Kakao för hårfärgning: är det möjligt?


Choklad är en av de mest favorit delikatesserna för nästan alla kvinnor. Men som det visade sig, kan denna fantastiska sötma inte bara ätas, utan också användas för att läka eller färga krullar. Många studier visar att i kakao finns en stor mängd användbara ämnen som kan ge vårt hårhår ett fantastiskt utseende. Varför är kakao så användbar för våra lockar?

Hur rik är kakaopulver?

Först och främst bör det sägas exakt vad näringsämnen ingår i denna fantastiska produkt. Dessa inkluderar mineraler, aminosyror, proteiner och fetter.

En sådan rik kombination av användbara ämnen kan fukta dina krusar väl, förbättra metaboliska processer och stimulera aktiv hårväxt.

Samtidigt bör vi inte glömma att använda kakao eftersom en kosmetisk produkt inte bara kan förbättra ditt hår, utan också höja din anda. Tänk dig - en chokladhårsmaske... Det låter även gott! En annan fördel med detta verktyg är att du kan använda både kakaopulver och vanlig svart choklad.

Så det finns inga problem med sökningen efter ingredienser i det här fallet. Varning! Om du bestämmer dig för att använda dessa produkter för att bry sig eller färgas, bör du föredra en kvalitetsprodukt. Spara inte pengar, speciellt eftersom en kakel av högkvalitativ mörkchoklad kostar inte så mycket.

Kakao för hår: recept för hemlagade masker

Idag erbjuder vi dig flera recept för hemlagade masker som hjälper dig att förbättra ditt hår:

 • Choklad kefir. För att göra denna mask måste du noggrant blanda en tesked kakaopulver och en tesked varmt vatten. Som ett resultat bör du ha "chokladvatten". Vi tillsätter gradvis piskad äggula och 100 gram fettfattig kefir till detta vatten. Alla ingredienser återigen blandas noggrant och appliceras på rötterna. Nu värmer vi huvudet och lämnar masken på krullarna i minst en halvtimme. Skölj av med varmt vatten med en vanlig schampo;
 • Kakao och olivolja. Denna mask är endast lämplig för ägare av torrt eller normalt hår. Men om dina curls snabbt växer fett, bör du inte använda det här verktyget. För att göra en mask måste du blanda en matsked kakaopulver och två matskedar olivolja. När alla ingredienser är grundligt blandade måste du värma upp blandningen lite i ett vattenbad och tillsätt den slagna äggulan. Mask gnidde in i rötterna och lämna i en timme. Tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Kakaobaserade masker ska tillämpas på de som lider av håravfall. Den ideala lösningen skulle vara det här verktyget för dem som anser att deras lockar är för tråkiga och livlösa. Dessutom kan du använda choklad till färgkrullar.

Kakaohårfärgning

Som vi har sagt kan kakaopulver också användas för att färga krullor. Dessutom är den obestridliga fördelen med sådan färgning att i de hemmagjorda färgerna inte kommer några orenheter och tillsatser av kemiskt ursprung.

Så, med hjälp av naturliga färgämnen kan du inte bara uppnå intressant hårfärg utan också förbättra den.

När det gäller vilket pulver det är värt att välja, bör man föredra antingen vanlig matpulver utan föroreningar eller kosmetisk kakaopulver, som kan köpas i specialaffärer som säljer ingredienser för att göra hemlagad kosmetika.

Ett av de enklaste sätten att måla ljusa krullar i en varm chokladfärg är att lägga en liten mängd pulver till den vanliga tvålbasen för schampo.

När det gäller andelen beror allt på den färg du vill sluta med. Men majoriteten av det mässa könet blandar en tvålbas och kakaopulver i ett förhållande av 1: 1. I det här fallet får du en aromatisk tonad schampo.

Nu som för tiden: Färgningen av blont hår kan vara i flera minuter, men om du vill ge en mer chokladskugga till mörkare lockar, är det bättre att sträcka färgsessionen med en timme.

Ett annat bra sätt att färga håret med kakao är att använda en kombination av kakaohinna.

Efter färgning kommer dina lockar att få färgen på mahogny:

 • du måste blanda tre till fyra matskedar av torr henna;
 • och fem till sju matskedar av kakaopulver;
 • vi löser dessa ingredienser i vatten för att få en konsistens av tjock grädde;
 • lägg på huvudet;
 • håll hårblandningen i ungefär en timme;
 • efter det är mitt huvud med vanligt schampo;
 • kan också använda en balsam efter shampooing.

I detta fall kommer krullarna att vara mer lydiga och glänsande.

Firande och närande mask

Om ditt hår har börjat falla ut, kan du göra en doftfärg:

 • du måste blanda en och en halv tesked honung och tre till fem droppar brandy;
 • tillsätt den resulterande blandningen till en vanlig schampo eller tvålbas;
 • lägg till kakao här;
 • Andelen kakao och schampo är 1: 1.

Ett sådant verktyg hjälper dig inte bara att på ett snabbt och effektivt sätt måla lockar utan också med hjälp du kommer att kunna behålla färg under ganska lång tid utan att oroa dig för växande rötter.

Att honung ingår i denna produkt gör det ännu mer användbar för ditt hår. Bara en månads användning och du kommer märka att dina lockar har blivit tjockare och skinnigare.

Om du märker att dina lockor har blivit tråkiga och livlösa, kan du mata dem genom att lägga äggulor i färgschampo.

Detta bör göras enligt följande:

 • Häll en liten mängd schampo blandat med kakao från en burk till en grundig kopp;
 • Lägg nu i äggula och blanda ingredienserna noggrant.

Detta schampo kommer inte bara att ge dina curls en intressant färg av kakao, men också stärka rötterna, vilket gör ditt hår friskare och vackerare.

Användningen av sådana verktyg hjälper till att lösa problemet, inte bara med färgkrullar utan ger dig också ett bra humör.

En bra bonus är också det faktum att dina krokar i några dagar kommer att lukta som choklad.

Kakaobaserad krusspray

Varje tjej vet att det ofta händer att schampo ensam inte räcker för att ta hand om håret helt. I det här fallet kan du använda en speciell spray, gjord på basis av kaffe.

