Hur färgar hår med färglös henna, att måla med henna i blondin


Färglös henna är ett utmärkt sätt att stärka dem. Ursprunget av färglös henna är ofta förvirrad, vilket tyder på att den är gjord av samma växt (Lawsonia) som röd färgning henna, genom att avlägsna pigment eller från stalkerna av växten. Den erhålls från växten Cassia Obovata (Cassia Obovata). När man applicerar färglöst henna hår blir starkt, glänsande, visas ytterligare volym. Cassia är ett utmärkt verktyg för tunt hår, det tjocknar kärnan, stimulerar tillväxten av nytt hår. Det används för att behandla sjukdomar i hårbotten - mjäll, svampsjukdomar, eftersom har en desinfektionseffekt.

Färglösa henna - färger eller inte?

Färglös henna innehåller en mycket liten mängd färgämnen (guldpigment), men när man använder masker med färglös henna kommer håret inte att färgas. För att avlägsna detta pigment behöver du färglös henna som insisterar på värme från 12 timmar i ett surt medium (citronsaft). Det är inte heller rekommenderat att använda det på ljus eller blekt hår. Det är inte ovanligt att de förvärvade oönskade nyanser (grönt eller rödaktigt).

Du kan få nyanser av jordgubbarblond, varmvete och guld, om du insisterar på en blandning av färglös henna, som nämnts ovan och tillsätt andra ingredienser. För att förbättra sin färg blandas den med vanligt rött henna - ljusa rödaktiga toner erhålls. Nu ska vi titta på recept om hur man färgar med färglös henna i ljusa färger, vi behöver också andra komponenter som kommer att påverka skuggan.

Hur färgar hon färglös henna i vete blond?

Medellång hår kommer att kräva:

 • 80 gram färglös henna;
 • 1 tesked utan diabilder av rött henna. Var försiktig med mängden röd henna - hon är väldigt bra på att måla. Det är bäst att använda kvalitet henna - det är friskt, doftande, väl rengjort och finmalt. Cheap henna är grov och innehåller ofta främmande skräp;
 • En hel citron;
 • Halv art. skedar av vegetabilisk olja (mandel, oliv, etc.) om håret är torrt;

Först måste du noggrant blanda det färglösa pulveret och röda henna. Häll sedan varm citronsaft för att göra en massa yoghurtkonsistens, ganska flytande och plast. Täck noga med folie och låt det värma i 12 timmar.

Innan du målar, tvätta håret utan att använda en balsam. Värm upp blandningen lite så att det är trevligt varmt, men det brinner inte, i detta skede kan du lägga till en halv matsked olja till blandningen och blanda den. Om blandningen tjocknar, tillsätt lite varmt vatten.

Applicera henna på vått hår. Använd handskar. Sprid henna bra på ditt hår. Rötterna är målade först, sedan hela längden. När du har jämnt applicerat en varm blandning i håret, lind huvudet i en film och värm upp det (du kan använda en handduk eller bara sätta på en vacker ulllock).

Håll färgen på håret ska vara 1,5 timmar. Skölj sedan med varmt vatten utan schampo för att mildra håret, du kan använda din balsam. Det visar sig en så varm blond vete ton.

Det är omedelbart klart att henna inte kan lätta håret, det tillför bara nyans till den befintliga färgen. Som vi ser på bilden var färgen före färgning grå, ashton. Efter att ha målat med färglös henna, infunderad med citronsaft och tillsats av en mycket liten mängd röda henna, såg en vacker varm blond ut. Synligt tillsatt glans och hårvolym. Gråa och naturliga blonda hår är lämpliga för färgning.

Hur färgar hon färglös henna i jordgubbar blond?

För att håret ska få en mer mättad färg av jordgubbarblond i färglös henna, måste du lägga till mer röd färgning henna än i föregående recept. Här kommer vi inte att insistera på färglös henna för att isolera pigmentet, utan bara använda det som en "tunnare" av ljusröd henna.

 • Det är nödvändigt att blanda röda hennafärgade i lika stora mängder (1: 1). Du kan variera färgmättnaden själv - ju mer röda henna, desto ljusare är färgen. Pulver färglös och röd henna bör blandas noggrant i torr form;
 • Häll varmt vatten (inte kokande vatten, 80-90 grader till konsistensen av yoghurt;
 • Tillsätt 2 matskedar citronsaft;
 • Blanda blandningen, svalna till 40 grader och du kan börja måla.
 • Förvara färgblandningen på håret 1 timme.

För att uppnå gyllene nyanser måste du lägga till malet kamille (eller häll kamille med stark infusion) och gurkmeja i hönanblandningen.

Som du kan se, kan du med hjälp av färglös henna inte bara stärka håret utan också ge den önskade tonen till blont hår. Självklart, innan färgning av hela huvudet är det nödvändigt att göra ett test på en obetydlig hårsträng eller att samla hår från en kam och färga den. Se vilken färg det kommer att visa sig, oavsett om du gillar det eller inte. Lycka till!

Hur färgar hår med henna: alla detaljer i processen

Vi strävar alltid efter att förändras till det bättre och med fördel uppdatera vårt utseende, färgar färgarna effektivt. Men bara naturliga vegetabiliska färgämnen kommer att hålla dem friska, stärka och ge en attraktiv glans, så vi lär oss att färga ditt hår med henna hemma.

Curls från henna blir starkare och mjuknar, blir tjockare och mer magnifika.

Henna ger en rik palett av toner - från gyllene till intensivt eldig. För att våra experiment ska lyckas klargör vi de nödvändiga proportionerna för en viss första färg och optimala färgförhållanden.

Färgregler

Henna är ett mirakulöst pulver från Lawsonias löv.

Tänk på att färga håret med henna. Låt oss hitta en skål för utspädning av lösningen, en pensel för dess applicering, en kappa för att skydda kläder och var noga med att bära handskar.

Tips! Henna kommer också fläcka naglar och hud, och sådana fläckar är svåra att ta bort. Fördela sedan hennahandskarna på strängarna försiktigt, utan att röra ansiktet.

Kompositionberedning

Frågan om hur man färgar hår med henna börjar vi lösa med kompositionens förberedelse.

Mycket varmt vatten kommer att lösa upp pulvret, tillsätt det lite, till konsistensen av gräddfil. Sätt behållaren med denna vassla i varmt vatten i 10 minuter: det ska inte svalna.

Som regel i en påse - 25 g pulver.

Om vi ​​använder henna utan tillsatser, då:

 • för korta hårklippningar ta 3 teskedar, men under det primära förfarandet, använd hela förpackningen;
 • För att färga trådar med medellängd är det också tillräckligt med 1 förpackning.

Vi kan bara använda en del av ett stort paket, behåll kvarvarande pulver i svalhet och mörker, helst i kylskåpet. Den färdiga kompositionen i detsamma bevarar dess kvaliteter under ytterligare 3 veckor, men innan den används, värms den i ett varmt badhus.

Tips! Lägga till äggula till blandningen gör appliceringen av färg bekvämare och kommer att närma håren med de mest värdefulla naturliga ämnena.

