Hur man utför kanelhårfärg?


Mystisk, kryddig arom av kanel, blandad med luktarna av musk och jasmin, framkallar tankar på den heta östern och mörkhåriga skönheter i luftrockar, som går mellan det frodiga grönska bakom det förgyllda staketet i harempalatset.

En integrerad del av den legendariska skönheten hos orientaliska kvinnor är vackert, tjockt, glänsande hår, mjukt som siden och flödande lockar på axlarna. Hårets skönhet är direkt relaterad till användningen av kanel - ett förråd av vitaminer, naturliga balsam och nyanser. Vi kommer att prata om färgkrullar med kanel idag.

Faktum är att denna doftande kryddan är ett naturligt ämne av peroxid, därför kommer dess verkan, som är korrekt förstärkt med hjälp av honung och andra komponenter, att manifestera sig som en lättnad av håret på 1-2 toner. Eftersom användningen av kompositioner med kanel förbättrar hårets övergripande tillstånd, kan sådan färgning säkert tillskrivas en läkning och läkningsprocess (som inte kan sägas om blondning med kemiska färgämnen).

Lär dig att färga grå hår i blond, just nu.

Vad behövs ytterligare?

I vilket fall som helst för "kanel" -ljuset kommer håret att behöva följande produkter och tillbehör:

icke-metallisk behållare och samma blandningssked;

kam med sällsynta tänder;

isolering i form av ett lock eller en film;

avkok av kamomillblommor;

Så låt oss titta på denna process i detalj.

Kanelbaserad hår Brightener Recept

Klassisk och enklare komposition

Komponenter: 3 msk. skedar av mark kanel, honung och vatten.

Smält honungen i ett par, tillsätt de övriga komponenterna och rör om, sätt masken i ett enhetligt tillstånd.

Blötlägga de förtvättade våtsträngarna med en varm blandning, kamma håret noggrant med en nonmetallic kam, linda den med en film eller sätt på ett lock.

Exponeringstiden beror på önskad nyans (ju längre proceduren desto ljusare blir resultatet).

Färgkompositionen håller som regel håret inte mindre än 3 och inte mer än 8 timmar.

Därefter ska du tvätta håret ordentligt, inte bara med vanligt schampo utan även skölja med avkok av kamomill. Detta åtgärdar resultatet. Om håret är benäget för torrhet, då kan denna komposition lägga till rå äggulor.

I följande recept är metoden för framställning av masken och dess tillämpning liknande den ovanstående.

Recept för utsatt för torrt hår

Komponenter: 3 msk. skedar av honung, vatten, balsam, malda kanel och olivolja. Denna komposition innefattar olivolja, vilken har en ytterligare mjukgörande och fuktgivande effekt.

Se bilder av färghårfärg i vår artikel.

Recept med citronsaft och olivolja

Komponenter: 3 msk. skedar av honung, malda kanel, 6 msk. skedar med vatten, 2 msk. skedar citronsaft, 100 ml balsam och olivolja. Torka honung med varmt vatten, ånga blandningen, tillsätt resterande ingredienser. Applicera som beskrivet ovan.

Vilken effekt kan man förvänta sig?

Resultaten av glänsande hår med recept med kanel kommer att vara enligt följande.

Skuggans ljusstyrka och dess mättnad bestäms av den ursprungliga hårfärgen, liksom procedurens varaktighet.

Om din naturliga hårfärg är naturlig blond, då får du en gul nyans som ett resultat av lättnad.

Rött hår kommer att bli en ljus röd och svart kastanj.

Man bör komma ihåg att detta bara är en ungefärlig data, eftersom resultatet i stor utsträckning beror på pigmentets och hårstrukturens egenskaper.

Även om du misslyckades med att uppnå en gyllene vete nyans, förtvivla inte. Tid och pengar var inte förgäves, eftersom håret var garanterat att få god vård.

Applikationsfunktioner

Vid applicering av kompositionen på krullarna bör masken undvikas på ansiktets och huvudets hud, eftersom långvarig kontakt orsakar irritation. Det ideala alternativet skulle vara att göra ett preliminärt test på en separat sträng.

Så, användningen av kanel för färgning av hår har inte bara en lätta effekt, utan också sken, volym, mjukhet och underbar arom till hårets huvud. Om du vill lätta krullarna och inte förstöra dem är kanel ett av de bästa alternativen.

Vi önskar er framgång!

Se ett foto av skärmfärgande hår här.

Recept lättare hår maskerar med kanelolja

Varje frisör kommer att kunna bekräfta att byte av hårfärg på kemisk basis är en oförutsägbar och viktigast skadlig process.

Om du vill kombinera den nya bilden med förbättring av lockar, studera i detalj klargörandet och färgningen av håret med kanel, hur man använder olja och maskrecept, recensioner och foton före och efter.

Spice är lätt att hitta i alla butiker, och processen att byta färg kan göras på kort tid hemma och utan stor ansträngning.

Effekten av ljussättningsförfarandet ↑

Varje hårmask med kanel har en bestående färgningseffekt, men det bidrar även till att stärka strukturen hos trådarna.

En liknande effekt är möjlig på grund av kryddor, som innehåller vitamin PP, beta-karoten, askorbinsyra, retinol, tiamin, tokoferol och även magnesium, kalcium och järn.

Regelbunden applicering av kanelbaserade kosmetiska blandningar till strängar ger en hel lista över viktiga krulförändringar:

 • Kanelhår har stor uppvärmningseffekt. Som ett resultat av sin frekventa användning blir rötterna och folliklarna starkare och strängarna själva börjar växa snabbare. I det här fallet drar snart förlusten av locket sig.
 • Näring av hårbotten med ett vitaminkomplex och väsentliga delar eliminerar känslan av torrhet, klåda och mjäll.
 • Kanelhårfärg garanterar även förvärv av ytterligare glans med silkiness, vilket visuellt visar en voluminös hårklippning.

