Regler för lättare hår med citron


Citron - en naturlig städare. I vardagen används den för avkalkning, rengöring av koppar och mässingsprodukter. Citronskivor serveras på ett bord som är parat med blåbär: så att tänderna blir vita. Och kvinnor utövas i allmänhet lätta hår med citron: sur frukt, tvätta bort pigmentet, förstör inte krullarna.

Fördelar och effekter på hår

De fördelaktiga egenskaperna hos citron beror på det höga innehållet av vitaminer (A, Grupp B och C) och spårämnen (koppar, kalium, magnesium, fosfor och zink, kalcium). Tack vare dem sitter rötterna stadigt i glödlamporna, slätas i längd och får glans.

Hårbotten normaliserar talgproduktionen och eliminerar mjäll. Men den främsta effekten av citron - är lättare hår, vilket beror på det höga innehållet av organiska syror.

Lättnad med citron hjälper dig inte att bli blond, men efter det första förfarandet märker du att håret har blivit 1 ton lättare. Och när lättnad med färg, beroende på den ursprungliga hårfärgen och koncentrationen av blekningskomponenten, kan du göra håret ljusare upp till 4 toner - inte mycket mer med tanke på skadorna på den.

Citronfördelar:

 • Förfarandet strider inte mot hårets struktur.
 • Lättare hår kan vara under graviditet;
 • Hår efter ljusning med citron börjar att lysa;
 • Rötterna blir starkare;
 • Förlusten minskar
 • Krullar blir mycket mindre;
 • Försvinner mjäll.

Citron Nackdelar:

 • Med frekvent användning torkar strängarna;
 • Dåligt tvättade
 • Om du tvätta håret hårt, kommer det att göra det så hårt som halm;
 • Orsakar allergisk hudutslag vid överkänslighet mot produkten.

Hårlättnad

Med hjälp av citron kan du inte få vitt hår. Men du kan förutsäga dess förändring. I tabellen nedan hittar du källan och den resulterande färgen:

Den slutgiltiga effekten av förtydligande påverkas av faktorer:

 • Rod tjocklek Ju tjockare det är desto sämre pigmentet tvättas ut;
 • Stiffhetsstången. Ju hårdare håret desto sämre blir det ljusare.
 • Naturlig färg. Det är lättast att lysa ljuskrullningar, värre - mörka. Citron är nästan maktlös om håret är naturligt svart (svart pigment är det mest resistenta).

Brightening funktioner

 • Om krullarna är tuffa, gör en mjukningsmask för att förbättra ljusförstärkningseffekten.
 • För att lysa håret med citronsaft, köp färsk frukt. Store juice innehåller konserveringsmedel och ett färgämne;
 • Spara inte pengar när du ansöker - annars kan du hoppa över delar av hår som kommer att förbli oupplysta.
 • Brightening i solen ger dubbelt så stor effekt. Därför, efter applicering av masken, gå ut i klart väder eller bara stå i södra fönstret - ultravioletta strålar hjälper pigmenten att komma ut snabbare. 1 timmars sola är tillräckligt;
 • Om du har torra lockar, gör proceduren en fuktgivande mask.
 • Alla frisyrer;
 • Individuella strängar: Endast valda strängar, vilket hindrar dem från att kontakta resten av massan.

Förtydningsregler:

 • Innan det första förfarandet ska du kontrollera din känslighet för citron. För att göra detta, kläm lite juice och applicera den på huden bakom örat. Om röda kliar inte syns inom en timme kan du använda citron för att lätta håret.
 • För att tvätta citronsaften måste du hålla krullarna under lång tid under rinnande vatten. Om det torkar på håret, blir det kristall som blir täppt under vågorna på stången, vilket gör håret svårt.

Det rekommenderas att återställa skadat hår före lätta. Du behöver inte tvätta håret före proceduren. För beredning och applicering av en ljusmask med citron behöver:

 • Träspatel;
 • Keramisk skål;
 • spruta;
 • Borsta för masken.

Ibland behöver du en plastpåse och en handduk (recept anger om de behövs).

Recept för förtydligande

Hemma kan håret tändas med citron eller dess produkter: eterisk olja och citronsyra. Du kan använda dem i ren form eller i kombination med hjälpprodukter.

Ansökan i ren form

På mörkt, fet och normalt hår - det är möjligt på natten, på torrt och tunt - högst 2 timmar. Skölj med schampo.

När du har tvättat masken, använd en mjukgöringsbalsam.

Du kan tända inte mer än en gång i veckan.

Sprid 3 droppar eter på kammen och kamma de tvättade och torkade lockarna.

När du tvätter huvudet kan du lägga 5 droppar olja till 10 ml schampo (balsam).

Efter kamning behöver du inte tvätta håret. Du kan upprepa proceduren i en vecka.

Att lägga till vårdprodukter rekommenderas inte längre än 1 gång om 7 dagar.

Ljusmask med citron

Efter lätta ditt hår, tvätta håret med schampo. Det kommer att ta sköljning mjukgörande balm. Torka huvudet utan hårtork.

I kombination med citron fungerar de inte värre än väteperoxid, men skadar inte håret. Tillsammans kan de hantera även hennafärgade strängar.

Hur man lagar mat: från 3 msk. l. kanel och 100 ml olivolja för att göra en mush, tillsätt saften av 1 citron och 100 ml balsam. Blanda upp det.

Hur appliceras: Sprid längs hårets längd och isolera i 3 timmar. Torrt, tunt hår - upp till 1 timme.

Det tar bort pigmenten väl, vilket gör ljuset mer intensivt. Olja fuktar lockar. Maskan är lämplig för torrt och svagt hår.

Hur man lagar mat: Blanda 40 ml juice, olivolja och honung.

Hur man ansöker: fördela längs hårets längd m för att värma i 2-4 timmar.

Mjuk mask som passar alla hårtyper. Kefir torkar inte ut och hjälper till att lätta håret.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml kefir med 1 ägg, juice av 1 citron och 30 ml vodka, 10 ml schampo.

Hur man ansöker: fördela sig längs hårets längd, isolera och motstå minst 8 timmar.

Har en ljusande effekt, ökar effekten av citron. Ger en gyllene nyans till blont hår, koppar - mörkt.

Hur man lagar mat: häll 2 msk. l. blommar 200 ml kokande vatten. Kram saften av 1 frukt och blanda med den kylda infusionen.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Sätta åt sidan för natten. För torrt och tunt hår i 2 timmar.

