Hårbalsam recept för fet hår


Den mest populära hårbalsam för fet hår är äppelcidervinägerlösning. Det är nödvändigt att späda i 1 liter något varmt eller kallt rent vatten 2-3 msk. skedar av naturlig äppelcidervinäger och skölj håret noggrant med denna komposition.

Naturligtvis måste håret sköljas omedelbart efter att du tvättat det med schampo. Vid sköljning måste kompositionen också gnidas in i hårets rötter. Efter detta förfarande, tvätta håret med vatten är inte nödvändigt.

En sådan folkmedicin ger håret en hälsosam glans, stärker och eliminerar deras överflödiga fett.

En annan, inte mindre populär folklösning för fet hår, sköljer dem med en lösning av citron eller grapefruktjuice. Omkring 1,5 liter vatten tas juice, pressas från en liten citron (eller grapefrukt).

När du tvätter huvudet, efter att du har tvättat av schamponet, kläm ut håret och skölj det väl med en citron- eller grapefruktlösning, medan du masserar hårbotten och hårrötterna. Skölj håret med vatten efter det att detta inte är nödvändigt.

En sådan sköljning avfettar inte bara håret utan också uppfriskar och tonar det bra. Tänk bara på att dessa sköljningar kan tända håret lite och tvätta färgen från färgat hår.

Därefter ger vi dig några fler populära recept för fet hår, som rekommenderas att skölja håret omedelbart efter tvättning med schampo, sköljning inte efter vatten:

Mycket tonisk balsam för oljigt hår från grönt te:

Häll 1 tsk torrt teblad med 2 koppar kokande vatten, täck noga och låt svalna helt. Sedan spänna, och tillsätt till den resulterande och kylda flytande te bryggning 2 koppar rent och ljummet vatten, 1 msk. sked citronsaft och 50 gr. torrt vitt vin.

Svart te kan också användas istället för grönt te, men bara om du har mörkt hår. Faktum är att svart te kan ge blondt hår en mörkare nyans.

Normalisering av talgkörtlarna i hårbotten hjälper till att regelbundet skölja dem med ett avkok av lövblad.

För att förbereda en sådan avkok, häll 1 msk. en sked torr och hackad laurbladen med 1 liter kokande vatten, täcka med lock och koka på låg värme i 5 minuter. Då coolt och påfrestande.

Folk botemedel mot fet hår, som har mjäll:

Till 1 liter rent vatten tillsätt 4 msk. skedar av juice, pressad från löv av aloe (innan du förbereder färska blad av aloe, är det önskvärt att stå i kylskåpet i minst en dag). Den erhållna kompositionen användes som en balsam.

Toning, stärkande och avfettning recept för fet hår:

Häll 2 msk. sked färsk och hackad citronskal 1 liter kokande vatten, och täckt med lock, sätt denna maträtt i ett kokande vattenbad i 15 minuter. Ta sedan av från badet och lämna till avkokningen är vid rumstemperatur. Efter påfrestningen och lägg till buljongen 2 msk. skedar av aloe bladjuice.

Skölj huvudet med en sådan citronbuljong efter varje tvätt.

Balsam för oljigt hår från bergaska:

Häll 2 msk. skedar av torra eller färska (mogna) rowanbär med 1 liter kokande vatten, täcka med lock och koka över låg värme i 10 minuter. Ta sedan bort buljongen från värmen och låt den ligga i 30-40 minuter, sedan spänna. Skölj klart.

Också i denna buljong kan du lägga till 2 msk. skedar av äppelcidervinäger, eller citronsaft.

Folkmedel för fet hår från nålarna som hjälper till att minska hårbotten greasiness:

3 msk. matskedar hackade nålar av gran, gran eller tall, häll 1 liter kokande vatten och koka över låg värme i ca 10 minuter. Sedan, täckt med lock, lämna buljongen i 1 timme. Efter belastning och applicera som balsam.

Skölj receptet för svagt fettigt hår av rågbröd:

Skala 3-4 skivor råg eller svartbröd och fyll det med 1 liter kokande vatten. Låt brödet infusera i 3-4 timmar, sedan spänna.

Skölj smutsigt hår efter tvätt

Oljigt hår kan mycket förstöra din bild. Det händer att du bara tvättat ditt hår på morgonen och på kvällen vid ett viktigt möte har de redan förlorat sin färskhet och volym, håller ihop och lyser...

Det är inte särskilt svårt att bota hårets ökade fettinnehåll, det viktigaste är att allvarligt närma sig problemet och ge håret rätt uppmärksamhet.

Sköljande fettigt hår

Effektivt minska frisättningen av fett hjälper till att skölja håret med äppelcidervinäger. Lös upp en matsked vinäger i en liter vatten och skölj huvudet efter tvätt. Håret blir friskt längre och kommer att få en hälsosam glans.

 • Äppelcidervinäger till hår: användbara egenskaper, maskerad recept

Citronsaft är ett populärt och effektivt sätt att minska hårfettligheten. Blanda 50 gr. Citronsaft i en liter vatten och skölj det tvättade håret. Ett annat alternativ: Förbered en citronsaft lotion för daglig gnidning i hårbotten. För att göra detta, späd saften med vatten i ett förhållande av en till en (du kan tillsätta lite alkohol eller brandy till blandningen) och gnugga i hårroten dagligen i en vecka. Då - en vecka paus.

Helande örter för fet hår

Sköljning hår med tinktur av örter ger ett bra resultat efter ett par veckors användning. Infusions framställs från någon av de örter, sammandragande mynta, nässlor, groblad, kardborre, ringblomma, ek bark, johannesört, grönt te, rosmarin, salvia, rönn. Tillsätt avkok lite alkohol - och du får en bra lotion för fet hår, som kan smörjas in i hårbotten dagligen. Alkoholen har en uttorkande effekt, löser fett, reglerar talgkörtlar.

 • Helande örter för hår: en katalog över användbara egenskaper

Oljiga hårmaskor

Oljigt hår behöver regelbunden behandling och näring med fet hårmask.

Masken av kefir eller yoghurt - det perfekta sättet att ta hand om fet hår. Smörj huvudet med kefir och lämna inte 20 minuter. Skölj sedan och skölj med citronvatten. Gör en mask före varje tvätt, håret kommer att få ytterligare näring, återställa strukturen, blir frisk och blank.

 • Kefir för hår: närande maskor

Äggsmask med honung hjälper till att förbättra håret och hårbotten, ta bort överflödigt fett, justera talgkörtlarna. Blanda äggulan, en matsked honung och brandy. Applicera på håret i 30 - 50 minuter. Tvätta av med schampo.

Proteinmask med kamille. Slå de vita, blanda med avkokning av kamille (2-3 matskedar) och applicera på håret i en halvtimme. Skölj noggrant. Masken rensar effektivt hårbotten, närmar sig håret.

Senapsmask. Lös upp en tesked torr senap i en liten mängd varmt vatten, tillsätt lite kefir och applicera på håret i 10 minuter. Senap torkar hår, reglerar utsöndringen av subkutan fett, stimulerar hårväxten.

 • Senapsmasker för hårväxt

Stärkelsens mask hjälper till att rengöra hudens porer från överflödigt fett, gör ditt hår friskt och friskt. 2 msk stärkelse blandat med en tesked honung och en sked aloejuice. Applicera på lockar i 30 minuter.

Kosmetisk lera behandlar effektivt problemet med fet hår. Ta lite lera och späd den med mineralvatten eller kefir till konsistensen av halvvätskig uppslamning. I masken kan du lägga till lite senapspulver och 2-3 droppar av vilken olja som helst. Applicera på hårrötter i 20 minuter.

