Är det möjligt att bota fokal alopeci hos kvinnor?


Gnezdovy eller fokal typ av alopeci hos honan är ganska sällsynt. Riskkategorin inkluderar en åldersgrupp från femton till trettio år. Behandling av fokalalopeci hos kvinnor kräver ett integrerat tillvägagångssätt.

Först och främst måste den ursprungliga orsaken elimineras, och sedan används medel för att återställa de förlorade krökarna.

Huvudskäl

Oftast förekommer fokal alopeci hos kvinnor till sjukdomar av autoimmun natur. Följande faktorer kan också bidra till förekomsten av den patologiska processen:

 • vitaminbrist;
 • strikta dieter;
 • kemoterapi;
 • felfunktion hos de endokrina organen;
 • regelbundna stressiga situationer.

Fokal håravfall hos kvinnor kan inträffa efter förlossning på grund av drastisk hormonjustering och brist på näringsämnen.

terapi Metoder

Hos kvinnor ingår behandling av följande metoder:

 • användning av kortikosteroider
 • sjukgymnastik;
 • vitaminkomplex;
 • stärkande sprayer och lotioner;
 • hemlagade masker.

kortikosteroider

Användningen av hormonbehandling är indicerad vid allvarliga fall av alopecialopåvirkning. Drogerna injiceras i form av injektioner subkutant i huvudet. Hormonbehandling börjar att aktivera tillväxten av huvudet i genomsnitt efter fem veckor.

Användningen av kortikosteroider är endast möjlig enligt ordination av en läkare, eftersom denna läkemedelsgrupp har en lång lista över kontraindikationer.

Lokala förberedelser

Som ett alternativ till kortikosteroider används sådana topiska preparat som Minoxidil och Anthralin.

Minoxidil finns i form av en lösning för lokal användning. Läkemedlet har en vasodilaterande effekt, bidrar till aktivering av tillväxt och uppvaknande av vilande lökar.

Analoger av drogen är importerade droger "Rogain" och "Dualgen". Den första är producerad i form av lotion och skum, den andra - i form av en lösning.

Alopecia areata hos kvinnor behandlas också effektivt och säkert med Atralin-kräm. Verktyget fungerar som en lokal immunmodulator som främjar uppkomsten av folliklarna och stimulerar hårväxten.

För att uppnå bra resultat med hjälp av "Atralin" är det bara möjligt efter en lång behandling, som är minst sex månader.

sjukgymnastik

Behandling av alopecia areata utförs med hjälp av fysioterapi, vilket är en ytterligare metod för terapi till huvuddelen. För detta gör du följande procedurer:

 • fonofores;
 • Darsonvalens strömmar;
 • laserterapi;
 • ozonterapi.

Ovanstående procedurer kan förbättra läkemedlets effektivitet genom att förbättra mikrocirkulationen och lokal återvinning av metaboliska processer.

vitaminer

Stående kvinnlig skallighet kan inte behandlas endast med hjälp av vitaminer. Sådana droger verkar som adjuverande terapi.

Vid fokal alopeci behöver kroppen först vitaminer i grupperna A, B och D, liksom zink, brom och andra element. I deras sammansättning innehåller de följande komplex:

"Revalid" har i sin sammansättning alla nödvändiga komponenter som bidrar till återställandet av tillväxten. Använd läkemedlet tre gånger om dagen under 8-12 veckor. Om alopeci uppträder på hormonell bakgrund är läkemedlet kontraindicerat. "Revalid" kan inte utses oberoende utan föregående samråd med läkaren.

"Fitoval" kan användas som ett alternativt terapeutiskt komplex för alopeci. Han är visad att ta emot med brist på vitaminer, överdriven håravfall, såväl som i kränkning och saktar tillväxten av lockar. Vid njurens patologier ska läkemedlet inte tas. Behandling med Fitoval varar i två till tre månader.

Pantovigar är ordinerad om alopeci orsakades av en kemisk attack på håret. Behandlingskursen kan vara från tre månader till sex månader. Med god bärbarhet av de komponenter som utgörs, tolereras dessa vitaminer väl.

"Vitasharm" innefattar i sin sammansättning alla vitaminerna i grupp B och A, vilka är så nödvändiga för kroppen under behandling av brännvågskallhet. Du kan ta komplexet bara en månad. Upprepade kurser kan uteslutas av en specialist. I närvaro av kolelithiasis och kronisk pankreatit är läkemedlet förbjudet att ta.

Behandling med folkmetoder

Vid behandling av fokal alopeci kan också användas masker, tinkturer och lotioner baserade på lök, senap och peppar.

