Gelfärg för hår L'Oreal Casting SunKiss (Lightening gel utan ammoniak) - recension


Lightening mörkt hår är mycket uppfriskande ansikte och betonar hårklippning.

Det överraskande faktumet är att brunetter ofta drömmer om blont hår och blonda och rättvisa unga damer, tvärtom, av mörkt hår.

Ljusfärgen är ung, men ibland kan ett felaktigt färgat förfarande fullständigt förstöra kvaliteten på trådarna. Att få fel resultat skulle vara lätt också.

I denna artikel kommer vi att prata om alla metoder för att ljusa mörka krullar som är tillgängliga hemma och visa bilden före och efter proceduren.

Hur är förtydligandet?

För att fatta rätt beslut om valet av tonen i din framtida frisyr, låt oss överväga hur den faktiska förändringen i färgen på ett mänskligt hår.

Den innehåller två ämnen som är ansvariga för färg. Det är deras kombinationer i olika proportioner som säkerställer hårets färg från ljusblond till brinnande brunetter.

Pigment produceras av melanocyter, den genetiska produktkoden för varje person är annorlunda och ärvt. Eumelanin har en svartbrun färg.

Det är tack vare honom att det finns mörka hårfärger. Feomenalin är ett rött pigment.

Om det syntetiseras lite, kommer den naturliga hårfärgen att vara från ljus till brun, med fullständig frånvaro får vi mörkt hår och med ett överskott - rött.

Förhållandet mellan dessa två pigment för varje person är unikt, vilket innebär att förklaringen med samma färgämne, som uppstår samtidigt, kommer att ge ett annat resultat.

Under påverkan av hårfärgets kemiska beståndsdel, när eumelaninmolekylen klargörs, är den fullständigt förstörd, och pheomelanin, som är resistent mot syreverkan, förstöras inte fullständigt, men förändrar bara antalet molekyler.

Upplyst mörkt hår är det uppenbara resultatet av sura reaktionen av pheomelanin.

Resultatet beror helt på den ursprungliga naturliga tonen (det bör noteras att detta inte alltid gäller för hår som tidigare har utsatts för kemisk krökning eller färgning).

Frisörer använder en skala med 10 nivåer för att bedöma toner, vars mörkaste står på nr 1 och den ljusaste - nr 10. Skalan presenteras på bilden.

När de lyser mörka strängar, kommer de att ändra sin färg exakt som anges i skalan.

Naturligtvis, för mycket mörka strängar, tar det lång tid att tända upp till en ton på 8-10, och under denna period kan kemiska reagenser skada håret avsevärt, så det är rimligare att stanna vid 6-8.

Välja en färg för att ljusna

Frågan är vilken typ av färgämne som är av högsta kvalitet och kan lätta mörkt hår i en ton nära naturen.

När du väljer, styras av paletten från tillverkaren. Ju bredare paletten av färger och nyanser, desto mer exakt är resultatet du får.

På hyllorna i butikerna finns en omfattande färg från olika företag med mer än 20 olika nyanser, som på bilden.

Om du köper det och följer rekommendationerna korrekt, kommer du att kunna lätta mörka trådar med 4-5 toner hemma på ett kvalitetsmässigt sätt.

Om du vill ändra tonen något och ditt hår inte är för mörkt, kan du stanna hos företaget, färgen som erbjuder 10-15 olika färger.

Tillverkare, vars färg har 5-8 nyanser, förtjänar inte alls uppmärksamhet - nästan ingen framgång kommer att uppnås.

Förfarandet för förtydligande hemma är inte en stor sak. Följ tillverkarens instruktioner för beredning av blandningen och exponeringstiden på håret.

Kanske, när du tar bort färgämnen, kommer det att tyckas att ditt hår inte är tillräckligt ljusat och du kommer att bli frestad att hålla blandningen på ditt hår under en tid.

Tänk på att det våta håret under ljusare ser mycket mörkare ut än det ser ut när det torkar och det kan vara mycket svårt att fixa skador som kan utföras som håret, där och deras ton längre än vad som rekommenderas av färgen.

Därför fokuserar du på en specifik tillverkare, använd klararen precis som instruerad.

Färg av professionell kvalitet köps bäst i specialiserade frisöraffärer.

Om du inte är säker på din erfarenhet av att lätta mörkt hår, är proceduren bäst utförd i en skönhetssalong.

Bilden visar resultaten av salongprocedurens förtydligande med 1-2 toner. Du kan också lysa och 4-5 toner.

Det är möjligt att lätta håret lite med hjälp av schampo. Det appliceras på håret och lämnas i 10-40 minuter. Tonen blir lite ljusare.

Resultatet av färgning är instabil, efter 3-4 gånger att tvätta huvudet kommer den naturliga tonen att återvända.

Folkliga metoder för förtydligande

Professionellt ljusare mörkt hår kan vara i skönhetssalongen eller hemma med kvalitetsfärg.

Under vissa omständigheter (till exempel under graviditet eller vid mycket svagt hår) eller i misstro mot kemiska färgämnen föredrar en kvinna förtydligande med folkmedicinska åtgärder.

Fördelarna med denna metod är uppenbara:

 • absolut harmlöshet;
 • brist på allergiska reaktioner
 • oförmågan att förstöra strukturen hos strängarna;
 • maximal billighet utan att äventyra kvaliteten
 • Du kan utföra proceduren hemma och för din bekvämlighet.

Men du måste förstå att det är omöjligt att tända mycket mörkt hår för en eller två gånger, och du kan inte radikalt ändra tonen från mörk till ljusblondin.

Bilden nedan visar att tonen bara har förändrats något. Resultatet av högklassig förtydligande för 4-5 procedurer hemma är en vacker jämn färg, några toner ljusare än din naturliga, och strängarna är elastiska och lysande.

På bilden - resultatet av att använda kefir mask.

Tänk på flera alternativ för att lätta färgen med hjälp av folkmetoder.

En av de mest populära metoderna för lättnad och samtidig läkning av mörka strängar är hemlagad balm med honung och kanel.

För att göra detta blanda 4-5 matskedar med kanel och en kopp honung, för lite torrt hår, tillsätt lite olivolja.

Applicera blandningen jämnt på rent och torrt hår, lämna i 3-4 timmar, skölj sedan med mycket varmt vatten.

Ett sådant förfarande kommer naturligt att lätta strängar, läka dem och ge ytterligare näring till hårsäckarna.

