LiveInternetLiveInternet


De flesta kvinnor är ommålade i blondiner, eftersom det finns en uppfattning om att blont hår är väldigt attraktivt, kanske det är sant. Men hur lättar du ditt hår till vit färg och ger en utomordentligt vacker hårskugga? Observera att för flera procedurer kan du uppnå denna nyans inte bara i specialiserade salonger, utan även hemma.

Vad behövs för detta? För detta behöver du:

· Syntetborste för hårfärgning

· Shampoo (du kan ersätta det med flytande tvål);

Så gå till processen. För att lätta ditt hår själv måste du köpa vanlig väteperoxid, som säljs överallt i apotek och gör en vattenhaltig lösning. Det bör noteras att koncentrationen av den vattenhaltiga lösningen beror på färg och struktur hos ditt naturliga hår. Det vill säga för tjockt och ganska mörkt hår -10% -12% är lämpligt, för brunt hår -6% -12% och för tunt brunt hår kan du göra en -4% -8% lösning. För kort och medelhårig hårlängd är 50-60 g av beredningen tillräcklig. I peroxidlösningen tillsätt ca 5 g ammoniak och ett par skedar flytande tvål eller schampo. Det är nödvändigt att odla peroxid endast i glasvaror, och alltid i handskar.

1. Håll dig bekvämt framför spegeln. Det är nödvändigt att kasta en skyddande film på axlarna eller en gammal handduk så att du inte förstör kläderna. Applicera sedan en rik grädde på pannan och huden på templen, du kan använda regelbunden närande olja. Det bör noteras att innan du applicerar peroxiden är det inte nödvändigt att tvätta håret. Applicera lösningen, från början med en syntetisk borste. Kom ihåg att strängarna inte är helt färgade, det vill säga vi återvänder från rötterna med ca 2 cm, och först efter att lösningen har applicerats på alla strängar är det möjligt att täcka rötterna med den återstående lösningen.

2. Lämna drogen i 20-40 minuter. Naturligtvis beror exponeringstiden på vilken färg du vill få som följd, på ditt naturliga hårs färg och också på deras struktur. Det vill säga, om du vill ha vitt hår, då måste du hålla lösningen i mer än en halvtimme. Sedan tvättar vi allt med varmt vatten, applicerar en närande, omsorgsfull balsam, lämnar i några minuter och tvättar av det igen. Därefter förbereder vi en lösning av varmt vatten och ättika (du kan tillsätta citronsaft i stället för ättika) och skölj håret med det.

3. Sällan, efter peroxidens verkan, får håret en gulaktig nyans, för att avlägsna hårets yellowness och ge en cool ton till huvudets hår, rekommenderas att använda en tonad schampo.

Nu vet du hur du ska ljusna ditt hår till vit färg hemma.

Hur tänder håret för att vara vit

För att ditt hår ska bli ljus, kommer frisören först att missfärga dem och sedan färga dem i önskad nyans. Moderna färgprodukter innehåller ett oxidationsmedel och den faktiska färgen av en krämig konsistens. Anmärkningsvärda företag som specialiserat sig på professionell kosmetika, producerar oxidant och färg separat. Oxideraren har olika koncentrationer och används beroende på hur mycket toner du vill lätta på håret.

Självklart kan du lätta håret, antingen med färger eller med andra medel, såsom henna, väteperoxid eller folkmedicin.

Detta är det mest populära sättet att få vitt hår. Ju mer du gör koncentrationen av peroxidlösningen desto ljusare blir skuggan. För att resultatet skall vara mer motståndskraftigt mot peroxid och vatten måste vi lägga till ammoniak och flytande tvål. Vid 50-60 gram av blandningen är tillräckligt nog 5-6 droppar ammoniak. Den färg du får är som en Hollywood-filmstjärnor 30-40 år. Endast du kan inte utföra denna procedur för ofta - du kan allvarligt skada håret.

Detta är inte naturlig henna, men dess kemiska substitut, till vilken färglös henna är ofta tillsatt. Detta är ett mycket starkt läkemedel, så använd det noggrant: om du har tunt hår, bättre ta inte chansen. Vita henna lyser håret med flera toner, men om du är en brunett eller en mörk brunhårig kvinna, fungerar det inte för dig. I stället för den förväntade vita färgen riskerar du att bli röd och mycket resistent. Om du perederzhit denna struktur på huvudet, kan du få brännskador och förlora hår.

Dessa är de mest skonsamma recepten för lättare hår. Förutom den kosmetiska effekten läker de också håret, vilket gör det starkare och mer glänsande. Mörka lockar kan missfärgas i flera steg. Huvuddelen av lättare folkrecept är citronsaft, kamillextrakt eller honung. Som ytterligare ingredienser kan användas rabarber, eteriska oljor, saffran, vitt vin, äppelcidervinäger, väteperoxid, glycerin.

Sköljning av infusionskamomill

Två matskedar av kamille läkemedel fyller med en liter kokande vatten, låt det brygga, kyla, stam. Använd som balsam efter tvätt av hår.

Sköljning med citronsaft

Torka saften av en citron eller en halv påse citronsyra i vatten. Konsistensen kan bestämmas med smak - vattnet måste vara tolerabelt surt. Skölj med håret efter tvättning. Dina krullar kommer att få ljusstyrka och glans.

Honung kan verka på ditt hår som väteperoxid. Tvätta håret med vanligt schampo med en liten nypa, handdukstork. Applicera honung till vått hår, sätt på en plastlock och linda den med en handduk. Håll maximal tid - så länge som möjligt. Tvätta av med varmt vatten. Honung kommer inte bara att lätta håret utan också stärka det och lägga till glans.

Kefir och citronmask

Ta två matskedar av brandy eller vodka, ett ägg, 50 gram kefir, juice av en halv citron, en tesked schampo, blanda noggrant. Applicera på torrt hår, försiktigt sprida sig över hela längden. Sätt en plasthatt på huvudet och varma med en handduk. Masken kan vara kvar hela natten, skölja med schampo på morgonen och applicera en närande balm.

Om du har råd att lätta ditt hår gradvis, då är det bättre att använda folkmedicinska lösningar. Så du behåller sin hälsa och får önskad färg.

Ljusa håret till vitt

Så det är dags att uppdatera min mest populära (döma av sökfrågor) inlägg om lättare hår hemma.

