Örter för sköljning av hår: Användarhemligheter


Vacker frisyr och välskött utseende hjälper till att slutföra den perfekta bilden av vilken kvinna som helst. Tyvärr blir inte alla tjejer belönade med ett elegant hårhår, men det kan korrigeras med olika medel för att ta hand om och stärka håret.

Kvinnor som tilldelas naturligt chic hår bör också stödja detta naturligt förekommande resultat - använd ordentligt utvalda schampon, masker, avkräkningar av örter, etc.

vilka örter kan skölja håret?

I gamla dagar var nästan varje kvinna ägare till långa och tjocka flätor, för att de kände till hemligheterna av korrekt vård och de växter som stimulerar hårväxten.

Det har länge varit känt att de bästa vårdprodukterna kommer att vara användningen av örter, vilka fortfarande är populära och kan användas som sköljningar, omslag och masker. Buljonger och extrakt av örter ingår i naturkosmetik.

Med hjälp av örter kan du stimulera hårväxten, behålla sin skönhet och göra dem friskare. Även en enda applikation är tillräckligt för att märka ett slående resultat som kräver fixering - genomföra flera förfaranden.

Som regel används örter för sköljning, och samlingen av dessa växter väljs individuellt med hänsyn till det specifika problemet.

Topp 10 örter för sköljning av hår

För sköljning med ett brett utbud av medicinska växter. Besöker badet och brygger en ek eller björkskum i kokande vatten, sköljs det avkokade huvudet, vilket säkerställde lätt kamning och glans av håret, med en vedhållande doft av trä.

Oftast, för olika ändamål, använd följande örter:

 • Nässla, stimulerande tillväxt, arbetar mot håravfall, stimulerar blodcirkulationen i hårbotten. Nettle hjälper också att bli av med mjäll.
 • Burdock - hjälper till att stärka håret och stimulerar tillväxten, det rekommenderas för fet hud. Oljan från rötterna till denna växt används för alopeci och skallighet.
 • Rosemary - stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, är effektiv i oljig typ av hårbotten. Regelbunden användning av rosmarin kommer att ge ditt hår en naturlig glans och volym. Det finns funktioner för användning - det rekommenderas att använda innan huvudet tvättas.
 • Coltsfoot rekommenderas för skallighet, ger styrka och glans.
 • Lavendel används för fet hud, hjälper till att lindra klåda och normaliserar hudbalansen. Aromen, som kommer från växten, fungerar positivt och lugnande.
 • Sage - ett hjälpmedel för att bli av med mjäll och ett stimulerande medel för att producera optimal mängd talg. Effektiv vid bekämpning av irritation och bildande av korst i hårbotten.
 • Calendula - ett utmärkt antiinflammatoriskt medel som används för irritation, utslag, hjälper till att mjukna och närma huden.
 • Kamille - förutom alla egenskaper som kalendula har, har kamomill antiseptiska egenskaper. Dess regelbundna användning kommer att lägga till glans, och dess användning rekommenderas för kvinnor med lätt hårtyp, för att ge en gyllene nyans.
 • Basil stimulerar tillväxten och främjar lätt kamning.
 • Björkblad, nämligen deras avkok, hjälper till med håravfall och skallighet, rekommenderas för att bekämpa mjäll. Bladen kombineras perfekt med andra medicinska örter, och kan kombineras med alla växter.

Herbal Sköljning

Det är nödvändigt att kombinera växter med varandra på grundval av det eftersträvade målet, det finns tidstestade recept och avgifter som hjälper till att uppnå målet på kort tid.

Att stärka. För att förbereda ett sådant avkok, är det nödvändigt att blanda rosmarin och kamomill, en matsked och tillsätt en blandning av några laurbladen, späd med en liter vatten och koka på låg värme i 7 - 10 minuter. Tvätta håret med denna produkt 2 till 3 gånger i veckan.

För att bli av med ökad smidighet rekommenderar experter att skölja hårbotten med extrakt av malurt eller ekbark i kombination med lövblad. Förberedelsemetoden liknar den tidigare.

Många kvinnor är intresserade av frågan, vilken typ av avkok av örter att skölja håret för att stimulera deras tillväxt? En utmärkt tillväxtkatalysator kommer att vara björkblad och buljongen framställd av dem med en hastighet av 100 g björkblad fyllda med 400 ml kokande vatten. Detta avkok kan användas inte bara som sköljning, utan gnuggar det också i torr hårbotten.

Från håravfall hjälper kalkfärg, plantain, oregano, salvia och kamille. Dessa örter ska blandas i lika stora proportioner, och skölj huvudet efter att ha tvättat det.

Örsköljning av färgat hår: behåll färgen

Vilken färg var inte naturligt hår, varje kvinna vill betona sin färg och behålla den. Att skölja huvudet med några örter hjälper till att göra färgen mer levande och naturlig. I regel är skillnaderna i träning kardinal endast för blondiner och brunetter.

Blandningar för brunetter:

 • svart te, nässla, rosmarin;
 • salvia, rosmarin;
 • horsetail, nässla och ekbark;
 • lind, starkt te eller kaffe.

Blandningar för blondiner:

 • kamille och citronsaft;
 • kamille, kalendula, vinäger;
 • rabarberrot, citronsaft;
 • humle (koner), häststång och kamille.

Dyra hårvårdsprodukter kan ersättas med gräsavkodningar, det viktigaste är att välja samlingen som löser problemet. Dessutom är de flesta kosmetika baserade på medicinska växter.

iiibeautyiii.ru

På grund av påverkan av vissa faktorer - externt eller internt - behöver vårt hår konstant vård. På frågan om att upprätthålla skönhet och hälsa hos håret är varje kvinna annorlunda: någon för ett elegant hår tillräckligt med schampo, hårbalsam och mask en gång i veckan, och någon tvärtom är tvungen att ständigt hålla sig ajour och leta efter nya produkter ditt hår.

Men oavsett hur hälsosamt håret kan vara, kommer extra omsorg, särskilt sköljning av hår med avkok eller infusion av örter, aldrig att vara över.

De användbara avkoken och örtinfusioner för hår

Örter och infusioner av örter är beredda från medicinalväxter, så du kan vara säker på deras naturlighet och användbarhet.

Buljonger och växtbaserade infusioner används vanligtvis för att skölja håret efter tvätt. Med hjälp av sådana avkok (infusioner) kan du:

 • stärka hårsäckar och bekämpa därför håravfall
 • förbättra hårstrukturen;
 • kämpa torr eller oljig hårbotten och håret;
 • förbättra utseendet på håret.

