Naturliga schampon: betyg av butik och hemmetoder


Varje självrespektande kvinna vill att hennes hår ska vara vackert och välskött. Som ni vet börjar vår vård med rensning. Vilken tvättmedel ska du välja? Naturliga schampon görs på grundval av naturliga ingredienser. De kan inte bara köpas i butiken, utan också laga dig själv hemma. De hjälper till att förbättra hårets tillstånd, eliminera mjäll, hantera brittleness, tvärsnitt av tipsen och andra problem.

Egenskaper av naturläkemedel

För att bevara hälsan hos de strängar som arbetar med att ta hand om dem är en prioritet. Därför är det mycket viktigt att du använder produkter som består av naturliga ingredienser för vanlig hårvård.

Organiskt hårschampo spelar inte bara rollen som en kvalitetsrengörare utan manifesterar sig också som ett terapeutiskt medel. I sammansättningen finns inga komponenter som kan påverka krullarna negativt.

Rengöringsmedel märkta "organiska" skyddar, näring med näringsämnen och stärker strängarna. Du kan köpa dem på apotek, kosmetiska butiker eller i stormarknader. Det är naturligtvis bättre att stanna kvar på den första versionen.

Tyvärr innehåller vissa tillverkare av organisk rengöringsmedelsk kosmetika fortfarande sulfater och parabener. De kan provocera allergiska reaktioner, ha negativ inverkan på huden, försvaga håret själv. Därför noga studera ingrediensförteckningen.

struktur

Shampoo uteslutande från naturliga ingredienser är märkt med en särskild etikett. Den särskilda etiketten "organisk" är en typ av bekräftelse på produktens organiska natur och frånvaron av skadlig "kemi" i dess sammansättning.

Med tanke på oärlighet hos vissa tillverkare, innan man köper ett naturligt schampo, rekommenderas det fortfarande att läsa kompositionen. Förteckningen över ingredienser är traditionellt placerad på flaskans baksida. Ju kortare denna lista, den ofarliga produkten.

Om du såg i sammansättningen av ytaktiva ämnen, var inte orolig och rusar inte för att avvisa ett sådant schampo. När allt kommer omkring, kommer verktyget inte att klara sin huvuduppgift - rengör huden och håret från förorening.

Naturliga schampon innehåller de mjuka ytaktiva ämnena härrörande från naturliga råvaror:

 1. Laurylglykosid är en naturlig och absolut giftfri skumämne. Rengör huden och strängarna noggrant.
 2. Dinatriumlauretsulfosuccinat är en ledare av aktiva substanser och ett mildt skummedel. Källa - salt av bärnstenssyra. Ej giftigt skadar därför inte håret.
 3. Kokoglukosid är en produkt av stärkelse (majs) bearbetning med tillsats av kokosnöt syra och glukos. Kokoglukosid rengör försiktigt huden av föroreningar. Behandlar säkra ytaktiva ämnen.

Förutom de ovan nämnda ytaktiva ämnena innefattar tillverkare av organisk schampo ett antal andra ingredienser, vars verkan syftar till att förbättra håret och ta hand om dem. Högkvalitativt tvättmedel bör berikas:

 • organiska syror;
 • eteriska oljor;
 • medicinska växtekstrakter;
 • proteiner;
 • med vitaminer.

Sammansättningen av schampon, som produceras av olika tillverkare, är annorlunda. Det är inte nödvändigt att det innehåller allt som listas i listan ovan. När allt kommer omkring, håller varje kosmetiskt märke sina recepthemligheter.

Det viktigaste - i ett naturligt schampo borde inte vara en enda syntetisk ingrediens. Trots att de gör ett bra jobb med rengöring, anses deras effekt på lockar vara katastrofala.

Fördelar och nackdelar

Naturliga schampon har utan tvekan en positiv effekt på lockar. De har följande fördelar:

 • hög säkerhet - organiska ingredienser skadar inte håret;
 • omhändertagande av miljön - i tillverkningsprocessen orsakar inte naturskador;
 • lämplighet för användning varje dag;
 • ingen irriterande effekt på hårbotten;
 • mjällborttagning
 • normalisering av talgkörtlarna
 • anpassning av hudens naturliga syrabalans;
 • förebyggande av håravfall
 • näring och hydrering av krullar;
 • hårväxtstimulering;
 • vilket ger strängarna en hälsosam glöd.

När det gäller bristerna i naturkosmetik avsedd att tvätta huvudet, kan du bara välja en. Det är ganska oekonomiskt bekostnad. Varför händer detta?

En särskiljande egenskap hos något organiskt schampo - en mindre mängd skum (jämfört med vanligt). Anledningen är frånvaron av skadliga ytaktiva ämnen i kompositionen. På grund av dålig skumning är det emellertid nödvändigt att öka volymen av den del av produkten. Följaktligen kommer det att sluta snabbare.

Översikt över populära schampon

Idag är den kosmetiska marknaden mättad med ett brett sortiment av vårdprodukter från olika märken och märken som produceras på en naturlig basis. Även den mest krävande kunden har mycket att välja mellan.

Kom ihåg att alla organiska kosmetika (i synnerhet schampon) måste uppfylla ett antal krav och ha ett intyg som bekräftar kompositionens naturlighet.

Kontrollera försiktigt förpackningen. Du kan släppa alla tvivel om produktens kvalitet om du såg någon av följande förkortningar: BDIH, COSMEBIO, ECOCERT, ICEA, NSF, Vegan Society4, USDA (NOP), NaTrue, OASIS, Natural Product Association, COSMOS STANDART, Jordföreningar.

Vi ger betyg på de mest populära märkena som producerar naturliga schampon. I dessa fonder är helt frånvarande luktmedel, parabener och annan skadlig "kemi".

"Natura Siberika"

Natura Siberica är ett ryskt företag. Den har ECOCERT- och ECO BIO-certifikat.

Det linjära sortimentet av produkter av detta varumärke representeras av ett brett utbud av vårdmedel avsedda för hår av olika slag. Torr, fet, känslig, försvagad, skadad och färgad - lämplig schampo finns för alla.

Nittiofem procent av komponenterna i kosmetika för Natura Siberika-rengöringsmedel är av naturligt ursprung. Bolaget äger hela gårdar i ekologiskt rena områden - i Kamchatka, Sakhalin, Altai och Sibirien.

Shampoo är lämpliga för användning även varje dag. De är väl återställda och skyddar huden och håret, liksom ger dem volym och återvänder vitalitet.

Mirra Lux

Mirra är ett ryskt kosmetikföretag som är känt för sina högkvalitativa hälso- och förebyggande produkter. Produktionen genomförs med modern teknik.

Hårvård kosmetika (inklusive schampo) ingår i linjen Mirra Hair. För varje problem tillhandahålls ett separat verktyg. Om du använder flera, kommer de att komplettera och förbättra verkan av varandra.

Shampoo från "Mirra Lux" returnerar strängar av förlorad vitalitet, hälsosam glans, och också stärker och skyddar dem väl från påverkan av skadliga faktorer.

