Kamomill avkok för hår: fördelarna och principen för medel


Naturvårdsprodukter för idag är ganska vanliga. De är billiga, men låter dig extrahera den maximala fördelen. Och varje återkoppling från personer som har upplevt resultat på sig bekräftar detta.

Dessutom vet vilken mormor som bästa köttuppsättning, för i hennes ungdom uppnåddes lyxigt hår exakt genom att använda det. Kamilleavkokning för hår är så populärt och effektivt, vilket även hjälper till i de mest försummade fallen att få krullar till ett normalt tillstånd.

Dessutom kommer den regelbundna användningen att bidra till att återställa silkigheten, mjukheten, hårets naturlighet. Faktum är att dekokationer regenererar hårstrukturen, normaliserar blodcirkulationen.

Fördelarna med kamilleavkok för hår

Fördelarna med kamomill är effektiv fuktgivande, lugnande, återställande, lätta hår, för att ge antiinflammatorisk verkan. Dessutom, under kraften av denna växt för att främja den snabba läkning av sår, sprickor i hårbotten, korrigera problemet med splittrade ändar, berika vitaminets hår och de element som är nödvändiga för att mätta tråden. I tusenskönen samlade en hel förråd av nytta.

Här är vitaminer, färgämnen av naturligt ursprung, eteriska oljor, mineraler. Om du regelbundet använder avkodning av färskt eller torkat kamillehårssköljning kan du försiktigt och utan skada lätta krullarna, gömma grått hår, ge mer mjukhet, jämnhet i den hårda strukturen. Hälsning i många avseenden påverkar blomman i talgkörtlarna, vilket ger dem tillbaka till det normala. Som ett resultat försvinna seborré, mjäll och fettinnehåll. Infusionen har en positiv effekt på hårväxten, stärker och återställer livlösa krullar.

Kamomilldekok har inga kontraindikationer och är lämplig för alla typer av hår.

Princip för verksamheten

Huden på huvudet utsätts för speciell skada, varför konstruktionen är specificerad och den faktiska närvaron av hår på dermis. Denna del av människokroppen är utrustad med ett stort antal talgkörtlar, och denna miljö bidrar till ursprunget och efterföljande utveckling av svampinfektion.

Detta faktum bestämmer utvecklingen av mjäll. Men den medicinska egenskapen hos kamomill i infusionen under appliceringsprocessen kan negera de inflammatoriska processerna, stoppa sjukdomarna i svampens natur.

Åtgärden som har ett avkok av kamillehår, som sluts i följande principer:

 • Minskad svettning. Konsekvensen är att mediet för svampmikroppar är mindre lämpligt.
 • Begränsa arbetet med talgkörtlarna och därigenom minska sannolikheten för att inflammatorisk hudsjukdom kommer att utvecklas.
 • Kröslampans kraft produceras av innehållet i eteriska oljor i växten.
 • Stärka tillväxten, stärka håret vid rötterna gör det möjligt att undvika förlust, och detta är den aktiva och fördelaktiga kompositionen av kamomill.
 • Stimulering av nervsystemet på grund av påverkan på perifer cirkulation. En god blodtillförsel påverkar tillväxtens acceleration.

Resultaten, som gör det möjligt att få ett avkok av kamille, kokt hemma, baserat på följande förbättringar:

 1. Minskad svettning.
 2. Stabiliserad talgkörtlar i arbetet.
 3. Utvecklingen av svampen stannar.
 4. Sannolikheten för en inflammation minskar.
 5. Bakterier och svampar är undertryckta av agenten, utan att ha tid att multiplicera.
 6. Tillväxten av varje krull ökar i roten näring.
 7. Håret blir starkare, förlusten försvinner, en livlig glans framträder.
 8. Curls är upplysta på ett säkert, naturligt sätt.

En effektiv komposition kan vara ett utmärkt alternativ till dyra kosmetiska preparat, som är så allmänt reklamerade i det moderna samhället, men ibland är de ganska värdelösa och ibland skadliga.

Kamilleavkok för hår: hur man lagar mat och hur man använder det

Vad är bra kamilleavkok för hår? Svaret är enkelt: på ett naturligt sätt kan han ljusa mörka lockor, ge mer gyllene nyanser till blont hår. Dessutom accelererar kamomill tillväxten, eliminerar skador, stärker svaga strängar och stoppar skallighet.

Kamillebuljongrecept

Att ta hand om håret passar både färsk kamomill och torkar dess version. Du kan köpa fabriken på apoteket eller laga det själv. Det är bättre att förbereda blommor för efterföljande skapande av avkok i början av sommaren och att välja växten som växer i glans och skogskanter bort från motorvägarna.

Det är nödvändigt att torka blommorna i ett rum där det inte finns något solljus, och det finns också tillräcklig ventilation. Torra blomställningar kan lagras inte mer än ett år. För att förbereda effektivt kamilleavkok hemma för hårets hälsa behöver du 1 tsk. kamille häll en halv liter varmt vatten. Därefter insistera 5 minuter och sätt i brand i 30 minuter, stäng sedan av, insistera igen 20 minuter. Stam och användning som avsedd.

Medicinsk mask

Denna version av masken kan återställa hårstrukturen, påverka deras aktiva tillväxt.

ingredienser:

 • 200 ml kamilleavkokning;
 • 5 ml citronsaft;
 • 15 ml flytande honung;
 • 15 ml konjak.

Alla komponenter är blandade, verktyget fördelas efter att ha tvättat håret på rötterna och på varje tråd. Kompositionen viks med en handduk och tvättas bort med vatten efter 40 minuter.

mjäll

 • 10 g kamomill och nässla;
 • 20 ml burdockolja;
 • 2 skivor rågbröd;
 • 0,5 liter vatten.

För matlagning måste du kombinera örterna och häll kokande vatten över det. Insistera 3 timmar, spänning, dra i brödet i lösningen. Vänta en timme efter att ha hällt kardolja och rör om det.

Den tillämpas enligt följande: 1/3 del appliceras på rotsystemet, resterande mängd fördelas längs hela längden. En polyetenlock läggs på toppen, det tar 2 timmar att gå med tåget. Innan du tvättar är det värt 5 minuter att massera hårbotten. För att mjäll "retreated" är det viktigt att utföra manipuleringen 3 gånger i veckan, inte mindre.

För oljigt hår

 • kamille avkok - 2 msk. l.
 • Vodka - 1 msk. l.
 • äggula - 1 st.

Alla produkter måste blandas i angiven mängd, applicera och håll i 15 minuter, skölj med varmt vatten och skölj med kamillextrakt.

Fuktgivande balm

 • olivolja - 50 ml;
 • lavendel eterisk olja - 8 droppar;
 • kamillextrakt - 50 ml.

Komponenterna är anslutna och applicerade på hela längden, saknar rötter. Håll i 30 minuter, skölj med schampo.

