5 sätt att få din naturliga hårfärg tillbaka


Du bestämde dig för att ändra hårfärgen drastiskt, men gjorde resultatet besviken? Eller kanske är du trött på den oändliga färgningen av växande rötter, och du vill återvända till den naturliga nyansen? För att vara ärlig är det mycket svårt att göra detta, men det är ganska realistiskt. Du behöver bara tålamod och en omfattande arsenal av verktyg för att driva och återställa ditt långvariga hår.

Så här återställer du hårfärgen: Metod nr 1. Använd tvätten.

Tvättning eller emulsion för att avlägsna permanenta hårfärger är det mest effektiva sättet att återställa den naturliga färgen. Vid nödutnyttjande av borttagaren, när en kort tid passerat efter misslyckad färgning, kan 2-3 procedurer vara tillräckliga för att fullständigt tvätta av färgen. Om du i flera år har målats i mörka färger och plötsligt ville återvända till din naturliga blond, kan det ta mellan 5 och 10 sessioner med raster på 1-2 dagar.

Bli inte förvånad om hårfärgen, som kommer att erhållas efter den slutliga avlägsnandet av färgen, kommer inte att mäta mycket på din naturliga. Faktum är att effekten av kemiska färgämnen passerar i två steg:

Eliminering av det naturliga pigmentet för att skapa en grund för efterföljande färgning;

Applicera ett kosmetiskt pigment i håret.

Efter avlägsnandet av det naturliga pigmentet blir håret blekt gul till rött. Du kommer att se en av dessa nyanser efter tvätt. Därefter måste du färga håret i färg så nära som möjligt för naturligt och allvarligt engagera sig i att återställa hårets hälsa, vilket kommer att avsevärt förstöra ovanstående procedurer. Var redo för detta.

Metod nummer 2. Färga håret i färg nära naturligt

Denna metod är mer lämplig för blondiner, som i "tidigare liv" var brunetter eller brunhåriga kvinnor. Om du tillhör denna grupp tjejer,... skynda inte att springa för färgen. Rådfråga först med proffs som ger dig den rätta tonen. Okontrollerad färgning kan leda till oväntade konsekvenser, och i stället för en perfekt ljusbrun får du en glad grön färg. Var beredd på att du måste måla mer än en gång, eftersom det blonda håret torkar snabbt.

För de tjejer som vill byta från en brunett till en blondin, krävs ytterligare ett steg - lätta håret. Denna procedur är ganska aggressiv och dödande effekt på håret, så det är bättre att använda borttagaren eller metodnummer 3.

Metod nummer 3. Gör markering eller färgning.

Den gradvisa återkomsten av den naturliga färgen genom att markera eller färglägga är lika lämplig för "tidigare" brunetter och blondiner. Måla de enskilda strängarna i en mörkare färg eller lysa dem och tonas under en naturlig nyans. Denna metod påverkar håret mindre skadligt och ger tid att tänka på om den naturliga hårfärgen ska återställas. Dessutom är färgningsteknikerna, som ger en kombination av mörka och lätta nyanser (ombre, shatush, balayazh), idag i topp popularitet. Så gärna gå till salongen och gör dig redo att visas offentligt i ett nytt trendigt utseende.

Så här återställer du hårfärgen: Metodnummer 4. Försök att använda folkmedicinska lösningar.

Medan mänskligheten inte har uppfunnit färgämnen och tvättar, har flickor runt om i världen ändrat sin hårfärg med hjälp av improviserade medel. Till exempel, för att lätta håret, sköljdes med en lösning av citronsaft, och för att ge dem en röd nyans - de använde bad med rödbeta-avkokning. Du kan också använda folkmekanismer, men räknar inte med ett omedelbart och dramatiskt resultat. Om färgämnet är ordentligt ingreppat i ditt hår, kommer kefirmasker och honungshanteringar inte att hjälpa, men sådana procedurer kommer fortfarande att tydligt gynna din hälsa. Här är några recept:

Kefir mask för lättare hår: lite varm kefir och lägg på ditt hår, sätt ett lock på toppen och linda huvudet med en handduk. Tvätta håret med schampo efter 2-3 timmar.

Honungspapper: smält 200 gram honung i ett vattenbad, fördöma lite och applicera på håret längs hela längden. Sätt på ett duschlock, linda ett huvud med en handduk och gå och lägg dig. Nästa dag, tvätta håret med schampo.

Skölj håret med avkok av kamille eller citronsaftlösning efter tvätt. Detta hjälper till att lätta håret lite.

Sköljning med tomatjuice är bara om ditt hår har en grön nyans under experimenten.

Vissa källor talar om sådana sätt att återställa en naturlig färg, till exempel att applicera en mask baserad på läsk och salt eller tvätta håret med tvåltvål. Sådana metoder är endast lämpliga för mycket oljigt hår och garanterar inte alls ett resultat. Torrt hår eller normalt hår gör mer skada än bra. Så var försiktig.

Metod nummer 5. Tänk på en kort hårklippning.

Denna metod är den mest kardinal, men samtidigt den billigaste och snabbaste. Det är inte nödvändigt att ha en hårklippning "under hedgehog". Idag finns det så många alternativ för korta hårklipp som är lätta att stila och gå till många tjejer. Kanske är du en av dem. Prata med dina flickvänner, stylister, försök att modellera en ny bild med hjälp av frisyrverktyget på 24hair.ru. Kanske en kort hårklipp, det här är precis vad du behöver. Dessutom finns det en åsikt att håret håller den negativa energi som de dåliga önskarna sänder oss, därför är det från tid till annan nödvändigt att skära dem.

Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Det är möjligt att i kampen mot naturlig hårfärg måste du använda flera metoder. Det viktigaste är att inte ge upp och försiktigt gå till målet!

Så här återställer du den naturliga hårfärgen efter färgning

Permanent färgning leder till splittrade ändar, skört och tråkigt hår, förlust av friskt hår. Många damer tycker om att återvända den inhemska färgen efter färgning, men det här är inte så lätt. Specialister har utvecklat rekommendationer som hjälper dig i alla dina ansträngningar, men du måste vara tålmodig. Överväg effektiva metoder mer detaljerat.

tvätta

Denna metod är lämplig för dem som har naturliga krullar lättare färgade. Professionella kosmetika säljs i alla specialaffärer för frisörer. Förfarandet är något som påminner om missfärgning, du applicerar emulsionen och underhåller den vid den tid som anges i anvisningarna. Verktyget är mjukt och lätt att använda, du kan göra tvätten själv utan att be om hjälp från mästarna. Kompositionen av tvättmedlet tränger igenom hårstrukturen och neutraliserar de resistenta pigmenten och återför håret till sin ursprungliga färg.

Innan du går vidare till proceduren läser du recensioner om produkter från olika företag och väljer sedan lämpligt verktyg för dig själv. Läs noggrant instruktionerna och köp sedan alla nödvändiga verktyg (pensel eller svamp för applicering, blandningsbehållare, hårklipp). Som praktiken visar att färgen inte tvättas bort efter första gången, rekommenderas att upprepa proceduren 3-4 gånger med ett intervall på 14-21 dagar. Observera att hela denna tid kommer du att gå med, för att uttrycka det mildt, en ful skugga (gul, träsk, orange).

