Örter för fet hår


Oljigt hår är en mycket vanlig typ av hår och för kvinnor orsakar det vissa besvär. Emellertid uppstår ännu större obehag när felaktigt förbättrad arbete hos talgkörtlarna är huvudorsaken till starkt fet hår. Örter hjälper till att eliminera överdriven fettighet och återföra huden till sitt normala tillstånd på ett skonsamt och naturligt sätt.

Av dessa kan du göra mycket avkok, lotioner, tinkturer och masker. Hemmagjorda balsam för fettigt hår kan innehålla avkok av torra eller färska växter, såsom lind och kamille med tillsats av en sträng eller salvia.

Hur man använder örter för fet hår för att normalisera talgproduktionen.

Kamomillavgifterna är lätta att hitta på apoteket. Typiskt 4 skedar torr hackad gräs tillräckligt per sköljning. Allt du behöver - är att fylla i en daisy liter vatten och insistera låg värme i 15 minuter, låt svalna och stam buljong, separerar vätskan från kakan.

Humle hjälper också till att reglera talgkörtlarna under en tid efter sköljning. Tre matskedar av konerna insisterar också på kokande vatten och värmer på låg värme i 10-15 minuter.

För att förbereda ett avkok av ekbark, koka det i 15 minuter, är tre matskedar per liter vatten tillräckligt. Detta verktyg hjälper väl i närvaro av seborré, som ofta åtföljer fet hårbotten.

Nudlar, citronbalsam, växt och yarrow eliminerar också överflödighet. Plus kommer denna sköljning att ge friskhet och om du är orolig för mjäll - lindrar klåda under perioder av förvärmning. Dessa örter ska inte kokas, men häll bara kokande vatten och låt det smälta i ungefär en timme, till exempel i en termos.

Calendula - drottningen bland örterna för att eliminera överdriven fetthet i hårbotten. Det används för att förbereda inte bara avkok, men också tinkturer, vilket inkluderar alkohol i deras komposition. De ska användas varannan dag och gnugga dem i huden vid hårets rötter. Kursen håller vanligtvis inte mer än en månad i en månad. Då ska hårbotten få lov att vila.

Mintmask kommer inte bara att hjälpa fet hår, men uppdaterar även hårbotten. För dess förberedelse är det nödvändigt att mala 3 matskedar mintbladen med 2 matskedar rowanbär. Applicera blandningen på huvudet i 10 minuter och skölj med vatten.

Masken av malurt måste hållas i 30 minuter. Det hjälper även i de mest försummade fallen. Förbered ett avkok av malurt, enligt principen ovan angiven (häll och insistera). Vi suger smöret av rågbröd i denna buljong och applicerar blandningen i hårbotten.

Det är mer lämpligt att göra avkok och infusion för flera förfaranden. För att göra detta, placera den färdiga produkten i en burk med ett tätt passande lock och sätt det i kylskåpet.

Applicera örter för att skölja hår, du måste komma ihåg att blont hår efter sköljning kan ändra skuggan i riktning mot avkokningsfärgen. Därför, om den färdiga produkten har en rik nyans, applicera den inte på ljus och särskilt blekt hår.

Apotek örter och örtpreparat är lätta att använda, och använda dem i vården av fett hår kommer att bidra till att återställa normal hud för att arbeta och fungera som en utmärkt konditioneringsmedel.

Skölj smutsigt hår efter tvätt

Oljigt hår kan mycket förstöra din bild. Det händer att du bara tvättat ditt hår på morgonen och på kvällen vid ett viktigt möte har de redan förlorat sin färskhet och volym, håller ihop och lyser...

Det är inte särskilt svårt att bota hårets ökade fettinnehåll, det viktigaste är att allvarligt närma sig problemet och ge håret rätt uppmärksamhet.

Sköljande fettigt hår

Effektivt minska frisättningen av fett hjälper till att skölja håret med äppelcidervinäger. Lös upp en matsked vinäger i en liter vatten och skölj huvudet efter tvätt. Håret blir friskt längre och kommer att få en hälsosam glans.

 • Äppelcidervinäger till hår: användbara egenskaper, maskerad recept

Citronsaft är ett populärt och effektivt sätt att minska hårfettligheten. Blanda 50 gr. Citronsaft i en liter vatten och skölj det tvättade håret. Ett annat alternativ: Förbered en citronsaft lotion för daglig gnidning i hårbotten. För att göra detta, späd saften med vatten i ett förhållande av en till en (du kan tillsätta lite alkohol eller brandy till blandningen) och gnugga i hårroten dagligen i en vecka. Då - en vecka paus.

Helande örter för fet hår

Sköljning hår med tinktur av örter ger ett bra resultat efter ett par veckors användning. Infusions framställs från någon av de örter, sammandragande mynta, nässlor, groblad, kardborre, ringblomma, ek bark, johannesört, grönt te, rosmarin, salvia, rönn. Tillsätt avkok lite alkohol - och du får en bra lotion för fet hår, som kan smörjas in i hårbotten dagligen. Alkoholen har en uttorkande effekt, löser fett, reglerar talgkörtlar.

 • Helande örter för hår: en katalog över användbara egenskaper

Oljiga hårmaskor

Oljigt hår behöver regelbunden behandling och näring med fet hårmask.

Masken av kefir eller yoghurt - det perfekta sättet att ta hand om fet hår. Smörj huvudet med kefir och lämna inte 20 minuter. Skölj sedan och skölj med citronvatten. Gör en mask före varje tvätt, håret kommer att få ytterligare näring, återställa strukturen, blir frisk och blank.

 • Kefir för hår: närande maskor

Äggsmask med honung hjälper till att förbättra håret och hårbotten, ta bort överflödigt fett, justera talgkörtlarna. Blanda äggulan, en matsked honung och brandy. Applicera på håret i 30 - 50 minuter. Tvätta av med schampo.

Proteinmask med kamille. Slå de vita, blanda med avkokning av kamille (2-3 matskedar) och applicera på håret i en halvtimme. Skölj noggrant. Masken rensar effektivt hårbotten, närmar sig håret.

Senapsmask. Lös upp en tesked torr senap i en liten mängd varmt vatten, tillsätt lite kefir och applicera på håret i 10 minuter. Senap torkar hår, reglerar utsöndringen av subkutan fett, stimulerar hårväxten.

 • Senapsmasker för hårväxt

Stärkelsens mask hjälper till att rengöra hudens porer från överflödigt fett, gör ditt hår friskt och friskt. 2 msk stärkelse blandat med en tesked honung och en sked aloejuice. Applicera på lockar i 30 minuter.

Kosmetisk lera behandlar effektivt problemet med fet hår. Ta lite lera och späd den med mineralvatten eller kefir till konsistensen av halvvätskig uppslamning. I masken kan du lägga till lite senapspulver och 2-3 droppar av vilken olja som helst. Applicera på hårrötter i 20 minuter.

Färglös henna används ofta i masker för fettigt hår. Det ska spädas i serum eller mineralvatten till en tjock grädde och appliceras på hårrötterna i en halvtimme.

