Svart te hårfärgning - hemligheterna av förfarandet


Det är viktigt att någon kvinna alltid är attraktiv och charmig. Du kan ändra bilden eller göra en anmärkning av ovanlighet till ditt eget utseende med hjälp av hårfärgning. Men sådana förändringar ger inte alltid glädje och skönhet, eftersom kemiska färgämnen har en negativ inverkan på hårets struktur. Ett naturligt alternativ skulle vara ett utmärkt alternativ, till exempel om du färgar håret med te, kan du inte bara få önskad nyans utan också förbättra och förbättra krullarna.

Användbara egenskaper

Färgning te är inte bara en kosmetologi, men också en läkningsprocess. Produktens sammansättning är så rik och full, med regelbunden användning kan du ge lockar och charmig nyans och bidra till förbättring av skadade trådar.

Vad är fördelen med svart te? De viktigaste och hälsosamma komponenterna för lås är koffein och tanniner. Tillsammans har dessa komponenter en positiv effekt på hårets struktur, nämligen:

 • normaliserar talgkörtlarna, hjälper till att eliminera det ökade fettinnehållet i strängarna och eliminera den obehagliga glänsande glansen.
 • besitter antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper, eliminerar effektivt mjäll och andra sjukdomar i huden;
 • har en närande effekt på hår och hårsäckar
 • Tona huden.

Efter färgning av tehår blir silkeslen blir de lydiga, mjuka, attraktiva och friska. Te stärker hårsäckarna, så krullarna upphör att falla ut och de tidiga skalliga fläckarna försvinner. Färgning med svart te hjälper krullarna att bli mer lättsam och felfri, vilket underlättar stilen och håller frisyren under lång tid.

fördelar

Det bör omedelbart indikera att det finns praktiskt taget inga nackdelar med tefärgning. Denna naturliga produkt har enbart en positiv effekt på hårets struktur och utseende. Den enda grannskapet - tefärgning länge på locken håller inte, när det tvättas huvudet, är det nästan helt tvättat av. Men fördelarna med en svart färgmassa:

 • Fördelarna och naturligheten. Som en del av naturlig te finns inga kemiska komponenter, men produkten kommer inte att kunna påverka hårets struktur negativt. Naturligt färgämne har goda egenskaper, det hjälper inte bara att få briljanta och vackra nyanser på locken utan också på ett tillförlitligt sätt avskaffa olika brister (mjäll, fetthalt, spetsavsnitt).
 • Lätt att använda. För att få en ovanlig och vacker nyans på håret är det inte nödvändigt att besöka dyra skönhetssalonger. Det är möjligt att måla krullar med te hemma, men denna process utgör ingen svårighet.
 • Säkerhet. Som du vet kan många kemiska färgämnen orsaka allergiska reaktioner på huden. Naturligt färgämne är hypoallergent, det orsakar varken irritation på huden eller utseende av tecken på allergi.
 • Tillgänglighet. En av huvudfördelarna är kostnadseffektiviteten och tillgängligheten hos färgämnet. Visst har varje tjej i köket ett paket med svart eller grönt te, vilket kommer att vara det perfekta färg- och hälsofrämjande sättet för krullar.
 • Mångsidighet. Med hjälp av vanligt te kan du få en hel palett av olika nyanser - du kan måla trådarna i kastanj och koppar och i guldfärg. Fördelen är att den naturliga produkten målar gråhår perfekt.

Tips som hjälper dig att färga håret på ett säkert sätt:

Viktiga punkter

 • Det viktigaste som är nödvändigt för att få önskad effekt är att välja ett kvalitetsteal. Kvaliteten på produkten är lätt att kontrollera - du måste kasta en liten mängd teblad i kallt vatten, om vätskan omedelbart ändras i färg, då har du en falsk. Det är viktigt att komma ihåg att högkvalitativt svart te kan brygga och därmed färga vätskan endast i kokande vatten.
 • Det enklaste receptet för färgning av svart te: 1/2 l. kokande vatten häll 3-4 sl. skedar av högkvalitativt svart te, koka över låg värme i ca 15 minuter (för att vätskan blir mättad brun). Därefter är behållaren med buljongen tätt täckt med ett lock för infusion (1 timme).
 • Avkok av te rekommenderas att torka på krullarna samtidigt som det är nödvändigt att starta från rötterna och sedan fördela färgkompositionen över hela längden. Om naturlig färg appliceras på våta strängar, kan du inte visuellt märka vilka områden som är färgade och vilka inte är.
 • Splinterkullar måste samlas in i en bulle och placeras på huvudets krona, för att uppnå maximala resultat kan du wrap huvudet med en plastpåse och linda ihop med en handduk eller en ullduk.
 • Procedurens varaktighet beror på önskat resultat. Till exempel, för att byta ljusbruna strängar till ett par toner, kommer det att vara tillräckligt även 20 minuter; om det finns en önskan att uppnå en rik chokladfärg, tar det ca 40 minuter att hålla färgen på locken.
 • När färgningen är klar är det inte nödvändigt att skölja krullarna i vatten. Det räcker bara att torka dem på ett naturligt sätt och sätta i en vacker frisyr.

Färga håret med te i olika färger

I ett glas starkt bryggt svart te rör om 1 msk. sked Henna. Applicera blandningen på krullarna och låt i 30 minuter, skölj sedan. Naturfärg kommer att hjälpa till att bli av med grått hår och ge strängarna rika bruna nyanser.

Rör om i lika stora delar att brygga och torkade valnötblad. Den resulterande kompositionen bryggs i kokande vatten, får infusera i en halvtimme och appliceras på strängarna i 15 minuter (proceduren kan förlängas om du behöver få en mer mättad röd hårfärg).

Förbered en stark infusion av te. Ta en handfull färskt rowanbär, krossa dem och pressa saften. Den resulterande saften blandas med tebröd och appliceras på lockar. Procedurens varaktighet beror på den naturliga tonen i trådarna: Ljuskullar smygar efter bara 15 minuter, för färgning av brunt hår tar minst en halvtimme.

En trevlig guldfärg till strängarna kan ges genom att blanda tebladen med lökskal och göra en stark infusion från den resulterande kompositionen. Varaktigheten av färgning är minst 20 minuter.

Stark brygginfusionsblandning i lika stor mängd som brandy. Den erhållna blandningen appliceras försiktigt på trådarna, varaktigheten av färgning är 20-40 minuter (beroende på hårets naturliga ton).

Fördelarna med grönt te för hår

Färgkrullar avkokning av grönt te accepteras inte, eftersom produkten inte har färgämnen. Men det är ett idealiskt helande verktyg som kan stärka håret, ge dem vitalitet och inre hälsa. Som en del av grönt te finns aktiva antioxidanter, det är dessa komponenter som bekämpar mjällens manifestationer och hjälper också till att minska de negativa effekterna av de omgivande skadliga faktorerna. Med hjälp av regelbunden sköljning av strängarna med avkok av grönt te kan du bli av med tvärsnittet av spetsarna, samt stimulera hårfollikelns aktivitet och påskynda hårväxten.

Vilka andra hemligheter gör ett avkok av grönt te?