Genomför proceduren

Borsta jämnt fördela den uppvärmda blandningen.

Så är kompositionen klar - halv klar. Nu kommer vi att klargöra villkoren för att få den önskade effekten.

Dessa nyanser gäller också frågan om hur man färgar hår med färglös henna.

 • Tvättade trådar är lite torra.
 • Utsätt hårkrämens kräm med en kräm för att skydda nacken och ansiktet från färgning.
 • Vi delar kamcentimeterpartierna för enhetlig toning.

Tips! Den kylda kompositionen kommer att förlora sina färgegenskaper, så vid förvaring av en uppslamning behåller vi behållaren i varmt vatten.

 • Vi täcker varje sträng från rötterna till de tunna spetsarna.
 • Vi börjar från näsan till kronan, sedan till nacken och slutligen på tempel och panna. Här är håret tunnare, lättare, vilket innebär att pigment absorberas snabbare.
 • Målade lockar lyfter upp och fastnar med en hårnål.
 • Vidare rekommenderar instruktionen att man sätter ihop med en klämfilm, håret med henna appliceras och värmer det med en handduk ovanpå.

På bilden: Vik servetterna längs kanten så att vattnet inte läcker ut.

 • Färgtiden beror på den ursprungliga hårfärgen, tjockleken och intensiteten för önskad färg.

Spolningskomposition

Den ungefärliga tiden för kompositionens exponering.

 • Vi tvättar av Henna med surgjort vatten (en sked äppelcidervinäger per liter).
 • Sedan i 3 dagar glömmer vi om schampo, så att färgen är perfekt fastsatt.
 • Nu har Henna Coloring Shampoos utvecklats, vi justerar tonen med dem.
 • Alla lösningar med färglös henna förstärker bara håret, lägger till styrka, glans, elasticitet och tjocklek mot det och ger ingen nyans.

Resultatet av färgning

Att veta hur man färgar hår med henna, vi får de önskade resultaten.

 • Tack vare växtens gulröda hönan-syra syrar sin färg starkt.
 • C-vitamin föryngrar hårsäckar och hudceller.
 • K-vitamin kommer att öka hårväxten, det blir en efterlängtad mängd.
 • Eteriska oljor kommer att läka från bräcklighet, torrhet.
 • Tanniner kommer att stärka rötterna - och gallringen kommer att sluta.
 • Naturlig klorofyll kommer att mätta cellerna med syre, från vilken huden kommer att börja andas.

Sådan henna kommer att läka håret utan att ändra sin naturliga nyans.

 • Livgivande hartser kommer att återställa hårets struktur utan viktning: strängar blir viktlösa och luftiga.
 • Polysackarider (naturlig balsam) fuktar dem måttligt och håller dem torra.
 • Organiska syror lugnar talgkörtlarna, normaliserar hårets fettinnehåll.

Naturlig hennafärgning ger alltid önskad effekt, och lågt pris är en annan betydande bonus.

Användbar information

Denna naturliga färg är mycket resistent.

 • Verklig iransk henna är ett grönt pulver med en lukt av örter. Hon ger den ljusaste tonen.
 • Frågan om hur man färgar hår efter henna är nästan omöjligt att lösa utan vegetabiliska färgämnen.
 • Efter en och en halv och en halv tona vi med det bara omrösta rötterna.
 • Det är användbart att kombinera denna procedur med näringsrika masker av avkok av örter, äggula, kefir eller interspersing i en lösning av eteriska oljor.
 • Experter anger hur ofta hennahår kan färgas: optimalt 1 gång om 2 månader.
 • Vi gör förbättrade masker med färglös henna en per vecka.

nyanser

Beskrivningen på förpackningen kommer att orientera färgen korrekt.

Fortfarande, vilken Henna är bättre att färga ditt hår? För en viss första krullfärg finns en viss mängd av det och naturliga färgämnen.

Rödhår på ljusbrunt hår.

Vi lägger en henna, utan tillsatser.

Särskild ljusstyrka ger en tesked citronsaft i den redan kokta massan.

Gyllene honung på inte mörka strängar.

Avkok av kamille, gjord för hand: 2 msk blommor i ett halvt glas kokande vatten i en halvtimme insisterar.

Saffronbuljong - en nypa kokar i ett glas vatten.

Broth Rabarber, kokt i 20 minuter.

Gurkmeja krydda är en nypa.

Gyllene kastanj eller choklad

10 g kryddnejlika.

Ett avkok av valnötskal.

Starkt svart te eller kallt kaffe.

1 del basma till 3 delar henna.

Uppvärmt rött vin.

Kokad moränrot.

Mashed elderberry.

Uppvärmd betesaft.

Skuggan är tillgänglig i samband med Basma - en målning gräs för mörka toner (1: 2).

Mättat svart svart hår kommer att vara från 2 delar basma och endast 1 del av henna.

Kompositioner för rött, guld, kastanjebrun.

Tips! Preliminär provning av färgen på en liten hårsträng hjälper oss att hitta rätt proportioner.

Fixa misslyckad nyans

Under 2 dagar kommer färgen att anslutas hårt med håret.

Fel med färg är:

 • på blont hår - överdriven, upprörande ljusstyrka (vi kommer snabbt att släcka det med starkt kaffe, te);
 • på mörka - otillräcklig förtydligande (vi kan enkelt öka den med citronsaft);
 • misslyckad blandning med kosmetiska färgämnen - dessa experiment är framgångsrika endast med naturliga ingredienser.

Frågan om hur ofta att färga hår med henna bestämmer vi när vi växer. I det här fallet tona vi bara rotdelen, för om du går med henna längs hela längden, blir de tidigare målade locken mörkare.

Tänk på hur man fixar skuggan.

 • Smurt mask mufflar lite färgen. Täck bara de målade locken med gräddfil, svepa huvudet med cellofan, sedan med en handduk och tvätta den på en timme.
 • Henna tvättas halvt med tvål. Men hans lut kommer att avslöja hårvågor, så då ska vi göra en oljemask.
 • En daglig två timmars mask av 1 kopp kefir och 40 g jäst kommer noggrant att ta bort överflödig färg och uppfriskningskurvor.
 • Vi sköljer 10 minuter för ljusa färger i ett bad med ättiksyra (3 skedar per liter). Sedan tvättar vi håret med schampo och återupplivar med en bra balsam.
 • Orange färger Muffle Coffee: Vi tar bara 2 skedar för 4 skedar kaffe. Krullarna kommer att mörkas.

Var uppmärksam! Henna är väl tvättat av exakt de närmaste 3 dagarna, så vi kan omedelbart bli av med den oönskade tonen.

slutsats

Henna kan ge olika nyanser - från eldrött till gyllene, från kastanj till koppar...

Henna är en underbar naturlig färgämne och en unik hårvårdsprodukt. Det hjälper effektivt och ofarligt att ändra krullarnas färg och läka dem, och färglösa henna läker bara skadade hår. Indien, Egypten, Iran importerar högsta kvalitet pulver.

