Vit henna för lättare hår - funktioner i ett hemlagat förfarande


Kvinnor kan ändra sin hårfärg när de vill. Och de kan göra det både med hjälp av frisörer och självständigt. Denna artikel kommer att fokusera på en atypisk färgämne som kallas vit henna för lättare hår. Användningen av denna färg är ganska vanlig bland kvinnor. Överväga mer i detalj vad är det?

Typer av Henna

Det finns fyra typer av henna - vit, svart, färglös och koppar. Färglös och koppar är naturliga produkter som erhålls från växter från östra länder. Men vitt erhålls syntetiskt, speciellt för de kemiska effekterna på hår. Faktum är att det fick sitt namn på grund av att lite färglös henna läggs till sin sammansättning. Den innehåller också väteperoxid, magnesiumoxid etc.

egenskaper

Kan jag tända håret med henna? Vit henna är ett kraftfullt verktyg för att bleka hår hemma. Alla kemiska komponenter som den innehåller tränger djupt in i håret och förstör dess naturliga struktur och naturliga pigment. Till skillnad från naturligt är vit inte lämpligt för att stärka krullarna eller läka. Hon har bara en åtgärd - missfärgning. Det är sant att vissa kvinnor lägger till det i sina masker för att bli av med mjäll.

Det är viktigt! Förutom från någon syntetisk färg är det skada och därför är det värt att tänka noggrant och använda henna ordentligt för att undvika oönskade konsekvenser. Om du föredrar naturläkemedel, försök: Ljusa håret med kefir, lysande med honung eller andra folkmedicinska lösningar för ljusning.

Efter att ha använt vit henna kan håret bli skört och livlöst. Och om du inte använder det enligt instruktionerna, kan du få en ful röd eller grön nyans. Vissa har märkt att kamning har blivit svårare. Innan du börjar använda läs noggrant alla instruktioner och rekommendationer.

resultat

Naturligtvis, om en svängande brunett bestämmer sig för att missfärga vit henna, så kommer det i två förfaranden inte att bli något resultat. Det beror helt på varaktigheten, men det är nödvändigt att titta på hårets tillstånd. Om håret blir skadligt kommer det att börja bryta intensivt, då bör proceduren stoppas, för att inte förvärra situationen. Men om staten ligger inom det normala området, kan vi försöka vidare. Många kvinnor säger att det blir en blond skönhet, det är möjligt, även om ditt hår är mörkt i färg, men du behöver ytterligare toning.

Tips! Rödhårig och ljusblond kan säkert räkna med klarläggandet av hår på 5-6 toner på kort tid. Läs också hur man lyser rött hår eller välj den bästa lättmetoden för din hårtyp.

Det svåraste med målat - färgen kan bli ojämn, och kanske inte visas den förväntade vita nyansen, och gul, rödaktig och jämn grön.

Foto före och efter

Hur tänder håret med henna

Före användning rekommenderas att du inte tvätta håret i 1-2 dagar, för ett mer effektivt resultat.

Det är viktigt! Om mindre än 1,5 månader har gått sedan färgning rekommenderas användning, för att undvika oönskade konsekvenser.

Förbered handskar, pensel, icke-metalliska rätter. Förberedelse av färg så enkelt som möjligt - blanda vitt hennapulver med ett oxidationsmedel. Dela håret i enskilda strängar och applicera färgen jämnt på krullarna med en pensel. Var särskilt uppmärksam på rötterna, massera huvudets hud.

Färgtid beror på tillverkaren, det tar vanligtvis 10-40 minuter. Skölj med varmt vatten efter den angivna tiden utan att använda schampo. Applicera sedan en balsam för färgat hår, vanligtvis kommer det i en uppsättning med färg.

Märkesöversikt

 1. Blonde Henna - denna henna är attraktiv för sitt låga pris (120-150 rubel). Användare noterar att Henna ofta har en obehaglig, kemisk lukt, men resultatet är bra om du följer alla instruktioner och missfärgar inte färgade lockar.
 2. Artkolor - detta pris präglas också av ett lågt pris (90-130 rubel). Kvinnor som använde den skriver om en neutral lukt, som inte ger bort kemi och en trevlig konsistens, tack vare vilken färgen ligger platt på trådarna och hjälper till att uppnå önskat resultat.
 3. AME - priset skiljer sig inte från konkurrenterna, det ligger också i området med hundra rubel. Kvinnor som använde det, förklara att det missfärgas med ett knäck, om du följer alla instruktioner. Hög risk för skada på håret, men om du utövar maximal försiktighet, kommer denna färg att hjälpa till att uppnå önskad effekt.

Fördelar och nackdelar

fördelar:

 • lågt pris;
 • lätt att förbereda och tillämpa;
 • likformig färgning
 • tillgänglighet (säljs i nästan alla hårdvaruaffärer);
 • Passar till hemlagad missfärgning.

nackdelar:

 • håret kan bli uttorkat och livlöst;
 • Om kraven inte följs kan en kemisk bränning erhållas;
 • ofta obehaglig, akrid lukt;
 • kan inte användas på nyfärgat hår;
 • På missfärgade henna krullar passar färgen inte bra och det kan uppstå en obehaglig nyans.

Är du rädd att använda perihydrol och ammoniak för att lysa? Vi erbjuder ett utmärkt alternativ till aggressiva kompositioner:

Vit henna: naturligt färgämne eller ren kemi?

Visst hörde du om naturliga hennaas mirakulösa egenskaper. Och var du tvungen att hantera vit henna för att lätta håret? Om inte, kommer den här artikeln vara mycket användbar för dig och kanske även hjälpa dig att undvika det dödliga misstaget som kan kosta dig inte bara ditt hår.

Vita och naturliga Henna - släktingar?

Naturlig Henna har använts av orientaliska skönheter i mer än ett hundra år. Det ger håret en gyllene nyans och samtidigt berikar håret och hårbotten med vitaminer. Och allt för att detta färgämne är gjord av bladen av den riktiga växten - lavsony, som odlas i öppna områden i norra och östra Afrika. Bladen används för färgning, men stammen har ingen färgverkan, men den är inte sämre än den lövande delen av växten för dess helande egenskaper, därför är färglös henna tillverkad av den.

Vad sägs om vit henna? Vad består det av?

Om du tror på tillverkarnas namn och löften kan den här färgen lätta krullarna på en gång med 4-5 toner och samtidigt stärka hårstrukturen, berika med näringsämnen och förbättra det främre utseendet. Men är det kapabelt att detta innebär växtens ursprung? Hur, utan kemisk exponering, kan du lätta håret?

