Lightening hår efter henna: funktioner och alternativ


Henna är ett populärt naturligt färgämne som extraheras från lövverket från Lawsonia-fabriken. Det används inte bara för att ändra hårets nyans, men också för medicinska ändamål. Verktyget stärker strängarna, gör dem mer hanterbara, eliminerar problem med hårbotten. Färgning ger olika variationer av rött. Basma används ofta för att göra krullarna mörkare, båda innehåller inga skadliga kemikalier. Men för att lätta håret, målade med henna, är det ganska svårt.

Färgverkan

För att förstå varför efter att ha använt henna finns det svårigheter med återfärgning eller missfärgning, måste du förstå mekanismen för dess inverkan. Färgade partiklar av naturligt ursprung tränger inte in i de inre hårskikten, som kemiska analoger. Å ena sidan är detta bra, eftersom strängarna inte förstörs.

Färgpigmentet verkar uteslutande på det övre kutikulära skiktet, det klibbar hårt mot hårproteinet. På grund av detta uppstår svårigheter med avlägsnande av färg och efterföljande användning av kemiska föreningar.

Missfärgningens komplexitet

Under inga omständigheter bör ett kemiskt ljusmedel användas för att avlägsna växtpigment. Som ett resultat kan du få ett helt oväntat resultat. Till exempel kan curls bli morot, orange eller grön om basma används med henna.

Så du måste vara tålmodig och vara uppmärksam på andra metoder för att eliminera färg.

Hur bli av med färg?

Det finns flera sätt att eliminera den röda eller kopparskuggan. Observera att ingen av dem ger omedelbara resultat. Det finns två alternativ:

 • salongvätta;
 • folkmetoder.

Du kan också använda en mer radikal metod - bara klippa håret för att ta bort den irriterande färgen. Detta är dock endast lämpligt för tjejer som är redo att säga adjö till en lång frisyr.

Professionell hjälp

Kontakta salongen efter hennafärgning - det säkraste sättet. Specialisten kommer att bedöma tillståndet för dina strängar, undersöka deras struktur och graden av penetration av färgade partiklar i nagelbandet. Därefter väljs kompositionen för avkolning. Detta är ett förfarande som låter dig ta bort pigment från krullar.

Sådana medel förskjuter färg på grund av fruktsyror, vilka ingår i deras sammansättning. Detta gör att håret kan missfärgas. Det kan ta flera procedurer för att uppnå önskat resultat. Ju längre du använde henna, desto starkare satt den i strängarna.

Henna hårlättnad

Förutom den vanliga hennaen hittar du i butikerna och vita. Men använd det inte för vitare, i hopp om att det kommer att bli av med den röda nyansen. Saken är att det här är absolut inte ett sådant verktyg som vanlig, färglös henna eller basma.

Den vita produkten innehåller väteperoxid i kompositionen - det är ett kemiskt färgämne, där endast en liten mängd färglös vegetabilisk färg tillsätts, det har inget gemensamt med läkningskompositionerna.

Efter lätta hår med henna kan problem som överdrivenhet, brittleness, förlust inträffa. Med hjälp av verktyget för att avlägsna pigmentet erhållet genom förtäring med färgad henna kommer det att ge helt oförutsägbara resultat och skada håret.

Folkmekanismer

Om du vill färga håret efter Henna i en annan färg med kemiska föreningar, kan du använda de traditionella metoderna för pigmenttvätt. Dechiffrera hemma tillåter dig att gradvis, men utan stor skada på krullarna, ta bort en oönskad färg. Det är nödvändigt att tillämpa strukturer inte mindre än 3-4 gånger i veckan.

Tänk på de mest populära alternativen.

Oljekomposition

Värm 50 ml olivolja i ett vattenbad till en temperatur som inte överstiger 37 ° C, tillsätt 15 droppar citron och 2 droppar kaneleter till den.

 • Fördela kompositionen genom hela hårets längd.
 • Överdel med duschlock eller klädesfilm.
 • Vi blåser en handduk.
 • Håll masken från en till åtta timmar.
 • Du kommer att få ett mer uttalat resultat om du lämnar det hela natten.

För att lätta mörkt hår, färgat med henna, kommer det att lyckas med cirka 15 procedurer, allt beror på färgens intensitet. Förutom att ta bort skuggan får du också en underbar helande effekt. Oljorna kommer att stärka strängarna, göra dem mer lätta och mjuka.

Kefir och jäst

Vi värmer upp en högfettig kefir i ett vattenbad, fyll det med en brikett av "live" jäst. Massan ska vara lik struktur i pastan. Vi väntar på 40 minuter tills kompositionen fermenterar. Vi fördelar den över hela längden av strängarna, vi värmer med en handduk, vi klarar oss om två timmar. Tvätta av med schampo.

Detta recept är lämpligt för daglig användning. Gradvis kommer mjölksyrorna i kefir att förskjuta växtpigmentet. Dessutom kan masken låta dig stärka rötterna, accelerera hårväxten och eliminera mjäll.

Ättikmedel

Lös upp den vanliga 9% ättika i varmt vatten. För 1 liter vätska ta 4 matskedar syra. Vi gör ett bad i ett stort bassäng, vi sätter ner håret i 10 minuter. Vi gör allt försiktigt så att kompositionen inte kommer in i ögonen eller munnen. Efter proceduren tvättar du noggrant trådarna med varmt vatten och applicerar en omsorgsfull balsam eller mask, så att den torkar naturligt.

Detta är inte den mest humana metoden för hemlagad missfärgning, eftersom ättika torkar håret starkt. Det ger dock goda resultat med regelbunden användning. Du kan inte göra mer än tre bad per vecka.

Alkohololja Tvätta

Vi distribuerar 70% alkohol över hela hårets längd, vi tål det i 5-7 minuter. Sedan, utan att tvätta den över, bearbetas vi kärnos, mandel eller olivolja. Vi lägger på ett duschlock och en handduk. Vi håller masken i en halvtimme, vid den här tiden kan det värmas upp med en hårtork för att förbättra effekten. Tvätta av med schampo.

Alkohol är ett kraftfullt blekmedel, men det torkar strängarna starkt, så receptet använder också oljor. De minimerar den negativa effekten av alkohol på lockar, skyddar dem mot uttorkning. Detta verktyg bör dock inte användas om det finns skada på hårbotten.

Gräddfil

Välj den fetaste grädden, det är önskvärt att det var hemlagad. Vi ger det surt, det är nödvändigt att öka koncentrationen av mjölksyror i produkten. Tjockt applicerad från rot till spets av trådarna. Vi lägger på ett cellofantlock eller en påse på huvudet och värmer den med en handduk. Tåla 1,5-2 timmar, tvätta av med schampo.

Du kan göra en mask varje dag tills du får önskat resultat. Det har ingen negativ effekt på trådarna, men tvärtom matar dem med användbara komponenter och återställningar.

Efter en blekningskurs kommer du att märka att håret har blivit mjukare, silkeslen, felfri och glänsande.

Alkalisk tvål

Regelbunden tvätttvål kan användas istället för ditt vanliga schampo för att avlägsna oönskad hennafärg. Den innehåller mycket alkali, som öppnar nagelskalorna och tar bort färgade partiklar från dem.

Tänk på att sådan tvättning kommer att få lite användning för krullarna. De kan bli hårda, torra, tråkiga och även spröda. För att mildra effekten av alkali kommer det att hjälpa regelbundna fuktgivande låser masker och balm, var noga med att använda dem efter varje tvätt.