Färglös henna används ofta i masker för fettigt hår. Det ska spädas i serum eller mineralvatten till en tjock grädde och appliceras på hårrötterna i en halvtimme.

Juften av färska grönsaker (gurka, kucchini, pumpa, morötter) är mycket användbar för att gnugga i hårbotten med hög fetthalt. Hudens porer reduceras, den oljiga glansen försvinner.

 • Hemlagade masker för oljigt hår: en samling av de bästa recepten

Eteriska oljor för fet hår

En enkla och prisvärda sätt att bota överdriven oiliness av håret - användningen av eteriska oljor. Hår benägna att fett hår är bäst lämpade är oljor: tea tree, mynta, ceder, eukalyptus, bergamott, cypress, enbär, tall, salvia, mejram, senap, timjan, rökelse, lavendel, rölleka, rosmarin, citron, lime och en apelsin

Nödvändig sköljning: Lägg till 2-3 droppar av någon av ovanstående oljor och en tesked vinäger till 1 liter vatten. Skölj håret efter tvätt.

Aromaraschesyvanie: 1-2 droppar eter tillämpa en trä kam tänder täta och regelbundna mellanrum kamma håret från rot till topp i 10 minuter.

Schampo med estrar. Tillsätt några droppar essentiell olja till en del av schampot medan du tvättar håret.

 • Recept maskerar med eteriska oljor för fet hår.

Oljig hårtvätt

Oljigt hår rekommenderas att tvättas en gång var tredje dag. Mer frekvent tvättning orsakar frisättning av blubber och skadar också hårets hälsa.

Vatten för tvätt bör vara mjukt, varmt, behagligt att röra vid, men i alla fall inte varmt, så att talgkörtlarna inte accelereras.

Var noga med att välja ett schampo märkt för "fet hår", det kommer att försiktigt rengöra hårbotten och ta bort överflödigt fett.

Det rekommenderas att du inte sköljer håret med balsam, men med avkok av helande örter hjälper de till att minska produktionen av överflödigt fett, fuktar håret, gör dem starkare.

Det är bäst att torka håret efter att ha tvättat på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork. Varmluft irriterar hårbotten och kan öka fettsekretionen.

Undvik kontakt med håret mer varsamt och försiktigt, så lite som möjligt, använder kam, undvika snäva frisyrer som huvudmassage återigen stimulera talgkörtlar och hår ser smutsig igen.

Diet för fet hår

Mycket fet hår är resultatet av funktionsstörningen i din kropp, en dysfunktion av vissa inre organ, såsom sköldkörteln.

Korrekt näring hjälper till att förbättra ditt hårs tillstånd, minska fettutsläpp och förbättra utseendet. Försök att äta så lite fet mat som möjligt, söt, kryddig och farinaceous. Den viktigaste kosten bör vara grönsaker, frukt, magert kött.

Oljigt hår anses ha ett glänsande utseende en dag efter tvätt.

I svåra fall uppstår problemet efter några timmar.

Orsaken till problemen är störningen av talgkörtlarna, som producerar för mycket talg i sebum.

Så blir hår snabbt oljigt - vad ska man göra hemma?

Orsakar fet hår

Sebum ger tillförlitligt skydd av lock från skadliga faktorer - frost, ultraviolett strålning, vind. Normalt bör håret bli fet 3-4 dagar efter tvätt. Om detta händer tidigare kan du misstänka en ökad utsöndring av talg.

Anledningen till detta fenomen kan vara ganska mycket. Interna faktorer inkluderar följande:

 1. Hormonala störningar. I en sådan situation krävs samråd med en endokrinolog.
 2. Felaktig näring. För att bibehålla den normala funktionen hos talgkörtlarna kräver kroppen en tillräcklig mängd vitaminer i grupp B. Samtidigt tar koffein och nikotin bort dessa delar och förhindrar att de absorberas. Genom att aktivera talgkörtlarna fungerar fet mat, kryddig mat, alkoholhaltiga drycker.
 3. Stressiga situationer. Funktionen hos talgkörtlarna beror på mängden av det manliga hormonet androgen. I stressiga situationer ökar volymen av detta ämne kraftigt. Detta innebär att talg produceras i större mängder.

Lika viktigt är effekterna av externa faktorer. De viktigaste av dem är följande:

 1. Hyppig och för intensiv kamning. I detta fall faller fettet från rötterna på hela längden av håret, vilket påskyndar saltprocessen. Ett liknande resultat observeras hos personer som ständigt rensar håret med sina händer.
 2. Permanent användning av kosmetika för fet hår. Sebum krävs för skyddande funktioner. Om shampooen eller masken torkar dermis för mycket ökar aktiviteten hos talgkörtlarna. Ju starkare kosmetiken desto mer fett produceras.
 3. Hyppig shampooing. Under detta förfarande tvättas det naturliga skyddet från håret, eftersom talgkörtlarna ger mycket mer utsöndring. Till följd av detta observeras en ond cirkel: ju oftare en person tvättar huvudet, desto mer blir hans hår tjockt.
 4. Fel vård. Detta gäller speciellt för kvinnor som brukar ständigt gnugga balsam eller balsam i hårbotten. Håret på rötterna är vanligtvis hälsosamt, därför rekommenderas att använda vårdprodukter och retusera några centimeter. Annars skapas en överdriven belastning på håret, vilket gör att de snabbt kan saltas.

Håret blir snabbt oljigt hos personer som inte tar bort huvudbonaderna i rummet. Det är också värt att överväga att åtminstone en gång i veckan måste du noggrant tvätta kammen. Dessutom rekommenderas det inte att tvätta håret med för varmt vatten - det stimulerar aktiviteten hos talgkörtlarna.

Det finns en hel del skäl som orsakar snabb salinisering av hår. Utvecklingen av hyperseborrhea bör dock inte vara en orsak till förtvivlan. Först och främst måste du identifiera den provocerande faktorn och ge adekvat vård åt dina lås.

Oljiga hårvårdsprodukter

Hur bli av med fettigt hår hemma? För detta är det mycket viktigt att ge dem omfattande vård. Den viktigaste metoden att hantera problemet betraktas som korrekt tvättning.

Många människor är intresserade av att tvätta fettigt hår så att de blir rena längre. Preference rekommenderas för att ge genomskinliga schampon som har en flytande konsistens.

De ska märkas "för daglig användning". Det är dessa verktyg som bevarar den sunda strukturen i hårbotten.

Innan du tvätter håret måste du bekanta dig med produktens sammansättning. Aminosyror och fruktextrakt som kiwi, mandarin, papaya, aprikos bör vara närvarande i schamponet för att minska hög fetthalt.

Gelliknande produkter, som innehåller mycket silikon, sulfater och parabener, rekommenderas inte.

Lika viktigt är vattnets temperatur. Det borde inte vara en kontrast, annars fungerar talgkörtlarna.

Om möjligheten att tvätta håret varje dag saknas kan du använda ett torrt schampo. Det är ett pulver som främjar fettabsorption. En variant av detta verktyg kan vara texturerande pulver, vilket ger hårvolymen och gör håret fräschare.

Hjälpkompositioner innefattar masker, sköljningar och applikationer. Alla förbättrar effekten av schampo.

En annan rengöringsmetod kan anses vara peeling. Den bör utföras med massagebevegelser för att inte stimulera aktiviteten hos talgkörtlarna. Detsamma gäller användningen av mjäll av mjäll.

