Ljusblont hår - det finns ingen gräns för perfektion


Blont hår är standarden för skönhet och femininitet. Ägare av naturliga blonda krullar är väldigt få, och den här trollens magi är obegränsad. Blond är ung, ger håret en speciell charm, showiness. Idag söker många tjejer att hitta det perfekta sättet att lätta håret. Men här uppstår en naturlig fråga. Vad är det perfekta sättet att lätta de blonda krullarna och existerar det verkligen? Vi kommer att försöka svara på det i den här översynen.

rekommendationer

Varje skönhet vill bli blondin utan att skada håret utan att använda de dyra tjänsterna av professionella frisyrer. Denna önskan är möjlig. Använd de välkända folkmaskarna under lång tid. Detta tillvägagångssätt är särskilt relevant för naturliga blonda skönheter. I det här fallet ökar möjligheterna att bli en fantastisk blondin och erövra mäns hjärtan med änglalusta synpunkter.

Lightening blond curls är en enkel uppgift. Här är det viktigt att inte fokusera på valet av den slutgiltiga nyansen, utan på valet av medel som kan orsaka minimal skada.

Ägare av ljusblonda trådar kan bli blondiner bokstavligen efter den första färgen. Förtydligandeförfarandet tar inte mycket tid. Och en utmärkt nyans kan erhållas även med hjälp av folkmaskar. Men det finns vissa subtiliteter och nyanser som bör betraktas som skönhetshåriga skönheter. Försök att noggrant följa rekommendationerna från professionella frisör stylister. Då garanteras det utmärkta resultatet från arbetet.

Här är några tips:

 1. Ljusa naturliga lock har en tunn, ömtålig struktur. Under kemisk färgning blir de torra, livlösa. Bara en väg ut - använd färger som inte innehåller ammoniak. Pre-select masker, balms som gör att du kan behålla det skönhet, friska hårets utseende.
 2. Blont blir inte missfärgat. Färg på denna nyans faller enkelt och enkelt.
 3. Föredrar färgämnen av kända världen märken. Ledande företag bryr sig om rykte genom att noggrant övervaka produktkvaliteten.
 4. Ljusa tjejer behöver inte applicera färg. Använd toniken, vi analyserade frågan i detalj: är det möjligt att lätta håret med tonic? Det kommer inte att skada krullarna, kommer att ge en hälsosam glans, silkiness. Tint shampoos, masker kan användas kontinuerligt. Håret kommer alltid att ha önskad nyans, förbli frisk, lydig, välskött.
 5. Efter appliceringen täcker inte läkemedlet ditt huvud med en plastpåse. Du kan brinna lockar, skada hårbotten.
 6. Passar en annan färgfärg. Välj ask, sandig, gyllene, nutty blond. Någon av dem kommer att se bra ut, perfekt kompletterar utseendet.

Kom ihåg! Vita trådar behöver konstant användning av reparation, skyddsmaskar. Använd helande balm, förbered dig själv hemma. Kompositionerna är näringsrika, naturliga, fullständigt ofarliga.

Hur tänder brunt hår hemma?

De är lätta att måla. Enligt experter är det inte nödvändigt att använda kemikalier för att ge önskad nyans. Var uppmärksam på de populära recepten för förtydligande, tidtestad. Få ett vackert, ljust hårhår, vilket ger tråden en hälsosam utseende, vilket förbättrar situationen avsevärt. För naturlig blond skönhet är detta föremål väldigt viktigt.

Sätt att lätta brunt hår

Nedan följer några populära sätt att uppnå bra resultat:

 1. Lightening daisy. Denna metod anses vara en klassiker. Den används av tjejer över hela världen från antiken till nutiden. Kamille - en växt som kan missfärga trådar av flera toner. För att förbereda ett underbart verktyg behöver du två matskedar av kamomillblommor, ett glas kokande vatten. Fyll gräset med vatten, koka upp det. Lämna lösningen i femton minuter. Kall, stam. Applicera på tvättat vått hår. Efter applicering tvättas den inte av.
 2. Citron Lightening. Kom ihåg att citronsyra torkar lockar, använd den försiktigt. Perfekt för fettigt hår. Strängar lyser några nyanser. Det finns många recept med citron. Det enklaste - skära citronen i skivor, häll kokande vatten över det. Låt buljongen stå i flera timmar. Skölj håret med citronvatten. Förfarandet utförs flera gånger. Du kommer att få lättare krullar. Denna metod för förtydligande bör inte väljas för tjejer med torra, spröda, glesa strängar.

Utöver ovanstående verktyg kan noteras effektiviteten av kefir mask, honung, kanel. Nästan alla ingredienser finns i köket, de är billiga. Alla metoder beskrivs i detalj i avsnittet lättare hår med folkmedicinska lösningar.

Videosalm för kraftig blont hår:

Shampoo för att lätta brunt hår

Du kan uppnå bra resultat utan att använda aggressiva färgämnen. Ett bra alternativ till färger är ett lysande schampo.

Idag erbjuder många kända kosmetiska företag inte bara schampon-tonic, men också en hel rad produkter med färgningseffekt. Det kan vara balm, balsam, masker, emulsioner. Alla produkter missfärga hår i flera nyanser, ge dem glans, silke, hälsosam utseende.

Tack vare ett stort utbud av val kan skönhetshåriga skönhetsmedel få en skön blond för en varm blond. Allt beror på personliga önskemål och preferenser. Ett exempel är Estelle-samlingen för blondiner. Efter färgning kommer strängarna att ha ett oändligt utseende.

Tonics innehåller inte väteperoxid, ammoniak i dess sammansättning. De bryter inte hårets struktur och täcker det. Lätt att applicera hemma. Procedurens varaktighet överstiger inte tjugo minuter. Kombinationen av toning shampoo med en mask - en garanti för utmärkt resultat.

Ljust brunt hår utan yellowness

Trots enkel procedur är det några brister som borde vara kända innan arbetet påbörjas. Den största nackdelen är utseendet på oönskad yellowness på strängarna. En mindre nyans, men det kan helt förstöra resultatet av färgning, liksom utseendet på någon tjej. Blondiner med gula, brinnna lockar ser dåligt ut. Varje tjej vill att den gula färgen inte visas under färgningsprocessen.

Låt oss se hur yellowness kommer från när lätta blonda krullarna. Det finns två pigment som är ansvariga för den naturliga färgen: eumelanin, pheomelanin. Anslutande med varandra bildar de en mängd olika färger. Om du planerar att bli ljusare än din naturliga nyans, måste du bli av med mörka pigment. För att göra detta, blekning eller missfärgning.

Färgämnen kan inte förstöra pigmenten från första gången. Som ett resultat blir ljusskärmen oönskad yellowness. Professionella mästare tar hänsyn till detta faktum när man arbetar med blondiner.