Vi fortsätter utredningen och tittar på sammansättningen av vita henna. Så, mirakelfärgen med en ledtråd av naturligt ursprung består av:

 • väteperoxid;
 • magnesiumkarbonat;
 • magnesiumoxid;
 • ammoniumpersulfat;
 • karboxylerad metylcellulosa;
 • citronsyra;
 • vatten.

Åh ja! Även i kompositionen finns en liten mängd färglösa henna. Men alla dess medicinska egenskaper överskuggar de aggressiva effekterna av kemiska föreningar som är nödvändiga för att lätta håret. Självklart har detta verktyg inget att göra med naturlig och säker henna, men är en billig och osäker kemikalie.

Hur påverkar vit henna hår?

Vit henna, som vilken klarare som helst, tränger djupt in i hårstrukturen och tvättar aggressivt ut färgpigmentet och samtidigt alla näringsämnen. Samtidigt blir håret lös, torrt och sprött. En liknande effekt är typiskt absolut för alla klarare. Skillnaden är endast i graden av negativa effekter på håret hos de ämnen som ingår i organet

Vit henna är baserad på väteperoxid, som reagerar med andra kemikalier färgämne, bildar hydroperid - en av de mest destruktiva hårförtydligarna.

White henna - recensioner av offer

Producenter av vit henna misstog inte när de innehöll en växt i namnet på färgämnet, vilket är känt för dess fördelaktiga håregenskaper. Troende reklam skyndade massorna av tjejer till butikerna för mirakelklararen, och som ett resultat var det mildt, besviken över resultatet. Naturligtvis hade henna ingen positiv effekt på håret. Men snarare motsatsen. Vissa tjejer orsakade oåterkallelig hårskada, som nu kan fixas endast med en kort hårklippning.

Trots att det är värt att hyra, blev håret lättare i flera toner åt gången, det vill säga verktyget klarade sig med sin uppgift. Men här var det inte utan nyanser. Någon hade tur och krullarna förvärvade en något gulaktig nyans, som sedan lätt skulle kunna lackeras med grädfärg. Efter tvättning såg någon sig i spegeln som en fläckig, ljusrött tigerung. Svårigheter uppstår också när man försöker repaintera i en mörkare färg efter blekning med vit henna. Färgen faller inte smidigt och tvättas snabbt.

I allmänhet bedömer cirka 70% av tjejerna som använder vit henna, dess effekt på håret som extremt negativ, och ungefär 60% är också missnöjda med färgfärgen. Är vit henna så illa?

Skyllet är på reklam

Faktum är att effekten av spotting eller katastrofala hårbrott är möjligt med absolut något ljusmedel. Det handlar om den ursprungliga strukturen och färgen på håret. Om innan håret först var starkt försvagat eller ojämnt målade, är det naturligt att förvänta sig de effekter som anges ovan efter proceduren.

Negativa recensioner beror huvudsakligen på att på grund av namnet "White Henna" och löften om att verktyget omedelbart kommer att göra flickan till en snövit blondin, förväntas mirakelverktygets kunder en underbar reinkarnation som förmodligen inte kan uppnås med hjälp av andra "naturliga" klargörare. Därför fäster de inte vikt vid instruktionerna och varningarna på förpackningen. Och när de fick effekten, som efter att ha använt en konventionell kemisk klarare, bröt de sig i rättfärdig ilska. Även om vita henna inte ska skylla här - gjorde hon allt hon kunde, i enlighet med kapaciteten i dess sammansättning. Det handlar om reklam.

Hur man använder vit henna

Vad som än kan sägas, har vita henna fortfarande två obestridliga fördelar:

 1. Hon lyser verkligen håret väl.
 2. Dess kostnad är en storleksordning lägre än andra klarare.

Därför, trots att många experter länge har skingrat myterna om de här mirakulära egenskaperna, fortsätter människor fortfarande att aktivt köpa den. Om du fortfarande väljer att använda vit henna för att lätta håret, notera några tips.

 • Före användning, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera lite färg på armbågen och vänta några minuter. Om huden inte är täckt av utslag eller blåsor kan du fortsätta proceduren.
 • Se till att du inte färgar ditt hår i minst en månad eller tillåter det, annars riskerar du att antingen bli en spotted cub eller håret bara börjar falla ut.
 • Använd inte henna om du har mycket löst eller torrt hår. Så du kommer att orsaka irreparabel skada på dem, som bara kan korrigeras med hjälp av frisörens sax.
 • Förvänta dig inte att efter ett förfarande kommer du att vända dig från en brinnande brunett till en snövit blondin. Efter den första färgen kommer du sannolikt att bli ljusröd. För att uppnå önskad effekt kan det ta mellan 1 och 7 behandlingar beroende på den ursprungliga hårfärgen.
 • Ett par veckor före och några dagar efter färgning med vit henna, ordna en marathon av hälsabehandlingar för ditt hår (näringsmässiga masker, balm, salongprocedurer). Detta kommer att bidra till att överleva det svåra testet av hydroperid inte bara försvagat, men helt friskt hår.
 • Var uppmärksam på färgens hållbarhet på förpackningen. Om du använder ett expired färgämne kan du bränna ditt huvud eller orsaka intensiv håravfall.
 • Och viktigast av allt. Läs noggrant instruktionerna på förpackningen och förvänta dig inte ett mirakel från vit henna! Det är trots allt en vanlig billig klarare. Och inte mer.

Kom ihåg! Vit henna är inte riktig henna! Inte ett vegetabiliskt medel kan inte tända håret.

Var uppmärksam och ta hand om din hälsa.

© Artikel författare: Daria Mazko

Brightening hårfärgning vit henna. recensioner

Tjejer vill alltid se bara perfekt ut. De använder en mängd olika kosmetika och hudvårdsprodukter för att bli ännu bättre.

I de flesta fall hjälper kosmetika kvinnor att behålla sin skönhet, men ibland finns det tillfällen när kosmetika gör mer skada än bra. Vad är vit henna för hår? Ett bra sätt att få önskad färg eller skadedjur för dem?

Hur lyser vit henna håret

Från namnet blir det klart att den här typen av henna bör lysa hår eller bleka dem. Vita Henna-tillverkare lovar att deras färg hjälper till att uppnå den perfekta vita färgen, som många tjejer drömmer om.

Vita Henna-tillverkare lovar att deras färg hjälper till att uppnå den perfekta vita färgen, som många tjejer drömmer om.

Ja, den vita färgen kan ge vit henna för hår. Recensioner av tjejer på Internet visar att detta är möjligt.

Men inte allt är så bra, många klagar på att efter den första målningen blir deras hårfärg ljusare, men inte helt, blir den rödaktig. Det betyder att för att få den önskade färgen måste du måla med henna flera gånger.