Hur gör kryddan i lysande masker ↑

Hårmask med kanel och honung är ett av de populära färgämnena. Tricket är att dessa ingredienser fungerar som medel för peroxid av naturligt ursprung. Därför tar de helt bort rester av kemiska färgämnen och henna från krullarna. Ett effektivt tillägg för att ändra färg på trådarna är också en citron.

Dessutom är masken vanligtvis kombinerad med luftkonditionering eller balsam, vilket gör att kryddor kan ligga kvar på locken. Honung fungerar som en peroxid och en foderhållare på rötterna, och kanel är en viktig peroxidaccelerator.

Jag köper alltid bara äkta Ceylon kanel och slipa i en kaffekvarn. Jag rekommenderar dig det här alternativet, vilket är tillräckligt länge:

Och glöm inte att ange vid registrering en särskild kod WWN114 för att få rabatt.

Hur kanelolja fungerar ↑

Några av recepten till masker istället för traditionella kryddor, innehåller kanelolja för hår i listan. Etern i detta fall är inte sämre än stavarna eller pulveret i kompositionen, men det bör appliceras i en begränsad volym.

 • Kanelolja för hår ackumulerar positiv återkoppling från blondiner, eftersom det lättnar på den hatade yellownessen.
 • Lättnad mörkt hår med kanel kan också användas av brunetter - proceduren är lämplig för att förhindra grått hår, minska splittrade ändar och till och med behandla seborré.

Det är värt att notera att essentiell olja av kanel för hår fungerar perfekt i en standard kombination med honung och klämma citroner. Och om du lägger kokosnöttextrakt i masken i stället för citrus, är det vettigt att applicera kanelolja för att påskynda hårväxten.

Kanelfärgande hår innehåller höga utvärderingsrecensioner, men hoppas inte på en dramatisk förändring av utseendet. Naturligtvis är det omöjligt att ändra bilden av en brunett för en blond, men du kan färga två toner åt gången.

Beviset på hur effektivt kanelbrinnande hår är, är "Före och Efter" fotoet. Förbered dig på att de slutliga resultaten ligger nära en brunaktig röd nyans. I vilket fall som helst bestäms mycket av styrkan hos ditt naturliga pigment på trådarna.

Fördelar och nackdelar ↑

Kanel för hår, om du litar på recensioner, präglas inte bara av otvivelaktiga fördelar, men också av vissa brister. Överväg dem i förväg, för att veta hur man lättar håret med kanel hemma utan onödiga bekymmer och obehagliga konsekvenser.

Kanelfärgning: fördelar med proceduren ↑

När du bestämmer om färgningsträngar, glöm inte fördelarna med kanel:

 • Spice har en mild inverkan på håret. Även om masken är oförutsedda överexponerad, är det maximala som förväntas en mer radikal förändring av färgtonen.
 • Lättnadshår med kanel och honung ger den mest naturliga naturliga färgen, vilket även är svår att skilja från naturligt.
 • De härdande egenskaperna hos kanel i att ofta göra en mask leder till långsiktig förbättring av hårkonstruktioner och hårbotten.
 • Förberedelse av nästan varje kosmetisk produkt tar mycket tid, men hårmaskor med kanel för tillväxt, färgning och förstärkning kräver inga ansträngningar eller ovanliga komponenter, därför tar de inte dem i en timme eller mer.
 • Förutom den trevliga färgen förvärvar varje curl en mycket attraktiv lukt.

Kanelfärgning: brister i proceduren

Nu är det värt att överväga problematiska situationer med kanelhårfärgning.

 • Effektiviteten av förfarandet i början är inte för märkbar. För intensiv färgning måste du utföra minst 6 procedurer.
 • Kanelhårsmasken har utmärkta recensioner, men de nämner sällan hur länge och svårt det är att hålla produkten på huvudet. På dagen för färgning är det osannolikt att kunna planera viktiga händelser.
 • Under utomhusanvändningen av kanel i masksammansättningen med honung är allergiska reaktioner ibland troliga. Om du också har känslig hårbotten kan lättare hår med kanel leda till svåra brännskador och klåda.

Stages av färgning ↑

För att memorera hur man färgar håret med kanel följer du de enkla stegen:

 • Skölj håret med schampongdusch. Torka trådarna naturligt till ett vått tillstånd.
 • Medan ditt hår torkar långsamt, utför ett snabbt test för allergier. Kom ihåg att förtydligande med kanel bara på exemplet på fotot "före och efter" och utan att ta hänsyn till egenheten hos din kropp är en mycket riskabel övning. Applicera därför en mask på området bakom örat och vänta en halvtimme. Om det inte brinner och kliar, kan du gå vidare till nästa steg.
 • Kamma försiktigt krullarna. Det är bättre att använda ett trätillbehör med sällsynta tänder, för att inte riva ut håret och inte förvirra dem ännu mer.
 • Brightening hårmask med kanel appliceras längs hela längden av strängarna. Det är nödvändigt att göra det jämnt, så i taget är det mer lämpligt att sprida produkten i små lockar. För snabb åtgärd kan du använda en borste, kam eller pensel, vilket inte är synd att måla med kanel.
 • Ett separat steg är bearbetningen av huvudets huvudzon. Ljusa ditt hår med kanel och skicka bra bilder "För och Efter" kommer bara att träna ut med mjuka och snygga rörelser. Med andra ord, om du gnuggar en mask i hårbotten, kan du få brännskador, allergier eller repor.
 • När håret är helt täckt med kanelmassa måste du värma huvudet. Detta görs med cellofan eller duschlock. För att göra det lättare att samla krullarna under hatten, fäst dem först med en barformad hårnål. I slutet måste du sätta håret ihop med en stor handduk.
 • Ljussättning med kanel tar lång tid. För en synlig färgning krävs det att man håller masken minst 4 timmar, men inte mer än 8. De första 30 minuterna kan orsaka obehagliga känslor, men gradvis passerar de.
 • Blandningen sköljs med varmt vatten med tillsats av schampo, och du kan repetera detta steg två gånger om du tillsatte olivolja utan balsam. Man tror att det svåraste att tvätta hårfärg - kanel, så det här steget tar upp till 15 minuter.
 • För att fixa, kan du skölja håret med kamomillbuljong. Detta kommer inte bara att understryka den nya nyansen, men också lägga till glans. Verktyget görs enkelt: Ta 2 stora skedar torra blomställningar i ett glas kokande vatten och späd sedan infusionen med en liter vanligt vatten.
 • Du kan torka håret som vanligt, och med hjälp av kallstrålar från under torken. Strängens volym, glans och arom hålls under minst ett par dagar. Lätt hår med kanel kan vara redan efter 2 veckor. Som regel har tjejer tillräckligt med en kurs från 3-10 sessioner.

