Regler för vård av poröst, styggt hår


För att se bra ut är det inte nödvändigt att ha de dyraste kläderna från kända varumärken och otroligt dyra kosmetika, speciellt för en ung tjej. Huvudregeln att vara vacker är konstant vård för oss själva, hela vår kropp behöver det: hud, naglar, figur och naturligtvis hår. Det handlar om det sista som kommer att diskuteras i vår artikel: vi kommer att berätta vad du ska göra om dina krullar har länge förlorat sin naturliga glans och glans? Vilken typ av vård behövs för olydigt, torrt och poröst hår? Är det möjligt att rehabilitera dem? Vi kommer att diskutera dessa och andra frågor i detalj nedan och ge också tips om hur tjejer kan bli ännu vackrare!

Egenskaper av hårtyp

Vi vet alla hur välskötta och friska hår ska se ut: det är slätt, starkt, rikt i färg (även om det är helt naturligt) och naturlig glans. Låt oss nu se: Vad är orsaken till att dina krullar på ovanstående parametrar inte kan kallas friska?

Alla typer av hår har en absolut naturlig förmåga att absorbera och ackumulera fukt genom att använda skiktet, vilket kallas porositet. Den här egenskapen har flera grader, och håret, vars nagelskikt är mycket skadat och öppet kallas traditionellt poröst.

Sådant hår absorberar mycket snabbt fukt och alla medel för bearbetning (mousses, skum, maxi, etc.).

Var uppmärksam! Hårets höga porositet gör dem smala, bräckliga och väldigt spröda.

skäl

En viss grad av porositet hos håret är sällsynt för varje person omedelbart vid födseln. Vissa nationer har låg porositet: Asiatiskt utseende präglas exempelvis av mycket tjockt, starkt och glänsande hår med fullständigt sluten nagelband (det absorberar fukt dåligt och är sämre än andra typer som är mottagliga för kemisk behandling).

De flesta i födseln har hälsosamt hår med normal (medel) porositet: innan krullarna ständigt exponeras för termiska och kemiska effekter är deras nagelskikt lite löst vilket gör att du kan ackumulera och behålla rätt mängd fukt. Det finns de som inte har tur att födas med hår av hög grad av porositet. Som regel är den här egenskapen typisk för starkt lockigt och tunt hår.

I de flesta fall är en hög grad av porositet ett resultat av många skador och en permanent skadlig effekt på den inre strukturen. Låt oss se vad som påverkar förändringen i nagelskiktet till det värre:

 • täta varmluftstorkning;
 • termiska effekter av curling strykjärn och strykjärn (strukturen försämras särskilt snabbt om du inte använder speciella sätt för termiskt skydd);
 • skada hårets övre skikt på grund av användningen av en felaktigt vald kam;
 • Användningen av felaktiga vårdprodukter (om du köper kosmetika som är olämpliga för din hårtyp, kommer effekten av dess användning att vara exakt motsatsen);
 • kemisk behandling (permanent färgning med aggressiva färgämnen, perm och andra förfaranden som förändrar hårets struktur, har konsekvenser)
 • shampooing i hårt vatten.

Grundläggande vårdregler

Har du torrt, skört och poröst hår? Låt oss ta en närmare titt på hur man ordentligt bryr sig om dem för att förbättra sin struktur! Nedan kommer vi att ge detaljerade rekommendationer om alla stadier av vård, vilket hjälper dig att göra dina curls mer hälsosamma, smidiga och starka.

schamponering

Inte bara renlighet utan även hälsan hos ditt hår beror direkt på hur du tvätter håret! För att denna frekventa proceduren inte skadar på något sätt och bara speglar väl på hårets struktur, är det nödvändigt att följa flera regler:

 1. Vatten bör inte vara för varmt. Använd en lite varm, hudvänlig temperatur och byt inte under hela processen (ett kraftigt temperaturfall är skadligt). Den konstanta effekten av hårt vatten på håret är dåligt för deras hälsa, så försök att använda filtrerat vatten. Efter rengöring kommer det att vara användbart att skölja huvudet regelbundet med kamilleavkokning.
 2. När du rengör strängarna, låt inte deras konstanta friktion mot varandra, plötsliga rörelser och ryckningar. Det bästa alternativet är en mild huvudmassage med schampo, som inte bara rengörs noggrant, men sprider även blodet genom huvudets kärl vilket är mycket fördelaktigt för hårets hälsa.
 3. Valet av rengörings kosmetika måste närma sig med allt ansvar! Lita inte på det lilla priset och höga annonseringsslagord, köp shampoo och balsam med aggressiva komponenter. Det bästa valet skulle vara organisk kosmetika, skapad helt av naturliga ingredienser - det kommer bara att medföra fördelar för ditt hår, även om det kostar lite dyrare än de annonserade produkterna med tillsats av kemi.
 4. Var noga med att använda balsams och balsam - de kommer att stärka och smidiga strängarna, vilket hjälper till att inte skada dem vid kamning.

Torkning och styling regler

Vilken tjej använder inte hårtorken? Som regel skyndar vi oss någonstans och strävar efter att torka våra huvuden så fort som möjligt utan att tänka på de aggressiva effekterna av hetluft. Dessutom är många flickor ständigt stylade strängar med curling eller strykning, vilket också negativt påverkar hårets struktur.

Låt oss se vilka rekommendationer som ska följas så att torknings- och stylingsprocessen har så få negativa konsekvenser som möjligt:

 1. Det skulle vara användbart att helt överge den termiska effekten på strängarna, åtminstone under behandlingen. Om det emellertid inte är möjligt, är det nödvändigt att lagra med skyddsutrustning på rätt sätt: Börja inte torknings- och stylingsprocedurer utan att först applicera en skyddsspray!
 2. Om du är ständigt begränsad i tid och du inte kan neka att använda en hårtork, är den bästa lösningen att förhindra för höga temperaturer. Gör ett val till förmån för regimen med varm eller kall luft - det tar längre tid, men kommer att leda till mindre skada på dina lockar.
 3. Stylingprodukter med regelbunden användning har en negativ effekt på dina lock. Du bör inte tillgripa mousses, skum och geler om det inte är absolut nödvändigt.
 4. Prova så lite som möjligt för att lägga trådarna med termiska effekter. Varm curling är bättre att ersätta med curlers - de krullar också, men skadan kommer att orsaka mycket mindre. Det är bättre att endast applicera på strykjärn vid nödsituationer, och inte ställa temperaturer över 130 grader. Glöm inte värmebestämmelserna!

Rådet. Om du använder rätaren för att räta ut strängarna, var uppmärksam på vad plattorna är gjorda av. Om det är metall - vänligen skicka enheten till den avlägsna hyllan eller bättre - direkt in i papperskorgen. Relativt säkra strykplattor - turmalin eller jonkeramik.