Med väteperoxid

Citron och peroxid förbättrar ljuseffekten av varandra. Denna metod är inte lämplig för skadat hår: det finns hög risk för bränning. Även kvinnor med starka krullar rekommenderas att kontrollera deras styrka under proceduren var 5: e minut. Om strukturen är trasig ska masken tvättas omedelbart.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml peroxid 3% och samma mängd citronsaft.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Håll i 3 till 30 minuter. Ju tunnare och lättare stavarna desto mindre håller.

Varning! För att inte överdryla krullarna, kontrollera processen med förtydligande. Om du känner att ditt hår har blivit tufft - torka av masken. Det rekommenderas att göra proceduren inte mer än en gång i veckan i en månad. Sedan - 1 månad vila.

Skötsel efter proceduren

Ljusat hår kräver noggrann vård:

 • Kam med en kam av naturmaterial (trä, horn);
 • Tvätta håret med naturligt schampo;
 • Var noga med att använda en balsam;
 • Fuktar, närnar och återställer hår med masker
 • Torka håret naturligt.

Ljushår med citron är motiverat om du inte vill radikalt ändra bilden. Citrus blev kär i blondiner, som förstörde håret under kemisk blekning, men de kunde inte vägra att lätta växande rötter. Lemon smälter övergången från de mörka rötterna till den klarade änden, utan att orsaka skada.

Citron Lightening

Trots de överflöd av blekmedel och färgämnen tänker de flesta moderna tjejer i allt högre grad att använda alternativa rättekniker. Citron är det mest effektiva, säkra och kostnadseffektiva alternativet till kemisk färg. Kanske är det därför han är så populär bland dem som vill ha en liten blondin. Hur tänder håret med citron och vad ska man ta hänsyn till?

Effekten av citron på kvinnornas strängar

Du frågar hur citron påverkar hårfärg? Det är väldigt enkelt! Citronsyra, som tränger in i håraxeln under färgning, bidrar till förstörelsen av pigmentet. Det är bara till skillnad från kemiska föreningar, det verkar mycket försiktigt och försiktigt. Observera också att det naturliga pigmentet över tiden börjar återhämta sig och dess tidigare skugga återvänder till håret, vilket inte tidigare kan vara med klassisk färg. Om resultatet av experimentet inte uppfyllde dig, behöver du därför inte vänta på den motsatta effekten för länge.

Citronsaftfärgning är huvudreglerna.

Färgsträngar med citronsaft lämpar sig för ägare av mörkt och ljust hår. Men för att den ska bli så framgångsrik som möjligt bör hårfärgen vara naturlig och vädret utanför ska vara varmt och soligt. Du frågar, vad har vädret att göra med det? Och trots det faktum att du kommer att behöva sätta på de blöta strängarna i bläckblandningen och spendera på gatan ett tag.

Det klassiska sättet att lysa citronsträngarna

Traditionellt lysande hår med citron kräver ingen stor ansträngning. Förfarandet är tillgängligt även för tonåringar.

 • Keramiska rånar;
 • Keramisk skål;
 • citroner;
 • Varmt vatten (¼ kopp) eller balsam (1/4 kopp);
 • Sprayflaska.

Hur proceduren ser ut:

 1. Klem citronsaften i en keramisk rån. För långt hår behöver du en hel kopp med det här verktyget.
 2. Häll det i en skål och blanda med vatten eller balsam. För kemisk curling eller svår torrhet är det att föredra att ta andra strängen.
 3. Om du använde vatten, blanda blandningen och häll den i en vanlig spray. Avgå från rötterna 10 cm och bearbeta det översta lagret av hår längs hela längden. Det kommer att finnas två sådana sprutor, så använd inte all vätska.
 4. Om du bestämmer dig för att använda en balsam, håll dig själv med en pensel för att applicera färg och borsta trådarna med blandningen.
 5. Vill du markera de enskilda strängarna? Dampa bomullssvamp i citronblandningen och gå igenom håret.
 6. Gå ut och stanna i direkt solljus i minst en och en halv timme. På vintern kan klareringsförfarandet utföras i ett solarium, för det behöver du bara ligga i det i 5-7 minuter.
 7. Fortsätt nu med genomförandet av andra etappen och gå ut i solen i ytterligare en halvtimme.
 8. Skölj håret med vatten med ditt favoritschampo och smörj det med en mask, balsam eller fuktgivande olja.

Intressant kommer ljuseffekten att fortsätta efter slutet av proceduren under en hel tre veckor. Om du upprepar förtydligandet med citron med avundsvärd regelbundenhet kommer du att kunna uppnå sådana resultat:

Citron för att lysa håret - ett alternativ till salongprocedurer

Flickor som tillgodoser lättnad med målar, lider av gallrande och sprött hår. Man kan säga att proceduren för färgning i en ljuston är den farligaste för hårets hälsa. Därför föredrar en del av det fina könet alternativa alternativ, med hjälp av naturliga ämnen som var kända för farmödrarna. I den här artikeln lär du dig hur man gör lockar lättare på ett budget sätt med hjälp av en citron.

Princip för verksamheten

Är det möjligt att lätta håret med citron? Låt oss försöka svara på denna fråga i artikeln. Citron är användbar på grund av dess sammansättning: den innehåller vitaminer, spårämnen, syror och eteriska oljor som ger näring av strängarna, vilket ger dem ett lyxigt utseende. Därför väljer många människor att lysa håret med citron. Separat kan du markera förtydligande med citronolja.

Färgen på krullarna beror på deras pigmentering, mängden eumelanin och pheomelanin: citronsaft penetrerar håraxeln, avslöjar dess vågor, bidrar till förstörelsen av pigmentet, vilket gör det lättare. Dessutom fortsätter förtydningsförfarandet i flera veckor. Citronsaft är mer lämplig för ägarna av naturlig krullfärg: färgade trådar i mörka färger eller en naturlig brunett kan inte tändas på detta sätt.

Med samma analogi fungerar alla färgämnen, men metoden med citrus anses vara den mest skonsamma. Men citronfärgning har en signifikant nackdel, som förut kan inte vara med kemisk klargöring: över tiden kommer pigmentet att börja förvärva sitt naturliga utseende.

Varning! Citronsyra för hår kan torra lockar med frekvent användning i sin rena form. Det rekommenderas inte att lätta upp med den här metoden om du har torra och utarmade krullar.