Juften av färska grönsaker (gurka, kucchini, pumpa, morötter) är mycket användbar för att gnugga i hårbotten med hög fetthalt. Hudens porer reduceras, den oljiga glansen försvinner.

 • Hemlagade masker för oljigt hår: en samling av de bästa recepten

Eteriska oljor för fet hår

En enkla och prisvärda sätt att bota överdriven oiliness av håret - användningen av eteriska oljor. Hår benägna att fett hår är bäst lämpade är oljor: tea tree, mynta, ceder, eukalyptus, bergamott, cypress, enbär, tall, salvia, mejram, senap, timjan, rökelse, lavendel, rölleka, rosmarin, citron, lime och en apelsin

Nödvändig sköljning: Lägg till 2-3 droppar av någon av ovanstående oljor och en tesked vinäger till 1 liter vatten. Skölj håret efter tvätt.

Aromaraschesyvanie: 1-2 droppar eter tillämpa en trä kam tänder täta och regelbundna mellanrum kamma håret från rot till topp i 10 minuter.

Schampo med estrar. Tillsätt några droppar essentiell olja till en del av schampot medan du tvättar håret.

 • Recept maskerar med eteriska oljor för fet hår.

Oljig hårtvätt

Oljigt hår rekommenderas att tvättas en gång var tredje dag. Mer frekvent tvättning orsakar frisättning av blubber och skadar också hårets hälsa.

Vatten för tvätt bör vara mjukt, varmt, behagligt att röra vid, men i alla fall inte varmt, så att talgkörtlarna inte accelereras.

Var noga med att välja ett schampo märkt för "fet hår", det kommer att försiktigt rengöra hårbotten och ta bort överflödigt fett.

Det rekommenderas att du inte sköljer håret med balsam, men med avkok av helande örter hjälper de till att minska produktionen av överflödigt fett, fuktar håret, gör dem starkare.

Det är bäst att torka håret efter att ha tvättat på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork. Varmluft irriterar hårbotten och kan öka fettsekretionen.

Undvik kontakt med håret mer varsamt och försiktigt, så lite som möjligt, använder kam, undvika snäva frisyrer som huvudmassage återigen stimulera talgkörtlar och hår ser smutsig igen.

Diet för fet hår

Mycket fet hår är resultatet av funktionsstörningen i din kropp, en dysfunktion av vissa inre organ, såsom sköldkörteln.

Korrekt näring hjälper till att förbättra ditt hårs tillstånd, minska fettutsläpp och förbättra utseendet. Försök att äta så lite fet mat som möjligt, söt, kryddig och farinaceous. Den viktigaste kosten bör vara grönsaker, frukt, magert kött.

Oljigt hår anses ha ett glänsande utseende en dag efter tvätt.

I svåra fall uppstår problemet efter några timmar.

Orsaken till problemen är störningen av talgkörtlarna, som producerar för mycket talg i sebum.

Så blir hår snabbt oljigt - vad ska man göra hemma?

Orsakar fet hår

Sebum ger tillförlitligt skydd av lock från skadliga faktorer - frost, ultraviolett strålning, vind. Normalt bör håret bli fet 3-4 dagar efter tvätt. Om detta händer tidigare kan du misstänka en ökad utsöndring av talg.

Anledningen till detta fenomen kan vara ganska mycket. Interna faktorer inkluderar följande:

 1. Hormonala störningar. I en sådan situation krävs samråd med en endokrinolog.
 2. Felaktig näring. För att bibehålla den normala funktionen hos talgkörtlarna kräver kroppen en tillräcklig mängd vitaminer i grupp B. Samtidigt tar koffein och nikotin bort dessa delar och förhindrar att de absorberas. Genom att aktivera talgkörtlarna fungerar fet mat, kryddig mat, alkoholhaltiga drycker.
 3. Stressiga situationer. Funktionen hos talgkörtlarna beror på mängden av det manliga hormonet androgen. I stressiga situationer ökar volymen av detta ämne kraftigt. Detta innebär att talg produceras i större mängder.

Lika viktigt är effekterna av externa faktorer. De viktigaste av dem är följande:

 1. Hyppig och för intensiv kamning. I detta fall faller fettet från rötterna på hela längden av håret, vilket påskyndar saltprocessen. Ett liknande resultat observeras hos personer som ständigt rensar håret med sina händer.
 2. Permanent användning av kosmetika för fet hår. Sebum krävs för skyddande funktioner. Om shampooen eller masken torkar dermis för mycket ökar aktiviteten hos talgkörtlarna. Ju starkare kosmetiken desto mer fett produceras.
 3. Hyppig shampooing. Under detta förfarande tvättas det naturliga skyddet från håret, eftersom talgkörtlarna ger mycket mer utsöndring. Till följd av detta observeras en ond cirkel: ju oftare en person tvättar huvudet, desto mer blir hans hår tjockt.
 4. Fel vård. Detta gäller speciellt för kvinnor som brukar ständigt gnugga balsam eller balsam i hårbotten. Håret på rötterna är vanligtvis hälsosamt, därför rekommenderas att använda vårdprodukter och retusera några centimeter. Annars skapas en överdriven belastning på håret, vilket gör att de snabbt kan saltas.

Håret blir snabbt oljigt hos personer som inte tar bort huvudbonaderna i rummet. Det är också värt att överväga att åtminstone en gång i veckan måste du noggrant tvätta kammen. Dessutom rekommenderas det inte att tvätta håret med för varmt vatten - det stimulerar aktiviteten hos talgkörtlarna.

Det finns en hel del skäl som orsakar snabb salinisering av hår. Utvecklingen av hyperseborrhea bör dock inte vara en orsak till förtvivlan. Först och främst måste du identifiera den provocerande faktorn och ge adekvat vård åt dina lås.

Oljiga hårvårdsprodukter

Hur bli av med fettigt hår hemma? För detta är det mycket viktigt att ge dem omfattande vård. Den viktigaste metoden att hantera problemet betraktas som korrekt tvättning.

Många människor är intresserade av att tvätta fettigt hår så att de blir rena längre. Preference rekommenderas för att ge genomskinliga schampon som har en flytande konsistens.

De ska märkas "för daglig användning". Det är dessa verktyg som bevarar den sunda strukturen i hårbotten.

Innan du tvätter håret måste du bekanta dig med produktens sammansättning. Aminosyror och fruktextrakt som kiwi, mandarin, papaya, aprikos bör vara närvarande i schamponet för att minska hög fetthalt.

Gelliknande produkter, som innehåller mycket silikon, sulfater och parabener, rekommenderas inte.

Lika viktigt är vattnets temperatur. Det borde inte vara en kontrast, annars fungerar talgkörtlarna.

Om möjligheten att tvätta håret varje dag saknas kan du använda ett torrt schampo. Det är ett pulver som främjar fettabsorption. En variant av detta verktyg kan vara texturerande pulver, vilket ger hårvolymen och gör håret fräschare.

Hjälpkompositioner innefattar masker, sköljningar och applikationer. Alla förbättrar effekten av schampo.

En annan rengöringsmetod kan anses vara peeling. Den bör utföras med massagebevegelser för att inte stimulera aktiviteten hos talgkörtlarna. Detsamma gäller användningen av mjäll av mjäll.

