SKYLLER MED HONNEVATTEN


SKYLLER MED HONNEVATTEN

ingredienser

2 msk. l. naturlig honung, 1 liter vatten.

Metod för beredning och användning

Lös honung i vatten, vars temperatur inte bör överstiga 40-50 ° C. Skölj håret med mottaget näringsvatten eller gnugga blandningen i hårbotten. Honungsvatten hjälper till att stärka hårsäckar och hårväxt.

För att uppnå maximal effekt utförs detta förfarande bäst två gånger i veckan.

Liknande kapitel från andra böcker

Honunggräs mysterium

Myntet av honunggräs I gamla tider, när människor inte visste socker ännu, och Amerika ännu inte upptäcktes av Columbus, använde de guarinska indianerna fantastiskt gräs. Det var nog att lägga till koppen ett par blad av detta gräs, och drycken blev fantastisk

Kapitel 1 Ilya Ilich upptäcker hemligheter av honunggräs

Kapitel 1 Ilya Ilyich upptäcker hemligheter av honunggräs Hur länge eller snart, men tiden kom när jag samlade för att besöka en botaniker och resenär Ilya Ilyich. I slutet av augusti var på gården, och höstens synsätt kände. Och jag kände mig i sjunde himlen. Jag förstod det

Skölj med potatisvatten

Skölj med potatisvatten? Koka 2 medium potatisknölar. Skölj händerna med buljong efter tvättning med tvål. Skaka sedan med en handduk och applicera fettig

Skölj med solrosolja

Skölj med solrosolja? 2 medium potatisknöl? 3 msk. l. Solrosolja Kokta potatisar, häll buljongen i en annan behållare, rör oljan i den. Placera händerna i vätska i 15 minuter, massage dem och applicera fettiga

Sköljning med gurkajuice

Sköljning med gurkajuice? 1 medium gurka? 3 msk. l. Vatten Rist gurkan, pressa saften, häll vatten i den. Rör om. Efter tvätta händerna med tvål och vatten, skölj dem med gurka

Handsköljning Whitening

Sköljning för händerblekning? 1 liten toalettartiklar? 1? koppar varmt vatten? 1 tsk. sockerrör, lösa upp i vatten och infusera i 2 timmar. Tillsätt socker, rör om. Denna lösning hjälper till att bleka huden i händerna efter att ha arbetat i trädgården.

KÖKNING MED JUNIPER BOWL

KÖP MED UNIPLEANTER Ingredienser2 Art. l. löv eller enbärgrenar, 2 msk. l. björkblad, 3 liter vatten. Metod för beredning och appliceringMixade löv eller kvistar av enbär blandad med finhackade torra björkblad. Blanda kokande vatten,

RINSING DRAWN KASTIANIKI

SKÖLJ avkok om Bramble IngredientyListya och rötter kostyaniki.Sposob förberedelse och primeneniyaIzmelchennye Bramble blad och rötter häll kokande vatten, sätta på en långsam eld och koka i vattenbad i 20-30 minuter. Cool och täta buljong efter

SKYLLER MED LEMONJUICE

SKÖLLER MED LEMONJUICE Ingredienser1 Art. l. citronsaft, 1 liter vatten. Metod för beredning och användning Häll citronsaft i vatten. Detta vatten kan sköljas med surgjort vatten för att förhindra håravfall, stärka och stimulera hår.

SKYLLER MED BRÄNDSKONDITION

SKYDD PÅ BRÄNDSKONSENSION Ingredienser2 g mumie, 1/2 glas vatten, 1/2 glas destillerat vatten. Lös upp beredningen och använd mamiemetoden i kokt vatten och späd sedan blandningen med destillerat vatten. Framställd vätska

SKYLLER MED APPLE VINEGAR

SKYDD MED APPLE VINEGAR Ingredienser 1/4 kopp äppelcidervinäger, 11/2 kopp vatten. Metod för beredning och användning Lägg äppelcidervinäger till kokt varmt vatten. Skölj håret med ättiksyra. Denna sköljning hjälper dig att göra håret starkt, glänsande

SKYLLER MED AVFALLET AV MHA KUKUSHKIN LEN

SKYDD MED AVFALLET AV MOSS KUKUSHKIN LEN Ingredients2 Art. l. moss kukushkin lin, 1 glas vatten. Metod för beredning och användning Häll kokande vatten på mosgräs kukushkin lin och koka i ett vattenbad med låg värme i 5-10 minuter. Ta bort buljong från värme, svalna till

Potatis i ättika-honungsblandning

Hårspolning

Sköljning av hår - Skölj håret med en blandning av 250 ml varmt vatten och 1/4 kopp äppelcidervinäger efter tvätt. På grund av detta blir håret mjukt, glänsande. Färgen blir intensiv, de blir enklare att kamma. Bäst att skölja håret

Indiskt honungsvatten recept för ögonsjukdomar

Indiskt honungsvatten recept för ögonsjukdomar Späd 2 tsk. honung i 1/2 liter vatten och koka blandningen i ett par minuter (inte längre behövs). Då coolt. Detta honungsvatten kan föras in i ögonen med 1-2 droppar eller användas för lotioner som rekommenderas

Honungshår

För skönhet används den här produkten från hoary antiquity, eftersom den gör huden mjuk och vacker, och fortfarande glänsande och mjukt hår.

Honung för hår: fördelar och kemisk sammansättning

Det sägs att den kemiska sammansättningen av honung är nära blodplasmakompositionen. Det finns faktiskt cirka 400 ämnen som gör det användbart, doftande och gott. Här finns vitaminer, hormoner och sockerarter, men grunden för produkten är fruktos, glukos och sackaros, liksom dextrin.

Hur honung påverkar håret

Vilken honung är användbar för håret i första hand är att den stärker dem och gör dem mjuka. Även denna produkt läker hårbotten hjälper till att bli av med mjäll och gör håret tjockt och glänsande. Denna produkt är användbar för torrt hår och torr hårbotten, samt för restaurering efter färgning och krökning. Dessutom kan det lite ljusa.

Hur man ansöker det

Honung för masker används både i ren form och med tillägg av en mängd olika produkter. Så är äggulan och honungshår en riktig botemedel: den här masken stärker och gör trådarna lydiga. Du kan också lägga till olja, vitlök, lök och mycket mer.

Hur applicerar ren honung till rötterna och håret?