Hur tänder håret med citron

Förfarandet för att lätta håret med citronsyra är mycket enkelt och behöver inte någon hjälp, allt kan göras hemma. Även tonåringar kan utföra denna förtydligande, eftersom växten är helt säker. Det rekommenderas dock inte att använda denna metod för allergier mot citrusfrukter, såväl som för känslig hårbotten.

Kontrollera att citruskänsligheten är enkel: sätt en droppe juice på området bakom öronloben och observera reaktionen.

Foto före och efter

Vilka resultat kan uppnås med hjälp av citron:

Citron Lightening

Om du letar efter ett naturligt sätt att lätta ditt hår utan obehagliga kemikalier eller en dyr resa till salongen, kan du lätta ditt hår med det citron som du troligen har i ditt kök. Att lätta håret med citron är en lång process, eftersom citronen lyser håret långsamt, men samtidigt, även om dina rötter växer, kommer de inte att se onaturliga ut.

Ljushår med citron kan användas av både blondor och tjejer med mörkt hår, den här metoden passar alla. Jämfört med kemiska färgämnen är denna metod för lättare hår relativt säker. Du kommer lära dig mer om konsekvenserna nedan.

Faktum är att användningen av citronsaft för att lätta håret inte är en ny uppfinning, utan det är en gammal tradition som folk har använt i många år. Blondiner använder citronsaft för att bevara sitt blonda hår under hela året. Tjejer med mörkt hår använder citronfärgning av håret, så att deras hår blir rött eller blir rödaktigt.

Citronsaft innehåller syra som lyser pigmentet i håret, de mörka lagren försvinner och glansen framträder. Exponering för solljus ökar effekten ytterligare och påskyndar processen för lättare hår.

Citron Lightening: Recept

För normalt hår:

- 1 glas färskpressad citronsaft (ca 4 citroner)

- 1/4 kopp varmt vatten

För torrt hår

- 1 glas färskpressad citronsaft (ca 4 citroner)

- 1/4 kopp luftkonditionering

Lemon Hair Lightening: Instruktioner

1. Kram saften från citronen. Om citronen är svår kan du slå den på en hård yta. Fortsätt knacka citron tills det är mjukt, då blir det lättare att pressa. Skär citronen i halva och pressa saften.

Citron Lightening

2. Häll citronsaft i en sprayflaska och tillsätt vatten.

Ljushår med citron För att applicera citronsaft till hår är det bäst att använda en spray

3. Blanda citronsaft och hårbalsam för torrt hår. Citron kan torka håret, så hårbalsam behövs. Blanda blandningen i en liten skål och lägg åt sidan i 15 minuter.

Ljusa håret med citronblandning citronsaft och balsam

4. Applicera solskyddsmedel på huden. När du applicerar en lättnadsblandning till ditt hår, måste du spendera 2 timmar i solen, så du behöver en kräm för att skydda din hud mot brännskador.

Ljusa håret med citron Applicera solskyddsmedel på huden när du sitter i solen

5. Applicera blandningen i ditt hår.

- För fullständig täckning av allt hår, spraya lättnadsblandningen på håret med en spray

Citron Brightening Spraya blandningen på håret

- Om du vill lätta individuella hårsträngar är det bättre att använda bomullskulor.

Ljusa håret med citron Applicera en blandning av citron med en bomullspinne

- Om du använder en blandning med luftkonditionering, är det bäst att applicera en målningsborste. När du använder luftkonditioneringen för att separera kommer strängarna att vara mycket svåra

6. Hitta en bekväm plats i solen. Under direkt solljus måste du sitta i ca 2 timmar för att märka färgförändringar.

Ljusa håret med citron Sitt i solen i 1 till 2 timmar Ljusa håret med citron På håret bör falla sol

7. Sätt på citronsaft efter 90 minuter. Fortsätt att sitta i solen i ytterligare 30 minuter. Om du inte har tillräckligt med tid att sitta på gatan så mycket, kan du återuppliva håret med citron nästa dag.

Citronljusning av hår Återanvändning av citronsaft efter 90 minuter

8. Tvätta håret som vanligt.

Citron Lightening Tvätta håret som vanligt

9. Applicera balsam för hår

Citron Brightening Applicera Conditioner

10. Förvänta dig inte omedelbara resultat. Färgen fortsätter att lysna i 2-4 veckor.

Citron Lightening: Hur man byter naturlig hårfärg

-Mörkbrun Hår: Ljusbrun eller Gråaktig Beige

- Ljusbrunt hår: Guldblond

- Mörkblont hår: Lättblont

- Auburn Hair: Auburn

- Ljust rött hår: Mörkblond / Blont

- Svart hår: kommer inte att väsentligt ändra sin färg.

Lemon Hair Lightening: Tips

- Citronsaft torkar hår, så efter varje tvätt av ditt hår, använd ett luftkonditioneringsapparat för att återfuka ditt hår!

- Efter appliceringen av citronsaft, var noga med att stå i solen. Blodtorkning ditt hår aktiverar inte ljussättningen, eftersom citronsaft inte aktiveras av värme; Det aktiveras av UV-strålar.

- Det fungerar bäst på sommaren när solen är mer aktiv!

- Du kan också använda limejuice om du inte har citronsaft till hands. Den har ungefär samma koncentration av citronsyra som citronsaft.

- Lägg ett par matskedar olivolja till citronsaft för att näring ditt hår.

- När du lyser håret med citron, se till att det inte kommer in i dina ögon, eftersom det kommer att baka!

- Om du inte har en spray kan du bläcka den erhållna citronsaften med en pappershandduk och lägga den på håret.

- För en mjuk vitareffekt kan du skölja håret med en blandning av citronsaft och kamille

- Använd inte citronsaft i flaskor.

- Använd inte citronsaft på hår som tidigare färgats med kemiska färgämnen och var i kontakt med klor, eftersom detta kan skada håret och färgen inte kommer att glädja dig (grön)

- När du går ut i solen skydda din hud med solbrännskräm

Lemon Hair Lightening: Varningar

- Undvik att besöka poolen omedelbart efter applicering av citronsaft. Du vill inte att ditt hår blir grönt.

- Det är svårt att säga hur ljusande hår med citron kan påverka det mörka håret. Du kanske märker en minimal effekt, eller ditt hår kan få en orange nyans. För att ta reda på det möjliga resultatet, försök att lätta bara en liten del av håret på baksidan av huvudet.

- Ljushår med citronsaft är oförutsägbart. Du kan inte vara säker på vilken skugga som ska dyka upp.

- Under dagen är det omöjligt att genomföra mer än ett ljussätt, kan håret förvärva en kopparskugga.