Nu vet vi hur man färgar hår med henna hemma. Det är säkert, effektivt och mest användbart: vi kommer att bli vackra på ett nytt sätt, förutom att vi ska stärka kröllen så mycket som möjligt. Och efter att ha tittat på videon i den här artikeln kommer vi att bekanta oss med ett tydligt exempel på förfarandet.

Färgande hår färglösa henna

För lätta hår används en avkok av kamilleblomställningar och nässelstammar. För beredningen ta 1 matsked torra råvaror av varje komponent till 1 liter vatten. Skölj huvudet med buljong, binda det med en näsduk eller handduk i 15-20 minuter. Efter att ha torkat hår fuktas de med kamillehalt blandat med vatten (1: 1-förhållande). Efter 1 timme skölj kamillextraktet igen (1-2 matskedar kamille hälls med 1 kopp kokande vatten, infunderas i 15-20 minuter, sedan filtreras).

Men en mer komplex komposition som kan tända håret: baikhovi te - 10 g, kamille - 50 g, henna - 40 g, vodka - 2 koppar, vatten - 1 glas. Vatten uppvärms till koka, häll te, kamomill, henna, koka i 5 minuter, kyla, tillsätt vodka och insistera på 2-3 dagar. Vätskan dräneras och vrids ut resten. Fuktas med hår och lämnar utan att torka i 30-40 minuter. Sedan tvättas de med schampo.

För att ge håret en blek halmskugga, använd följande färgämnen:

Fysiologisk verkan: antiinflammatorisk, helande; -trope (har en svag färgverkan). Fysiologisk verkan: toning, antiallergic, antiinflammatorisk, hemostatisk, normaliserar talgkörtlarna.

För att ge håret en kastanjeskugga används följande färgämnen: - Havtorn. Fysiologisk verkan: klåda, läkning, antiinflammatorisk, bakteriedödande; - Nätverk (har en svag färgverkan). Fysiologisk verkan: antiseborrheic, stimulerande, hemostatisk, toning, stärker håret.

För att få en gyllene färg eller nyans av hår, används följande växter: -Hop. Fysiologisk verkan: antiinflammatorisk, lugnande, antiseptisk, tonisk; - fallna björkblad. Fysiologisk verkan: baktericid, förhindrar håravfall - Calendula officinalis (har en svag färgverkan). Fysiologisk verkan: förbättrar hårväxten, förhindrar håravfall, anti-seborisk, helande, antiinflammatorisk; - enbärsbär. Fysiologisk verkan: smärtstillande, antiinflammatorisk. [23]

Färglös henna för hår

Mycket ofta påverkas vårt hår av exponering för en skadlig miljö, mekanisk eller kemisk skada. De blir torra, inte levande och tråkiga. Självklart dricker varje kvinna vid behandling av hår att hitta ett sådant medel för att göra det av hög kvalitet och naturligt. I det här fallet hjälper du färglös henna till hår, vilket är av vegetabiliskt ursprung.

Den är gjord av stammarna från en Lawson-växt som växer i norr och öst. I stora mängder finns det i skogen i Afrika eller Indien. Faktum är att den färgade hennaen är i bladen på denna växt, som tjänar att färga håret och den färglösa, som redan nämnts, i stjälkarna. Det är i stjälkarna att naturliga färgämnen är frånvarande. Om du vill lämna ditt naturliga hår och samtidigt hålla det förstärkande terapi med henna, kommer färglös henna att klara det här anmärkningsvärt.

Användningen av henna har inga biverkningar. Förutom den positiva effekten, ger den också näring och fuktar hårbotten. Den innehåller ämnen som återställer tillväxten och skyddar miljön från deras skadliga effekter. Om ditt hår växer för länge kommer henna att öka sin tillväxt och göra den frodig.

För att krullarna ska lysa med hälsa är det viktigt att huden på huvudet andas och får tillgång till användbara ämnen. Och därför är henna ett underbart verktyg som rensar hårbotten, öppnar alla porerna och våra krullar matas på syret de behöver.
Färglös henna är inte utbytbar i kosmetologi, speciellt för hår. Och för att hjälpa dem att hitta ett hälsosamt och attraktivt utseende, måste du memorera några enkla recept.

Hårmaskor med färglös henna

Här är mina få recept för hur jag tar hand om mitt hår med färglös henna:

  Mask för förstärkning. Blanda några matskedar av färglös henna med en sådan mängd vatten som maskens konsistens som tjock gräddfil. Tillsätt ett par droppar essentiell olja (castor, rosmarin) eller en droppe olivolja till den resulterande massan. Applicera i 30-40 min, tvätta håret väl.

Fläckmask. Det är känt att mjäll gör håret oljigt och orsakar klåda, för att bli av med detta obehag och härda mjäll är det nödvändigt att blanda följande ingredienser: 2 matsal liter. färglös henna, 1 msk. malda nötkött, några droppar olivolja eller solrosolja, 2 msk. konjak.

Färglös henna mask för torrt hår. Blanda 2 msk Henna 50 g av en jäst mjölkprodukt. Du kan lägga till några droppar kokosnöt eller apelsinolja. Mask håll i 30 minuter.

Mask för skadat hår. För att återställa hår som har förlorat sin glans och styrka, måste du blanda: färglös henna med äggula och tillsätt 20-30 g granatäpplejuice. Detta hjälper till att göra håret levande och ge det en vacker glans.

 • Mask för fettigt hår. 2? 3 matskedar av henna utspädd med kokt vatten, tillsätt lite citronsaft och en tesked honung. Skölj blandningen från huvudet efter 30-40 minuter.

 • Färglöst henna och färgat hår

  Om du bestämmer dig för att behandla dina lockar med färglös henna, är det lämpligt att lägga på det på omedelbart färgade lockar. Henna och vanligt färgämne har helt olika ämnen i sin sammansättning och om de används i kombination kan resultatet skada håret. Om du vill förbättra färgen efter målningen och stärka håret, kan du bara använda henna efter flera veckors färgning. Således kommer du att utföra en allmän tonicterapi till ditt hår och ge den en vacker glans, som snabbt försvinner från vanlig färg.

  Hyppig användning av färglös henna

  Om något handlar om hälsa, och i våra fall hårets hälsa, så ska allt vara i mått. Som du vet torkar henna lite, det gäller även färg och färglös henna. Om du använder det ganska ofta - det kommer att leda till överdriven torrhet i håret och istället för att göra dem vackra, kommer du att skada dem ännu mer. Hårmaskor med henna bör appliceras flera gånger i månaden. När du ser förbättringar räcker det med att göra en stärkande mask en gång i månaden, och ditt hår kommer alltid att se friskt ut.

  Vackert och snyggt hår är drömmen till varje kvinna. För att få dem att se friska, måste du ta hand om dem. Om dina strängar har upphört att behaga dig, prova färglös henna och resultatet kommer inte att hålla dig väntar. Denna universella botemedel hjälper dig att göra ditt hår vackert och hälsosamt och du kommer att glömma problem med dem för alltid.