Från grått hår

Kamilleavkok, vilket är mycket användbart för håret, hjälper, förutom en grundlig återhämtning, även i problemet med grå hår, som om det "förkroppsligar" det.

ingredienser:

 • 125 ml kamilledekokning.

Används i sin rena form. Applicera över hårets huvud, lindas i en handduk i en timme och torkas sedan naturligt. Tvätta efter buljonghår är inte nödvändigt.

För att stärka hårsäckarna

 • 1 msk. l. kamilleblommor, kalendula och lavendel;
 • 200 ml kokande vatten.

Allt du behöver göra är att häll örter med vatten, insistera på 30 minuter, dränera och skölj hår. Varaktigheten av behandlingen når 1 månad, du måste använda kompositionen tre gånger i veckan. Du kan också använda detta recept.

ingredienser:

 • 1 äggula;
 • 0,5 tsk. olivolja;
 • 25 ml kamilleavkokning.

Allt rörs och gnids i rötterna en gång i veckan. Bär på håret kostar 30 minuter och skölj med schampo.

För sköljning

 • 250 ml avkok från anläggningen
 • 10 ml citronsaft.

I det färdiga avkoket tillsätts juice, blandas. Du kan ersätta citronvätskan äppelcidervinäger. Sköljning ska utföras efter tvättning med schampo. Efter sköljning behövs inte locken. Det ska användas 4 gånger i veckan för att uppnå maximal effekt.

Kammelhår sköljning - hur användbart är sköljning av hår och vilket resultat som kan erhållas

Artikeln diskuterar kamomill för sköljning av hår. Du kommer att bekanta dig med de beprövade folket recepten av hemsköljningar och ta reda på om den medicinska växten kan bota och vitalisera ditt hår. Efter att ha läst artikeln rekommenderar vi dig att spendera lite tid och kolla på personlig erfarenhet om kamillekräktskonditioner kan konkurrera med syntetisk kosmetika.

Fördelarna med att skölja kamillehår

Apotekskamomill av en anledning kallas drottningen bland de medicinska växterna. Läkemedel baserade på det kan stoppa inflammatorisk process och blödning, ha en antiseptisk, baktericid och sårläkningseffekt. Kamilleens helande egenskaper behöver vårt hår, vilket varje dag utsätts för de negativa effekterna av yttre faktorer. Sköljning med kamomill ger särskild nytta för håret. Kamille gör håret friskt och vackert. Hemma ger användningen av naturlig balsam möjlighet att ta hand om skönheten och hårets hår samtidigt. Kamille innehåller eteriska oljor, vitaminer och mineraler, tanniner och organiska syror som kan ge ditt hår ett vackert utseende och eliminera ett antal problem. Efter att ha blivit bekant med plantens medicinska egenskaper är det möjligt att uppnå följande positiva resultat:

 • stärka rötterna och förbättra hårväxten
 • återställa och förbättra den skadade strukturen;
 • fuktar torr hårbotten;
 • skaffa rätt näring av hårsäckarna
 • skydda håret och ytan av epidermis från ultraviolett strålning, allergener och svampar som orsakar mjäll;
 • normalisera funktionen hos de subkutana talgkörtlarna;
 • förbättra blodcirkulationen och cellomsättningen.

Att jämföra håret före och efter sköljning med kamomill, kommer du definitivt att märka att de har blivit starkare, mjukare och mer lydig, är inte trassliga och är lätta att kamma, och hårbotten har upphört att bli snabb och fet.

Hur man applicerar kamomill för sköljning av hår

Kamomill dekoktioner och infusioner berikade med användbara ämnen i växten, kan enkelt ersätta dyra annonserade kosmetika, de är lätta att förbereda och kräver inte betydande finansiella kostnader. Vi erbjuder dig ett klassiskt universellt recept för kamillebalsam, som är lämplig för hår av vilken typ som helst, liksom för känslig och problemhår.

ingredienser:

 1. Torkade kamomillblommor - 3 msk.
 2. Vatten - 1 l.

Hur man lagar mat: Häll kokande vatten på blomställningar och lämna i en sluten behållare på en varm plats tills det kyler. Stam. Om du inte gillar att röra med filtreringen av infusioner, sätt en gasväska med samma mängd kamomill eller 5 stycken farmaceutiska filterpåse i kokande vatten. Efter kylning avlägsna vätskan och kläm ut den.

Hur man använder: Skölj rent och torkat hår, försök att jämnt fördela infusionen över hela längden. Vänta tills den naturliga balsammen absorberar så mycket som möjligt i håret och hårbotten, skölj lätt överflödig vätska med en handduk. Tvätta inte sköljet med vatten och använd om möjligt inte en hårtork för torkning.

Resultat: Efter en månad sköljning med kamilleinfusion med en frekvens av tre gånger i veckan blir håret märkbart styrka, jämnt färg och välskött utseende, blir elastiskt och mer lydigt.

Blondiner och ägare av blonda krullar, applicerar en mer koncentrerad kamomillkstrakt för vanlig hårsköljning (4 matskedar per glas vatten), kommer att få en ljusare hårton med en naturlig gyllene nyans. För detta ändamål rekommenderas att lägga ⅓ kopp nypressad citronsaft till infusionen.

Receptet av kamille-citronsammansättning är effektiv för att måla grått hår och stärka näringen av försvagade rötter med användbara substanser i en läkemedelsväxt. Om du valde kamille sköljning som ett naturligt alternativ till kemiska färgämnen, efter att du har applicerat produkten, wrap huvudet med klädesfilm och ett näsduk, håll ditt hår varmt i en timme.

För sköljning av mörkt hår, gör avkokning av kamomill och ekbark. Läkemedlet är också effektivt mot nedfall, brott och splittrade ändar. Vinäger i sköljningen kommer att mildra kranvattnets hårdhet, justera talgkörtlarna och ha en positiv effekt på hårstrukturen.

ingredienser:

 1. Kamille - 4 msk.
 2. Torr krossad ekbark - 4 msk.
 3. Vatten - 2 liter.
 4. Äpple eller druvätäger - 3 msk.

Hur man lagar mat: Häll grönsaksingredienserna i kokande vatten och låt dem simma i 10-15 minuter i ett vattenbad. Efter 2 timmar, sätta på buljongen och tillsätt vinäger.

Hur man använder: Skölj rent, lite fuktigt hår med hushållspolning och låt det torka själv.

Resultat: Herbal avkok av ek och kamille som ett säkert naturligt färgämne ger hår mjukhet, styrka och en vacker mörk nyans med en chokladguldglans.

För ett liknande recept kan du brygga nässla i kombination med kamomill. Sköljning med denna komposition hjälper till att stärka håret och stärka deras tillväxt väsentligt, samt lindra mjäll.

Kontraindikationer och eventuell skada

Apotekskamomill är ett antiallergiskt medel, men det kan även orsaka allergiska reaktioner hos särskilt känsliga personer. Gör ett preliminärt test för kamilleavkok, om du inte är säker på säkerheten för din hud.