Korrekt vård

Ovan pratade vi om hur du kan minska de skadliga effekterna på dina strängar. Låt oss nu prata om hur man ordentligt bryr sig om dem, så att hårets struktur börjar återhämta sig. Vi har sammanställt några dagliga vårdtips som hjälper dig att få ett steg närmare hälsosamma och starka krökningar:

 • Försök undvika kontakt med håret med dåliga väderförhållanden. Skydda dina lockar från den brännande solen, vinden och regn med hattar.
 • Gör hemlagade hårmaskor (har förberett din egen komposition, du kommer att vara säker på att den bara innehåller naturliga ingredienser). Ett bra alternativ är en fruktmask med banan och avokado (en liten frukt ska hackas till en puree, tillsätt några matskedar olivolja, blanda och sätt på strängarna längs hela längden).
 • Korrekt kamma trådar: du måste börja från mitten, flytta smidigt till ändarna, och bara sedan längs hela längden. Låt inte kammarens tänder dra håret ur lamporna! Kategoriskt rekommenderas det inte att kamma när huvudet fortfarande är vått.
 • Korrekt färgläggning är nyckeln inte bara till en vacker och bestående färg, men också för dina krullers hälsa. Det är bäst att helt bortskaffa missfärgning vid återhämtningstidpunkten, men om du ser de röda rötterna eller den slitna skuggan är du outhärdlig - gör ett val för icke-aggressiva, icke-ammoniakfärger med tillsats av keratin.

Kosmetiska produkter

Alla tjejer använder ofta schampo, balsam och andra kosmetika för hår. Vi har sammanställt ett urval av de bästa alternativen från kända tillverkare. Dessa verktyg kan verkligen påverka hälsan hos ditt hår:

schampo:

 • Shampoo Pantene Intensiv återhämtning. Hjälper till att eliminera skador och återställa sin naturliga glans till lockar, pris: 193 r. (0,25 1), 267 sid. (0,4 1).
 • Nourishing shampoo L'Oreal Paris Elseve Full återhämtning. Med hjälp av pro-keratin och ceramider från insidan återställs hårstrukturen, det finns alternativ för olika färgade toner, pris: 300 r. (0,4 1).

balsam:

 • Conditioner Pantene Luftigt skum Intensiv återhämtning. Den har en ljus struktur, närmar och fuktar håret, pris: 288 sid. (0,4 1).
 • Lätt balm L'Oreal Paris Elseve Komplett återhämtning. På cellulär nivå återställer strukturen och nagelskiktet av hår, pris: 300 rubel. (0,4 1).

mask:

 • Mask Dr Sea med ingefära och granatäpple. Innehåller bara naturliga ingredienser, återställer intensivt och bidrar till deras återhämtning, pris: 728 sid. (0,35 1).
 • Mask L'Oreal Paris Elseve Full Recovery. Returnerar torra och orubbliga strängar till sin naturliga jämnhet och glans, pris: 429 sid. (0,3 1).

Vårdprodukter:

 • Spray Pantene Aqua Light för omedelbar näring. "Revives" -strängar med hjälp av användbara komponenter i kompositionen, ger dem naturlig glans, pris: 251 p. (0,15 l).
 • Creamserveduva mot splittrade ändar. Återställer ändarna av håret så att det inte är nödvändigt att skära, näring och fuktar, pris: 520 r. (0,125 liter).

Motståndskraftig styling:

 • Skum Wellaflex Laying och restaurering. Skummet ger en stark fixering, och jojobaoljan i kompositionen påverkar håret hårt, matar och återställer dem, pris: 279 rubel (0,2 l).
 • Wellaflex hårspray Laying och restaurering. Lack kommer säkert att fixa någon frisyr, samt skina och skina till dimma, "trött" strängar, pris: 212 sid. (0,2 1).

Viktigt att veta! Huvudregeln för daglig vård - oavsett hur användbar de kosmetika du använder är, de behöver ändras! Om du ständigt använder samma linjal, anpassar sig strängarna till den, och användbar effekt av användningen försvinner.

Hemmet Kosmetika

Ett av de bästa sätten att ta hand om ditt hår är att skapa hemvårdsprodukter. Vi föreslår att du bekantar dig med flera recept som är mycket användbara och enkla att utföra:

Kefir mask med kakao. Masken har en toning och stärkande effekt, vilket är så nödvändigt för svagt och sprött hår. För matlagning, lägg till kefir (ta den mängd som räcker för att applicera på din längd) kakaopulver, en tesked citronsaft och samma klyftolja. Blanda noggrant och applicera på håret längs hela längden. Låt på i 15 minuter, skölj sedan noggrant.

Jästmask. Det närmar och mättar trådarna med användbara komponenter, vilket gör dem tjocka och starka. I ett glas varmt kokt vatten måste du späda en matsked ätbar jäst, tillsätt slagen äggvita. Sprid den resulterande vattnet jämnt över strängarna, särskilt uppmärksamma rötterna - gnugga masken noggrant. Låt blandningen torka helt och skölj sedan.

Lökbalsam. Ett utmärkt verktyg som med regelbunden användning förstärker håret avsevärt och gör det starkare. I två liter kokande vatten, placera skålen från några få (5-10) glödlampor, täck med en handduk och lämna i 20 minuter. Skölj buljongen och skölj håret efter tvätt.

Användbara tips

Vi har försökt att berätta i detalj om alla aspekter av vård och restaurering av poröst hår, men det finns fortfarande några användbara tips på lager:

 • Inkludera väl smältbart protein i din kost. Det är nödvändigt att inte bara äta kött och fisk, utan också att övervaka kombinationen av produkter - bara rätt distribution av BZHU i kosten kommer att hjälpa alla näringsämnen att smälta ordentligt i kroppen. Och glöm inte om det extra intaget av vitaminer!
 • Regelbunden frisättning. För att håret ska få möjlighet att växa friskt och starkt, måste du bli av med de brutna ändarna varje par månader.
 • Undvik stress! Ju mer positiva känslor och glädje du upplever, desto bättre kommer den att återspeglas inte bara i dina lockar utan också i allmän hälsa.

Användbara videoklipp

Tämning av fluffigt hår eller tips om att ta hand om denna typ av lockar.

Hur man minskar hårfluffiness? Hans hemligheter öppnar Tatiana.

Lightening och blekande hår

Ljus- och blekhår är erosionen av konstgjort eller naturligt pigment. Som ett resultat av lättnad kan du ändra hårfärgen i flera steg, och när blekning - missfärga håret helt.

För en svag eller medelhög grad av förtydligande kan du använda blonda gruppfärger, och för en hög grad av förtydligande bör du använda en blond produkt som gör att du kan lätta håret för 6-7 toner. Man bör komma ihåg att färgen kan lätta bara den naturliga hårfärgen, eftersom den här färgen inte kan missfärga det konstgjorda pigmentet. Det tidigare målade håret klargörs endast med speciella blockeringsmedel. Moderna hårglättande färgämnen ger en bra ljusande effekt, men till skillnad från blondoran är de mindre aggressiva eftersom de innehåller en annan typ av alkali och substans som samtidigt utför hårvård.

Under hårljuset med färg, sker två processer samtidigt - ljus och nyanserad färg. Med stark hårbearbetning är det nödvändigt att producera en efterföljande toning av håret, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på hårets tillstånd - håret blir mjukare, skinnigare och får en vacker nyans.

När lätta håret oxideras det naturliga pigmentet med syre som frigörs från väteperoxid. Pigmentet förlorar sin färg och förvärvar förmågan att lösa upp i vatten, tvättas delvis ut ur håret och lämnar tomrum i det, så det blekta håret blir lättare. Oxygen förstör också keratinhårkedjor.

Lightening hår beror på:

 • hårets färgningstid
 • mängden färg applicerad på håret;
 • Temperaturen vid vilken processen att lätta håret.

