Hur man gör shampoo gör det själv


Utbudet av schampon i butikerna är enormt. Men alla tillverkas i industriella förhållanden, innehåller natriumlaurylsulfat för skumning och parabener som konserveringsmedel. Därför är deras fullständiga säkerhet för hälsan ganska tveksam. Låt oss överväga mer hur man gör ett schampo med egna händer när du kan vara helt säker på naturens och harmlösheten hos dess beståndsdelar. Detta organiska schampo kan tillverkas i 2 versioner: torr eller flytande.

Typer av hemlagad schampo

Torr (fast) schampo

Fördelar: inte kräver närvaro av vatten för att rengöra håret, så oumbärlig i nödsituationer när inget vatten är absolut nödvändigt att rengöra huvudet, samt resor, tjänsteresor, resor. Den har en lång hållbarhetstid.

Nackdelar: Ej lämplig för frekvent användning. Ger inte korrekt hygien, eftersom det med konstant användning bidrar till ansamling av fett i hårrötterna, kan orsaka mjäll.

Dosering: varje torrschampo som representerar ett pulver appliceras försiktigt för att torka håret, försöker fördela det jämnt och masserade dem ett par minuter, försiktigt och noggrant kammade pulver kam med några tänder.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 96% av de populära märkena av schampo är komponenter som förgiftar kroppen. Huvudämnena, på grund av vilka alla problem, är märkta på etiketterna som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Dessa kemiska komponenter förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du inte använder produkterna som innehåller denna kemi. Nyligen analyserade experter från vår redaktionpersonal de sulfatfria schamponerna, där den första platsen togs av medel från företaget Mulsan Сosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Flytande schampo

Fördelar: Rengör effektivt, orsakar inte hårbotten, närmar sig, återställer, minskar håravfall och förhindrar mjäll. Behöver inte ytterligare användning av luftkonditionering och balsam. Lämplig för frekvent användning.

Nackdelar: kort hållbarhet på grund av avsaknaden av konserveringsmedel i kompositionen.

Appliceringsmetod: blandningen appliceras jämnt på fuktigt hår. Det är nödvändigt att massera i 2-3 minuter och tvätta sedan i varmt vatten.

Sammansättningen av torrt eller flytande hemlagad schampo kan vara mycket annorlunda, valet av ingredienser för beredning beror på hårets typ.

Dessutom använde våra förfäder också vissa organiska produkter för att tvätta hår, som vi kan använda som naturliga schampon:

 1. Fördelar: Påskyndar hårväxten, gör dem mjuka, glänsande.
 2. Nackdelar: Små brödsmulor kan förbli på håret även efter noggrann sköljning.

Metod för applicering: Skivad färskt rågbröd med skivad jordskorpa i skivor, häll med varmt kokt vatten och låt sätta in. Efter ungefär två timmar måste du breda brödet med händerna i en mush. Smörj håret jämnt och efter att ha stått i femton minuter, tvätta huvudet med varmt vatten.

Surmjölk, yoghurt, kefir.

 1. Fördelar: innehåller mycket användbara naturliga ämnen, skapa en tunn film på håret, som är väl skyddad mot negativa yttre påverkan.
 2. Nackdelar: Ej tillämpligt för fet hår.

Hur man använder: Hår rikligt fluff med yoghurt (det tar upp till 0,5 liter), sur mjölk eller kefir utspätt med vatten. Att byta hår med cellofan. Skölj dem ordentligt efter en halvtimme genom att tillsätta lite citronsaft till vattnet.

 1. Fördelar: Ett utmärkt botemedel mot håravfall.
 2. Nackdelar: inte för trevlig lukt.

Appliceringsmetod: Applicera ungefär ett halvt glas mörk öl på rötterna fuktade med varmt vatten, hår, låt det stå i 10-15 minuter och skölj sedan. Fuktar igen håret redan längs hela längden med färsk öl i mängden av ett halvt glas. Efter det, kamma och torka utan att använda en hårtork. Öl tvättas inte.

Torka schampo recept

Från den violetta roten:

Köpt på apotek eller skördad och torkad violett rotslip till ett pulver. Det absorberar perfekt talg, så det är bäst att använda pulvret för applicering på fet hår.

Lera och stärkelse:

Blanda de lätt torkade i ugnspotatisstärkelsen och den vita fyllarens lera i lika stora mängder.

Mandel havremjöl:

Mala i en mixer lika mycket havregryn och torkad mandel till ett pulver. Du kan köpa färdig havremjöl och mandelpulver och blanda 1: 1.

Från majsmjöl:

Blanda två matskedar: majs mjöl, majsstärkelse, bakpulver och fullkorns havregryn.

Shampoo bas

Kosmetiska butiker och apotek säljer speciella förutsättningar för att göra ekologiska schampon. Det innehåller inte konserveringsmedel och natriumlaurylfosfat, men det innehåller ytrengöringsmedel. Hemmagjorda schampon gjorda med denna bas kommer att skumma och tvätta håret väl. Om du lägger till några eteriska oljor och örtte i basen hemma kan du få olika typer av hårschampo.

 • Eteriska oljor av apelsin, ylang-ylang, pelargon, jasmin, rosemary, rosmarin är lämpliga för torrt hår; avkok av örter lavendel, kolfoot;
 • Eteriska oljor av nålar, jojoba, tea tree, apelsin, ros, bergamot, pelargon, citron är lämpliga för normalt hår; ört avkok av salvia;
 • För oljigt hår används essentiella oljor av rosmarin, mint, cederträ, citron, cypress, grapefrukt, tea tree, bergamot; mandel- eller druvfröolja; örtdekok av burdock, timjan, mynta;
 • Eteriska oljor av eukalyptus, lavendel, ylang-ylang, rosmarin, citron, timjan hjälp mot håravfall; växtbaserade dekoktioner av salvia, nässla, basilika, burdock;
 • Eteriska oljor av cypress, tea tree, eucalyptus, lavendel, cederträning mot mjäll; ricinolja; örtdekok av kamille, nässla, calendula, burdock.

Metoden för framställning av schampo från basen:

 1. Värm basen till 30 grader med vattenbad.
 2. Essentiell olja (2-3 droppar), som är optimal för den befintliga typen av hår, lägg till basen;
 3. Häll i 2-3 teskedar av örtavkok, vilket kombineras med din hårtyp;
 4. Blanda väl och svalna.
 5. Häll det resulterande schampot i en liten behållare. Kompositionen kan lagras i kylskåp i upp till tio dagar.

Växtbaserade schampo

Detta schampo kommer att lagras i pulverform under lång tid. För att tvätta sina huvuden kommer det att vara nödvändigt att späda 3 skedar med vatten till ett pasty tillstånd och smörj håret med denna komposition.