För att undvika en sådan händelseförändring, måste du förstärka krullarna. Därefter kan du måla dem med speciella färgämnen. För ägare av blonda trådar är detta tillvägagångssätt oönskat. De bör utföra flera fläckar med mjuka färger och observera ett visst tidsintervall mellan förfarandena.

Tips! Experter rekommenderar att du avlägsnar de gulnande toningsschamponerna. De kan användas omedelbart efter färgningsproceduren.

Dessutom är schampon inte bara ofarligt för håret, men också att ge krusarna en hälsosam utseende. Toning varaktighet är obegränsat. Shampoo kan användas i flera år utan rädsla för skada på håret. Tillverkare ständigt förbättrar sina produkter, vilket gör dem bättre och säkrare. Detta har en positiv effekt på låsens tillstånd.

Lightening ledde till gulnande och sprött hår? Följande artiklar på vår sida kan vara användbara för dig:

Video workshop hur man målar i en ljus färg utan yellowness:

Om belysning görs i salongen, blandar professionella frisörer flera olika nyanser tillsammans. Denna metod förhindrar bildandet av yellowness. Låt oss få en intressant färg. Du kan lägga till kompositionen av en liten rosa eller aska färgämne. Professionella frisörer stylister observera vissa proportioner. Upprepa inte hemma själv.

Sammanfattningsvis är det värt att notera att blonda flickor noggrant ska följa experternas råd. Detta kommer att få önskad nyans och hålla håret friskt, strålande, slående vackert.

Allt du behöver veta om att lysa blont hår

I artikeln beskrivs förfarandet för att lätta blont hår, liksom skadorna på trådarna. Listar de bästa professionella och folkliga lösningarna för blekning av blont hår, med instruktioner för användning.

Människor försöker förbättra sitt utseende genom att genomföra olika förfaranden. Håret utsätts ofta för olika manipuleringar: de är klippta, olika styling, curling och även färgade. Men för att färgen ska bli mättad, och för att matcha färgens deklarerade färg, är det nödvändigt att tillgripa förfarandet för lättare hår.

Processen som bleker krullningar, genom att förstöra pigmentkompositionen, kallas lätta. Denna procedur används inte bara av ägarna av mörkt, men också blont hår. Det finns många olika sätt att förtydliga, både kemiska och naturliga. Denna artikel kommer att avslöja temat blekning av blont hår på olika sätt, liksom svaret på frågan som intresserar alla - är detta ett skadligt förfarande för ljuskrullar?

Är missfärgning skadlig eller inte?

Svaret är entydigt - skadligt. Men graden av skada beror på procedurens teknik, det valda sättet, exponeringstiden och hälsläget för håret. För att förstå vilken skada som görs för varje hår, är det nödvändigt att i detalj behandla blekningsproceduren.

Under lättnadsprocessen bryts hårets övre skyddskikt för att de aktiva komponenterna ska komma in i sin struktur, där det finns pigment och fördelaktiga ämnen som garanterar en sund utveckling av strängarna. De aktiva ingredienserna förstör pigmentkompositionen, och med det, några av näringsämnena. Således uppstår missfärgning, det mindre desto mindre pigmentet kvarstår i håret desto ljusare blir det.

Fullständigt återställa det trasiga skyddsskiktet är mycket svårt. För att göra detta behöver du en hel tillämpning av olika regenererande masker och hårbalsam. Om en sådan kurs inte tas kommer håret att vara torrt och tufft, och det kommer att finnas problem med brittleness och håravfall. Det brutna skyddsskiktet absorberar mycket snabbt och ger upp fukt, tillsammans med vilka näringsämnen och mineraler som tvättas ut.

De mest populära sätten att bleka ljus hår

Mångfalden av olika sätt att bleka blont hår kan delas in i säkrare, men ger liten effekt - det är naturliga produkter, vilket är i varje hus, och att ge konkret belysning (upp till helt ta bort pigment), men orsakar en betydande slag mot strängarna för hälsan - det är annorlunda professionella verktyg. Vi kommer att överväga båda kategorierna.

Professionella klargörare

Bland de olika produkterna för blekning, som presenteras i kosmetiska butiker, kommer lätta strängar att vara lämpliga för mer sparsamma medel, nämligen de som presenteras nedan.

Brightening olja

Det här är en ny produkt på kosmetikmarknaden. Han förtjänar erkännande och respekt bland konsumenterna, så alla kända kosmetiska företag började utfärda det.

Applicering: Olja appliceras på hela hårkanten, jämnt sträckt med en kam, då är huvudet inslaget med cellofan och en varm trasa och lämnar i 35-45 minuter. Efter tiden tvättas huvudet med schampo. Och torka med en handduk.

Hårfärg

Det finns två typer av sådana produkter: dessa innehåller ammoniak i kompositionen och ammoniakfria färger. För blont hår är det sista alternativet lämpligt. Grunden för sammansättningen av sådana färger är naturligt organiskt material (extrakt och växtekstrakter), så deras effekt på krullarnas struktur är mildare.

Applicering: Färg späds ut i en speciell behållare och appliceras sedan med en kosmetisk borste, först på rötterna, försiktigt smörjer dem och sprider sig över hela hårets yta. Värm huvudet med polyeten och handdukar och låt i 30-40 minuter, tvätta sedan huvudet med schampo.

Brightening Shampoo

Denna produkt används för att lätta både mörka rötter och hela hårbotten. Den är tillverkad för mörka och lätta lockar, så innan du köper, se till att det passar ditt hår. Shampoo är lämplig för naturliga, färgade och skadade trådar, eftersom det innehåller ett antal användbara näringsämnen.

Applicering: Applicera en liten mängd schampo på vått hår, torka och tvätta det. Sedan appliceras, skumas och lämnas på håret i 5-7 minuter. Efter sköljning av huvudet med rinnande vatten.

Missfärgning av ljuskrullar med naturliga produkter

Om du inte har möjlighet eller inte vill köpa professionella hårblekningsprodukter, kan du använda naturliga produkter som är billiga och nästan alla kan köpa dem.

Äppelcidervinäger

Denna livsmedelsprodukt har en ljuseffekt, men du måste applicera den korrekt för att inte bränna lockor. Det är bäst att använda naturlig snarare än syntetisk vinäger. För effekt var märkbar, är det nödvändigt att utföra proceduren 3-5 gånger. Dessutom innehåller denna produkt ett antal vitaminer som är viktiga för friskt hår.

Applicering: äppelcidervinäger (ej koncentrerad!) Späds med kokt vatten i lika stora proportioner. Vätskan appliceras på håret och lämnas i 20-25 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten utan att använda tvättmedel. Efter 18-24 timmar tvättas huvudet med schampo och en närande balm eller balsam appliceras.

Citronsyra

Denna produkt har inte bara en ljusare effekt, men gör också strängarna mjukare och silkeslen. Dessutom normaliserar det syrabalansen i håret och löser problemet med sebaceous körtelfunktion. Hjälper till att hantera mjäll och förhindrar dess ytterligare förekomst. För blekning behöver blont hår flera procedurer (från 3 till 6).

