Olive Hair Masks


Oliva är ett träd som används i Grekland som en källa till näringsämnen, skönhet, skydd mot onda styrkor och mycket mer. Vi föreslår att vi ska överväga hur man gör en mask för hår med olivolja och hur man tvättar den.

Hemlagad Mask Recept

Du kommer att märka effekten av användningen av olivolja direkt - även efter första gången blir håret en storleksordning bättre och starkare.

# 1: Hemma, en mask av olivolja och äggulor hjälper till att förbättra tillståndet för torra splittrade ändar. På två skedar av vätska måste du ta en ny äggula, piska på komponenterna och applicera på låsningarna längs hela längden. Låt på i 30 minuter, skölj sedan med en fuktgivande eller närande schampo.

# 2: Mask olivolja och honung.
Denna näringsblandning hjälper inte bara låsen att bli mer elastiska och starka, utan ger även näring till hårbotten. Det är nödvändigt att värma luften runt en matsked och sedan kombinera de två delarna av uppvärmd honung. Konsistensen måste vara tjock, men sträckande, så att du kan applicera produkten på huvudet och smet. Om produkten är för tjock kan du lägga till en liten buljong med grönt te. Lämna i 15-20 minuter.

# 3: Honungsmask för färgade eller termiskt skadade lås.
Du måste laga mat:

 1. En sked blomma honung;
 2. oliv;
 3. Aloe Pulp

Bryt av en kvist aloe, skrapa sedan av köttet och kombinera det med andra ingredienser. Den erhållna blandningen appliceras på hela längden, tvättas bort efter 40 minuter. Att göra varje gång efter tvätt.

# 4: Fuktgivande mask för mycket torrt hår från oliv och vitamin F, A.
Du måste köpa kapslar med vitaminer i apotek och kombinera dem med uppvärmd olja. Det är mycket viktigt att använda lösningen omedelbart, annars kommer den att förlora sin effektivitet. Lämna så mycket du kan, även för några timmar.

Olivolja är känd för sin mångsidighet. Den är lämplig för normalt, fet, torrt och kombinationshår. Var och en av dessa typer kommer att kunna få sina egna fördelar.

# 6: En mask olivolja med öl är extremt användbar för feta tresses.
Denna vätska innehåller jäst- och kornmalt som normaliserar fettsekretionen vid talgkörtlarna. Ingredienserna tar 1 till 2 och värms blandningen. Håll blandningen i 40 minuter.

Foto - Hårmask

# 7: Fuktgivande och närande mask för sköra krullar med kuller, olivolja och mandeloljor.
Verkligen är den största fördelen att det är enkelt att spola den. Detta är inte helt sant för blandningen, som kommer att beskrivas nedan, men den tvättas av mycket enklare än många andra estrar. Det är nödvändigt att blanda alla ingredienser för att fullborda homogenitet och återuppvärmning. Efter att lösningen sprids på håret med bomullspuddar eller tamponger. Håll en timme eller mer, många stjärnor gör en sådan blandning över natten.

# 8: Gräddfil och olivolja för att stärka fet och kombinationshår.
Mejeriprodukter är utmärkta normaliserare av krullstrukturen. Du behöver två matskedar av mycket tung grädde eller gräddfil blandad med honung, tea tree olja och olivolja. Efter applicering i 20 minuter.

# 10: En uppfriskande spaffekt för oljigt blont hår kommer att ge en mask med citron och oliv.
Det är nödvändigt att pressa fruktjuice, förvärma oljan i ett vattenbad, blanda det med saften. Vi smeder med en bomullspinne och tvättar efter 15-20 minuter.

Foto - Olivolja med honung

# 11: Var noga med att oljigt hår, gör dig själv en mask med blått kambriumlera.
Kaolinmineraler hjälper till att rensa hårbotten i fett och smuts, och olivolja kommer att närma dem med fördelaktiga ämnen. Kombinera en del av lera och två oljor, sprida sig på rötterna. Tvätta av efter hällning. Råd: Det är bättre att göra en sådan blandning endast om du har bra vattentryck, annars riskerar du att gå med små korn i huvudet hela dagen.

# 12: Normal hår måste också läktas och maskeras med olivolja. För att skina en quafur, var noga med att göra en blandning med massan av avokado och oliv. Blanda en till en, sprid över hela längden, tvätta av efter en halvtimme.

# 13: En revitaliserande folkmask med kaffe.
Detta är inte bara ett bra sätt att återställa strängar, men också för att ge en mörk frisyr en vacker nyans. Malt kaffe är blandat i lika stora proportioner med olivolja för hår. Vi smeder på rötterna, lämnar i 20-40 minuter (om du behöver en nyans mörkare, så måste du hålla timmen på locken).
# 14: Hårväxtmaskar med rödpeppar, olivolja och ricinolja.
Behöver du laga mat:

 1. 30 gram cognac;
 2. Två skedar olivolja;
 3. En är en ricinus.

I så fall måste alla komponenter värmas upp. Smörj, lämna i en timme. Var noga med att täcka huvudet med en film för att skapa effekten av ångbad. Upprepa varannan dag.
# 15: En mask med senap och oliv är lämplig för tjockt hår.
I denna förening torkar senap i hårbotten och hjälper till att aktivera vilande lökar, och oliveter närmer låsen. Blanda med ett förhållande av 1: 2 och sätt på rötterna. Om den bakar illa, skölj därefter blandningen efter 30 minuter, om den är tolerabel, sedan efter en timme.

Video: Mask med olivolja, ägg och ättika för split ends

Professionella verktyg

Om du inte har tid att göra masker med egna händer hemma, använd sedan professionella verktyg. Till exempel har "SPA-Planet" Avon (Avon) Revitalizing Hair Mask med olivolja mycket bra recensioner.
Shiseido kosmetika har visat sig ganska bra, men det bör noteras att det är ganska dyrt. Till skillnad från Avon kommer kostnaden till flera tusen rubel.

Många tjejer gillar masken med olivolja och vitamin E för mjukhet, för det här lägger du enkelt till två ampuller av produkten till professionell kosmetika.

Olive hårmask

Olivolja är inte bara en värdefull näringsrik produkt. Beauticians har länge märkt sin positiva effekt på huden och håret. Och idag används dessa egenskaper av olivolja ofta av kvinnor från hela världen för att ge håret skönhet och glans.

Om håret är splittrat, sprött eller benäget för förlust, då är denna mask av den mest värdefulla oljan för dig. Flödande lockar och voluminös frisyr: är det inte drömmen om någon människa i det rättvisa könet? Universallösning är lämplig för problem hår och används separat och som ett grundläggande botemedel mot andra ämnen.