Ingredienser: lakritsrot, humle, nässla, björkknoppar, jordginger, senapspulver, rågmjöl.

Förberedelse: Torkade näsblad, björkpinnar, humlekottar och lakritsrot slipas separat i en kaffekvarn och siktas genom en sil. Var och en av dessa ingredienser ska vara 1 matsked. Blanda dem ihop, tillsätt 10 msk rågmjöl, en halv matsked jordginger och 1 matsked senapspulver. Blanda alla ingredienser väl igen för att bilda en homogen blandning. Detta växtbaserade schampo rengör perfekt håret, tvättas lätt av, har helande och återbildande egenskaper.

Äggschampo

Hemlagad schampo, som innehåller äggula, ska användas omedelbart efter beredningen. Sådana blandningar kan inte lagras. De mätta håret med näringsämnen, vilket gör dem vackra och mjuka, påverkar hårbotten väl. Äggvit används ej i formuleringarna, det måste separeras eftersom det kollapsar när det upphettas.

För normalt hår

Ingredienser: 1 äggula, 1 matsked gelatin.

Beredning: Gelatin ska fyllas med vatten och lämnas i 30-40 minuter för svullnad. Värms sedan i ett vattenbad tills det sprider sig fullständigt och spolas genom en sil. Kyld gelatin kombineras med äggula. Det resulterande schampot appliceras på håret. Tvätta av med varmt vatten i 10-15 minuter.

För torrt hår

Ingredienser: 1 äggula, 2 skedar ricinolja.

Hur man använder: Blanda äggulaen med ricinolja och tvätta håret och massera noggrant vid rötterna.

För oljigt hår

Ingredienser: 1 äggula, 50 gram brandy, 2 skedar kokt vatten.

Hur man använder: Blanda komponenterna väl, applicera blandningen i håret och låt det stå i 3-5 minuter, skölj med varmt vatten.

mjäll

Ingredienser: 2 yolks, medicinsk alkohol - en tesked, salviaolja - 5 droppar, rosenolja - 1 droppe.

Metod för beredning: Lös de eteriska oljorna i alkohol, tillsätt de slagna yolk till dem och blanda. Kompositionen bör appliceras i 5-10 minuter efter att ha blivit hårt.

För alla hårtyper

1. Ingredienser: 1 äggulla, 50 ml låg fetthalt, en halv tesked salt.
Appliceringsmetod: tillsätt piskad äggula och salt till kefir, blanda. Blanda en blöt hårblandning. Skölj noggrant efter 3-5 minuter.

2. Ingredienser: äggula, halv citronsaft, halv banan.
Förberedelse och användning: Rengör hälften av banan från huden, ta bort det översta lagret av massa, gnugga den återstående mitten genom en fin sil. Tillsätt citronsaft till banan, sedan äggula. Detta schampo kan användas hela tiden, det tvättar håret perfekt, vilket gör det friskt och mjukt.

DIY Shampoo - Recept

Moderna kvinnor är alltmer uppmärksamma på säkerheten hos schampon för hår och föredrar ekologiska produkter. Detta beror på att parabener och natriumsulfater ingår i hygieniska kosmetika för massförbrukning. Dessa substanser förstör ytkontakterna av hudproteiner och leder till olika skadliga effekter. Organiska schampon är överlägsen konventionella och kvalitetsindikatorer, och i prisklassen. Därför är det mycket mer lönsamt att göra ett naturligt schampo med egna händer.

Ekologiskt schampo kan tillverkas i två versioner:

 1. Torr, utan att behöva shampooing.
 2. Vätska.

Torrt schampo är väldigt bekvämt att resa eller andra situationer där det inte finns några bekväma förhållanden för personlig hygien. Det behöver inte sköljas med vatten, allt du behöver är en kam med glesa tänder.

Flytande hemlagad schampo har en helande effekt på håret och kan återställa dem även efter allvarlig skada. Dess enda nackdel är den korta hållbarheten på grund av bristen på konserveringsmedel.

Hur man gör ett schampo med egna händer?

Låt oss börja med det enklaste och mest praktiska alternativet. Den är universell och lämplig för alla typer av hår, men är speciellt användbar för dem som är benägen för fett.

Torka eller fasta schampo gör-det-själv recept:

1. Havre- och mandelschampo:

 • slipa havreflingor grundligt i en mixer till ett mjölstillstånd. Du kan initialt köpa havremjöl;
 • mala torkade mandlar till pulver, eller köp mandelpulver i ett apotek;
 • i ett förhållande 1: 1, blanda pulveringredienserna väl.

2. Violett schampo: du behöver bara hacka den torkade violetta roten noggrant tills pulvret är jämnt och allt är klart.

3. Lera schampo:

 • torka potatisstärkelsen i ugnen;
 • blanda det i ett förhållande 1: 1 med torr vit lera.

Applicera torra schampon är mycket enkel. Det är nödvändigt att gnugga pulvret väl i hårets rötter och kamma det noggrant med en fin kam. Ovanstående schampon absorberar överskott av talgummi och rensar håret från föroreningar. Dessutom lagras fasta schampon under lång tid.

Shampoo gör-det-själv-håret från basen

Grunderna för organiska schampon innehåller inte SLS och parabener, men de innehåller redan ytaktiva ämnen för att rensa hår. De säljs i apotek och specialaffärer.

För att göra basschampot hemma kräver:

 • föredragna eteriska oljor;
 • växtbaserade dekoktioner;
 • diskar för vattenbadet;
 • träblandning sked;
 • kapacitet för slutprodukten
 • kökstratt;
 • schampo bas.
 1. Värm basen i ett vattenbad till en temperatur på ca 30 grader.
 2. Gradvis introducera några droppar eteriska oljor, långsamt rörande vätskan.
 3. Tillsätt några teskedar med örttekoko.
 4. Rör om blandningen noggrant och låt svalna.
 5. Kallschampo med en tragt, placera i en förberedd behållare.

Applicera detta schampo på samma sätt som vanligt.

Skal Sjampo DIY

För tillverkning av hemlagad mjäll ska schampon kräva följande ingredienser:

 • en tesked medicinsk alkohol 72%;
 • äggula (långt hår är bättre än två);
 • lite (2-3 droppar) steg eterisk olja;
 • salviaolja, 5-10 droppar.
 1. Slå på äggulorna.
 2. Lös upp eteriska oljor i alkohol.
 3. Tillsätt oljekoholblandningen till äggulorna och blanda noggrant.

Detta schampo bör appliceras på fuktigt hår och massera noga i hårbotten och skölj sedan noggrant med vatten.

TOP 15 naturliga schampon som enkelt kan göra hemma

Idén om allt naturligt och organiskt är väldigt relevant i vår tid. Denna trend har påverkat olika områden av skönhet och vård för håret är inget undantag.