Vit färg (vitbränd, nyfallen snöfärg, utan några otäcka gulaktiga föroreningar) är den svåraste färgen inom frisörens konst.
Min sökning efter hans prestation blev äntligen crowned med framgång. Under den snittiga detaljerade anvisningarna om hur man får vitt hår.
(allt som skrivs nedan är baserat på personlig erfarenhet och endast på den)

Först en varning. Om du färgas med mörk henna, får du inte vitt hår, acceptera det. Mörk, och särskilt svart henna tvättar inte i praktiken, du kommer att brinna håret tidigare.

Steg 1 - Brightening

Vi börjar med lätta hår. Lightening är inte en färgning, det är ett separat stadium när färgpigmentet i håret (både eget och orsakat) förstörs av kemiska ämnen.
Du måste lysa om ditt hår är åtminstone lite mörkare än färgen "ljusblond", eftersom färgen lyser bara ett par toner.

1. Ljuspulver Schwarzkopf Igora Vario blond plus (kosta 450 g

2. Lotionoxidant (oxidant, syre) Schwarzkopf Igora Royal 9% (kostnad på 1 l

Oxideringsmedel är olika procentsatser - 3%, 6%, 9% och 12%. Ju högre procentsatsen desto starkare påverkan (och mer skada, ja). Mellan 9% och 12% är det inte mycket skillnad om det ursprungliga håret är ljusbrunt eller mörkt blont, 12% är relevant för mongoloidloppet och mycket svart och tjockt hår i kaukasierna. 6% passar om håret är tunt och lätt. 3%, är ännu svagare, lämpliga för redan nyligen klarade eller mycket ljusa naturliga.

I ett glas eller en keramisk skål, blanda pulvret (1 del) med ett oxidationsmedel (2 delar) tills en homogen massa, försiktigt applicera jämnt, stäng väskan. Vid hårets rötter är det bättre att inte falla, men. Peroxid är en skadlig sak, men rötterna växer fortfarande i en vecka.
Exponeringstid upp till 45 minuter. Den kortare, mindre lättare och mindre skada.

Om håret inte har tänds eller tänds för sex månader sedan och / eller du vill vara direkt suuuuuper-white i slutet, kan du upprepa proceduren enligt följande: Efter 20-30 minuter, ta bort kammen eller händerna (i handskar, såklart keps) spenderade din klarare och sätta en ny sats direkt ovanpå rester av den gamla, lämna i en halvtimme-40 minuter.
Ju mer hårförgiftningsoxiderare desto bättre blir färgen senare. Men kom ihåg - om du överdriver det, ta en tvättduk. Blont hår, lättare tidigare, av två sådana förfaranden är mer än tillräckligt. Efter den tredje kommer de att falla av (det ägde rum på en sträng, så vara fasthållen)

Som ett resultat bör vårt hår vara ljusgult och lätt. Tvätta av, torka. Om det finns en rödhårig, måste du upprepa förtydligandet (kom ihåg, inte mer än 2 gånger på 45 minuter! Om du är mer, då är du mycket i riskzonen).

Nu går du faktiskt till målningen. Vi behöver tre komponenter - oxidatorn från punkten ovan, den faktiska färgen och mikston. Mikston - "blandad ton" i översättning - ger en viss färgfärg till färgen. Vi behöver anti-gul.

1. Hårfärg "Light blond ashy extra" Schwarzkopf Igora Royal Ny 9,5-22 (kosta 60 ml

2. Antigelmikron Schwarzkopf Igora Royal Ny 0-11 (kosta 60 ml

Ju mer mixton tillsätts desto ljusare är toning.

3. Lotionoxidant (oxidant, syre) Schwarzkopf Igora Royal 9% (kostnad på 1 l

Ju högre procentuella oxidationsmedel desto ljusare är färgen. Men för redan väl upplyst hår, det spelar ingen roll, du kan använda 6%. I vilket fall som helst kommer färgen att lysa inte mer än 2 toner, även om du tar 12%. På paketet rekommenderas 6%, jag använde 9% för trovärdighet.

Vi blandar allt detta i ett förhållande av 1: 1: 1, applicera, håll i 45 minuter, tvätta av, torka.
Om resultatet blev att håret blev lila lila, betyder det att allt visade sig för oss, hurra!)) Lillheten kommer snabbt att komma undan efter 1-2 bad. Men om håret är utan lila, då kommer en något gul skugga genom dessa 1-2 tvättar. Men inget hemskt, det kommer att märkas endast i jämförelse.

Alternativa färgalternativ

Om jag av någon anledning inte lyckas få det, kan du måla med den vanliga färgen av "Ash Blonde" -färgen, du hittar den i någon övergång och varuhus som "Penny". I princip är något lämpligt, det viktigaste är att det inte finns någon yellowness i färg. Vanligtvis är det här färgerna "ashen", "platina", "Nordic" blond. Jag föredrar att bara köpa Schwarzkopf, det behandlar håret noga, i min erfarenhet.

1. Beständig färg Schwarzkopf Palette Ashy blond (C9) (kostnad

C9 färgkod. Bilden på förpackningen förändras ständigt, så titta på koden.
Jag kommer inte att berätta i detalj här, allt finns i instruktionerna - mixa, applicera, håll i 45 minuter, skölj. Den missfärgas av 2-3 toner, mufflarna är gul efter förtydligande, så att den resulterande färgen kommer att se ut som en grågul gulaktig vit. Om du inte jämför med resultatet av Igora verkar det vara vit)

2. Persistent Paint Macnic Panic Förstärkt Virgin Snow (kostnad

Tillverkaren, allmänt känd i smala cirklar, heter Marian Panic, som säljer olika ljusa och treshovuyu kosmetika, inklusive färger av alla syra färger i spektrumet. Men deras vita når ändå inte igora) Även för 5 år sedan tog ingen officiellt det till Ryssland, men nu verkar det som om de började.
Färg - Virgin Snow. Det är bättre att ta färgen med Amplified-märket, det verkar vara ljusare och hålla sig bättre.

Allt är enkelt här - Applicera, håll i en halvtimme, skölj. Ingenting att blanda, allt är klart. Färgen blir bättre än efter föregående punkt, Schwarzkopf Paletten, ganska vit.

