Från brunett till blondin: lysande mörkt hår med folk och shoppingmedel


Många kvinnor med naturlig mörk hårfärg drömmer om en radikal förändring i sin bild. Lättnadsproceduren är förknippad med en negativ inverkan på hårstrukturen. Därför är det nödvändigt med stor försiktighet när man väljer medel för genomförandet av planen.

Det är självklart att använda professionella verktyg. Lättnadsproceduren med naturliga masker är så enkelt och säkert att du enkelt kan spendera hemma. Vår artikel innehåller flera sätt att säkert städa huset.

Egenskaper av blekning av naturliga och färgade svarta krullar

Lättnadsprocessen och blekande mörkt hår är ett komplext förfarande. För att uppnå önskat resultat måste prova ganska. Under blekning av mörk färg är det värt att uppmärksamma vad som är hårets struktur. Ju tjockare de är desto mindre sannolikt är det att få önskad effekt.

Resultatet som uppnåtts efter den initiala blekningen eller ljussättningen av tidigare färgat svart hår är inte alltid möjligt att behaga. Tonen är den mörkaste eller kan ge en röd nyans. Men för att uppnå önskad ljusfärg är det ganska riktigt.

Vad behöver du veta innan förfarandet?

Trots det faktum att idag finns det alltid möjlighet att vända från en brunett till en blondin, bör du själv bestämma om vita hårstrålar är lämpliga eller inte. Det är detta faktum som bör först övervägas innan proceduren startas.

Processen med förtydligande genom användning av aggressiva kemikalier är inte lika säker som det verkar vid första till oerfaren kvinnor. Därför är det värt att förbereda sig för att processen kommer att äga rum i flera steg. Tidsintervallet mellan perioder av förtydligande bör vara minst sju dagar.

Hur och vad kan tända ditt hår hemma utan skada?

Folkliga sätt att lätta krullarna finns alltid till hands och kan ge önskat resultat vid vilken som helst lämplig tidpunkt. Men det är värt att komma ihåg att dessa metoder inte kan göra dig till en platina blondin. De kan tända håret högst två eller tre nyanser. Slutresultatet beror på hur ofta färgprocessen upprepades. För att göra omvandlingen märkbar bör du göra tre till fem procedurer.

citron

Det mest konkreta resultatet kan uppnås genom att förbereda en lösning bestående av citronsaft och vatten i ett förhållande av 1: 3, kamilleavkokning och två skedar vegetabilisk olja. Denna mask ska hållas i två timmar. Det skadar inte bara håret, men lättar också dem. För att berika färgen med citronsaft kan du lätta individuella strängar.

kefir

Men citronen kan torka ut tunt hår för mycket, så det är bättre att bleka dem med kefir. För att göra detta kan du använda följande recept:

 1. Ta två skedar av brandy och kefir, 1 äggula, juice av en citron och en halv matsked shampoo.
 2. Slå på alla ingredienser och applicera den resulterande massan på rena, torra trådar och täcka håret med en handduk i en halvtimme.

Kefir accelererar hårväxten, förbättrar sin struktur, bidrar till normaliseringen av fettinnehållet.

Honung är ett bra naturligt ljusmedel. Det närmar sig håret, mätta dem med användbara element. Honung innehåller ett enzym som producerar små mängder väteperoxid. Efter två eller tre procedurer kommer resultatet att bli mer märkbart. Det finns ett stort antal recept masker från honung. Du kan helt enkelt späda det med vatten och applicera på håret. I detta recept:

 1. 4 delar honung och 1 del vatten tas.
 2. Då måste du vänta 40 minuter och tvätta masken från håret.

De flesta kvinnor är bara bekanta med naturlig henna, som har en omtänksam effekt på locken. Men detta ämne är absolut inte lämpligt för förtydligande. Det kommer att kräva speciell vit henna. Det kan köpas på många apotek.

Om vit henna är förberedd felaktigt kan det här verktyget orsaka betydande skador på håret. Enligt experter kan felaktig användning leda till brännskador och håravfall.

Henna blekningsproceduren innefattar följande steg:

 1. Blanda henna med vatten i den andel som anges på förpackningen. Henna ska blandas med varmt vatten.
 2. Att lägga henna på håret. Den beredda blandningen appliceras på hela ytan av håret.
 3. Flushing henna. Det tar 20 till 30 minuter för att få önskat resultat. Efter tvättning är det nödvändigt att applicera en balsam till håret.

Vid efterlevnad av alla säkerhetsåtgärder och efterlevnad av formuleringen är det möjligt att erhålla ett resultat i form av en nyans utan yellowness. En annan fördel med detta verktyg är likformigheten av hårfärgning. Således visar det sig en vacker naturlig färg.

Denna video presenterar flera kefir masker för lätta.

Hur missfärger man lock med industriella verktyg?

Bästa färger: vilken ska du välja?

 • Dye Wellaton Blondia från Vella kan lätta strängarna med fyra eller fem toner. Läkemedlet innehåller provitamin B5, vilket ger extra omsorg för lock och förhindrar deras bräcklighet.
 • Användningen av L'Oreal Excellence Creme-färgämne garanterar en trippel hårvård under färgning. Pro-keratin, kollagen och ceramider har en fördelaktig effekt på håret, skyddar och återställer dem. Färgen har en bestående effekt, överkomlig kostnad, användarvänlighet och ingen obehaglig lukt.
 • Intensiv färgfärg Garnier Color Naturals superclond har en uttalad närande effekt. Den består av naturliga oljor av oliv, shea och avokado. Färgen är lämplig för att lätta svart hår och kan tända dem med 6 toner. Efter färgningsproceduren bevaras den naturliga glansen, håret är felfilt och silkeslen.

schampon

 • Skaparna av lysande shampoo L'oreal Professional Gloss Color garanterar uppnåendet av jämn hårfärgning. En egenskap hos produkten är en rik palett av nyanser, ett högt innehåll av vitaminer.
 • Det estelleföretag som är känt bland frisörerna presenterar en serie Estel Solo Ton-schampon. Det kännetecknas av närvaron av 18 nyanser, användarvänlighet. Resultatet kommer att glädja konsumenten. Men att köpa den här produkten är inte så lätt.
 • IRIDA M classic från Irida är ett schampo från en tidstestad tillverkare. Det stärker håret och har också en helande effekt.

pulver

Pulver Matrix Light Master har en kraftfull direkt effekt. På grund av innehållet av panthenol, skänker det håret under appliceringen. Han kan missfärda 8 nyanser och löften lyser utan yellowness. Den utspädes i ett förhållande av 1: 1. I detta fall värms håret med en handduk. Blandningen bör hållas i upp till femtio minuter.