Du kan förbereda det helt enkelt:

 • du behöver bara brygga lite färskt kaffe
 • Efter att kaffet har svalnat, måste du noggrant påverka vätskan, eftersom kaffebryggorna på hårets huvud inte är till nytta för oss.
 • Den ansträngda vätskan hälles i en flaska med en finfördelare;
 • och sätta på lockar direkt efter tvätt.

Denna spray är mest effektiv efter färgning med henna och kakao.

I detta fall gör färgen på ditt hår ännu mer mättad och lysande. Som du kan se kan kakao göra ditt omgivande hår avundar din chokladfärg. Dessutom har användningen av ett sådant naturligt färgämne en positiv effekt på hälsan hos dina lockar, vilket gör dem skina och tjocka.

Så om du inte har använt det här fantastiska verktyget än, rekommenderar vi att du försöker måla ditt hår på ett sådant sätt!

Kakao hårfärgning hemma

Användningen av kakao för kosmetiska ändamål är inte bara en säker och effektiv färgmetod utan också en trevlig aromaterapi som förbättrar humör och välbefinnande. Under de senaste åren föredrar flickor alltmer icke-ammoniakprodukter som inte skadar håret och ger en vacker naturlig nyans. Ledaren bland sådana medel är choklad, som finns i köket hos varje värdinna.

Fördelarna med choklad för hår

Förutom att ge en vacker nyans hjälper kakaopulver till att öka tillväxten, stärka strukturen, lägger till tjocklek och naturlig glans. Detta är ett riktigt förråd av vitaminer och mikroelement, vilket har en komplicerad effekt på håret.

Naturlig färgning har flera fördelar:

 • Gynnsamma effekter och extravård;
 • Lätt att förbereda och använda;
 • Ljus naturlig effekt som låter dig styra intensiteten i skuggan;
 • Gentag effekt - verktyget kan appliceras på tunt splittrande hår, utsatt för förlust, utan rädsla för deras tillstånd;
 • Den naturliga komponenten kan inte appliceras på håret som är målat med ammoniakfärg - detta kommer att leda till ett oväntat resultat.
 • Chokladsmaken håller länge och förbättrar humöret;
 • För kosmetiska ändamål måste du använda ett pulver av naturliga mörka bönor, utan föroreningar, färgämnen och smaker. Strukturen ska vara lös - inga klumpar. En högkvalitativ produkt kan köpas på specialiserade kosmetiska butiker för tvåltillverkning och hemmet kosmetika;
 • Efter proceduren rekommenderas inte att använda rengörings- och stylingprodukter i två dagar;
 • Sköljning ska utföras med en kanal med varmt vatten tills vattenströmmen är helt ren. Det kan ta mycket tid, men det kommer att rädda dig från mörka fläckar på kläder och sängkläder.
 • Naturlig färgning kan inte vara lämplig för ägare av hård hår med en tät struktur.
 • Masker ger extra omsorg, vilket eliminerar behovet av användning av kosmetiska balm och balsam.
 • Detta är ett hypoargeniskt medel, den enda kontraindikationen till vilken användningen är individuell intolerans.

Nackdelarna är dålig hållbarhet - efter varje tvätt tvättas pigmentet ut, så färgningsförfarandena bör utföras regelbundet. Chokladblandningar rekommenderas inte för blondiner och kvinnor med starkt grått hår - reaktionen kan vara oväntad (från ojämna fläckar till grågrön färg).

Det är också värt att beakta att inom 2-3 dagar (tills nästa tvätt) kommer håret att fläcka kläder och underkläder, så du bör undvika lätta tyger och täcka kudden med en handduk.

Receptblandningar för matlagning hemma

Användningen av vanlig kakao, utspädd med vatten, är oönskade - den här metoden torkar ut huden, vilket leder till mjäll och överdriven torrhet. För att undvika detta bör du lägga till blandningen av närande och fuktgivande ingredienser.

Med henna

Henna i den här kombinationen istället för den karakteristiska röda färgen med en gulaktig underton ger en cool djup kastanjeskugga av mahogny vilket är svårt att uppnå även i professionella salonger:

Tillagas enligt instruktionerna på förpackningen Henna (20 gram pulver) två matskedar kakao. För en mörkare färg är Henna inte upplöst i vatten, men i kaffe. Om den torra blandningen späds med rött vin eller tranbärsjuice, är resultatet en ljus mättad röd färg. Underhålla blandningen bör vara som rekommenderas i instruktionerna till henna. För långa proportioner fördubblades.

Med te

Förbereda blandningen, ta 4 teskedar svart te och häll det 0,4 koppar kokande vatten. Efter 40 minuter över låg värme filtreras teet och 4 teskedar kakao tillsätts till den. Under matlagningen ska en del av vätskan avdunsta, och så småningom kommer en mörkrik tjock massa att visa sig. Den appliceras på vått hår och hålls under en plastlock och handduk i en timme.

Kakaofärgning ger mörk chokladfärg till hår.

Yoghurtmask

För att betona kastanjfärg, vilket gör det mer uttrycksfullt, kan du använda den här masken: En blandning av yoghurt eller kefir och kakao i ett 1: 1-förhållande blandas med en tesked honung och en sked äppelcidervinäger hälls in innan appliceringen påbörjas.

Denna mask är ganska aggressiv och ger ett omedelbart resultat, så det rekommenderas inte att hålla det längre än 10 minuter, speciellt för ägare av lätt och tunt hår.

Effekten uppnås med ättika, vilket inte bara förbättrar färgämnets pigment, men tränger också aktivt in i strukturen, vilket på så sätt accelererar maskens effekt.

Eliminering av torrhet

En tjock pasta av kakao och varm mjölk späds med en matsked kokosnötsolja, flera kapslar aevita och 2-3 droppar aromolja (tillval). Innan appliceringen ska massan vara något uppvärmd så att den tränger in bättre i strukturen. Lämna masken i en timme, skölj sedan med varmt rinnande vatten.

Detta recept är också lämpligt försvagat efter användning av resistenta färger av hår.

Torka schampo

Brunetter som inte har tid för färgning, är denna metod lämplig - torrt mörkt kakaopulver appliceras vid rötterna och kammas sedan längs hela längden för att avlägsna rester. Detta är ett effektivt expressverktyg som hjälper till att snabbt och effektivt dölja grått hår och omrösta rötter.