- Metoden är inte effektiv nog för mörkbrunt och svart hår

- Gör inte så ofta, eftersom solen kan skada din hud allvarligt. Titta på solbränna, det är lättare att förhindra solbränna än att läka..

Lemon Hair Lightening: Vanliga frågor

1. Har citronsaft skador på håret?

Ja, men minimal jämfört med kemiska målarfärger. Kom ihåg att citron är en naturlig kemisk fri produkt. Efter lättnad med citron blir håret torrt, men efter det att balsammen applicerats försvinner torrheten.

2. Brunt hår efter förtydligande med en citron få en kopparskugga.

Ja, om du gör det för ofta. Du kan tända håret inte mer än 5 gånger så allt kommer att vara bra och ditt hår kommer inte att få en kopparskugga.

3. Citronsaft kommer att lysa mitt hår för alltid?

Ja, platser som tänds kommer antagligen inte att återgå till sin ursprungliga färg.

4. Kan jag lätta färgat hår med citron?

Nej, ledsen! Ljusar bara din naturliga hårfärg. Men om du verkligen vill, försök på en liten hårsträng och se resultatet. Om det uppfyller dig, fortsätt djärvt att lätta ditt hår med citron.

Lemon Hair Lightening: Foto före och efter

Andra metoder för att lätta håret

Du kan använda dessa metoder i kombination med citron för bättre resultat.

1. Försök lätta ditt hår med Siberian Cassia. Cassia är en växt som innehåller ett svagt gyllene eller ljusgult färgämne. Det är känt som "färglös henna" och kommer att ge ditt hår gyllene nyanser.

Citronblekningshår Försök bleka hår med Siberian Cassia

2. Använd kamomillte för att lysa håret. Kamomillte fungerar bäst på ljusbrunt eller ljust hår, och det kan appliceras på hår som citronsaft, liksom med citronsaft.

Citronblekningshår Använd kamillete för att lysa håret

3. Använd väteperoxid för att lätta håret. Det kan inte vara "naturligt", men fungerar verkligen. Läs mer här. Peroxid Brightening

4. Försök med kanel att lätta ditt hår! Kanel fungerar bra på mörkt hår, och det luktar bättre än väteperoxid. Läs mer här Cinnamon Brightening

5. Försök att använda honung för att lätta håret. Honung torkar inte hår som citron eller peroxid och hjälper också till att göra håret lättare.

Ljushår med citron Honung för lätta hår

Hur tänder håret med citron?

Den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett brett sortiment av kemikalier som du lätt kan lätta på håret. Detta kan göras både i stugan och hemma. Dessa verktyg är lätta att använda och kan på kort tid göra en brinnande brunett till en platina blondin. Men den största nackdelen med denna omvandling är svagt och sprött hår. För att hålla krullarna hälsosamma efter lätta, föreslår vi att vi uppmärksammar wonder frukten - citronen. Denna citrus kommer inte bara att göra dig blond, utan också spara pengar.

Princip för verksamheten

För första gången gjorde skönheter sin uppmärksamhet åt citrusfrukter i många århundraden före vår tid. Med det blev blondiner vitare varje gång, och brunetter förvandlades till varma röda haired temptresses.

Detta händer på grund av syra, som finns i citronjuice. Syra förstör melanin, vilket är det naturliga pigmentet i håret. Curls förlorar sin färg mycket långsamt, samtidigt som hårstrukturen bibehålls i originalet. Efter ett tag regenereras melanin och håret återfår sin naturliga färg.

Förutom färgning läcker citron håret och berikar det med vitaminerna B, C och A. Dessutom åtnjuter det krullarna med användbara spårämnen:

Citronprocedurer kommer inte bara att stärka rötterna i hårsäckarna, utan också ge håret glans och räta ut dem längs hela längden. Förutom allt ovan kommer citron att lindra dig av mjäll. På grund av dess effekt på hårbotten upphör den att producera talg, vilket provar utseendet av vita vågar. Hårblekning inträffar. Feedbacken om denna procedur är mest positiv.

Fördelarnas fördelar och skador

Användningen av citron hör naturligtvis till folkmekanismer. Och som alla folkmedicin är det mycket långsamt i sin inverkan. Efter det första ljusproceduren kommer du säkert att märka att ditt hår har fått en viss nyans. Den önskade färgen måste emellertid göras mer än en gång.

Lightening med sur citrus har både positiva och negativa egenskaper. Fördelarna med denna metod innefattar följande egenskaper:

 • Hårstångsstrukturen är bevarad;
 • glans visas
 • hårrötterna stärks
 • Ibland minskas fallet;
 • minskad hårighet;
 • mjäll försvinner
 • kan användas av gravida kvinnor.

Utan cons kan det tyvärr inte. Dessa inkluderar:

 • allergisk reaktion på citronsyra;
 • Tvätta håret efter att förfarandet tar lång tid.
 • Hårvård av hård kvalitet kommer att leda till hög styvhet;
 • rekommenderas inte för frekvent användning, eftersom du kan överdriva krullningar;
 • efter en tid återvänder pigmentet till sin naturliga färg.

Om du inte är rädd för de nackdelarna, vilket innebär att citronen lyser, så var god att börja bleka ditt hår. Men kom ihåg att beroende på önskad nyans av curls och den ursprungliga hårfärgen måste arbeta hårt. Du måste göra nth antal gånger för att få ett tillfredsställande resultat. Nedan följer några exempel på den slutliga versionen av hårskärmen efter citronfärgning:

 • beige med rödaktig nyans får skönhet med mörka bruna lockar;
 • lysande de ljusa bruna trådarna, du kommer att få en mörkblond färg med en glans av guld;
 • blond curl kommer att målas i ljusblond;
 • Vete frisyr garanterad redhead;
 • mörka blondor kommer att kunna omvandlas till blonda skönheter utan det minsta ledet av yellowness.

Viktiga regler

Processen med blekning med citron är inte komplicerad. Han kan även ungdomar som enkelt kan genomföra det hemma, vilket ger frisyren sin. Och viktigast av allt, kan föräldrarna inte oroa sig för att en sådan förtydligande inte kommer att skada, och den naturliga hårfärgen kommer tillbaka efter ett tag.

Men fortsätt inte att bleka citronsyra utan hänsynslöshet. Detta är fortfarande en syra, och många människor kan vara allergiska mot det. De flesta vuxna har antagligen redan studerat sina kroppar och vet om de har en reaktion på citron eller inte. Även om över tiden förändras allt. Och om du tidigare inte hade någon allergi mot citrus, kan det efter några år uppstå.