Det finns råds trichologist med fet hår. Hyppig tvätt stimulerar produktionen av talg. Därför är det viktigt att följa sådana rekommendationer:

 1. Tvätta huvudet med kallt vatten.
 2. Gör en speciell massage för hårbotten. Denna procedur bidrar till utflödet av talg. För att göra detta måste du flytta huden i kronans riktning med snabba och starka rörelser. Massageens varaktighet är 1-2 minuter. Förfarandet utförs innan huvudet tvättas.
 3. Välj rätt typ av hår och hud. Ett utmärkt alternativ skulle vara kosmetika som innehåller lera. Det absorberar perfekt fett och har en lugnande effekt på huden. Du kan också använda de eteriska oljorna av rosmarin, apelsin, mynta.
 4. Skölj huvudet med ekbuljong efter tvätt. Verktyget har en uttalad sammandragande effekt.

Hur bli av med fet hår (tips)

Hem rättsmedel

Svara på frågan om hur man hanterar fet hår, du kan hämta effektiva folkmekanismer. Det finns ganska många recept som låter dig hantera problemet.

kefir

Denna produkt anses vara en av de mest populära hårvårdsprodukterna. Det bidrar till att minska fettinnehållet i strängarna genom att styra mängden sebum som produceras.

Applicera produkten är väldigt enkel: lägg det på håret och hårbotten, gnid försiktigt. Då kan du tvätta håret på vanligt sätt.

Att bry sig om fet hår har blivit effektivare, kefir kan blandas med eteriska oljor.

Om du vill stimulera hårväxten måste senap läggas till masken. Om du använder kefir minst ett par gånger i veckan kan du klara av fet och sprött hår.

senap

Detta verktyg anses vara en naturlig irritant i huden och bidrar till att öka hårväxten. Dessutom har senap en uttalad torkningseffekt, vilket hjälper till att klara av alltför stort fett.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg känslan av proportioner. Överdriven användning av produkten kan orsaka mjäll.

För att använda senap, ta ett par stora skedar av produkten och blanda med ett glas varmt vatten. När kompositionen är liten, ska vatten hällas i en kruka med en kapacitet på 1 liter. Lägg till mer varmt vatten för att fylla disken.

Den resulterande kompositionen är nödvändig för att skölja håret, vilket gör en massage i hårbotten. Då kan du tvätta locken på vanligt sätt.

Senapsmask

Först måste du ta 145 g svartbröd och, med en mixer, slipa till ett tillstånd av gruel. Späd sedan brödet med varmt avkok av kamille och lägg på en varm plats.

När kompositionen har svalnat, måste den dräneras genom en sikt och gnidas i hårbotten.

Maskan rekommenderas för att hålla minst 40 minuter. Då kan du tvätta huvudet utan att använda schampo.

Genom att använda detta verktyg kommer det att kunna göra håret mindre fet och ge dem en fantastisk volym.

Aloe juice

För att förbereda denna komposition måste du välja några blad av aloe, lägg i en kruka och häll 100 ml alkohol eller vodka.

Verktyget måste insisteras i minst en vecka. Sedan gnidas det i hårrötterna. Det rekommenderas att göra detta i 5 minuter.

Skölj kompositionen efter 30 minuter med varmt vatten utan att använda schampo.

Eteriska oljor

Eteriska oljor hjälper till att klara hårets hårda fettinnehåll. För att lösa problemet bör du föredra sådana produkter:

Eteriska oljor kan tillsättas till schampo eller förbereda en mask för hår. Det är dock viktigt att komma ihåg att de är ganska svåra att tvätta bort locken.

Honung och citron

För att göra denna användbara produkt måste du blanda i lika delar honung och citronsaft. Lägg sedan till samma mängd aloejuice och några krossade vitlöksklyftor.

Alla ingredienser måste blandas noggrant och appliceras på vått hår. Verktyget måste hållas i en halvtimme, varefter du kan tvätta håret.

För att bli av med vitlök smak kan du skölja lockar med vatten med tillsats av eterisk mineralolja.

potatis

För att göra en användbar mask måste du hugga 2 potatis med en fin rivare. Sedan pressa saften från den resulterande uppslamningen och blanda med ett glas kefir.

Applicera den beredda kompositionen på huvudet med försiktiga rörelser, varsamt behandla huden. Spolmask ska vara en halvtimme.

Kraftfunktioner

För att klara av hårt hår är det väldigt viktigt att göra justeringar av din kost. Först och främst rekommenderas att överge stekt och fet mat.

Förbudade sötsaker, korv, rökt kött. Det är rekommenderat att utesluta kaffe och alkohol från drycker.

Om håret snabbt blir fet, är det viktigt att öka intaget av livsmedel med vitamin B-innehåll. Denna kategori omfattar skaldjur, kött, fisk.

Det är också användbart att äta nötköttlever, baljväxter, ägg. Vid val av bröd rekommenderas att man föredrar helkorn.

Dessutom ska menyn innehålla produkter som innehåller zink, svavel och järn. Så kan zink hittas i vete och majsporridor. Svavel är närvarande i gröna, sesam, mandel, vindruvor, kål.

Järn finns i torkad frukt, rött kött, granatäpple, nötköttlever.

Näring måste vara korrekt och balanserad. Det är viktigt att den dagliga menyn innehåller tillräckligt med vitaminer och mineraler.

Mono-dieter bör förbjudas eftersom de leder till matsmältningsstörningar. Detta orsakar ökat fet hår.

Nu vet du hur du ska ta hand om ditt hår. För att uppnå goda resultat är det väldigt viktigt att vara uppmärksam på valet av kosmetika, följa principerna om hälsosam kost och välja effektiva folkrecept.

Dessa material kommer att vara intressanta för dig:

Relaterade artiklar:

 1. Hur man handskas med baldness i folkmorskor? Folkmekanismer för skallighet hos män kan krävas i alla...
 2. Hur hanterar man rotavirusinfektion hos barn? Rotavirusinfektion är ganska vanlig hos barn. Patologins patogen överförs...
 3. Hur man hanterar sänkning av salter i lederna? Avsättningen av salter i kroppen är resultatet av komplexa kemiska reaktioner. När...

Vackert hår i vår tid är en lyx. Detta uttalande är inte särskilt trevligt, men tyvärr händer detta oftast, och det gäller särskilt för invånare i stora städer. Ekologi i dessa städer är sådan att det är omöjligt att hålla håret vackert, fluffigt och tjockt - även om det här visas i reklamfilmer som berättar om mirakulösa schampon. Inget schampo kan göra håret starkt och starkt om du inte bryr dig noggrant och inte följer deras näring.

Faktum är att det yttre skiktet i varje hår, som består av flingor som förbinder sig med en naturlig "limkomposition", har mest av effekterna av en aggressiv miljö: solljus, förorenad luft, vind och kyla, blåstorkning, klorerat vatten, curling, kemisk färgning färgämnen, och mer från många andra negativa faktorer.