Proceduren för applicering av en mask, även utan färgning, är inte användbar, eftersom kryddan bidrar till att gradvis avlägsna kemin från strängarna och göra dem mindre mättade. Kanelhårfärgning, om så önskas, kan alterneras med citronfärgning.

Hur man gör en lättare hårmask ↑

För att lätta håret med kanel kan du använda vilken receptmask som helst, men handlingen är fortfarande densamma.

Hur man gör en mask: viktig om ingredienserna ↑

För en färgning session krävs tre stora matskedar, kryddad eller hackad. Dessutom tillsattes naturlig honung i mängden 70 gram.

 • En lättningsmask med kanel passar perfekt med akacihonung, men det är viktigare att produkten inte pastöriseras.
 • Glöm inte att alltid spätta honung med destillerat vatten i förhållandet 2 till 1: det gör det svagt peroxid och stimulerar syrgasproduktionen, vilket missfärgar hårpigmentet.
 • Eventuellt sätt också en balsam eller balsam i mängden 3 stora skedar.
 • Torrt hår i det här verktyget behöver också ett par råoljor.
 • Mask med kanel för håret i receptet börjar alltid med mjukning av honung, om den är tjock eller sugrad. Detta kan göras i en mikrovågsugn på avfrostningsläge eller med ett traditionellt vattenbad. När honungen är varmare, kombinera den med kanel och blanda den försiktigt. Sedan kan du lägga till en kosmetisk bas för hår. Blandningen måste lämnas i 60 minuter för maximal infusion.

I vilken maträtt att förbereda masken ↑

Kanalen i kanel för att lätta håret, som det framgår av många recensioner, kan blandas i alla tallrikar: trä, keramik eller plast.

Det är bättre att vägra andra lättmålade material av varor. En metallskål kommer att vara farlig alls, eftersom det börjar oxidationsprocessen och ger blandningen en grön nyans som överförs till krullarna.

Recept kanel masker för förtydligande

Du vet redan huvudingredienserna, men resten av näringskomplexet väljs utifrån flickornas preferenser och hårets egenskaper. Kom också ihåg att hemmagjord kanelblont hår kan alltid kräva en extra portion av produkten om du har mycket långa trådar.

 • Blanda 2,5 stora skedar av blommihonung med samma mängd kanel. Tillsätt samma mängd balsam och olivolja.
 • Lättnad med kanel utan honung är också möjligt. Blanda en matsked med kanel med destillerat vatten eller hårbalsam i lika stora proportioner. Det kommer att visa sig inte för tjock pasta.
 • Placera två matskedar av kanel i en kopp varm och utspädd honung med destillerat vatten. Häll i en liten sked citronsaft och en kopp fuktighetsgivande balsam.
 • För att blanda kanelhår med kraften i trådarna kombinera en halv kopp balsam med samma mängd olivolja. Häll 4 matskedar kanel och tillsätt saften av en citron i slutet.

Du kan använda recepten av masker, som syftar till att öka längden på lockar. Sådana verktyg ger också en bra färgningseffekt, om du håller dem länge.

Hårmask med kefir och kanel ↑

Ett bra recept för att öka hårvolymen. Pund en äggula med en sked av kryddor och häll långsamt i en icke-kall jäst mjölkprodukt.

Massage i rena strängar och lämna i 40 minuter.

Hårväxtmask med kanel: recept med olivolja ↑

Är det möjligt att lätta håret med kanel och samtidigt säkerställa sin aktiva tillväxt? Självklart

 • Olivolja i mängden 5 msk blandas med flytande honung (en tredjedel av ett glas) i ett vattenbad.
 • Häll sedan en tesked klödespulver, lika mycket kanel och en tredjedel av en sked stor varm peppar.

Gnugga masken i torrt hår, linda en handduk och tvätta av efter en halvtimme med schampo.

Hårmask med kanelolja och honung ↑

Lightening med honung och kanel har bra recensioner och om det finns exotiska ingredienser i masken. Så, för vilken typ av hår som helst, är en regenererande och närande blandning lämplig, vilket släpper ut trådarna och gör dem mer lätta.

 • Värm en tesked kokosolja i ett vattenbad och lägg till 3 stora skedar flytande honung.
 • Häll samma mängd kanelpulver, sätt en tesked macadamiaolja och 5 droppar kaneleter.

Applicera på torrt hår och tvätta av efter 40 minuter.

Färgläggning med schampo och kanel samlar också recensioner med bra betyg. I genomsnitt kräver 2 stora skedar av din favorithårprodukt 4 droppar essentiell kanelolja. Vi genomför sessioner en gång i veckan, och effekten kommer inte att hålla dig väntar.