Därför, innan du börjar lätta citronsaft, kontrollera din hud för en allergisk reaktion.

Acid susceptibility testas mycket enkelt. För att göra detta, sätt lite citronsaft på öronloben och vänta på resultatet. Om efter en timme allting är i ordning, så kan du börja klargöra. Men först kommer vi att studera vissa regler i denna process:

 1. Håret måste vara friskt, så det finns ingen bräcklighet, torrhet.
 2. Citronsaft torkar lockar. Skölj håret noggrant efter blekning. Fyll på hårmaskor med en fuktgivande och närande effekt. Gör dem regelbundet för att återställa låsens normala tillstånd.
 3. Citronfärgning rekommenderas endast för hår som aldrig har färgats.
 4. Vid tidpunkten för färgning, se till att syran inte kommer in i ögonen.
 5. När blekningsprocessen är klar, låt håret torka utan hårtork.
 6. Älskare av poolen måste skjuta upp sitt besök högst en vecka. Klor och citron är inte särskilt vänliga. För att inte förstöra förtydligandet, undvik därför en sådan kontakt.

Om det med en allergisk reaktion på citrus är allt bra, fortsätt sedan med blekning. Dam med hårt hår måste göra en förkropp som mjukar håret. Vi köper inte en citron, men flera beroende på hårvolymen. Var noga med att klämma saften från naturlig frukt och inte köpa i påsar. Applicera citronsyra i håret mycket, för att inte missa en enda sträng.

För citronproceduren är det bäst att vänta på soligt väder. Solen kommer att förbättra ljusstyrkan. En timme kommer att räcka till. Efter alla manipuleringar glöm inte bort den fuktgivande masken.

medel

Recept för lättare hår med mycket citron. Nedan är ett exempel på de mest populära metoderna för färgning hemma.

Som regel, för att klargöra utanför salongen, använd citron eller ämnen som erhålls efter bearbetningen: citrusyra och eterisk olja. Det är möjligt att använda som en ren produkt, och i kombination med ytterligare ämnen.

Oavsett vilken produkt du väljer, förbereda nödvändiga armaturer för blekningsprocessen. Få en speciell färgborste. Om detta inte är möjligt, kommer en bomullsplatta att göra. En plast eller keramisk behållare krävs för att vätskan ska målas. Sprayer kommer att förenkla appliceringen av blandningen över hela längden av håret.

Citrusjuice utan tillsatser är en mild färgning. Curls lyser en eller två toner.

Steg för steg instruktioner:

 • en dag innan proceduren inte tvättar ditt hår
 • ta 4-5 frukter och pressa saften ut ur dem
 • häll det i sprayflaskan (om krökorna är torra, måste du lägga till några matskedar hårspolning);
 • Våt inte håret innan du applicerar saften.
 • strö alla krullar med mycket vätska;
 • Wrap inte ditt huvud (ultravioletta strålar ska fritt påverka det behandlade håret, öka ljusningen);
 • lämna håret i denna form under en tid, vilket beror på krullarnas tillstånd: Mörkt intakt hår tar ungefär 12 timmar, tillräckligt skört i några timmar;
 • tvätta håret med schampo och skölj med balsam;
 • upprepa förtydligande helst efter 7 dagar, och så vidare varje gång tills önskat resultat uppnås.

Lättnad med citronsyra är ett mer radikalt sätt, eftersom det i sig är ett koncentrat. Lightening kommer att hända snabbare, men krullarna blir torra.

Handlingsalgoritmen liknar den första metoden. Endast metoden för att bereda en vätska för färgning skiljer sig: en matsked syra späds i två liter vatten. Vatten ska vara varmt så att substratets kristaller löser sig snabbare.

Citron eterisk olja hör också till den radikala metoden, eftersom håret blir mycket torrt efter exponeringen. Han kommer dock till pigmentet mycket snabbare och lättare än juice och syra.

Färgning princip:

 • Tvätta håret med schampo med tillsats av eterisk olja, cirka fem droppar;
 • torra lockar;
 • Applicera 3-4 droppar olja längs hela kammen;
 • kamma ditt hår
 • låt dem torka naturligt;
 • Det rekommenderas att endast klara avklaringen med eterisk olja om en vecka.

Alla tre produkterna appliceras på håret med en sprayflaska. Många kanske undrar: varför bereder du då en speciell pensel för färgning, en bomullsplatta? Allt beror på hur mycket du kommer att lätta. Naturligtvis, för hela huvudet nog spridare. Men om du behöver måla några krusar, då skulle en bomullsplatta vara perfekt. Borsten är lämplig när man använder en vätska med tillsats av en balsam.

Skölj håret med rent vatten, ibland läskas till.

Under den århundraden gamla historien om citronklarering har ett tillräckligt antal maskrecept ackumulerats för att lysa citronbaserat hår. Det visar sig att citrus går bra med många produkter. Sådana masker kommer inte bara att lätta krullarna utan också närma dem med ytterligare användbara vitaminer.

Kanel + citron

En fullständig mask erhålls från dessa produkter, om du lägger till olivolja för dem. proportioner:

 • citron - 1 st.
 • Kanel - 3 msk. l.
 • olivolja - 6 msk. l.

Alla blandas och appliceras på håret från rutt till spets. Dölj lockar under en speciell keps och linda i en handduk. Underhålla tre timmar, förutsatt att håret inte är skadat. För sköra krullar är det tillräckligt att gå i den i en timme. Skölj sedan huvudet med rent, varmt vatten.

Honung + Citron

Liknande den tidigare masken, lägg till olivolja. Blanda alla ingredienser i lika stora mängder före bildandet av en mushy blandning. Blanda inte blandningen med en metallsked, annars riskerar du att resultera i en grön nyans på håret. Det kommer att vara bekvämare att applicera honung-citron komposition med en pensel eller bomullsplatta, dela håret i strängar. Därefter samlar du krullar i en bulle och gömmer dig under en plastlock. Sedan sätter vi på huvudet med en handduk i fyra timmar. Då fortsätter vi att shampooing, inte glömma att mjuka håret med balsam.

Med hjälp av detta recept rekommenderas att flera villkor följs:

 1. Innan honung-citronmaskan appliceras måste den värmas upp. För att göra detta, placera behållaren med blandningen i en het gas eller elspis och vänta i 20 minuter.
 2. Planera en förtydligande för helgen. Faktum är att masken inte tvättas av första gången, du måste tvätta håret flera gånger.
 3. Om du är allergisk mot honung rekommenderar vi inte att du väljer den här metoden.
 4. Hårbotten bör vara fri från repor och rodnad.

