Betygsätt de bästa schamponerna från naturliga ingredienser


Varje flicka drömmer om att ha vackert, friskt hår, men inte alla kan skryta med det. Saken är att förutom genetiska faktorer, hälsa och miljö påverkar kosmetiken vi använder håret. I strävan efter effektivitet lägger många tillverkare till kemiska element som är skadliga för hårets hälsa, och som ett resultat slöta, spröda hår. Modet för organisk kosmetika gav upphov till skapandet av linjer av naturliga schampon för hår, vad är det och hur skiljer de sig från det vanliga sättet?

Egenskaper av naturläkemedel

Organiska schampon skiljer sig huvudsakligen från kompositionen. Det saknar tillsatser som sulfater, silikoner och parabener. Det är dessa föreningar i de första tiderna ger ett synligt resultat, mjukna håret, ge det glans. Någon gång efter appliceringen orsakar dessa samma element dullhet, brittleness och torrt hår.

Produkter med naturlig komposition inkluderar:

 • Tvättbasis, och vanligtvis är det sparsamma föreningar: naturliga betainer eller monoglycerider av fettsyror.
 • Estrar av naturliga oljor.
 • Citronsyra, bensoesyra eller sorbinsyra.

Det är lätt att skilja sådana kosmetika, shampooet kommer inte ha rikligt skum eller behaglig doft, lukten kommer att vara naturlig, inga dofter. Detsamma gäller för vätskans färg, en genomskinlig eller matt vit grå färg.

certifiering

Du bör alltid vara uppmärksam på produktens utseende, men det är också nödvändigt att läsa etiketten, så du är säker på att du har köpt bra varor. Ekologiska kosmetika måste uppfylla vissa krav, etablera sina stora företag som specialiserar sig på certifiering och specialisering av varor. Om du hittar någon av följande förkortningar på etiketterna kan du vara säker på produktens kvalitet.

 • BDIH;
 • Cosmebio;
 • ECOCERT;
 • ICEA;
 • NSF;
 • Vegan Society4;
 • USDA (NOP);
 • NaTrue;
 • OASIS;
 • Naturproduktföreningen;
 • COSMOS STANDART;
 • Jordföreningar.

Tips! Om du inte kommer ihåg alla certifikat kan du helt enkelt uppmärksamma kompositionen, den ska inte innehålla SLS, DMDN Hydantion, PEG- och Ceteareth, Fragrance.

Även i studien av kompositionen är värt att uppmärksamma komponentföljden, det beror på mängden substans som tillsätts till schampot. Shampoos från naturliga ingredienser i första hand bör ha växtbaserade extrakt och eteriska oljor.

Fördelar och nackdelar med organiska

Även den bästa produkten kan ha sina styrkor och svagheter, känna till dem, du förstår vad du kan lita på att använda den. Naturhårschampon har följande fördelar:

 1. Skadlöshet, organisk komposition har inte bara en negativ effekt på håret utan är också säkert för organismen som helhet.
 2. Shampoo är lämpliga för daglig tvättning av huvudet, så det är inte nödvändigt att vara rädd för ett tillstånd av hud och hår.
 3. Användningen av naturkosmetik gör det möjligt för dig att behålla naturens ekologi, eftersom alla komponenter för den odlas i rena områden, utan användning av kemiska gödningsmedel.

Bland minuserna av ekologiska produkter kan endast identifieras - en mindre kosmetisk effekt jämfört med konventionella produkter. Det bör också komma ihåg att på grund av frånvaron av aggressiva tensider har sådana schampon högre konsumtion.

Förresten, vet du att schampo kan göras hemma! 25 populära recept i den här artikeln.

Översikt över populära märken

Den ständigt växande konkurrensen tvingar tillverkarna att lansera nya produktlinjer, göra fler och fler märken som skulle tillfredsställa alla grupper av kunder. Faktum är att du kan hitta schampo enligt din "ficka", och för att underlätta det kommer vi att presentera en bedömning av naturliga schampon.

Det är en ledande tillverkare av världsberömda naturkosmetika. Företaget producerar inte bara hårprodukter utan även produkter för kropp och ansikte. I shampoosnivån kan du hitta en normaliserande produkt, anti-mjäll, stärkande komposition. Kunder noterar att schampon av detta märke kan användas utan att använda balsam. Den genomsnittliga kostnaden för en flaska är 1000-1100 rubel för 414 ml.

Amerikanska varumärket, vars produkter är certifierade USDA och NSF. Ett särdrag hos linjen är att de skummer väl, vilket inte observeras i andra naturliga schampon. Beroende på hårtyp kan du välja en produkt med teolja, hallon, druvor, äpplen och ingefära, mango och kokosnöt. Priset är också överkomligt - 490 rubel för 237 ml. Den enda nackdelen med varumärket är att det är svårt att hitta det på hyllorna, men det är allmänt representerat på onlinemarknaderna.

Linje av kosmetika, säljs endast i butiker. Märket är känt för sina fasta schampon, med ett ganska högt pris på 1150 rubel, en burk mat håller i genomsnitt 3 månader. Här kan du välja en produkt för alla typer av hår, eftersom linjen är ganska olika. Separat värt att notera schampo "Curly" för obotligt och lockigt hår.

Om detta betyg är för dyrt eller otillgängligt för dig, så presenterar vi en lista över massmarknadsmärken.

Tips som hjälper dig att välja ett bra och harmlöst hårschampo:

Det bästa av billigt

De bästa schamponerna behöver inte vara dyra och säljs endast i specialaffärer. Örtteor och vanliga produkter används ofta i naturkosmetik, så de kan vara ganska billiga.

Natura Siberica är ett ryskt företag som tilldelades ett certifikat från den brittiska föreningen i ICEA och den tyska federala föreningen BDIH. Råvaror för företaget växer på speciella gårdar i Sibirien och Altai, på Sakhalin och Kamchatka. Företaget har flera linjer för olika grupper av kunder. Budgeten "Natura Kamchatka" kostar bara 100 rubel, medan du kan välja ett schampo för näring, förstärkning, glans eller pomp. Lite dyrare kommer att kosta produkterna från linjerna "Tuva Siberica" ​​och "Flora Siberica". Deras pris kommer att vara 350-450 rubel. Shampoo säljs i de flesta kosmetiska butiker, liksom i tillverkarens webbutik.

Detta är inte bara en tillverkare, men ett helt lag kämpar för ekologi på planeten. Företaget är stolt över att ha över 20 års erfarenhet av att samla olika länder i världen för att skapa en naturlig, unik produkt. I linjen hittar du produkter som närmar, fuktar, ger mjukhet och silkighet, gör håret tjockt eller påskyndar tillväxten. Förutom den vanliga shampooformen "Planeta Organica" produceras en tjock tvål för håret, vilket är den mest ekonomiska formen av konsumtion av medel. Priset på en flaska varierar från 100 till 300 rubel.

Märkes kosmetika, baserat på växtens fördelaktiga egenskaper. Shampoos berikas med vitaminer och mineraloljor, återställer vattenbalansen i håret och hårbotten, ger glans och glans. Dessutom erbjuder företaget torra schampon, balsam och hårmask. Den genomsnittliga kostnaden för en 300 ml flaska är 260 rubel.

Indiska kosmetika med naturlig sammansättning. Inledningsvis var företaget engagerad i produktionen av växtbaserade läkemedel, men bestämde sig snart för att tillämpa sin erfarenhet inom kosmetikområdet. Shampoos av detta märke har en annan inverkan på håret, valt utifrån deras typ. Priset på en flaska börjar från 120 rubel, du kan lägga till vård med luftkonditionering eller en mask av samma serie.