En viss grad av hårlättnad - från ljus till full missfärgning - kränker hårets struktur. För att bevara hårstrukturen så mycket som möjligt och uppnå bra resultat efter lätta, är det nödvändigt att bedöma hårets tillstånd (tjocklek, porositet, föregående hårljus) så exakt som möjligt för att välja rätt ljussmedel och exponeringstid.

Styrknivån för väteperoxid bestäms beroende på önskad nivå av hårlättnad. Med mycket poröst hår bör nivån av väteperoxidstyrka vara minimal, med hård och glasig hår kan halten av väteperoxid ökas till 12%.

Doseringstidens exponeringstid beror på:

 • den nödvändiga graden av lättare hår
 • intensiteten hos det naturliga pigmentet;
 • hårkonstruktioner;
 • omgivande temperaturer.

Om endast den regrowna delen av håret tänds appliceras blekningskompositionen mycket exakt för att inte skada det tidigare färgade håret.

Om håret är svagt lättat kan du använda klymazon, men extra värme måste appliceras mycket noga! Extra värme mjukar inte bara håret (vilket gör det mer bräckligt), men kan skada skärebenet och cortexen, eftersom reaktionen blir mycket intensiv vid hög temperatur.

Om hårblegningsprocessen kommer att äga rum utomhus bör blekfärgen beredas inte för tjock. Annars hårdnar den blekande massan i luften snabbt och processen med att lätta håret stannar.

Om folien ska användas i blekande hår, måste blekfärgen beredas något tjockare, annars kommer blekfärgen att strömma från under folien.

Efter perming är det lämpligt att bleka håret först efter en vecka, när håret är helt återställt och konsoliderat i sin nya struktur, annars kan håret inte tåla en så stor belastning och kollapsa.

Efter blekning tvättas håret noggrant med inte mycket varmt vatten, så håret tvättas med schampo och sköljs med balsam. Avfärgning av hår stannar vid neutraliseringen.

Konsten att bleka håret är att få önskad färgeffekt utan att störa hårstrukturen. Stark exponering för den alkaliska miljön (väteperoxid) på håret kan leda till att det skyddande håret flingar, öppnar sig, blir bränt, och även när det utsätts för en sur miljö som bidrar till stängning av skalor, kan inte stängas ändå. Hår blir svårt att korsa, snabbt splittras, eftersom de saknar ett skyddande skikt, och kräver användning av balm som börjar utföra skyddsfunktionen hos skalor, fyller utrymmet mellan de öppna livlösa skalorna. Balmer skyddar håret från miljöens skadliga effekter och ger näring åt dem.

Dessutom leder den felaktiga tekniken för blekning av håret till att i fall av otillräckligt fettfett i hårbotten kan starka alkaliska föreningar penetrera hårrötterna, försvaga hårrötterna, vilket leder till att håret börjar falla ut.

Hårpigmentlättnadsnivåer

Behandlingsprocessen fortsätter i steg, så när som helst kan du kolla på vilket stadium som är lättare.

Färgen på pigmentet ändras i följande ordning: röd - "röd-orange -" orange - "gul-orange -" gul - "ljusgul".

Fig.1. Hår före lätta

Frisörens tips

Efter att ha framställt hårljusfärgen är det nödvändigt att omedelbart applicera färgämnet på hårsträngarna så att reaktionen med frisättning av syre (skumets utseende) uppträder på hårsträngarna.

Vid framställning av en komplex blandning av flera färger är det nödvändigt att blanda alla komponenter väldigt noggrant tills det är smidigt.

Mängden grå hår räknas som en procentandel i förhållande till hela hårmassan.

Fig.2. Hår efter lätta

Väteperoxid (H2O2) är en färglös viskös vätska, är en explosiv substans. 30% väteperoxid kallas perhydrol.

För att erhålla en 3% lösning av väteperoxid måste du lösa upp 6 tabletter peroxid i 54 ml varmt vatten. För att erhålla en 6% lösning måste du lösa upp 13 tabletter av väteperoxid i 48 ml varmt vatten.

Perhydrol främjar inmatningen av syre i reaktionen med melanin, aktiverar manifestationen av färgbildande komponenter.

Under ljus och värmeverk sönderdelas väteperoxid lätt i vatten och syre. Därför bör perhydrol förvaras i en mörk behållare med en jordstopp och fyller kärlet i 4/5 volym på en sval plats.

Oxidizer av olika koncentrationer, redo att användas, är avsedd att användas med krämer, färger och hårblekningsprodukter. En mjuk gräddeoxiderare bestående av väteperoxid med olika koncentrationer (3, 6, 9, 12%) och en krämbas, som förbättrar hårfärgsprocessen, gör oxideraren mer mild och ger håret extra glans och utmärkt kvalitet. Läkemedlet blandas snabbt och effektivt med färgämnet och ger jämn hårfärgning. Innehåller aromatiska tillsatser som eliminerar lukten av ammoniak.

Färgerna hos den blonda gruppen blandas i ett förhållande av 1: 2 eller till och med 1: 3.

Blondoran - katalysator, förtjockningsmedel. Det är en universell förberedelse med en intensiv hårlättnad, vars nivå beror på koncentrationen av oxidationsmedlet och exponeringstiden. Magnesiumoxid, magnesiumperoxid införs i det, för att påskynda processen - bikarbonatammonium och andra ammoniumsalter.

Metallfärger för hår

Metallfärger för hårfärg försvann gradvis från frisörens övning. Idag kan du hitta de så kallade hårreducerande ämnena. Det är inget som en metallbaserad färgämne (naturligtvis redan i en neutraliserad form). Dess effekt är baserad på interaktionen mellan metallsalter med grått keratinhår (det är 4% i stratum corneum). De reagerar med varandra, och resultatet är en metall-metallförening som har viss färg. Varje gång förbättras denna effekt och håret mörkas mer och mer, vilket kommer att ge intrycket av en återgång till samma naturliga färg.

Regler för lätta hår

Om det är nödvändigt att göra en perm och partiell färgning av håret, så utförs först en perm, och först därefter, efter torkning, håret blekas delvis. Före färgning av håret tvättas inte huvudet för att bevara fettlagret som skyddar håret och hårbotten. Om ditt hår är för smutsigt kan du dock tvätta håret en gång och försök att inte röra på huden.

Figur 3. Före färgning av håret smörjer huden på kanten av hårväxten med en skyddande kräm

Vid framställning av färgen för blekande hår måste du blanda alla komponenter mycket noggrant tills en homogen massa. Du måste arbeta i handskar för att skydda händerna på händerna, eftersom hårfärgningsmedlen har en destruktiv effekt på det och på naglarna.

Figur 4. För att skydda händerna på händerna, gör hårfärg med handskar.

Blanda färgen bör vara före användning, eftersom oxidationsprocessen börjar omedelbart när den blandas och efter ett tag minskar färgintensiteten.

Figur 5. Blanda ingredienserna omedelbart före färgning av håret tills massan är jämn.

När håret tänds börjar processen med att applicera färgämnet på den del av huvudet där den största ljusningen krävs, men hårets kant i pannan och templen behandlas sist, eftersom detta är det tunnaste håret och de uppfattar mycket snabbt färgämnet. Om du inte tar hänsyn till detta, kan rötterna i ansiktets hår under blixten visa sig vara för ljusa.