Masken av honung, olja och aromatiska komponenter kommer att fungera på ett liknande sätt.

I honung, vars volym måste väljas så att det är tillräckligt för hela längden, tillsätt 2-4 matoljor olivolja och 1-2 droppar aromatisk olja efter eget val (de eteriska oljorna av lavendel eller te träd kommer att ge en extra fördel).

Applicera blandningen till halva strängerna och kamma dem, sätt på en duschlock och linda en handduk över huvudet för uppvärmning. Maskens varaktighet är upp till 2 timmar och tvätta sedan noggrant.

Det är möjligt att uppnå väl märkbar förtydligande av din mörka ton för 5-7 procedurer. Resultatet visas på bilden.

Kamille är också en utmärkt naturlig ljusare. Med henne blir du naturligtvis inte blond om din naturliga färg är mörk, men det är inte så svårt att få en ljus ljusskugga.

För att göra detta brygga kamille enligt instruktionerna och kyla, applicera på rent fuktigt hår och låt i 5-7 minuter. Buljong kan inte tvättas.

Ägare av oljiga mörka strängar kan lätt lätta sitt hår hemma med nypressad citronsaft, utspädd 1: 1 med vatten.

Blandningen ska sköljas efter tvättning av håret, försök att undvika kontakt med ögonen.

Resultatet av lättnad med hjälp av folkmetoder som du kan se på bilden i vår artikel genom att jämföra hårets ton före och efter proceduren.

Alla dessa metoder kommer att hjälpa brunetter att bli lite ljusare, och för dem som vill radikalt byta färg, behöver du naturligtvis speciella klargörare och professionella förfaranden i salonger eller hemma, som vi berättade för.

4 pålitliga sätt att ljusa håret hemma

Du kan snabbt uppnå en ljusare effekt för ditt hår med kemiska färgämnen, men kvaliteten på trådarna lider som en följd av behandlingen, och krullarna förlorar glans, silke och hälsosamt utseende.

Brightening hår folkmekanismer

Alternativt kan du överväga de populära rekommendationerna för blekning av hår. Med hjälp av dessa verktyg kan man självklart inte förvänta sig omvandlingen från en mörk brunett till en ljus blondin.

Det är dock möjligt att tända håret 2 toner åt gången. Ljushår hemma har flera fördelar jämfört med användningen av kemikalier.

 1. Säkerhetsanvändning på grund av avsaknad av kemiska ämnen i form av ammoniak och väteperoxid. Det är dessa droger som förstör hårstrukturen.
 2. Möjligheten för frekvent färgning för att bibehålla önskad färg.
 3. Jämfört med kemiska målarfärger är den låga kostnaden för de produkter som används för förfarandet.
 4. Parallell återgivning av terapeutisk effekt

Effektiv hemljusande citron

En oväntad del av receptet för att lysa håret är en citron. Blanda hälften av den pressade citronen med en liter varmt vatten. Efter tvättning av håret skölj med de resulterande lösningssträngarna.

Nuans av förfarandet:

 • Lemon brightener för hår kommer att fungera bättre när det utsätts för solljus på grund av aktivering av produkten som påverkas av ultraviolett strålning.
 • Ljusa håret snabbt genom att applicera endast nypressad citronsaft, som kan ersättas med limejuice.
 • Under förfarandet rekommenderas det inte att besöka poolen, eftersom interaktionen mellan blekmedel och citrusfibrer kan leda till bildandet av grönfärg på strängarna.
 • Kontakt med drogen leder till akut bränning.
 • Med frekventa bearbetningsträngar citronhaltiga läkemedel kan de bli gulaktiga, så procedurens frekvens bör inte överstiga en gång i veckan.

Användning av väteperoxidformuleringar

För att öka effekten av citronsaftens påverkan på krulorna kan blandas med samma mängd väteperoxid.

På rent hår applicerar du den resulterande kompositionen i en halvtimme, samtidigt som du förpackade dem med en handduk. Som ett resultat av förfarandet missfärgar håret inte bara, men huden upphör att utsöndra överflödigt fett. Användningen av väteperoxid är inte acceptabel för ägare av torr hårbotten.

Väteperoxid kan även lätta mörkt hår genom att regelbundet applicera en speciell förening till trådarna. För att förbereda läkemedlet bör väteperoxid, vatten, ammoniak och flytande tvål blandas i samma proportioner.

För att lätta håret hemma, applicera blandningen i det smutsiga huvudet i 20 minuter, skölj sedan håret med schampo och skölj med surgjort vatten.

Denna metod är inte användbar, så du bör ta hänsyn till detta och inte missbruka det eftersom krullarna kan bli tunna och spröda som en svamp.

Ljusfärg

För att lätta svartfärgat hår för snabba resultat kan du använda färg som kan vara:

Ammoniak är de färger som aggressivt påverkar hårets struktur på grund av ammoniak och väteperoxidinnehåll i kompositionen, vilket i komplexet snabbt påverkar hårets struktur men samtidigt påverkar dess kvalitet.

Ammoniumfria färgämnen förändrar inte hårets struktur och hör därmed till de sparsamma färgerna. Deras nackdel är spolningen av färgen efter en månad av bearbetning av locken.

Ammoniakfri färg innehåller inte ammoniak, men den innehåller väteperoxid, som har en färgningseffekt. Denna färg kan inte missfärga lockar mer än fem toner.

Mjuka sätt att snabbt ljusa strängarna

Tryggt lätta hår i hemmet är bara möjligt med hjälp av naturliga produkter.

För att korrekt använda de mirakulösa maskerna från den nationella arsenalen borde du veta hemligheterna att förbereda trådar för att förtydliga, vars misslyckande inte bara kommer att lätta krullarna, men i vissa fall kan de förstöra dem.

Den förberedande etappen på två veckor är individuell för varje kvinna och beror på kärnfärgen och hårkvaliteten.