Idag försöker många människor hitta säkra alternativ för att ersätta färdiga produkter. Därför kommer vi i denna artikel att diskutera hur man gör ett schampo med egna händer hemma.

De flesta butiksrenare för hår innehåller natriumlaurylsulfat. Detta billiga och effektivt skummande ämne har utmärkta rengörings- och emulgeringsegenskaper.

Men det är inte så säkert för lockar, om du använder det för ofta. Vissa industriella schampon orsakar irritation i hårbotten och överdriven håravfall. I de flesta fall skyller vi hårt vatten eller dåliga miljöförhållanden.

Men allt blir klart så snart du börjar läsa etiketten på ditt vanliga schampo, vilket du regelbundet använder. Jag tror att många av er försökte byta till naturvård, vissa tyckte om den här metoden, andra återvände till konventionella medel.

Ingredienser för organisk schampo

Om du bestämmer dig för att skapa en naturlig rengöring, är det bäst att utforska fördelarna med varje komponent som används i receptet och lära sig om fördelarna.

Huvudkomponenterna i schampot kan vara:

 1. Äggula är en bra lotion rengöringsmedel. Den innehåller lecitin, vilket är en emulgeringsmedel. Kycklingfärg tar bort fett och smuts från krullarna. Den passar till och med smalt och smutsigt hår, återupplivar hårsäckarna och lägger täthet på locken.
 2. Kefir är det bästa tvättmedlet för torra lock och hårbotten. Det mjukar och fuktar strängarna, stärker rötterna, eliminerar mjäll och splittrade ändar. Men kan torka ut färgen på färgat hår.
 3. Mjöl. De bästa resultaten ges av råg eller ris (eller till och med en kombination av båda på en gång). Rågmjölet har ett neutralt pH, så det kan inte skada krullarna. Du kan också använda rågbröd. Andra arter är bäst att inte använda, eftersom de innehåller gluten, som håller fast vid strängarna.

Du kan använda olika typer av ler beroende på det specifika syftet:

 • Grön - den mest effektiva i vården av hår. Det här är en bra lösning för en tjock typ av krullar, liksom för att bli av med mjäll. Det rengör huden av fett och smuts, och eliminerar överdriven fettproduktion.
 • Blå - det mest populära alternativet i skötseln av huden och locken. Den är lämplig för dem som vill växa friska och långa strängar. Dessutom förhindrar det skallighet och eliminerar bräcklighet.
 • Svart är ett läkemedel som är lämpligt för torrt och tråkigt hår. Det återställer strängar och pH-nivån i hårbotten, närnar krullarna. Dessutom medför regelbunden användning av svart lera snabbare tillväxt och minskar tvärsnittet.
 • Rosa - naturlig behandling av tunt och svagt hår. Hon kan göra krullarna tjockare och starkare.
 • Röd - Lämplig för känslig hud i huvudet och oljiga trådar. Det lugnar huden, reducerar eventuella allergiska reaktioner efter målningsproceduren.
 • Vit - lägger till mer volym till svagt och gallrande hår. Dessutom återställer den tunna strukturen hos lockar, fuktar och närmar dem, stoppar förlusten.
 • Gul - har antiseptiska egenskaper. Det rensar perfekt hårbotten och minskar utseendet av mjäll.

För ytterligare komponenter lämpliga:

 1. Herbal decoctions. Örter har olika fördelar för hår. Beroende på dina behov kan du välja örter som hjälper till att lösa detta eller det här problemet med krullar.
  • För ljus: kamille och kalendula. Dessa örter ger en lättare effekt.
  • För mörk: nässla och rosmarin. De stimulerar hårsäckar och minskar håravfall, om de tillämpas permanent.
  • Broth eik bark botar mjäll och orsakar sund tillväxt av hår.
 2. Basoljor. Utmärkt näring och fuktar strängarna. Här är några exempel.
  • För torr: avokado, kokosnöt, kakao, shi.
  • För fett: hasselnöt, macadamia, argan, druvfrö.
  • För normal: olivolja, mandel, jojoba.
 3. Eteriska oljor. Stärka effekten av andra komponenter, behandla lockar och hårbotten.
  • För torr: jasmin, apelsin, sandelträ, neroli, enbär, pelargon, rosmarin.
  • För fett: eukalyptus, bergamot, tea tree, grapefrukt, citron, salvia.
  • För normal: lavendel, vanilj, beat, patchouli.
 4. Honung är en organisk antibakteriell och antifungal produkt. Han kommer att hjälpa till att bli av med problem med mjäll. Dessutom ger det mjukhet och jämnhet i håret, inte prilizyvaya.
 5. Aloe juice - ett lagerhus med användbara vitaminer och enzymer som ökar tillväxten av friskt hår. Det normaliserar pH-nivån i hårbotten, vilket kommer att ha en positiv effekt på tillväxten och bibehålla fukt.

Rekommendationer före användning

 1. Till att börja med måste du bestämma din hårtyp. Enligt honom väljer du den nödvändiga organiska produkten som passar dig.
 2. Prova hela tiden med att experimentera med olika recept tills du hittar den som ditt hår tycker mest om.
 3. Naturliga schampon kan inte skumma alls, men det betyder inte att de inte fungerar.
 4. Koka inte pengar för mycket. Eftersom hemlagad schampo inte innehåller konserveringsmedel. Det betyder att det inte kommer att lagras under lång tid.
 5. Börja använda schampo med en gång per vecka. Om resultatet passar dig, gå till två gånger. I det här skedet är det bättre att undvika att använda industriellt schampo, eftersom du måste ge din hårtid för att vänja sig på det naturliga.
 6. Var beredd på den så kallade "övergångsperioden". Att döma av de många recensionerna på Internet kan först tycka att dina strängar är för fet och smutsiga. Detta händer eftersom din hårbotten används för aggressiva tvättmedel, så det fortsätter att producera mycket smörjmedel. Till dess att det används till milda tvättmedel, kommer effekten av feta krökor att bevaras. Det kan ta en hel månad att anpassa sig till naturlig tvättning.

Ekologiska Shampoo Recept

Om du är intresserad, föreslår jag att du försöker följande alternativ för hemlagad schampo som inte är svår att förbereda dig själv.

Lera och oljor för torra krullar

Castor och olivoljor är användbara för skallighet. De har fuktgivande och stimulerande egenskaper som hjälper till att fuktar hårbotten och ge de nödvändiga näringsämnena till hårsäckarna.

Vi gör och använder!

Odla lera med en varm vätska för att få en tjock pasta. Lägg till andra ingredienser och rör om. Sammansättningen fördelas huvudsakligen på hårrötterna och masseras. Då sköljs krullarna är inte hett vatten.

Mitt svarta tehår

Denna komposition bör inte användas regelbundet, eftersom det kan torka håret avsevärt, men blandningen har en bra effekt på fet hud på huvudet.

