Kan jag tvätta mitt hår efter henna


Henna är det perfekta valet för dem som vill ändra sin hårfärg. Lawsons målning av torkade löv har sina egna regler. Gilla hårvård efter detta.

Tvätta av Henna efter färgning

Efter henna behandling smutsas håret tjockt med färgämne. Dessutom torkar den ut och håller fast. Att tvätta det är inte tillräckligt lätt.

Naturligtvis kommer en vattenstråle att klara det här, men det tar mycket tid. För att processen ska gå fortare kan du applicera en liten mängd balsam eller balsam på håret och vänta 10-15 minuter. Det påverkar inte färgen. Å andra sidan är håret lätt upplyft, det blir mer glatt, silkeslitet och hönankrummen kommer att tvättas flera gånger snabbare. Du måste skölja huvudet tills vattnet är helt transparent och resterande färg är inte längre synlig i ditt hår. För att göra det är det bättre att stå upp helt under duschen, rikta strålen till toppen av huvudet och från tid till annan använd fingrarna för att massera hårrotsarna och hjälpa massans rester att skölja under strömmen av vatten.

Kan jag tvätta mitt hår efter henna med shampoo?

Använd shampoo efter att ha färgat hår med henna kan inte vara ytterligare 3 dagar. Det finns en bra anledning till detta. Naturfärg manifesteras fullständigt 3 dagar efter proceduren. Till skillnad från kemikalier påverkar torkade lövblad i håret flera timmar efter proceduren. Om du för närvarande tvättar håret med schampo kan färgen vara ojämn eller inte lika ljus som vi skulle vilja.

När det naturliga färgämnet "ökar styrkan" är det bäst att använda närande schampo och balm. Eftersom henna kan torka håret lite och de behöver hjälp att återhämta sig.

Ibland är effekten av Henna mer levande och snygg än vad vi skulle vilja ha. Vissa tjejer försöker eliminera överdriven ljusstyrka med en återanvändbar schamponering. Men denna procedur är meningslös. Om du behöver "smyga ut" färgen är det bättre att smörja håret med någon vegetabilisk olja (olivolja, linfrö, druv och jämn solros), håll den på håret och tvätta sedan av det med schampo.

Sol och Fen - ja, ja!

Om du tvätter håret med schampo rekommenderas inte, men att torka håret med en hårtork efter färgning - även mycket. Man tror att färgen blir bättre. De första dagarna efter proceduren skulle vara trevligt att promenera under solen.

Det finns emellertid fall där man använder schampo efter färgning med henna rekommenderas. Om din hårbotten exempelvis är utsatt för allergiska reaktioner eller bara mycket känslig - använd en rengöringsmedel för att helt avlägsna rester av pulver från hårbotten. För att göra detta är det tillräckligt att skumma håret endast vid rötterna och skölj sedan ordentligt med vatten. Eftersom shampooens funktion kan torka håret ännu mer, var noga med att behandla det med en outplånlig fuktgivande balsam eller olja.

Samma regler gäller för målning med Basma.

Hur man tvättar henna från håret

För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

Kortfattat om det viktigaste

Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

Hur länge efter färgning?

Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

 • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
 • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
 • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
 • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

Skäl till spolning

En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

 • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
 • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

Hur kan du snabbt dra hem hemma?

Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

 • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
 • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
 • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
 • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
 • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

Effektiva maskuppskrifter

Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

 • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
 • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
 • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
 • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
 • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

 • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
 • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
 • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

 • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
 • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

 • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
 • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
 • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

Professionella verktyg

Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

 • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
 • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
 • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
 • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
 • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
 • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.

Är det möjligt att tvätta hennaen från håret och hur man gör det

Många av oss, som vill stärka håret och tillbringa en mild färg, använder ofta naturliga färgämnen. Deras användning gör våra lockar glänsande och levande, för att de inte förlorar fukt. Om du vill ändra din bild, efter att du har färgat håret i en annan färg efter att ha använt kvarvarande naturliga färgämnen (henna och basma), bör du vänta. Efter att ha färgat hår med hennapartiklar i strukturen riskerar du inte att få önskat resultat. Så hur tvättar du henna från ditt hår? Med denna fråga sorterar vi bara ut den här artikeln.

Varför Henna är så svårt att ta ner

Faktum är att iransk henna innehåller en stor mängd tannin som kan tränga djupt in i krullarnas struktur. Den förbinder sig med keratin, vilket gör att det kan ta lång tid att ligga inuti.

Henna är gjord av löv av Lawsonia - en buske som växer i Iran och Indien. Användningen av naturligt färgämne gör att du kan få trevliga nyanser - koppar, eldrött, hibiskus och rik kastanj.

Framgången beror på din ursprungliga färg, kombination med basma och exponeringstid.

Generellt, på grund av standardproceduren för shampooing tvättas henna från håret på 6 månader. Hur påskyndar proceduren och så snart som möjligt att ta bort henna från håret?

Att ta bort henna från lock är nödvändigt när:

 • visade sig för mycket röd färg;
 • kräver färgning med andra färgämnen;
 • behöver göra en perm;
 • Du är inte nöjd med resultatet och vill återställa den naturliga färgen.

Om du inte tvättar hönan helt ur håret, efter färgning med färg, riskerar du att få en ojämn färg eller en oväntad nyans, allt från kräm till grön.