Tips för att lysa kanelhår ↑

 • Torrt hår i masken kommer att vara användbart inte bara olivolja, men också någon pressning på en växtbaserad, till exempel mandelolja eller jojobaolja.
 • För en intressant effekt tillåts en ombra hemma att applicera en lysande förening endast i ändarna av håret.
 • Det är mycket farligt att oavsiktligt droppa på ansikte eller nacke. Om du under färgningsprocessen märker att kanel inte slår på håret, ta bort det omedelbart med en vadderad skiva som är nedsänkt i vatten.
 • Lightening hår med kanel har många recensioner från bilder på Internet. Men kom ihåg att krullarna börjar att aktivt ändra sin färg gradvis, efter kontakt med ultravioletta strålar. Varje gång proceduren kommer att få större framgång, och strängarna kommer att förvärva nya höjdpunkter.
 • Om brännningen i maskens process är mycket stark för dig, välj recept med olivolja för din egen komfort.
 • Det är lämpligt att färga håret när du delar allt hår i tre zoner, som frisörerna gör. Om du inte är säker på att måla varje sträng, upprepa masken omedelbart.
 • Honung och kanel för lättare hår vänder ibland strängar till hårda lockar. Denna effekt är verkligen möjlig, men bara omedelbart efter masken. När håret är helt torrt blir det mjukt.
 • Utför inte proceduren på skadat hår. Kanel är den aktiva ingrediensen, och det kan förvärra ditt hårproblem. Samma förbud gäller under veckan till strängar som har genomgått kemisk perm i kabinen. Använd inte heller en mask för de som nyligen färgade håret med naturliga medel: salvia, basma, lökskal.

Mörka hårljusresultat ↑

Kanelburkning av blondiner har mer positiva recensioner. Detta beror på att förvärvet av blondinen inte är attraktiv rödaktig i lockar. Men i verkligheten är spice färgpalet mycket bredare.

 • Svart hår efter en eller två sessioner får en ljusbrun ton och efter 5-6 behandlingar kan du se röda sedlar.
 • Kan kanel ljusa mörkt chokladhår? Visst, men var beredd på ljusbrun och ingefära färger. Samma resultat, men med större uttryck, förväntar sig ägare av ljusbruna krullar.
 • Kastanjkärnor förvärvar kopparfärg i 5-10 sessioner, och röd eller brun nyans börjar råda i rött. Regelbunden användning leder till gyllene toner.
 • Lightening med kanel på video visar oftast brunt hår. Dessa nyanser är bäst målade på en gång i flera toner och förvärva en spektakulär guldglitter. Men lätt blont hår kan få en kopparskugga.
 • Rödaktiga blondiner efter kanel blir ägare av bruna strängar. Men för lätta tjejer kan man verkligen få röda nyanser av lockor.

Lätta ditt hår med kanel är ett säkert sätt att känna dig själv i en ny bild. Naturligtvis förväntas inte en radikal förändring av färgning med ett sådant verktyg, men hans hjälp med att stärka håret är mycket bra.

Mjukt ljusande kanelhår

För att ändra hårfärgen användes två typer av effekter: kemiska och folkmedicinska lösningar. Den andra är mild, eftersom den använder naturliga ljusande ingredienser, som kanel.

Självklart ger varumärkesvaror ett synligt ögonblick, men konsekvenserna av en sådan förtydligande är väldigt ledsen. Curls blir overdried, spröd, förlorar sin glans, elasticitet, splittrade ändar verkar. Därför är det bättre att använda ett beprövat hemmedel - maskerar med kanel. Det kan inte bara lätta håret i flera toner, men ge dem också sken, hälsa och styrka.

De fördelaktiga egenskaperna hos kanel för kroppen

Förutom den kryddiga smaken innehåller kanel en stor mängd aminosyror, mineraler och vitaminer. Dess struktur omfattar:

På grund av dess sammansättning är detta kryddor ett förråd av näringsämnen och en positiv effekt på processerna i kroppen, nämligen:

 • används för SARS, bronkit och influensa (det rekommenderas att göra inandning);
 • sänker kroppstemperaturen (lägg 1 tsk till te med honung);
 • lindrar inflammation i njurar, lever och blåsesjukdomar (skölj en sked av honung med kanel, äta före måltider);
 • Effektiva för sjukdomar i matsmältningskanalen (lägg till kefir);
 • sänker kolesterol;
 • har antibakteriella egenskaper;
 • minskar risken för hjärtinfarkt (används tillsammans med svartbröd och honung).

Kanel är också användbar för att förbättra krillens tillstånd:

 • stärker hårsäckar
 • närmar hårbotten
 • stimulerar blodcirkulationen;
 • förhindrar skallighet
 • har en ljuseffekt
 • lägger till sken och volym.

Kanel Bleach

Effekten av lättnad med hjälp av denna krydda kan uppnås på naturliga lockar och färgen på färgat hår kan bli mindre mättat på grund av utlakning av färgämne från deras yta. Förvänta dig inte en synlig effekt från det här verktyget. Resultat av ansökan - förtydligande på 2 toner. Men efter maskerna med denna krydda shag shine kommer curls vara mjuka och voluminösa. Följ nu några recept för att klargöra krutz.

Kanel Mask för Lightening

Stärkar, återställer, stannar sektionen, ger volym.

ingredienser:

 • olivolja - 1 msk. l.
 • kanelpulver - 1 tsk;
 • färsk kycklingägg - 1 st.

Användning:

Blanda krydden med honung, äggula och varm olja. Sprid blandningen genom håret och låt den fungera i fyrtio minuter under en tjock handduk eller en varm scarf. Tvätta av masken med schampo. Hårtorkat naturligt.

Honungskanamask

Ger en chokladskugga till mörkt hår, ljuset lyser med 2 toner.

ingredienser:

 1. honung 1 msk. l.
 2. Kanel 1 msk. l.
 3. hårbalsam 1 msk. l.

Användningsmetod:

 • tvätta håret på vanligt sätt
 • Blanda ingredienserna tills det är smidigt i en metallfri maträtt.
 • Applicera blandningen på våta lockor, från rötterna och sprida sig över hela längden;
 • Kamma håret med en kam med glesa tänder.
 • sätt på en duschlock och en handduk turban;
 • vänta minst 3 timmar;
 • skölj av med varmt vatten och schampo;
 • skölj med kamillebuljong (20 g kamomillblommor, häll ett glas kokande vatten över, insistera en halvtimme)

För den synliga effekten krävs minst 5 procedurer.