 • För att lätta svart hår, bör du ganska förbereda ett hår eftersom det ihållande mörka pigmentet är svårt att förstöra. För ägare av mörka och röda lås bör du först inte ställa starka förhoppningar om reinkarnation i brinnande blondiner på folkmetoder. Resultatet blir om du fortsätter att utföra vissa rutiner regelbundet, men den ursprungliga färgen kommer att ändras till en ljus sida, högst två toner.
 • För olydiga strängar med hårda hår, innan man applicerar ljuskompositionerna, ska fem sessioner av mjukgörande masker göras över två veckor, varav ägg eller vegetabiliska oljor kan vara en komponent. Hårdhår bidrar till skyddet av färgpigmentet, vilket gör att aktiva lättnadskomponenter inte kan tränga in i hårstrukturen.
 • Man bör komma ihåg att de ämnen som används som komponenter för lätta masker (ingefära, kanel, citron, lök) ofta är aggressiva mot strängar som är i ohälsosam tillstånd med tecken på bräcklighet, chipping och skador. Av denna anledning rekommenderar experter en preliminär bedömning av hårets tillstånd, att behandla det, och först därefter fortsätta med kosmetiska förfaranden.

För att lätta färgat hår hemma, för att inte skada den skadade strukturen hos trådarna, är det nödvändigt att behandla dem med kosmetiska preparat eller folkmedicin.

 • Efter exponering för håret med aggressiva kemikalier i processen att permeera eller färga färgen bör du inte börja lätta den med folkmetoder efter en vecka.
 • I de gråa krökningarna finns inget melaninpigment, vilket gör det svårt att påverka hårelementet, vilket är frånvarande. Därför bör det grå håret förbehandlas med en speciell lysande förening.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt beredningen av kosmetika för blekning.

 1. Komponenterna ingredienser ska piskas med en mixer för att fördela dem jämnt.
 2. Innan masken appliceras på krullarna bör man kontrollera kroppen för förekomst av allergiska reaktioner. För att göra detta, använd kompositionen på insidan av handleden. I närvaro av rodnad rekommenderas inte detta verktyg.
 3. Innan proceduren genomförs med applicering av en mask, kan huvudet inte tvättas, utan bara fuktas.
 4. Förkostnader för att sätta kompositionen på en separat sträng, för att kunna jämföra hårets ursprungliga färg med den resulterande.

Vid applicering bör kompositionen inte gnidas i hårbotten. Det är nödvändigt att betala selektiv uppmärksamhet endast till hårdelen. För att öka effektiviteten hos maskerna är det nödvändigt att värma kompositionen applicerad på strängarna med en plastpåse.

Retentionstiden för beredningarna på håret beror på önskat resultat och på hårets ursprungliga färg och tillstånd.

Tvätta av droger enkelt - med hjälp av konventionellt schampo. Rekommenderat torkhår utan användning av hårtork.

Masker som ett medel för att förtydliga

För att lätta håret hemma borde du bekanta dig med det rika innehållet i spargriset av folkmekanismer. Många har använts sedan antiken, naturliga hårklarare är prisvärda och billiga.

Nedan presenterar vi några recept för masker, för att lätta håret med naturliga medel.

 • Masken av glycerin, som består av lika stora proportioner av kamillektinktur och glycerin, hjälper till att missfärga hår hemma. Kamilleinfusion efter blandning med glycerin, applicera på håret och håll i 40 minuter.

Hur tänder håret på 2 toner: kan det bli gjort hemma?

Inte alltid för att lätta håret för ett par toner är det nödvändigt att springa till frisören. Ibland räcker det bara för att försöka prova folkmord. Till exempel är det ganska möjligt att tända håret 2 toner och kamille avkok eller kefir. Läs mer om detta nedan.

Arsenal av folkmekanismer

Bland icke-professionella metoder för lättare hår består följande i två toner: förtydligande med citron (citronsaft), med vin och rabarber, med kefir, kamille, honung, kanel, väteperoxid och till och med glycerin.

Varje typ av hår passar deras folkläkemedel. Så, brunetter är inte meningsfullt att försöka dramatiskt tända upp med kamomill eller honung, och blondiner får inte komma kefir och kanel.

Frisör tips

Professionella rekommenderas att följa vissa regler, om du utför en förtydligande hemma. Så du kan undvika vissa misstag och inte bli besviken i det slutliga resultatet.

1) Mörkt hår är svårt att lätta, så ta mycket tålamod och några sessioner av denna procedur.

2) Med frekventa förtydliganden påverkas hårfolliklarna hårt, så denna procedur bör inte göras varje vecka.

3) Våt hår blir lättare.

4) Den ursprungliga hårfärgen har stor inverkan på resultatet. Så rött hår lyser det värsta på grund av det starka pigmentet, men grått hår lyser utan hjälp av en professionell är nästan omöjligt.

5) Det är omöjligt att gå till poolen med blekt hår samma dag, eftersom vatten desinficeras där med hjälp av speciella kemikalier som kan orsaka blå eller grönt hår.

6) Det är oönskade att göra en perm på blekt hår, eftersom detta kan ytterligare uttömma redan försvagat hår.

7) Tunt hår är bättre förstärkt med masker, så att ljusprocessen kommer att passera med minsta skada på håret.

Topp 5 phyto-klargörare

Här är en kort lista - de fem mest populära phyto-brightenersna, det vill säga, innehåller inte kemikalier. Väteperoxid ingår inte i denna lista, eftersom den trots dess popularitet fortfarande verkar på håret ganska aggressivt och ibland till och med "brinner igenom" lockar.

citron

En av de starkaste fytostimulanterna är citron. Det är bra för att lätta både mörkt och blont hår. Och inte bara ren citronsaft lyser håret utan också citronolja. Flickan under smeknamnet MaliSHka89 utnyttjade det för förtydligande. Här är vad hon skriver på forumet:

"Jag hörde mycket om citronfärgning hår bra, men av någon anledning vågade jag inte försöka. Därför försökte först den essentiella oljan av citron. Överraskande kan de också lätta sitt hår. Det finns två sätt jag försökte.

Den första tillsats av citronolja till schampo, den andra - gjorde en mask med tillsats av kefir, kokosnöt och linfröolja, mangoolja och kanel. Jag håller denna mask i kylskåpet och applicerar det med jämna mellanrum på torrt hår. Jag brukar hålla den i 2-3 timmar och tvätta den sedan. Resultatet kan ses nedan på bilden före och efter proceduren. "

Här är andra exempel på citronförtydligande:

Hår kan klargöras och andra folkmedicin, såsom honung. Experter tror att det verkar på håret som väteperoxid, men inte så aggressivt. Innan hon appliceras, tvättas håret vanligen med schampo med en nypa läsk.