Glöm inte heller om rötterna, om de omknippas, appliceras emulsionen på dem i mindre kvantiteter och tvättas av snabbare än resten av håret. Annars riskerar du att bli ägare av "transparenta" rötter, så att huvudet verkar skallet. Om tvätten gick allt fel enligt planen, kontakta befälhavaren, han kommer att rätta till de misstag som gjorts, anpassa färgen och uppmana optimal vård.

Hårklippning och frisyr

Det mest ofarliga alternativet är att månatligen trimma tipsen om 5-6 cm, du kan göra mer om längden tillåter. Håret växer snabbare om du sparar dem från onödig "ballast", försök att klippa håret så ofta som möjligt. Om du inte bara vill återvända till den ursprungliga färgen utan också för att hålla längden, var förberedd för det faktum att processen kommer att vara lång och mödosam.

I de fall du inte är redo att vänta och vill bli av med färgat hår på kort tid, byt håret dramatiskt. För ägare av långt och medium hår rekommenderas att välja en kort hårklippning. Alternativet är inte för alla, kanske du inte har korta frisyrer, titta på omständigheterna.

Regelbunden tvättning


Det är känt att färgen kommer att tvättas snabbare om du ofta tvätter håret. Frisörer rekommenderar att man använder varmt vatten, det har en bättre effekt på pigmentet och tar bort det, men förfarandet har en dålig effekt på hårets och huvudets allmänna tillstånd. Besök en specialbutik och köp ett professionellt schampo för att tvätta färg.

Färgning och blekning

Denna metod innebär färgning för att återställa den naturliga färgen. Det beror helt på hårets ursprungliga nyans, och även på vilken ton du vill komma.

Skarp effekt på håret

Naturliga blondiner, målade i mörk färg, måste försöka hårt. Om håret har blivit färgat under en längre tid har pigmentet redan ingripit i håret, så det blir svårt att ta bort det. Det är känt att långlivade krämfärger har en kumulativ effekt, på grund av vilken pigmentet hålls i håret länge. Det är av dessa skäl att ljussfärger inte rekommenderas, de kommer bara att förvärra situationen. Blont hår är mycket tunt, exponering för lätta komponenter gör dem bräckliga, riskerar du att förlora de flesta av de inbyggda strängarna.

Men du måste fortfarande tillgripa missfärgning, men inte självständigt, utan med hjälp av en kvalificerad mästare. En skicklig frisör väljer den optimala kompositionen efter applicering, där inga oönskade nyanser (grön, röd, röd) kommer att visas på ditt hår. Denna metod anses inte harmlös, håret kommer i alla fall att drabbas, så gör dig redo för regelbunden användning av olika masker och balm.

Gradvis återgång till naturlig färg

Om du har hår, till exempel mörkt blont och du är målade kastanj, finns det ett alternativ att flytta till en naturlig nyans gradvis. Innan du måste ha färgat håret längs hela sin längd börjar du nu bara färga rötterna. Från hårets längd kommer pigmentet att spolas ut, varigenom behovet av att färga rotzonen snart kommer att försvinna.

Den viktiga punkten: När du väljer färgfärgen, föredra produkter 2-3 gånger ljusare än färgfärgens övergripande färg.

Övergången från blondin till brunett

Om du har naturlig hårfärg är mörk, men innan du utförde blekningsprocessen eller målades i ljus, kommer du att lättare återvända till din hemskugga. Måla inte vid 1 månad alls, vänta på den tid då rötterna kommer att bli tydligt synliga. Därefter köper du färg eller besöker salongen för att färga blekt hår i en färg som liknar rötternas skugga. Det är viktigt att förstå att pigmentet snabbt kommer att tvätta bort det blonda håret, så proceduren måste upprepas regelbundet. Gradvis kommer krullarna att växa, så du behöver inte måla alls.

Övergången från brunett till blondin

Om du vill bli blondin igen, målas i brunett, använd markeringsproceduren. Varje månad besöker du trollkarlen så att han färgade enskilda strängar, så att du enkelt kan uppnå en övergång till din färg utan att håret skadas.

Restaurering av grått hår

Det svåraste förfarandet är övergången av deras färgade hår till naturligt med grått hår. På grund av den långa färgen förvärvade krullarna en gulaktig tant med gråaktig nyans, så ren ash färg är inte synlig. Använd en blandning av ättika och vatten (1: 1 förhållande) eller nypressad citronsaft, som ska hållas på håret i minst 25 minuter. Produkterna är uteslutande naturliga, förfarandet kommer att vara ofarligt utan användning av kemi.

Folkmekanismer


Citrusfruktblandning

 • citronsaft - 120 ml.
 • apelsinjuice - 80 ml.
 • grapefruktjuice - 100 ml.
 • Pomelo juice - 70 ml.

Blanda komponenter, applicera på lock som har blivit färgade. Håll masken på håret 40-50 minuter. Kompositionen är lämplig för att lätta håret när man återgår till en naturlig färg bör vara försumbar. Rekommenderad kurslängd och appliceringsfrekvens är 3 gånger om dagen under 18-20 dagar.

Kefir mask

 • kefir eller yoghurt - 150 ml.
 • citronsaft - 50 ml.
 • burdock olja - 70 ml.

Kombinera ingredienserna och belägg håret med blandningen. Vik huvudet i en väska eller sätt på ett duschlock och täck sedan med en handduk. Varaktighet - 1 gång om 2 dagar under månaden.

 • te med melissa - 40 gr.
 • te med citron / juice av 1 citron - 30 g / 40 ml.
 • Rosemary eterisk olja - 6 droppar

Gör ett starkt tebröd från te, droppolja, skölj huvudet dagligen. Det är lämpligt att upprepa proceduren i två månader.

Lökbaserad avkok

 • lök - 5 st.
 • citronsaft - 200 ml.

Fyll pärlorna med kokande vatten och låt dem ligga i 5 timmar. Tillsätt citronsaft, använd kompositionen på håret under badprocedurer, vänta 45 minuter och skölj med vatten. Oroa dig inte för lukten av lök, citron neutraliserar det. Ansökningsfrekvensen - 5 gånger i veckan.

Herbal Mask

 • Calendula - 35 gr.
 • Kamille - 35 g.
 • salvia - 50 gr.
 • glycerin - 20 gr.
 • gräddfil med fettinnehåll från 20% till 120 gr.
 • honung - 35 gr.
 • Cornolja - 50 ml.

Brygga örter, låt buljongen stå i 6 timmar. Värm det och tillsätt glycerin, vänta tills det sväller, blanda sedan med honung, gräddfil och smör. Värm blandningen noggrant i mikrovågsugnen och täck håret, lind huvudet i en plastpåse eller klämfilm. Låt dig vila i 4 timmar. Observera att blandningen kan dräneras på nacke, rygg och décolleté, så vika dessa områden i förväg med en handduk eller trasa.