Lägg inte ättika till kamille sköljningar om det finns sår och andra synliga skador på huvudet, liksom efter nyligen hårfärgning och perm.

Sköljning av hår med kamomill - recensioner

De flesta recensionerna av sköljande kamomillhår är positiva, vilket framgår av fotot före och efter användningen av växtbaserade läkemedel. Klagomål hörs endast när det gäller användarens individuella egenskaper och kort användning av läkemedlet, då de erhållna resultaten inte sammanfaller med de förväntade.

Jag är naturligt en naturlig blondin, mitt hår är tjockt och tufft, så kamillesköljningen hjälper mig att lösa flera problem på en gång. Det gör dem mjuka, silkeiga och glänsande, och på sommaren skyddar det på ett tillförlitligt sätt från solstrålning och torrhet.

Jag kommer ihåg ett avkok av kamomill för sköljning av håret, när efter heta sommardagar börjar håret falla i stort antal, och hårtorken med ett hett stryk ger inte något bra. Resultatet kommer inte omedelbart, efter ungefär en månad börjar den unga podushek att växa aktivt, det "gamla" håret blir starkare, trevligare att se och röra.

Svetlana, 28 år gammal

För att behålla tonen i mitt blonda hår gör jag ett koncentrerat avkok med 4 matskedar doft och ett glas vatten (jag kokar i 15 minuter). Jag vattnar mitt hår med en skål flera gånger och böjer över en skål. Efter flera behandlingar ser håret ljusare ut, glänsar i solen och är lätt att stila. Av minuserna märkte att krullarna blev torrare och hårdare, du måste minska mängden kamomill.

Vad man ska komma ihåg

 1. Kamille läker och återställer skönhet på håret på grund av närvaron i dess sammansättning av en stor mängd biologiskt aktiva substanser som är nödvändiga för näring, skydd, tillväxt och förstärkning av hår.
 2. Populariteten av sköljning av hår med kamomill beror på användningen av växten och frånvaron av skadliga effekter och biverkningar.
 3. Kamille är också en mjuk hårfärgare som fungerar enligt principen: desto starkare är kamilledekoket desto starkare är hårets skugga.

Vänligen stöd projektet - berätta om oss

Kamille hår sköljning

Användbara egenskaper hos kamomill

Kamilleets fördelaktiga egenskaper är kända under mycket lång tid. Våra mormödrar använde avkok av olika örter för att skölja håret, så de behövde inte balm och balsam.

Kamille innehåller vitaminer, eteriska oljor, mineraler och andra användbara ingredienser för hår. Med regelbundet sköljning med kamillextrakt kommer håret att bli mjukare och mer lättsinnbart, få en hälsosam glans, och skört hår kommer att minskas. Kamille är lämplig för alla typer av hår, så det kan användas säkert. Kamomill är också ett mjukt ljussmedel, så om du har blont hår, kommer ett kamillextrakt att lätta det lite eller ge det en gyllene nyans.

Kamille hår sköljning

Den första sättet att laga buljong: 2 matskedar av kamomillblommor häll ett glas vatten och sätt i brand. Koka upp och låt i 10-15 minuter. Därefter kyles buljongen och filtreras. Skölj håret med avkok av kamomill kan vara i ren form, men du kan späda det resulterande avkoket med vatten.

Den andra metoden för att laga kamilleavkokning: häll 2-3 matskedar. kamille med två glas kokande vatten och låt sippra i ungefär en timme. Applicera avkoket för att rengöra, något torkat hår. Tvätta inte och låt håret torka naturligt.

Du kan också skölja kamillehår på flera sätt:

1. Efter tvättning vrider håret lite, så att de inte droppar vatten. Du kan försiktigt blotta håret med en handduk, men i alla fall inte gnugga! Häll sedan långsamt avkrok på håret så att hela håret får sin del. Vi ger överskott av vätska att tömma, skölja buljongen är inte nödvändigt. Torrt hår på ett naturligt sätt.

2. Blanda det färdiga kamilleavkoket med vatten i ett handfat och sänk håret i 5 minuter, du kan försiktigt massera hårbotten. Efter sköljning är avkok inte nödvändigt.

Det rekommenderas att skölja håret med kamomill efter varje tvättning av huvudet, du kan skölja håret med andra örter, som nässla, kalendula, burdock rot etc.

Använd kamillehår

Om kamilleens helande egenskaper och dess fördelaktiga effekter på kroppen har varit känd sedan urminnes tider. Det kan bland annat ha en positiv effekt på flickans hår, så det används ofta i hårvård. I den här artikeln kommer vi att bekanta sig med dess fördelar, egenskaper och olika användningsmetoder som hjälper dig att ta en ny titt på denna fantastiska blomma.

Egenskaper, fördelar och skador

Även om du inte sätter något speciellt mål, sköljer ditt hår med kamomill, gör du ditt hår friskare, det hjälper försiktigt att skydda ditt hår från de negativa faktorer som påverkar dem dagligen i den moderna metropolen.

Kamille ger desinfektion av hårbotten, lugnar olika irritationer, accelererar hårväxten, löser problemet med förlust, aktiverar hårsäckens blodtillförsel.

Det bör användas av dem som står inför täta torkningar av huvudet, eftersom växten normaliserar talgproduktionen.

Med regelbunden användning kommer du att glömma ett så obehagligt fenomen som mjäll, och håret blir smidigt och silkesamt.

Många tjejer använder växten som hårfärg eftersom det försiktigt tonar det grå håret och ljusar upp de naturliga krullarna något.

Kamille orsakar ingen kroppskada, den enda kontraindikationen är individuell intolerans, vilket är extremt sällsynt.

Kamillearter

Naturlig kamomill används i olika former, allt beror på vad du har till hands.

Oftast är olika avkroppar gjorda av torkade kamomillblommor, vilket inte är svårt att köpa på apoteket.

Eftersom det säljs i krossad form är stammen buljongen mycket svår, så de flesta föredrar att använda kamillepåsar i filter. Det skiljer sig inte på något sätt från lös, men det är mycket bekvämare att använda det.

Om du har en ny kamille, som du har samlat i skogen eller i landet, är den också lämplig för hårvårdsprocedurer. Du kan använda en del av gräset och torka resten för framtiden.

I vilken form ska du använda?

Det enklaste sättet att göra ett avkok av kamomill, vilket ger ditt hår en vacker glans och kommer att bidra till deras återhämtning och tillväxt. Du måste ta ett par matskedar av kamomill eller några filter av filter och häll dem med ett glas kokande vatten. Den resulterande vätskan måste filtreras och appliceras sedan för ändamålet. Om du vill tona håret bör koncentrationen av avkoket vara mer: Häll 100 gram blommor med ett glas kokande vatten och lämna dem i ungefär en halvtimme.