Sammansättningen av produkterna i detta varumärke är helt naturlig. Huvudkomponenterna är av vegetabiliskt ursprung. "Syntetisk", animaliskt fett och parfymer saknas.

Belita Vitex

Bielita-Vitex - vitryskt märke. Fokuserar på produktion av ett brett sortiment av naturprodukter. Grunderna för kosmetika av detta märke är miljövänliga komponenter. Sulfater, färgämnen, parabener och silikoner är helt frånvarande.

Företaget har sitt eget laboratorium och forskningsbas. Detta gör det möjligt att ständigt skapa nya ingredienser och kombinera dem i kompositionerna.

Shampoo "Belita Vitex" ingår i vården av vårdande medel. För att uppnå maximala resultat rekommenderar experter att använda flera produkter på en gång (till exempel kombinera schampo med balsam och balsam).

Shampoos av detta märke har en närande, fuktgivande och föryngrande effekt på lock. Dessutom strider de framgångsrikt med brittleness och torrhet av strängarna.

"Estelle"

Estel är en av de kända tillverkarna av professionell hårvård kosmetika. För naturliga fans erbjuder han Aqua Otium - ett sulfatfritt schampo för mild rengöring.

Denna produkt är berikad med aminosyror, proteiner och laktos. Och det fuktgivande komplexet True Aqua Balance, som är en del av det, låter dig läka torkat och skadat hår.

Dessutom kan Aqua Otium shampoo "can" avlägsna statisk stress från lock och hjälper till att hålla den uppfriskande fukten inuti håraxeln utan att göra det tyngre.

Estelle shampoo är lämplig för shampooing varje dag. För att förbättra effektiviteten är det önskvärt att använda det i kombination med andra omhändertagande medel.

"L'Oreal"

Loreal Professionnel är ett välkänt franskt varumärke. Bland de många produktlinjerna som är avsedda för hårvård finns en separat serie av naturliga schampon. De mest populära och efterfrågade är:

 1. Purete Naturelle. Innehåller hästsvanshuvud. Färger, silikoner och parabener är helt frånvarande. Kompositionen är 99% naturlig. Som ett resultat av dess användning, hårbotten läker, uppdaterar och strängarna förvärvar en naturlig utstrålning.
 2. Källa Re-Naitre. Detta schampo är berikat med risproteiner. Denna komponent kännetecknas av fuktgivande, stärkande och närande egenskaper. Användningen av medlet behåller fukt i krullarnas struktur, mättar dem med användbara ämnen och skyddar även mot negativa effekter från utsidan.

andra

Förutom de redan nämnda produkterna av populära märken har sådana schampon från kategorin mindre kända fått positiv feedback:

 1. Ekologiskt Tai-företag producerar naturligt Frangipani-schampo. I sammansättningen ser du inga konserveringsmedel eller parabener eller andra syntetiska substanser som bildar skum. Produkten har en naturlig tvålbas. Berikat med organiska extrakt av grönt te, alger, gurka, lavendel, frangipani eterisk olja. Huvudfunktioner: restaurering av hårstruktur, näring, fuktighet och återgivning av naturlig glans.
 2. Naturalium varumärket representerar Mango shampoo-conditioner. Basen för denna näringsprodukt är uteslutande naturliga ingredienser. Färger, ftalater och parabener är frånvarande. Detta verktyg rensar försiktigt och fuktar strängarna, vilket ger dem mjukhet och glans.

Hemlagade recept

Det finns ett stort antal sätt att självbereda ekologiskt schampo hemma. Det viktigaste är att välja rätt recept på krullets typ och tillstånd.

Grunden för varje hemlagad schampo - tvål komponent (till exempel, Castilian tvål, som är framställd av olivolja). Det är bäst att köpa det i en specialiserad onlinebutik. Då berikas basen med ytterligare ingredienser - mat, vitaminkomplex och naturligtvis eteriska oljor.

Sjampoen som är förberedd hemma är garanterad att vara användbar och säker. Dessutom är valet av formulär ditt. Du kan göra både vanligtvis flytande och solida och jämnt torra medel.

Effektiviteten av användningen av naturliga schampon gjorda för hand bekräftas av många recensioner. Om du inte litar på någon annans kommentarer, var uppmärksam på fotot före och efter, vilket de vanligtvis åtföljs av.

mjäll

Det finns många recept för schampon som hjälper till att klara av mjäll. Tänk på en av de enklaste och mest effektiva.

För matlagning krävs:

 • 1 msk. l. tvålbas;
 • 1 msk. l. torkad sylt
 • 0,5 liter dricksvatten.

Sätt i vattnet. När det kokar, täck det med torrsubstans. Täck behållaren med lock och fyll i 2 timmar. Spänn sedan infusionen genom en sik eller gasbindning. Lägg till en tvålbas och mixa.

Klar schampo måste tvätta håret i en månad. Godtagbar frekvens - varannan dag. I slutändan kan du eliminera mjäll, sätta i ordning sebaceous körtlar, stärka lockar och göra dem mer voluminösa.

För att förbättra den terapeutiska effekten, tillsätt några droppar cederträ, lavendel, eukalyptus eller te träd eterisk olja till schampot. Och, om det behövs, kan skummet ersättas med kalendula, nässla, burdock eller kamille. Det sista alternativet blir nyans.

Från att falla ut

Hemmagjord schampo för håravfall hjälper till att stärka lockor, öka densiteten, ge dem jämnhet och volym. Tänk på ett av de enklaste recepten.

För att förbereda ett sådant verktyg behöver du:

 • 1 äggula
 • 1 msk. l. farmaceutisk tvålbas;
 • 1 påse matgelatin.

Fyll först gelatin med en liten mängd vatten och låt det svälla. Därefter värms det lite upp i ett vattenbad (ångbad). När den gelatinösa massan har svalnat något, sätt i en tvålbas och äggula i den. Blanda allt grundligt.

Shampoo ska fördelas över hela längden av håret och lämna det i 10-12 minuter. Skölj sedan locken väl med varmt vatten.

näringsrik

För att göra ett närande schampo hemma behöver du:

 • 3 msk. l. vatten (destillerat);
 • 3 msk. l. Castilian tvål;
 • 2 kapslar av Aevit-vitaminkomplexet;
 • 1 tsk. naturlig flytande honung.

Lägg först honung i vattnet och pressa vätskan från vitaminkapslarna där. Tillsätt sedan tvålbasen i den resulterande blandningen och blanda väl.

Tvätta huvudet med färdigt schampo, kom ihåg att massera huden i processen. Skölj slutligen locken med varmt vatten. Den naturliga näringsämnesammansättningen av produkten kommer att ge strängarna sken, silkiness och lätta kamning.