Applicering: I 1 liter kokt varmt vatten lös 1,5 msk. skedar av citronsyra. Skölj håret med denna lösning och torka det med en handduk. Använd inte en hårtork eller annan termoanordning för torkning. Det rekommenderas att utföra proceduren 2-3 gånger i veckan. Fördjupningsförloppet - 5-7 förfaranden.

Olivolja och honung

Oliveolja ger näring och näring av håret med användbara mineraler och spårämnen i dess sammansättning. Och honung har funktionen av lätta krullar.

Kombinationen av dessa två komponenter gör därför ljusproceduren noggrannare, utan att orsaka mycket skada på hårets hälsa.

Applicering: Blanda i lika stora proportioner honung och olivolja tills en homogen konsistens erhålls (räkna med en applikation, eftersom den erhållna blandningen inte rekommenderas att lagras i mer än en dag). Applicera blandningen i håret och rötterna med fingertopparna, sprida det jämnt över hela längden. Täck huvudet med cellofan och vänta 30-40 minuter, skölj sedan av kompositionen med hjälp av schampo. För att vara säker, tvätta igen, eftersom den klibbiga konsistensen blir dåligt tvungen.

slutsats

Efter ljussättningsproceduren, var noga med att genomgå en helande regenereringsmasker, eftersom blont hår är mer mottagligt för skador under blekning och även snabbt växer tråkigt efter proceduren. Om du är osäker på att ljusmedlet kommer att ge exakt det resultat du behöver, rusa inte för att använda det för hela hårlinjen och lätta en liten strand. På hårets allmänna bakgrund förstår du omedelbart resultatet.

Brightening hår hemma

innehåll:

Idag erbjuder kosmetiska företag olika metoder för att lätta håret. Således, i ett förfarande kan ägaren av blonda krullar bli en blondin. Två eller tre behandlingar och en brunett kan få önskad blondin eller ens försöka bli ägare till platina hårhår. Men sådana förfaranden är inte alltid säkra.

Shoppingverktyg kan enkelt förstöra dina strängar. Men du kan ändra din färg utan butikskemi. Visst, den här processen varar längre. Men strängarna förblir friska, blir mer glänsande, mjuka, lydiga, starka och växa snabbare!

Resultaten av lättare hår med hjälp av folkmedicinska lösningar

Med hjälp av skonsamma hemmetoder kommer ägarna av lätt hår att kunna njuta av färgen ett par nyanser lättare efter bara 1 månad. Flickor med mörka lockar kommer att se de första resultaten i 2-4 veckor: deras färg kommer att förvärva en guldglans, och i 1,5-2 månader blir håret 1-2 toner lättare.

Med hjälp av "kraftfulla" recept som ger omedelbara resultat kommer du att kunna tända blont hår på en gång med 2-3 toner och mörka - med 1-2 toner.

För att bevara strängarnas hälsa, 2-4 gånger i månaden, använd även fuktgivande och närande maskor.

Avfärgningsregler

Om du bestämmer dig för att lätta ditt hår hemma, är det bättre att känna till procedurens egenskaper i förväg:

 • blondiner, rättvisa och redheads kommer att tända trådar snabbare än brunetter och brunhåriga kvinnor;
 • det är lättare att obesvetvet tunt hår, hårdare - tufft;
 • Det är bättre att använda flera recept i sin tur (ju mer varierade produkterna desto snabbare kommer resultaten att visas);
 • efter varje procedur behöver du fukta håret med närande maskor;
 • För att bevara krullarnas hälsa är det bättre att ta säkra medel och endast i undantagsfall använda kraftfulla
 • För att undvika biverkningar, följ recepten och öka inte antalet produkter.
 • om du aldrig har färgat ditt hår, börja med försiktiga medel. Du kan börja skölja med citron eller kamomill två gånger i veckan.
 • Det är omöjligt att genomföra förfarandet omedelbart efter perm. Vänta 15-20 dagar och agera sedan djärvt;
 • Förvara inte färdiga masker i kylskåp;
 • Det är möjligt att färga hår 5-7 dagar efter att ha blivit hår med sparsamma medel och 2 veckor efter starkt;
 • Använd inte peroxid och liknande ämnen som är skadliga för trådarna (eller använd det mycket sällan: de missfärgas snabbt men de skadar håret hårt). Frekvent användning av dem kommer att göra krullarna torra, sköra och svaga. Och hår som tidigare skadats av butiken innebär att det kan falla ut av starka produkter!

Hemlagade recept

Produkter med naturliga produkter är lämpliga för alla hår. Om strängarna försvagas måste du förstärka dem med fuktgivande och närande masker (inom 1-2 månader). Och därefter använder man folkmekanismer för förtydligande. Även om håret är friskt, även i detta fall är det nödvändigt att byta procedur med närande maskor.

Recepten anger doseringen för medelstort hår. Om du har en lång frisyr, öka sedan proportionerna utan att ändra produktförhållandet.

citron

Ett enkelt och snabbt sätt att lätta på trådarna och lägga till dem mjukhet, glans och lydnad.

hårbalsam

 • 5-6 droppar citronsaft;
 • 1 liter varmt vatten.

Krama saften (utan hud och massa) i vattnet och skölj med rent, fuktigt hår.

Viktigt: Om du har en lång hårklippning (över 25 cm), ta 8-10 droppar citronsaft och 2 liter vatten. Använd inte hett vatten och öka inte dosen citronsaft. I annat fall kommer håret att vara svårt att lägga, de kommer att bli elektrifierade, sköra och mycket tunna. Moderering är huvudregeln för vård.

Hur ofta ska man använda: 1 gång per vecka i en månad, en paus - 2 månader.

Effekt: 2-ton missfärgning efter 1 månad för ägare av lätta trådar och 1 ton i 4-5 veckor för flickor med mörka. Efter citronspolning blir håret mjukt och lättsamt.

mask

 • 100 ml kefir;
 • 1 äggula;
 • saft av 1 citron
 • 3 msk. l. cognac (eller alkohol).

Blanda alla komponenter och applicera på torra trådar. Lämna över natten eller 2 timmar. Kefir, som citron, lyser håret, men ger dem också mjukhet och hälsosam glans.

Hur ofta ska man ansöka: två gånger i månaden. Kursen består av 3 nät eller 4-5 två timmars rutiner.

Resultat: blekning för ett par toner efter 2-3 repetitioner av en nattmask för brunt hår och 1-2 toner efter 4-5 repetitioner för mörka. Om du håller masken i ett par timmar kommer resultatet att visas efter 3-4 behandlingar för blont hår eller 4-5 repetitioner för mörkt hår.

"Kraftfull" mask för mörkt hår

 • 100 ml vatten;
 • juice av 1 citron.

Blanda produkter och applicera på torrt, otvättat (smutsigt) hår. Sätt på en simma keps och rulla upp med en handduk. Håll i 1 timme, skölj med schampo och skölj med kamille sköljning.

