Nikotinsyra för hårväxt


Giftigt skadligt nikotin har inget att göra med ämnet av vårt intresse. Nikotinsyra är ett vitamin (PP), som våra kärl, hår och hud behöver, har en positiv effekt på en persons allmänna välbefinnande och tillstånd.

Bristen på detta element i kroppen åtföljs av vissa sjukdomar, vars symtom ofta är skallighet och förekomsten av olika dermatit.

I terapi används PP i form av en lösning för injektion eller tabletter, som förskrivs vid behandling av hjärt-kärlsjukdomar, dilatation av blodkärl och sänkning av kolesterolnivåer.

Detta ämne finns också i komplexa vitaminer.

PP är ett billig läkemedel som säljs över disk i alla apotek. Många har, efter att ha lärt sig om sina mirakulösa egenskaper, såsom att accelerera hårväxten och stärka dem, började aktivt använda nikotinsyra i hemmet kosmetologi.

Förutom aktiv tillväxt blir håret silkesleaktigt, smidigt och smidigt, som i reklam med moderna schampon. Är det verkligen så? Gör nikotin kontraindikationer och hur det fungerar - låt oss se.

Användningen av nikotinsyra för hår

Mottagande av vitamin PP kompletterar sin tillförsel i kroppen, förbättrar tillståndet av blodkärl. Har det någon effekt på hårets struktur och tillstånd?

Nikotinsyra för hår och hårbotten appliceras externt och tillgriper ovanstående lösning för injektion. Det appliceras noga på huvudets hud och gnidas, blötlägger hårrötterna. Håller på ytan i en halvtimme, och tvättas sedan av vid rumstemperatur med vatten.

Det kan blandas med aloe juice, äggula, kardborre, honung få återfuktande mask, som skall tillämpas för att jämna massage genom att försiktigt gnugga in i huden och fördelas över hela längden av hår.

Tvätta av efter en timme, proceduren kan upprepas vid testamente: antingen under veckan varje dag, med en paus i en månad eller två gånger i veckan permanent.

Det är också möjligt att förbereda olika schampon, masker, sprays hemma. Alla väljer en lämplig metod och metod för applicering, beroende på graden av skada på hårbotten, deras egen förmåga och det förväntade resultatet.

Det enklaste sättet att tillsätta vitamin PP till schampo. Den korrekta dosen är 10 ml utspädd 10 ml rengöringsmedel. Det bör också appliceras på huden och håret, hålla i 15 minuter och skölj med rent varmt vatten.

Det är bäst av allt att genomföra alla förfaranden på kvällen, före sänggåendet, när kroppen är avslappnad så att näringsämnen absorberas mer aktivt av huden.

Huvudkallet till nikotin är att förbättra låsens tillstånd, återlämna dem till livet, återställa pigmenteringen. Hon klarar också hudsjukdomar och hjälper till att bli av med mjäll och därigenom förhindra överdriven håravfall.

Men myten om den överhängande hårtillväxten måste skingras. Ja, i början av rutinerna kan du märka denna positiva effekt, men med mättnad och beroende av vitaminet sänks tillväxten och förblir densamma.

Nikotinsyra för hårväxt

Utanvändning av lösningen, som är avsedd för intern administrering, tyvärr, orsakar en svag positiv effekt. Det accelererar processerna för cellulär metabolism, hjälper till expansion av blodkärl och förbättrar näring av hårsäckar.

Mycket hälsosammare kosmetika, där vitamin PP är tillgänglig och den mest fördelaktiga formen för hårbotten och hårsäckarna.

Det bästa med nikotinsyra för hårväxt kan hittas i recensioner av dem som redan har upplevt sin underbara effekt.

Rösterna är uppdelade enligt följande:

 1. 64% säger att hårets tillstånd inte har förändrats
 2. 20% säger att de har vuxit 2 gånger, deras utseende och struktur har förbättrats, trådarna har blivit lydiga, förbli inte på kammen under kamning. Dessa människor har använt det här verktyget länge utan att göra någon besvikelse i det och kommer att fortsätta använda den.
 3. 16% av resten klagar över huvudvärk, vilket är en bieffekt av användningen av ett sådant läkemedel.

Vi drar slutsatsen att effekten av användningen av nikotin för hårväxt är försumbar. Det finns många recept som har den bästa effekten på denna fråga.

Men på grund av detta borde du inte ge upp vitamin PP, eftersom det är ofarligt och nästan inte orsakar biverkningar. Det är möjligt att problemet för dem som inte hjälpte nikotin för hår ligger i andra skäl än bristen i kroppen och de måste hittas för att lösa detta problem. Och för att hjälpa till med den här skönaste kosmetologen.

Nikotinsyra för håravfall

Det kan verkligen hjälpa till med håravfall, men du måste följa reglerna som med peppartinktur - titta på kroppens reaktion. Om förlusten inte är förknippad med säsongsförändringar (vår eller höst), kan du ansöka om det. Men om du har en stark förlust och dess orsak är okänd, är det bättre att inte experimentera.

Innan du använder nikotin måste du noggrant studera instruktionerna. Det finns vissa kontraindikationer, inte alla, det passar av en eller annan anledning.

Särskilda rekommendationer

Vitamin PP bör inte gnugga mer än 2 ampuller i hårbotten per dag. När det gäller det faktum att detta kanske inte räcker för dig, oroa dig inte - blodet kommer att leverera användbara ämnen över hela ytan av huden.

I allmänhet är nikotin ett starkt allergen och bör därför inte missbrukas. Om efter användning det finns någon typ av allergisk reaktion, är det med upprepad användning möjligt att späda syran i ett förhållande av 1: 2 med vatten.

kontraindikation

Liksom alla medicinska kosmetika har nikotinsyra också kontraindikationer eftersom det inte kan användas i sådana fall:

 • Intolerans mot drogen;
 • Förmåga till allergiska reaktioner;
 • Blodtryck;
 • Eventuell blödning, blödning.

Extern användning av läkemedlet kan orsaka rodnad i ansikte och hårbotten, lätt klåda och brännande. Sådana reaktioner i en liten volym är ganska normala. Men med starka negativa reaktioner i kroppen måste du sluta använda verktyget.

Beslutet om användning av det här verktyget kan under alla omständigheter endast göras efter lämpligt specialiserat samråd.

Självmedicinera inte för att inte orsaka skadliga effekter!

Nikotinsyra i ampuller - är det möjligt att injicera intramuskulärt som?