Kamille sköljning

Fyll fyra matskedar torkade kamilleblommor med en liter kokande vatten. Låt det brygga i 20-30 minuter. Filtrera kompositionen försiktigt genom gasbindning. Skölj med hår varje gång efter tvätt, det är inte nödvändigt att tvätta det.

Medicinsk kamille har en liten lättaffekt. Den kan användas i kombination med andra komponenter för att eliminera pigment för att snabbt få önskat resultat. Sköljningen är fullständigt ofarlig, det stärker locken och tar hand om dem noggrant.

När ska vänta på resultatet

Hem rättsmedel är ganska långsamma, eftersom deras huvuduppgift är att bevara hårets hälsa när färgpigmentet avlägsnas. För att bli helt av med henna behöver du ungefär en månad. Därefter kan du gå till salongen för återfärgning med en permanent eller mild komposition.

Tänk på att du måste varna mästarna som du använde ett naturligt färgämne dagen innan. Bedömning av recensionerna, även färglösa henna kan ge oförutsägbara resultat när du byter färg igen. Även växtbaserade formuleringar förvränger effekten av perm och andra salongprocedurer.

I slutet

Om du inte gillar hårfärgen efter färgning med henna finns det många metoder för att avlägsna pigment. Bilder som tjejerna lägger på Internet bekräftar att skuggan på bara 3-4 veckor sköljs ut, om det är korrekt behandlat problemet.

Använd så säkert som möjligt för att hålla ditt hår frisk.

Brightening efter basma

Lycka till! Allt ska visa sig bra, särskilt eftersom oljemaskor har gjort länge.
Berätta då säkert vad som hände.

Så kanske titta på situationen?
Den mjuka tekniken är naturligtvis bra - men det räcker inte att bli våt med en servett. Vanligtvis är trollkarlen borttagen från hans hår, tätt pressad och stramad så att ingenting kvarstår på håret. Detta är traumatiskt nog och dessutom är det ytterligare 5-7 minuter, om allt över huvudet.
Vi får: 15 minuter på håret, då medan du skjuter ytterligare 5 minuter, och då medan du ansöker och samtidigt som du håller den tilldelade tiden - ungefär en timme med blonddoran.
Och med din henna och basma i allmänhet kan hela spektret från rött och rött till gult vara på ditt hår, hur kan de sedan blonda för andra gången efter en sådan procedur? De kommer redan att bli mycket skadade.

Jag tror att du behöver här flickor som förstår, klargör följande punkter:
- Först applicera blonddoran mot rötterna eller ändarna (och i allmänhet hur länge har du dem?) Eftersom i hårets ändar kan det finnas en annan färg, tar de alltid mycket värre. Där är håret redan igensatt med henna och basma, plus styling.
- är det möjligt att applicera blondoran på ändarna en andra gång, om de inte tas och vad man ska göra i det här fallet.

För närvarande tittar på detta forum: inga registrerade användare och gäster: 4

Blondirovanie hår hemma - recension

I ren blondin efter basma. Förtydligande av basma och henna. Jag ska berätta för dig hur du ska bli av med grönt hår! Många foton och visningar!

Som det var länge sedan var jag en blondin (här ser du) och bestämde mig sedan för att växa min hårfärg, som vanligtvis händer.

Och ändå bestämde jag mig för att behandla mitt hår, men bra, blond. du förstår.

Och jag bestämde mig för att kasta in i läkemedelsfärgerna, jag menar Henna och Basma.

Jag blandade upp weedens mirakel och var glad att mitt hår glittrade ljusare än Rapuntsevsky. Förresten, vem är fortfarande intresserad - jag har en vacker ljusbrun färg, ett recept (här) och en vacker ljusröd (här)

Och en dag bestämde jag mig för att jag ville bli en blondin. Jag mötte ett problem - hur man lyser håret som är målat med basma och henna. Hon ska ge..

Har denna hårfärg.

Jag trodde, vad i helvete är inte skämt, och i det här livet måste vi försöka allt!

Ja, jag hade hört talas om sjöjungfruhåret när han klarade basmen och andra underverk men berättade hårdhårigt frisören "Kom igen!"

Efter 40 minuters förtydligande ville hela frisörens personal ta en bild med mig.

3 centimeter blont hår och sedan grönt skräp upp till axlarna. Horror. Tonade denna sak naturligt är inte blockerad.

Och så gick jag till svansen - gick runt i affären och valde en ljusare starkare för att göra allt själv.

Så hur ska detta glida i slutet!

Processen själv ***

Du ser vilken vacker smaragd slutar. Lyapota.

Inte en droppe! Inte ett enda gram av denna gröna har inte tvättats av; Ok ja Men håret brann bara i ett brudgum.

Det händer! Förtvivlan inte)

Generellt - ungefär tre klarningar helt hela längden - resultatet: en vit krona, grönt hår.

Jag går till frisören,

skrattar, säger "vad är den här extrema färgen?"

Jag skrattar inte - Basma säger.

Vad ska vi göra? CUT, För det finns inte längre en väg ut, nej, du kan blockera den med choklad, men blondin i duschen skrek "utan anledning!"

Lösning - hårklippning under pojken. Jag är fortfarande helt orealistisk, och jag har fortfarande blåa slutar, som alla tycker om någon anledning, och alla frågar - hur mår du det? Jag är tyst. Och konspiratoriskt leende.

Förresten, så att ändarna inte kastar grön, men vacker blåaktig, använder jag ESTEL 9.65 färgfärg.

Dödar yellowness och greener) med ett slag.

Jag använde clarifier

TOTAL - Basma är inte upplyst på något sätt, ingenting, aldrig.

Lösningen - sax och en punkt!

Jag har många experiment) kommer att besöka - ha kul)

Brightening håret efter basma

Recept med henna är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Om du vill få en lugnare och mer naturlig färg, är Henna bättre att använda i en mix med bas.

Jag vill diskutera med dig ett mycket viktigt ämne, enligt min åsikt. Titeln på detta ämne är "Inledande samråd med kunden med befälhavaren." Det första samrådet är en preliminär kommunikation av klienten med befälhavaren om denna eller den här hårmanipulationen.

Jag vill diskutera med dig ett mycket viktigt ämne, enligt min åsikt. Titeln på detta ämne är "Inledande samråd med kunden med befälhavaren.".

Jag vill diskutera med dig ett mycket viktigt ämne, enligt min åsikt. Titeln på detta ämne är "Inledande samråd med kunden med befälhavaren.".

Jag vill diskutera med dig ett mycket viktigt ämne, enligt min åsikt. Titeln på detta ämne är "Inledande samråd med kunden med befälhavaren.".

Jag vill diskutera med dig ett mycket viktigt ämne, enligt min åsikt. Titeln på detta ämne är "Inledande samråd med kunden med befälhavaren.".

Vem hade denna erfarenhet?