Tinktur kan beredas på två sätt:

förkylning

Ta ett glas torkade blommor och fyll det med 500 ml kallt vatten. Lämna till infusion för en dag, och sedan ansöka om shampooing.

het

Häll 2 skedar med blommor med varmt (men inte kokande!) Vatten, lämna i 2 timmar. Används för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - ditt hår blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna.

Använd tinkturen för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - håret blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna:

 • Mask - för det brukar användas kamille eterisk olja. Den läggs till i vilken tjock bas som helst - kefir, gräddfil, yoghurt eller färdig att köpa hårmask. Det finns ingen anledning att ta ett dyrt professionellt verktyg, en grundläggande billig produkt kommer att göra. Applicera masken på hela längden på håret innan du tvättar, förvara inte mer än några dagar i kylskåpet.
 • Chamomile Balsam är ett bra alternativ till ett köp. Det appliceras på håret efter tvättning och hjälper till att stänga hårvågorna, gör dem smidiga och silkeaktig. Blanda gruelen som erhållits efter att ha kokat buljongen med 3 matskedar honung och applicera blandningen i håret i en kvart i timmen.
 • Skölj. Häll 2 skedar blommor med 2 liter varmt vatten, lämna i ungefär en timme. Stam, lägg till några skedar citronsaft och skölj håret efter tvätt. Det är lämpligt för att lätta håret och ge det en naturlig glans.
 • Oljextrakt baserat på kamomill innehåller alla fördelaktiga egenskaper hos växter i höga koncentrationer.

Det finns två sätt att göra det:

 1. Hot. Häll en torrkamille, häll den i en behållare och täck den med basolja (oliv, mandel, etc.) i ett förhållande 1: 2. Placera behållaren i vattenbadet och gryta i 2 timmar. Ta försiktigt bort från värme och kyla helt för att inte bränna dig själv med olja! Filtrera sedan och häll i en ren behållare.
 2. Det är kallt. Ett längre sätt som sparar mer användbara komponenter. Häll den torkade kamillen i en behållare och fyll den med basolja i ett förhållande 1: 2.

Insistera på en mörk plats i ungefär två veckor, sedan belastning.

Kamille spray ska appliceras efter varje shampooing på vått rent hår innan du använder något annat sätt. Ta 250 ml kamilledekok, vilket måste göras enligt ovanstående recept. Lägg till en matsked linfröolja och några droppar väsentliga (rosmarin, salvia, ylang-ylang, aloe).

Häll i en sprayflaska och spray dagligen på håret. De kommer att starkt stärka och förvärva en levande briljans. Håll sprayen i kylskåpet, men försök att minimera hållbarheten.

Hur man lagar en avkok?

Det finns flera sätt att förbereda kamilleavkok, vilket är huvudkomponenten i många recept för hår, som vi kommer att diskutera nedan.

Den är lämplig för att tvätta dina lockar, skölja, göra masker, sprayer, balsamer, färgtoner och mycket mer:

 1. För en basavkokning, som i sin rena form lätt kommer att tända håret, ge det sken och hälsosam utseende, ta det antal kamilleblommor du behöver och fyll dem med varmt vatten med en hastighet av 1: 5. Insistera 5-10 minuter, koka sedan i en halvtimme och insistera ytterligare en halvtimme. Låt svalna, spänna och använd enligt anvisningarna.
 2. Ta 3 msk. skedkamomill och lägg den i en gasväska. Doppa den i en kastrull med 1 liter varmt vatten och koka i minst en halvtimme. Det återstår bara att kyla den resulterande buljongen.

Vad ska man kombinera?

 • Kamille med citron lyser upp håret, ger dem en naturlig glans och mjukhet. En handfull kamille häll ett glas kokande vatten och tantalizing i ett vattenbad. Kyla, tillsätt saften av halv citron och några skedar av basolja. Applicera på håret och låt masken suga väl, låt det torka ut. Om möjligt, sitta i solen för att förbättra effekten. Utför proceduren en gång i veckan i flera månader.
 • Med lövblad. Om du tar bladen på den här ädla växten, som vanligtvis uppfattas av oss som kryddor för soppen, kan du få ett vitaminbröd som har en positiv effekt på håret. Blanda 3 matskedar av kamomill och 5 laurelblad, tillsätt dem 1 matsked rosmarin. Häll en halv liter kokande vatten över den, täck med ett lock och låt det stå i två timmar, sedan spänna. Gruel ska inte kastas bort - det kan gnidas in i rötterna som en vitmask för hår.
 • Med nässla. Detta avkok är utmärkt för att skölja hår och skapa på grundval av olika masker. Förbereda det är mycket enkelt - du måste blanda 2 delar örter, häll dem med en liter vatten, sätt på elden och koka. Låt sedan buljongen släppa i ytterligare 10 minuter, låt svalna och filtrera. Dampa håret med den resulterande vätskan, det är bekvämt att göra detta med en sprayflaska. Torka sedan håret med en handduk och lämna i en halvtimme tills den är helt torr.
 • Med glycerin. Om du har skört, torrt hår, tillsätt glycerin till kamomillmasken. Den är väl lämpad för lockigt hår och lyser krullarna med 2-3 toner. Det är dock nödvändigt att använda det mycket noggrant, för att du, efter att ha hållit masken, kan torka upp håret, tvärtom. Dessutom, innan du utför proceduren, kontrollera om du är allergisk mot denna åtgärd genom att påföra den på armbögen.
 • Med henna. Henna ger i sin rena form håret en rödaktig nyans, och den "soliga blomman" lägger till guldhet åt det. För medelstort hår behöver du 3 påsar av henna och ett halvt paket kamille. Blommor måste brygga i en kastrull, i en separat behållare för att blanda henna med vatten, och bara sedan kombinera dem tillsammans. Du kan lägga till blandningen ett par droppar essentiell olja. Tack vare kamille kommer henna inte att flöda, så du kan säkert lämna hemlagad färg på håret i 2-3 timmar, varefter du måste tvätta det och inte glömma att applicera en balsam på håret i slutet.
 • Med kalendula. Masken hos dessa två växter kan användas för att accelerera hårväxten. Blanda två delar av örter, fyll i en liter kokande vatten och låt i 30 minuter. Använd som balsam.
 • Med älskling. Honung har en positiv effekt på håret, och kamomill hjälper alla dess fördelaktiga komponenter att absorberas av huden. För att förbereda en läkningsmask för honung och kamille för intensivvård behöver du 4 skedar blommor och en halv kopp varmt vatten, vilket du måste hålla i ett vattenbad i ca 20 minuter. Den färdiga blandningen måste spänna och svalna, lägg sedan till 2 matskedar honung och blanda väl. Masken måste gnidas in i rötterna, fördela återstoden av blandningen till tvättat vått hår. Lämna i en halvtimma, skölj med varmt vatten. För att få en synlig effekt måste du spendera minst sju procedurer.
 • Med burdock. En avkok av dessa örter hjälper perfekt med håravfall, hjälper till att bli av med mjäll och irritation i hårbotten. Ta krossade örter i lika stora proportioner, täck med kokande vatten, koka och koka i ytterligare 15 minuter. Vika väl med en handduk och låt den infilera tills buljongen har svalnat. Stam buljongen fuktar håret efter att ha slagit huvudet, gnugga vätskan i hårrötterna.