 • Daglig användning av grönt te med en citronskiva förstärker immunsystemet och hjälper till att föryngra kroppen.
 • Drycken är speciellt användbar för ägare av torra strängar, om varje gång efter tvätten sköljs krullarna med infusion av grönt te, kommer håret att bli glänsande, hårdhetens hårdhet kommer att försvinna.
 • Regelbunden användning av drycken hjälper till att eliminera mjäll, hjälper till att stärka strängarna och påskynda tillväxten.
 • Den dagliga gnidningen av infusionen av grönt te i trådarnas rötter bidrar till att behandla tidig skallighet.
 • För behandling av feta trådar skulle följande sammansättning vara användbar: koka 2 koppar teblad i 2 minuter i 2 koppar kokande vatten, kyla till en måttlig temperatur och tillsätt 2 msk. skedar av vodka och 1 tesked citronsaft. Sammansättning gnuggar 2-3 gånger i veckan.

Om grönt te har hälsofrämjande, helande och förnyande egenskaper, tillför black tea till ovanstående egenskaper förmågan att fläcka. Färga ditt hår med svart te är väldigt enkelt. Med hjälp av svart te bryggning kan du få nästan vilken nyans som helst, samtidigt som du inte stör hårets struktur och utan att orsaka skadliga skador på dem.

Se också: Hur man färgar ditt hår hemma (video)

Hur färgar hårte te

Moderna färger kan du ändra bilden så ofta du vill. Men vi vet alla att någon kemisk effekt på lockar är belagd med negativa konsekvenser. Du kan undvika dem med hjälp av recepten som fortfarande är populära hos våra mormor. Till exempel, prova att färga hårt te. Vi kommer att berätta för dig hur du förbereder ett verktyg för att ändra skuggans skugga och hur man utför proceduren. Och också - vilken effekt kommer att uppnås med hjälp av vanlig bryggning.

Färger svart te

Denna underbara drink har många användbara egenskaper. Det uppfriskar, toner, närmar kroppen med olika nödvändiga ämnen, är behagligt för smaken. Samtidigt innehåller denna högkvalitativa produkt koffein-, tannin- och garvningsspårämnen, vilket mest positivt påverkar låsens tillstånd.

Svart te kan inte bara ge håret en vacker nyans utan också läker dem:

 • Normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Den har en antiseptisk och antiinflammatorisk effekt.
 • Det närmar hårsäckarna, stimulerar den naturliga tillväxten av strängarna.
 • Tonar huden.

Innan du lär dig att färga håret med te, kom ihåg att effekten av sådan färgning varar fram till den första shampooingen. Men krullarna blir mjuka, blir mer fukta, silkefulla och friska.

Steg för steg

För att förstå hur du färgar håret med svart te måste du studera instruktionerna som skapats av dem som redan har försökt att göra det. Det innebär en rad åtgärder i steg. Det är omöjligt att bryta sekvensen.

 1. Ett urval av te. Billig produkt från väskan fungerar inte. Endast kvalitet behövs. Kontrollera att bryggen är väldigt enkel. Det är nödvändigt att kasta en liten mängd i kallt vatten. Om vätskan omedelbart byter skugga - framför dig falsk. Ett verkligt te som kan färga hår kan bryggas endast i kokande vatten.
 2. Framställning av färgämnet. Detta kommer att kräva 500 ml vatten och 3-4 matskedar av det huvudsakliga råmaterialet. Häll vätskan i metallbehållaren, häll tebladen och sätt i brand. Koka upp och låt kväva i en kvart i timmen. Ta bort, insistera 60 minuter och filtrera.
 3. Ansökan på hår. Krullar borde vara torra, för på vått sätt kan du hoppa över ett område. Vi börjar från rötterna och målar långsamt över hela längden.
 4. Uppvärmning Samla trådar i en bulle och sätt på en speciell plastlock. Vik en handduk över den eller bind den med en varm scarf. Åtgärdstid - 20-30 minuter.
 5. Slutförande av förfarandet. Shampooing hår är valfritt. Det räcker att skölja lite med vatten och torka det naturligt eller med en hårtork på ett skonsamt sätt.

Färgpalett

Kvinnor som aldrig har använt denna underbara naturliga färgämne, tror att med hjälp kan du bara lite skugga den krullas naturliga färg. Detta är en missuppfattning. Med hjälp av olika recept har det visat sig att uppnå fantastiska resultat:

 • Med hjälp av granulära teblad får du en mörkbrun-röd färg på lockar. För att göra detta, bara 50 gram råvaror häll kokande vatten och laga i brand i 20 minuter. Du kan lägga till brandy eller rött vin. De kommer att förbättra effekten.
 • För att få chokladtonen behöver du lägga till lite kaffe eller kakao (omedelbar) till huvudingrediensen. Förresten kan detta recept jämnt måla över grå hår.
 • Överraskande vacker kopparfärg kan uppnås om du brygger te med nötblad.
 • En lekfull ljusguldfärg erhålls om gröna blad och kamille används istället för traditionella teblad.

Denna färgmetod ger gott om möjligheter till experiment. Om du ändrar det grundläggande receptet, lägger till andra komponenter, kan du skapa stilfulla och livfulla bilder varje dag utan att riskera att förstöra håret.

Kanske är det du som kommer att bli författare till en ny naturlig botemedel för färgkrullning. Varför inte prova?

Färgläggning av andra teer

Om du är fast besluten att ändra bilden med hjälp av svetsning rekommenderar vi att du bekanta dig med andra intressanta recept. Kombinationen av olika växtbaserade basprodukter med naturliga produkter gör att du kan uppnå en nyans som passar dig.

Ofta är kamille och hibiskusblommor (sudanesisk ros) utvalda som naturliga blomväxter. De passerade tidens test och fick positiv feedback.

Camomile Brightening

För att låsa en vacker guldton rekommenderas det att använda kamilleblommor. Blandningen framställes enligt följande:

 • 1 kopp torrt råmaterial hälls med 500 ml vodka och infunderas i en vecka.
 • 100 gram färglös henna späds med varmt vatten före svullnad.
 • Båda blandningarna filtreras och blandas.

Naturligt färgämne appliceras på håret, jämnt täcker varje sträng. En polyetenlock läggs på huvudet. För att förbättra effekten kan du värma en handduk eller en scarf. Exponeringstid - 20-30 minuter. Skölj med en mild schampo och skölj den återstående infusionen av kamomill.

Carcade Tinting

Många har provat en drink från denna underbara blomma. Men inte alla vet att det med framgång används i kosmetologin.

Sudanesisk ros (hibiskusens andra namn) har en positiv effekt på hårbotten. Det hjälper till att bli av med överflödigt fett, reglerar metaboliska processer, regenererar och föryngrar. Och håret, som bedöms av recensionerna, blir lydigt, glänsande och silkeslen.

Blommans rika färg gör att du kan använda den som ett naturligt färgämne för toningkrullar. För att förbereda det behöver du ett glas torkade karkad kronblad och samma mängd kokande vatten.

Råmaterial hälles och infunderas i 40 minuter, varefter det filtreras och appliceras på håret. Exponeringstiden är en halvtimme. Tvätta av med vanligt schampo. För en mer mättad färg rekommenderas att skölja krullarna med det återstående avkoket.

Tillämpning av grönt te

Denna högbergsprodukt har länge etablerat sig som en utmärkt hårvårdsprodukt. På grundval av detta tillverkas masker, balsamer, balsam.