Hur ofta ska man använda: två gånger i månaden. Upprepa eventuellt efter 1,5 månader.

Resultat: Förtydligande på 1 ton efter 1-2 procedurer.

kanel

Om citronen är särskilt användbar för blont hår kan kanel hjälpa till att missfärga håret i någon nyans.

Vad kanel att ta?

Det bästa resultatet av torra naturliga kanelstänger. Förfarandet kommer att bli mycket effektivare än från förpackade kryddor, plus håret får en trevlig arom.

Hacka pinnarna noggrant (helst i en kaffekvarn), och gå sedan ett par gånger med en rullpinne och slip sedan kanelpulveret i kaffekvarnen igen.

Vad är fördelen med kanel?

 • hårväxtstimulering;
 • mjukhet, glans och gyllene nyans;
 • trevlig arom.

Mask med honung och kanel för blont hår

 • 6 tsk. kanel;
 • 60 gr. honung;
 • 100 ml. fuktighetsgivande balsam.

Smälta honungen och när den blir vätska, kyla den. Blanda alla produkter i en glasbehållare tills den är jämn. Det är bättre att göra det med en ny träsked eller spatel.

Hur ofta ska man ansöka: 1 gång per vecka i två månader. Du kan repetera om en månad.

Resultat: minus 1-2 toner efter 2 repetitioner.

Mask med kanel, honung och citron

 • 2 msk. l. kanel;
 • 80 ml honung;
 • 160 ml vatten;
 • 150 ml balsam.

Torka flytande honung i varmt vatten, tillsätt citronsaft, balsam och blanda allt. Applicera på håret och håll i 3 timmar, skölj sedan med schampo.

Ansökan: högst 1 gång per månad.

Resultat: Lättnad av lätta trådar med 1-2 toner efter det första förfarandet. Mörkt hår kommer att ändra sin färg med 1 ton efter 2-3 behandlingar.

"Kraftfull" mask för mörkt hår

 • 2 msk. l. kanel;
 • 2 msk. l. honung;
 • 3,5 ssk. l. vatten.

Blanda honung med kanel och tillsätt vatten. Rör om blandningen noggrant och applicera på trådarna. Lämna på i 4-8 timmar.

Viktigt: Första gången är det bättre att hålla masken i 2 timmar. Efter 15-20 minuter kan en brännande känsla uppträda. I det här fallet måste du vänta tills obehaget passerar. Om det är svårt att tolerera, skölj blandningen, tvätta håret med schampo och skölj med kamomill.

Användningsfrekvens: högst 1 gång per månad.

Resultat: minus 1 ton efter det första förfarandet.

kamomill

Du kan applicera färska eller torra blommor. Det är bättre att välja en tusensköna någonstans i naturen.

hårbalsam

Sköljning med kamomill är ett extra medel för blekning av ljusbruna och lätta trådar. Lämplig för mjukning av mörkt hår.

 • 100 gram blommor (torr eller fräsch);
 • 2 liter varmt vatten (temperatur från 75 grader).

Fyll kamille med vatten i en glasbehållare. Täck, linda och lämna i 1 timme. Stryk noggrant på infusionen till ett transparent tillstånd.

Viktigt: För långt hår måste du ta 2 gånger mer vatten och blommor. Lämna inte den färdiga buljongen längre än 2 dagar i kylskåpet, annars kommer kamille att förlora sina värdefulla egenskaper.

Användningsfrekvens: 1 gång per vecka i 2 månader.

Resultat: minus 1 ton i 2-3 veckor.

Snabb resultatmask för blont hår

 • 200 gram kamomill;
 • 300 ml varmt vatten;
 • citronsaft 0,5;
 • 1 msk. l. olivolja (om dina lock är fet, kan denna komponent inte läggas till).

Blommor täcker med vatten. Insistera 1-2 timmar. Stam, tillsätt citronsaft (utan massa) och häll i olja. Blanda alla ingredienser väl. Applicera på våta strängar, gnugga balsam längs hela längden. Skaka en handduk. Lämna i 1 timme, skölj med schampo. Skölj med kamilleinfusion.

Hur ofta ska man ansöka: 1 gång per månad. Du kan repetera om några månader.

Resultat: minus 1 ton efter första användningen.

"Kraftfullt" betyder för mörkt hår: peroxid och kamille

Detta recept är lämpligt för friskt eller oljigt hår. Rekommenderas inte för tunt och torrt, nyligen blekt, splittat eller färgat hår, annars kan håret tunna ut.

 • 100 gram kamille;
 • 200 ml varmt vatten;
 • 30 ml väteperoxid (6%).

Fyll blommorna med vatten och lämna i 1 timme. Sedan spänna och kyla till rumstemperatur. Därefter häll i peroxiden och blanda väl. Applicera på smutsigt torrt hår, täck med folie och handduk. Låt på i 30-50 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj med schampo.

Efter applicering, var noga med att applicera en fuktgivande mask och skölj med kamomill. Om det finns skada på hårbotten, sätt detta recept åt sidan tills bättre tider.

Resultat: minus 1-2 toner efter första användning.

Hur ofta upprepas: Om resultatet efter det första förfarandet inte presenterade önskad färg, upprepa proceduren efter 1,5 månader. Om håret är tunt och torrt - upprepa efter 8-10 veckor. Mellan behandlingar, använd närande och fuktgivande masker.

Maskrecept

För att bevara krillens hälsa är det viktigt att alternativa klargöra folkrättsmedel med masker för mat. Detta kommer inte bara att stärka dem, utan också öka effektiviteten av fonderna. Resultatet är hälsosamt, mjukt, glänsande, starkt hår av en ljusare nyans utan splittrade ändar.

Mask för näring

 • 1 msk. l. olivolja;
 • 5 msk. l. yoghurt;
 • äggula.

Blanda alla produkter och applicera på torrt, smutsigt hår. Täck huvudet med en varm handduk. Håll masken i 1 timme, skölj sedan med varmt vatten och schampo och skölj med kamomill.

Användningsfrekvens: 1 gång per vecka i en månad. Du kan upprepa kursen om 1 månad.

Fruktnäring

 • banan;
 • 1 ml. vitamin E;
 • 0,5 avokado;
 • 2 msk. l. yoghurt;
 • 1.5 Art. l. groddar av vete.

Blanda frukten i en homogen massa utan klumpar. Lägg till kefir, vete korn, vitamin E och blanda väl. Applicera på torra smutsiga strängar. Håll i 20 minuter, skölj sedan med varmt vatten, skölj med schampo och skölj med citron eller kamille.

Viktigt: frukten måste tas mjuk och mogen, annars tar det lång tid att tvätta och kamma ut bitarna.

Hur ofta ska man använda: 1 gång per vecka i en månad.

Efter dessa rekommendationer kommer du att lysa upp ditt hår hemma utan skada och ge dem hälsa, strålning och skönhet.