Steg 3 - Färgbevarande

Och nu, när du är färdig att måla, berättar jag om underhållet av vit. Som du vet kommer något blekt hår att bli gult över tiden eftersom börja sakta fylla med pigment igen. Det visar sig den svåra färgen av rutt strå, som vi har varje tredje moster på gatan. För att återhämta denna process finns det en speciell mask-tonic som du behöver tvätta håret.

1. Revlon Nutri Color Creme tonic mask, färg 1002 (Platinum) (kostnad

Såvitt jag vet är detta det mest kraftfulla verktyget.
Handboken säger att man använder handskar, men erfarenheten har visat att den inte målar händerna alls. Applicera på vått, tvättat hår (det kan vara vått, men inte flödas från dem), håll i 10-15 minuter, skölj snabbt och enkelt. Snabbt och enkelt - det betyder inte noggrant, inte att gnugga och inte hålla under vatten under lång tid, så att effekten inte försvinner. I allmänhet säger instruktionerna att hålla 3 minuter, men färgen på 15 minuter är mycket starkare).
Använd omedelbart efter målning och varje gång du tvättar ditt hår, som Den tvättas av för andra eller tredje gången.

2. Shampoo utan laurylsulfat

Shampoo är bättre att använda utan ett ämne som heter "laurylsulfat" (det är natriumlaurylsulfat). Faktum är att det tvättar sig för bra, allt är rent, och det här är för det första skadligt - håret och hårbotten bör ha en naturlig fet film och för det andra tvättas krämtonen från föregående stycke.
Till exempel, Free and Free (Skadehjälp) (säljs i Auchan, grön är sådan) eller, i priskategori ovan, PHYTO-schampon (säljs i apotek eller på Internet). PHYTO måste väljas noggrant, många av dem är terapeutiska. Leta efter den där den är skriven "för daglig användning".

Det är allt) Dela i kommentarfoton av resultaten av målningen

Vilken färg att lätta håret utan yellowness - de professionella hemligheterna

Idealiska, blonda lockar, jämn färg över hela längden, drömmar om att se varje brunett efter lätta. Resultatet visar sig emellertid inte alls på vad som var tänkt, och den gula, med röda toner vid rötterna, strängar bara förstöra humöret. Detta beror på det faktum att i strävan efter en dröm, missar flickor invecklingarna i proceduren, väljer fel färgningsteknik eller använder färgämnen av låg kvalitet. Hur man undviker dessa misstag, och vilken färg som tänder håret utan yellowness och chagrin, läs vidare.

Vi studerar orsakerna till "yellowed" curls

Det enklaste sättet att uppnå vitt hår utan gula och röda nyanser är att följa reglerna, färgämnenas subtilitet och användningen av ytterligare åtgärder för att förhindra att det uppstår fula defekter.

Tänk på de största misstag som tjejer gör när de lysar håret som hotar fula nyanser:

 • De förbiser persistensfaktorn hos det naturliga pigmentet - i flickor med mörka eller kastanjkrullar är det naturliga pigmentet mycket hållbart. För att klara av den här faktorn rekommenderar kosmetologer förblekning, och använd endast färgkompositionen för önskad nyans;
 • Icke-professionell färg av dålig kvalitet används för att ändra färg - om du inte har tillräckligt med erfarenhet av att välja färgämne, lita på proffs och färgämnen. Det perfekta resultatet kommer att bidra till att uppnå ett speciellt ljusande hårfärg utan yellowness;
 • brist på kompetens och kunskap om förfarandet - spara pengar på professionell förtydligande "driver" tjejer till självständig hemfärgning. Brott mot tekniken att förbereda och applicera färgämnet på krullarna, tvätta bort produkten från håret förr eller senare än den tid som krävs, kan påverka resultatet negativt
 • sköljer krullarna med rinnande vatten - kranvatten innehåller olika föroreningar, salter och rost också. Det är de som ger en obehaglig gul nyans till de klarade strängarna;
 • amning, graviditet och menstruation är en annan orsak som kan påverka resultatet av omvandling. Hormonförstörningar orsakar ibland utseende av helt oväntade nyanser, så under sådana perioder är det bättre att skjuta upp hårfärgningen.
 • färgkompositionskonflikter - detta gäller tidigare målade trådar. Separata produkter kan inte kombineras (till exempel henna och vanlig färg), deras konflikt uttrycks även med en grön eller lila nyans. Var uppmärksam på funktionerna i lätta hår efter henna.

Rådet. Om du bestämmer dig för att förändras dramatiskt och färgar ditt blonda hår, rekommenderar vi att du bara kontaktar professionella. Oberoende hemfärgning kan leda till störningar och orsaka stor skada på lock.

Bra färgtips

Hur man lättar håret utan yellowness, kommer att hjälpa enkla och effektiva tips från ledande färgämnen:

 • Om du vill behålla skönhetens skönhet och styrka, måla du dem med en professionell, och inte dig själv.
 • Skadade och försvagade lockar innan kardinal färgförändringar behöver läka, stärka. För att göra detta, spendera en månad av behandling med naturliga närande eller fuktgivande masker, balm. De splittrade ändarna är bättre att skära av.
 • Tvätta inte håret i flera dagar (minst två eller tre) före färgning.
 • Färgstrukturen förbereder sig direkt före teckning men inte i förväg.
 • Blanda färg med oxid, var försiktig med att det inte finns några klumpar. På grund av dem kommer separata ljuspunkter att visas på håret.
 • Färgprodukten appliceras först på occipitalområdet, senare på sidodelarna och slutligen på området nära ansiktet. Detta förfarande säkerställer enhetlig färgning.
 • Färgmedlets uppehållstid detekteras efter den senaste applikationen.
 • Kompositionen för färgning appliceras jämt och rikligt utan att spara.
 • Vid tvättning av färgkompositionen med trådar, använd en speciell schampo och balsam. De kommer att hålla nyans lite längre.
 • Skölj huvudet med endast renat, mineral- eller citronvatten. För att göra citron skölj utspätt 1 tsk. citronsaft i vatten och skölj håret.
 • För att eliminera en ljusgul överflöde, använd skuggning-gul-gul shampoo. De är vanligtvis lila, blå, silver eller pärlfärg. Observera att dessa är koncentrerade lösningar. De måste spädas ut med det vanliga schamponet enligt de angivna instruktionerna, för att inte bli en tjej med lila eller grå trådar.