 • Lotion av lök och brandy används ofta vid behandling av häckning av alopeci hemma. För dess förberedelse behöver du ett par lökar och en flaska högkvalitativ cognac. Grönsaksprodukten krossas till en mush och blandas med alkoholhalt. Medel rengjord för insisterande i en vecka. Den resulterande lotionen appliceras på det drabbade området och lämnas för att verka i en halvtimme. Kan appliceras flera gånger i veckan.
 • Lökmask är inte mindre effektiv än lotion. För dess framställning maldes grönsakskomponenten på vilket som helst lämpligt sätt till en uppslamning, till vilken en liten mängd kräm tillsätts. Medlen appliceras på en skallig plats för påverkan på trettio minuters intervall. Med en mycket stark brinnande känsla och utseendet av skarp rodnad ska masken tvättas av.
 • Den strimlade löken blandas med en liten mängd honung och fördelas i en massörande rörelse över det drabbade området.
 • För en lök ta en sked full av majonnäs eller samma mängd bordvinäger och grädde. Masseringsrörelserna gnidde in i huden och lämnade att påverka i en halvtimme.
 • En stor sked honung blandas med samma mängd tung kräm och morotjuice. Masken måste hållas i en timme och täcker huvudet med en plastlock.
 • Bitter peppartinktur framställs på basis av vodka eller fyrtio graders alkohol. Flaskan kommer att behöva sju tallrikar av medelstorlek, vilka är förkrossade. Efter infusion i två veckor används tinkturen i en liten mängd, blandad med burk eller olivolja.
 • Vid behandling av fokal alopeci används senapsbaserade masker som kan väcka vilande hårsäckar. Bra prestanda har ett lokalt botemedel av senapspulver, burdockolja och honung. På två stora skedar av förtunnad senapsvatten tas en dessertsked med burdockolja. Tillsätt flytande honung i mängden av en stor sked till komponenterna. Det kan appliceras på drabbade och friska områden där masken är lika användbar.

Kirurgisk behandling

Hårtransplantation är en kardinal åtgärd, vilket tillgodoses om andra metoder inte gav den önskade effekten. För att göra detta, använd hår från den del av huvudet som inte påverkas av den patologiska processen. Den occipital delen av hårbotten används vanligtvis.

En annan arbetsmetod är expanderplastik, som består av att sy en latexpatron under huden. Gradvis börjar det öka, vilket leder till att huden sträcker sig med friskt hår. Detta leder till att det skalliga området börjar gradvis stänga. Efter det önskade resultatet uppnås, expanderas bort.

Förebyggande åtgärder

Att undvika skallighet hjälper till att följa sådana förebyggande åtgärder för att undvika lång exponering för ultraviolett strålning, för tidig behandling av nya sjukdomar, undvikande av stressiga situationer och balanserad kost.

När de första tecknen på fokal alopeci uppträder, rekommenderas att omedelbart kontakta trichologen för att förhindra ytterligare utveckling av patologin i tid och för att påbörja behandlingen.

Fokal alopeci hos kvinnor: behandling

✓ Artikel verifierad av läkare

Alopecia areata (alopeci) kan förekomma hos kvinnor i alla åldrar, men de första tecknen är ofta noterade på 15-35 år. Många lyckas bli av med sjukdomen i ett år eller några år, men ibland blir sjukdomen kronisk, det blir vanligare. Brännviddskallhet skadar inte kroppens övergripande hälsa, men är en kosmetisk defekt. Sjukdomen blir särskilt farlig när den flyttas till en svår form. Baldness orsakar automatiskt nedsatt mentala tillstånd, framkallar depression, vilket gör sjukdomsförloppet värre.

Fokal alopeci hos kvinnor: behandling

skäl

Alopecia areata utvecklas i de flesta fall under inverkan av en autoimmun mekanism. Kroppens försvar kan misstolka hårsäckar, förvirra dem med utländsk vävnad. Hos patienter med allvarlig fokalalopeci detekteras ofta immunoglobuliner i follikelns struktur, och immunoglobulins plasmapatologier och immunitet saknas. Denna sjukdom påverkar kvinnor med mörkt hår mer.

Faktorer som påverkar sjukdomens utseende:

 1. Ärftlig predisposition I många fall kan symtomen på fokal alopeci ses i nära släktingar.
 2. Förlängd viral aktivitet i kroppen.
 3. Förekomsten av kroniska smittsamma processer.
 4. På förlust av hår kan påverka bihåleinflammation, tonsillit. I vissa fall har karies och andra tandproblem en effekt.
 5. Långsiktigt inflytande av stressfaktorer.
 6. Patologi i det endokrina systemet.

Om fokalalopeci inträffar under påverkan av hormonell obalans, diagnostiseras även sjukdomar i aktiviteten hos organen i det endokrina systemet.

Patologier i det vegetativa systemet, på grund av vilket det finns uppenbara patologier av mikrocirkulationen. En spasm i kapillärerna och artärerna uppstår, antalet kapillärer minskar, en ökning av blodviskositeten diagnostiseras. Om blodcirkulationen saktar ner kan sjukdomen snabbt bli kronisk, förvärra personens utseende.

form

Alopecia areata förekommer i en av dessa former:

 1. Local. Centra av en stark håravfall med ovala konturer kommer upp i ljuset.
 2. Blandningar Ribbat. Det är en av de mest ogynnsamma formerna av sjukdomen. Det patologiska fokuset, där håret praktiskt taget inte växer, strömmar från halsens nacke till templen, som liknar ett bands form.
 3. Delsumma. Ursprungligen manifesteras av små skador, vilka kvinnor ofta maskerar med framgång. I framtiden försvårar sjukdomsförloppet, eftersom fusionen av dess spridning ökar, sammanfogas.
 4. Total. Det finns ungefärligt jämnt håravfall över hela huvudområdet, förlust av ögonfransar och ögonbryn är möjlig.
 5. Universal. Fokusen på håravfall observeras i hela kroppen. Denna sjukdom kan utvecklas under årtionden, som påverkar nya områden. Kanske tillväxten av hår på platser där de tidigare hade tappat ut, med uppkomsten av nya patologiska foci. Ibland finns det korta remisser, som i de flesta fall slutar i återfall. En person upplever de mest livliga negativa symtomen under sjukdoms första månader, senare tolereras perioder av exacerbation lättare.
 6. Nestande alopeci. Det kännetecknas av en accelererad patologisk process, där nagelplattorna är involverade. Det är en komplicerad form av sjukdomen som är svår att behandla.