Trots beskrivningarna av de mest populära märkena är det inte alltid lätt att välja, eftersom allting alltid ser mycket bättre ut än i praktiken. Det är därför vi föreslår att du bekantar med recensionerna av kunder som redan har provat naturliga schampon.

Kundens uppfattning

Övning är ett otvetydigt sätt att välja den perfekta sminken, men hur mycket du behöver testa för att bilda en åsikt om varje tillverkare. Förenkla uppgiften kommer att hjälpa recensioner av dem som redan har provat organiska schampon.

Hallå Min bekanta med organisk kosmetika började med Planeta Organic People-schampo "Healthy Shine". Det innehåller doftande mint extrakt, kanel och vit ingefära. Jag var tydligt nöjd med komponenterna, eftersom hoppet blinkade att ingefära med kanel också skulle påskynda hårväxten. Jag kan inte svara för den här indikatorn så länge, eftersom jag använder produkten bara en månad, men det är tydligt noterat: håret har verkligen blivit mer glänsande, det finns volym, håret är mjukt och lätt att kamma, myntet lugnar lugnt hårbotten. Nästa upp är andra produkter av detta märke.

Jag måste säga att det är svårt att överraska mig med schampo, men vad jag ville skriva en recension gällde produkten "Lush" - Ocean. Jag rådde av hans konsulter i affären. Min uppgift var att bli av med fettinnehållet vid rötterna medan du inte överdriver de redan torra ändarna. Så, "Lush" klarade sin uppgift perfekt. Jag kan lugnt inte tvätta mitt hår i två dagar, medan mitt hår blir mer voluminöst och lite tätare, för mig är det viktigt eftersom de skjuter i naturen från mig. Priset, naturligtvis, biter då, med tanke på att det finns tillräckligt många burkar i tre månader, kan du gå sönder.

Min bekantskap med naturkosmetik började med varumärket "Green Mom". Efter flera fläckar började håret falla ut, då bestämde jag mig för att prova Phyto-regenereringsschampo med tang. Jag läste att det inte är värt att vänta på en stor kosmetisk effekt från naturkosmetik, men resultatet blev tillfredsställande för mig. Håret håller sig rent länge, lätt att passa, efter två veckors användning ser det ännu lite friskare ut. I familjen använder hela kvinnliga hälften detta verktyg, och alla är glada.

Som ägare av naturligt lockigt hår vet jag först och främst att det är svårt att klara dem och inte varje schampo kan klara det. Oavsiktligt snubblat på ett verktyg under det söta namnet "Curly" från företaget "Lush". Som en del av angiven kokosnöt och vanilj, som bör fuktas håret och ge elasticitetskräm. Åtgärden klarade uppgiften för 5+. Håret lyser, lockar vackert staplade, men det var en bra bonus för mig, det är en beständig arom, den är kvar på håret i 2-3 dagar. Utmärkt kosmetika, värt pengarna.

Hon är bekant med organisk kosmetika av märket "Natura Siberika". Jag blev intresserad av denna tillverkare efter att ha sett de olika sätten för deras varumärke i affären. Försökte och geler och schampo och balm. Alla är väldigt glada. För hår använde jag först den billigaste Kamchatka-linjen. "Havtornguld" var en gudstjänst för mig, håret är mjukt, väl tvättat, och det här gäller 120 rubel. Därefter köpte hon också havtornshampo som heter "Maximum Volume" och igen 5 poäng. Håret är tjockt, vackert, passar bra. Generellt är för mig det här märket i första hand.

Vet du hur man väljer rätt hårschampo? Titta på videon:

Ekologiska schampon för hår: en speciell komposition och bevisat resultat

Idag föredrar ett stort antal människor organiska schampon. Dessa schampon anses vara de bästa inom hårvård, de hjälper till att göra håret starkt och oemotståndligt och påskynda deras tillväxt.

Ordet "organiskt" betraktas som naturliga, och inte standardiserade, tvättmedelbaserade mjukvaror. Sådana organiska schampon påverkar mycket hårt håret och har absolut inga effekter vid användning.

De viktigaste skillnaderna i organiska från konventionella schampon

  Absolut alla produkter som vi kan se på hyllorna i våra butiker, genomgår standardcertifiering. Idag finns det företag som är redo att tillhandahålla speciella certifikat som bevisar överensstämmelse med de medel som föreskrivs för normer för ekologiska kosmetiska produkter.

Dessa intyg har:

Så den första skillnaden är tillgängligheten av detta certifikat.

 • Den andra och största skillnaden kan kallas det faktum att ekologiskt schampo har en speciell komposition:
  • silikon
  • Starka dofter
  • Ljus färgämne
  • Tvättbas som skumbas hårt

 • Den tredje skillnaden är att i grunden innehåller dessa schampon absolut inte sulfater eller parabener.
 • Hur man väljer

  Det rätta valet av organiskt hårschampo görs på grundval av en lista över viktiga och nödvändiga kriterier.

  • För det första är organiskt schampo värt att välja, att veta vilken typ av hår du har. Det är för normalt, torrt, blandat eller fettigt hår
  • Det andra och mycket viktiga kriteriet är sammansättningen av schampo, du bör definitivt uppmärksamma att cirka 80 procent är vatten och cirka 20 procent är andra ämnen.
  • Det tredje kriteriet är om det finns aktiva ytämnen i kompositionen som utför rengöringsfunktionen. Du bör också vara uppmärksam på att absolut ett naturligt schampo borde vara fria från färgämnen, smaker och konserveringsmedel.
  • Sammansättningen av det organiska schampot bör inte vara syntetiska komponenter. Du kan använda detta schampo utan att oroa dig för eventuella allergier.

  Översikt över populära märken

  Ökenens väsen

  Mycket högkvalitativa schampon som kallas Desert Essence. Det kommer bli svårt att hitta dem i vanliga butiker, de beställs vanligtvis från specialiserade onlinebutiker.

  Om du jämför detta schampo med andra märken av organiska schampon, skumar den ganska starkt.

  Det finns så många olika versioner av schampon med några arom och egenskaper. Priset på detta schampo är ganska demokratiskt.

  NaturaSiberica, Savonry

  Shampoo varumärke NaturaSiberica, Savonry - kan enkelt köpas i Ryssland, eftersom de är mest populära. Dessa tillverkare producerar flera versioner av schampo, bland vilka varje tjej kommer att kunna välja den som passar henne och hennes hårtyp.

  Priset på medel är ca 300 rubel, vilket absolut inte överstiger priset på enkla schampon i stormarknader.

  Avalon Organics

  Shampoo från tillverkaren Avalon Organics anses vara en av de bästa organiska typen schampon.

  Detta schampo har en oerhört bra komposition utan den minsta andelen av farliga ingredienser.

  Recensioner av detta märke av schampo är bara fantastiska och i princip är alla positiva. Men det finns fortfarande en liten minus, shampooen är inte ganska ekonomisk när det gäller utgifter, skummen minimeras, men det kostar det dyraste.

  Planeta Organica

  Shampoo från det populära varumärket Planeta Organica presenteras i ett oerhört stort sortiment. Priset på sådana schampon är cirka 130 rubel.

  Verktyget har fått enorm popularitet och har blivit populärt bland tjejer med torrt hårtyp.

  För att tvätta bort fet hår nära rötterna behöver du en stor mängd schampo till ett bra pris - det skrämmer inte kunderna.

  Logona, Lavera, Weleda, Lash

  Shampoo från tillverkare Logona, Lavera, Weleda, Lash är också populära.