Kan inte återvända till den naturliga nyansen av hår? Gör en tvätt om du snabbt vill bli av med de färgade locken, men observera att proceduren skadar lamporna. Om du har tålamod och tid att vänta, besök mästaren varje månad och klippa håret. Gör alla slags masker och skölj huvudet med buljong. Var oemotståndlig!

KOSMOPOLIT

Så här återställer du den naturliga hårfärgen

Nyligen bestämde du dig för att färga. "Operation" var framgångsrik, och förändring, säger de, är alltid till det bättre. Men vad man ska göra om du är nostalgisk för den naturliga hårfärgen och detta "förflutna" påminner redan om sig själv i form av regrown roots? Vi frågade en expert hur du får din naturliga hårfärg tillbaka.

Vår expert - Tatiana Sharkova

Stylist Schwarzkopf Professional, ägare till Londons salong, årets färgist enligt Ryska frisörpriset

Så får du hårfärgen tillbaka

Varför återgå till naturlig färg är inte så lätt? Faktum är att för att få samma tonhöjd, som var före, och därför exakt samma nyans - det här är en hel konst. Från frisören krävs "noggrannhet" när han beräknar förhållandet mellan ingredienser för att färga håret igen och återställa den ursprungliga färgen. Och i de fall då brunetten vill bli blond igen, behöver vi en sådan procedur som en tvätt. Det utförs med hjälp av en aggressiv lösning - det bör avlägsna håret av artificiellt pigment. Utan detta steg är det omöjligt att måla i en ljusare nyans. Det finns en obestridlig regel: färgen lyser inte färg.

Och tänk inte att återvända din färg är ett engångsförfarande. När du kommer till salongen för att få din naturliga nyans kommer resultatet av det första försöket - den första färgen - att bero på många faktorer. Har du poröst hår? Vilka produkter kommer du då att ta hand om ditt hår? Kommer du att gå till poolen? Kommer du att "testa" håret i södra solen? Och det är inte allt. Det är helt möjligt att bara den upprepade färgen hjälper dig att äntligen återvända din "färg" till dig när rötterna efter det första växer. I sin kurs blir det bättre att "redigera" den slutliga nyansen.

Så återställer du din naturliga hårfärg: från blondin till brunett

För att få en vacker färg på väg från en blondin till en brunett är det viktigt för en frisör att beräkna vilket pigment som saknas i håret för en fullständig blackout: gul, orange eller röd. Det kommer att bli nödvändigt om du inte kan (eller inte vill) vänta och vill återvända hemskuggan så snart som möjligt.

Men det finns ett mer mildt alternativ för hår - ombr. Denna färgning var ursprungligen tänkt för att ge håret en vila från det konstanta ljuset. Ombre är en idealisk lösning som gör att du kan göra en smidig övergång från ljusa ändar till mörka rötter helt utan risk att skada hårstrukturen. Som ett resultat är det här ett utmärkt tillfälle att känna blondiner, vara brunetter och också att återställa hårfärgen vackert.

Så här återställer du den gamla hårfärgen: från brunett till blondin

Att komma ut ur en mörk färg på en mycket ljus en dag är risken för att skada ditt hår till graden av brittleness. Särskilt om håret har färgats med ett mörkt färgämne många gånger. Sedan, i hårets ändar, kan pigmentet ackumulera så mycket att det inte blir möjligt att lätta håret i önskad grad. Den "mjukaste" alternativet är att fråga först för medium eller ljusblond. Och nästa gång - din sanna blonda. Det är bättre för friskt hår. Och det blir känslomässigt lättare för klienten att överleva förändringen.

Hur bryr du dig om håret när "din" färg returneras?

Dessa hår bör behandlas som blekt och kemiskt skadat, och det spelar ingen roll vilken färg du faktiskt får. Intensiv fuktgivande kommer att tillåta hår att återställa plasticitet. Produkter för färgat hår hjälper till att bevara den nya nyansen. Reparation av förfaranden kommer att gynna den inre strukturen positivt och påskynda processen för "postoperativ" hårrehabilitering. Kombinationen av dessa tre grundläggande typer av hårvård kommer att medföra hårets tillstånd till sitt ursprungliga tillstånd och hjälpa dig att återfå din hårfärg hemma.

Hur återställer du din naturliga hårfärg?

Mässan och några män älskar att experimentera med hårfärg. Efter färgning är färgen ljus och mättad. När färgpigmentet tvättas bort, färgar färgen och rötterna i det naturliga håret växer samtidigt.

Det finns en fråga om valet av ytterligare åtgärder: fortsätt att färga håret eller bara måla över växande rötter eller återvända din naturliga hårfärg.

Det finns flera alternativ för hur du kan odla din färg. Vissa av dem är ofarliga, medan andra kan skada hårstrukturen väsentligt och försämra utseendet.

Allmänna rekommendationer för retur av hårfärg

Naturen belönar varje person med en genetiskt förutbestämd hårfärg. Naturlig hårfärg är en kombination av två typer av melanin (ett naturligt färgpigment som produceras av kroppen) i hårstrukturen.

Eumelanin orsakar bruna och svarta nyanser av hår, och pheomelanin orsakar gul. Kombinationen av två typer av melanin genererar en av sex möjliga naturliga nyanser av hår.

Naturliga hårfärger:

Brunett, nästan svart hårfärg. Färgfärger från brun till blåaktig svart.
Brown. Nyanser från mörkblond till kastanj. Den mest mättade, iriserande färgen.
Red. Hårorange och eldiga nyanser.
Brown. Färg vid skärningspunkten av brunhårig och blond. Nyanser från ljusblondin till mörkblondin. Naturlig ljusbrun färg kan inte återskapas genom färgning. Detta är den naturliga hårfärgen i östeuropeiska nationer, den finns ofta och anses vara "grå" eller "normal". Men mode för denna unika naturliga färg är tillbaka.
Blont blont hår. Detta hår är vitt, grått, gult.
Vit eller grå. Hårfärg, där det inte finns något färgpigment. Nyanser från gulaktig vit till silver.

Håret färgades hela tiden med hjälp av naturliga färgämnen, och med uppfinningen av metoden att byta hårfärg med kemikalier blev det modernt att göra det. Du kan måla håret i någon regnbågsfärg, och det är svårt att växa håret efter det.

Att färga håret kör i flera fall:

vill ändra bilden
vill se ljusare och attraktivare
naturlig färg upphör att gilla;
följ modet;
önskar gömma grått hår eller annan brist på utseende.

Återgå till naturlig färg när:

konstgjord hårfärg upphör att gilla;
kom till insikten att den naturliga färgen är den mest lämpliga och vackra;
Det är nödvändigt att förbättra håret, eftersom vanlig färgning är hälsofarlig.
vanlig hårfärgning blir ett problem och en dyr uppgift;
Av medicinska skäl kan du inte fortsätta använda hårfärg.