Foto före och efter

Välja färg rätt

Bra blond hårfärg utan yellowness är hälften av framgången med färgning. När du väljer det är det viktigt att ta hänsyn till recensioner från proffs och konsumenter, noggrant studera kompositionen och handlingsprincipen, i vilka fall det är lämpligt och där det inte är. En detaljerad analys av sättet för färgning är obligatoriskt. Det handlar i slumpmässigt här är fylligt för ditt hårs hälsa.

Hur man lättar håret utan yellowness är ett av de viktiga frågorna i processen att göra en brunett till en blondin. Kosmetiska företag utökade färgutbudet något och tog hänsyn till konsumenternas önskemål. Färgkompositioner av konsistensen är uppdelade i följande grupper:

 • pulverfärger - perfekt lätta det naturligt resistenta pigmentet, agera något aggressivt, därför torkar de ut krullarna;
 • grädde - ha en bekväm konsistens att applicera, strängar är välfärgade och verktyget sprids inte.
 • olja - de mest skonsamma färgämnena, de innehåller inte ammoniak och fördelas enkelt ut längs hela längden på locken.

När du väljer en produkt för målning, var uppmärksam på kompositionen. Ge din inställning till mjuka färger som inte innehåller ammoniak eller väteperoxid. Men sådana produkter kommer inte att ge en dramatisk förtydligande, bara 1-2 toner.

Mörkt och hårt hår kommer att kräva starka färger. De kan innehålla ammoniak eller väteperoxid, men var försiktig så att du inte väljer för hög procent av dem för att inte brinna håret. Det är bättre att ge predpiseniyu lysande hårpasta.

För att mildra verkan av färgämnet tillsätts naturliga oljor och växtekstrakter till färgämnena. De närmar sig, förstärker, fuktar svaga krullar och delvis neutraliserar skador som orsakas av den kemiska kompositionen.

Rådet. Innan färgning av håret utan gulting, utför ett allergitest på den valda agenten. Använd inte kompositionen för målning, om irritation uppträder på det behandlade området, blir huden röd och kliande eller du känner en stark brännande känsla.

Granskning av de bästa clarifiersfärgen

Professionella colorists delade sina hemligheter om hur man tänder håret utan yellowness och rekommenderar att du använder sådana produkter:

 • Garnier Color Sensation - löser tillräckligt med problemet med att färga håret utan yellowness. Djup och bestående färg, naturlig glans och naturlighet garanteras av Garnier. Produktens sammansättning innefattar blommoljor, som ger jämnhet och silkighet hos varje hår. Färg för att lätta hår utan yellowness har en krämig konsistens, det är lätt att distribuera till locken, och 25 nyanser hjälper till att göra det perfekta valet för alla finsmakare av skönhet.
 • Garnier Olia är en fantastisk färg som inte innehåller ammoniak, därför fungerar den försiktigt och utan förlust. 60% betyder fylld med blommiga oljor, det är enkelt och jämnt applicerat, sprider inte, och viktigast av allt, bryr sig otroligt om lockar. 24 olika nyanser, varav 8 är blonda. Verktyget är utformat för dem som är rädda för att skada krullarna, men vill ändra den naturliga färgen.
 • L'Oreal Preference les Blondissimes - lysande gulfärgat hårfärg. Ger en mjuk transformation och super hållbart resultat. Creamfärg appliceras utan problem, droppar inte och sprids inte, och resultatet är identiskt med det som anges på produktens omslag. Verktyget brinner inte den känsliga hårbotten, det finns ingen obehaglig lukt - i ett ord kommer omvandlingen att lämna bara trevliga intryck.
 • Schwarzkopf Blonde Ultime - extra ljusare garanterar en färgförändring på upp till 8 toner. Creamfärgning med effekten mot gula överflöd, torkar inte håret, bibehåller sin naturliga jämnhet och mjukhet.
 • Line Syoss brighteners - beprövad färg för att lätta håret utan yellowness. Den unika formeln garanterar 8 nivåer av professionell ljusstyrka, en hälsosam utseende av hår och en kristallblond. Detta är en bekväm lösning på frågan om hur man tänder håret utan att gulna hemma.
 • Estel High Blond De Luxe - lysande hårfärg utan yellowness från välkända varumärke skönhetssalonger produkter. Verktyget ligger platt och ljusar lätt strängarna.

Rådet. Även om du efter färgning har uppnått önskat resultat, stanna inte där. Gul färg, rost i färg kan förekomma över tiden. Använd därför periodisk balj och shampoo eller använd hemlagad masker baserad på honung, citronsaft eller lökskal.

Ser fashionabla och spektakulära ut betyder inte den perfekta vitheten hos lockarna. Ser fashionabla ligger i harmonin i hårets, hudtonens och ögonens färger. Därför, innan du dödar dina lockar i perfekt kalla nyanser, se till att det ser perfekt ut på dig, annars får du hjälp av högkvalitativa krämer och färger.

Vi erbjuder mer information om kosmetiska märken och produkter för lättare hår:

Användbara videoklipp

Master klass från stylisten Syoss.

Författaren visar hur man lyser håret med färg Garnier Color Sensation.

Tips för tjejer hur man lyser håret till vitt

Lätt hår till vit färg fungerar inte alltid i frisörsalonger, för att inte tala om färgning hemma. Blondiner sticker alltid ut från mängden och de ser väldigt extravaganta ut. Det är därför hårfärgning är ett mycket populärt förfarande. Hur uppnår du önskad effekt?

Att göra färgen perfekt vit utan yellowness är inte så lätt. Vad behöver du göra för att bli blondin?

För att lätta håret så att de är vita, kan du, om du känner till dessa regler:

1. Blekning med väteperoxid görs bäst på en frisör. Hemma kan du välja fel koncentration och få en gulaktig nyans.

2. Ägare av blont hår i naturen behöver använda väteperoxid. Koncentrationen av klargöraren väljes beroende på hårets tjocklek.

3. Före ljushet kan du inte tvätta håret i några dagar. Att applicera ett koncentrat på torrt hår i två steg. Första gången, når inte 2 cm till rötterna.

4. Skölj färgen med varmt vatten och applicera balsam från effekten av "gult hår". Du kan också använda silvershampo eller blå tonic, behåll håret i ca 20 minuter.