Det finns råds trichologist med fet hår. Hyppig tvätt stimulerar produktionen av talg. Därför är det viktigt att följa sådana rekommendationer:

 1. Tvätta huvudet med kallt vatten.
 2. Gör en speciell massage för hårbotten. Denna procedur bidrar till utflödet av talg. För att göra detta måste du flytta huden i kronans riktning med snabba och starka rörelser. Massageens varaktighet är 1-2 minuter. Förfarandet utförs innan huvudet tvättas.
 3. Välj rätt typ av hår och hud. Ett utmärkt alternativ skulle vara kosmetika som innehåller lera. Det absorberar perfekt fett och har en lugnande effekt på huden. Du kan också använda de eteriska oljorna av rosmarin, apelsin, mynta.
 4. Skölj huvudet med ekbuljong efter tvätt. Verktyget har en uttalad sammandragande effekt.

Hur bli av med fet hår (tips)

Hem rättsmedel

Svara på frågan om hur man hanterar fet hår, du kan hämta effektiva folkmekanismer. Det finns ganska många recept som låter dig hantera problemet.

kefir

Denna produkt anses vara en av de mest populära hårvårdsprodukterna. Det bidrar till att minska fettinnehållet i strängarna genom att styra mängden sebum som produceras.

Applicera produkten är väldigt enkel: lägg det på håret och hårbotten, gnid försiktigt. Då kan du tvätta håret på vanligt sätt.

Att bry sig om fet hår har blivit effektivare, kefir kan blandas med eteriska oljor.

Om du vill stimulera hårväxten måste senap läggas till masken. Om du använder kefir minst ett par gånger i veckan kan du klara av fet och sprött hår.

senap

Detta verktyg anses vara en naturlig irritant i huden och bidrar till att öka hårväxten. Dessutom har senap en uttalad torkningseffekt, vilket hjälper till att klara av alltför stort fett.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg känslan av proportioner. Överdriven användning av produkten kan orsaka mjäll.

För att använda senap, ta ett par stora skedar av produkten och blanda med ett glas varmt vatten. När kompositionen är liten, ska vatten hällas i en kruka med en kapacitet på 1 liter. Lägg till mer varmt vatten för att fylla disken.

Den resulterande kompositionen är nödvändig för att skölja håret, vilket gör en massage i hårbotten. Då kan du tvätta locken på vanligt sätt.

Senapsmask

Först måste du ta 145 g svartbröd och, med en mixer, slipa till ett tillstånd av gruel. Späd sedan brödet med varmt avkok av kamille och lägg på en varm plats.

När kompositionen har svalnat, måste den dräneras genom en sikt och gnidas i hårbotten.

Maskan rekommenderas för att hålla minst 40 minuter. Då kan du tvätta huvudet utan att använda schampo.

Genom att använda detta verktyg kommer det att kunna göra håret mindre fet och ge dem en fantastisk volym.

Aloe juice

För att förbereda denna komposition måste du välja några blad av aloe, lägg i en kruka och häll 100 ml alkohol eller vodka.

Verktyget måste insisteras i minst en vecka. Sedan gnidas det i hårrötterna. Det rekommenderas att göra detta i 5 minuter.

Skölj kompositionen efter 30 minuter med varmt vatten utan att använda schampo.

Eteriska oljor

Eteriska oljor hjälper till att klara hårets hårda fettinnehåll. För att lösa problemet bör du föredra sådana produkter:

Eteriska oljor kan tillsättas till schampo eller förbereda en mask för hår. Det är dock viktigt att komma ihåg att de är ganska svåra att tvätta bort locken.

Honung och citron

För att göra denna användbara produkt måste du blanda i lika delar honung och citronsaft. Lägg sedan till samma mängd aloejuice och några krossade vitlöksklyftor.

Alla ingredienser måste blandas noggrant och appliceras på vått hår. Verktyget måste hållas i en halvtimme, varefter du kan tvätta håret.

För att bli av med vitlök smak kan du skölja lockar med vatten med tillsats av eterisk mineralolja.

potatis

För att göra en användbar mask måste du hugga 2 potatis med en fin rivare. Sedan pressa saften från den resulterande uppslamningen och blanda med ett glas kefir.

Applicera den beredda kompositionen på huvudet med försiktiga rörelser, varsamt behandla huden. Spolmask ska vara en halvtimme.

Kraftfunktioner

För att klara av hårt hår är det väldigt viktigt att göra justeringar av din kost. Först och främst rekommenderas att överge stekt och fet mat.

Förbudade sötsaker, korv, rökt kött. Det är rekommenderat att utesluta kaffe och alkohol från drycker.

Om håret snabbt blir fet, är det viktigt att öka intaget av livsmedel med vitamin B-innehåll. Denna kategori omfattar skaldjur, kött, fisk.

Det är också användbart att äta nötköttlever, baljväxter, ägg. Vid val av bröd rekommenderas att man föredrar helkorn.

Dessutom ska menyn innehålla produkter som innehåller zink, svavel och järn. Så kan zink hittas i vete och majsporridor. Svavel är närvarande i gröna, sesam, mandel, vindruvor, kål.

Järn finns i torkad frukt, rött kött, granatäpple, nötköttlever.

Näring måste vara korrekt och balanserad. Det är viktigt att den dagliga menyn innehåller tillräckligt med vitaminer och mineraler.

Mono-dieter bör förbjudas eftersom de leder till matsmältningsstörningar. Detta orsakar ökat fet hår.

Nu vet du hur du ska ta hand om ditt hår. För att uppnå goda resultat är det väldigt viktigt att vara uppmärksam på valet av kosmetika, följa principerna om hälsosam kost och välja effektiva folkrecept.

Dessa material kommer att vara intressanta för dig:

Relaterade artiklar:

 1. Hur man handskas med baldness i folkmorskor? Folkmekanismer för skallighet hos män kan krävas i alla...
 2. Hur hanterar man rotavirusinfektion hos barn? Rotavirusinfektion är ganska vanlig hos barn. Patologins patogen överförs...
 3. Hur man hanterar sänkning av salter i lederna? Avsättningen av salter i kroppen är resultatet av komplexa kemiska reaktioner. När...

Vackert hår i vår tid är en lyx. Detta uttalande är inte särskilt trevligt, men tyvärr händer detta oftast, och det gäller särskilt för invånare i stora städer. Ekologi i dessa städer är sådan att det är omöjligt att hålla håret vackert, fluffigt och tjockt - även om det här visas i reklamfilmer som berättar om mirakulösa schampon. Inget schampo kan göra håret starkt och starkt om du inte bryr dig noggrant och inte följer deras näring.

Faktum är att det yttre skiktet i varje hår, som består av flingor som förbinder sig med en naturlig "limkomposition", har mest av effekterna av en aggressiv miljö: solljus, förorenad luft, vind och kyla, blåstorkning, klorerat vatten, curling, kemisk färgning färgämnen, och mer från många andra negativa faktorer.

Limkompositionen, som förbinder vågorna, förstörs under påverkan av alla dessa påverkningar, och vågorna börjar hissa - då blir håret tråkigt, förlorar glans och deras tips splittras. För att håret ska förbli jämnt och glittrande, ska alla skalor passa tätt mot varandra - för det här måste du använda luftkonditioneringsapparater - hårsköljningar. Köpta produkter kan användas - de innehåller speciella ämnen som liknar en naturlig sammansättning. Du kan också använda hemlagade recept - de skyddar också håret från skador, släpper ut vågorna och återställer glans.

Bristande hår splittrar inte bara och bleknar - de blir tunna och tunna, eftersom de börjar falla ut hårt - och det borde inte tillåtas. Efter shampooing bör ditt hår vara lättsamt och lätt att sätta på håret - i det här fallet blir det lättare för dem att klara olika skador.