Dessutom är örtte och växtbaserade infusioner beredda helt enkelt och kräver inte stora ekonomiska utgifter - i alla apotek säljs medicinalväxter för varje smak till överkomliga priser.

Avkok och infusion av örter: hur man lagar mat

Avkok av örter skiljer sig från infusionsmetoden för matlagning.

För att förbereda avkoket, häll den medicinska växten eller gräsuppsamlingen vid rumstemperatur och koka i 30-40 minuter på lågt värme- eller vattenbad. Efter det är det nödvändigt att spänna buljongen och kyla. Ingredienser för buljongen tas i ett förhållande av 1: 5 eller 1:10, dvs per 10 g råmaterial 50 eller 100 ml vatten (i detta fall talar vi om förberedelse av avkok för extern användning). Förresten, för att förbereda avkok, kan du använda fasta delar av växter: bark, frön, rot, etc.

För att förbereda infusionen måste du ta ört av den medicinska växten eller samlingen av örter (löv, blommor, stjälkar, de kan vara färska eller torkade och krossade) och häll kokande vatten och låt det brygga i en timme (kall förberedelse för infusion). Infusionen kan också sättas på lågt eld eller vattenbad och koka i 10 minuter (varm metod för att förbereda infusionen). Därefter måste du införa infusionen, kyla och använd enligt anvisningarna. Ingredienser för beredning av infusionen tas vanligen 1:10, om inte annat anges i instruktionerna.

Urter avkok för fet hår

Buljonger och infusioner hjälper till i kampen mot fet hårbotten och håret:

 • ekbark,
 • salvia,
 • malört
 • rölleka,
 • rönn,
 • hästslag, etc.

Örter kan blandas på vilja eller köpa färdiga avgifter på apotek. Se dock till att du inte är allergisk mot dem. Förresten kan du lägga till en tesked citronsaft till ett färdigt avkok eller en infusion av örter: den har en torkmedel och hjälper till att slåss av hårbottens fet hud.

Buljonger och växtbaserade infusioner för torrt hår

För torrt hår är det användbart att använda avkok eller infusioner av:

 • lind,
 • timjan och citronbalsam (1: 1),
 • kamille (för blont hår)
 • svart te (för mörkt hår).
 • malva
 • älskling, etc.

Broths och infusioner av örter för att stärka och mot håravfall

Om du vill stärka håret, stimulera blodflödet till hårsäckarna och förbättra hårväxten, använd avkok eller infusioner:

En bra tonic kommer ut om du blandar mint, rosmarin och några fågelblad.

För att bekämpa håravfall, prova en blandning av kamomill, salvia, kalamus och mynta.

Buljonger och infusioner av örter för hårväxt

För att stimulera hårväxten, försök med dekoktioner eller infusioner:

 • mor och styvmor,
 • nässla,
 • calendula,
 • murgröna,
 • rölleka,
 • kardborre och andra

Buljonger och infusioner av mjällblad

För att förhindra och bekämpa mjäll kan du använda buljonger eller infusioner:

Du kan lägga till buljong eller tinktur av burdock eller ricinolja, aloe juice, kryddor (koriander, gurkmeja, rödpeppar, etc.).

Hur man använder örtte och växtbaserade infusioner för hår

Skölj avkok eller infusioner av örter är mycket användbara för hår. Du kan använda sådana avkok eller infusioner för att bekämpa ett visst problem eller som en förebyggande och stödjande åtgärd.

Som du kan se, upprepas några örter i listorna, för ha flera egenskaper samtidigt. Välj de du vill, blanda eller använd separat. I valfri avkok eller infusion kan du lägga till några droppar essentiell olja.

Sköljning av hår med örter

Sköljning av hår med örter är det enklaste och mest effektiva sättet att få vackert och välskött hår utan att göra mycket arbete och inte spendera pengar på dyra verktyg.

Sköljning är bra för hårhälsa?

De som undrar om håret sköljer från gräset hjälper dem att veta att alla växter innehåller tanniner, vitaminer och spårämnen, vars syfte är att stimulera tillväxten och förstärkning av folliklarna. Även sådana enzymer behandlar effektivt mjäll och seborré, varför folk använder oftare örtdekok i stället för industriprodukter.

Sköljning av hår med örter för att stärka och eliminera många brister görs med avkok och infusioner: de första kokas på elden och för att förbereda den andra är det tillräckligt att brygga en lämplig växt i kokande vatten. Det är därför att användningen av örter inte orsakar mycket svårigheter.

Avkok av vilka örter som är bättre att skölja håret

Valet av örter beror på den specifika typen av lockar. För fett är följande lämpliga:

Ägare av torra krullar kan använda kamomill, jägare, salvia, kalendula, lind, skum, björkblad, melissa, coltsfoot, maskros, aloe eller timjan.

Vilka problem kan effektivt skölja håret med infusioner av örter hemma:

 • Skräp, klåda och seborrhea;
 • Brist på normal tillväxt;
 • Förlust, sannolikheten för skallighet
 • slöhet;
 • Bezobemnost;
 • torrhet;
 • Riklig glans.

Hur man sköljer håret med örter

 • Först måste du tvätta krullarna, och skölja sedan endast dem med förkokt och spänningsdekok eller infusion;
 • Spola inte.

Hur brygga örter för hår sköljning:

 • Några skedar av utvalt gräs bryggs i 1 liter kokande vatten;
 • I regel är 1 timme tillräcklig för infusion, så agenten ska dräneras och användas som avsedd.

Örter för sköljning av hår: lista, recept, hur man ansöker hemma ^

Sköljning av hår med örter för tillväxt

För att uppnå ökad tillväxt bör du utnyttja dessa buljonger:

 • 3 msk. l. nässla löv utspätt, koka i en halvtimme;
 • 2 msk. l. hackad burkrot blandad med kokande vatten, koka i 25 minuter

Skölj torrt hår med örter

Följande produkter är lämpliga för behandling av för torra trådar:

 • I samma proportioner kombinerar vi kamille- och lindblomställningar, tillsätt 1 l vatten till dem, koka i en halvtimme på låg värme;
 • 2 msk. l. Bladen av citronbalsam brygga i 300 g kokande vatten, insistera 1 timme.

Sköljande fettigt hår med örter

Ägare av feta trådar rekommenderas dessa recept:

 • Hackad malurt (2-3 matskedar), utspätt med 1,5 liter vatten, laga mat på ugnen i en halvtimme;
 • 8-10 hoppkeglar häll 2 koppar varmt vatten, blöt i 45 minuter under locket.