Om du vill tvätta av Henna så fort som möjligt är tiden inte på din sida. Orientaliskt pigment avlägsnas bäst under de första två veckorna efter målningen. Ju längre du drar med avkopplingen, desto mindre effektiv blir resultatet.

Hur man tvättar henna från håret

Så hur tvättar du henna från ditt hår? Förtvivlan inte för mycket och vänta sex långa månader. Med professionell kosmetika eller förberedelse av speciella produkter hemma kan du enkelt extrahera det irriterande pigmentet.

Rådet. Om du inte gillar den röda färgen, och du vill gå till brun, är det inte nödvändigt att ta bort henna och repainta till en "kastanj". Du kan använda ett annat naturligt färgämne - Basma. Detta mörka pigment hjälper till att blockera den röda färgen.

Tips för att ta bort orientalisk färg

 1. Du vill inte drastiskt ta bort henna, men bara för att eliminera rödhåran, ha fått en trevlig kopparfärg, använd ett ovanligt recept - kombinera henna med kaffepulver i förhållandet 2: 4. Zaarite blandning med kokande vatten och applicera på lockar i en timme.
 2. Är det möjligt att tvätta hennaen helt? Tveka inte. Under de första 3 dagarna efter färgning kan du använda folkmekanismer som har en mild inverkan på krullarnas struktur. Stram med avkapning i flera veckor, då måste du tillgripa salongavlägsnandet och använda speciella emulsioner.
 3. När du använder professionell kosmetika för nedfallning, försök att undvika kontakt med hårbotten eftersom allergiska reaktioner är möjliga. I grund och botten fördelas kompositionen på våta krusningar, men du bör titta på instruktionerna. Om du vill skydda dina lockar, är Henna Remover utförd för flera tillvägagångssätt med ett minimumsintervall på 3 dagar.
 4. Som du vet, efter avfasning avlägsnas ett kosmetiskt pigment, vilket innebär att håret kvarstår ihåligt och blir tunn. Experter rekommenderar några dagar efter avslutad procedur för att utföra toning.
 5. Det händer att Henna efter färgning absorberas djupt i huden. För att ta bort det, använd den vanliga bomullspinnen fuktad med alkoholtinktur. Eliminera all färg du får inte fungerar, men för att göra det några toner lättare - enkelt. Soda hjälper också i kombination med citronsaft. Krama huden flera gånger med den resulterande kompositionen.
 6. Hur man tvättar henna Vill du ta med henna, som föll på kläderna, så spendera omedelbart blötläggning. Använd blekmedel, tvätttvål, riven eller väteperoxid.
 7. Använd professionella verktyg för dekapitering av lock, vilket inkluderar en neutraliserare. Var noga med att använda den här komponenten, eftersom den kommer att bidra till att ta ut pengar, vilket är särskilt viktigt vid efterföljande färgning.
 8. Du kan påskynda proceduren genom att torka med en hårtork. I det här fallet, var noga med att minska emulsionens exponeringstid, annars riskerar du att överdriva krullarna.
 9. Efter avkopplingsproceduren applicera en regenererande mask, eftersom dina krullar påverkades av kemikalier.

Det är mycket svårt att tvätta henna eftersom det gör starka kopplingar till hårets keratin. Därför, inte alltid, även när du använder professionella verktyg för avkoppling, väntar det önskade resultatet på dig.

Hur tvättar han henna från håret? Det finns flera sätt att hantera effekterna av det iranska färgämnet.

Du kan köpa professionell kosmetika för att hugga hår, beställa en speciell tjänst i salongen eller tillgodose det mest budgetalternativ - använd traditionella metoder.

I det senare fallet måste den fullständiga elimineringen av pigmentet avsevärt minska.

Med hjälp av professionell kosmetika

Du kan använda professionell kosmetika för avkoppling inte bara i salongen. Du kan enkelt hantera förfarandet hemma. Det finns en hel lista med masker, schampon, emulsioner för att tvätta rött. De kostar inte så mycket. Förfarandet för avkoppling kostar dig en storleksordning billigare än i kabinen.

Kosmetiska alternativ för avkoppling:

 • Kosmetik Paul Mitchell lindra från den irriterande röda färgen för 1 tillvägagångssätt. Shampoo Backtrack. Satsen, som är utformad för att tvätta depermenta färgämnen, innehåller en remuver, en neutraliserare och en skyddsbas. Applicera på torrt hår. I ett förhållande 1: 1 blandas de två första komponenterna, lämnar dem på håret i 20 minuter. Använd sedan skydd (1 minut). Verktyget tvättas noggrant under rinnande vatten. Det finns en uppsättning för avstängning mycket dyrt - 4900 rubel, men som de säger måste du betala extra för kvalitet.
 • Kapous Decoxon är en emulsion för tvättfärger, som från första gången kommer att bidra till att eliminera den röda färgen. Det hjälper till att korrigera skuggan i flera procedurer, löser upp det naturliga färgämnet och bringar det ut. Kostnaden för en uppsättning bestående av två flaskor är 500 rubel.
 • Färgborttagare från varumärket St. Petersburg hårk Cosmetics - Estelle. Färgen OFF-verktyget påverkar inte det naturliga pigmentet och lyser inte krullarna. Tillverkaren hävdar att färgen kommer att visas delikat. Satsen består av 3 komponenter - ett reduktionsmedel, en katalysator och en neutraliserare. Dessa 3 flaskor kostar dig bara 350 rubel.
 • Det italienska företaget Nouvelle erbjuder en uppsättning för dumpning, bestående av 2 flaskor. Den är konstruerad för full eller partiell färgtvätt. Color Back fungerar gradvis. Kostnaden för en uppsättning är 1000 rubel.
 • Emulsion för färgkorrigering Nexxt Color System Remover. Det fungerar väldigt fint utan att skada dina lockar. Det hjälper till att fixa den misslyckade hennafärgningen. Det är ett alternativ till blekningskompositioner. Det här verktyget kostar dig 350 rubel.