  Och här är några video recept från färglösa henna och tips från sina författare:

  Hur färgar du ditt hår med henna själv

  Hårfärg är ett förfarande som kvinnor har utfört i århundraden. Om nu de flesta kvinnor använder kemiska färgämnen, har tidigare använda naturliga ämnen, såsom henna.

  Henna är ett pulver erhållet från löv av lövskogen från Lawsonia, som växer i regioner med tropiskt klimat. Enligt ursprungsorten är den uppdelad i indiska, sudanesiska, egyptiska, iranska och jemenitiska. Sudanese och Yemeni ger en ljusare nyans på grund av det höga innehållet av färgämnen.

  Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos henna

  Hon fick färgningsförmågan på grund av innehållet av färgämnen och tanniner i den, dessutom innehåller den substanser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

  • Klorofyll är ett ämne som ger busken en grön färg. Det är en stark antioxidant, på grund av vilken det föryngrar och har en positiv effekt på hårbotten som helhet.
  • Hennotaninovsyra - huvudfärgen. I olika typer av henna är dess innehåll från 1 till 4%. Att det ger en eldig nyans till håret och ju mer hennotansyra, desto ljusare kommer färgen att visa sig när man målar. Även detta ämne har tanniska och antibakteriella egenskaper. På grund av detta lindrar det inflammation i hårbotten, minskar mängden mjäll och stärker håret.
  • Polysackarider - fuktar huden och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
  • Pektiner - absorbera toxiner, minska fet hår. Dessutom pektiner omsluta varje hår, vilket gör att håret ser visuellt tjockare och mer voluminöst ut.
  • Harpor - gör krullarna glänsande och silkeslen.
  • Eteriska oljor och vitaminer - ton upp, förbättra blodcirkulationen och läget i hårbotten som helhet, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd.

  Traditionellt var henna avsedd att färga håret en röd färg, den kallas röd. Men nu kan du hitta henna, som kan färga hår i olika färger.

  Grundtoner: Burgunder, Svart, Kastanj, Vit. Dessutom säljs färglös henna, från vilken färgämnet avlägsnas. Den används som en förstärkande mask.

  Alla dessa färger erhålls genom blandning i olika proportioner hönanpulver och baspulver. Detta indikeras på läkemedlets förpackning. Undantag: vit henna, vilket är ett klargörande medel.

  Fördelar och nackdelar med henna hårfärgning

  Positiva aspekter:

  • Skada inte håret. Henna är en örtberedning, det påverkar inte håret negativt.
  • Lågt pris - billigare än kemikalier för färgning.
  • Inga speciella färdigheter krävs vid användning.
  • Ger dig en stabil och ljus färg.
  • Förbättrar hårets tillstånd.

  Negativa sidan:

  • Färgen penetrerar djupt in i hårstrukturen, vilket kan påverka färgen på strängarna negativt med efterföljande färgning.
  • Örtpulver är svårt att tvätta med vatten, varför en ojämn färg är möjlig.
  • Färger starkt grå och blekta krullningar.
  • Allergiska reaktioner är möjliga hos vissa människor.
  • När det är färgat med henna är det omöjligt att förutsäga den resulterande färgen. Det beror inte bara på den ursprungliga färgen utan också på typen av henna, beredningens kvalitet, exponeringstiden och organismens individuella reaktion.
  • Med frekvent användning torkar håret.

  Hur man får olika nyanser

  Henna + Basma

  Det enklaste alternativet är att lägga till basma pulver till hennapulver. Beroende på proportionen kan du få olika hårfärg.

  Beroende på de ursprungliga faktorerna kan den resulterande nyansen skilja sig från en person till en annan. Till exempel, ju tunnare håret desto ljusare blir färgen. Av stor vikt är trådens ursprungliga färg - när du färgar mörkt hår med ren henna får du bara en rödaktig nyans. Men om du färgar hennes blonda hår - blir de röda.

  Förutom basma kan du lägga till andra ämnen för att få olika nyanser.

  gyllene

  Det finns flera sätt att få en gyllene nyans:

  • Henna uppfödde stark infusion av kamomill: 1 msk. l. torr kamille häll 50 ml. kokande vatten och infusera i 30 minuter. Buljong är inte nödvändigt att filtrera. Kamille fuktar och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten.
  • Gurkmeja pulver eller saffran blandas med henna i ett förhållande 1: 1. Dessa kryddor är starka antiseptika och antioxidanter, vilket har en starkare effekt på håret.
  • Gyllene färgar ökar med ökande surhet, så hennapulver kan spädas med kefir, sur grädde eller rabarberdekok. Med denna färgmetod får håret en speciell glans, eftersom en svagt sur lösning tvättar bort mineralfilmen från dem, som bildas under tvättning med vatten.

  choklad

  Chokladfärg kan erhållas genom att blanda henna med kaffe, kanel eller extrakt av valnötskal.

  • Henna med mark kanel blandas i ett förhållande 1: 1.
  • När man blandar med kaffe finns det flera sätt: 1. Du kan blanda 2 msk. l. malt kaffe och 1 msk. l. henna och späd blandningen med varmt vatten. 2.A kan göra en stark infusion av kaffe - 1 msk. l. 100 ml kokande vatten och späd upp lackfärgen. Båda metoderna är ganska effektiva.
  • Infusion av ett nötskal kan göras genom att hälla 2 matskedar krossade skal med ett glas vatten, koka upp och häll sedan i 40 minuter. Den resulterande infusionen späddes med hennapulver. Samma resultat ger och spädning av färg stark te.

  Alla dessa ämnen innehåller tanniner, som har torkningsegenskaper, vilket bidrar till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna och minska mängden mjäll.

  rödaktig

  För att få en rödaktig nyans bör henna spädas med sockerbetor, rött vin, infusionspåse eller blandas med kakaopulver i lika delar. Förutom att få en röd nyans förbättrar användningen av dessa komponenter hårets tillstånd, eftersom de är rika på vitaminer och näringsämnen.

  Det finns ingen exakt andel i hennautspädning. Det är uppfödd infusion för att få en tjock uppslamning. Beroende på fuktigheten hos henna kan mängden tilläggskomponent variera.

  Många författare råder att laga buljonger för avel, men det är inte helt sant. När kokande vitaminer förstörs, avdunstar eteriska oljor, så istället för avkok är det bättre att förbereda infusioner.

  Henna hårfärgning

  Många kvinnor som följer håret färgar håret med naturligt färgämne - henna. Det gör håret ljusare och ger en vacker nyans och stärker dem också. För att Henna Hårfärg framgångsrikt måste du veta de grundläggande reglerna för användningen. Nedan kommer vi att berätta hur du använder färgen hemma.

  Användbara egenskaper hos henna

  Kvinnor lärde sig om de förmånliga egenskaperna hos henna under lång tid. Dess användbara egenskaper kan förklaras av kompositionen:

  • Grön klorofyll - färgämne, har en tonisk och föryngrande effekt.
  • Gulrött lavson - ett annat färgämne med svamp och antibakteriella egenskaper. Gör håret tjockt, mjukt, frodigt, tar bort mjäll.
  • Tanniner förhindrar håravfall.
  • Gummy substanser återställer hår. I detta fall förblir håret lätt.
  • Polysackarider - fuktar hårbotten, förhindrar torrt och sprött hår.
  • Organiska syror normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna i hårbotten.
  • Tack vare pektinsubstanser får håret ytterligare volym.
  • K-vitamin främjar snabb hårväxt.
  • C-vitamin föryngrar hårbotten, vilket har en bra effekt på hårets tillstånd.
  • Eteriska oljor som ingår i Henna stärker håret.