Det finns många hemlagade hårskölj recept, de är testade och tillförlitliga - trots allt fanns det inga köpta schampon och balm innan, men tjejer och kvinnor hade lång, stark, hälsosam och mycket vacker hår. Så du kan prova folkrecept under en lång tid, och slutligen välja en lämplig sköljning för din hårtyp.

Ingredienserna i dem används mycket olika, men oftast är det avkok och infusioner av örter.

Om ättika balsam har dock varit känd under en mycket lång tid, och den är lämplig för alla typer av hår. Citronsyra kan användas istället. 1 liter vatten tas per liter vatten. ättika och skölj hår med denna lösning efter tvättning; Skölj sedan dem med vanligt, kallt vatten. Håret är jämnt och börjar skina igen - särskilt mörkt.

Blondiner som fortfarande är mer lämpliga sköljer med kamomill - det är också hans recept som länge varit känt för alla.

Vilken typ av hår som helst kommer att vara användbart skölj med calamus root. Hackad kalamusrot (4 msk.) Häll 0,5 liter kokande vatten och smutsa i ca 30 minuter. Om du använder det i 2 månader, kommer det att lindra mjäll, stoppa håravfall och förbättra tillväxten.

Conditioners för normalt hår

Normalt hår kan sköljas med utspädd citronsaft - saften av en halv citron blandas med en liter vatten. Resultatet är helt enkelt fantastiskt - håret är glatt och glänsande under lång tid.

En liknande effekt uppnås vid användning av en balsam med infusion av Kombucha. Svampen måste infunderas i minst en månad. För att förbereda sköljningen uppvärmd till 60-80 ° C fylls infusionen med beredda örter - torra lavendelblommor och björkblad: en infusion - 1 kopp, örter - 1 tsk vardera. För långt hår måste du förbereda mer sköljning. Skölj håret fuktas med en mjuk handduk och får torka utan hårtork.

En bra balsam för normalt hår erhålls genom avkok av lövblad: 50 g råmaterial hälls med en liter vatten, kokas i 5 minuter, kyls och används för avsedd användning.

Skölj för torrt hår

Torrt hår sköljs oftast med avkok och infusion av örter. Birkinfusion har länge varit känd bland folket för dess effektivitet: björkblad hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. På glaset, täck med lock och insistera på 2 timmar.

På samma sätt förbereder de sköljningar med pepparmyntsbladen, salvia, hoppa blommor och mallow, bara i det här fallet tar de 2 msk. råvaror per kopp kokande vatten, och insisterar bara 30 minuter.

Det försvagade och skadade torra håret är enlivened av en sköljning från en infusion av grönt te. Te (2 msk) bryggs med en liter kokande vatten, de kyler och sköljer håret efter tvätt - de börjar skina igen.

Conditioners för fettigt hår

Ekbarksköljare är utmärkt för snabbfettigt hår - det har också testats med tiden under lång tid. 3 msk. krossat råmaterial hälls med en liter kokande vatten, kokas i 15 minuter, kyls till rumstemperatur och filtreras. Denna balsam är mer lämplig för ägare av mörkt hår - det ger dem en spektakulär brun nyans.

För beredning av sköljning från Hypericum 5 msk. torrt gräs hällde ½ liter kokande vatten och insisterar en halvtimme.

För fet hår är det bra och balsam från nålarna: 4 msk. råvaror häll kokande vatten (1-1,5 liter) och koka i ca 10 minuter på låg värme. Kyldes sedan och användes. Kalksköljning: 0,5 liter kokande vatten häll 5 msk. lime blomma och insistera en halvtimme.

Oljigt hår kan sköljas inte bara infusioner och avkok av örter. Till exempel kan du använda mjölk. I ett glas varm mjölk, lösa upp saltet (1 tsk), skölj håret efter att ha tvättat med denna lösning och skölj sedan med rent varmt vatten.

Hårbalsam för matt hår

Mått hår återvänder glans och jämnhet skölj med te och mynta. Ingredienserna (1 msk.) Blandas och hälls med en liter kokande vatten, infunderas i 15 minuter, kyles och filtreras.

En annan sköljning - med kamomill, nässla och horsetail (allt till 1 msk.). Brew, som i föregående recept, men insistera längre - ca 30 minuter.

Sköljmedel mot skräp

Om du inte kan klara av mjäll, försök skölj med nässla och vinäger. Näsblad (150 g) hälls med en liter vatten, ca 40 minuter koka över låg värme, kyla buljongen, filtrera och tillsätt vinäger - 1 msk. Skölj klart. Du kan använda den varje dag.

Lätt hår för detta ändamål är mer lämplig balsam med flytande ammoniak. I 2 liter vatten löses flytande ammoniak (1 msk) och läsk (1 tsk), och håret sköljs efter tvättning med den resulterande lösningen. Om du applicerar det regelbundet, det kommer inte bara att lindra mjäll, utan ger också ditt hår en vacker gyllene nyans.

Skölj för hårväxt

Det finns sköljningar som stimulerar hårväxt - till exempel från avkok av kullrot eller murgröna.

Torkade burdockrötter hälls med kokande vatten (1:10) och kokas i 15 minuter över låg värme. Behöver insistera ca 3 timmar. Buljong stärker hårrötterna.

Ivy leaves hårbalsam används en gång i veckan. För beredningen häll kokande vatten (0,5 liter) 1 msk. krossade råvaror, koka i 10 minuter, kyla, filtrera och häll till 1 liter med kokt vatten. Till buljongen tillsätt nypressad citronsaft 10-12 droppar och sköljde håret efter tvätt.

Hårbalsam för färgat hår

Färgat hår återställer och upprätthåller rosmarinbalsam. Torr rosmarin (1 matsked) hälls med en liter kokande vatten, kokas i 10 minuter, kyls och filtreras. Använd 2 gånger i veckan.

Det finns även en sköljning som hjälper håret att återhämta sig och komma till liv efter en perm. Det händer att "kemi" är gjort dåligt - citrusfrukter kommer att hjälpa till här. Skär orange och citron brygg i en kruka med kokande vatten (3 liter) och svalna till rumstemperatur. Skölj håret efter tvätt: det torkar snabbare, blir lättare och lyser. Om håret är kort, tillräckligt med 1,5 liter infusion.

Dela hårbalsam

Spaltiga ändar kommer inte att uppstå om sköljning av hår med plantain avkok. Gräs bryggd med en hastighet av 2 msk. På ett glas vatten, insistera i en timme, filtrera och skölj håret flera gånger.

Kanske gör hemmagjorda hårbalsam på egen hand hemma tar tid och lite tålamod, men du kan inte kalla det komplicerat. Dessutom fungerar hemlagade sköljningar ibland mycket bättre än de som erbjuds oss av kosmetiska butiker och reklam.

8 beprövade skölj recept för fet hår

Nästan alla kända kosmetiska företag som är involverade i hårprodukter, var noga med att släppa ut sköljningar efter tvättning. Så, Garnier är känt för sin sköljning utformad för oljig hårtyp "Ultra Doux, mjuklera och citron", Pantin Pro-V - betyder "Mat och Glitter", Dove - "Hårterapi" etc. Klarlackade balsam är bekväm och trevlig. använd, men många kvinnor föredrar att göra kosmetika med egna händer. Här är några effektiva skölj recept för oljiga hårtyper som kan tillverkas hemma.

För att minska hårets oljighet, är surgörande sköljningar bättre lämpade, vilka appliceras på håret längs hela längden omedelbart efter tvättning, smutsas något i hårbotten. Om sköljet innehåller fettkomponenter, tvättas det efter några minuter av med vatten, sköljas inte av sköljmedel.