  Shampoo uppfyller alla kraven för kosmetiska organiska kroppar.

  Recensioner av dessa schampon och resultaten av ansökan är helt tvetydiga.

  Vad är kostnaden

  Priset för dessa schampon är extremt brett och börjar från 150 rubel per 20 ml organiskt schampo.

  Ju fler certifikat en shampoo-tillverkare har desto högre blir priset.

  Den dyraste shampooen är Avalon Organics, som kostar ungefär $ 10 per 400 milliliter. Tja, mest budget - Planeta Organica 250 milliliter kostar 150 rubel.

  Det är värt att börja bekanta med organiskt schampo vilket är helt billigt och dess volym är minimal. Dessa schampon gillar inte alla, och det dyraste organiska schampot är inte alltid det bästa.

  Var att göra ett köp

  Absolut alla ekologiska schampon säljs i butiker specialiserade på organisk kosmetika.

  På apotek eller vanliga snabbköp hittar du schampon från tillverkaren NaturaSiberica, vars kvalitet bekräftas av specialiserade certifikat.

  Också i det globala nätverket kan du se ett stort antal nätbutiker med ett otroligt stort utbud av schampon av organiskt ursprung. Bland det stora urvalet hittar du exakt den som passar dig och din hårtyp uteslutande.

  recensioner

  Tatyana: Nyligen började jag använda ekologiskt schampo. Jag vill notera hårets torrhet, deras entanglement och den snabbaste möjliga föroreningen.

  Olga: Först tyckte jag inte om organiskt schampo, det passade mig bara inte, men jag slutade inte använda den. Senare blev håret van vid sådan mjuk botemedel, och resultatet är helt enkelt fantastiskt.

  Ksenia: Någon gång efter att du använt detta schampo bör håret tvättas mindre ofta och de växer med maximal hastighet.

  Vad är resultatet?

  Organiska schampon idag är otroligt populär och har redan dragit uppmärksamheten hos ett stort antal kunder.

  En av de främsta fördelarna med naturliga schampon är att de innehåller maximalt användbara ämnen som inte orsakar några allergiska reaktioner. Ett annat stort plus är natriumlaurylsulfat i kompositionen. Dessa schampon ger fullständig vård för ditt hår.

  Ekologiska schampon består endast av sina naturliga ingredienser och försiktigt bryr sig om hår, från rötterna till spetsarna.

  Videoredigering av organiska hårprodukter

  Vi erbjuder dig en video recension av schampo och balm för varje hårtyp med en extremt naturlig komposition. Personlig erfarenhet hjälper dig att välja rätt alternativ för dig.

  Hur man väljer ett organiskt hårschampo

  Artikelns innehåll:

  1. Beskrivning och sammansättning
  2. Användbara egenskaper
  3. Kontraindikationer och nackdelar
  4. Välja schampon för hår
   • fettsyra
   • Torr och spröd

  5. Ekologiska Shampoo Recept

  Organiskt hårschampo är en lotion som inte innehåller dofter, färgämnen, silikon och parabener. Dess sammansättning innehåller bara naturliga ingredienser och växter odlade utan användning av kemiska gödningsmedel.

  Beskrivning och sammansättning av organiska schampon

  Naturligtvis är ett sådant verktyg ganska svårt, eftersom organiska komponenter har en mycket liten hållbarhet och kan leda till delaminering. Men med rätt urval av ingredienser för att göra ekologiskt schampo ganska riktigt.

  Ungefärlig sammansättning av organiskt schampo:

   Mjuk tvättbas. De vanligaste schamponerna innehåller natriumlaurylsulfat, vilket gör att de kan skumma. Men dessutom torkar substansen håret och bidrar till utseende av mjäll. Som en del av ekologiska produkter finns en mild tvättmedel bas, som består av monoglycerider och betainfettsyror. Alla konserveringsmedel ersätts med sorbinsyra och citronsyra.

  Naturliga oljor. De mättar krullarna med vitaminer och ger dem glans, och produkten har en trevlig arom.

  Extrakt av växt örter. Ofta är hela schamponet tillverkat av termiskt vatten eller ett avkok av örter. Det hjälper till att minska krullarnas torrhet och förbättra deras hälsa.

 • Vitaminer och basoljor. Dessa komponenter läker krullarna och mättar dem med glans. Dessutom är hårsäckens näring förbättrad, håravfallet stannar.

 • Organiskt schampo innehåller inte lauryl och laurethulfater. Dessa komponenter gör kompositionen skummig, men samtidigt tar de bort mycket talg, vilket bidrar till utseende av mjäll. Håret blir tråkigt. Dessutom innehåller det organiska medlet inte komponenter av animaliskt ursprung: i sammansättningen av sådana schampon finns det inget blod, fett och andra vätskor och vävnader från djur. Eftersom det inte finns några dofter och blomkompositioner i kompositionen är lukten av produkten subtil.

  Organisk shampooförpackning är gjord av återvunnet material - det är återvunnet plast eller papper. Ett sådant tillvägagångssätt hjälper till att bevara naturen och förbättra den ekologiska situationen. Verktyget är inte testat på djur, det vill säga laboratorietester utförs utan användning av råttor, hundar och katter.

  För att kunna välja organiskt schampo bland ett stort utbud av produkter för att tvätta håret, bör du vara uppmärksam på märkningen. Vanligen på framsidan har inskriften "Organic", "Bio", "Eco".

  Användbara egenskaper för organiskt schampo för hår

  Med hjälp av bara naturliga ingredienser skadar organiska schampon inte håret, men stärker dem snarare.

  Fördelarna med organiskt schampo:

   Förbättrar tillväxten av lockar. Detta är möjligt tack vare organiska syror. De stimulerar blodflödet till glödlamporna, vilket förbättrar nutritionen hos lockar.

  Bidrar till försvinnandet av mjäll. Detta är möjligt på grund av örtdekok som förbättrar hårets näring och fuktar huden. Därför visas inte mjäll.

  Förhindrar splittrade ändar. Ofta ingår i kompositionen av det organiska schampotet vegetabiliskt protein, vilket bidrar till "limning" av håret.

 • Det ger glansglans. Curls blir glänsande tack vare fruktsyror och basoljor.

 • Kontraindikationer och nackdelar med organiskt schampo

  Eftersom sammansättningen av denna schampo endast är naturliga ingredienser, finns inga kontraindikationer för deras användning. Ett undantag är den individuella intoleransen hos vissa specifika växtkomponenter.

  Organiska tvättmedel har dock ett antal funktioner och negativa aspekter:

   Dåligt skum. På grund av detta kan förorening inte helt avlägsnas. Du måste tvätta håret flera gånger.

  Ha en flytande konsistens. Således slutar ett sådant verktyg mycket snabbt, och du måste köpa en ny flaska.

  Tvätta inte silikon. Detta gäller även andra fastsättningskomponenter som används i skum och hårsprayer. Vi måste använda schampo, som innehåller laurig och natriumsulfatlaurat.

 • Dåligt klara av tjockt hår. På grund av den lilla mängden skum som bildas penetrerar sådana medel inte alla delar av huvudet.

 • Välja de bästa organiska hårschamponerna

  Nu i butiker och apotek presenteras en stor mängd organiska schampon för tvättning av krullar. De skiljer sig åt i komposition och pris. Berömda märken är inte billiga, inhemska - billigare.

  Den bästa organiska shampooen för fet hår

  Fatkrullar behöver särskild vård. De kan inte tvättas med mycket varmt vatten, eftersom det stimulerar produktionen av talg. Med tiden försämras hårets tillstånd. Sammansättningen av organiska produkter för att tvätta oljigt hår bör innefatta antiseptika och torkmedel, såsom teolja, nässla, tåg.