Tvätta i stugan

Förfarandet för avkoppling i hytten är praktiskt taget inte annorlunda än användningen av professionella färgvätskor, som i vår tid har blivit tillgängliga för alla. Du kan tvätta henna för 1,5-4 tusen rubel.

Kostnaden påverkas av:

 • val av professionella medel;
 • prestige salong;
 • längd krullar.

Först kommer befälhavaren att ordentligt späda kompositionen (i den rätta proportionen blandas reduktionsmedlet och katalysatorn). Efter att ha väntat en viss tid efter applicering på krullarna tas en separat sträng, på vilken en neutraliserare appliceras. Efter kontroll av resultatet, om en svag korrigering uppnås, appliceras emulsionen igen.

Observera att efter att molekylerna av det artificiella pigmentet löser upp, utför mästaren shampooing med ett speciellt schampo, vilket tar bort de delade resterna.

Foto före och efter

Är det möjligt att tvätta hemma

Tvätta Henna hemma hjälper oljor, alkoholtinkturer, ättika, tvål eller bryggerjäst.

Burdock Mask

Faktum är att många oljor tränger djupt in i krullarnas struktur, vilket bidrar till att eventuella pigment avlägsnas. Det är därför som du vill fixa den resulterande färgen länge, är deras användning oönskade. I vårt fall är det tvärtom Henna Remover från hår som krävs.

Handledning:

 • köpa olja på apoteket (du kan också ta olivolja);
 • 10-15 ml (beroende på mängden hår) uppvärmd på elden, inte kokande;
 • Applicera på lock och hårbotten;
 • Du måste först packa en plastpåse först och sedan en handduk;
 • efter en timme tvättas suspensionen under rinnande vatten med användning av schampo.

Hur snabbt kan Henna tvättas från håret på detta sätt? Tyvärr tar det 5-10 procedurer. Men efter den första shampooing kommer du att märka hur färgen på locken kommer att blekna.

Jästmaske

För att göra en mask måste du köpa 50 mg jäst (du behöver bara en liten nypa).

Handledning:

 • kombinera en liten jäst med en tesked socker och täck med varmt vatten;
 • rör om tills ingredienserna löser upp;
 • efter 30 minuter, applicera på lockar;
 • var noga med att begränsa åtkomsten av syre med en plastpåse och en handduk;
 • Skölj huvudet efter 40 minuter.

Hur snabbt tvättas Henna med öljäst? Svaret är mycket tvetydigt. Enligt recensioner av tjejer som tar liknande experiment, tar det 2 veckor med daglig användning av masken för att säga adjö till den irriterande rödhåran.

vinäger

Som du vet är ättika en utspädd syra som kan penetrera djupt i olika ytor. Hår är inget undantag.

Handledning:

 • späd 1 msk. l. ättika i en liter vatten;
 • Håll dina curls i den resulterande lösningen i minst 10 minuter;
 • skölj med schampo.

Efter en så enkel manipulation i ett tillvägagångssätt blir den eldröda färgen till koppar.

En viktig punkt! Eftersom ättiksyra starkt torkar hår, måste du ta hand om deras fuktgivande. Var noga med att använda efter shampooing av balmsköljning, som appliceras på en lite fuktig krullning.

Tvättmedel

Vi vet alla att tvål är alkali, varför denna produkt är föremål för upplysningen av skalor. Så fort du tvättar tvålvattnet, glöm inte att sätta en näringsmask. Utför proceduren för en månad var tredje dag.

alkohol

Det är möjligt att tvätta henna från hår hemma med hjälp av 70% alkohol. Enligt användarens återkoppling är det här alternativet det snabbaste.

Handledning:

 • fuktar locken med 70% alkoholinfusion;
 • håll vätskan i 5 minuter;
 • Smörj krullarna med någon olja (oliv, burdock, palm);
 • täck huvudet med ett paket och linda det i en terry handduk;
 • blötlägg en blandning av alkohol och oljor i ca 40 minuter;
 • tvätta lockar.

För att säkert minska det naturliga pigmentet, utför proceduren med ett intervall på tre dagar flera gånger.

För att helt ta bort henna från ordern behöver du använda schampo för fettigt hår och bäst av allt speciellt djupverkande schampo, vilket är avsett för avkapning.

Masker baserade på gräddfil och kefir

Hur tar man bort henna 20% åt gången? Mycket enkelt! Du behöver bara göra en närande mask baserad på gräddfil. Mjölkprodukten lämnas på huvudet i en timme. Snurra turbanen ur handduken.

Expertråd. Om du vill påskynda masksens funktion och andra medel för avkoppling kan du använda en hårtork. Det kommer att minska exponeringstiden med 20 minuter.