Vissa kvinnor, som vill växa naturligt hår, styrs av kunskapen att de flesta män gillar naturlig, naturlig skönhet.

Haircut - det säkraste sättet att återställa den naturliga hårfärgen.

För snabb hårväxt är det användbart att trimma dem. Det kommer ingen skada från hårklippningen.

När de håller sig längs, skär de av hårets ändar, vilket tenderar att ackumulera mer kemiskt pigmentpigment än huvuddelen av håret. Hårspetsarna brukar bryta och bryta, särskilt i blondiner och rättvisa tjejer. Klippning accelererar hårväxten på grund av omfördelningen av näringsämnen i hårstrukturen. De slösa ingenting om livlösa tips.

Nackdelen med denna metod är att det tar lång tid att växa hår. Beroende på längden och typen av hår måste du växa minst tre till fyra månader. Om krullarna är långa och växer långsamt, måste du vänta ett år eller mer.

Det visuella problemet är växande rötter. Om den naturliga färgen är något annorlunda än den konstgjorda, och färgövergången från rötterna till spetsarna är slät, ser frisyren ut som en fashionabel ombre. Om rötterna skiljer sig radikalt från den målade delen ser den ful ut.

Ett alternativ till gradvis hårskärning är en kort hårklippning. Det här alternativet är endast lämpligt för de tjejer som inte är ledsna för att skära längden och de som redan har en kort hårklippning.

Förutom en hårklippning för att växa hår hjälper:

Hyppig tvättning av huvudet med varmt vatten. Varmt vatten avslöjar hårets nässkala av varje hår och färgpigmentet tvättas ut.
Professionell, tvätt av pigmentet av artificiella färgämnen och shampoo för hår.
Använda hemlagade masker för hårväxt och återhämtning.
Användningen av naturliga sköljningar innehållande syra.
För oljigt och normalt hår är lämplig metod att använda tvål som tvättmedel. Efter tvättning av håret med tvål appliceras en balsam på håret. Det tar bort den alkaliska lukten av tvål och fuktar håret. Metoden passar inte ägare av torrt hår.

Med frågan om hur man snabbt växer hår och återvänder den naturliga färgen är det bättre att konsultera en specialist. I skönhetssalongen förutom hårklippning kommer det att erbjudas flera fler lösningar på problemet.

Hur man odlar hår brunetter och blondiner

Om en naturlig brunett vänder sig till en skönhetssalong med en fråga om hur man odlar din färg, rekommenderar mästaren att du färgar håret igen, men i en färg som är nära naturligt, gör färg eller ombre.

Om du färgar håret så nära som möjligt till den naturliga färgen blir de växande rötterna nästan osynliga. De tjejer som använder denna metod kan snabbt växa håret efter färgning, speciellt om de periodiskt skär det. Svårigheten med denna metod är att det är svårt att välja en färg nära naturen. Kemiska pigment ersätter inte naturlig melanin.

Vid färgning och ombra döljs skillnaden mellan växande rötter och den färgade längden genom övergångar mellan nyanser och färger.

Färgning är en teknik för färgning av hår med små eller stora trådar i olika färger (en eller flera). Ombre är en typ av hårfärgning, där en smidig övergång från en färg till en annan utförs, gradientfärgning.

Brunetter är lämpliga metoder för omfärgning av hår i en färg nära naturliga, färg och ombre.

Det är svårare för en naturlig blond kvinna att växa blonda krullar om de är målade med mörkfärg. Detsamma gäller för ljusbrunt hår. Blont hår är i sig mer ömtåligt, sprött och svagt. Om du målar dem med varaktig mörk färg, är det svårt att återvända den naturliga färgen. I sådana svåra fall utför skönhetssalonger ett kosmetiskt förfarande som kallas en kemisk remover. Till skillnad från hårfärgning rekommenderas tvätt inte absolut för hemmabruk.

Emulsionen, som tvättar bort färgen och appliceras på strängarna, neutraliserar pigmentet i det kemiska färgämnet och missfärgar håret. Efter att emulsionen hållits en stund på huvudet tvättas den av med vatten. Ett förfarande är inte tillräckligt, upprepa upp till tre gånger. Efter att ha torkat håret målade över i en ton nära det naturliga ljusbrunet eller guldet.

Till skillnad från blekningsprocessen involverar en kemisk remover inte användning av aggressiva ämnen. Bleknings aggressiv emulsion kan kraftigt skada den redan försvagade hårkemin, men i vissa fall använder erfarna frisörer denna procedur.

Ett mindre radikalt men inte mindre skadligt sätt att återvända till det naturliga ljuset är att färga hårrödor. Metoden kräver uthållighet, tålamod och förmågan att välja rätt färgfärg. Färgning av rötterna varje gång i en alltmer lättare ton, och utan att färga resten av håret, kommer till en naturlig färg. Den konstgjorda färgen kommer att tvättas av förr eller senare från håret, och vid denna tid kommer rötterna att målas i en färg som är identisk med naturen. Denna komplexa metod kombineras med en periodisk hårklippning.

Ett annat sätt att återvända till den naturliga färgen för blondiner - framhäver. Markering av hår är en färgmetod, som består i att lätta individuella strängar. Detta är en mer mild variant av färgning, där övergången från ljusrötter till mörkt hår är mindre märkbart.

Blondiner är lämpliga metoder: blekning av hår, kemisk remover, färgning av rötter, markering.

För den snabba tillväxten av håret under och efter förfarandena för att återvända den naturliga färgen, använd fuktgivande balm, gör närande masker och utför andra procedurer som återställer hårets struktur. Det rekommenderas att begränsa användningen av hårtorkar, elektriska apparater för krökning eller rätning av hår, det är bättre att inte använda aggressiva kosmetika.

Hemmetoder för naturlig färgåterställning

Hur snabbt växer hår om ingen av metoderna är lämpliga? Du kan prova hemlagade naturliga masker och hårbalsam.

För att avlägsna det artificiella färgämnet med användning av produkter innehållande syra:

citron, apelsin (citronsyra, galakturonsyra),
kefir (mjölksyra),
lökskal (askorbinsyra),
apotekskamomil (salicylsyra, nikotinsyra, askorbinsyra),
honung (en stor mängd organiska och oorganiska syror).

Acid neutraliserar artificiellt pigment och gör håret en ljusare ton.

Naturlig citron och apelsinjuice pressas ut ur frukt och appliceras på håret. Håll i en halvtimme och tvätta av med vatten. Ljusa omedelbart håret på det här sättet kommer inte att fungera. Ju oftare du applicerar saften (men inte mer än fem gånger om dagen), ju tidigare blir håret lättare.

Kefir distribueras längs hårets längd, men i motsats till en fruktmask, åldras den under en påse och en handduk i tre timmar. Du måste upprepa proceduren fyra gånger. Kefir är ett utmärkt botemedel mot orubbligt, ofta förvirrat och dåligt kammade hår, och även användbart för hårbotten, hjälper till att bli av med torrhet och mjäll.