Ansökningsmetoder

Vi har redan övervägt olika typer av kamilleprocedurer som enkelt kan utföras hemma. En av de mest populära sköljer håret med avkok, vilket kan göras utan stor ansträngning.

Mycket mer intressant är en annan populär metod för applicering - färgning och lysande strängar, som vi kommer att lära känna bättre.

Om du vill uppnå en ljus nyans börjar du med samma avkok. Lätta strängar, han kommer att ge en gyllene nyans, blond hjälper dig att se ljusare och rädda dig från, ofta inneboende, musskugga.

Eftersom avkoksreceptet beskrivs ovan är det inte nödvändigt att upprepa det igen. Man får bara notera - om du vill ha en mer intensiv färg, ta mer kamomill, men mindre vatten, och vice versa.

Observera att en mycket stark buljong kommer att ge en skugga av koppar till ditt hår, även om håret är svart. Om du är brunhårig börjar de kasta en vacker gyllene bländning.

Det resulterande avkoket fukta håret över hela längden och låt det torka helt. Det behöver inte tvättas och det är nödvändigt att torka det på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork.

Naturligtvis är det nödvändigt att genomföra mer än ett förfarande, åtminstone inom en månad, för att uppnå önskat resultat. Men effekten bör märkas efter den första ansökan.

Fördelen med kamomillbuljong, att den kan användas på både ostärkt och färgat hår - du kommer fortfarande se resultatet.

Det finns andra recept för blekning av hår som har förbättrade effekter:

 • Infusion med peroxid. Häll en handfull kamomill en halv liter vodka och lämna i två veckor. Stam, tillsätt 50 ml peroxid och använd för att lätta håret.
 • Mot grått hår. Avkok i termos - för 1 del kamomill, ta 3 delar vatten och låt i 4-5 timmar. Därefter dividerar håret i strängar och vattnar det väl med den resulterande produkten, som i vanlig färgning. Därefter, linda en film, linda en handduk och håll i ca en timme.
 • Med glycerin. För att få en guldgul nyans av naturligt hår, som kommer att hålla länge på ditt hår, häll 150 g kamille 500 ml kokande vatten och lämna i flera timmar. Sedan spänna, tillsätt glycerin och tvätta huvudet med blandningen. Resultatet är inte långt framöver.

Vilken tusensköna behöver samla?

Det finns många sorter av vita blommor med ett gult centrum, men för medicinska ändamål och kosmetologi används endast kamille. För att skilja det, skära en kniv på huden - den ska vara ihålig. Detta kommer att vara det viktigaste kännetecknet för den växt du behöver.

Det är bättre att samla det i början av blomningen (i maj-juni), i slutet är det inte alls lämpligt att använda.

När du samlar, skär med saxblommor vid basen. Dra inte ut dem med roten eller riva av alla blomställen på en buske. Var noga med att lämna några av blommorna för senare reproduktion.

recensioner

Tjejerna, som provade olika kamilleprodukter på håret, pratar mycket positivt om dem.

De flesta säger att det är en naturlig och prisvärd lösning som ger en synlig effekt. Kamille är tillgänglig för alla, eftersom det finns i ett apotek bokstavligen för ett öre.

Bland bristerna kan man bara identifiera ljusstyrkan, som inte gillar brunetter. Alla andra kan använda den utan rädsla.

Alla hårmaskor baserade på olika örter anses vara mest användbara och effektiva i kosmetologi. Hur man gör en mask för hår med kamomill? Hemligheten kommer att avslöjas i detaljerade anvisningar nedan.

Kamillehår sköljning

Sidinnehåll:

Kammelhår sköljning är ett enkelt, billigt och mycket effektivt sätt att ta hand om ditt hår. Kranvatten utsätts idag för hård rengöring, så det kommer inte att vara mycket användbart för hår och hårbotten. Vattnet kan vara väldigt hård, vilket har en negativ inverkan på håret - de är mindre kammade, blir tråkiga, spröda.

För att minska de negativa effekterna av kranvatten på håret, efter att ha tvättat håret kan du skölja håret. Vackert, snyggt hår lockar alltid ögat. Du kan ge ditt hår en välplejad och silkeslen utseende, gnistrande med hälsa och livlig glans, inte bara i skönhetssalonger med hjälp av professionella inom detta område, utan också hemma. Du behöver en vanlig tusensköna.

Kamille är känd från antiken. Under medeltiden kallades det "Romanovskaya gräs", i det gamla Egypten, det var tillägnad solguden Ra. Folket i denna växt är känt som "moderluten" eller "livmodergräset". Från tidsåldern har blommorna i denna fantastiska växt använts vid behandling och förstärkning av torrt och skadat hår. Kamille innehåller en stor mängd näringsämnen och fungerar som en naturlig ljusare. Även om det inte går att ändra färgen helt, är det ganska möjligt att lätt tända (ett eller två toner) brunt hår. Samtidigt kommer de inte bara att förvärva en trevlig guldfärg, utan också bli lysande. Läs mer: Förbättra håret efter sommaren.

Det finns flera arter av kamomill, som liknar varandra, men apotekaren, romersk och doftande kamomill har den mest uttalade helande effekten. Den doftande tusensköna växer nästan överallt, men romaren växer i Europa och här på Krim, där den också kallas den ädla kamille. Denna växt är helt ofarligt för vår kropp, så den har använts inte bara i kosmetologi utan även i medicin. Kamomill dekoktioner kan ges även till spädbarn eller användas som skrubbning. På grund av sin läkningskomposition lindrar denna växt, fuktar och desinficerar huden, har vitare egenskaper och har också en stimulerande effekt på blodcirkulationen.

Kamille är rik på eteriska oljor, karotenoider, hartser, vitaminer, mineraler och färgämnen, som har en positiv effekt på vårt hår, närande, stärka och främja deras tillväxt. Kamille för hår används i någon form (både torr och fräsch). Effekten av exponeringen beror direkt på koncentrationen i buljonger och infusioner, liksom på exponeringen.

Det finns ett stort antal folkrecept för kamillebaserat hår: det här är avkok och infusioner, schampon, balsam, masker samt klargörare. Alla kan enkelt förberedas av dig själv hemma. Den systematiska användningen av folkmedicin som bygger på kamomill stärker hårsäckarna, gör håret friskt och vackert, vilket ger dem naturlig glans.