Limkompositionen, som förbinder vågorna, förstörs under påverkan av alla dessa påverkningar, och vågorna börjar hissa - då blir håret tråkigt, förlorar glans och deras tips splittras. För att håret ska förbli jämnt och glittrande, ska alla skalor passa tätt mot varandra - för det här måste du använda luftkonditioneringsapparater - hårsköljningar. Köpta produkter kan användas - de innehåller speciella ämnen som liknar en naturlig sammansättning. Du kan också använda hemlagade recept - de skyddar också håret från skador, släpper ut vågorna och återställer glans.

Bristande hår splittrar inte bara och bleknar - de blir tunna och tunna, eftersom de börjar falla ut hårt - och det borde inte tillåtas. Efter shampooing bör ditt hår vara lättsamt och lätt att sätta på håret - i det här fallet blir det lättare för dem att klara olika skador.

Det finns många hemlagade hårskölj recept, de är testade och tillförlitliga - trots allt fanns det inga köpta schampon och balm innan, men tjejer och kvinnor hade lång, stark, hälsosam och mycket vacker hår. Så du kan prova folkrecept under en lång tid, och slutligen välja en lämplig sköljning för din hårtyp.

Ingredienserna i dem används mycket olika, men oftast är det avkok och infusioner av örter.

Om ättika balsam har dock varit känd under en mycket lång tid, och den är lämplig för alla typer av hår. Citronsyra kan användas istället. 1 liter vatten tas per liter vatten. ättika och skölj hår med denna lösning efter tvättning; Skölj sedan dem med vanligt, kallt vatten. Håret är jämnt och börjar skina igen - särskilt mörkt.

Blondiner som fortfarande är mer lämpliga sköljer med kamomill - det är också hans recept som länge varit känt för alla.

Vilken typ av hår som helst kommer att vara användbart skölj med calamus root. Hackad kalamusrot (4 msk.) Häll 0,5 liter kokande vatten och smutsa i ca 30 minuter. Om du använder det i 2 månader, kommer det att lindra mjäll, stoppa håravfall och förbättra tillväxten.

Conditioners för normalt hår

Normalt hår kan sköljas med utspädd citronsaft - saften av en halv citron blandas med en liter vatten. Resultatet är helt enkelt fantastiskt - håret är glatt och glänsande under lång tid.

En liknande effekt uppnås vid användning av en balsam med infusion av Kombucha. Svampen måste infunderas i minst en månad. För att förbereda sköljningen uppvärmd till 60-80 ° C fylls infusionen med beredda örter - torra lavendelblommor och björkblad: en infusion - 1 kopp, örter - 1 tsk vardera. För långt hår måste du förbereda mer sköljning. Skölj håret fuktas med en mjuk handduk och får torka utan hårtork.

En bra balsam för normalt hår erhålls genom avkok av lövblad: 50 g råmaterial hälls med en liter vatten, kokas i 5 minuter, kyls och används för avsedd användning.

Skölj för torrt hår

Torrt hår sköljs oftast med avkok och infusion av örter. Birkinfusion har länge varit känd bland folket för dess effektivitet: björkblad hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. På glaset, täck med lock och insistera på 2 timmar.

På samma sätt förbereder de sköljningar med pepparmyntsbladen, salvia, hoppa blommor och mallow, bara i det här fallet tar de 2 msk. råvaror per kopp kokande vatten, och insisterar bara 30 minuter.

Det försvagade och skadade torra håret är enlivened av en sköljning från en infusion av grönt te. Te (2 msk) bryggs med en liter kokande vatten, de kyler och sköljer håret efter tvätt - de börjar skina igen.

Conditioners för fettigt hår

Ekbarksköljare är utmärkt för snabbfettigt hår - det har också testats med tiden under lång tid. 3 msk. krossat råmaterial hälls med en liter kokande vatten, kokas i 15 minuter, kyls till rumstemperatur och filtreras. Denna balsam är mer lämplig för ägare av mörkt hår - det ger dem en spektakulär brun nyans.

För beredning av sköljning från Hypericum 5 msk. torrt gräs hällde ½ liter kokande vatten och insisterar en halvtimme.

För fet hår är det bra och balsam från nålarna: 4 msk. råvaror häll kokande vatten (1-1,5 liter) och koka i ca 10 minuter på låg värme. Kyldes sedan och användes. Kalksköljning: 0,5 liter kokande vatten häll 5 msk. lime blomma och insistera en halvtimme.

Oljigt hår kan sköljas inte bara infusioner och avkok av örter. Till exempel kan du använda mjölk. I ett glas varm mjölk, lösa upp saltet (1 tsk), skölj håret efter att ha tvättat med denna lösning och skölj sedan med rent varmt vatten.

Hårbalsam för matt hår

Mått hår återvänder glans och jämnhet skölj med te och mynta. Ingredienserna (1 msk.) Blandas och hälls med en liter kokande vatten, infunderas i 15 minuter, kyles och filtreras.

En annan sköljning - med kamomill, nässla och horsetail (allt till 1 msk.). Brew, som i föregående recept, men insistera längre - ca 30 minuter.

Sköljmedel mot skräp

Om du inte kan klara av mjäll, försök skölj med nässla och vinäger. Näsblad (150 g) hälls med en liter vatten, ca 40 minuter koka över låg värme, kyla buljongen, filtrera och tillsätt vinäger - 1 msk. Skölj klart. Du kan använda den varje dag.

Lätt hår för detta ändamål är mer lämplig balsam med flytande ammoniak. I 2 liter vatten löses flytande ammoniak (1 msk) och läsk (1 tsk), och håret sköljs efter tvättning med den resulterande lösningen. Om du applicerar det regelbundet, det kommer inte bara att lindra mjäll, utan ger också ditt hår en vacker gyllene nyans.

Skölj för hårväxt

Det finns sköljningar som stimulerar hårväxt - till exempel från avkok av kullrot eller murgröna.

Torkade burdockrötter hälls med kokande vatten (1:10) och kokas i 15 minuter över låg värme. Behöver insistera ca 3 timmar. Buljong stärker hårrötterna.

Ivy leaves hårbalsam används en gång i veckan. För beredningen häll kokande vatten (0,5 liter) 1 msk. krossade råvaror, koka i 10 minuter, kyla, filtrera och häll till 1 liter med kokt vatten. Till buljongen tillsätt nypressad citronsaft 10-12 droppar och sköljde håret efter tvätt.

Hårbalsam för färgat hår

Färgat hår återställer och upprätthåller rosmarinbalsam. Torr rosmarin (1 matsked) hälls med en liter kokande vatten, kokas i 10 minuter, kyls och filtreras. Använd 2 gånger i veckan.

Det finns även en sköljning som hjälper håret att återhämta sig och komma till liv efter en perm. Det händer att "kemi" är gjort dåligt - citrusfrukter kommer att hjälpa till här. Skär orange och citron brygg i en kruka med kokande vatten (3 liter) och svalna till rumstemperatur. Skölj håret efter tvätt: det torkar snabbare, blir lättare och lyser. Om håret är kort, tillräckligt med 1,5 liter infusion.

