Bästa hårbalsam i hemmet


Låt oss prata om hemlagad hårsköljning. Moderna företag försöker öka sin vinst. För att uppnå detta mål utvecklar de regelbundet olika kosmetiska innovationer som i sina ord kan arbeta underverk, återställa hälsa, glans och hår från problem. Och de komponenter som ingår i deras komposition borde verkligen bidra till att uppnå detta mål. Men tiden går, ett rör av mirakelmedel slutar, men inget resultat.

Vad är anledningen? Än ingenting kommer att hjälpa vårt hår? Förtvivlan inte! Vid bearbetning av värdefulla ingredienser förlorar nästan alla sina näringsämnen. Varorna kan därför inte uppfylla våra förväntningar. Om du drömmer om lyxigt hår, förbered en sköljning med egna händer. Det, jämfört med butiken, betyder mer användbar och har inga biverkningar. Tack vare honom kommer hårvård vara komplett.

Användning och applicering av hårbalsam

I kosmetologi används sköljmedel för att noggrant rensa hårbotten och håret. Sammansättningen av de medel som är förberedda hemma innehåller endast naturliga och användbara ingredienser som försiktigt tar bort döda hudceller, hudfett och damm. Detta bidrar till att stärka håret och påskynda tillväxten. Men notera, några sköljningar kan påverka din hårfärg. För att förhindra att detta händer, rekommenderar experter försiktig behandling av sköljningar beredda på basis av lökskal, rabarber, valnötskal, solrosblommor, teekoktion och kamille. Dessa växter är naturliga färgämnen som kan ge strängarna en annan nyans.

Viktigt är att naturliga produkter är rika på vitaminer. Således, även under avitaminosperioden, kommer dina lockar att förbli vackra och friska. Sköljning kan beredas på olika sätt. Vissa recept kräver matlagning, medan andra bara lägger till de nödvändiga ingredienserna. Väljer folk recept, du måste överväga tillståndet av deras hår, deras typ och förekomsten av vissa problem.

För oljigt hår, använd ingredienser som äppelcidervinäger (naturlig), citrusskal och aloejuice. Men för torra strängar är naturliga dekoktioner och eteriska oljor idealiska. Om ditt hår är hälsosamt, men du vill göra förebyggande, använd de klassiska recepten, som syftar till näring och håråterställning. Den enklaste och bästa naturliga hårspolningen som passar alla typer av hår bereds på basis av vinäger.

 • liter vatten;
 • en sked vinäger;
 • tre skedar honung

Förberedelse: Smält honungen i varmt vatten och tillsätt ättika, efter att ha tvättat håret med schampo, skölj strängarna med sköljning. Detta bör ske efter varje tvätt.

De som har problem med håret, måste välja ett recept mer noggrant. Så, vi erbjuder recept för hemlagad sköljning:

Hår Skölj

Om du är intresserad av örtsköljningar som stimulerar hårväxten, sluta ditt val på murgröna eller kullrot.

För beredningen av receptet behöver du ingredienser som:

 • torkade burdockrötter;
 • vatten.

Förberedelse: Ta ovanstående ingredienser, med hänsyn till en till tio, och koka dem i ungefär femton minuter. Lämna sedan i tre timmar, så att vätskan är närvarande, skölj sedan håret. Om du förbereder sköljningen från murgröna lämnar, tillsätt ca tio droppar citronsaft till vätskan i slutet av tillagningen.

Hårförlust sköljning

Håravfall är ett allvarligt problem som kan övervinnas om en vecka. Folkmekanismer gör ett utmärkt jobb med detta mål. I det här fallet är det bäst att laga det från linfrön.

ingredienser:

 • linfrön - en sked;
 • vatten - två glasögon.

Förberedelse: Låt ingredienserna koka och stäng av efter en minut. Sedan spänna allt genom cheesecloth. Vätska sköljer inte bara, utan gnuggar in i rötterna med massrörelser. Låt på i tio minuter, skölj sedan med vatten.

Oljig hårbalsam

Om du har en oljig hårstyp med egna händer kan du förbereda användbara balsam för fettigt hår från ekbark. Det är bara det passar mer för brunetter.

ingredienser:

 • liter kokande vatten;
 • tre skedar av torr ekbark.

Förberedelse: Fyll ingredienserna med vatten och koka i femton minuter. När vätskan har svalnat till rumstemperatur, spänna den. Hypericum gräs kan också användas istället för ekbark. Förbered sköljningen enligt samma recept. För att förbättra effekten av vatten kan också ersättas med mjölk.

Skölj för torrt hår

Torrt hår rekommenderas att skölja med medicinska örter. Men kom ihåg att du måste välja de som inte färgar dina strängar. Den perfekta lösningen som passar alla är björkinfusion. Endast plantans löv används för beredning, inte knopparna.

ingredienser:

 • torra eller färska strimlade blad - en sked;
 • Vattnet är ett glas.

Förberedelse: Fyll råmaterialet med vätska och låt det infiltreras. Trettio minuter senare, använd en cheesecloth för att spänna sköljningen. Om ditt hår är hårt skadat, använd grönt te istället för vatten. I det här fallet, per liter vatten måste du ta två skedar teblad. Använd endast färska, eftersom de blad som redan har bryggts är mindre effektiva och inte uppfyller förväntningarna. Sköljkrullar betyder nödvändigt efter tvättning.

Skölj sköljning

Den bästa balsam för hårglans är den som bereds på basis av citrus.

ingredienser:

 • citron;
 • apelsin;
 • varmt vatten - tre liter.

Förberedelse: Blanda ovanstående ingredienser och lämna i tre timmar. Men före förfarandet bör citrusfrukter skäras i skivor, huden kan inte avlägsnas, eftersom den också innehåller näringsämnen. Förbered vätskan så att du har tillräckligt med det på en gång. Strömning är inte nödvändigt, eftersom sköljmedlet förlorar sina egenskaper efter en kort tidsperiod.

