Är det möjligt att måla över grått hår med henna och basma, hur man får en jämn färg


Det är svårt att hitta en kvinna som skulle vara nöjd med utseendet av grått hår på håret. För att dölja silversträngar används färgtoner, permanenta och naturliga färgämnen. Men inte alla av dem ger helt kvalitetsresultat. Hur man målar över grått hår med henna eller basma för att vara nöjd med hårets färg och tillstånd - den här artikeln kommer att berätta.

Egenskaper av henna och basma för grå hår

Hur det är svårt att gömma vita strängar i en frisyr börjar många kvinnor att lära sig först efter 35 och några - redan innan 30-årsjubileet startade. Curls kan bli grå inte bara med ålder, men också på grund av en hel lista med olika skäl.

Utseendet av silver i håret påverkas av stress, ekologi, hormonella störningar och andra hälsoproblem, såväl som genetik. I detta fall är grå hår i regel intensivt lokaliserat i en eller flera zoner (tempel, krona), vilket tvingar kvinnor att leta efter sätt att återvända en jämn nyans till sitt hår.

För detta ändamål väljer många damer henna eller basma för att måla grå hår, och ibland båda.

Den största fördelen med båda produkterna är den naturliga kompositionen. Färgpulver erhålls genom slipning av vissa växter. Basen av henna består av de nedre lövarna av Lawsonia nekoluchy. Den torra blandningen är inkonsekvent grön, men det gör det möjligt att färga håret i rött, guld eller brunt.

Olika nyanser beror på det land där henna produceras. Den berömda ljusa eldig färgen är visitkortet för iranska produkter. Dessutom exporteras färgpulvret från Saudiarabien, Indien.

Basma - en produkt av behandling av indigofera (tillhör familjen av baljväxter). Grågrön substans används sällan i ren form, för efter det börjar håret kasta gröna eller blåa. Basm kombineras vanligen med henna för att få mjuka och ihållande toner. Den specifika nyansen och dess mättnad beror på proportionerna, krullarnas initiala färg, mängden grå hår och färgteknik.

Varning! Att måla över gråhår henna och basma måste arbeta hårt. Det är tillrådligt att använda dem i sin tur - det här kallas en separat målningsteknik. Henna används alltid först. Det finns också en samtidig metod där de färdiga lösningarna av färgämnen kombineras och sedan fördelar en homogen blandning genom håret.

Fördelar och nackdelar

Naturliga färgämnen har många fördelar relaterade till deras naturliga sammansättning:

 • fördelaktig effekt på hårstrukturen;
 • närma, stärka lockar;
 • påskynda tillväxten av strängar;
 • sluta sin förlust
 • normalisera talgkörtlarna;
 • kunna avlägsna mjäll i vissa fall
 • gör håret smidigt och glänsande;
 • skiljer sig från hypoallergena
 • är billiga;
 • låter dig få olika nyanser;
 • lätt att använda;
 • säljs överallt
 • I kombination med henna och basma kan du effektivt måla över grå hår.

Lita dock inte enbart på positiv feedback om dessa medel. Den negativa erfarenheten av användningen tvingar användarna att notera följande nackdelar med färgämnen:

 • med frekvent färgning kan orsaka skador: torrt hår och göra ändar splittrade;
 • av samma anledning bör användas med försiktighet av tjejer som nyligen har målats med långlivade droger eller permed;
 • trots den sparsamma kompositionen kan det orsaka individuella allergiska reaktioner: rodnad, klåda, svullnad;
 • Henna och Basma omhänder inte permanent eller halvfasta kompositioner, så det är lämpligt att applicera dem på naturligt hår, även med grått hår.
 • Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att ändra färgen på kemiska beredningar efter experiment med dessa naturliga blandningar.
 • ofta färgat hår bleknar i solen;
 • Ibland försöker man måla över grå hår, kvinnor kan inte få en jämn ton;
 • Det är ganska svårt att få önskad nyans, särskilt för första gången.
 • Naturliga färgämnen har en egen lukt som för en tid håller på håret.
 • vissa tjejer klagar på att det är svårt för dem att tvätta gräspartiklar från krullar;
 • Användningen av henna och basma är begränsad till vissa kontraindikationer.

Varning! Du kan inte använda verktygen om håret och huden är mycket torra, du är gravid eller ammar din baby (hormonella förändringar), nyligen färgade eller krullade lockar med kemi.

Med försiktighet måste du försöka måla över grått hår till blondiner: För ljusa nyanser eller blågrön glans på strängar utesluts inte.

Nyanser och proportioner vid färgning

För ett kort och medium långt hårhår behöver du ca 100-300 gram färgpulver. Ägare av långa krullar bör förbereda cirka 300-500 gram torrsubstans.

Det spelar ingen roll om det bara är en henna eller med en touch av basma - den totala volymen kommer att förbli ungefär densamma. Den exakta mängden beror på hårets tjocklek, deras struktur och skick, spridningen av silver på strängarna.

Det anses att det är möjligt att måla över gråhår med henna och basma och att få en likformig nyans i det här fallet när vita hår inte täcker mer än 40% av frisyren. Det kommer också att vara ett bra experiment där färgen appliceras på helt gråa krullar.

På mellanstadiet (antalet frön - från 40 till 90%) måste arbeta hårt för att uppnå ett harmoniskt utseende.

Sällan vem som får en bra färg över grå hår första gången. Vanligtvis på vägen till uppdatering frisyrer behöver utföra flera förfaranden. Det är möjligt att det kommer att ta lite tid att likna en inte mycket attraktiv färg på huvudet, tills skuggan blir djup, mättad. Dessutom är paletten av nyanser väldigt vacker och mångsidig.

Pulver från lawsonium anses traditionellt det bästa alternativet för mörka lockor, vilket passar alla typer av henna: iranska, sudanesiska. Att måla över grått hår är indisk brun produkt som är användbar. För en mer uttrycklig ton spolas den ut med nymalt naturligt kaffe. Dessutom kommer brun henna från Indien vackert att skugga sitt ljusbruna hår, och om du tillsätter gurkmeja till det, kommer blandningen att färga trådarna i den tilltalande färgen av mjölkchoklad.