Kamille + citron

Detta recept kommer att vädja till älskare av vete färg. Håret kommer inte bara att lysa upp ett par toner, men glittrar med gyllene toner. Brunhårig får en kopparskugga.

Förbered först kamilleinfusionen: två matskedar av kamomillblommor häll ett glas kokande vatten och lämna det för att infusera. Medan infusionen kyler, pressa saften från en citron. Sedan blandar vi två vätskor och vi fyller i allt i en spruta. Spraya lockar längs hela längden.

Intacta lock är bäst kvar i 12 timmar, skört - i ett par timmar.

Kefir + Citron

En mild mask som inte bara kommer att lätta håret, utan också stärka det. Frisyr kommer att se frisk ut, inte överdriven.

Det kommer att ta:

 • kefir - 4 msk. l.
 • citron - 1 st.
 • ägg - 1 st.
 • Vodka - 2 msk. l.
 • schampo - 10 ml.

Kram saften från citronen och blanda den med alla resterande komponenter. Borsta för att färga håret, applicera blandningen längs hela längden. Vi lägger en plastlock på huvudet och gömmer alla krullarna under den. Vi täcker våra huvuden med en handduk och går i denna form i ca åtta timmar.

Skötsel efter proceduren

Citron, som något verktyg, ändrar hårets struktur, och inte alltid i positiv riktning. För att korrigera de brister som uppstår efter ett sådant förfarande (bräcklighet, torra krökor) är det därför nödvändigt att ta hand om krullarna efter förtydligande.

rekommendationer:

 • köpa en kam från horn (till exempel får, getter, ox) eller trä;
 • Försök att välja ett schampo av naturliga ingredienser för att tvätta håret.
 • mjukna krullar sköljning - detta är en av de viktigaste villkoren för vård;
 • regelbundet skämma deras hår närande och återfuktande masker, stör inte och återställa;
 • Glöm håret och torka trådarna på ett naturligt sätt.

De som har försökt klargöra med citrus kommer att bekräfta att du inte kommer att se en radikal förändring av hårfärgen. I bästa fall kan blondor få en mjuk övergång från omkroppade rötter till färgade lockar. Brunetter kommer att kunna vara nöjda med gyllene vete nyanser.

Självklart är det självklart att välja citrusklaration eller inte. Men om du sätter hårets hälsa på vågorna, har du råd att åtminstone en gång i ditt liv försöka ett hundraårigt skönhetsrecept.

Citron Lightening

Varje kvinna har en önskan att ändra sitt utseende, lägga till charm och lägga till en unik accent för hennes bild. I ungdomen utsattes vårt långvariga och permanent fallande hår, oavsett om det färgades eller klippdes, oftast misslyckade experiment. Hur brunett är bäst att dela med svart hår och bli en blondin? Att bli av med mycket mörkt hår är tillräckligt svårt. Men det finns flera mycket effektiva hemljusningsalternativ. I vilket fall som helst, om hårfärgningen i svart färg ger dig missnöje, uppstår önskan att ge dem en ljusare ton omedelbart efter det misslyckade färgen.

Så, du kan lätta ditt hår gradvis under en tid eller färga den i önskad mörk färg, efter missfärgning.

Den säkraste och säkraste metoden att byta bild och förvandlas till en blond och samtidigt behålla en hälsosam hårstruktur är att gradvis färga dem i ljusare färger utan att tillgripa aggressiva färgämnen. Naturligtvis, i det här fallet måste du vara tålmodig och långsamt röra sig mot det avsedda målet.

Men många otåliga kvinnor föredrar att göra en sådan omvandling på en kväll och i taget. Tänk dig att: Först färgar du mörkt hår och färgar sedan. Det finns en dubbel påverkan av kemikalier på hårstrukturen. Om du snabbt vill bli av med svart hår och bli en blondin, försök först att tvätta den svarta färgen och sedan måla håret i en ljusare ton. Men den här metoden har ännu större inverkan på hårets hälsa, så här rekommenderas skönhetsmästarna och frisörerna i extrema fall, eftersom hårets struktur kommer att drabbas mycket om du har dubbla exponeringar mot hår av olika aktiva kemiska ämnen.

Hur tänder håret

Idag är ingenting omöjligt att ändra utseendet inte existerar. Snabbt bli av med svart hår är inte svårt, men börjar denna procedur, du måste komma ihåg om hårets tillstånd.

 • Lightening i 2-3 färger. Bli av med svart helt kommer inte att fungera omedelbart, men den spektakulära färgen och markeringen av håret kan ändra utseendet till det bättre.
 • Paint remover från hår. De tider då denna procedur endast användes i dyra frisörer och salonger har länge gått. En serie professionella verktyg har redan dykt upp på butikshyllor, i synnerhet för färgning av hår från hår. Att använda dem är inte svårt: du måste applicera grädden på håret i ungefär en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten. Hår efter denna enkla procedur blir märkbart lättare. Men det är alltid nödvändigt att komma ihåg att tvätten har en negativ effekt på håret, om än i mindre utsträckning än brighteners.

Även brinnande brunetter vill ibland försöka på bilden av en blondin och se sig med guldblonda krullar. Ljussättning med kemikalier hjälper till att uppnå detta mål, men de skadar strängarna allvarligt, gör dem torra, splittrade och spröda. Kvalificerade experter rekommenderar att man föredrar produkter av naturligt ursprung.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Citron Lightening

Ljus krullarna utan hjälp av kemikalier - drömmen om många av det fina könet. Men som alla vet, orsakar den frekventa användningen av lysande färgämnen stor skada på vegetationen. Onaturliga blondiner har vanligtvis utarmade, sköra krullar som ser livlösa ut. Du kan tända ditt hår med citron själv hemma.

fördelar

Citron för lätta gör det inte bara möjligt att uppnå resultat av färgning, men också för att stärka håret. I recepten av hemlagade masker är denna frukt ganska vanlig. Förutom att vara en naturlig komponent innehåller den en stor mängd vitaminer som är fördelaktiga för hårbotten och hårsäckarna.

Lättnad med citron hjälper dig inte att bli blond, men efter det första förfarandet märker du att håret har blivit 1 ton lättare.