Olivolja för hår

Återställ och foder hårsäckarna - det här är den viktigaste uppgiften för olivolja. Att förbereda en olivask för hår hemma är inte svårt, du behöver bara önskan. Oljan fungerar bra i sin rena form och med andra komponenter som är nödvändiga för att ta hand om problematiskt hår. Blandningen framställs av färska produkter i en speciell behållare (glas, keramik) så att kompositionen inte oxideras. Sådana masker för hår från oliver framställs för engångsbruk, omedelbart appliceras på trådarna och inte lagras.

Hur applicerar man en mask?

Det finns hemligheter att tillämpa medel som görs självständigt, vilket jag skulle vilja dela med mig:

Det är viktigt att värma upp blandningen något. Så det absorberas bättre, och applikationen blir bekvämare.

Håret bör vara våt när det appliceras, men inte nödvändigtvis rent.

För en jämn fördelning, gnugga hårsmasken med olivolja, först vid basen och sedan längs hela längden av trådarna.

Oljekompositionen gnids in i rötterna, om strängarna är tunga (fetstil) och på spetsarna när de är torra.

Den applicerade kompositionen lindas med polyeten, över vilken ett uppvärmningslock bärs.

När det appliceras på smutsiga trådar, efter proceduren använder vi schampo och applicerar en balsam. Om huvudet tvättades är det tillräckligt att använda bara vatten.

Vegetabiliska oljeprodukter behöver inte använda del tillräckligt många gånger i veckan. Ansökan ska vara regelbunden, först då kommer resultatet att märkas.

De mest populära maskerna baseras på olivolja

Honung, ägg (eller äggula), avokado och andra komponenter (efter eget gottfinnande) införs i smöret. Kompositionen väljs utifrån de problem som är förknippade med hår.

Hårmask med honung och olivolja

Med torrt hår och deras starka förlust av en sådan komposition skulle vara mest välkomna. Överväg stegen i förfarandet:

blanda 1: a Honung med 3 msk. basmedel

värm lite och blanda tills homogen

vi sätter medel i en värme,

vi värmer huvudet och bibehåller blandningen i 20 minuter,

När det används periodiskt, kvarstår mjäll, mjukhet och glans. Hårmask av olivolja och honung är bra på egen hand, men med tillsats av råprotein och 1 matsked. majonnäs, kommer det att förvärva förmågan att återfuktas.

Hårmask: ägg, honung och olivolja

Alla dessa komponenter har en hel del egenskaper som helar, men den övergripande effekten av deras handling är mycket starkare. Steg för steg ser proceduren ut så här:

gnugga ägget, lägg till 2 matskedar. honung, 3st.l. olja,

om trådarna är feta kan du gå in några droppar citronsaft,

Efter termen använder vi schampo och balsam.

Hårmaskinsammansättningen med äggula, honung och olivolja är densamma. Hela ägget används inte alltid, eftersom proteinet är svårt att tvätta bort. När man använder varmt vatten blir det till flingor, vilket är ett helt problem att tvätta. Hårmask med honung, ägg och olivolja verkar på hårstrukturen, hjälper till att bli av med slutna ändar. Det här enkla receptet är ganska populärt.

Hårmask: ägg med olivolja

Hårmask med olivolja och ägg är näringsrik, normaliserar ämnesomsättningen, vilket ger effekten av glänsande lockar. Genom att tillsätta citronsaft kan du ta bort oljig glans.

I Art. honung tillsatte 2 äggulor, som smörjer alla strängar. Efter att ha värmt huvudet är det möjligt att lämna strukturen för natten. När citronsaft tillsätts är utgångsdatumet en halvtimme, eftersom det torkar trådarna och tar bort överskott av fett.

Med hårsmaskar med ägg och olivolja tar frisyren ett hälsosamt utseende. Men denna effekt är möjlig om du använder det hela tiden och under lång tid.

Hårmask: Avokado, olivolja

Vrid massan av mogen avokado i mush. K 3st.l. krossad avokado tillsätt 2st.l. oljeblandning. Vi förbereder en homogen komposition, som appliceras enhetligt på strängarna. Tåla en timme och tvätta sedan. Det här verktyget livlivslösa strängar. Det förbättrar hårets struktur, näring och fuktar dem.

Masker med olivolja

Olivolja är en värdefull produkt, som i sin sammansättning innehåller en mängd användbara delar.

Mask för torrt hår med olivolja

Förutom själva oljan innehåller den eteriska oljor. Lämplig ylang-ylang och kamille. Det tar 3 msk. de grundläggande medel, som vi lägger till 5 droppar av en av de eteriska oljorna. Åtgärdstid - 30 min. Gradvis kommer torra och spröda krökar att förändra sin struktur.

Mask för hårväxt med olivolja

För att påskynda tillväxten använd olivolja med varm peppar (1: 1). Med noggrann gnidning i rötterna är hårsäckarna, som blodet flyter, irriterade. Detta stimulerar tillväxten. Om hudirritation uppstår kan mängden peppar minskas. Och det är bättre att göra ett allergitest på ett litet område av huden.

Olive hårmask: recensioner

Jag gillade masken med tillsats av ägg och citronsaft, för jag är ägare till fet hår. Regelbunden användning ger en underbar effekt. Mjölk försvann, och strängarna blev ljusa och luftiga.

Att använda masker i olivolja är ett mirakel! Jag har torrt hår, som helt enkelt inte kan göra utan fett. Jag lade till några droppar eteriska oljor till basverktyget (jag använde olika) och uppnådde att hårspetsarna inte delar upp och strängarna ser nu snyggare ut.

Jag läste i en tidning att tillväxten kan förbättra oljan med stekande peppar. Först reagerade hon med tvekan och var rädd att hennes hår skulle falla ut. Men de gick faktiskt upp. Detta bekräftades av min frisör.

Att hitta ett recept på ditt hår är inte ett problem. Ta olivolja som en grundläggande komponent och lägg till de ämnen som behövs för att göra håret mjukt, glänsande, med rik färg. Du kommer att gå längs gatan med huvudet högt och visa vackra och flödande lockar.

Olive hårmask. Hur man gör hårmaskar med olivolja.

Olivolja kan effektivt hjälpa vårt hår hemma, om det tillämpas korrekt. Många sägs om fördelarna, i kosmetologi kallas det även ofta flytande guld. Det har länge använts av grekiska kvinnor för hårvård - stärka och påskynda tillväxten. För närvarande har användningen av denna mirakelbehandling inte förlorat sin relevans.