Nikotinsyra i ampuller - är det möjligt att injicera intramuskulärt (som med fysisk lösning / novokain eller precis som det)? är det möjligt att dricka nikotinsyra för injektion (som - utspädd eller inte, hur många gånger)?

Nikotinsyra 1% 1 ml, injicerad intramuskulärt dagligen, utan utspädning, kan injiceras intradermalt i armen. Utspädning inför introduktionen är inte nödvändig, då en dryck är ineffektiv. Det finns ordningar för att öka: Varje dag, 1 ml, lägger 1 -2-3 -4 ml, upp till 5 ml, 5 ml i 3 dagar och lämnar enligt samma minskande schema. Vissa lider hårt på grund av biverkningar i form av rodnad i huden och brännande känsla, hjärtklappningar och avbrott i hjärtans arbete.

Nikotinsyra ordineras för sjukdomar i nervsystemet, kärlsjukdomar och som derivat av vitamin PP, vitamin B3, niacin. Utför en kurs av intramuskulära injektioner av nikotinsyra nr 10-20, ta sedan in tabletter med 0,05 mg 1 tablett x 3 gånger om dagen i 3-4 veckor. Det kommer att bli en bra kurs.

Gjorde stora studier om nikotinsyraens effekt på lipidmetabolism (metabolism av fetter och kolesterolfraktioner).

Nikotinsyraanvisningar för användning

Läkemedlet nikotinsyra är ett vitaminderivat av farmakologisk produktion. Detta läkemedel har en mängd effekter på människokroppen. Detta låter dig effektivt använda det i många sjukdomar.

Bland de positiva effekterna av nikotinsyra på människokroppen bör följande noteras:

 • metabolisk verkan leder till normalisering av metaboliska processer, restaurering av den neurala strukturen;
 • som ett vitamin, nikotinsyra och bruksanvisningar innehåller denna information, ansvarar för kroppens lipid- och kolhydratmetabolism.
 • nikotinsyrainjektioner och tabletter kan också återställa nedsatt blodtillförsel till vissa delar av kroppen och människans hjärna;
 • utvidgningen av blodkärl, som inträffar under påverkan av nikotinsyra, leder till normalisering av syre metabolism och oxidativa processer;
 • nikotinsyra kan också ha en avgiftningseffekt, tack vare vilken den kan användas för förgiftning och alkoholkonsumtion.

Detta är inte alla positiva egenskaper hos nikotinsyraanvisningar för användning, som vi erbjuder dig, hjälper dig att hantera alla terapeutiska effekter. Vi hoppas att hjälpa dig att utvärdera och använda detta läkemedel.

Indikationer och tillämpning

Läkemedelsnickotinsyraindikationerna för användning är ganska omfattande. Detta läkemedel kan tas både för medicinska ändamål och för förebyggande av många sjukdomar.

I synnerhet används nikotinsyra för terapeutiska ändamål vid sådana sjukdomar och tillstånd:

 • osteokondros av ryggraden i olika avdelningar;
 • ischemisk stroke;
 • brott mot hjärncirkulationen
 • tinnitus;
 • ateroskleros;
 • pellagra;
 • nedsatt glukostolerans
 • dålig cirkulation i nedre extremiteterna;
 • hemorrojder;
 • lipidmetabolismstörningar och fetma;
 • leversjukdom;
 • alkoholförgiftning;
 • drogförgiftning;
 • professionell förgiftning
 • trofiska sår i nedre extremiteterna;
 • minskad synskärpa.

För förebyggande av nikotinsyra används i:

 • minska risken för cancer;
 • den snabba nedbrytningen av fetter och en minskning av fettsyrornas nivå i människokroppen;
 • med gastrit med låg surhet
 • att eliminera symptomen på hemorrojder;
 • för att förbättra minne och syn;
 • för att påskynda processen att dela upp fett medan man förlorar vikt.

Användningen av nikotinsyra kräver noggrann övervakning av den behandlande läkaren. Självbehandling med nikotinsyra är inte tillåtet på grund av att negativa konsekvenser kan utvecklas i människokroppen. Liksom alla andra vitaminpreparationer orsakar överdosering oåterkallelig skada på din hälsa.

Användning av nikotinsyra i vitamin

Mycket ofta är vitaminnikotinsyraanvändningen icke-standard. I synnerhet används detta läkemedel ofta för att föryngra och uppfriska ansiktets och kroppens hud i många skönhetssalonger. Faktum är att detta endast är en helt berättigad metod endast om behandlingen utförs under överinseende av en erfaren läkare.

Nikotinsyraindikationer är i detta fall väldigt olika. Principen om påverkan är dock ganska enkel.

Detta läkemedel har en unik förmåga:

 • å ena sidan att expandera kärl i det perifera cirkulationssystemet;
 • å andra sidan ökar tillförseln av syre till vävnaden;
 • på tredje sidan ökar utflödet och avlägsnandet av fria radikaler och aggressiv slagg från hudceller.

Sammantaget har det en föryngrande effekt på människokroppen. Bäst av allt detta är märkbart på huden. Huden blir jämn, hydratiserad och får en behaglig rosa nyans.

Narkotikinsyradosering för narkotika

Användning av läkemedlet i ampuller

Injektioner av nikotinsyra hjälper till att snabbt introducera drogen i människokroppen och säkerställa jämn fördelning. Nikotinsyrainjektioner hjälper till att undvika sådana negativa biverkningar som en irriterande effekt på magslemhinnan. Nikotinsyra i ampuller är ordinerad för:

 • ökad surhet i magsaften;
 • vid akuta ischemiska cerebrovaskulära störningar;
 • med smärtssyndrom i trigeminusnerven och ryggraden;
 • med akuta attacker av hemorrojder.

Nikotinsyra framställs i ampuller med 1 ml 1% lösning. Normalt föreskrivs 1 ampull subkutant, intramuskulärt eller intravenöst en eller två gånger om dagen.

Hur man sätter injektioner

Nikotinsyrainjektioner är tillåtna på tre sätt:

 • intramuskulärt i 1 ml 1% lösning;
 • Intrakutant i ersättning för vitaminbrist;
 • intravenöst 1-5 ml 1% lösning utspätt i 5 ml saltlösning.

Intramuskulära och intradermala injektioner av nikotinsyra är ganska smärtsamma. Det är en brännande känsla. Efter intravenös injektion av nikotinsyra kan feber och rodnad i huden kände. Detta är en normal fysiologisk reaktion av kroppen. Om rodnad inte observeras kan det här indikera att personen har vissa problem med blodcirkulationen.