Detta är det enklaste sättet att använda en användbar produkt. Det appliceras på att rengöra håret och gnidas i hårbotten och värms sedan. Håll huvudet från 30 minuter till en timme. Om så önskas kan du lägga till eterisk olja. Det viktigaste att honung var naturlig. Och om du gnuggar den i rötterna, så kan du stoppa även ett starkt "bladfall" på huvudet. Därefter måste du också lämna produkten i en timme och tvätta den av. Om du lämnar honungen för natten, kommer det att lätta krullarna och göra dem glänsande.

Det finns ett annat ovanligt sätt att använda honung för split hår. Lös det i vatten och skölj hårtips i honungsvatten omedelbart efter tvätt.

Honung och kanel för hår

Det är inte bara en mask, men också ett ljussmedel. Naturligtvis blir platina blondin efter en mask inte, men en skugga ljusare krullning kommer att. För att förbereda masken behöver du 100 gram honung och ett pack kanel. Vi smälter honung, häll i kanel, blanda väl, sätt på alla trådar och isolera. För att få en ljuseffekt måste du gå och lägga dig i denna mask för att sova och tvätta bara på morgonen. Detta skiljer sig från andra sätt att förtydliga genom att det bara ger håret nytta.

Lök och honung för hår

Det här verktyget hjälper till med starkt skallighet, och för restaurering av håret och för glans. Liten lök (eller vitlök), slipa i en mixer och tillsätt honung. På 4 delar lök behövs en del honung. Masken gnids i rötterna och varar ungefär en timme. Om håret är för torrt kan du lägga till olja, och du kan till och med solros. För att avlägsna lukten, skölj håret med vatten med senap, eterisk olja eller ättika.

Med en stark förlust kan sättet vara följande recept:

 1. Honung (matsked);
 2. Vodka eller brandy (en halv tesked);
 3. Lökjuice (tesked);
 4. Yoghurt (en matsked, kefir är också lämplig).

Applicera på huvudet och håll från en halvtimme till 60 minuter.

Honung och olivolja för hår

Detta är ett bra botemedel mot mjäll och torrt hår. Det räcker att blanda ingredienserna i proportionerna 1: 1 och hålla huvudet i en tredjedel av en timme. Tvätta av med välbekant schampo.

 • Från mjäll sparar en blandning av honung, brandy och olivolja i lika stora proportioner. Applicera i 30 minuter och skölj med varmt vatten.
 • För förstärkning och behandling kan du göra maskokka från senap, honung, olivolja och äggulor. Blanda allt bra och ansöka om en timme. Tvätta av med varmt vatten.

Honung och ägg för hår

Äggula innehåller inte mindre vitaminer än honung. Det viktigaste är inte att tvätta bort sådana masker med för varmt vatten, annars kommer proteinet att kollapsa.

* Ägget kan blandas med konjak, citronsaft, aloe och oljor. Håll närande maskor i ungefär en timme.

* En blandning av honung, jojoba, mumiyo, äggula och propolis extrakt kommer att rädda dig från håravfall. Håll ca 40 minuter. Detta är ett botemedel mot fet hår.

* Om du blandar honung med kardolja, brandy och äggula, får du en bra tonic. Håll det upp till 40 minuter och tvätta av med ljummet vatten.

Andra recept

* För att stärka hårstrukturen och bli av med mjäll kan du förbereda en växtbaserad mask. Den innehåller:

 • calendula
 • nässla
 • kamomill
 • Propolis (en halv tesked)
 • Jojobaolja
 • Honung (tesked).

På en tesked örter häll kokande vatten (100 ml.), Insistera och tillsätt resten av ingredienserna. Rört väl och appliceras på huvudet i en halvtimme. Tvätta av utan schampo.

 1. För delade ändar lämplig botemedel gjord av mandelolja, äppelcidervinäger och naturligtvis honung. Håll i en halvtimme och tvätta av med varmt vatten.
 2. Om håret är för torrt, kommer en blandning av ricinolja, honung och aloe juice att göra.
 3. Senapsmask kommer att lägga till glans och tjockare lockar. En sked torr senap blandad med smör, honung, kefir och äggula. Förvara från en halvtimme till 45 minuter.
 4. För glans blandas honung (50 g) med citronsaft (125 ml) och hålls i 10 minuter. Du kan göra ett par gånger upp till tre gånger i veckan.

Sköljning av hår hemma: Hur man gör krullar skina efter varje shampooing

Kvinnor som försöker omsorgsfullt och kompetent bryr sig om sitt hår, lägger stor vikt vid valet av schampon och masker, som bestämmer hälsan och skönheten hos curls. Men de glömmer oftast en så viktig aspekt av vården av strängarna, som sköljer håret efter schamponering.

30% av alla kvinnor reducerar denna procedur för att skölja dem under rinnande rinnande vatten, ytterligare 55% föredrar butiksbalsam sköljning, och endast de övriga 15% använder naturliga produkter som är förberedda av sig själva.

Hemsköljning har flera fördelar jämfört med butiksbalmer, vars verksamhet är kortlivad och uppfyller inte alltid förväntningarna. Om du lär dig att skölja trådarna med örtdekok, kan vattenlösningar av citron, ättika eller honung, hälsa och skönhet glädja dig när som helst på året, och du behöver inte spendera pengar på dyra märkesvaror.

Sköljfunktion

Huvuduppgifterna för de inköpta balsamerna av balsam reduceras för att få in en yttre glans av håret: för att göra det lättare att kamma efter att ha tvättat, inte för att elektrifiera, att se jämna ut. Men vi vet alla att effekten efter sådana rättsmedel inte varar länge: inte mer än en dag. Ja, och det är inte alltid möjligt att uppnå önskat resultat: efter enskilda sköljningar verkar locken vara täckt av en oljig, fet film som är otrevlig för beröringen och förstör utseendet på hela frisyren. Om hårsköljningen bereddes på grundval av folkmedicinska åtgärder sker detta inte. Med korrekt tillämpning har den en fantastisk effekt på lockar:

 • flush shampoo;
 • mjuknar hårdverkan av vatten;
 • avlägsnar plack av kalcium, andra skadliga salter, omslutande hår efter tvätt;
 • återställer det yttre skiktets jämnhet, utjämnar nagelbandet och ger elasticitet mot håret;
 • underlättar styling, kamning
 • har en konditioneringseffekt;
 • närmar sig folliklarna med fördelaktiga ämnen;
 • sänker statisk elektricitet till noll;
 • ger extra färg, nyans;
 • normaliserar fettproduktionen genom körtlarna;
 • återställer surheten i hårbotten
 • stärker rötterna, förhindrar deras intensiva förluster
 • läker skadade områden (platser av nedskärningar och raster);
 • lindrar obehaglig klåda med olika former av seborré och mjäll
 • ger sken, volym, styrka.