Tips! Vanligtvis sträcker sig sjukdomen bara till hårbotten. Betydande håravfall noteras inte alltid, uppenbara förändringar är märkbara hos mindre än 10% av patienterna. Om sjukdomen är malign, kan symtomen på sjukdomen gradvis förändras.

Tecken och stadier

Beroende på sjukdomens symtom är följande steg framträdande:

 1. Progressive. Det finns svullnad i huden på platser där det finns en nästan fullständig frånvaro av hår. Vanligtvis finns det en liten hyperemi, du kan märka inflammation. Patienter klagar över svår klåda, kanske en stickande och brännande känsla. Nära stället för fullständig skallighet observeras för kort hår. Accelererad håravfall upptäcks i områden i närheten av baldness. Vanligtvis märker patienter detta symtom vid kamning, men ibland visas det när du rör på håret. Hårpärlor har en dystrofisk form, vilket indikerar ett patologiskt tillstånd.
 2. Subakut. Det kännetecknas av en mer sällsynt förekomst av inflammationsfoci, som snabbt passerar, ersätts av andra. Kanske den fullständiga frånvaron av inflammatoriska reaktioner. Skinnets skull blir blekare, det finns inga zoner där håret har en liten längd.
 3. Bakåt. På ställen för fullständig skallighet finns hårväxt med en raffinerad struktur. Vanligtvis har de en ljus färg, sedan ryck pigmentering. När de växer kommer deras utseende att förbättras.

Stages av alopeci hos kvinnor

Om fokal alopeci är mild är nageldystrofi nästan inte manifesterad. Subtila tecken noteras inte mer än hos 20% av de sjuka. Nest och universella former kännetecknas av dystrofiska lesioner av naglarna i nästan alla patienter. Naglarna blir mer ömtåliga, deras ribbade struktur observeras. Det finns ett vågigt mönster runt kanterna.

Tips! Läkare talar om sjukdomens kroniska kondition, om de karakteristiska symptomen uppträder i sex månader eller längre.

behandling

För att bli av med fokal alopeci tillämpas komplexa åtgärder som inte bara omfattar medicinsk behandling, om det behövs, kirurgisk behandling, men också för att ge adekvat psykologisk hjälp till patienten. Viktigt är den komplexa effekten på hela kroppen, liksom användningen av läkemedel som normaliserar hårväxtprocesser på lokal nivå.

Kosmetisk korrigering av alopecia areata

Konservativ behandling

Ofta kan progressionen av fokal alopeci stoppas, även vid sjukdomens svåra skeden, med hjälp av moderna medicinska droger. Uppgifterna för läkemedelsbehandling innefattar inte bara den gradvisa stoppen av håravfall, utan också accelerationen av deras tillväxt, även i stora områden av håravfall.

En av de mest populära konservativa drogerna är spironolakton. Sålt i pillerform. Under behandlingen kan du helt sluta håravfall. Om sjukdomen detekteras i de första stadierna, använd läkemedlet i en månad enligt instruktionerna. När det finns markerade foci av håravfall är behandlingskursen 3 månader eller längre.

När fokal alopeci detekteras, ordinerar läkare ofta Minoxidil. Läkemedlet är tillgängligt i en vätskekonfiguration. Detta läkemedel distribueras till lesionerna, där håret är helt frånvarande. Applicera det två gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 3 månader inte längre. Med detta läkemedel kan du normalisera follikelns tillstånd, ger en snabb hårväxt.

Drogbehandling av alopeci

Om sjukdomen nyligen upptäcktes är det lämpligt att använda Finasteride. Detta läkemedel gör att du kan bli av med små foci av håravfall. För att få ett uttalat resultat måste du använda detta läkemedel 2 gånger om dagen. Dosen väljs efter samråd med din läkare. Vid utnämningen av läkemedlet i fel dos kan det förvärras symtomen på sjukdomen. Överdosering är oacceptabel, eftersom det kan prova förtunning av friskt hår, acceleration av håravfall.

Tips! Med korrekt användning av läkemedlet visar hög effektivitet, kan du fullständigt bota sjukdomen, men är kontraindicerad under graviditet och amning.

Läkemedlet Cimetidine är populärt. Det kännetecknas av antiandrogena egenskaper, vilket är anledningen till att det endast föreskrivs för behandling av skallighet hos kvinnor.

Video - Varför kvinnor blir skalliga

Aktuella preparat

När fokalalopeci detekteras är det nödvändigt att korrekt identifiera orsaken till sjukdomen för att kunna genomföra en korrekt behandling. I vissa fall uppmärksammar läkare på flera faktorer som erhållits vid patientens medicinska historia. Funktionerna av behandlingen beror på formen, sjukdomsfasen. För att snabbt få en positiv effekt används aktuella preparat.