5. Skölj huvudet med en lösning av ättika eller citronsaft efter färgning. Detta hjälper till att fixa färgen.

Blonda tjejer blir blondiner lättare än brunetter.

Hur lättar håret att vara vitt? Blonda tjejer kan använda olika sätt:

1. En avkok av kamille, citron och honung hjälper till att lätta håret i flera toner.

2. En vattenhaltig lösning av väteperoxid.

3. Brightening shampoo hjälper till att göra ditt hår lite vitare.

Ett sådant recept är lämpligt för hemfärgning. För blont hår, förbered 6% väteperoxidlösning, 60 g räcker. Lägg 5 g ammoniak och 2 tsk till denna blandning. schampo. Lösningen framställs endast i glas. Efter applicering av klargöraren behåll läkemedlet i 20 till 40 minuter. Skölj håret med varmt vatten och schampo och balsam.

Hur lyser man rött hår till vitt? Detta kan bara göras med några tricks, första gången det inte fungerar. För rött hår lämplig 10% väteperoxidlösning. Först måste du måla på en sträng och titta på resultatet. Om du lyckades uppnå önskad effekt kan verktyget appliceras på hela huvudet.

För brunetter behöver man förbereda en 12% lösning av väteperoxid.

Effekten av lättnad beror på den naturliga hårfärgen. Ingefära och brunetter måste gå igenom färgproceduren i flera steg. Blonda tjejer kan tändas från första gången utan yellowness, om de använder kvalitetsfärg.

De bästa nyanserna av vitt hår

Varje kvinna är vacker och unik, men bilden av en sexig blondin är drömmen om nästan alla. Hårfärgning är inte en lätt uppgift, särskilt när det gäller vit.

Trots att blondiner är särskilt populära hos män är det fortfarande bättre för vissa kvinnor att inte använda denna nyans. Bilden ska se harmonisk ut, så när du väljer, borde du lita på din färgtyp.

Olika vågar

Vit hårfärg hänvisar till kalla nyanser, eftersom det inte har varma toner. I den blonda paletten inkluderar dessa:

 • Linskenor - vit med ett knappt märkbart gråaktigt eller gulaktigt pigment;
 • platina - platina färg, silvervit färg;
 • ask - mycket lätt med en svagt gråaktig nyans;
 • pärla eller pärla - låter dig få glänsande, iriserande lockar.

Vem har coolt vitt hår? Kvinnor kan bära det på ett säkert sätt:

 • med vit hud jämn skugga, hälsosam rodnad, persikabrun;
 • med blåa ögon, såväl som grå och ljusgrön;
 • med naturligt ljusbruna krullar. Initialt gör hårets ljusa färg det lätt för kvinnor att lysa upp. Dessutom passerar hårfärgning i vit färg utan yellowness.

Men kvinnor med svart hår, chokladfärg och mörk hud och mörka ögon rekommenderas inte att lysa upp. Om du verkligen vill bli blondiner, rekommenderas att du väljer varma, mörkare nyanser men inte kalla.

Tips: För mörka ögon med mörka ögon är höjdpunkten höjdpunkten som lägger ljus på hårets huvud och till bilden - härlighet och harmoni.

Fördelar och nackdelar med förtydligande

Platina och pärlblonda är så populära nyanser som många kvinnor väljer att färga sina hårvita. Och vilka fördelar och nackdelar har det?

 1. Vinnande utseende. Med detta kan du inte argumentera. Blondiner ser mycket mer briljanta brunetter, speciellt om du gör en modern styling.
 2. Enkel installation. Om du hade orubbligt lockigt hår innan du färgar, är det mycket troligt att det här problemet kommer att gå iväg när du blir vit. När blekningsträngarna blir tunnare, blir det lättare att lägga dem.
 3. En mängd olika nyanser. Du kan välja mellan vilken färg som helst, vare sig den är kall vit eller varm nyanser. Och du kan lätt måla om i en mörk färg, särskilt eftersom det är mycket lättare att få svart hår i vitt än svartvit. Se bilderna omfärgade.
 1. Negativ inverkan Förtydliga strängar kräver mycket noggrann vård, för även när de utförs i salonger, försämrar förfarandet betydelsen av strukturen. Dessutom negativt påverkas av externa faktorer. Det rekommenderas att glömma blåstorkning och rätningskurvor med strykjärn. Efter varje tvätt, använd speciella återställande och mjukgörande masker och balm.
 2. Procedurens varaktighet. Enligt många recensioner är den största nackdelen med ljussättning oförmågan att omedelbart få vit färg. Om du inte vet hur man uppnår önskad nyans av håret, gör dig redo att behöva lätta mer än en gång. Det rekommenderas att börja med de vanliga höjdpunkterna, gradvis lätta en ton.
 3. Farliga medel. Om du är fast besluten att måla hemma, använd inte produkter som innehåller ammoniak. Du kan inte bara förstöra hårbotten, bränna håret, men till och med bli förgiftad.

Applikationsfunktioner

Om du bestämt dig för att blondinen är för dig, är det bäst att söka hjälp av en professionell. Han kommer att välja lämplig nyans och utföra proceduren så sparsamt som möjligt.

Förresten, om du drömde att du färgar håret vitt, titta i drömboken. Det visar sig - det här är förlusten av något viktigt i livet.

Om du inte har möjlighet att färga i skönhetssalongen, får du åtminstone en professionell färg som är baserad på mineraloljor.

Vilken färg kan färga ditt hår vitt utan skada? En utmärkt lösning skulle vara L'Oreal Preference Platinum. Det garanterar högkvalitativ klargöring upp till 8 toner utan yellowness. Den aggressiva effekten av den alkaliska miljön kompenseras framgångsrikt genom närvaron av kollagen, eteriska oljor och veteproteiner.

Oavsett om du tittar på drömboken innan du färgar håret eller inte, består färgprocessen i sig i två steg:

 • belysning;
 • ger önskad nyans.

Om kulorna tidigare har målats är det nödvändigt med ett specialverktyg för att tvätta av pigmentet. Tänk på att därefter kommer krullarna att bli tunna och spröda.

Efter det svåraste och mest avgörande skedet av missfärgning är över, fortsätter vi till nästa - direktfärgning. Det är nödvändigt att börja det inte tidigare än i en vecka efter förtydligande.