Sköljning av hår med örter för glans

Även de svagaste strängarna efter sköljning med sådana medel kommer att förvärva en rik glans:

 • Tillsätt till 3 stora skedar nötkött 1 liter vatten och 200 g ättika, laga på låg värme i 30 minuter;
 • Vi tar färska björkblad (2 msk. L.), brygga dem i 1 timme i 0,5 liter kokande vatten.

Sköljning av hår med gräs

Följande produkter rekommenderas för fuktgivande överdriven krullning:

 • I en termos brygg 2 msk. l. Linden blommor i 1 liter kokande vatten, låt stå 60 minuter;
 • Späd med kokande vatten (1 liter) 3 msk. l. svart naturligt te, lämna till infusion i 1 timme och använd sedan.

Sköljande mörkt hår med örter

För att ge mörka lockar en vacker glans och rik färg, bör du använda dessa recept:

 • Tillsätt 1 liter kokande vatten till 3 msk. l. mynta löv, koka dem i en halvtimme;
 • Blanda tistel och humle (3 msk. L.), Häll i 1 liter varmt vatten och koka i 25 minuter.

Sköljning av färgat hår med örter

Om efter färgning krullarna ser tråkiga ut och skadade, hjälper dessa kompositioner:

 • 3 msk. l. Salvia lämnar utspätt med 300 ml kokande vatten, blötlägg i en halvtimme under locket;
 • Kockrot (2 msk.) Vi kombinerar i lika delar med jägaren, tillsätt 0,5 liter vatten och lämna i 60 minuter under locket.

Sköljning av hår med örter för mjäll och kliande i hårbotten

För att bli av med mjäll och dess vanliga symptom - klåda - används sådana medel:

 • 400 g nässla löv kombinerar med 50 g guldblommor, häll i 0,5 liter vatten och koka i 25 minuter;
 • 5 msk. l. havtornen lämnar koka en halvtimme i 1 liter vatten;
 • Calamus rot (2 msk). Blanda med 1 liter vatten, koka och koka i 20 minuter.

De mest användbara örterna för sköljning av hår: recensioner, rekommendationer ^

Sedan antiken har många kvinnor använt örtsköljningar, och allt tack vare det faktum att du kan få de mest positiva resultaten från dem:

 • Vacker glans och mjukhet;
 • Bota klåda och mjäll
 • Förstärkning av folliklarna;
 • Tjocka och kurviga lockar.

Det är värt att notera att du behöver skölja håret varje gång du tvättar håret med schampo och varaktigheten av sådan behandling varierar från 1 till 3 månader.

Recensioner av sköljning av hår med örter:

Ekaterina, 33 år gammal:

"Jag har använt nettlebuljong i mer än en månad, och jag gillar det väldigt mycket: efter det blir mitt hår inte mycket tjockt och ser mer välskötta"

"Jag blev hjälpt i min tid med avkok av lind och kamille, när krullarna var för torra och tråkiga. Det tog bara en månad att återhämta sig, och nu kan jag skryta med ett glänsande och starkt huvud "

Antonina, 50 år gammal:

"Istället för de vanliga sköljningarna har jag använt ett avkok av malurt i flera månader. Det var han som hjälpte mig för ett år sedan att bota mjäll och bli av med oljig glans, men nu använder jag den för att förebygga. "

Örter för hår

Vår natur håller allt som behövs för hela organismens hälsa. Infusioner och avkok av örter används aktivt i medicin och kosmetologi över hela världen. För behandling och restaurering av hår finns många bevisade folkrecept med örter.

Vitaminer och örter för hår

Användbarheten av alla örter är annorlunda, så att lösa ett specifikt problem måste du veta vilka användbara örter för hår att använda.

Örter för hårlista

Sköljning av hår med örter

I motsats till tillgången till ett stort antal fabriksgjorda hårvårdsprodukter, föredrar många idag fortfarande örtbehandling. Sådana metoder för förebyggande och återställande av strängar är helt miljövänliga och ganska effektiva. Men du måste veta vilka örter att skölja håret.

Sköljning med örtinfusioner och avkok är mycket populärt. Det är viktigt att veta huvudskillnaden mellan dessa metoder: Avkok är en produkt av kokande vatten och örter, infusionen är beredd utan värmebehandling. Sköljning tar inte mycket tid och ger ett positivt resultat efter den första applikationen. Gräset för beredning av sköljblandningarna kan användas både friskt och torrt. I det här fallet bör du bara använda friska örter för hår.

För att förbereda buljongen måste du ange 15 gram av önskade hackade örter i kokande vatten i en mängd av 250 ml. Koka buljongen över låg värme i 10-20 minuter. Därefter ska behållaren med buljongen täckas med lock och får svalna och smälta i 30 minuter. Klar växtbaserad avkok kan användas som ett självständigt verktyg för sköljning av hår och som tillsats till de vanliga vårdprodukterna.

För att förbereda växtbaserad infusion måste du utföra samma steg, men utan värmebehandling. Infusera blandningen på en mörk plats i 14 dagar.

Örter för att stärka håret

Det finns många örter för att stärka och växa hår. Här är de mest populära och prisvärda örterna för att stärka och växa hår för våra regioner:

 1. Humle (koner) - blandningar framställda av humlekottar för att stärka hårsäckarna och stimulera tillväxten. Växtens kemiska sammansättning innehåller kalcium, magnesium, kalium och vitaminer från grupp B. På apoteket kan du köpa hoppolja och gnugga den i hårbotten. Produkten bekämpar mjäll.
 2. Laurel används för att stärka fett och normala lockor. Sköt omsorgsfullt med krullarna längs hela längden.
 3. Horsetail är rik på salter och kiselsyra, så att hårstrukturen återställs och stärks.
 4. St John's wort är lämplig för att stärka fetttypen av strängar, har antiseptiska egenskaper.

Örter för hårväxt: kalamus, sträng och nässla. För att förstå vilka örter som ska stärka håret att använda, kan du hitta nedan listor av örter som passar olika typer av hår.

Örter för fet hår

De mest lämpliga örterna för fettkrullar:

 • fälthästsail
 • aloe vera;
 • Butterbur;
 • humle;
 • grönt te;
 • rowanbär;
 • rosmarinstänger;
 • nässla löv;
 • ekbark;
 • växtblad
 • mynta löv;
 • salvia.

Buljonger från dessa växter hjälper till att klara av fettinnehållet i strängar. Genomförande av sköljningsprocedurer tar lite mer än vanligt, men resultatet är värt det.