Kanel med äppelcidervinäger

Lämplig för oljig hårbotten, hjälper till att klara av mjäll.

ingredienser:

 1. pulverformad kanel - 3 msk. l.
 2. äppelcidervinäger - 1 msk. l.
 3. olivolja - 1 msk. l. (med torrt hår);
 4. honung - 3 msk. l.

ansökan

Smält honungen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, blanda med krydda och ättika. Applicera masken i rad på locken och hårbotten, gnid inte! Förvara inte mer än två timmar. Tvätta av med en vårdschampo.

Mask med kanel och kefir

En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta.

Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir.

ingredienser:

Fermenterad mjölkprodukt bör upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. I vätskan måste du blanda 3 matskedar kanel. Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Skölj med rinnande vatten med schampo. Du kan upprepa det varannan dag.

Överhett inte kefir, eftersom det kan vara ojämnt.

slutsats

Det är värt att notera att du inte behöver vänta på en dramatisk färgändring efter den första applikationen. Lättnadsprocessen beror på strukturen och typen av hår. Det är nödvändigt att göra förfaranden för att klargöra kanelkurs, bestående av minst 5 hemmöten för ett märkbart resultat. Men under alla omständigheter kan appliceringen av denna krydda förbättra krillens tillstånd, återställa deras hälsa och välmående utseende.

Hur tänder håret med kanel?

Artikelns innehåll:

 1. Hur fungerar det?
 2. instruktion
 3. Effekt av användning
 4. Maskrecept
 5. Användbara tips

För att ge ditt hår en flitig ljus nyans, är det inte nödvändigt att applicera konstgjorda färger, eftersom naturläkemedel som kanel också kan hjälpa till. Denna metod är inte bara ekonomisk men också helt säker, eftersom det inte skadar håret.

Hur påverkar kanel håret?

För att lätta håret i flera toner måste du regelbundet använda hemmet, med tillsättning av kanel. Det önskade resultatet kommer inte att erhållas efter det första förfarandet, så du måste ha änglalöst tålamod. Först kommer strängarna att vara lite ljusare än sin ursprungliga nyans. Vid slutresultatet påverkar direkt de individuella egenskaperna - någon melanin (naturliga färgpigment) nedbrytes mycket snabbt när de utsätts för kanel, och i andra har en hög resistans.

För att göra klargöringsproceduren mer effektiv bör du använda ett litet knep - du kan inte nå resultat med bara en kanel, så du måste lägga till en komponent som honung. Som ett resultat av interaktionen mellan dessa två substanser ljusas och mättas med användbara substanser.

Kompositionen inkluderar kanel vikt näringsämnen - tiamin, pyridoxin, karoten, riboflavin, niacin, retinol, tokoferol, askorbinsyra och folsyra. De har en positiv effekt på hårets tillstånd, vilket bidrar till deras förbättring.

Instruktioner lätta håret med kanel

För att förfarandet för förtydligande med kanel ska vara så effektivt som möjligt är det nödvändigt att följa vissa regler, varför många misstag kan undvikas:

  Denna procedur rekommenderas för tjejer med mörka naturliga nyanser. Om de blonda krullarna kommer att tändas, finns det en möjlighet att bilda en inte mycket attraktiv rödaktig nyans.

I en keramisk, plast- eller träbehållare blandas alla komponenter i masken. Det är strängt förbjudet att använda metallskålar, eftersom oxidationsprocessen börjar i dem, vilket resulterar, efter färgning blir håret en ful grön nyans. Så snart blandningen är klar lämnar den sig för en timme att infusera.

Om ett sådant verktyg kommer att användas för torrt hår, rekommenderas att lägga till 2 råoljor.

Efter beredningen appliceras kompositionen på huden nära örat och du måste vänta några minuter. Om det inte finns någon allergi eller klåda, kan du fortsätta färgning.

Sedan appliceras blekningsblandningen på separata strängar och fördelas över hela längden.

Före proceduren måste du tvätta håret med schampo, torka det med en hårtork eller på ett naturligt sätt så att låsen är lite fuktig. Curls är noggrant kammade, vilket gör det mycket lättare att applicera ett ljussmedel.

För att jämnt fördela bläckmaskan, använd en kam. Inget behov av att gnugga kompositionen i hårbotten.

Så snart alla strängar är målade, stickas de på toppen av huvudet och en polyetenlock läggs på, vilket gör att förklaringsprocessen blir mycket mer intensiv.

Under de första 30 minuterna kan en lätt brinnande känsla störa och snart ska den gå bort på egen hand.

Minsta varaktigheten av exponering för ljusmaskor med kanel är 3 timmar och högst 8, men inte mer.

För att spola färgkompositionen behöver du använda schampo - huvudet tvättas minst två gånger.

Det rekommenderas att använda masker som inkluderar luftkonditionering, vilket gör det mycket lättare att tvätta det.

Den sista sköljningen av håret ska utföras med förberedd kamilleavkokning (2 matskedar apotekskamomillblommor tas för 1 kopp kokande vatten). 1 kopp buljong ska spädas i en liter rent vatten, som kommer att användas för sköljning.

 • Sådana klargörande förfaranden bör utföras minst två gånger i veckan tills önskat resultat erhålls. Med regelbunden användning av sådana masker kan du uppnå en bestående effekt - med varje procedur blir krökarna ljusare.

 • Kanel Effekt

  Med regelbunden användning av masker som innehåller kanel kommer följande resultat att erhållas:

   Vid konstant användning av ljussmaskar blir krullarna lättare med 2-3 toner.

  Det rekommenderas inte att använda denna metod för tjejer med ljusbrunt hår och platina blondiner, till följd av röd eller kopparfärg.

  Ägare av mörkt hår behöver minst 6 behandlingar för att få en märkbar effekt.

  För flickor med blont och rött hår blir masker med kanel helt enkelt oumbärlig, eftersom förklaringen kommer att märkas efter det första förfarandet.

  Om ditt hår tidigare var målat med basma, salvia, lökskal, henna eller andra naturliga medel, rekommenderas det inte att använda kanel. Efter hennes interaktion med håret kan man få ett oväntat resultat.