Pulver för effektiv avklaring till 7 toner utan yellowness och andra oönskade nyanser Estel Princess Essex innehåller speciella komponenter som förhindrar fuktförlust. Kompositionen är lätt att använda, har ingen obehaglig lukt och irriterar inte hårbotten. Pulvret blandas med oxidationsmedlet i ett förhållande 1: 2.

Londa Blonding Powder är ett professionellt ljusverktyg. Applicera den vid blandning med oxiden i förhållandet 1: 2 eller 1: 1,5. Verktyget avfärdar förtydligandet till 7 nivåer.

Din uppmärksamhet är inbjuden till videon hur man korrekt ljusar mörkt hår

Foto före och efter

Kolla in bilden av mörkt hår före och efter ljusproceduren.

Hur bryr man sig om håret efter proceduren?

När du bryr dig om blekt svart hår behöver du produkter som inte innehåller sulfater. Du bör välja schampon som bidrar till bevarande av färg. Du bör regelbundet använda masker för hår, serum och grädde mot splittrade ändar.

Baserat på ovanstående kan vi dra slutsatsen att vi inte borde vara rädda för radikala förändringar i samband med lätta hår. Det finns trots allt många mjuka sätt att uppnå resultat. Men innan genomförandet av förfarandet är att samråda med en specialist.

Lightening och blekande hår

Ljus- och blekhår är erosionen av konstgjort eller naturligt pigment. Som ett resultat av lättnad kan du ändra hårfärgen i flera steg, och när blekning - missfärga håret helt.

För en svag eller medelhög grad av förtydligande kan du använda blonda gruppfärger, och för en hög grad av förtydligande bör du använda en blond produkt som gör att du kan lätta håret för 6-7 toner. Man bör komma ihåg att färgen kan lätta bara den naturliga hårfärgen, eftersom den här färgen inte kan missfärga det konstgjorda pigmentet. Det tidigare målade håret klargörs endast med speciella blockeringsmedel. Moderna hårglättande färgämnen ger en bra ljusande effekt, men till skillnad från blondoran är de mindre aggressiva eftersom de innehåller en annan typ av alkali och substans som samtidigt utför hårvård.

Under hårljuset med färg, sker två processer samtidigt - ljus och nyanserad färg. Med stark hårbearbetning är det nödvändigt att producera en efterföljande toning av håret, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på hårets tillstånd - håret blir mjukare, skinnigare och får en vacker nyans.

När lätta håret oxideras det naturliga pigmentet med syre som frigörs från väteperoxid. Pigmentet förlorar sin färg och förvärvar förmågan att lösa upp i vatten, tvättas delvis ut ur håret och lämnar tomrum i det, så det blekta håret blir lättare. Oxygen förstör också keratinhårkedjor.

Lightening hår beror på:

 • hårets färgningstid
 • mängden färg applicerad på håret;
 • Temperaturen vid vilken processen att lätta håret.

En viss grad av hårlättnad - från ljus till full missfärgning - kränker hårets struktur. För att bevara hårstrukturen så mycket som möjligt och uppnå bra resultat efter lätta, är det nödvändigt att bedöma hårets tillstånd (tjocklek, porositet, föregående hårljus) så exakt som möjligt för att välja rätt ljussmedel och exponeringstid.

Styrknivån för väteperoxid bestäms beroende på önskad nivå av hårlättnad. Med mycket poröst hår bör nivån av väteperoxidstyrka vara minimal, med hård och glasig hår kan halten av väteperoxid ökas till 12%.

Doseringstidens exponeringstid beror på:

 • den nödvändiga graden av lättare hår
 • intensiteten hos det naturliga pigmentet;
 • hårkonstruktioner;
 • omgivande temperaturer.

Om endast den regrowna delen av håret tänds appliceras blekningskompositionen mycket exakt för att inte skada det tidigare färgade håret.

Om håret är svagt lättat kan du använda klymazon, men extra värme måste appliceras mycket noga! Extra värme mjukar inte bara håret (vilket gör det mer bräckligt), men kan skada skärebenet och cortexen, eftersom reaktionen blir mycket intensiv vid hög temperatur.

Om hårblegningsprocessen kommer att äga rum utomhus bör blekfärgen beredas inte för tjock. Annars hårdnar den blekande massan i luften snabbt och processen med att lätta håret stannar.

Om folien ska användas i blekande hår, måste blekfärgen beredas något tjockare, annars kommer blekfärgen att strömma från under folien.

Efter perming är det lämpligt att bleka håret först efter en vecka, när håret är helt återställt och konsoliderat i sin nya struktur, annars kan håret inte tåla en så stor belastning och kollapsa.

Efter blekning tvättas håret noggrant med inte mycket varmt vatten, så håret tvättas med schampo och sköljs med balsam. Avfärgning av hår stannar vid neutraliseringen.

Konsten att bleka håret är att få önskad färgeffekt utan att störa hårstrukturen. Stark exponering för den alkaliska miljön (väteperoxid) på håret kan leda till att det skyddande håret flingar, öppnar sig, blir bränt, och även när det utsätts för en sur miljö som bidrar till stängning av skalor, kan inte stängas ändå. Hår blir svårt att korsa, snabbt splittras, eftersom de saknar ett skyddande skikt, och kräver användning av balm som börjar utföra skyddsfunktionen hos skalor, fyller utrymmet mellan de öppna livlösa skalorna. Balmer skyddar håret från miljöens skadliga effekter och ger näring åt dem.