Många tjejer (och även killar) är intresserade av: hur man uppnår en vit färg på håret utan yellowness? Detta måste måla strängarna minst tre gånger med en paus på minst en månad. Förvänta dig inte att ett mirakel ska hända redan vid första färgningen. Bara en solid inställning till affärer och tålamod kommer att leda till att håret blir perfekt.

I varje förpackning med färg finns en instruktion enligt vilken färgkompositionen framställs.

Du behöver följande verktyg:

 • gummihandskar (finns i färgämnespaketet);
 • klipp för hår;
 • kamma;
 • färgskål;
 • borste för applikation.

Hur färgar du ditt hår vitt utan att gulna, instruktion.

 1. Dela håret i fyra delar genom att avskilja (från öra till öra och från pannan till huvudet). Säkra varje del med ett klipp.
 2. Sätt på handskar, börja färgas från rötterna, flytta från pannan till baksidan av huvudet.
 3. Ta bort ett främre klämstycke, separera strängen från avskiljningen (ca 1 cm), måla den med en pensel på båda sidor.
 4. Upprepa proceduren med alla trådar tills du når örat.
 5. På samma sätt måla över strängarna från andra sidan.
 6. Gå till färgen av occipitaldelen. Ta bort ett klipp, gör en sida avskärning från kronan. Måla strängen, vik den.
 7. Gör nästa avdelning och upprepa samma steg.
 8. Måla samma som den sista delen av håret.
 9. Vid slutet av färgning lyfta håret upp.
 10. Efter ungefär en kvart i timmen, kamma strängarna för att jämnt fördela produkten.
 11. Håll färgen exakt så mycket som beskrivet i instruktionerna.
 12. Efter tvättning av färgen och skölj håret med varmt, svagt surgjort vatten.
Vårdregler

Nu när du vet hur man lyser håret mot vit färg så att slutresultatet blir oklart, gör det inte ont för att säga några ord om hur man sköter det blekta håret.

Efter förtydligande, särskilt frekventa, blir trådar torra, livlösa, ofta brutna. För att snabbt återställa sin struktur, för att återställa sin styrka och glans i håret rekommenderas det att regelbundet applicera:

 1. Särskilda återställande masker och balm.
 2. Vitaminer för hår.
 3. Kockolja - gnid det i håret och skölj med vatten med schampo efter ett tag.

Utsätt inte strängar under graviditet eller menstruation. Under dessa perioder genomgår kvinnornas kropp hormonella förändringar, så det är omöjligt att förutse hur slutresultatet kommer att visa sig.

Om du gillar det - dela med vänner:

Hur tänder håret för att vara vit

Lightening hår är ett mycket populärt förfarande. Detta kan vara en radikal förändring i hårets färg eller en ljusare nyans. Beroende på vilken typ av resultat du vill få, bör du välja rätt sätt att uppnå det.

Färger i stugan och hemma

Det första steget är att bleka håret, sedan ta itu med färgning i blondan i önskad nyans. Färgprodukten består för närvarande huvudsakligen av ett oxidationsmedel och ett krämigt färgämne. När det gäller professionell kosmetika tillverkas dessa komponenter separat. Oxidizer måste väljas beroende på hur mycket du behöver för att lätta håret.

Hemma kan du lätta ditt hår inte bara med färg utan också på andra sätt.

1. Väteperoxid - det mest populära verktyget. Ju mer koncentrerad lösningen du tar desto ljusare blir skuggan ut. I regel läggs till följd av stabiliteten av resultatet, förutom vatten, ammoniak och tvål till peroxiden. Gör inte denna procedur ofta, du kan allvarligt skada håret.

2. Vit henna är en kemisk ersättning för naturlig henna. Ofta innehåller den färglös henna i sin komposition. Detta är ett ganska starkt verktyg som inte får användas på tunt hår. Vit henna är lämplig för att lysa några toner.

3. Den mest försiktiga för lätta hår är folkmekanismer. De hjälper till att stärka håret och ge det glans. De populäraste folket recepten sköljer med kamille extrakt eller med en vattenlösning av citronsaft efter tvätt av håret, samt att använda honung eller kefir masker med citron.

Om du inte behöver omedelbart blekt hår, är det bättre att använda folkmedicinska lösningar för att uppnå ett resultat. Så du håller ditt hår friskt.

Hur man gör en vacker markerad vita trådar hemma?

Tjejer som drömmer om att bli bländande blondiner kan försöka markera i vitt.

För att uppnå den perfekta nyansen är det inte lätt, men med rätt kompetens kan proceduren utföras hemma utan att tillgripa tjänster av en professionell färgist. Hur man gör en vacker vit markering hemma? Läs allt i ordning.

Är det värt att göra förtydligande?

Vit markering är en ganska komplicerad teknik som kräver uppmärksamhet och noggrannhet. Mörkt hår måste bli missfärgat flera gånger och sedan tonat med ammoniakfria färger, vilket ger en vacker färg och hållbar glans.

Denna färgningsteknik är lämplig:

 • tjejer som har färdigheter i hemfärgning
 • ägare av hälsosamt, intakt hår
 • Någon som vill försöka på lätta strängar, men är inte redo för fullständig blekning.

Korrekt utförd procedur uppdaterar bilden, föryngrar, uppmärksammar ansiktet. Med hjälp av tunna eller vita vita trådar kan du ändra ovalet, fokusera på ögonen eller kindbenen, avslöja funktionerna i ett ovanligt frisyr.

Utmärkning rekommenderas inte för ägare av skört, bräckligt, poröst hår. Ljusgörare och färgämnen kommer att förvärra skadade lockets tillstånd och framhäva alla brister i håret.

Sådan färgning är inte lämplig för:

 • senaste hårfärgning med växtbaserade produkter (henna eller basma);
 • perm gjort mindre än 3 månader sedan;
 • individuell allergisk reaktion på färgkompositioner eller klargörande medel.

Komplexiteten i genomförandet, beroende på hårets färg och tillstånd

Det svåraste att uppnå önskad nyans på det svarta och mycket mörka håret. Brunetter kommer att behöva lätta strängar i flera steg, däremellan tona dem med en blond blondin. Ljusbruna och kastanjkrullar kan missfärgas i 1-2 procedurer, samma tid som krävs för att bearbeta rött hår.