Nästan varje hemlagad hårsköljning som kan tillverkas av vanliga produkter eller örter har en så komplicerad effekt. I motsats till förrådsmaterial kommer de inte att innehålla alla typer av parfymkompositioner och oförståliga kemiska formler.

Skönhet uppnås endast genom hälsa, och inte genom att påpeka en yttre glans. Att känna dig själv en så kraftfull effekt av hushållssköljningar måste du kunna tillämpa dem.

Instruktioner för sköljning av hår

Det är väldigt viktigt att lära sig hur man ska skölja hemmet ordentligt för att uppnå önskat resultat. För att göra detta måste du veta några små kvinnliga tricks och följa ett antal regler som utgör en viss instruktion för att skölja hår hemma.

 1. Sköljning ska ta tre gånger mer tid och ansträngning än att tvätta sitt hår.
 2. Detta bör göras med mycket rinnande vatten utan några extra komponenter. Många rekommenderar att du gör det med kallt vatten eller vid rumstemperatur, men i det här fallet finns risk för att du blir sjuk, eftersom huvudet kommer att vara under påverkan av låga temperaturer under ganska lång tid. Gör därför sköljvattnet något varmt för att göra det bekvämt, men inte varmt och inte kallt.
 3. Vi behöver rinnande vatten, men det är bättre om det filtreras för att på något sätt minska mängden skadliga ämnen i den.
 4. Det största ansvaret ligger vid den sista sköljningen, för vilken du behöver förbereda ett liter eller till och med två separata, inte längre löpande, ljummet vatten. Den ska vara 100% mineral (utan gas), förutbestämd eller filtrerad.
 5. Det lägger till den aktiva ingrediensen i enlighet med receptet (avkok av örter, vinäger, citronsaft, eteriska oljor, honung).
 6. Håret sänks i bassängen med den beredda lösningen och sköljes försiktigt i den i 1-2 minuter.
 7. Sedan hälls detta verktyg på huvudet.
 8. Strängarna är bara lite vriden ut med försiktiga rörelser.
 9. Våt dem (men inte gnugga!) Med en bomullsduk, som absorberar fuktbrunn. Eliminera användningen av en frottéhandduk och vrid strängarna.
 10. Efter sådan sköljning kommer användningen av en hårtork att torka förstöra håret och reducera alla användbara egenskaper hos proceduren till noll. Du måste vara tålmodig och vänta tills strängarna torkar ut sig själva. Om situationen är katastrofal (du måste snabbt torka huvudet), sätt torken i minst det mest godartade läget och använd inte het luft för detta.
 11. Det är också omöjligt att kamma våta lockar: först efter att de har torkat helt. Du måste börja från tipsen, sedan flytta till mitten och först kamma sedan strängarna från topp till spets från topp till botten. För den första kammaren välj en kamma från naturmaterial med sällsynta tänder.
 12. Det behöver inte appliceras någon balsam eller ytterligare hårprodukter efter det.
 13. Sköljningsfrekvensen - efter varje tvätt, förutsatt att detta inte händer varje dag. Det bästa alternativet är två gånger i veckan.
 14. Behandlingsförloppet med ett recept är ungefär en månad, varefter det rekommenderas att ändra hushållens sköljning.

Hur man utför den här proceduren hemma korrekt, vet du nu. Det återstår att bestämma frågan om hur man sköljer håret: vilket recept att välja enligt typen av sina lockar, för att dra största möjliga nytta för dem. Det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Först, i nästan varje recept på hemlagad balsam, indikeras för vilken typ av bönor det är mest effektivt, och för vilket det är helt oönskat. För det andra, i praktiken kan du prova många recept och välja dem själv, vars resultat du är 100% nöjd med.

Brunetter och blondiner: recept för hemlagad hårljus i flera toner.

Om alla hemligheter av hemhårdvård med eteriska oljor: https://beautiface.net/uhod/za-volosami/efirnye-masla.html

Recept för hemlagat hår sköljs

För hushållssköljning används håret i första hand buljonger av örter som har stor effekt på hårbotten och hårets inre struktur. Vinäger, citron, honung, eteriska oljor är också användbara, men inte så mycket. Därför, om du bestämmer frågan om vilka recept som ska föredra, kommer dekoktioner av örter här att vara bortom alla tävlingar. Försök att följa alla doser så noggrant som möjligt, eftersom någon ingrediens i hushållssköljare kan orsaka allergisk reaktion och komplicera hårvård med obehagliga biverkningar.

Experter rekommenderar att man sköljer håret med nätbrunetter och brunhårda kvinnor, eftersom avkok kan ge en oönskad nyans av gula till blonda krullar. Men när intensiva strängar faller ut i hela strimlar, när hårets inre hälsa är viktigare än yttre glans, är sköljning med nettle-trichologer ordinerad till absolut alla utan undantag, trots den ursprungliga hårfärgen. En matsked torr eller nyhackad nässla häll ett glas kokande vatten, sätt på antingen en långsam eld eller i ett vattenbad i 15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt köttbensinflaska går till en liter vatten för sköljning.

 • kamomill

Blonda skönheter sköljs bäst med kamomillhår, vilket ger dem sken och glans. Men man borde inte förvänta sig mirakel från denna medicinska växt: effekten av yellowness, som många blondiner lider av, efter att ha sköljt håret med kamille kommer inte att gå bort och kan bara intensifiera. Men många andra problem kommer att lösas: mjäll, kliande hårbotten, splittrade ändar och gallring av strängarna. En matsked torr eller nyhackad kamomillapotek (andra sorter fungerar inte) Häll ett glas kokande vatten, sätt på en långsam eld eller i ett vattenbad i 10-15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt kamillebuljong går till en liter sköljvatten.