Håret vid rötterna ska alltid vara lite mörkare än i ändarna. Det är bättre om håret på framsidan är något ljusare än baksidan, och de övre delarna av håret är något ljusare än det nedre.

Figur 6. När det är lättare måste rötterna anse att de ska vara något mörkare än den totala hårmassan

Färg måste appliceras snabbt och noggrant, så att intensiteten av färgen i hela hårmassan visade sig vara likformig. Du måste göra det om 10-15 minuter. Strängarna måste vara så tunna att färgämnet kan mätta dem (ju tjockare hår, desto tunnare strängen). Man bör komma ihåg att färgen borde vara väl blötläggd med varje hår.

Nedräkningen av exponeringstiden börjar efter fullständig applicering av blekfärg på håret. När ljuset blir lättare bör effekten vara minst 50 minuter, annars kommer färgen inte att visas helt och kommer inte vara stabil på håret.

Vid extra värme minskar uppehållstiden med 1/3.

Efter applicering av färgen på huvudet ska det inte bildas "skal" av färg som kan skapa växthuseffekten och hindra utsläpp av fri syre.

Figur 7. Efter appliceringen av färgen lossnar du håret med en kam för bättre syreuppkomst.

Innan du torkar bort färgämnet från håret, är det nödvändigt att göra en kontroll för att säkerställa att hårfärgens rötter och ändarna är likformiga. För att göra detta, flytta hårborsten med en bit kamfärg från rotdelen, sedan från ändarna och jämföra dem. Också kontrollera över områden med grått hår, och om det visar sig att det grå håret ännu inte har färgats, bör färgens uppehållstid ökas.

Figur 8. Skum med lite vatten innan du tvättar bort färgen.

När man når den önskade färgen utförs emulgeringen - en liten mängd varmt vatten appliceras på håret, lite skum och fördelas över hela längden av håret medan massrörelser utförs längs den regionala hårlinjen. Detta gör det möjligt att enkelt avlägsna färgen från hårbotten och göra håret glans.

Figur 9. Tvätta färgen från håret

Efter emulgering ska håret sköljas ordentligt med vatten, sedan med ett speciellt schampo och behandlas med en neutraliserande balm för att stoppa påverkan av färgrester och undvika långsam oxidationsprocess efter färgning, blekning eller blekning av håret.

Det svåraste är att bli blonda ägare av mycket mörkt hår. Naturen läggs i sådant hår för mycket färgpigment, vilket är svårt att dra ut utan att skada strukturen. Frisörer vet att på sådana strängar endast med stor svårighet är det möjligt att uppnå mycket lätta och kalla nyanser. Vidare, när hårgenväxt är kontrasten mellan de regrowna rötterna och den lätta delen av håret, är det mycket märkbart, vilket gör det nödvändigt att resortera oftare till lättnadsproceduren. Därför är det bättre att lita på naturen och befälhavaren, njuta av hårfärgen som naturen presenterade och att använda alternativa färgämnen. Trots allt, frisörer, som läkare, bör följa principen om "gör ingen skada".

Hur man bryr sig om blekt hår: professionell rådgivning

Ljusat eller blekt hår dekorerar inte bara tjejen, utan lägger också vissa skyldigheter på henne. Och saken är att blont hår är mer mottagligt för en aggressiv miljö och mer än andra behöver delikat intensivvård. Hur ska man ordentligt ta hand om blekt hår? Vi frågade professionella.

För att hålla blekt hår vackert, slätt och glänsande bör du noga överväga valet av vårdprodukter. Detta gäller särskilt om sommarvård, när solens strålar blir mer aktiva och kan skada det redan försvagade håret avsevärt. För att bevara sin hälsa och skönhet är det värt att veta om några professionella hemligheter.

Lätt hår tolererar inte sulfater, alkohol och nikotin.

Den första viktiga regeln om någon hårvård är mycket lik den hippokratiska eden - ingen anledning att skada håret. Och vi orsakar störst skada när vi väljer produkter av låg kvalitet. Först och främst är det värt att neka schampon, som inkluderar sulfater. Dessa komponenter bidrar till att pigmentet snabbt urlakker från håret, vilket gör det mer sprött, torrt och livlöst. Sulfater ger också blekt hår fulgul och koppar nyanser.

Det är också nödvändigt att vägra eller minimera användningen av produkter som innehåller alkohol. Ledaren bland alkohol kosmetika för hår kvarstår lack. På grund av det, blekt hår förlorar rester av fukt, jämnhet och glans. Halsbandets blekt hår som påverkas av lack öppnar på grund av vad som utvecklar en del av tipsen, brittleness och torrhet.

Professionella rekommenderar också att bli av med en sådan dålig vana, som att röka. Cigarettrök bidrar till torrt hår, vilket gör det tråkigt och blekt. Nikotin penetrerar lätt hårets öppna nagelband, vilket gör den mer bräcklig och svag. Det är därför under de första dagarna efter lätta att undvika cigarettrök - poröst hår absorberar lätt nikotin.

En annan fiende av blekt hår är hårt vatten. Mineraler från hårdvatten deponeras på håret, vilket inte bara påverkar deras elasticitet, utan kan också väsentligt ändra sin färg.

Vård för blekt hår: de bästa produkterna

Efter lätta hår är det absolut nödvändigt att använda hårvårdsprodukter för färgat hår. För blondiner utvecklade en speciell linje. Intensivvård bör genomföras de första 2-3 veckorna efter blekning eller missfärgning. Detta kommer att bidra till att hålla håret skina och färg under lång tid. I framtiden kan du kombinera specialverktyg med de som du brukar använda.

Efter lättnad blir håret mer poröst och reflekterar ojämnt ljus. Som ett resultat kan det tyckas att skuggan inte ens över hela längden. Var därför säker på att använda olika masker, oljor, ampuller med olja och keratin, revitaliserande mousser och serum för hårglans.

Hår restaurering bör ske minst en gång i veckan. Faktum är att blekt hår mer än vad som helst, kräver intensiv näring och utjämning av naglar. Välj hårmaskor som innehåller vegetabiliska oljor och extrakt, aminosyror, keratin. De kommer att ge den mest intensiva vården för försvagat hår efter färgning eller blekning.

Det är användbart att applicera oljelixar i ändarna av håret, vilket skyddar, närar håret, släpper och gör dem mer glänsande. Var uppmärksam på att maskerna inte är syntetiska (mineralolja), men naturliga vegetabiliska oljor.

Använd speciella toning shampoo eller outplånliga balm för att behålla en cool blond, kom ihåg att tonade pigment för normal påverkan på håret tar tid. Lämna dem sedan på håret i 5-7 minuter, och om håret är mycket blont - i 3-5 minuter.

För att förhindra ansamling av pigment i blekt hår, rekommenderar jag att du gör det i genomsnitt efter varje tre schamponeringsprocedurer, och kombinerar det med andra produkter för att ta hand om färgade lockar.

Var noga med att använda värmeskyddsmedel om du blåser håret eller använder en styler. Varmluft och temperatur över 170 * C förstörs långsamt men säkert håret av blondiner.