Uppvärmd honung appliceras som en pasty mask över hela längden av håret och vänster hela natten. På morgonen tvätta av med varmt vatten, upprepa proceduren 2-3 gånger. Maskens huvudsakliga nackdel är maskens klibbiga konsistens och dess möjliga kurs. Ljuseffekten är inte märkbar omedelbart, men efter några dagar.

Här är exempel på bilder före och efter lätta hår med honung:

kefir

Bara mörkt hår kan vara en stor ljusare kefir. Speciellt eftersom denna produkt inte kräver speciell förberedelse för masken. Häll helt innehållet i flaskan i en skål och använd försiktigt kefirblandningen till håret. Gå med en sådan mask i 2 timmar och tvätta sedan av den.

Här är exempel på att använda kefir:

kanel

Inte illa du kan lätta ditt hår med kanel. Det är sant att detta kommer att kräva en extra ingrediens - vilken kosmetisk balsammask. I det måste du lägga till en nypa kanelpulver och applicera på fuktigt hår. Att gå med en sådan komposition på håret från 2 till 4 timmar, och tvätta sedan av. Håret lyser, men bara efter 3-4 regelbundna sessioner.

Olivolja

Om en kvinna har svartfärgat hår, blir det inte så lätt att tända det. Detta problem ställdes inför användaren Natalia.

Hon skriver: "Jag bestämde mig för att måla mig i absolut svart. Före detta, lite tonat hår med henna. Hon applicerade färgen själv, hemma, och precis en vecka var allt bra. Då insåg jag att brunetten inte är min. Inte min karaktär.

Jag bestämde mig för att snabbt lysa upp. Tyvärr visade detta sig vara ett problem: I salonerna erbjöds jag lättare med dyra och aggressiva noga hårprodukter, och några vägrade helt och hållet efter att ha läst om henna. Det finns inget att göra, jag bestämde mig för att ta bort den svarta färgen från håret själv. Vänd sig till folkmedicinska lösningar.

Jag fick hjälp av följande: olivolja och klyftaolja, läsk och tvåltvål. Jag applicerade oljor längs hela längden på håret och tvättade det och applicerade soda längs hårets längd och tvättade av det efter 15 minuter. Dessa medel förstärkte bara mitt hår, så jag försökte tvätta mitt hår med tvål.

Så, efter några månader med alternerande oljor, läsk och tvätttvål, fick jag en fin kastanj hårfärg. "

Här är exempel på ljusare svartfärgat hår med folkmekanismer:

Hur tänder håret 2 toner?

Innehållet

Experiment med deras utseende är många kvinnors passion. Och en aspekt är förändringen av hårfärg. Ibland är det en dramatisk förändring, och ibland bara en nyansjustering. Ibland är det en önskan att bara lätta håret med 2 toner, vilket ger huvudfärgen samma. I det här fallet kan du använda en mängd olika medel, bland vilka det finns både kemiska beredningar och folkrecept baserat på naturliga ingredienser. Några av dem är bättre att använda för att ändra sin inhemska färg, andra är mer lämpade för att lätta färgade lockar.

Allmänna rekommendationer

Och svart blir missfärgat med användning av pulver, som kan lätta håret med 7-8 toner. Men efter att blekningspulveret behöver mer toning, så kommer denna procedur att ta längre tid. Innan ljussättning av svart hår, överväga om det är värt att göra, eftersom naturen redan har gett allting och ögon och ögonbryns färg bör vara i harmoni med hårets färg på huvudet.

Lightening blont hår

Fräsning anses vara det mest skonsamma sättet att lätta de blonda strängarna, som förutom att återuppliva färgen ger håret mer volym.

Om det finns en önskan att ge en ljusare nyans utan att skada strukturen, hänvisa till folkmedicinska lösningar, eftersom det inte är svårt att lätta brunt hår. Produkter som honung, rabarber, kamille eller citron.

Hur tänder håret hemma i 1-2 toner

För att lätta ditt hår hemma i 1-2 tonar, använd citron, vilket gör pigmentet lättare. För att göra detta, tillsätt till färskvatten 0,5 pressad juice av 1 citron och skölj de strängar som är rena efter tvätt. För att öka effekten, gå ut i solen i 10 minuter.

Men för ägare av bräckliga och torra hår är det bättre att inte använda den här metoden. Citronsyra överdriver dem, så det är bättre för dem som är benägna att fett.

Ljusa håret utan skada

Använd djupt rengöringsschampo.

När du får för mörkt hår från färgning tvättar vi omedelbart det med ett djupt rengöringsschampo. Den efterföljande användningen av balsammet kommer att fukta de strängar som påverkas av uttorkning av kemisk kemi.

Tips! Lägga till vanligt schampo eller citronsyrabalsam kommer att påskynda färgavlägsningen.

peroxid

 • Etsning är en kortvarig oxidation med sparsamma ämnen, där det skyddande hårskiktet avfettas. Detta accelererar syrans penetration genom de nu öppnade hårvågorna.
 1. Sätt vatten på elden, koka, tillsätt kamille.
 2. Låt buljongen infusera i 20-30 minuter.
 3. Efter kylning, spänning, häll peroxid.
 1. Innan du tvättar huvudet, applicera avkoket mot håret, lindra sträckavslutningen.
 2. Tvätta av masken om en halvtimme.
 3. Därefter tvätta håret med vanligt schampo.

Glycerinlösning

 • Glycerin - 50 gram
 • Kamille - 150 gram
 • Vatten - 500 gram

Schwarzkopf bonacure, Wella, Loreal-professionell, Cutrin hjälper dig att utföra professionell ljusning av blont hår hemma. Dessa produkter hindrar utseende av yellowness, bryr sig om hår och har en ganska bred palett.

väl fuktar hår, och honung och kanel bidrar till deras förtydligande. För att få önskad effekt, behåll masken minst 4 timmar.

ljusare hårmask

Lightening hår med kefir

Lättnadshår med folkmedicin är det säkraste sättet att bli lite yngre och mer attraktivt. Naturligtvis väljer vi alltid från de säkraste ännu mer sparsamma metoder. Kvinnor började märka att efter att ha använt kefir som en närande och stärkande mask blev brunt hår lättare. Och allt tack vare syrorna i surmjölken. Kefir maskerar inte håret, men det kan ganska ljusa ett par toner.