Kamille sköljning är lätt att tillverka. De tar tre matskedar av kamomillblommor, häll i två glas vatten, koka i femton minuter, kyla, filtrera och skölj håret.

En sköljning görs av lökskalan: ett hundra gram skal sopas med en liter vatten, kokas i en halvtimme, kyls och filtreras. Minus av denna lysande sköljning är lukten av lök på håret, vilket inte alltid elimineras efter applicering av balsam.

Honungsmask är flytande naturlig honung applicerad på vått hår. Det rekommenderas att göra denna mask för natten, tvättas av med vatten och schampo på morgonen. Du måste upprepa proceduren ungefär sex gånger.

För att göra blekt hår mörkare sköljs de regelbundet med starkt bryggning av svart te, utan efterföljande sköljning med rinnande vatten.

I ett försök till naturlig hårfärg, var försiktig och kom ihåg att det vackra håret är friskt hår.

50 Idéer om fashionabelt hårfärg i 2018 (foto)

Idag är kvinnor av modeort att färga hår för att ändra bilden, betona en frisyr eller återuppliva den tråkiga naturliga färgen.

Även före vår tid visste tjejerna många sätt att byta färg på sina lockar, eftersom hårfärgningen då var socialt betydande. Det betonade status och ädla ursprung, hjälpte till att locka uppmärksamheten hos männen. Kvinnor använde naturliga färgämnen (henna, basma) och olika tillgängliga ämnen - citronsaft, sur mjölk, aska.

Ombre färgar på långt brunt hår Varmt blont går aldrig ur mode Chokladhöjdpunkter på svart hår

Populära färgningstekniker

Idag har färgning också en praktisk betydelse - att bli av med grått hår, men oftare används det för att ändra bilden, betona en hårklippning eller återuppliva en tråkig naturlig färg. Det finns inte längre något behov av att använda tvivelaktiga folkmedicin, eftersom valet av färger gör det möjligt att genomföra några, även de mest ovanliga, idéerna. Men kvinnor som övar periodiska hårfärgförändringar vet att resultatet inte alltid är glädjande. Curls är ofta sköra, överdriven, och deras nyans är långt ifrån önskat. Låt oss räkna ut hur man förhindrar misstag vid färgning av olika hårtyper och välj bland moderna metoder vad som passar dig.

Pixie cut och enda färg

Den klassiska monokromatiska färgningen, där krullarna har samma nyans över hela längden, är idealisk för kvinnor som vill dölja grått hår. Men han har en nackdel - de flesta färgämnen torkar håret och gör det skört. Därför ersattes den av nya, sparsamma tekniker. De låter dig uppnå intressanta effekter, nästan utan att skada hårstrukturen.

Men färgat hår behöver särskild vård. Tyvärr innehåller nästan alla produkter från ledande tillverkare av schampo och balm ämnen som är skadliga för hår. Om du hittar på etiketten natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat eller PEG, slutar du använda den här produkten. Det är bäst att ta hand om ditt hår med naturliga kosmetika. Om detta i en röst säger dermatologer. Enligt de senaste testerna produceras de bästa kosmetika för hår av Mulsan Cosmetic. Vi rekommenderar starkt att du besöker webbplatsen mulsan.ru och väljer själv en lämplig schampo och balsam. Detta kommer att bevara skönhet och hälsa i ditt hår.

Markering och färgning

Applicera markering för noggrann klargörande av hår. Kärnan i denna teknik spelar på kontrasten av mörka (naturliga) och blekta trådar, som går från rot till spets. De är jämnt fördelade över hela ytan av huvudet eller göra några ljusa linjer på ansiktet, vilket håller färgen på hårets huvudmassa. Om det redan finns en märkbar grå, kan du dölja den genom att markera "salt och peppar" nyans. I det här fallet är håret först måttat i askfärg, och sedan lyser individuella trådar med 2-3 toner.

Applicera markering för noggrann klargörande av hår. Kärnan i denna teknik spelar på kontrasten av mörka (naturliga) och blekta strängar.

Vid färgning "naturliga lockar" utspäddas med ljusa anteckningar. Frisyrer med kontrasterande trådar av olika, ofta onaturliga färger (röd, lila, rosa, grön), är lämpliga för djärva och extraordinära tjejer.

Vid färgning är "naturliga krullar" utspädda med ljusa anteckningar. Färgning passar extraordinära personligheter. Färgande hårrosa

brondirovanie

Bronding är ett sätt att kombinera ljus och mörkt hår. Det liknar färgning, men i stället för ljusa färger används brunt, kaffe, gyllene nyanser. Färgsträngar börjar, avgår några centimeter från rötterna, så det behövs inte regelbunden justering. Som ett resultat ser håret ut naturligt, och ljusa linjer i håret skapar effekten av solbländning.

Bronding är ett sätt att kombinera ljus och mörkt hår. Det liknar färgning, men i stället för ljusa färger används brunt, kaffe, gyllene nyanser. Bokning på mörkt hår. Bokning på blont hår.

Ombre hårfärgning

Ombretekniken förutsätter en mjuk fusion av två färger längs en horisontell linje. Den övre halvan av håret har samtidigt en naturlig färg, följt av en övergångsskugga, och under den är mättad och färgad. Det finns en djärvare version med en tydlig gräns mellan kontrasterande toner. Båda metoderna tillämpas framgångsrikt på både ljus och mörk lock i alla nyanser.

Ombre-tekniken förutsätter en mjuk fusion av två färger längs en horisontell linje. Den övre halvan av håret har en naturlig färg, följt av en övergångsskugga och nedanför är mättad färgad Chocolate Ombre på mörkt hår

Hårfärg balayazh

Denna typ av färgning liknar uppmärksamhet. Men rätning görs från mitten av hårlängden och blir mer mättad till spetsarna. Ofta är tekniken applicerad på mörka lockor, även om blonda flickor balayazh också ser intressant ut.

Balayazh påminner om att lyfta fram. Men rätning görs från mitten av hårlängden och blir mer mättad till ändarna.

Inom ramen för metoden, istället för lättnad, kan strängarna målas med en eller flera kontrasterande färger. Men oftare är skuggan vald för att matcha huvuddelen av håret, för att få effekten av att bränna ut tipsen.

Tips! Balayazh är helt avslöjad på lockiga lockar, så ägare av rakt hår bör vrida dem eller göra kemikalier perm.

Oftast spenderar balayazh på mörkt hår Men du kan träffa och balayazh på hårbrunt färg

Ny i färgindustrin

Vad händer om du uppskattar hårets naturliga skönhet och mjukhet, men vill ändå experimentera med sin färg? Ny teknik i färg kommer att komma till räddning.

Färgning med Elyuminirovaniem

Detta är den mest försiktiga metoden som förbättrar strukturen hos dina lockar. För förfarandet, använd en speciell sammansättning av Elumen, innehållande endast naturfärgade färgämnen. Produkten är lämplig även för mycket torrt och sprött hår, ökar volymen och ger en hälsosam glans.