Hårbalsam recept för fet hår

 1. Äppelcidervinäger (två matskedar) späds i en liter vatten.
 2. Safan av en grapefrukt eller citron späds ut i en och en halv liter vatten.
 3. Skal av en eller två citroner krossas, hälls med en liter varmt vatten och ångas i en kvart i timmen. I det kylda citronvattnet kan du lägga till ett par matskedar av aloejuice för att stärka rötterna och normalisera talgkörtlarna.
 4. Pine eller gran nålar (3-4 matskedar) fylls med 1 liter kokande vatten och hålls på låg värme i 10 minuter, sedan infunderas i en timme, filtreras och används för att skölja hår.
 5. Stycken rågbröd häll kokande vatten, insisterar två till tre timmar, stam. Detta är ett gammalt folkrecept för fet hår.
 6. Eteriska oljor ger en bra effekt: Tea Tree, Cedar eller Rosemary Oil (8-10 droppar) till 1 liter vatten.
 7. Burrrothydrolat för sköljning stärker och stimulerar hårfollikeln och håraxeln, förutom det är ett antiinflammatoriskt folkmedel. Hydrolatum burdock rot kan köpas i färdig form, och du kan laga dig själv. En av hemlagningsmetoderna är hydrodiskileringsmetoden: Kockrot (3 matskedar) placeras i en stor kruka fylld med vatten (en halv koppkopp), en mindre panna eller en värmebeständig behållare (till exempel en platta) placeras i mitten, båda behållarna är stängda med ett lock pennan ner. Locket ska stänga den stora panen tätt. Sätt den här konstruktionen på elden och koka den. Som ett resultat kommer ångan från råmaterialen att stiga upp och kondensera på locket och dränera i en mindre kastrull. Processen varar från 40 minuter till flera timmar, du måste koka vatten långsamt över låg värme.
 8. Bay leaf tar bort fettigt hår, om flera blad krossas och koka över låg värme i 5 minuter.

Sköljning är ett viktigt skede av schamponering och bör inte ignoreras. Beroende på kompositionen tvättar sköljningarna inte bara de återstående rengöringsmedlen (schampo, balsam), men också fuktar, tonar upp, mjuknar, lägger skinn och silkighet mot håret. Regelbunden användning av sköljmedel gör håret välskött, hälsosamt och lysande.

Hårbalsam. Folk sköljs för normala, torra, oljiga och delade ändar

Vackert hår i vår tid är en lyx. Detta uttalande är inte särskilt trevligt, men tyvärr händer detta oftast, och det gäller särskilt för invånare i stora städer. Ekologi i dessa städer är sådan att det är omöjligt att hålla håret vackert, fluffigt och tjockt - även om det här visas i reklamfilmer som berättar om mirakulösa schampon. Inget schampo kan göra håret starkt och starkt om du inte bryr dig noggrant och inte följer deras näring.

Faktum är att det yttre skiktet i varje hår, som består av flingor som förbinder sig med en naturlig "limkomposition", har mest av effekterna av en aggressiv miljö: solljus, förorenad luft, vind och kyla, blåstorkning, klorerat vatten, curling, kemisk färgning färgämnen, och mer från många andra negativa faktorer.

Limkompositionen, som förbinder vågorna, förstörs under påverkan av alla dessa påverkningar, och vågorna börjar hissa - då blir håret tråkigt, förlorar glans och deras tips splittras. För att håret ska förbli jämnt och glittrande, ska alla skalor passa tätt mot varandra - för det här måste du använda luftkonditioneringsapparater - hårsköljningar. Köpta produkter kan användas - de innehåller speciella ämnen som liknar en naturlig sammansättning. Du kan också använda hemlagade recept - de skyddar också håret från skador, släpper ut vågorna och återställer glans.

Bristande hår splittrar inte bara och bleknar - de blir tunna och tunna, eftersom de börjar falla ut hårt - och det borde inte tillåtas. Efter shampooing bör ditt hår vara lättsamt och lätt att sätta på håret - i det här fallet blir det lättare för dem att klara olika skador.

Folk hårbalsam

Det finns många hemlagade hårskölj recept, de är testade och tillförlitliga - trots allt fanns det inga köpta schampon och balm innan, men tjejer och kvinnor hade lång, stark, hälsosam och mycket vacker hår. Så du kan prova folkrecept under en lång tid, och slutligen välja en lämplig sköljning för din hårtyp.

Ingredienserna i dem används mycket olika, men oftast är det avkok och infusioner av örter.

Om ättika balsam har dock varit känd under en mycket lång tid, och den är lämplig för alla typer av hår. Citronsyra kan användas istället. 1 liter vatten tas per liter vatten. ättika och skölj hår med denna lösning efter tvättning; Skölj sedan dem med vanligt, kallt vatten. Håret är jämnt och börjar skina igen - särskilt mörkt.

Blondiner som fortfarande är mer lämpliga sköljer med kamomill - det är också hans recept som länge varit känt för alla.

Vilken typ av hår som helst kommer att vara användbart skölj med calamus root. Hackad kalamusrot (4 msk.) Häll 0,5 liter kokande vatten och smutsa i ca 30 minuter. Om du använder det i 2 månader, kommer det att lindra mjäll, stoppa håravfall och förbättra tillväxten.

Conditioners för normalt hår

Normalt hår kan sköljas med utspädd citronsaft - saften av en halv citron blandas med en liter vatten. Resultatet är helt enkelt fantastiskt - håret är glatt och glänsande under lång tid.

En liknande effekt uppnås vid användning av en balsam med infusion av Kombucha. Svampen måste infunderas i minst en månad. För att förbereda sköljningen uppvärmd till 60-80 ° C fylls infusionen med beredda örter - torra lavendelblommor och björkblad: en infusion - 1 kopp, örter - 1 tsk vardera. För långt hår måste du förbereda mer sköljning. Skölj håret fuktas med en mjuk handduk och får torka utan hårtork.

En bra balsam för normalt hår erhålls genom avkok av lövblad: 50 g råmaterial hälls med en liter vatten, kokas i 5 minuter, kyls och används för avsedd användning.

Skölj för torrt hår

Torrt hår sköljs oftast med avkok och infusion av örter. Birkinfusion har länge varit känd bland folket för dess effektivitet: björkblad hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. På glaset, täck med lock och insistera på 2 timmar.

På samma sätt förbereder de sköljningar med pepparmyntsbladen, salvia, hoppa blommor och mallow, bara i det här fallet tar de 2 msk. råvaror per kopp kokande vatten, och insisterar bara 30 minuter.

Random
artiklar

Online-butik YLLOZURE presenterar en ny samling av SAFARI. Kvinnors webbplats www.inmoment.ru.

Azurit: egenskaper hos stenen och vem är lämplig

Sociologists dag - 14 november. Professionell sociolog

Tibetansk diet för viktminskning. Fördelar, regler och skador på den tibetanska kosten. Kvinnors webbplats InMoment.ru.

Mode: bilden av en modern kvinna. Modebyxor, kjolar, väskor, skor. Dammodell kostymer, blusar, sid.

Ansiktsmasker Nourishing, naturliga och rengörande ansiktsmasker. Matlagning och recept maskerar d.

Vad ska man ha på nyårsafton 2015: modetrender på tecken på zodiak. Kvinnors webbplats www.InMoment.ru.

Vitaminer. Vad är vitaminerna. Fördelarna med vitaminer. Fettlösliga och vattenlösliga vitaminer. Feminina.

Hur borstar man på fettigt hår?