  Det finns dock flickor som klagar på att efter färgning är hårfärgen inte som önskad, och håret blir livlöst och sprött. Varför fungerar det här? Och allt är väldigt enkelt, Henna användes felaktigt. Om du väljer att måla med naturligt färgämne för första gången, är första gången bättre att söka hjälp av en professionell. Där lär du dig vad du ska blanda färgämnet, hur man färgar håret med henna. Andra gången kan du färga dig hemma.

  Foto: påsar av Henna varumärke "FITOkosmetik" - Irans färglös natur, ett av de mest populära sätten.

  Har Henna torrt hår?

  Om Henna används ofta kan det torka håret. Flickor med torrt hår i färgen, du kan lägga 1-2 matskedar vegetabilisk olja. Om du vill kan du späda det med kefir. Förresten är henna Lash lämplig för torrt hår. Efter färgning av hår med henna rekommenderas ägare av torrt hår att göra oljemaskor längs hela hårets längd. Men på normalt och fettigt hår har Henna en positiv effekt.

  Vilket hår att applicera henna?

  Många tjejer är intresserade av frågan: vilket hår ska henna appliceras på, torrt eller vått? Det finns inget specifikt svar på denna fråga. Alla gör som han gillar. Personligen lägger jag på vått hår eftersom:

  • 1. På vått hår är henna bättre hållet och jämnt fördelat och det rullar bort från torrt hår.
  • 2. På vått hår blir det vått längre. I torr form fläckar färgen inte håret.
  • 3. För våt hårfärg tas bättre.

  Kan hår färgas före och efter kemiska färgämnen?

  De flesta frisörer färgar inte för att måla håret efter henna, eftersom hårfärgen kommer att visa sig vara oväntat. Speciellt handlar det om de fall då hår efter Henna behöver klargöras. Håret kan bli grönt.

  Om du färgade hår med henna innan du målades med kemisk färg, är det nästan omöjligt att få en röd färg. Om rötterna växer kommer hårfärgen att vara olika i längd och vid rötterna.

  Foto: bra resultat, eller hur?

  Typer av Henna

  Det finns flera typer av henna. Det är uppdelat efter syfte och ursprung. Enligt syftet stärker hennas färgämne hår i olika nyanser och färglösa henna håret och gör det friskt. Ur sitt ursprung är det uppdelat i iranska (mest tillgängliga) indiska. Med hjälp av Sudanese och Yemen henna kan du färga håret och göra ritningar på din kropp. Välj ett färgämne ska vara som avsedd. Om du köper ett högkvalitativt färgämne får håret den färg du vill ha.

  Henna tillsatser för brons och gyllene nyanser:

  • Rabarber. Torkad rabarber kokas med vatten eller vitt vin. Efter det blandas med henna.
  • Saffran. 2-3 matskedar saffrankoka i 5 minuter och blanda med henna.
  • Honung gör hårglans och vacker nyans. Lös en liten mängd honung i varmt vatten och blanda den resulterande vätskan med henna.
  • Gurkmeja kommer att ge ditt hår en gul nyans (det tvättas snabbt). Använd ¼ av gurkmeja av den totala mängden blandningen.
  • Kamomill, ingefära och apelsinskalinfusion kommer att ta bort rödhåriga och lätta håret lite.

  Henna tillsatser för rika röda:

  • 2 msk hackad madder koka i 1 glas vatten och häll sedan i henna;
  • häll henna kan betor juice. Den erhållna blandningen appliceras på håret;
  • lägg till jordnötter till henna;
  • värm upp rött vin och lös upp henna i det.

  För att få en ljus röd nyans blanda ¾ matsked Henna med ¼ jordskalvar och häll blandningen med rödbetersjuice eller varmt rött vin.

  Bilder före och efter applicering av henote-färgfytokosmetik.

  Henna tillsatser för mahogny nyans

  Mörkröd färg kallas mahogny.

  • Tillsätt tranbärsjuice till henna. Det kan appliceras på håret före färgning.
  • Blanda några skedar kakao med henna, täcka med tranbärsjuice och applicera på håret.

  För att få skuggan av "mahogny" blanda ½ henna och ½ kakao. Häll tranbärsjuice eller rött vin.

  Så här får du choklad och kastanjebrunt färg:

  • Amla pulver blandas 1: 1 med henna.
  • 1 påse Henna blanda med 4 teskedar malet kaffe, kokt i 5 minuter i ett glas vatten.
  • Krossade valnötskalar simmeras så länge som möjligt och blandas med henna.
  • Koka 1 matsked valnötblad i lite vatten och blanda med en påse Henna.
  • Blanda 3 delar av henna med 1 del av basma.
  • Fyll henna med starkt svart te.

  Viktigt att veta!

  Vid färgning med henna får du inte kalla nyanser. Henna tänder inte håret. Resultatet efter färgning beror på din hårfärg. Om ditt hår är mörkt, blir du inte röd. Henna hårfärgning bör inte göras för dem som målat med kemiska färgämnen, eftersom hårfärgen kan vara oförutsägbar.

  Bilder före och efter applicering av färglöst henna-märke FITOkosmetik.

  Färglös henna för hår

  Färglös henna stärker håret, förbättrar hårbotten i blodet, stärker och förtorkar håraxeln, ger volym och glans till hår. Med regelbunden användning kämpar det mjäll. Färglös henna färgar inte håret, men gör det friskt och vackert. Applicera henna på håret ska vara i 20-30 minuter. Om det inte finns någon allergisk reaktion kan du öka tiden för exponering för henna upp till 1 timme.

  Eteriska oljor kan tillsättas till färglös henna:

  • 1. Om ditt hår faller ut, kan du lägga till följande oljor till henna: beat, verbena, mint, söt flagg, tea tree, tall, rökelse, cypress, rosenträ.
  • 2. För oljig skalp är lämplig olja av te träd, citron, mint, vervain, salvia, kryddnejlika.
  • 3. Med torrt hår kan du lägga till olja av apelsin, mandarin, rosenträ, kamomill, lavendel, sandelträ, palmorosa, myrra.
  • 4. Tjejer med splittrade ändar ska lägga till kamille, geranium, sandelträ, rosewoodolja till henna.

  Henna Phyto Kosmetisk Irans Färglös Natur - Review

  Färglösa hennafärger blont hår? Kontrollerad på mig själv.

  Jag har tunt blont hår. Jag hörde om de fantastiska egenskaperna hos henna under en lång tid, men jag har aldrig använt den eftersom basmen ger en svart nyans och Henna är röd. I dessa färger drabbades jag aldrig av att måla. Jag har länge färgat mitt blonda hår i blond.