Hem sköljning hår med ättika är mycket vanligt och älskad av många ägare av fettigt hår. Faktum är att det blir en riktig frälsning för dem, eftersom ättika helt tar bort överskottet av subkutant fett från krullytans yta och reglerar arbetet i de subkutana körtlarna. Men här måste du också veta några hemligheter om hur man sköljer håret med ättika för att inte skada dem. Den viktigaste nyansen gäller torra och skadade trådar, som inte kan sköljas på detta sätt: ättika kan brinna dem. Förbered sköljningen enligt följande. Häll 50 ml äppelcidervinäger försiktigt i en liter vatten för sköljning. För att undvika obehaglig lukt av ättika på håret, lägg till några droppar av någon essentiell olja lämplig för din typ av lockar.

En mer mild analog av den tidigare sköljningen är citronsaft, vilket ger håret en fantastisk glans, vilket gör dem smidiga, släta och silkeiga. Höga koncentrationer kan också skada torra och skadade (splittrade, spröda) strängar. Därför rekommenderar experter att skölja med citronsaft till ägare av fet och normalt hår. Krama det behöver hemma. Använd 100 ml koncentrerad citronsaft per liter sköljvatten.

De mest oskyldiga och snabba sköljningarna är de som innehåller eteriska oljor. De kan göras på några sekunder, de kommer att ge ditt hår en trevlig arom, med regelbunden användning kommer att bidra till att förbättra hårets tillstånd. Men aromaterapi är en subtil konst som behöver förstås och förstås. Om du lägger till eter, avsedda för fett, till din hemlagad sköljning för dina torra strängar, kommer du att förvärra sitt tillstånd och du kommer bli besviken. Lägg därför bara eteriska oljor i enlighet med hårets typ.

1. För torr: palmarosa, ylang-ylang, mandarin, rökelse, apelsin, sandelträ, kamomill, rosenträ, lavendel, patchouli, myrra.

2. För fett: salvia, citron, citronella, tea tree, bergamot, citronmelé, pelargon, cederträ, mint, cypress, tall, kayaput, eukalyptus, enbär, ingefära, kryddnejlika, verbena.

3. För normal: rosmarin, calamus, rosa och te träd, verbena, petitgrain, cederträ, koriander, beat, ylang-ylang, cypress, rökelse, tall, mint.

En av de mest användbara terapeutiska sköljningarna är honung, men väldigt få människor använder den, av rädsla för en söt beläggning som kan förbli på håret efter en sådan lösning. Absolut obefogad rädsla, eftersom sockerkoncentrationen är minimal och allt är absorberad i hårbotten, inuti håret själv, och inte sätter sig på ytan. 150 ml naturlig, färsk honungs smält i ett vattenbad till ett mycket flytande tillstånd, häll det i en liter vatten förberedd för sköljning, blanda noggrant.

Nu har du inga problem med hur du sköljer ditt hår hemma.

Detta hjälper dig att förstå hur viktigt det här förfarandet är i allmänhet hårvård. Ansvarigt måste du närma dig inte bara valet av schampo eller mask, men också skölja - också.

Mitt hår älskling

De som följer den "gröna" livsstilen, föredrar jag att bara använda naturliga produkter, utan droppe kemi. Nu finns det en ny hobby för sådana naturliga fans - att tvätta håret med honung.

Vi försöker tvätta håret med honung

Kvinnor som har provat den här metoden hävdar att hårets tillstånd har förändrats till det bättre och det är inte bara deras utseende utan också deras styrka, det vill säga de har blivit mindre frekventa (förresten rekommenderar vi att läsa om orsakerna till håravfall hos kvinnor). Hur går det att tvätta håret med naturlig honung?

Receptet för beredning av honungsblandning för att tvätta huvudet:

Till en början behöver du en ren behållare, inte varmt vatten och lite naturlig honung, det spelar ingen roll: bukvete eller blomma - något. Det är mycket viktigt att honungen är frisk, om honungen redan har värmebehandlats eller lagrats för länge, så kommer det inte att vara någon fördel för håret från det.

Det är nödvändigt att blanda i en förberedd behållare 1 msk honung med 200 ml vatten (ofullständigt glas). Vänta tills honungen är upplöst, rör honungsvattnet så att kompositionen blir homogen och det är det - shampoo är klart.

Sätt att tvätta håret med honung:

Applicera honungsmixen i håret närmare rötterna, massage försiktigt i 1 minut, skölj sedan med varmt vatten. Med långt hår applicera en honungsblandning över hela längden av håret och lätta gnidningsrörelser går genom håret. Kanske i det här fallet behöver du mer älskling. Efter att du har tvättat honungsblandningen från håret, låt dem torka naturligt. Använd inte en hårtork och för att förhindra att vatten släcker, torka lätt håret med en handduk.

Vanligtvis, efter det första förfarandet för att tvätta håret med honung blir de mjukare och mer lydiga. Och kanske kommer du inte att känna samma effekt av friskhet, som efter ett vanligt schampo, men ditt hår kommer fortfarande att rengöras och det kommer inte att bli något fett på dem. Glöm inte att det finns andra masker för hår från honung, som vi också rekommenderar att du försöker.

Älskling är ditt nya schampo

"No-poo" -rörelsen (utan schampo) blir populär från tid till annan men intresset minskar så fort det visar sig att hemlagad schampo inte kan ge oss det resultat vi räknar med. Till exempel var det också tanken på att tvätta håret med läsk eller balsam. Vi försökte, men det visade sig att läsken torkar håret och hårbotten och ändrar balansen av fett, och luftkonditioneringsapparaterna tyckte inte om att de är tyngre och dåligt tvättade.

Därför är det ganska logiskt att en ny idé har dykt upp - det här är en honungsschampo.

För att börja följa metoden att tvätta med honungschampo behöver du lite: ekologisk honung, vatten och en ren behållare. Blanda 1 msk honung med ett ofullständigt glas varmt vatten. Honung kommer att lösas, kompositionen blir homogen, och ditt nya schampo är klart.

OBS: Använd endast färsk honung, om honung har genomgått någon form av behandling - det kommer inte att användas för håret.

Behandla håret så nära som möjligt till rötterna, massage försiktigt i 1 minut och skölj sedan med vatten. Tvätta håret med honung och låt det torka naturligt utan att använda en hårtork eller styling verktyg.