Hårbalsam

Använd sköljning för volymen behövs endast i de fall där dina strängar verkligen behöver det, annars kommer håret att bli väldigt frodigt och kommer att se fult ut.

ingredienser:

Förberedelse: Häll myntet med vatten (hett) och låt det infiltrera i en sluten behållare i ca två timmar, skölj därefter håret med den beredda blandningen. Men kom ihåg att innan den appliceras måste den passeras genom cheesecloth. Du kan uppnå en bättre effekt genom att lägga till blommor på växten.

Skölj för fint hår

För splittrade ändar och tunna strängar finns inget bättre än plantainbuljong.

ingredienser:

 • plantain - tre skedar;
 • vatten - 1 kopp.

Förberedelse: Hacka växten och täcka den med vätska i en timme. Efter detta, utför proceduren. Vattnet måste dock vara varmt, annars kommer det inte att dra näringsämnen från växten.

Hår Skölj Maske

Nålens helande egenskaper har länge varit kända. Detta recept ger inte skada och återställer ditt hår på kortast möjliga tid utan att använda dyra verktyg.

ingredienser:

 • nässla (dess mängd beror på hårets tjocklek och längd).

Förberedelse: Hoppa över den medicinska växten genom köttkvarn och dränera med gasbindning. Applicera sedan vätskan i håret och göm det under locket. Tvätta av efter tjugo minuter.

Hårbalsam

ingredienser:

 • glycerin - ett glas;
 • smör (användning eller jojoba eller olivolja eller avokado) - en sked
 • rosevatten - ett glas;
 • eterisk olja.

Förberedelse: Placera vatten och glycerin i en behållare och skaka väl, lägg sedan till andra ingredienser och skaka igen för att blanda ingredienserna.

Hårbalsam

Bäst för oljig hårtyp.

ingredienser:

 • äppeläger - 2 glasögon
 • balsam-balsam (din favorit) - en sked;
 • mint;
 • rosmarin;
 • lavendel;
 • salvia;
 • basilika.

Förberedelse: Placera örter i en glasskål och täcka med varm ättika. Därefter stänger du burken. Efter två veckor kan blandningen användas. För att förbättra effekten, tillsätt en liten balsam för balsam till läkemedelsblandningen före användning.

Video recept: Skölj för att rengöra och stärka håret

Hårbalsam: Ansökningsrecensioner

Skillnaden mellan balsams, balsam, med egna händer, känns omedelbart. På två veckor blev mitt hår vackrare och lydigt.

Jag hörde att det finns kontraindikationer för sådana recept. Det är nödvändigt att välja dem noggrant för att inte förvärra hårets tillstånd. Trots allt många örter torrt hår, vilket negativt påverkar den torra typen av hår.

När jag läser recensioner om användningen av sådana balsam, sköljer, bestämde jag mig för att prova det och ångrade inte det. Jag rekommenderar!

Skölj sköljning

Kom ihåg gamla råd: så att håret var vackert, kammade det, göra hundra slag med en borste? Naturligtvis är hundra en byst. Men om du långsamt borstar ditt hår eller kamma med en kort och tjock naturlig borste (till exempel från en vildsvin) 20-30 gånger blir de mjukare och skinnigare. Frisörer kallar denna teknik hårpolering. Allt förklaras helt enkelt: sådan kamning polerar verkligen håret, utjämnar nagelskalorna - och de börjar skina.

2. Använd speciella produkter för hårglans

Nästan varje märke har en sådan linje. Dessa är olika produkter med vitaminer (främst panthenol), växtekstrakter, kollagen, keratin, glycerin, betain, flyktiga silikoner, olika naturliga oljor. Om du behöver snabba och maximala resultat väljer du professionella produkter. Endast du bör först kontakta en frisör: Om du har gjort ett fel val (till exempel, välja vård som inte passar din hårtyp) kan du förvärra hårets tillstånd. Ja, hon kommer att skina, men frisyren kommer snabbt att förlora sin form.

Hur man gör hår glans?

Och var försiktig med oljor, outplånliga sprayer och serum för hårglans: Om de något överdriver det med deras mängd kommer håret att hålla ihop och kommer att verka oljigt.

3. Gör hårlaminering

I skönhetssalongen, för att ge ditt hår glans, kan du erbjuda ett förfarande för laminering eller eliminering. Även om funktionsprincipen som används för dessa kompositioner skiljer i grunden, är det i princip liknande förfarande: håret under 20-30 minuter för att tillämpa en särskild del (transparent eller med en touch) med proteiner och andra biologiskt aktiva substanser, som verkade att limma disparat nagelband smidig och porös hår, vilket gör dem mer glänsande, smidiga och hanterbara. Vidare varar effekten 3-6 veckor.

4. Färga håret med henna

Det spelar ingen roll - färg eller färglös - glans garanteras. Till skillnad från kemiska färgämnen tränger Henna inte in i hårsaxens struktur, såväl som lamineringsformuleringarna omsluter dem och fyller oregelbundenheter i det övre skaliga skiktet. En extra bonus är att håret blir starkare och blir bättre, eftersom Henna också stärker dem bra. Och fortfarande sådana stärkande "masker" - en effektiv lösning för att bekämpa mjäll. Men kom ihåg att kemiska färgämnen efter färgning med henna kan "inte ta upp" eller resultatet blir det mest oväntade (upp till en mossgrön nyans). Av samma anledning, efter färgning av hår med henna, inklusive färglös, rekommenderas det inte att göra en perm eller kemisk hårrätning.

5. Tillsätt surhet

Om pH-värdet ändras till surt är det också enkelt att släta nagelbandet och få håret att lysa. Enligt denna princip arbetar många hårglansbalsamer - effekten uppnås genom att tillsätta fruktsyror, extrakt eller citrusoljaoljor till deras sammansättning. Och ett mycket enkelt alternativ - du kan lägga citronsaft eller vinäger till vattnet för sköljning (en matsked per liter vatten). Förresten, denna försurning mjukar också vattnet. Och hårt vatten är en av anledningarna till att håret förblir tråkigt, trots alla ansträngningar: Salterna som finns i den reagerar med tvättmedlet. Som ett resultat bildar ett sediment på håret, berövar dem av glans. För att avlägsna det tillsätts fruktsyror eller salicylsyra till många schampon.