Andra recensioner av tjejer om vit henna för hår är inte så bra, de säger att Hennas handling inte uppfyller de angivna kraven. Håret efter färgningsförfarandet blir gult eller giftigt rött.

Andra recensioner av tjejer om vit henna för hår är inte så bra, de säger att Hennas handling inte uppfyller de angivna kraven. Men sådana recensioner är sällsynta.

Fördelarna och nackdelarna med vit henna

Vita hennaas positiva egenskaper inkluderar:

 • effektivt lättar håret;
 • Från svart är det väldigt svårt att gå vit och ofta tjejer väntar på att håret blir naturligt och börjar sedan tända. I det här fallet är det inte nödvändigt att vänta, för några procedurer ska håret bli vit;
 • det finns naturliga ingredienser;
 • färga helt håret;
 • lågt pris

Anta inte den vita henna och färglös - samma sak. Färglöst stärker håret och vit är ett färgämne.

Anta inte den vita henna och färglös - samma sak. Färglöst stärker håret och vit är ett färgämne.

Trots de positiva egenskaperna kan vit henna för hår vara skadligt.

Recensioner av personer som har provat det här verktyget anger följande:

 • omöjligheten att förutsäga om färgningen kommer att lyckas och om den blir vit och inte röd;
 • Ej lämplig för grå hår eller kemiskt krökt;
 • färgen tvättas snabbt, om två månader blir det nödvändigt att färga håret igen;
 • Efter färgning med henna håller vanligt färg inte mycket bra, så att om färgning inte fungerar kan du inte omedelbart återgå till normal färg;
 • Eftersom vit henna har kemiska föroreningar, rekommenderas det inte att perederzhivatfärg på håret, detta kan bidra till deras förlust.

Enligt många frisörers uppfattningar bör håret inte vara särskilt beredd innan färgning. För att minska effekten av dess komponenter på huden, rekommenderas det inte att tvätta håret i flera dagar.

Enligt många frisörers uppfattningar bör håret inte vara särskilt beredd innan färgning. Innan du målar med vit henna, för att minska effekten av dess komponenter på huden, rekommenderas det inte att tvätta håret i flera dagar.

Nödvändiga material och verktyg

Om hårmålning görs personligen behöver du en viss uppsättning verktyg:

 • gummihandskar, kan användas och polyeten;
 • Vattentät polyetenkapa så att du inte får dina kläder smutsiga.
 • vanliga porslinskoppar, som kommer att hällas varmt vatten för utspädning av pulver;
 • plast eller glasstång för omröring av henna;
 • petroleumgel eller annan fettkräm;
 • vit henna tvättvårdschampo;
 • borste, tandborste för att applicera färg på håret;
 • speciellt uppvärmningslock på huvudet, om inte, kan du använda en plastpåse och en vanlig handdukslind på cellofan.

Om hårmålning görs personligen behöver du en viss uppsättning verktyg.

Vit henna hårfärgsteknik

Enligt tjejerna är det enkelt att färga håret själv. För att göra detta, späd blandningen i enlighet med anvisningarna.

Nedan följer en steg-för-steg instruktion om hårfärgning med vit henna:

 1. Färgen ska appliceras på hårrötterna och fördela det jämnt över hela längden. Således är allt hår färgat.
 2. För en bättre effekt kan du försiktigt massera hårbotten.
 3. När henna redan har applicerats på alla hår som behöver färgas, är det nödvändigt att använda ett speciellt uppvärmningslock. Men detta kommer inte att fungera för personer med känslig hud, och obehaglig irritation kan uppstå.
 4. Att hålla färgen på håret. Sammansättningen hålls på huvudet från 10 till 30 minuter, tiden beror på den ursprungliga hårfärgen. Om håret var ljust, då skulle tiden vara mindre, om det var mörkt - mer.
 5. Maximal henna kan vara på håret inte mer än en halvtimme. Om detta är den första förtydligandet, bör kompositionen inte hållas i mer än 20 minuter. Långvarig närvaro av henna på håret påverkar krullarna ända till dess förlusten.
 6. Vid slutet av färgningsproceduren måste henna tvättas av med mycket varmt vatten.
 7. Då appliceras en närande balm på håret, det måste hållas i 10-15 minuter.
 8. Återigen tvättas krullarna med mycket varmt vatten och torkas.

Enligt tjejerna är det enkelt att färga håret själv. För att göra detta, späd blandningen enligt instruktionerna.

Ibland händer det att håret efter den första färgen inte förvärvar den önskade färgen, i det här fallet rekommenderas att man utför en färgning, men inte tidigare än i en vecka.

Hårvård efter färgning vit henna

I naturen torkar henna hår och mänsklig hud, så de behöver kontinuerligt matas med speciella masker efter färgningsproceduren. De bör baseras på vegetabiliska oljor och äggulor.

Efter varje hårtvätt minskar färgmättnaden något.

För att hålla henna på håret längre, är det för första gången efter färgning nödvändigt att tvätta håret om tre dagar, inte tidigare.

Efter varje hårtvätt minskar färgmättnaden något.

Enligt recensioner av tjejer som färgat hår med vit henna är det klart att för att bevara färgen är det nödvändigt att använda dyra schampo och balsam.

Om det inte finns något brådskande behov är det bättre att inte färga håret oftare än en gång i månaden. Annars blir håret styvt och obehagligt för beröringen.

För att hålla färgen bättre, kan krullarna sköljas i citronsaft eller vinäger utspädd i vatten. På apoteket kan du köpa masker med hög proteinhalt, de kommer att mätta håret med alla nödvändiga näringsämnen, återfuktas och göra dem trevligare att röra vid.

För att hålla färgen bättre, kan krullarna sköljas i citronsaft eller vinäger utspädd i vatten.

Vad är resultatet av färgning?

Alla människor borde förstå att det är omöjligt att förutse vad resultatet kommer att vara på 100%. Även om vita henna har naturliga hårkomponenter, är flickornas recensioner väldigt negativa, eftersom det är omöjligt att bleka håret helt utan kemi.

Därför bör du inte förvänta sig att krullarna blir mer hälsosamma och naturliga. Men för att lätta håret i ren vit färg - det här är ett av de bästa verktygen.

Antalet behandlingar beror på den ursprungliga hårfärgen. Ibland finns det fall där vit henna inte kan göra en perfekt vit färg, håret kommer att ha en rödaktig nyans. Det beror på de personliga egenskaperna hos en persons hår.

Användningen av vit henna för att stärka håret

Vit henna är bäst att använda målade blondiner, med lösa lockar. Vitt henna vet emellertid inte hur man förstärker hårrötterna, fast det här är vad som står på förpackningen med färg, men det är inte sant.