ALERANA shampoo är utformat för att stärka försvagat, fallande hår, berikat med naturliga tillväxtstimulanser.
Rekommendationer för användning:

ALERANA schampo rekommenderas att använda:
som profylaktisk för att stärka försvagat hår;
i en komplex kombination med ALERANA balsam-spray med intensiv håravfall eller gallring.
Åtgärder och aktiva beståndsdelar:

Den unika formeln av schampo förhindrar håravfall och stimulerar hårväxten
Naturliga extrakt av grapefrukt och hästkastanj normaliserar talgkörtlarna, lugna och uppdatera hårbotten.
Biotin (vitamin H) stärker hårstrukturen, främjar deras tillväxt.

Citron Essentiell Olja

Bergamot Essential Oil

Patchouli eterisk olja

Eucalyptus Essential Oil
För att göra en mask för hår med eteriska oljor måste du först späda den i basoljan. Basoljan kan vara: vanlig solros, olivolja, druvfröolja, mandel, persika, jojobaolja, vetegrodolja, avokadoolja, kokosnötolja.

Den som är bättre anpassad till hårets typ, basolja bör berikas med 3-5 droppar essentiell olja som är nödvändig för egenskaperna hos 1 tsk basolja.

Utmärkt för oljigt hår sköljning i växtbaserade infusioner och avkok, speciellt om du använder dem regelbundet.

Balm och balsam för fet hår från välrenommerade tillverkare

Balsam är ett viktigt komplement till fet hår. Regelbundna sköljningar kan inte ge den nödvändiga näringen till skadade lockar och eliminera inte den patogena mikrofloran i hårbotten. Deras syfte är begränsat till mjukning och skydd, vilket absolut inte är lämpligt för ökad aktivitet hos talgkörtlarna.

De viktigaste egenskaperna hos balm för fet hår

Specialiserade balsam innehåller aktiva ingredienser som förstärker det skyddande keratinskiktet av hår och förhindrar ytterligare dissektion av ändarna. Bra produkter innehåller inte silikoner som kan limma trådarna tillsammans och minimera hela resultatet.

Tänk mer i detalj på listan över balsam från populära tillverkare som förtjänar ett bra användarbetyg.

Estel Curex Balsam

ingredienser:

 • vatten;
 • tensider, emulgeringsmedel, antistatikum;
 • hästkastanj extrakt, vitaminer B7 och B8;
 • antistatiska medel, mjukgörare, lösningsmedel;
 • persikaolja;
 • aromatiska alkoholer;
 • antioxidanter, fuktighetsgivare, citronsyra (pH-regulator);
 • konserveringsmedel.

instruktion

Basen av balsam är en kombination av ett organiskt komplex av ämnen: hästkastanj, persikolja och vitaminer. Tack vare de naturliga komponenterna i verktyget återställs lösa och skadade trådar. Balsamet gör borstningen mycket enklare - krullarna blir mjuka och lätta. Produkten kan användas dagligen.

Hur man ansöker:

 • Applicera produkten på rent och vått hår;
 • fördelat på längd;
 • Skölj med vatten efter några minuter.

Balsam Planeta Organica Savon Noir med naturlig svart kumminolja

ingredienser:

 • vatten;
 • emulgeringsmedel, förtjockningsmedel;
 • sheasmör och oliv europé;
 • antiseptika, balsam, antistatics;
 • olja av svart kummin, guryun balsam, patchouli, vetiver, kryddnejlika, tea tree;
 • panthenol (mjukgörande, antiinflammatorisk substans, provitamin B5);
 • hydrolyserade veteproteiner;
 • citronsyra (pH-reglerare);
 • aromatisk alkohol, lösningsmedel;
 • konserveringsmedel;
 • aromer.

instruktion

Produkten är rik på aktiva naturliga ingredienser, som upptar de första positionerna i kompositionen. Svart kumminolja är ett kraftfullt antibakteriellt medel som syftar till fullständig förstärkning av håret från glödlampor till tips. Extraktet återställer hårbotten och bekämpar aktivt mjäll. Vetiver ger hårlätthet, skyddar dem mot bräcklighet och dissektion.

Balsamet kännetecknas av en mild inverkan på locken - i dess sammansättning finns inga parabener, SLS och fetter av animaliskt ursprung.

Hur man ansöker:

 • fördela balsam över hela längden av rent och fuktigt hår;
 • vänta 2 minuter;
 • skölj noggrant.

Balsam Syoss PURE Vård rötter och tips

ingredienser:

 • vatten;
 • förtjockningsmedel, emulgeringsmedel, balsam, mjukmedel, antistatmedel;
 • hydrolyserat keratin (byggprotein för hår);
 • aprikoskärnolja;
 • panthenol (mjukgörande, antiinflammatorisk substans, provitamin B5);
 • mjukmedel;
 • citronsyra (pH-reglerare);
 • balsam, emulgeringsmedel, konserveringsmedel (inklusive parabener), lösningsmedel, stabilisator;
 • parfymerkomposition;
 • glycerin (fuktinnehållande medel);
 • emulgeringsmedel, stabilisator, mjukmedel;
 • aromatiska alkoholer;
 • ytaktivt medel.

instruktion

Det finns inga silikoner i produkten - de ersätts av mjukare motsvarigheter som inte gör håret tyngre. Balm samtidigt upprätthåller lipidbalansen i hårbotten och tar hand om näring av vävnader. Antalet skadade tips minskar snabbt, strängarna blir starkare och upphör att bryta. Efter balsam blir krullarna mjukare och trevliga att röra vid - de är enklare att kamma.

Hur man ansöker:

 • Applicera produkten på vått rent hår;
 • skölj med vatten.

Ecolab Balm för fet hår

ingredienser:

 • vatten;
 • extrakt av grönt te, jojoba, käftfrö, bergamot;
 • glycerin (fuktgivande medel);
 • verbena extrakt;
 • luftkonditionering, antistatisk;
 • ingefäraxtrakt
 • emulgeringsmedel;
 • parfym;
 • mjölksyra (pH-stabilisator);
 • konserveringsmedel;
 • aromatisk alkohol.

instruktion

Produkten är konstruerad för att återställa skadat hår och skydda mot yttre aggressiva faktorer. Det finns inga parabener och silikoner. Balsam innehåller ett stort komplex av naturliga ingredienser, som alla har sin egen separata funktion:

 • Quince ben är utformade för att minska fettinnehållet på lockar;
 • Bergamot återställer vävnadshydrobalans;
 • verbena lugnar huden och eliminerar mjäll
 • Ginger kontrollerar aktiviteten av produktionen av hudutsöndring.

Hur man ansöker:

 • lägg lite pengar på vått hår
 • Skölj med vatten efter 2 minuter.

Hårbalsam Natura Siberica för fet hår

ingredienser:

 • vatten;
 • elfin cederträ, arktisk hallon, kamomill, nässla, kalendula, snöplantain;
 • konserveringsmedel, balsam, antistatisk, förtjockningsmedel, stabilisator;
 • panthenol (mjukgörande, antiinflammatorisk substans, provitamin B5);
 • antiinflammatorisk komponent;
 • hydrolyserade veteproteiner;
 • borage, sibirisk vitmos, vitamin B6;
 • citronsyra (pH-reglerare);
 • doft, aromatisk alkohol;
 • konserveringsmedel.

instruktion

Balsam skyddar inte bara strängarna från yttre faktorer och förseglar splittrade ändar, men ger näring till rötterna - mättar dem med vitaminer och aminosyror. Cedarelfin återvänder volym och lätta att låsa, Arctic Raspberry reglerar aktiviteten av utsöndring av hudutsöndring. Verktyget fyller aktivt microcracks i hårstrukturen, ger mjukhet och elasticitet till strängarna.