Ofta rekommenderar läkare att använda specialiserade schampon. De mest populära av dem är Fitoval, Rinfoltil, Alerana. Ofta tillhandahåller företagen separata linjer av vårdprodukter avsedda för personer av olika kön. Vid val av en lämplig kosmetisk produkt är det nödvändigt att vara uppmärksam på den typ av hår för vilken den specifika varianten är avsedd. Shampoo används för att påskynda hårväxten, förbättra follikelns struktur. Ofta i kompositionen av kosmetiska produkter finns olika vitaminer, extrakt från medicinska växter.

Aleran Anti-Hair Loss Product Line

Tips! Var uppmärksam på förekomsten av sådana viktiga komponenter som vallmoolja och lecitin. Det första är nödvändigt för normalisering av hårstrukturen, acceleration av regenereringsprocesser. Även denna komponent gör att du kan bli av med mjäll, en positiv effekt på hårets utseende. Lecitin bidrar till att förbättra hårstrukturen på grund av accelerationen av metaboliska processer.

För komplex behandling av fokal alopeci används salvor ofta. I de inledande skeden föreskrivs Ftorocort. Han är rankad bland gruppen glukokortikoider, för vilka den ska användas med försiktighet, under överinseende av en läkare. Salvan påverkar blodkärlens struktur och ökar deras permeabilitet. Läkemedlet appliceras på de lesioner på vilka det finns nästan fullständig förlust av hår. Läkemedelskomponenterna accelererar flödet av näringsämnen i folliklarna, varför hårväxtprocessen normaliseras. Salvan fördelas på de drabbade områdena i ett litet lager.

Det är nödvändigt att använda medel 2 gånger om dagen. Om baldness-behandlingsprocessen börjar i de senare skeden av sjukdomen kan en salva i form av en kompress användas. För att markera ett positivt resultat är det nödvändigt att genomföra en behandlingsperiod som är minst 3 veckor. På rekommendation av en läkare, är det ofta ökat. Med regelbunden användning av salvan uppträder ibland biverkningar som är obehagliga för patienter, men bär inte alltid en större fara.

Det är möjligt utseende av klåda, hyperemi och andra symptom på hudirritation. Det är oönskat att använda salva för svampsjukdomar, en relativ kontraindikation för användningen är graviditet. Du kan inte använda drogen i närvaro av överkänslighet mot vissa komponenter. Vid identifiering av symptom på fokal alopeci ges kvinnor ofta aktuell salva.

Tips! I de lätta stadierna av sjukdomen hjälper Ultralan, Lokakorten. Om skallighet sprider sig till huvuddelen, hjälper Lokoid, Flutsinar.

Lokoid läkemedel för behandling av alopeci fokal

Sjukgymnastikbehandling

Många ges för att helt bli av med fokal alopeci när man använder en ordentligt vald uppsättning fysioterapi. Denna behandlingsmetod kännetecknas av relativ säkerhet, det verkar lokalt, förbättrar blodcirkulationen och ger näring till huden. Många förfaranden har en positiv effekt, nästan eliminerar risken för återfall, kan användas vid vilken ålder som helst. Val av optimal behandlingsmetod utförs av trichologist. Med alopeci är elektrofores, kryoterapi, ultraljudsbehandling, värmebehandling och massage mycket effektiva.

Jag har botat alopecia alopeci

Hos män är det ofta orsakat av exponering för en av de aktiva metaboliterna av testosteron på hårfollikeln. Castration hjälper. En bieffekt är att du blir fet.

Prova La Fabelo Hair Loss Shampoo: http://shop.lafabelo.com/shampoo/shampoo_anti_hair_loss

Lektor med revet hår på påven av någon chans Parfenov? )

och sa inte något mer) Kan du berätta mer?

Som en trakolog med erfarenhet, intresserad av ämnet, berätta mer om vad som är fel i artikeln?

och det faktum att Nesting Alopecia är en autoimmun sjukdom. Vilket behandlas inte med peppartinkturer, kardborre och schakt. Om det kommer till det, existerar bara schampo från förlust. Och plus till det i denna sjukdom finns olika steg. och om du försöker växa hår på sjukdomshöjden, med hjälp av olika stimulanser och blodcirkulationsförstärkare, kommer du istället för växande att få starkare håravfall.

vad sägs om minoxidil?

"Om du befinner dig i sjukdomshöjden kommer du att försöka växa hår med olika stimulanser och blodcirkulationsförbättrare, istället för att växa kommer du att få starkare håravfall."

Minoxidil stimulerar hårväxten.

God dag till alla! Jag hade blivit sjuk med fokal alopeci i 5 år och nu i 2 år har jag framgångsrikt botat denna sjukdom, med att ha förstått detta problem! Jag anser det vara min plikt att berätta för alla nyanser, problem, problem och viktigast av metoden att behandla alopecia areata! Ta denna värdefulla information och arbete på varje objekt, som jag en gång arbetat ut och det kommer att bli ett gynnsamt och effektivt resultat för dig.