Dela hårbalsam

Spaltiga ändar kommer inte att uppstå om sköljning av hår med plantain avkok. Gräs bryggd med en hastighet av 2 msk. På ett glas vatten, insistera i en timme, filtrera och skölj håret flera gånger.

Kanske gör hemmagjorda hårbalsam på egen hand hemma tar tid och lite tålamod, men du kan inte kalla det komplicerat. Dessutom fungerar hemlagade sköljningar ibland mycket bättre än de som erbjuds oss av kosmetiska butiker och reklam.

Behandling av fet hår hemma med schampon och balsam

Behandling av fet hår på egen hand, hemma, ger inte alltid ett positivt resultat. Även professionella masker, balm och andra kosmetiska preparat kan vara ineffektiva.

Faktum är att under behandlingen är det nödvändigt att påverka orsaken till hyperfunktionen hos talgkörtlarna. Och för detta måste dess (skäl) klargöras.

Varför blir huvud och hår fet?

Det finns många faktorer som kan utlösa ökad talgproduktion. Bland de viktigaste är följande:

 • ärftlighet;
 • ohälsosam livsstil;
 • övervikt;
 • påkänning;
 • ohälsosam diet;
 • endokrina sjukdomar;
 • brott mot mag-tarmkanalen.

Det är nödvändigt att fokusera på att minimera effekterna med hjälp av omvårdnad och fysioterapeutiska förfaranden. Om orsaken till patologin är störningar i hur organ och kroppssystem fungerar, krävs läkemedelsbehandling.

I alla andra fall är behandling av fet hår hemma möjligt. Som terapeutiska medel används masker, balm, tinkturer, dekoktioner av örter. I processen att uppnå resultatet ett sådant ögonblick som korrekt tvättning av huvudet är viktigt. Kombination är nödvändig för att återigen inte störa receptorerna i huden: utan att trycka på huvudet och långsamt.

Förebyggande åtgärder för fet hår

En av de viktigaste förebyggande åtgärderna - Normalisering av kosten. Om det domineras av feta och kryddiga livsmedel börjar utsöndringssystemet arbeta hårt, och försöker att ta bort de hälsoskadliga ämnena från kroppen. Sebaceous körtlar är en integrerad del av detta system. De ingår också i reningsprocessen och börjar producera en mycket större mängd utsöndring.

Det finns några fler punkter att tänka på:

 • Avslaget på dåliga vanor, med hjälp av vilken slagg och berusning av kroppen uppstår.
 • snabb behandling av depressiva tillstånd som kan orsaka hormonell obalans
 • bryr sig om din hälsa: regelbundna diagnostiska undersökningar för att identifiera avvikelser i början av deras utveckling.

En av faktorerna orsakade ökat hårfett - övervikt. Att bekämpa det är också en effektiv förebyggande åtgärd.

Hur man behandlar fettigt hår hemma?

I arsenalen av terapeutiska medel för att bekämpa fet hår är följande de mest effektiva:

Snabbt uppnå önskat resultat hjälper till att integrera och systematiskt använda kosmetika för hårbehandling.

Att välja ett läkemedel måste du vara uppmärksam på dess sammansättning. Om det finns en allergi mot någon komponent - vägrar det.

Före applicering på hårbotten och hår rekommenderas att kontrollera effekten av läkemedlet. För att göra detta, lägg en liten summa pengar på handleden eller armbågehålan. Om det inte finns någon irritation eller klåda efter 15-20 minuter kan läkemedlet användas enligt anvisningarna.

Tre effektiva masker för att bekämpa fettigt hår

Mask №1 Senap

Senap är ett utmärkt rengörings-, desinfektions-, uppvärmnings- och exfolieringsmedel. Kosmetiska produkter baserade på det tar bort fett från hår och fläckiga hudvågar väl. På grund av uppvärmningseffekten stimuleras blodcirkulationen. Hårrötterna stärks, skadliga ämnen avlägsnas snabbare.

För att förbereda masken behöver:

 • 2 matskedar (med topp) torrt senapspulver;
 • lite vatten.

Beståndsdelarna blandas för att erhålla en homogen massa av mediumtjocklek. Det appliceras på håret och ger en extra uppvärmningseffekt: de sätter huvudet ihop med en handduk. Efter 5 minuter avlägsna förbandet och tvätta senapet med varmt vatten.

Mask nummer 2 Quince

För beredningen av denna lösning behöver en kvitten. Men inte denna frukts kött, men dess kärna. Quince är skuren i kvarter och mitten avlägsnas försiktigt med en kniv. Det innehåller ämnen som hjälper till att normalisera talgkörtlarna.

Kvittenkärnan placeras i en värmebeständig behållare och hälls med sådan mängd kokande vatten att det täcker fruktmassan med toppen. Täck behållaren med lock och fyll i 1,5-2 timmar.

Mask №3 Med kamomill och äggvita

För matlagning krävs:

 • 2 matskedar av kamomillblommor;
 • protein från 1-2 ägg.

Förbered först infusionen av kamomill: häll kokande vatten över det och lämna i 3-4 timmar. När infusionen är klar, använd en mixer, slå proteinet till ett tillstånd av starkt skum. Blanda dessa ingredienser noggrant. Kamilleinfusion filtreras inte. Den beredda masken gnids i hårbotten i några minuter. Tvätta av med varmt vatten med schampo.

Vad och hur man sköljer fet hår?

Korrekt sköljning är ett viktigt inslag i fet hårvård. Det hjälper till att förhindra utseendet av fettig glans, ger håret glans, återställer elasticiteten och elasticiteten i håret.

Det finns flera effektiva lösningar som ska användas med varje hårtvätt. Du kan välja någon av dem och ge företräde åt det. Du kan växla olika.

Sköljare baserade på äppelcidervinäger, citron och grapefrukt

Denna lättillgängliga kosmetika är mycket användbar för fet hår. Den har alla egenskaper som är nödvändiga för deras kvalitetsrensning, förstärkning och återställning av strukturen.

Förbereda det är enkelt: i 1 liter varmt vatten måste du späda 2-3 matskedar äppelcidervinäger. Ingen annan åtgärd krävs. Sköljningen är klar att användas.

Lösningar med färskpressad citron och grapefruktjuice har en liknande effekt. Förbereda det önskade citron- och grapefruktmediet. Kryssad juice utspädd med 1,5 liter varmt vatten.

Grön Tea Conditioner

Detta verktyg används för att skölja tunt oljigt hår.

Hår efter en sådan sköljning får en subtil trevlig lukt.

Buljongen är lätt att förbereda: du måste ta 1 timmes sked av hackade gröna teblad och häll det med 1 kopp kokande vatten. Stäng locket och sätt i det i minst 1 timme. För 1 vatten behöver du 4 timmars sked råvaror.

Skölj för mjäll och smutsigt hår

Aloe juice behövs för framställning av denna terapeutiska kosmetiska. Inte alla har denna växt. Därför kan färsk juice ersättas med ett extrakt från ampuller, som säljs i ett apotek.