Mycket ofta förvirrar tjejerna vita henna med färglös. Färglös innehåller inte kemikalier, det används för att stärka rötterna, förbättra håret. Uppgiften med vit henna är att lätta håret.

Vit henna är bäst att använda målade blondiner, med lösa lockar. Men ibland hjälper brunetter.

Använd vit henna för att spola ut annan färg.

Många tror att vit henna är ett bra sätt att ta bort färg. Faktum är att det är strängt förbjudet att ta bort den vita hönafärgen.

I det här fallet förvirrar människor ofta vit henna med färglös eller iransk, vilket inte skadar håret, utan snarare återupplivar dem. Vit henna innehåller också en stor mängd väteperoxid, det bidrar inte till att andra färg avlägsnas. Det här verktyget är endast lämpligt för att lätta mörkt hår.

Om färghår färgning inte var mer än två veckor sedan rekommenderas det inte att använda vit henna.

Håret har inte återhämtats helt efter den första färgen, om du ger en dos av det här verktyget ovan, finns det stor sannolikhet för håravfall.

Endast en erfaren frisör kan tvätta färgen från håret med hjälp av vit henna, vem vet hur man ordentligt spädar blandningen och neutraliserar den omedelbart. Hemma rekommenderas det inte.

Det är viktigt att komma ihåg! Endast en erfaren frisör kan tvätta färgen från håret med vit henna, vem vet exakt hur man blandar blandningen och omedelbart neutraliserar den. Hemma rekommenderas detta inte.

Vit henna är ett ganska effektivt sätt att lätta håret.

Recensioner av tjejer som har provat denna blandning noterar att i de flesta fall erhålls det önskade resultatet, men hårets tillstånd kan försämras. Därför rekommenderas att man applicerar fuktgivande masker och hårbalsam.

Från den här videon kommer du att lära dig om vit henna "Moran" och lätta hår med hjälp.

Den här videon kommer att berätta hur man lyser håret med henna.

I den här videon gav du information om det ofarliga hårfärgen.

Hur tänder håret med vit henna

Den moderna kosmetiska industrin producerar en mängd olika verktyg som gör det möjligt för alla att köpa ett blont färgat hår. Ett sådant steg gör det möjligt att drastiskt ändra bilden eller bara för att lätt uppdatera utseendet. Vit henna är en av de populära klargörare som används i frisör.

Sammansättning och egenskaper

Vit henna är ett färgämne som används för att lysa håret i 5-6 toner. Den består av följande kemikalier:

 • väteperoxid;
 • ammoniumpersulfat;
 • karboxylerad metylcellulosa;
 • magnesiumoxid;
 • magnesiumkarbonat;
 • vatten;
 • citronsyra.

Dessutom innefattar kompositionen en liten mängd färglös henna.

Huvudskillnaden av vit henna från färglös och koppar är deras ursprung. Det första verktyget är ett syntetiskt färgämne, och de två sista - naturligt naturligt.

Naturlig henna, som erhålls från Lawsonium-växten, ger möjlighet att läka håret, mätta dem med näringsämnen och ge dem glans och elasticitet. Vita henna har inte läkande egenskaper, det hjälper bara att lätta håret.

Moderna professionella färger och klargörande medel kännetecknas av relativ säkerhet och sparsam handling, som emellertid inte är karakteristisk för vit henna. Det förstör hårets naturliga struktur, men strikt överensstämmelse med instruktionerna minimerar eventuella negativa effekter.

Användningsförmåga

Henna är ett effektivt botemedel mot blekande hår. Detta verktyg används ofta för att markera enskilda strängar.

Innan du väljer ett verktyg bör du ta hänsyn till några nyanser. Om krullarna var målade i en mörk färg relativt nyligen (upp till 1,5 månader sedan) kan resultatet vara oförutsägbart:

 • gul eller koppar nyans;
 • ojämn färgning;
 • inget resultat.

För att lätta mörkt hår, bör proceduren utföras upprepade gånger för att uppnå önskad färg. I detta fall bör intervallet mellan tillvägagångssätt vara minst 1 vecka.

Fördelarna och nackdelarna med vit henna

Det har ett antal fördelar:

 • låg kostnad;
 • enhetlig färgning av hela hårets hår;
 • möjligheten att använda verktyget hemma i avsaknad av självfärgningsupplevelse.

Den obestridliga fördelen är möjligheten att självtimera Hennas påverkan på håret. Detta gör att du kan lätta dem för 1 - 6 toner, samtidigt som du behåller naturen i färg och struktur.

Den huvudsakliga nackdelen är närvaron av hög koncentration av väteperoxid i kompositionen av vit henna. Eftersom det är kemiskt nästan identiskt med sammansättningen av konventionella bläck, är sannolikheten för ett resulterande sprött livlöst, svagt hår och håravfall inte uteslutet.

 • För att förhindra en allergisk reaktion på henna före första användningen rekommenderas det att utföra ett test: några droppar av kompositionen appliceras på ulnarvikten. Om det inte finns några allergiska manifestationer (klåda, rodnad, utslag) inom 2 dagar kan medlet användas.
 • Det är nödvändigt att avstå från att färga med vit henna, om mindre än en månad har gått sedan hårets föregående skuggning. Detsamma gäller hår som har kemiskt krökt sig. Om du inte följer dessa regler kan förtydligandet vara ojämnt.
 • Henna ska inte användas i närvaro av torrt, skört och orubbligt hår, eftersom deras ljussättning kan försämra deras tillstånd och utseende väsentligt. I detta fall krävs tidigare behandling och återvinning av hår.
 • Användning av felaktigt förberedda vita henna kan orsaka hårbotten brännskador och håravfall.

Hårapplikation

Universella instruktioner för henna hårfärgning existerar inte. Preparatet, beredningstiden och det möjliga resultatet kan variera avsevärt beroende på tillverkaren.

Hårförberedelse för proceduren

Speciell beredning av hår för belysning är inte nödvändigt. Det är viktigt att bara överväga din naturliga färg eller tiden som gått sedan senaste färgen. Dessutom rekommenderas det inte att tvätta håret i 1 till 2 dagar före blekning för att minska de negativa effekterna av komponenterna på huden och håret.

Vit Henna Hår Blekningsteknik

I processen med färgning behöver:

 • handskar;
 • hårfärgborste;
 • handduk;
 • kräm;
 • icke-metalliskt kärl för utspädning av klargöraren.

För att bereda kompositionen av vitt hennapulver måste blandas med ett oxidationsmedel.