Exponering för ultraviolett strålning och uppvärmning skadar starkt blekt hår, eftersom syre börjar arbeta mest aktivt i hår, vilket oxiderar pigment, både naturliga och artificiella. Från och med våren till mitten av hösten använder du därför SPF-hårvårdsprodukter - leta efter solskyddsmedel i schampon, balsam, balsam.

Och ytterligare ett sommarråd. Om du går till poolen, applicera skyddande olja på håret. För omkring 15 år sedan skulle jag säga att du kan använda någon vegetabilisk olja - olivolja, avokado eller annat, men nu är frisörmarknaden så full av anständiga hårkosmetika att det inte är meningslöst att applicera en blandning av traditionella recept till ditt hår. Varför, på grund av sin stora molekyl, som inte hydrolyseras, arbetar vegetabiliska oljor uteslutande på hårets yta och har inte förmåga att mätta dem med viktiga vitaminer.

Hår i poolen kan också vänta på oplanerade överraskningar från klor, kopparsalter och andra föroreningar, blekt och blekt hårburk... bli grön. Särskilt ofta händer detta om håret är mycket blont eller om du gick till poolen de första 2 dagarna efter färgning. Bär en hatt och applicera hårskydd.

Brightening hår - hur illa det är

Lightening Hair är processen att avlägsna pigment, naturligt eller inte, oavsett vilken produkt som används för detta. Varje produkt som gör håret åtminstone fyra toner lättare tar bort färgpigmentet och därigenom blir lättnad alltid skada på håret. Graden av skada beror på produktens kvalitet, utrustad utrustning och hårets tillstånd före ljussättning.

Hårbelysningsmedlet lyfter nagelbandet - ett tunt skyddande skikt - och tränger in i cortexen, hårets mittskikt, som innehåller det färgade pigmentet och alla strukturer som ger håret sin styrka, form och struktur. Sedan avlägsnas pigmentmolekylerna från håret. Ju mindre pigmentmolekylerna i håret desto ljusare blir håret.

Lättnadshår hänför sig till oxidationsprocesserna. Under denna process frigörs ingredienserna i lättnadsmedlet (i själva verket det inte är färg) de syrgasmolekyler som binder pigmentmolekylerna och gradvis löser upp dem. Det är därför ju längre du håller ljusare på håret, desto mer märkbar blir effekten.

Det är omöjligt att tända håret utan att skada dem. När den är öppen, blir nagelbandet aldrig så jämnt som tidigare, och resultatet blir hårdare, torrt hår. Sådan skada anses vara minimal. Måttlig skada påverkar hårets styrka och porositet. Porositet är hårets förmåga att absorbera och släppa ut fukt. För poröst hår absorberar fukt för snabbt och ger bort det för snabbt. Deras färg försvinner snabbt, ändarna slår av, håret blir skört och styggt. Om det under lätthet orsakades allvarlig skada, är håret mycket lätt brutet och faller ut och ibland brinner det i hårbotten.

Symtom på hårskador

Efter lättnad kan håret bli torrt och sprött. ofta ser de helt livlösa ut. Sådant hår är mycket svårt att kamma och stila. Våt blekt hår håller ihop, och kammar dem till full torkning rekommenderas inte, eftersom de är mycket bräckliga. Skada från lättare hår kan minimeras genom att bli lättare på frisörens. Men många föredrar fortfarande att lätta sitt hår hemma. Effekterna på hår kan vara väldigt hemskt.

Om inget är gjort kommer skadat hår att fortsätta att bryta och splittras. Det bästa sättet att eliminera effekterna av lätta hår är att göra en kort hårklippning. Med minimal och måttlig hårskada kan detta göras utan men med allvarlig skada är denna åtgärd absolut nödvändig.

Om håret inte skadas för mycket, rekommenderas att använda schampon, balsam och stylingprodukter som innehåller speciella proteiner. Varje vecka måste du genomföra djupt hårkonditionering, samt att göra olika regenererande och närande masker. (Djup konditionering av hår utförs enligt följande - balsam appliceras på vått hår, fördelar det över hela längden, lindar en handduk över huvudet och efter 30-40 minuter sköljer håret med varmt vatten).

Håret ska trimmas var 3-4 veckor tills det är helt återställt. Dessutom, tills håret är återställt, är det nödvändigt att torka dem med en hårtork så ofta som möjligt och endast när kallt läge är på; strykjärn, curling strykjärn och heta curlers kan bara förvärra hårets tillstånd. Det är möjligt att färga skadat hår under lättnad bara hos frisörens och när håret är mer eller mindre återställt.

Hårets porositet. Skälen. Förvärvade och medfödda. Hur man kämpar? Organisk och prof. "Hår till hår", hur man uppnå en sådan effekt på poröst hår? Min omsorg

God dag, skönhet, idag skulle jag vilja prata med dig om hårets porositet.

Först och främst vill jag ge en definition av detta begrepp.

Hårporositet är hårets förmåga att absorbera fukt och graden av skada på det yttre hårskiktet (nagelbandet) när det gäller förvärvad hårporositet.

Om kutiklet (toppskiktet av hår) är i gott skick överlappar de plattliknande cellerna varandra varandra, som en kakel. Hår elastisk, glänsande, livlig, då om porositet och det är ingen fråga.
Men, och om kutiklet är skadat, blir kanterna på de platteliknande cellerna på samma sätt som tomma cedertoner, då kallas detta hår poröst


Förvärvad porositet - från kemisk exponering för hår, i form av färgning eller blekning, samt från exponering för hårstråleapparater och den brännande solen.
Du kan ändra hårets tillstånd, men det beror helt på graden av hårskada. Varför skada? Ja, för förvärvad porositet = skadat hår. Och för att bli av med det, är det nödvändigt att skära av del, eftersom dött hår inte kan återställas till soporna, och en del måste behandlas under en lång tid och tråkig.

Medfödd porositet - hårets struktur, som du passerade på den genetiska nivån. Det är nästan omöjligt att ändra denna porositet, men för att göra det mindre märkbart, det vill säga, du kan fortfarande gömma det. Jag ska berätta om det.

Friska, släta, glänsande lockar ser välskötta, attraktiva och vackra. Men inte alla kan skryta med dem - många tjejer har poröst hår med skadad skalig struktur. Dessa strängar ser tråkiga, torra och livlösa, dåligt passande in i håret, snabbt förorenade. För att återställa sin struktur krävs särskild vård, behandling med närande masker, valet av en lämplig frisyr.
Poröst hår ser matt ut, skört.

Poröst hår är hår där det med andra ord är porer öppna, där stoft, smuts, stylingprodukter, rester av vårdprodukter och till och med överdriven fukt ständigt går in.

Sådana hår ser matt ut, torrt och livlöst, de har inte glans och glans.
Vid beröring är sådant hår hårt, torrt och oftast skarpt.
Det är svårt att hitta ett gemensamt språk med poröst hår, det här håret kan inte stylas, det här håret från den minsta fuktigheten börjar "sitt liv" och börjar dra i olika riktningar, ökar i volym på grund av absorberad fuktighet.
Poröst hår håller inte färgen mycket, och om det gör, färgen oftast går ojämnt, så märker du förmodligen hur rötterna kan skilja sig mycket från färgen på spetsarna.
Poröst hår, varför blir de så?
Ofta kan något rakt hår enkelt och enkelt göras poröst om vi försummar reglerna för hårvård, färgning och skydd.
Men enligt en undersökning som utförts av mig, är född poröst hår, men även om du föddes med sådant hår och de verkar inte ha någon skada på dig, bör du inte försumma reglerna för vård för sådant hår för att inte förvärra situationen.