  Det måste komma ihåg att kanel är en mycket aktiv komponent som reagerar med huden. Det är därför som du, innan du applicerar produkten på håret, måste först göra ett test - handens hud smörjs. Om det inte finns rodnad eller klåda kan du använda verktyget.

  För att uppnå större effekt rekommenderas att man byter användning av masker med kanel, tillsätter citronsaft eller kamille till kompositionen.

 • Så snart håret kommer i kontakt med solen, kommer blekningsprocessen att ske mycket snabbare, medan trådarna förvärvar naturliga höjdpunkter.

 • Recept maskerar med kanel för lättare hår

  För att lätta håret med kanel är det nödvändigt att korrekt förbereda masker med naturliga ingredienser med hjälp av följande recept.

  Med olivolja

  Kanelpulver (3 msk.) Blandas med honung, som förtunnas med vatten i ett förhållande av 1 msk. l. vatten 2 msk. l. honung. Varje hårbalsam (3 msk) och olivolja (3 msk) läggs till. Kompositionen appliceras på strängarna, lämnas i 3 timmar, tvättas sedan av med varmt vatten med användning av babysjampo.

  Med citronsaft

  Kanelpulver (3 msk.) Blandas med honung upplöst i vatten (200 g), en fuktighetsgivande balsam (200 g) tillsätts, en liten citronsaft (1 msk), men endast utan skal. Kompositionen appliceras på trådarna jämnt fördelade över hela längden, tvättas bort efter 3,5 timmar med varmt vatten och schampo.

  Med citron och olivolja

  Kanelpulver (3 msk) blandas med honung, utspätt i rent vatten (3 msk), hårbalsam (100 g), citronsaft (2 msk) och olivolja (100 g) tillsätts. Masken fördelas jämnt över hela längden på strängarna och lämnas i 4 timmar.

  Med kefir

  Kefir har utmärkta lätta förmågor, därför används den ofta i olika masker, med hjälp av vilken det är lätt att byta skuggning av hår i flera toner. Kombinationen av kefir och kanel hjälper till att stärka rötterna och genomföra en hälsokurs för skadade lockar.

  För att förbereda ett sådant sätt, ta kanelpulver (2 msk) och blanda dem med kefir (5 matskedar). Kompositionen appliceras på trådarna och lämnas i 3-7 timmar, beroende på vilket resultat du vill få. Efter den angivna tiden sköljs produkten med varmt vatten och bebisschampo.

  Användbara tips om lätta hår

   För att göra färgen effektivare bör du inte få färdig kanelpulver. Det är bäst att stoppa valet på produkten i form av pinnar, och sedan slipa själv med en kaffekvarn.

  Efter att ha använt lysande kanelmaskar, kommer det våta håret att vara mer styvt, men denna effekt försvinner efter att den är helt torr. Det är därför som det inte rekommenderas att kamma trådarna när de är våta.

  Efter 5-10 ljussättningsprocedurer kan brunhåriga kvinnor få en vacker rödaktig nyans (hastigheten att få önskat resultat beror direkt på hårets individuella egenskaper).

  Lightening mask kan appliceras endast på tipsen för att få en intressant effekt ombre.

  Applicera inte på hud i nacke, öron och ansikte. Om masken kommer på dessa områden, måste du omedelbart rengöra den med en ren vattenpip doppad i vatten.

  Så snart håret är helt mättat med lysande förening sätts en plastpåse och en varm handduk på huvudet. Efter 40 minuter kan du ta bort handduken och påsen, men du ska skölja håret om några timmar.

  Lightening vått hår är mycket snabbare.

  Det är strängt förbjudet att utföra sådana förfaranden på skadat hår, eftersom det endast finns en risk att förvärra deras tillstånd och förorsaka en försämring av problemet.

 • Under veckan kan du inte tända strängarna, om du har gjort en perm.

 • Ju oftare kanelmasker används, ju ljusare strängarna blir. Den största fördelen med denna procedur är att den är helt säker och inte kan skada håret, men hjälper dem att återfå en vacker glans, hälsa, styrka och få en intressant nyans. Som ett resultat kommer väl preparerade lockar att erhållas utan användning av dyra salongförfaranden.

  Sätt att lätta håret med kanel, se den här videon:

  Kanel ljusande hår - myt eller verklighet

  Varje kvinna åtminstone en gång, men tänkte på förändringarna i bilden. Idag är det inte svårt att byta hårfärg om du bara kommer till en salong eller köper färg. Ja, modern färg är mer mild än tidigare, men många kvinnor föredrar folkmetoder som vill behålla hårets hälsa och utseende. En av dem lyser kanelhår.

  Kanelhår

  Kanel är en orientalisk krydda med en läcker doft. Med hjälp av masker med denna krydda är det möjligt att lätta håret med 2-3 toner, kanel kommer att ändra krullarnas färg utan att förstöra och återställa sin hälsa och naturliga skönhet.

  Tack vare fiber, järn och många mineraler som ingår i kryddorna är fördelarna för håret enorma. De blir starka och får vacker glans. Samtidigt hjälper det när håret faller ut - tack vare kalcium och zink börjar de falla märkbart mindre, och nya växer snabbare och starkare. Och den obeskrivliga doften kommer att stanna hos dig länge.

  Kontra

  Innan du använder kanel för att förtydliga, se till att du inte är allergisk. För att göra detta, ta en bit av den beredda kompositionen och applicera på handleden eller armbögen. Efter 15-20 minuter kan du utvärdera resultatet, om det inte finns utslag eller klåda, är det möjligt att använda.

  Hur kanel lyser håret

  Först och främst måste du tvätta håret med välbekant schampo. Ge dem lite torr, kamma och starta proceduren. För att undvika brännskador eller allergier, gnugga inte masken i hårbotten. Om blandningen kommer på ansikte eller öron, ta bort det genom att fukta en bomullspanna med varmt vatten. Efter applicering av kompositionen på trådarna, sätt dem ihop med en film eller använd en polyetenhatt och varma med en handduk.