Folkhårsprodukter med kamille

Chamomile Shampoo

Ta två matskedar torkade kamomillblommor och häll ett halvt glas varmt vatten. Vik noggrant och låt blandningen brygga i en halvtimme, varefter infusionen måste filtreras. Den resulterande summan av medel måste kombineras med samma mängd regelbundna baby shampoo. Konstant användning av ett sådant schampo när du tvätter huvudet kommer snart att ge sina resultat: håret kommer märkbart att härda och vara mer lättsamt. Det bör noteras att detta hemlagade schampo ska lagras inte mer än en vecka. Effekten beror på produktens "friskhet".

Balm för torrt hår

Häll 15 g kamille med 250 ml kokande vatten, linda väl och insistera i trettio minuter, sedan spänna. Blanda sedan 125 g lanolin med det erhållna kamillextraktet, sätt på elden och något värme, vilket inte tillåter kokning. Därefter måste blandningen kylas och tillsättes en matsked vodka. Det resulterande verktyget går över till en tätt sluten, ren och torr burk och kyler för förvaring. Applicera över hela längden av håret och smörj hårbotten i en timme före tvätt. Innan håret appliceras bör balsam värmas upp i ett vattenbad. Förfarandet utförs två gånger i veckan.

Kamille sköljning

Kamillebalsam är lika effektiv för alla hårtyper. För att förbereda sköljbuljongen, häll två matskedar av kamomillblommor med 800 ml kokande vatten, sätt på en långsam eld och koka från kokpunkten i fem till tio minuter. Därefter avlägsnar buljongen från värmen, dräneras. Innan spolning av håret efter tvätt tvättas buljongen med vatten.

Kamille sköljning kan beredas på ett annat sätt: sätt två matskedar av plantblommor i en gasväska och lägg dem i ett handfat med kokande vatten i en halvtimme. Skölj håret efter tvätt i denna infusion. Användningen av denna infusion gör håret mjukt och elastiskt, vilket förbättrar utseendet. Efter sköljning av håret kan du inte torka, men bara lite våt med en handduk och låt den torka på ett naturligt sätt.

Kamille mjällinfusion

Eliminera mjäll hjälper hela samma kamille extrakt, tillverkad av en del av blommorna och tio delar kokande vatten. Det är nödvändigt att skölja håret med denna infusion två eller tre gånger i veckan i en månad.

I lösningen av detta problem kommer också att hjälpa till med infusion av naturläkemedel: i lika stora proportioner att blanda blommorna av kamomill och kalendula, såväl som lavendel. Häll två matskedar av det resulterande råmaterialet med ett glas kokande vatten och låt det infiltrera i tjugo minuter, varefter infusionen ska tömmas. Använd infusionen två eller tre gånger i veckan för att skölja håret. Behandlingsförloppet är tre till fyra veckor.

För att bekämpa mjäll hjälper denna blandning: gnid den råa äggula av ett kycklingägg med en halv tesked olivolja och tillsätt fem droppar kamille eterisk olja. Denna blandning bör gnidas in i hårrötterna en gång i veckan, en halvtimme innan du tvättar håret.

För oljig seboré, rekommenderar den traditionella medicinen att tvätta huvudet med ett extrakt av kamilleblomställningar. För att förbereda det måste du hälla en del av råvaran med tio delar kokande vatten och insistera i en timme. Förfarandet måste göras två eller tre gånger i veckan. Behandlingsförloppet innehåller femton procedurer. Om det behövs kan kursen upprepas om två eller tre veckor.

Infusion för hårväxt

För att stimulera hårväxten rekommenderar den traditionella medicinen att använda örttextrakt: Blanda kamilleblommor, nässla och salvia, tagen i lika stora proportioner, häll sedan två matskedar av råmaterialet i ett glas kokande vatten och låt det brygga i tjugo minuter. Spänn sedan infusionen och gnugga in i rötterna, varefter infusionen inte tvättas.

En sådan tinktur är också effektiv: Häll ett glas kamilleblommor i torr form med 400 ml vodka, stäng locket tätt och placera en vecka på ett mörkt ställe för att infusera. Därefter ska du hälla 100 g henna med 200 ml kokande vatten, blanda noggrant och lämna i några timmar. Blanda den resulterande hennalösningen med kamillektinktur och låt i ytterligare två veckor infusera. Spänn sedan blandningen och applicera på håret i en halvtimme, och applicera en varm kompress ovanpå. Efter en viss tid måste du tvätta ditt huvud bra med regelbunden schampo som passar din typ.

Fördelarna med kamilledekok för hår

Kamille är en medicinsk växt, den används ofta i medicin. Kamilleblomställningar används som avkok för att läka små sår i munhålan. Det lugnar perfekt och lindrar irritation. Kamille används ofta i kosmetologi. Det används för att göra vitare masker, liksom produkter för problem och torr hud. Men denna blomma har fått den största fördelningen i kosmetiska masker avsedda för hår.

Blomman har unika egenskaper.

 • Ett avkok av kamomill kan lindra spänningar, rodnad och klåda i hårbotten.
 • De ämnen som besitter av kamomill läker sprickor och sår, och även effektivt kämpar mjäll.
 • Kamille kan även behandla allvarliga svampsjukdomar som seborré.
 • Avkolning av blomställningar används i stor utsträckning bland det rättvisa könet som ett ljusmedel. Med hjälp av det kan du lätta håret i flera toner på ett naturligt sätt.
 • Kamille masker räddar tunt livlöst hår, lindar delade ändar och spröda strängar.
 • Kamille innehåller organiska syror som ger naturlig, naturlig skalning i hårbotten.
 • Acid hjälper också till att exfoliera döda hudceller och återställa hårets naturliga struktur.
 • I praktiken märks det att sköljning av håret med kamillebuljong gör dem mer glänsande och elastiska. Detta förklaras av det faktum att kamille täcker håret med ett osynligt lager som skyddar dem mot frost, värme och sol.
 • Efter regelbunden användning av kamillehår lättare att stil och kam.
 • Rakt hår upphör att trycka, blir jämnt och lockigt blir mer dekorerade flytande lockar.
 • Kamille väcker aktivt hår med vitaminer och syre från insidan. Även med hjälp av denna växt kan du uppnå upphörande av håravfall och väsentligt påskynda tillväxten.
 • Kamilleavkok kan spädas med andra användbara komponenter, vilka i masksammansättningen ökar deras verkan.

Tänk på de mest populära och effektiva sätten att återställa hårets skönhet och hälsa.