Olive hårmask anses vara mycket användbar, vilket stärker rötterna, eliminerar mjäll och ger hårstyrka, mjukhet och glans. Olivolja - ett lagerhus av olika näringsämnen, vitaminer, mineraler och aminosyror. Dessutom innehåller dess komposition lecitin och protein - de viktigaste elementen för att återställa hårstrukturen.

Hur man lagar en olivmask

Att göra masker är en väldigt kreativ och fascinerande aktivitet - hemma kan du montera element på olika sätt. Det viktigaste - att bara använda naturliga ingredienser, utan innehåll av kemikalier och skadliga ämnen. Olive hårmask fungerar första gången, hjälper till att snabbt och effektivt förbättra sitt tillstånd, lägga till sken, volym och fuktighet. Förutom användning i masker kan olja läggas till färdiga masker, balsamer och schampon. Cirka två skedar med en halv liter balsam kommer att ge extra näring till håret.

Olive hårmask - hur man ansöker

För att få maximal effekt av användningen av olivolja är det absolut nödvändigt att du följer vissa regler för användning i hemmet kosmetologi. Först och främst måste du veta att varm olja kommer att hjälpa mycket mer effektivt, eftersom det absorberas väl i hårbotten, verkar på glödlamporna och återställer hårets struktur.

Det enklaste sättet att använda oljan är en olivhårsmaske, som inte innehåller några andra ingredienser. Det kräver inte tid för matlagning och tillfredsställer med resultatet.

Värm oljan bättre i ett vattenbad i ca tre minuter. Därefter måste du dela håret i små strängar och jämnt fördela oljan över den. För att göra detta, använd en kam med glesa tänder eller en vanlig bomullspinne. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att applicera oljan på rötterna, försiktigt gnugga den i hårbotten. Då måste håret vikas med plast och isoleras ovanifrån. Uppvärmning hjälper håret bättre att absorbera olja. Denna mask måste hållas på håret i minst en timme.

Helst absorberas en olivhårsmask helt av hårbotten och håret ser inte oljigt ut. Om du använder mycket olja, måste du tvätta det med varmt vatten utan att använda schampo. Denna mask rekommenderas att användas en gång i veckan. Också utmärkt resultat ger en kombination av olivolja och jojobaolja, som blandas i lika stora proportioner.

Olive hårmask med äggula

Matlagningsmetod: slå fem matskedar smör och två äggulor i en krämig massa. Denna blandning appliceras på håret i minst en halvtimme. Detta recept kan vara komplicerat genom att lägga en sked honung, brandy och lökjuice till blandningen. Denna mask rekommenderas för användning en gång i veckan. För att lukten av ingredienser inte kommer kvar på håret, måste du skölja dem med en svag lösning av ättika.

Olive hårmask för att påskynda tillväxten

Förberedelse: Blanda i en sked smör och peppartinktur. Applicera den bara på rötterna, eftersom tinkturen innehåller alkohol, torkar håret. Att hålla det länge rekommenderas inte. Effektiv mot håravfall, liksom att påskynda tillväxten. Tinktur av röd het peppar förbättrar blodcirkulationen, väcker lökarna och olivoljan återfuktar och närmar dem. Denna mask har en utmärkt stärkande effekt. Applicera det på fettigt hår.

Olive hårmask mot splittrade ändar

Det är nödvändigt att ta matsked vinäger, äggula och två skedar olja. Värmeblandning och applicera rikligt på håret. Hålla omkring en halvtimme. Tvätta av masken med schampo. Också på ändarna av håret kan appliceras infunderad med örter olja. För att göra detta, häll ett halvt glas smör med en blandning av finklippta örter: kamille, nässla, Johannesört och björkblad. Behöver insistera under veckan i en tätt sluten burk. Därefter filtreras infusionen.

Olive hårmask med naturlig henna

Förberedelsesmetod: En sked färglös henna blandas med samma mängd olja. En tesked brandy, honung och äggulor läggs till denna blandning. Masken appliceras på allt hår och hålls i en timme. Tvätta av med schampo. Att stärka och återställa hårets struktur som används en gång i veckan.

Olive hårmask med citronsaft

I kombination med citronsaft stimulerar den hårväxten, förhindrar håravfall. För matlagning måste du blanda två skedar olivolja och en tesked citronsaft. Hela blandningen upphettas i ett vattenbad, temperaturen är minst 40 grader. Sedan gnuggar vi det i rötterna, sätter håret ihop med film och isolerar det. Denna blandning bör hållas så länge som möjligt. Skölj med schampo.

Olive Mask Application Tips

För att enkelt tvätta av oljan från håret, måste du anbringa tillräckligt med schampo i håret omedelbart på torrt hår, lägg inte till det i sköljningsprocessen. För att uppnå maximal effekt av olivsmaskar, måste du applicera dem regelbundet, regelbundet byta komposition eller använda ren olivolja.

För beredning av masker är det bättre att använda extra jungfruolja (Extra vergine). Den har en behaglig gräsaktig lukt och ljusgrön färg. Kontrollera att kvaliteten på den redan köpta oljan kan användas med frysen. En bra olja blir molnigt och kommer att tjockna på 10 minuter, och när det blir rumstemperatur igen kommer det att se ut som detsamma. Olja lagras på en mörk plats i högst ett år.

För att förbereda vilken mask som helst måste olivolja upphettas i ett vattenbad till en temperatur av ca 40-45 grader. Endast äggula bör läggas till masker med ägg. Masker med lök är bara lökjuice, inte massa, annars är det extremt svårt att bli av med lukten.

Olive Oil Instant Hair Mask: Top 11 Recept

I antiken var olivträd betraktad som en gåva från gudarna, och oljan som framställdes av deras frukts massa var värderad i nivå med guld. Numera har olivolja naturligtvis blivit mer tillgänglig, men fortsätter att värderas som en av de mest användbara produkterna.

De som försöker äta ordentligt, var noga med att använda oraffinerad olivolja för att tanka färska sallader. Samtidigt är den här produkten, som många har i köket, ett utmärkt sätt att ta hand om lockar.

Ett så enkelt förfarande som en hemlagad hårmask med olivolja är en riktig frälsning för torkade, skadade och sköra strängar.

Vad är användningen?

Varför gör olivabaserade hårmaskar helt enkelt krullar? Det handlar om de ämnen som ingår i huvudkomponentens sammansättning. Var och en av dem löser ett visst problem, och deras komplexa effekt ger hälsa och skönhet till skadade strängar.