  Jag visste om färglös henna, men vågade inte använda den, eftersom alla varnar att efter Henna (även färglös), förändras hårets struktur och färgen faller inte (i bästa fall) och ger i värsta fall oväntade nyanser som grön. Jag ville inte riskera det, så jag gjorde aldrig en mask med färglös henna.

  Nu, ungefär tre år, har jag återvänt till min ljusbruna hårfärg. Och jag trodde varför inte prova en mask som stärker håret bra, ger volym och jämnhet. Enligt recensioner fungerar färglösa henna bara underverk.

  Jag tvivlade dock. Jag läser recensioner som färglösa henna för blondiner är inte lämpliga. Att på ett rättvist hår är det samma som det är en underlig nyans.

  Jag tog chansen och gjorde en mask av färglös henna. Men hon följde inte strikt instruktionerna och råd, gjorde som jag var bekvämare:

  - Jag hällde henna i nästan kokande vatten genom ögat. Det visade sig inte gruel, men ganska brunt vatten.

  - smorde håret från spetsarna till mitten med kokosolja för att inte torka ut.

  - På hårbotten sätter rötterna och början av håret flytande henna, skakade på håret i en hatt och handduk.

  - lämnat i 40 minuter.

  Mask gjorde på smutsigt hår, även om det rekommenderas att rengöra. Men det är mer bekvämt för mig.

  När hennaen tvättades bort var vattnet brunt. Då skampades, var skummet också brunt och jag var allvarligt orolig för att mitt blonda hår färgades med henna. Sådan flytande henna tvättas lätt, från den första.

  Efter att ha torkat mitt hår såg jag inte märklig nyans. Det finns åtminstone inga gröna eller bruna färger. Ljust brunt hår med en ashyton som tidigare.

  Men håret blev väldigt annorlunda än det som berörs: det är tätare, det ligger bra. Det är synd att volymen jag inte har lagt till.

  Nu gör jag en sådan mask av färglös henna en gång i veckan. Jag måste säga att det inte finns någon kumulativ effekt. Det betyder att håret inte blir tjockare och tjockare från tid till annan. Men jag gillar effekten, jag kommer att fortsätta. Speciellt eftersom färglös henna från fytokosmetik är mycket billig.

  Använd färglös henna

  I den här artikeln ska jag prata om en av mina favorit naturprodukter för att stärka håret - om färglös henna. Den kan användas av absolut alla, men vara känslig för din kropp: om håret är torrt, är det bättre att använda det mindre ofta och bara applicera på hårbotten.

  Färglös henna för hår är metoden för tillämpning huvudämnet i denna artikel.

  Färglös henna

  Färglös henna är en miljövänlig naturlig produkt som erhålls från en Lawson-växt genom att slipa sina torra stammar i pulver. Till skillnad från konventionell henna, målad i rödaktig färg, och erhållen från bladen av samma växt, ändrar färglös henna inte hårets färg, men det har inte heller mindre användbara egenskaper.

  Så, med hjälp av färglös henna för hår kan det avsevärt förbättra sitt utseende, struktur och allmänna tillstånd.

  En av de främsta fördelarna med användningen av detta verktyg är att stärka, återställa och väsentligt förtjocka håraxeln. Som ett resultat blir krullarna tjockare, livliga och glänsande.

  Och den färglösa hennaens förmåga att släta hårets vågor, som om den omsluter den med en osynlig film, gör det bara ett medel för frälsning för splittring, skadat och sprött hår.

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Man tror även att effekten av att applicera färglös henna flera gånger motsvarar effekten av ett sådant salongförfarande som laminering.

  En annan viktig egenskap hos färglös henna är dess förmåga att förebygga och stoppa håravfall samt stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därmed väcka vilande hårsäckar.

  I synnerhet hjälper det att klara av mjäll, och med både torr och oljig, för att lugna hårbotten, lindra inflammation, klåda och irritation.

  Förutom alla ovanstående har produkten en närande och samtidigt en mild rengöring och peeling action, och kan användas som ett naturligt schampo.

  På grundval av allt kan vi dra slutsatsen att för återkomsten av skönhet och hälsa hos hår är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på dyra salongprocedurer. I de flesta fall gör färglösa henna inte värre.

  Försvagad, tunn, tråkig, skört och livlös, dåligt växande och fallande hår bokstavligen "återföds" efter sin vanliga användning.

  Var att köpa

  Köp färglös henna, som regel kan du:

  • i små avdelningar med billiga kosmetika och hushållskemikalier,
  • på marknaden,
  • ibland i apotek och i stora stormarknader som Auchan.

  Användningen av färglös henna för hår

  Hår är en prydnad för mannen. Inte bara kvinnor drömmer om friskt och vackert hår. Tyvärr är inte många av dem som förbättrar naturliga produkter kända som inte skulle färga håret. Det är lätt för dem som föredrar att ändra sin färg, men de som är nöjda med de naturliga, särskilt blondinerna och blondinerna, är mycket svårare i detta avseende. Men ett verktyg som inte färgar håret finns naturligtvis - naturen har gett allting. Färglös henna är en ört som, trots att håret stärks, ändrar inte sin färg.

  Vanligtvis säljs färglös henna i påsar (fråga hos apotek och kosmetiska butiker), som rekommenderas att användas en gång. Faktum är att när du öppnar förpackningen förstörs pulvret ganska snabbt och förlorar dess användbara egenskaper.

  I princip skrivs instruktionen för att odla färglöst hennapulver på en väska. Som regel hälls pulvret i en sådan mängd kokande vatten att det vid omrörning bildas en medeltjocklek av grus. Den resulterande och något avkylda massan bör appliceras på håret.

  Nu hur man använder färglös henna

  När du har spridit pulvret och fått den nödvändiga konsistensen, applicera kompositionen på håret, gnugga det bra in i hårbotten och rötterna och jämnt sprida sig längs hela längden av strängarna. Du kan göra denna procedur både på rena och smutsiga lockar. Efter, som med tillämpning av hemlagade hårmaskor, rekommenderas att vikla huvudet med plastfolie och linda den med en varm handduk ovanpå.

  De första gångerna kommer ansökan att räcka för att hålla produkten på håret i 25-30 minuter. I efterföljande tider kan innehavstiden gradvis ökas till 1: a timme.

  Som ovan nämnts har färglös henna en mild rengöringsegenskap, och verkar i viss utsträckning också som ett schampo, så att du kan tvätta av det bara med vatten. Men om du känner att ditt hår inte är tillräckligt tvättat, tvätta sedan Henna, tvätta mitt huvud som vanligt, med hjälp av schampo och balsam.

  Vad som annars kan sägas om tekniken för att applicera färglös henna för hår är det faktum att du inte kan begränsa dig själv i experiment. Så i stället för kokande vatten kan pulvret spädas med heta buljonger och infusioner från olika örter, och olika ingredienser kan sättas till den resulterande massan, allt från väsentliga och vegetabiliska oljor till andra naturliga produkter.

  Färglösa hennahårsmaskar

  Färglösa henna masker är effektiva och utan att tillsätta några ingredienser.