Användning av läkemedlet i piller

Preparat av nikotinsyra-tabletter kan användas för förebyggande och långvarig behandling av vissa sjukdomar. Speciellt rekommenderas nikotinsyra-tabletter att användas två gånger om året, på vår och höst, 1 månad, för personer som lider av cirkulationsproblem i nedre extremiteterna. Tromboflebit och venös insufficiens är en direkt indikation på användningen av nikotinsyra i tabletter under lång tid.

Läkemedelsnikotinsyratabletterna används beroende på personens vikt och svårighetsgraden av sjukdomen, 1-2 tabletter 3 gånger om dagen. Det är tillrådligt vid denna tidpunkt att introducera i din diet stallost och andra produkter rik på metionin. Detta kommer att bidra till att skydda levercellerna. Med ökad syra av magsaft bör nikotinsyratabletter konsumeras efter måltider och tvättas ner med mycket mineralvatten eller varm mjölk.

Kontra

Vitaminikotinsyra kontraindikationer är mindre. Vanligtvis rekommenderas inte detta läkemedel för användning med:

 • individuell intolerans mot vitamin PP;
 • vid akuta leversjukdomar;
 • med leversvikt
 • med förvärring av magsår;
 • med högt blodtryck.

Dessutom kan nikotinsyra kontraindiceras i ett antal enskilda fall. Bestäm möjligheten av nikotinsyra i en form eller en annan kan endast en läkare.

Det är strängt förbjudet att använda nikotinsyra vid blödning i hjärnan och blödning. Detta läkemedel kan öka svårighetsgraden av dessa tillstånd.

Elektrofores i osteokondros

Utnämningen av elektrofores med nikotinsyra i osteokondros hjälper till att snabbt avlägsna mjölksyraets inflammatoriska processvävnader. Det minskar svullnad och eliminerar smärta. Även elektrofores med nikotinsyra kan ge ett snabbare flöde av andra droger till det drabbade området. Detta görs genom att öka blodflödet och vävnaderna levereras bättre med syre och näringsämnen. Följaktligen är läkningsprocessen mycket snabbare.

Oftast ordineras elektrofores med nikotinsyra 1 gång per dag i tio dagar.

Effektiv nikotinsyrabehandling

För att få maximal effekt bör behandling med nikotinsyra endast startas efter en fullständig undersökning av hälsotillståndet. Den maximala effekten uppnås endast om ett visst tillstånd är förknippat med brist på detta vitamin i människokroppen.

Den andra principen är konstans. Behandling med nikotinsyra bör ges i form av kurser. En enstaka dos hjälper inte. Endast en regelbunden mottagning enligt ordningen som föreskrivs av en läkare kommer att kunna ge dig en varaktig terapeutisk effekt.

Åtgärder vid förgiftning

Forskare och utövare har länge märkt den positiva effekten av nikotinsyra i olika förgiftningar. Nikotinsyraanvisningar för användning, detta tar hänsyn till, hjälper till att snabbt avlägsna giftiga ämnen från människokroppen. Det binder fria radikaler och neutraliserar effekterna av giftiga ämnen på cellerna i målorganen.

Nikotinsyra används ofta i denna kvalitet vid borttagning av baksmälla syndrom, vid behandling av alkoholism och narkotikamissbruk med yrkesmässiga exponeringar.

Nikotinsyra har en fantastisk fördel. Detta läkemedel är överkomligt för nästan varje person. För nikotinsyra ligger priset för närvarande i området 20 rubel per paket skott eller tabletter. Under behandlingen behöver du inte mer än 3 förpackningar. Så överväg hur nikotinsyra och pris motsvarar deras fördelaktiga egenskaper. Använd de tillgängliga drogerna och håll dig frisk.

6 populära sätt att använda nikotinsyra för att stärka och växa hår

Nikotinsyra för hår används ofta av tjejer, och den överväldigande majoriteten av recensionerna är bara positiva. Vad är anledningen? Låt oss försöka lista ut det.

Det finns gamla kvinnors roliga: kort hår - att växa, långa trimmer. Samtidigt är skärning några minuter, men för att växa är det en hel vetenskap. Hennes hår är olika och reagerar på långt beprövade lösningar på olika sätt. Ett råd - du måste försöka!

I kosmetisk industri finns det många dyra produkter, mycket användbara och mycket kända, men om det inte finns någon önskan eller möjlighet att köpa märkesvaror, kan du använda traditionell medicin: billig och glad, men i stor utsträckning effektiv.

Olika oljor, flytande vitaminer, naturliga ingredienser och nikotinsyra används som naturliga reduktionsmedel av densitet, glans och andra indikatorer på hårets skönhet.

Vad är "nikotinsyra"

Nikotinsyra är en av två former av ett enda läkemedel vitamin B3 (niacin, PP). Vattenlöslig formel gör att du snabbt kan absorberas i kroppen. Niacin förstörs inte av höga temperaturer och ultraviolett strålning, kroppens inre syra och alkaliska miljö.

Vad är användbar niacin

I kroppen utför ämnet niacin följande funktioner:

 • deltar i metabolismen av proteiner, fetter och aminosyror;
 • reglerar redoxprocesser;
 • deltar i splittring av mat och "produktion" av energi;
 • reducerar kolesterolnivåerna i blodet;
 • positiv effekt på blodmikrocirkulationen;
 • minskar smärta
 • fungerar som ett mildt lugnande medel.

Som kosmetik för huden används nikotinsyra för att ge en antiinflammatorisk effekt, som en antioxidant. Den stöder en sund hud, främjar cellregenerering och påskyndar metaboliska processer.

Nikotinhår används för att påskynda tillväxten och återställa strukturen.

 1. På grund av accelerationen av blodcirkulationen i hårbotten, vid hårfolliklarna, minskas håravfallet och tillväxten av nya är accelererad.
 2. Efter en kurs av nikotinsyra stannar håret längre och måste tvättas betydligt mindre ofta.
 3. Förnyelsen av cellerna i hårbotten och hårsäckarna förbättrar funktionen av friska lökar och behandlar skadade.
 4. Under kursen ser du att håret blir glänsande och får en djupare färg på grund av pigmentproduktionen.

Blanketter för frisläppande

Eftersom användningen av läkemedlet kan vara ganska olika, finns det flera former av frisättning.