 • lerpulver (2 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • starkt svart te (2 matskedar).

Vi gör och använder!

Torka lerapulveret med varm ren vätska tills en krämig massa erhålls. Blanda det med andra ingredienser. Vi masserar bara schampot i hårbotten och undviker hårets längd. Låt blandningen i 5 minuter, inte mer, eftersom det inte är en mask. Tvätta sedan strängarna ordentligt med vatten. I slutändan använder vi växtbaserade dekoktioner (nässla eller ekbark).

Sminkverktyg för mörka strängar

Denna organiska botemedel är lämplig för ägare av mörkt hår. Flickor med lätta lock bör undvika att använda kaffe, eftersom det kan ge en gulaktig nyans.

Vi gör och använder!

Kombinera kaffe med senapspulver. Samtidigt använder vi inte omedelbart kaffe i påsar, bara naturliga. Torka dem med ren vätska för att få en tjock pasta. Tillsätt eter och blanda väl. Sätt blandningen på rötterna och försiktigt massage. Tvätta hemlagad schampo med vatten. Låt strängarna torka naturligt.

Rening med volym effekt

Gelatinbaserat schampo recept är ett naturligt botemedel mot tunna och skadade lockar. Det hjälper till att lägga till mer volym till svagt hår, vilket skapar en tunn film på sin yta.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatinpulveret i varmt vatten. Låt blandningen stå ett tag (30 minuter) för att skapa önskad konsistens. Tillsätt senapspulver till gelatin. Rör om de övriga ingredienserna tills du får en jämn pasta. Gnid kompositionen i rötterna. Om så önskas, lämna den också på strängarna i 30 minuter. Skölj med ljummet vatten. Förfarandet upprepas två gånger om 7 dagar.

Rengöras med lera och mjöl

Den här versionen av shampoo är universell och passar absolut alla. Lera kommer att ta bort all smuts från hårbotten och håret, medan rågmjöl kommer att närma och fukta dem.

 • lerpulver (1 msk);
 • rågmjöl (1 msk);
 • EM-citron (2-3 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera rågmjöl och lera tillsammans. Torka blandningen med varmt vatten för att göra en mjuk pasta. Tillsätt några droppar eter för att skapa citrus arom på locken. Fördela lera i hårbotten och varsamt massera utan att gnugga. Lämna eventuellt i 10 minuter eller skölj omedelbart med varmt vatten.

Lera och ärtmjöl för torra lockar

Ärmjöl är en effektiv behandling för håravfall och är också en stimulator för snabbare tillväxt. Gör kretsar mer lydiga och skyddar dem mot yttre aggressiva faktorer.

 • lerpulver (1 msk);
 • ärtmjöl (1 tsk);
 • EM patchouli (3-4 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera komponenterna tillsammans och fyll dem med varmt vatten. Tillsätt så mycket vätska för att göra en tjock pasta. Sätt blandningen på rötterna. Lämna hemlagad schampo i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten. Sammanfattningsvis sköljer håret med örtavkok vid viljan.

Nässla och lera mot skallighet

Det här schampot receptet botar håravfall. Nässle har stimulerande egenskaper och hjälper till att återställa krullarna efter alltför hög skaldethet.

 • lerpulver (1 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • avkok av nässla (3 matskedar).

Vi gör och använder!

Utspädd lera Tillsätt olivolja och blanda väl. Applicera blandningen på rötterna utan att gnugga. Lämna shampoo på strängar i 10 minuter. Vi blir inte av med varmt vatten.

Aloe Vera Cleanser

Detta recept är bra för torra och skadade lockar. Aloe i kombination med yoghurt och honung hjälper hårbotten och håret att förbli fuktigt vilket gör dem skina och mjuka.

Vi gör och använder!

Blanda alla ingredienser. Applicera blandningen endast på rötterna, inget behov av längden. Eventuellt lämnar blandningen på trådarna i 20 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Shampoo recept med mjöl och kefir

Denna komposition är lämplig för blont hår. Kombinationen av kefir och honung har effekten av lättnad. Dessutom gör det håret mjukt och glänsande.

Vi gör och använder!

Ta färska kefir och späd dem med mjöl. Blanda inte för flytande. Tillsätt honung och blanda noggrant. Lägg blandningen i hårbotten och massage. Skölj med ljummet vatten. Vi sköljer strängar med örtavkok.

Hemlagad Honungshampoo

Denna struktur passar det upptorkade, rättvisa håret.

 • torkad kamille (4 ss);
 • honung (1 tsk);
 • varmt vatten (1 msk.)

Vi gör och använder!

Fyll kamille med varmt vatten. Ge brygga i en halvtimme. Skölj vätskan och blanda den med honung. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Skölj sedan ditt huvud med rent vatten. Upprepa proceduren två gånger om 7 dagar.

Medel på örter och mjöl

Det kommer att vara användbart att absolut alla. Stärker och läker strängar.

 • rågmjöl (3-4 msk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • calendula decoction (1 msk);
 • kamilleavkokning (1 msk.).

Vi gör och använder!

Förbered ört avkok i förväg. För att göra detta, kombinera både örter och häll kokande vatten. Väntar på 30 minuter. Låt det svalna och filtrera vätskan. Vi blandar med andra komponenter. Applicera blandningen på lock och massage. Vi blir inte av med varmt vatten.

Gelatin för fet hår

Kompositionen hjälper till att lugna talgkörtlarna och eliminera det ökade fettinnehållet.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatin i varmt vatten. Lägg till andra ingredienser och blanda väl. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Tvätta av med varmt vatten.

Universal med ägg och vodka

Ägget innehåller mycket protein, vilket gör den lämplig för alla typer av krullar. Men om du använder det för ofta kan det torka strängarna, så det är bäst att använda denna schampo en gång i veckan.

Vi gör och använder!

Blanda komponenterna ihop. Applicera blandningen på håret och massage noggrant. Tvätta av utan varmt vatten.

Havregryn för känslig hårbotten

I detta recept använder vi sodavatten i små doser. Vissa använder det som en viktig ingrediens. Gör inte det här! Det rekommenderas inte att använda natron som ett naturligt schampo, eftersom det har ett för högt pH som förstör håret.

 • havregrynflingor (2 matskedar);
 • majsstärkelse (1 msk);
 • bakpulver (0,5 tsk);
 • kamille avkok (3 msk).

Vi gör och använder!

Grind havregryn i en mixer eller använd havremjöl i stället. Blanda alla ingredienser tills du får en jämn pasta. Applicera blandningen på våta strängar med massagerande rörelser. Vi blir av med lite varmt vatten. Sköljda lockar med örttekoko.