6. Använd naturliga masker

Den enklaste hemlagade masken för hårglans - med äggula. Vitaminerna A, B och E ingår i det. Aminosyror och lecitin ger näring, fukt och återställer även skadat hår. För maximal effekt är det bättre att blanda äggulan med olja (till exempel olivolja, avokado eller jojoba). Den resulterande blandningen appliceras på håret i 30-40 minuter före tvätt.

Hur man får hår att skölja hemma

Gör hårkrullarna skina och friska, hårspolning kommer att hjälpa till. Medel av detta slag kan köpas i butiken, men de ger inte alltid den förväntade effekten. Anledningen till detta är närvaron av kemiska komponenter, som, genom att eliminera ett problem, lägger till en annan. Naturliga hårvårdsprodukter är effektivare och billigare. De kan förberedas från vad som finns i varje hem. Det är bättre att göra elixirer av styrka och uthållighet för krullar med egna händer.

Vad är användningen och för vilket sköljmedel?

Hårvård är en lång och pågående process. Det kräver en periodisk förändring av medel. Förutom masker kan du använda hårspolor hemma, gjorda av enkla men effektiva produkter. De används för att lägga sken och styrka till krullarna.

Hushållspolor används för att rengöra hud och hår, för att ge dem elasticitet och styrka. Curls bli av med fett, damm och plack. På grund av sköljningens effekt blir hårstrumpor starkare, de växer snabbare och delas inte. En bra mask kommer också att hjälpa till att bli av med brittleness.

Traditionella recept innebär användning av naturliga ingredienser. De är rika på vitaminer av olika grupper, vilket är mycket bra för strängarnas hälsa. Detta är särskilt märkbart på våren när kroppen försvagas. Konditioneringsreceptet ska matcha hårtypen. Det är också nödvändigt att klart förstå problemet och bara använda de ingredienser som kan eliminera det.

Vad kan göra en hemlagad sköljning?

Regler för att göra hemlagad sköljning kan vara olika. Vissa produkter kokas eller ångas, medan andra helt enkelt blandas till önskad konsistens. Som huvudkomponent för torra och skadade lockar används örtdekok och estrar oftast. Och för feta - naturlig äppelvinäger.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Och även för effektivt sköljmedel kan användas:

 • lökskal
 • solrosblommor;
 • te löv;
 • valnötskal och skott;
 • linfrön och ekbark;
 • citron och kardborreblad.

Varje typ av hår kräver sitt eget tillvägagångssätt och ett noggrant urval av ingredienser. Du kan laga sköljning hemma och fixa eventuella problem med lockar.

Hemlagad hår skölj recept

De bästa hårspolningsprodukterna kan beredas hemma från produkter som är lätta att köpa eller hitta i ditt kylskåp. Mycket starka medel har en positiv effekt på håret och tillåter att lösa ett antal signifikanta problem. Alla delar av hemmet är naturliga och innehåller inte kemikalier. Deras fördelar känns efter flera användningsområden. Den påtagliga effekten uppstår med konstant användning. För olika typer av hår kräver egen kapital. De är lätta att hämta, från ett pressande problem med lockar.

Universal Skölj

Praktiskt taget ett botemedel mot ättiksyra och honungsbaserade läkemedel kan vara ett paradis för många problem.

komponenter:

 • vatten;
 • ättika;
 • honung.

För att förbereda sköljmedel behöver du en liter varmt vatten. Tre matskedar honung löses i den, och sedan tillsätts ättika. Sköljning av håret utförs efter tvätt av schampot. Receptet på äppelcidervinäger är mer godartat, så det är bättre att använda det för torkade trådar. Det här verktyget rekommenderas att appliceras efter varje shampooing.

För tillväxt

De bästa naturliga hårtillväxtprodukterna är murgröna och burdock. De kan användas i fräsch och torkad form.

komponenter:

 • burdock rötter;
 • vatten.

Skölj från burdock rot är ett rikt avkok. Det är nödvändigt att en del av växtbaserade råvaror tar tio delar vatten. Koka köttet bör vara inom femton minuter. Därefter tar det tre timmar att få en förstärkt brygga. Detta verktyg kan ständigt skölja håret efter tvätt. Om murgröna används istället för burdock krävs tio droppar för att hälla i buljongen. Vi rekommenderar att du känner till de bästa maskerna för hårväxt.

Från att falla ut

Effektiva folkmekanismer hjälper till att hantera det allvarliga problemet med fallout, om det används korrekt och ständigt.

komponenter:

 • linfrön;
 • vatten.

Linfrö, tagen i mängden en sked, hjälper effektivt att falla ut. De måste koka i två glas vatten och låt stå. Buljong måste filtreras före användning. Verktyget tjänar till att stärka rötterna, så det måste smutsas lite in i huden. Om du låter krökarna suga lösningen i tio minuter och sedan tvätta den, kommer effekten att bli mer märkbar.

För oljigt hår

För att avlägsna sebaceous körtlar från krullarna och göra dem glänsande och smula, är det nödvändigt att använda ekbark. Den är perfekt för feta krullar.

komponenter:

Torkad och hackad ekbark i mängden tre skedar kokas i en liter vatten i ungefär tjugo minuter. När avkokningen har svalnat, måste den tappas genom ostklaff och användas för sitt avsedda ändamål. Det här verktyget är väl lämpat för personer med mörka lockor, eftersom det har en färgningseffekt. Blondor är bäst att ersätta ekbark med Johannesört, som kan köpas på apoteket. För att göra effekten mer påtaglig används mjölk istället för vatten.

För torrt hår

Många naturprodukter har en färgverkan, så du måste vara försiktig med ditt val. Neutrala björkblad är väl lämpade för torra strängar.

komponenter:

 • björkblad;
 • vatten.

Beroende på längden på strängarna måste mängden sköljmedel beräknas. För ett glas varmt vatten, ta en sked av krossade löv. Läkemedlet ska infunderas i en halvtimme. Varje tvätt bör åtföljas av en liknande sköljning. Om strängarna är mycket torra, kan vattnet ersättas med färskt bryggning av grönt te med en hastighet på två skedar per liter.