Örter för torrt hår

Torra krökningar kräver också ett individuellt tillvägagångssätt, så du behöver veta vilka örter som är användbara för denna typ av hår. Här är de mest kända:

 • björkblad;
 • strumpor
 • St John's wort;
 • hoppkeglar;
 • lindblommar;
 • kamilleblommor;
 • timjan före blommande
 • kalendula blommor;
 • oregano.

Buljonger och infusioner påverkar försiktigt håret, närnar och ger vitalitet.

Örter för hår - recensioner

Många kvinnor drömmer om ett smart och hälsosamt hår. Vissa spenderar enorma summor pengar på resor till skönhetssalonger för att genomföra dyra rutiner för att stärka och närma sig lockar. Tyvärr vet inte alla om fördelarna och effekten hos naturliga örtmaskor, avkok och infusioner. Sådana metoder - billigt, överkomligt och enkelt - hjälper till att klara av nästan alla hälsoproblem av hår:

Grön terapi ger ett positivt resultat i slutet av flera procedurer, och ibland första gången. Applikationsformen för örter beror på problemet. Den mest känsliga sköljningen. För mer specifika effekter kan du göra masker och lotioner. De mest effektiva igenkända wrapsna.

Viktigt: Det finns växter som kan orsaka allergiska reaktioner på mottaglig hud. Prövning av växtbaserade kompositioner på känsliga hudområden, såsom armbågens insida, rekommenderas.

Anastasia Dorozhkina, Sevastopol

Sedan barndomen inställa jag en kärlek till växter i vård av sig själva. Aldrig i mitt liv har jag stött på hårhälsoproblem. Varje gång jag använder olika decoctions: mint för friskhet, kamomill för glitter, burdock för förstärkning. Jag har snygga långa lockar och allt tack vare min mormors råd.

Ksenia Kuznetsova, Perm

Med hjälp av buljonger blev jag av med nedfallet. Innan det försökte jag mycket saker, men masker, schampon, etc. hjälpte mig inte.

Larisa Vinogradova, Lipetsk

Det var alltid för lat för att brygga gräs för sköljning. Men när jag försökte förfarandet märkte jag resultatet. Jag använder inte längre lat och tacksamt moderna naturens gåvor.

Vilka örter är bra för hår att behandla och skölja?

För att lägga till volym och styrka för att krulla, kan du använda många naturresurser: mineraler, örtdekok, fetter. Vi föreslår att överväga vilka örter som används för håret, vilken typ av växter är användbara för feta och torra krusar, och också hur man gör infusioner av dem för sköljning.

Örter för hårväxt

Att stimulera tillväxten av krullar använde olika folkmedicinska lösningar. Den mest populära växten är nässla. Denna ört har en hög mängd aminosyror i dess komposition, vilket i allmänhet är ovanligt för växter. Nettle är aktiv i alla tillstånd: fräsch eller torkad. Det är användbart att använda för att ge tjockt hår, accelerera tillväxten och aktivera "sovande" glödlamporna. För beredningen av läkningskompositionen måste du ta 200 gram plantens löv och häll dem med varmt vatten, inte kokande vatten. Efter att ha ångat det i 20 minuter tvättas den resulterande lösningen flera gånger i veckan.

För delade ändar är calamus root en utmärkt lösning. I gamla tider används denna växt av folkläkare för att återställa den normala tillväxttakten, stärka och "helga" de splittrade ändarna. Det är nödvändigt att köpa i apoteket torrkalamorrot (ofta innehåller en bröstkollektion), häll kokande vatten och koka i 10 minuter, du kommer att få en mörk komposition med en specifik lukt. De behöver regelbundet (varje dag) torka rötterna med en bomullspanna, swab. Spola inte!

För att stärka rötterna tvätta tjejer också håret med te från serien. Detta läkemedel stimulerar perfekt återhämtningen av ordern, används för att accelerera tillväxten och öka ljusstyrkan hos tråkiga och livlösa krullar. För ett glas vatten behöver du tre skedar torrt gräs. Dampa blandningen i varmt kokt vatten under dagen, efter en kall infusion, skölj efter tvättning. Om du inte behöver gå någonstans, är det bättre att inte tvätta bort denna naturliga balsam, ett tåg skapar en osynlig hud på huvudet, vilket bland annat skyddar hår från påverkan av yttre faktorer (solstrålar, vind eller kyla, vilket är särskilt användbart för färgade tjejer).

Mycket effektiva decoctions för tillväxt erhålls med en blandning av örter. Till exempel, för att påskynda tillväxten, måste du blanda nässlor, malurt och pepparmynta i lika delar, tre skedar vardera, häll dem med ett glas vatten och låt dem infiljas för en dag. Skölj med denna lösning efter varje tvätt. Denna metod är bra för en brunett tjej, för nässla och malurt tenderar att skugga mörkt hår.
Video: Vårt örter för hårbehandling

Örter för att stärka håret

För att stärka krullarna är humpkäglar mycket användbara, det är en universell botemedel som används för att återställa sebaceousbalansen i huden, vilket eliminerar överflödigt fett, och för hårrotsna stärks de, förlusten minskar. På ett glas kottar måste du ta en liter varmt kokt vatten, häll dem med vätska och låt dem infilera i 3 timmar. Skölj före tvätt, helst skölj huvudet i denna buljong.

För att stärka skadat hår efter en perm, kan du brygga dope. Detta giftiga ört innehåller kolhydrater som är fördelaktiga för strängens struktur, som tränger in i krullens bagage, närmar dem dem. Det är nödvändigt att fylla tre skedar av dopfrön med ett glas vatten, gnugga lösningen i avskiljningarna mellan håret, var noga med att tvätta det, du kan inte hålla kompositionen på ditt huvud i mer än en timme. Dessutom rekommenderas inte denna metod för gravida tjejer eller ammande mödrar.

Do-it-yourselfers kan göra en bra tonic. För detta behöver du köpa följande ingredienser:

Vi tar 5-9 bay leaves, tre matskedar av rosmarin och två mint, blanda och häll med varmt vatten, låt svalna helt och regelbundet hänga i behållaren. Den resulterande blandningen måste sköljas tre gånger i veckan. I grund och botten används detta recept efter missfärgning eller kemisk nivellering, men det kan också användas för problematisk ansiktshud, akne på huvudet eller för att eliminera obehaglig lukt av naglar efter hushållsarbete.

Dekoktioner av örter för att håret faller ut

Ofta är håravfall en manifestation av det dåliga tillståndet i huden, så du behöver ta tillbaka huvudets epidermis till normalt (speciellt efter lätta). Med denna utmärkta tusensköna blommor. In natura avgifter kan köpas direkt på apoteket. Det är nödvändigt att förbereda en blandning av tre matskedar av kamomill, två salvia och ett glas vatten för 200 ml. Skölj omedelbart efter tvättning och skölj inte.