Du kommer omedelbart att känna att ditt hår har blivit mjuk, felfri. Efter den första tvätten har du inte samma förnimmelser som efter tvätt med skummande schampo från affären. Men fett kommer inte, oroa dig inte. Du kommer säkert att njuta av inte bara de första resultaten, utan även proceduren själv, eftersom badrummet kommer att fyllas med ljus naturlig arom, och om några droppar sjampo faller i munnen, kommer det att lägga till trevliga känslor.

Praktiska råd om du bestämmer dig för att tvätta håret med honung

- En behållare (honung + ett halvt glas vatten) räcker för 1 eller 2 tvättar, beroende på hårets tjocklek och längd. Den resulterande kompositionen bör lagras inte längre än 1-2 veckor.

- Efter 2 eller 3 tvättar, skölj med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

- Tvätta håret med honung som vanligt, varannan dag, inte mer.

- I mellanrummen mellan att tvätta håret, använd torr schampo för att ta bort talg och fett om det behövs.

Din nya älsklingsstrategi

Honungspolning bedrivs bäst minst en månad utan paus för att se resultaten. Det här kanske inte är så enkelt, för att du vill uppleva de vanliga känslorna av rent, knirkigt hår och skummande schampo. Man kan bara önska dig uthållighet, eller åtminstone nyfikenhet, om du vill se bra resultat.

Förutom råd om torr schampo finns det ett annat viktigt tillägg. Håret behöver fuktgivande och toning. Och därför, en gång i veckan kan du lägga till några droppar lavendel eterisk olja, tea tree eller vitamin E i olja till honungschampo.

Efter att "smekmånaden" löper ut, kan du uppskatta de fördelar som det nya hemmet har gett ditt hår. Blondiner kommer att se en ljus honungsfärg, brunetter kommer också att kunna känna trenden koppar. Men det här är inte det främsta målet som vi strävar efter. Din huvudsakliga stolthet kommer att vara hälsosamt, fuktigt och glänsande hår.

Älskling - inte bara schampo

Den resulterande honungsblandningen (honung + vatten) kan enkelt omvandlas till andra hårprodukter:

- Tillsätt olivolja och gör en tillgänglig balsammask,

- Om du inte lägger till vatten till honungen, men bara olivolja, så kan du få en nyans för blondiner. Det kommer säkert att ta en annan sommar och sol. Applicera honung-oljeblandning i håret och gå ut i den öppna solen. Efter 1 timme, återvänd till badrummet och tvätta av kompositionen.

- Lägg en vattenhaltig lösning av honung till din favorit shampoo och tvätta håret som vanligt. Det visar sig vara en lättare version av det nya verktyget, vilket hjälper till att smidigt flytta till en ren tvätt av honungshår.

Tillverkare älskar älskling också

Moderna köpta hårprodukter med honung är populära och olika. Det finns en hel serie honung eller enskilda bästsäljare. Honung som en vårdande, fuktgivande och naturlig konserveringsmedel används i både budgetprodukter och produkter på hög nivå. Och om du har varumärken som du litar på kan du använda deras versioner av honungsschampo. De mest framträdande exemplen är honungshampo från Garnier, L'Oreal, Lush, The Body Shop, Herbal Essence, Palmolive.

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • Gemenskapsregler (1)
 • SOAP (2335)
 • FACE CARE (811)
 • Kroppsvård (681)
 • BALMS (460)
 • OLJOR (401)
 • Behovet att veta (372)
 • FÖR HÅR (346)
 • Örter (326)
 • BAD, Dusch (303)
 • Hemma (252)
 • DIY ljus (56)
 • MAT FÖR SKOENDE OCH HÄLSA (101)
 • SPIRIT MED EGNA HÅNDER (76)
 • TORKPASTER, POWDERS (64)
 • DECORATIVE COSMETICS (49)

-citat

7 SÄRSKILDA REGLER FRÅN ÖSTEN. Regel 1. Kombinera oftast hår: Böj dina fingrar.

Vare sig blad eller fjäder. Jag började experimentet med det. Jag påminner dig om att denna tvål är mig.

Förmodligen skulle någon tro att det här är för mycket för tvål, och det kommer att vara rätt men konstigt nog i golvet.

Experimentera med formuläret) Tvål från grunden Choklad Tja, så att tvålen inte var sk.

Kokade nya vårens näringsmässiga balms för ansiktet: Detaljer här: https://vk.com/9l.

-Tags

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

OM Tvätthuvudet

Du vet, jag bestämde mig för att dela - plötsligt skulle min erfarenhet vara till nytta för någon))

Ofta bor i städer, människor tvingar håret med schampon och köper ytterligare vårdprodukter, färre (och bara kvinnor) tycker att det inte är bra, och ibland tar det ibland förebyggande åtgärder i form av naturliga masker och sköljningar (vanligtvis håroljor och örter för sköljning) och ett mycket litet antal kvinnor och män som bytte till en helt naturlig hårtvätt.

Jag försökte helt byta till naturlig hårtvätt (med lera, kefir, örter, etc.) vid en tidpunkt, och insåg att jag inte kunde leva så här, eller hellre gå så här. Minsta längd är att håret förlorar sin glans, "rättvisa" sprödhet eller elasticitet, volym, jämnhet, fuktighet - i olika fall på olika sätt. Och bara ett bra schampo ger dem en bekant, urbana skönhet, med vilken jag inte skäms över att gå på scenen, eller bara till gatan, till människor. Men de som är intresserade vet vad schampon är. Shampoo är en hårfe, flytande plast! Dessutom förändras min hårfärg ständigt från schampoens kemiska sammansättning, och alltid inte till det bättre (mörkare, bli grön, det gör det bara inte). Från naturliga ingredienser sker det inte, men det finns nackdelar. I allmänhet, när jag kom ut ur situationen:
Genom långa försök att byta till naturliga ingredienser bestämde jag tydligt att mitt blonda hår "kärlek". Och de älskar honung, mjölk, äpple och hallon vinäger, lera, kamomill, havregryn, kamilleolja och cederträ, grapefrukt och ylang ylang. Och med denna uppsättning produkter tvättar jag ofta mitt hår.