Den främsta effekten av citron är hårlättnad, vilket beror på det höga innehållet av organiska syror. Brightening hår med citron hjälper till att eliminera följande problem med hårbotten:

 • försvagning;
 • brist på glans

Till skillnad från de flesta kemikalier orsakar de eteriska oljorna som ingår i citronsaft inte några skador på hårsäcken och huden. Den enda nackdelen är torkningseffekten, vilket är lätt att undvika. För att förhindra att hårbotten och krullarna torkar ut, måste du blanda en extra mjukgörande komponent med citronsaft:

För att lätta håret med citronmedel använd olika recept. Det är bättre att välja en lämplig version av en mask eller sköljning, med fokus på funktionerna hos hårtyperna. Under förberedelsen av produkten måste proportionerna hållas, men den totala mängden kan variera beroende på hårets längd och densitet.

Enkelt recept

De enklaste recepten, hur man lättar håret med citron, är användningen av ren fruktjuice eller blandningen med vanligt vatten. Om du använder citron utan andra tillsatser bör du komma ihåg att detta alternativ endast är lämpligt för personer med hälsosam hårbotten och starkt hår. Vid överdriven torrhet av det behandlade området måste du välja en annan metod.

För att lätta krullarna med citronsaft måste du pressa vätskan från en stor frukt och applicera den i full längd. Vänta sedan på torkningen av håret och tvätta huvudet. Du kan få en omedelbar effekt om du har använt produkten för att gå till solen i 1,5 timmar. Naturligtvis är det under den kalla årstiden det omöjligt att göra detta, så det här alternativet är relevant endast under den heta säsongen.

Trots det snabba resultatet, som kan uppnås, bör det förstås att håret kan bli mycket torrt från solen, så du måste regelbundet göra fuktgivande masker.

Du kan också göra en sköljning, som kommer att ge en ljus effekt av ljushet, men kommer att lägga sken och silkighet mot locken. Sköljvätska görs med citron och vatten (för 1 liter vatten - 5 msk. L. Av juice). Skölj huvudet direkt efter schamponering.

Med älskling

Lättnadshår med honung och citron är ett av de mest effektiva recepten för att uppnå en ljusare ton och förstärkning av håret. Masken är gjord av en blandning av citrusjuice och honung. Blandningen framställs med ett förhållande av 1: 1 och appliceras i åtta timmar.

En applicering av en mask med fruktjuice och honung kan uppnå ett ljusande resultat av en eller två toner. Men efter den femte-sjätte proceduren blir håret märkbart lättare, och det övergripande tillståndet hos håret förbättras också.

Integrerad mask

För färgade krullar är idealiska komplexa lättnadsmedel och samtidig återhämtning av hår:

 • citronsaft (4 ss);
 • kamille (25 g);
 • varmt vatten (0,2 liter);
 • honung (4 msk. l.).

Förbereda botemedlet börja med ångande örter med kokande vatten. Den kylda (varma) och filtrerade buljongen kompletteras med fruktjuice och honung. Därefter appliceras en mask på torrt hår. Åtgärden betyder - minst en och en halv timme.

Med kefir

För ägare av torr hårbotten och försvagat hår kan färgning väsentligt skada. För att få önskad ton måste du utföra hårförtydligande med kefir (0,1 l), citrusjuice (4 msk. L.), ägg och brandy (0,1 l).

Masken är fördelad över hela hårlinjen och ett duschlock läggs på toppen. Gör proceduren bättre strax före sänggåendet. Tvätta håret, bara vakna på morgonen.

Kefir och citronsaft - den perfekta kombinationen som bidrar till att håret snabbt blir lättare i två eller tre toner.

Trots komponenternas naturlighet, använd produkten med kefir och citron ska inte vara mer än en gång varannan vecka.

Med kanel

Positiva recensioner och förtjänade mask med citrus, olivolja och kanel. Var och en av dessa komponenter i sig har en ljuseffekt. I komplexet ger dessa produkter en unik effekt.

Förbereda ett sådant verktyg utan mycket ansträngning och kostnad. Blanda kanel (3 msk) med citronsaft och olivolja (0,1 liter) i en skål. Sex matskedar av en hemlagad balsam sätts till blandningen för applicering på krullar.

Maskad lockhår. Tvätta håret med schampo efter tre till fem timmar. dessutom

Med väteperoxid

Lättnadshår med peroxid och citron har använts i många årtionden. Väteperoxid ger maximalt resultat även med den ursprungliga mörktonen. För proceduren måste du blanda färsk citronsaft (10 ml) med väteperoxid (50 ml). Den resulterande vätskan hälls i sprayen och täcker det jämnt med allt hår. Håret bör fuktas mycket bra. Tvätta håret på 20-40 minuter beroende på originalfärgen.

Alla ovanstående recept, med undantag av användningen av väteperoxid, har en positiv effekt på hårets tillstånd. Men är det möjligt att lätta håret med citron?

Lightening hår med citron i de flesta fall kräver flera förfaranden för att uppnå en synlig effekt. Mycket beror på hårets struktur och hur bra rekommendationerna om hur man utför proceduren i hemmet följs.

För att förhindra oönskade resultat i form av en onaturlig färg på krullarna eller deras skada, bör du använda flera tips:

 • använd endast färsk frukt;
 • Byt inte ut naturlig citrusjuice med citronsyra.
 • färgning är bättre om en månad eller två efter applicering av kemiska färgämnen;
 • du kan inte göra proceduren efter perm;
 • före färgning är det nödvändigt att testa produkten på en sträng;
 • Det är oönskade att göra proceduren oftare en gång i veckan.

Citronsaft lyser och stärker håret, vilket gör dem till äkta stolthet. Om det är möjligt att undvika färgning med kemiska färger, är det därför bättre att föredra en naturlig lösning.

Är det möjligt att lätta håret med kamomill

För att uppnå en effekt som liknar användningen av blekningskompositioner är det omöjligt genom växten. Om du frågar frisörerna om kamille lyser håret, kommer experter att svara på att blondinerna med hjälp kan ge krullarna en mjuk glöd och göra dem ljusare med högst en ton som är föremål för regelbunden användning. Mörka strängar kommer helt enkelt att skaffa en guldglans och skina i solen.

Hur tänder håret med kamille hemma

För att uppnå märkbara resultat är det viktigt att hela tiden och systematiskt bearbeta lockningar, helst varje dag. Det finns två sätt att lätta håret med kamomill, en är lämplig för blonda kvinnor, den andra rekommenderas för brunetter och brunhåriga kvinnor.