Tillväxtstimulering

För ytterligare förstärkning och stimulering av tillväxt används en mask, vilket ger en lätt kaffe-chokladskugga:

 • 1 msk. l. konjak;
 • Yolks av två ägg;
 • Matskedkakao;
 • Vegetabilisk olja och vatten (lägg till tillståndet av tjock grädde).

Applicera på fuktigt hår och isolera med duschlock. För att hålla 20-50 minuter (färgens intensitet beror på varaktigheten).

Balayazh

Detta är färgmetoden med hjälp av hemlagad schampofärgning: kakaopulver i förhållandet 1: 1 läggs till ett hypoalfeniskt barns schampo utan färgämnen. Efter tvätt på vanligt sätt lämnas massan i några minuter (brunhåriga kvinnor behöver 2-3 minuter och mörka brunetter måste öka procedurtiden till en timme). Sedan tvättas produkten med varmt vatten. För en varm kastanjfärg kan du lägga till lite Henna i schampot.

spraya

För att konsolidera det erhållna resultatet rekommenderas att man applicerar en speciell spray efter varje färgning och tvättning, vilket ger kastanjens nyans mättnad, ljusstyrka och hållbarhet.

Förbereda ta några skedar med naturligt kaffe och häll ett glas kokande vatten. Klar och kalldryck filtreras genom en tunn gasbindning och hälls i en burk med en sprayflaska. En liten mängd sprayas på rent, fuktigt hår och lämnas till torrt helt.

Arbetsordningens regler

För att resultatet ska kunna uppfylla förväntningarna och hållas så länge som möjligt bör du följa dessa rekommendationer:

 • Tvätta håret med shampoo innan du applicerar produkten. Du kan inte använda feta balmer - oljor skapar en skyddande film som förhindrar penetration av pigment;
 • Efter proceduren är det omöjligt att besöka poolen eller simma i havsvattnet - detta spolas inte bara pigmentet utan leder också till oxidation.
 • Ansökan startar från rötterna och fördelar sedan massan jämnt längs hela längden till spetsarna.
 • Det är modernt att lägga till lite mörk choklad till maskerna för smak och extra näring.
 • För att få en mer intensiv skugga används värme - ett duschlock läggs på huvudet, värms med en handduk och behandlas med en ström av varm luft från en hårtork i 5 minuter. Om du lämnar ditt huvud upptäckt kommer effekten att vara svag och inkonsekvent;
 • Det är möjligt att helt måla över grå hår endast efter flera tillämpningar;
 • För att undvika färgning av huden måste på pannan och nacken längs hårlinjen appliceras ett tjockt lager av fet grädde eller olja.
 • Pasta appliceras med en speciell pensel eller tandborste (vid rötterna). Händerna bör ligga i skyddshandskar. Trots att de naturliga ingredienserna inte är giftiga och inte kommer att skada huden, har de ett hållbart pigment och en tät konsistens, varför det är svårt att tvätta av produkterna, särskilt från naglarna.

För att uppnå en bestående effekt är det nödvändigt att utföra 8 till 10 procedurer inte mer än en gång i veckan. Upprepad kurs utförs inte tidigare än i en månad.

Kakaoanvändning för hår: färgning och läkningsmask

Bland mässans kön blir det alltmer populärt att färga håret med hjälp av naturliga produkter. De har många fördelar, närmar och förstärker glödlamporna, återställer hårets struktur, återställer glans och förhindrar förlusten.

Dessutom kommer den rätta ingrediensen för färgning att hjälpa till att uppnå ett stort antal färger. Följande metoder är idealiska för kvinnor som drömmer om varma, rika kastanjebruna nyanser.

Hur färgar hårkakao?


Kakao - innehåller en stor mängd av färgpigmentet, gör det möjligt att använda denna produkt i olika proportioner för att erhålla från choklad till koppar skugga.

Det önskade resultatet beror helt på den ursprungliga färgen, men för maximal effekt rekommenderas det starkt att följa algoritmerna för följande färguppskrifter.

Ljus kastanjeskugga

För att få en liknande färg måste du ta 3 matskedar av kakaopulver, blanda noga med något tjockt hårbalsam. Använd blandningen en gång och laga mat varje gång.

Efter att du har använt schamponet för att avlägsna förorening från håret, kan du fortsätta att färgas. Applicera kakao balsam på lock, sprida jämnt över hela huvudet och täcka med polyeten. För att öka färgen måste du hålla ihop med en handduk i 1 timme. Skölj sedan noggrant med varmt vatten.

Det är värt att notera att tonen kommer att förändras varje gång och bli mer levande och djup. Förfarandet kan utföras upp till 4 gånger i veckan innan önskad färg erhålls.

I framtiden, för att behålla tonen rekommenderas att repetera alla manipuleringar 1 gång på 7-10 dagar, det här låter inte tonen spolas ut. Den stora fördelen med sådan färgning är att efter 3-4 veckor kan du helt återvända din naturliga färg om du inte utför proceduren.

Svag färgning


Inte alla kvinnor drömmer om att radikalt ändra bilden, ibland räcker det bara för att röra upp krullarna, ge dem en liten charm. Detta recept är perfekt för färgning eller uppdatering av tonen.

Det är nödvändigt att blanda kakaopulver med schampo i lika stora proportioner, tvätta sedan håret med den beredda blandningen. Lämna i 5 minuter utan att täcka huvudet. Skölj noggrant. Applicera med varje tvätt tills du gillar resultatet. Färgen är också väl tvättad.

Kakao med kakao

Hårfärg balacaja med kakao ger utmärkt resultat. Denna typ av färgning har erövrat många kvinnliga hjärtan, och det önskade resultatet kan också uppnås genom att applicera ett naturligt färgämne.

För att göra detta måste du ta barnschampo, tillsätta kakaopulver, skapa en blandning med lika stora proportioner och låt stå i 24 timmar. Täck sedan hårdets ändar noggrant med den beredda färgemulsionen och linda i folie. Låt på i 40 minuter, skölj sedan noggrant.

Resultatet blir en fantastisk rik chokladfärg, iriserande i ljuset av alla ädla nyanser.