Jag gör det här: lägg en sked full av honung i en liten skål

(om håret är torrt, tillsätt 3-5 droppar av någon (oljig) hårolja till honung. Honung är en naturlig emulgeringsmedel, och oljan löses jämnt i den.) och häll en tesked av din schampo på samma ställe - blanda det. Jag vill notera att alla mina vägar sparar din schampo 2 eller flera gånger, så vem tvättar ditt hår två gånger - häll en portion schampo i skålen. Återstående ingredienser - ta med dig till din vanliga mängd. Skumning blir bättre än tidigare, oroa dig inte. Allt blandat upp. Du kan tvätta håret. Honung väcker mycket hår och hårbotten, lindrar mjäll, ger volym och glans, torkar lite

Men det viktigaste är att du inte behöver koka, koka eller ånga någonting - alternativet är perfekt för dem som tvätta håret varje dag. Tvätta den med honung! Känslor är supera, i badrummet råder jag dig att hålla "shampoo" på ditt hår lite längre för att bättre påverka dem. Samma blandning med honung kan appliceras på balsam och hårbalsam, på duschgeler, etc. Dessutom kommer allt att vara bra att skumma, även om honungen är 80% och schampo -20%. Och det här är 2 gånger mindre än tomma flaskor med schampo, 2 gånger mindre miljöskador, och 2 gånger fler fördelar för ditt hår och kropp.


Som du förstår, i schamponet odlar jag och andra ingredienser - som mjölk.

Jag tar mycket mer mjölk än honung, ca 150 ml. Och jag lägger till samma mängd schampo - ca. tesked. Vi blandar (försiktigt) - det visar sig mycket GENTLE-emulsion, vilket ger bara silkesskum. Prova det, du kommer att vara glad, som jag är. Mjölken har en mild fuktgivande effekt och en bra balansering, med första användningen. Det ser ut som Dove shampoo, bara en miljon gånger bättre)))) Du kan också späda alla medel med mjölk. Dessutom släcks särskilt skadliga kemiska ingredienser i schampon i mjölk. För barn är en sådan tvätt det bästa alternativet!

(Jag har det hemma), jag använder inte bara för sköljning. (För ingen oro - späd i 1 liter vatten, ett halvt glas hemlagad äppelcidervinäger - och skölj efter tvätt). Jag spänner ibland också lite schampo i en liten mängd ättika - en tsk, på en tsk. Och så min. Det visar sig en stark glans av hår, behaglig uppfriskande äppelom, pomp och mjukhet i håret. Ta bort statisk Fruktsyror är särskilt bra för håret på vintern - det verkar som vitaminer. Äppelcidervinäger har också en utmärkt effekt på ansiktets och kroppens hud, så jag försöker lägga till det där det är möjligt))) Raspberry vinäger (Ja, jag tror någon annan naturlig) Jag använder naturligtvis på samma sätt) Det visar sig vara bra att späda äppelcidervinäger och honung tillsammans, också en bra effekt. Men mjölk med honungsmix, för huden - ja, men för håret - för mycket. Även om du försöker, kanske är det precis vad ditt hår behöver)

Ibland tvättar jag mitt huvud med lera.

Inte bara är det mycket användbart, det viktigaste är hårdets densitet som ler ger! För tunt hår - det bästa alternativet. Jag vill notera att tvätta håret med lera tillsammans med schampo är inte meningsfullt. Lera tvättas bort och har ingen djup terapeutisk effekt. Men om du tvättar utan schampo, är det dåligt sköljt, särskilt från långt hår, och sedan trycks håret, obehagligt för beröringen - tufft och små lerpartiklar kvarstår fortfarande på håret och när de torkas ser de ut som pulver på håret, vilket också är sypyetsya allt annat)))) och leran är väldigt torr. För att förhindra att detta händer, spädde jag bara lera i mjölk och tvättade den med den här lösningen. Och sköljdes sedan med vatten och äppelcidervinäger. Det visade sig bättre, men det var inte möjligt att ta bort alla nackdelar. Jag gjorde emellertid ganska acceptabel typ av hår)) Jag upprepar ofta denna procedur - håret är märkbart starkare.
Mest av allt gillade jag den vita lera, och naturligtvis inget rosa. Resten är inte så stor.

Här är det självklart nödvändigt att förbereda lite i förväg för att tvätta huvudet, och jag gör inte avkroppen varje gång, men när det finns tid och önskan. Jag är inte särskilt orolig eftersom jag vet att mitt hår får all nödvändig näring och skydd (jag tvättar mitt huvud varje dag, med sällsynta undantag). Jag tror att alla vet hur man brygger detta underbara gräs, och hur bra det passar till blonda individer)

Med havregryn är annorlunda)
Den snabbaste och mest praktiska - häll 0,5 liter. kokande vatten 3-4 msk. havregryn flingor. Vänta tills det kyler, spänner och använd det resulterande klibbiga vattnet för att berika håret. Jag suger bara mitt hår i det och försöker hålla det längre. Antingen allting odlas också i denna buljong 1 tsk. schampo - och mitt huvud med detta tvålvatten flera gånger)
Havregryn ger sin egen speciella effekt. Håret efter det är tjockt och glänsande. Och på mitt hår märkte jag att havregryn ger dem en del av en delikat nyans av vitt guld.
Du kan göra en mask ut ur havregryn - allt är som vanligt här, och vem vet vad man ska göra och hur. Det är inte så bekvämt att röra sig med spannmål på huvudet (Därför gör jag lite vatten.
Du kan också skölja huvudet med denna havremjölvodice och skölja inte bort det. Då är volymen mer märkbar, men glansen blir matt.

Oljor för hår.

Bra att använda från tid till annan. Till varje sin egen olja. Det viktigaste är naturligt. Jag kom upp kamille. Det är nästan tjockt, lätt och det luktar gott. Och för all den kända burken kan jag inte tvätta av huvudet länge, ibland måste jag göra det flera dagar i rad. Naturligtvis tyckte jag inte så mycket om det, och jag vägrade det säkert. Jag rekommenderar alla att expandera sina syn på håroljor, och det är bättre att använda olika: nässlaolja, kamomill, rosenkräm, mandel, jojoba, zar är bra för hår. vete, ceder eller cedertom, etc. De är ömma, oljiga, nästan väsentliga. Enligt min mening, för normalt och fettigt hår - det här är den perfekta konsistensen.

När det gäller ägg och kefir.