Mängden Henna som behövs för blekning beror på längden på locken, hårets densitet, dess ursprungliga färg och önskat resultat. Till exempel: en genomsnittlig hårlängd kommer att kräva 2 förpackningar av produkten.

Ansökningsregler och färgtid

 • Tidigare kan huden i nacken och pannan smutsas med vilken grädde som helst för att förhindra att brännskador uppträder.
 • Vit henna appliceras på hela ytan av håret, stränga efter sträng med en pensel. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt rötterna.
 • Därefter fördela kompositionen i hårets tjocklek och massera håret i rötterna.

När det gäller att markera enskilda strängar appliceras kompositionen längs hela längden av krullen från rötterna eller drar tillbaka från dem med 0,5-1 cm.

Tiden för färgning med vit henna beror på den specifika tillverkaren och är i regel 10 - 40 minuter. Hårets tillstånd, dess färg och det förväntade resultatet är också viktiga. Ägare av mörkt hår för att uppnå önskad effekt rekommenderas att hålla henna på håret under den maximala tiden som anges i anvisningarna. Vid behov kan färgning upprepas efter 1-2 veckor.

Efter den nödvändiga tiden för förtydligande av färgkompositionen ska sköljas ordentligt med rikligt med rinnande vatten. Det är bättre att inte använda schampo, det är viktigt att konsolidera resultatet av färgning. Efter avslutad tvätt av Henna, applicera balsam på håret. Detta förhindrar överhettning av hårbotten och mjäll.

Foto före och efter hennaförtydligande

Hårvård

Användningen av vit henna i den obligatoriska ordern kräver ytterligare vård av håret. För dessa ändamål lämpar sig som professionella verktyg som tillverkas av kosmetiska industrin och olika fuktgivande och närande kompositioner som skapas i hemmet.

Att ta bort färg

Vid misslyckad färgning av håret med resistenta färgämnen kan vit henna användas som tvätt. Men det bör komma ihåg att denna åtgärd är en kemikalie, inte en naturlig ljusare, och dess användning direkt efter färgning kan avsevärt försämra hårets hälsa och provocera dess förlust. Curls, målad i en mörk färg, i en session blir bara lättare med 2-3 toner.

Instruktioner för användning

Blanda 30 gram vit henna, 30 ml oxidant, 60 ml varmt vatten och 15 gram schampo. Rör tills mjuk och applicera över hela hårets längd. Håll i 20 minuter, skölj med schampo och balsam.

Inköp och urval av medel

På världsmarknaden finns det många tillverkare som producerar vit henna. Produkter kan köpas både i specialaffärer och på Internet-sidorna. De mest populära företagen är för närvarande:

 • Blonde Henna producerar verktyget i 3 versioner - "Super", "Bioprotection" och "Balayage" (för att markera strängar). Prisintervallet är från 260 till 280 rubel per henna-paket.
 • Phytocosmetics - kostnaden för produkten är 60 - 85 rubel.
 • Stimulus-Color Cosmetic - priset varierar från 28 till 50 rubel.
 • ARTColor - Kostnadsintervallet är 35-45 rubel.

Vit henna för hår

Henna är ett naturligt färgämne som erhållits från löv av Lawsonia - en buske som växer i heta länder (arabiska länder, Nordafrika, Indien, Pakistan). Denna naturliga färg fyller håret med en djupt livlig färg (som regel olika nyanser av koppar), ger den glans och fluffighet och bär ingen skadlig belastning på kroppen. Från stammarna till Lawsonia får du en annan typ av henna - färglös. Hon färgar inte håret, men har ett antal användbara egenskaper som framgångsrikt används för hårvård. Denna naturliga botemedel stärker, återställer och förtorkar håraxeln, förbättrar blodcirkulationen, väcker hårsäckarna och därmed slutar håravfall. Svaga skadade tips blir skina och tjocka. Produkten "White Henna" lockar konsumenterna främst av sitt namn, vilket nämner denna underbara naturliga ingrediens. Det måste genast sägas att det inte finns någon vit henna i naturen. Låt oss försöka lista ut det.

Vad är det

Påskriften på förpackningen anger att det är en hårklarare. Utvecklarna lovar att om du applicerar produkten till mycket mörkt eller brunt hår, kan du snabbt lätta dem med 5-6 toner och få önskat resultat - pärla eller askfärg (blont). Minns att missfärgningen är resultatet av exponering för aggressiva ämnen, oxidanter som tränger djupt in i håret gör det poröst och "tvättar" naturliga pigment ut ur det, vilket berövar det av färg. Naturliga färgämnen är inte kapabla till en sådan "meanness", vilket innebär att "vit henna" innehåller kemiska komponenter. Och i kompositionen indikeras faktiskt:

 • Ammoniumpersulfat;
 • Väteperoxid;
 • karboximetylcellulosa;
 • Magnesiumkarbonat;
 • Citronsyra och andra.

Med andra ord är det ett färgämne av kemiskt ursprung för lättare hår. Emellertid innehöll tillverkaren små mängder naturliga tillsatser: till exempel samma färglösa henna, extrakt av vissa växter (kamomill, vit citron), kitosan. Förekomsten av dessa komponenter är avsedd att mildra blekprocessens irriterande effekt på håret och huden, för att göra det mer mildt. När du använder henna är det mycket viktigt att noggrant studera och följ noggrant instruktionerna.

Hur man odlar?

För att framställa färgningslösningen blandas oxidationsmedlet med hennapulver i en icke-metallisk behållare. I vissa fall tillsätts varmt vatten och lite schampo till blandningen för att göra kompositionen bättre applicerad. Proportionerna för beredning av läkemedlet, exponeringens längd och resultatet kan variera något beroende på tillverkaren. Mängden pulver är valt annorlunda, det beror på hårets och längdets tjocklek. Felaktig förberedd blandning kan orsaka försämring av håret och bränna även huden. Det är viktigt att notera att verktyget måste testas för känslighet för komponenterna före användning. Vid bögen av armbågen för att applicera en liten komposition och vänta några timmar. I avsaknad av tecken på allergi kan färg användas. Innan blekning rekommenderas att du inte tvätta håret för ett par dagar, bör detta minska den irriterande effekten av läkemedlet på din hud och hår.

Om du nyligen målade eller permed, måste du vänta en månad eller två för missfärgning. Annars kommer dina lockar att bli som torrt halm och börjar smula.

Men det här är bara en sida av myntet. Faktum är att Henna är mycket oförutsägbar på nymålat hår, särskilt av en mörk färg. Så, om du inte vill bli en sjöjungfru med gröna trådar, ha tålamod, vänta tills färgen är tvättad och ditt hår blir starkare. Torrt, sprött och splittrande hår som är benäget för förlust bör behandlas först och sedan lysas.