Lightening blont hår

Från början kommer vi att skingra kontroversen om "ditt hår verkligen lyser med hemlagade recept?" Svar: Ja, naturliga belysningsapparater fungerar. Artiklarna beskriver växtbaserade produkter som kommer att lätta håret utan den minsta skadan, deras påverkan egenskaper. De är inte dyra, det finns i köket hos varje hemmafru, och lätta dem läker håret, i motsats till användningen av blonddoran.

Innan du börjar arbeta på håret från tvätt till hårklipp, ska du tydligt förstå deras typ och egenskaper. Skada orsakas inte bara av kosmetika, men också inte rätt vårdmodell.

För att lätta håret hemma rekommenderar vi att du använder: kanel, kamomill, citron, äppeljuice och vinäger, rabarber, olja, läsk, salt, honung, läsk, peroxid. Dessa är de viktigaste komponenterna som vi kommer att använda i recept för lättare hår. Kanske är den enklaste och mest prisvärda komponenten solen.

En av de fascinerande fördelarna med sommaren, förutom det varma vädret och viljan att spendera all din tid ute, är att solen naturligtvis kan lysa upp ditt hår, inte utan hjälpmedel. Enhver blondin som spenderar mycket tid på gatan vet att solen blekar håret och skapar en naturlig färg. Mörkare hår i starkt soligt väder kan fritt göra höjdpunkter, vilket kommer att se ut som en dyr färgning i salongen.

Det är inte konstigt att du redan är villig att använda dessa ingredienser i hårvård, till exempel gör du hårmaskor baserade på honung. Nu i ditt utbud av hemmet hårvårdsprodukter kommer det att finnas fler sätt att lysa upp hemma.

Varför rekommenderar vi att du använder naturliga ljusmedel som begränsar dig själv i blonddoran?

Med naturliga komponenter i olika proportioner har vi möjlighet att måla, lätta, mjuka, växa hår och lugna dem! Som ett resultat kommer du att ha naturliga blekta nyanser, ditt hår blir ljusare, på den nivå som du ville ha utan att förlora din naturliga styrka.

Dessutom täcker den naturliga formen av lättnad andra problematiska sidor av håret. Med det kan du samtidigt lätta håret och stoppa fett, fuktar håret, påskynda sin hälsosamma tillväxt.

Professionals-frisörer rekommenderar att du läser de allmänna reglerna om du väljer att lätta håret hemma. För att inte bli besviken i resultatet:

 • Mörkt hår är svårare att belysa. Därför behöver de ofta använda masker regelbundet och välja recept för intensiv absorption.
 • Var försiktig och tålamod, det är bättre att lida men att göra ett gap mellan maskerna eller avkropparna.
 • På vått hår reagerar masker bättre.
 • Från den ursprungliga färgen beror det framtida resultatet. Om håret är mörkt, var tålamod, vänta tills färgen tvättas med regelbunden schamponering.
 • Efter lättnad med naturliga metoder, låt ditt hår vila.

Recept lättnad hår hem rättsmedel

Lightening mörkt hår folk remedies

1. Ljusa håret med citron

Citronsaft lyser håret med ljust kastanj och mörka blonda nyanser. Mask för att lätta håret baserat på citronsaft, fungerar jämnt utan att lämna den lilla röda, om det självklart inte är ditt hår ursprungligen rött. Rött hår efter ljusning med citron kommer att ha rött. Bäst av allt, citronsaft arbetar under värme, inklusive sol. Hårda hårklippor öppnas och citronsaften kommer aktivt att eliminera pigmentet (missfärgade trådar).

Resultatet av förtydligandet av ljusbrunt och mörkt brunt hår:

Användbara egenskaper citronhår:

 • återställer skadat hår
 • citronantioxidant, har bakteriedödande egenskaper;
 • tonar hårbotten;
 • eliminerar fet hår;
 • Leder pH till normalt;
 • återställer naturligt fuktgivande hår.

Recept för hårblekning med citron

Spray för att lysa håret med citron

 • 100 ml vatten
 • 1,5 citronsaft
 • 3 matskedar olja (oliv eller burk)

Blanda 3 ingredienser i en flaska med en spray. Du applicerar den här sprayen med det tvättade, fuktiga håret (något torkat). Om du tänder allt hår, dela dem i 4 delar och spray i sin tur. Om din idé är att använda en spray, spraya den på trådarna och fäst en fälla mot dem för att inte fånga de andra. Räkna med mängden spray från längden, håll bara fast vid förhållandet mellan ingredienserna. På sommaren, låt ditt hår komma i kontakt med solljus. Håret ska torka på egen hand (använd inte en hårtork). När sprayen torkar, tvätta den med varmt vatten och tvätta huvudet med schampo bara på morgonen. Låt citronet ta bort pigmentet från håret så mycket som möjligt.

Oljan i sprayen sättes till att återfuktas. Detta är särskilt viktigt för försvagat torrt hår, en citron kan inte bara fungera som en ljusmedel, utan också torka håret något. Spraya använder inte mer än 2 gånger i veckan tills du får ditt önskade resultat.

För att lätta på blont hår, förbereda sprayen på samma sätt, se bara resultatet regelbundet, det är möjligt att tvätta av det tidigare.

Night Brightening Moisturizing Hair Mask med citron

 • citronsaft (en halv citron kommer att räcka);
 • en halv kopp kefir;
 • 1 äggula (rå);
 • 1 matsked alkohol för uppvärmningseffekten (vodka eller brandy);
 • 3 matskedar schampo.

Blanda färska citronsaft med kefir och äggula, tillsätt brandy, schampo senast. Applicera blandningen på håret från rotlängden och tvätta den på morgonen med schampo. Använd balsam vid tvättning. Lämplig för ljus och mörkt hår.

Recept för att markera hår med citron (för mörkt och ljust hår):

Resultatet av denna metod är lika med Kalifornien-metoden för att lyfta fram - den här metoden skapar effekten av naturlig förbränning i solen. Använd färsk citronsaft. Välj ordningen på de strängar du vill lysa, fuktar dem med citron, låt den ligga under folien i 20 minuter, skölj sedan som vanligt med schampo och balsam.

Applicera ren citronsaft på allt hår och hårbotten

2. Lätta hår med ättika

Vinäger, fungerar effektivt för att förtydliga. Oftast används för att tvätta färger - äppelcidervinäger. De är rädda för att han kommer att torka ut håret är inte värt det, vi använder endast recept med utspädd ättika. Lättnad av trådarna med ättika beror inte håret på ett naturligt utseende. Vi rekommenderar att du använder naturligt raffinerad ättika, det är bättre att vägra syntetisk. Denna metod fungerar inte omedelbart, proceduren måste upprepas i flera olika tillvägagångssätt.

Användbara egenskaper av ättika för hår:

 • gör håret mjukt
 • Den kemiska sammansättningen av ättika: kalcium, kalium, järn, magnesium - de viktigaste elementen som kräver vårt hår.