Aluminisering är den mest skonsammetoden för färgning. Endast naturliga färgämnen ingår i gelens sammansättning.

Färgen avlägsnar framgångsrikt grå hår och är tillräckligt resistent - effekten varar upp till två månader. Det enda negativa är den höga kostnaden för förfarandet. På grund av beskaffenheten av kompositionens tillämpning, bör målningen utföras av befälhavaren, som har ett lämpligt certifikat som bekräftar besittning av aluminiseringstekniken.

Färgkalkfärgning

Ibland är det en önskan att prova en helt ny bild med en ljus bild för bara en dag. Det här är lätt att göra med att använda kritorna för hår som säljs i specialaffärer. För att få en ny färg är det tillräckligt för att hålla dem på torra strängar och efter att ha tvättat huvudet kommer de igen att vara desamma. Deras färgpalett är enorm och det är lätt att hitta någon önskad nyans. Men kom ihåg att kritor torrt hår, så använd dem inte regelbundet.

Ibland är det en önskan att prova en helt ny bild med en ljus bild för bara en dag. Det här är lätt att göra genom att använda hårkalk. För att få en ny färg, räcker det med att hålla små på torra strängar, och efter att ha tvättat håret blir ditt hår detsamma igen. Kritonger för hår gör att du kan utföra oändliga experiment med ditt utseende

Hur man väljer en nyans?

Att välja en ny nyans av hår är ett viktigt steg i färgning. Det är lämpligt att samråda med en professionell stylist i denna fråga, men om du bestämmer dig för att göra allt själv, följ de allmänna kriterierna för tonernas kompatibilitet och överväga även ögonens och hudens färg. Det noteras att mörkskinnigt mer går krullar av varm färg och tjejer med blek hud, särskilt blåögd och gråögd - kall.

Mörk hårfärgning

Mycket mörkt hår rekommenderas att färgas i choklad, kastanj, blåbär, körsbär och vin nyanser. Du ska inte experimentera med en blond - det finns en stor risk att du inte får rätt färg och förstör ditt hår. Om du fortfarande vill lysa är det bättre att välja en färgteknik som inte påverkar rötterna - ombra, balayazh eller brondirovanie.

Mycket mörkt hår rekommenderas att färgas i choklad, kastanj, blåbär, körsbär och vin nyanser. Övergång från mörkt hår till karamell. Färgning av balajazh på mörkt hår

Hårfärg röd färg

Ginger curls är mer färgning hårdare än andra nyanser. För förtydligande kan du använda färgerna på asktoner, klara av det gula efter förtydligande. Men det finns ingen garanti för att man får det önskade resultatet hemma.

Röda lockar kan vara svårare att måla andra nyanser, så färgen ska väljas noggrant

Färgen på kanel rekommenderas från mörka toner, rött, choklad och koppar är också acceptabla. I vilket fall som helst borde det vara nära den infödda. Detta gäller för naturligt rött hår, men om nyansen erhålls med henna, kommer de inte att målas om. Vi måste vänta på återväxten av föregående färg och endast sedan försöka vidare.

Om håret är färgat med henna, repaint det kommer inte att fungera Ombre på rött hår

Nyanser till ljust och rättvist hår

Naturligtvis är rättvisa tjejer anpassade för karamell, honung, sand, ashy och gyllene toner. Om ögonen är mörka, är det vettigt att välja en ljus kastanjfärg och en skugga av mocka. Och mörkbruna krullar kan tändas med sparsamma tekniker, till exempel genom att markera.

Karamell, honung, sandiga, ashy och gyllene nyanser är lämpliga för naturligt rättvisa tjejer. Ljusbruna krullar kan tändas med mjuka metoder, till exempel genom att markera. Vilken färg som helst är det enklaste för blont hår

Tips! Genom att ge en person en viss hårfärg verkar naturen klokt. För att hålla din bild harmonisk efter färgning av locken, bör du inte ändra sin färg med mer än 3 toner i någon riktning.

Välj typ av färg

Efter att ha bestämt önskad färg är det viktigt att välja rätt färg. Dess huvudsakliga kriterium är uthållighet. På grundval av detta finns tre typer av kompositioner:

 • tinting verktyg av den första nivån av motstånd;
 • halvbeständiga färgämnen av andra nivån;
 • resistenta färger på tredje nivå.


Den första typen innehåller en mängd olika tonade schampon, balsam, skum. De orsakar inte låsskador, men de håller inte länge - ungefär två veckor. Ofta används sådan färgning för att uppdatera den naturliga färgen.

Toning shampooar varar i ungefär två veckor, deras mål är en kort förändring av bilden

Den andra kategorin innehåller mjuka färgämnen i små kvantiteter. De låter dig ändra färg på de färgade trådarna med 1-2 toner och varar upp till två månader. På grund av sin skonsamma effekt används de även på skört hår.

Den tredje typen ger ett stabilt resultat och klarar framgångsrikt med grå hårmålning. Denna färg är också lämplig för en radikal färgförändring. Men det orsakar skador på håret mer och, om felaktig färgas, orsakar allvarliga skador på deras struktur.

Det bästa alternativet - den andra kategorin av färger, som innehåller mjuka färgämnen i en liten mängd. De låter dig ändra färg på de färgade trådarna med 1-2 toner och varar upp till två månader

Hårlängd och färgningsteknik

Vid färgning av korta och långa krökor finns det vissa skillnader beträffande dess typ och teknik. Korta hårklipp ger mindre utrymme för fantasi. Vanligen är sådant hår färgat i en ton, men om så önskas används en kombination av två nyanser. Medellängd kan du genomföra de flesta kända teknikerna - markera, brondirovanie, färgläggning. Detsamma gäller de långa krullarna, dessutom är de idealiska för att skapa en ombre med en jämn övergång av färger och teknik balalaj.

Kort hårfärgning

Kort hår med tvåfärgad färgning Karamellfärgning balayazh på mörkt kort hår

Med monokromatisk färgning av kort hår kan hanteras oberoende. Hemma, gör så:

 1. Förbered färgen enligt anvisningarna.
 2. Applicera blandningen över hela längden av håret.
 3. Kamma strängarna med en kam, så att färgen läggs jämnt.
 4. Täck håret med en plastpåse eller ha en duschlock.
 5. Vid slutet av rekommenderad exponeringstid skölj blandningen med rinnande vatten.
Ljus monokromatisk färgning på kort hår kan utföras självständigt hemma. Bob haircut med gradientfärgning.

Så att färgen "griper" väl, tvättas huvudet med schampo endast 3 dagar efter färgning. I framtiden är det önskvärt att använda en balsam och andra regenereringsmedel.

Medium och lång hårfärg

Förfarandet för färgning av långa krullar har sina egna nyanser. När du byter färger för första gången är den enda skillnaden från kort hår mer färgämne som används (två förpackningar brukar vara).