Hur ansöker du?

Före målning måste huden på pannan och nacken längs hårlinjen smörjas med en tjock grädde för att skydda den mot eventuella brännskador och irritation. Den beredda kompositionen med en borste appliceras på hårrötterna, uppdelade i strängar och sedan noggrant fördelade över hela längden. I slutet måste du se till att beläggningen är likformig i färgkompositionen. För att göra detta massera dina händer runt huvudets huvud, från rötterna. Om henna används för att framhäva, appliceras kompositionen längs hela längden av strängen från rot till spets eller vid behov inryckning av 1-1,5 cm från rötterna. Den färgade strängen förpackas sedan i folie. I vissa instruktioner rekommenderas att du lägger på en hatt eller cellofan efter det här och wrap huvudet med en handduk med en handduk för att förbättra blekningsprocessen. Men om du har känslig hud kan du göra det utan det.

Varaktigheten av missfärgningen kan vara annorlunda: från 10 till 40 minuter och beror på hårfärgen före proceduren och på resultatet du behöver. Om du till exempel har ljuskullar, kommer 10-15 minuter att räcka för att uppnå ännu större missfärgning. Ägaren till de mörka strängarna måste vänta maximal tillåten tid enligt instruktionerna. Observera att om hårets tillstånd inte är det bästa, men av någon anledning väljer du fortfarande att missfärga, är det bättre att hålla färgen så liten som möjligt, annars är resultatet inte svårt att gissa - överdriven, svagt kammade hår som kommer att falla ut dåligt. Förvänta dig inte bländande vithet från första gången om du har mycket mörkt hår. Förfarandet måste upprepas flera gånger tills du uppnår önskad effekt. Detta bör ske med intervaller på inte mindre än 1,5-2 veckor, om du bryr dig om skönhet och hälsa hos ditt hår.

På olika sätt att lätta håret lär du dig av följande video.

Hur man tvätta bort

Efter färgning måste håret tvättas mycket väl med rinnande vatten. Även om White Henna innehåller naturliga tillskott som lindrar den irriterande effekten av färgens kemiska komponenter, är det bättre att applicera en fuktgivande och fuktgivande balsam på de våta strängarna efter sköljning, håll i 5-10 minuter och skölj sedan. För bättre konsolidering av resultatet efter färgning rekommenderas att du inte tvätter håret i flera dagar. Det är inte överflödigt att dra fördel av de helande egenskaperna hos masker eller balm för att få ditt hår i form efter "stressen".

Tar han fläckfärg efter henna?

Det är tveksamt om ett nytt färgämne tar håret efter att ha färgat det med henna. Och faktiskt: många kvinnor som använde "White Henna" och som ville ändra färgen på frisyren igen, notera att den nya färgen inte passar bra, och resultatet är en ojämn färgad färg. I det här fallet är det bättre att vänta minst två månader och sedan försöka göra på ett annat sätt. Det är vettigt att först måla en separat sträng på ett inkonsekvent sätt, utvärdera resultatet och först därefter gå vidare för att ändra bilden. I många fall måste dock kvinnorna tillgripa en radikal teknik - avskurna de hennafärgade krönen, och ändå ändra frisyren.

recensioner

Du kan hitta tillräckligt med feedback från konsumenterna missnöjda med hårets tillstånd efter att ha använt vita henna. Enligt dem, efter färgningsproceduren blev krullarna tråkiga och torra, de började falla ut och dåligt kamma. Men trots detta noterar många av dem en bra vitareffekt och säger att de skulle rekommendera det som ett effektivt avfärgningsmedel. Många av dem som tvärtom är mycket nöjda med resultatet, samtidigt som man noterar att hårets tillstånd var tillfredsställande. Det kan antas att kvinnorna i det första fallet brutit mot teknikens beredning av kompositionen och användningsreglerna, i synnerhet missbrukade procedurens längd eller blekt håret som upprepades målade. Det är uppenbart att försvagad, bräcklig krullning av en sådan kemisk process som missfärgning inte kommer att öka hälsan, men tvärtom kommer att göra dem ännu mer utsatta. Nästan alla noterar, utan tvekan, det billiga priset på det här verktyget, vilket i hög grad bestämmer valet.

Fördel och skada

Den obestridliga fördelen med henna över andra hårfärger är närvaron av naturliga komponenter i dess komposition, vilket ger ett bra färgningsresultat utan att håret skadas. Med hjälp av detta färgämne kan du förvandla svart hår till snövit i några få procedurer, vilket är ganska svårt att uppnå med andra medel. Vita henna masker, åldrade i högst fem minuter, kan användas av naturliga eller färgade blondiner för att eliminera mjäll och överdriven fetthet, men för tjejer med mörka lockar fungerar de inte.

Vit henna kan med framgång användas för hårborttagning. I butikerna hittar du speciella formuleringar för hårborttagning, var det kommer. Användarvänlighet gör att du kan utföra blekningsproceduren hemma, men om du använder den felaktigt kan du skada håret från att torka det över i hårbotten. Noggrann överensstämmelse med reglerna och tiden för färgning, det obligatoriska känslighetsprovet minimerar dessa risker, och då kan du få utmärkta resultat till ett rimligt pris.

Brightening hårfärgning vit henna. recensioner

En artikel om ämnet: "Lightening Hair With White Henna Dye. Reviews" från professionella.

Visst hörde du om naturliga hennaas mirakulösa egenskaper. Och var du tvungen att hantera vit henna för att lätta håret? Om inte, kommer den här artikeln vara mycket användbar för dig och kanske även hjälpa dig att undvika det dödliga misstaget som kan kosta dig inte bara ditt hår.

Vita och naturliga Henna - släktingar?

Naturlig Henna har använts av orientaliska skönheter i mer än ett hundra år. Det ger håret en gyllene nyans och samtidigt berikar håret och hårbotten med vitaminer. Och allt för att detta färgämne är gjord av bladen av den riktiga växten - lavsony, som odlas i öppna områden i norra och östra Afrika. Bladen används för färgning, men stammen har ingen färgverkan, men den är inte sämre än den lövande delen av växten för dess helande egenskaper, därför är färglös henna tillverkad av den.

Vad sägs om vit henna? Vad består det av?

Om du tror på tillverkarnas namn och löften kan den här färgen lätta krullarna på en gång med 4-5 toner och samtidigt stärka hårstrukturen, berika med näringsämnen och förbättra det främre utseendet. Men är det kapabelt att detta innebär växtens ursprung? Hur, utan kemisk exponering, kan du lätta håret?