Balayazh med tonade rötter

Ibland är det en önskan att göra färgningen mer jämn, d.v.s. utan kontrasterande övergångar, eller till exempel när din naturliga färg är för ljus. Experter för detta rekommenderas att tona också rötterna, då bara 1 -2 nyanser.

För detta behöver du ändra aktionsalgoritmen något, snarare än i den klassiska versionen. Först måste du lägga i lika stora proportioner kakaopulvret i schampot och skölja det med huvudet, bibehålla i 5 minuter. Gör sedan alla manipuleringar på målningen

Om du är intresserad av balayazh - se här den här artikeln presenterar 30 alternativa balayazha.

Ljus koppartong

Denna nyans är särskilt önskvärd, den är beständig, mättad och kommer inte att gå obemärkt. För att uppnå det måste du ta 2-3 msk. skedar av naturlig iransk henna, lägg också till 2 - 3 msk. skedar av kakaopulver.

Först måste du brygga henna i varmt vatten, låt sedan blandningen svalna och brygga i 30 minuter och tillsätt kakao till den. Rör om och applicera på vått rent hår. Täck huvudet med ett paket och håll en varm handduk i 30 minuter.

Kakao Behandlingsmasker


Kakao är en universell produkt som inte bara färgar håret, men behandlar det, återställer strukturen och förstärker glödlamporna. Den innehåller många vitaminer, folsyra, liksom viktiga spårämnen som fosfor, järn, kalcium. Och korrekt användning av sådana masker kommer inte att tillåta dig att ändra färg på dina strängar.

återvinning

Den bör baseras på kakaosmör, från ca 100 till 200 ml. beroende på hårets längd. Då behöver du ge det en mer flytande konsistens, för detta, i ett vattenbad, smälter hela massan över en långsam eld. Applicera på trådar, täck huvudet med plast och en handduk, håll i 40 minuter.

Efter tvätt av med schampo och skölj med en beredd kamille avkok eller vatten med 4 droppar citron.

Stärka rötterna

Detta recept är mycket effektivt, du måste ta 3 msk. sked kakaosmör, smälta i ett vattenbad, tillsätt 1 msk. en sked full av honung, 1 tesked av brandy. Allt försiktigt placeras och värms till ett varmt tillstånd över låg värme. Applicera sedan på rötterna, massera dem i cirkulära rörelser och lämna i 10 minuter.

Video receptmask med kakao för att stärka och växa hår, samt öka volymen till rötterna:

Sluta håravfall

Smälta kakaosmöret i ett vattenbad, tillsätt olivolja eller burdock i lika stora proportioner, lägg sedan 1 äggula. Medan massan inte är förtjockad bör den appliceras på hårbotten och alla strängar, med mjuka massagerande rörelser. Lämna i 1 timme, tidigare täckt med plast och en handduk. Tvätta av med schampo och skölj sedan med avkok av kamille, nässla, mynta eller surgjort vatten (tillsätt 4 droppar citronsaft till det).

Video om mask från kefir och kakao:

Kakao är en säker och naturlig lösning, både för färgning och hårbehandling, det har inga kontraindikationer.

Berätta för oss i kommentarerna om din erfarenhet med kakao för färgning eller medicinska ändamål. Vilka recept med kakao vet du? Ja, och låt ditt hår vara vackert!

Kaffe, te eller kakao, vilken produkt passar bäst för hårfärgning

En kopp aromatisk te, kaffe eller kakao är en utmärkt tonic som värmer upp på en kall dag och upplyftande. Men en dag tänkte en väldigt resursfull och resursfull man att inte dricka en uppfriskande drink, men lägga den på hans hår. Sedan dess har kvinnor fått ett nytt naturligt verktyg för toning och läkningskurver. Hårfärg Kaffe, te eller kakao har sina egna egenskaper, som du kan lära dig om från den här artikeln.

Hur är kaffe, te, kakao

Naturliga ingredienser för att ge en nyans en mörkare, mer mättad färg är ett utmärkt alternativ till kemiska kompositioner, som, även om de gör något, skadar håret. Särskilt märkbar effekt av syntetiska färgämnen med regelbundna färguppdateringar.

Kvinnornas önskan att inte skämma bort krullarnas struktur ledde till att man letade efter sparande agenter för färgning. Te- och kaffedrycker används framgångsrikt även på skadade, försvagade, spröda, torra strängar - där det inte är önskvärt att använda till och med mycket dyra professionella färger från välrenommerade tillverkare. I själva verket har förutom toning-effekten kompositioner baserade på kaffe, te eller kakao regenererande egenskaper och framgångsrikt läker hår.

Förresten. Ofta tillsätts andra ingredienser till färglösningarna: alkohol, olika oljor, henna eller basmu. Sådana kombinationer gör att du kan få mjuka nyanser och diversifiera kaffe- och tepalett.

Fördelar och nackdelar med färgning av kaffe, te, kakao

Dessa naturliga komponenter har många fördelar:

 • färga hår i en vacker choklad, brun nyanser;
 • mörkare för ljust rött färgschema, vilket gör det lugnare, ädla;
 • bidra till tillväxten av strängar;
 • hypoallergen;
 • stärker folliklarna, förhindrar förlust
 • positiv effekt på hårstavarnas struktur. Curls blir elastiska, starka;
 • eliminera glans och istället ge håret en vacker glans
 • göra strängar lydiga, mjuka och släta. Att lägga ett sådant hårhår är ett nöje;
 • skada inte håret;
 • ha en trevlig lukt.

Te bryggning används dessutom för att eliminera mjäll, liksom en antiseptisk för olika sjukdomar i hårbotten.

Trots alla positiva egenskaper har färgdrycker flera nackdelar:

 • Kaffe och te är effektiva för toning av mörka eller röda lockar. Blondiner kan få en ojämn färg, långt ifrån choklad (de kan målas med kakao);
 • har ett milt resultat. Det kommer att vara möjligt att uppnå en märkbar förändring av skuggan först efter flera vanliga procedurer.
 • kortlivad, tvättas snabbt, om du inte periodiserar håret;
 • Gråt hår är inte målat mycket bra, särskilt när det finns många;
 • Toningprocessen med te, kaffe eller kakao varar lång tid, upp till flera timmar;
 • Under 2-3 dagar efter proceduren kan spår av färgämnet förbli på kudden.

Varning! Vissa recensioner från fotot innehåller en varning: svart te dricker ibland starkt krullar.