Dessutom leder den felaktiga tekniken för blekning av håret till att i fall av otillräckligt fettfett i hårbotten kan starka alkaliska föreningar penetrera hårrötterna, försvaga hårrötterna, vilket leder till att håret börjar falla ut.

Hårpigmentlättnadsnivåer

Behandlingsprocessen fortsätter i steg, så när som helst kan du kolla på vilket stadium som är lättare.

Färgen på pigmentet ändras i följande ordning: röd - "röd-orange -" orange - "gul-orange -" gul - "ljusgul".

Fig.1. Hår före lätta

Frisörens tips

Efter att ha framställt hårljusfärgen är det nödvändigt att omedelbart applicera färgämnet på hårsträngarna så att reaktionen med frisättning av syre (skumets utseende) uppträder på hårsträngarna.

Vid framställning av en komplex blandning av flera färger är det nödvändigt att blanda alla komponenter väldigt noggrant tills det är smidigt.

Mängden grå hår räknas som en procentandel i förhållande till hela hårmassan.

Fig.2. Hår efter lätta

Väteperoxid (H2O2) är en färglös viskös vätska, är en explosiv substans. 30% väteperoxid kallas perhydrol.

För att erhålla en 3% lösning av väteperoxid måste du lösa upp 6 tabletter peroxid i 54 ml varmt vatten. För att erhålla en 6% lösning måste du lösa upp 13 tabletter av väteperoxid i 48 ml varmt vatten.

Perhydrol främjar inmatningen av syre i reaktionen med melanin, aktiverar manifestationen av färgbildande komponenter.

Under ljus och värmeverk sönderdelas väteperoxid lätt i vatten och syre. Därför bör perhydrol förvaras i en mörk behållare med en jordstopp och fyller kärlet i 4/5 volym på en sval plats.

Oxidizer av olika koncentrationer, redo att användas, är avsedd att användas med krämer, färger och hårblekningsprodukter. En mjuk gräddeoxiderare bestående av väteperoxid med olika koncentrationer (3, 6, 9, 12%) och en krämbas, som förbättrar hårfärgsprocessen, gör oxideraren mer mild och ger håret extra glans och utmärkt kvalitet. Läkemedlet blandas snabbt och effektivt med färgämnet och ger jämn hårfärgning. Innehåller aromatiska tillsatser som eliminerar lukten av ammoniak.

Färgerna hos den blonda gruppen blandas i ett förhållande av 1: 2 eller till och med 1: 3.

Blondoran - katalysator, förtjockningsmedel. Det är en universell förberedelse med en intensiv hårlättnad, vars nivå beror på koncentrationen av oxidationsmedlet och exponeringstiden. Magnesiumoxid, magnesiumperoxid införs i det, för att påskynda processen - bikarbonatammonium och andra ammoniumsalter.

Metallfärger för hår

Metallfärger för hårfärg försvann gradvis från frisörens övning. Idag kan du hitta de så kallade hårreducerande ämnena. Det är inget som en metallbaserad färgämne (naturligtvis redan i en neutraliserad form). Dess effekt är baserad på interaktionen mellan metallsalter med grått keratinhår (det är 4% i stratum corneum). De reagerar med varandra, och resultatet är en metall-metallförening som har viss färg. Varje gång förbättras denna effekt och håret mörkas mer och mer, vilket kommer att ge intrycket av en återgång till samma naturliga färg.

Regler för lätta hår

Om det är nödvändigt att göra en perm och partiell färgning av håret, så utförs först en perm, och först därefter, efter torkning, håret blekas delvis. Före färgning av håret tvättas inte huvudet för att bevara fettlagret som skyddar håret och hårbotten. Om ditt hår är för smutsigt kan du dock tvätta håret en gång och försök att inte röra på huden.

Figur 3. Före färgning av håret smörjer huden på kanten av hårväxten med en skyddande kräm

Vid framställning av färgen för blekande hår måste du blanda alla komponenter mycket noggrant tills en homogen massa. Du måste arbeta i handskar för att skydda händerna på händerna, eftersom hårfärgningsmedlen har en destruktiv effekt på det och på naglarna.

Figur 4. För att skydda händerna på händerna, gör hårfärg med handskar.

Blanda färgen bör vara före användning, eftersom oxidationsprocessen börjar omedelbart när den blandas och efter ett tag minskar färgintensiteten.

Figur 5. Blanda ingredienserna omedelbart före färgning av håret tills massan är jämn.

När håret tänds börjar processen med att applicera färgämnet på den del av huvudet där den största ljusningen krävs, men hårets kant i pannan och templen behandlas sist, eftersom detta är det tunnaste håret och de uppfattar mycket snabbt färgämnet. Om du inte tar hänsyn till detta, kan rötterna i ansiktets hår under blixten visa sig vara för ljusa.

Håret vid rötterna ska alltid vara lite mörkare än i ändarna. Det är bättre om håret på framsidan är något ljusare än baksidan, och de övre delarna av håret är något ljusare än det nedre.

Figur 6. När det är lättare måste rötterna anse att de ska vara något mörkare än den totala hårmassan

Färg måste appliceras snabbt och noggrant, så att intensiteten av färgen i hela hårmassan visade sig vara likformig. Du måste göra det om 10-15 minuter. Strängarna måste vara så tunna att färgämnet kan mätta dem (ju tjockare hår, desto tunnare strängen). Man bör komma ihåg att färgen borde vara väl blötläggd med varje hår.

Nedräkningen av exponeringstiden börjar efter fullständig applicering av blekfärg på håret. När ljuset blir lättare bör effekten vara minst 50 minuter, annars kommer färgen inte att visas helt och kommer inte vara stabil på håret.

Vid extra värme minskar uppehållstiden med 1/3.

Efter applicering av färgen på huvudet ska det inte bildas "skal" av färg som kan skapa växthuseffekten och hindra utsläpp av fri syre.

Figur 7. Efter appliceringen av färgen lossnar du håret med en kam för bättre syreuppkomst.