Magnesium är ansvarig för fluffiness, kalium för ljusstyrka, järn ger elasticitet, kalcium ger tillväxt. Äppelcidervinäger är rik på enzymer.

 • återställer glans
 • eliminerar fett (syror reglerar talgkörtlarna)
 • har antiseptiska egenskaper
 • vitaminkomposition av ättika - E, C, A, B1, B2, B6

Eddik Hår Brightening Recept

Brightening hårbalsam med äppelcidervinäger

 • vatten
 • Äppelcider Vinäger (eller vanlig ättika)

Kom ihåg proportionerna av ättika och vatten - 6 till 5 (6 delar vatten till 5 delar ättika). Blanda vatten och vinäger, applicera på håret, bekvämt för dig, lämna på håret i 15 till 45 minuter (beroende på önskat resultat), skölj med varmt vatten, skölj håret med en schampo och skölj efter en dag. Skölj med ättika kan inte användas med varje tvätt, men genom tiden. Bestäm mängden vatten och vinäger av hårlängd:

Andelen ättika för att lätta håret i längden:

 • för kort: 2/1
 • för medium: 4/3
 • för länge: 6/5

Mask med ättika för lättare hår

 • 1 kycklingägg
 • glycerin (1 tsk)
 • vinäger, en matsked

Blanda allt i ett tillstånd av tjock grädde. Applicera masken på håret med en pensel och gå med händerna som du vill. Wrap i 30-40 minuter (tiden för åldrande vinäger på blont hår tar vanligen 20-30 minuter) under filmen och handduken. Ta bort masken från håret med regelbunden schamponering. Vi gör det en gång i veckan.

Resultatet av att klargöra äppelcidervinäger före och efter:

Receptet på en ljusmask med ättika, honung och kardemumma

Använd 2 koppar äppelcidervinäger med ett glas honung. Tillsätt varm kokosolja och mald kardemumma i en tesked. Blanda alla ingredienser väl tillsammans. Applicera på knappt vått hår, under en handduk, lämna i 2-3 timmar. Blont hår, speciellt med värme, lyser snabbare, så det kommer att räcka för att blondiner håller denna mask i 1-2 timmar. Skölj med schampo och balsam.

Honung är en utmärkt ingrediens för lättare hår, och kokosolja skyddar mot torrhet. Denna blandning lyser effektivt mörkt hår, eftersom honung innehåller samma aminosyror som väteperoxid.

3. Brightening håret med peroxid

Peroxid har länge varit den första och mest använda metoden för lättare hår, både mörkt och lätt.

Vi rekommenderar inte blekningshår med peroxid till ägare av svagt och skadat hår benägna att skära. Dina recept är de som innehåller smör.

Innan lätta allt hår, gör ett test för 1 tråd.

Väteperoxid har en annan koncentration, vi kommer att använda en lösning med en koncentration på 3-6%. Om ditt hår är starkt och grovt av sin natur, bestäm sedan på 6, för normalt hår är en peroxidkoncentration på 3% tillräcklig. Späd väteperoxid i hälften med vatten (hur mycket peroxid tar du så mycket vatten). Applicera på teststrängen och kontrollera resultatet om 15-20 minuter. Efter det, gå till hela håret, är det mest lämpligt att använda en spray.

Peroxid hjälper till att snabbt lysa ditt hår utan att torka ut det, som kommersiella hårblegmedel gör. Tvätta håret väl efter att du fått önskad nyans.

Hemlagad blekning för blont hår

4. Brightening hår med kamomill

Innan uppfinningen av färger och oxidanter använde kvinnor och tjejer uteslutande naturliga gåvor av naturen. Ljushåriga unga damer var underbart upplysta och målade med kamomill. Kamille tänder blont och ljust brunt hår för 2-3 toner. Buljong med olika styrka kommer att ge en annan nyans till håret.

Användbara egenskaper hos kamillehår:

 • Kamille förstärker hårstrukturen från roten
 • släpper längden
 • läker hårbotten, förhindrar mjäll
 • utmärker hårfärg, särskilt gyllene nyanser

Folk recept lätta hår kamille

Kamilleavkokningsrecept för lättare hår

Ett avkok av kamille är ett säkert sätt att bleka blondiner och rättvisa tjejer. Brunetter behöver ett botemedel starkare.

Klassisk kamillebuljong bereds från 3-5 matskedar kamille i 1 liter vatten.

Låt vattnet koka och skicka en kamomill i några minuter i kokande vatten, täck och lägg åt sidan. Sila den kylda buljongen.

Ju mer kamomill du kokar, desto mer slående blir resultatet.

Dampa håret från sprayen, splittras, seriellt. Avkoket ska absorberas i håret och torkas naturligt, det behöver inte tvättas bort. Efter en dag kan du tvätta håret med schampo. Alla chamomile decoctions kan tändas 2-3 gånger i veckan.

Recept för lätta hår med kamille, rosmarin och salvia

Ta 3 matskedar kamille och 2 teskedar salvia och rosmarin, koka i en liter vatten (som i receptet ovan), låt svalna och spänna. Detta avkok används som föregående.

Recept för lättare hår med kamille och citronsaft

 • olja (oliv eller någon annan)
 • citronsaft
 • kamille (torra blommor)

För 500 milliliter vatten bryggar vi 8 matskedar torkade kamomillblommor. Insistera, tillsätt saften av halv citron med 2 matskedar olja.

Applicera på håret och kamma det med en träkam, låt den torka, på sommaren är det bättre att göra det i solen. Tvätta av tinkturen med schampo.

5. Kanel ljusande hår

Kanel är en mycket känslig organisk ingrediens i hårvård. Kanelens unika egenskaper är att det lyser hår, färgämnen och läker. Med hjälp eller med hjälpkomponenter kan du skapa en otrolig naturlig färg med en charmig glans.

Användbara egenskaper kanel för hår:

 • näring hårfollikeln;
 • tränger djupt in i håret, på grund av detta släpper det sin yta;
 • lägger hälsosam glans till hår med elasticitet;
 • nivåer skugga lägger ljusstyrka till dim hår;
 • lätta håret med flera toner;
 • vitaminkomposition av kanel: zink, magnesium, järn, vitamin PP, A, C

Recept för lättare hår med kanel

Receptmask för blekning av blont hår med kanel

Ta en halv kopp vanlig hårbalsam, som du alltid använder och tillsätt 3-4 matskedar med kanel (ungefär du får 4-3 matskedar kanel per 5 matskedar av balsam). Blanda dem i en tjock pasta. Applicera på håret med en pensel och lämna i 2-3 timmar (för grovt hår behöver du mer tid, så för denna typ behåll masken i 4 timmar). Håll masken varm. Efter applicering av allt hår, kamma det och lägg det i en bulle.