Hur man ansöker:

 • Applicera balsam för att rengöra fuktigt hår;
 • försiktigt spridas över hela längden;
 • Skölj med varmt vatten efter 2 minuter.

Balsam-balsam GREEN MAMA "Kinesisk citrongräs och kalendula"

ingredienser:

 • vatten;
 • balsam, antistatisk, mjukgörande komponent;
 • calendula, kinesisk citrongräs, coltsfoot;
 • vetegroddolja;
 • emulgeringsmedel, balsam, fuktbevarande medel;
 • D-panthenol (mjukmedel, fuktkräm, antiinflammatoriskt medel);
 • parfymerkomposition;
 • konserveringsmedel.

instruktion

Balsam ger håret ett hälsosamt utseende, ljus och volym - dess komponenter förstärker håret och skyddar det från att falla ut. Kinesisk citrongräs består av aktiva substanser och fördelaktiga vitaminer som ger näring och lindrar irriterad hud.

Hur man ansöker:

 • skriv lite pengar i handflatan, gnugga den;
 • att fördela på vått hår efter tvätt
 • Massage försiktigt hårbotten i 2 minuter;
 • skölj med varmt vatten.

Alla dessa balm är hypoallergena - de kan användas om det inte finns någon allergi mot komponenterna. Varje presenterat verktyg har sin egen speciella uppsättning ingredienser avsedda att bekämpa ökad utsöndring av hudutsöndring. För oljigt hår ökar denna behandling signifikant effektiviteten av behandlingen.

Naturligt hår sköljs hemma: hur och från vad man ska göra?

Hälsningar till min kära nyfikna läsare! Idag ska vi prata om ett av mina favoritämnen, som jag kan prata oändligt. Det här är ett ämne som handlar om vården av ditt hår, vilket är viktigt hela tiden att mata. Och ett utmärkt verktyg för detta är ett hår skölj hemma.

Låt det låta oönskade, men allt relaterat till hårets hälsa är min starka punkt, och i det här fallet har jag en stor erfarenhet som jag vill dela med dig.

Det var det jag gjorde med mitt hår, som jag inte bara avslöjade. Börjar med en perm och många färgämnen, som slutar med en sidoklippning.

Som du hade tid att märka, sparar jag inte mitt hår, och ibland var de i en bedrövlig stat. Men jag lyckades alltid rädda dem. Du frågar hur? Men jag kommer att berätta mer om detta i artikeln.

Att förbereda de mest användbara sakerna är en bra lösning!

Så, säkert är varje tjej på hyllan bredvid schampot balsamkonditioneringsapparaten. Och var och en försöker välja själva det bästa och mest lämpliga. Men om du tänker på det, då är det inte så mycket kvar i sådana balsamar om användbara ämnen, eftersom de genomgår en måttlig kemisk behandling.

Så varför gör du inte själv din egen balsam själv hemma, med hänsyn till de enskilda egenskaperna hos ditt hår? När allt, vem, om du inte, är bättre bekant med dem.

Låt oss nu ta reda på vilka komponenter som är mest lämpade för dig, och vilka bör vara försiktiga. Och överväga recepten av de bästa sköljningarna, liksom hur man gör dem själv hemma.

Skölj för torrt hår

Flickor som lider av hårets torrhet, passar ett mycket lätt recept. Det är nog bara att lämna huset och gå till den första björken. Välj några löv och gå hem för att skölja. Tja, eller du kan gå till apoteket och köpa torkade björkblad.

Fyll björkbladet med kokande vatten och lämna dem i 30 minuter, då kan du applicera dem enligt önskemål. Om du regelbundet använder denna balsam, kommer du att märka hur hårets tillstånd kommer att förbättras, och du vill inte alltid fukta det. Björk innehåller en stor mängd eteriska oljor, mineraler, karoten och andra ämnen som är fördelaktiga för hår.

Oljig hårbalsam

Hela tiden jag är missnöjd med huvudets oljiga hud, kunde inte försörjningsaffärerna hjälpa mig att klara det här problemet. Men nyligen upptäckte jag ett recept från ett vanligt laurblad. Han låg hela tiden i mitt kylskåp, och jag kunde inte ens tänka på att använda den externt. Jag läste mer om det och det visade sig att det innehåller eteriska oljor, fettsyror och substanser som hjälper till att klara av hårbotten.

I allmänhet fyllde jag tre löv med kokande vatten, väntade tills det kyldes och sköljde mitt hår med denna tinktur efter tvättning. Jag fortsätter att göra detta för den tredje veckan, och hårbotten är inte längre så fet och behöver tvätta efter fyra dagar. Och innan det tvättade jag mitt huvud varannan dag, för det var otrevligt att gå med en oljig glans på rötterna.

Så försök att börja använda denna sköljning med mig.

Skölj för normal hårtyp

Jag ska ge dig ett mycket enkelt recept som kommer att skämma bort ditt hår och stödja deras hälsa. Och detta är den vanliga sköljningen av havre, förberedelsen av vilken tar inte mycket tid och ansträngning från dig. Havre kan köpas på apoteket, men om någon kan hämtas från byn, så är du bara otroligt lycklig.

Och för att lista de fördelaktiga egenskaperna hos havre kan vara oändlig, men viktigast av allt innehåller den eteriska oljor, fetter och aminosyror som är användbara för hår.

För att förbereda måste du ta en halv kopp havre och häll i en gryta, häll fem koppar vatten. Sätt på en stark eld. Så snart det kokar, minska värmen och koka i 25 minuter. Låt sedan buljongen svalna, och du kan skölja håret efter varje tvätt.

Skölj för spröda och splittrade ändar

Efter att ha läst på Internet många recensioner på hemlagade recept för sköljning mot tvärsnitt och bräcklighet valde jag det bästa för dig.

Tyvärr är skärning och brytning de vanligaste fenomenen. De uppstår av flera anledningar, huruvida man använder en hårtork eller stryker, lätta, brist på vitaminer och så vidare.

Sköljmedel baserat på Hypericum, burdockrot och kalendula blommor hjälper till att bli av med den obehagliga sjukdomen. Och innehållet i eteriska oljor, fettsyror, protein, mineraler och andra fördelaktiga ämnen i dem gör dem ovärderliga för friskt hår. Du kan köpa dessa örter i alla apotek.

För att förbereda måste du ta en matsked av varje växt, blanda dem, häll 0,5 liter vatten och koka. Koka sedan i 20 minuter. Ge den färdiga buljongen att brygga i 30-40 minuter. Då kan du använda den.

Skölj för orubbligt hår

Hur man förstår att håret har blivit styggt? Och du observerar, om de elektrifierar av en slump? Om ja, så har de upphört att lyda dig. Och det här händer huvudsakligen på vinterns tid, när man måste lägga på spikiga tröjor, hattar och andra varma kläder som ger en sådan effekt.

För att hjälpa till att hantera detta obehagliga fenomen kan sköljas från hästslag. Detta är en väldigt användbar växt som har vitaminer från grupp B, C, fettsyror och harts. Det säljs i ett apotek till ett överkomligt pris.

Det är väldigt lätt att förbereda det själv. Du måste ta två matskedar av denna ört, häll två glas vatten och koka i 30 minuter. En varm buljong är klar för användning.

Skölj antifall

Av någon anledning är det under vårperioden att intensiv håravfall börjar i mig, det kanske beror på vitaminbrist, jag vet i allmänhet inte. Jag letade efter långa sätt att lösa mitt problem, jag kom över ett bra recept. Den är beredd från ekbark med mjölk. Det låter lite konstigt, men jag var nöjd med resultatet. Eksbark innehåller fet oljor och vegetabiliska proteiner som förstärker hårrotsna.