Innan du torkar bort färgämnet från håret, är det nödvändigt att göra en kontroll för att säkerställa att hårfärgens rötter och ändarna är likformiga. För att göra detta, flytta hårborsten med en bit kamfärg från rotdelen, sedan från ändarna och jämföra dem. Också kontrollera över områden med grått hår, och om det visar sig att det grå håret ännu inte har färgats, bör färgens uppehållstid ökas.

Figur 8. Skum med lite vatten innan du tvättar bort färgen.

När man når den önskade färgen utförs emulgeringen - en liten mängd varmt vatten appliceras på håret, lite skum och fördelas över hela längden av håret medan massrörelser utförs längs den regionala hårlinjen. Detta gör det möjligt att enkelt avlägsna färgen från hårbotten och göra håret glans.

Figur 9. Tvätta färgen från håret

Efter emulgering ska håret sköljas ordentligt med vatten, sedan med ett speciellt schampo och behandlas med en neutraliserande balm för att stoppa påverkan av färgrester och undvika långsam oxidationsprocess efter färgning, blekning eller blekning av håret.

Det svåraste är att bli blonda ägare av mycket mörkt hår. Naturen läggs i sådant hår för mycket färgpigment, vilket är svårt att dra ut utan att skada strukturen. Frisörer vet att på sådana strängar endast med stor svårighet är det möjligt att uppnå mycket lätta och kalla nyanser. Vidare, när hårgenväxt är kontrasten mellan de regrowna rötterna och den lätta delen av håret, är det mycket märkbart, vilket gör det nödvändigt att resortera oftare till lättnadsproceduren. Därför är det bättre att lita på naturen och befälhavaren, njuta av hårfärgen som naturen presenterade och att använda alternativa färgämnen. Trots allt, frisörer, som läkare, bör följa principen om "gör ingen skada".

Lightening utan hårskador - sant eller myt?

Lusten att ha blonda krullar är så stark att även rädslan för att förstöra kvaliteten stannar inte hårets utseende. Någon lättnadsprocedur, även den mest försiktiga, stöder inte hår. Resultatet av missfärgningen är inte bara den efterlängtade skuggan av blond, men också torra, tråkiga livlösa strängar. Hur uppnår du en bra effekt och håller ditt hår friskt? Hur tänder håret utan att det påverkar deras utseende? Tänk på de möjliga alternativen.

Effekten av lätta på krullarna

Eventuella färgförändringar påverkar lockets tillstånd, särskilt om det är lättare. Förstörelsen av det naturliga pigmentet uppstår som ett resultat av en oxidativ process som negativt påverkar hela hårstrukturen.

Under inverkan av en kemisk reaktion bildas tomrum vid platsen för naturlig melanin, och keratinbyggnadsmaterialet deformeras signifikant. Kärnan efter förtydligande försämras. Det lossna skiktet av skalor som täcker håret upphör att ge tillförlitligt skydd.

Curls blir torra, bräckliga, tråkiga, försvarslösa.

Det är viktigt! Eventuell påverkan kan förvärra deras tillstånd. Därför hantera blekt hår är mycket försiktig.

Förberedelser för förfarandet

För att håret ska bli mindre skadligt vid förtydligande bör du förbereda det på förhand:

 1. Ta hand om krullarna så noggrant som möjligt: ​​att väsentligt begränsa eller avvisa termiska effekter (hårtork, likriktare, sol).
 2. Producera inte annat skadligt hår, kemiska åtgärder (perm, färgning).
 3. Om blekning är planerad om en månad eller mer är det mer önskvärt att förbereda ett hårhår med hjälp av hemvänlig lätta: maskera, skölj. Välj lämpliga recept med kanel, honung, kefir, kamille, men utan kemikalier, alkoholer. Ljushantering alternativt näringsämne. 2 veckor före aggressiv blekning, är hemlagad "färgutvisning" färdigställd.
 4. Skaffa strängar korrekt vård: näring, hydrering, grundlig rengöring. 1 vecka före proceduren stoppas intensivvården.
 5. Det är bättre att bli av med splittrade ändar innan färgning, eftersom de är mer märkbara på lätta strängar. Hårstil får en slarvig look. Om ljussättning utförs i stugan för att utföra denna manipulering är tillåten omedelbart efter missfärgning.
 6. Hår får inte innehålla spår av styling hår även rankas i klorerat vatten i poolen eller havssalt kan förstöra kommande blekresultat.
 7. Det är nödvändigt att rengöra krullarna 1-3 dagar före proceduren, ett naturligt skyddsskikt bildas på huden.
 8. Det är viktigt att leda en hälsosam livsstil: mat, sömn, inga dåliga vanor.

Observera dessa enkla regler blir det mycket lättare att uppnå det bästa resultatet. Med ett hälsosamt förberedt hår kan du hoppas på ett gynnsamt resultat av händelserna.

Hur lättar håret så noggrant som möjligt

För att håret ska bli mindre påverkat av kemiska färgämnen är det nödvändigt att inte bara förbereda sig ordentligt utan även följa rekommendationerna för förtydligande.

 1. Mycket noggrant närma sig valet av färgämne. Om håret inte behöver missfärga signifikant (mer än 3 toner), är det värt att bo på mer känsliga sätt.
 2. När mjukt hårljus inte passar (mörk originalfärg, styv struktur), bör du allvarligt överväga valet av oxidationsmedel. Ju mörkare, tjockare staven desto mer koncentrerad användes kompositionen.
 3. Var noga med att följa det tidsintervall som rekommenderas av tillverkaren. Perederzhivaya-färg ökar risken att brinna lockar, skada huden.
 4. Om ett enda förfarande inte räcker för att uppnå önskat resultat är det nödvändigt att upprepa färgen, men inte tidigare än i en vecka.
 5. För att lätta håret utan hårskada måste du ständigt övervaka processen. Om du upplever obehagliga känslor: klåda, brinnande, uppvärmning, bör du omedelbart tvätta av kompositionen så att håret efter en sådan manipulering inte lämnar ägaren.
 6. Det är nödvändigt att noga läsa instruktionerna till färgkompositionen, följ noga efter det. Försum inte försöket för allergier.