Receptet för lättare hår med kanel och honung

För en halv kopp honung och samma mängd balsam, blanda 4 matskedar med mark kanel. Innan du applicerar masken, tvätta håret och torka det ska vara vått, men inte vått. Bara sedan applicera en mask. Masken måste vikas i en film och en handduk, håret måste hållas varmt för att naglarna ska öppna väl. Lämna i minst 2-3 timmar. Tvätta masken från håret med varmt vatten (+ schampo och skölj).

Upprepa denna procedur efter 2 dagar, om du vill tända håret för några fler toner.

Recept för lättare hår med kanel och citron

Honung och kanel tar 1/1 - för 4 matskedar honung, 4 av samma matskedar kanel (pulver), vi lägger till juice av en hel citron (vi blandar 2 msk burdockolja (speciellt för torrt hår)). Applicera på håret på trådarna, kamma och beställa i bullen, för större effekt sätter vi på huvudet under filmen och handduken. Maskens exponeringstid - från 2 till 4 timmar (beroende på hårdhetens styvhet).

Hur lättar håret med kanelvideo:

6. Ljusa håret med rabarber

Rabarber är ett annat välkänt recept för lättare hår. Rabarber ljusar håret och är ett bra val att lätta håret. Om du växer rabarber, kommer det inte att kosta dig någonting. Om inte, kan du köpa rabarber på en lokal butik eller på marknaden.

Rabarberrot ger håret en rik gyllene nyans. För att lätta håret med rabarber, ta 5 matskedar av torkade löv eller växtrot (du kan använda en kombination av torra blad och färskhakad rot), tillsätt 500 ml kokande vatten. Koka buljongen i en halvtimme. Låt sedan buljongen svalna till värme och spraya på håret, lämna buljongen i 3 timmar. Tvätta av med vatten, inget schampo behövs. Torka håret. Du kan säkert använda buljongen 2 gånger i veckan.

Ljusare hår med rabarberdekok - resultatet:

7. Ljusa håret med bakpulver

Du kan göra en blekpasta med varmt vatten och läsk för att lätta eller släta ut håret. Ta ungefär ett halvt glas soda och tillsätt varmt vatten, om du får en inte mycket tjock pasta, blandade du allt perfekt. Om det är för flytande kommer det inte att täcka hela håret, eftersom det rullar av håren. Applicera pastan på hela håret eller enskilda trådar och låt i 15-20 minuter. Kolla för att se hur de ser ut. Om du gillar resultatet, tvätta den av. Om du vill kan du lämna den lite längre. 2-3 gånger i veckan räcker det för att få det perfekta resultatet. Den här metoden fungerar första gången.

Bakpulver har använts hela tiden lite längre än andra metoder.

Det klassiska receptet för lätta hår med läskschampo

Blanda 7 matskedar läsk och 50 ml schampo. Tvätta håret med denna blandning som vanligt.

Denna metod påverkar hårbanan, tvätta håret i 3-6 veckor och håret tar en ljusare färg med några få toner.

Flera alternativ för hår tvättar video. Folkmekanismer:

8. Brightening hår med C-vitamin eller askorbinsyra

Lättnadshår med askorbinsyra är ett snabbt och enkelt sätt att läka håret och tvätta bort oönskade färger efter misslyckad färgning. Denna metod fungerar från den första applikationen. Du kan använda vitamin i 3 typer - kapslar, tabletter, pulver. Vi erbjuder alternativ för användning av C-vitamin tabletter och pulver. Bekvämt att använda verktyget i påsar.

Användbara egenskaper för askorbinsyra för hår:

 • ger hårvolymen
 • tar bort feta hårrötter
 • aktiverar arbetet med små blodkärl. Återställer blodcirkulationen i hårbotten, håret undertrycker tillväxten och blir frisk
 • tvättar ut färg utan att skada hårstrukturen

Recept för lätta hår med askorbinsyra

Ta 2 doser C-vitaminpulver, lös upp i 400 ml vatten vid rumstemperatur. Applicera lösningen på den del av håret du vill lysa (du kan markera eller lätta hela hårets duk). Lösningen kan appliceras med bomullspuddar eller sprayas från en sprayflaska. Låt lösningen fungera på ditt hår i minst en halvtimme, följ följden, om det passar dig, skölj C-vitamin från håret med schampo och balsam.

Den andra metoden: Den används regelbundet, till skillnad från den tidigare, som fungerar en gång: Krossa 8-10 delar av vitamin C och blanda med ditt schampo, som du brukar använda. Tvätta håret (lämna shampoo på håret i 3-5 minuter) och använd balsam. Upprepa denna metod med varje tvätt tills du uppnår den nyans du vill se på håret.

Resultatet av tvättning med askorbinsyrahår:

9. Ljusa håret med salt

Effekten av lättnad med saltvatten är märkbart på sommaren, när du simmar i havet, och efter att solen har torkat håret. Varje tjej märkte att efter att ha vilat håret blir lättare, det brinner det ut. Salt glättar håret helt, men torkar i sig själva. Därför gör vi definitivt en saltmask för att lätta håret med en blandning av olja.

Om gården har havssalt, använd den då.

Receptet för att lätta håret med salt

Vi behöver 2 skedar salt och 1/5 vinäger (matskedar), 1,5 koppar varmt vatten, 1/5 sked olja (oliv, havtorn eller burdock). Blanda salt, ättika, olja och häll vatten. Applicera på hårhållaren i 40 minuter, om håret är mycket tätt, en hel timme. Efter mitt huvud krävs luftkonditionering. Vi gör en sådan ljussmask igen efter 2 dagar, om du är nöjd med resultatet från första gången, behöver du naturligtvis inte upprepa.

Hur tänder håret hemma

Vill du betona din naturliga blonda eller lätta det mörka håret? Ljushår hemma kommer att vara ett billigt och hälsosamt alternativ till salongprocedurer.

Förtydligande av väteperoxid

Väteperoxid - det billigaste och prisvärda sättet att lätta håret. Men det är omöjligt att använda det på ett kontinuerligt sätt - även en utspädd blandning kan helt förstöra folliklarna och orsaka att trådarna faller ut.

För förtydligande behövs:

 • Peroxid 3% (inte mer!) - 1 fl.;
 • kamma;
 • Sprayflaska (ren och torr) eller bomullspinne;
 • Krabbor eller klämmor;
 • handskar;
 • Gamla kläder;
 • Shampoo och balsam.

Gå till proceduren:

 1. Jag tvätta mitt hår med schampo och kamma det bra, annars kommer hårfärgen i knutarna att vara väldigt annorlunda. För mycket fuktig våt handduk.
 2. Vi klär på gamla kläder, eftersom verktyget förstör tyget. Händer skyddar handskar.
 3. Fyll flaskan med väteperoxid. Den kan spädas med vatten (1: 1) eller användas rent. Det är bättre att testa verktyget på en tunn strand och fortsätt sedan till resten av håret.
 4. För att lätta hela huvudet, dela håret i sektioner, säkra det med krabbor. Alternativt spraya peroxid på strängarna från rot till spets eller torka dem med en fuktig bomullssvamp. Om du vill lätta en del av håret, behandla bara med agenten de nödvändiga strängarna.
 5. Vi lämnar peroxid i 40-60 minuter - ju mörkare håret desto längre tar det. Efter ungefär en halvtimma, tvätta av blandningen med flera trådar och kontrollera resultatet. Om det under förfarandet finns obehagliga känslor, skölj omedelbart tenn och torka av kompositionen.
 6. Tvätta av peroxiden från håret med varmt vatten. Vi applicerar en balsam på dem i minst 30 minuter.