Utmärkning med vita strängar är idealisk för kallt färgat blont hår. För blekning krävs ett oxidationsmedel med genomsnittlig koncentration och 30-40 minuter ledig tid. Efter proceduren måste strängarna färgas. Utan denna procedur kommer håret att vara skört och sprött, och dessutom kan den färg som uppnås med sådan svårighet förvärva en obehaglig gul nyans.

Välja rätt nyans

Så, överväga markeringen av hårvita. För arbete behöver du pulver, lätta hår på 5-8 nivåer. Föredragna produkter från professionella linjer som inte innehåller ammoniak. Vissa tillverkare ingår i formeln färgkontroll, efter avslutad önskad nyans avslutas den kemiska processen. Denna komposition hjälper till att undvika hudirritation och hårskador.

Bruna eller mörka blondiner kan använda en mjukare färgfärg med en ljusare effekt. De missfärgar trådarna på 5 nivåer och säkerställer en kall sken utan spår av yellowness. Lightening är mångsidig, håret ser inte ut som torrt och tråkigt.

För toning behöver du den ljusaste nyansen i uppställningen. Det kan vara en mycket lätt platina blond, pärla, pärlvit, kristallblå. Att göra läkemedlet lättare och genomskinligt hjälper till med en speciell korrekturläsare, som ingår i många professionella linjer.

Framställning av strängar för förfarandet

Innan du markerar måste du uppdatera klippningen, klippa delarna. På lagret hårfärg faller det ojämnt och kommer att se mörkare ut. Håret ska inte tvättas före blekning, kammar dem ganska med en pensel, tar bort damm, överskott av sebum och kosmetika.

Hur man kvalitativt markerar strängarna för att vara vit? För högkvalitativ markering måste du köpa bra verktyg och förbrukningsmaterial.

För arbete behöver du:

 • blekningspulver;
 • toningfärg utan ammoniak;
 • oxidationsemulsion med den erforderliga koncentrationen;
 • blandningstank;
 • kam med ett långt tunt handtag
 • frisörklipp;
 • plasthandskar;
 • pensel;
 • skyddande kappa eller handduk;
 • närande hårbalsam;
 • mjuk schampo.

Beroende på vilken metod som valts kan du behöva ett plastlock med hål, en speciell kam för att fördela färg, hårband, frisör eller matfolie.

Hur man uppnår perfekt vithet av lockar?

 1. För att maximera ljuset, behöver du högkvalitativt blont pulver från den professionella serien. Det är nödvändigt att välja ett läkemedel med en textur som inte skapar damm, som innehåller optiska pigment som förhindrar utseende av yellowness. Pulvret blandas med ett oxidationsmedel med en koncentration av högst 9%. Det är bättre att inte använda de starkaste syrgaserna i hemmet, de kan provocera ökade hårbrott och till och med hårbottenbrännskador.
 • I den valda färgen lägg till lila concealer, rengöring av det gula pigmentet. Det införs droppe för droppe, blanda försiktigt blandningen, annars, efter toning kommer strängarna inte att vara vita, utan lila.
 • Den utspädda färgen appliceras på torra eller våta strängar, försiktigt fördelar den från utsidan och insidan. För arbete är det bekvämt att använda en tandborste, hårda täta borstar applicerar kompositionen smidigt och lämnar inte fläckar.
 • Efter 10-30 minuter, tvätta av färgen med mycket kallt vatten.
 • Vid slutet av proceduren appliceras en närande balsam med optisk blekmedel på krullarna och huvudet sköljs igen.
 • Det är nödvändigt att torka håret utan att använda en hårtork, varm luft kommer att beröva hårets glans och kan ändra färgen på det strimmiga håret.

Fel nybörjare colorist

Det vanligaste problemet med hemfärgning är oönskade gulning av trådarna. Det förekommer i processen att bleka mycket mörkt hår. Att klara problemet är inte lätt, det beror helt på de enskilda egenskaperna och mängden pigment i stavarna.

Erfarna färgämnen rekommenderar att reducera koncentrationen av oxygenant och öka blekningsblandningens exponeringstid. Strängarna är försiktigt belagda med klarare, efter 10-15 minuter uppdateras skiktet. Det är viktigt att inte applicera drogen i hårbotten för att undvika brännskador. Blandningen hålles i minst 60 minuter, folien med denna metod används inte.

Vad gör man om färgning misslyckades?

Ibland är den första erfarenheten misslyckad: strängar får ett gult ljus, ser torrt, tråkigt och försummat. Detta är vanligare vid lättnad av mycket mörkt och tätt hår. Re-highlighting hjälper till att rätta till situationen, men det kan göras tidigare än i 3 veckor. Blekning skadar håret, processens höga frekvens kommer att göra strängarna splittrade och spröda.

För re-melirovanie är det bättre att använda samma uppsättning droger, detta kommer att undvika den oväntade effekten som är oundviklig i konflikten med kemiska formler.

För att håret ska se bättre ut, kan det behandlas med en tintingschampo för blondiner. Hjälper och maskerar med blekningspartiklar. De kommer att göra strängarna ljusare, till och med tonen och ta bort yellowness.

Nedan ser du ett foto med vackra höjdpunkter.

Resultatets varaktighet och efterföljande vård

 1. Vita strängar bibehåller det perfekta utseendet i 2-3 veckor. Då börjar rötterna växa, mörka ränder visas på ljuskrullarna. För att upprätthålla frisyren i perfekt skick måste rostzonen bli lättare när håret växer, samtidigt som man skär trimmarna.
 2. Om yellowness dyker upp på curlsna, måste du återtona i silvervit. Vissa lila eller blåa pigment måste läggas till färgen. Underhålla en ren vit färg kommer att hjälpa till att tvätta blåaktigt shampoo med antigul effekt.

Efter noggrann tvättning behandlas håret med en balsam eller balsam från samma serie. Balsammet kommer att släta keratinvågorna och återge den förlorade glansen till krullarna. För tvätt kan du använda speciella preparat för mycket lätta blondiner. De innehåller lila pigment som förhindrar utseendet av en gul glöd på strängarnas höjdpunkter.