För att förbereda ett sådant sätt, ta ett halvt glas kefir, lägg till två matskedar brandy och lite balsam. Allt du behöver att blanda med en träpinne. Sedan slå en äggula och lägg till kefir, tillsammans med saften av en halv citron. Dela håret i trådar och applicera blandningen på varje krull. Mask håller som regel hela natten. Morgon ska

utan schampo. För att bli av med lukt av kefir, skölj håret med mintinfusion.

Användningsfrekvens: högst 1 gång per månad.

Resultat: minus 1 ton efter det första förfarandet.

kamomill

kamille Du kan applicera färska eller torra blommor. Det är bättre att välja en tusensköna någonstans i naturen.

hårbalsam

Sköljning med kamomill är ett extra medel för blekning av ljusbruna och lätta trådar. Lämplig för mjukning av mörkt hår.

 • 100 gram blommor (torr eller fräsch);
 • 2 liter varmt vatten (temperatur från 75 grader).

Fyll kamille med vatten i en glasbehållare. Täck, linda och lämna i 1 timme. Stryk noggrant på infusionen till ett transparent tillstånd.

Viktigt: För långt hår måste du ta 2 gånger mer vatten och blommor. Lämna inte den färdiga buljongen längre än 2 dagar i kylskåpet, annars kommer kamille att förlora sina värdefulla egenskaper.

Och du kan göra mer om masken? Jag vill lysa lite, som de säger "utan intervention"

  Garnierfärg (Garnier) är den mest efterfrågade idag. Det är mjukt och mjukt, eftersom det innehåller extrakt av olivolja, veteolja och jojoba, fuktgivande och skydda hår. Dessutom appliceras en balsam direkt på själva färgen, som måste appliceras på håret direkt efter färgning. Garnier erbjuder följande ljus nyanser: super lysande, platina blond, sandblond och naturlig blond. Färgen är lätt att applicera på håret (gjord i form av en krämgel), och vi har ett utmärkt resultat på 20 minuter. Nackdelen med denna färg är att den inte är tillräckligt resistent. Den högsta resistansen i denna linje är försedd med Garnier-färg 100% Färg, som dessutom bevarar glans och längre. Garnier Nutrisse Creme färgfärg, enligt tillverkaren, färga håret i en djup och varaktig färg och gör den frisk. Denna färg är berikad med näringsämnen. Och tack vare frukt tillsatser är lukten trevlig.

Den maximalt mjuka och säkra färgen garanteras av ammoniakfri färgfärgskin (Color Shine). Det är berikat med tranbärsekstrakter och aragonolja.

 • Nästa i popularitet är färgen L'oreal (L'Oreal), som kan lätta till och med mörkt och grått hår, eliminerar gula nyanser. Färg Loreal håller på håret länge, men trots detta, på grund av de eteriska oljorna, kollagen, tar veteproteinet omhändertagandet av håret till det maximala under förtydligandet.
 • Mycket effektiv, som kan lätta håret i 4-6 toner, är palettfärg (från Schwarzkopf). Hon bryr sig noggrant om sitt hår tack vare sin orange olja. Färgpaletten är också rik: guldblond, pärlblond, silverblond, asblond;
 • Wella Color Touch Sunlight kommer att glädja sin konsument. Det är mildt tack vare innehållet av vax och keratin. Färgen är utformad för att arbeta professionella.
 • Många kvinnor berömmer också Wellatonfärgen för hållbarhet (det varar ungefär en månad på håret) och förmågan att måla över grått hår. På grund av sin tjocka konsistens appliceras färgen lätt på håret och flödar inte. Dessutom bryr sig färgen försiktigt för håret, vilket förklaras av dess terapeutiska oljor, syrebas och B5-serum. Hårfärgad med Velatonfärg skyddas mot de negativa effekterna av ultravioletta strålar (det finns speciella ljusreflekterande ämnen i färgen).
 • Ändå lätta många kvinnor framgångsrikt sitt hår hemma med hjälp av vita henna. Detta verktyg säljs med detaljerade instruktioner som måste följas obefläckat. Innan du börjar tända - var noga med att göra ett känslighetsprov två dagar före proceduren (applicera en liten mängd av blandningen på armbågens böjning, och om det efter 48 timmar inte händer något misstänkt, så får du lätta håret med henna). Före användning blandas hennapulver med ett oxidationsmedel och fördelas jämnt över hela hårets längd, hålls under den tid som anges i instruktionerna, varefter färgen tvättas av håret med rinnande vatten och fuktgivande medel appliceras på håret.

  Det är väldigt lätt att tända håret med henna, men skynda inte till affären för ett "mirakelmedel", för efter hemmet måste du springa till skönhetssalongen, antingen för att "rätta" färgen eller att klippa halmen med huvud. Recensioner visar att sådana experiment nästan alltid slutar i misslyckande.

  Älska dig själv och ta hand om den mest värdefulla sak du har - ditt hårs hälsa. Med en stark önskan att reinkarnera, spara inte pengar till en bra skönhetssalong, annars kan du betala för högt pris. Var vacker och riktig!

  Lightening och blekande hår

  Ljus- och blekhår är erosionen av konstgjort eller naturligt pigment. Som ett resultat av lättnad kan du ändra hårfärgen i flera steg, och när blekning - missfärga håret helt.

  För en svag eller medelhög grad av förtydligande kan du använda blonda gruppfärger, och för en hög grad av förtydligande bör du använda en blond produkt som gör att du kan lätta håret för 6-7 toner. Man bör komma ihåg att färgen kan lätta bara den naturliga hårfärgen, eftersom den här färgen inte kan missfärga det konstgjorda pigmentet. Det tidigare målade håret klargörs endast med speciella blockeringsmedel. Moderna hårglättande färgämnen ger en bra ljusande effekt, men till skillnad från blondoran är de mindre aggressiva eftersom de innehåller en annan typ av alkali och substans som samtidigt utför hårvård.

  Under hårljuset med färg, sker två processer samtidigt - ljus och nyanserad färg. Med stark hårbearbetning är det nödvändigt att producera en efterföljande toning av håret, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på hårets tillstånd - håret blir mjukare, skinnigare och får en vacker nyans.

  När lätta håret oxideras det naturliga pigmentet med syre som frigörs från väteperoxid. Pigmentet förlorar sin färg och förvärvar förmågan att lösa upp i vatten, tvättas delvis ut ur håret och lämnar tomrum i det, så det blekta håret blir lättare. Oxygen förstör också keratinhårkedjor.