Vem passar den här färgen?

Te- och kaffedrycker är lämpliga för kvinnor med någon form av mörka eller röda lockar, vilket gör färgen mer mättad och ljus. Du kan också använda dessa verktyg på det blonda håret. Kakao nyanser och lätta strängar.

Masker, balm med toning effekt är mycket användbara för hår, som intensivt faller ut eller växer dåligt, snabbt blir oljig.

Den slutliga nyansen beror på varaktigheten av färgämnets exponering, liksom på hårets ursprungliga färg. I allmänhet är paletten mycket varierad, speciellt om du blandar kaffepulver eller tebro med andra naturliga ingredienser:

 1. Kaffe färg hår i choklad, guld eller kaffe brun, kastanjetoner.
 2. Te kan ge curls kastanj, choklad, rödaktigt koppar, rik guldfärg.
 3. Med hjälp av kakao kommer du att kunna få samma intervall som med kaffe, och även den ädla mahognyfärgen (om du lägger tranbärsjuice, rött vin).

Det är viktigt! Endast svart te är lämpligt för målning av strängar. Grön dryck innehåller inte de nödvändiga pigmenten, men det helar perfekt håret.

Kontra

Det finns nästan inga slutgiltiga kontraindikationer för användningen av dessa färgämnen. Men du bör inte använda produkter baserade på te, kaffe eller kakao om du nyligen har krökt eller färgat ditt hår med ammoniakföreningar - du kommer inte att kunna få en ny färg. I detta fall kan kaffemaskar appliceras på strängarna endast för behandling och återvinning.

Också, försiktigt måste du använda droger för ägare av torrt hår. På hårda krullar med en tät struktur av ett naturligt färgämne visas kanske inte.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. För beredning av naturlig färg är lämplig endast naturlig dryck och inte lösligt pulver. Köpa spannmål, men om du inte har en kaffekvarn - ta malet kaffe.
 2. Te behövs endast stort blad. En blandning av engångspåsar kommer inte att ge effekt.
 3. Efter kaffefärgning kan en känsla av klibbighet uppträda på huvudet. För att förhindra detta, lägg till lite hårbalsam.
 4. En tjock blandning appliceras på rötterna och sprids sedan över hela längden. Vätska lösningar sköljer håret flera gånger.
 5. Kakao och kaffe används på smutsiga lockar, te - på rena. Men i alla fall måste håret vara torrt.
 6. Efter applicering av färgämnet för att förbättra effekten kan du wrap huvudet med polyeten, och värm sedan med en handduk.
 7. Vid beredning av formuleringar, överväg strängarnas längd. Som regel är recepten utformade för medelstora lockar. Om nödvändigt, minska eller öka mängden pengar, men ändra inte proportionerna.
 8. Det är nödvändigt att avlägsna rester av kaffe och kakao från håret med schampo, och te tvättas vanligtvis inte.
 9. Du kan hålla kompositionen på strängarna i flera timmar utan rädsla för att det kommer att förstöra hårkroppens struktur. Ju längre, desto mer mättad blir skuggan.
 10. När du väljer ett te för att färga ditt hår, gör ett litet prov. Lägg några löv i kallt vatten. Om hon bytte färg - framför dig dålig kvalitetsprodukt. Detta te bryggs endast i kokande vatten.

Kaffe Färg Recept

klassisk

Den klassiska blandningen för att få en vacker kaffeskugga, stärka håret, gör dem silkeslösa:

 1. Häll 50 gram bönor med 100 ml varmt vatten (inte kokande vatten, men värms till 90 °).
 2. Lämna i 15-20 minuter.
 3. Efter kylning applicera vätskan jämnt på locken.
 4. Wrap huvudet med en wrap, en handduk.
 5. Skölj håret med varmt vatten efter en halvtimme.

Med färglös henna

Färglös henna + kaffe för chokladtoner, glans och förstärkta strängar:

 1. Torka 25 gram henna med 50 ml varmt vatten.
 2. Häll 50 milliliter kaffe grunder kvar på botten av koppen efter att ha druckit drycken i blandningen.
 3. Lämna i en halvtimme.
 4. Rör om och applicera på lock.
 5. Skölj håret noga med vatten efter 40 minuter.

Med konjak

Cognac och kaffe verktyg för att bli brun med en vacker glans:

 1. Häll 30 gram malet kaffe med 50 ml varmt vatten.
 2. Blanda här i 2 blandade äggulor, 20 ml burdockolja och 30 ml brandy.
 3. Färga håret försiktigt.
 4. Tvätta håret noga med schampo efter 40 minuter.

Med rom

Rumo och kaffemask för gyllene kastanjebrun på ljusbrunt hår och generell förstärkning av lockar:

 1. Vrid 2 äggulor och 30 gram rörsocker till en jämn konsistens.
 2. Separat, förbereda en blandning av malet kaffe (100 gram), luktfri vegetabilisk olja (30 ml), rum (50 ml).
 3. Kombinera båda produkterna i samma behållare och fördela över hela längden av håret, från början av rötterna.
 4. Värm upp huvudet och vänta i 40 minuter.
 5. Tvätta av rester av masken med schampo.

Med kanel

Kaffe med kanel är inte bara läckra, men också användbart för strängar. Med hjälp av blandningen kan du få ett rikt choklad- eller guldbrunt färgschema (beroende på hårets ursprungliga färg). Att förbereda:

 1. Anslut 50 ml brandy med två kycklingäggor (kan bytas ut med 4-5 vaktel).
 2. Titta bra med en gaffel eller visp.
 3. Häll i 30 ml havtornsolja.
 4. Lägg gradvis 10 gram kanelpulver och 100 gram malet kaffe.
 5. Rör om och applicera på trådar, värm huvudet.
 6. Skölj med vatten och schampo efter en timme.

Med naturliga färgämnen

En färgblandning av kaffe med henna och basma tillsätts kommer att förbättra den naturliga mörka färgen och göra krullarna lysande:

 1. Fyll 50 gram jordade bönor med ett glas kokande vatten (0,2 liter).
 2. Wrap och lämna i en halvtimme. Drycken ska förbli varm.
 3. Därefter tillsätt 25 gram basma och henna till det, 5 gram mer - honung och 30 ml olivolja.
 4. Rör och fördela genom hår.
 5. Värm huvudet.
 6. Skölj med schampo efter en halvtimme.