Kosmetika och parfym Ansiktskräm från rynkor. Parfymvilja rosh shavali. Kosmetik daviner köpa online expressleverans billig. Kosmetika Vivaton. Face cream avon naturals. Mäns toalett vatten med citrus doft. Mäns eau de toilette ment show. Eau de toilette solo kärlek. Kosmetika för ansiktsrengöring. Partihandel kosmetika Novosibirsk. Super fuktgivande ansiktscreme. Sali Hansen nagellack. Köp liten grossist online butik elite parfym danielle stål. Nya parfymer och kosmetika att köpa online billiga Vinnitsa. Alkoholfri.

http://blondie.ru/node/351607 Varje kvinna drömmer om att vara vacker. Det är av den anledningen att hon inte bara reser till att skapa en bild med de medel med vilka naturen generöst har begått den vackra hälften av mänskligheten, utan också för att hjälpa till med modern kosmetologi. Detta inkluderar inte bara kosmetika, som vi skapar smink, men också den som radikalt förändrar bilden - hårfärg. Ofta måste man hantera det faktum att färgen inte ger det önskade resultatet. Det är omöjligt att entydigt tala om sin dåliga kvalitet eller kalla en kosmetisk produkt en falsk. Situationen är mycket mer komplicerad. Anledningen till detta.

Om graviditeten i det förflutna växte håret i en breakneck takt var den slät, blank och silkeslen och också tjock. Jag målade dem under graviditeten med henna och de visade sig vara en vacker röd färg.

Jag bestämde mig för att måla denna trevliga process, kan någon hjälpa eller bara lysa upp de tråkiga timmarna av ensamhet. När jag en gång hade en lyxig kastanj hårfärg, men en stor mängd henna, gömde Basma och olika nyanser av balsams det snabbt. då rött, blått, etc. Jag bestämde mig att det var dags att försöka bli en brunett. Jag köpte Pallet nummer 1-färg, det var ett billigt alternativ och det visade sig vara inte det bästa. Det luktar fruktansvärt och brinner, det kan brinna för någon, men jag tolererade något som du inte kan göra. Jag lämnade mig själv för att vänta, jag blev svart på ställen. För en eller annan anledning ville O__o håret envis inte bli.

Alla typer av färgning leder oundvikligen till att håret försvagas och skadas, därför behöver de speciell vård och speciell vård. Vid färgning, var uppmärksam på vissa punkter och vidta några försiktighetsåtgärder, eftersom om du omedelbart ansöker ditt hår kan det uppstå irreparabel skada, och det kommer att ta mycket tid att återställa dem. Vid färgning av hår och efter proceduren försök att följa följande regler: Ändra inte hårfärgen för ofta, inte mer än 3 gånger i månaden, annars kan du störa hårets struktur; När du målar, försök att använda naturliga färgämnen: henna, basma, lökskal Ljusa inte mer själv.

Vi lämnar från skymningen: hur blir du av med svart hår efter år av basma färgning? Min historia om färgförändring i etapper.

God eftermiddag, damer!

Under mycket lång tid samlade jag mina tankar för att slutligen ordna all min erfarenhet i en stor instruktionsartikel. Jag ville inte glömma någonting, jag märkte gradvis alla mina steg i processen att byta hårfärg, eftersom det är långt och tidskrävande.
Att komma ur svart är alltid svårt, särskilt från den fleråriga och erhålls inte med något, men med växtbaserade färgämnen. De är kända för sin uthållighet och capriciousness!

Idag kommer vi att gå tillsammans från basma brunetten till tjejen med kopparbrunt hår. Vad är särskilt trevligt - jag har inte förlorat en centimeter hår, även om jag var rädd för att stanna med en kort hårklippning.
So.

Om du inte längre plågas av frågorna "Hur man uppnår svart med Basma?", "Hur ackumuleras pigment och blir en ljus brunett?". Och du började undra allt mer: "Är det möjligt att tvätta basmen och bli lättare? Växa naturligt hår eller tvätta? Hur kommer man ut ur svart med naturliga färgämnen? ", Då finns det en lösning!

För en bättre förståelse av situationen (hur mitt hår var, hur och hur många gånger de målades, deras tillstånd före kardinalfärgsförändringen) ska jag göra en liten utflykt till mina experimenters historia.

Om jag i åldern 15-17 år gammal drömde om blonda långa krullar och uppnådde dem med uthållighet så tänkte jag aldrig om hårets svarta färg.
Jag försökte inte på mig själv och var helt nöjd med rött, kastanj och rött hår. Jag gillade elden. På kursen var henna, de vanliga färgskuggarna "Mango", "Paprika", "Red Volcano".

Jag kommer inte ihåg grunden till att gå till klanen av brunetter. Om jag inte förvirrar något, efter en ont i halsen har en bra del av mitt hår plötsligt fallit ut. Jag har gjort "Bob" -klippet ganska kort för mig och bestämde mig för att "ge visuell densitet" till håret på ett mycket icke trivialt sätt - att byta den ljusa röda hårfärgen till en mörkare som enligt den allmänt accepterade åsikten kan öka volymen till tunt och sparsamt hår.
Förresten fungerar denna mottagning verkligen! Jag är ständigt frågad om hur man uppnår täthet och glans av hår? Hur man gör dem tjocka och slanka på tipsen? Tjejer, jag har ganska vanligt europeiskt hår. Förmodligen är det tricks av svart färg och spegelbild av henna och basma. Det verkar som om jag har en skytt med en knytnäve! Jag är ledsen, men det är inte så!))

Det var det jag var när jag började aktivt använda basma.

Totalt var jag en brunett på naturliga färgämnen i 4 år. Håret glatt: ljust, mjukt, elastiskt, mycket glänsande, med god tillväxt och utan sektion. Men färgen i sig orsakade inte känslor.
Jag ville aldrig vara en brunett, även om bilden av den dödliga skönheten är spektakulär och ljus. I motsats till de allmänt accepterade "herrarna föredrar blondiner!" Uppmärksamhet från mansidan har ökat markant.
Och jag blev fortfarande besviken av tvivel. Tankar om att byta skuggning av hår som regelbundet besökt. Men deras kvalitet passade mig helt och ständigt hindrade mig från att experimentera. Det var synd. Hår friskt, vackert, plötsligt oåterkalleligt förstör?

Jag har upprepade gånger försökt splittra Basma, short cut. Det sista försöket var förra sommaren. Jag bestämde mig nästan på en kort bil. Och hon rörde inte längre basma, använd endast Henna.

När jag slutligen utmattade mig med frågan "kom ur svart eller ändå stanna kvar i den här färgen?" Började gråhåret plåga sig.
Hennes nummer har ökat. Och målar det grå håret med hjälp av naturliga färgämnen, och även i en likformig mörk färg - uppgiften är mycket tidskrävande! Lång, hård och marco. Tid för dig själv med små barn är alltid lite.
I hoppet att hönan kommer att överlappa basmen över tiden och utjämna gränsen för färger, började jag använda den ensam och med målsättning i 9 månader (hela graviditetsperioden) målade hela längden med ljusröda sorter. Men det var inte där!
Öppen var röd-orange. Och längden som var svart och förblev förvärvade endast en lila-rosa nyans. Vackert, men inte jämnt.

Men hår är synd. De är livliga och mjuka. Jag ville inte klippa den igen. Och efter att ha födt, på våren föll jag säkert ner och 2 gånger målade dem med ren basma. Det visade sig naturligtvis spektakulärt. Men en vecka senare (ha-ha!) Jag ville tvätta det hela bort!))

Ytterligare utveckling hindrade mig från att döda i dödliga hårförsök. Språket går inte att säga: "Tack Gud!", För de närmaste 2 vårmånaderna var vi väldigt sjuka med hela familjen, och med den yngste dottern gick vi till sjukhuset. Men för håret var det bara ett slags frälsning. Jag är säker på att om jag bestämde mig för att snabbt bli av med den irriterande svarta skulle jag nu sitta med samma fördömda "Bob".