  Lightening hår beror på:

  • hårets färgningstid
  • mängden färg applicerad på håret;
  • Temperaturen vid vilken processen att lätta håret.

  En viss grad av hårlättnad - från ljus till full missfärgning - kränker hårets struktur. För att bevara hårstrukturen så mycket som möjligt och uppnå bra resultat efter lätta, är det nödvändigt att bedöma hårets tillstånd (tjocklek, porositet, föregående hårljus) så exakt som möjligt för att välja rätt ljussmedel och exponeringstid.

  Styrknivån för väteperoxid bestäms beroende på önskad nivå av hårlättnad. Med mycket poröst hår bör nivån av väteperoxidstyrka vara minimal, med hård och glasig hår kan halten av väteperoxid ökas till 12%.

  Doseringstidens exponeringstid beror på:

  • den nödvändiga graden av lättare hår
  • intensiteten hos det naturliga pigmentet;
  • hårkonstruktioner;
  • omgivande temperaturer.

  Om endast den regrowna delen av håret tänds appliceras blekningskompositionen mycket exakt för att inte skada det tidigare färgade håret.

  Om håret är svagt lättat kan du använda klymazon, men extra värme måste appliceras mycket noga! Extra värme mjukar inte bara håret (vilket gör det mer bräckligt), men kan skada skärebenet och cortexen, eftersom reaktionen blir mycket intensiv vid hög temperatur.

  Om hårblegningsprocessen kommer att äga rum utomhus bör blekfärgen beredas inte för tjock. Annars hårdnar den blekande massan i luften snabbt och processen med att lätta håret stannar.

  Om folien ska användas i blekande hår, måste blekfärgen beredas något tjockare, annars kommer blekfärgen att strömma från under folien.

  Efter perming är det lämpligt att bleka håret först efter en vecka, när håret är helt återställt och konsoliderat i sin nya struktur, annars kan håret inte tåla en så stor belastning och kollapsa.

  Efter blekning tvättas håret noggrant med inte mycket varmt vatten, så håret tvättas med schampo och sköljs med balsam. Avfärgning av hår stannar vid neutraliseringen.

  Konsten att bleka håret är att få önskad färgeffekt utan att störa hårstrukturen. Stark exponering för den alkaliska miljön (väteperoxid) på håret kan leda till att det skyddande håret flingar, öppnar sig, blir bränt, och även när det utsätts för en sur miljö som bidrar till stängning av skalor, kan inte stängas ändå. Hår blir svårt att korsa, snabbt splittras, eftersom de saknar ett skyddande skikt, och kräver användning av balm som börjar utföra skyddsfunktionen hos skalor, fyller utrymmet mellan de öppna livlösa skalorna. Balmer skyddar håret från miljöens skadliga effekter och ger näring åt dem.

  Dessutom leder den felaktiga tekniken för blekning av håret till att i fall av otillräckligt fettfett i hårbotten kan starka alkaliska föreningar penetrera hårrötterna, försvaga hårrötterna, vilket leder till att håret börjar falla ut.

  Hårpigmentlättnadsnivåer

  Behandlingsprocessen fortsätter i steg, så när som helst kan du kolla på vilket stadium som är lättare.

  Färgen på pigmentet ändras i följande ordning: röd - "röd-orange -" orange - "gul-orange -" gul - "ljusgul".

  Fig.1. Hår före lätta

  Frisörens tips

  Efter att ha framställt hårljusfärgen är det nödvändigt att omedelbart applicera färgämnet på hårsträngarna så att reaktionen med frisättning av syre (skumets utseende) uppträder på hårsträngarna.

  Vid framställning av en komplex blandning av flera färger är det nödvändigt att blanda alla komponenter väldigt noggrant tills det är smidigt.

  Mängden grå hår räknas som en procentandel i förhållande till hela hårmassan.

  Fig.2. Hår efter lätta

  Väteperoxid (H2O2) är en färglös viskös vätska, är en explosiv substans. 30% väteperoxid kallas perhydrol.

  För att erhålla en 3% lösning av väteperoxid måste du lösa upp 6 tabletter peroxid i 54 ml varmt vatten. För att erhålla en 6% lösning måste du lösa upp 13 tabletter av väteperoxid i 48 ml varmt vatten.

  Perhydrol främjar inmatningen av syre i reaktionen med melanin, aktiverar manifestationen av färgbildande komponenter.

  Under ljus och värmeverk sönderdelas väteperoxid lätt i vatten och syre. Därför bör perhydrol förvaras i en mörk behållare med en jordstopp och fyller kärlet i 4/5 volym på en sval plats.

  Oxidizer av olika koncentrationer, redo att användas, är avsedd att användas med krämer, färger och hårblekningsprodukter. En mjuk gräddeoxiderare bestående av väteperoxid med olika koncentrationer (3, 6, 9, 12%) och en krämbas, som förbättrar hårfärgsprocessen, gör oxideraren mer mild och ger håret extra glans och utmärkt kvalitet. Läkemedlet blandas snabbt och effektivt med färgämnet och ger jämn hårfärgning. Innehåller aromatiska tillsatser som eliminerar lukten av ammoniak.

  Färgerna hos den blonda gruppen blandas i ett förhållande av 1: 2 eller till och med 1: 3.

  Blondoran - katalysator, förtjockningsmedel. Det är en universell förberedelse med en intensiv hårlättnad, vars nivå beror på koncentrationen av oxidationsmedlet och exponeringstiden. Magnesiumoxid, magnesiumperoxid införs i det, för att påskynda processen - bikarbonatammonium och andra ammoniumsalter.

  Metallfärger för hår

  Metallfärger för hårfärg försvann gradvis från frisörens övning. Idag kan du hitta de så kallade hårreducerande ämnena. Det är inget som en metallbaserad färgämne (naturligtvis redan i en neutraliserad form). Dess effekt är baserad på interaktionen mellan metallsalter med grått keratinhår (det är 4% i stratum corneum). De reagerar med varandra, och resultatet är en metall-metallförening som har viss färg. Varje gång förbättras denna effekt och håret mörkas mer och mer, vilket kommer att ge intrycket av en återgång till samma naturliga färg.

  Regler för lätta hår

  Om det är nödvändigt att göra en perm och partiell färgning av håret, så utförs först en perm, och först därefter, efter torkning, håret blekas delvis. Före färgning av håret tvättas inte huvudet för att bevara fettlagret som skyddar håret och hårbotten. Om ditt hår är för smutsigt kan du dock tvätta håret en gång och försök att inte röra på huden.