Varning! Överensstämmelse med rekommendationerna kommer att bidra till att skydda strängarna mot negativ påverkan, missfärgningsprocessen kommer att ske utan förlust, frustration.

Medel för mild förtydligande

För dem som inte behöver en dramatisk förändring i utseende är mild hårlättnad lämplig. För en sådan manipulering finns det många verktyg som fungerar delaktigt på hårets huvud.

Med hjälp av tonic, tonade schampon kan du ändra krullfärgen i 1-2 steg. Samtidigt är kompositionen övervägande sparsam, det gör det möjligt att göra ett säkert hårljus. Curls få en ny nyans, skina, se frisk ut.

Färger utan ammoniak kommer att ändra krullarnas färg utan att skada dem inom 4 steg. Denna metod kommer att vara en utmärkt lösning för att identifiera djupet av det naturliga ljuset. Mättad färg kommer vacker glans från sådan färgning. Hår efter bezammiachnyh färgämnen förstöra något.

Lightening cream, spray njöt nyligen stor popularitet. De är lätta att använda, kompositionen appliceras noggrant, krullarna förstör inte. Här är emellertid effekten inte stark (1-3 steg). Men det låter dig nå några trendiga effekter, till exempel ombre.

Hemmet Kosmetika

Du kan lätta ditt hår hemma med hjälp av folkrecept. Det här alternativet är mer lämpligt för ägarna av ljusbruna nyanser, men även för brunetter kommer det att bidra till att minska färgens hethet något. Hemkosmetik är helt ofarligt för hårets huvud, även i många fall kan det stärka och närma sig.

Mask med kanel och honung

Brunetter, det är viktigt att veta hur man lättare kan lätta sina strängar, med största omsorg. Detta recept är den perfekta lösningen. Kanel kommer att ge en mörk gyllene nyans, och oljan kommer att närma sig strängarna.

I lite värmd honung (2 msk skedar) i ett vattenbad, tillsätt olivolja, till samma kroppstemperatur, på samma sätt, i en mängd 2 msk. skedar. Till den resulterande massblandningen 2 msk. skedar av mark kanel och balsam för lockar. Blanda ordentligt, sätt på trådar, varma, vänta från 1 till 8 timmar. Tvätta av på vanligt sätt.

Läs mer om denna metod i artikeln: kanel och honung för lätta hår.

Observera att krossad kanel sköljs ut hårt från hårets huvud - du måste skölja den noggrant med vatten.

Mask med kamomill och glycerin

Blondiner bör noggrant välja recept för förtydligande så att de inte köper rödhåriga. Kamille kommer att ge en ljus gyllene glans, och glycerin kommer att göra lockar fjädrande och glänsande.

Brew 2 msk. matskedar av torkade kamomillblommor med 1 kopp kokande vatten, lämna i 1-2 timmar, dränera. I den resulterande infusionen vid rumstemperatur tillsätt 5 msk. skedar av glycerin. Sprid lösningen jämnt över strängarna, värm den. Skölj efter 1 timme.

I ett speciellt avsnitt har vi valt många sätt att lätta håret med folkmedicinska lösningar.

Hur man väljer färg för lätta

Ofta undrar kvinnor att färgen är dålig för håret. Det är möjligt att otvetydigt svara att föreningar som innehåller ammoniak inte är ofarliga för hår. Att välja ett blekmedel bör tas på allvar.

Sparsamma medel är inte lämpliga för en kardinaländring av bilden, så du bör omedelbart ta hänsyn till detta vid valet. Aggressiva formuleringar väljs, kompletterad med olika vårdkomponenter: oljor, extrakt, vitaminer. Så här målar färgen "mildnar" de skadliga effekterna.

För hemanvändning perfekt krämig konsistens. Ett sådant alternativ kommer att ge bekväm ritning, enhetlig fördelning. Färgen blir homogen.

Välj professionella färgämnen, tänk på att de är bäst, inte värda det. Hemma är det svårare att förbereda kompositionen, om det inte finns någon relevant erfarenhet kan du göra fel i proportioner, vilket kommer att skada håret.

Färg för lättnad är bättre att välja kända varumärken, beprövade tillverkare. Att ge företräde till mycket dyra eller billiga alternativ är inte meningsfullt.

Rådet. När det inte finns någon upplevelse av förtydligande är det bättre att inte experimentera på egen hand, utan att gå till salongen eller åtminstone kontakta en bra specialist. Attraktivt utseende, närvaron av friskt hår på huvudet - den primära uppgiften.

Många kvinnor, som bestämmer sig för att experimentera med färg, undrar hur man lyser håret utan hälsoskador. Noggrann förberedelse för förfarandet, efter rekommendationerna om färg, kompetent inställning till valet av verktyg kommer att bidra till att uppnå goda resultat. Uppdaterat utseende kommer att glädja och inspirera.

Vi är för mild hårstrålning:

Användbara videoklipp

Användbara tips och recept för säkert hårljus hemma.

Metoden för hemljus hår utan skada och kemiska komponenter.

Från brunett till blond eller lättare mörkt hår: 2 metoder

Vill du drastiskt ändra din bild? Börja med en frisyr! En ny hårfärg kan förvandla inte bara utseendet, men också världens uppfattning.

Var en varm brunett? Bli en romantisk blondin, väl eller åtminstone blond.

Låt dumma skämt berätta om blonda skönheter, men de lockar mänens utseende med deras ömhet och bräcklighet. Och i den här artikeln lär du dig bara om att ljusa mörkt hår hemma.

Eller kanske du borde försöka?

Vad du behöver veta innan förtydligande

Den största hjälten i filmen "Twilight" Kristen Stewart och hennes byta utseende

Naturligtvis är blekande svart eller brunt hår en ganska komplicerad process, men fortfarande möjligt. Men den primära frågan här är ingenting att lätta upp mörkt hår, men är det lämpligt att du är blondie eller inte?