Vård efter

För att ta bort det naturliga pigmentet av lövbladen krävs ganska aggressiva medel, det är absolut nödvändigt att du tar hand om låsningarna efter proceduren.

tips:

 • borsta inte de våta krökarna, annars kommer du att skada dem väldigt mycket;
 • klippa delade ändar, eftersom avkoppling kan torka ut håret;
 • Använd sköljbalsam eller örtavkok efter shampooing.
 • sätt hårtorken i en lång låda (om du verkligen behöver torka håret, använd bara kall luft);
 • Tvätta inte huvudet med klorerat vatten, om du har för hårt vatten i kranen, lägg till lite ättika i bassängen - det kommer att mjukna väsentligt.
 • skydda lockar från exponering för UV-strålar på sommaren;
 • minimera stilprodukter;
 • Efter tvättning och ytterligare målning kan du genomföra biolamineringsproceduren.

Således är det ganska realistiskt att ta bort henna från håret, du behöver bara utöva maximal ansträngning genom att genomföra regelbundna procedurer hemma. Betydande påskynda processen kommer att hjälpa speciella medel för betning av hår. Om du är rädd för att skämma bort dina lockar, kontakta salongen, där rapportsättningen kostar 1,5-4 tusen rubel.

Användbara videoklipp

Hur man tvättar henna Hur man kommer ut ur rött i blont.

Hur man tvättar Henna hemma efter färgning - Kosmetika och folkrecept

Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Sätt att tvätta Henna från hår hemma

Bland de kända typerna av naturliga färgämnen är henna den mest populära och säkra. Trots alla fördelar har den en betydande nackdel: det är omöjligt att snabbt tvätta henna från hår hemma. Det finns dock sätt att minska intensiteten hos färgen utan att skada hårets struktur.

Vad är detta färgämne

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung, erhållet från lövverket från Lawson-växten. I kosmetisk industri används 2 typer av henna:

 • Färglös - används för läkning av hår, har inte färgegenskaper.
 • Färg (iranska, sudanesiska och indiska) - som kännetecknas av närvaron av medicinska egenskaper, kan måla lockar i olika nyanser av rött.

Den färg som erhålls med hjälp av henna varar från 1,5 till 10 månader. Det beror på olika faktorer: tvättens frekvens och de enskilda egenskaperna hos håret. Henna kan färgas om var 2 till 4 veckor.

Hur man tar bort färgen omedelbart efter målningen

Det är lättare att tvätta av henna omedelbart efter färgning av håret. För att göra detta rekommenderas att tvätta huvudet flera gånger med regelbundet schampo utan att använda balsam och balsam. Användningen av schampo för djupt rengörande hår ökar effekten. Det bästa resultatet kan uppnås inom de första 3 dagarna efter färgning.

Sätt att tvätta henna

Det bästa resultatet av tvättning kan erhållas inom de första 2 veckorna efter att Henna färgat håret. Efter denna tid reduceras tvättens effektivitet avsevärt.

Särskilda medel

Det finns två former av tvättar:

 • Acid - gör att du kan tvätta bort färgen från håret utan att orsaka betydande skador på hårets hälsa. Effektiv när du tar bort ljus nyanser.
 • Blonding - hjälper till att rensa håret från mörkfärgade pigment. Den består av ett stort antal kemiska oxidanter som skadar håret.

Först och främst är det rekommenderat att använda en mild tvätt, och i avsaknad av ett resultat, gå till medelstora rengöringsmedel. Innan någon av dessa produkter används ska ett hudallergitest utföras.

Välprövade produkter som tillverkas av Paul Mitchel, Estel, L'Oreal Paris, Brelil, Farmen, Kapous. Dessa föreningar används för att avlägsna persistent färgämne, men de avlägsnar också framgångsrikt henna pigment från håret.

Professionella verktyg präglas av hög effektivitet. Många av dem har ingen negativ inverkan på hårstrukturen, på grund av frånvaron av väteperoxid och ammoniak i dess sammansättning. I de flesta fall är det omöjligt att ta bort ett redhead i taget, färgen visas i 2-3 uppsättningar.

Blonding tvätt gör att du kan tända håret färgat med henna för 4 - 6 toner. Upprepad användning av produkten (med 2 veckors raster) tar bort färgen helt.

Förbereda produkten, blanda blekpulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel (lösningens lösning bör väljas korrekt: desto mörkare är hårets skugga, desto högre procentandel). Mängden av varje ingrediens - 20 g. Den resulterande kompositionen appliceras på håret med en pensel. Först och främst appliceras blandningen på de mörkaste områdena av håret, och resten bearbetas. Det är nödvändigt att hålla blandningen på håret i 30 - 50 minuter, vilket beror på deras ursprungliga färg och önskat resultat. Efter tiden tvättas kompositionen noggrant med vatten.

De kemiska komponenterna som kommer in i receptet skada håret, men det är motiverat av deras höga effektivitet. Efter proceduren behöver håret extra omsorg.

Folk recept

Att använda folk recept kan inte garantera fullständigt borttagande av henna, men tack vare dem kan du avsevärt ändra hårets skugga i riktning mot den naturliga färgen. Tvättning på grundval av folkmekanismer kan användas var 2 - 3 dagar. För fullständigt avlägsnande av rodnad krävs 5 till 10 procedurer.