Det naturliga färgämnet, som exporteras från Sudan, kommer att lägga till ett mörkt huvud av kopparfärg och lättmättad röd. Han hjälper också att måla över grått hår, särskilt i följande kombinationer:

 • med färglös henna. Om du tar båda fonderna i lika delar kan du göra en jordgubbarblond på ett helt grått hår. På ljusbrunt och brunt hår får du en ljus rödaktig färg;
 • med basma. Curls kommer att kasta en brun-koppar eller kastanj färg. Slutresultatet beror på proportionen, graden av grå och den ursprungliga tonen i strängarna.

Ett stort antal olika färger kan erhållas med hjälp av iranska henna. I sin rena form färgar det håret i röd färg och i kombination med andra ingredienser ger det krullar följande nyanser:

 • vete. För att göra detta, blanda färgpulvret från Iran med ett avkok av kamille, pepparrot eller maskrosrot;
 • ockra. Du kommer att ha ett mångfacetterat gulrödt färgschema, om du lägger till ett avkok av lökskal.
 • gyllene - resultatet av en kombination av iransk henna med gurkmeja eller kamille;
 • krämig guld. Denna färg kan erhållas genom tillsats av cikoria;
 • gul-orange erhålls tack vare apelsin och mandarinskal;
 • ljust rött är möjligt när iransk henna kombineras med ingefära, te-träd eller persilja eterisk olja;
 • mörkröd - med tillsats av kanel;
 • djup brun, choklad, kastanj - resultatet av att kombinera inte bara naturligt kaffe utan också muskot, ekbark avkok, valnötskal
 • plommon. För den här färgen, tillsätt äggbär till huvudrediensen;
 • rubinfärg kommer att vara möjligt tack vare betor eller tranbärsjuice, såväl som rött vin.

Rådet. Om du vill måla över grått hår på blont blekt hår, ta gyllene henna från Indien (med gurkmeja, kanel) eller använd kombinationer av iransk färg med naturliga ingredienser som ger ljusa färger.

Basma

I sin rena form färgar indigophorepulver olika tyger i vackra färger av azurblå och smaragd. Om du inte vill att ditt gråa hår ska se ut på samma sätt, var noga med att ansluta basma med henna. Du kan lägga till naturligt kaffe. Observera samtidigt att sådana rekommendationer specifikt hänför sig till naturlig, 100% basma.

Om tillverkaren har kombinerat den med andra ingredienser kommer det inte att krävas ytterligare manipuleringar. Läs noga igenom produkten före användning.

Henna och Basma

Kanske är det här paret det mest populära bland alla naturliga kompositioner som kan måla över grått hår. Olika proportioner och variationer, med tidsexponering, låter dig få vackra nyanser. De rekommenderade förhållandena (henna: basma) ser så här ut:

 • 1: 1 - ger en kastanjfärg av varierande intensitet (beroende på den ursprungliga hårfärgen);
 • 1: 2 - choklad eller brun. För att bli svart måste du öka exponeringstiden från 1 timme till 1,5-2 (för grå hår - ännu längre);
 • 2 (eller 1,5): 1 - röd på blondiner och brons på kvinnor med mörkt hår;
 • 3: 1 - Blond, men lämplig endast för ägare av ljusa krullar.

För att måla över grått hår måste du hålla blandningen på håret i ca 5-6 timmar. Om detta inte är möjligt, planera flera på varandra följande procedurer.

I det fall då separat målning används är det värt att komma ihåg en regel: ju längre du håller basan efter Henna, desto rikare blir den mörkare färgen du får. I genomsnitt är längden ungefär en timme för den första komponenten och ca 20-120 minuter för den andra.

Regler och tips

 1. Henna kan inte bryggas med kokande vatten. Vattentemperaturen bör fluktuera i en nivå av 70-80 ° C.
 2. För att färga grå hår, torr eller normal typ kan du späda pulvret från Lawsonia med lite uppvärmd kefir. För feta trådar lämpligt vatten med ättika eller citronsaft. Tricket är att tack vare den sura miljön får du en ljus, mättad färg.
 3. För att laga basma behöver du vanligt varmt vatten, kokande vatten är också möjligt.
 4. Ansluta föreningar, se till att de är varma. Gör detta just innan du målar grå hår.
 5. Använd inte metallredskap vid utspädning av torra blandningar. En glasbehållare skulle vara optimal.
 6. Den färdiga lösningen ska ha konsistens av tjock grädde. För vätska kommer att dräneras på locken, ansiktet och kläderna. Pasty kommer att härda innan du har tid att fördela det genom håret.
 7. Blanda inte färgpulver för framtiden och förvara dem inte i kylskåpet.
 8. För att göra det enklare för dig att tvätta av den naturliga färgen senare, lägg till 1-2 kycklingar i den färdiga lösningen. Glycerin, en kosmetisk olja eller ett avkok av linfrö kommer att bidra till att förhindra torrt hår.
 9. Den kalla kompositionen målar långsamt över locken, inklusive grått hår. För att hålla det varmt använd vattenbadet. Men överhett inte blandningen! Mikrovågsugnen i det här fallet kommer inte att fungera.
 10. Naturlig färg kommer bäst att falla på rent hår. Man tror också att trådarna bör vara lite fuktiga, men det finns inga strikta rekommendationer.
 11. För en början tonade ett par krullar för att förstå vad färgen kommer att bli, hur mycket det behöver för att hålla kompositionen.
 12. Fokusera på grått hår. Hennes färg först.
 13. Om du delar håret i zoner, börja applicera färg från baksidan av huvudet. På detta område tonade håret den längsta.
 14. Använd en blandning av henna och basma, värm huvudet med polyeten, sedan med en handduk.
 15. Med en separat ansökningsmetod behöver endast henna inslagning.

Färgtekniker

Båda metoderna - samtidigt och separat - ger dig möjlighet att få ungefär samma resultat. Men den andra tekniken används ofta för att måla över grått hår, samt få en djup svart färg.