Jag hade inte just tid för håret. Jag glömde balsmen. Ja, och användningen av schampo är inte särskilt försett. I en sjukhusinställning, med en sjuk, lustfull 2 ​​månader gammal bebis i dina armar, har du inte mycket att säga. Jag lyckades fräsa upp mig. Min vanliga frisyr var en snygg fransk fläta. Hur i tid! Möjligheten att väva flätor visade sig vara mycket användbar.
Jag tvättade bara mitt huvud med schampo. Färgen är väl bleknad. Påverkade nästan ett år på ren henna. Jag var inte längre svart, men smutsig brun. All min fjäderbasma från rötterna är väl tvättad bort, som bara återstår på hårets huvudsakliga längd.

Vid ankomsten hem började jag ta bort pigmentet med alkohololja masker. Utspädd alkohol applicerades på längden och sedan varm (rätt väl uppvärmd men temperatur tolerant) olja. Jag hade avokado, mango och kokosnöt. Du kan använda någon. Senare applicerade jag olivolja. Jag tog fatare i hopp om att tvätta bort blacknessen ordentligt. Även om alla naturligtvis inte kommer att tvättas. Lita inte ens på det, om målat i åratal! Pigmentet är redan associerat med keratin. Men färgen bleknar dåligt. Så jag gjorde masker 6 eller 7. Inte bråttom. Dess rötter är redan några centimeters ottero och allt såg bara ut "underbart".

Efter alla danserna med en tamburin, hörde jag en vänmästare. Hon känner mitt hår väldigt bra. De vägrade att göra tvätten för ett år sedan, vid tidpunkten för hårklippningen. Argument: Växtpigment kommer inte att ta, och håret kommer att förstöra regnbågens loofah. Reshin skulle lysa upp.
Det är bättre att utföra proceduren på en liten% oxid. Men vi var rädda för att min långsiktiga svarta, särskilt från vegetabiliska färgämnen, pulver bara 3% inte kommer att lysa.
Estelle använde pulvret och ljusade henne 2 gånger med en paus på flera dagar vid 6%.

Håret blev naturligt tufft och matt. Vid ändarna rakade han rakt. Vid rötterna ljusnade det märkbart starkare, även om jag först applicerade pulver till mörkare områden och först senare på basalområdet. Det beror på att det finns färskt keratin, mindre svart och mer henna. Efter lättnadsproceduren använde jag Kapous låg ph-schampo och balsam.
Efter ett par dagar tonade jag mitt hår med Indola 8.44x Dye Light Blonde Extra Koppar. Som du kan se var det väldigt ljust, men inte jämnt.

Min färg försvann snabbt. Och färgade fläckar. Hur jag blev upprörd! ((
Jag glömde fullständigt att pigmentet med artificiellt hår (och ännu mer rött) tvättas ut direkt från blekt hår! Och hon var inte redo att gå shabby först efter 2-3 huvudtvätt.

Och här gjorde jag ett misstag!

Tidigare har jag framgångsrikt kombinerat de vanliga färgerna och henna för att behålla en ljus nyans. Färgen tvättades av det blekta håret mycket snabbare. Henna var dock fast fast, men inte lika effektivt som på naturligt hår. De såg mindre glänsande, tråkiga ut, men de behöll skuggan ganska tolerabel. Tänka att jag inte hade någonting att förlora och i alla fall skulle jag behöva mata mitt hår efter all mobbning, bestämde jag mig för att färga allt med henna och basma på en dyr iransk sort för mehendi. Henna är väldigt mjuk, när den är borttagen, som en inkasserad pastormask. Hon borde inte ha torkat och trassat i håret. Basma var marockansk med exakt samma fina slipning till damm.

Jag ville inte vara orange alls. Men koppar-kastanj eller choklad passade mig helt. Genom erfarenhet gav Henna, tillsammans med Basma, mig alltid en redhead i olika variationer. Jag behövde också en mjukare brun. Efter att ha valt den optimala färgen med örter började jag processen. Men tog inte hänsyn till bakgrunden till förtydligande! Efter henna visade jag sig ljusgulorange. Omedelbart, utan att förlora tid, sätta Basma. Och jag skämtade nästan från att förstå min egen dumhet! (Med den grymma galen får jag mig grönt! Med skräck, förverkligande vilket misstag jag gjorde, började jag snabbt rulla upp turbanen på mitt huvud och tvätta kompositionen från mitt hår. Tänk dig hur jag var rädd att se i spegeln! )) Och det var ljusgröna, groda rötter och röd kastanj längd!)) Jag ber om ursäkt för de ogrundade, eftersom jag inte har något foto av denna skönhet. Jag sprängde bara in i frustrationstrådar. Den äldsta dot försäkrade mig: "Mamma, gråt inte! Du har den vackraste, även med grönt hår! Nåväl är de en liten groda. "Allt, gardinen!))))

Naturligtvis vågade jag inte spela mer amatöraktiviteter och kallade en vän att rätta till vad jag hade gjort.
Jag skruvas upp ganska tolerabelt resultat! Det var resultatet. Vad jag uppnådde genom lätta och toning Indola 8.44x Light Blonde Extra Koppar efter år av Basma, var ganska framgångsrik i princip. Men nu var jag tvungen att bli av med den gröna.

Det finns behov av en mörkare ton och en röd korrigering, annars kommer det gröna ständigt att uppstå när det tvättas. De tog en ny nyans av Indola Profession PCC 5.66X Ljusbrun extra röd med 3%.

Håret har blivit märkbart torrare och hårdare. Den första veckan var jag väldigt upprörd. När de tvättas, fastnar de i en obestridlig styv spets. Om jag tidigare kunde tvätta dem med bara schampo och balsmen inte alltid kunde appliceras, då efter alla dessa manipuleringar behövde jag masker, starka proteinbalsamer och var säker på att spruta för kamning. Naturligtvis, ingenstans utan outplånlig vård! Ingenstans utan kräm, vätska! Inget spår kvarstår från den tidigare elasticiteten.

Nu, efter en tid, återvände jag till henna igen. Inte universellt såld iranska. Hon kommer att torka mitt hår i en skört, matt kvast. Jag har en massa olika portioner för målning.

Henna är mjuk, fin, väldigt bekväm att applicera. Hår efter måttligt svårt. Påverkar användningen av närande kosmetika, masker med oljor, skyddande icke tvättbara. Men håret håller färgen, voluminöst, elastiskt och glänsande. Hår utan gröna. Naturligtvis, inte enhetlig i färg. Men det här är det bästa som någonsin kan hända efter Basma, med tanke på min självständiga väsen (för att jag inte gjorde ett foto på alla färger av färg och pulver, rädd för att vara upptagen och stanna utan hår).

Basma I använder inte längre. Kanske för nu. För mycket blekt linne. För mycket försök att komma ur svart. Men 5 förpackningar med aromzon hålls noga på mig)))

För att sammanfatta vill jag återigen ge råd och försiktighet:

1) Om du är en föränderlig natur och inte tolererar monotoni i ditt eget utseende, stirra inte på naturliga färgämnen!
Hår med dem, med rätt användning och god kvalitet på örterna själva, är mycket slank, mjuk och hälsosam, men en färgförändring efter dem är en fullständig oförutsägbarhet, en risk, mestadels ojusterad, baserad endast på en stark önskan att förändras. Hårspån och skäm bort mycket! Det faktum att jag inte stannade med en kort frisyr är undantaget snarare än regeln. Och det, fram till den här tiden, nästan alla 4 år gjorde jag bara vad jag försökte komma undan från svart. Jag klippte mitt hår, spliced ​​det, men återvände till Basma igen, för det är otroligt motståndskraftigt!