  Översikt över organiska schampon för fettkrullar:

   DESERT ESSENCE "Röd hallon". Shampoo känd tillverkare, gjord på basis av löv och juice från bär av röda hallon. Kan användas dagligen. Det minskar hårets fettinnehåll och returnerar glansen till det. Kostnaden för ett rör av 237 ml - $ 14. Medför dåliga skum och förbrukas snabbt.

  NATURA SIBERICA. Det finns ingen laurylsulfat, såväl som parabener. Innehåller hallon och cedertrakt. På grund av närvaron av C-vitamin reglerar den talg. Följaktligen minskar fettinnehållet över tid. Recensioner av produkten är mycket bra, eftersom skummen skumas väl och ekonomiskt konsumeras trots den naturliga sammansättningen. Kostnaden för en flaska på 400 ml - 7 dollar.

  Shauma "Sju örter". Kompositionen omfattar kamille, humle och rosmarin, vilket eliminerar alltför högt fettinnehåll av lockar. Dessutom bidrar shampooen till att stärka håret. Detta är möjligt på grund av innehållet av vitaminer och eteriska oljor. Kostnaden för en flaska på 225 ml - 1,5 dollar.

  Rengör linje med kalendula. Detta är ett utmärkt verktyg som görs på grundval av decoctions av örter. Shampoo innehåller 80% avkok. Den innehåller också calendula, salvia och vinrör. Rengör försiktigt och hjälper till att minska fettet utan ytterligare torkning. Kostnaden för en flaska på 400 ml - 2 dollar.

 • Grön mamma med svarta vinbär och nässlor. Billig och mycket effektiv schampo. Innehåller vitaminer E och C. Hår efter applicering - mjuk och fluffig. Dessutom en bekväm flaska med dispenser, vilket gör att du kan spara pengar. Kostnaden för en flaska på 250 ml - 3-4 dollar.

 • Förteckning över organiska schampon för torrt och sprött hår

  Sådana verktyg - bara en gudstjänst för vård av torra lockar. När allt kommer omkring, torkar schampo med laurylnatriumsulfat nagelbandet och bidrar till dess lossning. Med tiden blir strängarna tråkiga och livlösa.

  Översikt över organiska schampon för torrt hår:

   Avalon Organics för torrt hår. Produkten innehåller extrakt av mango och ingefära. Dessa substanser stimulerar blodcirkulationen i glödlamporna och mättar krullarna med fukt. Skumschampo är inte så bra, så flödeshastigheten är ganska stor. Kostnaden för en flaska på 414 ml - 20 dollar. Bättre att använda med luftkonditionering från denna serie.

  "Jojoba" Jason. Jojoba extrakt skyddar locken från att torka ut och stimulerar restaureringen av nagelbandet. Produkten innehåller inte laurylsulfater och parabener, vilket stimulerar återställandet av lipidmetabolism. Följaktligen blir strängarna skina och friska. Kostnaden för en flaska på 473 ml - 21 dollar.

  Planeta organiska. Billig och ganska effektiv schampo. Det används för att återställa torra och skadade lockar. Innehåller klorofyll och druvfröolja. Vitaminerna C, E och PP närmar sig hår och mättar dem med fukt. Kostnaden för en flaska på 280 ml - 3 dollar.

  Logona. Tillverkad av ekologiska råvaror. Produkten innehåller flytande silke, veteproteiner och kalendulaxtrakt. Dessa ämnen återställer skadade och mycket torra strängar, vilket ger dem glans. Kostnaden för en flaska på 250 ml - 8 dollar.

 • Lavera. Som en del av produkten finns rosa mjölk, fuktgivande hårkutik. Genom tiden minskar hårets porositet, glänsande avkastning. Ingredienser inkluderar avokadoolja och jojoba. Verktyget är ett lagerhus av vitaminer. Askorbinsyra stimulerar blodcirkulationen. Kostnaden för en flaska på 200 ml - 7 dollar.

 • Ekologiska Shampoo Recept

  Organiska schampon av kända tillverkare är dyra och mycket snabbt förbrukad. Det mest intressanta är att sådana verktyg kan förberedas oberoende av produkterna, vilket alltid finns till hands.

  Organiska schampo recept:

   Med senap. Senap stimulerar tillväxten av lock och förbättrar blodcirkulationen. Denna typ av medel rekommenderas att gälla vid förlust av strängar. Häll 20 g senapspulver i en behållare. Injicera lite varmt vatten tills en krämig smink erhålls. Fukt krullarna med varmt vatten och applicera den kokta pastan. Massage lite och låt i 2-3 minuter. Skölj med en sval dusch och massera huden.

  Med äggula. Våra farmödrar använde ofta kycklingägg för att tvätta lockar. De har mycket proteiner och vitaminer. Det är nödvändigt att noga separera äggula och slå den lite. Fuktar håret, överför äggula till det. Massera lite, massaskummen. Skölj sedan med varmt vatten. Skölj med en svag lösning av citronsaft.

  Med bröd. Använd endast gammalt rågbröd. Det är nödvändigt att suga det i 20 minuter i varm mjölk. Vrid det kylda brödet i en viskös gröt med en mixer. Applicera grus på fuktigt hår. Massage och lämna i en tredjedel av en timme. Tvätta noga krullarna i varmt vatten.

  Med lera. Häll två skedar av lerpulver med varmt vatten och gnugga. Försök att inte bilda klumpar. Ange några droppar tea tree olja och lavendel. Applicera puréen på rötterna. Lite massagekrullar. Det är nödvändigt att kompositionen stannade på strängar om 10-12 minuter. Avlägsna med mycket vatten.

  Med en banan. Skala banan genom att ta bort de fibrer som finns på toppen. Separera vit och äggula. Lägg till mashed banan äggula och juice av en halv citron. Slå grundligt och applicera på rötterna. Sträck resten av blandningen över hela längden. Massage i 2-3 minuter. Skölj noggrant med varm citronsaft.

  Med ärter. Mala torra ärter i en mixer till ett mjölstillstånd. Ange lite kokande vatten och lämna över natten. Under denna tid kommer mjölet att svälla. Applicera pasta på rötterna och massage. Detta verktyg absorberar perfekt fett och skräp. Skölj med rikligt med rinnande vatten.

  Med vodka. Detta är ett utmärkt verktyg för att stimulera tillväxten av lockar. Häll 50 ml vodka i behållaren och tillsätt 2 äggulor. Skaka pastan noggrant. Resultatet ska vara en flytande massa. Häll den över rötterna och massera lite. Tvätta av med varmt vatten. Använd inte mycket varmt vatten, annars äggulan koagulerar.

  Med gelatin. 10 g gelatin häll kallt vatten och låt i 20 minuter. Torka den resulterande gelén och tillsätt 20 ml olivolja. Tillsätt ytterligare 30 ml äppelcidervinäger. Använd en naturlig produkt som erhålls genom att jästa äpplen. Skaka allt och häll i en flaska. Håll det i kylskåpet. Verktyget används som vanligt schampo, 2-3 gånger i veckan. Skölj helst syrgas med citronsaftvatten.

 • Med ingefära. Blender torr ingefärarot i en mixer. Tillsätt lite vatten och äggula till pulvret. Pound försiktigt för att undvika klumpar. Klistra in rötterna och lite massage. Tvätta av efter 5-7 minuter. Ginger stimulerar blodflödet och förbättrar tillväxten av strängar.

 • Hur man gör ett organiskt schampo - se videon:

  15 + tillgängliga schampon utan sulfater och parabener

  Ekologiska kosmetika utan kemi - myt eller verklighet?