 1. I det första fallet är det nödvändigt att skölja trådarna med ett särskilt avkok efter att ha torkat huvudet. Ju starkare infusionen är desto snabbare kommer effekten att visas.
 2. Det andra alternativet innebär blandning av växtmaterial med andra blekmedel och applicering av sådana föreningar som masker.

Kvinnor med blonda strängar älskar kamillehårsljus - bilderna före och efter långsiktiga rutiner visar att de blir ljusare och fyller med ett gyllene glöd och glans. Dessutom krullarna stärkt, sluta att bryta och dela i ändarna. På vintern är de nästan inte elektrifierade och skyddade mot uttorkning.

Kamillehår sköljning för lätta

Att förbereda en naturlig blekningslösning kommer att kräva miljömässigt renade naturliga råmaterial. Kamomillapoteket är perfekt - hårförtydligande kommer att uppstå försiktigt och utan skada. På grund av de beskrivna växtens antiseptiska egenskaper kommer irritation, mjäll och skalning att försvinna.

Det är viktigt att göra kamillehår ljusning varje dag - efter en behandling kommer effekten inte att vara märkbar. De uttryckta resultaten kommer att visas minst en månad.

Kamilleavkok för lättare hår

För tillverkningen av den presenterade produkten passar både färska blommor och torkade råvaror.

 • kamilleblommor - 30-40 g;
 • kokande vatten - 220-240 ml.

Tvättat vegetabiliskt råmaterial för att fylla med existerande kokande vatten, rör snabbt och täck behållaren med lock. Vänta tills avkoket har svalnat, spänna det. Utför kamillehårblekning, skölj dem med den resulterande lösningen efter varje shampooing. Det är inte önskvärt att torka krullarna under en handduk eller med en hårtork, det är bättre att låta dem torka naturligt.

Brightening hår med kamille och citron

Citrusjuice innehåller mycket syra, som har uttalat blekningsegenskaper. Den övervägda möjligheten, hur man lättar håret med kamille, hjälper till att ge en gyllene glans även till mörka strängar. Det är nödvändigt att applicera en sådan mask ofta och under en längre tid, över flera månader, för att resultatet av förfarandena ska vara tydligt synligt.

Receptet på lätta hår med kamomill för brunhåriga kvinnor och brunetter

 • kokande vatten - 220-230 ml;
 • blommor av växter - 7-8 st. skedar;
 • citron - 1 st.
 • vegetabilisk olja (vilken som helst) - 35 ml.

Koka växtbasen i kokande vatten, sedan lösningen på ångbadet i ca 25 minuter. Täck buljongen med ett tätt lock, vänta tills det är kallt. Spänn blandningen blandad med färsk juice, extruderad från en citron och olja. Tillgängliga medel gäller på hela ytan av trådarna, omslag med cellofan. Efter en halvtimme, ta av locket, ge krullarna lite torrt. Tvätta av blekmaskan med ett mildt schampo.

Lightening hår med kamomill och glycerin

Det föreslagna läkemedlet gör blond eller blond flätor ljus och blank, ger dem en hälsosam glansig glans. Denna kamille hårlättnad kan fungera som ett sätt att tvätta dem. En blandning av kosmetisk glycerin och växtbas rensar försiktigt de strängar som ofta används istället för schampo. Det rekommenderas att det inte appliceras dagligen, men om en dag eller mindre.

Kamomillmask för lättare hår

 • torkade blommor av växten - 150-160 g;
 • vatten - 500-650 ml;
 • högrenad glycerin - 1,5 msk. sked.

Koka vattnet, häll gräsbasen med den. Tillsätt inte locket från behållaren tills lösningen är helt cool. Avlägsna den kylda kompositionen, blanda den med kosmetisk glycerin, skaka i 8-9 minuter. Detta verktyg för att tvätta håret, noggrant massera strängarna. Efter 1-1,5 månader kommer krullarna att få en gulguld nyans och ljusglans.

Lightening hår med kamille och honung

Produkten från biodling, förutom lätt missfärgning och glans av strängarna, hjälper till att klara många problem med huvudets epidermis:

 • mjäll;
 • irritation;
 • klåda;
 • deskvamation.

Brightening hår med kamomill honung och citron

 • apotek blommor - 25-35 g;
 • vatten - 1,25 koppar;
 • Maj honung - 45-55 g.

Koka rent vatten, ånga det växtbas. Låt infusionen svalna helt. Filtrera lösningen, pressa fällningen i form av svullna blommor. Blanda den resulterande vätskan med honung. Applicera kompositionen som en standardmask. Lämna det på strängar i 2-2.5 timmar. Ovanifrån är det bättre att bära ett uppvärmningslock. Efter proceduren tvätta håret noggrant med silikonfritt schampo.

Brightening hår med kamille och peroxid

Den senaste tekniken för blekningskurver är mycket effektiv, det ger en förändring i skuggan, även mörka strängar.

Kamille och väteperoxid hårlättnad

 • Vodka (eller en blandning av vatten och alkohol) - 600 ml;
 • blommor (färska eller torra) - 150-160 g;
 • väteperoxidkoncentration av 3% - 50-55 ml.

Grönsaksråvaror tvättas under kranen. Låt vattnet rinna ut, sätt blommorna i en glasflaska. Fyll basen med vodka, tätt stäng behållaren. Lägg det på ett coolt rum utan ljus. Efter 2 veckor skaka, belastning. Tillsätt väteperoxid till alkoholbrödet och blanda vätskorna. Mätta en bomullspinne med en lösning, smörj den med trådar. Lämna på i 30-45 minuter.

Efter att ha utfört blekning behöver du tvätta håret med schampo. Det är lämpligt att använda organiska hygieniska kosmetika som inte kommer att skada krullarna. Frisörer rekommenderas att dessutom applicera en närande eller fuktgivande balm. Kompensera också skadan från den föreslagna metoden för förtydligande och hemgjorda naturliga masker.

Top 10. Hur man tvättar färgen från håret hemma

Det finns inte alltid en möjlighet och önskan att besöka salonger, därför kommer effektiva hemvägar att komma vid rätt tidpunkt.

Låt oss göra en effektivitetsbedömning.

 1. Professionella verktyg är erkända som de mest mirakulösa. De hjälper dig snabbt och smärtfritt att rädda dig från oönskade färger. Det är inte nödvändigt att använda tjänster av dyra salonger. Köp en produkt med ett lämpligt pris i butiken och följ anvisningarna.
 2. Tunnbakad soda blandad med schampo hjälper, med korrekt applicering och massering, kommer du att bli av med den hatade färgen i en applikation.Nästa Artikel
Kemoterapi håravfall