2) Färgbyte slog mig på plånboken. Orsaken är att hårkvaliteten försämras. Mina masker i vården var återigen tunga masker, balm, balsam, krämer och vätskor. Förra året kunde jag försumma allt detta utan att förlora mitt hår i utseende.

3) håret förlorade en betydande del av pigmentet. Blev ljus, tunn, porös. Deras struktur var skadad.
Det var stelhet, brittleness, ökad gunning. Tillsammans med färgförlusten mjukhet och elasticitet. Håret måste mättas så att de inte går och ser anständigt ut. Det är möjligt att jag ska justera längden. Jag vill ha en enhetlig resistent nyans. Efter henna och basma behöver det inte drömma.

Ändå är jag nöjd med resultaten och anser dem inte dödliga för mitt hår. Från basmy kan du komma undan. Låt inte ligga i blondorna. Men få choklad. kastanj och jämn ljus röd är ganska möjligt! Det viktigaste är att realistiskt bedöma ditt eget hårs tillstånd, alla möjliga risker och agera tydligt med kunskap om vad du gör, vad och hur.

Jag hoppas verkligen att informationen från mig är till stor nytta för dig. Detta är inte en handledning, men bara min erfarenhet, som beskrivs som en steg-för-steg-instruktion. Observera att vi alla har olika hår och tidigare färgförsök är inte identiska med varandra. Tyvärr kan jag inte garantera dig ett 100% framgångsrikt resultat. Men om du har några frågor kommer jag gärna att svara på dem!

Ha en trevlig dag och vackert hår!

Hårfärg efter henna - professionell åsikt

Kvinnor i Indien, Pakistan, Afrika och många arabiska länder använder torkade löv av Lawson för kroppsdekoration och hårfärgning.

Henna kan ge dem pomp, densitet, glans och styvhet, och färgen tar på sig en vacker kopparfärg.

Övergången från anläggning till permanent färgning är dock fylld med vissa svårigheter.

Hårfärg efter Henna

De aktiva ämnena som ingår i hennapulver tränger mycket in i hårstrukturen. Därför kan resultatet av permanent färgning vara oförutsägbar. Inte en enda professionell kommer att utföra sådant arbete om växtbaserade komponenter är inbäddade i nagelbandet.

Ta reda på receptet på hårmaskar på vattenpepar-extrakt här.

Kan detta göras?

Ursprungligen är det nödvändigt att skilja indiska och iranska henna. I vårt land är den vanligaste iranska hennaen, som är sämre i kvalitet till sin motsvarighet.

Detta gäller också för indiska henna. Färglös henna utför samma funktion med sina färgparparter för att återställa och skydda lockar. Det går dock inte att ändra den naturliga färgen, förstärka och undergräva färgschemat. Trots detta kan permanent färgning bli ofullständig.

Hur mycket tid måste passera?

Professionella rekommenderar att du kontaktar salongen en månad efter att ha behandlat håret med Lawsonia pulver.

Hävdade att under denna period är det också omöjligt perm.

Yrkarnas åsikter är överens om att efter Henna kan du skapa en komplex frisyr.

Detta är en noggrann och ansvarsfull process, tillgänglig endast för en erfaren mästare.

Under väntetiden rekommenderas att tvätta henna från håret med hjälp av naturliga ingredienser. Dessa är oljor, torrjäst, kefir, enkel tvål, medicinsk alkohol.

Lär dig hur du hanterar håravfall med färglös henna från vår artikel.

Om användningen av honung för hår http://kosavolosa.ru/lechenie/mjod.html Läs här.

Henna Remover, grundläggande principer

Varm olja appliceras på hela hårens duk i en timme. En sådan effekt kommer att bidra till att återvända den ursprungliga nyansen efter 10-15 procedurer.

En påse med torr jäst omrörs i varm kefir. Ämnet appliceras på håret i 2 timmar. Om masken appliceras dagligen, kommer färgen att tvättas snabbare.

Vilka färgämnen kan användas

Färgen kan inte ligga på håret, där det finns en växtkomponent. Därför utförs alla manipuleringar efter dessa åtgärder för tvättning.

Ammoniakfria professionella färgämnen

Sådana färgämnen färgar perfekt över håret efter henna, om förtvätt görs.

Mästare rekommenderar överlappande nyans mer mörka färger.

Resultatet, vädjan till salongen kommer att vara anständigt, men dessa färgämnen tvättas snabbt bort.

Permanenta professionella färgämnen

Färgämnen tränger djupare in i hårets nagelskikt, så den resulterande nyansen varar mycket längre.

För färgning kan du använda hela färgpalett.

Är det möjligt att lätta håret efter hennafärgning?

Hår efter att ha tvättat Henna välmålat med platina nyanser av blond. En enkel blond kommer att ge ett grönt färgschema. Det är oerhört viktigt att vända sig till proffs som kan hitta rätt proportioner av färgämnet.

Innan färgning av hår med henna, basma och färgämnen på vegetabiliska komponenter är det bättre att bestämma hur länge du vill gå med den hårfärgen. Det är opraktiskt att bearbeta håret med henna för att ändra hårets nyans efter en månad.

Lär dig hur man använder röd peppar för att stärka håret just nu.

Lätta håret efter henna

Många tjejer använder henna - det är ganska populärt färgämne. Det har många användbara egenskaper och förstör inte håret. Men det finns en minus - det tränger igenom håret så mycket att det är väldigt svårt att ta bort pigmentet.

Ibland uppfyller resultatet av färgningen inte kvinnan, så hon undrar hur man lyser håret efter henna.

Allmänna regler

Om du vill tända håret efter färgning med henna, måste du veta att ju tidigare du börjar göra det, desto mer märkbart blir resultatet.

Henna tvättas särskilt ut under de första två veckorna, och pigmenten "växer tillsammans" med håret.

Du kan inte måla det naturliga färgämnet med kemiska medel, eftersom resultatet kan vara oförutsägbart.

Tänk inte att det enda sättet är att avskurna de färgade trådarna. Avleda pigmentet kan använda folkmetoder. Då kommer krullarna att förbli oskadade.

Hår Brightening Föreningar

 • Recept nummer 1 oljemaskor

Vegetabiliska oljor är väldragen färgpigment, hjälp lätta henna, återvända hårets huvud en naturlig nyans. Lämplig oliv- eller burdockolja. De stärker strukturen, fuktar, närmar sig.

Värm rätt mängd olja, jämnt fördela trådarna. Värm huvudet med ett lock, håll i 2-4 timmar. Förfarandet bör utföras 3-4 gånger i veckan så att färgen "sträcker" intensivt.

Masken blir effektivare om du förtorkar krökarna med 70% alkohol. Efter fem minuter öppnas skalorna och oljan kommer lättare att tränga in i hårets struktur. Sammansättningen bör hållas i ungefär en halvtimme - den här tiden är tillräcklig för att den ska fungera.

Du kan värma huven med en hårtork så att oljan inte svalnar. Skölj blandningen med schampo.

