Färga håret utan färg


Även om manens gråa hår anses vara ädel, har de flesta män inte bråttom för att dehydrera det. Dessutom har grå hår i de senaste åren tenderat att förekomma i förtid. Det är självklart lättast att köpa vanligt resistent färg, men en stark hälsa av mänskligheten är väldigt försiktig. Ett alternativ kan vara en tonad hårschampo.

Varför går vi grå?

Avfärgningen av trådarna beror på förlusten av cellernas förmåga (melanocyter) som ger pigmentpigmentet att utföra sina uppgifter. Som ett resultat får håret inte den önskade mängden melanin och förlorar sin färg - det blir silver.

De främsta orsakerna till minskningen av aktiviteten hos melanocyter innefattar:

 • Stress - det hårda arbetet i nervsystemet påverkar hela kroppen, inklusive pigmentering.
 • Fel diet - brist på näringsämnen förhindrar hårsäckar från att erhålla den nödvändiga uppsättningen vitaminer och mineraler, vilket i sin tur leder till störningar i aktiviteten hos melanocyter.
 • Dåliga vanor - missbruk av alkohol och tobak sänker pigmenteringsprocessen.
 • Fel i det endokrina systemet - hormonella störningar har en dålig effekt på hela kroppen. Resultatet är störd melaninproduktion.
 • Åldrande - med ålder börjar melanocyter ofrånkomligt att blekna.

Även om några av anledningarna kan neutraliseras kommer det inte att ge snabba resultat. Så, ha tålamod. Med recept för återhämtning finns på den här länken.

Vad är färgämnena?

Sammansättningen av dessa schampon innehåller vanligtvis aktiva färgkomponenter och växtekstrakter som ger näring till hårsäckarna. Effekten av schampo syftar till:

 • restaurering av naturligt pigment i melanocyter;
 • anti-aging effekt på hårbotten och folliklarna;
 • bromsar utseendet på vita stränder i krökorna;
 • stimulering av hårväxten.

Ofta tillsätts ingefära, timjan och ginseng till dessa schampon. Dessa incidenter stärker glödlamporna såväl som saktar ner oxidativa processer.

Speciellt för män producerar olika märken tintingschampon med en mjukare effekt. Detta beror på manens önskan att bevara först och främst hårets naturlighet. Vanligtvis tvättas produkten efter några veckor, eftersom den inte tränger in i hårstrukturen, men fläckar bara ytan.

Hur man väljer ett bra schampo

När du väljer en produkt, var uppmärksam på följande faktorer:

 • Förekomsten av växtbaserade ingredienser. Om du vill ha det schampoet inte bara färgat hår, utan också bidragit till restaureringen, leta efter extrakt av medicinalväxter (lavendel, mint, rosmarin, tea tree och andra).
 • Brist på ammoniak. Vissa tillverkare inkluderar det i schamponet för att hålla nyansen längre på locken. Men samtidigt påverkar substansen hårets struktur, vilket gör dem styva och stygga.
 • Terapeutisk effekt. Närvaron av eteriska oljor bland schampons komponenter kommer att ha en terapeutisk effekt på håret. Du målar inte bara över grått hår, men förbättrar även hårets tillstånd i allmänhet.
 • Emulsioner för ädelgråa hår. Tonic med en ljusande effekt kommer att lindra strängar av yellowness och förbättra silverglans.

Hur man använder tonad schampo

 1. Fukta håret och klistra det med en handduk.
 2. Applicera produkten på krullarna med gnidningsrörelser, sprida den över hela längden (den ska gnidas in i håret, inte i huden).
 3. Håll shampoten i 5 till 15 minuter (beroende på tillverkarens rekommendationer).
 4. Tvätta av med varmt vatten.
 5. Om nödvändigt, upprepa proceduren igen.

Ju längre shampoo för att behålla håret desto större blir effekten som följd.

Fem bästa tonade schampon

 • Tonic, som innehåller skyddande, närande och fuktgivande ingredienser. Krullarna kommer att få efter att ha tvättat en vacker silverskugga, de gula områdena av håret är helt neutraliserade. Dessutom ger produkten effekten av biolaminering, vilket ger mjuka glödande krölor.
 • Shampoo med vårdkomplexet Alcina Hair Care Color Shampoo rensar försiktigt håret och ger det ljusstyrka. Regelbunden användning kommer att öka hårfärgens intensitet.
 • Färgglans från L'Oreal har en kumulativ effekt - ju längre den används, desto ljusare är färgningen. Finns i fem olika färger.
 • Kapous ottenochny schampo av Life Color betonar en naturlig hårfärg, gömmer ett grått hår. Ett utmärkt alternativ till resistent färg för lös hår.
 • HI-CO Koncentrerad schampo BRELIL PROFESSIONAL målar gråa strängar utan att störa deras struktur. Passar alla hårtyper.

Shading hårschampo kan vara ett bra sätt att experimentera med ditt utseende. Och de sparsamma komponenterna gör att du kan säga farväl till grått hår snabbt och smärtfritt.

Granskning av de bästa shading hårschamponerna

Tint hår shampoos är ett populärt och absolut säkert alternativ till persistenta ammoniakfärger. De tillåter dig att snabbt ändra det vanliga utseendet, inte skada strängarnas hälsa, men används enkelt och kräver ingen yrkeskunskap. Vi ger en detaljerad genomgång av de mest populära varumärkena.

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra kosmetika har toning shampoo positiva och negativa sidor. Tänk på alla nyanser.

 • Innehåller inte ammoniak och andra skadliga ämnen.
 • Absolut säker - skadar inte strängarnas struktur, även med regelbunden användning.
 • Lämplig för hår av vilken typ och färg som helst;
 • Gör det möjligt att experimentera med olika nyanser;
 • Så enkelt att använda som vanligt schampo;
 • Bra toner grått hår;
 • Avviker överkomligt pris och ett brett utbud av märken;
 • Om så önskas kan skuggan snabbt förändras;
 • Sammansättningen av vissa produkter innefattar vitaminer, växtekstrakter, mineraler och andra användbara komponenter som är avsedda att näring, stärka och stimulera hårväxt.
 • Kan orsaka allergier. För att undvika det, gör ett preliminärt allergitest som orsakar en liten mängd av produkten på insidan av armbågen eller handleden.
 • Verktyget ska appliceras 1-2 gånger i veckan;
 • Komponenterna i schampon tränger inte djupt in i håret, men täcker bara dem med en film. Det är av den anledningen att du kan ändra nyans med högst 3 toner.