Hur man väljer

För att inte göra ett misstag vid valet av naturligt schampo av hög kvalitet rekommenderas det att fokusera på följande punkter:

 1. Bottle. Shampoo ska vara i en behållare av tät plast, vilket utesluter möjligheten till solstrålar, med ett tillförlitligt stängande lock.
 2. Utgångsdatum. I ett riktigt naturligt schampo går det inte över ett år. Under förutsättning att den inte öppnas. Sedan flaskan öppnades reduceras perioden till 2-4 månader.
 3. Komposition. Organiskt rengöringsmedel får inte innehålla skadliga ytaktiva ämnen. Närvaron av mjuk är dock ganska acceptabel. Ingredienserna i listan placeras som regel i fallande ordning, beroende på deras kvantitet. De som står i början, mest.
 4. Särskild film. Det förhindrar inträngning av skadliga ämnen i behållaren med schampo och låter dig lagra produkten i ett år.
 5. Skumning. Organisk produkt skumar dåligt. I sin sammansättning finns det ingen skadliga ämnen som är ansvariga för bildandet av rikligt skum.
 6. Konsistens. Eftersom alla (eller nästan alla) komponenterna i schampot är naturliga kännetecknas det av en flytande konsistens av ljus och transparent struktur. Om produkten är mer som en kräm betyder det att det inte alls är organiskt.
 7. Arom och nyans. Ger lukt av schampo dig grimas? Detta tyder på att det inte finns några växtekstrakter och oljor i produkten. För ljus färg indikerar närvaron i sammansättningen av "kemiska" färgämnen.

I slutet

För de som bryr sig om hårets tillstånd är naturliga schampon den perfekta lösningen. När allt kommer omkring är de ofarliga och säkra. Medel, personligen beredda på grundval av naturliga ingredienser, bevara hårets hälsa, stärka dem, ge dem naturlig utstrålning och jämnhet.

Köpa schampo märkta "organiska", du måste noggrant studera kompositionen. När det är självtillverkat rekommenderas att man observerar tid, lagringsförhållanden och sekvensen för att blanda ingredienserna.

5 bästa naturliga schampon

Egenskaper i rankningen

Varje kvinna vet att den verkliga skönheten i hår ligger i deras naturlighet. För att upprätthålla krullarnas naturliga natur är det många olika sätt. Bland dem är naturliga schampon mycket populära.

Deras största fördel är säkerheten. Dessutom ger produkter som är baserade på naturliga ingredienser ett friskt utseende, skyddar hårfollikeln och hjälper till att klara många obehagliga problem. Kvaliteten beror på schampans kvalitet och hur väl den väljs ut. Vi erbjuder dig att bekanta dig med flera rekommendationer för att välja en produkt som passar dig.

 1. Läs noga kompositionen. Naturliga ämnen är vanligtvis angivna i små latinska teckensnitt. Det är önskvärt att i början av listan var eteriska oljor.
 2. Konsistensen av ett naturligt botemedel har en genomskinlig konsistens som inte skummer väl och har en ljus och behaglig doft.
 3. Hållbarheten efter öppnande av flaskan ska vara högst 4 månader. I sluten form - ett år.
 4. Perfekt om förpackningen är glas. Ett annat föredraget alternativ är mörkförpackning med en skyddande film.

Det finns ytterligare en viktig punkt som inte kan försummas - de verkliga köparna, som redan har försökt effekterna av naturprodukter på sig själva. Deras recensioner och ovanstående kriterier hjälpte oss att rangordna de bästa schamponerna baserade på naturliga ingredienser.

TOP - 5 bästa naturliga schampon

5 Planeta Organica

Planeta Organica - den första ryska, officiellt erkänd på världsnivå kosmetiskt företag för produktion av ekologiska produkter. De mest populära produkterna, bland hela sortimentet, är schampon. Deras fördelar är hög kvalitet, effektivitet och säkerhet. Medlen är berikade med organiska extrakt och oljor, innehåller inte kemikalier. Detta tillåter människor som är benägen att allergier att använda dem.

Linjen av naturliga schampon är utformad enligt olika typer av hår. Kundrecensioner bekräftar att sortimentet kan tillgodose behoven hos vilken hudtyp som helst. Några märkte att deras hår var mjuk och glänsande, efter att ha tvättat håret, andra noterade en tillväxt av tillväxten och andra - en ökning i densitet. I en av deras åsikter är enhälliga - Planeta Organica organiska schampon har utmärkt kvalitet och rimligt pris.

4 frodiga

En bra naturlig botemedel mot skadat och torrt hår. Skillar ovanlig komposition. Innehåller irländsk öl, brandyolja, citronsaft och jäst. Shampoo har inte bara en ovanlig doft utan också en effektiv effekt. Efter en månads användning noteras en märkbar återhämtning. Håret blir starkare, växer snabbare, faller mindre och börjar glittras.

Recensioner av Lush är varierade. Positiv förknippad med kompositionen, relativt snabbverkande och "heady" smak. De negativa är oftare förknippade med intrycket av första användningen: krullarna blir hårdare. Detta är emellertid effekten av återhämtning. Med tiden blir håret starkare och blir vitalitet. De flesta köpare rekommenderar ivrigt Lush för köp.

3 Natura Siberica

Det ryska företaget producerar effektiva naturliga schampon, råvaror som levereras från Altai, Sibirien, Sakhalin och Kamchatka. Kvaliteten på produkterna framgår av ICEA-certifieringen. Medlen är absolut säkra, inte orsaka irritation och klåda. De har en fördelaktig effekt på hårstrukturen, djupt näring och fuktar. Väg inte krullar, skydda dem från effekterna av yttre faktorer och termiska vibrationer.

Bland de många produkterna kan du hitta en produkt som motsvarar en viss typ av hår och i alla prisklasser. Således kan alla välja ett lämpligt medel för det på en naturlig basis. Konsumentrecensioner nämner ofta havtornshampoo. Det skapar extra volym och elasticitet hos krullarna, samtidigt som de inte gör dem tyngre. En hög koncentration av aminosyror och vitaminer ger skydd under varm styling. Natura Siberica är ett riktigt lagerhus med användbara ämnen som är nödvändiga för friskt hår.

2 Constant Delight

Det italienska företaget är inriktat på den ryska köparen, så konceptets huvudregler är utmärkt kvalitet, utbud och tillgänglighet. Tack vare dem är Constant Delight organiska schampon i stor utsträckning på kosmetikmarknaden. Fondens största fördel är ett unikt recept och moderna tillverkningstekniker. På grund av detta uppnås maximal effektivitet.

Recensioner av naturligt schampo positivt. Det finns en bra rengöring. Produkten tvättar noggrant alla föroreningar, inklusive olja. Den behagliga doften och hälsosam hårglans trivs. Efter den första månadens användning är ändarna mindre splittrade, krullarna blir fuktiga, effekten av "maskros" elimineras. Konstant glädje - för närvarande är det en av de bästa och oftast begärda verktygen i en sökmotor.

1 Logona

Natural Logona shampoo är utvecklad av tyska experter i enlighet med höga kvalitetsstandarder. Kompositionen är uteslutande organiska råmaterial, som noga bryr sig om hår. Nettle extrakt har en stärkande effekt och ökar tillväxten av strängarna. Hvetklid och silke bibehåller optimal prestation hos talgkörtlarna och förhindrar irritation.