Det finns en annan version av oljemasken. Tvätta håret med tvål och tvål - det öppnar skalorna. Efter applicera den uppvärmda vegetabiliska oljan fördela den över hela håret. Varm med polyeten och en handduk, lämna i 2-3 timmar. Genom handduken kan du värma hårtork. Tvätta av med schampo.

 • Recept nummer 2 fermenterade mjölkföreningar

Kefir och gräddfil har egenskaper som mufflar färgen, som erhålls efter användning av henna. Du kan applicera dem i sin rena form, lite uppvärmd. Skölj med schampo.

För att förbättra effekten, blanda den jästa mjölkprodukten med en tesked jäst. Då pigmentet blir bättre utlakat. Vid slutet av proceduren kan du skölja lås med vatten med ättika eller citronsaft.

Med lättare hår efter henna kommer peroxidsyrakräm att klara sig. Det gör håret lättare, återkommer silkiness och mjukhet.

Värm lite gräddfil, sprida den över trådarna och lämna i en och en halv timme. Efter tvätten skölj håret med surgjort vatten.

 • Recept №3 mask med ättika

Per liter vatten, ta 7 ml ättika (9%), blanda väl och häll i en djup bred behållare. Sänk krullarna där i 10 minuter, och tvätta sedan håret med ett schampo. Det är nödvändigt att genomföra proceduren tre gånger i veckan, och på dag 7 blir kopparskärmen mycket blekare. Men den här lösningen är ganska aggressiv, så glöm inte att krullarna behöver extravård: närande masker, balm, balsam.

 • Recept №4 med kamille

Två matskedar blommor fyller med vatten (200-250 ml). Sätt behållaren på en liten eld och håll i 10-15 minuter. Vänta på avkokningen för att svalna, påfrestning. Skölj håret efter att ha tvättat håret. Du kan hälla lösningen i bassängen och sänka locken där i några minuter.

Express metod

Vad är den snabba ljuset Henna?

Om du inte har tid för långa flerstegsförfaranden, använd uttrycksmetoden. Fukt svampen i 70% medicinsk alkohol, torka noga varje sträng. Lämna alkoholen i 5-8 minuter för att öppna skalorna. Efter applicera någon vegetabilisk olja, förvärmd, fördela det jämnt på krullarna.

Wrap huvudet i plast och en handduk, lämna i 40 minuter. Skölj sedan med fet hårschampo. Alkohol torkar mycket, så behandla ditt hår med en närande mask.

Toning och markering

Toning förstör inte strukturen, torkar inte ut. Men du behöver bara spendera det efter förtydligande. Ju oftare lyser du locken, ju mer ditt hår förstörs. Men efter toning blir tråden silkeslen, elastisk, glans tillbaka. Förfarandet hjälper inte bara till att rätta färgen, utan också noga bryr sig om håret.

Hur annars kan du lätta henna på ditt hår?

"Revive" färgen är lätt med markering. Efter håret kommer det att bli mycket lättare. Du kan färga trådarna över huvudet eller bara "ramma" ansiktet. Denna procedur gör att du kan bli av med den oönskade nyansen, och det förstör inte strukturen.

De klarade ändarna ser imponerande ut. Klipp citronen i två, pressa ut saften. Späd det med vatten i ett förhållande av 1: 1. Applicera lösningen på den del av de strängar som du vill lysa. Under proceduren övervaka processen. När färgen blir vad du vill, tvätta den av. Citron verkar ganska aggressivt, men tack vare denna metod kommer hårets övre del att förbli intakt. Tipsna kommer att bli glänsande och glödande, men fuktar dem dagligen med vegetabilisk olja.

Brightening spray

Återgå den naturliga färgen kommer att hjälpa en speciell spray. Det lyser håret utan att skada strukturen.

Att använda det är väldigt enkelt:

 • Tvätta håret med schampo;
 • Torka trådarna - de ska vara lite fuktiga;
 • Spraya allt hår.

Medlen börjar fungera först efter varm luft. Var därför säker på att torka huvudet med en hårtork i några minuter.

Efter lättnadsprocedurer, var noga med att ta hand om ditt hår, maskera, använd balm och balsam.

Sedan kommer silkiness, jämnhet och naturlig glans tillbaka.

Hur tvätta Henna från håret och lätta?

Jag målar med henna i ca 6 månader, 5 år innan jag målades med färg. Förra gången målades den med henna en och en halv månad sedan. Nu vill jag "lysa upp". Nu är färgen ungefär densamma, bara lite ljusare:

Subtraheras i internet om sådana metoder för att tvätta henna, lovar de, om de görs regelbundet, helst dagligen, kommer Henna att tvätta sig snabbare:

1. Oljemaskor. Först fuktar håret med 70% ättika för att öppna skalorna och applicera olja på toppen för att "dra ut" hennaen. (Jag är rädd för detta sätt, mitt hår är tunt, jag är rädd för att torka den med alkohol).

2. Bad med ättika. Tillsätt 3 matskedar vinäger till skålen och håll huvudet i 10-15 minuter. Flickorna skriver att vattnet kommer att fläcka från håret. (Det är också läskigt att försöka).

3. Kamille. Skölj. (Men kommer hon verkligen hjälpa till med Henna som sticker i hennes hår? Men det blir ingen skada).

4. älskling Lämna på håret över natten. (Jag är rädd för att förstöra kudden och aldrig somna med detta på mitt hår, jag kan inte sova med en handduk).

5. Citron eterisk olja. (Lyser det bara i solen? Eller i allmänhet?)

Vilken av dessa metoder är bättre? Kan du berätta något för mig?

Jag vill också lysa upp. Jag trodde kanske att färga det i en ljus blond, i nästa. Månaden är fortfarande lite lättare, och så gradvis, gradvis :)

Eller är det bättre för mig att inte måla nu, men att använda en tonad balsamschampo? Så att under honom och Henna tvättas? Eller för närvarande att uthärda ett annat par månader, utan att måla alls på något sätt, så att hennaen kommer ut snabbare?

Jag har 15 år av min egen hårfärg, men min naturliga har inte förändrats, det är säkert, jag kan se från rötterna. Jag ber om ursäkt för den andra dåliga bilden med ett ansikte som en pannkaka :):

Flickor, ge råd till hur du återvänder till den här färgen :) Jag hoppas att jag inte tröttnade dig :)

Jag kommer att vara glad för några råd!

Åh, jag tror att henna är oförstörbar folkmedicin. Även om citron, vinäger, vodka eller sura kefir (estesna i blandningar) kan göras med tvätt, men detta måste göras mer än en gång. Och risken att tömma hårets ändar, om det görs dagligen, är. Min åsikt är nödvändig för befälhavaren. Detta är en chore och mycket oförutsägbar.

Jag är bara rädd att befälhavaren kommer att få en ljus färg på mig, men jag kan bara inte, efter 2 veckor blir min mor gift :) Så du måste se bra ut. Och sedan kommer färgen över henna att ge grön, till exempel :)

Tja då, skjuta upp experimenten till evenemanget eller skugga i röda bruna toner. För radikalt, och även i blond eller blond, är det fortfarande ledaren på rekommendationerna.

I min erfarenhet gjorde jag en sådan mask: 200 gram sur kefir (jag tog agush), 1 ägg,
juice av 1 liten citron, 1 msk. sked brandy. sätt på hela längden, under locket och bära så länge som möjligt. Jag slog med en sådan lösning på huvudet i tre timmar. För 4 procedurer var färgen smutsig, men bara lite (((vi kan tona.) När du tvättar av masken ser du att vattnet är målade. Men jag tvättade bort den vanliga färgen, Henna, jag tror att den inte tvättar mycket.