Granskning av de bästa varumärkena

Tint shampoos är närvarande i linje med de mest populära varumärkena. Se listan över de bästa alternativen.

Professionell toning shampoo för lätt och grått hår, som framgångsrikt kombinerar hög kvalitet och rimligt pris. Verktyget uppdaterar färg, fuktar och närmar sig, ger lockar smidig, silkeslen, ljus glans (speciellt om den används på naturligt hår). Dessutom underlättar det dagliga styling och gör håret kompatibelt och lydigt. Men den största fördelen är lätt och bekväm användning. Två minuter är tillräckliga för att få önskad effekt, därefter kan shampoo tvättas av med rent vatten.

Denna lila shampoo är det bästa sättet att bekämpa oönskade gulningar, färgning av gråstänger och neutralisering av koppar nyanser. Perfekt för klarat och melirovannoy hår. Den appliceras i 15 minuter, även om tiden kan variera beroende på vilket resultat du vill få.

Det är viktigt! "Matrix" kan leda till utveckling av allergier, så innan du använder detta verktyg måste du göra ett test för personlig tolerans. Färgproceduren i sig måste utföras med gummihandskar, som ingår.

Professionellt schampo, presenterat i 17 olika nyanser. Den har en lätt textur, på grund av att den jämnt fläckar strängarna längs hela längden. Effektivt bekämpar oönskad yellowness, skyddar hår från utbrändhet och de negativa effekterna av ultravioletta strålar, ger en vacker glans. Preparatet innefattar näringsämnen, konditioneringskomponenter och ett komplex av keratiner. Levereras med en balsam med ett användbart mango-extrakt. Estel är det optimala valet för ljusa och mörka strängar. Slutligen tvättas av efter 6-7 tvätt.

Tips! Shampoo kan appliceras nästan kontinuerligt, det viktigaste är att strikt följa instruktionerna och inte överdriva det på håret. Annars kan du möta extremt obehagliga konsekvenser.

Ett utmärkt aska shampoo som är i stor efterfrågan på grund av dess effektivitet och överkomligt pris. Det innehåller inte skadliga ämnen (ammoniak, väteperoxid, etc.), tar bort yellowness, uttonar tonen efter misslyckad färgning, gör håret mjukare och mer lättsamt. "Irida" tvättas av 10-12 gånger, utan att lämna bakom skarpa övergångar. Kan användas för att behandla grått hår.

Känt färgschampo för blekt eller mycket blekt hår. Sammansättningen av detta verktyg innehåller silver, blått och lila pigment, vilket gör att du kan eliminera den gula färgen och ge hårets huvud en vacker kall färg. Tack vare den speciella skyddsformeln skadar Schwarzkopf inte strukturen, det rengör håret från olika orenheter och garanterar hållbarheten hos en viss skugga.

Färgen shampoos "L'oreal" skiljer sig med en otrolig variation, men koppar, röda, gyllene, körsbär och choklad nyanser är i största efterfrågan. Spenderar håret sådant verktyg? Oroa dig inte! Shampoo är utvecklad enligt en speciell formel som innehåller fördelaktiga vitaminer, vegetabiliska extrakt och andra ämnen. De tränger djupt in i håret och ger dem fullt skydd, näring och hydratisering. Även verktygen i detta märke förhindrar snabb färgning av färg och ger håret den mest levande tonen.

Tips! För att förbättra hårväxten och uppdatera strukturen, använd detta schampo komplett med balsam.

På grund av det stora utbudet av nyanser och låg kostnad slog nyansverktygen av det här varumärket alla rekord av popularitet. Sammansättningen av dessa schampon presenterar keratin, vilket gör att du kan återställa hårets struktur och ge det en klar glans. "Tonic" har ett högt motstånd, vilket gör det möjligt för dig att drastiskt förändra strängarnas nyans. Men för den här anledningen är det svårt att härleda spår på händer, hud och omgivande föremål efter appliceringen. Du måste bli av med dem direkt - ju längre de stannar på ytan, desto svårare blir det att tvätta dem. Med paletten av färger finns i den här artikeln.

Det är viktigt! "Tonic" rekommenderas inte för regelbunden färgning av torrt hår.

Skuggans "Wella" -schampo gör det lätt att måla övervuxna rötter, ge skugga och rik nyans till håret. Hår efter applicering kommer att vara silkeslen, felfri och mycket mjuk. Verktyget presenteras i röda, bruna, ljusbruna färger. Det finns alternativ för grått hår eller starkt blekt. Andra fördelar inkluderar också en ganska tät konsistens, som ger ekonomisk användning och sköljning utan plötsliga och märkbara droppar.

Färgschampo "Kapous Professional Life Color" innehåller extrakt och speciella UV-filter som skyddar färgen från att brinna ut. Helhetsegenskaper för detta verktyg kompletteras med 6 spektakulära nyanser (mörk aubergine, koppar, brun, sand, lila och röd). Detta är det bästa alternativet för torra och tunna trådar.

Tips! För att uppnå en bestående effekt är det värt att använda schampo kontinuerligt!

Ett populärt toningsschampo som kombinerar ett överkomligt pris och en ganska hög kvalitet. Dess främsta särdrag är närvaron av ljusa färgpigment. Det är just på grund av den här funktionen att det inte kan hållas i håret för länge. Paletten "Rocolor" har 10 vackra nyanser. Tre av dem är designade för brunetter, tre - för blondiner, fyra - för rött. Shampoo av det här varumärket målar inte bara håret utan också ta hand om det. Med hjälp kan du enkelt bli av med den obehagliga gula tonen. Det är sant, med grått hår, de klarar sig, tyvärr kan det inte.

Professionell shampoo violett färg, vilket ger en silverfärgad nyans till håret. Utmärkt rensar strängar av olika föroreningar, ger dem en naturlig glans, eliminerar yellowness.

Det är viktigt! Verktyget har en mycket obehaglig lukt. Det bör också noteras att i händelse av kränkningar av instruktionerna kan håret få en lila grå nyans.

Hur man använder Clairol shampoo? Det måste starkt skumas och hållas i 2 minuter, men inte mer. Gör det med handskar - det blir enklare att tvätta händerna.