Grönt te kan också användas för att göra tonic hemma. Men notera att endast ägare av naturligt ljusfärgat hår kommer att få en vacker gyllene nyans.

För att förbereda färgämnet är det nödvändigt att hälla 3-4 matskedar av råmaterial med två glas vatten, sätt på elden, koka och simma i 15-20 minuter. Efter kylning, utan att öppna behållarlocket och spänna.

Den resulterande blandningen appliceras på håret och låt torka helt. Färgning kan utföras varannan dag i 2 veckor, jämföra bilden efter varje förfarande för att erhålla önskat resultat.

Fördelarna med tefärgning

Hårfärg har blivit en traditionell metod för att skapa en snygg bild för moderna kvinnor. Men för ofta användning av kemiska medel orsakar irreparabel skada på håret, gallring, torkning och beröva volymen krullar.

Alternativt sparande alternativ är ett naturligt färgämne - te. Det har ingen kontraindikationer och negativa konsekvenser, därför kan den användas vid vilken ålder som helst.

Andra fördelar med sådan toning innefattar:

 1. Naturlighet. Teblad har många fördelaktiga egenskaper för kroppen. Den består av antioxidanter och mineraler. De har en positiv effekt på hårbotten och håret, närande, mjukgöring och eliminering av alltför stort fett.
 2. Användarvänlighet. För att få en vacker nyans är det tillräckligt att brygga råvarorna ordentligt, lägg till nödvändiga komponenter (beroende på önskad färg), applicera på krullarna och vänta i 20-30 minuter. Du kan göra det hemma.
 3. Tillgänglighet. Till skillnad från dyra salongprocedurer kräver tefärgning inte väsentliga materialkostnader och kan utföras så ofta som önskat.
 4. Säkerhet. Sammansättningen av hårfärgämnen innefattar komponenter av kemiskt ursprung, vilket ofta orsakar en allergisk reaktion. I svart, rött, grönt te finns inga sådana föreningar. Därför kan den användas av kvinnor med överkänslighet mot olika ämnen.
 5. Variabilitet. En grundläggande produkt ger ett stort antal alternativ för slutresultatet. Val av extra ingredienser, du kan få någon hårfärg - från rika choklad till gyllene koppar.

Den största fördelen med tefärgning är dess effektivitet. Naturligt tonic klarar lätt med grått hår, stärker och läker hår. Därför, om du bryr dig om din skönhet och inte vill skada din hälsa, är den här metoden för dig.

Och äntligen

Moderna metoder för färgning gör att du enkelt kan ändra bilden. Men samtidigt är de ett allvarligt hot inte bara för håret utan även för kroppen som helhet.

Färgämnets sammansättning innefattar skadliga kemiska föreningar som penetrerar in i huden, har en negativ effekt på inre organ. Det är därför inte rekommenderat att måla krullningar oftare än en gång i månaden.

Detta är dock inte en anledning att överge tanken på att ändra bilden. Om du vill ändra bilden, och göra det snabbt och säkert, skulle den bästa lösningen vara tefärgning. Med hjälp av de populära recepten för matlagning tonic, kan du bli en sultry brunett, röda beast eller ömblonda, spendera förfarandet minst tid och pengar.

Hur färgar ditt hår med te hemma

En kvinna av natur kan inte vara monotont. Med tiden ändrar hon sin stil, smink, hår, hårfärg. Men dessa förändringar är inte alltid till det bättre, eftersom hårfärgen är mycket skadlig, det bränner och torkar strängarna. Men du kan ändra din bild utan att tillgripa aggressiva färgämnen. Naturliga färgämnen i form av te, brandy, choklad, henna, lökskal och kamomill förändrar perfekt färg utan att skada hårstrukturen själv.

Hårfärgning svart te

Starkt svart te, applicerat på håret, jämnt och enhetligt färgar strängarna. Denna målning kommer att ge dina lockar en kastanjebrunt färg. Men resultatet blir bara synligt hos tjejer med ljus av nyanser. Brunetter känner bara en kvalitativ förändring i hårets struktur.

Hårfärgning med svart te ger inte bara håret en djup chokladskugga. Svart te ger näring till hår, krullarna blir släta och glänsande. På grund av en stor mängd tannin, som finns tillgänglig i te buljong, återställer håret fettbalans. Frekvent färgning med te gör dina strängar starka och starka.

Hur färgar hårte te

 1. Först måste du köpa ett gott bladte. Kontrollera kvaliteten på svart te är enkelt - kasta en handfull teblad i kallt vatten. Om tebladet är nästan omedelbart färgat, så finns det en billig fejk med ett färgpigment framför dig. Om te avslöjar sin färg endast i kokande vatten - det här är en bra produkt.
 2. För att förbereda buljongen behöver du 3-4 matskedar teblad och en halv liter kokande vatten. Sätt teet i kokande vatten och simma i ca 15 minuter. Därefter bör buljongen vara tätt täckt och låt den brygga i ungefär en timme.

Detta är ett klassiskt recept för färgningsträngar med starkt te. Men med hjälp av te kan du få inte bara standardfärgen. Genom att blanda teblad med olika ingredienser kan en mängd olika djupa nyanser uppnås.

Hur man ger håret en annan hårfärg med te

 1. Red. I ett glas mycket starkt, pre-bryggat te bör upplösas en matsked naturlig Henna. Applicera denna förening till ditt hår och lämna i en halvtimme. Denna naturliga färg kommer inte bara att ge ditt hår en rik kastanjebrunt färg, det kommer att måla perfekt över grått hår.
 2. Red. Mörkguldfärg kan erhållas om du blandar teblad i samma proportioner med torkat valnötblad. Kokt samling måste brygga kokande vatten och sedan spänna. Applicera buljongen på håret som vanligt under filmen i 30-40 minuter. Denna komposition ger krullarna en rik gyllene nyans.
 3. Koppar. Brew starkt te i ett glas kokande vatten genom att lägga ett par matskedar svart te löv. Ta en handfull rowan och hugga bären. Kram saften ut ur det och blanda med det ansträngda tedekoket. Applicera blandningen på huvudet. Var försiktig - om du har blont hår kan de bli färgade inom 15 minuter. För ljusbrunsträngar tar det vanligtvis inte mer än en halvtimme för att få en ädel kopparfärg.
 4. Mörkgyllene. Denna nyans kan uppnås om du blandar tebladen med lökskal. Gör ett starkt avkok och applicera det på ditt hår. Det här verktyget kommer inte bara att ge ditt hår en rik skugga honung, men också lägga till extra glans till locken.
 5. Choklad. Brew starkt te och blanda det i samma proportioner med brandy. Applicera det beredda verktyget på håret. Denna komposition ger dina curls en mörk chokladskugga som helt kan omvandla dig.

Således kan du uppnå nästan vilken färg som helst utan att använda professionella färger. Men i kosmetologi används inte bara svart te.

Grönt te för hår

Grönt te har inte en uttalad pimento, men dess avkok används aktivt vid håråterställning. Starkt bryggt grönt te kan stärka lockar, göra dem starkare och starkare. Alla vet att splittrade ändar är praktiskt taget inte behandlingsbara, de måste avskuras. Men speciella procedurer med grönt te hjälper dig att förhindra en annan del av tipsen. När du har klippt av dina smärtsamma ändar, sänker du klippet en stund i ett avkok av starkt grönt te. Således "löddar du" ändarna, som det var för att förhindra omskärning.