  Eventuella recept för hemlagade masker är en rekommendation, inte en tydlig indikation på åtgärden, och dessutom, på grund av hårstrukturens individualitet, bör du välja de komponenter som passar dig. Du måste försöka välja det bästa alternativet.

  Färglös henna för hår tjänar som en utmärkt bärare, sedan Det är bekvämt att blanda det med andra ingredienser av populära recept för hår. Lägg till några andra örter (kamille, nässla, salvia, calendula eller burdock (hugga örter i en kaffekvarn eller tillsätt extrakt av dessa örter)), vegetabiliska oljor (sesam, johnoba, mandel, jojoba, gör håret mjukare, återfuktas, närma ), eteriska oljor (gör hård doftande och mer lysande och har en individuell effekt), äggula, honung, kefir (stärker håret mer) etc. Du kan också experimentera genom att lägga till vitaminer A, E, krossade spannmål, dimexid, lera etc. Dimexid är ett läkemedel som gör cellmembranet permeabelt och läkemedlet når målet snabbare. Varje komponent är användbar på egen väg.

  Alternativ 1

  Så det är nog att späda 1 påse med hennapulver (eller påsens golv beroende på hårlängden) med kokande vatten i en sådan mängd att en homogen krämig massa erhålles vid omrörning. Den resulterande och lätt avkylda massan ska appliceras helt på allt hår, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten och håll i 25-30 minuter, helst omsluta huvudet med plastfolie och omsluta en handduk över toppen.

  Applicera Henna kan vara både smutsigt och rent hår. De första tiderna bör det inte hållas på håret i mer än 30 minuter. I efterföljande tider kan hållartiden gradvis ökas till en timme.

  Du kan tvätta av masken, som med användning av schampo, eller bara med vatten bara.

  Denna mask med färglös henna är lämplig för alla typer av hår. Men speciellt är det rekommenderat att göra det med håravfall, särskilt med dåligt växande, tunt, försvagat, skört och splittrande hår, såväl som i närvaro av torr eller oljig mjäll.

  Alternativ 2

  Och självklart kan du förbättra effektiviteten och användbarheten hos färglösa henna masker genom att lägga till olika naturprodukter till dem.

  Till exempel kan hennapulveret självt spädas inte bara med vatten utan med infusioner och avkok från olika örter.

  Vanligtvis är örtteer framställda enligt följande: 1-2 msk. sked torrt gräs hällde en halv liter kokande vatten, och koka på låg värme (eller ludd i ett vattenbad) i ca 10-15 minuter.

  Därefter avlägsnas buljongen från värmen, täckt med lock, lämnas i 30 minuter och sedan filtreras. Vid infusioner tas samma proportioner gräs och vatten, endast efter att ha kokt vatten, kompositionen kokar inte, men täckes helt enkelt med ett lock och lämnas i 1 timme, eller till fullständig kylning. Efter, filtreras igen.

  I princip, om du köper torra örter i farmaceutisk förpackning, bör förberedelsemetoden skrivas på dem.

  Innan avel ska avkok eller infusion upphettas till ett hett tillstånd.

  När det gäller örterna som används för att göra hemlagade masker med färglös henna, är det till exempel en infusion av kolvfot, avkok av burdockrötter, infusioner av torrblod och björkblad lämpade för att förbättra hårväxten. För att stärka håret och mot deras förlust - avkok och infusioner av hummer och salvia.

  Du kan enkelt hitta information om andra örter som passar din typ och egenskaper hos hår på Internet.

  Alternativ 3

  Hårmaskor från färglös henna med tillsats av vegetabiliska och eteriska oljor:

  Det är mycket bra att lägga till naturliga oljor till redan utspädd färglös henna. Ungefärliga proportioner - 1 msk läggs till 1 engångsdel av henna. sked vegetabilisk olja (med mycket torrt hår kan vara 2 matskedar), eller 5-6 droppar eterisk olja.

  1. För torra, spröda och splittrade ändar är olivolja, kokosnötolja (1 tesked smält smör), avokadoolja, jojobaolja, cashewnötter och vetexperter perfekta.
  2. I närvaro av snabbt smutsande fettigt hår kommer det att vara bra att tillsätta den essentiella oljan av citron, limemetta och citronbalsam.
  3. För den allmänna förstärkningen och restaureringen av hår vitalitet - vegetabilisk olja av pistasch, kalendula och grönt kaffe. Ur eteriska oljor - myrraolja, ylang ylang och cassia.
  4. För håravfall, borrolja, eterisk olja av gran, cederträ och cypress rekommenderas.
  5. Tja, om du är orolig för mjäll, lägg till den eteriska oljan av pelargon, gran, enbär och kayaputa.

  Metoden för att applicera färglösa henna masker med oljor är densamma som i fallet med henna masker som beskrivs i det första receptet. Endast tvätta dem ska vara med schampo.

  Alternativ 4

  När det gäller andra produkter som läggs till hemlagade hårmaskor från färglös henna, kan du experimentera som du vill.

  1. Så, om du har oljigt hår kan hennapulver spädas med lite uppvärmd kefir, sur mjölk, vassle, yoghurt eller grönt te. Och tillsätt det blötta svarta brödet, massan av färsk tomat, massan av sura frukter och bär, riven råpotatis, vetemjöl.
  2. Med en blandad och vanlig hårtyp, försök att lösa Henna med yoghurt eller liknande med grönt te, och tillsätt sedan sur grädde eller massan av vattenmelon, persika, druvor, äpplen.
  3. I närvaro av torrt hår är det bra att odla Henna med varm mjölk och tillsätt majonnäs, äggulor och 1-2 teskedar honung, keso, banan, persimmon, melon och aprikosmassa.

  Ta proportionerna av tillsatta komponenter i ögat.

  Hålltidstiden för masker med färglös henna och andra produkter under de första tiderna är också 25-30 minuter. I den efterföljande applikationen kan tiden ökas till 1: a timmen.

  Skölj med schampo.

  Färglös henna skiljer sig i konsistens från vanlig henna, och det är lättare att tvätta bort.

  Alternativ 5

  Maske mot håravfall: kokosnöt (fuktgivande, näring) olja 2 matskedar, ricinusolja 1.1 matskedar, cassia obovata 2 matskedar, någon essentiell olja för att stärka 5 droppar, mulani dregs eller grön lera 2 matskedar, avkok gräs eller varmt vatten.

  Applicera på håret och lämna i 1 timme, skölj sedan av masken med schampo.

  Alternativ 6

  Mask för att stärka håret och mot deras förlust. Ångad henna på varmt vatten eller avkok av örter. Lägg till sesamolja eller olja av bingaradzh till den. Du kan lägga till några droppar essentiell olja.

  Håll masken i 15-30 minuter, skölj sedan.

  Alternativ 7

  Mask för glans och hårvolym. Ångad Henna i varmvatten eller örtbuljong och tillsätt 1 msk. mandelolja och 1 tsk Dimexidum.

  Håll i 30 minuter till en timme, skölj sedan. Du kan använda schampo. Denna mask kan utföras utan tillsats av Dimexidum.