Tips som hjälper dig att välja den bästa tennbalsammen:

Universellt och multifunktionellt schampo med en ljus och mättad ton. Det ger hår mjukhet, volym, glans och elasticitet. Innehåller inte ammoniak, tränger igenom strängarna och mättar dem med färg. Klarar perfekt med färg av ett grått hår. Den har en bred, varierad palett som gör att du kan välja önskad nyans.

Tips! För att minska färgens ljusstyrka, blanda «Concept» med något kosmetiskt schampo.

Ganska välkänt verktyg som har en positiv effekt inte bara på hårfärg utan också på deras struktur. Shampoo "Faberlik" målar upp till 15% grå hår och är perfekt för mörkt hår.

Bonjour är en av de senaste kosmetiska innovationerna, skapade för säker användning av de yngsta fashionistas. Linjen i dessa befästade schampon representeras av 7 moderna nyanser - rosa marshmallow, körsbär i choklad, choklad med karamell, krämbeige, honung solig, mogen björnbär och chokladtryffel.

Färg baserad på naturliga ingredienser, vilket ger känslig och försiktig vård inte bara för hår utan också för hårbotten. De viktigaste aktiva ingredienserna i schampo är:

 • linfrö extrakt - mättar håret med ett antal vitaminer;
 • enbär extrakt - normaliserar vattenbalans
 • tång extrakt - fungerar som en antioxidant.

Det är viktigt! "Selective" är en miljövänlig produkt, så den kan användas även för gravida kvinnor.

Lila schampo avsedd för toning av grå eller ljussträngar. Innehåller silkeproteiner, cornflower extrakt, allantoin, vitamin B5 och UV-filter. Rengör försiktigt stoft av damm och smuts, ger delikat vård och ger hårets huvud en snygg och vacker färg. Perfekt för att ta bort gula nyanser. För att erhålla den önskade effekten behöver shampooen appliceras i endast 5 minuter. Färgområdet innehåller 5 toner.

Professionellt rengörings- och konditioneringstonchampo, vilket är lämpligt för framhävning och för full färgning i ljus, choklad, ljusbrun eller rödaktig nyans.

Tint shampoos för "Kloran" hår varumärke innehåller kamille extrakt, så de kan användas säkert för behandling av ljus eller blont hår. Effekten kan erhållas 5-10 minuter efter att huvudet har tvättats. För att förbättra resultatet, använd läkemedlet löpande.

Utan ammoniakfärgschampo, som rengör delikat strängarna och färgar dem i en viss färg. Innehåller kockolja, liksom mango, kamille, aloe vera, lavendel och kastanjekstrakter. Tonen tvättas av efter ca 6 tvättar.

Avser antalet gel kosmetika för vård av hår, gör att du kan ändra bilden på bara 10 minuter. Preparatet innehåller konditioneringsingredienser och naturlig betain. De återfuktar strängerna, mätta dem med användbara ämnen och skydda dem från att torka ut. Verktyget kan användas för brunetter och blondiner.

Professionell linje, representerad av 4 nyanser:

 • Svart malva eller svart mallow;
 • Blå malva eller Blue Mallow;
 • Madderrot eller madderrot;
 • Kotlett - Kotlett.

Var och en av dessa serier är avsedda att toning svart, rött, guld, kastanj, ljus och grått hår.

Är en sådan schampo skadlig? Tillverkaren hävdar att det bara innehåller naturliga ingredienser, och själva verktyget rengör strängarna mycket smidigt och smidigt från förorening och ger dem en rik färg. Dessutom behandlar läkemedlet hårbotten och döljer grått hår. Det viktigaste är att använda "Aveda" korrekt och inte att glömma balsam eller balsam.

Reflektion Färgvård

En vanlig nyans som är baserad på norra hallonvax är en speciell komponent som förhindrar utlakning eller blekning av färg. Detta schampo används både för självfärgning och i intervallen mellan salongförfaranden.

Det är viktigt! Tyvärr är inte de dyraste föreningarna utan aggressiva ämnen - de så kallade ytaktiva ämnena.

De är av tre typer:

 • ammoniumlauret eller laurylsulfat är det mest aggressiva, starkaste cancerframkallande
 • natriumlaurylsulfat - fungerar mer försiktigt men kan torka starkt;
 • TEM eller magnesiumlaurylsulfat - löses i vatten, ger den mest försiktiga reaktionen, ingår i de dyra och högkvalitativa produkterna.

Om toning shampoo skummar för mycket betyder det att den innehåller det farligaste surfaktanten. Långtidsanvändning av ett sådant verktyg leder till försvagning, tömning och förlust av strängar. Se också till att det inte finns några formaldehyder i din smink. De är dåliga för ögonen och luftvägarna.

recensioner

Om tintingverktyg går mycket positiv feedback. Låt oss lära känna några av dem.

Angelina, 36 år gammal:

"I min ungdom var jag förtjust i hårda färger, så snart började mitt hår att likna en utbränd tvättduk. Jag återställde dem i flera år, med bara sparsamma medel för målning. Målade i ashy blond. Mest av allt tyckte jag om Londa. Verktyget fungerar skarpt, skadar inte hårstrukturen och fläckar inte kläder och sängkläder. "

"Jag gillar inte ammoniakfärger, så när det första grå håret uppträdde, måste de hitta ett säkrare alternativ. Hon stannade vid schampot "Matrix". Jag gillade färgen och hur försiktigt det verkar på håret. Det var också intressant hur ofta du kan använda verktyget. Min mästare försäkrade mig om att produkterna i detta märke är helt säkra och lämpliga för regelbunden användning. "

Katarina, 27 år gammal:

"Jag har alltid varit blond, så yellowness var fortfarande det största problemet. Men med introduktionen av sexig hår toning på marknaden, lärde jag mig hantera det enkelt. Nu är det det bästa schamponet, som jag med glädje använder mig och rådgör med vänner. Tack vare denna neutraliserare har min blond blivit ren, kall, strängar vackert lysande. Det viktigaste är att välja en nyans med en lila underton. "

Lyudmila, 32 år:

"Efter en misslyckad färgning med ammoniakfärg återställde jag brännhåret i många år och bestämde mig sedan om att byta till säkrare medel. En vän rådde bra toning shampoo - Capus. Jag tyckte om det också - det innehåller inte ammoniak, det verkar försiktigt på trådarna, de har en ganska stor palett. Det passar mig perfekt, det är bättre än han! ".