Shampoo med citron och gurka

Citron underbart rensar fet hår. Väl avlägsnar överdriven greasiness och samtidigt gör krullarna glänsande. Gurkajuice fuktar hårbotten och lämnar strängar smidiga och fräscha.

Vi gör och använder!

Ta bort huden från citron och gurka. Lägg dem i en mixer och blanda tills en smidig pasta erhålls. Sätt den beredda blandningen på hårbotten och fördela håret på håret. Massera noga och skölj med icke-hett vatten.

Hur man använder självtillverkat verktyg

Här är några regler:

 1. Till att börja med, bara våt håret med vatten.
 2. Sätt på hemlagad schampo på rötterna.
 3. Vi gör ljus massage. Upprepa samma steg som vid användning av konventionellt schampo.
 4. Ekologiskt schampo kan lämnas i 5-10 minuter. Spola omedelbart rekommenderas inte. Naturliga ingredienser kommer att närma huden och absorbera överflödigt fett.
 5. Tvätta strängarna försiktigt under vatten. Vi ser till att alla rester av tvättmedel är helt borttagna (speciellt för mjöl och bröd).
 6. Vi använder decoctions av örter för att skölja lockar. Eller odla äppelcidervinäger (1 msk per 2 liter rent vatten).

Sammanfattningsvis skulle jag säga att trots att naturen och säkerheten hos de produkter som används i hemlagad schampo kan förberedelsen i sig ta en lång tid. En mer minus är en lång beroende. Tja, resten är bara plusser. Du bestämmer dig.

Hälsosam du shag! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

LiveInternetLiveInternet

-video

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips för alla tillfällen (103)
 • Lite tricks bra matlagning (84)
 • Hushållstips (121)
 • Personlig utveckling (83)
 • Minnesutveckling (48)
 • Livstips (13)
 • Time Management (11)
 • Kommunikationsförmåga (9)
 • Hastighetsläsning (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansartiklar (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalisk dans (25)
 • Vanliga frågor (78)
 • Vanliga frågor (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våra mindre bröder (656)
 • Hundar (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Min beast (5)
 • Från kattens liv -1 (154)
 • Från livet av katter-2 (35)
 • Intressant om katter (62)
 • Kattungar (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • För kattägare (37)
 • Dessa härliga djur (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Mus.Collection (32)
 • Vilka framsteg har nått (8)
 • Jag vill veta allt (114)
 • Kreativ skrivning (17)
 • Myter och fakta (36)
 • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
 • Passionate Mordasti (44)
 • Fantastiskt - nästa! (14)
 • Showbiz (40)
 • Allt om allting (39)
 • Livet är en glädje (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
 • Helgdagar, traditioner (97)
 • Pengar Magic (72)
 • Man och kvinna (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • För själen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helgedomar (5)
 • Faith alfabetet (104)
 • Hälsa (802)
 • Hjälp dig själv (363)
 • Självmassage enligt alla regler (82)
 • Sjukdomar (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Zoneterapi (40)
 • Ålderdom är inte en glädje? (26)
 • Visionskorrigering (9)
 • Traditionell medicin (9)
 • Orientalisk medicin (4)
 • Lev hälsosam (133)
 • Traditionell medicin (45)
 • Rengöring av kroppen (41)
 • Sista cigaretten (24)
 • Israel (144)
 • Städer (34)
 • Promised Land (10)
 • Användbar information (5)
 • Izravideo (19)
 • Foto rapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yogakomplex (123)
 • Yoga löser problem (43)
 • Övningar (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga för fingrar (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skönhet utan magi (1164)
 • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
 • Lyxigt hår (133)
 • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
 • Massageteknik (63)
 • Ungdomars hemligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Stigen till strålande hud (111)
 • Kosmetisk väska (55)
 • Obefläckad smink (105)
 • Problem (42)
 • Konsten att vara vacker (33)
 • Stil (135)
 • Vård (281)
 • Recept (769)
 • Baking (93)
 • Garnering (18)
 • Den första maträtten (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Degprodukter (84)
 • Att äta arkiverad (51)
 • Kött (113)
 • Bråttom (31)
 • Dryck (75)
 • Grönsaker och frukter (115)
 • Recept (25)
 • Fisk, skaldjur (34)
 • Sallader (60)
 • Såser (8)
 • Villkor (16)
 • Användbara platser (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktörer (3)
 • Strömförsörjning (7)
 • Användbara länkar (7)
 • Program (11)
 • I livet skrattar. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto roligt (3)
 • Leksaker (25)
 • Åh, de barnen. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bara bra! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Stickning (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparationer (3)
 • Gör det själv (83)
 • Vi skapar tröst (37)
 • Syning (70)
 • Poems and Prose (245)
 • Lyrics (151)
 • Ordspråk (67)
 • Aforismer, citat (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt Body (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobics (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Gym (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Sträckning (40)
 • Övningar (233)
 • Photo World (63)
 • Konstnärer (5)
 • Naturen (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer och deras verk (31)
 • Blommor (8)
 • Photoshop (5)
 • Utmana extra vikt (552)
 • Fångad i dieter (63)
 • Power Laws (118)
 • Ät att leva. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Förlora vikt intelligent (128)
 • Vägen till det idealiska (103)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

Shampoo gör det själv

Numera finns det så många schampon. Du kan välja en produkt med någon effekt, lukt och komposition.

Emellertid innebär varumärket och den vackra annonseringen inte alltid kvaliteten och effektiviteten hos sådana produkter, förutom har vi redan talat om de skadliga komponenterna i sammansättningen av schampon.

Ett bra alternativ till kemiska vätskor från vackra flaskor kan vara schampon gjorda hemma med egna händer. Självklart måste du spendera lite tid på detta, men vilken effekt gör den av dem!

Följande är receptet själv och dess beskrivning från författaren Vika Karpova

Shampoo allergi
Jag försökte många olika schampon. Användningen av varje flaska, oavsett om det är billigt schampo från närmaste stormarknad eller dyrt schampo med en super naturlig komposition, som hämtats från utlandet, följdes av kliande hud och rodnad runt den håriga delen.

Lite för att förbättra situationen för barns användning istället för schampo skum för bad, men håret efter att ha använt det blev mycket besvärliga, och salvor och masker för hår svar min kropp var densamma som i schampo.

Jag bestämde mig för att försöka göra schampo. Hittade ett lämpligt recept på Internet. Det finns många av dem, men jag valde ett recept med bra recensioner. Jag ville inte riktigt riskera mitt redan utmattade hårhår :)

Första upplevelsen
Jag valde ett recept på en massa örter. 2 msk. Kamille hällde ett glas kokande vatten, insisterade 20 minuter. Medan avkoket insisterade gnidade jag en bar av babysäp på ett fint rivjärn. Tvålspån Jag hällde färdig avkok, tillsatte 3 msk. torr senap och blandad brunn för att lösa tvålen.