Alla vet om de utmärkta egenskaperna hos kullrot. Det accelererar tillväxten, används för att förbättra krillens tillstånd, bidrar till att sakta ner förlusten. Blanda roten i ett förhållande av 1: 2, tvätta de våta låsningarna. Dessutom är användningen av burdockolja nödvändig, det kommer att kraftigt förbättra effekten av växten. Kom ihåg att burdock eter är mycket svårt att tvätta, så använd det bara på natten.

För att skölja de fallande krönen, kan du använda ett avkok av björkbark. Denna åtgärd är känd för sina astringerande och näringsmässiga egenskaper. Två matskedar björkbark blötläggs i kokt vatten. Använd som burdock.

Många äng örter är kända för sina återställande och uppfriskande förmågor mot nedfall. Ett av de mest populära sätten är hästrotet. Det ordineras för tråkigt, livlöst eller utbränt hår som faller tungt. Blanda horsetail och hoppa i lika delar, häll en liter vatten, förhållandet mellan löv och vätska 2: 3, insistera under dagen. Efter vi filtrerar och torkar lockar längs hela längden tre gånger i veckan.

Bra för att bekämpa alopeci, liksom mot tvärsnittet, har visat sig en mask, som inkluderar kalam, salvia, kamille och pepparmynta. Vi behöver:

 1. Luft - 2 skedar;
 2. Sage - 2;
 3. Kamille - 4;
 4. Mynt - 2;
 5. 5 droppar persika eller mandelolja.

Vi blandar allt, fyller det med varmt vatten, insisterar i 6 timmar, sedan filtreras och värms upp till behaglig värme. Applicera lösningen på håret, lämna i 2 timmar, skölj sedan. Den kan användas för torrt hår varje dag och för fet hår - två gånger om dagen.

Hypericumbuljong används inte bara för att skapa en densitet utan också för att behandla en mängd seborré, ta bort akne på huvudet och eliminera mjäll. Tre matskedar av växterna häller två koppar kokande vatten, blanda och insistera i 24 timmar, efter att ha tvättat håret.

Herbal mjällinfusioner

Tänk på vilka örter som kan skölja håret med mjäll:

 1. Ekbark normaliserar metaboliska processer i strängarna, lindrar mjäll, ger en långvarig känsla av friskhet;
 2. Lavendel hjälper till att bekämpa svampar som orsakar skalor. Dessutom kan du, med hjälp av lavendelfärg, bli av med överdriven svettning och lukt efter kemiska manipulationer på strängarna;
 3. Indiska örter har visat sig vara utmärkt i detta avseende - de är gurkmeja, brahmi (centella), indiska viburnum, koriander. Alla kryddor används för att återställa vackert hår, måla grått hår.
Foto - Äkta bark

För att bli av med mjäll är det nödvändigt med vanligt sköljning av hår med fältväxter, till exempel maskros är mycket användbar (speciellt för rättvisa tjejer), kalendula (för att återställa täthet och behandla mjäll av mörka trådar) samt en mängd olika medicinska blandningar.

Vi rekommenderar dig att prova följande recept:

 1. Sked av tinktur av calendula;
 2. Aloe juice (två skedar);
 3. Kycklingolja

Allt grundligt piska och sätta på otvättade lockar, masseras i 10 minuter, efter att ha lämnat ytterligare 15. Denna schampo hjälper till att återställa den normala balansen av fett, bota mjäll och rengöra även mycket feta krökor.

Användningen av kryddor är också mycket användbar för strängarnas skönhet. Ofta orsakar färgning ytterligare intensiv prolapse och gallring av koufüry, för att undvika detta bör basilika användas. För att behandla håret behöver du tre skedar frön, en olivolja och ett glas vatten. Alla blanda, insistera på 6 timmar, sätt på partiklarna och fördela sedan över hela längden.

Allmän lista

I vilket fall som helst är skador med hjälp av växtbaserade ingredienser nästan omöjliga. Vi erbjuder en lista med örter som är användbara för hår av vilken typ som helst:

 1. Mor och styvmor (uppdaterar, underlättar kamning); Foto - Nettle
 2. Apotekskostnader (normalisera talgkörtlarna, uppdatera huden);
 3. Knotweed, herde säck, borage (känd som användbara örter som saktar förlusten);
 4. Citrongräs, rosa blommor, cornflower (lightening örter);
 5. Kinesiska folkplanta är huvudsakligen inriktade på att mata sköra och skadade hår. De är effektiva om krullarna skadas färg, kemiska kompositioner för ylande, termiska yttre faktorer.
 6. Vårblommor (lilja av dalen, loach). De ger hårvolymen och styrkan, lindrar mjäll, fett, normaliserar talgkörtlarna.

Kvinnaforumet säger att de bästa örterna ska samlas in enligt månakalenderen, då blir deras effektivitet mycket högre.

Professionella analoger

Många tjejer har inte tillräckligt med ledig tid för att brygga buljonger, så du kan köpa färdiga blandningar. Utmärkt recensioner om balsam från företaget Recept mormor Agafi, du kan köpa den i vilken butik som helst, desto mer är priset mer än trevligt. Den är baserad på Kaukasus örter, sådan vård kommer att vara extremt användbar för krullningar efter blekning eller färgning.

Också populärt kosmetikföretag SHISEIDO. Den består av naturliga kinesiska örter, det är dyrare än inhemska, men anses vara mer effektivt. Dessutom är sådan vård säkrare på grund av det faktum att preparaten inte innehåller färgämnen, det kommer ingen skada på strängarnas ljusa nyanser.

För hälsa Kuafyury är det viktigt att inte bara hitta rätt sammansättning utan även att använda medel regelbundet, bara på det här sättet kommer du att uppnå det optimala resultatet.

Herbal conditioners för torrt hår

Långt hår är alltid vackert och gör någon tjej till en riktig skönhet, men för att hennes hår ska växa friskt, är det viktigt att använda masker och decoctions av örter för tillväxt och jämnhet av hår. Oftast är det bristen på näringsämnen som påverkar hårets hälsa, som i sin tur växer långsamt och inte ser så vacker ut som vi skulle vilja.

Alla vet hur viktigt regelbundet kvalitetshårvård. Att se attraktivt är det nog att hålla trådarna friska. Det är inte nödvändigt att lägga ut enorma pengar i kabinen för att ha lockar som en modell från en reklamschampo, för att professionella verktyg inte såg ut så länge sedan. Under århundradena har skönheter behandlats av naturen. Så varför ska vi inte försöka använda örter för hår?