Om du använder saft av växten, skära av 3-4 ark och lägg dem i 10-12 timmar i kylskåpet. Sedan pressa saften ut ur dem. För 1 liter vatten behöver du 4 matskedar färsk juice eller 2 ampuller extrakt. Efter sköljning kan du lägga på huvudet med en handduk och låta alla fördelaktiga ämnen absorberas i hårbotten och tränga igenom hårstrukturen.

Hemlagad medicinsk shampoo

Inte alla inköpta schampon är lämpliga för att bli av med hårt hår. Ibland måste du försöka åtgärden på många sätt, innan du kan hitta en verkligt effektiv en.

Kamferschampo

Detta verktyg är upprättat på grundval av kamferolja. Han, i en mängd av 1 timmes sked, blandades med 2 yolks kycklingägg. Lägg ¼ kopp varmt vatten till denna massa. Denna del är tillräckligt för att tvätta håret och huvudet väl.

Shampoo baserat på rugbröd

För detta kosmetiska preparerar först grundkompositionen. Baserat på det kan du göra schampon från några friska ingredienser för ditt hår. För att förbereda den grundläggande ramen kommer att kräva:

 • ½ kopp neutral flytande tvål;
 • 1 matsked vatten
 • 1 tesked olivolja.

Till denna massa tillsättes krossat rågbröd i sådan mängd att en tunn gruel erhålles. Tvätta med det beredda huvudet 2-3 gånger i veckan. Med den systematiska användningen av denna schampo i 1-1,5 månader kommer hårets tillstånd att märkbart förbättras, graden av fettinnehåll minskar.

Den bästa effekten ger alternativet av terapeutiska kosmetiska produkter. Men var och en av dem måste användas i minst en månad. I detta fall garanteras ett positivt resultat av behandling av fet hår.

8 beprövade skölj recept för fet hår

Nästan alla kända kosmetiska företag som är involverade i hårprodukter, var noga med att släppa ut sköljningar efter tvättning. Så, Garnier är känt för sin sköljning utformad för oljig hårtyp "Ultra Doux, mjuklera och citron", Pantin Pro-V - betyder "Mat och Glitter", Dove - "Hårterapi" etc. Klarlackade balsam är bekväm och trevlig. använd, men många kvinnor föredrar att göra kosmetika med egna händer. Här är några effektiva skölj recept för oljiga hårtyper som kan tillverkas hemma.

För att minska hårets oljighet, är surgörande sköljningar bättre lämpade, vilka appliceras på håret längs hela längden omedelbart efter tvättning, smutsas något i hårbotten. Om sköljet innehåller fettkomponenter, tvättas det efter några minuter av med vatten, sköljas inte av sköljmedel.

Hårbalsam recept för fet hår

 1. Äppelcidervinäger (två matskedar) späds i en liter vatten.
 2. Safan av en grapefrukt eller citron späds ut i en och en halv liter vatten.
 3. Skal av en eller två citroner krossas, hälls med en liter varmt vatten och ångas i en kvart i timmen. I det kylda citronvattnet kan du lägga till ett par matskedar av aloejuice för att stärka rötterna och normalisera talgkörtlarna.
 4. Pine eller gran nålar (3-4 matskedar) fylls med 1 liter kokande vatten och hålls på låg värme i 10 minuter, sedan infunderas i en timme, filtreras och används för att skölja hår.
 5. Stycken rågbröd häll kokande vatten, insisterar två till tre timmar, stam. Detta är ett gammalt folkrecept för fet hår.
 6. Eteriska oljor ger en bra effekt: Tea Tree, Cedar eller Rosemary Oil (8-10 droppar) till 1 liter vatten.
 7. Burrrothydrolat för sköljning stärker och stimulerar hårfollikeln och håraxeln, förutom det är ett antiinflammatoriskt folkmedel. Hydrolatum burdock rot kan köpas i färdig form, och du kan laga dig själv. En av hemlagningsmetoderna är hydrodiskileringsmetoden: Kockrot (3 matskedar) placeras i en stor kruka fylld med vatten (en halv koppkopp), en mindre panna eller en värmebeständig behållare (till exempel en platta) placeras i mitten, båda behållarna är stängda med ett lock pennan ner. Locket ska stänga den stora panen tätt. Sätt den här konstruktionen på elden och koka den. Som ett resultat kommer ångan från råmaterialen att stiga upp och kondensera på locket och dränera i en mindre kastrull. Processen varar från 40 minuter till flera timmar, du måste koka vatten långsamt över låg värme.
 8. Bay leaf tar bort fettigt hår, om flera blad krossas och koka över låg värme i 5 minuter.

Sköljning är ett viktigt skede av schamponering och bör inte ignoreras. Beroende på kompositionen tvättar sköljningarna inte bara de återstående rengöringsmedlen (schampo, balsam), men också fuktar, tonar upp, mjuknar, lägger skinn och silkighet mot håret. Regelbunden användning av sköljmedel gör håret välskött, hälsosamt och lysande.

Oljigt hår: orsaker och metoder för kamp

Artikelns innehåll:

 1. Orsaker till hög fetthalt
  • Varför håret är fet
  • På grund av täta tvättar

 2. Vad man ska göra för snabba resultat
 3. Sätt att bekämpa
  • schampo
  • Henna Masks
  • Lera masker
  • Maskrecept
  • peeling
  • sköljning

 4. Vårdfunktioner

Många kvinnor står inför problemet med hårt hår. Någon anser att denna defekt är en sjukdom, någon en kosmetisk defekt. I alla fall är det viktigt att förstå att fet hår är ett resultat av felaktigt (överdriven) arbete i talgkörtlarna. Under normala förhållanden fuktar den producerade fettet hårbotten och skyddar hårfollikeln. I andra fall har det en destruktiv effekt: förutom estetiska problem kan det prova försvagning och förlust av hår.

Orsaker till fet hårbotten

Innan du börjar eliminera effekterna av ökad fet hud i hårbotten, är det nödvändigt att identifiera huvudorsakerna. För att utan att skapa en provocerande faktor kan någon åtgärd vara ineffektiv.

Varför hår blir fet

Om du i naturen är ägare till normalt hår och plötsligt står inför detta problem, var uppmärksam på följande faktorer som kan vara närvarande i ditt liv:

  Frekvent stress. Ibland kan överdriven fysisk eller mental stress, som kroppen är svår att hantera, påverka den ökande aktiviteten hos talgkörtlarna.

Irrationell mat. Vanliga tilltugg på snabbmatsrestauranger, kolsyrade drycker, alltför fet och kryddig mat kan ha en skadlig effekt på håret. Sådana produkter bör uteslutas från kosten.

om läkemedel. Användningen av vissa läkemedel, som antibiotika, antidepressiva medel, hormonella preventivmedel, kan påverka vissa funktioner hos kroppen. I det här fallet rekommenderas att behandlingen pausas (efter samråd med din läkare) för att bekräfta eller eliminera misstankar.

Ärftlighet. En stor roll spelas av genetiken. Du måste bara acceptera problemet och minimera det på olika sätt.

Ändra hormonella nivåer. Det kan också påverka utseendet på strängar av "istappar". Det här är inte bara vissa dagar i kvinnocykeln utan även puberteten, graviditeten, amningen, klimakteriet. I det här fallet skulle det bästa alternativet vara att kontakta en terapeut eller endokrinolog.