Ofta börjar brunetter experimentera med hår, tänker inte på konsekvenserna, och letar efter ett sätt att återvända till sin gamla färg och hälsosamma utseende. Därför rekommenderar vi starkt att du söker hjälp från en frisör, som bestämmer hur ditt utseende kommer att förändras efter blekning före kardinalförändringar.

Men kanske ett bra exempel på missfärgning. På bilden - skådespelerskan Scarlett Johansson. Enig, blondie är mer för henne.

Faktum är att blekt hår måste kombineras med ansikte och hudfärg. Och för att inte göra ett misstag, fråga befälhavaren att prova på en blondig peruk eller bäst för att skapa en framtida bild på din dator i ett speciellt program.

Varning! Om med vita krullor blir ditt ansikte en tråkig, sallad nyans, då måste du glömma drömmen om att bli blondin. Kanske kan du då tänka på det mörka blont eller bara blont färghår?

Och en annan viktig punkt - förfarandet för blekning med hjälp av kemikalier är inte den mest oskyldiga, som det kan tyckas i början. Därför utförs det i 2-3 steg, med ett veckointervall mellan dem. Och det är tillrådligt att överlåta detta företag till en professionell frisör.

Och om du vill göra allt med egna händer, var försiktig och följ reglerna (du hittar dem nedan). Eller, bäst av allt, prova oskadliga upplysningar, som vi också kommer att diskutera senare.

I det här fallet "uppfriskade" det vita håret ansiktet, korrigerade sin form och gjorde vissa funktioner mer uttrycksfulla. Visuellt såg tjejen omedelbart yngre ut.

Två metoder för blekning av mörkt hår

Nästa kommer att betraktas som kemiska, milt-kemiska och helt ofarliga sätt att lätta håret. Vilken du väljer är inte för oss att bestämma. Vi varnar dock ännu en gång om att det är bättre att ha säkra recept med minimala eller inga negativa konsekvenser i hemmet.

Specialfärgblekning - metod 1

Först och främst måste du säga, försök inte bli blondin med hjälp av kemikalier, om:

 • Du är en "artificiell" brunett! Ibland kan man till och med specialister inte uppnå ett bra resultat när man bleknar tidigare färgat hår. Speciellt när färgning gjordes med henna. I annat fall kommer den sista färgen på strängarna att göra dig besviken - det kan vara långt ifrån blont, men till exempel smutsig gul, blek orange eller helt grön.
 • Inte så länge sedan gjorde du en kemikalie eller biowave.
 • Ditt hår är hårt skadat på grund av regelbunden torkning, curling med curling hair, rätning med tång, etc. I det här fallet är det bättre att överge färgningen helt och börja med att behandla håret.

Från brunett till blondin - du kan, men bara var försiktig! Blekfärger har en stark, icke-sparsam effekt.

Nu, som för valet av färg.

Hittills finns alla kemiska klargörande medel tillgängliga i tre typer:

 1. Pulverfärg - används oftast för att markera trådar och anses vara den mest aggressiva i sin effekt på hårstrukturen.
 2. Cream - det mest praktiska i applikationsprocessen, eftersom det inte sprids.
 3. Oljemålning för att lätta mörkt hår - det är redan klart att det är mest mild jämfört med ovanstående.

Men flickorna i forumet delar sina erfarenheter med färdiga blekmedel:

För information! Garnier erbjuder följande palett: naturlig blond, sandblond, platina blond.

Ganska frestande förpackning, "pratar" om maximal eventuell harmlöshet av grädfärg Garnier

Denna korta instruktion kommer att berätta hur du utför blekningsproceduren för kemiska färgämnen hemma:

 1. 2-3 dagar före proceduren, tvätta inte håret med tvål eller schampo för att bevara det naturliga skyddet av huden och håret.
 2. Boka i förväg allt du behöver - gamla kläder, en handduk, en kam med glesa tänder, en hatt, inte en metallskål, en pensel etc.
 3. Förbered blandningen strikt enligt receptet på färgpaketet.
 4. Sätt på gamla kläder, täck dina axlar med en handduk.
 5. Kamma strängarna noggrant och applicera en full längd brightener för mörkt hår.

Det är viktigt! Lämna rötterna omedelbart för närvarande, annars påverkas huvudets värme, kemiska reaktionen intensifieras och håret på rötterna blir lättare.

 1. Applicera färg på rötterna åtminstone.
 2. Vänta på angiven tid på förpackningen.
 3. Skölj strängarna väl och skölj dem med balsam. I framtiden måste du använda schampo, balsam och balsam för blekt hår.

Varför lyser det mörka hårschampo och andra liknande produkter som behövs? Faktum är att i vissa fall, när det infödda hårets hår är för djupt, klarar kemikalierna inte bra med borttagandet av "svarta" pigment.

Och om dessa pigment inte är helt borttagna, kan det inte undvikas att gulna på håret. I salonerna för att eliminera förekomsten användes färgstabilisatorer.

Men i vanliga butiker hittas inte sådana verktyg. För att ge den önskade tonen till de klarade krökorna är det därför nödvändigt att använda tonade schampon, hårbalsam, etc. efter färgning.

Ljussmedel presenteras på marknaden i ett brett sortiment - det är lätt att välja för din hårtyp.

För information! Någonstans i en månad måste håret bli missfärgat igen, eftersom de naturliga rötterna kommer att se väldigt ful ut. Och glöm inte att detta förfarande inte är det bästa sättet på hårbotten och hårstrukturen. Därför, även om alla regler följs, är det ofta inte nödvändigt att tillgripa kemisk förtydligande.

Lightening med naturliga produkter - metod 2

Missfärgning av citronsaft

Nästa kommer främst att vara folkrecipes, inklusive naturliga, effektiva och beprövade produkter under åren. De ger inte bara förtydliganden för 2-3 (och ibland 4!) Toner, men också mättar håret med användbara komponenter, vilket gör dem livliga, glänsande, tjocka!

Hur man ordentligt tänder håret hemma utan skada.