Det bästa verktyget för daglig användning. Innehåller inte skadliga ämnen som sulfater och silikoner. Det har en medicinsk effekt, som är att eliminera de grundläggande orsakerna till problem som hör samman med hårbotten. För detta läkemedel har fått utbredd och många positiva recensioner. Logona ger inte bara en mild omsorg, men också en utmärkt rengöring.

26 bästa hårschampon 2018

Tjockt och glänsande hår har länge varit en av de främsta egenskaperna hos skönhet. Men tyvärr kan miljöpåverkan, brist på vitaminer eller olämpliga vårdprodukter negera alla försök att ge ditt hår ett hälsosamt och välskött utseende. Därför är det viktigt att välja rätt schampo. Och för att göra denna process så enkelt och snabbt som möjligt rankade vi det bästa av dem enligt användarens återkoppling.

Shampoo för tunt och svagt hår

Tunt och lös hår är ett av de vanligaste problemen. Dessutom beror det inte på om de är torra, feta eller blandade. Deras komposition bör innehålla ämnen som keratin, silkeproteiner och olika vegetabiliska oljor och extrakt.

fördelar

Högkvalitativ fuktning av strängarna och mättnad med användbara spårelement, vilket gör strukturen mer tät och jämn.

brister

Det är viktigt att välja rätt schampo, med tanke på din hårtyp, för att inte skada dem.

Högkvalitativa naturliga schampon: Produktfördelar, fördelar, nackdelar och rankning av de bästa tillverkarna

De flesta av schamponerna på kosmetiska marknaden består av kemiska element, av vilka några har en destruktiv effekt på hårstrukturen (sulfater, parabener etc.). Ett alternativ till dessa produkter är schampon, som är baserade på organiska komponenter (extrakt av örter, blommor, extrakt av olika växter, naturliga oljor). I den här artikeln kommer vi att berätta om organiska schampon som finns på affärshyllor, beskriva fördelarna och skadorna på sådana produkter, och lista också de mest effektiva av dem.

Produktfördelar

Naturkosmetik innehåller inte aggressiva kemikalier baserade på naturliga produkter och organiska ingredienser.

Ekologiska schampon är mycket populära hos både vanliga medborgare och professionella skönhetssalonger, stylister och frisörer. Sådan popularitet uppnås av användbarhetssäkerhet, liksom av ett antal positiva egenskaper:

Fördelar och nackdelar med naturliga schampon

Som med alla kosmetiska har organiska schampon sina egna "fördelar" och "nackdelar" som du kan lita på när du väljer en personlig vårdsprodukt:

Hur man väljer en säker hårprodukt?

Om du vill köpa naturligt schampo av hög kvalitet, bör du vara försiktig när du väljer en produkt, och först och främst uppmärksamma följande nyanser:

Efter förvärv av medel är det lätt att avgöra om det är naturligt eller inte, baserat på följande tecken:

Topp schampo (organisk) betyg

Reparera schampo

från tillverkaren MULSAN (Ryssland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 420 rubel.

Formutsläpp - en plastflaska med en volym på 300 ml.

Ingredienser (huvudkomponenter): Dagelrot extrakt, björkknoppar, eld, vetex, mandel, kamille.

Denna naturliga produkt rensar försiktigt håret och huden på huvudet från olika föroreningar, samtidigt som det närmar sig det med fördelaktiga spårämnen och återställer den skadade strukturen. Efter applicering av "Reparationsschampo" blir håret mjukt, lättsamt och glänsande.

Organisk "Siberian Ginseng"

från kosmetikbolaget NATURA SIBERICA (Ryssland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 380 rubel.

Släpp form - en flaska 480 ml.

Sammansättning (huvudkomponenter): Extrakt av ginsengrot, tallnålar, prickly Eleutherococcus; komplex av vitaminer "C", "B" och "A".

Medicated "Freederm"

från företaget SHERING - PLOW (Belgien)

Genomsnittspriset i Ryssland är 570 rubel.

Formutsläpp - plaströr med en volym på 150 ml.

Ingredienser: Red alga extrakt; extrakt av spärrfält.

Detta schampo är ett läkemedel som endast säljs i apotekskedjor. Den har en antibakteriell effekt och rengör försiktigt hår och hud från olika föroreningar. "Freederm" hjälper till att klara problemet med mjäll, förhindrar dess ytterligare manifestation, och lugnar och mjukar också huvudets hud.

Naturlig "Nettle"

från LOGONA (Tyskland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 800 rubel.

Släpp form - 250 ml plastflaska.

Struktur (huvudkomponenter): ett extrakt från en nässla vild; vetextrakt.

Detta verktyg är helt naturligt, innehåller inga skadliga kemiska element. Det fuktar perfekt hårbotten och stärker krullarnas struktur. Efter applicering av detta schampo blir håret otroligt glatt, mjukt och naturligt.

Hårschampo "Gentle condition shampoo"

från tillverkaren av kosmetika CAUDALIE (Frankrike)

Genomsnittspriset i Ryssland är 930 rubel.

Formutsläpp - plaströr med en volym på 200 ml.

Ingredienser: Druvfrö extrakt; extrakt från vinodlingarna (röd och vit); vetehydrolyserat protein; provitamin "B5".

Denna kosmetiska produkt är hypoallergen och lämpar sig för personer med känslig hud. Det släpper effektivt hårvågor, vilket ger dem otroligt jämnhet och elasticitet. Efter applicering av "Gentle condition shampoo" blir håret glänsande och glimmar i starkt ljus.

Ekologisk grön te

från tillverkaren AUBREY ORGANICS (USA)

Genomsnittspriset i Ryssland är 1150 rubel.

Släpp form - 250 ml plastflaska.

Ingredienser: hydrolyserat mandelprotein; aloe vera extrakt; nässle och grönt teextrakt.

Mycket effektivt schampo för att återställa kraftigt skadade lockar. Effekten är märkbar direkt efter den första ansökan. "Grönt te" ger djupt rengöring, samtidigt som håret ger ljus, mjukhet och naturlig glans.

Naturligt "Natural tech rebalancing shampoo"

från företaget DAVINES (Italien)

Genomsnittspriset i Ryssland är 2 200 rubel.

Släpp form - 250 ml plastflaska.

Ingredienser: Extract av brännare, kanel och ingefära; extrahera från citronens frukt.

Denna kosmetiska rengör huden och håret skonsamt från olika föroreningar, och hjälper också till att normalisera syrabalansen (pH-balans). De naturliga komponenterna i produkten läker olika mekaniska skador på huden (repor, sår etc.). "Natural tech rebalancing shampoo" stärker hårsäckar och provocerar deras intensiva tillväxt av strängar.

Shampoo på grund av tvålrot "Recept mormor Agafi"

från företaget MIRRA (Ryssland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 120 rubel.