För att vara ärlig var jag väldigt rädd att mitt hår inte skulle skämma väl efter en sådan schampo. Men nej! De kammade vackert och blev överraskande mycket glänsande och voluminösa. Huvudet kliar inte som efter vanliga schampon.

Först trodde jag att förslagets kraft hade fungerat, men jag hade använt detta schampo en månad nu, men den vanliga klåden var inte där. Redan efter ett tag märkte jag att jag började tvätta mitt hår mindre ofta. Håret blev ljusare, det blev mindre förorenat än tidigare. Om jag var tvungen att tvätta mitt hår med en vanlig schampo varje dag eller högst varannan dag, började jag med ett hemlagat schampo smidigt, utan att märka det, tvätta mitt hår 1-2 gånger i veckan.
http://alimero.ru/blog/volos/shampun-svoimi-rukami.29184.html

Naturligt schampo: recept från naturlig tvål

Hemlagad schampo som passar alla typer av hår. Dess grund är naturlig tvål.

Vi tar 50 gram av sådan tvål, tre på en rivare och lös dem upp i 200 ml varmt vatten i ett vattenbad.

Vanligtvis i en naturlig tvål innehåller eteriska oljor, glycerin och ricinolja. Se till att dessa ämnen är närvarande i det stycke du har valt. Om du inte har någon naturlig svetsad hemma borde du köpa en barntvål vars komposition är mycket hälsosammare än en vanlig kosmetisk. Naturligtvis är detta inte detsamma, men mycket bättre än billig schampo från affären.

Vi släpper 20 droppar av din favoritolja i den färdiga blandningen och häll i en sked kosmetisk olja. Bäst om du lägger till tea tree olja eller kamilleolja. Istället för varmt vatten kan du använda ett avkok av örter.

Detta universella schampo kan bara användas i en vecka. Håll det i kylskåpet. Och de kan tvätta sina huvuden så mycket du vill.

Detta är det enda naturliga schampo som tvättar oljemasken enkelt och enkelt.

Naturligt Shampoo: Gelatinrecept
Om du åtminstone ett par gånger använder detta schampo kommer du att märka effekten omedelbart. Håret blir mer frodigt och tjockt. Ta en matsked gelatin och lös den upp i 1/3 av ett glas varmt vatten. Låt stå i 30 minuter. Gelatin under denna tid bör svälla.
Den erhållna lösningen upphettas i ett vattenbad i fem minuter. Låt i 10 minuter svalna.

Naturligt hemlagat äggschampo
Bara ett bra alternativ för hår som är benäget för torrhet och brittleness. Ägg innehåller en ganska stor mängd protein. Det här ämnet förstärker håret väl.

Detta schampo är väldigt lätt att göra. Ta två äggulor och tillsätt 1 matsked vatten, slå dem bra i en mixer. Skummet ska vara ganska tjockt. Det är för henne att vi tvättar vårt hår i 5 minuter. Därefter tvätta håret rikligt med varmt vatten. Efter applicering av äggschampot ska du skölja håret med citronsyrat vatten. Ett sådant trick kommer att ge dem jämnhet.

PERSONLIG UPPLEVELSE: tvättar håret perfekt. Det finns en stor skillnad i användningen av butiks- och hushåll. Hem effekt på håret är mycket bättre :).

Naturligt schampo hemma från senap och lera
Tvätta håret med senap kan spara dig från så irriterande många problem som ökat fettinnehåll.
Denna naturliga botemedel hjälper dig inte bara att stärka ditt hår, men också påskynda deras tillväxt. Vi tar en matsked torr senap och en matsked blå lera.
Blanda, tillsätt lite vatten. Du bör ha en blandning som ser ut som gräddfil i konsistens.

Applicera denna blandning på håret i 20 minuter. Vi tvättar bort. Detta schampo kan inte användas på torrt hår. Men för fet och normal passar den bara bra.

Hur man gör ett bra schampo gör det själv

Innehållet i artikeln

 • Hur man gör ett bra schampo gör det själv
 • Hur man gör shampoo gör det själv
 • Hur man gör ett hälsosamt schampo

Ekologiska schampon är bra för håret, de är mycket bättre, men samtidigt dyrare. Under lång tid lagras sådana föreningar inte, eftersom de är helt frånvarande konserveringsmedel. Huvudtyperna av dessa schampon är två: torra och flytande.

Torka organiska schampon

Handgjorda torra schampon är mycket praktiska i extraordinära situationer när det inte finns några normala hygieniska förhållanden. Detta kan vara en lång resa med inte bo i bekväma förhållanden eller en vandring. I sådana fall är torra schamponar oersättliga, eftersom de inte behöver sköljas med vatten, är det tillräckligt att kamma ut det med en kam med täta tänder. Ett bra alternativ för torr havremjöl-mandelschampo. Havregryn och torkade mandlar kan slipas i mjöl på egen hand, men du kan köpa havremjöl i butiken och mandelmjöl på apoteket. Ta på samma del av varje och mixa.

Bra shampoo violett, allt som behövs för det - noggrant hackad violett rot. Lera schampo är också ganska bra, och görs enkelt. I ugnen torkas torkad potatisstärkelse, därefter tillsätts den till vit lera i ett förhållande 1: 1. Sådana schampon används extremt enkelt, kompositionen gnids i hårbotten, hårrötterna. Därefter kamar han noggrant kam. Sådana schampon absorberar talg, håret rengörs från olika föroreningar. Och de lagras i ganska lång tid.

Flytande schampo gör det själv

För att förbereda ekologiskt schampo hemma måste du köpa en bas för det i ett apotek. Rengörande ytaktiva ämnen ingår redan, och det finns inga skadliga parabener och natriumsulfater. Blandningsalgoritmen är inte komplicerad: basen placeras i ett vattenbad och värmer upp till ca 30 grader.

Valda eteriska oljor tillsättes droppvis till basen med långsam omröring. Därefter tillsätts örtdekok med teskedar, deras sammansättning beror på syftet med schampot. Allt blandas noggrant och kyls, efter att blandningen kan hällas i en behållare som är lämplig för förvaring och användning. Sådan organisk schampo appliceras, liksom vanligt, köpt i butik.

Du kan göra mjällschampo, det kommer att kräva två äggulor, om håret är kort - bara en räcker. Medicinsk alkohol 72% 5 ml, ett par droppar essentiell rosolja, från 5 till 10 droppar salviaolja. Lös upp eteriska oljor i alkohol, slå äggulor och blanda med en blandning av alkohol och eteriska oljor. Sprid shampooet på vått hår, smutsa huvudet försiktigt, skölj noggrant med vatten.