Buljonger kan vara mycket användbara: sköljning hjälper till att smidiga ut effekterna av olika skador, bli av med mjäll, stärka folliklar, öka tillväxten och till och med stoppa förlusten. Med rätt urval av örter kommer ditt hår att lysa med hälsa och skönhet.

Skölj torrt och sprött hår

En viktig fördel med örter är ytterligare påfyllning, vilket inte kommer att orsaka viktning eller för tidig förorening. Du kan applicera buljonger varje gång du tvätter huvudet, även om du redan har använt en mask. Med hjälp av örter kan du lätta kamningen och därigenom minska antalet brutna hår, vilket i sin tur kommer att minska spetsens tvärsnitt.

Sköljning är det vanligaste sättet att behandla hår med örter. För beredning av infusion användbara plantor och i fräsch och torr form. Innan du börjar välja rätt komposition måste du bestämma vilka nackdelar du vill eliminera. Det största problemet med benägen att torka lockar - brittleness, eftersom det leder till tvärsnittet av tipsen. Trofasta följeslagare brist på fukt, mjäll och klåda, har mycket obehagliga symptom. Läs mer: Sköljning av hår med vinägerfördelar och recept.

 1. För att lösa detta problem kan du använda växtbaserade infusioner av pepparmynta. Dessutom desinficerar denna växten epidermis, vilket är särskilt värdefullt om du är orolig för små sår på hårbotten på grund av kliarna. Ungefär 40 g mint måste brygga ett glas kokande vatten och lämna i en timme, sedan sval och påfrestning.
 2. Sköljning med en jägare kommer också att hjälpa till att klara av mjäll. Blanda lika stora mängder av denna örtinfusion med varm mjölk och skölj det tvättade huvudet, var särskilt uppmärksam på rötterna. Håll i 5-10 minuter, skölj sedan.
 3. Torrt hår kan sköljas med en samling örter. Ta i lika delar coltsfoot, nässlor, blad av linden och björk och häll kokande vatten på den. Brew i 30-40 minuter, sedan svalna och spänna den resulterande kompositionen. Spola denna infusion krävs inte.

Glöm inte att torrhet kan bero på olika orsaker. Om du har en säsongsbrist på vitaminer, vet att den kommer att passera, och då kommer hårets tillstånd att förbättras. Om torrhet är vanligt för dig, kommer vanliga rutiner att vara till hjälp.

Infusioner och avkok för feta trådar

 1. De vanligaste komponenterna som används i kampen mot fet hår är ekbark, johannesört och bergaska.
 2. Om ditt hår är benäget för fett, använd en sköljning, som var känd i Ryssland. 40 g Hypericum häll 350 ml kokande vatten, separat på samma sätt brygga kamille. Insistera buljonger 40-50 minuter, sedan spänna och blanda. Till kompositionen tillsätt 40 ml kåljuice. Om du sköljer håret med denna lotion regelbundet kan du avsevärt minska deras tendens till fett.
 3. Följande avkok kommer också att hjälpa: 40 g torkade rånbär bör fyllas med ett glas kokande vatten och koka i 10 minuter. Blondiner bör vara försiktiga, eftersom en sådan hårsköljning kan ge dem en rödaktig nyans.
 4. Koka 20 g yarrow med 275 ml kokande vatten och låt i 20 minuter. Sådan sköljning kommer inte bara att hjälpa till med fet hår, men gör också krusarna starka och glänsande.

De bästa recepten för att stärka locken

De örter och avgifter som anges nedan är lämpliga för alla typer av hår. Buljonger av dem har en tonic egenskap. Dessa föreningar är användbara för hårbotten och hårstrukturen.

 1. För att göra håret smidigt och tätt, samt stärka folliklarna eller sluta håravfall, använd salvia. Brew gräs med en hastighet av 40 g per glas vatten, stam och coolt.
 2. Kamille har inte bara användbara egenskaper, men också en ljuseffekt. Detta gäller särskilt för blondiner. Blondt hår får en underbar gyllene nyans. Du behöver 40 g kamomill och en liter kokande vatten. Fyll blommorna och lämna i 40 minuter. För att lätta de sköljda locken behöver systematiskt i 2-3 månader.
 3. Delikat kamille interagerar bra med rosmarin. För att använda dessa örter för att stärka håret, ta dem i lika stora mängder, tillsätt 4 blad laurel till dem och koka i 10 minuter.
 4. En blandning av infusioner av svart te och pepparmynt kommer att bidra till att göra hårglans. Du behöver 20 g av varje ingrediens och en liter kokande vatten. Infused dessa örter för att stärka håret i 15 minuter.

Herbal Hair Growth Techniques

Användbara örter för hår kan också användas för att stimulera deras tillväxt. Detta kommer att hjälpa dig avkodning av burdock, nässla eller morot toppar.

 1. Alla vet de användbara egenskaperna hos burdock. Det accelererar hårväxten, förhindrar tvärsnittet, gör dina lockar mjuka och lätta. För att göra avkok, behöver du nya burkblad. De måste koka och kyla. Skölj håret med denna vätska i 5-10 minuter efter att ha tvättat håret. Glöm inte att burk har alla användbara egenskaper som behövs för att bekämpa håravfall.
 2. För att påskynda hårväxten, försök med ett annat recept. Häll 40 g oregano med ett glas kokande vatten och lämna i en halvtimme. Skölj huvudet efter tvätt och sätt ihop med en handduk.
 3. Kamille, humle och kalendula kommer också att vara till hjälp. Blanda dessa örter till 40 g, häll ett glas kokande vatten och gnugga i hårrotsna varannan dag.
 4. Om du vill odla en lång fläta, kommer den vanliga björken att hjälpa dig. 100 g av bladen behöver hälla 285 ml kokande vatten och insistera 2 timmar i värme. För att göra detta kan en infusionstank vara insvept med en handduk. Björk kommer att vara användbart för sköljning och gnidning i hårbotten.

Nu har du blivit ägare till det friska hårets hemligheter, och naturen själv står inför din skönhet. Med hjälp av en intressant video inbjuder vi dig att bekanta dig med ett annat recept på växtinfusion. Använd användbara avkodningar regelbundet, och du kommer att märka hur vackert ditt hår kommer att vara!

Vilka örter ska skölja normalt hår

Och vilka örter att skölja håret, om de är av vanlig typ? Herbal balsam för normalt hår bör bibehålla hårets hälsa, toning det. För att hjälpa till i detta kan kompositionen baseras på björkblad och lavendel.