 • Ättiksyra. Till ett handfat med varmt vatten (10-12 l), tillsätt 4 msk. matvinäger. I den resulterande lösningen hålls håret i högst 15 minuter, varefter du ska tvätta huvudet två gånger med schampo och applicera en balsam. Verktyget kan användas för daglig sköljning av håret efter att ha tvättat håret.
 • Tvättmedel. Det ska appliceras på hela längden av håret och lämna i 15 minuter. Skaka sedan håret, använd balsam eller en oljemask. Tvål måste användas inom en månad.
 • Väteperoxid (8-12% lösning). I en metallfri behållare, anslut: vatten (30 ml), peroxid (40 ml), flytande tvål (20 ml) och ammoniumbikarbonat (1 tsk). Den erhållna blandningen appliceras med en borste i håret, från början av huvudet. Masken ska tvättas av med schampo efter 20 minuter, varefter håret sköljs med vatten och citronsaft eller vinäger.
 • Kefir. I 2,5% kefir (1 kopp) lös jästen (50 - 60 g). Kompositionen appliceras på hennafärgat hår i 1 timme och tvättas av med schampo. I stället för jäst kan du använda blå eller vit lera.
 • Oljemaskor. Tidigare applicerades en 70% alkohollösning på håret (i 5 minuter), detta är nödvändigt för att öppna hårvågorna och påskynda processen att avlägsna färgämnet. Sedan appliceras vegetabilisk olja (burk eller oliv) på hela längden av håret och rötterna och en keps sätts på. För att förbättra effekterna på henna rekommenderas det att värma håret med en handduk eller hårtork. Mask måste behållas från 30 minuter till 2 timmar. För att ta bort oljekompositionen från håret måste du använda schampo för fettigt hår och surgjort vatten.
 • Varm gräddfil (helst sur) appliceras på hela längden av håret. Procedurens varaktighet är från 35 minuter till 1 timme.

De mest effektiva recepten att hantera henna är oljor och ättika.

Efterföljande färgning

Innan färgning av hårbeständig färg måste du se till att henna är helt borttagen. Annars kan resultatet vara oförutsägbart: i bästa fall tar färgen inte i värsta fall - håret blir en exotisk färg (från blå-violett till gulgrön). Och när du försöker färga ditt hår mörkt, kan färgen visa sig vara ojämn.

kocakpaca.ru

hårklippningar, hårklippningar, hårvård

Hur man tvättar henna från håret

Vi tvättar Henna från håret

Henna popularitet är på grund av sin noggranna inställning till curls. Färgen är ljus och mättad, och strukturen är inte skadad. Dessutom gör färgens naturlighet håret starkare och mer glänsande. Om det av någon anledning finns ett behov av att ta bort färgen från håret, måste du tillgripa speciella metoder.

Allmänna rekommendationer

Om du, efter att du har spolat färgen, inser att färgen inte passar dig, måste du reagera snabbt. Tvätta håret med schampo flera gånger (2-4) utan dröjsmål. Med skum kommer att lämna någon mängd Henna.

Bäst av allt tvättas henna i de första 2 veckorna omedelbart efter färgning. Med tiden äter färgen mycket i håret och blir nästan en integrerad del av det. Det är inte möjligt att uppnå resultat efter ett enda förfarande, eftersom det är ganska svårt att tvätta henna från hår snabbt på grund av dess hållbarhet.

På de färgade trådarna måste man agera masker, vilket maximalt tar ut färgen från håret. Räkna inte med fullständig tvättning av henna. Troligtvis kommer du bara att kunna muffla den röda färgen och göra håret mer mottagligt för efterföljande färgning. Resultatets hastighet beror på hårets typ, ursprungliga färg och egenskaper, liksom färgens kvalitet.

Efter några behandlingar kan du fortsätta att ommåla trådarna. Välj bara mörka nyanser. Tyvärr kan den första färgen komma ut ojämn. Det är bättre att kontakta en specialist som väljer rätt färg och utför förfarandet för målning enligt alla regler.

Det är viktigt! Försök att färga hår utan att man först tvättar Henna kan leda till oönskade konsekvenser. Samverkan av henna med kemiska färgämnen ger ibland oförutsägbara reaktioner i form av grönaktiga eller orange nyanser.

Effektiva maskuppskrifter

 1. Henna tvättas snabbt av håret med olivolja. Vi fördelar den varma oljan över hela hårets längd, täck huvudet med klädesfilm och en handduk, vänta 2 timmar. Vi tvättar masken med shampoo märkt "för fettigt hår".
 2. Vi bearbetar lock med alkohol (70%). Efter 5 minuter applicera en mineral, vegetabilisk eller speciell olja för att avlägsna färg. Vi sätter huvudet i film och en handduk. Ytterligare värme kan skapas genom att värma en hårtork. Tvätta av masken med shampoo efter 30 minuter. Alkohol kommer att avslöja flingor längs hela längden av håret, och oljan kommer att sträcka hennaen. Ett alternativ till alkohol är varmt vatten.
 3. Sour cream timme mask hjälper muffle redhead. För masker använd sur surkräm.
 4. Huden tvättar Henna helt håret? Tyvärr inte. Men möjlig hjälp i denna fråga har alkali, eller snarare tvål. Medverkar under kraft så mycket som möjligt för att öppna vågar av lockor. Efter shampooing med tvål, applicera någon oljemask. Efter en månad av sådana förfaranden kan du räkna med en framgångsrik omfärgning.
 5. Blanda kefir (1 kopp) och jäst (40 g), sätt blandningen på trådarna, tvätta av efter 2 timmar. Vi utför förfarandet varje dag tills resultatet erhålls.
 6. Bli av med en stor procentandel av färg hjälper lösningen av ättika. I bassängen med vatten behöver du 3 msk. ättika. Bara 10 minuters exponering för denna lösning kommer att räcka för att henna ut. För att undvika att krullarna torkar, var noga med att slutföra proceduren genom att applicera en balsam.
 7. Om den röda nyansen inte passar dig, försök att ändra kaffemaskans färg. Blanda kaffe (4 msk.) Och henna (2 msk.), Applicera på håret. Färgen är mörkare och ädla.
 8. Om du kan få alkoholtinkturen av rödpeppar, applicera sedan verktyget på trådarna. Tvätta håret med schampo efter 20 minuter. Denna metod är endast effektiv omedelbart efter färgning.
 9. Kosmetisk lera har absorberande egenskaper, vilket gör den användbar i kampen mot henna. Förbered en gräddmaske av vit eller blå lera och kefir. Masken är åldrad i 2 timmar. Det är mycket viktigt att ge värme till huvudet. Tvätta håret med schampo och var noga med att använda en balsam och andra mjukgörare.