Du kan köpa det här billiga verktyget på något apotek till ett överkomligt pris.

Hur man använder nikotinsyra för hårväxt

Användningen av nikotinsyra i ampuller för ditt hår kommer att vara användbart, men vi varnar dig genast, det kommer inte att bli något enkelt resultat efter en tid, vänta inte ens. Nikotin kan användas på olika sätt, vilket kommer att diskuteras ytterligare.

Lokal applikation

Det har redan nämnts att hårbehandling utförs varje dag i en månad - en kurs, varefter du måste ta en 30-dagars paus. Detta gäller för lokal användning - när kompositionen gnids i hårbotten.

 1. Innan proceduren gör ett hudtest för att eliminera utseendet av allergiska reaktioner eller manifestationer av individuell intolerans mot vitaminet.
 2. Nikotinsyra som ett självständigt medel appliceras på rent, något torkat hår, inte hela längden, men endast vid rötterna.
 3. Du kan använda 1-2 ampuller åt gången, inte mer (men det är bättre att begränsa 1).
 4. Öppna dem omedelbart före användning och, om huden på huvudet är torr, späd med vatten (1 till 1) i en separat behållare.
 5. Applicera produkten på hårrötterna, gnugga den med fingertopparna (försök inte att omfamna den enorma, du får en månad att applicera lösningen på alla delar av huvudet). Nästa gång försök att täcka de platser som inte var uppmärksammade på sista gången.
 6. Efter applicering av en liten brännande känsla och rodnad kommer att uppträda - det här är normalt, men du expanderar kärlen.
 7. Skölj av ingenting - torka bara håret på ett naturligt sätt.

I sammansättningen av schampo

Det mest grundläggande sättet att använda några vitaminer är att lägga till ditt favoritschampo. MEN! Det är viktigt att dess sammansättning är så naturlig som möjligt, annars till och med tillägg vitaminer, åtminstone inte lägga till - ingen mening.

 1. Strax innan du tvättar håret, blanda schampo och en ampull av syra i en separat behållare.
 2. Skölj den resulterande blandningen av hår och håll i 3-5 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten och torka utan att använda en hårtork.

Med örttekoko

Vitamin B3 ger maximal nytta i kombination med kamille, nässla, ingefära, kalendula och burdock infusioner. Förresten kan du brygga verktyget antingen med en komponent eller alla tillsammans.

Det är nog att lägga 1 ampoule syra per liter vätska till växtbaserade avkok.

skrubba

Användningen av skrubbe med syra en gång i veckan minskar det oljiga håret, minskar utseendet av mjäll.

Applicera på en blandning av en matsked grovt salt, en ampull av syra och några droppar av någon essentiell olja på den tidigare tvättade hårbotten. Massage och skölj med vatten.

I masksammansättningen

Recept masker baserade på nikotinsyra uppenbarligen osynlig. Det är bättre att använda sådana masker i kurser om fem stycken med ett intervall på 3 dagar. Till huvudkomponenten (1 ampull av syran själv) tillsättes några extra.

 1. ¼ kopp linfrö, konst. sked Eleutherokocktinktur och Art. sked av vitamin E. Blanda och lämna i en timme, värma huvudet. Efter önskad period, tvätta av håret med ett sulfatfritt schampo.
 2. Blanda separat 3 msk. skedar av henna och ½ kopp kokande vatten, 1 tsk av jäst och 1 msk. sked vatten, och sedan kombinera och tillsätt 5 droppar verben oljeprodukt. Håll på håret i 40 minuter, skölj sedan.
 3. Blanda äggulan, Art. en sked full av honung och olivolja, en kapsel eller en tesked vitamin E. Applicera på håret hela längden och lämna i 60 minuter.
 4. Art. sked aloe juice och samma tinktur av propolis mix och lämna på håret i 20 minuter.
 5. Lägg till 2 msk. skedar av jojobaolja, 1 msk. sked av honung, 2 tsk vitamin E, äggula. Applicera över hela längden av 40 minuter. Tvätta av med vatten innehållande äppelcidervinäger - några matskedar kommer att räcka till.
 6. Ångad en skiva rågbröd i 1/3 kopp kamilleinfusion. Lägg till 2 kapslar AEvita och applicera på håret i en timme, värma huvudet.
 7. Till en tesked riven ingefära lägg till AEvita kapsel och 2 msk. skedar av olivolja. Applicera i hårbotten i 15 minuter, skölj sedan.
 8. ¼ koppar linfrö, en matsked eleutherokocktinktur och vitamin E-blandning och lämna på håret i en timme. Värm upp och skölj med sulfatfritt schampo.
 9. Blanda en ampoule med syra och 2 msk burdockolja, värma med vattenbad och applicera längs håret i 2 timmar. Isolera för att bättre absorbera och skölj därefter. Det rekommenderas att utföra proceduren två gånger i veckan.
 10. Blanda nikotinsyra med 2 matskedar, värm på ett vattenbad, tillsätt en flaska med Dimexidum och applicera på tvättat hår.

Applicera sådana masker på två sätt.

 1. Alla komponenter blandas och appliceras tillsammans.
 2. För det första appliceras nikotinsyra och efter en halvtimme allt annat.

intag

Du kan odla hår inte bara med hjälp av extern användning av nikotinsyra, men du måste först rådfråga en specialist.

Såsom redan nämnts finns det två former av niacinfrisättning: vi har beskrivit hur man använder ampullerna här, nu ska vi berätta hur piller kan hjälpa till att odla långa krullar.

Enligt recensioner av dem som har försökt denna metod är tabletterna inte värre än ampuller, och mindre krångel, och resultatet är detsamma.

Kontra

Det bör noteras att vissa företag producerar en produkt med en ganska specifik skarp lukt, vilket inte är trevligt för alla, men under alla omständigheter försvinner snabbt. Men det mesta av syran är luktfritt.

Specifika kontraindikationer för extern användning nr. En allergisk reaktion eller individuell intolerans kan uppenbaras av överdriven bränning, klåda eller utseende av röda fläckar. Du måste omedelbart överge användningen av nikotinsyra i någon form.

De flesta människor tar lugnt vitaminer och internt, men det finns en liten funktion. Minns att niacin är det enda medicinska vitaminet och som ett läkemedel har ett antal kontraindikationer.

Du bör inte ens försöka fixa håret på detta sätt om du har diagnostiserat någon av följande sjukdomar: diabetes, gikt, ett sår, blödande manifestationer eller leverproblem.