  Figur 3. Före färgning av håret smörjer huden på kanten av hårväxten med en skyddande kräm

  Vid framställning av färgen för blekande hår måste du blanda alla komponenter mycket noggrant tills en homogen massa. Du måste arbeta i handskar för att skydda händerna på händerna, eftersom hårfärgningsmedlen har en destruktiv effekt på det och på naglarna.

  Figur 4. För att skydda händerna på händerna, gör hårfärg med handskar.

  Blanda färgen bör vara före användning, eftersom oxidationsprocessen börjar omedelbart när den blandas och efter ett tag minskar färgintensiteten.

  Figur 5. Blanda ingredienserna omedelbart före färgning av håret tills massan är jämn.

  När håret tänds börjar processen med att applicera färgämnet på den del av huvudet där den största ljusningen krävs, men hårets kant i pannan och templen behandlas sist, eftersom detta är det tunnaste håret och de uppfattar mycket snabbt färgämnet. Om du inte tar hänsyn till detta, kan rötterna i ansiktets hår under blixten visa sig vara för ljusa.

  Håret vid rötterna ska alltid vara lite mörkare än i ändarna. Det är bättre om håret på framsidan är något ljusare än baksidan, och de övre delarna av håret är något ljusare än det nedre.

  Figur 6. När det är lättare måste rötterna anse att de ska vara något mörkare än den totala hårmassan

  Färg måste appliceras snabbt och noggrant, så att intensiteten av färgen i hela hårmassan visade sig vara likformig. Du måste göra det om 10-15 minuter. Strängarna måste vara så tunna att färgämnet kan mätta dem (ju tjockare hår, desto tunnare strängen). Man bör komma ihåg att färgen borde vara väl blötläggd med varje hår.

  Nedräkningen av exponeringstiden börjar efter fullständig applicering av blekfärg på håret. När ljuset blir lättare bör effekten vara minst 50 minuter, annars kommer färgen inte att visas helt och kommer inte vara stabil på håret.

  Vid extra värme minskar uppehållstiden med 1/3.

  Efter applicering av färgen på huvudet ska det inte bildas "skal" av färg som kan skapa växthuseffekten och hindra utsläpp av fri syre.

  Figur 7. Efter appliceringen av färgen lossnar du håret med en kam för bättre syreuppkomst.

  Innan du torkar bort färgämnet från håret, är det nödvändigt att göra en kontroll för att säkerställa att hårfärgens rötter och ändarna är likformiga. För att göra detta, flytta hårborsten med en bit kamfärg från rotdelen, sedan från ändarna och jämföra dem. Också kontrollera över områden med grått hår, och om det visar sig att det grå håret ännu inte har färgats, bör färgens uppehållstid ökas.

  Figur 8. Skum med lite vatten innan du tvättar bort färgen.

  När man når den önskade färgen utförs emulgeringen - en liten mängd varmt vatten appliceras på håret, lite skum och fördelas över hela längden av håret medan massrörelser utförs längs den regionala hårlinjen. Detta gör det möjligt att enkelt avlägsna färgen från hårbotten och göra håret glans.

  Figur 9. Tvätta färgen från håret

  Efter emulgering ska håret sköljas ordentligt med vatten, sedan med ett speciellt schampo och behandlas med en neutraliserande balm för att stoppa påverkan av färgrester och undvika långsam oxidationsprocess efter färgning, blekning eller blekning av håret.

  Det svåraste är att bli blonda ägare av mycket mörkt hår. Naturen läggs i sådant hår för mycket färgpigment, vilket är svårt att dra ut utan att skada strukturen. Frisörer vet att på sådana strängar endast med stor svårighet är det möjligt att uppnå mycket lätta och kalla nyanser. Vidare, när hårgenväxt är kontrasten mellan de regrowna rötterna och den lätta delen av håret, är det mycket märkbart, vilket gör det nödvändigt att resortera oftare till lättnadsproceduren. Därför är det bättre att lita på naturen och befälhavaren, njuta av hårfärgen som naturen presenterade och att använda alternativa färgämnen. Trots allt, frisörer, som läkare, bör följa principen om "gör ingen skada".

  Ljusblont hår - det finns ingen gräns för perfektion

  Blont hår är standarden för skönhet och femininitet. Ägare av naturliga blonda krullar är väldigt få, och den här trollens magi är obegränsad. Blond är ung, ger håret en speciell charm, showiness. Idag söker många tjejer att hitta det perfekta sättet att lätta håret. Men här uppstår en naturlig fråga. Vad är det perfekta sättet att lätta de blonda krullarna och existerar det verkligen? Vi kommer att försöka svara på det i den här översynen.

  rekommendationer

  Varje skönhet vill bli blondin utan att skada håret utan att använda de dyra tjänsterna av professionella frisyrer. Denna önskan är möjlig. Använd de välkända folkmaskarna under lång tid. Detta tillvägagångssätt är särskilt relevant för naturliga blonda skönheter. I det här fallet ökar möjligheterna att bli en fantastisk blondin och erövra mäns hjärtan med änglalusta synpunkter.

  Lightening blond curls är en enkel uppgift. Här är det viktigt att inte fokusera på valet av den slutgiltiga nyansen, utan på valet av medel som kan orsaka minimal skada.

  Ägare av ljusblonda trådar kan bli blondiner bokstavligen efter den första färgen. Förtydligandeförfarandet tar inte mycket tid. Och en utmärkt nyans kan erhållas även med hjälp av folkmaskar. Men det finns vissa subtiliteter och nyanser som bör betraktas som skönhetshåriga skönheter. Försök att noggrant följa rekommendationerna från professionella frisör stylister. Då garanteras det utmärkta resultatet från arbetet.