Färger balayazh på medium hår

Om det är nödvändigt att måla över endast återvunna rötter börjar appliceringen av blandningen med dem. För det första täcka försiktigt linjen, dra sedan av den 1,5-2 cm, gör en ny och fördela kompositionen över den. Upprepa tills alla rötter har bearbetats. Tio minuter innan färgen tvättas bort fördelas dess rester längs hela längden på locken.

För långt hår är det vanligtvis nödvändigt att spendera två färgämnen. Markera på lätt hår

Det är viktigt! Strängar nära templen är tunnare och kan målas snabbare än på andra delar av huvudet. Därför appliceras blandningen dem sist.

Vin färg hår med mörka strängar

Månskalendern kommer att berätta när du ska måla

Det observerades att månens fas påverkar resultatet av färgningen. En gynnsam tid för att ändra kulkretsfärg är dess tillväxtperiod. För att resultatet ska vara beständigt och färgen ligger jämnt, rekommenderar vi dig att lyssna på astrologernas rekommendationer för 2018, utarbetat med hänsyn till månskalendern:

 • Den första månaden av året är idealisk för alla djärva experiment med färg.
 • I februari är kardinala förändringar oönskade, det är bättre att ägna tid åt att upprätthålla krullarnas hälsa.
Resultatet av färgningen påverkar månens fas. En gynnsam tid för att ändra kulkretsfärg är dess tillväxtperiod.
 • Mars är en bra tid att förnya skuggan, naturliga toner har fördelen.
 • I april var uppmärksam på hårvård, avstå från radikal färgning.
 • Om du planerade att ändra krullarnas färg till en mörkare, är maj rätt tid för detta.
 • I juni kommer en gynnsam tid för ljussättning och färgning i ingefärstoner.
 • Juli är också en bra tid att bli blondin.
 • I augusti, låt ditt hår vila, det rekommenderas att utföra regenerativa förfaranden.

Hår efter färgning: vårdfunktioner

Målade lockar behöver ökad uppmärksamhet. Det är lämpligt att ta hand om dem från samma serie, samma märke som färgen. Använda schampon, balm och balsam bör ha en färgskyddsfunktion.

Målade lockar behöver ökad uppmärksamhet. Det är lämpligt att ta hand om dem från samma serie, samma märke som färgen.

Från en kraftfull hårtork och curling curling bör överges, för att inte överdriva krullar. Om du märker brummhet eller splittrade ändar, avstå från att kamma med fina kammusslor, särskilt på vått hår. Detta förvärrar problemet och skadar dem ännu mer.

Användbara återställande masker och balm, men med dem behöver du veta när du ska sluta. En gång i veckan är nog, annars kommer skuggan snabbt att torka och blekna. Katastrofal effekt på färg och klorerat vatten. Därför, de som besöker poolen, måste du använda en speciell keps för simning.

Användbara återställande masker och balm, men med dem behöver du veta när du ska sluta. En gång i veckan är nog, annars kommer skuggan snabbt att torka och blekna.

Glöm inte att håret stärker inte bara utomhus. Periodiskt intag av vitaminkomplex är en pant av starka, friska krullningar och generellt välbefinnande.

Hårfärg i din naturliga färg

Varje gång jag hittade stylisters annonseringsrapporter på nätverket, "bestämde de färgtyperna idag, många flickor behöver färga håret." Jag tittar nyss på bilder av kvinnor som har gett sig upp till gur-stil för att se till att de inte kommer att måla blondfärgade skrivare belagda ", och inte röda röda fans av huvudhjälten i filmen" Angelica, Marquis of Angels "och de unga damerna med fantastiska naturliga brun nyanser!
Varför rekommenderar många hemmafysistister med manisk persistens mörkare eller tvärtom lyser nuvarande hårfärger - mörkblond (6.0) och mediumblond (7.0) eller helt enkelt mörkbrun och blond? Låt oss räkna ut det!

Från och med ögonblicket i Ryssland uppträdde det första TV-dressingprogrammet, kvinnor förstod klart att resultatet av ett överklagande till en stylist nödvändigtvis måste vara en omvandling. Det var inte tillräckligt för att justera dressingstilen, förklara trenderna i smink, färg och hår styling. Det är nödvändigt att "grå musen" blir en ljus blondin i kläder monterade enligt principen "färgblock" eller en brinnande brunett i en röd klänning, annars är det inte en omvandling, men lite nonsens!


Intressant är att de "gråa mössen", de är hjältarna i programmen, alltid såg ungefär samma: hår av naturlig ljusbrun färg, som säkert sätts i en hästsvans, jeans eller kjol och en utsträckt blektröja. Kontrasten "var / var" i slutet av programmet slog backhand, imponerade även de mest skeptiska tittarna.


Dessa program lagde ideologin som omhändertas av de flesta stylister av alla band som erbjuder tjänster för att ändra utseendet. Oavsett vilken teori en skola eller en individuell stylist främjar, måste en TRANSFORMATION ske som ett resultat.

Men vad hände hände - naturlighet återvände till mode.

modeller med mörkt brunt, blont och blont hår

Tidskriftsöverdrag och fotograferingar september och augusti 2016

Idag bedömer man modeshowerna på modeveckan i New York, London, Milano och Paris, samt fotograferingar i glansiga tidskrifter och färgpaletter av ledande tillverkare av professionell kosmetika för hår. Modemfärger är:

- ljusbrun (5,0 och choklad / cognac nyanser på denna nivå)
- mörkblond eller mörkblond (6,0 och ashy / choklad / cognac nyanser på denna nivå)
- mediumblond eller blond (7,0 och ashy / choklad / cognac nyanser på denna nivå)

Men varje dag rekommenderar dussintals hundratals stylister att ägarna av dessa vackra naturliga nyanser färgar håret! Varför?


Den mest otroliga saken är att före domen "att måla!" Stylisterna förklarar att de har utfört proceduren för att bestämma färgtypen och, för att betona den naturliga skönheten (.), Rekommendera sina avgifter antingen mörka blondan / blond (6.0 / 7.0) till ljusbrun (5.0) eller lysa upp till blond (9,0 och uppåt).
Vad i helvete för att definiera en färgtyp och prata om naturlig skönhet, om en komplex naturlig färg direkt smutsas upp så enkelt och förståeligt som en mörkbrun spik eller ett lätt pigment utan pigment?

Varför händer detta?

1. Stylisten vet inte hur man ska arbeta med ljusbruna nyanser.

Ljusbrun en av de dyraste (bokstavligen) och ädla nyanser av hår. Det är extremt svårt att få konstgjort (det med ett ljus, det med en mörk bas) och inte bara behålla efter färgning.
Naturlig blondin kräver en naturlig smink och en delikat färgdesign, som berömda färgämnen vet inte hur man gör som standard!