Vilka proffs säger

Professionella kosmetologer är ganska skeptiska till användningen av traditionell medicin i kosmetologin i ren form, men att förneka att professionella verktyg innehåller samma naturliga ingredienser, inklusive nikotinsyra, inte är i fara.

Det finns ingen hård kritik mot niacin som ett medel för att aktivera hårväxt från dem, men ändå ges företräde för märkesvaror och naturliga oljor. Kanske händer det för att få människor vet alls inte om den här metoden.

Läkare föreskriver ofta niacin för olika sjukdomar som ett extra medel, men den dagliga dosen av oral intag bör vara strikt begränsad och reglerad. Positiva recensioner av intern användning av nikotinsyra för att påskynda hårväxten, vi har inte hittat, som förresten negativa.

rön

Nikotinsyra tillhör gruppen vattenlösliga vitaminer B-B3 för att vara exakt. Niacin används också som ett kosmetiskt verktyg för hår, ansikte och hårbotten. Genom att utföra en mängd olika medicinska funktioner i människokroppen.

För att påskynda tillväxten och förbättra hårets tillstånd kan du använda tabletter och en flytande form av nikotinsyra - lösningar i ampuller.

Du kan använda verktyget själv utan tillsatser, lägga till schampo, växtbaserade extrakt eller bygga en skrubb.

Du kan komplettera effekten av niacin med hjälp av andra komponenter - blanda i masken, de har en fördelaktig effekt på håret.

Beroende på vilken typ av nikotanvändning du har, test för eventuella allergiska reaktioner och idiosyncrasi. Var försiktig, inte bara för din skönhet, men också för hälsan!

Mor till två barn. Jag har kört ett hushåll i mer än 7 år - det här är mitt främsta jobb. Jag gillar att experimentera, ständigt försöker olika metoder, metoder, tekniker som kan göra vårt liv enklare, modernare och rikare. Jag älskar min familj.

Nikotinsyra: Subtiliteter för användning för hår

Omkring 35% av kvinnorna som har lärt sig denna lilla frisörhärlighet från sin älskade mästare kommer snart att vara övertygade om att nikotinsyra för hår, som används externt, är en riktig "tillväxt vitamin". Och de andra 69% av företrädarna för båda könen hävdar att "nikotin" hjälpte dem att övervinna den torniga vägen för omvandling från det ljuva tunna håret till den lyxiga manen från elastiskt silkesigt hår. Men vad är hemligheten? Varför ger vårt hår uttrycklig preferens till nikotinsyra, eller vitamin B3 (eller vitamin PP), välja det bland andra företrädare för denna breda vitamingrupp?

Huvudsaklig energibeståndare

Det här systemiska vitaminets roll och i kombination - "energileverantören" och en kraftfull antioxidant är svår att överskatta: den här representanten för B-vitaminerna (förresten, som inte har någon relation till innehållet i cigarettpaket), deltar i vävnadsandning och metabolism av kolhydrater och vissa aminosyror, på grund av vilket det är utmärkt att reglera hårväxt och lipidproduktion, vilket i detta fall är en produkt av talgkörtlarna. Med andra ord hjälper nikotin att skapa en balans mellan det faktiska behovet av hår i "fettet" och dess produktion. En bieffekt av sådan reglerande verksamhet kommer att vara närvaron av ett vackert ljust moln av mjukt, rent och friskt hår. Och även utan vitamin B3 eller nikotinsyra går inte ceramidsyntesen - ett slags skyddande barriär som gör att du kan "avvisa" attacker från solens ultraviolett och motstå kosmetiska kemiska belastningar för styling och dagvård.

Nikotinsyra behövs också för "konstruktion" av vissa pigment, utan vilket håret lätt faller i spindelnätet av grått hår.

Men all denna kemi och några texter. Men hur är nikotinsyra användbar för hår i verkligheten, och påverkar användningen deras utseende?

Åtgärden och subtiliteten i att använda skönhet med vitamin

Även om vitamin B3 har varit känt i mer än hundra år, började forskare att undersöka dess effekt på utseendet av hud och hår först 1975. Det mest intensiva arbetet med dess användning i kosmetologin utfördes under 90-talet av förra seklet, där det visade sig att vitamin B3 när den appliceras externt kan penetrera djupt in i huden och effektivt hantera olika problem - rodnad, oregelbundenhet och inflammationer i strukturen. Dessutom visade det sig att vitamin B3 (eller PP) minskar "läckage" av vatten genom huden och stimulerar produktionen av kollagen i hudcellerna - det viktigaste proteinet för skönhet och ungdomligt hår.

Den viktigaste fördelen med nikotin är dess förmåga att expandera blodkärlen och ge dem elasticitet. Samverkan med hårbotten penetrerar nikotinsyra lätt epidermis och accelererar de metaboliska processerna i den, på grund av vilka näringsämnen och syre som snabbt bärs av blodet till de uppvärmda cellerna i hårlampan. En sådan intensiv behandling kan inte bara ha en positiv effekt på hårets utseende: efter att ha fått styrka förändras och växer de aktivt. Därför är den externa användningen av nikotinsyra särskilt visad för personer som står inför problemet med håravfall, liksom för alla som vill få en lyxig man på kortast möjliga tid. Vitamin B3 balanserar den produktiva funktionen hos talgkörtlarna, så att ägare av fet hår kan använda det inte bara som ett "tillväxt vitamin" utan också för att "avlägsna" håret och hårbotten.

Nikotinsyra i ampuller. Foto: farmamir.ru

Det är värt att notera en annan fördel med nikotinsyra - det torkar inte eller limar håret, lämnar inte en obehaglig lukt efter extern användning, vilket är mycket viktigt i det nuvarande extremt "höga samhället".

Men en sällsynt fat honung går utan sin tjära sked, och med avseende på nikotinsyra finns det några nyanser som bör beaktas innan du använder den.