En annan fördel med split-metoden är att du kan hålla reda på vilket hår som är färgat och korrigera skuggan online.

Oavsett vad du väljer, förbered dig i vilket fall som helst:

 • torra pulver i rätt mängd;
 • 2 behållare för framställning av blandningar och samma antal borstar / svampar för deras applicering;
 • pinnar eller skedar för blandningslösningar - 2 stycken;
 • fet kräm, det är möjligt bensinatum;
 • Kläder som inte är så illa att bli smutsiga, eller en frisörs klädsel;
 • kam kam;
 • klämmor eller hårnålar;
 • handskar;
 • duschlock för att värma håret. Du kan ersätta klämfilmen eller plastpåsen.
 • en handduk.

Varning! Innan du målar, se till att du inte är allergisk mot naturliga färgämnen. Applicera blandningen på området bakom örat, handleden eller armbågen, efter 15-20 minuters check.

En samtidig färgningsprocess involverar följande sekvens av åtgärder:

 1. Förbered färgämnen enligt anvisningarna. Var och en är i sin egen egenskap. Blanda sedan upp dem.
 2. Lämna den färdiga lösningen i en skål varmt vatten (ett slags vattenbad).
 3. Behandla håret med petroleumgel eller grädde för att inte fläcka huden på ansiktet, nacken, bakom öronen.
 4. Använd gamla kläder / frisör och handskar.
 5. Dela håret i 4 zoner: baksidan av huvudet, toppen av huvudet, whiskyen. Säkra varje bit med en barrette eller ett klipp.
 6. Om grå hår är ungefär jämnt fördelat över huvudet, börja måla från baksidan av huvudet. I vilket fall som helst, fokusera på just detta.
 7. Dela zonerna i små strängar och färga dem med en varm blandning, flytta från rötterna till spetsarna.
 8. Efter att ha avslutat proceduren med behandling av huvudets topp, samla håret i en bulle, värm huvudet med polyeten och en handduk.
 9. Kontrollera regelbundet hur kompositionen fyller grå krullar. Du kan behöva 1-2 timmar att transformera om strängarna är mjuka och mer - om det är svårt.
 10. Skölj lösningen med varmt vatten efter en viss tid.

Separat färgningsteknik:

 1. Lös upp henna, och medan basmu lägger åt sidan.
 2. Behandla huden i ansiktet, nacken och bakom öronen med grädde. Använd arbetskläder, inklusive handskar.
 3. Dela och färga krullarna på samma sätt som med den samtidiga metoden.
 4. Isolera huvudet, kolla regelbundet vilken färg som erhålls.
 5. Tvätta bort henna.
 6. Cook Basma.
 7. Applicera det på något torkat hår.
 8. Varma inte håret.
 9. Tvätta av kompositionen med varmt vatten när du får önskat resultat.

Förresten. Steg med applicering av basma kan skjutas upp nästa dag.

Tvätta bort naturliga färgämnen, använd inte schampo, hårbalsam (viktigt under de första 72 timmarna efter färgning). Vid behov, ta det lägsta beloppet av medel. Bättre - balsam. För att fixa färgen kommer det att sköljas med ättika eller avkok av rosenhöft. Per liter vatten kräver 1 matsked av alla vätskor.

För att förnya hårfärg eller färg över grå hår, öva användningen av henna och basma inte mer än en gång var 2-3 månader. Mellan behandlingar kan du helt enkelt röda rötterna.

Överensstämmelse med proportionerna, reglerna, alla nyanser av vilken målningsteknik som helst gör att du kan passa ditt vackra, friska hår och glömma spänningen för ditt utseende i samband med utseendet på grå hår.

Användbara videoklipp

Hur färgar hår med Henna Brown.

Hur färgar hår och grå rötter med henna basma.

Korrekt hårfärgning med basma och henna, henna och basma, färgämne

I den moderna världen behöver en flicka helt enkelt ändra sin krullas färg. Färgtillverkare hävdar att det är deras färg som innehåller särskilt värdefulla vårdoljor och andra vårdande ingredienser, tack vare vilket ditt hår kommer att lysa med skönhet. Detta är dock långt ifrån fallet. Oxidanter och fixeringsmedel som utgör färgerna har inte den bästa effekten på håret och hårbotten. Men det finns i vår tid och naturliga färgämnen som kan användas utan att håret skadas - det här är Basma och Henna.

Egenskaper för naturligt färgämne

Basma är ett pulver från krossade blad av indigo. Denna växt växer på de östra ländernas territorier. Färgen på pulvret är vanligtvis grågrön. Detta naturliga färgämne, som henna, har använts för att färga håret sedan antiken. Tropisk indigosfär själv ger två färger - det är grönt och ljusblått. Av den anledningen, innan den endast användes för att måla kläder.

På grund av konstant användning av färger blir krullarna spröda och smala, spetsarna splittras och även allergiska reaktioner kan uppstå. Många tjejer tycker om att måla med henna och basma hur man väljer en nyans rätt, eller hur man färgar håret med basma svart.

Det är omöjligt att uppnå svart eller blå - svart med endast en basma. För detta behöver du blanda det med henna. Tack vare kombinationen av dessa två komponenter kan färgerna varieras: från koppar, brons, mörk choklad till svart.

Nu i en naturlig skönhet, och på ett friskt hårhår också. Tack vare Basma för håret - svart färg med naturliga moduleringar garanteras.

Inget färgämne är perfekt. Och naturliga färger också. Om resultatet efter målning med henna inte är så märkbart, då kan felaktigt förhållande till Basma leda till mycket dåliga resultat (grönt eller blått). Innan du färgar dina lockar, tänk noga på att du är redo att bära den resulterande färgen till en full tvätt. Naturliga färgämnen är mycket svåra att visa.

Färskt färgat hår kan också inte appliceras på ett annat färgämne, eftersom detta kan påverka hårfärgen + kan vara brännskador och torrhet i huvudet. För att undvika allergiska reaktioner, applicera pulver på baksidan av handen innan du målar. Tänk på att omedelbart tvätta av färgämnet från huden inte fungerar, så gör ett litet smet. För att inte överdrippa ditt hår kan du lägga till några droppar essentiell eller olivolja till en nyberedd blandning.