Släpp form - 350 ml flaska.

Ingredienser: extrakt från calamus root (tvålrot); hydrolyserad linolja; keratin (naturligt protein); Vitamin "C".

Detta är en budget och mycket effektiv lösning för håravfall. Shampoo är baserat på naturliga ingredienser med antibakteriell och stramande effekt. Det ger effektivt och fuktigt, näring och näring av hår och hud med fördelaktiga spårämnen, vilket gör dem mjukare och mer hanterbara.

Förnya "Professionella element"

från WELLA (Tyskland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 3350 rubel.

Släpp form - en ekonomisk 1000 ml flaska.

Ingredienser: extrakt av vattenlilja, muskus och cederträ (frön); extrakt från basilika blad.

Detta schampo är mycket populärt bland professionella stylister och frisörer, liksom bland vanliga medborgare. "Professionella element" hjälper till att återställa skadade hårhår, och ger dem också effektiva mineraler och vitaminer, vilket hjälper till att stärka dem från insidan.

Clearing shampoo stamcell shampoo

från ACURE ORGANICS (USA)

Genomsnittspriset i Ryssland är 1250 rubel.

Släppformen är ett plaströr med en volym på 235 ml.

Ingredienser: citrongräs extrakt; organiska avokado och arganoljor; arganfrö stamceller.

Detta verktyg är lämpligt för alla typer av hår. Den har en kraftfull läkningseffekt, samtidigt som håret rengörs helt från olika föroreningar. Naturliga oljor återfuktar lockar och mättar dem med vitaminer.

Ekologiskt "Biodaily Bath"

från kosmetikföretag ELGON (Italien)

Genomsnittspriset i Ryssland är 720 rubel.

Släpp form - en designflaska på 250 ml.

Ingredienser: Organiska oljor av muskotnöt, kli, vetex, persika, fågelkörsbär, jojoba; extrakt från plommon och olivlundar.

Detta verktyg rengörs helt och samtidigt bryr sig om hårbotten. Den innehåller ett komplex av oljor som fuktar och mättar håret med användbara spårämnen. Efter applicering "Biodaily bad" blir hår volym, mjukhet och naturlig glans.

Naturligt schampo "Morötter"

från tillverkaren JA till (Israel)

Genomsnittspriset i Ryssland är 990 rubel.

Formutgivning - kreativ flaska 500 ml.

Ingredienser (huvudkomponenter): Hydrolyserad apelsinolja, morot (frö), mandel; Vitamin E

Denna kosmetika har en närande och fuktgivande effekt. Det är allergivänligt, rengör försiktigt hår och hårbotten från olika föroreningar. Redan efter appliceringen av "morötter" blir håret lätt och mjukt.

Organisk fastspänning

från tillverkaren ECO COSMETICS (Tyskland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 490 rubel.

Släpp form - 250 ml plastflaska.

Ingredienser: ylang-ylang extrakt; hydrolyserad shea och macadamia oljor.

Effektiv fuktkräm från tyska kosmetiska tillverkare. Det renar och stärker strukternas struktur inifrån, samtidigt som de fuktar och närmar dem. Efter att ha applicerat shampoo blir håret mjukt, lättsamt, lätt att kamma och skina.

Pulveriserad "Trifoliatus"

från tillverkningsföretaget SOAP NUTS (Ryssland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 210 rubel.

Form release - En låda med en plastpåse som väger 100 gram.

Ingredienser: tvålmutter (pulveriserad); provitamin "B5".

Denna produkt presenteras i form av ett pulver som måste spädas med kokt vatten i rätt proportioner (anvisningar på förpackningen). "Trifoliatus" har en fuktgivande och skyddande effekt för håret, vilket förhindrar aggressivt inflytande på dem av yttre faktorer. Verktyget har en antibakteriell effekt och normaliserar också talgkörtlarna. Efter appliceringen "Trifoliatus" kommer håret att få en naturlig glans och extra jämn smidighet.

Naturlig "Krim Rose"

från tillverkaren NATURE'S HOME (Ryssland)

Genomsnittspriset i Ryssland är 330 rubel.

Formutsläpp - plaströr med en volym på 200 ml.

Ingredienser: Hydrolyserad vetegroddarolja; ros och kalendula extrakt; vitaminkomplex.

Detta verktyg är en naturlig produkt. Det närmar hår- och hårfolliklarna, samtidigt som de förstärks och mättas med fukt och syre. Med konstant användning av produkten är det möjligt att återställa hälsa, naturlig styrka och energi till håret på kort tid.

Gör organiskt schampo själv

Om du av någon anledning inte är nöjd med de ovan beskrivna verktygen, kan du skapa ditt eget ekologiska schampo hemma. För detta behöver du följande:

Förberedelse: Separera äggulorna från proteinerna och blanda dem med ammoniak. Tillsätt vodka till blandningen, sedan vatten och blanda allt grundligt.

Användning: Detta schampo används för oljigt och fet hår. Applicera kompositionen på håret, gör en mild huvudmassage i 1-2 minuter, skölj med rinnande vatten.

Verktyget kommer att rengöra håret från smuts, lite torrt hår och hud, samt ge hår glans och glans.

Betygsätt de bästa schamponerna från naturliga ingredienser

Varje flicka drömmer om att ha vackert, friskt hår, men inte alla kan skryta med det. Saken är att förutom genetiska faktorer, hälsa och miljö påverkar kosmetiken vi använder håret. I strävan efter effektivitet lägger många tillverkare till kemiska element som är skadliga för hårets hälsa, och som ett resultat slöta, spröda hår. Modet för organisk kosmetika gav upphov till skapandet av linjer av naturliga schampon för hår, vad är det och hur skiljer de sig från det vanliga sättet?

Egenskaper av naturläkemedel

Organiska schampon skiljer sig huvudsakligen från kompositionen. Det saknar tillsatser som sulfater, silikoner och parabener. Det är dessa föreningar i de första tiderna ger ett synligt resultat, mjukna håret, ge det glans. Någon gång efter appliceringen orsakar dessa samma element dullhet, brittleness och torrt hår.

Produkter med naturlig komposition inkluderar:

 • Tvättbasis, och vanligtvis är det sparsamma föreningar: naturliga betainer eller monoglycerider av fettsyror.
 • Estrar av naturliga oljor.
 • Citronsyra, bensoesyra eller sorbinsyra.

Det är lätt att skilja sådana kosmetika, shampooet kommer inte ha rikligt skum eller behaglig doft, lukten kommer att vara naturlig, inga dofter. Detsamma gäller för vätskans färg, en genomskinlig eller matt vit grå färg.

certifiering

Du bör alltid vara uppmärksam på produktens utseende, men det är också nödvändigt att läsa etiketten, så du är säker på att du har köpt bra varor. Ekologiska kosmetika måste uppfylla vissa krav, etablera sina stora företag som specialiserar sig på certifiering och specialisering av varor. Om du hittar någon av följande förkortningar på etiketterna kan du vara säker på produktens kvalitet.