Med ett ägg slutade jag att tvätta mitt hår, huvudsakligen av etiska skäl. Dessutom ser jag inte från honom en speciell effekt, förutom briljansen. Men många andra produkter, såsom citronsaft eller citrusskal, ger glans. Återigen ger honung en stark glans, och effekten ligger mycket nära ägget, honung är definitivt bättre, det är antiseptiskt och har starka närande egenskaper etc.
Kefir, oddligt nog, passade mig inte, tydligen på grund av individuella särdrag. Jag har fettigt hår från honom. Även om det inte stör många, använder du det när du tvätter håret. Prova det, det kanske passar dig. Naturligtvis använder jag många fler hårprodukter, eller hellre försöker jag dem, till exempel propolis, olika tinkturer, oljor, fruktpuré etc. Kanske senare lägger jag till något som också glädjer.
Jag hoppas att efter att ha läst min anteckning kommer alla som inte tvingade sig att ta hand om sitt hår med hjälp av naturliga produkter nu att börja göra det lätt :) Nå vill jag helt och hållet överge schampon och andra kemikalier. Vad och allt jag önskar. Och ändå - en smidig övergång :))

Mer information och svar på frågor finns här

Honungsmask för behandling och restaurering av hår

Våra lås lider av ogynnsam ekologi och stress, men honungsmask för hår och andra sätt för folkterapi kan bli en trollstav. Biverkningar är inte begränsade till dålig luft och obehagliga situationer. Hans bidrag till försämringen av håret gör:

 • inre sjukdomar;
 • obalanserad näring: det finns få vitaminer och mikrodelar i mat;
 • otillräcklig vila: kort sömnslängd, senare somna
 • externa biverkningar: frekvent färgning, långvarig exponering för solen.

Håret kan återspegla kroppens inre tillstånd. När utseendet försämras är det nödvändigt att genomgå en undersökning för att säkerställa att det inte finns några interna problem. Om dålig vård är att skylla, är staten korrigerad av våra egna insatser - du måste spendera lite mer tid åt dig själv. Effektiva masker hjälper till med detta genom att använda produkter som finns i kylskåp eller säljs i närmaste butik.

Principen att använda folkmedicin för hår hemma är att ta korta pauser mellan behandlingarna. Fermenterade mjölkprodukter, citron- och fruktjuicer, råa ägg, vassle, örtdekok, essentiella oliver och ricinoljor, senapspulver är fördelaktiga. Ofta används cognac, kanel och honung som en hälsoprocess:

 • Kanel stimulerar tillväxt och förhindrar håravfall, och med regelbunden användning det ljusar lite hår,
 • honung har en mjukgörande effekt, arbetet i talgkörtlarna i hårbotten normaliseras;
 • Cognac stärker rötterna och ger en naturlig glans, stimulerar glödlamporna, lindrar hårbotten från alltför mycket fett.

Kanel honung masker

Om det finns ett ägg i den använda masken ska blandningen inte vara varmare än kroppstemperaturen - ägget kan koagulera.

Av samma skäl tvättas sådana masker av med kallt vatten, så att ägget inte krullar rakt på håret - det blir problematiskt att tvätta det i ett sådant fall.

Honung för användning i masker uppvärms något i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn så att den blir vätska, men det bör noteras att vid värmning över 40 grader är dess användbara egenskaper förlorade.

 • Foder hår med en blandning av honung, kanel och kokosnötolja, taget i ett förhållande av 1: 1: 3 och ett par droppar apelsinolja. Alla blanda, applicera och lämna i en halvtimme, väl inslagna.
 • Mask för hår med honung och kanel, som används för att minska tillväxten, bereds av ett ägg, 2 msk. l. honung och tagit 1 msk. l. kanelpulver och burdockolja. Honungen smälts i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, olja och kanel tillsättes, blandningen knådas väl, sedan tillsättes ett något slagen ägg och blandas väl igen. Kompositionen appliceras på huvudet, gnids in i huden, täckt med polyeten och inslaget med en handduk. En timme senare, tvätta av.
 • Fatness reglerar masken, baserat på 2 msk. l. smält honung. Tillsätt äggula, 1 tsk. jojobaolja och kanel. Ansök om en halvtimme. Volymen är avsedd för kort hårklippning. Om håret är långt ökar antalet ingredienser.
 • Nedfallet stoppar masken från lika delar av honung, olivolja och kanel med tillsats av 3-5 droppar av en oljelösning av vitamin E. Applicera i en halvtimme, tvätta av med varmt vatten och neutralt schampo.
 • Om kompositionen med kanel är planerad att användas för att klargöra, måste du först tvätta håret och torka lite. Blanda i en glasrätt en halv kopp honung, 3 msk. l. Kanel och ett glas hårbalsam. Allt är väl blandat, kompositionen appliceras noggrant på strängarna från rot till spets, inte gnids in i huden. Wrap huvudet i en halvtimme, ta sedan bort värmande turban, men masken ska förbli på håret i ytterligare 3-4 timmar. Sedan tvättas håret väl och sköljs med infusion av farmaceutisk kamille.

Honung och konjak för hår

Cognac innehåller tanniner och andra användbara föreningar. Du bör inte medvetet tillämpa någon komposition med brandy, ingredienserna finns tillgängliga - alkohol kan torka ut din hud och hår. Med torrt hår bör volymen av brandy vara mindre än volymen av fettinnehållande ingredienser (olja, kefir, ägg).

Alla blandningar värms upp och appliceras på rent och torkat hår. Tvätta av med varmt vatten, shampoo används bara om det finns olja i kompositionen. Buljonger med kamille eller ekbark är lämpliga för slutsköljning.

 • Hårmask med brandy och honung, taget i förhållande 3: 1, stärker, närmar och förbättrar glans. Cognac läggs till smält honung och blandas grundligt. Masken appliceras på rötterna och kammas genom håret. Wrap huvudet i en halvtimme, skölj sedan med schampo och skölj med avkok av kullrot.
 • För alltför torrt och sprött hår görs en komprimering från lika stora mängder citronsaft, honung, brandy och castor eller burdock olja. Allt blandas med smält honung, gnidas i hårbotten och på toppen i 20 minuter täckt med polyeten och en handduk.
 • Foderkompositionen är tillverkad från tagen på 1 tsk. honung, brandy och henna. Tillsätt 1 msk. l. oljor (burdock, olivolja, ricinus) och äggula. Ingredienser blanda väl, applicera på huvudet i 40 minuter.