  Förfarandet präglas av en liten stickning i hårbotten. Håll kompositionen i 40 minuter, efter att du har tagit av locket eller filmen och lindat tillbaka med en handduk, lämnar ytterligare 3,5 timmar, skölj sedan med vatten. För att konsolidera resultatet, rekommenderar vi dig att skölja håret med kamilledekok, det har också en ljuseffekt.

  Kanelhår

  Så här ser du kanelhår ut, de säger också "kanelfärgat hår"

  Foto före och efter

  Kanel Mask Recept för Lightening

  Det finns många sätt att använda kanelmasker för att lätta håret. Alla masker kan enkelt förberedas hemma. Nu tittar vi på de mest populära.

  Det klassiska receptet: en mask för hår med kanel och honung

  Det kommer att krävas:

  • balsam eller balsam (200 ml);
  • pulveriserad kanel (3 msk.
  • honung (75 ml).

  Värm honungen i vattenbadet och blanda med kryddan. Tillsätt balsam och mixa. Applicera på strängar och skölj av med vatten efter tiden.

  Det är viktigt! Honung måste vara lite uppvärmd, om honungen är varm blir alla dess egenskaper värdelösa.

  Med ägg och smör

  Det kommer att krävas:

  • kanel (3 msk. l);
  • honung (3 msk.);
  • äggula (1 st);
  • olivolja eller kokosnötsolja (1 msk. l);
  • citronsaft (1 msk. l.).

  Värm honungen i ett vattenbad och blanda med krydda. I en separat skål, vispa äggulan med citronsaft. Kombinera föreningarna och tillsätt smör. Håll masken i en timme och tvätta den sedan med schampo.

  Med citronsaft

  Det kommer att krävas:

  • kanelpulver (3 msk. l);
  • citronsaft (squeeze 1 citron);
  • honung (3 msk. l.).

  Värm honungen i ett vattenbad och blanda med krydda, tillsätt sedan klämd citronsaft. Applicera blandningen och håll i 1-2 timmar. Tvätta sedan av det.

  Med kefir

  Det kommer att krävas:

  Värm kefir i ett vattenbad och sätt i kanelpulver. Använd en borste, applicera på strängarna. Låt masken vara på i 4 timmar.

  Dessutom kan du använda kefir för att lätta håret, som en självständig folklösning.

  Det är viktigt! Överhett inte kefir, annars kan det bli kockost.

  Med läsk

  Värm honungen i vattenbadet, tillsätt läsk, krydda och mixa. Applicera på trådar och lämna i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

  Det är viktigt! Om ditt hår är skadat och för torrt, är det bättre att inte göra en mask, läsk fungerar som ett slipmedel här och kan vara skadligt.

  Fördelar och nackdelar

  fördelar:

  • förutom att det doftande kryddet hjälper ljuset att lätta håret, det bryr sig också om lock och hjälper till att minska förlusten och göra dem starkare.
  • magisk doft som härrör från dina lockar;
  • håret förstör inte och målas på ett naturligt sätt;
  • hjälper till att tvätta färgen från de färgade trådarna.

  nackdelar:

  • lång väntan;
  • masken måste hållas i minst 4 timmar;
  • resultatet är inte momentant (endast 5-6 procedurer);
  • möjliga allergier (krävs test för reaktionen);
  • Inte lämplig för för känslig hårbotten.

  rekommendationer

  1. Masker kan appliceras 2 gånger i veckan (alla utom masken med tillsats av läsk), ju oftare förfarandena är desto snabbare kommer du att uppnå resultatet.
  2. För att förbättra effekten kan du lägga in några strängar i folie.
  3. Använd inte ricinolja eller burdockolja, de kan förstöra effekten av kryddan. Oliv- eller mandelolja är mest lämplig för masker.
  4. För att bättre färga hår med kanel måste krydden tas med ätpinnar och självständigt malda i ett pulver, blir effekten starkare.
  5. Kompositionen bör appliceras medan den är varm.
  6. Om kompositionen starkt bränner huvudets hud, måste du tvätta den och nästa gång tillsätt något mjukgörande - äggula eller kosmetisk olja. Dessutom använder många vegetabiliska oljor för att ljusa håret hemma.

  resultat

  Om håret är svart kommer det inte att finnas någon fantastisk effekt, men kanel ger ditt hår en naturlig rödbrun nyans. Hydroperiods förtydligande hemma kommer att bidra till att uppnå större framgång.

  Ägare av rött hår kan säkert vänta på en ljus nyans, det blir gyllene. I blondiner kommer masken att betona sin naturliga färg genom att lägga till lite rödaktig nyans. Den ljusbruna nyansen blir märkbart lättare och krullarna kommer att få en guldglans och överflöd.

  Kunde inte kanelmasker uppnå önskat blekningsresultat? Förtvivlan inte! Vi uppmanar dig att prova andra traditionella metoder för att lätta håret hemma:

  Glöm inte hårvård efter proceduren. Användbar för dig kommer att vara artiklar, hur man återställer hår efter lätta, liksom effektiva masker för blekt krullar.

  Kanel ljusande hår - recept och rekommendationer

  Det finns olika sätt att lätta på håret, men i allmänhet är de uppdelade i kemiskt lätta och lätta hår med hemmetoder. Ett av hemmet är att lysa kanelhår.

  Kemiska färgämnen ger omedelbara resultat, men det tar lång tid att lätta håret med kanel för synliga förändringar, men samtidigt kommer du inte att förstöra ditt hår, utan tvärtom bara förbättra sitt tillstånd.

  Fördelarna med kanelhår

  Kanel, förutom den vackra aromen, innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler, eftersom kanel är zink, magnesium, järn, vitamin PP, A, C osv. På grund av dess sammansättning har kanel följande effekter på håret:

  - accelererar tillväxten och förstärker rötterna (på grund av uppvärmningseffekten);
  - närmar sig hårbotten, ger rötterna med viktiga vitaminer.
  - minskar håravfall
  - ger sken;
  - har en ljusare effekt.