I oljens sammansättning:

 • Mättade och omättade fettsyror. Dessa substanser har förmågan att skydda mot skadliga influenser och bildar en skyddande mantel runt håret som är osynligt för ögat. Samtidigt orsakar användningen av olja på grund av den unika kombinationen av mättade och omättade syror inte vägarna.
 • Vitaminer. Sammansättningen av olivolja innehåller sällsynta vitaminer, det vill säga B4 (kolin) och K (phyllokinon). Dessa ämnen bidrar aktivt till att stärka rötterna och bevara det naturliga pigmentet, vilket undviker utseendet på tidigt grått hår. Dessutom är oljan rik på vitamin E, utan vilken det är omöjligt att bevara skönhet och ungdom.
 • Spårämnen Oljan innehåller ett komplex av spårämnen som har en positiv effekt på hårets tillstånd. Således hjälper natrium till att ta bort toxiner från celler, järn bidrar till att förbättra blodcirkulationen och syretillförseln till rötter, kalcium förbättrar hårstrukturen, bekämpar brittleness och fukt lagras i celler på grund av kalium.
 • Fytosteroler. Dessa naturliga ämnen främjar läkning av hårbotten, eliminerar mjäll och ger elasticitet mot strängarna, vilket gör dem mer lätta.
 • Betain. Detta ämne förhindrar tvärsnitt, förbättrar strukturen, ger krullarna en vacker glans.

Oljan från olivens frukt är sålunda ett utmärkt verktyg för att återfuktas, återställa och skydda trådarna och förbättra hårbotten.

Arbetsordningens regler

För att ha hemlagade hårmaskor med olivolja för att ge maximal nytta, måste du veta reglerna för beredning av formuleringar och procedurer.

 • Den största fördelen för strängarna kommer att vara den naturliga orefinerade produkten. I butikerna presenteras olivolja i ett ganska stort sortiment, så du behöver lära dig att läsa etiketter. Så den mest användbara och naturliga produkten är i märkningen som ordet "Virgin" är närvarande. Dessutom finns en produkt som säljs på förhand som har förrensats. Den är märkt med ordet "Refined". Raffinerad olja är ganska lämplig för kosmetiska förfaranden, men innehåller mindre näringsämnen. Men en billigare version av produkten, på etiketten som du kan läsa ordet "Pomace" är beredd från kakan. Naturligtvis kan du använda det, men du borde inte förvänta dig för bra resultat från masker gjorda på grundval av det.
 • Olja för förfarandena måste vara fräsch, så var uppmärksam på hållbarheten. Efter öppningen av tätningen på flaskan med olja, ska produkten spenderas i en månad. Om oljan endast köps för kosmetiska förfaranden är det därför bättre att välja en produkt som förpackas i en liten volymbehållare. Förvara en öppen flaska på en sval och mörk plats, du kan inte frysa produkten.
 • Innan man preparerar den terapeutiska kompositionen är det nödvändigt att hälla den erforderliga delen av olja och lätta det i ett vattenbad. Det är viktigt att inte överhettar produkten, det ska bli trevligt varmt, överhettning är inte acceptabelt. Förutom olja, kan andra ingredienser, såsom honung, behöva värmas upp. Det rekommenderas inte att göra det i en kopp. Det är nödvändigt att värma varje komponent separat, och sedan blanda och slå, bättre med en mixer eller mixer.
 • Innan du använder den nya masken för första gången, glöm inte att testa huden för känslighet, vilket kommer att hjälpa till att undvika många obehagliga konsekvenser.
 • Applicera de beredda föreningarna i hela hårvolymen, inte glömma rötterna och spetsarna. Men det finns recept för hårmaskar med riktningsolivolja. Till exempel bör kompositionen för att eliminera mjäll endast appliceras på rötterna.
 • Efter applicering av kompositionen är det nödvändigt att värma huvudet så att effekten av proceduren är mer uttalad. För att göra detta ska du täcka det uppsamlade håret med polyeten och sedan linda något varmt (med en näsduk, handduk, halsduk).
 • Hur mycket för att hålla kompositionen? Det beror på receptet som används. Så om strängarna är torra, så kan den rena oljan appliceras på dem, tvättas av på 8-10 timmar. Denna procedur hemma är bekväm att göra på kvällen, det vill säga applicera kompositionen på kvällen och tvätta av på morgonen.
 • För att göra oljan lättare att tvätta, rekommenderas att du torkar håret för första gången. Det är nödvändigt att hälla shampoo i våta palmer och slå skummet ut ur det. Utan att väta håret, applicera skum till dem, distribuera. Skölj sedan och skölj håret igen på vanligt sätt. Det rekommenderas inte att använda balsammen efter masken, men du kan skölja håret med avkok av kamille eller kullrot med en sked citronsaft per liter buljong.
 • Procedurernas frekvens beror på strängarnas tillstånd. För behandling kan de göras om två dagar, för profylax - en gång i veckan. Hela kursen ska vara från tio till femton procedurer. Då måste du ta en paus, för att inte "överbelasta" håret.

recept

För att förfarandena ska kunna gynnas måste du hitta "ditt" maskrecept. När du väljer ett alternativ måste du överväga vilken typ av strängar och det problem som behöver lösas.

Grundvård för torra strängar

En enkomponentmask för torrt hår med olivolja är så enkelt som möjligt. Den varma oljan gnids över delarna, och sedan fördelas den över hela volymen med en kam, utan att glömma att gnida den i spetsarna. Bär ett uppvärmningslock, håll i minst en timme, du kan gå hela natten.

Stimulera tillväxten

Komposition för hårtillväxt bereds med citron. Det är nödvändigt att pressa saften från citrus, stam, så att den inte kommer över köttstycken. För varje två skedar av förvärmd olja behöver du ta 5 ml juice. Slå upp Applicera vid avskiljningar och fördela trådarna, eftersom denna komposition inte bara stimulerar tillväxten utan också återställer skador.

Vi matar

Vitaminerande näringsmask framställs med tillsats av jäst. Denna produkt är mycket användbar för hår, eftersom den innehåller nästan en komplett uppsättning vitaminer från grupp B. Du kan använda torr eller pressad jäst.

Värm upp till 40 grader en halv kopp mjölk, blanda 10 gram jäst och en halv tesked socker i den. Vänta tills en skumkåpa visas på ytan. Introducera två skedar av förvärmd olja och en äggula i kompositionen, piska.

Kämpa med tvärsnittet

Komposition för delade ändar av håret framställs med gelatin, äggula och äppelcidervinäger. Vinäger kan tas bara naturliga, inte smakade. En matsked gelatin hällde ett halvt glas vatten, ge pulvret att svälla. Uppvärmdes därefter under omrörning tills gelatinkristallerna helt löser sig, vilket förhindrar lösningen från att koka.

Värm upp separat två matskedar olja. Blanda lite varm lösning av gelatin med olja, äggula och en sked vinäger. Denna komposition appliceras endast i längd, inte gnugga in i rötterna.