 • Skönhetsvitamin ska inte användas externt för personer med leversjukdom eller lider av magsår, såväl som hypertensiva patienter och alla vars kropp inte tolererar nikotinsyra.
 • Barn använder inte nikotin.
 • Innan du använder masken för hår med nikotinsyra, ska huvudet tvättas och torka håret - nikotin fungerar bättre om det inte finns några hinder i vägen för dess fettförorening.
 • Se till att silikoner inte smyger in i ditt schampo - skapa en lufttät film på håret, de tillåter inte att nikotin fungerar ordentligt. Skär av schampon, som är fyllda med ingredienser som har slutet -an, -on, -tikonol, -silan.
 • Nikotinsyra bör inte tvättas bort, med undantag för fallet då användningen inte är hårets skönhet, men huvudvärk och hudutslag tillsammans med klåda - i så fall bör du tvätta håret och vägra ytterligare "kamouflage" med denna ingrediens.
 • Vitamin B3 försvinner lätt från den öppna ampullen, så det är meningslöst att förvara det.
 • Trots detta "gäng" av fördelar borde gravida kvinnor avstå från att använda nikotinsyra för kosmetiska ändamål, eftersom nikotin används sällan vid graviditet.

När ska man använda nikotinsyra?

Den kan användas:

 • 1. För att stärka försvagat hår och för den aktiva tillväxten av till synes friska krullar.
 • 2. Vid överdriven gallring av krullar på grund av riklig förlust.
 • 3. Med partiell skallighet, behandlar den skalliga platsen med särskild omhändertagande.

I det andra och tredje fallet bör du fortfarande samråda med en specialist innan du håller på att maskera händelser.

I de flesta fall gör nikotinsyrahårbehandling utan närvaro av andra ingredienser.

Var kan man köpa och hur man ansöker?

Du kan köpa näringsämne vitamin i flytande form, eller hellre, i 1 ml ampuller på apoteket. Glöm inte att köpa en 2 ml spruta - med hjälp är det mycket lättare att fördela vitaminet över hårrötterna. En hel kurs om förbättring av håret består av 30 procedurer, det är önskvärt att utföra dem dagligen. ta sedan en paus också 30 dagar och upprepa kursen. Följaktligen krävs 30 ampuller nikotinsyra för varje kurs. Namnet på tillverkaren i detta fall spelar ingen särskild roll - det kan vara både inhemskt och importerat läkemedel, så länge nikotin inte är försenad. Kärnan i masken med nikotinsyra är den enhetliga fördelningen av ampullens innehåll över hårbotten. Åtgärdens instruktion eller algoritm är väldigt enkel:

 • 1. Öppna noggrant nikotinsyraampullen med en rund fil.
 • 2. Ta av injektionsflaskans innehåll med en spruta och ta bort nålen från den.
 • 3. Försiktigt, droppe för droppe, fördela sprutans innehåll över templets hårbotten längs hårlinjen och vid avdelningarna. Gnid vitaminet i hårbotten med lätta rörelser i fingertopparna. Naturligtvis är volymen vätska extremt obetydlig och det är ganska svårt att distribuera det. Tänk på att 1 ml är 25 droppar av ämnet.
 • 4. Skölj håret efter att masken inte är nödvändig.

Ett säkert tecken på att processen har börjat är en känsla av ljusbränna och gåsstötar, en liten rodnad i huden. Bli inte avskräckt om du inte helt täcker hårbotten med ampullens innehåll - vaskulär dilatation kommer fortfarande att ske reflexivt, eftersom helande effekten till stor del beror på dilatation av blodkärlen och aktivering av hårlampans näring i stället för vitaminens verkan.

nyanser

Vissa ägare av torr och känslig hud i processen med att applicera vitamin B3 märker utseende av mjäll och torr hårbotten. Får inte avskräckas - detta problem är inte en anledning att vägra hårbehandling - bara späd syra med vatten i ett förhållande 1: 1.

Andra människor tvärtom noterar att håret vid rötterna blir fetare som ett resultat av den externa användningen av vitamin B3. Detta händer vanligtvis under den första veckan av nikotinanvändning. Senare, i avsaknad av en mer uttalad hudreaktion i form av en klåda eller huvudvärk, försvinner de negativa aspekterna av användningen av detta vitamin och håret blir mer hållbart och upphör att vrida sig i ändarna.

Naturligtvis är den här metoden långt från det enda sättet att använda nikotin för skönhetshår. Vitamin B3 fungerar bra i ett vänligt lag av andra kollega vitaminer, såväl som i kombination med växtbaserade dekoktioner och vegetabiliska oljor.

Recept för hår skönhet

Recept 1. För beredning av befäst "cocktail" behöver du följande ingredienser:

 • Vitamin B3 - 1 flaska;
 • vitamin A - 0,5 tsk
 • E-vitamin - 0,5 tsk
 • ägg - 1 st.
 • linfröolja - 2 msk. l.

Till att börja med ska du blanda äggulor med linolja och sedan växelvis tillsätt alla ovannämnda vitaminer till denna blandning. Sprid den resulterande massan över hårrötterna. För att isolera huvudet med en plastpåse, bygga en "turban" från en handduk eller en varm scarf ovanpå. Om du vill kan du smaka den med en mask av 1 tsk. tinktur av Eleutherococcus.

Recept 2. Nikotinsyrahårbehandling, särskilt torr och spröd, är särskilt effektiv när man kombinerar sådana komponenter:

 • färglös henna - 1 pack;
 • varmt vatten - 150 gram;
 • torr jäst - 10 gram;
 • Vitamin B3 - 1 flaska;
 • Verbena eterisk olja - 5 droppar.

Späd hennaen med vatten, ät klumparna, kyla något. Lös upp den torra jästen i vatten, blanda med den tillagade hennaen, tillsätt verbenaolja och nikotinsyra till blandningen. Håll på för fuktigt hår i 40 minuter. Förutom verbena kan du lägga till essentiella oljor av vik, ylang-ylang eller svartpeppar i din mask.

Recept 3. En suspension av följande komponenter för att bearbeta håret; värm huvudet. Håll en timme.

 • jojobaolja - 2 msk.
 • E-vitamin (oljelösning) - 0,5 tsk
 • honung - 1 tsk
 • 1 äggula;
 • Vitamin B3 - 1 flaska.

Recept 4. Vitamin "bomb" för hår

 • hårbalsam - 1 msk.
 • Vitamin B1 - 1 flaska;
 • Vitamin B3 - 1 flaska;
 • Vitamin B6 - 1 flaska;
 • Vitamin B12 - 1 flaska;
 • aloe juice - 1 flaska.

Vitamininnehållet i ampullerna blandas med hårbalsam, fördelar den resulterande suspensionen över krullarna och värmer huvudet. Kontakttiden med håret - 1,5-2 timmar.