Ta 1 tsk. torra krossade björkblad och lavendelblommor och fyll dem med 1 liter kokande vatten. Insisterande 15 minuter, stam. Skölj tvättat hår med smink. Ytterligare sköljning av håret efter applicering av denna komposition krävs inte. Och om du vill att ditt hår ska bli mer lysande, använd kompositionen baserad på bladets blad. Du behöver 2 msk. l. torra krossade lövblad per 1 liter kokande vatten. Ingredienser lagar mat på samma princip som den föregående.

Instruktioner för sköljning av hår

Det är väldigt viktigt att lära sig hur man ska skölja hemmet ordentligt för att uppnå önskat resultat. För att göra detta måste du veta några små kvinnliga tricks och följa ett antal regler som utgör en viss instruktion för att skölja hår hemma.

 1. Sköljning ska ta tre gånger mer tid och ansträngning än att tvätta sitt hår.
 2. Detta bör göras med mycket rinnande vatten utan några extra komponenter. Många rekommenderar att du gör det med kallt vatten eller vid rumstemperatur, men i det här fallet finns risk för att du blir sjuk, eftersom huvudet kommer att vara under påverkan av låga temperaturer under ganska lång tid. Gör därför sköljvattnet något varmt för att göra det bekvämt, men inte varmt och inte kallt.
 3. Vi behöver rinnande vatten, men det är bättre om det filtreras för att på något sätt minska mängden skadliga ämnen i den.
 4. Det största ansvaret ligger vid den sista sköljningen, för vilken du behöver förbereda ett liter eller till och med två separata, inte längre löpande, ljummet vatten. Den ska vara 100% mineral (utan gas), förutbestämd eller filtrerad.
 5. Det lägger till den aktiva ingrediensen i enlighet med receptet (avkok av örter, vinäger, citronsaft, eteriska oljor, honung).
 6. Håret sänks i bassängen med den beredda lösningen och sköljes försiktigt i den i 1-2 minuter.
 7. Sedan hälls detta verktyg på huvudet.
 8. Strängarna är bara lite vriden ut med försiktiga rörelser.
 9. Våt dem (men inte gnugga!) Med en bomullsduk, som absorberar fuktbrunn. Eliminera användningen av en frottéhandduk och vrid strängarna.
 10. Efter sådan sköljning kommer användningen av en hårtork att torka förstöra håret och reducera alla användbara egenskaper hos proceduren till noll. Du måste vara tålmodig och vänta tills strängarna torkar ut sig själva. Om situationen är katastrofal (du måste snabbt torka huvudet), sätt torken i minst det mest godartade läget och använd inte het luft för detta.
 11. Det är också omöjligt att kamma våta lockar: först efter att de har torkat helt. Du måste börja från tipsen, sedan flytta till mitten och först kamma sedan strängarna från topp till spets från topp till botten. För den första kammaren välj en kamma från naturmaterial med sällsynta tänder.
 12. Det behöver inte appliceras någon balsam eller ytterligare hårprodukter efter det.
 13. Sköljningsfrekvensen - efter varje tvätt, förutsatt att detta inte händer varje dag. Det bästa alternativet är två gånger i veckan.
 14. Behandlingsförloppet med ett recept är ungefär en månad, varefter det rekommenderas att ändra hushållens sköljning.

Hur man utför den här proceduren hemma korrekt, vet du nu. Det återstår att bestämma frågan om hur man sköljer håret: vilket recept att välja enligt typen av sina lockar, för att dra största möjliga nytta för dem. Det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Först, i nästan varje recept på hemlagad balsam, indikeras för vilken typ av bönor det är mest effektivt, och för vilket det är helt oönskat. För det andra, i praktiken kan du prova många recept och välja dem själv, vars resultat du är 100% nöjd med.

Vilka örter kan skölja ditt hår?

I gamla dagar var nästan varje kvinna ägare till långa och tjocka flätor, för att de kände till hemligheterna av korrekt vård och de växter som stimulerar hårväxten.

Med hjälp av örter kan du stimulera hårväxten, behålla sin skönhet och göra dem friskare. Även en enda ansökan är tillräckligt för att märka en slående resultat, som kräver fastställande - holding flera protsedur.Davno känt att det bästa sättet att ta hand är användningen av örter, som fortfarande har popularitet och kan användas som ett munvatten, kroppsinpackningar och masker. Buljonger och extrakt av örter ingår i naturkosmetik.

Som regel används örter för sköljning, och samlingen av dessa växter väljs individuellt med hänsyn till det specifika problemet.

Topp 10 örter för sköljning av hår

För sköljning med ett brett utbud av medicinska växter. Besöker badet och brygger en ek eller björkskum i kokande vatten, sköljs det avkokade huvudet, vilket säkerställde lätt kamning och glans av håret, med en vedhållande doft av trä.

 • Nässla, stimulerande tillväxt, arbetar mot håravfall, stimulerar blodcirkulationen i hårbotten. Nettle hjälper också att bli av med mjäll.
 • Burdock - hjälper till att stärka håret och stimulerar tillväxten, det rekommenderas för fet hud. Oljan från rötterna till denna växt används för alopeci och skallighet.
 • Rosemary - stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, är effektiv i oljig typ av hårbotten. Regelbunden användning av rosmarin kommer att ge ditt hår en naturlig glans och volym. Det finns funktioner för användning - det rekommenderas att använda innan huvudet tvättas.
 • Coltsfoot rekommenderas för skallighet, ger styrka och glans.
 • Lavendel används för fet hud, hjälper till att lindra klåda och normaliserar hudbalansen. Aromen, som kommer från växten, fungerar positivt och lugnande.
 • Sage - ett hjälpmedel för att bli av med mjäll och ett stimulerande medel för att producera optimal mängd talg. Effektiv vid bekämpning av irritation och bildande av korst i hårbotten.
 • Calendula - ett utmärkt antiinflammatoriskt medel som används för irritation, utslag, hjälper till att mjukna och närma huden.
 • Kamille - förutom alla egenskaper som kalendula har, har kamomill antiseptiska egenskaper. Dess regelbundna användning kommer att lägga till glans, och dess användning rekommenderas för kvinnor med lätt hårtyp, för att ge en gyllene nyans.
 • Basil stimulerar tillväxten och främjar lätt kamning.
 • Björkblad, nämligen deras avkok, hjälper till med håravfall och skallighet, rekommenderas för att bekämpa mjäll. Bladen kombineras perfekt med andra medicinska örter, och kan kombineras med alla växter.