Basmas fördelar och skador

På 70-talet målade kvinnor håret och ögonbrynen svarta. Till skillnad från moderna färgämnen ger naturfärg inte allergiska reaktioner. Med hjälp av henna och basma hårfärgning kan du inte bara få önskad nyans utan också förbättra dina vackra lockar. Vad är Basma positivt med konventionella färger:

 • stärker håret, fuktar och återställer strukturen efter användning av kemiska färgämnen och användning av hårtork.
 • Med regelbunden basmåleri börjar krullarna växa märkbart snabbare, de faller mindre ut.
 • hår blir smidigt och lättsamt. Resultatet efter regelbunden användning av Basma kan jämföras med salonglaminering.
 • hjälper till i kampen mot mjäll.

Grå hårfärgning

Har naturlig färgfärg grått hår? Allt beror på grått hår... Men fortfarande, i de flesta fall fyller naturligt pulver perfekt grå hår. Hur man gör det rätt hemma:

 • krullarna ska vara rena, torra. I ett smutsigt hårhår för mycket talg och färgen kan inte "ta", som ett resultat kan du få ett hårhår med "spotted color".
 • Först och främst applicera henna och håll blandningen i minst 1 timme. Skölj sedan noggrant.
 • Efter det ska basm utspätt med henna appliceras. Det bör spädas i ett förhållande av 2: 1. håll i 30-35 minuter, skölj sedan.

Blandningen under appliceringen kan läcka, så att du kan göra en sorts sele av gasväv eller något tyg och placera det på hår- och hudlinjen. Glöm inte att smörja med fettig grädde längs stapelns tillväxtlinje innan du bestämmer dig för att färga det, eftersom fläckar från färgämnet kan förbli på huden i flera dagar.

Slutresultatet kan bedömas 3 dagar efter färgning.

Efter färgning av håret med Basma behöver du inte måla ofta. Det kommer att räcka för att tona rötterna 1 gång 1,5 - 2 månader. Men det beror givetvis på hur mycket grå hår du ursprungligen har.

Miljontals kvinnor över hela världen använder naturligt färgämne - henna och basma och är nöjda med sitt lyxiga hår. Detta naturliga och viktigast, ofarligt färgämne hjälper dig att inte bara hitta en ny önskad färg utan också förbättra dina lockar.

Inte så länge sedan upptäckte jag ett superverktyg istället för kemiska målarfärger. Jag har länge velat mig själv mörka färgkrullar och med denna naturliga färg kunde jag nå den önskade färgen. Färg smälter inte alls, som det händer med vanliga färger. I allmänhet är allt det bästa!

Jag målar regelbundet med naturliga färger. Jag behöver en chokladfärg med rödhårig, så proportionerna är 3: 1. Håll 2,5-4, som stämningen händer. Ju längre du håller desto ljusare är färgen. Hår tjocknar efter konstant användning och glans. Jag är nöjd.

Det visade sig vara en naturlig mörkbrun färg. Ingen inser att detta inte är min ursprungliga färg. Håret är mycket glänsande, färgen är rik och jämn. Jag bestämde mig för att bo på detta färgämne.

Henna och Basma färgning av grått hår

Henna är ett hemmedel som upprätthåller hårets naturliga skönhet, och återställer också deras tidigare utseende. Det handlar om hur man färgar grå hår med henna. Naturliga läkemedel som henna och svart te, särskilt för grått hår, kommer att ge håret ett pigment, styrka och en hälsosam glans.

Mehendi, även känd som henna, kommer inte bara att färga ditt hår, det kommer att göra det tjockare, starkare och mer silkeslen, te kommer att tillföra ett speciellt djupt pigment. Färgning av grå hår med henna har sin nackdel, du måste färga grå hår med det oftare än med färgämne.

Får Henna håret?

- Henna perfekt färgar grå hår, speciellt i början. För att färga helt grått hår måste du använda och Basma. Tvivlar du på det! Det är förgäves, eftersom våra mormor färgade sitt hår endast med hjälp av naturens hjälmar, utan kemisk pigmentering.

Färgande grått hår med henna och te

Först bestämmer vi din typ av grått hår för att beräkna tid och typ av grå hårfärgning med henna.

Typer av grått hår:

 • Den ursprungliga typen av grå hår - det första gråa håret är grått hår fyller mindre än en fjärdedel.
 • Den genomsnittliga typen av grått hår - den genomsnittliga typen av grå hår - är nästan hälften av det lätta håret.
 • Den sista typen av grå hår - allt hår är täckt med grått hår, det vill säga allt hår saknar pigment.

I de två första typerna av grå hår anses vara fokal, det vill säga delvis. De två första typerna är lätt färgade med henna.

Den fulla typen av grå hår är oftast spridda, det vill säga håret förlorar jämnt sitt pigment.

När du börjar ett fullt grått hår måste du använda henna med tillsats av basma och hålla det längre på ditt hår.

Hur färgar grå hår med te och henna:

I genomsnitt, för att bli av med grått hår, bör du använda en blandning av henna och te varannan tre till tre veckor. Det finns många biverkningar från vanliga hårfärger. Här, i vitartiklar, rekommenderar vi alltid vårdprodukter som inte skadar håret. Kvinnor som ofta använder hårfärger vet att det ofta leder till torrhet, klåda och skalig hårbotten, medan Henna närmar sig håret, vilket gör det mjukt, silkesamt och vackert.

Naturlig henna med tillsats av andra komponenter gör att du kan få olika nyanser från mörk choklad till rött eller rött.

Mörkbrun färg efter färgning med henna- och tefoton före och efter:

Hur målar man gråhår henna?

 • Det bästa sättet att applicera henna med hjälp av en pensel, dela dem i strängar, som med vanlig färgning, börjar från rötterna som går vidare till längden och ändarna.
 • Efter applicering henna, lägg en hatt på eller lindra håret i ett omslag under en handduk för att skapa värme för att öppna håret. I värmen penetrerar färgen djupare genom att pigmentera håret.
 • Det är mycket enkelt att tvätta Henna från ett hår som redan har färgats av det, skölj det först med vatten och tvätta det med ett schampo och ett bindemedel.