  Shampoo utan sulfater och parabener - vilka märken finns i denna lista och hur demokratiskt är deras pris?

  Hur och när ska man använda och kommer håret att förändras till det bättre?

  Alla dessa frågor är intressanta för det rättvisa könet som vill behålla skönhetens skönhet och kvalitet.

  I den här artikeln hittar vi ut om kemin i kosmetikens sammansättning är farlig och vilket rimligt alternativ finns på hyllorna i detaljhandelskedjorna. Och faktiskt, om du ska titta.

  innehåll:

  3 + mest kontroversiella komponenten i sammansättningen av schampon

  Även tjejer, som inte särskilt förstod kosmetikkens sammansättning, hörde att sulfater, parabener, ftalater och dofter är fyra demoner av tvättmedel.

  Och här är varför:

  Sulfater - även om de bildar ett utmärkt skum som skapar effekten av att tvätta sig till en knäcka, accelererar de förlusten av färg och naturliga oljor, orsakar överdriven hudirritation, vilket gör att håret blir fetare snabbare.

  Som ett resultat börjar du tvätta huvudet oftare.

  Det är omöjligt att helt vägra sulfater, men det är nödvändigt att leta efter varumärken med minsta mängd.

  Ftalater - detta kemiska ont är en av huvudämnena för förpackningsmedel. Tillsammans med dem får du järnkrullar, som inte är rädda för orkaner och en massa toxiner.

  Många ftalater är redan förbjudna för användning i kosmetikindustrin.

  Shampoo med kemiska tillsatser minskar signifikant kvaliteten på vårt hår

  Parabener - förhindra tillväxt av bakterier i kosmetika, men kan provocera allergier och onkologiska sjukdomar.

  En bra hälft av studierna kan emellertid inte bevisa deras direkta påverkan på människors hälsa. Därför är det som om de inte är naturliga, att deras användning är bättre att begränsa.

  Luktmedel är vad som gör din mandelschampo så mandel.

  När man läser etiketten kan en vanlig person knappast förstå vilken av komponenterna som kommer att leda till kliande huvud, rodnad och mjäll, så man bör välja kosmetika utan aktiva artificiella dofter.

  Vi kommer att prata om det i nästa avsnitt.

  Tips: När du letar efter en komposition utan skadliga föroreningar, söker du faktiskt en komposition med minimibeloppet. Vi måste klara det faktum: 100% organisk kosmetika kan endast förberedas hemma. Men så att butiksschampot gör oåterkallelig hälsorisk måste de tvätta sina huvuden åtta timmar om dagen.

  Sulfatallergier, klåda och brännande

  Shampoo utan parabener och sulfater - listan över bäst, recensioner och pris

  Medel i denna kategori finns vanligtvis i flaskor från 100 till 300 ml - hållbarheten hos naturliga schampon är kort.

  Priset anges med den här volymen. Om du tänker köpa shampoo utan parabener och sulfater från vår lista, kom ihåg att det är bättre att hålla det i kylskåpet, eftersom det kanske kan bli surt.

  Mulsan Cosmetic, Ryssland (Krasnodar), - ca. 6 dollar

  Idag och alltid ledare för alla betyg är det ryska företaget Mulsan Cosmetic. Produkterna njuter av otrolig framgång med kvinnor och ger särskild vård åt deras hälsa.

  Och det här är inte förvånande. Varje kosmetisk produkt har en unik och säker komposition för människors hälsa i alla åldrar.

  Produkter i deras egenskaper och sammansättning överträffar enkelt konkurrenter med en kostnad på 4-7 gånger högre.

  Hållbarheten för produkter är bara 10 månader, vilket indikerar innehållet i endast naturliga ingredienser.

  Här hittar du inte sulfater, parabener, färgämnen och annan giftig nonsens.

  Inte bara så låter företagets slogan: "Kosmetika för dem som läser kompositionen". Det här är en riktig upptäckt för mumier, eftersom det finns baby schampon i Mulsan Cosmetic produktlinje.

  På grund av den begränsade giltighetsperioden kan produkter endast köpas i den officiella nätbutiken (mulsan.ru).

  Ett trevligt komplement till kvalitetsprodukter erbjuder företaget gratis leverans i Ryssland.

  "Recept mormor Agafi", Ryssland - ca. 2 dollar

  Speciellt populär i alla listor och recensioner av hårvårdsprodukter utan parabener och sulfater är det ryska varumärket "Farmor Agafi's recept".

  Och detta är inte förvånande - tillverkaren insisterar på produkternas exceptionella naturlighet och hävdar att samma mormor existerade och utvecklade alla kompositioner.

  Och priset är trivsamt nöjda. Grunden för kosmetika som sparar grunden för tvålrot och till och med förpackning, om du tror på ordet tillverkare, innehåller inte polyvinylklorid.

  Recensioner av kosmetiska linjen är mestadels neutrala och positiva.

  "Recept mormor Agafi"

  Råd: Shampoo för daglig användning av varumärket Pure Line ekonomiklass är också populärt. Priset är mindre än två dollar, och efter tvätten ser ditt hår ut friskt och levande. Lämplig för daglig användning.

  Natura Siberica, Ryssland - ca. 6 dollar

  Sulfatfria ryska schampon är tydliga marknadsledare. 95% av kompositionen - föreningar av vilda växter av Sibirien.

  Om vi ​​tror tillverkarna av "Nature of Siberika" -sulfat och parabenfritt schampo och recensioner på nätet, irriterar produkterna inte huden, är allergivänliga. Efter regelbunden användning ser håret ut vid liv.

  Linjen ger behandlingar för alla typer.

  Yves Rocher, Frankrike - ca. 5 dollar

  Låg Shampoo - Ett av de många hårvårdsprodukterna i ett populärt franskt varumärke.

  99% består av komponenter av naturligt ursprung, rengörs försiktigt, medan håret är kammat ganska lätt och utan luftkonditionering. Det spenderas oekonomiskt.

  Perfekt för ägare av ljuskrullar.

  Logona Natur Sosmetic, Tyskland - ca. 10 dollar

  På linjen i det tyska företaget finns schampon för alla typer av hår, inklusive de som är benägna att mjäll.

  Sjampoen är allergivänlig, innehåller inte parabener, silikoner, sulfater, petrokemikalier och dofter.

  Den är godkänd för astmatiker och är vegan eftersom den inte innehåller animaliska fetter.

  Logona Natur Сosmetic

  Himalaya Herbals, Indien - ca. 6-7 dollar

  Det kosmetiska varumärket grundades 1930 och har producerat kosmetika i nästan ett sekel, baserat på Ayurvedas principer - livets undervisning i harmoni med naturen.

  Himalaya shampoos rensa försiktigt och försiktigt håret, återlämna dem förlorad glans och styrka.

  Kompositionen innehåller amla, lakrits, kikärt-extrakt. Inga konstgjorda färger.

  Botanicus, Tjeckien - ca. 7 dollar

  Och även om det tar lite tid att vänja sig på naturliga schampon, har många tjejer beräknat Botanicus effekt från den allra första tvätten, speciellt i kombination med en mask.

  Särskilt populärt är verktyget med extrakt av nasturtium och horsetail för tunna livlösa krullar.

  En persistent, behaglig doft bibehålls av persilja eterisk olja.

  Shampoo stärker håret hårkt och kämpar mot håravfall. Före användning ska flaskan skakas.

  Alloton, Frankrike - ca. 8 dollar

  Serien är utformad för daglig vård för svagt hår som är benäget för håravfall.