Ibland händer det att du verkligen vill ändra ditt utseende, och du har inte pengar eller möjlighet att komma ut ur huset för att besöka en skönhetssalong (till exempel om du är i mammaledighet med ett litet barn och du kan inte lämna honom några timmar). I sådana fall kan du gå till affären, köpa allt du behöver för dina stora reinkarnationer och. att agera! Helt hemma! I vår artikel kommer du att lära dig hur du ska använda professionella lätta produkter för hår hemma, liksom hur du inte skadar håret i hårbearbetningsprocessen.

Vi utvärderar hårets tillstånd och dess förmåga

Enligt frisörsreglerna före eventuell färgning, och särskilt lättnad, måste du bedöma hår och hårbotten. Friskt hår är starkt och elastiskt, har en naturlig glans, en liten del splittrade ändar är tillåtna. På hårbotten bör det inte vara sår, utslag, sår, allergier.

Tecken på hårskador är svår håravfall, brittleness, överdriven torrhet och en förändring av strukturen. Detta tillstånd hos håret kan observeras efter upprepad färgning med aggressiva färgämnen, efter kemisk perm, överföring av eventuella sjukdomar såväl som på grund av hypovitaminos. I vilket fall som helst, om håret är allvarligt skadat och försvagat, bör tanken på lättnad överges, eftersom risken att förlora hår efter blekning är mycket hög.

Bestäm hur många toner som behövs för att lätta håret

För att göra detta kan du använda paletten av nyanser av något hårfärg. Jämför din hårskugga med nyanser av det naturliga utbudet av alla paletter av professionell färg och hitta även den önskade nyans som du vill få som resultat. Så du får en uppfattning om hur många toner som ska lysa håret.


Att veta det önskade resultatet är mycket viktigt för att kunna bedöma sina möjligheter. Om du kommer att tända mörkt hår för 5 eller fler toner, var då förberedd för en märkbar förlust av hårkvaliteten. För starkt blekt hår måste bryr sig mer, de tenderar att bli mycket torra och mycket mottagliga för mekanisk skada och brott.

För att lätta mörkt hår hemma måste du köpa:

 1. Ljusspulver eller pulver. Vanligtvis säljs de i påsar avsedda för en ansökan, eller i större banker.
 2. Oxiderande emulsion (oxidant). Finns även i engångsflaskor och större flaskor.
 3. handskar
 4. Ampuller med skyddsolja. Nästan alla tillverkare har skyddsmedel som tillsätts till färgnings- eller ljusmedelsblandningen omedelbart före appliceringen. De är utformade för att minska de skadliga effekterna av kemisk komposition på hårstrukturen. I princip är detta inte en obligatorisk produkt, och de kan försummas om ditt hår är tillräckligt starkt.
 5. Toning permanent färgämne + aktivator. Lättpulvret ger inte önskad skuggning av håret, men förbereder bara basen för dess produktion, avlägsnar de naturliga pigmenten från håret till en viss bakgrundsbelysning. Dessutom ser blekt hår livlöst ut och är mycket torrt vid beröringen. För att få en vacker nyans, liksom för att återställa hårets förlorade elasticitet, måste du hålla toning.

Vad är bakgrundsförklaring? Lite färgteori

I naturen finns det bara tre primära färger som inte kan erhållas genom blandning - det är rött, blått och gult. Alla andra färger erhålls genom att blanda dessa tre huvud, till exempel:

 • Röd + Gul = Orange
 • Röd + Blå = Lila
 • Blå + Gul = Grön
 • blå + röd + gul = brun.

Bakgrundsbelysning är den färg som erhålls efter partiell förstöring av det naturliga pigmentet på grund av kemisk exponering för håret. Som regel förstörs det första i håret av det blå pigmentet, så håret i processen att bli lättare först blir rött. Därefter förstörs det röda pigmentet och håret blir gult. Gul hårfärg i ljusprocessen innebär att bakgrundsbelysningen redan motsvarar nivån på "blond". Ju mindre blir det gula pigmentet i håret, hårfärgen är närmare vit. Bestäm i förväg bakgrundsbelysningen, som du vill missfärga håret för att uppnå önskad nyans.

Var kan man köpa professionella hårprodukter?

 • Det enklaste sättet är att köpa glansmedel och färgämnen i butikerna av professionell kosmetika för håret i din stad. Där kan du se färgpalet, bestämma önskad nyans, få råd från säljaren. Om du inte kan handla kan du söka efter liknande nätbutiker i din stad. Sedan jag bor i Ufa kommer jag att ge exempel på flera onlinebutiker av professionell kosmetika för håret i vår stad:
 • http://cosmeticufa.com
 • http://profcosmetic-shop.ru/
 • http://kudriprof.ru/
 • Online-butiker av professionell kosmetika för hår med leverans i hela Ryssland. I sådana butiker är det fördelaktigt att köpa produkter i liten massa, så att du kan få tillbaka leveransavgiften. Till exempel är en av de populära butikerna av professionella hårprodukter butiken "HiHair.RU" http://www.hihair.ru
 • Gemensamma inköp. Nuförtiden blir denna typ av shopping alltmer populär. Om du har erfarenhet av att beställa varor i gemensamma inköp, kan du enkelt hitta ett par inköp av professionella hårkosmetika som är organiserade i din stad.

Vilken ljuspulver (pulver) att välja?

I allmänhet blir användningen av salongprodukter hemma ofta problematisk. Speciellt innehåller professionella rengöringsmedel vanligtvis mycket ammoniak, den skarpa och obehagliga lukten som kan spridas i hela lägenheten. I processen att applicera en lysande förening till ditt hår kommer du också att uppleva stort obehag i samband med utsläpp av ammoniak lukt, till exempel brinnande och röda ögon. Också om det finns barn i lägenheten är det inte önskvärt att använda ammoniakklarerare.