Regelbundna hårmaskar med grönt te visas för kvinnor med fet hår. Grönt te ger curls extra glans och volym.

Om varje kväll att gnugga i huvudet en infusion av grönt te med alkohol, om en månad kommer du att kunna bli av med det starkaste håravfallet. Te eftersom det väcker vilande folliklar, tvingar unga hår att växa och utvecklas.

Jag skulle vilja notera förmågan hos en blandning av svart och grönt te för att bekämpa mjäll. Blanda två matskedar grönt och svart te och häll teblad med två koppar kokande vatten. Efter det ska den beredda blandningen appliceras på rent hår, försiktigt gnugga i hårbotten. Efter en timmes väntan tvättas masken av. Om du gör denna mask regelbundet, minst en gång i veckan, kan du glömma mjäll för alltid.

Te Styling

Få människor vet att te är en utmärkt naturlig fixativ som kan hjälpa dig när du lägger dig. Om du har tvättat håret, skölj håret med tedekok, och gör sedan stylingen med en het hårtork - din hårstil kommer att hålla mycket längre tid. Curlers, sår på "te" håret, kommer att göra dina lockar starka, kunna hålla ut hela dagen och ännu mer.

Det är ganska möjligt att färga hår med te. Detta kommer inte bara att ge dina lockar en naturlig djup nyans, men skyddar också strängarna från de aggressiva effekterna av professionella färger. Var annorlunda, älska dig själv och ta hand om ditt hårs skönhet!

Kaffe, te eller kakao, vilken produkt passar bäst för hårfärgning

En kopp aromatisk te, kaffe eller kakao är en utmärkt tonic som värmer upp på en kall dag och upplyftande. Men en dag tänkte en väldigt resursfull och resursfull man att inte dricka en uppfriskande drink, men lägga den på hans hår. Sedan dess har kvinnor fått ett nytt naturligt verktyg för toning och läkningskurver. Hårfärg Kaffe, te eller kakao har sina egna egenskaper, som du kan lära dig om från den här artikeln.

Hur är kaffe, te, kakao

Naturliga ingredienser för att ge en nyans en mörkare, mer mättad färg är ett utmärkt alternativ till kemiska kompositioner, som, även om de gör något, skadar håret. Särskilt märkbar effekt av syntetiska färgämnen med regelbundna färguppdateringar.

Kvinnornas önskan att inte skämma bort krullarnas struktur ledde till att man letade efter sparande agenter för färgning. Te- och kaffedrycker används framgångsrikt även på skadade, försvagade, spröda, torra strängar - där det inte är önskvärt att använda till och med mycket dyra professionella färger från välrenommerade tillverkare. I själva verket har förutom toning-effekten kompositioner baserade på kaffe, te eller kakao regenererande egenskaper och framgångsrikt läker hår.

Förresten. Ofta tillsätts andra ingredienser till färglösningarna: alkohol, olika oljor, henna eller basmu. Sådana kombinationer gör att du kan få mjuka nyanser och diversifiera kaffe- och tepalett.

Fördelar och nackdelar med färgning av kaffe, te, kakao

Dessa naturliga komponenter har många fördelar:

 • färga hår i en vacker choklad, brun nyanser;
 • mörkare för ljust rött färgschema, vilket gör det lugnare, ädla;
 • bidra till tillväxten av strängar;
 • hypoallergen;
 • stärker folliklarna, förhindrar förlust
 • positiv effekt på hårstavarnas struktur. Curls blir elastiska, starka;
 • eliminera glans och istället ge håret en vacker glans
 • göra strängar lydiga, mjuka och släta. Att lägga ett sådant hårhår är ett nöje;
 • skada inte håret;
 • ha en trevlig lukt.

Te bryggning används dessutom för att eliminera mjäll, liksom en antiseptisk för olika sjukdomar i hårbotten.

Trots alla positiva egenskaper har färgdrycker flera nackdelar:

 • Kaffe och te är effektiva för toning av mörka eller röda lockar. Blondiner kan få en ojämn färg, långt ifrån choklad (de kan målas med kakao);
 • har ett milt resultat. Det kommer att vara möjligt att uppnå en märkbar förändring av skuggan först efter flera vanliga procedurer.
 • kortlivad, tvättas snabbt, om du inte periodiserar håret;
 • Gråt hår är inte målat mycket bra, särskilt när det finns många;
 • Toningprocessen med te, kaffe eller kakao varar lång tid, upp till flera timmar;
 • Under 2-3 dagar efter proceduren kan spår av färgämnet förbli på kudden.

Varning! Vissa recensioner från fotot innehåller en varning: svart te dricker ibland starkt krullar.

Vem passar den här färgen?

Te- och kaffedrycker är lämpliga för kvinnor med någon form av mörka eller röda lockar, vilket gör färgen mer mättad och ljus. Du kan också använda dessa verktyg på det blonda håret. Kakao nyanser och lätta strängar.

Masker, balm med toning effekt är mycket användbara för hår, som intensivt faller ut eller växer dåligt, snabbt blir oljig.

Den slutliga nyansen beror på varaktigheten av färgämnets exponering, liksom på hårets ursprungliga färg. I allmänhet är paletten mycket varierad, speciellt om du blandar kaffepulver eller tebro med andra naturliga ingredienser:

 1. Kaffe färg hår i choklad, guld eller kaffe brun, kastanjetoner.
 2. Te kan ge curls kastanj, choklad, rödaktigt koppar, rik guldfärg.
 3. Med hjälp av kakao kommer du att kunna få samma intervall som med kaffe, och även den ädla mahognyfärgen (om du lägger tranbärsjuice, rött vin).

Det är viktigt! Endast svart te är lämpligt för målning av strängar. Grön dryck innehåller inte de nödvändiga pigmenten, men det helar perfekt håret.

Kontra

Det finns nästan inga slutgiltiga kontraindikationer för användningen av dessa färgämnen. Men du bör inte använda produkter baserade på te, kaffe eller kakao om du nyligen har krökt eller färgat ditt hår med ammoniakföreningar - du kommer inte att kunna få en ny färg. I detta fall kan kaffemaskar appliceras på strängarna endast för behandling och återvinning.

Också, försiktigt måste du använda droger för ägare av torrt hår. På hårda krullar med en tät struktur av ett naturligt färgämne visas kanske inte.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. För beredning av naturlig färg är lämplig endast naturlig dryck och inte lösligt pulver. Köpa spannmål, men om du inte har en kaffekvarn - ta malet kaffe.
 2. Te behövs endast stort blad. En blandning av engångspåsar kommer inte att ge effekt.
 3. Efter kaffefärgning kan en känsla av klibbighet uppträda på huvudet. För att förhindra detta, lägg till lite hårbalsam.
 4. En tjock blandning appliceras på rötterna och sprids sedan över hela längden. Vätska lösningar sköljer håret flera gånger.
 5. Kakao och kaffe används på smutsiga lockar, te - på rena. Men i alla fall måste håret vara torrt.
 6. Efter applicering av färgämnet för att förbättra effekten kan du wrap huvudet med polyeten, och värm sedan med en handduk.
 7. Vid beredning av formuleringar, överväg strängarnas längd. Som regel är recepten utformade för medelstora lockar. Om nödvändigt, minska eller öka mängden pengar, men ändra inte proportionerna.
 8. Det är nödvändigt att avlägsna rester av kaffe och kakao från håret med schampo, och te tvättas vanligtvis inte.
 9. Du kan hålla kompositionen på strängarna i flera timmar utan rädsla för att det kommer att förstöra hårkroppens struktur. Ju längre, desto mer mättad blir skuggan.
 10. När du väljer ett te för att färga ditt hår, gör ett litet prov. Lägg några löv i kallt vatten. Om hon bytte färg - framför dig dålig kvalitetsprodukt. Detta te bryggs endast i kokande vatten.