Kamomill avkok

 • Kamille - en halv kopp torkade blomställningar.
 • För att förbereda en rik avkok av kamomill kan du göra klara torravgifter i apoteket. Men du kan laga och torka växten själv. För att göra detta måste du gå till skogen, till kanten, till lunden eller till landet - till där detta förråd av vitaminer växer. Det rekommenderas inte att plocka blommor som växer längs vägarna, de kan ackumulera i sig avgaser och tjära.
 • När man samlar växter måste man använda en kniv eller sax. Samla tusensköna bör vara i slutet av maj - början av juni. Efter att armfuls av blommor är skurna, måste du sätta dem på papper och placera på en väl ventilerad plats. Inom några dagar kommer kamille att torka ut och det kan lagras i ett år.
 • För att förbereda en rik buljong måste du ta en halv kopp torkade kamomillblommor. Det är nödvändigt att fylla dem med en liter kokande vatten och lägg i ett vattenbad. Efter ca 20 minuter kan du ta bort buljongen från värmen, stäng locket och lämna det för att infilera. Efter att buljongen har svalnat, måste den filtreras, varefter den kommer att vara klar för användning. Vid behov kan den spädas ut med vatten.

Detta avkok används som vitamin och tonic för hår. Vanligtvis ett avkok av kamille sköljt huvud med schampo efter tvättning. Detta ger en ljusare effekt. Krullarna blir glänsande och släta. Efter sköljning av håret med denna buljong ska du inte använda en hårtork - krullarna ska torka naturligt. Mättad kamilleavkok sätts till andra masker för att uppnå bästa effekten.

Vitamininfusion av kamille

 • Kamille - 3 matskedar;
 • rosmarin - 1 matsked
 • 5 vikslöv.
 • Grind örter med en stupa eller för hand.
 • Häll dem med två glas kokande vatten, tätt stäng locket, linda en varm handduk.
 • Efter 2 timmar, infusioner.

Den resulterande produkten kan gnidas i hårbotten, sköljas sedan med rester av hår och låt torka utan hårtork. Det är ett bra medel för hår, det hjälper håret att återhämta sig efter vintern. Du kan också använda den om du har torr, solblekt och färgat hår. Kamille, rosmarin och vik lämnar väl näring och fuktar håret längs hela längden.

Sköljning av hår med kamilleavkokning

Förbered kamilledekok, ta två matskedar torkade kamomillblommor och häll ett glas kokande vatten över det, låt det stå i ungefär en halvtimme. Skölj sedan det tvättade och torkade håret med avkokning. Spola inte.

Kamille kan också kokas i 5 minuter, observera samma proportioner. Ju starkare kamilleavkokningen desto ljusare blir hårets skugga - för detta, ta mer kamille och koka i 15 minuter. Stark avkok av kamille kommer att ge en koppar nyans även till brunhåriga kvinnor och brunetter.

Kamillebalsam

Första sättet

matlagningsbuljong: 2 msk. Kamomillblommor häll ett glas vatten och sätt i brand. Koka upp och låt i 10-15 minuter. Därefter kyles buljongen och filtreras. Skölj håret med avkok av kamomill kan vara i ren form, men du kan späda det resulterande avkoket med vatten.

Andra sättet

kokar kamille avkok: häll 2-3 matskedar. kamille med två glas kokande vatten och låt sippra i ungefär en timme. Applicera avkoket för att rengöra, något torkat hår. Tvätta inte och låt håret torka naturligt.

För en enkel sköljning behöver du:

 • Kamillefärg - 40 g;
 • Kyldt kokande vatten - 1 kopp.

Huvudkomponenten läggs ut i någon lämplig behållare och häll kokande vatten. Täck och insistera i 30 minuter. Vi spänning, klar infusion måste kombineras med vatten - 1 liter. Rengör locket sköljt med varmt medel. Sköljning av hår med kamomill utförs 2-3 gånger om 7 dagar.

Infusion för att bekämpa mjäll

För att bli av med mjäll är det rekommenderat att tvätta huvudet med kamilleinfusion (förhållandet kamomillblommor och kokande vatten för beredning av infusion 1:10). Förfarandet bör upprepas 2-3 gånger i veckan i 3-4 veckor.

Dessutom, för att eliminera mjäll och förbättra hårväxten, kan du använda växtbaserade samling av lika delar av blommor av kalendula, kamomill och lavendel. Örter häll 200 ml. kokande vatten, låt det brygga i 20 minuter och spänning. Efter sköljning, låt håret torka naturligt.

Du kan också skölja kamillehår på flera sätt.

 1. Efter tvättning pressas håret lite, så att vatten inte droppar ur det. Du kan försiktigt blotta håret med en handduk, men i alla fall inte gnugga! Häll sedan långsamt avkrok på håret så att hela håret får sin del. Vi ger överskott av vätska att tömma, skölja buljongen är inte nödvändigt. Torrt hår på ett naturligt sätt.
 2. Vi blandar det färdiga kamilleavkoket med vatten i ett handfat och sänker håret i 5 minuter, du kan försiktigt massera hårbotten. Efter sköljning är avkok inte nödvändigt.

Det rekommenderas att skölja håret med kamomill efter varje tvättning av huvudet, du kan skölja håret med andra örter, som nässla, kalendula, burdock rot etc.

Kamomill avkok

Om du bestämmer dig för att självständigt förbereda en växt, kom ihåg att i världen finns det många typer av solblomma, kommer kamille vara det mest användbara för ditt hår. Folkläkare rekommenderar att man skördar råvaror i början av sommaren, och föredrar en växt som växer på kanten av skogen eller i en clearing långt ifrån motorvägen. Läs mer: Sköljning av hår med vinägerfördelar och recept.

Klippblommor torkas i ett ventilerat rum, där solens strålar inte faller. Du kan hålla torr kamilleblommar i en papperspåse, glasburk eller tygväska. Hållbarhet för hushållsmaterial är ett år, så nästa sommar måste du tänka igen om dess förberedelse.

 1. Kamilleavkok är lämplig för alla typer av hår, men naturliga färgämnen ingår i solväxtens sammansättning, så ägare av mörkt hår, för att inte förstöra den befintliga färgen på håret, måste du noggrant välja kamillebaserade recept.
 2. Om avkoket används som sköljning späds det med kokt vatten med 1 kopp kamomillmedel per 1 liter varmt vatten före användning. Om kamillemedicin är en del av de helande maskerna för hår, är det inte nödvändigt att späda ut.
 3. För att göra kamille terapi så effektiv som möjligt, behöver du bara skölja krullarna med en handduk, men torka inte dem torra och använd inte en hårtork för torkning.
 4. Om ditt mål är att lätta ditt hår och ge det en solig nyans, använd sedan ett mer koncentrerat avkok för att skölja. Om du vill förbättra håret, förbered sedan kamillemedicin strikt på recept.
 5. För att stärka och återställa håret bör kamilleavkok tillämpas tre gånger i veckan, för att lätta trådarna - efter varje huvudtvätt.
 6. Innan du applicerar avkoket av kamillehår glöm inte att testa för en allergisk reaktion.

Ett avkok av kamille ger vitalitet och hälsosam glans till ditt hår

Kamille är en söt, känslig blomma som tar hand om ditt hår och ger den en trevlig guldfärg. Denna växt är ett naturligt färgämne som har blivit ett hälsosamt alternativ för dem som vill lätta krullarna utan att skada deras hälsa.