Recept 5. Använd nikotinsyra i kombination med växtbaserade infusioner, aloe juice, ingefära. Ta råvaror i sådana kvantiteter som till 1 amp. Av nikotin stod för 1 msk. örtinfusion eller juice. Trä ut blandningen av hårrötter och låt den vara på en eller två timmar. Spolvatten ska vara varmt.

Recept 6. Speciellt för svagt hår.

 • nikotinsyra - 1 flaska;
 • aloe juice - 15 ml;
 • propolis tinktur - 25 droppar.

Gnugga den resulterande suspensionen i hårrötterna. Håll fyrtio minuter - en timme.

Recept 7. Förfarandet är giltigt och utförs på samma sätt som det föregående.

 • nikotinsyra - 3 ampuller;
 • aloe juice - 1 msk. l.
 • kokosnötolja - 5 droppar;
 • honung (lite varm) - 2 msk.

Naturligtvis kommer hår som har fått en så kraftfull laddning av vitaminen att omvandlas efter applicering av 4-5 masker. Men ungefär en månad efter det första förfarandet, var redo att möta en annan "bieffekt" av att använda nikotinsyra. Oroa dig inte: överraskningen blir väldigt trevlig! Förvirrad av den aktiva aktiviteten av vitamin B3, kommer de "vilande" glödlamporna helt enkelt inte att vara kvar i ett "sömnigt" tillstånd och kommer aktivt att börja dela och växa, göra sig upp och ge nya, friska och starka hår.

Resultatet, som de säger är uppenbart: försvagat före förfarandets början, håret kommer att få vitalitet och energi, det friska håret blir ännu starkare och tjockare, börjar börja växa aktivt och upp till 30 mm per månad. Med andra ord, som gyllene trådar i starkt solljus, kommer håret att lysa och deras ägare kommer att lysa.

Skönhetskapsel

Du kanske har hört att lösningen på något problem ofta kräver ett integrerat tillvägagångssätt, vilket är ganska användbart för hårets hälsa. Om du verkligen vill se en spegelbild av ditt ansikte inom ramen för långt lyxigt hår inom en mycket nära framtid, bör effektiviteten av "utomhus" -procedurer med nikotinsyra stödjas av en extra dos tabletter eller kapslar med vitamin B3. Accepteringen av nikotinsyra (nikotinamid) i tabletter stimulerar hårlökns insida från insidan, gör att blodet cirkulerar mer intensivt i sitt område och gör att du kan spara värdefull fukt som är särskilt värdefull för torrt, sprött hår.

Vilka problem hjälper ett vitaminpiller att fixa? Först och främst kommer nikotinamid "nypa i knoppen" några försök av håret att förbli på kammen i obegränsade mängder. När krullarna slutar att tunna, och varje glödlampa är garanterad att få sin del av näringsämnen och "vakna" börjar en form av "underrock" från de nya håren ta sig in. Med andra ord - håret blir tjockare och börjar växa snabbt och förlängas med flera cm per månad.

Ändå glöm det inte innan du tar medicin, till och med vitaminer, bör du diskutera för-och nackdelar med din läkare och läsa instruktionerna.

För att stärka och behandla håret är det tillräckligt att ta en lägsta dos av nikotinamid (50 mg) en gång om dagen efter en ganska god frukost. Om behandlingens varaktighet överstiger 2 månader, bör du regelbundet kontakta en läkare och hålla kontroll över blodtalet.

Nikotinsyra

Blanketter för frisläppande

Nikotinsyraanvisning

Nikotinsyra är främst känd som vitamin PP, men förutom att fylla underskottet i kroppen, har detta läkemedel många fördelaktiga farmakologiska effekter, inklusive vasodilatorn, lipidsänkande och hypokolesterolemisk. Nikotinsyra, eller som det populärt kallas av folket, är "nikotin" i kärnan kommandot "spelare": omvandling till nikotinamid, det ingår i den protetiska gruppen av enzymer vars arbetslista innehåller en så viktig funktion som överföring vätejoner till platserna för deras aktiva användning. Namnen på dessa enzymer kan användas för att träna talapparaten, eftersom de är svåra att uttala - nikotinamidadenindinukleotid och nikotinamidadenindinukleotidfosfat; välsignelse, det finns ett förkortningsspråk för detta, vilket förenklar uppgiften - NAD och NADF. Således kontrollerar nikotinsyra, som en av regulatorerna för biokemiska processer, oxidationsreduceringsreaktioner och vävnadsandning, delbart med syntesen av proteiner och fetter och påstår viktiga roller vid nedbrytningen av glykogen. Det verkar "aktivt" med fetter: det hämmar processen att dela fettvävnad, hämmar syntesen av prekursorer av "dåligt" kolesterol (VLDL). Optimerar blodets lipidbild, vilket minskar den totala kolesterolnivån, inklusive dess "dåliga" variant (LDL), medan nivån på "bra" kolesterol (HDL) stiger under påverkan av läkemedlet, vilket ger all anledning att kalla nikotinsyra antiaterkogen (eller anti-kolesterol, om du gillar a) medel.

Bland andra fördelar med "nikotin", som kan användas till fördel i den terapeutiska processen efter behov, är den vasodilaterande effekten, gjord, inklusive på hjärnans blodförsörjningsnätverk. Läkemedlet förbättrar mikrocirkulationen och reologiska egenskaper hos blod, förhindrar vidhäftning av blodplättar. Dessutom är nikotinsyra utrustad med avgiftningsegenskaper. Ett annat ganska specifikt tillämpningsområde för detta läkemedel är Kharntups sjukdom, som manifesteras av försämrad absorption och penetration av aminosyran tryptofan i vävnad, vilket i sin tur orsakar en brist på endogen nikotinsyra i kroppen.

Nikotinsyra finns i form av tabletter och injektionsvätska, och kan administreras antingen intravenöst (långsamt) eller intramuskulärt. Förebyggande doser av vitamin PP är 0,0125-0,025 g per dag för vuxna och 0,005-0,025 g per dag för barn. I andra fall bestäms dosen av läkemedlet och inledningsfrekvensen av de specifika indikationerna och bestäms av den behandlande läkaren. Det är viktigt under behandling, som sker mot bakgrund av höga doser av nikotinsyra, för att övervaka leverfunktionen, eftersom läkemedlet är potentiellt hepatotoxiskt. Det är inte överflödigt att införa livsmedel med högt innehåll av metionin (till exempel, ost) i kosten eller att ta metionintabletter.