Resultatet av färgning med henna, te och basmoy foto före och efter:

Det är nödvändigt att använda bara "naturligt" hennapulver, vilket vanligtvis är ljusgrönt i färg. Håll dig borta från förpackad henna, som vanligtvis innehåller syntetiska ingredienser. Om du stöter på en produkt där färgerna redan är förblandade, studera försiktigt etiketten. Om det står att det är 100% ren henna, så är det inte. Även om det finns god mat med Henna och örtblandningar, försök att analysera sorten och köpa en förpackning.

Mask mot grått hår med henna basma och svart te

Hur man gör en mask för att färga grå hår med henna:

 • Naturlig henna, svart te, citron
 • vatten
 • Medium skål för att laga pasta (använd en gammal skål, det blir smutsigt)
 • handduk
 • Duschlock
 • Handskar, kam och hårnålar
 • Balsam och schampo

Om du inte har använt henna förut måste du göra ett testtest på en sträng

Hur bli av med grått hår hemma med detta folkmord?

Följ stegen nedan. Så du kan färgas grått hår ordentligt. De är mycket enkla och kräver inte mycket ansträngning!

Steg 1: Brew Black Tea

Den första och viktigaste du behöver göra är att brygga svart bladte. Ta 2 matskedar svart te och fyll i 0,5 liter kokande vatten, låt svalna till rumstemperatur.

Steg 2: Förbered en mask mot grått hår med henna

Nästa sak du behöver göra är att förbereda en mask med henna. Ta 2 matskedar av henna och fyll det med te för att göra konsistensen av flytande gräddfil. Denna mask ger grå hår en mörk kastanj eller chokladfärg, beroende på hur mjukt ditt hår är. Om du är emot krasninki, som kan ge färg tillsätt citronsaft (4 delar citron kommer att räcka). Blanda väl. Om du har mycket grå hår eller nästan fullt grått hår, ta 1 matsked Henna och 1 matsked Basma, men lägg i det här fallet inte citronsaft.

Steg 3: Applicera masken

Separera håret för att göra det bekvämare för dig att applicera en mask för att färga grå hår. Applicera masken med en borste för att fästa håret. Var noga med att måla allt håret. Se till att inga områden är obehandlade.

Steg 4: Glöm inte att vänta

Var noga med att skapa en växthuseffekt med en handduk och ett lock så att grå hår absorberar henna pigment så djupt som möjligt, resultatet av grå hårfärgning beror på det. Du måste vänta från 1 till 2 timmar, om du har mjukt tunt hår, så tar det en timme för det grå håret att fläcka. Om håret är grovt måste du definitivt vänta på en och en halv timma, kontrollera håret och titta på resultatet, tvätta av henna eller behåll det. Koppla av för den här gången! Gör dig själv en bra pedikyr. Läs tidningen eller, naturligtvis, gå om dina hushållssysslor, men vi rekommenderar att du uppmärksammar din vila.

Steg 5: Tvätta av masken

Efter din tid som färgar grå hår kan du tvätta håret. Var noga med att tvätta rester av Henna. Tvätta av henna innan du tvättar med kallt vatten. Det kommer att ge en hälsosam glans till ditt hår. Efter tvätt med schampo, använd balsam. Använd handskarna när du tvättar av henna. Massage ditt huvud bra. Upprepa processen om du är osäker.

Vid den här tiden har du slutat hennafärgning av grått hår. Du kommer att älska ditt hår.

Fortfarande recept hårfärg naturligt hemlagad video:

Har du använt henna för grått hår? Vilka är dina intryck? Dela din erfarenhet med oss.

Henna för att måla grått hår

Sådana naturliga färgämnen som henna och basma var redan kända för många år sedan och användes framgångsrikt av Egyptens skönheter som ett förebyggande och färgande hår.

Moderna kvinnor, glöm inte bort dem. När man visar grå hår, frågar någon kvinna frågan: "Färger Henna över grått hår?".

Vad är "henna"

Henna är de torkade och krossade bladen av en lavonsia växt. Den växer i ett varmt och tempererat klimat. Det används som en oumbärlig källa till näringsämnen för att stärka, återställa och växa hår, och även för färgning av hår.

Henna målar över grått hår. Recensioner på Internet är ganska vältaliga. Men i ensamhet henna, som färg, används extremt sällan, och oftast på mörkt hår. Eftersom den kan färgas i en ljus "orange" färg, eller då krullarna blir gröna, kan de, om de interagerar med ljus eller helt grått hår. Ofta blandad med basma. Eftersom du i olika proportioner kan få olika toner.

Vad är "basma"

Från det torkade och krossade indigofenet produceras ett sådant färgämne som "Basma". Det är möjligt att färga olika tyger och ull, vilket resulterar i nyanser av blått till grönt.

Som hårfärg, appliceras i kombination, te, kaffe och henna. I detta avseende lägger många moderna tillverkare ofta olika färger redan i produktionsprocessen.

Villkor för beredning av en blandning av henna och basma för färgning av grått hår

När det läggs till hönan av henna och basma, kaffe eller kakao, är det möjligt att få chokladtoner av lockar. Du kan få svar på frågan "Hur man färgar grått hår med henna och basma?", Som följer. Blanda dem i olika proportioner får olika nyanser. Till exempel, såsom:

 • 1/1-ljus koppar;
 • 1/2 - nyans beror på mängden basma, ju mer desto mörkare
 • 1 / 2- Om det finns mer henna blir färgen mer röd.

Om du inte planerar att chocka den omgivande hårfärgens extravagans (blå eller grön) är det absolut omöjligt att kombinera vit henna med Basma.