För glans

Användningen av citrushår har länge varit känd, och den bör användas vid full kapacitet.

komponenter:

 • apelsin;
 • citron;
 • vatten.

Prefrukt måste skäras i skivor. De placeras i tre liter varmt vatten och lämnas i tre timmar. Citrushud har en stor mängd vitaminer, så det behöver inte tas bort. Vid behov filtreras vatten före användning. Lagringsanläggningen rekommenderas inte så att den inte försämras och förlorar inte dess kapacitet. Du måste laga det på en gång. Användningen av sköljning efter varje tvätt ger en livlig och naturlig glans. Effekten är synlig efter de första procedurerna.

Video: Recept för färgat hår hemma

För volym

För att ge krillvolymen behöver du en minimal mängd ingredienser. Verktyget ska endast användas i ett speciellt fall med brådskande behov.

komponenter:

 • mint;
 • vatten.

För att uppnå täthet och volym av hår, måste du brygga mynta löv i kokande vatten. De smälter i tre timmar och filtreras sedan. Fint arom och god effekt garanterad. Strängar efter torkning kommer att vara frodiga och vackra.

Video: Recept pepparmynts skölj för volym och glans

För fint hår

För split ends är plantain det bästa botemedlet. Han gör de sjuka och svaga krökorna levande och glänsande.

komponenter:

 • växtblad
 • vatten.

Du kan använda färska löv av växten eller deras torra analog. Tre skedar råvaror hälls över ett glas kokande vatten i en timme. Under denna tid kommer alla användbara egenskaper att gå in i infusionen. Sköljning kan utföras efter varje tvätt. Produkten används också för att göra håret rakt.

Skölj mask

En av de mest effektiva växterna för friska krullar är nässla som är bekant för alla, och det växer i varje trädgård. På sommaren måste du använda sin helande kraft och lagra dem för vintern. För beredningen behöver du fräscha nät.

Nettle sköljmaske förbereder sig mycket snabbt. För det är nödvändigt att samla saftiga löv och passera dem genom köttkvarn. Den resulterande vassle är nödvändig för att pressa och få saften. Att han används för masken. Juice appliceras på rötterna och strängarna. När du skapar en termisk effekt, kvarstår masken i tjugo minuter. Det är lätt att tvätta det med varmt vatten. Effekten av produkten blir märkbar efter den första applikationen.

Balsam Balsam

Medel för alla typer av hår har en bra effekt på naturliga och färgade lockar. Balsam görs på en naturlig basis.

Luftkonditionering:

 • ett glas glycerin;
 • skedbasolja;
 • ett glas rosevatten;
 • eteriska oljor.

Verktyget kan användas flera gånger, det försämras inte. I en återförslutningsbar flaska är det nödvändigt att blanda i lika delar glycerin och rosevatten. De räcker bara för att skaka. Sedan tillsättes i den resulterande blandningen några droppar eter och en sked olja. Du kan välja jojoba eller olivolja. Denna blandning används som luftkonditionering. Det hjälper till att återuppliva lockar och ge dem en livlig glöd.

Balm balsam

För att krossa från alltför mycket fett måste du använda ett torkmedel. Balsam balsam görs på basis av äppelcidervinäger.

komponenter:

 • äppeläger;
 • balsam balsam
 • blad av mint, rosmarin, salvia, basilika, lavendel;
 • kamomill.

Balsam tar lite tid att förbereda sig. I två glas äppelcidervinäger måste du värma upp lite och placera blandningen av örter i dem. I en förseglad burk ska tinkturen vara två veckor. Då är den helt klar för användning. Verktyget försvinner inte och förvaras väl i en sluten burk och en sval plats.

Video recept: Skölj för mjukt och silkesigt hår

Användningsrecensioner

Angelina, 25 år gammal

Jag har alltid använt de inköpta produkterna tills jag försökte minskonditioneringen för volym. Han löste snabbt mitt problem. Curls har blivit frodiga och vackra. Mycket nöjd med resultatet.

Jag hörde mycket om nätverksegenskaper, men jag kunde inte pröva allt. På sommaren vid dacha såg jag en tornig buske och bestämde mig. Nettle juice har gjort underverk med min flytande flätor. De har blivit tjockare och frodiga. Nu vid varje tillfälle använder jag denna sköljmaske.

Hela mitt liv blev jag generad av mitt torra hår. Jag försökte mycket verktyg, men de hjälpte ett tag. Jag lärde mig om ett vackert folkrecept med björkblad. Jag gillade det verkligen. Nu använder jag det hela tiden och löste mitt problem med torrt hår.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hemmagjorda hår sköljs

Skölj - ett av de oumbärliga sätten för hårvård. Det tar bort schamponrester, gör kamningen enklare, gör håret smidigt och ger dem ett välskött utseende. Typiskt tillverkar tillverkare schampo och sköljer tillsammans, och rekommenderar att de köper båda produkterna (eftersom de kompletterar och förbättrar effekten av varandra). Men att spendera extra pengar är inte nödvändigt!

Hemmet kosmetika (inklusive hår) förlorar aldrig sin relevans. Du bör hålla med om att det är mycket trevligare att skämma bort dina lock med ett enkelt verktyg som består av förstårbara ingredienser än med en produkt från den kemiska industrin, vilket inte är så lätt att räkna ut.

Huvudregeln för hemlagad sköljning är regelbunden användning!

Kamille, björkblad, kullarrot, kalamgräs, ekbark och många andra växter kan ta hand om sitt hår inte värre än de inköpta produkterna. Det är sant att det kommer att krävas tålamod från dig - kosmetika enligt "mormors" recept ger inte en omedelbar effekt. För att se det måste du lagra i tid, göra ansträngning och använda verktyget regelbundet i en månad. Men resultatet blir stabilt och kommer att fortsätta under lång tid.