Väteperoxid tänds inte i ett snål, du kan behöva flera procedurer. Upprepa en session varannan dag eller dagligen, beroende på strängarnas tillstånd. Förresten kommer den termiska effekten att accelerera dina resultat, så du kan använda en hårtork eller sitta i solen. I det första fallet samlas strängarna i ett bunt och döljs under en folielock. När du värmer folien med en hårtork, rör den från sida till sida i 15 minuter. I det andra - kamma bara håret med en kam.

Förtydligande av väteperoxid (före och efter)

Citron - det bästa brightener

Ett annat effektivt verktyg som gör att du blir lättare utan att håret skadas. Citronsyra lyser pigmentet och gör håret glans.

Folk kosmetologi erbjuder två recept:

Recept nummer 1 - för torr typ:

 • Luftkonditionering - ¼ kopp;
 • Nypressad citronsaft (ca 4 st.) - 1 kopp.

Recept nummer 2 - för normal typ

 • Varmt vatten - ¼ kopp;
 • Nypressad citronsaft - 1 glas.

Gå till proceduren:

 1. Häll citronsaft i en behållare med en spray eller en ren skål. Häll i vatten eller balsam och skaka. Lägg åt sidan i 15 minuter.
 2. Applicera kompositionen i håret med en bomullssvamp, spray eller pensel för färgning (perfekt för luftkonditionering).
 3. Efter att ha bearbetat alla strängar, sitta ner någonstans i solen i så mycket som 2 timmar.
 4. Mitt huvud med schampo sätter vi balsam.
 5. Förklaringen (ytterligare 30 minuter) kan genomföras omedelbart eller nästa dag. Resultatet kommer bara att visas efter 2-4 veckor.

Medicinsk kamilleblekning

Hur lättar du håret för att inte bara förstöra ditt favorithår, utan också att dra nytta av henne? Naturligtvis, tusensköna! Vi erbjuder dig några effektiva och ofarliga recept.

 • Kamille - 30 g.
 • Juice 0,5 citron - om så önskas;
 • Vatten - 250 ml.

Gå till proceduren:

 1. Fyll kamille med kokande vatten, låt svalna och filtrera genom gasbindning.
 2. Mitt huvud
 3. Skölj håret med kamillextrakt och låt det torka.

För förtydligande behövs:

Gå till proceduren:

 1. Falla i sömn kamille i en termos.
 2. Fyll blommorna med kokande vatten.
 3. Insistera 4-5 timmar.
 4. Filtrera genom cheesecloth.
 5. Vi suger håret med infusion, vi sätter på huvudet med en film och lämnar i 60 minuter.
 6. Skölj med rent vatten.

Kamille med glycerin - för torr typ

 • Kamille - 2 Tors. l.
 • Glycerin - 60 gr.

Gå till proceduren:

 1. Fyll kamille med kokande vatten och lägg åt sidan i ett par timmar.
 2. Tillsätt glycerol till den kylda och filtrerade infusionen.
 3. Vi ansöker i full längd, sveper huvudet med en film och väntar 45 minuter.
 4. Skölj huvudet med rent vatten.

Kamille, saffran och eterisk olja

För förtydligande behövs:

 • Kamille - 2 msk. l.
 • Saffron nypa;
 • Vatten - 200 ml;
 • Juice 1 citron;
 • Lavendel Eter - 3-4 droppar.

Gå till proceduren:

 1. Kamille med saffran häll kokande vatten.
 2. Låt dem stå i ungefär en halvtimme.
 3. Häll den eteriska oljan och citronsaften i den filtrerade buljongen.
 4. Mätta håret med denna blandning i 20 minuter.
 5. Skölj med rent vatten.

Kamille, citron, gurkmeja

 • Kamille - 3 msk. l.
 • Vatten - 1 liter;
 • Gurkmeja - 1 tsk
 • Citron - 1 st.

Gå till proceduren:

 1. Blanda kamille med gurkmeja.
 2. Lägg till finhackad citronskal.
 3. Fyll med kokande vatten.
 4. Efter ett par timmar, filtrera blandningen.
 5. Det kan appliceras dagligen för att rengöra trådar. Återstoder att lagra i kylskåp.

Denna effekt kan uppnås:

Kefir för lättare hår

Ljushår hemma med kefir har varit känt under lång tid. Denna fermenterade mjölkdryck accelererar tillväxten av strängar, återställer strukturen, närmar och fuktar. Kefir används både solo och i kombination med andra ingredienser. Den enda nackdelen - den här masken är svår att tvätta av.

Och nu ska vi ta en titt på receptet.

Vi applicerar kefir på torra trådar, vi lägger en film runt huvudet, vi värmer det med en handduk och väntar 2-2.5 timmar.

Kefir med Cognac

 • Kefir - 50 ml;
 • Juice 0,5 citron;
 • Hårbalm - 1 tsk;
 • Cognac - 2 msk. l.

Gå till proceduren:

 1. Blanda hela kompositionen.
 2. Smörj trådarna.
 3. Vi lägger på värmekappen.
 4. Håll tändningsmasken i minst 8 timmar, men det är bättre att lämna det för natten.
 5. Tvätta av med vatten.
 6. Applicera balsam.

Brightening kanel

Läcker, hälsosam, duftande kanel kan tända en brinnande brunett! Naturligtvis kommer resultatet inte att komma omedelbart, så var snäll och använd ett av våra recept.

Kanel och olivolja

För förtydligande behövs:

 • Kanel - 3 msk. l.
 • Destillerat vatten - 1 msk. l.
 • Honung - 2 msk. l.
 • Luftkonditionering - 3 msk. l.
 • Olivolja - 3 msk. l.

Gå till proceduren:

 1. Blanda honung med vatten.
 2. Tillsätt kanelpulver. Om du använder pinnar, skicka dem genom en kaffekvarn.
 3. Häll i balsam och olivolja.
 4. Smörj håret i 2-3 timmar.
 5. Om så önskas kan du tillsätta citronsaft till masken (2 matskedar).

För förtydligande behövs:

 • Destillerat vatten - 3 msk. l.
 • Honung - 3 msk. l.
 • Kanel - 3 msk. l.

Gå till proceduren:

 1. Blanda hela kompositionen.
 2. Värm det i ett vattenbad.
 3. Applicera varmt på trådarna.


Nästa Artikel
Mitt hår. Roux