Hur färgar grå hår med henna eller basma? Eftersom metoderna för toning för båda färgämnena är identiska. Det finns flera recept för deras användning i manifestationen av grå hår längs hela längden av håret:

 • Lös upp dessa färgämnen i varmt vatten tills en homogen massa bildas, jämförbar i tjocklek till gräddfil och omedelbart appliceras på lite fuktigt hår.
 • Den andra metoden, enligt recensioner på Internet om ämnet "henna, målar över grå hår", anses vara mer effektivt och hållbart. En blandning av färgämne och vatten upphettas i ca 3 minuter. i ett vattenbad, lägg till kefir eller vin och färga omedelbart ditt hår. Ju längre henna eller basma "andas", desto sämre blir resultatet.
 • Orientaliska kvinnor har långt färgat mörkt hår på detta sätt. Basma och Henna blandas, och Usma blad läggs till den färdiga blandningen. Bladen på denna växt närmer och tonar upp hårbotten och krullarna. Därför är den här metoden den bäst lämpade för det fina kön som är medvetna om sitt torra hår.

Recept för andra hårtoner

 1. Ljus kastanjetone. Lägg till nybryggt te med en hastighet av 3 h. Skedar på ett glas vatten, i den redan beredda hennablandningen.
 2. Skiljd henna för grå hår är inte vatten, men Cahors ger en körsbärsskugga till lock.
 3. Kastanjfärg erhålls genom att lägga av svartsjuk löv till henna.
 4. Om utspädd henna i buljongtorn kommer följden att bli mörkt brunt hår.
 5. Färgen på mahogny uppnås genom att lägga tranbärsjuice till henna.
 6. För att få färgen "svart tulpan", läggs betesaft till blandningen av basma och henna (i förhållandet 3/1).

Om det grå håret endast är synligt på rötterna eller enskilda krullarna appliceras färgämnet i två steg. Först på rötterna 5-10 minuter fördelas färgen över hela längden av håret och lämnas i 30-60 minuter beroende på den valda nyansen.

För längre tid spara resultatet, rekommendera inte användning av schampon när du torkar bort färgen.

Resultatet av färgning

Färgton från användningen av henna beror på vilka komponenter som används och tiden för interaktion med håret. Det varierar från ljusrött till kastanj.

Eftersom basma i sin rena form inte används kommer färgen att bero på vad den blandas med.

Hur man målar över grått hår med henna och basma? Om det är önskvärt kan grå håret bli svart när du använder två stegvisa färgämnen.

 • Den första dagen målar håret på vanligt sätt med tillsats av olja, henna.
 • På den andra, på samma sätt som de färgar Basmo.

Om den tunna färgningen av grått hår trots allt gav ljuset i strängarna, kommer schamponet med skrubseffekten att göra dem mindre märkbara.

Om du inte är redo för överraskningar, rekommenderar experter inte att färga basma och henna hemma. Eftersom det är ganska svårt att blanda dessa ingredienser korrekt.

Gör det också svårt att förbereda kompositionen, tillverkningsperioden för färg. Med sina skillnader är det nästan omöjligt att förutsäga resultatet. Och för att fixa resultatet är inte ett bra resultat, blir det svårt även för en professionell.

Slutsats och rekommendationer!

Det är inte för ingenting att naturen anses vara rik på en mängd användbara egenskaper och ämnen för människor. Detta gäller också för naturliga färgämnen. Baserat på denna kunskap undrar kvinnor över hela världen: "Är det möjligt att måla över grått hår med henna eller basma?".

Guldhårets manifestation på håret säger inte bara om färgförändringen utan även att de behöver ägna mer uppmärksamhet. "Silverpläterade" lockar blir mer ömtåliga, ofta är det ett problem med deras förlust.

Användningen av kemiska målar leder som regel till förvärringen av de problem som har uppstått. Naturliga färgämnen, som henna och basma, ger inte bara önskad nyans till håret (i stället för silver), utan också läker håret (stärker hårrötterna, närmar och tonar hårbotten och lockar sig).

Sedin till huvudet: 2 sätt att se yngre ut med henna och basma

Gråt hår är inte den trevligaste reflektionen av livserfarenhet. För många kvinnor betyder utseendet av grått hår tillsatsen av självhushållningsproceduren. Och om du inte har experimenterat med utseendet, så är det dags att försöka måla över grått hår med henna och basma.

Henna fördelar

Henna är ett naturligt färgämne. Den är framställd av blad av alkaner eller lavsonia, vars födelseort är Indien, Sudan, Syrien, Egypten och Nordafrika. Detta är en helt ofarlig färg.

Denna naturliga färg ger en röd nyans. Om eldiga färger inte är din stil, är Henna inte mot grannskap med andra naturläkemedel. Brun nyanser kommer att ge en sådan extra komponent som kaffe eller kakao. Basma hjälper dig att göra ditt hår svart.

Henna finns i tre former: pulver, pressad kakel eller vätska i en flaska. Att byta hårfärg är bättre att köpa färg i pulver eller kakel.

Basma dygder

Basma är också en naturlig färg. Det är producerat från bladen av indigofer.

Basma innehåller tanniner som har en positiv effekt på hårbotten. Håret blir skinn, fyllt med hälsa och styrka, växa mycket snabbare.

Färgets snodd är att det Basma gråhåret målar i gröna och blå nyanser. Därför används inte tillsatser utan tillsatser.

Perfekt allians för hårfärgning

Båda naturliga färgämnena är lämpliga att måla över grå hår på huvudet.

Det gråhårets struktur är väsentligt annorlunda. Det är mer poröst, istället för att pigmenthålor bildas. Henna och Basma tränger djupt in i håret och återställer det, fyller det tomma utrymmet. Naturligtvis, som någon annan färg, tvättas de ut över tiden. Men den största fördelen med dessa naturläkemedel är att de ofta kan användas. Från detta hår kommer bara rikare och friskare.

Om du bestämmer dig för att måla med naturläkemedel, var förberedd för det faktum att det inte kommer att vara möjligt att tvätta dem helt, måla även med kemiska färger.

Hur man väljer rätt nyans

Måla grå hår med henna och basma kräver särskild uppmärksamhet.

Vilka förhållanden att använda färgämnen, och hur lång tid att behålla håret? Det beror direkt på önskat resultat.