Svetlana, 24 år gammal:

"När det blev intressant för mig - hur länge färgskampan håller, så bestämde jag mig för ett annat frisörsexperiment. Och då blev jag så borttagen att i mer än 2 år jag bara målar strängar med den. Jag använde olika märken, men mest av allt tyckte jag om Vella - jag försökte mörkbrun. Det appliceras enkelt, flaskan är tillräckligt flera gånger, färgen är vacker, ljus, resistent ".

Se också: Hur man tintar håret med en tintsalm (video)

Hur färgar ditt hårfärgade schampo

Alla vet att hårfärgningsfärgschampon (färger från den tredje gruppen) används för att göra håret ljus nyanser med ett dekorativt syfte, det här är nyans av håret utan att ändra huvudtonen.

Strukturen hos dessa färgämnen innefattar inte oxidativa färgämnen som kommer in i en kemisk reaktion med hårets keratin. Sådana "sparsamma", ljusfärger kallas fysiska.

Halvvariga färgämnen

Det måste sägas att den senaste utvecklingen av färger baserade på fysiska färgämnen gör det möjligt att måla och grått hår, även om det är obetydligt. Sådana färger kallas vanligen halvvarig. Så det är värt att veta hur man färgar håret med ett tonat schampo för att få ett bländande resultat.

Några av de 3: e gruppens färger, genom deras resultat, sammanfogar med den andra gruppens färger, som skiljer sig positivt från de senare med hjälp av enkelhet och frånvaron av väteperoxid i kompositionen.

Det är sant att färgen på grå hår är mycket liten, men halvfasta medel kan göra den osynlig utan att skada hårets struktur.

Vanligtvis används tonade schampon för att gömma det första gråhåret, ge en nymodig nyans till blekt, bränt hår eller lägga en levande färg på det något tråkiga efter locken.

Färgningsmekanism

Färgpartiklarna tränger in i porerna och sprickorna i håret, kuvera det utanför, därför lös, poröst hår målade över mycket bättre än levande, glänsande, hård.

Vilken nyansfärg att välja?

 • Färgfärger är tillgängliga i flytande, halvvätska och i form av kräm.
 • Oftast är de tvål-alkohollösningar av färgämnen och dofter.

1. Till exempel kan den välkända "Londathon" användas som ett medel för att ge ljusa nyanser: ljusblond, gyllene, titian, koppar, kastanj och mahogny.

2. Pastyfärg "Iris" i dess effekter på håret och det resulterande utbudet av färger liknar "Londathon".

 • Färger i form av kräm innehåller ytterligare emulgeringsmedel och aktiva substanser i vissa förhållanden. Jämfört med flytande målarfärger har de flera fördelar: bättre vidhäftning med hår, jämn fördelning över ytan, mätnoggrannhet, bekvämare lagring, ekonomisk användning och hårdare effekter på håret.

Tint shampoos

 • Tvålbaserade produkter är mycket lätta att använda: resultatet uppnås när du tvätter håret.
 • Om håret är avsevärt förorenat bör de tvättas noggrant och torkas med en handduk före tonningshampo, varefter de applicerar färgämne i vått hår. Fuktar håret med ett färgskampo, massera det tills ett tjockt skum bildas som förhindrar att bläcket strömmar och vid slutet av exponeringstiden sköljs det med varmt vatten.
 • Eftersom färgschamponerna är utformade främst för att återuppliva, för att göra den naturliga hårfärgen mer levande, väljs de av honom.

Exempel på actiontonad schampo:

 1. Så, ljusbrunt hår som påverkas av schampo av samma färg får en livlig vacker gulaktig nyans.
 2. Matt hår behandlat med guld schampo, få en spektakulär guldglans.
 3. Hår av ljusbrunt hår, tvättat med shampoo av färgtitian, blir ljusare, med en rödaktig kant.
 4. Brunt hår från samma schampo får en kopparfärg, och från en kastanjshampoo - en koppar-kastanjeskugga.
 5. Slutligen kommer mörkt brunt hår som behandlas med mahognysjampo att få en strålande röd skimmer.
 6. Användningen av färgningshampo på mörka trådar har ingen effekt alls, eftersom dessa produkter är utformade för att toning ganska blont hår.

För närvarande finns det många olika färgtoner: "Londathon", "Landeston", "Aromakolor", "Karaton" osv. När de används korrekt ger de flesta av dem eleganta nyanser av guldbrunt rött gamma utan att ändra tonhöjden.

 • De mörkhåriga tjejernas önskan att ha moderna nyanser av hår ledde till utseendet av färgschampo, till vilka hydroperit-tabletter är fästade. Dessa är till exempel vissa typer av "Longeston" för mörkt hår.

Tint shampoo för mörkbrunhåriga kvinnor - video med en mästerklass:

 • Goda resultat erhålls genom att applicera tonade schampon efter färgning med andra färgämnen. Till exempel, med hjälp av tonade schampon för att måla grå, mycket blond blondin, är det svårt att få en gyllene färg - ljusgrå är uppnådd och de etsade ändarna tar ibland även en blek violett nyans. En skugga shampoo av guld eller titian färg hjälper till att korrigera denna situation.

Skuggningshår: Vad är viktigt att veta

 1. Lätt att applicera färgschampo ger upphov till många misstag - den valda nyansen matchar inte den ursprungliga tonen i håret.
 2. Ofta leder användningen av mahognyfärg för starkt blekt hår till katastrofala resultat. Och det är inte ens att en helt vild "eld" -färg erhålls, men att under dessa förhållanden är schampot så frätande att det är nästan omöjligt att ta bort det. Eftersom den röda färgen bleknar väldigt dåligt är det bättre att ge råd till en tjej som befinner sig i en sådan situation att han dämpar honom något.
 3. Men oftare behöver frisörerna inte "döda" schampons ljusstyrka, men ångrar sig bristen på intensitet och ljusmotstånd.

Även om den är tillgänglig i sorter för specifik produktion av platina, aska, etc. nyanser tillåter en ganska lång exponeringstid (upp till 40 min) av preparatet att använda exempelvis en mörk aska eller lila ton och minska exponeringstiden för att bli mycket lättare toner.

Det bör noteras att när Irida appliceras på håret observeras en mycket stark mörkare, men detta bör inte skrämma, eftersom läkemedlet verkar mycket långsamt, och om du tvättar det före tid kommer effekten att vara obetydlig.