I allmänhet började allt när jag var 14, mitt hår började falla ut i rund ochazhkah, som i slutändan fusionerades med varandra och som ett resultat, vid toppen av min sjukdom, hade jag inte hår i storleksordningen 50% av huvudet. Jag tror att många förstår vilken typ av stress som uppstod i mig, som en skolpojke, att gå bland vänner och bara bekant med ett halvt skalligt huvud. Och mitt hår är svart och även om jag rakar av det på en skallig, kan det fortfarande återstå rötterna hos det återstående håret, och jag såg ut som ett slags stoppat djur, så jag gick i huven i ungefär 3 år, det var varje dag ett mycket svårt mentaltest. Nåväl, låt oss flytta smidigt från dessa negativa saker till den konstruktiva delen av att lösa problemet. Så när min mamma och jag märkte allt detta, sprang vi genast till vår värdelösa medicin. Vi var överallt, från dermatologer och terapeuter, till kinesiska läkarna och andra, runt omkring 10 olika läkare och passerade en enorm hög av test. Som ett resultat, vad får vi på utgången? Vad är en autoimmun sjukdom utan någon uppenbar anledning! Men alla utan att veta orsakerna är redo att bota oss för en viss summa pengar, matar oss hans salva piller och annat skräp som inte kämpar med orsakerna till sjukdomen, men med konsekvenserna, men utan att eliminera orsakerna, återkommer effekten oundvikligen! Nu förstår jag det här perfekt, men vid den tiden hade jag inte all den kunskap jag har nu, och jag var tvungen att gå för de saker jag erbjöds, i synnerhet gjorde jag många mesoterapiprocedurer, drack många vitaminkomplex, gnidade alla typer av infusioner i mitt huvud och ett hav av skräp! Ja, resultatet var vad det var, och foci var övervuxna, men nya uppträdde, eftersom kampen var med den gamla foci (med undersökningen), och ingen kämpade med orsaken! Efter 3 års aktiv nedfall och periodisk överväxt av en del av lesionerna insåg jag att jag måste byta något, annars bor jag så länge och jag sitter på tabletter. Och jag började förstå denna fråga. Det första jag bestämde mig för att börja var att jag bestämde mig för att sluta dricka och röka (ja, jag var en shack, och jag gjorde allt detta på grund av stor okunnighet och okunnighet), då slumpmässigt (senare i livet insåg jag att inget av misstag i mitt liv det händer, och allt har ett orsakssamband) delade med mig information om det rätta sättet att leva, bilden som våra förfäder bodde i Stor Ryssland och inte bara på den, var denna kunskap i VEDAH (Lead to Know, översatt från Old Russian ). Jag började titta mycket aktivt på föreläsningarna, jag såg mycket, men mest av allt tyckte jag om föreläsningarna som Khakimov Alexander Gennadyevich gav, han förklarade allt mycket kompetent, tydligt och viktigast, det var intressant. Den som har upplevt en sådan sjukdom som fokal alopeci och med någon annan sjukdom som finns, rekommenderar jag att du granskar, lär dig och genomför all den värdefulla informationen som han delar med oss ​​alla gratis och ointressant (till skillnad från våra läkare). Du kan prata så länge du vill, men jag säger det viktigaste som jag utpekade för mig själv och behandling av alopeci: det finns en sådan sak i vårt liv (ett gammalt ryskt ordstäv som verkligen fungerar): att du skördar! Eller med andra ord karmalagen. Så, enligt gammal kunskap, finns det 4 huvudfaktorer (och många mindre, men först måste vi utarbeta åtminstone på dessa), vilket väsentligt försämrar karma: 1) Förgiftning, dvs. användningen av toxiner som alkohol, tobak, nasvay, gräs, hasj och andra droger - då tycker jag att allt är klart och ingenting behöver förklaras! 2) äta kött, för att äta kött måste du döda ett djur som är detsamma som vi gör, han har en familj, mamma och pappa barn, han har sina egna arbetsuppgifter, han har en önskan att leva, och de tar honom och riva honom för att njuta av hans smak (jag talar om smak för att det inte används i lik, men tvärtom en skada i form av kadaverförgiftningar och många andra saker, men första saker först kommer jag att förklara allting längre), förutom är Guds buddomsord för den ortodoxa kränkt döda inte (och döda vem du kan? Bara ett levande varelse, vem våra kor med Vinkar kalvar, etc. och är)! 3) Kön utan anslutningar - Jag tycker inte att det är särskilt viktigt att förklara här heller. 4) spelande. Här är alla dessa 4 faktorer som direkt påverkar vår karma, och tyvärr vid 14-17 år var jag engagerad i allt detta, när jag växte upp i ett missgynnat område och var gisslan mot det moderna samhället, kulturen och så vidare. Vad är karma? Det är som en skål som, om den fylls av våra dysfunktionella handlingar, sprider över våra huvuden i form av problem (i ordets ordalydelse hände det till mig). Så efter att ha fått all den information jag behövde bestämde jag mig för att agera och ändrade min livsstil till rötterna! Nu har jag inte druckit alkohol, cigaretter och andra droger i 5 år. Jag har varit vegetarian i 5 år. Jag äter inte kött och fisk. Jag äter frukt, grönsaker, spannmål, nötter, grönsaker, mejeriprodukter (inte mycket). Jag är redan 4 år träffas jag med en tjej, som nästa år blir min enda för resten av mitt liv, ja, jag spelar inte heller spel. Efter att ha förstått all denna kunskap och tillämpat den på verkligheten blev jag överraskad av resultatet. Efter ett halvt skalligt huvud hade jag ett par osynliga foci som jag säkert täckte med långt hår! Jag tyckte verkligen om det och jag insåg att jag gick i rätt riktning och ett år senare Jag har fortfarande ett par hjärtor och inga nya visade sig, men de gamla gick inte igenom, jag insåg att jag var tvungen att gå längre och jag hade redan riktningen och vektorn! Jag gick längre när det gällde att förbättra kroppen, började spela sport, jogga, ens kickboxing) väl och motion Black Hall. Då läste jag om mat, eller snarare dess kvalitet! Läraren med 35 års erfarenhet hjälpte mig mycket. Hon läser och lägger sina föreläsningar i fri åtkomst, hennes namn är Marva Ohanian (du kan enkelt hitta många av hennes föreläsningar på YouTube). Jag har slutat att äta skräp som vi fyller omedvetet i butiker, alla dessa GMO och smakstillsatser E100-999. alla supervärmebehandlade livsmedel, konsurvy, bröd, godis och annat skräp som vår kropp slår av. Som ett resultat, efter alla dessa innovationer, har jag blivit botad av fokal alopeci i 2 år nu, påminner jag dig om mer än 5 år! Allting är riktigt, herrar, det viktigaste är att agera, jag uppmanade dig till riktningen, det är upp till dig att behärska kunskapen och genomföra den i ditt liv och gläd dig sedan i det lyckliga resultatet! Jag bevisade det genom mitt exempel! Tack för att du läser den här artikeln, jag hoppas att du hittar min information användbar.