 • Auburn-färg antar ett förhållande av henna och basma 2: 1. Exponering till en halvtimme kommer att ge en ljus röd färg med en rödaktig tinge. Om du håller blandningen i en timme blir håret intensivt rött. Åldrande i upp till 4 timmar ger en rost effekt.

Rådet. För att få en gyllene nyans när du brukar blanda, bör du använda ett avkok av kamomill med citronsaft istället för rent vatten.

Rådet. Du kan lägga till en vacker choklad nyans genom att lägga till två teskedar av naturligt kaffe eller kakao till blandningen.

 • Mörkbrun är förhållandet 0,5: 2 av henna och basma. Om du brygger en blandning av svart te får håret en rödaktig nyans.

Rådet. Om du lägger betesaften till den färdiga kompositionen blir strängarna garnettfärgade.

Omedelbart uppnå en djup mörk färg kommer inte att fungera. Henna och Basma färgning av grått hår bör göras flera gånger.

Hur man målar över grått hår med henna och basmoy: regler för tillämpning

Du bör inte använda Basma utan tillsatser - det ger ditt gråa hår en charmig grön nyans. Ägaren till det mörka håret kommer att påverkas av rena Basma Malvina med blåa krullar.

Naturfärger tolererar inte metallredskap, så du måste använda behållare av glas, trä eller keramik för att förbereda färgblandningen.

Vid arbete med färg är användningen av handskar absolut nödvändigt. I annat fall kommer inte bara huvudet att förändras, utan också händerna. Att tvätta det är väldigt svårt.

För en dag efter färgproceduren rekommenderas inte användning av schampo.

Hur man målar över grått hår med henna och basma

Gråt hår brukar framstå som ett resultat av åldersrelaterade förändringar, på grund av nervstörningar och allvarliga sjukdomar. Cellarna i melanocyterna, som ligger i hårsäcken, är ansvariga för deras utseende.

Så fort de slutar producera pigmentmelanin blir håret vit. Läs mer om hur man blir av med grått hår.

För att helt gömma grått hår, använder många av de rättvisa könen ammoniakfärger, som effektivt målar på lätta trådar, men också orsakar allvarliga skador på hårstrukturen. Sådana förfaranden som: färgning, markering, färgning, hjälper till att dölja grå hår, men det är bara värt att tillgripa dem bara i de mest extrema fallen.

För att bli av med grått hår och inte skada håret, är preferensen bäst att ge till naturliga och säkra färger, som inkluderar den välkända henna och basma.

Färgat grått hår med henna och basma hemma

Självfärgning av grå trådar med henna kommer att vara den bästa lösningen för dem som vill säkra sig av vita hår. För att göra detta, välj bara själv ett recept med henna och konsekvent utföra hela färgproceduren.

 • Att använda detta verktyg rekommenderas inte mer än en gång om 2 månader.
 • Före denna procedur är det bättre att tvätta huvudet i förväg och sedan applicera en fuktighetsgivande balsam på dem. Henna späds med nödvändigtvis varmt vatten.
 • Beroende på önskat resultat rekommenderas att stå henna på håret i 1 till 4 timmar.

För att förbättra färgverkan bidrar till tillsatsen av olika komponenter:

 • gurkmeja
 • Lök Husk
 • Kamomill avkok
 • och andra...

Efter slutet av färgen av grått hår stärker det vid roten, förvärvar färg och blir lysande.

Henna för färgning av grått hår Fördelar och nackdelar

*** Bilden kan ökas med ett klick

Henna som hårfärg användes framgångsrikt i antiken av skönheter från Indien, Egypten och Persien. Trots utseendet på mer resistenta hårfärger har detta sätt att lösa problemet med grått hår och stärka hårstrukturen nått våra dagar.

godsaker

Den största fördelen med henna som färgämne för färgning av grå trådar är dess absoluta natur och säkerhet. Henna är gjord av krossade löv av "Lawsonia nekolichuy" och har en fördelaktig effekt när den appliceras på håret och hårbotten:

 • återställande effekten;
 • desinfektionsverkan;
 • antiinflammatoriska;
 • sårläkning.

Bristen på kemiska komponenter gör Henna ett oumbärligt hjälpmedel för personer som är allergiska mot kemiska färgämnen eller deras hud är för känslig.

Dessutom orsakar någon den dyraste färgen skada på håret och skadar dess struktur. De unika ämnen som ingår i henna tvärtom stärker håret, ger näring till hårbotten och gör krullarna friska och silkefulla.

Henna klarar också problemet med mjäll och återställer skadat hår genom färgning eller kemisk perm.

cons

Nackdelarna med henna är att ingen professionell kommer att kunna gissa vilken typ av färg det kommer att visa sig efter slutet av färgproceduren.

Dessutom tenderar henna att interagera dåligt med vanlig kemisk färg (färgen från kombinationen av naturligt och kemiskt färgämne är oförutsägbart).

Dessutom, om du inte gillar färgen som erhållits efter färgning med henna, blir det omöjligt att måla över det med något annat färgämne: du måste vänta ett tag tills håret växer eller färgen är helt tvättad.

De främsta fördelarna med henna som en naturlig färgämne:

 • inga åldersbegränsningar
 • hårskydd mot mjäll;
 • normalisering av talgkörtlarna;
 • förbättring av blodcirkulationen i huvudets hud;
 • snabb hårväxt, volym och grooming;
 • frånvaro av skadliga komponenter
 • skydd av hår från de negativa effekterna av solljus.

Nackdelarna med henna inkluderar:

 • efter färgning kan grå hår förbli;
 • oförmåga att använda kemiska färgämnen samtidigt med henna;
 • eventuell överdrivning av strängar.

Typer av henna för hår: vilken är bättre

Innan du fortsätter att måla över grått hår, rekommenderas att du bekantar med befintliga typer av henna och väljer det bästa alternativet själv.

Det finns sådana huvudtyper av detta naturliga färgämne:

 • färglös;
 • Brighte;
 • Color.