Vi behandlar sårbarhet

Skört hår är vanligtvis torrt och hårt, masken är förberedd för dem med tillsats av mosad avokado. Du måste ta en halv av mogen avokadofrukt, hugga den i en mixer och blanda med två skedar varm olja. Om håret är långt måste du förbereda kompositionen av hela frukten, vilket ökar motsvarande mängd olja.

fuktgivande

Förbereder en fuktgivande hårmask med olivolja med tillsats av glycerin. Olivolja är i sig en bra fuktkräm, och tillsatsen av glycerin kommer ytterligare att förbättra sin positiva effekt.

Det är nödvändigt att värma två matskedar olja och tillsätt en tesked glycerin och lika mycket äppelcidervinäger. Häll sedan det slagna ägget. Ägg ska läggas till masken, se till att massan inte är varm, annars kommer ägget att vikas.

Oljig hårvård

Olivolja är utmärkt för fet hår, eftersom de också behöver fuktgivande. Och så att oljan inte gör de redan feta trådarna tunga, måste du lägga till brandy och citronsaft till den. Uppvärmt smör blandas med konjak i ett en-till-ett förhållande, sedan tillsättes en tesked av filtrerad juice till varje sked av blandningen.

Scrub för hårbotten

För att rengöra huden på döda celler använder vi regelbundet scrubs. Men det är nödvändigt att använda detta verktyg inte bara för ansikte och kropp, men också för hårbotten. Användningen av skrubba resulterar i förbättrad syreförsörjning till rötterna, återställande av normal blodcirkulation, vilket i slutändan hjälper till att bli av med håravfall.

Värm oljan och blanda med salt (salt är bättre att ta havet, men du kan använda regelbundet) i ett två till ett förhållande. Applicera kompositionen på avdelningarna, massera försiktigt. Det är inte nödvändigt att distribuera längs strängarna.

Denna procedur är kontraindicerad om håret faller ut på grund av hormonella problem eller inre sjukdomar. I detta fall kan användningen av skrubbning förvärra problemet.

Ta hand om lösa strängar

Hyppig användning av fixeringsmedel och heta stylingsmetoder tunt och försvagat hår. En närande mask med gräddfil hjälper till att återställa dem. Hemlagad gräddfil blandad med olivolja i ett förhållande mellan tre och fyra. Till exempel måste du ta fyra skedar smör i tre matskedar gräddfil, slå allt, sprida det över rötterna och strängarna.

Vi stärker

Den hårda hårmaskan med olivolja hjälper till att förhindra håravfall och minska dess intensitet. Den är beredd med senapspulver och honung. Häll två matskedar senap med varmt vatten så att massan får konsistensen av grädden. Värm olja, blanda med senapsmassa. Honung, uppvärmd i en separat kopp, komplettera kompositionen. Olja ta två skedar, honung - en.

Ljusa upp

Olivolja tenderar att något ljusa hårets naturliga ton. På de mörka strängarna i naturen är denna effekt inte märkbar, men brunhåriga tjejer kan bli ett par toner lättare med hjälp av en mask med olja och kanel. Naturligtvis kommer resultatet inte att märkas omedelbart, men efter en kurs av masker.

Värm två matskedar smör och honung i separata koppar, blanda genom att lägga till tre matskedar kanelpulver och en sked juice som pressas från citron till massa. Applicera på strängar, håll i två timmar.

De bästa hårmaskorna med olivolja hemma

Även i antika stater visste skönheter att hårvård inte kan ske utan alla möjliga medel. En av dessa helande assistenter är olivolja, masker som kan tillverkas hemma. Det är inte riktigt lätt att använda ett sådant ovanligt botemedel, för utan den nödvändiga kunskapen är det ganska enkelt att påföra stora skador på lyxiga lockar.

Hur applicerar du olivolja korrekt och styr dess fördelaktiga effekt på att förbättra hårets tillstånd på kort tid? -Den artikeln innehåller fullständig information om fördelarna med olivolja, hur man använder den, hur man applicerar hårmaskor med olivolja hemma, om lättnadskrämmer. Det finns också några tjejer recensioner om resultaten av att använda denna produkt.

Fördelarna med olivolja för hår

Tack vare sina mirakulösa egenskaper kallas olivolja "flytande guld".

Produktens sammansättning är imponerande:

 • vitaminer;
 • Omega syror;
 • fosfatider (anmärkningsvärt behåller fukt i hårcellerna);
 • karoten;
 • stearinsyra palm.

Användningen av olja kommer att medföra stora fördelar för håret:

 • sluta förlusten
 • kommer att ta bort mjäll
 • kommer att hålla en lång tid fuktighet;
 • kommer att eliminera excision, överdriven fragilitet, torrhet;
 • skyddar mot skadliga effekter av yttre faktorer, skyddar varje hår med den tunnaste filmen.

I jämförelse med andra typer av oljor är det olivolja som har helande egenskaper som omedelbart påverkar håret.

Hur man får olivolja

Få en läkande produkt från olivträdets frukt. Det enklaste sättet att få - snurra. För kosmetiska ändamål (för att förbättra hårets tillstånd) används produkten utan filtrering och innehåller en hög andel användbara ämnen. Inte mindre fördel kan erhållas från oljan av den första extraktionen, koncentrationen av viktiga element för håret är ganska hög.

Vilken olja är bättre och hur man väljer den

För hårvård är det bättre att välja orefinerad olja. Perfekt första spinnprodukt. Olja, som inte kan filtreras, är ganska dyr, därför, trots alla dess egenskaper, används den ganska sällan i kosmetologi.

Även om den första spinnprodukten används, kan man vara säker på att det inte kommer att orsaka skada, eftersom inga kemikalier användes för att rena det. Alla användbara element tränger snabbt in i cellstrukturen, vilket har en positiv inverkan på håret.

Hur väljer man rätt produkt? När du köper läser noggrant etiketten, bör det finnas information om extraktionsmetoden. Om tillverkaren inte ansåg det nödvändigt att berätta hur produkten gjordes, är graden av utvinning bättre att vägra ett sådant köp.

Applicering av olivolja för hår

Användningen av olivläkningsprodukt är mycket olika. Det är möjligt att sätta olja både i ren form och lägga till på olika sätt som framställts självständigt.

Applicering av en olivprodukt bör motsvara graden av fet hår. Om de är problematiska är det bättre att fuktar med olja endast huvudets eller hårrots skinn. För torr rekommenderas det att appliceras över hela längden, utan särskild uppmärksamhet vid de skurna ändarna och hårsäckarna.