Och du kan använda speciella tvättar för hår:

Tillverkare av henna varnar om omöjligheten att tvätta bort färgen från trådarna. Ett antal procedurer hjälper dock att dämpa färgen och bli av med en del av färgämnet. Se till att det efter att ha torkat av färgen inte tar lång tid att reparera de strängar som skadas på olika sätt. För att undvika oönskade konsekvenser, kontakta en behörig frisör.

Hur man tvättar Henna från hår hemma snabbt och effektivt (recept är också lämpliga för att ta bort basma)

Henna är mycket populär bland kvinnor, eftersom det är harmlöst för hår och innehåller bara naturliga ingredienser. Men det finns fall där det är nödvändigt att ta bort den resulterande färgen. Läs den här artikeln för att lära dig att tvätta snabbt henna från ditt hår hemma.

För att effektivt tvätta Henna måste man följa vissa regler.

 1. Om omedelbart efter färgning du inte gillar färgen, är det bättre att använda avlägsnaren i tre dagar, inte senare. Annars måste du göra mycket för att uppnå ett positivt resultat.
 2. Under inga omständigheter får man inte måla över henna med några färgämnen. Eftersom alla färger innehåller syntetiska och kemiska ämnen som inte kan ta bort den röda nyansen. De reagerar emellertid kemiskt med Henna-ingredienser. Resultatet kan chocka dig. Du blir förstås av med den röda färgen, men får istället en grön, gul eller orange nyans.

Nedan finns många recept för olika tvättar. Du bör välja baserat på hårets typ.

Bli av med henna och basma med kefir

För att förbereda masken behöver du: 50 g kefir, en sked honung, 50 g levande jäst (inte pulver) och juice av en halv citron.

Tillsätt honung till kefir och lösa upp jästen i den, lägg skålen på en varm plats och låt blandningen jäsas. Det tar ungefär en halvtimme att göra det här. Tillsätt sedan citronsaft till den fermenterade blandningen och applicera på torra lockar.

För bekvämlighet kan i stället för cellofan använda en duschlock. Var noga med att sätta på huvudet med en handduk. Lämna masken hela natten. På morgonen skölj med schampo.

Kefir mask kan appliceras varje dag eller varannan dag tills en röd nyans har tvättats bort.

Syrkräm tvätt

Du behöver den vanliga sura grädden. Applicera det jämt på ditt hår, lägg en påse på huvudet och linda den i en handduk. Håll masken måste vara minst en timme. Skölj sedan med vatten, om nödvändigt, använd ett schampo.

På en gång

Lägg i 3 msk vatten i ett vattenfack. l. ättika. Doppa håret i lösningen i 10 minuter. Skölj därefter håret med schampo och applicera sedan en balsam.

När du har valt rätt tvätt, testa den på baksidan av ditt huvud så att du kan dölja det vid fel.

Användbara tips

För att göra tvättar är det nödvändigt endast från naturprodukter. Ägg och mjölk är bättre att köpa hem, inte butik. Detta kommer avsevärt öka risken för ett positivt resultat efter att ha tvättat håret.

Kokad mask ska appliceras på samma sätt som vanligt. Använd en tvätt endast på lite vått och rent hår. Gnugga masken i rötterna är inte nödvändigt. Efter applicering skaka huvudet med en påse och en handduk ovanpå. Håll masken från 15 minuter till 1 timme. Skölj håret med vatten eller örtavkok. Om masken är illa tvättad, använd schampo.

Tvättningen kan appliceras en gång var 2-3 dagar.

Många undrar: hur länge tvättar henna håret. Slutligen tvätta av Henna först efter 5-10 procedurer.

recensioner

Om du inte har bestämt dig för användning av hushålls tvättar, läs sedan några recensioner.

Liliana, 34 år: Efter att ha använt henna, insåg jag att den röda färgen inte passar mig väldigt mycket. På Internet läste jag receptmasken från kefir. Resultatet är bra. Hår fick ytterligare vård och näring, och ungefär en månad senare blev de helt av Henna.

Daria, 24 år gammal: Jag brukade ofta måla med henna, men nyligen ville jag ha en dramatisk förändring, och jag bestämde mig för att använda färg. För att tvätta av henna använde jag ättiklösning. Henna är nästan helt tvättad på en gång.