Men vad bidrar det till att friskt hår blir poröst?
• Frekvent torkning med varmluft, får inte torka håret med varm luft, låt det vara varmt eller till och med kall luft.
• Torkar håret på 100%, jag tror att alla här vet att om du blåser håret, så kan du inte torka håret 100%, för att du måste torka hårroten noggrant, till exempel och längden på det våta håret. Låt sedan håret torka naturligt.
• Hårdvatten leder till det faktum att hårets nagelband, håret blir torrt och blir förvirrat. Liksom tvätt med varmt vatten.
• Felaktig utvald vård, välj vård av din hårtyp, jag rekommenderar starkt att du inte tvätta håret med hårda schampon, men att välja fuktighetsgivare.
• Regelbunden färgning med billiga färger på höga oxider
• Väderförhållanden i form av starka vindar och frost, brännande sol, salt havsvatten etc. Jag skrev ett separat inlägg om hur man skyddar hår.
• Använd heta hårprodukter varje dag, utan att använda termiskt skydd.

Tecken på poröst hår

• Poröst hår skiljer sig från friska krullor med följande egenskaper, synliga även med blotta ögat:
• De är torra, livlösa, tråkiga, tuffa att röra.
Håren bryter ofta, delas i ändarna;
• Damm och fukt kommer snabbt in i de skuriga strukturernas öppna porer, partiklar i gata pollen, kosmetiska rester, schampon fastnar i dem och strängarna blir snabbt smutsiga.
• Hårets utseende är inte väl preparerat, strängar kan vrida, hålla sig i olika riktningar, trycka ner;
• moderna hårklipp med tunna linjer ser fula ut, krullar är svåra att kamma, krulla;
• styling är ganska svårt att göra, perfekt smidighet med sådana krullar är svårt att uppnå;
• När målarfärgen faller ojämnt, tvättas snabbt bort, färgen är dim;
• Frisyren förlorar snabbt sin form, blir smidig, störd.

Porös hårvård: allmänna rekommendationer:

 • korrekt tvättning Det betyder att du inte behöver gnugga hårt, dra ditt hår. Det är viktigt att tvätta dem med vatten vid rätt temperatur, helst coolt.
 • det rätta valet av schampo. Det är bättre att använda ekologiska kosmetika, där det inte finns några aggressiva tvättmedel. Var noga med att använda balsam eller balsam efter schampo - dessa produkter kommer att fuktar håret, lätta kammar och "limma" vågorna;
 • gör regelbundet masker för poröst hår.
 • Obligatoriskt skydd mot miljörisker. Om du vill återställa ditt hår, se till att skydda dem mot sol och vind, bära hattar beroende på säsong.
 • undvik hårstork, strykning etc. Idealiskt är det bättre att helt överge dem, åtminstone under behandlingen. Om du absolut inte kan undvika att lägga på enheter, använd termisk skyddsutrustning. Detsamma gäller för stylingprodukter: skum, lack, mousses, geler ger inte mindre skada om de används regelbundet.
 • korrekt färgning. Du kommer att göra det rätt, om du vägrar att måla åtminstone för återhämtningstiden. Men det är klart att för de flesta kvinnor är det helt enkelt omöjligt. I det här fallet är det absolut nödvändigt att inte använda aggressiva färger och inte välja radikala färger.
 • korrekt kamning En mycket viktig regel - kamma inte vått hår, börja nödvändigtvis från spetsarna, gradvis stiga till rötterna.

Hårets porositet kan också bero på hormonell justering av kroppen, upp till 30 år hade du helt rakt hår och efter 30 blev du plötsligt porös och fluffig, kom ihåg exemplet Irene Vlady.
Orsaken till hårporositeten kan också vara överdriven kärlek för organiskt material, i synnerhet oljor.
Oljorna tenderar att torka håret, och det är bra om du inte har haft det här, men jag hörde ofta klagomål, de sa att jag torkade ut oljan, mitt hår började springa efter oljan. det händer att oljor inte passar ditt hår.
Olja närmar sig håret, många människor glömmer att på en diet kommer du inte att bli långt, för ett friskt hår är ett komplicerat tillvägagångssätt viktigt, för detta behöver håret:
• fuktgivande
• återhämtning
• mat
• skydd
Om du är nöjd med oljan i ungefär två år är det redan bra, men ditt hår har en tendens att vänja sig och snart kan det visa sig att ditt hår började bryta och torka fruktansvärt. Så det var med mig.
MIN STORY
Lyckligtvis blev jag styrd på den sanna vägen, och nu kan jag säga att mitt porösa hår blev smidigt och lättsamt.
Låt oss förstå vad som hände med mitt hår förut?

Här är mitt hår ommålat, men varje dag använde jag järn och hårtork.
Hennes hår krossade när de kände sig, var hårt och torrt.

Det var värt att gå ut, eftersom mitt hår växte i volym, korta strängar från kaskaden och en stege nära mitt ansikte började curl och förstöra en redan fruktansvärd frisyr. Vid den tiden försökte jag inte ta itu med problemet med hårhårighet, jag förstärkte bara situationen med ett hårstryke, naturligtvis, utan värmebeskydd. För att släta det här torra och fluffiga håret. Jag tror att du förstår att effekten var tillräckligt under en kort stund, rätte på morgonen, före skolan, förstod jag att när jag går på kvällen måste jag rätta mitt hår igen. Så levde jag.
När jag började behandla och växa hår på ett komplicerat sätt var det första jag vägrade varma apparater, en hårtork och ett strykjärn, absolut.
Nu förstår jag att du kan räta ut håret och fortfarande ha friskt hår, men det viktigaste är att välja ett bra termiskt skydd, vilket kommer att bli ett resultat. Vilken en Om du håller en varm järnsträng av hår, blir den kall, men rätad.
Jag började behandlingen med oljor, men nu förstår jag att oljorna därefter ger motsatt reaktion.
Jag kan till och med ge recept som jag förresten. hjälpte bli av med hårets porositet.

RECIPER AV MIN FAVORITE MASKETS:
TILL DRYNESS
2 tsk arganolja
1 hl jojoba
1 hk vetegrodolja
2 droppar uh ylang ylang
2 droppar kalk effekt.
2 kapslar fiskoljekapslar
Allt grundligt blandat och applicerat på hela längden, med särskild uppmärksamhet på tipsen. Vi blir till en bulle och går i 1-2 timmar

Mask för torrt och skadat hår
-2 tsk. Sked av arganolja
-1 matsked olivolja
-10 droppar ylang-ylang eterisk olja
-1 äggula
Blanda om allt, applicera på hårrötterna och fördela på längden och i ändarna. Klä paketet och värm det med en näsduk eller handduk ovanpå. För bästa resultat ska masken efter appliceringen upphettas med en hårtork genom näsduken i 15 minuter. Låt i 1-5 timmar. Skölj med varmt (inte varmt vatten, annars få äggröra, eftersom äggulan koagulerar).