Man bör komma ihåg att överdriven passion för olivolja kan leda till obehagliga konsekvenser. Det händer att en vacker frodig volym förloras under lång tid. Problem kommer inte att hända om allting är måttligt.

Hur man ansöker

Att applicera en hälsosam olivprodukt på håret kräver särskild uppmärksamhet och omsorg, eftersom varje hår måste vara belagt med olja. En förutsättning - oljan måste vara varm, för det är det nödvändigt att sätta i några minuter i ett vattenbad. I brist på tid kan du använda mikrovågsugnen.

Var noga med att slutföra proceduren före sänggåendet. Efter applicering ha en speciell keps gjord av tunn polyeten. Du måste se till att ditt hår andas lite, du borde inte bära huvudtressen hårt.

Om en speciell mask applicerades på håret, varav en av dess beståndsdelar var olivolja, skulle dess tillämpning också fyllas i genom att sätta på ett tätt lock. Huvudbonader hjälper till att skydda kläder och sängar från smutsiga fläckar.

Hårlättnad

Trots många rekommendationer och lovande recensioner om fördelarna med olivolja bör du inte tillgripa det som ett sätt att lätta på håret. Även om du ständigt tillgriper en användbar produkt kan du göra strängar ljusare med endast 1-2 toner.

För att klargöra, rekommenderas att göra en enkel blandning av citronsaft (färskpressad) och olivolja. Komponenterna tar i lika delar. Blanda blandningen noggrant och applicera den på håret, utan att förlora en enda sträng.

Ultraviolett i kombination med en olivprodukt kan byta skuggning av hår, men du borde inte hoppas på en stark effekt. Flickor med svart hår bör inte tillgripa en olivprodukt för förtydligning alls, resultatet kommer att väcka dem väldigt.

Ägare av blont hår är lite enklare än svarthåriga, eftersom det är ganska lätt att lätta en sådan nyans. Förfarandet rekommenderas dagligen, endast i det här fallet kan du göra håret några nyanser lättare och ge dem en ovanlig gyllene nyans.

Blont hår färgar olivolja

Blondiner behöver inte oroa dig. Olivolja färgar inte blont hår trots sin gulgröna färg. Det tänder tvärtom hår och mättade trådar med användbara vitaminer.

Är det möjligt att göra en mask på natten

De flesta kvinnor är intresserade av frågan om hur möjligt användningen av olivolja för håret på natten. Det är tillämpningen av en användbar produkt på natten som ger störst effekt.

Om du inte kan applicera olivolja på morgonen eller eftermiddagen, blir effekten lite sämre. Man bör komma ihåg att ansökan rekommenderas under lång tid, så det är absolut nödvändigt att beräkna om förfarandet kommer att förstöra den förplanerade händelsen.

Olive maskerar hemma

Olivolja ger den största fördelen i masker, vars förberedelse inte tar mycket tid och ansträngning. Om håret är kort är det möjligt att förbereda en mask för att ta ingredienserna i hälften.

Med kycklingägg och honung

Masken med olivolja, ägg och honung ger näring, främjar tillväxt och förhindrar håravfall. Det rekommenderas att använda blandningen för alla typer av hår, även för fet, men inte så ofta (inte mer än 2 gånger i veckan).

 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 45 ml.
 • Olivolja - 55 ml.
 1. Lätt värm honung och smör med ett vattenbad.
 2. Mala ägget (vänd inte till skum).
 3. Blanda alla komponenter, applicera på håret ett tunt jämnt lager.
 4. Lämna i minst en halvtimme, lindra huvudet med plastfolie, sedan en varm handduk.
 5. Tvätta av blandningen med varmt vatten, använd sedan shampoo, slå in i skum, skölj.

Om möjligt kan du lämna den applicerade blandningen över natten, tvättas bara på morgonen.

Se tipset på denna mask (endast utan honung) och den verkliga effekten i den här videon:

Med konjak

Gynnsamt att torka håret, benäget för tvärsnitt, påverkar masken med alkohol. Oftast är det brandy, förutsatt att alkoholkvaliteten. Förbättra effekten och bidra till att förbättra strukturen hos den äggula som läggs till blandningen, men det är möjligt att förbereda en mask utan kycklingprodukten. Användningen av ett sådant förfarande rekommenderas ganska ofta, upp till en gång i veckan.

 • Olivolja - 25-28 ml;
 • Cognac - 50 ml;
 • Äggula - 1 st.
 1. Värm olivolja till rumstemperatur.
 2. Mala äggulan med en gaffel (använd inte en mixer, eftersom skum inte är lämpligt för en mask).
 3. Kombinera alla ingredienser, slipa i en homogen tjock massa.
 4. Applicera en mask till lite vått hår.
 5. Var noga med att gnugga mjuka, lätta rörelser i huden under håret.
 6. Tvätta av efter en halv till två timmar.

Med kaffe

Att applicera en mask med en kaffedryck kommer att främja god tillväxt och förhindra håravfall. Användningen av massa är möjlig för alla typer av hår, men helst för oljig, eftersom kaffe tenderar att avlägsna överskott av fett och förhindrar att håret blir smutsigt.

 • Torrt kaffe - 10 g.
 • Olivolja - 15 ml.
 • Vatten - 30 ml.
 1. Koka det koncentrerade kaffet, kyla något och spänna genom en liten köksfilm. Den tjocka kan användas för framställning av en skrubb som är användbar för ansiktet, men inte för att lägga till en hårmask, eftersom det är ganska svårt att tvätta det och det kommer inte alltid att fungera framgångsrikt.
 2. Varmt kaffe drink blandat med olivolja.
 3. Applicera en varm blandning i håret, försök att fördela den oljiga vätskan över hela längden, från roten.
 4. Tvätta av blandningen efter en timme, använd alltid varmt vatten och en liten mängd schampo (helst naturligt).

Från blandningen av oljor

Masken där två typer av olja kombineras perfekt visade sig själv. Denna massa har en fördelaktig effekt på håret, accelererar tillväxten, förhindrar utseendet på delade ändar, stärker varje hår.

 • Olivolja - 30 ml.
 • Kokosolja - 20 ml.
 1. Två typer av oljor blandas.
 2. Skicka vätskan till ett vattenbad och rör om tills blandningen är jämn.
 3. Applicera i flera steg på håret.
 4. För att förhindra att vätska strömmar av håret, använd en film (matkvalitet).
 5. Skölj efter några timmar med en favoritschampo.
 6. Om den oljiga vätskan är dåligt tvättad, kan du skumma håret flera gånger med schampo och skölj sedan med varmt vatten.

slutsats

Användningen av olivolja är ett utmärkt alternativ till dyra droger. Genom att använda verktyget regelbundet är det möjligt att förbättra hårstrukturen på kort tid och eliminera alla problem som kan förstöra inte bara håret utan även humöret. Tvivla inte på naturens mirakulösa kraft eftersom det kan ta hand om håret mycket effektivare än de dyraste kemiska produkterna!