 • BDIH;
 • Cosmebio;
 • ECOCERT;
 • ICEA;
 • NSF;
 • Vegan Society4;
 • USDA (NOP);
 • NaTrue;
 • OASIS;
 • Naturproduktföreningen;
 • COSMOS STANDART;
 • Jordföreningar.

Tips! Om du inte kommer ihåg alla certifikat kan du helt enkelt uppmärksamma kompositionen, den ska inte innehålla SLS, DMDN Hydantion, PEG- och Ceteareth, Fragrance.

Även i studien av kompositionen är värt att uppmärksamma komponentföljden, det beror på mängden substans som tillsätts till schampot. Shampoos från naturliga ingredienser i första hand bör ha växtbaserade extrakt och eteriska oljor.

Fördelar och nackdelar med organiska

Även den bästa produkten kan ha sina styrkor och svagheter, känna till dem, du förstår vad du kan lita på att använda den. Naturhårschampon har följande fördelar:

 1. Skadlöshet, organisk komposition har inte bara en negativ effekt på håret utan är också säkert för organismen som helhet.
 2. Shampoo är lämpliga för daglig tvättning av huvudet, så det är inte nödvändigt att vara rädd för ett tillstånd av hud och hår.
 3. Användningen av naturkosmetik gör det möjligt för dig att behålla naturens ekologi, eftersom alla komponenter för den odlas i rena områden, utan användning av kemiska gödningsmedel.

Bland minuserna av ekologiska produkter kan endast identifieras - en mindre kosmetisk effekt jämfört med konventionella produkter. Det bör också komma ihåg att på grund av frånvaron av aggressiva tensider har sådana schampon högre konsumtion.

Förresten, vet du att schampo kan göras hemma! 25 populära recept i den här artikeln.

Översikt över populära märken

Den ständigt växande konkurrensen tvingar tillverkarna att lansera nya produktlinjer, göra fler och fler märken som skulle tillfredsställa alla grupper av kunder. Faktum är att du kan hitta schampo enligt din "ficka", och för att underlätta det kommer vi att presentera en bedömning av naturliga schampon.

Det är en ledande tillverkare av världsberömda naturkosmetika. Företaget producerar inte bara hårprodukter utan även produkter för kropp och ansikte. I shampoosnivån kan du hitta en normaliserande produkt, anti-mjäll, stärkande komposition. Kunder noterar att schampon av detta märke kan användas utan att använda balsam. Den genomsnittliga kostnaden för en flaska är 1000-1100 rubel för 414 ml.

Amerikanska varumärket, vars produkter är certifierade USDA och NSF. Ett särdrag hos linjen är att de skummer väl, vilket inte observeras i andra naturliga schampon. Beroende på hårtyp kan du välja en produkt med teolja, hallon, druvor, äpplen och ingefära, mango och kokosnöt. Priset är också överkomligt - 490 rubel för 237 ml. Den enda nackdelen med varumärket är att det är svårt att hitta det på hyllorna, men det är allmänt representerat på onlinemarknaderna.

Linje av kosmetika, säljs endast i butiker. Märket är känt för sina fasta schampon, med ett ganska högt pris på 1150 rubel, en burk mat håller i genomsnitt 3 månader. Här kan du välja en produkt för alla typer av hår, eftersom linjen är ganska olika. Separat värt att notera schampo "Curly" för obotligt och lockigt hår.

Om detta betyg är för dyrt eller otillgängligt för dig, så presenterar vi en lista över massmarknadsmärken.

Tips som hjälper dig att välja ett bra och harmlöst hårschampo:

Det bästa av billigt

De bästa schamponerna behöver inte vara dyra och säljs endast i specialaffärer. Örtteor och vanliga produkter används ofta i naturkosmetik, så de kan vara ganska billiga.

Natura Siberica är ett ryskt företag som tilldelades ett certifikat från den brittiska föreningen i ICEA och den tyska federala föreningen BDIH. Råvaror för företaget växer på speciella gårdar i Sibirien och Altai, på Sakhalin och Kamchatka. Företaget har flera linjer för olika grupper av kunder. Budgeten "Natura Kamchatka" kostar bara 100 rubel, medan du kan välja ett schampo för näring, förstärkning, glans eller pomp. Lite dyrare kommer att kosta produkterna från linjerna "Tuva Siberica" ​​och "Flora Siberica". Deras pris kommer att vara 350-450 rubel. Shampoo säljs i de flesta kosmetiska butiker, liksom i tillverkarens webbutik.

Detta är inte bara en tillverkare, men ett helt lag kämpar för ekologi på planeten. Företaget är stolt över att ha över 20 års erfarenhet av att samla olika länder i världen för att skapa en naturlig, unik produkt. I linjen hittar du produkter som närmar, fuktar, ger mjukhet och silkighet, gör håret tjockt eller påskyndar tillväxten. Förutom den vanliga shampooformen "Planeta Organica" produceras en tjock tvål för håret, vilket är den mest ekonomiska formen av konsumtion av medel. Priset på en flaska varierar från 100 till 300 rubel.

Märkes kosmetika, baserat på växtens fördelaktiga egenskaper. Shampoos berikas med vitaminer och mineraloljor, återställer vattenbalansen i håret och hårbotten, ger glans och glans. Dessutom erbjuder företaget torra schampon, balsam och hårmask. Den genomsnittliga kostnaden för en 300 ml flaska är 260 rubel.

Indiska kosmetika med naturlig sammansättning. Inledningsvis var företaget engagerad i produktionen av växtbaserade läkemedel, men bestämde sig snart för att tillämpa sin erfarenhet inom kosmetikområdet. Shampoos av detta märke har en annan inverkan på håret, valt utifrån deras typ. Priset på en flaska börjar från 120 rubel, du kan lägga till vård med luftkonditionering eller en mask av samma serie.

Trots beskrivningarna av de mest populära märkena är det inte alltid lätt att välja, eftersom allting alltid ser mycket bättre ut än i praktiken. Det är därför vi föreslår att du bekantar med recensionerna av kunder som redan har provat naturliga schampon.

Kundens uppfattning

Övning är ett otvetydigt sätt att välja den perfekta sminken, men hur mycket du behöver testa för att bilda en åsikt om varje tillverkare. Förenkla uppgiften kommer att hjälpa recensioner av dem som redan har provat organiska schampon.

Hallå Min bekanta med organisk kosmetika började med Planeta Organic People-schampo "Healthy Shine". Det innehåller doftande mint extrakt, kanel och vit ingefära. Jag var tydligt nöjd med komponenterna, eftersom hoppet blinkade att ingefära med kanel också skulle påskynda hårväxten. Jag kan inte svara för den här indikatorn så länge, eftersom jag använder produkten bara en månad, men det är tydligt noterat: håret har verkligen blivit mer glänsande, det finns volym, håret är mjukt och lätt att kamma, myntet lugnar lugnt hårbotten. Nästa upp är andra produkter av detta märke.