 • Med tanke på att det för närvarande finns ett visst sätt för naturlighet, målar man ofta inte gråhår, utan tvärtom vilja betona det. Det är mycket bra för detta ändamål att applicera shampoo grå. Användningen är väldigt enkel: den appliceras på tvättat, torkat hår, det skumas med en ljusmassage, efter 10-15 minuter masseras den igen, varefter den tvättas ordentligt utan tvål.

Till exempel tvingar den konstanta användningen av mahognysjampo frisören att ta hänsyn till detta mycket mycket: sådant hår kan till exempel inte missfärgas, det kan bara ommålas i mörkare färg etc.

Hur man väljer ett bra tonat schampo - video:

 • Toning droger finns i flytande form, redo att användas, eller i pulver, som är upplöst i vatten.
 • Toningpreparat kan blandas med varandra och uppnå nödvändiga nyanser. Till exempel, för att få intensiva silver nyanser på blekt hår som ser gulaktigt ut, är det tillrådligt att lägga till anti-ary, som dödar yellowness, till silver eller stålblå. Effekten är starkt förbättrad. Dessa medel appliceras på tvättat, pressat hår, försiktigt fördelar allt hår.

Lightening shampoo

Avsluta samtalet om färgschampo, vi bör också nämna de så kallade "lysande" schamponerna. Det här namnet är ganska förvirrande för vissa kvinnor. Hemma "tvättar de" hela huvudet regelbundet med det och gradvis, på det sättet etsar de mycket av hårets ändar.

Faktum är att lätta shampoo är samma pickle, bara en svag, och den ska användas på samma sätt som alla andra ljussätt, dvs tona rötterna när de växer, utan att sätta på ändarna, etc.

Om vi ​​pratar om funktionerna vid färgning av starkt blekt (peretravlennyh) hår, så är det värt att nämna att ge dem en nyans en stund innan nästa tvätt kan bli mycket lättare. För att göra detta finns det så kallade tintingpreparat (tintspolning), vars färgämne inte kemiskt reagerar med hårets keratin, men täcker bara och suger dem.

Säkerhetsteknik

Avsluta samtalet om tonade schampon, det borde sägas att modern kosmetika och parfym har infört en mängd olika komplexa, ofta mycket starka kemikalier som arbetar med dem, kräver viss vård från befälhavaren.

De kan orsaka olika komplikationer på grund av felaktig beredning av kompositionen (hudirritation, hårförslitning, till exempel vid blekning) eller som en följd av allergi mot denna kosmetiska eller någon av dess beståndsdelar - det här är en individuell reaktion.

Om mästaren i det första fallet, som observerar åtgärden, kanske inte alls ser allvarliga problem av detta slag, då i den andra, under den primära hårfärgningen, för att undvika eventuella svårigheter, speciellt om det är känt att preparatet innehåller komponenter som ofta orsakar allergiska reaktioner, gör ett test för överdriven känslighet.

Shampoo hårfärg

En av de bästa produkterna på marknaden som bryr sig om strängarna samtidigt och ger dem önskad nyans är ett toninghalsschampo. Det kallas också tonad tonic eller balsam, men principen om deras handling är en - försiktig färgning och vård. Shampoo kommer att appliceras enkelt, du behöver bara följa anvisningarna.

Vad är tonad schampo

Denna typ av färg dök upp på våra hyllor under en lång tid, men det är inte alltid vederbörlig uppmärksamhet. Begreppet färg och lämnar samtidigt verkade vilseledande, och flickorna fortsatte sitt sökande efter en ny stil i ammoniak kemiska färger. Färg, gavs till oss av naturen, kan berikas genom att använda schampo hårfärgningsmedel. Från den vanliga schampo toning tonic som kännetecknas av ett pigment, och ett stort antal av vårdare, konditioneringsmedel, och från målarfärger - frånvaro av ammoniak oxiderande skadliga effekter.

struktur

Tint hårprodukter har tecken på normalt färgämne, balsam, mask och schampo. Shampoo hårfärg består av ett pigment, upplöst i letar efter emulsion, ofta med vitaminer, växtextrakt, eteriska oljor. Kompositionen beror på destinationen - den färg för vilken den skapades. Till exempel, i syfte att uppnå en vacker blondin, lägg till en lila eller blått pigment, blåklint extrakt, pantenol. En sådan komposition kan även lysa grått hår, vilket gör det skönt med platina glans.

Inte alla tonics är desamma, och deras skillnad består inte bara av färg, paletten som tillverkaren skapar, men också i destinationen. Det kan vara en toning shampoo för blondiner, för mörkt hår, lätta, mot grått hår. Vad är deras huvudsakliga skillnad? Shampoo-färgämnen skiljer sig i pigmentens sammansättning, omsorgen betyder, djupet av påverkan på krullarnas struktur:

 • tinting och färgämnen - har ett instabilt pigment utspätt i en emulsion av konditioneringskomponenter, utformade för naturliga toner, d.v.s. ge mättnad, skina till naturlig färg;
 • färgning schampo för blondiner, brunetter och rödhåriga håriga kvinnor - kompositioner avsedda för skuggning färg som dök upp efter färgning, ta hand om skadade delarna, vilket ger dem glans och mjukhet.

Hur man väljer shampoo för hår

Beroende på syftet med ansökan väljes den lämpliga sammansättningen av toniken för att erhålla det önskade resultatet - till exempel ett färghårschampo med grått hår. Om du vill uppdatera din naturliga färg, måste du välja från paletten en ton som liknar din naturliga. Det finns speciella serier av tonics som är utformade för att ge nyans, så pigmentet innehåller lite. Fokus ligger på vårdkomponenten. Andra alternativ - mer mättad, till exempel tonad schampo för mörkt hår, lätta, andra.

Var uppmärksam på tillverkaren, närvaron av märket av kvalitet och sammansättning:

 1. Om produkten inte är certifierad kan det finnas farliga beståndsdelar i kompositionen, såsom salter av tunga alkalimetaller som tränger djupt in i håret tillsammans med pigmentet.
 2. Certifierad färg bör inte innehålla giftiga ämnen. Pigmentet tränger inte in i strukturen, men försiktigt omsluter håret och skapar en färgad film.
 3. Var uppmärksam på kompositionen: det är bättre att välja på grundval av avkok av medicinska växter eller med användning av vegetabiliska oljelixlar. Natriumlaurylsulfat kan ersättas med ett säkrare magnesiumlaurylsulfat.
 4. Tonics är en emulsion med ett surt medium med direkt pigment och med ett medel som skapar en film på håret. Det totala pH-värdet får inte överstiga 5,5-6, annars kan färgen inte "ta".