  Effekten av lättare hår med kanel

  Ljuseffekten kan endast uppnås på naturligt hår. Färgat hår på detta sätt kan inte tändas, men på grund av att kanel tvättar hår, kan du göra färgen mindre mättad och därigenom uppnå en ljusare effekt om ditt hår har färgats mörkare.

  Om du har naturligt hår, kan du säkert prova det med hjälp av kanel kan du lätta ditt hår med ca 2-3 toner. Effekten beror på hårets typ och struktur, liksom på den ursprungliga färgen. I vissa fall är det tillräckligt att göra en mask med kanel flera gånger för att lätta håret, i andra är det nödvändigt att göra masken många gånger, i vilket fall det inte kommer att skada håret.

  Kanelfärgande hår - recept och maskberedning

  För ljussmaskan behöver vi:

  - mark kanel 3 msk. (eller kanel i pinnar, men det är nödvändigt att mala det självständigt)
  - naturlig honung 70 gr. (det är önskvärt att ta akacia honung, det är han som ger mest ljusande effekt, du kan också ta en annan älskling så länge det är naturligt)
  - balsam för hår 3 msk. (balsam lägg till tillval)


  Matlagningsmask med kanel

  Först måste du smälta honungen om den är för tjock. Du kan göra det i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. När du värmer honungen på andra sätt ställer du in läget "avfrostning" eller helt enkelt låga vågor, som vid stark uppvärmning förlorar honungen dess egenskaper. Förvärm det till ett varmt tillstånd.

  Blanda sedan honung med kanel och blanda noggrant, tillsätt balsam sist, du kan lägga den till den lite varma blandningen.

  Applicera en mask för att lätta håret med kanel

  1. Tvätta håret på vanligt sätt med schampo, medan ditt hår torkar under en handduk och förbereda vår blandning enligt receptet.

  2. Håret ska vara enbart lite vått, inget vatten ska droppa från dem, annars kommer inte masken att tända håret.

  3. Innan du applicerar masken, kamma ditt hår med en träkam med glesa tänder.

  4. Applicera en ljussmask med kanel jämnt fördela genom hela håret. Det är bekvämare att sätta en mask på en liten strand och därmed täcka hela håret.

  5. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med rotdelen, masken ska appliceras enbart på rötterna, samtidigt som den inte gnids i hårbotten. Först kan kanelpartiklar skrapa huden och skada den, och för det andra kan en allergisk reaktion eller en bränning erhållas.

  6. Efter allt håret blötläggs med blandningen är det nödvändigt att värma huvudet. För att göra detta, linda håret med cellofan eller bära ett duschlock och sedan en varm handduk.

  7. För en synlig effekt ska masken hållas i minst 4 timmar. Ju längre du håller masken desto starkare blir effekten. Därför, innan du gör ett sådant långtidsförfarande, välj din fritid. För att inte bli uttråkad kan du göra din favorit sak, läsa böcker eller städning. Så tiden flyger med och utan förvarning.

  8. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo (om du vill kan du tvätta bort det utan schampo, om du är säker på att ditt hår ska tvättas väl).

  9. En utmärkt fixeringseffekt sköljer håret med kamomill. Kamille har också en ljus lysande effekt och ger en gyllene glans.

  10. Hårtorka naturligt eller kallt luft.

  Om du inte ser den ljusande effekten första gången, garanteras volymen och glansen på den här masken. Dessutom kommer håret att lukta som kanel i ett par dagar!

  Kanelburkande hår - Förloppsförlopp

  Det är lämpligt att utföra proceduren för att lätta håret med kanel en gång i veckan tills du får det önskade resultatet. Vanligtvis för god förtydligande räcker det från 3 till 10 sessioner.

  För att förbättra effekten av att lysa kanelhår kan du växla med citronfärgning eller du kan lägga citronsaft i vår mask.

  Recept för lätta hår med kanel och citronsaft

  - 3 msk. kanel;
  - 3 msk. honung;
  - juice av en citron
  - 1 msk. olivolja (om håret är torrt).

  Komponenterna blandas och appliceras på håret på samma sätt som i 1 recept. Maskens exponeringstid från 2 timmar.

  Ett annat recept på en ljusmask

  Om du vill få mer näringseffekt, kommer detta recept att göra:

  - 2-3 matskedar kanel;
  - äggula
  - 3 msk. blomma honung;
  - 1 msk. olivolja;
  - 1 msk. citronsaft.
  En sådan mask kommer bara att lysa lite hår, men kommer att stärka rötterna och ge håret glans, lindra delade ändar.

  Kanel ljusande hår - tips och tricks

  1. Innan du försöker lätta håret med kanel och honung är det nödvändigt att testa för en allergisk reaktion.

  2. Om du har torrt hår kan du lägga till en matsked vegetabilisk olja (oliv, mandel, jojoba, etc.) till huvudreceptet

  3. Efter masken är det lämpligt att skölja håret med vatten med citronsaft eller kamille te, vilket kommer att konsolidera resultatet och lysa håret ännu mer.

  4. Honung-kanelblandning ska fördelas över hela håret jämnt, det är önskvärt att masken är rikligt täckt hår, så låt inte ursäkta ingredienserna.

  5. Om masken med kanel bakar starkt i receptet måste du lägga till olivolja, vilket kommer att minska den brännande känslan.

  6. För att förtydliga, behöver du några procedurer, men oroa dig inte, det gör inte håret, utan det motsatta kommer bara att stärka dem.

  Vilka resultat kommer att lysa håret med kanel och honung

  Kanel hårljus video

  Kanel lysande hår - proffsen

  Nackdelar ljusmask med kanel

  - att vänta länge på resultatet, för att lätta håret för ett par toner måste minst 5-6 procedurer göras;
  - masken måste hållas länge på håret;
  - allergiska reaktioner är möjliga;
  - kan inte vara lämplig för känslig hårbotten.

  Kanelhår dressing - recension kan läsas här.  Nästa Artikel
  Hur hemma gör oljelaminering: kokosnöt, ricinus och andra?