Färglös henna används vanligtvis för att stärka håret och påskynda tillväxten. Det kommer inte att fungera på grått hår, men det kan användas för att göra läkningsmaskar.

Denna typ av henna kan framgångsrikt ersätta det kända hårlamineringsförfarandet och är samtidigt mycket billigare. Det är tillrådligt att använda färglös henna inte mer än två gånger i veckan för att inte överdriven håret för mycket.

Brightening henna hjälper till att göra krullarna ljusare med en eller en halvton toner, den kommer att användas i kombination med hårolja.

Färgat naturligt färgämne är mest efterfrågan bland kvinnor, eftersom det är lämpligt för färgning av hår i alla färger och typer. Med rätt kombination kan du få en vacker kopparröd, svart eller kaffefärg.

Beroende på tillverkaren kan henna vara iransk, turkisk eller indisk. Den senare typen har en mindre färgomfattning, men har också användbara egenskaper.

Det bästa anses iranska henna. Också på marknaden kan du köpa flytande henna i färdig form, vilket är mer praktiskt att använda (men enligt många kvinnor faller flytande henna ojämnt på håret).

En annan populär naturlig färg är Basma, som är gjord av indigoväxter.

Det används för att färga hår i mörka färger (kastanj, svart) och kan användas i kombination med henna för att skapa olika nyanser.

Teknik och metoder för färgning

Att färga grå hår i rätt nyans rekommenderas att följa vissa regler:

 1. Det är nödvändigt att utföra förfarandet för färgning på rent och tvättat hår, fuktad med balsam eller balsam.
 2. Krullarna behöver bara torkas lite och lämnas lite fuktig. Därefter är det nödvändigt att späda färgämnet i varmt vatten för att få en krämliknande konsistens.
 3. Innan du applicerar henna, är det önskvärt att smörja huden i pannan och öronen med någon kräm för att förhindra att röda fläckar uppträder.
 4. Med hjälp av en vanlig kam måste du göra avdelningar på huvudet och applicera en varm blandning på håret i ett jämnt lager.
 5. Det rekommenderas att påbörja proceduren för färgning av trådarna från det ockipitala området, och först därefter gradvis fortsätt till templen och kronan.
 6. Efter applicering av henna sätts en keps på toppen av huvudet, som är inslaget med en handduk för att hålla sig varm inuti.
 7. Efter proceduren måste håret tvättas noggrant med rinnande vatten utan tvål eller schampo.

Hur länge behöver du hålla henna på grått hår

Håll den naturliga färgämneskompositionen, gjord på basis av henna, på håret kan vara så mycket som du vill. Totalt tar det ungefär 1-4 timmar att ta bort grått hår och få önskad nyans. Ju längre hönanblandningen stannar på håret, desto rikare blir strängarnas färg.

Basma rekommenderas att lämna på håret också minst 3-4 timmar för att få en uttalad svart färg.

Kan henna grå hår efter den första färgen, beror till stor del på hårets typ.

Ju mjukare strängarna desto djupare kommer färgämnet tränga in och vice versa hårda krullar blir ofta färgade först efter den tredje proceduren eller lång exponering.

Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till fördelningen av grå hår på huvudet, eftersom en ojämn mängd grå hår kan ge ett oönskade resultat efter färgning: pigmenterat hår kan förvärva en mörk kopparskugga och grått hår - en ljus orange färg.
*** Bilden kan ökas med ett klick

För att måla grått hår bör du först använda henna och sedan ta basma. Om det finns mycket grå hår, kan du lägga lite basma till hennafärgblandningen med varje hårfärgning. Detta kommer att bidra till bättre färgning av grå hår efter första gången.

Hemligheter av hårfärgning

Användningen av henna kräver viss kunskap och skicklighet. Var noga med att uppmärksamma det faktum att högkvalitativ riktig henna när den späds ut med vatten bör förvärva en röd färg.


Om du lägger till en rå äggula till den, kommer den här blandningen att vara lättare att applicera på trådarna och kommer att fungera som en extra källa till näring för hårsäckarna. Kvinnor med spröda och torra trådar rekommenderas att använda tillsammans med detta färgämne kefir eller olivolja.

Efter en tid efter den första färgen, när håret växer ut, rekommenderas att färgämnen blandas med henna endast till rötterna, eftersom det under högglada håret blir det mörkare håret som blir svart. Du kan påverka det slutliga resultatet om du lägger till färgämnen och andra komponenter:

 • För att få en intressant honungsfärg bör du lägga till gurkmeja, kaffe, rabarberdekok eller saffran till färgen.
 • kastanjfärg erhålls genom interaktion av henna med markerade kryddnejlika, kakao, buckthorn och basmo;
 • svart färg ger en blandning av henna och basma med starkt naturligt kaffe.

*** Bilden kan ökas med ett klick

Färg recept

För att färga lite grått hår på ljusbrunt hår kan du använda följande recept:

 • Iranska henna (2 paket);
 • naturligt kaffe (0,5 koppar);
 • en blandning av ricinus, kardborre och olivolja (1 tesked vardera);
 • druvfröolja (10 droppar).

Henna måste hällas i en djup skål och häll oljan på toppen utan att blanda komponenterna. Tillsätt sedan lite kyldt starkt kaffe tillsammans med tjockt och blanda alla ingredienser noggrant. Låt sedan blandningen infilera i 5-6 timmar.

För att eliminera grått hår på rött hår är detta recept lämpligt:

 • Iranska henna (2 paket);
 • jordgurkmeja (1 tesked);
 • citronsaft (några droppar);
 • kefir (2-3 matskedar);
 • vatten.

Henna bör hällas i en djup skål eller annan behållare, tillsätt citronsaft, gurkmeja och vatten till det. Häll varm kefir och applicera jämnt på håret efter blandning.

Ägare av svart eller mörkt hår passar receptet med en kombination av basma och henna (2: 1) med tillsats av bryggt starkt svart te eller malet kaffe, vilket ger håret en vacker skugga av choklad.
*** Bilden kan ökas med ett klickNästa Artikel
Hårmaskar med ekbark - avkok, sköljning och färgning