Mask för hårväxt och näring №2
-1.stl. Peach pits
-1 tsk arganolja
-1 hl vetex
-2 hl avokado
-15 droppar vitamin e
-10 droppar vitamin a
-5 droppar ylang-ylang eterisk olja
-6 droppar bay eterisk olja (för rötter)
Värm alla basoljor i ett vattenbad, tillsätt ylang-ylang eterisk olja och fördela oljan över längden och i ändarna. Tillsätt olja till den återstående oljan, blanda (med en plast- eller träsked) och applicera på rötterna. Vik håret i ett näsduk och gå från 1 till 5.

Hårväxtmask med dimexidum + mjukhet och håråterställning
-1 msk matfettfröolja
-1 matsked vete grod olja
-1 matsked avokadoolja
-ofullständig tesked dimexidum (ses på bilden)
-5 droppar bay eterisk olja
5 droppar ylang-ylang eterisk olja
Alla ingredienser blandas grundligt med en plast- eller träsked (som metaller oxiderar oljor). Applicera på avskiljningar, massage hårbotten, applicera kvarvarande olja på längden och på spetsarna. Förpackning i bunten och sätta på förpackningen, linda med en näsduk eller handduk ovanpå. Gå med en mask i 1-2 timmar.

MASK TILL HÅRPOROSITET, FÖR RESTORERING AV TORK OCH SKADAT HÅR, ger mjukhet, elasticitet och glans till hår
1 tsk hampolja
1 tesked avokadoolja
1 tesked vete grodd olja
1 tsk broccoli fröolja
1 tsk arganolja
5 droppar burritolja
5 droppar ylang-ylang olja eller lavendel.
Blanda noga och applicera allt på rötterna och längs längden, gå så länge som möjligt, det är tillrådligt att ens gå till natten. Masken ska göras 2 gånger i veckan i en månad, ta en paus i 2-3 veckor och upprepa kursen igen.

Det finns många recept, det viktigaste är att göra masker, blanda, kombinera, leta efter vad som passar ditt hår.
Mina kära i att växa och återställa det viktigaste är PATIENCE. Och kom ihåg att allt behöver tid. Och så vill jag påminna dig, jag lyckades återställa och förbättra hårstrukturen på nästan 2 år.

Jag skrev detta i början av 2015.
Nu förstår jag att oljor inte återställde mitt hår, för jag har skurit bort allt som skadades, men det du ser nu är nytt, odlat på håroljor, du kan säga från början.
Det är friskt, smidigt, men det finns fortfarande porositet i min hårs struktur.

Det tog mig 2 år med konstant vård om växande oljor på att växa ut hår i 2 år, hur mycket hällde jag ut på mig själv liter olja? Jag är rädd att föreställa mig.
Vem är redo att hälla oljor, du kan använda mina recept som jag gav ovan.
Nu skulle jag aldrig smita mig med oljor och gå med dem i 5-8 timmar, som jag gjorde tidigare. Varför? Ja, för att jag insåg att det för detta finns medel som hjälper till på en kortare tid att bota håret och ge det ett hår till hår, vilket alla är så angelägna om att du kan uppnå bra resultat på 30 minuter om dagen, inte omedelbart, men inom 3-6 månader, men det här är inte 2 år.
Nu kommer jag att ta reda på ämnet hårreparation som kommer att vara relevant för dem som har förvärvat hårets porositet på grund av felaktig vård, användning av heta enheter utan värmebeskydd, frekvent ammoniakfärgning, blekning på en stor andel oxid 9, 12%
och även efter misslyckad användning av henna.
Jag skulle vilja att du uppmärksammar den här bilden.

Du ser hur färgning påverkar håret negativt, och säg, på grund av blekning blir hårets cortex tomt, vilket är anledningen till att blekta hårbrott bryts från någon inverkan.
Färgat hår behöver vård, med tonvikt på håråterställning, näring och maximalt hårskydd, men du bör inte glömma fuktgivande.
För att återställa håret behövs mycket olika komponenter, såsom:
• hydrolyserat protein
• lipider
• oljor (men det är bättre om dessa är komponenter i masker, ampuller)
• sojaprotein, vete
Silkeproteiner
Elastin
• ceramider
• d-panthenol
• kollagen
Det finns andra mindre kända komponenter för hår restaurering, men här på det företaget för att utmärka sig för att komma upp med något av sina egna.
Du borde inte köpa dessa verktyg separat och lägga dem till maskerna, jag vet att många tror att jag hellre vill lägga till en burk proteiner till min favoritmask från antagligen organiskt material än att köpa en dyr professionell mask.
Det är inte nödvändigt att delta i amatör, för du har redan gjort allt kontrollerat av många tillverkare.
De masker som innehåller, i deras kompositioner, kommer reparationskomponenterna gradvis att täppa till ditt "tomma" hår, och därigenom kommer håråterställning att ske. Och ja, förvänta dig inte omedelbar håråterställning, det här sker inte på något sätt, men kanske kommer du taktiskt att ändra känslorna på håret, men från första gången tar du ett foto före och efter masken ser du inte skillnaden. Du dödade ditt hår mer än en gång, så det tar tid att få dem till sina sinnen.
Från 3 till 9 månader.
Skrot eller med andra ord kommer skador gradvis att fyllas med aktiva ingredienser:

Många tjejer förstör håret för att göra en keratin hårrätning, inte tänker på att effekten av ett sådant förfarande är tillfälligt.
Det är bättre att spendera pengar på bra masker och ampuller, som du ska använda i sex månader / år och då. vad kommer verkligen att ta ditt hår i ordning.
Om ditt hår är i detta tillstånd, och du är inte redo att skära håret, då kan du bara göra keratinrätning för att växa friskt hår och gradvis avskurna allt som dödades, men kom ihåg att keratin tvättas ut och du kommer igen att få en grym verklighet.

Bränt hår måste klippas och du bör inte ta hand om torra istappar!

Se det här fotot? Till vänster dödas håret i papperskorgen, så håret får bara avskuras. Och det faktum att rätten är helt annat hår.
Inget förfarande kan göra död hår, berövad av alla ämnen i form av (friska, lipida, aminosyror, keratin etc.) friska duk.

Ofta drar sådana bilder lockiga flickor för keratinrätning, laminering och andra förfaranden.
Dessa procedurer döljer bara all skada bakom ett tätt lager av filmbildande komponenter och hårets slipperiness här på grund av silikoner.
Om en månad / tre kommer allt detta att tvättas och ditt hår kommer att skadas igen. Därför bör du inte tillgripa dessa förfaranden, om du förväntar dig återhämtning från dem, dessutom är de ganska dyra och så att du alltid har illusionen av friskt hår, måste du sitta på den här proceduren hela tiden, som en nål, ständigt annars kommer brytningen att börja, dvs bräcklighet och torrhet.
Om du inte kommer att växa din hårfärg, kan du helt enkelt välja en vård som återställer ditt hår, skapa effekten av jämnt och friskt hår.

Här är ett foto för tydlighet. Jag tycker att kärnan i dessa förfaranden är väl förstådd här, hur kompositionen omsluter håret och det ser strålande och friskt ut.
Låt oss prata om riktiga lösningar:
För håråterställning kunde jag ge dig sådana medel:
Ampouplex:
Om du har svårt skadat hår som är svårt att kamma, skulle jag råda dig att gå igenom en ampullkurs
Använda dem 2-3 gånger i veckan.

masker:

Jag skulle råda dig att föredra tung, tjock och tät textur.
För att ha användbara komponenter i kompositionen och maskins konsistens var silikon, är det enligt min mening de här masker som fungerar bäst på poröst hår.
För att ge håret mjukhet och täthet, skulle jag rekommendera dig en mask från Estel för allvarligt skadat hår, det är ofta inte värt att använda, det är rent för visuell effekt.