Honung sköljer

Fläktar av honungskompositioner kan göra inte bara masker, men betyder också med honung för sköljning efter tvättning, med hjälp av dem för att stärka:

 • Stam 30 g farmaceutisk kamille med ett halvt glas kokande vatten, lämna i en timme, dränera, tillsätt en sked full av honung. Att använda på fuktigt hår, torka av strukturen om en halvtimme.
 • Skölj håret efter tvätt med en lösning av 1 msk. l. honung och 2 glas varmt vatten, massage noga i hårbotten. Lämna i en halvtimme.

Dessa naturliga lösningar ger en snabb effekt. De används ett par gånger i veckan tills håret återställs.

Hur man sköljer håret efter tvättning: hemlagad, folkrecept

Ju bättre att skölja ditt hår hemma?

Hur man sköljer håret efter tvätt för att stärka eller att lysa? Tänk på de grundläggande folkrecepten. Har du någonsin undrat varför våra mormor i alla bilder har vackert tjockt hår, och i vår modernitet har varje andra tjej problem med torrhet, blekning och sprött hår?

Hemlagad hår skölj recept

Kanske ligger hela hemligheten i hemmet skönhetsprodukter? Det är ganska svårt att förbereda schampon hemma, men att förbereda en sköljning för dig själv, vilket kommer att förbättra hårets kvalitet - alls inte.

Hur man förbereder ett hår skölj hemma?

För att förbereda ett hår skölj hemma, det finns inget behov av att sluta medicinska institutet, allt är mycket enklare än det verkar. Oftast är det bara infusioner av örter eller andra naturliga ingredienser, i sällsynta fall är det nödvändigt att koka balsam i högst 30 minuter.

När ska man applicera hårsköljet berett enligt populära recept?

Applicera hemlagad sköljning ska vara varje gång du tvätta huvudet, om du inte har tid att förbereda infusionen, försök att applicera den varje vecka. När du använder mindre effekt på programmet kommer det inte att.

Hur länge sköljer du ditt hår med hushållssköljningar?

Skölj håret med naturliga sköljningar behöver minst 2-3 månader. Till skillnad från kemiska balm, som har en omedelbar effekt - till nästa tvätt, ackumuleras naturligt i hårstrukturen, för vilken de behöver en viss tid.

Hur man ansöker hemlagad sköljning?

Balsam från naturliga komponenter appliceras på håret som tvättas efter schampo. Det är bättre att inte tvätta bort, så komponenterna kommer att fungera positivt på ditt hår tills nästa hårtvätt.

Hemlagad sköljning "för den lata"

Om du betraktar dig själv den snyggaste tjejen i världen, eller om du helt enkelt inte har tid att förbereda speciella formuleringar för hår, är det första sättet för dig. Efter varje shampooing sköljer du bara ditt hår med kallt vatten, om du är rädd för härdning, häll inte vatten på rötterna, skölj bara tipsen, så uppfriskar dina lockar, stänger hårskalorna och varnar sektionen.

En annan sköljningsmetod:

Eller du kan lägga ett par droppar essentiell olja till din sköljning, förutom att stärka effekten av hårbalsammen själv och beroende på valet av olja kommer det att eliminera problemet i ditt område:

 • för att stimulera hårväxt - enbär eller ylang-ylang;
 • anti-mjäll - citron eller tea tree;
 • mot håravfall - eukalyptus eller mynta
 • med delade ändar, kamomill eller geranium.

Skölj sköljning

Det är ingen hemlighet att de flesta schampon består av alkali, vilket ytterligare försvårar hår- och hårtorkarnas tillstånd och rödhårda krullar så illa skadade av den heta luften. Som det är känt, neutraliseras alkali med syra, för att tillsätta glans till hår, späd äppelcidervinäger med samma mängd vatten.

Denna komposition kan endast användas för tjejer med fet och normalt hår.

Skölj för att förbättra den naturliga hårtonen

För din underbara naturliga hårfärg för att gnista ännu vackrare, måste brunetter och brunhåriga kvinnor hälla 2 matskedar svartblått te 0,5 liter. kokande vatten och insisterar i en halvtimme.

Blondiner är lite mer komplicerade: 2 matskedar av farmaceutisk kamomill måste också hällas i 0,5 liter. kokande vatten och laga på den lägsta värmen i 15 minuter. Insistera sedan på ytterligare 15 minuter. Ägare av blont hår kan också använda infusion av grönt te.

Skölj för skadat hår och att göra håret smidigt

All älskad honung är perfekt för håråterställning: Lös 150 ml honung i ett vattenbad och rör noga med en liter kokt vatten.

Skölj för torrt hår

Nettlebaserad sköljning återställer försiktigt torra trådar och eliminerar mjäll. Två eller tre skedar av nässla löv hälls över och insisterade i minst 15 minuter med en liter kokande vatten.

Om du lägger till björkblad och hästslag innan du brygger, kommer effekten att bli ännu mer märkbar.

Balsam receptet för fet hår: så att håret inte blir tjockt

För denna typ av hår är lämpliga produkter som citron och svartbröd lämpliga:

 1. Pound skaftet av en citron häll en halv liter vatten och laga i ett vattenbad i 20-30 minuter
 2. 2-3 skivor svart bröd, smulad, häll 0,5 liter. kokande vatten och insisterar 2-3 timmar.

Skölj för normalt hår: för tillväxt och mot förlust

Även om du inte lider av olika hårproblem, så att de inte kommer att röra dig i framtiden, är det värt att ta hand om dem i förväg. För denna typ av hår lämplig infusion av lavendelblommor och björkblad. En tesked av varje ingrediens måste hällas med en liter kokande vatten och infunderas i 25-30 minuter.

Också ett underbart val är ett avkok av fjälllöv, som exakt är i varje hus: 50 gr. Lavrushki häll en liter vatten och laga mat i 5 minuter. Används i kylda formen


Hushållsavkod för sköljning av hår, utöver de viktigaste målen, hanterar samtidigt följande uppgifter:

 • mjukna mycket hårt rinnande vatten;
 • Tvätta av schamponrester från hår som kan skada håret.
 • gör håret elastiskt, förenkla det efterföljande stylingsproceduren;
 • förhindra elektrifiering av hår
 • reglera arbetet med svettkörtlar;
 • positivt påverka epidermis vattenbalans;
 • mättar lökarna med friska ingredienser;
 • lindra klåda.

Förberedelsen av sköljningar enligt populära recept tar naturligtvis tid, men ingen patenterad balsam kan jämföras med den helande kraften hos naturliga avkodningar!Nästa Artikel
Castorolja i kosmetologi