Folk kosmetologi vet många recept för hårvård av olika typer. Men var försiktig: naturliga produkter kan orsaka allergier. Om klåda, rodnad, håravfall och andra oväntade reaktioner uppstår, sluta använda produkten, låt ditt hår vila och försöka hitta en annan. Lyckligtvis erbjuder det nationella första hjälpen-paketet flera alternativ för att lösa varje problem.

Recept för alla hårtyper

 • Air. Koka 2 msk. vatten, häll dem 4 msk. krossad kalamusrot, låt den brygga i en halvtimme, påfrestning och kyla. Med regelbunden användning inom två månader, kommer en sådan balsam också att påskynda hårtillväxten och sluta håravfall.

Conditioners för normalt hår

Balsam för torrt hår

Sådana hår behöver näring och fukt, så när man väljer växter och kombinationer, bör torkning och alltför aggressiva medel som ekbark eller citron uteslutas.

Plantain kommer att göra ditt hår lättsamt och ta hand om split ends

 • Groblad. Kommer att bli av med splittrade ändar. Koka vatten och häll huggat torrt gräs med det (2 matskedar plantain behövs för 1 ssk vatten). Täck behållaren med lock och lämna i 1 timme. Töj sedan. Regelbunden användning av det här verktyget skyddar ändarna, och gör håret smidigt och lättare att kombinera.
 • Mint. Koka 1 liter vatten, fyll det med 2 msk. torra mynta löv, stäng locket och lämna i 1 timme. Stam före användning. Infusion kommer att göra håret fluffigt.
 • Björkblad. Fyll bladen med kokande vatten med en hastighet på 1 msk. björk på 1 msk. vatten. Täck behållaren med lock och lämna i 2 timmar. Denna lösning kommer att vitalisera håret, vilket gör det luftigt.
 • Maskrosor lämnar. Koka 1 liter vatten, fyll det med 3 msk. hackad färsk maskros löv, täck och låt den brygga i en halvtimme. Stam före användning. Vår-sommarperioden är en utmärkt tid att genomföra en behandling med ett sådant botemedel och att förbättra håret. Maskrosblad stimulerar hårväxten och gör det skrymmande. Dessutom kommer infusionen att läka hårets tips och låter dem inte dela upp sig.
 • Mallow. Koka 1 liter vatten, fyll det med 2 msk. krossade torkade blommor eller växtrötter, håll på ångbadet i 15 minuter. Låt svalna och spänna. Denna infusion kommer att stärka torrt hår och göra det smidigt.
 • Linfrön. Koka 2 msk. vatten, fyll det med 1 tsk. frö och simma i 1 minut. Insistera på i 1 timme. Avlägsna avkok genom flera lager av gasbindning. Det innebär att du kan skölja håret och behandla hårbotten. I det senare fallet bör buljongen gnidas in i huden med massagerörelser. Linfrön - ett bra näringsverktyg som ger hårstyrka, accelererar tillväxten och förbättrar utseendet. Men användningen av avkok kommer att kräva försiktighet. Krullor efter applicering av linfrön kan verka klibbiga och feta. I det här fallet bör avkoket användas som en mask: Applicera det i några minuter och skölj sedan med varmt (men inte varmt!) Vatten.
 • Glycerin. Om det inte är viktigt för dig att bara använda växtbaserade läkemedel, prova detta också. Koka 1 liter vatten och låt svalna till rumstemperatur. Lös i vatten 1 tsk. flytande glycerin (du kan köpa det på apoteket) och blanda bra. Skölj sköljmedel som sköljmedel. Glycerin fuktar håret perfekt och gör det glänsande.

Oljig hårbalsam

Huvuduppgiften i detta fall är att minska produktionen av talg, lugna huden, torka den något och låt håret falla av oljig glans.

Mjölkspolning med tillsatt salt lindrar hårbotten

 • Mjölk och salt. 1 msk. Värmemjölk, tillsätt 1 msk. salt, rör om tills det är löst. Denna sköljning efter användning ska sköljas med varmt vatten. Mjölk och salt uppdaterar håret och lugnar huden.
 • Ek bark. Koka 1 liter vatten, fyll det med 3 msk. hackad bark, koka och koka i 15 minuter. Avlägsnas från värme och låt svalna. Stam före användning. Denna sköljning har en "bieffekt" - det ger håret en mörk nyans, så blondiner fungerar inte. Det torkar huden, möjliggör mindre frekvent tvätt av huvudet, gör håret skimt och lättsamt och underlättar kamningen.
 • Johannesört. Koka 2 msk. vatten, häll det 5 msk. krossat torrt gräs. Låt stå i en halvtimme, spänning före användning. Hypericum väl torkar huden och lindrar rötterna av oljig glans, och gör också håret lätt och mjukt vid beröring.

Conditioners för tråkigt och livlöst hår

Hårbalsam

Med hjälp av hemlagad balsam kan du också betona hårfärgen och göra den mer intensiv. Det är bara nödvändigt att välja rätt ingredienser.

Ett avkok av kamomill ger strålande glans till naturligt hår

 • Kamille för blont hår. Koka 2 msk. Vatten, häll det 4 msk. blommor, koka och koka i 5 minuter. Ta sedan bort från värme och låt svalna vid rumstemperatur. Stam före användning. Ett avkok av kamille ger blondt hår en glans och en gyllene nyans samt stärker lockar och stimulerar deras tillväxt.
 • Nässla och rowan för mörkt hår. 150 g färska näsblad och 100 g färskt rowanblad löser upp 1 liter kallt vatten. Kram saften från en halv citron och lägg den till bladen. Sätt på en långsam eld och koka upp. Koka i 7 minuter. Låt svalna spänningar. En sådan infusion kommer att tillföra glans och elasticitet till mörkt hår och otrygga mot samma slätningar. Curls kommer att se levande och välskötta.
 • Rosemary för färgat hår. Koka 1 liter vatten, fyll det med 1 msk. torr rosmarin, koka och koka i 10 minuter. Låt svalna vid rumstemperatur, spänning före användning. Denna infusion kommer att återställa håret skadat genom färgning, ge det glans och accentuera färg. För att uppnå maximal effekt, använd den två gånger i veckan.
 • Citrus för färgat hår. Koka 3 liter vatten, sätt ett stort citron och apelsin i det, skär i halva. Täck behållaren och låt svalna. Ta bort frukt före användning. Denna lösning är intensiv behandling för krullar som påverkas av färgning eller krökning. "Vitamincocktail" av citron och apelsin kommer att närma ditt hår, hjälpa dem att återhämta sig, kommer att lägga till glans, lätta kamning och styling.