Örsköljning av färgat hår: behåll färgen

Vilken färg var inte naturligt hår, varje kvinna vill betona sin färg och behålla den. Att skölja huvudet med några örter hjälper till att göra färgen mer levande och naturlig. I regel är skillnaderna i träning kardinal endast för blondiner och brunetter.

Blandningar för brunetter:

 • svart te, nässla, rosmarin;
 • salvia, rosmarin;
 • horsetail, nässla och ekbark;
 • lind, starkt te eller kaffe.

Blandningar för blondiner:

 • kamille och citronsaft;
 • kamille, kalendula, vinäger;
 • rabarberrot, citronsaft;
 • humle (koner), häststång och kamille.

Användning och applicering av hårbalsam

I kosmetologi används sköljmedel för att noggrant rensa hårbotten och håret. Sammansättningen av de medel som är förberedda hemma innehåller endast naturliga och användbara ingredienser som försiktigt tar bort döda hudceller, hudfett och damm. Detta bidrar till att accelerera deras tillväxt. Men notera, några sköljningar kan påverka din hårfärg. För att förhindra att detta händer, rekommenderar experter försiktig behandling av sköljningar beredda på basis av lökskal, rabarber, valnötskal, solrosblommor, teekoktion och kamille. Dessa växter är naturliga färgämnen som kan ge strängarna en annan nyans.

Skölj för torrt hår

Torrt hår rekommenderas att skölja med medicinska örter. Men kom ihåg att du måste välja de som inte färgar dina strängar. Den perfekta lösningen, som passar alla, är björkinfusion. Endast plantans löv används för beredning, inte knopparna.

ingredienser:

 • torra eller färska strimlade blad - en sked;
 • Vattnet är ett glas.

Förberedelse: Fyll råmaterialet med vätska och låt det infiltreras. Trettio minuter senare, använd en cheesecloth för att spänna sköljningen. Om ditt hår är hårt skadat, använd grönt te istället för vatten. I det här fallet, per liter vatten måste du ta två skedar teblad. Använd endast färska, eftersom de blad som redan har bryggts är mindre effektiva och inte uppfyller förväntningarna. Sköljkrullar betyder nödvändigt efter tvättning. Läs mer: Fel i vården av tunt hår.

Hur man får hår att skölja hemma

För att försäkra sköljets användbarhet, använd en sköljning i minst en månad. Endast om du har en allergisk reaktion eller en märkbar försämring, ska du omedelbart avvisa denna åtgärd.

Naturligtvis bör en hemlagad balsam eller hårbalsam beredas med egna händer så att det kan svalna till rumstemperatur innan du tvätter håret.

lycklig naturliga

Naturligt tillvägagångssätt för hälsa, näring och skönhet

Hur man sköljer håret med örter (och inte bara)

Dela inlägget "Hur man sköljer håret med örter (och inte bara)"

Hur man sköljer hår med örter eller som en enkel och billig metod hjälper till att uppnå vackert och friskt hår.

Vi tittar väldigt sällan på TV. Men när jag är på, är jag förvånad över den enorma annonsannonsen.

Och jag fick en tydlig position - att inte köpa något som annonseras. Eftersom alla dessa produkter inte kan kallas även nära naturliga. Och detta, inklusive hårvårdsprodukter. De lovar oss vackert glänsande hår. Men på bekostnad av vad? Parabener, silikoner och dofter? Friskt hår kommer att leva helt utan dem.

Jag använder naturliga schampon, balsam och masker (jag använder ofta den senare själv hemma).

Jag gillar också att skölja mitt hår med ättika. Det låter förmodligen konstigt, men hur skiner de sedan (och utan några silikoner - de ger glans till ditt hår i livsmedelsbutiker).

Men håret kan sköljas inte bara med ättika! Ett annat bra sätt att behålla sin skönhet och hälsa är att skölja dem med växtbaserade infusioner. Örter är rika på väsentliga spårämnen för att återställa och behålla hårets skönhet.

Fördelarna med att skölja håret örter

 • accelererar hårväxten genom att stimulera hårsäckar
 • hjälper till att bekämpa mjäll
 • förbättrar cirkulation och rusning av blod till hårbotten
 • gör håret glans
 • tvättar bort schampo och balsam

Hur man väljer örter för att skölja håret?

Beroende på hårets färg och struktur, liksom syftet - kan du välja en mängd olika örter och jämn te!

För rättvist hår:

kamille, calendula, catnip

För mörkt hår:

rosmarin, salvia, hallonblad, malurt

För rött hår:

calendula, hibiskus, klöver

Att ge näring till håret:

malurt, rosmarin, salvia, horsetail

För balans och mot mjäll:

kalendula, kamomill, malurt

När du faller ut:

malurt, rosmarin, salvia

Hår skölj te

Te innehåller koffein och vitaminer som stimulerar hårväxten, minskar håravfall och förbättrar deras struktur.

 • Svart - återställer färg och glans
 • Grön - stärker håret och stimulerar folliklar
 • Rooibos är ett utmärkt val för rödaktigt hår.

Hur man sköljer håret med örter

Hur man bryter örter eller hår te

För att skölja håret med örtte behöver du inte vara Einstein :) Naturligtvis kan du göra allt för ögon. Men jag brukar använda en enkel formel:

2-3 matskedar + 2 glas vatten

Häll denna mängd gräs med kokande vatten. Brew en timme och bättre på natten. Vi spänner och spädes i vatten, vanligtvis i 2-3 liter. För att göra detta är det lämpligt att helt enkelt hälla den resulterande lösningen i en 3-liters burk och omedelbart före sköljning tillsätt vatten och fyll på burken.

Användningsmetod:

Efter tvättning av håret med schampo och / eller balsam, tvätta den - skölj håret med örttextrakt! Inget behov av att spola!

Min erfarenhet sköljer håret med örter

Jag avgick periodiskt i örter för hår. Men nu har jag en ytterligare anledning till detta.

Vi brygger Emelyanu gräs för badet, och med det brygger jag och gräset själv. Jag försökte ens skölja mitt hår med en sträng kamomill med utmärkta resultat.

Sköljning av hår med örter, jag försöker växla med ättika. Håret blir mjukare, skiner bättre och växer snabbare. Och förresten faller mitt hår nästan inte ut efter graviditeten (problemet med många som födde). Kanske är en av anledningarna bara sköljande med örter.

Sköljar du ditt hår med örtinfusioner?

Jag mästar nu Instagram, mina tankar om brådskande problem och inte bara på evgenia_happynatural

Dela inlägget "Hur man sköljer håret med örter (och inte bara)"Nästa Artikel
Varför huvudet kliar - de 7 vanligaste orsakerna till kliande hårbotten