Hur som helst, lycka till dig!))))

Jag tror också att Henna inte dödas. Vid en tid målades det med henna i många år, och när jag insåg att det var dags att byta till måla, var jag tvungen att växa mitt hår. Men det var länge sedan, kanske nu finns det några sätt som vi inte vet om. Gå till proffsen för ett samråd)))

Henna dödas inte! men du kan korrigera skamtontonen, bara inte ljus)

Du kan! Allt är möjligt! Du kan ta med henna!

Visst inte oljiga masker, och inte ättika, och inte andra populära metoder.

Jag, också, var målade någonstans ett halvt år, och sedan bestämde jag mig för att bli ljusare. Naturligtvis tar ingen frisör dig. Så hela denna sak görs av sig själv. Här är vad jag gjorde:

Jag kom ut nästan från svart. Tre gånger använde jag Estels färg på tvätten, så säger jag genast att det bara lyser lite, men även resultatet var från henne. Men jag var verkligen inte nog, och jag började förgifta Blondorans hår. 3-4 gånger, med 12% oxidant. Och till sist blev jag en ljus kastanjrött färg. En gång till och det skulle vara möjligt att gå till blondinen, men jag behövde inte det. Ja, mitt hår överlevde efter allt, men det var min som överlevde, inte det faktum att den andra inte förstår en släp. Och naturligtvis, mellan raster av varje procedur, gjorde jag oljiga masker. Jag dödade inte mitt hår, som hörde vad jag gjorde med dem var mycket förvånad över att de inte hade försvunnit från mig och hade en "levande glans".

adore))) du bara torterade ditt hår) de är otroligt tålmodiga)))

Jag vet det motsatta exemplet - den vanliga färgen av mörkt hår till en blond 5 gånger med 9% oxidator + tvätt 12% i 4 månader, resultatet: håret är färglöst gult strå, inte en enda färg tar dem

Ja, jag tog inte heller färg i början, men efter ungefär en månad med hårgalleri med oljiga masker tog jag färgen!

Berättelsen är verkligen imponerande), men Henna har något att göra med det ??))

kemisk färg och henna saker är olika.

Hur och? Jag var vacker Henna. Sedan tvättade jag det och jag jagade på Blondoran, och sedan målade jag över det hela, eftersom det var omöjligt att gå med den färgen.

Ahh..))) förlåt, märkte inte att Henna. Jag såg bara "det kom ut från nästan svart färg.." och jag tror var är henna?))

Jo, i början jag målade bara med henna, då henna + basma, och jag hade nästan svart färg

Jag ser. )) du behöver läsa noggrant)

Jag rekommenderar inte blekhår efter henna, jag tror att du kan tvätta det lite, växa och klippa av det, men inte att lätta det säkert!

Jag hade "100 år sedan" en så ledsen upplevelse. Historien är precis som Dauria, först skuggade hon bara håret, började sedan färgas, bestämde sig senare för att förstärka den med henna, efter 3-4 månader bestämde den sig för att lätta. Jag trodde inte min mamma som inte kunde fungera.

Resultatet var ala hjältinna Lilu från Luke Bessons film "The Fifth Element". Tyvärr är fotot kvar.

Ja, ja, precis som den av Milla vid själva rötterna är vit och då en apelsin.

Jag var tvungen att måla allt mörkt kastanj efter 2 dagar, som låg på blekt hår med en svart vinge, i allmänhet blev jag en brinnande brunett, och jag ville lysa upp..

Jag hade en liknande "frisyr" efter att ha fira slutet på sessionen :) Tjejerna bestämde sig plötsligt för att lätta mig ur nästan svart. Jag ville gå till salongen själv, men i det ögonblicket blev jag avskräckt. De hittade någon i en vandrarhem kraftig klarare för 6 toner, Supra, och frågan gick. Och mitt hår var upp till axelbladen. Och tjejerna, som alltid, började från rötterna. Det som kom ut, tror jag är förståeligt :) Gula rötter, som här, pärlorna är mörkare med röda, och det fanns fläckar på längden, någonstans var det en rödaktig färg, jag hade det här i 2 år :) Tyvärr, bilden överlevde inte. Och jag sjunger på spåret. dag på kvällen. Och utföra klassiker med en sådan skam på huvudet. Kort sagt, flickorna sprang till affären, köpte en mörk färg och jag återvände till min ursprungliga färg den kvällen. Håret blev cola-färgat, jag tyckte om det. Det blev exakt. Sådan är historien. Nu ska jag lysa upp bara i stugan :)

Henna är oförstörbar, självtestad. Nu har rester av Henna på håret somnat i tre år. Endast sax kommer att rädda ärendet eller repainta toppen med en mörkare vanlig färg. Henna bleknar och brinner ut, men går inte bort för alltid. Men håret stärker bra.

Jag kommer till och med säga mer, det röda pigmentet är till och med dödande - efter nyans var jag också som Lila))

Mitt svar är nej. Jag tog lång tid på att måla med henna och tog sedan håret under pojken. För de färger som jag försökte krossa, tog de mörka nyanserna inte håret alls. Ljus något upp vild. Hna kör i fällan UTB vet allt. Denna ättika citron kefir-syra. Mycket riskhår och hud.
Min färg är mediumblond ashy och för mig finns det inte mer henna !:(

Någon från frisörerna berättade för länge sedan att principen om hennafärgning skiljer sig från den vanliga färgen. vanligt färgämne penetrerar hårvågorna och ersätter eller äter bort (lätta) pigmentet. och henna deponeras i vågar, utan att tränga in i pigmentet, och det sägs att på grund av detta är det då svårt att färga det. Dessutom barkar inte efter henna och curling, eftersom henna i vågar förhindrar bildandet av en elastisk och regelbunden krullning. Jag låtsas inte sanningen i denna fråga, men denna teori låter mycket logisk.

Jag har samma problem, jag vill återvända från en rödhårig blondin, men jag har inte henna, men vanlig färg, jag tvättar det långsamt, men med henna är sakerna uppenbarligen mer komplicerade: (((((

Första hjälpen för skadat hår. Hur jag tog mitt hår tillbaka till livet efter förtydligande och eliminering av basma.

Har du ljusat ditt hår och är upprörd om deras kvalitet? Berätta redan din handling och titta mot saxen? Skynda inte! Allt är fixbart! Jag berättar om min erfarenhet och resultat av återvinningsprocedurer.

God eftermiddag, kära tjejer!

Många har redan märkt att jag bytte skuggan av hår. Det har varit exakt en månad sedan mina första experiment med färg, när man med hjälp av ljuspulver och professionella färgämnen bestämde sig för att ta bort den svarta basen från mitt huvud.

Under den senaste månaden har jag konfronterats flera gånger med frågan: "Hur är det så upplyst att håret behåller ett anständigt utseende, jämnhet och glans? Hur lyckades du? "

Jag kommer att vara ärlig - det finns inga mirakel!
Jag lyckades inte behålla hårets ursprungliga kvalitet, mjukhet, elasticitet och icke-problem.
Lightening är ett ganska aggressivt förfarande. Och 2 i följd - allt mer.
Men jag försöker mycket svårt att inte låta mitt hår förstöra helt. Därför kanske jag kommer att bryta händelsens kronologi - sekvensen av mina inlägg kommer att vara annorlunda. Först ska jag dela min erfarenhet av att vidta akuta åtgärder för att ta hand om skadat hår. Och nästa post kommer att ägna en detaljerad historia om vägen ut ur svart efter ett naturligt färgämne - Basma.