Svetlana, 29 år: En vän rådde mig att tvätta Henna med en lösning av ättika. Jag gillar det verkligen. Självklart lyckades jag inte efter den första spolningen för att helt bli av med onödig färg, men det gör mig inte upprörd. Jag fortsätter att fortsätta använda lösningen.

Video om ämnet i artikeln

Hur man tvättar henna från hår hemma

Henna är ett naturligt, prisvärt och extremt resistent hårfärg. Nästan alltid ger hennafärgning vackra naturliga färger. Regelbunden användning av produkten bidrar till att snabbt återställa och stärka håret avsevärt. Av den anledningen har Henna en oerhört hög popularitet bland det moderna mässan. Det måste erkännas att kvinnor kännetecknas av ett ständigt begär för att ändra bilden, och därmed valet av nya former och färger. Denna överväldigande lust får dem att förändras från tid till annan efter erkännande. När det är dags för förändring vill flickor räkna ut hur man tvättar henna från håret hemma och börjar studera rekommendationerna från olika källor. Säkerhetsåtgärder bör följas och endast använda beprövade metoder för att tvätta naturlig färg.

Fakta om att tvätta Henna

Alla som vill snabbt rengöra håret från det naturliga färgämnet bör vara medvetna om följande funktioner.

 • Det enklaste sättet att tvätta bort den oönskade färgen på henna från hårets huvud direkt efter färgningsmaskningen. Det bör tvättas flera gånger med djupt rengörande schampohår. Fullständigt avlägsnande av spår av färg kommer inte att uppstå, men färgen kommer definitivt att bli dämpad och förlora ljusstyrkan.
 • Det bör noteras att chansen att framgångsrikt tvätta ut henna är ganska höga under de första veckorna efter en färgningsperiod, denna sannolikhet minskar med tiden. Partiklarna av aktiva ämnen med tiden är fixerade i varje hårs struktur, så det blir nästan omöjligt att ta bort dem.
 • När man försöker måla de röda locken med någon kemisk färg kan de mest oväntade färgerna visas. Framgångsrik ommålning, till exempel i svart, kan endast göras i stugan med hjälp av en trollkarl, men i detta fall är inte uppnåendet av önskad färg också garanterad.
 • Resultaten av alla manipuleringar beror på det specifika hårets egenskaper. Ibland är det inte möjligt att helt ta bort hennaen, du måste vänta på hårväxt och skjuva dem. Det finns många folkmedel som hjälper till att städa håret från det naturliga färgämnet.

Så här tvättar du henna från håret: hemma kan du använda verktyg med rengöringsegenskaper, såsom olja och tvål

De mest effektiva sätten att rengöra håret från henna

Alternativ nummer 1 - behandling tvål

Alla vet de utmärkta rengöringsegenskaperna hos tvål. Detta säkra verktyg fungerar förstklassigt, men kräver långvarig användning. Den starka alkaliska basen av det här rengöringsmedlet bidrar till att viskorna av varje hår avslöjas, så efter några sessioner av tvålmaskan kan du uppnå läckage av färg. Det bästa sättet att applicera är riklig tvålning, kraftig skumning och sköljning. Omedelbart efter denna manipulation rekommenderas att man applicerar en mask av naturliga oljor. Kursen varar 1-2 månader efter det kan du använda några färger.

Alternativ nummer 2 - medicinsk oljemask

Fläktar av vegetabiliska oljor vet exakt hur man tvättar Henna från hår hemma, eftersom de är bekanta med deras förnyande, fuktgivande och välbefinnande potential. Mycket positiv feedback har olivolja, en liknande effekt ges av sorter: solros, majs, ricinus, lin och andra. Det kommer att ta flera sessioner. Uppvärmd olja måste impregneras med hela hårmassan, masken måste stå emot minst 2 timmar. För att helt avlägsna spår av oljor måste du noggrant tvätta håret med schampo.

Alternativ nummer 3 - improviserade medel för att stärka håret

Resultatet beror på typen och intensiteten hos hårfärgspregnering, i alla fall är det nödvändigt med upprepad applicering av masken.

Oljigt hår

Bra effekt för fet hår ger alkoholtinktur baserat på rödpeppar. Om du använder verktyget som en mask i 20 minuter kan du tvätta av färgen, förbättra blodcirkulationen i huden och påskynda hårväxten. Problemet med hög fetthalt löser lermask, som även kan användas för att tvätta henna. Kosmetisk lera av vita eller blåa sorter bör lösas i yoghurt eller kefir. Ljussubstansen kan hållas på huvudet i ungefär en timme.

Torrt hår

Ett torrt hår kräver korrekt hantering. För att avlägsna spår av färgning med henna kan du göra masker av gräddfil, håll den i en timme. Det finns en annan fuktgivande mask remover för torrt hår. Först måste du späda senap i vatten och kombinera det med burdockolja och rå äggulor. Mask håller minst en timme. Många vegetabiliska oljor är lämpliga för torrt hår.

Normalt hår

För problemfritt hår finns det enkla 40-minuters masker. Jäst upplöst i kefir kan användas som tvätt. Cognac-äggula masken har en liknande effekt. Applicera lökjuice och tillsätt ättika till vattnet under slutsköljningen - dessa åtgärder hjälper också till att minska den röda färgen.