Jag måste säga att det är svårt att överraska mig med schampo, men vad jag ville skriva en recension gällde produkten "Lush" - Ocean. Jag rådde av hans konsulter i affären. Min uppgift var att bli av med fettinnehållet vid rötterna medan du inte överdriver de redan torra ändarna. Så, "Lush" klarade sin uppgift perfekt. Jag kan lugnt inte tvätta mitt hår i två dagar, medan mitt hår blir mer voluminöst och lite tätare, för mig är det viktigt eftersom de skjuter i naturen från mig. Priset, naturligtvis, biter då, med tanke på att det finns tillräckligt många burkar i tre månader, kan du gå sönder.

Min bekantskap med naturkosmetik började med varumärket "Green Mom". Efter flera fläckar började håret falla ut, då bestämde jag mig för att prova Phyto-regenereringsschampo med tang. Jag läste att det inte är värt att vänta på en stor kosmetisk effekt från naturkosmetik, men resultatet blev tillfredsställande för mig. Håret håller sig rent länge, lätt att passa, efter två veckors användning ser det ännu lite friskare ut. I familjen använder hela kvinnliga hälften detta verktyg, och alla är glada.

Som ägare av naturligt lockigt hår vet jag först och främst att det är svårt att klara dem och inte varje schampo kan klara det. Oavsiktligt snubblat på ett verktyg under det söta namnet "Curly" från företaget "Lush". Som en del av angiven kokosnöt och vanilj, som bör fuktas håret och ge elasticitetskräm. Åtgärden klarade uppgiften för 5+. Håret lyser, lockar vackert staplade, men det var en bra bonus för mig, det är en beständig arom, den är kvar på håret i 2-3 dagar. Utmärkt kosmetika, värt pengarna.

Hon är bekant med organisk kosmetika av märket "Natura Siberika". Jag blev intresserad av denna tillverkare efter att ha sett de olika sätten för deras varumärke i affären. Försökte och geler och schampo och balm. Alla är väldigt glada. För hår använde jag först den billigaste Kamchatka-linjen. "Havtornguld" var en gudstjänst för mig, håret är mjukt, väl tvättat, och det här gäller 120 rubel. Därefter köpte hon också havtornshampo som heter "Maximum Volume" och igen 5 poäng. Håret är tjockt, vackert, passar bra. Generellt är för mig det här märket i första hand.

Vet du hur man väljer rätt hårschampo? Titta på videon:

Topp 10 bästa hårschampon 2018

Tjockt, strålande och välskött hår ger inte bara ett attraktivt utseende, utan också en indikator på en hälsosam kropp. Att skapa och behålla ett lyxigt och hälsosamt hår kräver självklart regelbunden vård. Trots det faktum att tillverkarna av kosmetiska produkter producerar alla slags masker, balm, tinkturer och andra hårvårdsprodukter, är huvud och huvudmedel schampo. Shampoo är kända för att rengöra inte bara håret utan också hårbotten. Korrekt utvalt högkvalitativt schampo kan göra krullningar skrymmande, släta och silkeaktig, samt ge styrka och glans till även det mest sjuka och tråkiga håret.

Hur man väljer ett bra schampo?

Så, hur man väljer rätt schampo för att fortsätta att njuta av det konkreta resultatet?

Först, när du väljer ett schampo, sluta med de där naturliga organiska växtextrakten fungerar som tvättredienser, eftersom denna komposition hjälper till att bli av med olika problem med hårbotten och kommer att ha en terapeutisk effekt på den. Tja, respektive måste shampoo väljas efter hårtypen.

Det är också nödvändigt att noggrant undersöka dess sammansättning för att undvika oönskade konsekvenser.

Med innehåll av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen), torka hårbotten, och eftersom de färre av dem i schampo, desto bättre. Observera också pH-nivån, som ska vara identisk med PH i hårbotten.

För fet hår är det 6-7, för normalt 5-5,5, och för torrt hår - 4.

Och nu går vi direkt till betygsättningen. Den baseras på användarbetyg och feedback.

Topp - 10 bästa schampon 2018.

Out of Scores - Moroccanoil Moisture Repair

Den israeliska tillverkarens schampo med en effektiv formel rensar försiktigt alla typer av hår och mättar dem med användbara antioxidanter: arganolja, avokado och olivolja, fettsyror, keratin etc. Återställande schampo är lämpligt för hår som skadas av kemiska effekter och färgning.

 • Den har närande och fuktgivande egenskaper;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • UV-skydd;
 • Trevlig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Daglig ansökan.

10. Sim Sensitive Shampoo

Sim Sensitive är ett terapeutiskt, närande schampo som är utformat för färgat, skadat och torrt hår. Det bekämpar effektivt håravfall, lindrar irritation och förhindrar mjäll. Returnerar naturlig styrka och glans till skadat hår. Efter att ha applicerat shampoohåret lätt kammas och staplas.

 • Läkning egenskaper
 • Mot mjäll
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Näringsrik.

9. Skönheten i Professional Shampoo Expert Collection

Stunning shampoo från den inhemska tillverkaren, som är lämplig för daglig användning, rengör försiktigt håret, till mycket tips, utan att göra dem tyngre. Shampoo innehåller argan och macadamia regenererande oljor, som omedelbart absorberas i håret, lämnar ingen oljig film, skyddar håret från oönskade solexponeringar, förlänger livslängden av mättad hårfärg och provitamin B5, som är ansvarig för vävnadsregenerering och vitamin B3, vilket är nödvändigt för förbättring. blodcirkulationen involverade i bildandet av pigment i håret.

 • Stor flaska;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Prisvärd pris;
 • Utmärkt komposition;
 • Innehåller inte parabener och färgämnen;
 • Det har antistatisk effekt;
 • Håret blir långsamt smutsigt;
 • Trevlig arom;
 • Förvirrar inte håret;
 • Hårets mjukhet och silkhet under tvätt.
 • Inte så bekväm dispenser.

8. Estel Professional Otium Aqua Mild

Fuktgivande universell schampo professionell linje Estel, ger en bra glans, främjar omfattande håråterställning och effektivt rengör dem över hela längden, inte väger. Estel Professional Otium Aqua Mild är lämplig för alla hårtyper.

Den unika formeln av produkten - True Aqua Balance, baserad på aminosyror och betain, balanserar vattenlipidnivån, penetrerar djupt in i huvudets hudceller, fuktar och stärker håret, vilket ger en naturlig glans och strålning, har en antistatistisk effekt.

 • Innehåller inte lauritnatriumsulfat;
 • Mångsidig, lämplig för alla hårtyper;
 • Eliminerar mjäll
 • Daglig användning;
 • fuktgivande;
 • Hälsosam sken;
 • Rimligt pris.
 • Kan vara beroendeframkallande
 • Särskild lukt;
 • Håret är snabbt smutsigt.