Fel vård. Det är mycket viktigt att välja shampoo, balsams, masker för exakt din hud och hårtyp. Bestäm valet av kosmetika kommer att hjälpa som läkare-trichologist och en bra konsult i en specialiserad butik.

Hårtillbehör och hattar. Omfattande bär av hattar, halsdukar, kepsar tillåter inte att huden andas i bokstavlig mening. I det här fallet är det bättre att välja naturliga tyger och material, liksom att ta bort hatten så långt som möjligt.

 • En mängd olika sjukdomar. Om orsaken till feta hårrötter är svår att fastställa är det värt att undersökas för latenta kroniska sjukdomar. Provande faktorer kan vara problem med det endokrina systemet eller matsmältningssystemet. Efter att ha botat från sjukdomen kommer problemet med hår att lösas av sig själv.

 • Efter analys av ovanstående faktorer kan du självständigt bestämma orsaken till fet hår och börja förändra det vanliga sättet att leva.

  Håret blev oljigt på grund av täta tvättar

  Det händer att vi själva provocerar problem med vårt utseende, och fettigt hår är inget undantag. Om du till exempel dramatiskt ändrar hårvårdssättet, kan de "reagera" negativt. Antag att du tvättar ditt huvud varje 4-5 dagar på vintern och våren, och varje dag på sommaren. Efter sådana förändringar, under hösten måste vi agera i samma "rytm".

  Faktum är att håret och hårbotten redan har anpassat sig till de dagliga procedurerna, och talg började utvecklas mer intensivt. För att bli av med fet hår måste du smidigt gå in i den vanliga rytmen (4 dagar). Tvätta först håret varannan dag, försök sedan det två, och senare om tre dagar. Gradvis kommer skalpen att gå in i sitt vanliga "schema".

  Oljigt hår, vad man ska göra för snabba resultat

  Det händer ofta att håret inte ser det bästa sättet, men resultatet behövs så snart som möjligt, det är det inte dags att tvätta och torka håret. För att se färskt och snyggt, kan du använda följande tricks:

   Få torr schampo. Det absorberar överflödigt fett och smuts. Det tar ungefär 10 minuter att använda, och ditt hår kommer att se mycket bättre ut. Som ett alternativ till det underbara schamponet kan du använda mjöl (för blondiner) och torr senap (för brunhåriga kvinnor). Men folkmekanismer är bättre att förhandschecka i en lugn hemmiljö, så att det plötsligt inte finns några incidenter, som allergier eller irritation.

  Du kan bara tvätta och snabbt torka de övre strängarna, men kom ihåg att det här alternativet endast är lämpligt för det uppsamlade håret, och "livslängden" minskar flera gånger, eftersom rena krullar gradvis mättas med fett.

  Uppmärksamhet bör ges till sprayer som hjälper håret att hålla sitt färska utseende längre. De sprutas redan på torkat hår. Många av dem har också effekten av svag fixering.

  Om du är en lycklig ägare till ett bang, kan du bara tvätta henne (det blir mycket snabbare än att tvätta hela huvudet) och samla de återstående strängarna.

  Om situationen är hopplös och det inte finns någon schampo eller spray på sidan, försök att maskera hårets utseende. Tie en halsduk eller ett band, bära en hylsa eller skyddsglasögon över huvudet om vädret matchar.

 • Ett bra alternativ att "maskera" fet hår kommer att vara en hårklippning från flätor eller någon annan med uppsamlat hår. För att göra det bättre att curl, försök lite kamma dem vid rötterna. Så du ger dem volymen, och de blir lite mer lydiga.

 • Sätt att bekämpa hår oljigt

  Det är viktigt att välja rätt grooming procedurer, bland vilka kommer att vara terapeutiska närande masker, sköljning, djupt rengörande hår, borttagande irritation från fet hårbotten. Om du är fast besluten att bestämt bli av med fet hår och sedan behålla dem i ett friskt tillstånd, kommer följande tips att vara användbara för dig.

  Vad schampo att välja för fet hår

  Shampoo är bäst att köpa på apoteket, som presenterar medicinsk kosmetika. Det är medicinskt, eftersom fet hår "lider" från sitt tillstånd. De är mer mottagliga för temperaturförändringar och atmosfärens skadliga effekter.

  Shampoo för denna typ av hår väldigt mycket. Det viktigaste är att själv välja den som är mest effektiv. Vissa märken, till exempel, DAVINES, erbjuder Natural Tech Rebalancing System healing shampoo. Det rengör djupt hårbotten, normaliserar talgkörtlarna, ökar volymen, återställer strukturen hos skadat hår.

  Men den här serien är från klassen "elitkosmetik", och inte alla har råd med det. Därför finns det budgetalternativ, som Schauma 7 örter. I kompositionen finns speciella ämnen som förhindrar hudirritation och försiktigt rengör håret. Efter tvättning behåller de sin färskhet och naturlig glans längre.

  Utländska kosmetiska företag erbjuder sina bästa metoder för att bekämpa fet hår. Det nederländska företaget KEUNE har en linje med schampon P13, det italienska företaget Selective Professional erbjuder sin lösning på problemet med fet hår: Equilibre Pro-Tek shampoo. Företaget Londa har i sin arsenal ett botemedel med flytande keratin för att göra håret mjukt och volymmässigt.

  Användningen av masker för oljigt hår med henna

  Bland hårvårdsprodukter hör primärhet till henna. Detta naturliga ämne absorberar överflödigt fett och höljer varje hår och skyddar det från olika skador. Om du inte tänkte dela med din hårskugga, välj färglös henna. Det har samma helande egenskaper, men färgar inte håret. I vissa fall kan färglösa henna dock färga håret i en gulaktig eller grön nyans.

  Henna säljs i apotek eller butik i små väskor. Vanligtvis beskrivs bruksanvisningen på förpackningen, om inte, följ dessa tips:

   Häll i en djup behållare 1-3 matskedar pulver (beroende på hårets längd).

  Tillsätt några teskedar kokt vatten för att bilda en likformig slam.

  Pensel applicera blandningen på allt hår, speciellt uppmärksamma rötterna.

  Vi rullar upp håret först med polyeten och sedan med en handduk.

  Till en början kommer 25 minuters väntan att vara tillräckligt, senare kan du öka tiden till en timme.

 • Skölj håret med vatten vid slutet av exponeringsperioden.

 • Använd lera masker för fettigt hår

  Lera har en torkningseffekt. Den appliceras på vått hår och väntar ungefär en timme, tvättas sedan av med vatten. Det är bättre att använda grön lera. 1-2 matskedar spädda med 3 teskedar vatten tills en homogen massa. Applicera blandningen på hårrötterna. En timme senare, tvätta av med schampo.

  Det är viktigt att komma ihåg att vanligt kranvatten innehåller mycket sulfater, fluorider och andra tungmetaller. Alla påverkar intensivt huden och kan stimulera fettproduktionen. Så försök att tvätta håret med minst kokt vatten.