Om du verkligen vill återställa håret, så kan jag ge dig en nattmask från lundenilon 3 i 1
Hon arbetar underverk med hennes hår.

Jag kan också ge dig två liknande masker i åtgärd:


De mjuknar håret mycket coolt, gör håret mycket tätt och tungt.
Med konstant användning av månaden / två kan du se hur håret har förbättrats i kvalitet, vilket lämnar skört och poröst hår.
schampon:
Här skulle jag definitivt rekommendera dig fuktgivande schampo, de rengör noga håret, överdriver inte längden.
Efter att jag bytte till sådana schampon såg jag en skillnad i hårets kvalitet, även om jag var skeptisk till schampon tidigare.
Från min lyuybimchikov denna kinin med menthol fuktgivande schampo

Ängelschampo från deras spa-serie.
Lundenilone Moisturizing Shampoo

Om du färgar ditt hår och vill förlänga hållbarheten av färgning, skulle jag definitivt rekommendera schampon med surt pH för dig, KAARAL har denna serie AAA-serien

Kosmetika för färgat hår innehåller surt pH

På grund av detta blir hårklippet slät och hårskalorna är så nära varandra som möjligt.
Jag skulle rekommendera luftkonditioneringsapparater och balms till maximal silikon, så att de släpper ut vågorna av poröst hår, vilket ger hårets jämnhet och glans.
Outplånliga medel:
Om du har poröst hår kan du inte utan 100% icke tvättbara produkter. Jag rekommenderar starkt att köpa hårsprayer, det är bäst att föredra fuktgivare som inte väger ner håret.
Sådana sprayer kan användas inte ett begränsat antal gånger per dag.
Från budget och kanske de mest favoritsprayerna, hade jag och fortfarande en hybridfärgs spray.

Jag vill också uppmärksamma det faktum att poröst hår behöver tyngre texturer.
För mitt hår tilldelade jag två medel: olja och grädde.
Olja från tahe keratin guld är en favorit i sommar, det är så coolt tätar håret, vilket ger effekten av ett enda silkdukhår. Alla sporerna på längden omedelbart slätas, det här är förmodligen det första och jag hoppas den sista nesmyvashka som jag köper för andra gången.

Det andra botemedlet som kompakt kyler och väger håret är en outplånlig grädde från kokos.
Jag kommer att upprepa det, förmodligen är hälften kvar med mig.

Valfri vård:
Och om du bestämmer dig för att växa hårfärgen, men innan du har färgat ditt hår i många år, måste du antingen avskurna allt färgat hår eller ständigt tonera det för att ständigt fylla i det tomma hårpigmentet. Nu finns det en färglös hårfärgning, som helt enkelt täcker håret med en färglös film.
Det finns även glasering, screening, alla dessa procedurer kan utföras av dig själv hemma.

Med dessa procedurer kommer ditt hår att se levande och glänsande ut.
Om ditt hår inte är skadat, men det är bara poröst från födseln, skulle jag rekommendera dig den här vården:
Serie schampo och balsam med betoning på hydratisering. Och jag skulle också ge dig en serie med sura ph, det finns sådana för färgat hår.
Jag skulle också rekommendera dig en hårmask som tätar håret.
Och var noga med att olja hårets tips, jag skulle rekommendera dig exakt tahe, det är bättre för poröst hår.
Och på grund av det faktum att vårt hår är poröst samlar de snabbt damm, smuts, stylingprodukter, oljor och andra vårdprodukter i deras struktur. Därför behöver det håret mer frekvent användning av djuprengöringsschampo.
Eftersom vårt hår redan lider av torrhet och brittleness, skulle jag ge dig ett mildt schampo, det är märkesängeln.

Jag använder den en gång var tredje 3-4 veckor, det torkar inte håret, renar det försiktigt. Om jag inte kände hårets ljushet efter tvätt, skulle jag aldrig säga att den är djupt renande.
Och ja, om ditt hår är hälsosamt och inte lika länge som min, så är det ganska möjligt att komma med med hjälp av ett mer budgetsegment.
Jag älskar fortfarande att använda, ibland tar jag från min mamma, en mask av naturen Siberian:
Natura Siberica Sea buckthorn mask för torrt och normalt hår

Också bra är en mask från planeten organisk:

I stället för en luftkonditionering skulle jag ge dig en mask från det ekologiska butikskokosparadiset, dess överflöd av silikoner i kompositionen, gör silkeduk med ditt hår, även om det torkar mitt hår som en mask. Men det är ett ögonblick som ett luftkonditioneringsapparat, effekten kommer inte att lämna dig likgiltig.

1. Hårbalsam från Nivea lyxigt långt hår
Utmärkt silikonbalsam som smälter håret väl.
2. outplånlig grädde från konstant 12 i 1 konstanter
En bra hårkräm, det väger inte håret, men mjukar dem perfekt.
3. Jag skulle också vilja notera sprutkonditioneringsapparaten från Liberderm, dess underbara fuktighetsegenskaper och tillgänglighet, kommer bara inte att ge dig en chans att passera.

Låt oss sammanfatta allt jag skrev till dig ovan.
Så, hårets porositet förvärvas på grund av felaktig vård, färgning på en hög procentandel av oxid, billiga ammoniakfärger, missfärgningar, tvättar, samt användning av heta enheter utan värme skydd, sola utan solskydd etc. Sådant hårporositet har oftast, förutom de öppna hårvågorna, också skada, så dubbelverkan i form av regenererande masker (som bör innefatta hydrolyserad keratin, protein, lipider etc.), ampuller, tvättning med mjuka och fuktgivande schampon är nödvändig. sköljning av hårbalsam med surt pH.
Och medfödd, när ditt hår från födelsen var "dunkt", eventuellt hårt och torrt, på grund av att fukten snabbt avdunstar från det porösa håret.
Vad ska man göra i det här fallet? För att göra detta, gör hårvågorna tätt fastsatta med varandra, detta hjälper dig med kosmetika med en sur nivå av pH, det här brukar vara i linjerna för kemiskt behandlat hår, det vill säga färgad, viktande silikonolja för ändarna av håret eller grädden med tät konsistens. Beväpnad med en maskmaske med en återställande komposition, så maskerar det kalla håret och därigenom väger och rätnar hårets konsistens.
Och ja, jag glömde nästan att berätta om ett av de viktiga kriterierna - kam. För poröst hår som behöver smidigt hår, rekommenderar jag starkt en kam från naturliga eller björnarhår.

Hårborstar som ett järnrät hår, vilket gör det väldigt slätt på grund av att hårskalorna slätas ut.
Personligen använder jag denna kam för att ge mitt hår ett slutligt glansigt utseende.
Jag kamar mitt hår med en plastkam från Janeke (en analog av det fasta priset), hennes långa borstar kamar bara håret perfekt och slita inte hår alls.

Detta och allt jag ville berätta om poröst hår och principen om vård för dem.Nästa Artikel
Orsaker till röda fläckar på huvudet och effektiva behandlingar