Naturliga schampon gör det själv

Kosmetika för hårhygien annonseras dagligen av välkända kosmetiska företag. Löfte om mirakulöst bortskaffande av mjäll och skört hår förblir bara löften. I reklamklämmor om schampon används egenskaperna hos Photoshop, den grafiska "omvandlingen" av håret efter inköpta schampon.

Efter långvarig användning av industriella schampon förlorar håret sin glans, hårbotten blir torr och mjäll förekommer.

OBS: Alla tillverkare av industriell kosmetika lägger till konserveringsmedel och sulfater i schamponet, vilket garanterar långvarigt förvaring av produkter på affärshyllor.

Under 18 och 1900-talet använde damerna örtinfusioner för att tvätta lockar. Rengöringsmedel hade inte skumliknande egenskaper, det hygieniska förfarandet orsakade mycket problem på grund av processens komplexitet.

I vår tid för beredning av schampo hemma med hjälp av en tvålbas. Du kan köpa den på apotek, specialiserade marknader. I undantagsfall, som en grund för hemlagad hårkosmetik, kan du ta barnschampo utan tillsatser.

Användbara kvaliteter av naturliga hemlagade schampon

 1. Naturliga sulfatfria schampon innehåller inte konserveringsmedel, kemiska tillsatser.
 2. Användning av färsk mat, oljor, extrakt.
 3. Efter att ha tillämpat hemmagjorda hårkosmetika blir curls frisk och silkeslen.
 4. Permanent skydd mot negativa miljöfaktorer.
 5. Naturliga växtingredienser verkar på hår som antioxidanter.
 6. Förbättra hårets struktur, lökapparat, accelerera hårväxten.
 7. Att skapa schampon kräver att det själv kräver minimal ekonomiskt avfall.

Behöver håret vitamintillskott?

Vitamin tillskott kan läggas till ditt eget hemlagade schampo. Varför behövs de?

 • Retinolacetat

Vitamingrupp "A" i flytande form kan köpas hos någon apotekskiosk. Det läggs till i schamponet för att förbättra de hårda rotsystemets trofiska funktioner, förbättra blodcirkulationen, näring, hårväxt.

 • Askorbinsyra

Gynnsamt påverkar hårstrukturen. Stärker folliklar, förhindrar håravfall.

 • Vitaminer av grupp "B"

Tiamin, riboflavin, pyridoxin - de viktigaste komponenterna i sammansättningen av naturligt schampo. Med deras hjälp uppdateras cellerna i hårbotten regelbundet, regenerering av lampans byggceller uppträder. Under påverkan av vitaminer i grupp "B" har håret en hälsosam glans.

Det normaliserar hormonbalansen. Vitamin "E" reglerar förnyelseprocessen på cellnivå, vilket bidrar till att sakta ner åldrandet.

I apotekets form kan vitaminkomplexet tillsättas oberoende av något naturligt hemlagat schampo.

Inköpta schampon: Vad är fångsten?

I anteckningen av inköpta kosmetika för hårhygien indikeras det kvantitativa förhållandet av ingredienserna som ingår i kompositionen. Efter att ha utfört en kemisk analys av flera typer av industriella schampon visade sig: Sammansättningen är inte sant. Herbal ingredienser, vitamintillskott är i den sista raden av schampokompositionen.

Huvudfunktionen hos köpta tvättmedel är borttagning av smuts. Kompositionen innehåller skadliga kemiska föreningar. Ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen) avlägsnar rester av fett som produceras av körtlar, ger schampo med riklig skumning.

Negativa kvaliteter av inköpta produkter:

 • Frekventa allergiska reaktioner mot de närvarande kemiska komponenterna.
 • Industriella schampon påverkar talgkörtlarna, som med långvarig användning orsakar torr hud, mjäll och tunna hår.
 • Silikon som en del av köpta tvättmedel täcker hår med en fet film. På grund av detta stör de naturliga näringsfunktionerna, krullarna har en oljig glans, strängarna ser orubbliga ut.

Shampoo klassificering

Innan du förbereder schamponet är det nödvändigt att bestämma vilken typ av hår för vilken produkten kommer att tillverkas. Missbildningen av diskmedel med typen av hårbotten kommer inte att ge maximal effekt, tvärtom kommer det att förvärra hårets hälsa.

Ett bra hemlagad schampo innehåller växtbaserade extrakt, vitamintillskott i form av naturliga juice, naturliga ingredienser som inte innehåller kemiska föreningar.

Förbered ett hemlagat naturligt schampo är enkelt. För detta ändamål tas tvålkomponenten ut som en bas, ingredienser från tredje part läggs till: livsmedelsprodukter, vitaminkomplex, aromatiserad olja.

Tvålbas för schampo ska förvaras i en separat behållare från den färdiga produkten. Om nödvändigt hälls en viss mängd bas i en separat maträtt, tillsätt tillhörande ingredienser. Håll redo shampoo under lång tid rekommenderas inte.

Hårda schampon för hår gör det själv

Under det 21: a århundradet gjorde kosmetologer ett genombrott i skapandet av universella hygienprodukter för att tvätta hår. I sammansättningen av fasta schampon finns det inga flytande, konserveringsmedel, kemiska tillsatser.

För att förbereda ett fast schampo behöver du:

 • Glycerolja
 • Tvålbas
 • Herbal Extracts
 • Smaksatta oljor

Matlagningsteknik

Först framställs växtdekoket:

 1. Herb (apotek version) - 30 g
 2. Vatten - 100 ml

Placera urtete i en emaljskål, häll hett vätska. Skapa en termisk "kudde". Avkoket är klart på 60 minuter.

Herbal samling placerad i en behållare, häll kokande vatten. Häll vatten i pannan, sätt på elden. När vattnet kokar, lägg en behållare med gräs ovanpå pannan. Klar buljong avlägsnas från vattenbadet om tjugo minuter. Basen för schampo smältes med förfarandet som beskrivits ovan. Blanda det färdiga avkoket med örter med en uppvärmd tvålbas. Tillsätt glycerolja i rätt mängd. Sammanfattningsvis: att ge shampoo en aromatisk doft - eteriska oljor. Häll den resulterande massan i en separat behållare. Efter 30 minuter sätts shampooet i ett kallt utrymme tills det är helt härdat.

Positiva egenskaper hos fasta schampon

 1. Innehåller bara naturliga ingredienser.
 2. Fuktar hårbotten.
 3. Stärker metaboliska processer på cellulär nivå.
 4. Ekonomiskt.
 5. Hög koncentration av näringsämnen.
 6. Bärbara medel för hårhygien (det är bekvämt vid långa resor).
 7. Den har antistatisk effekt.
 8. Lätt att använda: Fuktar huvudet med vatten, applicerar schampo.

Hur man gör en tvålbas hemma

 1. Olivolja - 0,4 liter
 2. Kokosolja - 0,4 L
 3. Veteolja - 0,1 l
 4. Castor - 0,1 L
 5. Renat vatten - 0,37 l
 6. Alkali - 0,15 L
 7. Orange olja - 10 droppar

Varning: var noga med att följa proceduren!