Om du vill prova en ny nyans eller bara ändra den naturliga färgen till en ton två, välj produkter som innehåller ett mer resistent pigment. Detta verktyg kommer att bli shampoo hårfärg från en professionell linje. Paletten i varje rad är annorlunda, så det är fortfarande att välja färg efter prov. Även män använder skuggprodukter - oftare än vanlig färg. Detta kan förklaras av det faktum att färgen som erhållits från schamponet, tvätta av huvudet lätt.

De bästa tinting hårprodukterna

För att bättre förstå de valmöjligheter du behöver, måste du utforska sortimentet av sådana färger. I paletterna från olika tillverkare kan du hitta naturliga färger som endast är avsedda att ge en rik ton till lysande schampo. Det finns ovanliga färger, till exempel blå, lila, gul för djärva bilder och ovanliga visuella koncept. I butikerna för att hitta shampoo hårfärg kan du sådana tillverkare:

Tonics Irida, Rokolor har i sina paletter ljusa, konstgjorda färger för att ge den önskade effekten främst till blont hår. Ett litet pris och en bra omsorgseffekt kan vara en fördel med denna tillverkare. Estelle färgningsprodukter har en stor palett med naturliga och korrigerande toner. Den inhemska tillverkaren har klarade sig med uppgiften att skapa ett populärt, prisvärt varumärke. Tonics Estelle upptog ett betydande segment av marknaden. Tillit är att linjen ursprungligen var populär på bekostnad av professionella verktyg:

 • schampon;
 • masker av olika handlingar;
 • balsam, balsam
 • resistenta färger;
 • kosmetika för styling, styling.

L'Oreal är populärt på grund av att det finns ett stort utbud av resistenta färger med relativt låg kostnad på marknaden. En lyckad palett, bestående effekt av färg och omsorg talar för sig själv. Färger och tonics Loreal finns i nästan alla specialaffärer. På paletten av märket Tonika är de flesta färgerna rika, ljusa, djupa: beige, koppar, ljusbrun, röd och jämn rosa. Färger finns också för att ge olika nyanser till blondinen.

Professionella inhemska produkter representeras av sådana märken:

 1. Kapous - är positionerat som ledare bland professionella produkter av inhemsk produktion, har varit känd sedan 2001. Den har en bred rad hygienprodukter för styling, målarfärg, inklusive tonning. En lättare kräm för hår med mild effekt och en lamineringseffekt är populär. En sådan produkt i Kapous-linjen, som en oxidant, verkar som en lätt tonic för blekt och färgat hår.
 2. Koncept, som liknar Kapous, tack vare den tyska utvecklingen, producerar inte bara färger, utan också en stor mängd hårvårdsprodukter med europeisk standardisering. Avviker relativt blygsamt antal färger i paletten.

Jag skulle vilja ägna särskild uppmärksamhet åt de tyska varumärkena Schwarzkopf och Vella, som är populära över hela världen. Medel av dessa märken finns i varje salong. Färger Schwarzkopf utmärks av en speciell färg av blonden, naturlig, utan nyanser av gult. Vella är mer populärt än den vårdande kosmetiklinjen, i fri, inte salongtillträde finns det schampon, färger och lacker av märket Vella. Tysk kvalitet lämnar ingen tvekan när man väljer schampon. Du kommer att vara nöjd med en stor palett av färger - både naturliga och excentriska.

Var att köpa och hur mycket det kostar

Köp toning salvor kan vara från nätbutiker av kosmetika, på webbplatserna för auktoriserade återförsäljare, butiker av kosmetika, hår salonger, och en del - även på apotek. Priset på sådana schampon varierar beroende på tillverkaren. Kompositionerna av billiga varumärken kan köpas för 70-100 s. Kommer Professional färg kosta tre eller till och med 7 gånger dyrare. Det är omöjligt att med säkerhet säga om beroendet av pris och kvalitet: billiga schampo inhemsk produktion kan mycket väl ordna med hänsyn någon effekt och färg konsumenterna förväntar sig.

TOP-15 tinting schampon för hårfärg, välj det bästa

Att byta hårfärg är inte nödvändigt för att ta motståndskraftig färg eller sparsamma färgtoner, balm. Experimentering med bilden hjälper till att toning shampoo. De utför flera funktioner samtidigt. Många tjejer är glada att använda sådana kosmetika, för det kan vara enklare - att tona krullning medan du tvätter huvudet!

Vad är tinting schampo

Vacker glans, ny skugga, näring och rensande hår - toning (tint) schampo klarar av flera uppgifter samtidigt. De innehåller inte bara tvättmedel, men också kemiska komponenter som ändrar hårets färg.

Men räkna inte med en kardinaländring av bilden. Brunetten blir inte en bländande blondin, eftersom färgkompositionerna inte innehåller ammoniak och peroxid, vilket är nödvändiga för aggressiv förtydligande.

Men de kommer att ta hand om restaureringen, förstärkning av strängarna, och den befintliga färgen kommer att göra den mer mättad, lysande eller ge den en ny ljus nyans. Det är därför som det finns separata förberedelser för ljusa, mörka gråstrålar.

Förresten. Tvättmedel är flytande och torra.

Fördelar och nackdelar

De viktigaste fördelarna med färgprodukter:

 • Rengör noggrant håret och ge dem användbara substanser: vitaminer, proteiner.
 • Ge noggrann färgning. Pigmenten förblir på krullytans yta och tränger inte in i håraxlarna, vilket är fallet med permanenta färgämnen.
 • Kan användas oftare än andra sparsamma toningmedel (balms, tonics) - 1-2 gånger i veckan.
 • Har en kumulativ effekt. Kohler blir ljusare med regelbunden användning av produkten.
 • Öppna möjligheter till experiment. För att ta bort den nya nyansen är det tillräckligt att byta ut det tonade schamponet med den vanliga, och försök sedan produkten med en annan färg.
 • Lämplig för alla typer av hår och färgscheman, såväl som grått hår.
 • Säker under graviditeten, amning.
 • Lätt att använda.
 • I ett brett sortiment säljs i många butiker och stormarknader, inklusive online.