Naturliga balsam för hårglans.

Naturliga balsam för hårglans.
Kaffeeckkok för att skina mörkt hår. Brew 3 teskedar malet kaffe i 0,5 liter kokande vatten. Kyl lite. Skölj håret efter tvätt med varmt, smakligt avkok.
Ett avkok av björkblad stärker håret och ger det glans. För matlagning innebär brygga två matskedar finhackade löv i ett glas kokande vatten, låt i 15-20 minuter dränera. Skölj håret med avkok efter tvättning 2-3 gånger i veckan.

Ett avkok av skal av äpplen ger håret en lyxig glans och silkighet på grund av innehållet i naturligt vax. Skala 3-4 äpplen att koka i 1 liter vatten, svalna. Skölj håret varje gång efter tvätt.
Kontrastdusch. Indiska skönheter använder den här metoden för att behålla glansen och densiteten i håret. Det är känt att hårfolliklarna, när de tvättar huvudet i varmt eller varmt vatten, slappnar av, och om de slarvigt hanteras eller kammar, faller håret lätt ut. Om du efter tvätten håller ditt huvud under en ström av kallt vatten blir hårroten starkare, hårskalorna kommer att stängas över hela längden, vilket ger håret en blank glans och accelererar också deras tillväxt.
Citronsaft är det äldsta botemedlet för att göra håret mjukt och glänsande. För att göra citronsköljning tillsätt 1 matsked citronsaft till 1 liter kokt vatten.
Persilja innehåller goda ingredienser för att skina och stärka håret. För att skölja håret efter tvätt, förbered följande avkok: 50 g persilja grön häll 0,5 liter vatten, koka i 15 minuter, svalna, dränera.
Burdock (burdock) - ett universellt botemedel mot snabb tillväxt, glans och förstärkning av hår. Buljongen kan beredas enligt följande: Hacka löv och löv från anläggningen, koka och smutsa i 30 minuter. Skölj håret efter tvätt i buljong i 5-10 minuter.
Tea lämnar Koka 2 msk teblad i en liter vatten i 5 minuter. Stam och skölj hår.
Nettle avkodning. På grund av det rika innehållet i vitaminer och mikrodelar, ger nässle sken till hår, förhindrar håravfall och eliminerar mjäll. Förbered tinkturen på flera sätt.
Kram saften från det färskt nätet och späd det med vatten. Skölj huvudet efter tvätt och gnid det i hårrötterna;
Förbered ett avkok av torra eller fräscha lövblad för att skölja håret.
Sköljning av hår med avkok av salvia kommer att ge glans till mörkt hår.
Kamilleavkok för gyllene hårglans. Applicera en kopp avkyld infusion till tvättat hår, håll det i 30 minuter, värm huvudet med ett lock. Skölj bättre med surgjort vatten. Kamille fuktar torrt hår, släpper upp strukturen, accelererar tillväxten
Mask av kaffe. Naturligt kaffe kommer att lägga glans till mörkt hår. Gör malet kaffe (2 matskedar per kopp kokt vatten, dränera). I form av värme, applicera buljongen till det tvättade våta håret i 30 minuter, sätt på en hatt för värme. Tvätta håret med ett mildt schampo.
Morot och betorjuice. Masken kommer att ge naturlig glans till rödhåriga skönheter. Blanda i lika delar betor och morotjuice, applicera på hår. Sätt på ett uppvärmningslock och värm upp ditt huvud lite. Håll därefter masken i 15 minuter och skölj med varmt vatten.
Äggsmask för glans. Ta 4 matskedar av rom eller brandy och 1 ägg, slå till jämnt, gnugga det i håret noggrant, linda huvudet i en varm handduk. Skölj håret med varmt vatten efter 20-25 minuter. De kommer att få en naturlig glans.
Mask Express Shine: Bland 1 ägg, 2 msk ricinolja, 1 tesked vinäger och 1 tsk glycerin. Smaka ingredienserna och gnugga i hårbotten. Täck huvudet med en varm handduk, lämna i en timme och tvätta sedan. Ett viktigt villkor för effekten av denna mask är värme. Håret blir tjockt, glänsande, silkeslen och bättre passform.
Honungsmask. För att mjuka hårstrukturen och lägga till glans kan du använda följande mask: Blanda i lika delar: honung, olivolja, schampo, lökjuice. Applicera på hårrötterna i 20-30 minuter. Tvätta håret med schampo, tillsätt ättika till sköljvattnet. Mask att använda 1 gång per månad. Förutom att lägga till glans kan denna mask användas för att behandla hår och återställa dess struktur.
Masken av aloejuice främjar skina och hårväxt, och läker också hårbotten, fuktar och lugnar irritation. Gnid saft till hårrötter en eller två gånger i veckan.
Majonnäs hjälper till att ge naturlig glans till håret. På grund av dess proteininnehåll kan masker från majonnäs användas för att behandla torrt, skadat hår. För att förbättra effekten rekommenderar vi att lägga vitlöksklyfta i majonnäs (kanske inte alla riskerar att lägga vitlök på håret, men när det är värt att offra komfort för skönhet är resultatet värt det!). Applicera masken på rent hår i 30 minuter, värm huvudet med cellofanlock, skölj sedan med schampo.
Wrap Vitamin. Maskinsammansättningen: D2-vitamin i olja 10 ml, en tsk ricinolja, 1 äggula, en matsked: citronsaft, honung, lökjuice. Komponenterna blandas och upphettas i ett vattenbad. Innan du applicerar på hår, lägg till 1 msk brandy i masken. Täck huvudet och håll masken i en till flera timmar, skölj med ett mildt schampo.
Oljebad. En matsked av någon vegetabilisk olja lite varm och applicera på ditt hår. Wrap huvudet med en wrap eller sätt på en speciell keps och lämna i några timmar. Tvätta av med schampo. Oljan återställer effektivt hårstrukturen, mjukar, närmar hårbotten med vitaminer, stimulerar tillväxten. De mest användbara håroljorna är mandel, persika, ricinus.