Kaffe Färg Recept

klassisk

Den klassiska blandningen för att få en vacker kaffeskugga, stärka håret, gör dem silkeslösa:

 1. Häll 50 gram bönor med 100 ml varmt vatten (inte kokande vatten, men värms till 90 °).
 2. Lämna i 15-20 minuter.
 3. Efter kylning applicera vätskan jämnt på locken.
 4. Wrap huvudet med en wrap, en handduk.
 5. Skölj håret med varmt vatten efter en halvtimme.

Med färglös henna

Färglös henna + kaffe för chokladtoner, glans och förstärkta strängar:

 1. Torka 25 gram henna med 50 ml varmt vatten.
 2. Häll 50 milliliter kaffe grunder kvar på botten av koppen efter att ha druckit drycken i blandningen.
 3. Lämna i en halvtimme.
 4. Rör om och applicera på lock.
 5. Skölj håret noga med vatten efter 40 minuter.

Med konjak

Cognac och kaffe verktyg för att bli brun med en vacker glans:

 1. Häll 30 gram malet kaffe med 50 ml varmt vatten.
 2. Blanda här i 2 blandade äggulor, 20 ml burdockolja och 30 ml brandy.
 3. Färga håret försiktigt.
 4. Tvätta håret noga med schampo efter 40 minuter.

Med rom

Rumo och kaffemask för gyllene kastanjebrun på ljusbrunt hår och generell förstärkning av lockar:

 1. Vrid 2 äggulor och 30 gram rörsocker till en jämn konsistens.
 2. Separat, förbereda en blandning av malet kaffe (100 gram), luktfri vegetabilisk olja (30 ml), rum (50 ml).
 3. Kombinera båda produkterna i samma behållare och fördela över hela längden av håret, från början av rötterna.
 4. Värm upp huvudet och vänta i 40 minuter.
 5. Tvätta av rester av masken med schampo.

Med kanel

Kaffe med kanel är inte bara läckra, men också användbart för strängar. Med hjälp av blandningen kan du få ett rikt choklad- eller guldbrunt färgschema (beroende på hårets ursprungliga färg). Att förbereda:

 1. Anslut 50 ml brandy med två kycklingäggor (kan bytas ut med 4-5 vaktel).
 2. Titta bra med en gaffel eller visp.
 3. Häll i 30 ml havtornsolja.
 4. Lägg gradvis 10 gram kanelpulver och 100 gram malet kaffe.
 5. Rör om och applicera på trådar, värm huvudet.
 6. Skölj med vatten och schampo efter en timme.

Med naturliga färgämnen

En färgblandning av kaffe med henna och basma tillsätts kommer att förbättra den naturliga mörka färgen och göra krullarna lysande:

 1. Fyll 50 gram jordade bönor med ett glas kokande vatten (0,2 liter).
 2. Wrap och lämna i en halvtimme. Drycken ska förbli varm.
 3. Därefter tillsätt 25 gram basma och henna till det, 5 gram mer - honung och 30 ml olivolja.
 4. Rör och fördela genom hår.
 5. Värm huvudet.
 6. Skölj med schampo efter en halvtimme.

Fler alternativ för färgning av en blandning av henna och basma, proportionerna av kompositionerna hittar du på vår hemsida.

Med havtorn

Kaffe- och havtornsmasken ger strängarna en ädelbrun färg, ger dem extra näring, fyll dem med glans:

 1. Anslut 50 gram malet kaffepulver till 30 ml havtornsolja.
 2. Tillsätt 5 droppar essentiell olja av nässla.
 3. Applicera på håret och värma dem.
 4. Skölj med varmt vatten efter 40-50 minuter.

Tefärgningsrecept

klassisk

preparatet:

 1. 3-4 matskedar torrt te häll 500 ml kokande vatten.
 2. Koka 15 minuter på låg värme.
 3. Täcka ordentligt, linda och lämna i en timme.
 4. Applicera på håret och håll i 20 till 60 minuter (beroende på önskad nyansmättnad). Så du kan få en vacker brun färg.

Med henna

För en kastanjfärg:

 1. Till ett glas starka teblad (2-3 matskedar av stora löv för 0,5 liter kokande vatten) tillsätt 1 matsked Henna.
 2. Sprid på håret och lämna i en halvtimme, skölj sedan.

Med valnötblad

För en rödaktig kopparfärg:

 1. Ta 2 matskedar teblad och torra valnötblad.
 2. Fyll dem med 500 ml kokande vatten.
 3. Smäll i 15 minuter.
 4. Efter kylning applicera på locken.
 5. Täck huvudet och håll i 15-40 minuter.

Med rowanbär

För att uppnå en rik kopparton, följ dessa steg:

 1. Förbered ett starkt tebröd (1 kopp).
 2. Utöka en handfull färskt rowanbär.
 3. Bland den resulterande saften med te och applicera på håret. Tiden beror på hur djup du vill få (från 15 till 40 minuter).

Varning! Denna komposition kan också färgas med lätta trådar.

Med lövskal

Den guldröda tonen kan erhållas enligt följande:

 1. Samla skalen från 5-6 medellånga lökar och fyll den med 150 ml vitt vin.
 2. Smäll i 15 minuter.
 3. I en annan behållare häll 2 msk te med kokande vatten (150 ml).
 4. Blanda varma infusioner, sprid på strängar.
 5. Skölj huvudet i 20-40 minuter, skölj sedan med vatten.

Vilken effekt som kan förväntas från färgning av lökskal, läs på vår hemsida.

Med guldblommor

För gyllene nyanser:

 1. Blanda 1 matsked stora teblad och torkade blommor av kalendula (du kan köpa på apoteket).
 2. Häll 500 ml kokande vatten och koka inte längre än 20 minuter.
 3. Efter kylning, applicera på lock och lämna i 30-45 minuter. Håret ska vara rent, lite fuktigt.

Med konjak

För chokladfärg:

 1. Blanda teblad och brandy i lika stora proportioner.
 2. Sprid på strängar och lämna i 20-40 minuter.

Recept för brunetter

För att ge rikedom till naturlig mörk färg:

 1. Häll 100 gram torkade svart chokeberry bär med 10 ml kokande vatten.
 2. Koka 10 minuter.
 3. Låt sätta in i 15 minuter.
 4. I en annan behållare häll 1 matsked torra teblad med ett glas kokande vatten.
 5. Släck eld i 5 minuter.
 6. När vätskorna svalnar något, blanda dem.
 7. Applicera på håret och tvätta inte.