7. Londa Professional Synlig Reparationsschampo

Professionell hårvårdsprodukt är utmärkt för dem som har genomgått en permanent, skadad, försvagad, torr kröning som kräver särskild vård. Det är bland annat perfekt för färgat hår. Almond och jojobaoljaxtrakt återställer hårstrålstrukturen försiktigt från insidan, skyddar den från att torka ut och fuktas på ett balanserat sätt. Rik komposition bidrar också till att ge maximal lyxvolym. Fuktgivande och närande schampo skyddar mot UV-strålar och främjar lätt kamning.

 • Daglig användning;
 • Fuktar hår;
 • UV-skydd;
 • näringsrik;
 • Ger volym;
 • Trevlig, hatad doft;
 • Enkel kamning och styling;
 • Bekväm flaska;
 • Professionell vård;
 • Prisvärd kostnad.

6. Schwarzkopf Professional Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Shampoo

Speciellt utformad för färgat hår baseras Shampoo på Krio Color Defense-teknik som balanserar färgpigment. Cryo formler - hydrolyserad silke med hjälp av extra ingredienser polerar ytan av lockar, ger dem en unik glans, och tvättar inte bort skuggan av färgat hår. Shampoo upprätthåller en stabil nivå av fukt och föremål till hårstrukturen och innehåller inte sulfater.

 • Daglig användning;
 • UV-skydd;
 • befuktning;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Ljusarom;
 • Perfekt för hemvård;
 • Håller rik hårfärg.
 • kostnad;
 • Delvis överdriver huden.

5. Natura Siberica Shampoo Skydd och Glans för målade och skadade

Rhodiola rosea, mer känd som "gyllene roten" har länge varit känd för sina fördelaktiga och helande egenskaper. Det är inte förvånande. Rhodiola extrakt stimulerar naturliga regenerativa processer, ger näring till håret och ökar också deras skyddande potential. Shampoos Natura Siberika, konstruerad för svagt, skört och skadat hår, är rik på vitaminer och mineraler som är nödvändiga för det känsliga och noggranna skyddet av hårfibrer och hårbotten.

Dessutom innehåller schampoten Nature Siberik ett vitaminkomplex: C, D, A, B, E, P, och närmar sig hårbotten och håret med växtbaserat naturligt protein, Dahur sojaxtrakt. Fjärr-östra citrongräs, vit bivax, olja av sibirisk lin, etc., ger energi och vitalitet till hår.

 • Prisvärd pris;
 • Lämplig mot mjäll
 • Nourishing och moisturizing;
 • Lätt att skumma;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig doft.
 • Delvis överdriver huden.

4. Wella Professionals System Professional Balance Scalp Shampoo

Shampoo professionell linje för känslig hårbotten, lindrar klåda och irritation, rensar lätt och särskilt delikat håret och huden, återställer skadat hår och ger dem en elegant volym. Wella Balance Hårbotten förhindrar klåda, brinner, och kompenserar också för brist på fukt.

Omhändertagande av lås och hårbotten beror på de ingredienser som utgör produkten: lotus extrakt, förhindrar håravfall och eliminerar irritation i hårbotten, champagnextrakt, ger skina till tråkigt hår och mjukgör huden, E-vitamin, som återvänder styrka och naturlig glans hår, liksom panthenol, keratin, fytokeratin och glyoxinsyra.

 • Ta hand om känslig hårbotten;
 • Ger volym;
 • Med dispenser;
 • näringsrik;
 • fuktgivande;
 • Motståndskraftig och behaglig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Bekväm flaska.

3. L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore Shampoo

Pro Fiber reparera professionella serien för skadat hår från den franska jätten L'Oreal, anses med rätta vara en av bästa och mest kvalitativa. På grund av dess terapeutiska verkan och rika sammansättning.

Aminosilan är den aktiva komponenten som är ansvarig för att återställa och stärka hårstrukturen, den katjoniska polymeren täcker hårkutlet med en skyddande film och det revolutionerande Aptyl 100-komplexet ger en aldrig tidigare skådad effekt i tre steg: omedelbar restaurering i salongen, personlig hemvårdsprogram och effekt hemma. Lämpligare för torrt hår, och resultatet är hälsosamt och silkeslen.

 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig ihållande lukt;
 • Det närmar och fuktar håret;
 • Gör inte hår tyngre;
 • Med luftkonditionering
 • Passar känslig hårbotten;
 • Gör kamningen enklare
 • Näringsrik.

2. Matrix Totalresultat Färg Obsessad

Shampoo skyddar professionellt och pålitligt hår från ultravioletta strålar och från de skadliga effekterna av radikaler, rensar håret och påverkar hårbotten positivt, bibehåller optimal PH-balans och effektivt bekämpar håravfall och ger också en rik färg och hållbar glans av färgat hår.

Sjampoen förhindrar tvärsnittet av spetsarna, deras bräcklighet och återställer de porösa områdena av hår. Den innehåller solrosolja och E-vitamin, skyddar krullarna mot de negativa effekterna av yttre faktorer, liksom naturliga silikoner, vilket ger sken och förbättrar hårstrukturens integritet avsevärt.

 • Prisvärd pris;
 • Daglig användning;
 • Med luftkonditionering
 • Lämplig för tunt och skadat hår;
 • Lämplig för färgat hår;
 • Lätt kamning
 • näringsrik;
 • Trevlig lukt;
 • Bekväm flaska;
 • Ekonomisk konsumtion.
 • Håret blir tjockt vid rötterna.

1. Mulsan kosmetisk reparationsschampo

Ovillkorlig första plats är företaget Mulsan Cosmetic shampoo. Egenskapen hos detta schampo i sin naturliga sammansättning. Det innehåller inte sulfater (SLS, SLES), parabener, silikoner och andra kemikalier som kan skada hår.

Shampoo återställer skadat hår, minskar håravfall, ger naturlig glans och elasticitet till lock. Efter användning blir krullarna mjuka och släta, och viktigast av allt - friska. Mulsan Cosmetic är ledande inom naturlig och säker kosmetika. Produkterna njuter av otrolig framgång med kvinnor, med särskild uppmärksamhet åt deras hälsa. När det gäller dess egenskaper och sammansättning överträffar det enkelt konkurrenterna med en kostnad som är högre än 4-7 gånger. Säkert rekommendera den officiella webbutiken (mulsan.ru)

 • 100% naturlig komposition
 • Låg kostnad;
 • Extrakt av växter och oljor i kompositionen;
 • Återställer skadat hår
 • Minskar förlusten;
 • Gör krullar vackra och friska;
 • Den har ett behagligt ljust arom;
 • Bekväm att använda;
 • Låg konsumtion;
 • Snabb och fri frakt.

Några användbara videoklipp

Lyxiga lockar är varje kvinnas telefonkort. Och därför borde det vara mer noggrant relaterat till hårvård, inte sparsamt, varken styrka eller tid, inte pengar. Och om hur vårt betyg Topp 10 av de bästa schamponerna från 2018 var till nytta för dig, kan du dela i kommentarerna.Nästa Artikel
Hur stärker barnets hår: hemlagade recept