Recept för naturlig hårsköljning

Och vilken typ av hår sköljning använder du? En effektiv komposition för sköljning av trådarna efter tvättning kan framställas hemma utan att spendera pengar på inköpta kosmetika.

Ett bra resultat visas vid behandling av hår med örtinfusioner - singel och multikomponent. Beroende på vilket recept som används, hjälper den naturliga kompositionen att avlägsna mjäll och göra lockar fluffiga och glänsande. Vilka recept är mest effektiva?

Skölj för normalt hår från lövblad

Om du har stygga hår som har förlorat sin glans som ett resultat av många fläckar, sköljning baseras på lövblad. Med regelbunden användning förvandlas krullarna - de blir släta, blir inte trassliga, glänsande.

Bladbladets sammansättning är kanske inte lämplig för vård av tungt tömda strängar. Medverkar lite "torkar" hårbotten och lockar, att med torrt hår förstärker existerande problem bara.

För att skölja, häll 50 g laurbladen med en liter varmt vatten. Koka blandningen i 5 minuter på låg värme, sedan på stammen. Innan du använder buljong kan det spädas med kokt vatten för att få en större mängd pengar.

Hår Skölj

Om du letar efter naturliga produkter som stimulerar hårväxten, stoppa ditt val på kullrot. Denna komponent har en fördelaktig effekt på lås och hårbotten. Använd kompositionen regelbundet efter varje shampooing.

För att förbereda balsamhällen häll den torkade burken rot med kokande vatten (1:10 förhållande). Buljong håller på låg värme i 10-15 minuter, sedan lämnas för att infusera i 3 timmar, spänning och användning för sitt avsedda ändamål.

Skölj för att ta hand om smutsiga lockar

Ägare av fettigt hår tvingas tvätta dem oftare, så att trådarna inte ser feta ut, var voluminösa. Inkludera naturlig barkbalsam på grund av ekbark i hårvård. Med regelbunden användning kommer det att hjälpa till att hålla krullarna städa under en längre tid.

Äkta barkprodukter är inte lämpliga för blondiner, eftersom de lätt kan färga håret i en mörk ton.

Hur man gör en hemlagad sköljning från ekbark? Blanda 3 msk. l. torkad komponent med en liter varmt vatten, koka lösningen i 15 minuter, spänning, späd ut med vatten.

Hårförlust Åtgärd med linfrö

Håravfall är ett allvarligt problem som inte kommer att fungera om några dagar. Och som regel krävs ett integrerat tillvägagångssätt - normalisering av näring, användning av medicinsk kosmetika, genomförandet av trichologists rekommendationer. Och i de "försummade" fallen är folkrecept endast en del av den allmänna terapin.

Det kommer att bidra till att stärka håret och återställa sin struktur av linfröbalsam. För att göra det, häll 1 msk. l. rå 400 ml kokande vatten. Låt lösningen koka och omedelbart avlägsna från värme, spänning. De resulterande avkokskylarna, parallellt med att gnida verktyget i hårbotten med lätta massagebevegelser. Sammansättning lämnas på strängarna i 10 minuter, och skölj dem sedan med kokt vatten.

Skölj för torra björkkrullar

Torrt hår kräver särskild vård - de är svåra, ofta med mjäll och splittrade ändar, svåra att utforma. I vården av dem ingår växter som har en terapeutisk effekt - stärka och återställa hårets struktur. Och assistenten blir sköljning av björkblad. Du kan använda både färska och torkade råvaror.

För att avkoka, häll 1 msk. l. krossade löv med ett glas varmt vatten. Låt lösningen infusera i en halvtimme, och dra sedan på den.

Det ursprungliga receptet kan modifieras genom att ersätta vatten med förkrossat grönt te. Effekten blir bättre, eftersom grönt te kommer att lägga glans på strängarna, göra dem mer elastiska. Använd inte tepåsar i matlagningssköljmedel ensam!

Citrussköljning för hårglans

Vackert hår - glänsande, lättsamt, frodigt. Och citrusfrukter med uppgifterna klarade sig på "utmärkt". Effekten kan märkas efter flera användningar. Citrusbaserad sköljare är inte lämplig för användning av ägare av torra strängar - det kan överdriva strängar.

För beredning av citrus sköljning kommer att kräva en halv citron och en apelsin. Frukt skärs i små kuber, häll 3 liter varmt vatten, dra i en halvtimme, påfrestning och användning. Koka på en gång. Citrusavkok kan inte lämnas länge - det förlorar dess fördelaktiga egenskaper.

Skölj för att låsa volymen

Naturligt botemedel gör min hår vacker - glänsande och mer voluminös. Och den extra "bonusen" är en trevlig arom som dina krusar kommer att utsöndras under lång tid.

1-2 msk. l. hackad färsk mint häll en liter vatten. Blandning insisterar på en timme, och sedan belastning. Använd efter varje shampooing.

Vackert hår utan mjäll med nässla sköljning

Det är svårt att bli av med mjäll. Och tillsammans med de medicinska schampon som trichologen rekommenderade till dig, kan du regelbundet använda en njursköljning. Denna växtbaserade ingrediens ingår ofta i curl kosmetika. Vackert hår med nässla sköljning är lätt.

150 g färska näsblad, fyll i en liter kokande vatten, håll på låg värme i 30 minuter, och sätt sedan på lösningen. Skölj håret efter varje hårtvätt.

Barrskölj för oljigt hår

Nålar hjälp i vården av fet hår. Curls längre hålla en snygg look, bli inte smutsig så fort, bli voluminös och lydig.

Vad behöver du för att göra barrskölj? Häll 4 msk. l. nyplockade nålar (från gran, tall, gran) 1,5 liter kokande vatten. Koka buljong i 10 minuter, insistera sedan på 30-40 minuter, stam. För att få en större mängd naturläkemedel, späd buljongen med kokt vatten.