Vi fortsätter utredningen och tittar på sammansättningen av vita henna. Så, mirakelfärgen med en ledtråd av naturligt ursprung består av:

 • väteperoxid;
 • magnesiumkarbonat;
 • magnesiumoxid;
 • ammoniumpersulfat;
 • karboxylerad metylcellulosa;
 • citronsyra;
 • vatten.

Åh ja! Även i kompositionen finns en liten mängd färglösa henna. Men alla dess medicinska egenskaper överskuggar de aggressiva effekterna av kemiska föreningar som är nödvändiga för att lätta håret. Självklart har detta verktyg inget att göra med naturlig och säker henna, men är en billig och osäker kemikalie.

Hur påverkar vit henna hår?

Vit henna, som vilken klarare som helst, tränger djupt in i hårstrukturen och tvättar aggressivt ut färgpigmentet och samtidigt alla näringsämnen. Samtidigt blir håret lös, torrt och sprött. En liknande effekt är typiskt absolut för alla klarare. Skillnaden är endast i graden av negativa effekter på håret hos de ämnen som ingår i organet

Vit henna är baserad på väteperoxid, som reagerar med andra kemikalier färgämne, bildar hydroperid - en av de mest destruktiva hårförtydligarna.

White henna - recensioner av offer

Producenter av vit henna misstog inte när de innehöll en växt i namnet på färgämnet, vilket är känt för dess fördelaktiga håregenskaper. Troende reklam skyndade massorna av tjejer till butikerna för mirakelklararen, och som ett resultat var det mildt, besviken över resultatet. Naturligtvis hade henna ingen positiv effekt på håret. Men snarare motsatsen. Vissa tjejer orsakade oåterkallelig hårskada, som nu kan fixas endast med en kort hårklippning.

Trots att det är värt att hyra, blev håret lättare i flera toner åt gången, det vill säga verktyget klarade sig med sin uppgift. Men här var det inte utan nyanser. Någon hade tur och krullarna förvärvade en något gulaktig nyans, som sedan lätt skulle kunna lackeras med grädfärg. Efter tvättning såg någon sig i spegeln som en fläckig, ljusrött tigerung. Svårigheter uppstår också när man försöker repaintera i en mörkare färg efter blekning med vit henna. Färgen faller inte smidigt och tvättas snabbt.

I allmänhet bedömer cirka 70% av tjejerna som använder vit henna, dess effekt på håret som extremt negativ, och ungefär 60% är också missnöjda med färgfärgen. Är vit henna så illa?

Det är allt mitt fel

Faktum är att effekten av spotting eller katastrofala hårbrott är möjligt med absolut något ljusmedel. Det handlar om den ursprungliga strukturen och färgen på håret. Om innan håret först var starkt försvagat eller ojämnt målade, är det naturligt att förvänta sig de effekter som anges ovan efter proceduren.

Negativa recensioner beror huvudsakligen på att på grund av namnet "White Henna" och löften om att verktyget omedelbart kommer att göra flickan till en snövit blondin, förväntas mirakelverktygets kunder en underbar reinkarnation som förmodligen inte kan uppnås med hjälp av andra "naturliga" klargörare. Därför fäster de inte vikt vid instruktionerna och varningarna på förpackningen. Och när de fick effekten, som efter att ha använt en konventionell kemisk klarare, bröt de sig i rättfärdig ilska. Även om vita henna inte ska skylla här - gjorde hon allt hon kunde, i enlighet med kapaciteten i dess sammansättning. Det är allt mitt fel.

Hur man använder vit henna

Vad som än kan sägas, har vita henna fortfarande två obestridliga fördelar:

 1. Hon lyser verkligen håret väl.
 2. Dess kostnad är en storleksordning lägre än andra klarare.

Därför, trots att många experter länge har skingrat myterna om de här mirakulära egenskaperna, fortsätter människor fortfarande att aktivt köpa den. Om du fortfarande väljer att använda vit henna för att lätta håret, notera några tips.

 • Före användning, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera lite färg på armbågen och vänta några minuter. Om huden inte är täckt av utslag eller blåsor kan du fortsätta proceduren.
 • Se till att du inte färgar ditt hår i minst en månad eller tillåter det, annars riskerar du att antingen bli en spotted cub eller håret bara börjar falla ut.
 • Använd inte henna om du har mycket löst eller torrt hår. Så du kommer att orsaka irreparabel skada på dem, som bara kan korrigeras med hjälp av frisörens sax.
 • Förvänta dig inte att efter ett förfarande kommer du att vända dig från en brinnande brunett till en snövit blondin. Efter den första färgen kommer du sannolikt att bli ljusröd. För att uppnå önskad effekt kan det ta mellan 1 och 7 behandlingar beroende på den ursprungliga hårfärgen.
 • Ett par veckor före och några dagar efter färgning med vit henna, ordna en marathon av hälsabehandlingar för ditt hår (näringsmässiga masker, balm, salongprocedurer). Detta kommer att bidra till att överleva det svåra testet av hydroperid inte bara försvagat, men helt friskt hår.
 • Var uppmärksam på färgens hållbarhet på förpackningen. Om du använder ett expired färgämne kan du bränna ditt huvud eller orsaka intensiv håravfall.
 • Och viktigast av allt. Läs noggrant instruktionerna på förpackningen och förvänta dig inte ett mirakel från vit henna! Det är trots allt en vanlig billig klarare. Och inte mer.

Kom ihåg! Vit henna är inte riktig henna! Inte ett vegetabiliskt medel kan inte tända håret.

Var uppmärksam och ta hand om din hälsa.

© Artikel författare: Daria Mazko

Särskilt för webbplatsen 24hair.ru

Många människor vet vita henna för att lätta håret som ett billigt verktyg som du kan göra strängar mycket ljusare och spendera lite pengar på det.

Om verktyget

Vit henna är ett naturligt medel som hjälper till att lätta strängarna i flera toner.

Efter applicering på håret blir de antingen vita eller mycket ljusa, beroende på vad den ursprungliga färgen var.

Henna är självklart ett naturligt färgämne som extraheras från löv av Lawsonia. Det är en växt som växer i Egypten, Indien och ett antal andra heta länder.

Henna-färgning anses vara mild på grund av denna produkts naturlighet, dvs. Det skadar inte håret som färg baserat på aktiva kemiska komponenter.

Vissa använder naturliga Henna inte bara som ett lysmedel, men också som en ingrediens för en mask som kan övervinna problem som fet hud, liksom mjäll.

Den inköpta vita hennaen, som erbjuds av butikerna, har emellertid inte sådana egenskaper, och de gör det inte från lavsonia men av samma kemiska ingredienser: väteperoxid, magnesiumoxid, ammoniumpersulfat etc.