  Här är några tips:

  1. Ljusa naturliga lock har en tunn, ömtålig struktur. Under kemisk färgning blir de torra, livlösa. Bara en väg ut - använd färger som inte innehåller ammoniak. Pre-select masker, balms som gör att du kan behålla det skönhet, friska hårets utseende.
  2. Blont blir inte missfärgat. Färg på denna nyans faller enkelt och enkelt.
  3. Föredrar färgämnen av kända världen märken. Ledande företag bryr sig om rykte genom att noggrant övervaka produktkvaliteten.
  4. Ljusa tjejer behöver inte applicera färg. Använd toniken, vi analyserade frågan i detalj: är det möjligt att lätta håret med tonic? Det kommer inte att skada krullarna, kommer att ge en hälsosam glans, silkiness. Tint shampoos, masker kan användas kontinuerligt. Håret kommer alltid att ha önskad nyans, förbli frisk, lydig, välskött.
  5. Efter appliceringen täcker inte läkemedlet ditt huvud med en plastpåse. Du kan brinna lockar, skada hårbotten.
  6. Passar en annan färgfärg. Välj ask, sandig, gyllene, nutty blond. Någon av dem kommer att se bra ut, perfekt kompletterar utseendet.

  Kom ihåg! Vita trådar behöver konstant användning av reparation, skyddsmaskar. Använd helande balm, förbered dig själv hemma. Kompositionerna är näringsrika, naturliga, fullständigt ofarliga.

  Hur tänder brunt hår hemma?

  De är lätta att måla. Enligt experter är det inte nödvändigt att använda kemikalier för att ge önskad nyans. Var uppmärksam på de populära recepten för förtydligande, tidtestad. Få ett vackert, ljust hårhår, vilket ger tråden en hälsosam utseende, vilket förbättrar situationen avsevärt. För naturlig blond skönhet är detta föremål väldigt viktigt.

  Sätt att lätta brunt hår

  Nedan följer några populära sätt att uppnå bra resultat:

  1. Lightening daisy. Denna metod anses vara en klassiker. Den används av tjejer över hela världen från antiken till nutiden. Kamille - en växt som kan missfärga trådar av flera toner. För att förbereda ett underbart verktyg behöver du två matskedar av kamomillblommor, ett glas kokande vatten. Fyll gräset med vatten, koka upp det. Lämna lösningen i femton minuter. Kall, stam. Applicera på tvättat vått hår. Efter applicering tvättas den inte av.
  2. Citron Lightening. Kom ihåg att citronsyra torkar lockar, använd den försiktigt. Perfekt för fettigt hår. Strängar lyser några nyanser. Det finns många recept med citron. Det enklaste - skära citronen i skivor, häll kokande vatten över det. Låt buljongen stå i flera timmar. Skölj håret med citronvatten. Förfarandet utförs flera gånger. Du kommer att få lättare krullar. Denna metod för förtydligande bör inte väljas för tjejer med torra, spröda, glesa strängar.

  Utöver ovanstående verktyg kan noteras effektiviteten av kefir mask, honung, kanel. Nästan alla ingredienser finns i köket, de är billiga. Alla metoder beskrivs i detalj i avsnittet lättare hår med folkmedicinska lösningar.

  Videosalm för kraftig blont hår:

  Shampoo för att lätta brunt hår

  Du kan uppnå bra resultat utan att använda aggressiva färgämnen. Ett bra alternativ till färger är ett lysande schampo.

  Idag erbjuder många kända kosmetiska företag inte bara schampon-tonic, men också en hel rad produkter med färgningseffekt. Det kan vara balm, balsam, masker, emulsioner. Alla produkter missfärga hår i flera nyanser, ge dem glans, silke, hälsosam utseende.

  Tack vare ett stort utbud av val kan skönhetshåriga skönhetsmedel få en skön blond för en varm blond. Allt beror på personliga önskemål och preferenser. Ett exempel är Estelle-samlingen för blondiner. Efter färgning kommer strängarna att ha ett oändligt utseende.

  Tonics innehåller inte väteperoxid, ammoniak i dess sammansättning. De bryter inte hårets struktur och täcker det. Lätt att applicera hemma. Procedurens varaktighet överstiger inte tjugo minuter. Kombinationen av toning shampoo med en mask - en garanti för utmärkt resultat.

  Ljust brunt hår utan yellowness

  Trots enkel procedur är det några brister som borde vara kända innan arbetet påbörjas. Den största nackdelen är utseendet på oönskad yellowness på strängarna. En mindre nyans, men det kan helt förstöra resultatet av färgning, liksom utseendet på någon tjej. Blondiner med gula, brinnna lockar ser dåligt ut. Varje tjej vill att den gula färgen inte visas under färgningsprocessen.

  Låt oss se hur yellowness kommer från när lätta blonda krullarna. Det finns två pigment som är ansvariga för den naturliga färgen: eumelanin, pheomelanin. Anslutande med varandra bildar de en mängd olika färger. Om du planerar att bli ljusare än din naturliga nyans, måste du bli av med mörka pigment. För att göra detta, blekning eller missfärgning.

  Färgämnen kan inte förstöra pigmenten från första gången. Som ett resultat blir ljusskärmen oönskad yellowness. Professionella mästare tar hänsyn till detta faktum när man arbetar med blondiner.

  För att undvika en sådan händelseförändring, måste du förstärka krullarna. Därefter kan du måla dem med speciella färgämnen. För ägare av blonda trådar är detta tillvägagångssätt oönskat. De bör utföra flera fläckar med mjuka färger och observera ett visst tidsintervall mellan förfarandena.

  Tips! Experter rekommenderar att du avlägsnar de gulnande toningsschamponerna. De kan användas omedelbart efter färgningsproceduren.

  Dessutom är schampon inte bara ofarligt för håret, men också att ge krusarna en hälsosam utseende. Toning varaktighet är obegränsat. Shampoo kan användas i flera år utan rädsla för skada på håret. Tillverkare ständigt förbättrar sina produkter, vilket gör dem bättre och säkrare. Detta har en positiv effekt på låsens tillstånd.

  Lightening ledde till gulnande och sprött hår? Följande artiklar på vår sida kan vara användbara för dig:

  Video workshop hur man målar i en ljus färg utan yellowness:

  Om belysning görs i salongen, blandar professionella frisörer flera olika nyanser tillsammans. Denna metod förhindrar bildandet av yellowness. Låt oss få en intressant färg. Du kan lägga till kompositionen av en liten rosa eller aska färgämne. Professionella frisörer stylister observera vissa proportioner. Upprepa inte hemma själv.

  Sammanfattningsvis är det värt att notera att blonda flickor noggrant ska följa experternas råd. Detta kommer att få önskad nyans och hålla håret friskt, strålande, slående vackert.  Nästa Artikel
  Henna för hårväxt - ett bevisat sätt att återställa densitet