  För att förbättra tillståndet av fet hår efter en lermask, kan du använda havssalt (förutsatt att det är naturligt och rengjort). Tillsätt en tsk salt i en stor behållare med vatten och skölj håret.

  Tja hjälp till att klara det överflödiga fettet några oljor. Till exempel druvfrö, jojoba, mandel, tea tree, mint, citron. Försök att välja balm med dessa ingredienser.

  Receptar hemlagade masker för fet hår

  Det är möjligt att förbättra ett tillstånd av hår, tillgripa de kontrollerade hus recepten. Sammansättningen av hemlagade masker innehåller ingredienser som kostar lite och är nästan alltid till hands:

   Mask med gurka. För att förbereda mask-lotionen, ta i lika proportioner juice (det är möjligt tillsammans med krossad massa) av gurka och 40% alkohol (kan ersättas med vodka). Den resulterande blandningen utbreder hårroten tre gånger var 10: e minut. Därefter tvättades alla bort. Kursen ska genomföras minst en månad.

  Mask med peppar och kefir. Krossa en bulgarsk peppar för att göra en gruel, och blanda med 2-3 matskedar kefir. Denna blandning bör appliceras på hårrötterna i en halvtimme.

 • Aloejuice och morötter. Innan du använder shampoo kan du gnida aloejuice eller morotjuice i rötterna. Dessa naturliga produkter har en avfettningseffekt. Efter applicering bär du en speciell hatt eller skaka huvudet med cellofan. Tvätta håret som vanligt efter en timme. Det är viktigt att komma ihåg att morötter kan färga något blont hår, så blondiner ska välja aloe.

 • Oljigt hår: skalpskalningspetsar

  Peeling är ett utmärkt sätt att rengöra fet hårbotten. Det bidrar till att exfoliera det övre lagret av epidermis, förbättra mikrocirkulationen. Huden kommer andas bättre och absorbera näringsämnen. Det är användbart att utföra skalning innan man applicerar behandlingsmasker.

  Det finns flera skalande recept för fet hår:

   Havsalt För vårt ändamål är salt av fin eller medelhaltig slipning nödvändig. Det måste gnidas in i huden i några minuter och lämnas på huvudet efter proceduren. Håret måste först lätt fuktas. Det är lämpligt att täcka håret med polyeten. Exponeringstiden är en halvtimme.

  Salt och kefir. Kefir eller yoghurt kan också tillsättas havssalt. Det rekommenderas att håret får lite fukt och gnidas in i rötterna. Låt blandningen stå på håret i 30 minuter. Efter tvätt av med schampo. Du kan använda saltskalning 2 gånger i veckan. Det viktigaste är att inte skrapa huvudets hud, gnugga inte för kraftigt.

 • Svartbröd Skalliga skorpor måste ångas med kokande vatten. Efter att ha insisterat i en timme kan de börja gnugga i hårbotten. Du kan skölja utan schampo.

 • Efter rengöring av hårbotten med skalning, förblir håret rent och friskt under lång tid.

  Hur bli av med fettigt hår med sköljning

  Helt utrota problemet med fet hår inom några dagar kommer inte att lyckas, men efter enkla riktlinjer kan du förbättra hårets utseende avsevärt. Först en liten detalj som de flesta missar: om du tvättar ditt hår varje dag, försök att göra det på morgonen, inte på kvällen, för på natten jobbar talgkörtlarna aktivt än under dagtid.

  Tänk på att det är möjligt att hantera ökat hårfett genom att skölja efter tvättning:

   Om du vill göra krullarna smidiga utan att använda balsam, skölj det tvättade håret med en lösning av citronsaft. Bara några droppar per liter vatten kommer att minska fettproduktionen i hårbotten. Dessutom kan citronsaft blandas med infusion av mynt och skölj hår med denna blandning.

  Rekommenderas för att tvätta håret med infusioner av örter. Kamille, nässla, salvie, kolsfoot, horsetail, rosmarin kommer att göra. Ett par matskedar torra växter (en efter en eller som samling) hälls med vatten och kokas i 15 minuter. Den erhållna lösningen filtreras och kyles. Skölj sedan håret.

  Infusion med en jägare. Blanda en del av det torra örtet Hypericum med fem delar vatten, koka, spänn genom en sikta och häll lite. Skölj håret flera gånger i veckan med denna lösning. För ett bestående resultat behöver du från 12 procedurer.

  Plantainen klarar sig väl med problemet med fet hår. Sex skedar krossade löv häller en liter vatten och koka i ca 25-30 minuter. Den resulterande infusionen filtreras och kyles. Du kan skölja håret med denna lösning efter tvättning.

 • Denna buljong hjälper till att bekämpa håret med överflödig oljighet: häll ett par msk maskvirke med 1 liter kokande vatten och koka i 10 minuter. Därefter lägger du till tre vikar och insisterar en halvtimme. Efter tvättning, skölj hårinfusionen.

 • Oljiga hårvårdsprodukter

  För att minimera påverkan av yttre faktorer som framkallar fet hår, bör du följa dessa tips:

   Det första att komma ihåg är rätt temperatur. Försök att inte tvätta håret med mycket varmt vatten. Det är bättre om det kommer att vara samma temperatur som kroppen (upp till 37 grader), eller ännu kallare (28-35 grader).

  Följande är en hårtork. Försök att använda den så lite som möjligt eller sätt ett mildt temperaturläge, om det här är möjligt för din modell.

  Straighteners, curling irons och hair curlers är också tillrådligt att skjuta upp en stund. Det är möjligt att de också torkar ut håret, och kroppen försöker därmed att kompensera för den saknade fukten.

  För att inte lida av feta rötter av hår, använd en vanlig kam eller en kam med sällsynta tänder i stället för borstar. De senare kanske kamma håret mycket snabbare, men fördela även överskott av talg över hela längden av håret. Och glöm inte att tvätta kammen med rinnande vatten en gång i veckan, helst med tvål och vatten. Således kommer det inte att ackumulera fetter och hudpartiklar.

  Medel för att lägga bättre att välja vattenbaserad. Det är bättre att vägra olja eller för tjocka produkter för ett tag. Tänk också på att många balsam, till exempel för att ge hårglans, jämnhet eller bättre kamning, ska appliceras längs hela längden av håret, och retarera två eller tre centimeter från rötterna. Resultatet av detta kommer inte att leda till mycket, men fet hårbotten kommer inte att utsättas för ytterligare inflytande från utsidan.

  Välj rätt schampo. Det är bäst om det kommer från en medicinsk serie, och det ska köpas på ett apotek. Sammansättningen av schampo bör inte vara lipider, protein och silikon. Alla dessa ingredienser gör bara håret tyngre.

  Det finns ett annat knep: Applicera schampo i håret något utspätt med vatten. För detta är det nödvändigt att skumma det väl och applicera det i denna form. Eftersom skummet innehåller luftpartiklar skadar det hårvågor mindre, men tvättar helt bort smuts och fett.

 • Minimera effekterna av ultraviolett strålning på hår. Var noga med att bära hattar i solen.

 • Hur man bryr sig om fet hår - se videon:  Nästa Artikel
  Skruva i hårbotten hemma