Lättnadshår med ett sådant verktyg förekommer i det vanliga scenariot: ingredienserna verkar på hårets kärna och förstör pigmentet.

Emellertid ger den önskade effekten av lätta läkemedel, även om det inte är lika säkert för håret som det kan vara med en naturlig botemedel.

Enligt tillverkarna lyser vit henna hårfärgen med minst 5 toner, men det beror faktiskt på din naturliga färg.

Från naturen är det osannolikt att vita strängar kan göras vita, sannolikt kommer färgen att bli röd eller grön.

Konsumentrecensioner säger att för att få den önskade effekten, och för att få den slutliga färgen att se vacker och jämnt ligga på håret, kommer ytterligare toning att behövas.

Den största fördelen med vit henna är dess pris. Om man ansöker betyder det för ett friskt hår, då kommer speciella problem sannolikt inte att uppstå.

Emellertid kan redan skadat torrt och sprött hår vit henna väsentligt skada, så i det här fallet bör det användas noggrantare.

Detta verktyg torkar tydligt trådarna och hårbotten, så för den initialt torra huden borde du inte använda den.

Särskilt viktigt och korrekt förbereda kompositionen för lättnad, eftersom ett felaktigt utspätt eller för koncentrerat läkemedel kan orsaka inte bara irritation i hårbotten, men de mest verkliga brännskadorna.

Det påverkar låsens hälsa: för torr, kommer de att se ut som halm och kan börja falla ut.

Det är nästan omöjligt att återställa de henna-skadade trådarna, så det rekommenderas att läsa instruktionerna innan verktyget används.

Fördelar och nackdelar med medel

Det finns inte så många fördelar med vit henna: det är ett pris och en aggressiv komponent som synligt kan lätta håret på en gång i flera toner.

Samtidigt är det troligt att det inte kommer att bli möjligt att hitta billigare medel - även den billigaste färgen kommer förmodligen att kosta mer än vitt henna.

På internet hittar du recensioner av kvinnor som var missnöjda efter färgning med vit henna.

Detta beror på verktygets brister: det torkar lockar och hårbotten, deformerar strängarnas struktur, kan orsaka deras bräcklighet, svårighet att kamma och andra problem.

Detta beror på de kemiska komponenterna som utgör produkten, såsom ammoniumkarbonat.

Samtidigt är aggressiva kemiska element i det här verktyget minimal, eller de är helt frånvarande - det här är också en signifikant minus.

Nackdelen med vit henna är det faktum att endast mörka blonda strängar kommer att bli tända till mycket ljusa eller vita, men om håret är svart så kommer det att bli klart, men det kommer inte att glädjas åt dig.

Efter exponering av vita henna på mörka strängar blir de täckta med fläckar av olika färger (grön, röd etc.), och det blir mycket svårt att bli av med den här effekten.

Följaktligen kan vit henna endast användas av de med hår som redan är lätta, och du behöver bara göra det ännu ljusare.

Fördelarna med detta färgämne kan tillskrivas, kanske, användarvänlighet - för att lätta håret, följ bara de enkla instruktionerna som finns på förpackningen.

Du behöver inte gå till salongen - det hjälper dig spara pengar.

Men det finns en fara i självbelysning - om något går fel kan du bränna både hår och hårbotten, och även de mest godartade färgerna kan inte användas under en längre tid.

Om du läser recensionerna blir det tydligt att användningen av vit henna för det mesta har vissa nackdelar - utan speciell skada kan verktyget endast användas för friskt hår.

Samtidigt, efter färgning, blir deras hälsa och utseende värre, så du måste tänka i förväg om vilka ytterligare vårdprodukter du ska använda för att återställa dina strängar till hälsa.

Du kan använda både hemåterställande masker och inköpta objekt, men du borde stämma överens med att du måste använda dem i minst 2-3 månader för att få till och med relativt friska krullar tillbaka till det normala.

Om de redan är skadade, är det enda sättet att rädda dem att inte använda vit henna för färgning.

Det är bättre att välja ett mer godartat botemedel eller gå till salongen, där experter kommer att utföra färgningsproceduren enligt alla regler och ge dig tips om att ta hand om skadade lockar.

Hur färgar håret med henna?

Vita henna säljs vanligen tillsammans med instruktioner för användningen, så det borde inte vara några problem med att lätta strängarna.

Du måste dock vara försiktig och noga följa alla förhållanden för att inte bränna krullarna och inte få brännskador på huvudet.

Efter att ha studerat instruktionerna kan du fortsätta med förberedelserna av organen. För att göra detta måste en lämplig mängd pulver spädas med varmt vatten och sedan låta blandningen värmas upp lite i vattenbadet.

Det är nödvändigt att närma sig beräkningen av mängden pulver särskilt ansvarsfullt - det beror på hur lång och tjock dina krullar är.

Innan du använder verktyget är det nödvändigt att kyla lite.

Medan vit henna insisterar på ett vattenbad kan du tvätta håret, eftersom du bara kan applicera produkten på ett vått hår.

Och sedan ska de tvättas för att avlägsna rester av styling samt damm och smuts från strängarna. Efter att du har svalnat verktyget kan det appliceras på krullar.

Det är nödvändigt att distribuera henna jämnt, men det är inte alltid lätt, eftersom det är dåligt för sängen. För att underlätta din uppgift, kan du lägga till lite shampoo till henna.

Vid målning bör särskild uppmärksamhet ägnas åt rötterna - det är på dem att mer henna appliceras.

Resten av produkten ska fördelas jämnt över håret, och senast appliceras henna på hårets ändar.

Det enklaste sättet är att fördela produkten med en kam - så att du kan måla alla strängar jämnt, förutom att du kan se bättre på det kammade håret om det är nödvändigt att lägga färg någonstans.

Efter att blandningen är fullständigt applicerad bör håret stängas med cellofan och en handduk för att skapa effekten av en bastu.

Håll henna på håret du behöver så mycket som anges i anvisningarna. Denna siffra beror på hur mycket du vill lätta håret.

Men även för maximal effekt rekommenderas det inte att hålla henna på håret i mer än en halvtimme, eftersom det kan skada dem.

För minimal förtydligande kommer det att vara tillräckligt att hålla henna på hårets huvud i 10 minuter.

Efter slutet av lätta bör du applicera en mjukgörande balsam på håret och tvätta inte eller fuktiga håret under de närmaste 2-3 dagarna för att bibehålla en bestående effekt av exponeringen för produkten.Nästa Artikel
Ombre hårfärgning: steg för steg instruktioner, variationer och fördelar