Nackdelar med toningpreparationer:

 • Ge korta resultat.
 • Spolas snabbt ut.
 • De kan bara skugga hår högst 3 toner, men inte färga dem i en annan färg och ännu mer lättare.
 • Ibland orsakar en allergisk reaktion.
 • Vissa fonder tvättas ojämnt av strängarna och ger dem flera nyanser samtidigt. Det ser inte väldigt snygg ut.
 • Substandard droger nyanser inte bara lockar, men också huden.
 • De måste vara försiktiga när det regnar eller besöker poolen: färgade droppar förstör kläderna och ditt humör.

Varning! Du kan inte ringa shampoo tonade schampo helt säkert. Ofta består de av sulfater, vilka ofta används i konventionella medel för att tvätta huvudet. De kan överdriva krullningar, provocera deras bräcklighet och förlust.

Vem passar den här färgen?

Den viktigaste kontraindikationen för användningen - idiosyncrasi eller allergier mot några komponenter. I andra fall kommer läkemedlet att göra bra service:

 • kommer att ge en djupare, mer mättad naturlig färg till naturliga strängar. För att göra detta, välj tonen som matchar färgen med ditt hår;
 • Rätta färgen som härrör från färgning med resistenta kemikalier.
 • gör krullarna blanka, snyggade;
 • Rengör gultet med ljust hår. Sådana produkter innehåller som regel ett särskilt lila pigment;
 • "Ennoble" grått hår. Men kom ihåg: i fall av misslyckad urval av produkten blir "silver" i håret ännu mer märkbart, och det kommer inte att vara möjligt att helt maskera de vita bitarna. Maximal - 30%.
 • vackert skuggade lockar och ändra din bild. Rödbrun palett pågår för brunthåriga tjejer, ashy, gyllene och ljushåriga blondiner.

Om du nyligen har gjort en perm eller blekning, såväl som målade med henna eller basma, vänta några veckor med färgämnen. Annars riskerar du att få trådar av grön eller brun nyans som en följd av en oförutsägbar kemisk reaktion.

Bläddra bland populära märken

Ansvarigt sätt att välja en toningprodukt är hälften av framgången i målningen. För detta är det användbart att bekanta dig med ett rikt utbud av lämpliga kosmetika. Förutom priset eller varumärket, styrs också av recensioner av riktiga konsumenter. Din uppmärksamhet - det populära varumärket, ordnat i alfabetisk ordning.

ROKOLOR

Under varumärket Tonika producerar tillverkaren inte bara välkända tintsalmer med samma namn, utan även schampon. Det finns 10 av dem i företagets sortiment. En av dem är en gulningsneutraliserare, som också har en biolamineringseffekt. Lämplig för ljus och grå trådar. En flaska på 150 milliliter kostar ca 160 rubel.

De återstående 9 fonderna är uppsättningar med 3 dospåsar om 25 milliliter vardera. Paletten varierar från tre typer av blond (arktisk, pärla och platina) till charmig choklad och passionerad mocka. Priset på en uppsättning är upp till 100 rubel.

Bonjour

Tonprodukter från detta varumärke är avsedda för barn och innehåller vitaminer. Och deras namn är mycket aptitretande: Rosa marshmallow, Cherry Chocolate, Ripe Blackberry, Choklad med karamell och andra. Totalt i en palett med 7 ljusa färgscheman.

Varning! Köp nu Bonjour toning verktyg är ganska svårt.

Concept

Företaget kan inte skryta med ett rikt sortiment av nyanser, men det producerar silverschampo separat för män och kvinnor. Den manliga versionen är konstruerad för lätt toning av grått hår och innehåller silversalt, vitaminer, pepparolja, extrakt av korngrödor. Kostnaden för en 300 ml flaska är ca 200 rubel. På flaskan finns ett märke MEN.

Produkten från Anti-gul-effektserien är avsedd för tjejer med blekt, ljuskänt hår. Han tar bort yellowness och bryr sig om krillens hälsa. Finns i två volymer: 0,3 liter och 1 liter. Den första kostar ca 220 rubel, den andra är dubbelt så dyr.

Cutrin

Tillverkare av professionell kosmetika från Finland erbjuder 2 tonade schampo för grå, blekt och blont hår:

 • Pearly glans;
 • Silver frost.

Båda neutralisera det gula pigmentet, ge glansglans, skölj försiktigt håret från förorening. Kostnaden för en 0,3 liters flaska är ca 800 rubel.

Cutrin producerar även toning masker i 9 nyanser, från Delicate Rose till Black Coffee.

Estel

Ägare av lätta trådar med kalla toner kan få ett silverskuggningsverktyg Estel Prima Blonde med panthenol och keratin. Det återställer inte bara hårstrukturen utan eliminerar också krullarna från yellowness. Kostnaden för 250 milliliter - från 300 rubel. Det finns mer rymliga behållare, 1 liter vardera.

Har en liknande effekt och CUREX Color Intense från Estelle med lila pigment och provitamin B5. Det stärker hårets axlar, men rekommenderas endast för kalla ljusfärger. En flaska av 0,25 liter kostar från 250 rubel.

För varje toning läkemedel för att tvätta huvudet, kan du dessutom köpa lämplig balsam. Dessutom erbjuder företaget speciellt glansschampo separat för kalla och varma blonda nyanser. Pris - från 400 rubel (0,25 liter).

Varning! Utbudet av Estelle-tintingschampo är liten, men varumärket är väldigt populärt tack vare den breda paletten av tintbalsam som produceras i flera linjer samtidigt.

Faberlic

Ett välkänt kosmetiskt märke har släppt en mini-line av KRASA toning shampoo-conditioners i 4 nyanser:

 • Rosa pärla;
 • Mogna körsbär;
 • Guldkoppar;
 • Hasselnöt.

Färgen kommer i 6-8 shampooing-förfaranden. På den officiella ryska webbplatsen Faberlik är dessa fonder inte längre där, men du kan fortfarande hitta dem till salu till ett pris av cirka 50 rubel per förpackning.

Produkterna från denna tillverkare - en av de mest budget. Det är sant att det inte finns några tintshampor i linjen, bara balsams. Ditt val - 10 färger, från pärla och choklad till granat och svart. Tvättade för 6-8 procedurer. Kostnaden för en flaska är ca 60 rubel.