Men kamilleavkok för hår används inte bara som ett ljusmedel. Det kan bota försvagade och sköra strängar, lindra mjäll och läka sår i hårbotten. Denna åtgärd närmar och förstärker folliklarna, har en helande och lugnande effekt. På grund av dessa egenskaper började kamille ganska ofta införlivas i kompositionen av modern kosmetika. På basis av kamomillbuljong kan du göra hemlagad schampo, skölj, balm och olika masker.

Vad är bra avkok?

Ett avkok av kamomill ger stor nytta för hår och hårbotten. Den härdande effekten av denna åtgärd beror på närvaron av vitaminer, karotenoider, eteriska oljor, hartser och mineraler i dess sammansättning. Det passar alla, oavsett vilken typ av hår och hud som helst.

Varning! Kamilleavkok kan appliceras även med problematisk och särskilt känslig hårbotten.

Med regelbunden användning av det här verktyget lockar krullen bli silkeslen och elastisk. Och detta är inte alla dekodernas positiva egenskaper. Med det kan du:

 • minska sårbarhet
 • för att eliminera spetsavsnittet;
 • eliminera fläckning av hårbotten;
 • bli av med mjäll och förhindra att det återkommer.
 • återställa hårstruktur
 • stoppa utfallet
 • stärka glödlamporna;
 • aktivera tillväxt.

Hur bryr du dig om ditt hår?

Flera medel kan göras från torkade kamomillblommor. Vi föreslår att du överväger flera beprövade recept som hjälper till att återställa, lätta trådarna och eliminera mjäll.

Brightening sköljning

Blont hår kan ges en ljusare nyans, men för detta bör du utföra flera procedurer. Förbereda verktyget enligt följande:

 • matskedblomställningar häll 250 ml vatten;
 • koka upp innehållet
 • insistera buljong i 30 minuter, filtreras.

Det är viktigt! Mängden av produkten beror på hur tjock och lång håret är. För en kort hårklippning räcker det med att använda 250 ml vätska, och för särskilt långa krullar behöver du ungefär sju glas vatten och följaktligen sju skedar torra råvaror. Om du använder starkare avkok kan du även ge mörkt hår en kopparskugga.

I det färdiga avkoket måste du tillsätta 100 ml citronsaft och applicera på tidigare tvättat och torkat hår. Tvättmedel tvättas inte. Med ett regelbundet förfarande blir strängarna mycket ljusare. Varaktigheten av kursen beror på vilken nyans du vill ge till dina lockar.

Hemlagad schampo

Kamilleavkok kan kombineras med vanligt schampo och göra det till ett omhändertagande medel. Medicinsk schampo recept är som följer:

 • 4 matskedar torrt råmaterial häll 100 ml vatten;
 • koka, stäng locket och insistera på 40 minuter;
 • innebär att filtrera och svalna till rumstemperatur.


Klar avkok ska kombineras med det köpta schamponet och tvätta håret på vanligt sätt.

Men diskmedel för hår kan beredas enligt ett annat recept:

 • 4 msk blomställningar häll 500 ml vatten;
 • koka och koka i 10 minuter;
 • filtrera, kyla något;
 • Grädda 8 msk barntvål och lös upp i buljong;
 • Tillsätt 15 ml glycerin och överför schampon till en mörk plats.

Efter två veckor är verktyget helt klart för användning.

Medicinsk mask

Denna mask kommer noga att ta hand om håret, återställa strukturen och främja tillväxten. Du måste göra följande:

 • en halv kopp torra råvaror att slipa i en kaffekvarn;
 • Häll 250 ml kokande vatten och smält i 30 minuter;
 • tillsätt 5 ml citronsaft och 15 ml flytande honung och brandy till det färdiga avkoket;
 • tvätta håret, fördela produkten över hela längden och täck med en handduk.

Masken tvättas av efter 40 minuter med rinnande vatten.

mjäll

Kamilleavkok kan användas inte bara för hår, men också för att rensa hårbotten från mjäll. Receptet för det här verktyget är enligt följande:

 • i en behållare för att kombinera torkad kamomill, nässla och lavendel, bör du få ungefär tre matskedar av blandningen;
 • Häll 3 koppar vatten, koka och koka i 5 minuter;
 • filtrera och kyla buljongen.

Denna sköljning ska appliceras efter varje shampooing.

Tips! För att bli av med mjäll snabbare bör du använda kamille istället för det vanliga schampot.

För oljigt hår

Du kan göra ett avkok som hjälper till att klara av överdriven fetthet i hårbotten och ge färskhet till krullarna:

 • matsked torkade blomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka och täcka;
 • ta bort agenten från värmen och insistera ca 20 minuter;
 • filtrera, kyla och häll 100 ml vodka.


Detta verktyg måste gnidas i hårbotten efter en dag med shampooing.

Fuktgivande balm

Följande balsam hjälper till att vitalisera torra krullar:

 • matskedblomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka, ta bort från värme och låt i 30 minuter
 • Häll 40 ml lanolin och returnera behållaren med innehållet till elden.
 • värm vätskan, men koka inte den;
 • filtrera, kyla och tillsätt 10 ml vodka.

Förvara den resulterande balsammen ska vara i en behållare under ett tätt lock i kylskåpet. Innan den appliceras måste den värmas upp i ett vattenbad. En timme senare tvättas produkten med schampo och huvudet sköljs med kamilleavkokning.

Från grått hår

Få människor vet att med hjälp av kamomillbuljong kan du inte bara läka ditt hår, utan också "förklara" det gråa håret. Du kan förbereda produkten enligt följande recept:

 • sätt 2 msk kamomill i en kastrull och häll 125 ml vatten;
 • koka i 5 minuter;
 • insistera på 4 timmar, filtreras.

Den färdiga produkten måste appliceras på håret - från rötterna till ändarna, wrap huvudet med en handduk, efter en timme ta bort den och torka trådarna vid rumstemperatur.

Tips! Använd inte en hårtork för torkning, eftersom det kommer att torka håret hårt, varefter de också måste behandlas för brittleness.

För att stärka hårsäckarna

Om du märker att ditt hår har börjat falla ut intensivt, kommer följande åtgärd att hjälpa till här:

 • sätt 3 matskedar av torkade kamomillblommor och en matsked torkad nässla i pannan;
 • häll en halv liter kokande vatten;
 • skicka blandningen till ett vattenbad;
 • 20 minuter senare, bör buljongen filtreras och sättas in i rågbrödsmulan;
 • Blanda efter massan i en bländare efter 15 minuter och fördela den resulterande masken över hela längden av håret.

Produkten tvättas av efter 2 timmar med rinnande vatten och sköljs med kamilleavkokning.

Som du kan se är alla ovanstående recept mycket lätta att förbereda och använda. Ett avkok av kamomill med regelbunden användning hjälper till att återställa hårets skina, hälsa och välvårdade utseende.Nästa Artikel
Hirsutism med hyperprolactinemi