  Ingredienser inkluderar olivolja, rosmarin, burdock extrakt, nasturtium, aloe vera och wheat germ proteiner.

  Stärkar hårrötterna, stimulerar tillväxten och är inte beroendeframkallande.

  Vichy, Frankrike - ca. 15 dollar

  Den lugnande vården av det franska varumärket återställer skyddets barriärbarriär, reducerar klåda, brinner, innehåller panthenol och vitamin C.

  Tillverkare erkänner ärligt att en påtaglig effekt inträffar efter de tre första veckorna av användningen.

  Aubrey Organics, USA - ca. 15-20 dollar

  Amerikanska kosmetika passar för lustigt hår, släpper ut dem, stärker, tar bort alltför fluffigt.

  Produkten rensar håret från effekterna av sulfatsilicong-schampon, tvättar ut klor, bryr sig om färg och vitaminer och mineraler kämpar mot överdriven skörhet.

  Priset på Aubrey är lämpligt.

  Shampoo utan parabener och sulfater - en lista över professionella produkter

  L'Oreal Professionell Delikat Färg, Frankrike - från 10 dollar

  Sjampoen innehåller inte bara skadliga kemiska föreningar och alkalier, men är också berikat med incell-molekyler som förstärker krullarnas struktur.

  Lämplig för färgat hår, skyddar mot tvättning av färg och bevarar en trevlig delikat arom under lång tid.

  L'Oreal Professionell Delikat Färg

  Schwarzkopf Professional, Frankrike - från 10 dollar

  Listan över schampon utan sulfater och parabener, särskilt professionella, är otänkbar utan vårdprodukterna i detta märke.

  I linjen hittar du både helt demokratiska representanter och dyra schampo från $ 20 och uppåt.

  Alla kännetecknas av en mild rening av lockor och är idealiska för användning efter keratinrätning.

  Estel Aqua Otium, Frankrike - från 10 dollar

  Shampoo "Estelle" avser kategorin professionell.

  Pris per liter förpackning. Liksom alla naturliga schampon skumar den inte bra.

  Kompositionen innehåller aminosyror, protein, panthenol och betain, som är ansvarig för strängarnas naturliga fuktighet.

  Estel Aqua Otium

  Kapous Professional, Italien - upp till 10 dollar

  Lämplig för tät tvätt av alla hårtyper, innehåller fruktsyror, rengör försiktigt hår, vitaminer A, B, C, apelsin extrakt, magnesium, kalium, kalcium och andra spårämnen.

  Den har en delikat citrus doft. Toner och stärker håret.

  Cocochoco, Israel - från 25 dollar

  Den dyraste medlemmen i vår lista är idealisk för tjejer som älskar proceduren för keratinrätning.

  Mjuka sojaproteiner, juice- och kaktusbark-extrakt skyddar håret från överdriven, försiktigt rengör och orsakar inte allergier.

  I linjen finns det balsam och masker av samma prispolitik.

  Det finns också en massa barnschampon utan tillsats av kemikalier.

  Produkterna från listan nedan är perfekta för både barn och föräldrar:

  1. Baby teva
  2. Wakodo
  3. A-Derma Frimalba
  4. Momsvård
  5. mustela
  6. HiPP
  7. "Eared barnflicka"
  8. Sanosan
  9. Bubchen

  Mer schampon utan kemikalier finns bland produkter för barn.

  Men observera att vuxna schampon för känslig baby hud och hår inte ska användas.

  Fördelar och nackdelar med naturliga schampon

  I listan över schampon utan sulfater och parabener hittar du inte underbara beteckningar sls och als.

  Shampoo med minst kemi:

  1. Lämplig för daglig tvätt.
  2. Naturliga komponenter (extrakt av örter, växter och deras oljor) tvätta ut artificiella silikoner, så småningom återvända den naturliga glansen och göra krullarna mindre bräckliga
  3. Förorsaka inte allergiska reaktioner
  4. Lämplig för alla typer av hår, inklusive färgat
  5. Aktiva vitaminer i kompositionen ackumuleras, vilket innebär att de läker hår
  6. Återställ fettbalansen i epidermis
  7. Stimulera hårväxt och kämpa med håravfall
  8. Fondens hållbarhet överstiger inte 10 månader

  Att lära sig att välja den mest naturliga kosmetiken

  Allt detta, å ena sidan, låter magiskt; Å andra sidan har organiska kosmetika ett antal signifikanta nackdelar:

  1. Medverkar dåligt skummad - de måste återappliceras, och även det är inte ett faktum att du kommer att känna den mycket "sköljningseffekten"
  2. Tillbringade två till tre gånger snabbare och kostar två till tre gånger mer.
  3. Utan en balsam är kamning problematisk, så förutom shampoo måste du gaffla ut balsam av samma märke.
  4. De första veckorna efter användning kommer håret att se tråkigt och livligt - tills alla silikoner från massmarknadsverktygen tvättas.
  5. För spolning måste seriös styling använda schampo med sulfater.

  Som du kan se, överskrider antalet plussar betydligt mindre än minuserna, vilket innebär att dessutom en naturlig vård ska visas i ditt badrum, dessutom som ett alternativ till det vanliga schampot.

  Den kan appliceras utan rädsla och risk varje dag, och medel med aktiv kemisk aktivitet kan reserveras för fallet när du inte kan undvika en "stor tvätt" på huvudet - så påverkan av kemi blir minimal.

  Tips: För att inte torka huden, tvätta inte huvudet med för varmt vatten. Alla schampon tvättas noggrant i fem minuter - naturligtvis tvättar vattnet bort färgen på de färgade lockarna, men det neutraliserar också onaturliga komponenter.

  Du hittar några mer användbara tips om att ta hand om ditt hår och hemlagade masker i den här artikeln.

  Fem organiska schampon

  Jag ska berätta om de fem bästa organiska och naturliga schamponerna, som jag lyckades försöka. Jag ska visa förpackningen, analysera kompositionerna, kontrollera skummningen, analysera priser och arbete med schampon.

  Vi kommer att utvärdera alla produkter med fem poäng:

  1. Utseende (förpackning)
  2. pris
  3. struktur
  4. Skumning (detta är väldigt viktigt när man köper schampon på mjukpav)
  5. Visningar av användning

  Det första schampot blir den mest entydiga naturliga shampoo-balsam från Creative Workshop Mirolada-Bereginya

   Utseende.

  Den vanliga plastflaskan med en skruvlock. Ingen dispenser. Bara den vanliga flaskhalsen, i slutändan är det nästan omöjligt att hälla schampo på handen utan att överdriva den. Även den vackraste illustrationen på etiketten, som jag beundrar från dag ett, räddar inte situationen. Vid användning är förpackningen obekvämt.


  utvärdering:

   Price.

  Produktens volym är 500 ml. Pris 350 rubel.
  Över 100 ml - 70 rubel
  10 ml en portion - 7 rubel

  utvärdering:

   Komposition.

  Kamomill avkok
  Avkok av havrefrön
  Nettle avkodning
  Hopavkänning
  Avkok av malurt
  Dekoktion quinoa
  Cedarsoppa
  Kokosolja förtvålad med lut
  Olivolja förtvålad med lut
  Cedarolja
  Senapolja
  Sammansättningen av eteriska oljor
  Sammansättningen av schampo är dess zest. Det är helt naturligt och fullt av alla slags användbarhet för hår och hårbotten.

  utvärdering:

   Skumning.