Fler alternativ för färgning av en blandning av henna och basma, proportionerna av kompositionerna hittar du på vår hemsida.

Med havtorn

Kaffe- och havtornsmasken ger strängarna en ädelbrun färg, ger dem extra näring, fyll dem med glans:

 1. Anslut 50 gram malet kaffepulver till 30 ml havtornsolja.
 2. Tillsätt 5 droppar essentiell olja av nässla.
 3. Applicera på håret och värma dem.
 4. Skölj med varmt vatten efter 40-50 minuter.

Tefärgningsrecept

klassisk

preparatet:

 1. 3-4 matskedar torrt te häll 500 ml kokande vatten.
 2. Koka 15 minuter på låg värme.
 3. Täcka ordentligt, linda och lämna i en timme.
 4. Applicera på håret och håll i 20 till 60 minuter (beroende på önskad nyansmättnad). Så du kan få en vacker brun färg.

Med henna

För en kastanjfärg:

 1. Till ett glas starka teblad (2-3 matskedar av stora löv för 0,5 liter kokande vatten) tillsätt 1 matsked Henna.
 2. Sprid på håret och lämna i en halvtimme, skölj sedan.

Med valnötblad

För en rödaktig kopparfärg:

 1. Ta 2 matskedar teblad och torra valnötblad.
 2. Fyll dem med 500 ml kokande vatten.
 3. Smäll i 15 minuter.
 4. Efter kylning applicera på locken.
 5. Täck huvudet och håll i 15-40 minuter.

Med rowanbär

För att uppnå en rik kopparton, följ dessa steg:

 1. Förbered ett starkt tebröd (1 kopp).
 2. Utöka en handfull färskt rowanbär.
 3. Bland den resulterande saften med te och applicera på håret. Tiden beror på hur djup du vill få (från 15 till 40 minuter).

Varning! Denna komposition kan också färgas med lätta trådar.

Med lövskal

Den guldröda tonen kan erhållas enligt följande:

 1. Samla skalen från 5-6 medellånga lökar och fyll den med 150 ml vitt vin.
 2. Smäll i 15 minuter.
 3. I en annan behållare häll 2 msk te med kokande vatten (150 ml).
 4. Blanda varma infusioner, sprid på strängar.
 5. Skölj huvudet i 20-40 minuter, skölj sedan med vatten.

Vilken effekt som kan förväntas från färgning av lökskal, läs på vår hemsida.

Med guldblommor

För gyllene nyanser:

 1. Blanda 1 matsked stora teblad och torkade blommor av kalendula (du kan köpa på apoteket).
 2. Häll 500 ml kokande vatten och koka inte längre än 20 minuter.
 3. Efter kylning, applicera på lock och lämna i 30-45 minuter. Håret ska vara rent, lite fuktigt.

Med konjak

För chokladfärg:

 1. Blanda teblad och brandy i lika stora proportioner.
 2. Sprid på strängar och lämna i 20-40 minuter.

Recept för brunetter

För att ge rikedom till naturlig mörk färg:

 1. Häll 100 gram torkade svart chokeberry bär med 10 ml kokande vatten.
 2. Koka 10 minuter.
 3. Låt sätta in i 15 minuter.
 4. I en annan behållare häll 1 matsked torra teblad med ett glas kokande vatten.
 5. Släck eld i 5 minuter.
 6. När vätskorna svalnar något, blanda dem.
 7. Applicera på håret och tvätta inte.

Kakao färgämne recept Recept

Med henna

Kompositionen med henna kommer att få en kastanjetone med en antydan av mahogny:

 1. Lös upp 20 gram hennapulver enligt etikettinstruktioner.
 2. Lägg till 2 matskedar av kakao.
 3. Applicera på hår, med fokus på rekommendationer från hennaförpackning.

Rådet. För att få en mörkare färg kan du lösa upp henna inte i vatten, men i bryggt kaffe. Stärka den röda färgen hjälper rött vin eller tranbärsjuice.

Med te

För en rik mörk färg och färg över grå är detta recept användbart:

 1. 4 teskedar av stora teblad, häll en fjärdedel kopp kokande vatten.
 2. Koka 40 minuter på låg värme.
 3. Filtrera, tillsätt 4 teskedar av kakaopulver.
 4. Applicera en tjock massa på våta lock, värm huvudet.
 5. Efter 60 minuter tvätta av rester av kompositionen med varmt vatten.

Med kefir

För att förbättra kastanjens färg:

 1. Blanda i ett förhållande av 1: 1 naturlig yoghurt (kefir) och kakao.
 2. Sätt här 1 tsk honung, häll sedan samma äppelcidervinäger.
 3. Applicera omedelbart på trådarna och skölj efter 10 minuter. Förvaras längre rekommenderas inte.

Du kommer att älska te eller kaffe ännu mer när du försöker dessa naturliga recept för färgning av krusar hemma. Tack vare komponenternas säkerhet kan du använda tonikbaserade produkter regelbundet, näring och vitaliserar ditt hår.

Naturligtvis kommer det inte vara möjligt att göra en kardinaländring av bilden, men det blir möjligt att ställa in huvudfärgen på strängarna utan mycket besvär, för att göra håret glänsande och vackert.

Var alltid i trend! Färska idéer och tekniker för fashionabla hårfärg:

Chokladglädje - Hårmaskar med kakao: recept för skonsam omsorg och naturlig färgning av lock

Hårmaskar med kakao ger curls en naturlig glans, delikat arom, skönhet och styrka. Den naturliga produkten i sammansättningen av hushållsberedningar kommer att mätta hud och hårstänger med näringsämnen, stärka dem.

Chokladmasker är lämpliga för torra och feta trådar. Med hjälp av doftande pulver är det lätt att ge en behaglig nyans till locken. Hur man använder kakao för friskt hår? Låt oss räkna ut det.

Användbara egenskaper och effekter på hår

Kakao böna pulver har en rik, ljus smak med en bitterhet av bitterhet på grund av närvaron av tanniner. På grund av de fördelaktiga komponenterna i kakao-trädets sammansättning värderas naturligt pulver och olja i kosmetik, medicin, matlagning, parfym och kosmetisk industri.