Kakao färgämne recept Recept

Med henna

Kompositionen med henna kommer att få en kastanjetone med en antydan av mahogny:

 1. Lös upp 20 gram hennapulver enligt etikettinstruktioner.
 2. Lägg till 2 matskedar av kakao.
 3. Applicera på hår, med fokus på rekommendationer från hennaförpackning.

Rådet. För att få en mörkare färg kan du lösa upp henna inte i vatten, men i bryggt kaffe. Stärka den röda färgen hjälper rött vin eller tranbärsjuice.

Med te

För en rik mörk färg och färg över grå är detta recept användbart:

 1. 4 teskedar av stora teblad, häll en fjärdedel kopp kokande vatten.
 2. Koka 40 minuter på låg värme.
 3. Filtrera, tillsätt 4 teskedar av kakaopulver.
 4. Applicera en tjock massa på våta lock, värm huvudet.
 5. Efter 60 minuter tvätta av rester av kompositionen med varmt vatten.

Med kefir

För att förbättra kastanjens färg:

 1. Blanda i ett förhållande av 1: 1 naturlig yoghurt (kefir) och kakao.
 2. Sätt här 1 tsk honung, häll sedan samma äppelcidervinäger.
 3. Applicera omedelbart på trådarna och skölj efter 10 minuter. Förvaras längre rekommenderas inte.

Du kommer att älska te eller kaffe ännu mer när du försöker dessa naturliga recept för färgning av krusar hemma. Tack vare komponenternas säkerhet kan du använda tonikbaserade produkter regelbundet, näring och vitaliserar ditt hår.

Naturligtvis kommer det inte vara möjligt att göra en kardinaländring av bilden, men det blir möjligt att ställa in huvudfärgen på strängarna utan mycket besvär, för att göra håret glänsande och vackert.

Var alltid i trend! Färska idéer och tekniker för fashionabla hårfärg:

Hur färgar ditt hår med te för att få önskad nyans

Varje kvinna vill se attraktiv. Dramatiskt ändra bilden tillåter hårfärgning. Nästan alla hårfärgämnen innehåller kemikalier som mest påverkar hårbotten och håret. Många är allergiska mot färgämnen. Naturlig färg är ett bra alternativ. Naturliga ingredienser kommer att ändra hårfärg, stärka lockar. Kan användas för att färga te. Hur färgar hårte te? Vilken nyans kan ges till hår? Vilket te är bättre för detta? Låt oss leta efter svar på frågor tillsammans.

Te för hår: nytta eller skada

Sammansättningen av te är full och rik, så hårfärgen med te kommer att förvandlas från en kosmetologisk procedur till en hälsosam. Med regelbunden användning kan du ge ditt hår en charmig glans, en vacker nyans och läka skadade målade trådar.

De främsta fördelaktiga ingredienserna för hår är tanniner och koffein. Deras innehåll i lövbussens löv är tillräckligt för att ha en unik effekt på kroppen:

 • De har en närande effekt på hårsäckarna och håret själv;
 • normalisera arbetet i talgkörtlarna, eliminera obehaglig glans, eliminera det ökade fettinnehållet hos krullarna;
 • hjälpa till att hantera mjäll, ger antiinflammatorisk och antiseptisk effekt;
 • Tona huden.

Hårfärgande te gör dem silkesmjuka, mjuka, lätta. De ser hälsosamma och vackra ut, lätt att passa. Te stärker hårsäckar, håravfallstoppar, tidig baldhet kan förebyggas.

Fördelarna med tefärgning

Hårfärgning med svart te har praktiskt taget inga brister när det gäller procedurens säkerhet. Den enda nackdelen är att hårfärgningen på håret inte håller länge, efter att ha tvättat huvudet, försvinner skuggan nästan helt. Men tefärgen har många fördelar, här är de viktigaste:

 • Naturlighet. Det finns inga kemiska komponenter i ett sådant färgämne, så det kan inte påverka kroppen negativt. Te har läkning egenskaper, hjälper till att få vackra och lysande nyanser på håret. Du kan permanent bli av med fet hår, mjäll.
 • Lätt att använda. En vacker nyans på håret kan erhållas utan att besöka den dyra skönhetssalongen. Hemma färgar te är inte svårt.
 • Tillgänglighet. Färgenes tillgänglighet och kostnadseffektivitet är en stor fördel. Ett paket med grönt eller svart te finns i varje hem.
 • Säkerhet. Många kemiska färgämnen orsakar allergier. En naturlig tefärgning är ett allergivänligt medel, det orsakar inte irritation på huden och andra manifestationer av allergi.
 • Mångsidighet. Te har en färgämne. Med den klassiska bryggningen kan du få några nyanser, strängar kan målas i kastanj, koppar, guldfärger. Fyller perfekt te med grått hår.

Tefärgningsregler

Hur färgar du ditt hår? Var noga med att använda kvalitetste. För att kontrollera kvaliteten på te löv, måste du ta en liten mängd teblad, kasta dem i ett glas vatten. Om vätskan vänder, är teet av dålig kvalitet. Det bör komma ihåg att högkvalitativt verkligt te ger sin färg endast när det bryggs med vatten vid en temperatur av 80-100 grader.

Det finns flera sätt att förbereda avkok för färgning. Vi erbjuder det enklaste sättet: 3-4 Art. sked somna i 500 ml kokande vatten, koka i 15 minuter. Vätskan bör vara mättad brun. Stäng behållaren med lock, tryck i en timme.

Buljongen appliceras på torra hårsträngar, med början från rötterna. Sedan sprids lösningen snyggt över hela längden. Du kan applicera naturligt färgämne och vått hår, så att du visuellt kan se vilka strängar som är färgade och vilka inte är.

Efter en jämn applicering av färglösningen måste håret uppsamlas vid kronan. Huvudet kan vikas upp för att göra färgen effektivare. Lösningen hålls från 20 till 40 minuter. Det beror helt på vilken typ av resultat du behöver uppnå. När du applicerar färg på ljusbrunt hår, efter 20 minuter kan du få en skuggbyte för ett par toner. Om du vill få en chokladskugga ska exponeringstiden vara minst 40 minuter.

Efter färgning tvättas håret inte längre, men sköljs endast i rent vatten. Du kan inte göra det här, men torka bara håret utan hårtork, sätt det i ditt hår.

Färger te i olika nyanser

Beroende på vilken typ av naturligt färgämne, exponeringstid, ursprunglig hårfärg, kan du uppnå olika nyanser.

Röd färg. I tebladen svart te behöver du lägga till torkade valnötblad. Kompositionen bryggs i kokande vatten och infunderas sedan i 30 minuter. Lösningen appliceras på strängarna i 15 minuter eller mer.

Kastanjens färg. Brew ett glas svart te, blanda med det 1 msk. sked Henna. Fukt håret med svart te, lämna i 30 minuter. Skölj sedan med rent vatten. Naturligt färgämne tillåter hår att ge en rik kastanjfärg, bli av med grått hår.

Kopparfärg. Du måste göra en stark infusion av svart te. Separat, ta 200 g färskt rowanbär, mash dem och pressa saften. Blanda juice med te. Blandningen appliceras på locken. På blont hår måste du hålla det i 15 minuter, för mörkare hår - 30 minuter.

Mörk gyllene nyans. Om du blandar svart te med lökskal och gör en infusion av denna blandning, kan du ge ditt hår en vacker gyllene nyans. För att göra detta, applicera blandningen på allt hår, ca 20 minuter för att motstå, utan tvättning.