  Alternativ 8

  En mask som täcker många aspekter: fuktar, närmar, stärker, ger sken och volym.

  150 g Henna färglös + 2 äggulor + 2 matskedar mosad olja + 1 matsked olivolja + 2 matskedar vinäger + 2 timmar honung och ångad kryddnejlika med bryggning, eller du kan helt enkelt koka vatten. Pinks läggs till i skuggan av rött.

  Skölj med schampo efter 1-1,5 timmar.

  Alternativ 9

  Mask för täthet och stärka håret. Använd försiktigt för dem som har torrt hår.

  I en blandning av vatten och färglös henna tillsätt 2 msk. l. citronsaft, två äggulor, mager kockost. Applicera en tjock massa på håret, sätt på ett lock och linda en handduk runt huvudet.

  Håll i ca 20-40 minuter, skölj sedan med schampo.

  Alternativ 10

  Mask för att återfuktas och återställa torrt och skadat hår.

  Häll kokande vatten eller avkok av gräs 2 msk. cassia obovaty, insistera 15 minuter, tillsätt sedan massan av avokado och 1 msk. kokosnöt, castor, Bringaradzh oljor.

  Tvätta av med schampo om ungefär en timme.

  Alternativ 11

  Att stärka fet hår.

  Färglös henna zaparit på varmt vatten eller örttekoko, tillsätt 2 msk. l. citronsaft, blå lera 2 msk. och 1 msk. l. sesamolja eller olja av blengaradzh.

  Håll dig från 40 minuter till en timme. Skölj håret väl med schampo.

  Alternativ 12

  Mask-schampo för hårvolymen.

  Gör en blandning av färglös henna och nässla 2 till 1, tillsätt senapspulver (ca 2 matskedar blandning av 2 teskedar). Allt detta häll varmt vatten.

  Blandningen appliceras på fuktigt hår och varar i 7 minuter, tvättas sedan av utan schampo med vatten, surgörs med ättika.

  Du kan göra ett schampo utan senapspulver, helt enkelt skapa en blandning av henna på ett avkok av nässla eller kamille, till exempel. Vatten kan inte surgöras, om ditt hår reagerar dåligt på ättika eller om du är allergisk mot det. Bara i detta fall är det värt att skölja håret inte bara med vatten, men som en del av avkok som du inte har lagt till i henna.

  Alternativ 13

  Henna, äggula, 1: a. flytande honung, 1 msk. Cognac - allt detta blandar till en krämig konsistens. Det kan spädas med varmt vatten.

  Applicera blandningen på håret, lägg sedan på en hatt, linda en handduk runt huvudet. Värme orsakas av brandy, det stimulerar blodkärlen i huvudet och hårlökarna, honung och äggula som ett sätt att stärka.

  Håll i 15-30 minuter. Tvätta håret

  Alternativ 14

  Värm hönan med varmt vatten, tillsätt aloejuice, vitaminer och olja till blandningen. Applicera sedan på hårets rötter, fördelas över håret.

  Sätt på en hatt, och lägg på en handduk runt huvudet. Håll masken i ungefär en timme, skölj sedan med vatten. Om det behövs kan du använda schampo.

  Alternativ 15

  Mask för att mjuka håret och ge det en volym.

  1 msk. färglös henna, 1 msk. mandelolja (kan sesam, kokos, Bringaradzh, jojoba, etc.), varm kefir och 1 hl. citronsaft.

  Håll i 15-30 minuter.

  Alternativ 16

  Mask med färglös henna för att accelerera och hårväxt.

  Rör hennaen med krossad nässla och häll den resulterande blandningen med avkok av kullrot, kyla något och tillsätt 1 matsked. vetegroddarolja med några droppar eterisk olja. Blanda allt grundligt och applicera på torrt hår.

  Sätt på en hatt och linda ett huvud över det med en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter. Du kan använda luftkonditionering.

  Alternativ 17

  Blanda 150 g henna neutrala, 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 2 tsk honung och ångad nötkött eller bara kokande vatten.

  Pinks läggs till i skuggan av rött.

  Om ditt hår är "torrt" från henna

  På grund av individens individualitet är det värt att notera att den färglösa henna med alla dess positiva egenskaper kan "torka" håret för vissa människor. Men det här undviks enkelt om du följer några regler och recept.

  Först bör masker av färglös henna göras mer än en gång i veckan (oftare, och vissa kanske oftare - lyssna noga på din kropp, det berättar alltid vad du ska göra och hur).

  För det andra, för att stärka håret, är det ofta tillräckligt att applicera blandningen endast i hårbotten, så hårlampan tar emot alla nödvändiga ämnen, men samtidigt får henna inte på håret själv. Men den här metoden är inte lämplig för dem som vill "återställa" skadat hår, släta "hårvågor" etc. För att göra detta behöver du fortfarande näring håret längs hela längden. I framtiden, efter att du har tagit ditt hår i ordning, kan du närvara bara hårrötterna.

  För det tredje kan du fuktar håret med vegetabiliska oljor (sesam, mandel, jojoba, Bringaradzh, etc.). Oljan kan tillsättas direkt till blandningen och kan appliceras på håret efter att du tvättat henna.

  Henna för ansikte

  Henna används ofta i kosmetologi, och inte bara som en mask för hår. Mild rengöring och peeling effekt lämplig för huden. Kompositionen av henna är en speciell syra som binder kollagen i hudcellerna, vilket är mycket viktigt vid anti-agingprocedurer. Används för att näring huden, föryngra, lyft, till tonen, den har en vitare effekt. Huden efter en sådan mask blir elastisk och flätig.

  Färglös henna är en tonic och används mot kokar, hematom, inflammationer och även herpes. Hjälper med överflödig fet hud från seborré.

  Tonårsbekämpare rekommenderas ofta att använda färglös henna för att bekämpa inflammatoriska formationer i problemområdena i huden: akne, akne, svarta prickar. I det här fallet läggs lite teolja till den färglösa henna. Resultatet är ett medel som lindrar inflammation, normaliserar talgproduktionen och torkar ansiktets hud.

  För att lätta fräknar och ge en matt skugga i ansiktet, rekommenderas att använda färglös henna med tillsats av borsyrainfusion.

  För att uppnå maximal effekt av att applicera masken från henna, bör du rengöra huden före proceduren och behandla den med lotion eller tonic - så maskkomponenterna absorberas bättre av huden.

  • Torka en liten mängd Henna med varmt vatten till konsistensen av tjock gräddfil, låt den brygga i ca 5 minuter; Applicera ett tjockt lager på hela ansiktet eller på det önskade området (ju varmare Henna, ju bättre det expanderar porerna och låter de användbara ämnena tränga in). Håll kvar tills det är torrt. Maskan är väldigt lätt att tvätta av. Och om den "torkade" hennaen späds något med vatten, kan du gnugga ansiktet och få en skrubbande effekt. Överdriv inte bara det.


  Nästa Artikel
  Faller håret alltid ut efter kemoterapi, hur kan detta förhindras