Alopecia areata: orsaker och behandling av fokal alopeci hos kvinnor

Inlagd av: admin i Alopecia 08/10/2018

Alopecia Alopeci

I denna artikel kommer vi att prata om fokal alopeci. Försök inte bota henne, kontakta en läkare: Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto högre är risken för återhämtning.

Förutom trichologisten behöver du råd från en bra psykolog, särskilt kvinnor. Dessutom kan orsaken till alopecia areata bara vara stress.

Alopecia areata (Alopecia areata)

Någon person kommer att bli chockad om han i ett "vackert" ögonblick märker hur hans ädelsträngar av hår tunna och foci dyker upp. Huvudfrågan är en följd av bristande alopeci: "Vad händer nu, vad förväntas? Kommer det att finnas förbättring eller ytterligare regression? "Detta tillstånd kan leda till psykiskt trauma, ångest och till och med depression. Vissa människor jämställer det psykologiska trauman av håravfall med förlust av extremiteter.

Fokal alopeci (Alopecia areata) eller fokal baldness (även kallad nestande alopeci) är en relativt frekvent sjukdom som kännetecknas av kontinuerlig håravfall på skarpt begränsade områden av huden täckt med långt hår och frånvaron av inflammatoriska fenomen.

Beroende på engagemangsområdet utmärks följande former av fokal alopeci (alopeci):

 • lokal,
 • tejpalopeci (eller ophiasis),
 • delsumma,
 • totalt
 • universell alopeci.

Några författare skiljer också pinpunktsformen av alopeci (i form av små, flera millimeter i diameter, oval eller rundad alopecia foci utspridda över olika delar av hårbotten) och avlägsnande form av Nikolsky.

För loppet av fokal alopeci (alopeci) kännetecknas av en plötslig utbrott av sjukdomen, ofta kan alopecias centrum endast upptäckas av en slump. I de tidiga dagarna av sjukdomen i områden med håravfall, kan du ofta se rodnad i huden, som kan åtföljas av brinnande klåda. Långt hår faller ut och follikulära öppningar förblir gapande. Håret på periferin av alopecia foci är väldigt instabil och kan falla ut med en svag slingring i små knippar.

Alopeciens zoner (alopeci) är representerade av skarpt begränsade områden av hud i rund eller oval form, i genomsnitt 3-5 cm i diameter, helt utan hår, huden är blek, blank, slät, vid första follikelöppningar är tydliga synliga, senare blir de knappt märkbara. Antalet fält av alopeci från 1 till 5 eller mer. De växer perifert, de sammanfogar ofta, bildar foci av stor storlek och oregelbundna konturer. I det progressiva skedet av sjukdomen är håret på periferin av baldnesscentralerna (alopeci) mycket lätt borttaget. Lokalisering av alopeci - oftare i hårbotten och skägget, mindre ofta - på ögonbrynen och ögonfransar, i armhålorna och på puben.

Totalt alopeci, eller så kallad illamående alopeci, äger rum under den längsta tiden, där hela hårbotten och ibland all annan hårig hud förlorar hår. Den så kallade marginalformen av alopecia (alopecia areata ophiasis) fortsätter längre än vanligt, i vilka områden av alopeci, vanligtvis symmetriska, ligger i hårbottens marginalzon, huvudsakligen i baksidan av huvudet.

För de som först blev sjuk med fokal alopeci

Du har en "hjärtat" för första gången i ditt liv, du behöver inte panik och rusar till läkarna, särskilt du behöver inte lyssna på råd om bloggar, chattrum och forum!

Om din "fokus" inte är mer än 3 cm är den ensam och inga nya visas, då växer den inom 3 månader utan behandling.

Om det på kort tid har blivit nya foci, expanderar de, sammanfogar, då handlar det här om en katastrof. I de ineptiska händerna på specialister kommer du att bli skallig och få total alopeci.

Vad behöver göras:

 • Kontrollera din kropp för Cytomegalovirus, Epstein-Barr-virus, Toxoplasmos, Mycoplasma lunginflammation (hos barn är det nödvändigt att undersöka: avföring för helminter och genomföra en studie på Giardia).
 • Det är också nödvändigt att genomföra en utökad studie av hormonstatusen: en analys av sköldkörtelhormoner, binjurar och hypofyshormoner.
 • Om du har ångest eller depression, måste du ta lämpliga psykotropa läkemedel.