 • Häll rent vatten i disken, häll alkali. Följ den fullständiga upplösningen av den alkaliska produkten.
 • Kyl lösningen.
 • Smält alla oljekomponenter i en separat emaljerad behållare. Kall till alkalisk temperatur (högst 37 ° C).
 • Rör om alla tillgängliga produkter tillsammans till en tjock konsistens.
 • Häll den resulterande massan i de förberedda silikonbehållarna.
 • Toppformar täcker med cellofan, skapa ett termiskt "bad". Lämna shampoo tills det stelnar vid rumstemperatur.
 • Om 24 timmar är fast schampo redo att användas.

Hemlagad torr schampo

För beredning av torra schampon användes ris, havregryn eller majsmjöl. Som ytterligare ingredienser används adsorberande ämnen, aromatiska oljor.

Torra schampon har många fördelar:

 • Ta försiktigt bort korneas grovda celler.
 • Effektivt använd i händelse av brist på vatten;
 • Högkvalitativ användning för korta hårklippningar.

Rekommenderas inte för torrt hår.

Hur man använder

Torrmassa gnuggar i hårbotten. Applicera resten av torrschampot på krökorna. Efter att fet fett absorberas i mjölkens konsistens i produkten, kamma håret med en träkam. Skaka av det återstående schamponet med en torr handduk.

Matlagningsteknik

 • "Quick"

Ingredienser blandas. Applicera på huden. Efter fem minuter, applicera en kam för att ta bort eventuellt kvarvarande pulver.

 1. Kornmjöl - 50 g
 2. Kanelpulver - 60 g
 3. Orange olja - 3 droppar
 4. Mandarinolja - 3 droppar

Split krullar i flera separata strängar. Använd en borste för att färglägga hår, applicera en massa i hårets rotszon, efter separationerna. Hela längden på krullkompositionen appliceras ej. Tio minuter senare, använd dina fingrar för att göra några cirkulära massagebevegelser. Ta bort resterande pulver med en kam.

Schampo recept

 • "Mustard"
 1. Senap - 30 g
 2. Vatten - 2 l

Torka senapspulver i varmvätska. Skölj krullar med en lösning för att eliminera överskott av talgkörtlar.

Utformad som ett näringsämne för att förbättra strukturen hos hår, näring, glanskrullar.

 1. Eventuellt tvättmedel för hår - 30 ml
 2. Kycklingötter - 2 stycken
 3. Gelatinpulver - 30 g

Ingredienser placeras i en glasbehållare, vispa med en vispa tills den är jämn. Applicera schampo på strängarna med massagerörelser. Tvätta av under rinnande vatten efter tjugo minuter.

 • "Mjäll"
 1. Samling av skum - 30 g
 2. Vatten - 0,5 l

Förbered infusion av skumgummi: Häll upp samlingen i en behållare med varmt vatten. Tansy låt det brygga i ett par timmar under värmen "kudden. Skölj oljiga hårsträngar med schampo varannan dag i 30 dagar.

 • "Whey shampoo"
 1. Serum - 0,1 L
 2. Sur mjölk - 0,1 liter
 3. Kefir - 0,1 L
 4. Bordsvinäger 9% - 30 ml

För att skydda håret mot negativa faktorer (väderförhållanden, exponering för höga temperaturer), applicera en jäst mjölkprodukt från listan för att krulla och gnugga in i strängens rotszon. Täck huvudet med cellofan, ha på sig en stickad hatt. Skölj krullarna med ättikvatten i fyrtio minuter.

Det andra alternativet: späd ut eventuell jäst mjölk med kokande vatten i ett förhållande 1: 1. Det resulterande massglasset hår. Exponeringstid: 10 minuter.

 • "Brödschampo"
 1. Brunt bröd - 150 g
 2. Vatten - 50 ml

Krossa bröd i en keramisk maträtt. Tillsätt kokande vatten, blanda. Stamma den resulterande massan genom ostklaven. Kompositionen appliceras på locken och hårbotten. Procedurstiden är femton minuter. Kombinera ditt hår med en träkam med glesa höga tänder efter en viss tid. Tvätta vattnet med varmt vatten. Skölj krullarna med en svag ättiklösning.

För oljigt hår

 • "Medicinsk schampo från granatäppleskal"
 1. Färsk granatäppleskal - 1 stycke
 2. Vatten - 1l

Förbered granatäppledekok: sätt finhackad skal av frukten i en emaljskål, häll vätska. Efter kokning, lämna blandningen på spisen i ytterligare femton minuter. Täckbehållare med avkok med en handduk i 1 timme. Stam.

Helande avkok för oljigt hår bereds för varje mottagning. Shampoo ditt hår 2 gånger i veckan. Kurs: 16 procedurer.

 • "Recept från Kina"
 1. Ärtor (eller ärtmjöl) - 60 g
 2. Vatten - 100 ml

För att förbereda schamponet behöver du jordnötter eller mjöl från samma produkt. Häll mjöl i en termos, häll varm vätska. Låt svälla i 8 timmar. Gnid lås och hårbotten med den resulterande massan. Efter fyrtio minuter, tvätta trådarna som vanligt.

 • "Kamferhampo"
 1. Kamferolja - 10 ml
 2. Kycklingblomma - 1 stycke
 3. Vatten - 60 ml

Separera kycklingblomman försiktigt från albumen, placera den i kamferolja. Blanda allt. Tillsätt vatten till den resulterande balsam. Shampoo skum på huvudet. Exponeringstid: 10 minuter.

För torrt hår

 • "Äggula schampo på moonshine"
 1. Moonshine - 30 ml
 2. Kycklingolja - 2 stycken
 3. Vatten - 60 ml
 4. Flytande ammoniak - 10 ml

Innan du förbereder schamponet, späd moonshinen med vatten i ett förhållande 1: 1. Tillsätt till alkoholhaltiga lösningar. Rör om. Tillsätt ammoniak till blandningen. Späd massan med kokt vatten.

Det andra alternativet: Blanda äggulorna med vodka (1/4 kopp). Torka schampo med en liten mängd vätska. Skummande schampo på trådarna i fem minuter.

 • "Herbal Apple Cider Vinegar Shampoo"

Gelatinpulver - 30 mg

Gelatinpulver placerad i en glasbehållare, häll kallt vatten. Blanda noggrant med en visp tills det är smidigt. Lämna i trettio minuter. I den resulterande kompositionen tillsätt de återstående ingredienserna. Rör om. Shampoo skum krullar. För att uppnå maximal effekt, följ exponeringstiden - 15 minuter.Nästa Artikel
Gynnsamma dagar för hårklippningar - 2018