  Shampoo är transparent och väldigt flytande. Skum svagt. I hans fall är den bästa vänen att få ett skum vatten. Ju mer vatten, desto mer skum. Jag kan inte vänta med att prova adelfa18 med en flaska ansiktsskum med honom. Generellt, många sätt att få ett tjockt skum med detta schampo: slå med en sil, tvättduk, i en flaska (om du är intresserad kan jag skriva ett inlägg om varje alternativ i mer detalj), men det tar mycket tid, vilket gör det svårt att använda schampo.

  utvärdering:

   Visningar av användning.

  Från tillverkaren:
  Shampoo-Balm "Bereginya" (på sprit och örter) är baserat på lågens speciella egenskaper. Ett avkok av träbark närmar sig håret med kisel och många väsentliga spårämnen är därför lämpliga för hårvård som är benägen för torrhet och försvagad efter exponering för yttre stimuli. Läkande örter och oljor finns också i denna produkt och tack vare dem kommer ditt hår att få det stöd de behöver. Kamomill hjälper till att göra dem trevliga att ta på och lindra irritation, extrakt av havre kommer att fuktar hårbotten och näring med användbara ämnen. Cedargummi hjälper till att regenerera cellerna och mätta hårpärlor med vitaminer som är nödvändiga för god hårväxt. Tillverkaren kan inte bestämma vilken typ av hår och hårbotten, detta schampo, för normalt eller för torrt. Jag träffade tjejer med torr hårbotten och oh stackars tjejer, för att de ska hämta shampoo är äkta mjöl. Jag tvivlar på att detta schampo kan komma till en sådan hårbotten. Här, snarare, för den normala typen, som behöver den vanligaste rensningen, och inte super-delikat.
  Jag kan inte kalla detta schampo väldigt mjukt. Även om det förklaras som ett schampo-balsam är det väldigt långt ifrån balsam. Shampoo tvättar rötterna, rensar och läker (om du använder schampo som en mask) hårbotten. Men han torkar inte ut sitt hår, det kan användas som ett självständigt medel.
  Jag gillar att kalla denna produkt shampoo mask mer. För om du tar det som ett schampo kommer du bli besviken om du tar den som en användbar ansiktsmask med örter för hårbotten, som också rengör hårbotten, då kommer allt detta med att få skummet att hålla det på huden, vara berättigat. I mina ögon motiverade

  Foto av hår efter schampo, eller varför detta schampo inte är en balsam.


  utvärdering:

  Totalbetyg:,,,,
  PtichkaSasha rekommenderar Mirolada shampoo, Bereginya

  Andra naturliga baby ChocoLatte Herbal shampoo №3 Recovery

   Utseende.

  Billiga plastdispenser. Etiketten är alla knäckta. I allmänhet påminner det mig om att sådana klistermärken var i min barndom, där det var "glitters" blandat med något slags lim, som sedan föll av klistermärkena. Och ja, kappan föll av. På bilden är det fortfarande helt.


  utvärdering:

   Price.

  Volym 200 ml. Priset är 300 rubel.
  Över 100 ml - 150 rubel
  10 ml en portion - 15 rubel

  utvärdering:

   Komposition.

  Tvåluttag avkok
  Maskrosrotavkogning
  Mint avkok
  Kalendula avkok
  Linfröbuljong
  Nettle avkodning
  Bearberry decoction
  Avkok av kalamusrot
  Aloe Vera
  Kaliumsalter av kokosnötolja - Kokosolja utvisad med kaliumalkali
  Kaliumsalter av olivolja
  Kokosolja
  lecitin
  Xantangummi är en naturlig gel före detta
  D-pantenol
  CO2-nässlextrakt - koncentrat, erhållen från koldioxid komprimerad till flytande tillstånd
  Koldioxidtympextrakt
  Koltorns extrakt från havtorn
  CO2-hallon extrakt
  Veteproteiner
  keratin
  Citron Essentiell Olja
  Cypress Essential Oil
  Ylang Ylang Essential Olja
  Rosewood eterisk olja
  Kolloidalt silver-konserveringsmedel Här är kompositionen klokare, men i det hela taget är det naturligt, det är inget fel med det.

  utvärdering:

   Skumning.

  Shampoo har konsistens av en gel, och det finns regelbundet bitar av "något", förmodligen örter. Gulaktig är så tjock, men den skummar hårt. Ändå är vi vana vid att shampoo ger ett tjockt skum på detta:

  utvärdering:

   Visningar av användning.

  Även om jag hittade några nackdelar i schamponet, men i arbetet är det väldigt trevligt. När de tvättar hårbotten, kyler den här håret hårbotten en liten, vilket är väldigt avslappnande. Jag vet inte varför, men det är efter detta schampo, jag känner att huden är bra.

  Från tillverkaren:
  För torrt och skadat hår. Minskar torrhet och skört hår, återställer sin struktur, mjukhet, jämnhet och lägger till glans. Naturligtvis säger tillverkaren nonsens. Detta schampo uppfyller inte dessa löften. Han tvättar bara hårbotten väl, lite tror jag att örterna och etrarna lyckas "lämna ett märke" i hårbotten, men inte mer.

  utvärdering:

  Totalbetyg:,,,,
  PtichkaSasha rekommenderar inte ChocoLatte №3 schampo

  Det tredje naturliga schampotet som jag försökte Aubrey Organics, Honeysuckle Rose Shampoo

   Utseende.

  Den här gången är flaskan vacker och av hög kvalitet. Retractable dispenser, som är bekväm att styra mängden produkt som strömmar.


  utvärdering:

   Price.

  Produktens volym 325 ml. Pris 630 rubel
  Över 100 ml - ca 210 rubel
  För 10 ml en portion - cirka 21 rubel

  utvärdering:

   Komposition.

  vatten
  Dekylglukosid Naturlig Socker Surfaktant
  ris
  Natriumkocoylhydrolyserad soja naturliga proteiner milda tensider
  Aloe Vera
  glukos
  Xantangummi är ett naturligt gelningsmedel
  parfym
  Citronsyra
  Hunden steg rödbrun
  glycerol
  Almond sött
  Arganolja
  grapefrukt
  Glukosoxidas - Antimikrobiellt medel, konserveringsmedel
  Laktoperoxidas - Naturligt antibakteriellt
  macadamia
  Tocopherolacetat-Vitamin E
  Askorbinsyra
  Linolsyra
  åkerfräken
  hästhov
  Calendula officinalis
  kamomill
  Melissa officinalis
  Japanska kaprifolblommor
  angelika
  krysantemum
  Vanlig fänkål
  Vanliga humle
  Linolensyra
  magnolia
  ginseng
  Som en del av naturliga ytaktiva ämnen och gelning, aloe vera, alla typer av användbara växter. Shampooet är inte testat på djur och är helt organiskt.
  utvärdering:

   Skumning.

  Gelens konsistens. Det ger ett tjockt skum, vilket är väldigt coolt för ett naturligt schampo. Vanligtvis är detta skum i schampon med mer aggressiv pav Vi får se detta i följande produkter

  utvärdering:

   Visningar av användning.

  Från tillverkaren:
  Fuktberikad schampo återställer torrt, sprött hår och gör dem mjuka, strålande och hanterbara. Det har en lätt arom av kaprifol! Sjampo kan faktiskt kallas fuktgivande, eftersom det innehåller aloe vera gel, vilket är en utmärkt fuktkräm. Surfaktanten i kompositionen är väldigt mjuk, rengör huvudet noggrant. Jag har testat det här schamponet i nästan en månad nu, och jag märkte att det rengör håret mycket försiktigt, effektivt men utan att tvätta det för att knäcka. Jag tycker att detta schampo är perfekt för känslig hårbotten och torrt hår.


  utvärdering:

  Totalbetyg:,,,,
  PtichkaSasha rekommenderar Aubrey Organics schampo, Honeysuckle Rose

  Naturens portens fjärde organiska fuktgivande schampo med Aloe Vera och Macadamia Oil

   Utseende.