Lyckligtvis finns det säkrare produkter för att lätta håret. Till exempel producerar företaget Kapous ett ammoniakfritt ljuspulver Kapous Magic Keratin. Ur min egen erfarenhet vet jag att det inte finns ammoniakluft i arbetet med detta pulver, och det finns ingen brinnande och röda ögon. Plus, det är relativt billigt (ca 80 p. Per påse 30g, 450r. Per burk 500g).

Liknande ljuspulver utan ammoniak finns tillgängliga från andra tillverkare, till exempel:

 • L'Oreal Professionnel Platinum (3500 r.)
 • Brelil No AMMONIA Bleaching (2700r.)
 • Baco Soft Colour Collection Pulver Lightener Ammoniakfri - Ljusgörande pulver utan ammoniak med antigel effekt (1200 r.)
 • CHI Professional Blondest Blonde Powder Lightener Ammoniakfritt Powder Cream (4000r.)

Hur mycket behöver man köpa ett lysande pulver och oxidant?

Den enklaste tingen hemma är att lätta kort mörkt hår och axellängdshår. För att lätta kort hår tar 1-2 dospulver 30 g vardera, 2-3 påsar för hår upp till axlarna, 3-4 påsar för hår upp till axelbladet, upp till 8 dospulver kan behövas för längre hår. Beräkningen av mängden oxidativ emulsion är baserad på antalet ljusbildande pulver i ett förhållande av 2: 1 (till exempel 60 g oxidationsmedel och 30 g ljuspulver)

Hur man väljer en oxidant?

För lättnad var mindre traumatisk för hår, ta en oxidativ emulsion innehållande 3% väteperoxid. Oxidationsmedel med högre halt av väteperoxid förstör hårstrukturen starkare. Dessutom innebär användningen av oxidationsmedel med högt innehåll av väteperoxid en mycket snabb applicering, så du bör inte riskera och köpa en hög procentandel oxid för hårblekning hemma.
Oxidanter med 1,5% väteperoxid är också kommersiellt tillgängliga. Dessa är de så kallade "aktivatorerna", avsedda för toning av blont hår. De är inte heller lämpliga för att ljusa mörkt hår med pulver, eftersom resultatet i bästa fall knappast kommer att märkas.
Hur tänder håret hemma steg-för-steg guide för nybörjare
Lightening hår är inte en lätt uppgift, oavsett hur det verkar. Välj en dag när du har några lediga timmar att göra allt korrekt.
Blekning och lätta hår gör ENDAST på smutsigt hår, för att minimera de skadliga effekterna av den ljusande föreningen på håret. Det skulle också vara trevligt att göra en oljemask på håret ett par dagar före proceduren.

Så låt oss komma till handling:

 1. Kamma håret, dela dem i 4 zoner (längs skilsmässan och över), håret i varje zon samlas med ett gummiband i svansen.
 2. Använd handskar
 3. Framställning av klargörande struktur:
  Blanda pulver och oxidationsmedel i rekommenderade proportioner (vanligtvis 1: 2). Om så önskas, lägg till en skyddsolja. Blanda ingredienserna noggrant. Det borde vara en homogen massa. Om kompositionen visade sig vara för tjock, och det är svårt att applicera på håret, eller det torkar snabbt, lägg sedan till en liten oxidant Noah-emulsion och blanda.
 4. Lös upp håret på ett område av huvudet, separera den tunna strängen och börja applicera ljusföreningen. Kan appliceras direkt med handskruvar, så det blir snabbare. Observera att din ansökningstid är begränsad, så du borde inte förlora en minut. Det är lämpligt att ha tid att applicera kompositionen så snabbt som möjligt så att han jämnt kan lätta håret. Var försiktig så att du inte lämnar håret orört av klararen, speciellt om du tar för tjocka strängar.
  Gör detsamma med andra zoner, det vill säga först på baksidan av huvudet och sedan på fronto-parietalzonen.
 5. Lämna kompositionen på håret för den tid som rekommenderas av tillverkaren. Men inte mer än 50 minuter. Ständigt övervaka den pågående reaktionen på håret, det vill säga en förändring i sin färg. Om du ser att den önskade bakgrundsförklaringen redan har uppnåtts, fortsätt sedan säkert till spolning.
 6. Skölj den ljusande föreningen från håret med rinnande vatten, tvätta sedan håret med schampo. I salonger för detta använd schampo djup rengöring. Hemma, någon lämplig schampo för fet hår.
 7. Toning är det sista steget av färgning efter blekning av håret med ett blekpulver. Experter rekommenderar inte att försumma denna procedur, men att göra det samma dag efter förtydligande. I detta fall matas håret med pigment från färgfärgen och blir mindre mottagligt för skadlig mekanisk stress.

För toning tar de ett färgämne per ton lättare än den önskade, liksom en oxidationsemulsion av 1,5% eller 3% för ett stabilt resultat. Processen med att toning sig är lik den vanliga hårfärgningen, men i detta fall appliceras färgämnet på vått hår. Du bör också noggrant läsa instruktionerna för den rekommenderade exponeringstiden, eftersom blekt hår kan målas mer intensivt.

Efter exponeringstiden för toningfärgen måste du skölja håret under varmt rinnande vatten och applicera en balsam för färgat hår.

Viktiga tips

 • Ta inte av med lätta hår med hjälp av professionella produkter om ditt hår tidigare har färgats med naturliga färgämnen, som henna eller basma, samt en månad efter att du har använt tintbalsamer som "Tonics".
 • Strikt studera och följ instruktionerna för användningen av varje verktyg som används, inte tillgripa en kombination av professionella verktyg och folkråd (till exempel, tillsätt vegetabilisk olja till lätta emulsionen).
 • Använd inte metallredskap och metallföremål i processen att lätta och färga hår.
 • Efter blekningsprocessen kommer håret att behöva särskild vård under lång tid, och kombinerar speciella schampon för färgat hår och fuktgivande och närande maskor.
 • Vid första gången efter färgning, sluta använda aggressiva borstar och hårborstar, torka helst håret på ett naturligt sätt.

Tack för din uppmärksamhet! Låt ditt hår vara friskt och vackert, och du är alltid glad med ditt utseende!Nästa Artikel
Hår styling hår curlers