Alternativ nummer 4 - Henna biotatuazh tvättas med ögonbryn

Idag är biobat ögonbryn henna och basma efterfrågan. Om förfarandet utfördes av en icke-professionell, kan resultatet misslyckas. När du vill göra hårfärgen lite dimmer eller helt ta bort färgen, använd samma verktyg som för håret. Du kan noggrant använda produkten för peeling, kosmetisk lera, kefir, tvätttvål, vegetabiliska oljor, väteperoxid, alkohol, rik grädde, citron. Ha en substans på ögonbrynen en stund, tvätta av allt och uppskatta resultatet. Försiktighet bör vidtas när man arbetar med externa medel, det är nödvändigt att skydda ansiktet från irritation, testa droger på ett litet område av huden.

Om håret är i ett tillfredsställande skick kan du använda folkrättsmedel. Vid allvarliga problem måste du lära av en bra mästare hur man tvättar Henna från ditt hår hemma, för att inte orsaka skada.

Hur man tvättar henna från håret

När du börjar använda henna, många noterar att hårets tillstånd har förbättrats avsevärt, de har blivit mer silkeslen, slät, glänsande, tjock. Många jämför effekten efter hennabehandling med effekten efter hårlaminering. Detta händer eftersom henna tränger djupt in i håret, återställer strukturen och täcker den med en så kallad biofilm, tack vare vilken de upplyftta hårvågorna slätas. Det finns emellertid en nackdel för denna behandling. Oftast tycker kvinnor om hur mycket Henna tvättas, om resultatet av färgning med denna naturliga färg inte passade dem.

Hur man tvättar henna

Tvätta henna från håret är en mödosam process, eftersom detta färgämne inte är helt tvättat av. Henna tränger för djupt in i håret. Det finns dock fortfarande några sätt att tvätta färglöst eller svart henna, och de är verkligen effektiva. Men kom ihåg att det i det här fallet är bäst att inte experimentera, men vända sig till beprövade medel så att resultatet inte kommer att göra dig besviken igen. Absolut ingen kommer att svara på om henna tvättas bort från ditt hår, eftersom det slutliga resultatet beror på flera faktorer:

 • hårkonstruktioner;
 • koncentrationen av blandningen;
 • Längden av appliceringen av lösningen
 • varaktighet av henna.

Så hur tvättar du av vit eller färgad henna? Experter rekommenderar flera metoder som kan hjälpa till med Henna-tvätt:

 • oljemaskor;
 • Produkter som innehåller 70% alkohol
 • masker från kefir och jäst;
 • vatten med ättika.
Henna Remover recept

Oljemaskar drar bäst ut henna. Den största effekten uppnås om du använder olivolja. Den förvärms och appliceras sedan på torrt hår, värms och lämnas i två timmar. För att tvätta den här masken är det bäst att använda schampo för fet hår eller poleringsschampo.

Tvätta henna från håret blir effektivare om du fuktar håret med 70% alkohol innan du applicerar vegetabilisk eller mineralolja. Det är inte nödvändigt att tvätta av alkoholen, det öppnar hårvågorna, vilket hjälper oljan att dra ut hönan. Du kan också lägga sova i oljan. I stället för 70% alkohol kan du använda tvål, som utför samma funktion.

Du kommer också att hjälpa till med en maska ​​av 1 kopp yoghurt och 1 förpackad levande jäst. Den appliceras i två timmar dagligen. Upprepa proceduren tills önskat resultat uppnås.

En del av sådan naturlig färg kan tvättas om du håller ditt hår i några minuter i vatten c 3 msk. ättika. Sedan tvättas håret med schampo och smörjs med balm. Om du har en uttalad färg och du behöver muffla den, så kan sur surkräm hjälpa dig. Det är nog att hålla den på håret under locket i en timme, och tvätta sedan av det med varmt vatten.

När alla ovanstående metoder har varit ineffektiva, är det värt att försöka "tvätta" håret. Skölj dina färgade lock med något pulver eller tvåltvål. Efter att ha gnuggar dessa alkalier, skölj håret med vatten och var noga med att applicera en oljemask på den.

Man bör komma ihåg att det är nödvändigt att tvätta av Henna så tidigt som möjligt, om du av någon anledning inte är nöjd med resultatet. Det är önskvärt i en vecka eller två. Om det under målningen du inte använde handskar, och vet inte hur man tvättar bort händerna med henna, använda badet med några droppar citronsaft eller ren vinäger, men kom ihåg att efter en sådan spolnings tekniker är det nödvändigt på natten för att smörja händerna fet grädde.

Är det möjligt att tvätta eller ta bort henna från håret på något sätt?

svar:

Nej, Henna är extremt stabil. Och det är inte känt hur hon kommer att reagera med någon färg, kanske blir hennes hår grönt. På grund av detta kommer ingen anständig frisör att förbinda sig att återfärga hår efter henna.
Färg i färg, nära den färgade hennaen, och kommer att måla om, när allt efter henna växer ihop.

Alexander

Nej, ja och färga hår efter Henna är väldigt svårt

Chikinkira

det är overkligt. Jag försökte det själv. till och med tvättat hennes hår med ren citronsaft, eftersom den missfärgad - nollresultat !! ! så vänta på dig själv att komma ner

Natasha Andriyashina

Khadija

Också målat med henna. För att måla över palettens röda färg verkar det som att skuggan är mörk kastanj, i allmänhet visade sig kastanj med en röd nyans (i solen). Helt avlägsna redhead kommer inte att fungera tills deras otroutut.Nästa Artikel
Vad ska man göra när håret faller ut under amning?