Kakaobönor innehåller:

 • färgämnen och aromatiska ämnen;
 • serotonin;
 • arginin;
 • tryptofan;
 • polyfenol;
 • magnesium;
 • feniletilamin;
 • tyramin;
 • mineraler;
 • alkaloider (teobromin, koffein);
 • fetter;
 • proteiner;
 • organiska syror;
 • kolhydrater.

Trichologists rekommenderar chokladmaskar för att lösa olika problem i hårbotten. Kombinera kakaopulver eller smör med andra naturliga ingredienser, och du får värdefulla kompositioner för behandling av lösa strängar.

Ta reda på de bästa recepten för hemlagade masker för snabb hårväxt.

Om användningen av essentiell olja av apelsin för hår är skrivet på denna sida.

Efter förfarandets gång noteras ett positivt resultat av många kvinnor:

 • hårbotten blir mjukare
 • mjäll försvinner
 • håren lyser, kamma håret väl, tryck inte på;
 • Strukturen av hårstänger skadad till följd av otydlig färgning återställs konstant användning av frisörsapparater för varm styling.
 • det finns en aktiv fuktning av trådarna och huden;
 • hårförtunning stoppar hårväxten normaliserar;
 • krullar blir elastiska, fjädrande
 • kastanjetrådar får en delikat chokladskugga.

Indikationer för användning

Chokladmaskar är oumbärliga i många fall:

 • skalning av hårbotten, klåda, mjäll;
 • "Burned out", sköra strängar;
 • dålig tillväxt, håravfall
 • reducera strängarnas naturliga glans
 • obehaglig näring i hårbotten;
 • förvirring, "fluffiga" hår.

Var uppmärksam! Använd naturligt pulver, om du bestämmer dig för att ändra hårets färg, ge krullarna en vacker skugga av choklad. Hjemmelagda färgämnen med kakao är ofarliga, bryter inte hårets struktur, bereds snabbt från de tillgängliga ingredienserna.

Kontra

Vad är bra chokladmaskar? De passar nästan alla.

Det finns få undantag:

 • mottaglighet för allergier
 • överdriven känslighet för komponenter
 • ljusstarka strängar, naturlig ljusfärg på lockar.

Allmänna regler för förberedelse och användning

Aromatiskt pulver som är lämpligt för behandling och färg av hår. Det är lätt att förbereda användbara formuleringar från naturliga ingredienser, ingredienserna för blandningar är överkomliga och billiga.

Regler för beredning och användning av chokladmaskar:

 • Använd pulver eller olja: Bägge värdefulla produkter innehåller maximal koncentration av fördelaktiga ämnen.
 • förbereda näringsblandningar kort före proceduren. Lätt värm mjölk, basoljor, mejeriprodukter;
 • Håll chokladmassan på håret från 15 minuter till två timmar;
 • Den optimala frekvensen av att använda hemgjorda kakaoformuleringar är två gånger i veckan;
 • Ett positivt resultat kommer att visas efter de första sessionerna. För att konsolidera effekten, gör minst tio procedurer;
 • Efter kursen på kursen, var noga med att ge ett viloläge. Om chokladblandningar passar dig, prova nya recept om 2-3 veckor.
 • ett hemlagat uppvärmningslock från ett duschlock (cellofantpåse) och en frottéhandduk hjälper till att förbättra effekten;
 • Experimentera inte med ljuskrullar. Färgen efter proceduren med kakaopulver eller smör kan vara ganska konstigt;
 • Efter tvättning av håret, var noga med att skölja strängarna med örtavkok, lite vatten, sura med ättika eller citronsaft. Spola lösningen är inte nödvändig.

Effektiva och hjälpsamma chokladmask recept

Sluta på två - tre recept som enligt din mening hjälper till att lösa problemet med håret och hårbotten. Tune in till ett positivt resultat, hoppa inte över sessioner, och håret igen kommer att glädja dig åt ditt tillstånd.

Mot torra strängar

I ett vattenbad i 3-5 minuter, värm 2 msk. l. vetegroddarolja och jojobaolja, häll samma mängd kakaopulver, tillsätt äggula. Gnugga noggrant blandningen, smörj de försvagade locken, gnugga i hårbotten, skapa en termisk effekt. Tid - 50 minuter, sköljning avkokning av kamomill.

Näringsrik blandning för skadat hår

Olja av kardborre, mandel eller olivolja (2 msk.) Anslut med 1 msk. l. kakaopulver, värm upp den oljiga blandningen i ett vattenbad. Tillsätt 3 droppar ylang-ylang eter, apelsin eller lavendel, häll i vitaminerna E och A i en ampull

Sprid den oljiga blandningen på hårets huvud, gnid in i rötterna, linda väl. Efter en och en halv, tvätta krullarna med schampo. Var inte lat, laga en avkok av kamomill, skölj de lösa strängarna.

Mask för att stärka lockor

Sprid äggulan, häll i linfrö, olivolja eller mandelolja (3 dec.), Tillsätt en matsked doftande pulver. Häll i 1 tsk. varmt vatten, bringa kompositionen till en enhetlig konsistens.

Behandla hårbotten, trådar till spetsarna. Tvätta av den oljiga massan på en halv timme, skölj med kamilleavkokning.

Kefir blandas med kakao

Utmärkt verktyg för behandling av skadade hårstänger. Efter vanlig användning, hårväxten kommer att förbättras, mjäll kommer att försvinna.

Ta en matsked olja och kakao, värm lite. Lägg till samma kefir, pundad äggula. Gnid näringsämnet i rotzonen, smörj krullarna bra, varma. Efter en och en halv timme, avlägsna blandningen med schampo.

Bananovo - oljekomposition

Värm en blandning av burdock (3 msk.) Och choklad (2 msk.) Oljor. Förbered en mjölpuré av medellång banan, tillsätt till oljeblandningen. En annan komponent - blom eller lime honung (2 efterrätt skedar).

Förbered en homogen massa. Behandla hela längden på trådarna och huden, värm huvudet. Procedurstiden är 40-50 minuter. Tillägg - avkok av kamille.

