praktiskt taget inte finns några produkter som består av ett protein (fett etc.). Rent protein finns endast i ägget, fett i solrosolja och kolhydrater i socker. Allting är redan en blandning.

I allmänhet välkomnar vissa forskare teorin om Shelton, eftersom en person sitter vid bordet 7-8 gånger om dagen och använder sig av kött, bröd och potatis. Och fraktionerad näring - idealet för läkare, så mycket mer skada än "oförenliga" produkter, ger överdrivenhet.

Myt 3: Mat och blodtyp är inbördes relaterade.

Fakta: De flesta experter tror att sådant beroende inte existerar och livsmedelsintolerans, det vill säga en allergi, är en reaktion som inte beror på blodtyp utan på brott mot immunitet.

Myt 4: "Vegetarianism" betyder stabil viktminskning och hälsa.

Fakta: Vegetarisk diet kan vara till nytta för hälsan, eftersom de vanligtvis är låga i mättat fett, kolesterol och hög fiber. Genom att välja vegetariska dieter med låg fetthalt kan du hjälpa dig att gå ner i vikt. Men vegetarianer, såväl som icke-vegetarianer, kan välja "fel" livsmedel som innehåller kalorier och innehåller inte näringsämnen. Godis, chips och andra feta vegetariska livsmedel bör konsumeras i små kvantiteter.

Vegetariska dieter bör planeras noggrant, såväl som icke-vegetariska, för att vara säker på att de innehåller den nödvändiga mängd näringsämnen. Växter, särskilt frukter och grönsaker, är de viktigaste källorna till näringsämnen i vegetarism. Vissa typer av vegetariska dieter (till exempel de som innehåller ägg och dietprodukter) innehåller djurkällor för näringsämnen, medan andra typer (vegetariska dieter) inte innehåller djurfoder. Järn, kalcium, vitamin D, vitamin B12 och zink finns huvudsakligen i livsmedel av animaliskt ursprung. Här är en lista över vissa livsmedel som innehåller dessa näringsämnen:

 • Järn: cashewnötter, tomatjuice, ris, tofu, linser och bönor.
 • Kalcium: Mejeriprodukter, kalciumförstärkt sojamjölk och apelsinjuice, tofu, kål och broccoli.
 • D-vitamin: mjölk och sojamjölk, en liten mängd solrosolja.
 • Vitamin B12: ägg, mjölkprodukter, sojamjölk, spannmål och sojaprodukter (de är kalorier med låg fetthalt, men innehåller mycket protein).
 • Zink: Fullkornsprodukter (särskilt sprit och kli), ägg, mejeriprodukter, nötter, tofu, lövgrönsaker (sallad, spenat, kål) och rotgrönsaker (lök, potatis, morötter, selleri, rädisor).

Vegetarianer måste konsumera en mängd olika livsmedel under hela dagen för att få tillräckligt med protein. Vegetabiliska livsmedel som innehåller mycket protein är linser, tofu, nötter, frön, sojaprodukter och ärter.

Myt 5: Snabbmat (i matställen) är ett dåligt val, du borde inte äta så här under dieter.

Fakta: Snabbmat med lite skicklighet kan vara en del av ditt viktminskningsprogram. Välj sallader och grillade livsmedel i stället för stekt mat med hög fetthalt och hög kalorier. Konsumera fett- och kalorimatar, som sallad, kryddat med fettmonnajon, endast i minimala kvantiteter.

Att äta stekta livsmedel i snabbmat (som pommes frites) eller andra feta livsmedel som choklad är endast möjligt ibland.

Myt 6: Att gå ner i vikt måste du gå till en vegetarisk kost.

Fakta: Många tycker att detta är en mycket effektiv metod att hantera fullhet. Förespråkare av detta tillvägagångssätt hävdar att vegetarianer äter mest korrekt: de belastar sig inte med överflödiga kalorier, men får alltid naturlig mat rik på vitaminer.

Men uppfattningen att en vegetarisk kost innehåller tillräckligt med vitaminer är inte helt sant. Till exempel finns vitamin B12 endast i animaliska produkter - kött, lever, mjölk och mejeriprodukter. När det är bristfälligt, utvecklas anemi, aptit försvinner och nervösa nedbrytningar är möjliga. På liknande sätt får vegetarianer inte i tillräckliga kvantiteter vitaminerna B2 och D. Därför rekommenderar läkare alla vegetariska supportrar att ta extra vitaminer som saknar vegetabiliska livsmedel. När det gäller viktminskning finns det många människor som inte äter kött, men som fortfarande har övervikt. Du kan vara vegetarian och samtidigt övermål, vilket fortfarande kan leda till utseende av övervikt.Nästa Artikel
Skapa charmiga lockar! Nyttiga tips om hur man korrekt rullar curler på kort hår, utan att gå hem