Nikotinsyra för hårväxt

Giftigt skadligt nikotin har inget att göra med ämnet av vårt intresse. Nikotinsyra är ett vitamin (PP), som våra kärl, hår och hud behöver, har en positiv effekt på en persons allmänna välbefinnande och tillstånd.

Bristen på detta element i kroppen åtföljs av vissa sjukdomar, vars symtom ofta är skallighet och förekomsten av olika dermatit.

I terapi används PP i form av en lösning för injektion eller tabletter, som förskrivs vid behandling av hjärt-kärlsjukdomar, dilatation av blodkärl och sänkning av kolesterolnivåer.

Detta ämne finns också i komplexa vitaminer.

PP är ett billig läkemedel som säljs över disk i alla apotek. Många har, efter att ha lärt sig om sina mirakulösa egenskaper, såsom att accelerera hårväxten och stärka dem, började aktivt använda nikotinsyra i hemmet kosmetologi.

Förutom aktiv tillväxt blir håret silkesleaktigt, smidigt och smidigt, som i reklam med moderna schampon. Är det verkligen så? Gör nikotin kontraindikationer och hur det fungerar - låt oss se.

Användningen av nikotinsyra för hår

Mottagande av vitamin PP kompletterar sin tillförsel i kroppen, förbättrar tillståndet av blodkärl. Har det någon effekt på hårets struktur och tillstånd?

Nikotinsyra för hår och hårbotten appliceras externt och tillgriper ovanstående lösning för injektion. Det appliceras noga på huvudets hud och gnidas, blötlägger hårrötterna. Håller på ytan i en halvtimme, och tvättas sedan av vid rumstemperatur med vatten.

Det kan blandas med aloe juice, äggula, kardborre, honung få återfuktande mask, som skall tillämpas för att jämna massage genom att försiktigt gnugga in i huden och fördelas över hela längden av hår.

Tvätta av efter en timme, proceduren kan upprepas vid testamente: antingen under veckan varje dag, med en paus i en månad eller två gånger i veckan permanent.

Det är också möjligt att förbereda olika schampon, masker, sprays hemma. Alla väljer en lämplig metod och metod för applicering, beroende på graden av skada på hårbotten, deras egen förmåga och det förväntade resultatet.

Det enklaste sättet att tillsätta vitamin PP till schampo. Den korrekta dosen är 10 ml utspädd 10 ml rengöringsmedel. Det bör också appliceras på huden och håret, hålla i 15 minuter och skölj med rent varmt vatten.

Det är bäst av allt att genomföra alla förfaranden på kvällen, före sänggåendet, när kroppen är avslappnad så att näringsämnen absorberas mer aktivt av huden.

Huvudkallet till nikotin är att förbättra låsens tillstånd, återlämna dem till livet, återställa pigmenteringen. Hon klarar också hudsjukdomar och hjälper till att bli av med mjäll och därigenom förhindra överdriven håravfall.

Men myten om den överhängande hårtillväxten måste skingras. Ja, i början av rutinerna kan du märka denna positiva effekt, men med mättnad och beroende av vitaminet sänks tillväxten och förblir densamma.

Nikotinsyra för hårväxt

Utanvändning av lösningen, som är avsedd för intern administrering, tyvärr, orsakar en svag positiv effekt. Det accelererar processerna för cellulär metabolism, hjälper till expansion av blodkärl och förbättrar näring av hårsäckar.

Mycket hälsosammare kosmetika, där vitamin PP är tillgänglig och den mest fördelaktiga formen för hårbotten och hårsäckarna.

Det bästa med nikotinsyra för hårväxt kan hittas i recensioner av dem som redan har upplevt sin underbara effekt.

Rösterna är uppdelade enligt följande:

 1. 64% säger att hårets tillstånd inte har förändrats
 2. 20% säger att de har vuxit 2 gånger, deras utseende och struktur har förbättrats, trådarna har blivit lydiga, förbli inte på kammen under kamning. Dessa människor har använt det här verktyget länge utan att göra någon besvikelse i det och kommer att fortsätta använda den.
 3. 16% av resten klagar över huvudvärk, vilket är en bieffekt av användningen av ett sådant läkemedel.

Vi drar slutsatsen att effekten av användningen av nikotin för hårväxt är försumbar. Det finns många recept som har den bästa effekten på denna fråga.

Men på grund av detta borde du inte ge upp vitamin PP, eftersom det är ofarligt och nästan inte orsakar biverkningar. Det är möjligt att problemet för dem som inte hjälpte nikotin för hår ligger i andra skäl än bristen i kroppen och de måste hittas för att lösa detta problem. Och för att hjälpa till med den här skönaste kosmetologen.

Nikotinsyra för håravfall

Det kan verkligen hjälpa till med håravfall, men du måste följa reglerna som med peppartinktur - titta på kroppens reaktion. Om förlusten inte är förknippad med säsongsförändringar (vår eller höst), kan du ansöka om det. Men om du har en stark förlust och dess orsak är okänd, är det bättre att inte experimentera.

Innan du använder nikotin måste du noggrant studera instruktionerna. Det finns vissa kontraindikationer, inte alla, det passar av en eller annan anledning.

Särskilda rekommendationer

Vitamin PP bör inte gnugga mer än 2 ampuller i hårbotten per dag. När det gäller det faktum att detta kanske inte räcker för dig, oroa dig inte - blodet kommer att leverera användbara ämnen över hela ytan av huden.

I allmänhet är nikotin ett starkt allergen och bör därför inte missbrukas. Om efter användning det finns någon typ av allergisk reaktion, är det med upprepad användning möjligt att späda syran i ett förhållande av 1: 2 med vatten.

kontraindikation

Liksom alla medicinska kosmetika har nikotinsyra också kontraindikationer eftersom det inte kan användas i sådana fall:

 • Intolerans mot drogen;
 • Förmåga till allergiska reaktioner;
 • Blodtryck;
 • Eventuell blödning, blödning.

Extern användning av läkemedlet kan orsaka rodnad i ansikte och hårbotten, lätt klåda och brännande. Sådana reaktioner i en liten volym är ganska normala. Men med starka negativa reaktioner i kroppen måste du sluta använda verktyget.

Beslutet om användning av det här verktyget kan under alla omständigheter endast göras efter lämpligt specialiserat samråd.

Självmedicinera inte för att inte orsaka skadliga effekter!Nästa Artikel
Effektiv och tillförlitlig vård för split ends hemma