Med snabb eller snabb spridning av alopeci (foci expandera, fusion) kan endast en kompetent läkare hjälpa till vid behandling.

Ett exempel på kvinnors känslomässiga tillstånd som står inför alopecia alopeci (olika former)

Citat som tagits från kvinnors forum.

Alopeci sedan 9 år. Nu är jag 36. Först var jag fokal, för ett år sedan bytte jag till totalt. Det finns nästan inget hår någonstans - ben, armar, armpits, pubis, ögonbryn - allt saknas. Jag har en peruk. Depression är komplett. Tänk alltid på det. Även i en dröm oroar jag mig som om parycken inte rörde sig.

Skulle älska att kontrollera känslor.... Vem har inte upplevt detta kommer aldrig att förstå hur man lever det utan hår....

Tack Gud, min man har inte lämnat.

Det är väldigt svårt att leva med ett sådant problem!

Under försämringsperioder blir jag så sårbar, varje sidolång blick är oroande. Och kommentarer som: "Varför färgar du inte ditt hår? Varför ändrade du din frisyr, gick det förflutna mer till dig? "- med en kniv i hjärtat. Och jag hatar bara reklamschampo och stylingprodukter: "Har du tufft, främmande hår? Vi hjälper dig. "

Hjälp oss olyckliga. Trots allt, några problem med hårets struktur - det här är inget problem alls. Det viktigaste är att de (håret) var, och även sådana problem som splittrade ändar är nonsens.

Symtom på alopeci brännpunkt

 • Håravfall på huvud, kropp och / eller lemmar.
 • Fickor som har dykt upp nyligen är röda, och i hårets periferi bryts av vid flera millimeter.
 • Långsynta foci av alopeci (skallighet) skiljer sig inte från normal hud.

Sjukdomsförloppet är olika:

 • foci förekommer utan några tidigare symtom;
 • processen med överväxt av hår kan fortsätta oberoende inom 2-6 månader utan någon behandling;
 • Ibland är återhämtningen ofullständig, det vill säga att sjukdomen tar lång kronisk karaktär: vissa fåglar växer över, medan nya former bildas;
 • sjukdomen kan inträffa en gång eller återupptas (återupptas) efter en obestämd tid.

Patienterna kan ha karakteristiska nagelsjukdomsförändringar:

 • ihållande (indragna) indragningar, längsgående strimmor;
 • vågiga mönster av den fria kanten (en del av nageln utskjutande ovanför fingerens kant);
 • med en begränsad form av sjukdomen sker sådana förändringar hos en femtedel av patienterna, med allvarliga (totala, universella former) - i de flesta fall.

Enligt aktivitetsgraden

 • Aktiv (progressiv, progressiv): Hud i fokus av alopeci är svullet och rött, det brinner och / eller stickningar och / eller klåda; Brutet hår finns på gränsen och runt området 0,5-1 cm brett "löst hår" (det vill säga håret är utdraget när det är utdraget).
 • Inpatient: huden i lesionen förändras inte, inget hår alls.
 • Steg av regression: Det finns en blandad tillväxt av tunt, färglöst och hårt pigmenterat (färgkodat) hår i fokus för alopeci.

Arealklassificering

 1. Den begränsade formen karaktäriseras av en enda eller flera klara avrundade fickor av skallighet på hårbotten.
 2. Subtotal form - nästan hälften av håret i hårbotten saknas.
 3. Vid överhoppning befinner sig alopecias centrum i marginalområdet av hårväxt på huvudet, eller bara på baksidan av huvudet eller på frontotemporala regionen.
 4. Total form - fullständig förlust av hår på hela hårbotten.
 5. Universell form - håret faller ut både på huvudet och på kroppen, benen.

Alla former av alopeci kan strömma in i en annan.

Kanske utveckling av sjukdomen omedelbart med svåra former (totalt, universellt).

Klassificeringen av sjukdomen

 • Typ I (de flesta patienter):
 1. sjukdomsuppkomsten i 20-40 år;
 2. sjukdoms totala längd är mindre än 3 år;
 3. individuella foci av alopeci överväxt på mindre än 6 månader;
 4. total alopeci utvecklas sällan.
 • o Typ II - Atopisk variant (en tiondel av patienterna):
 1. sjukdomsuppkomsten i barndomen;

  Orsakerna till sjukdomen för tillfället har inte studerats.

  • De föreslår en autoimmun mekanism: blodkroppar (lymfocyter) som ansvarar för immuniteten uppfattar den växande hårrot som ett främmande medel.
  • Genetisk predisposition (om det fanns fall av brännvågsbaldhet i familjen).

  Kan vara associerad med följande sjukdomar:

  • autoimmun thyroidit (kronisk inflammatorisk sjukdom i sköldkörteln)
  • perniciös anemi (en sjukdom som orsakas av nedsatt blodbildning på grund av brist på vitamin B12 i kroppen);
  • Addisons sjukdom (endokrina sjukdomar, varigenom binjurarna förlorar sin förmåga att producera tillräckligt med hormoner);
  • Vitiligo (foci med fullständig brist på hudpigmentering);
  • systemisk lupus erythematosus (systemisk bindvävssjukdom);
  • reumatoid artrit (en systemisk sjukdom i bindväven);
  • förlorar röd flat (kronisk inflammatorisk sjukdom, som kännetecknas av nodulära utslag i huden och synliga slemhinnor, vanligtvis på slemhinnan i munnen och den röda gränsen på läpparna, följt av klåda);
  • ulcerös kolit (kronisk inflammatorisk sjukdom i slemhinnan i tjocktarmen);
  • syfilis (kronisk systemisk (skada på huden, slemhinnor, inre organ, ben, nervsystemet) infektiös venerisk sjukdom orsakad av blek treponema).