Recensioner + foto före och efter

Nadezhda Sergeevna (Babushkino, 54 år)

Jag är en medelålders kvinna, men jag vill se ut som de flesta damer, med värdighet. Jag har inte råd att köpa dyra kosmetika, men skört torrt hår fick mig att vända mig till en kosmetolog med mitt problem. Specialist, tack vare honom, rekommenderas att tillgripa olivolja.

Jag försökte göra en mask av denna olja och äggula och honung, jag kan nu skryta med resultatet - hårets torrhet har försvunnit redan efter flera procedurer, nu är de fantastiska för mig, som de var i min ungdom. Förutom att dessa masker inte använder något annat, har det bara gjorts en regel varje vecka för att göra en enkel blandning.

Svetlana (Berdyansk, 43 år)

Jag förstod aldrig flickor som klagade över fattig hårväxt eller riklig håravfall tills hon mötte en sådan olägenhet. Håret bokstavligen strängar kvar på kammen. Kära balm och schampo tog inte med sig det efterlängtade resultatet, bara förgäves kastade hon ut pengarna.

Inte så länge sedan rådde mamma ett recept som användes av våra mormor - att blanda olivolja med äggula. Eftersom jag redan hade inget att göra bestämde jag mig också för att försöka förlora den sista åtgärden, förutom det återstående håret. De första procedurerna gav inte den efterlängtade effekten, men min uthållighet blev belönad - efter några veckor blev jag förvånad över att märka att det fanns mindre och mindre hår på kammen!

Regelbundna förfaranden slog mig - håren faller inte alls, de har blivit starka och friska. Utan vana, jag upprepar proceduren varje vecka, och tack vare den helande blandningen, med stolthet, visar jag snygga frisyrer till alla mina flickvänner!

Bilder före och efter:

Veronica (Moskva, 32 år)

Hårets skarpa ändar har varit ett problem för mig sedan mina skolår. Vad jag bara inte gjorde för att förbättra strukturen - resultatet var otillfredsställande. I bästa fall har håret förbättrats i flera månader, men omedelbart återvände till föregående tillstånd.

En vän rådde mig att försöka med olivolja, vilket varnade mig lite - hur är det, applicera en fet produkt på ditt hår? Trots att jag var försiktig försökte jag använda olivolja, och nu kan jag stolt säga att efter några få förfaranden märkte jag en förbättring! Nu gör jag hela tiden masker bara från denna läkande produkt och jag råder alla jag känner till.

Larisa (Kiev, 36 år gammal)

Där jag inte bara använder denna underbara universella botemedel: Jag återfuktar ansiktets och händerna i huden, tar bort kosmetika, i sallader av sig själv.

Självklart lägger jag det på strängar. Jag gillar att göra masker från olika typer av oljor: olivolja, kokosnöt, castorca + olika eteriska oljor.

Här är ett foto efter användning av masken i en månad:

Olive hår maskerar hemma - de bästa recepten

Olivträdet är en symbol för livets återfödelse efter den bibliska översvämningen. Värdet av olja förhärligas av de kända healarna av antiken. Och de grekiska kvinnorna är tvungna att bärnstensfärgade välvårdade, glänsande lockar, som skönheten i Olympus gudinnor.

Fördelarna med olivolja för hår

Rik terapeutisk komposition:

 • tokoferol;
 • Fettsyra glycerider;
 • Karotenoider.

Användbara egenskaper för hår:

 • Inblandar bräcklighet och torrhet hos ringlets;
 • Mjukar och fuktar hårstrumporna;
 • Skyddar mot förlust av fukt och matthet;
 • Eliminerar mjäll / seborré.

Kontraindikationer - individuell känslighet.

Applicering av olivolja för hår

 1. I kosmetologi används en av de bästa basoljorna för att berika kompositionerna av schampon, återställande och fuktgivande balm, sprayar för att lägga till sken och bryr sig om torra tips.
 2. Vid applicering av endast två eller tre droppar på en träkam, är det lätt att förhindra trass och mekanisk skada på strängarna.
 3. Lägger till produkter för färgning / toning, du kan neutralisera de aggressiva effekterna av aktiva kemiska element.

Video: Hur man applicerar olivolja till håret hemma

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

De bästa hårmaskorna med olivolja

Hårvård tack vare olivolja hemma kan enkelt konkurrera med populära salongbehandlingar. Folk recept, som är förkroppsligade med egna händer, kommer att hjälpa till att bli ägare av lyxiga, tjocka, glänsande lockar.

Hårväxtmask

Resultat: att använda olivolja för att växa, det är lätt att aktivera processerna i glödlamporna.

ingredienser:

 • 5 gr. oliv;
 • 10 gr. kanel;
 • 2 gr. rödpeppar;
 • 20 ml kräm.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda torra kryddor, tillsätt värmande oliver och klassisk grädde. Applicera på torra rötter, sprida svamp på skilsmässan. Håll masken i högst tio minuter, tvätta krullarna med ett rengöringsmedel med samma effekt. För ökad tillväxt, använd ett naturligt recept två gånger om tio dagar.

Mask för torrt hår

Resultat: För behandling och återställande av hår som är benägna att brittleness, bör du regelbundet använda hemlagade masker.

ingredienser:

 • 5 ml olivpressad
 • 15 droppar mandel;
 • 3 äggulor.

Beredning och appliceringsmetod: Slå på äggulorna (om du behöver fyra små ägg), tillsätt varm medicinerad olja. Distribuera på fuktiga lockar, bära ett duschlock och ytterligare stickade kläder. Förfarandet är utformat för natten, på morgonen, skölj med ett fuktgivande schampo.

Mask för fettigt hår

Resultat: ger extra volym, torkar rotområdet, rensar hårbotten denna hemlagade olivmask.

ingredienser:

 • 5 ml olivolja;
 • 2 tsk citronsaft
 • 25 gr. bönmjöl (ärter / linser).

Beredning och appliceringsmetod: Häll mjöl med infuserat grönt te tills en viskös konsistens bildas. Tillsätt citrusjuice och huvudbeståndsdel. Distribuera på otvättat hår, gnugga in i rötterna. Bära en hatt, vänta en kvart i timmen. Därefter tvättas med schampo med myntextrakt.

Dela hårmask

Resultat: Oljebasmaskar är effektiva mot tvärsnittet av färgade och dehydrerade krullar.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 40 ml avkok av plantain och nässla;
 • 15 gr. gelatin.