Jag varnar dig omedelbart, hon kan ge en oväntad nyans till ditt hår, så jag rekommenderar att du bara använder en sådan balsam för brunetter! Och om du tyvärr lider av en sådan sjukdom som fet seborré, då är mjölken bättre att ersätta med vatten, annars kan det bara prova att det stärks.

Detta recept är inte komplicerat, du behöver ett par matskedar ekbark och ett glas mjölk. Blanda dem i en kastrull och koka, ta bort från värme efter 10 minuter. Den resulterande buljongen får svalna, då kan du använda den.

Och för rättvisa tjejer hittade jag ett annat lika användbart recept. Detta är en lavendelbaserad sköljning med aloe juice. Bedömning av recensionerna är receptet mycket effektivt.

För att göra detta ska en halv kopp torkad lavendel hällas med 0,5 liter vatten, koka upp och efter 20 minuter avlägsnas från elden. Lägg i en matsked aloejuice i en varm buljong. Sköljningen är nu klar för användning.

Anti-mjäll balsam

Om du äntligen har slutfört mjäll, och du inte vet hur du ska bli av med det, försök sedan en burdock-baserad sköljning. Dess recept är mycket enkelt, det är nog att köpa kullarrot i ett apotek. Ta två matskedar av denna växt, häll fem glas vatten och laga på låg värme i 25 minuter. Skölj sedan håret med varm buljong, och mest av allt vid rötterna.

Kock är mycket användbar. Dess sammansättning innehåller en stor mängd eteriska oljor, proteiner och stärkelse.

Hårbalsam för färgat hår

Några av dessa tjejer förblir som inte skulle måla sin naturliga färg för någonting. Vi vill mest experimentera. Och ju mer mångfacetterande färgintervall desto lugnare är vi.

I början av sommaren slog en av mina vänner elden med en annan idé om att måla hår. Och vad är så modernt nu? Naturligtvis är färgen i stil med ombra, shatush och så vidare, vilket innebär att håret blir lättare. Och som du vet, leder ljungkomponenten till en försvagning av hårstrukturen.

Så hon bestämde sig för att försöka denna innovation på egen hand. Först var det självklart allt så vackert, men efter ett par veckor blev hennes hår inte räddat för ordet "tvättduk".

Men en mycket bra person rådde henne att ge ett recept på sköljning baserat på salvia med citronsaft för att på något sätt kunna lösa problemet. För att göra detta, ta ett par matskedar salvia blad per liter vatten och koka dem över låg värme i 25 minuter. Kylda sedan och tillsätt en tesked citronsaft. Skölj buljongen efter att ha tvättat håret utan att tvätta.

Efter fyra månader har hennes hårförhållanden märkbart förbättrats, de har blivit mer fackliga, släta och glänsande.

I allmänhet är salvia rik på vitaminer, mineraler, oljor och andra användbara ämnen, och citron är ännu mer. Men det finns en viktig punkt! Man tror att citronsaft lyser håret, och om du inte vill att detta ska hända, lägg det inte till avkoket.

Skölj för intensiv tillväxt

Känner du känslan när du vill byta frisyr, och du går till en skönhetssalong med stor entusiasm och frågar en frisör att skära av en meter av ditt hår? Till vilket han knappast håller med och uppfyller din efterfrågan.

Då lämnar du dig glad och nöjd med känslan av att allt har förändrats, inklusive dig. Och i denna eufori är du bokstavligen en vecka. Då allting. Ånger och ånger kommer till dig, och ditt underbara långa hår drömmar ibland om dig ibland på natten.

Du börjar noggrant titta i butikerna för ett verktyg som hjälper till att växa lika länge utan att tro att du kan laga det själv. Därför uppmärksammar jag ett recept, vars effekt kommer att märkas omedelbart.

Och det är - enkelt och okomplicerat nässla, som kan köpas på något apotek. Tja, eller ripa fräscha i landet. Jag lyckades göra det på sommaren. Och jag tog bara några nätblad, hällde dem med kokande vatten, låt det brygga i ca 30 minuter samtidigt som det svalnar ner. Sedan, strax i badet efter att ha sköljt håret sköljde hon håret med det.

Och så fortsatte jag med att göra hela sommaren, genom hösten lyckades jag öka ca 7 cm av mitt hår.

Den fördelaktiga sammansättningen av nässla är mycket unik. Förutom att det är 90% vatten innehåller det också en stor mängd proteiner, kolhydrater, mineraler och fibrer. Men var försiktig när du använder det, eftersom nässle kan ge ditt hår lite oönskade skuggar. Därför är det bättre att använda det för tjejer med mörkt hår.

Men för rättvisa tjejer har jag ett annat recept med kamomill. Du kan också köpa det på apoteket eller hämta det på sommaren på fältet eller i landet. I allmänhet skulle det vara trevligt att torka det på vintern, detsamma gäller nätet.

Receptet är lika enkelt och snabbt, du måste hälla kokande vatten över kamomillblad och låt dem brygga i 30 minuter. Din underbar balsam är klar, gå försök. Och förresten innehåller denna växt en unik kamille eterisk olja.

Volymsköljare

Vill du ha ett fantastiskt hårhår och så att volymen kommer att få ögat? Försök sedan sköljningen från örterna Hypericum, som innehåller mycket eteriska oljor och fettsyror. Du hittar den i alla apotek.

Receptet är ganska enkelt, du behöver bara ta tre matskedar örter och häll sex glas vatten. Koka sedan över låg värme i 20 minuter. Vänta på att det ska svalna och skölj håret. Efter flera veckors användning känner du volymen på ditt huvud.

Skölj för att göra det smidigt och glänsande

Oemotståndlig hårsken lägger till en sköljning från serien. Liksom alla örter kan den köpas på apoteket, helst i bulk. Det finns mycket tanniner, karotener och askorbinsyra i tåget.

Ett par skedar av denna blandning för två glas kokande vatten är tillräckliga. Lämna ett sådant avkok i ungefär en dag och skölj sedan säkert sitt hår. Du kan inte ens tvätta den, låt den förbli på håret, och efter det kommer du att märka en underbar glans.

Hur man använder sköljning

Genom att presentera alla recepten vill jag betona att sköljningen är korrekt sköljd. Så det borde inte vara för varmt eller kallt, och ännu mer gammalt. Det ska användas varmt, bara kokt, förutom de som behöver försvara dagen.

Skölj håret först efter noggrant tvättning av håret. Och de sköljningar som är beredda i vatten, och du kan inte skölja - så det är bättre att absorbera näringsämnen.

Det är tillrådligt att använda det regelbundet med varje shampooing, med pauser på minst en månad.

Vad är användningen av sköljning?

Efter att ha läst några recept för hemlagad sköljning kan du se att alla är förenade med huvudmålet - att förbättra hårets skick. Tack vare dem är vårt hår rengjort av fint damm, smuts och andra partiklar. Bli mjuk och snyggad.

Och det är mycket viktigt att använda naturliga sköljningar, eftersom vanligt vatten innehåller mycket alkali, vilket inte påverkar hårstrukturen mycket bra.

Och sköljning kan använda absolut allt, om du inte har någon individuell intolerans mot någon ingrediens. Och kom ihåg att vissa örter ger ett oväntat resultat beroende på hårets färg, så var försiktig!

slutsats

Jag har allt på detta, och jag var mycket glad att dela med dig intressanta recept och min vardagliga upplevelse. Jag hoppas att du trivdes och spenderade din tid på att läsa den här artikeln.

Och kanske har du ett par bra recept? Nu ser jag fram emot dina kommentarer.Nästa Artikel
Medelmedel Placent Formel för hår - handlingsrecensioner