Hur man sköljer håret efter tvättning: hemlagad, folkrecept

Ju bättre att skölja ditt hår hemma?

Hur man sköljer håret efter tvätt för att stärka eller att lysa? Tänk på de grundläggande folkrecepten. Har du någonsin undrat varför våra mormor i alla bilder har vackert tjockt hår, och i vår modernitet har varje andra tjej problem med torrhet, blekning och sprött hår?

Hemlagad hår skölj recept

Kanske ligger hela hemligheten i hemmet skönhetsprodukter? Det är ganska svårt att förbereda schampon hemma, men att förbereda en sköljning för dig själv, vilket kommer att förbättra hårets kvalitet - alls inte.

Hur man förbereder ett hår skölj hemma?

För att förbereda ett hår skölj hemma, det finns inget behov av att sluta medicinska institutet, allt är mycket enklare än det verkar. Oftast är det bara infusioner av örter eller andra naturliga ingredienser, i sällsynta fall är det nödvändigt att koka balsam i högst 30 minuter.

När ska man applicera hårsköljet berett enligt populära recept?

Applicera hemlagad sköljning ska vara varje gång du tvätta huvudet, om du inte har tid att förbereda infusionen, försök att applicera den varje vecka. När du använder mindre effekt på programmet kommer det inte att.

Hur länge sköljer du ditt hår med hushållssköljningar?

Skölj håret med naturliga sköljningar behöver minst 2-3 månader. Till skillnad från kemiska balm, som har en omedelbar effekt - till nästa tvätt, ackumuleras naturligt i hårstrukturen, för vilken de behöver en viss tid.

Hur man ansöker hemlagad sköljning?

Balsam från naturliga komponenter appliceras på håret som tvättas efter schampo. Det är bättre att inte tvätta bort, så komponenterna kommer att fungera positivt på ditt hår tills nästa hårtvätt.

Hemlagad sköljning "för den lata"

Om du betraktar dig själv den snyggaste tjejen i världen, eller om du helt enkelt inte har tid att förbereda speciella formuleringar för hår, är det första sättet för dig. Efter varje shampooing sköljer du bara ditt hår med kallt vatten, om du är rädd för härdning, häll inte vatten på rötterna, skölj bara tipsen, så uppfriskar dina lockar, stänger hårskalorna och varnar sektionen.

En annan sköljningsmetod:

Eller du kan lägga ett par droppar essentiell olja till din sköljning, förutom att stärka effekten av hårbalsammen själv och beroende på valet av olja kommer det att eliminera problemet i ditt område:

 • för att stimulera hårväxt - enbär eller ylang-ylang;
 • anti-mjäll - citron eller tea tree;
 • mot håravfall - eukalyptus eller mynta
 • med delade ändar, kamomill eller geranium.

Skölj sköljning

Det är ingen hemlighet att de flesta schampon består av alkali, vilket ytterligare försvårar hår- och hårtorkarnas tillstånd och rödhårda krullar så illa skadade av den heta luften. Som det är känt, neutraliseras alkali med syra, för att tillsätta glans till hår, späd äppelcidervinäger med samma mängd vatten.

Denna komposition kan endast användas för tjejer med fet och normalt hår.

Skölj för att förbättra den naturliga hårtonen

För din underbara naturliga hårfärg för att gnista ännu vackrare, måste brunetter och brunhåriga kvinnor hälla 2 matskedar svartblått te 0,5 liter. kokande vatten och insisterar i en halvtimme.

Blondiner är lite mer komplicerade: 2 matskedar av farmaceutisk kamomill måste också hällas i 0,5 liter. kokande vatten och laga på den lägsta värmen i 15 minuter. Insistera sedan på ytterligare 15 minuter. Ägare av blont hår kan också använda infusion av grönt te.

Skölj för skadat hår och att göra håret smidigt

All älskad honung är perfekt för håråterställning: Lös 150 ml honung i ett vattenbad och rör noga med en liter kokt vatten.

Skölj för torrt hår

Nettlebaserad sköljning återställer försiktigt torra trådar och eliminerar mjäll. Två eller tre skedar av nässla löv hälls över och insisterade i minst 15 minuter med en liter kokande vatten.

Om du lägger till björkblad och hästslag innan du brygger, kommer effekten att bli ännu mer märkbar.

Balsam receptet för fet hår: så att håret inte blir tjockt

För denna typ av hår är lämpliga produkter som citron och svartbröd lämpliga:

 1. Pound skaftet av en citron häll en halv liter vatten och laga i ett vattenbad i 20-30 minuter
 2. 2-3 skivor svart bröd, smulad, häll 0,5 liter. kokande vatten och insisterar 2-3 timmar.

Skölj för normalt hår: för tillväxt och mot förlust

Även om du inte lider av olika hårproblem, så att de inte kommer att röra dig i framtiden, är det värt att ta hand om dem i förväg. För denna typ av hår lämplig infusion av lavendelblommor och björkblad. En tesked av varje ingrediens måste hällas med en liter kokande vatten och infunderas i 25-30 minuter.

Också ett underbart val är ett avkok av fjälllöv, som exakt är i varje hus: 50 gr. Lavrushki häll en liter vatten och laga mat i 5 minuter. Används i kylda formen


Hushållsavkod för sköljning av hår, utöver de viktigaste målen, hanterar samtidigt följande uppgifter:

 • mjukna mycket hårt rinnande vatten;
 • Tvätta av schamponrester från hår som kan skada håret.
 • gör håret elastiskt, förenkla det efterföljande stylingsproceduren;
 • förhindra elektrifiering av hår
 • reglera arbetet med svettkörtlar;
 • positivt påverka epidermis vattenbalans;
 • mättar lökarna med friska ingredienser;
 • lindra klåda.

Förberedelsen av sköljningar enligt populära recept tar naturligtvis tid, men ingen patenterad balsam kan jämföras med den helande kraften hos naturliga avkodningar!Nästa Artikel
De bästa recepten för hemlagade hårväxtmaskor