Irida

Den ryska fabriken producerar budget kosmetika för att tona hår. I sin uppställning finns cirka tre dussin tonade schampon av Irida M-serien, som förutom färgning är ansvariga för restaurering av lockar.

Paletten presenteras i en mängd olika toner, där det finns rosa pärla, granat, kastanje, konjak, flamma, brond, pärla och andra. Förpackning kostar 50-70 rubel och består av tre påsar färgämne. Samtidigt påpekar vissa konsumenter att det är ganska svårt att köpa produkter från Irida-Neva-bolaget. Inte allt säljs via Internet, men det finns ofta i små kosmetiska avdelningar.

Förresten. Det finns också tintsalvor Irida Ton, den ungefärliga kostnaden är 40-50 rubel per förpackning (50 ml).

Kapous

Det italienska varumärket Capus erbjuder flera alternativ för tonningshampoo:

 • Life Color-serien är 5 nyanser som tvättas bort från håret i 4-8 gånger. Palett: sand, koppar, brun, granatäpple röd, lila. En flaska 200 milliliter kostar ca 350 rubel.
 • Produkten med gula effekt från Blond Bar-serien. Eliminerar gul-orange nyanser, ger hår en naturlig beige eller silver ton. Passar ljus, blekt, grått och randigt. Innehåller keratin och panthenol. Kostnaden för en 0,5 liter flaska är ca 500 rubel.

Londa

Företaget producerar Color Revive Silver Shampoo för rättvisa tjejer som vill betona skönhetens blonda skönhet. Produkten innehåller lila pigment och lavendel extrakt. Kostnaden för en 250 ml flaska är 350-500 rubel.

L'Oréal

Mer nyligen erbjöd tillverkaren en serie glansfärg - 6-färgsberedningar för toning. Paletten är beige-guld-brun-röd. Men köp nu produkten är problematisk, eftersom den inte finns i lager i många butiker. Och på företagets hemsida finns det inte mer information om utgåvan av denna serie.

Matrix

Det producerar 2 schampon för att neutralisera oönskade nyanser:

 1. Färg Obsessed Så Silver - Passar till ägare av ljus och blekt, melirovannyh och grått hår. Eliminerar det gula pigmentet och värmer den varma koppartonen. En flaska 300 milliliter värda ca 700 rubel. En stor flaska (1 liter) kostar nästan dubbelt så mycket.
 2. Mässing Off - gör en cool blond ren och strålande. Lämplig för tjejer vars hår har en ljus nyans av 5-8 nivåer. Formen av utsläpp och kostnad liknar det tidigare verktyget.

Rådet. För sken av blont hår producerar Matrix Hello Blondie-schampo, berikad med kamillextrakt.

Schwarzkopf

För att avlägsna den gula och fula rödaktiga nyansen med blont hår, erbjuder företaget Bonacure Color Freeze Silver Shading Silver. Vissa ägare av mörkblonda krullar hävdar att verktyget på sina hår ger effekten av en vacker kylvatten. Kostnaden för produkten är från 450 till 2000 rubel (för 0,25 liter respektive 1 liter).

Företaget Schwarzkopf ett stort urval av andra tonfonder: mousser, sprayer och färgämnen av direktåtgärd (tillfällig).

Silver silke

Denna produkt är utformad uteslutande för blondiner, liksom kvinnor med grått hår. Färgområde:

 • silver;
 • silverviolett;
 • silverfärgad rosa;
 • platina;
 • blått silver (endast för grått hår).

Sammansättningen av tennberedningar innefattar silkeproteiner, panthenol, allantoin, majsflödextrakt. Det är tack vare den sista komponenten att det gula pigmentet elimineras. Om du lyckas hitta försäljningen av silkesilke, gör dig redo att lägga ut minst 200 rubel per flaska.

Wella

Color Recharge Hair Shampoo uppdaterar färgen på ljuskrullar, förbättrar ljusets ljusstyrka, gör det inte gult. Det kostar cirka 900 rubel för 250 milliliter. Wella producerar också en serie balsam (5 typer) för att behålla och uppdatera olika färger: kallt / varmt brunt, rött, kallt / varmt ljus. Deras kostnader överstiger 1000 rubel per flaska.

Regler och funktioner, Application Tips

Ansökningsplatser:

 1. Innan du målar ditt hår, se till att du inte är allergisk mot drogen. Det kan uppstå med klåda, rodnad, utslag på den plats där några droppar sjampo har fallit. De mjuka hudområdena är vanligtvis valda för testning: handleden, armbågens inre vik och platsen bakom örat.
 2. Kolla in hur den nya färgen kommer att falla på ditt hår: färga en tunn strand på baksidan av ditt huvud.
 3. Använd handskar när toning.
 4. Gnugga inte i hårbotten. Distribuera endast lås.
 5. Applicera mer schampo mot rötterna än hela hårlängden.
 6. För enkelhets skyld kan du använda en kam med täta tänder.
 7. Vissa nyansprodukter används på torrt hår, andra - på våt. Det beror på tillverkarens rekommendationer. Men huvudet måste vara rent ändå.
 8. Observera: På de fuktiga strängarna är pigmentet mer uttalat.
 9. Om shampooet är för tunt, lägg till lite balsam för håret (något som står till hands).
 10. I ett förfarande, applicera produkten i två doser för att uppnå ett optimalt resultat.
 11. Håll det på ditt huvud precis som rekommenderat av tillverkaren.
 12. Tvätta av skuggningspreparatet tills vattnet är klart.
 13. Applicera en fuktgivande mask / balsam till de färgade lockarna för att förhindra torrt hår.
 14. För att behålla nyans, repetera toning varje 7-14 dagar.

Varning! Innan du använder shampoo läser du noga igenom instruktionerna. Tillverkare kan ge olika rekommendationer för användningen av specifika produkter.

Toning shampoo för hårfärgning hör inte till kategorin resistenta produkter, men de har många andra fördelar. De är lämpliga för tjejer som älskar att experimentera med hår och samtidigt vill inte förstöra låsen med frekvent användning av permanenta formuleringar.

Rimligt val av färger, korrekt applicering av läkemedlet och vidare omsorg av strängarna kommer att ge ett effektivt resultat och nöjet att ändra bilden.

Ett värdigt alternativ till schampon:Nästa Artikel
Serie "Hästkrafter": recensioner och nyanser