Jag hoppas att det blir intressant och användbart!

För en bättre förståelse av situationen kommer jag att beskriva typ och tillstånd av mitt hår:

Ursprungligen är mitt hår av normal typ, med fet hårbotten. Rak i struktur, medium densitet, tunn, mjuk, silkeslen. Före alla experiment med färg sjönk de till och med starkt i naturligt brunt. Detta problem löstes genom användning av naturliga färgämnen - henna och basma. 10 år var jag röd, och senast nästan 4 år - svart.
Hår med henna och basma var av utmärkt kvalitet: tät, tjock, tjock, elastisk och glänsande. Jag visste inte några speciella problem med valet av vård, eftersom det redan klart bildades av år av forskning.

Då var det en stark önskan att byta hårfärg till en ljusare och varmare. Hår var synd, med tanke på procedurens komplexitet. Jag hade inga garantier. Och naturliga färgämnen är mycket långlivade och oförutsägbara. Men jag bestämde mig. Som ett resultat fick 2 på varandra följande förtydliganden följande:


Efter 2 gånger var håret färgat med professionell färg av olika nyanser, vilket gjorde att det var möjligt att återuppliva och mjuka det lite, samt att nivåera den prickade duken (efter henna och basma är det svårt att uppnå enhetlighet). Foto 2 visar resultaten av toning - 2 olika nyanser.

Men hårets kvalitet förändrade sig naturligt mycket.
Från det tidigare mjuka och elastiska håret, som lugnt upplevde majoriteten av kosmetika (och det var ganska lätt), blev mitt hår en torr, matt och porös massa med en obegriplig, ständigt spolande, instabil färg.
De första dagarna var jag i ett deprimerat humör. Nej, inte så! Stämningen förändrades från glädje: "Hurray! Jag är inte svart längre! Och inte ens grön! "))) (Mer om det senare) Till:" Herre! Vad otäckt mitt hår! Vad är de svåra, prickiga och matta! Vad har jag gjort! "((((

Varje tvättprocedur fick dig att känna skillnaden och jämföra nya, redan glömda känslor av hårt, bränt hår med deras tidigare mjukhet.
Krossar schampon i mitt hår, kände jag hur mycket de påminner mig om barnens dockor - konstgjord, syntetisk släp.
Balsams, masker... inte alla räddade situationen. Här tvättar jag av det glatta ämnet från håret. Hårmjuk! Äntligen! Redan med svårighet att kamma. Det tar 2 timmar. Håret är torrt och... igen hårt, furigt och otäckt!

Vad jag stött på efter lätta hår:

1. Håret förlorade en betydande del av pigmentet och blev lätt och tunt.
2. Håret upplevde en aggressiv påverkan och deras struktur var skadad.
3. Förlorad elasticitet, mjukhet och glans av hår. Det finns styvhet och brittleness.
4. Skuggan blev instabil och försvann snabbt. Poröst hår håller inte konstgjorda pigment under lång tid.
5. Tillsammans med färgen, förlorade igen mjukhet och glans.

Det bestämdes att byta hela vården och gradvis mätta håret med pigment.

Jag ersatte de flesta schamponerna med närande och mjuk, för skadat och sprött hår, vilket lämnade ett par normala för regelbunden rengöring av hög kvalitet. Återställde masker och balm med proteiner och keratin. Återupptagna fuktgivande sprayer, starkare termiskt skydd och inte avskiljning med silikonbaserade spetsvätskor.

Men med tanke på den tidigare erfarenheten att komma ut ur blondan har jag inte glömt bort naturliga oljor. Jag har många av dem. De senaste åren har jag använt oljor i hårvård ganska aktivt. Och dessa var främst smällare - fasta typer av naturliga vegetabiliska oljor. De ger näring till hårets längd, mjuknar och låter dig effektivt hantera brittleness. Men tvätta smeten arbetskrävande. Och för väsentligt skadat hår kan det inte vara säkert.

Det är därför jag valde lätta versioner av oljor som närmar sig väl men tvättas lätt med schampo för 1-2 tvål:

1. Avokadoolja Aromzon
2. 100% Naturlig Golden Siberian vild Altai havtornsolja (det här är en blandning av cederträ, havtorn, burdockrot, peptider och vitamin E-oljor)

Avokadoolja är också ett smör. Vid kylningsförhållanden härdas det. Och vid rumstemperatur ligger i vätskefasen. Men enligt mina intryck är det lättare än mitt favoritsmör av Shi, Mango eller Kakao. Det är lättare att tvätta håret, i synnerhet i kombination med flytande oljor som klyfta, olivolja, mandel.

Jag gjorde en serie masker från rena oljor. Dessa masker har en utmärkt näringseffekt på skadat hår. Men man bör vara försiktig, eftersom de torkar ut pigmentets pigment under den efterföljande tvätten och provocerar det förbättrade arbetet hos hårbotten i hårbotten. Håret börjar förlora friskheten snabbare. Därför tvättar och återigen förlusten av pigment, tillsammans med mjukhet.

Jag löste problemet genom att tillsammans med oljorna använda en enkel, lätt hårmask som fungerar ensam för de tre bästa.

Eftersom just nu är mitt hår poröst, kan inte varje mask ta det med till dess tidigare smidighetstillstånd, och det är även acceptabelt att mjuka längden.
Men att lägga till en dum masker några droppar oljor, det kan förbättras avsevärt, för att förbättra dess egenskaper och effekt på håret efter exponering. Men oljorna med en mask fördelas bättre genom håret.

Dessutom, på grund av hårets porositet är det inte nödvändigt att tvätta av en sådan mask med schampo. Mitt hår är till exempel helt oljigt efter tvätt med vatten och torkning. Jag tvättade dem bara med schampo, lätta ut överflödigt vatten, våt med en handduk och applicera färdig komposition till vått hår, bakifrån från rötterna 10-12 cm.

Jag står på håret under en plastlock från 40 minuter till en timme och tvättar med vatten. Sedan gör jag stylingen med en borstning och en hårtork (i sig med termiskt skydd).
Det sista skedet av vård applicerar längs silikonvätskans längd för att skydda mot tvärsnitt och brott vid kammning av håret.

Masker så här för den senaste månaden gjorde jag ett stort antal.
Ja, det här är en viss belastning på håret. Och håret av normalt och oljigt slag är troligtvis helt enkelt inte nödvändigt. Men idag talar vi om trött, skadat och torrt hår.
Poröst hår är flera gånger mer i behov av näring, fuktgivande och en rimlig viktning. Och för mig var detta sätt att använda vegetabiliska oljor tillsammans med industriell kosmetika mycket passande, vilket ger mig ganska bra, enligt min mening, resultat (i bilden, håret med styling efter användning: ett närande schampo, masker med tillsatta oljor, värmebeskydd och silikonvätska för glans).

Det finns många sätt att förbättra tillståndet för skadat hår. Och det här är inte det enda jag ska genomföra. Men bara för mig är han en av de mest framgångsrika och snabbaste. Jag hoppas att det blir lika bra för ditt hår!

Tack så mycket för ditt besök och uppmärksamhet! Som alltid önskar jag dig gott humör och friskt hår! ;)Nästa Artikel
Mitt hår. Roux