Beredning och appliceringsmetod: granuler av kollagen av animaliskt ursprung, hällbuljong (70), sätt in resten och rör om tills det är upplöst. Applicera på rena våtkrullar, områden där håret är skuret. Vik matfilmen uppvärmd med varmluft (för lödningsvåg). Skölj med grapefruktvatten efter en halvtimme, applicera flytande keratin i hårändarna.

Hair Shine Mask

Resultat: för hårglans, återställande av porösa områden hjälper till att maska ​​med olivolja.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 25 gr. äpple / pumpa puree;

Förberedelse och appliceringsmetod: baka äpplen / pumpa eller köp potatismos (förseglad burk babymat) och blanda med den första komponenten. Sprid massan i rena, fuktiga lockar över hela tillväxtområdet. Låt i ungefär tjugo minuter skölja med kamilledekok efter tvätt.

Mask för hårdensitet

Resultat: aktiverar vilande folliklar, gör krullarna mjuka och voluminösa, en olivmask för hår.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 15 gr. vit / rosa lera;
 • 10 droppar linfrö;
 • 3 gr. senap.

Förberedelse och användningsmetod: Bland kaolin med senapspulver, tillsätt fettoljor, späd med nybryggt tedryck. Applicera på hårbotten med mjuka gnidningsrörelser, lämna i sju minuter. Skölj med ölschampo, skölj med kalendula avkok.

Mask för färgat hår

Resultat: restaurering av skadat hår med hjälp av hemlagade masker med olivolja, ett effektivt sätt att ge styrka till krullarna, återuppliva dem.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 2 ml persika;
 • äggula;
 • 20 gr. avokado.

Beredning och appliceringsmetod: Efter rengöring av grönsaken för att ge enhetlighet, kombinera med äggula och fuktgivande oljor. För att fördela masken med en pensel, stega tillbaka ett par centimeter från rötterna, på våta strängar. Bär en duschlock och en varm handduk för att vänta i fyrtio minuter. Skölj noggrant med bioaktivt schampo.

Hårförlustmask

Resultat: effektivt olivolja från håravfall i kombination med vitaminerna A och E.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • E-vitaminampull;
 • A-ampull
 • 15 gr. öljäst.

Förberedelse och användningsmetod: Separera en liten bit från jästbriketten, utspädd lime-te med avkok, injicera vitaminer och stärkande olja. Sprid massan på hårrötterna, tätt omslut med matfilm. För att bibehålla en läkningsmask i två timmar, skölj med schampo.

Olive mjäll Mask

Resultat: Hemmetoder för hår normaliserar sebumsekretion och dess kemiska sammansättning, vilket förhindrar överdriven avplastning av de övre skikten av epidermis.

ingredienser:

 • 5 ml olivolja;
 • 20 gr. kaffe grunder.

Beredning och appliceringsmetod: Applicera efter hårrotsarna (tidigare tvättad med ayurvedisk schampo), gnid i fem minuter efter att alla komponenter har kombinerats. Efter sköljning med koncentrerad infusion av nässla.

Mask med olivolja och honung

Resultat: närande olivolja för torrt hår och benäget för brittleness, återställer strukturen hos varje enhet.

ingredienser:

 • 5 ml olivolja;
 • 10 gr. honung;
 • 3 ml ricinus.

Beredning och appliceringsmetod: kombinera och applicera på rena våta strängar över hela tillväxtlängden. Skölj efter tjugo minuter, helst infusion av citronbalsam.

Mask med olivolja och ägg

Resultat: En regenererande mask med äggula och olivolja fyller lock med syror, mineraler, vitaminer, förhindrande av bräcklighet och förlust av glans.

ingredienser:

 • 6 ml olivolja;
 • 2 yolks;
 • 15 gr. kakaopulver.

Beredning och appliceringsmetod: Efter kombinering av alla komponenter, späd med avkokning av russin för att bilda en krämig konsistens. Sprid på rena strängar längs tillväxtlinjen, insvept med en skyddande film och handduk. Efter en halvtimme tvättar du kompositionen med vatten.

Mask med olivolja och citron

Resultat: en mild blekning av hår med olivolja bevarar krullarnas struktur. För att undvika skada är det nödvändigt att testa kompositionen på en separat plats.

ingredienser:

 • 15 ml olivolja;
 • 8 ml citronsaft;
 • 1 gr. kanel.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera citrusjuice med krydda och olja. Applicera på torra strängar med en pensel, linda med folie. Efter två timmar, tvätta av och applicera en stabiliserande balsam. För att lätta håret över hela området kan du öka volymen i två - fyra gånger.

Video: Olivmask för glans och silke med honung och äggula

Mask med olivolja och salt

Resultat: maskskruven aktiverar tillväxt, lindrar mjäll och seborré. Den optimala metoden för applicering gör det möjligt att skydda mot hårskador.

ingredienser:

 • 10 ml oraffinerad olivolja;
 • 20 gr. salt jodiserat / hav.

Förberedelse och användningsförfarande: finmalt salt kombinerat med fet vegetabilisk olja. Gnid in i rötterna i sju minuter, ta sedan bort kompositionen med en rengöringsmedel.

Mask med olivolja och brandy

Resultat: stärker, ger krullarna styrkan och elasticiteten hos natten närande masken.

ingredienser:

 • 10 ml kallpressad olivolja;
 • 15 ml cognac;
 • 3 äggulor.

Förberedelse och appliceringsmetod: Tillsätt vakteloljor och magiolja i varm alkohol. Pensla på rent hår före sänggåendet, packa in det med en film och lägg den under en stickad hatt. På morgonen skölj noga med ett sulfatfritt schampo.

Mask med olivolja och burkolja

Resultat: förhindrar stark förlust, mättade näringsämnen.

ingredienser:

 • 10 ml olivens första extraktion
 • 5 ml burdock;
 • 15 gr. rågmjöl.

Beredning och appliceringsmetod: Häll mjölet med avkok av burk och tillsätt de övriga komponenterna. Distribuera på rotzonen med massörrörelser. Klä duschdunken, vänta 40 minuter och skölj.

Video: Ta hand om tunt hår med olivolja hemma

Olive Oil Testimonials

Efter färgning med ombra blev spetsarna tråkiga och spröda. Sätt det på kvällen i sin rena form, var torr och väl bevarad.

På vintern uppträdde mjäll, stora flingor stod ut på mörkt hår. Gnidtsalt med olivolja, i en vecka, alla peeling passerade.

I stylinglera läggs fem - sex teskedar av doftande olivolja. Efter att håret kvarstår förblir voluminöst och glänsande.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>Nästa Artikel
Oljigt hår