Chokladfärg. Stark teinfusion blandad med brandy i lika stora proportioner. Applicera blandningen över hela längden av håret. Lämna på håret i cirka fyrtio minuter.

Blont hår tefärgning

Hur färgar du håret med te, om du vill ge en ljus gyllene nyans till blont hår för att lätta ditt hår. Detta kommer att hjälpa kamomillte. Krullar efter att applikationen blivit mjuk, öm.

För förtydligande använd följande recept:

 1. Ta kamilleblommor i mängden en kopp.
 2. Råvaror placerade i 500 ml vodka, överfyll i en flaska mörkt glas.
 3. Insistera veckan.
 4. Innan färgning av färglös henna (100 g) bryggs ett glas kokande vatten, låt det svälla.
 5. Stam båda blandningarna, blanda.

Blandningen appliceras på håret i en timme, tvättas sedan av med en mild schampo. Kamilleavkok kan användas för att skölja håret efter tvätt, det gör håret lättsamt, mjukt.

Färgat grått hår

För att effektivt måla över grått hår kan du regelbundet använda starkt svart te. Skölj håret med te efter varje shampooing. Strängar blir då ljust halmfärg.

Ibland läggs kaffe eller kakao till teinfusion. Detta gör att håret får en vacker kastanj eller chokladskugga.

Hur man färgar håret med svart te

Artikelns innehåll:

 1. Beskrivning och sammansättning
 2. Användbara egenskaper
 3. Kontra
 4. Hur färgar ditt hår
  • Med basma
  • Med henna
  • Med lysande produkter

Svart te för hår är en riktig frälsning när du snabbt och säkert måste färga det hemma. Den producerar bara naturlig färg, som, om den är korrekt förberedd och applicerad, kan konkurrera allvarligt med kommersiella motsvarigheter.

Beskrivning och sammansättning av svart te

Svart te erhålls tack vare den månatliga torkningen och oxidationen av kameliablad. Som ett resultat förvärvar de sin mörka färg och uttalad smak. Traditionellt odlas denna växt i Kina, Indien, Kenya, Indonesien, Sri Lanka, Turkiet och Japan. Ceylon och baykhovy är bland sina bästa. Ur eliten skiljer sig Uva, Puer, Kimun och Yunnan ut.

Detta te finns i följande variationer:

  Stort löv. Det är det dyraste eftersom det innehåller de flesta näringsämnena och har en rik, rik arom. Sälj det både på vikt och i paket.

Bruten blad. Det erhålls efter dubbel siktning av huvudråvaran. Resterna kastas inte bort, men säljs i ett paket märkt "litet blad". Det är inte förvånande att detta te är styvt och inte luktar mycket bra.

Granular. Det tillhör lågkvalitativa teer, eftersom det under tillverkningsprocessen råmaterialet kommer flera gånger under växellådorna av en speciell press för slipning. Dricka från ett sådant te lämnar mycket bittert och starkt. När det gäller produktion av svart te granuleras tar den första platsen.

 • Väskor. Detta hänvisar till de klyvda bladen av Camellia-växten, inslagna i ett paket av filtrerat papper. Den innehåller en enda portion, som snabbt bryggs i kokande vatten. Den stora fördelen med denna metod är att drycken inte behöver filtrera. Sådant svart te för hår passar inte alls på grund av att tebladen inte är tillräckligt starka.

 • Kalorinnehållet i te-te svart te är 140,9 kcal per 100 g, varav:

  • A - 50 | ig;
  • Retinol - 0,05 mg;
  • B1 - 0,07 mg;
  • B2, 1 mg;
  • C - 10 mg;
  • PP - 11,32 mg;
  • Niacin - 8 mg.

  Macroelements per 100 g:

  • Kalium - 2480 mg;
  • Natrium - 82 mg;
  • Magnesium - 440 mg;
  • Fosfor - 824 mg;
  • Kalcium - 495 mg.

  Spårämnen per 100 g:

  Användbara egenskaper för svart te för hårfärgning

  Med denna produkt kan du få en naturlig vacker färg och utan hårskada. Det förstör inte folliklarna, irriterar inte huden och orsakar inte allergier. Detta är en helt säker och naturlig metod för färgkrullar, som får användas åtminstone varje dag. Det gör att du snabbt och billigt kan bli en brunhårig, brunett eller rödhårig hemma.

  Här är det som svart te ger säkert:

   Ingen brännande känsla. Till skillnad från klassiska målarfärger med skadliga ämnen (ammoniak, väteperoxid, etc.) tar denna produkt hand om den delikata hårbotten. Det borde inte baka även med integritetsproblem, klåda, rodnad och allergier.

  Långtidseffekt. Resultatet kan sparas i mer än ett år - den här färgen tappar inte i solen och tvättas inte ut med vatten. Det räcker för att tona rötterna en gång varje månad.

  En mängd olika nyanser. Med svart te för hår kan du enkelt ge dem en koppar, röd, choklad, ljusbrun eller brun färg, beroende på vilken du gillar bäst. Du kan använda den med någon original nyans.

  Effektiv hårvård. Som ett resultat av sin färgning med svart te blir de starkare, felfria och glänsande och utsöndrar en trevlig arom. Det mjukar också de splittrade ändarna och mjäll passerar, och krullarna är mycket enklare att kamma och fläta.

 • Tillförlitlig målning av grått hår. Detta är det mest effektiva sättet att dölja tecken på åldrande. För att göra detta, skölj håret löst bryggt flera gånger i veckan.

 • Kontraindikationer för användning av svart te i hårvård

  Det finns inga strikta restriktioner här, det viktigaste är att använda färska teblad, som inte är mer än 2-3 dagar gamla. Annars hjälper det inte att färga håret och kommer att provocera den aktiva utvecklingen av skadliga mikrober på huvudet. Du måste också komma ihåg att te bryggt inte i varmt vatten är mycket effektivare än kokt. Det behåller de flesta av de fördelaktiga vitaminerna, mikro- och makronäringsämnena.

  Här är när man ska överge tanken på att använda svart te för hårvård:

   Allergi mot koffein. Faktum är att i en kopp (250 ml) av drycken innehåller ca 60 g av denna skadliga substans. För att bekräfta att kroppen reagerar negativt på teet som används för hår, kan du genom utseende av klåda, torr hosta, migrän och hjärtklappningar.

  Ökad svettning i hårbotten. Te irriterar henne ännu mer och påskyndar arbetet med körtlarna som är ansvariga för denna process. Om detta redan har hänt, tvätta håret med ett avkok av kamomill (5 liter vatten per 150 g gräs).

  Mörkt svart hår. Effektiviteten hos bladen av kamelia i detta fall är mycket låg. Om de hjälper till att måla lockar, är det bara i kombination med andra produkter (citron, honung, olivolja etc.). Ägare av denna färg kan använda svart te enbart för att stärka lockar, vilket ger dem glans och lydnad.

 • Tidigare färgat hår. Denna kontraindikation är relevant om du planerar att dessutom använda henna eller basma. I denna situation kan ingen garantera dig en jämn, vacker färg - strängar kan vara helt olika.