  Faktorer försämrad prognos:

  • sjukdomsutvecklingen i barndomen;
  • kombination av sjukdomen med atopi (vanligt namn för allergiska sjukdomar);
  • Alopecia efter typ aviasis (marginell);
  • kombination av sjukdomen med spikdystrofi (modifikation av struktur och form);
  • genetisk predisposition (om det fanns fall av fokal alopeci i familjen).

  diagnostik

  • Analys av familjehistoria: om det fanns liknande fall med patientens anhöriga;
  • Förekomsten av brutet hår i fokus av alopeci och på periferin av "lösa hår" -zonen (det vill säga håret dras ut när det är utdraget);
  • i regressionsstadiet (hårväxt) i lesionens område kan man se tillväxten av lätt tunt hår; ibland i samma elda finns fragment av hår och tillväxten av nya observeras.
  • När man undersöker naglarna - närvaron av långlivade indragningar, längsgående strimmor, vågiga mönster av den fria kanten (del av nageln som utskjuter över fingerens kant).
  • Mikroskopisk undersökning (multipel förstoring med ett mikroskop) av hår som dras ut ur fokuset avslöjar en gallring av den proximala (närmare hårets hår).

  När en tvivelaktig diagnos, liksom före utnämningen av behandlingen, kan utföras enligt följande:

  • mikroskopisk analys av patogena svampar (med misstänkt trichofyti (svampskador i hårbotten));
  • bestämning av nivån av kortisol i blodet (ett hormon utsöndrat av binjuren) före behandling med glukokortikoidläkemedel med systemisk (allmän) verkan och 4 veckor efter avslutad behandling

  Det är också möjligt att konsultera en tricholog, en psykolog.

  Behandling av alopecia areata är fortfarande en utmaning för läkaren. Detta beror både på ett dåligt svar på terapi och vid frekventa återfall efter att kliniska resultat har uppnåtts.

  Det antas att behandlingen av fokal skallighet bör inriktas på att undertrycka immuninflammation och stimulera hårväxten, men det finns fortfarande ingen bevisbas för effekten av terapi på den allmänna fokalskalheten hos kvinnor och män.

  Behandlingsalternativen beaktas beroende på graden av håravfall och patientens ålder. Med förlusten av mer än 40% av hårbotten håret är sannolikheten för spontan återhämtning mycket liten och hos patienter med total alopeci (förlust av allt hår i huvudet) noteras en mer ogynnsam prognos och olika behandlingsalternativ misslyckas ofta.

  Glukokortikoidbehandling omfattar både lokal applikation och intra-fokala injektioner. Med begränsade former av alopecia areata är intrafokal steroidadministration förstahandsbehandling. Oftast används triamcenolonacetonid för dessa ändamål i olika utspädningar beroende på svårigheten av håravfall. Injektioner upprepas var 2-4 veckor. För att undvika biverkningar, övervägande i form av vävnadsatrofi, rekommenderas läkemedlet att avbrytas 6 månader efter frånvaron av synliga resultat av behandling av fokalalopeci hos män och kvinnor.

  Användningen av aktuella glukokortikoidläkemedel (krämer, salvor) är fortfarande ett av huvudområdena för terapi, särskilt hos barn som har svårt att tolerera injektioner. Behandlingen ska fortsättas i minst 3 månader tills förväntat hårväxt, och stödjande behandling krävs ofta. En vanlig bieffekt är follikulit.

  Kombinerade fysioterapitekniker med användning av glukokortikoider, såsom fonophores, bidrar positivt till behandling av brännvårhet och kan förstärka den aktuella appliceringen av salvor och injektioner.

  Användningen av läkemedlet Minoxidil 5% för fokalhaltighet har en stimulerande effekt på hårtillväxten, men den bör användas uteslutande efter stabilisering av processen, när det första håret uppträder i fokus och det finns inga patologiska tecken på aktiv immuninflammation under trichoskopi. Annars kan aktiv stimulering av anagenfasen (hårväxt), under vilken den inflammatoriska reaktionen utvecklas, leda till försämring av tillståndet. Därför kräver användning av minoxidil vid behandling av alopecia areata obligatorisk övervakning av en specialist.

  Lokal PUVA-terapi har en positiv effekt på hårväxten i händelse av brännvikt hos kvinnor och män, men den har en hög procentuell återkommande efter avslutad kurs. Systemisk immunosuppressiv terapi är indicerad för förlust av mer än 40% hår och fullständig skallighet.

  Andra behandlingsalternativ har för närvarande inte mycket bevis, och ofta bör riskerna och det önskade resultatet korreleras för att bestämma användningen av dem.

  En praktiserande trichologist. Hon tog examen från den ryska National Research Medical University. Pirogov.Nästa Artikel
Natalya Maslennikova - Varför växer inte blommor på huvudet? sångtexten