Den bästa masken för glanshår

Denna komposition kommer att ge en mild skinn, mjukhet, hälsa till hår. Häll 2 msk i en skål. l. smaksatt pulver från kakaofrukt, 2 msk. l. färglös henna. Häll 5 msk. l. kokande vatten, rör om. När massan har svalnat något, tillsätt rosenolja - 3 droppar.

Applicera en tjock massa på rötterna, sprid den med en sällsynt kammussla över hela hårets hår, gör ett uppvärmningslock utan att misslyckas. Tvätta krullarna efter 25 minuter, skölj med surgjort vatten.

Ta reda på de bästa maskuppskrifterna för fuktgivande och närande hår.

Vilken frisyr att göra i skolan? Se alternativ på den här sidan.

Mjölk och chokladblandning

Uppvärmd mjölk (2 msk), rör om med 1 msk. l. kakao. Förbered puree från medium avokado, tillsätt 3 droppar cedareter eller lavendel, kombinera med chokladblandning.

Sprid näringsämnet på strängarna, massera epidermis, linda hårbotten med en plastpåse och sedan en handduk. Vattenprocedurer kan startas om en timme. Rengör trådarna med avkok av nässla eller kamille.

Näringsrik ölkomposition

Värm 5 matskedar av "levande" mörk öl lite, sätt 3 skorpor av svartbröd, låt krummen svälla. Koka sedan brödet "potatismos", lägg till medka och doftande pulver över dessertskedet.

Applicera den tjocka blandningen på håret, kamma till änden av trådarna, linda. Efter en tredjedel av en timme, ta bort massan först med fingrarna, sedan med schampo vatten.

Anti-fallout firming blandning

Förbered en fast blandning av tre äggulor och ett par matskedar av "choklad" pulver. Gnid försiktigt massan, bearbeta rötterna, krulla, kamma kammen till mycket tips, linda huvudet.

Håll ägg-chokladblandningen i en tredjedel av en timme. Tvätta av med ett kvalitetsschampo, skölj med avkok av hummer eller kamille.

Masker för hårfärg

Förbered en hemlagad komposition för att göra chokladfärgade trådar enkla. Kakaohårfärg förstör inte strängarna. För att uppnå effekten behöver du flera procedurer beroende på krullarnas initiala färg.

Komposition nummer 1

I en behållare, kombinera en del hårbalsam, 2 matskedar av "choklad" -pulver. Ta den färdiga kosmetiska produkten så mycket som du behöver på en gång.

Efter shampooing, använd försiktigt masken på trådarna, se till att färgkompositionen ligger på varje centimeter krullar, linda in. Efter en tredjedel av en timme sköljer krullarna utan schampo.

Recept nummer 2

Curls före färgning tvätta inte. Blanda en del av vanligt schampo med 1 msk. l. naturligt pulver, applicera på hårets huvud. Sprid det naturliga färgämnet över hela längden med hjälp av den sällsynta kammen. Tvätta av efter 5 minuter.

Håll masken längre är inte värt: en rengöringskomposition med syntetiska ämnen kan torka ut hårbotten. Användning av schampo utan aggressiva komponenter kommer att bidra till att minska den negativa påverkan. Många bra ord förtjänade högkvalitativ esfella shampoo Estelle.

Recensioner om masker med kakao för hårbehandling, användning för att förebygga hårbottenproblem är ofta entusiastiska. Efter en kurs av trevliga procedurer lyser curls med hälsa, förvärvar en unik nyans utan användning av kemiska färgämnen.

Följande video recept maskerar med kakao för att stärka och ge volymen till håret:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!

Kakaohårfärg: Recept

Kakao innehåller en stor mängd vitaminer, makro- och mikronäringsämnen, antioxidanter. Doftande pulver används inte bara i matlagning utan också i kosmetologi. Masker baserade på det hjälper till att återställa håret, ge en rik choklad nyans. Kan jag färga mitt hår med kakao? Vilka naturliga ingredienser kombinerar kakaopulver med? Recept för naturbaserade färgkompositioner, rekommendationer för användning av naturliga ingredienser i färgning ges nedan.

När du använder kakaopulver för färgning och hårvård, måste du ta hänsyn till den ursprungliga nyansen av trådarna. Blondiner och lätta blonda tjejer rekommenderas inte att använda kakao, eftersom resultatet kan vara oförutsägbart. Efter tvätten kvarstår en obehaglig smutsig chokladskugga på håret.

Brunetter och mörktrött denna färgmetod hjälper till att betona färgdjupet och återställa hårstrukturen. För att förbereda färgämnet behöver du:

· Fettfri kefir - 300 ml;

· Naturligt kakaopulver - 1 pack (200 gr);

Varmt vatten häll kakao, rör om och blanda med kefir, blanda noggrant. Låt blandningen infusera i 2-3 timmar, applicera sedan på håret, börja från rötterna och sluta med spetsarna. Huvud förtvätt med schampo utan att använda balsam och balsam.

Färgningsmedel bör appliceras så att det täcker hela håret. Kakao åldras på hår upp till 5 timmar för att få en djup nyans. Efter det att tiden har gått, tines masken av med varmt vatten och balsammen är färdig med användning av proceduren.

I kombination med henna kakao ger en djup nyans av mahogny. Ju längre färgkompositionen infunderas, desto mörkare blir skuggan. För att förbereda en toning mask behöver du:

· Naturlig Henna - 1 pack (200 gr);

· Kakaopulver - 100 gr;

· Vatten med citronsaft - 1 kopp.

Torra ingredienser blandas först, sedan tillsättes citronsyrat vatten till blandningen. Ingredienserna blandas noggrant, masken infunderas i 1-2 timmar. Efter tiden appliceras färgämnet på varje sträng, från rot till spets.

Det rekommenderas att applicera produkten för att rengöra, fuktigt hår och tåla upp till 7 timmar för att få en intensiv färg. Så att huden inte vänder, bör den behandlas med en fet babykräm. Färgmaskan tvättas av med varmt vatten med en balsam. Det rekommenderas inte att använda en färgningsförening med henna på hår som tidigare behandlats med kemiska färgämnen.

Frekvent användning av kakao masker stärker håraxeln. Naturliga ingredienser näring hårsäckar, hårbotten. Kakaofärgning är ett utmärkt alternativ till skadliga ammoniakfärger.Nästa Artikel
Remedies för överdriven hårfluffiness