 • Hur man färgar håret med svart te

  Det beror helt på vilken färg du vill sluta med, men i alla fall behöver du några ytterligare ingredienser. Förbered i förväg själva drycken, bara högkvalitativa, löviga eller i extrema fall granulära. Den som säljs i påsar, du kommer inte att passa, eftersom den är för svag. Tänk på att bryggningen ska stå minst en halvtimme före användning.

  Hur färgar ditt hår med svart te med basma

  Det här alternativet är idealiskt för ägarna av naturljuskrullar - vete, blont, blekt rött, ask. Innan du använder svart te för hår bestämmer du om du vill dramatiskt ändra den resulterande bilden under det kommande året. Faktum är att det inte kommer att vara möjligt att göra detta inom 12 månader efter färgning med hjälp av basmy. Tänk på att resultatet kommer att vara helt och fullt beroende av din ursprungliga nyans - desto ljusare är det desto ljusare kommer det att visa sig.

  Här är några recept för färgning i de mest intressanta färgerna:

   Mörkblondin. Först förbereda ett avkok av kamille, för vilket i kokt vatten (2 liter) häll blad av denna ört (60 g). Håll sedan dagen på en mörk och varm plats. Nästa morgon, lägg till 15 g väteperoxid, samma mängd basma och 50 ml te med bryggning, piskad. Rör om allt detta och använd en speciell färgpensel först till hårets ändar och sprid sedan över hela längden. Ovanför, var noga med att sätta på en plastpåse utan ett mönster och sedan ett lock. Tvätta håret med schampo efter 20 minuter, borsta håret med skölj och skölj det av. Torka sedan väl och kamma din kammusslor, med en hårtork är bättre att inte använda. Du kan tvätta håret igen, inte tidigare än i 3 dagar.

  Kastanjens färg. För att få det, måste du kombinera vitt vin (0,3 l) och avkok av rabarber (2 koppar). För att förbereda det sista, häll 40 g gräs med kokande vatten och håll det på låg värme i 10 minuter. Vidare till denna struktur tillsätt 70 ml te utan grus. Bäst av allt, om det är ett ark och kommer att stå i 2-3 timmar. Nu, i den färdiga lösningen, fuktar borsten och går med den från rötterna till ändarna av håret, utan att missa en enda sträng. När du är klar med detta, för mer effekt, täck huvudet med en plastpåse. Efter 20 minuter efter det, tvätta bara håret med schampo.

 • Svart färg För att ge det till några krusar behöver du valnötskal (2-3 stycken), olivolja (20 droppar), kvass på svartbröd (5 ss L.), Basma (3 ssk.). te för hår (100 g torrt teblad). Mala den första ingrediensen och kombinera med resten, häll dem sedan med kokande vatten. Låt dem stå i 20 minuter och applicera sedan kompositionen på strängarna med en borste, flytta från rötterna till spetsarna. Lämna den här produkten på huvudet i 20 minuter och tvätta den först med varmt vatten och sedan använda schampo.

 • Hårfärg svart te med henna

  Svart te i sig kan inte i princip ge någon nyans, men i kombination med henna är den lämplig även för det mörkaste håret. Detta alternativ är särskilt relevant för personer med blond, lätt choklad och vete hår. Med hjälp får du en färg med en vacker röd nyans. För att göra det ljusare och mer naturligt, använd en mängd olika ingredienser.

  Instruktioner för att förbereda och applicera de mest effektiva hårprodukterna baserat på svart te:

   Vete färg. Du måste blanda citronsaft (15 ml), bra brandy (30 ml) och honung (20 ml). Lägg till 2 msk här. l. Iranska Henna och väl takmassan med en sked. Därefter brygg ett mycket starkt te - både blad och granulat passar här - och häll det (70 ml) i behållaren med ingredienserna. En timme senare, applicera detta verktyg på håret, jämnt sprida sig över hela ytan, och skölj efter 20 minuter. För att få en ljusare färg, använd en plastpåse som bärs över huvudet. För att spola kompositionen behöver du något schampo och varmt vatten.

  Röd färg. För att få det i en våt brygga (0,5 koppar), häll 20 g kanel och riven morötter (1 medelstorlek). Lös nu upp hennapulver i kokande vatten och håll proportionerna 15 g med 0,2 liter. Anslut sedan alla komponenter och borsta försiktigt fett varje sträng, bör du börja med tipsen. För enkelhets skyld kan du använda kam som måste fördela massan på ytan. När du har avslutat, wrap huvudet med plastfolie. Det är nödvändigt att hålla ett sådant medel baserat på svart te för hår i minst 25 minuter. Ju lättare de är, ju längre exponeringstid ska vara. Slutför sköljningen och tvätta krullarna med schampo.

 • Karamellfärg. I detta fall bör du förbereda torkade mutterblad (80 g), te utan teblad (100 ml), lökskal (50 g) och henna (10 g). Kombinera alla dessa ingredienser och vispa med en mixer, i slutändan borde du få en homogen vassle. Den läggs på förtvättat hår och lämnas i 30 minuter. Glöm inte paketet eller filmen, som du behöver täcka på ditt huvud! Efter den angivna tiden sköljs produkten med rent vatten och sköljmedel används.

 • Hårfärgning svart te med lysande produkter

  Det här är den svåraste uppgiften för ägarna av brunt, choklad och svart hår. Var förberedd för det faktum att för att göra dem lättare kan det bara vara 1-2 toner. Här måste du förstå att te och andra naturliga ingredienser som vi föreslår att använda inte är aktiva. Om det här passar dig, förstärka du svart starkt te, granulerat eller blad. Glöm inte att täcka vattenkokaren med en handduk.

  Här är recepten för de bästa produkterna för lättare hår baserat på svart te, beroende på önskad färg:

   Guldblond. Det ser väldigt vackert ut med gröna ögon och lite garvad hud. För att betona dem måste du blanda huvudämnet (40 g teblad), citronsaft med zest (0,3 l), olivolja och lavendelolja, 4 msk. l. Häll sedan denna förening på huvudet, sprid den över hela håret och låt det stå i 20 minuter under medicinsk locket. I slutet tvättar du bara locken med schampo och vatten.

  Blek rödhårig Det är logiskt att kombinera kefir, äggula, olivolja och naturligtvis te för håret i form av teblad. Här är rätt proportioner - 3 msk. l. / 1 ​​st / 20 droppar / 7 ssk. l. respektive. När du har blandat det hela, applicera en massa på hårets rötter och sprida den över hela längden. Den önskade exponeringstiden för detta verktyg är från 20 till 35 minuter; var noga med att bära en hatt.

 • Ash Brown. I naturlig yoghurt (0,5 koppar) lägg till starkt kallt kaffe (1 stapel), samma te (100 ml) och 1 tsk. vitt vin. Lägg nu behållaren med kompositionen på låg eld, och efter 2 minuter - ta av den, kyla den och smörj varje strand på den med huvudet. Därefter, linda den med klädesfilm och tvätta den efter 30 minuter.

 • Om vi ​​pratar om svart hår, inte kastanj, då kan det inte vara utan väteperoxid. Det är nödvändigt att fukta en bomullspinne och gå dem på alla krullarna - de borde vara 1-2 toner lättare. Först efter det är det logiskt att använda te för färgning.

  Vad är användbart för svart tehår - se videon:  Nästa Artikel
  Billiga och effektiva vitaminer för hår och nageltillväxt