  Flaskan, men mycket billig, men väldigt söt. Först blev jag fascinerad av valet av färger. Detta är en av favorit och trevlig för min ögonskugga av grönt. För det andra, vackra blommor. I allmänhet en estetiskt tilltalande flaska med en dispenser. Dessutom luktar schamponet med något tropiskt, det ställer stämningen. Locket har ännu inte fallit, men jag tror att det ska falla en gång, som Chocolatte shampoo.


  utvärdering:

   Price.

  Produktens volym 532 ml. Pris 470 rubel.
  100 ml för ca 95 rubel
  för 10 ml en portion - ca 9,5 rubel

  utvärdering:

   Komposition.

  vatten
  Kakamidopropylhydroxysultain tensid. Det har ett syntetiskt ursprung. Farligt för känslig hud.
  Isetionatkocoylnatrium-ytaktivt ämne
  Dinatriumkokoamphodiacetat - tensid. Farligt för känslig hud.
  Laurylglykosid-ytaktivt medel av naturligt ursprung
  glycerol
  Aloe Vera
  pantenol
  macadamia
  jojoba
  gurkört
  Tocopherolacetat-vitamin E
  Askorbinsyra
  nässla
  Avokado olja
  violett
  Ascorbylpalmitat är ett derivat av vitamin C. Ett konserveringsmedel av naturligt ursprung.
  Polysorbat är en syntetisk tvilling. Orsakar irritation på skadad hud och slemhinnor.
  Leikonostok / Fermenterad rötradisolfilt - Naturligt konserveringsmedel
  Hydroxipropylmetylcellulosa är ett syntetiskt förtjockningsmedel. Kan innehålla skadliga föroreningar.
  Natriumhydroxid - naturligt alkali
  Fenoxietanol är ett giftigt konserveringsmedel
  Glyceryl-undecylenat är ett emulgeringsmedel. Ögonkontakt orsakar irritation.
  Citronsyra
  parfym
  Sjampoen har syntetisk pav, tvilling, förtjockningsmedel och giftigt konserveringsmedel. Detta schampo kan inte kallas naturligt, men det passar in i ramen för organiska. I princip är dessa komponenter (syntetiska) inte skadliga för kroppen, de kan i värsta fall leda till irritation och ett giftigt konserveringsmedel kan vara skadligt endast om det ackumuleras i kroppen.

  utvärdering:

   Skumning.


  Denna gelschampo skumar mycket ovanligt. Detta är speciellt känt när det appliceras på hårbotten. Det verkar som att du tvätta håret, det finns inget uppenbart skum, men när du tvättar det, tvättas ditt hår. Shampoo skumar mycket små bubblor, men alla tvättar smidigt sitt hår bekvämt.

  utvärdering:

   Visningar av användning.

  Detta schampo är också mycket försiktigt och rensar försiktigt hårbotten. I kompositionen finns aloe, för det här kan du prata om lite fukt. Tvätts väl, men inte att pipa. Ej lämplig för känslig hårbotten och älskare av naturlig vård.
  Från tillverkaren:
  Ett pålitligt alternativ till friskt hår från Nature's Gate. Hudvårdsproceduren har blivit ännu mer ansvarsfull. Vårt fuktgivande schampo med aloe vera och macadamia olja rensar håret noga tack vare den unika kombinationen av aloe, macadamiaolja och pansies. Perfekt för torrt / skadat hår. Shampoo uppfyller alla angivna krav. Det passar verkligen torrt hår, men passar också normalt. Rengör försiktigt, men inte tack vare "kombinationen av aloe och pansies", naturligtvis, men fortfarande mjuka tensider.

  utvärdering:

  Totalbetyg:,,,,
  PtichkaSasha rekommenderar naturens portschampo med aloe vera och macadamiaolja

  Madre Labs senaste organiska schampo kallas Thickening Shampoo Citrus Squeeze

   Utseende.

  En sådan flaska mörk plast med en glidande lockdispenser. Det luktar citrus i näsan. Förpackningen är stark, etiketten på shampoo är vacker.


  utvärdering:

   Price.

  Volym av 414 ml. Pris 440 rubel.
  Över 100 ml - ca 110 rubel
  10 ml en portion - cirka 11 rubel

  utvärdering:

   Komposition.

  vatten
  Natriumlauroylmetylisetionat-pav
  Cocamidopropyl hydroxysultain - syntetisk pav, förtjockningsmedel och balsam
  Isetionatkokoylnatrium-pav och balsam
  Coco-Glucoside Natural Pav
  Häxkvast
  Natriumklorid
  Natriumbensoat är en konserveringsmedel som inte kan kombineras med C-vitamin
  Glyceryloleat - naturlig emulgeringsmedel
  Hydroxipropylmetylcellulosa - syntetisk pav och förtjockningsmedel
  Hydroxiacetofenon - syntetisk konserveringsmedel
  Pantenylhydroxipropylsteardimoniumklorid - syntetisk fuktighetskräm och balsam
  pantenol
  Aloe Vera
  lavendel
  Orange söt
  Fitantriol - syntetisk luftfuktare, balsam och antiklumpningsmedel
  bergamott
  glycerol
  Japansk Eriobothria Blad Extract
  quinoa
  lin
  pelargon
  citron
  salvia
  äpple
  vanilj
  patchouli
  majs
  Bob vanlig
  solros
  biotin
  Natriumhydroxid är en naturlig alkali som reglerar pH-nivån
  Citronsyra Sammansättningen innehåller många konditioneringsämnen men av syntetiskt ursprung. Också skaparna skapade, som jag tror, ​​en överblick när det gäller att skapa ett schampo och tillsätta ett konserveringsmedel som inte kan kombineras med C-vitamin, för reaktionen börjar och komponenten blir giftig i citruschampo. Kompositionen är också organisk men långt ifrån naturlig.

  utvärdering:

   Skumning.

  Gelschampo ger tjockt skum. Förmodligen den tjockaste av allt, som beskrivs av mig, schampon.

  utvärdering:

   Visningar av användning.

  Från tillverkaren:
  Shampoo för att öka hårdets densitet med biotin och komplex-B Jag håller med om att detta schampo visuellt ökar hårets tjocklek men inte på bekostnad av vitaminer B, men på grund av att det är ganska svårt och öppnar hårvågorna. I princip luras de inte här. Men behöver vi en sådan "täthet"?
  Även om det i kompositionen och många konditioneringsämnen och mjuka pavar är schampo allt som är exakt för mig, mycket aggressivt. Han tvättar oljan från första gången, sköljs för att pipa. Jag tycker inte om det när schampon tvättas till en squeak. Jag vill se lös, mjukt, rent hår, fuktad hårbotten och att inte känna denna knäcka. Men oljan, som jag sa, tvättar med ett knäck.

  utvärdering:

  Totalbetyg:,,,,
  PtichkaSasha rekommenderar inte Madre Labs, Tjocklek B Komplex Biotin Shampoo Citrus

  Som du kan se har jag ännu inte hittat en absolut favorit. Så ser verkligen fram emot dina rekommendationer om några andra naturliga schampon. Jag hoppas att min recension visade sig vara användbar för någon, för jag läste ofta förfrågningar om att rekommendera organiska schampon i alla hårgrupper.
  Tack för din uppmärksamhet! Bra med dig hoho  Nästa Artikel
  Generolone för hårväxt: hur sprayar detta för hårväxt