Omslag och fotoskott september och augusti 2016


Varje gång jag tittar igenom kollektionen "var / blev", är jag förvånad över hur dåliga paletterna av nyanser erbjuds av "professionella" stylister som är besatta av färgskrivning. Var är pripylennye färger, var är pastellnyanser, var är färgerna i skymningen, varför kommer allt ner antingen till en dagis regnbåge, eller ännu mer komplicerat (lila, turkos, lax), men rena färger? Ja, för att pulverformade och pastellfärger, naturliga smink och hårfärg inte visar en omvandling!

Jag kommer att visa exempel på överföringen av "Fashion sentence" för 2016 och andra halvåret 2015, men jag antar att du regelbundet ser något så här i dina vänner.
Jag ber om ursäkt på förhand om kvaliteten på skärmdumparna.

En tjej med vacker blond hårfärg. Håret kröker inte, men frånvaron av basvolymen förstör inte alls. Hjälten är nästan ingen smink, men ansiktet är inte förlorat, du kan se alla fördelar: stora ögon, fulla läppar, konturerade ögonbryn.


Ja, hennes utseende är dim, ja, tjejen är ganska snygg än vacker, men är det verkligen dåligt?

Klänning utvalt av programets hjältinna


Förvånansvärt väljer heroinen intuitivt sin egen palett av nyanser, färgen på den här klänningen passar henne, en annan fråga är att han är monoton och det finns för många av dem. Om du förtunnar den här färgen med nyanser från palatset av den föråldrade höstskogen (inte skogen under den indiska sommaren, som glöder med ljusa färger, nämligen sen höst, då lövverket redan var vått från regn och berört av förfall, björnen torkades och mörkades), flätade flickan skulle vara över natten!

Foto sessioner september och augusti 2016

Var uppmärksam på bakgrunden på bilderna, det är en integrerad del av modellens exteriörs färgdesign.

Vad gör stylister med det?


Ljusa hennes hårsträngar (lyckligtvis inte från rötterna och det omhuggade färgade håret kan enkelt klippas av), ta på sig sin blå kostym och sminka smink.


Jag har alltid undrat varför nästan alla hjältar av en fashionabel mening vid slutet av överföringen växer en näsa? Vad gör sminkartisten med dem?


Efter omvandlingen förvärvade den unga damen även en tät "näbb" på samma sätt.
Och varför borde en tjej med en sådan mjuk färg svart eyeliner? Allt för en blå kostym!

En liknande situation, en tjej med blont hår tänds till nivå 10, de målar ansiktet, men nu kan du lägga på en gul klänning och visa TRANSFORM!

Överraskande kände denna hjältinna också intuitivt sin naturliga kontrast och, utan hjälp av stylister, valde en klänning i dämpade toner.

För rättvisans skull måste det sägas att ibland lämnar stylisterna i "Mode sentence" -programmet sina naturliga blonda hårfärger, medan andra till och med repaintar från extra blond till blond, vilket är mer rationellt och motiverat ur modernt perspektiv.

Du kan förstå när klienten förklarar stylisten "Jag vill bli mörkare eller ljusare från detta och dansa", han betalar och beställer musik, men när stylisten ger ut "bestämmer färgtypen, nu klienten behöver måla sig" och presenterar ett foto av en tjej med blont hår, bara kvar att undra vad de definierade där då?

2. Stylisten förstår inte modetrender.

Varje år visas en artikel om tecken på en provinsiell garderob på en viss portal eller blogg. Om vi ​​släpper ut detaljer kommer alla väsen att minska till en gemensam nämnare: användningen av föråldrade tekniker för att utforma en bild eller en garderobsdel, men en vidhållande övertygelse om att det är modernt eller prestigefyllt.


Den övergripande fyllningen av den naturliga bruna färgen är mörkare eller lättare för att betona ögonens / hudtonens färg och är det vanligaste tecknet på provinsialism. Låt mig påminna dig om att provinsialiteten i det här fallet inte är ett geografiskt begrepp, utan snarare den stora förödelsen som enligt klassens mening i huvudet och inte i toaletterna.

Foto sessioner september och augusti 2016


Att färga håret ljusare eller mörkare, och sedan dagligen med dekorativa kosmetika för att dra ut ansiktet ur det "regnvättade meddelandet" - provinsialism!
Naturliga toner, naturliga och inte ritade i mascara ögonbryn, naturliga nyanser av läppstift.


Och om stylisten som du bad om råd rekommenderar att du mörkar eller ljusar din naturliga blonda hårfärg, kontakta en annan stylist, varför arbetar du med din bild med en föråldrad mall?

3. Stylisten förstår inte principerna för färgämnearbete alls, men ger råd om att ändra hårfärg.

En annan attack, extremt vanlig bland pseudo- och provincial stylister.
Blont hår har ofta en uttalad askfärg, som fortfarande populärt kallas "mus" och strävar efter att uppdatera med choklad-, kaffe- eller konjaktoner av färgämnen. Det är bara nästan varje kvinna som i sin tid önskade att tonad naturlig ljusbrun färg med något mer "perky", kan berätta en sorglig historia som heter "redhead".


Jag skrev redan att naturlig blondin (7.0) är en av de mest komplexa och dyra hårfärgerna. På 7 bakgrundsförklaringar innehåller apelsin och gula pigment. När färgblandningen och den lägsta procentandelen oxidant kommer i kontakt med ljusbrunt hår, öppnas en orange bakgrund av förtydligande och även om färgen direkt efter färgning visar sig "som i en palett", kommer det i 2-3 veckor att torkas säkert och ett rött huvud kommer att tyckas hatat av många människor. Det är extremt svårt att bli av med det, det är lättare att missfärga håret till en gul bakgrund (9.0) eller mörka till en ljusbrun (5.0) än att tona det varannan vecka.
Om du har en naturlig ljusbrun färg vill du inte ha drastiska förändringar, men ibland tänker du på att "uppfriskna färgen" med ett halvt permanent färgämne, lämna dessa tankar eller vara beredd att bekämpa ett ojämnt slag med apelsinpigmentet, vilket är fysiologiskt på 7 bakgrunder som andning och sömn.


Om stylisten rekommenderar dig att uppdatera skuggan, var noga med att fråga om stilguru målade någon förutom sig själv och sin mormor? I händelse av ett negativt svar är det mer försiktigt att samråda med en kompetent specialist.

Alltså:

- ljusbrunt hår är mer relevant idag än någonsin

- Det enda objektiva skälet att färga håret i vår tid är grått hår

- Om du har naturlig hårfärg har du genomgått färgskrivning och fått råd från en stylist för att omhärda håret. till en sofistikerad trädgård. Om du vill att ditt utseende ska omformas enligt någons föråldrade begrepp om skönhet, döm dina ögonbryn och måla någons bensystem på ditt ansikte - på ett bra sätt

- När det gäller kostnad och komplexitet av färgning, är det lättare att mörka håret från ljusbrunt till ljusbrunt (5.0) eller ljusa till ljusblont (10.0), så att man helt och hållet löser problemet med apelsinpigmentet än att färga den ljusbruna (7.0) tonen till tonen eller nyanser i den sjunde lätta nivåNästa Artikel
Hur bli av med mjäll i hemmet