 • Minst 1 gång per vecka är det användbart att applicera en regenererande mask med keratiner och oljor. Det är bäst att använda färdiga preparat från den professionella serien, de bryr sig inte bara om hår, men bibehåller också renhet av färg.
 • Vit markering är en ovanlig lösning som inte är lämplig för alla tjejer. Men med rätt val av färg och bredden på strängarna kan du uppnå en fantastisk effekt genom att betona funktionerna på utsidan och utan att tillgripa en dramatisk blekning av håret.

  Vitt hår (39 bilder): hur man ser ut som en naturlig blondin

  Den rättvisa inramningen av ansiktet mjuka mjukar sina funktioner, gör bilden mer vänlig, strålande, till och med änglalös. Därför är vitt hår alltid i mode, men blont hår på jorden är bara 2%. Men tillverkare av kosmetika kommer att hjälpa till att lätta några krullar.

  Det är känt att hårets färg beror på förhållandet mellan ljusa och mörka pigment: feomelanin och eumelanin. Den första blondinen har mycket, den andra - lite. Men i de gyllene lockarna presenterar eumelanin. Genen som ger blont hår är, tyvärr, recessiv, det vill säga är svagt och sällan arvt av efterkommande.

  Naturliga ljussträngar blir missfärgade så snabbt som möjligt.

  Vit hår funktioner

  Naturliga blondiner lever huvudsakligen i Nordeuropa.

  Mycket blont hår skiljer sig också i skuggan:

  • blont hår - vit;
  • linne - även vit, men med gråaktig eller gulaktig nyans;
  • platina blond - nästan vita krullar med en grå nyans;
  • gyllene - det är ljusgula lockor;
  • ashy blond - mycket blondt blont hår.

  Ofta finns blont hår hos barn i kaukasiska eller australiensiska raserna.

  Blonda barn föds även bland italienare och zigenare, för vilka detta är sällsynt. Även om de mörknar med åldern. Men också företrädare för rättvisa människor växer upp och får pigment, men i mindre utsträckning.

  Varför lysa håret

  I frånvaro av pigment blir krullarna vita.

  Varje hår är som ett tomt rör, inuti vilket det finns pigment. Kombinationen av deras toner skapar en individuell färg. Med åldern, det ämne som bevarar pigmentet, upphör kroppen att producera, och det försvinner gradvis. Det är därför håret blir vitt.

  Förvandlas till en blondin

  Blondin kan vara med hjälp av lysande färgämnen.

  Vi kommer att göra så djärv reinkarnation så ofarligt som möjligt om vi blir av med den inhemska färgen med hjälp av rätt teknik.

  Låt oss börja med ett friskt hår.

  • Blekning skadar inte bara friska krullar. Så vi kommer före det med återställande masker och medicinska schampon, balm.
  • Undvik perms och omsorgsprodukter med sulfater: de berövar håren från sina naturliga oljor.
  • Föredrar kosmetika med naturliga oljor och helande ingredienser. Dess pris är lågt jämfört med resultaten.
  • Vi kommer att ge upp varma hårtorkar och tångar, eftersom hårlamporna kommer att försvaga värmeskadorna.
  • För läggning använd endast naturliga produkter, undvik lack.

  Förberedelser för förfarandet

  Komplex från L'Oreal: ljuspulver, utvecklande och ljusande krämer, närande vårdsprodukt.

  Nu lär vi oss hur man gör hår vit hemma.

  För blekning får vi de nödvändiga fonderna:

  • Whitening pulver i en väska eller i ett bad. Sedan en månad senare kommer vi att behöva lätta de regrowna rötterna, det är mer lönsamt att köpa en klarare i badet.
  • Utvecklare kräm 20-40 nivåer: han, genom att reagera med pulveret, bleka krullningar. Och ju högre hans nivå desto starkare är han: den 20: e nivån är bra för den rättvisa och 40 för den mörkhåriga.
  • Toner kommer att ge moderna nyanser: silver, gul och blå.
  • Mikston (2 flaskor för långa lockar) korrigerar blekning och tonning, speciellt tidigare målade trådar.
  • Lila shampoo - det här är svaret på frågan om hur man gör hår vitvit. Han kommer att uppfriska dem och avlägsna rester av yellowness.
  • Och behöver fortfarande en borste, en plastburk, matfilm, handskar, hårklipp, handdukar, servetter.

  Blekkrullar

  • vi ska täcka våra axlar med en handduk, och med en servett kommer vi att tvätta den läckta färgen;
  • bära handskar;
  • Vi blandar de inköpta komponenterna, nämligen pulver, utvecklare och korrekturläsare, enligt instruktionerna.

  Vi börjar processen.

  • Pensel applicera blandningen på strängarna, skämt som ännu inte färgas med hårnålar.
  • Om vi ​​gör allt själva, kommer vi att se igenom spegeln om vi har måttat alla strängar väl.
  • Vi packar huvudet med plastfolie och håller bleken i en halvtimme.

  På bilden - använd blekmedel.

  Tips!
  När det är missfärgat, kliar huden vanligtvis, det brinner; För smärtsamma känslor tar vi helt enkelt bort filmen och tvättar trådarna, även om detta kommer att försvaga resultatet.

  • Femton minuter senare, genom en separat sträng, kommer vi ta reda på hur klararen arbetade: ta bort blandningen med en servett. Om håren fortfarande är mörka, måla den igen med egna händer och håll i ytterligare 10 minuter under filmen.
  • Kolla sedan färgen var 10: e minut; missfärgning fortsätter inte mer än en timme för att inte förlora hår alls.
  • Vi tvättar bort blekmedel, har sänkt strängar under kallt vatten.
  • Applicera nu ett speciellt schampo från satsen och låt de blekta krullarna torka ut på egen hand.

  Var uppmärksam!
  Orange eller mörka krullningar kräver upprepad blekning efter 2 dagar.

  Toning hår till vitt

  Vi tonar om strängarna blir gula.

  Varje vithårig tjej föredrar att uppdatera hennes bild med en ljus nyans av lockar.

  Ange att vi också tona bara torra strängar.

  • Blanda tonern genom att kombinera toniken och utvecklaren i en skål enligt instruktionerna (vanligtvis 1: 2) och tillsätt en korrigerare.
  • Applicera toner som blekmedel: borsta det på trådarna.
  • Matlindning i ungefär en halvtimme värmer huvudet.
  • Skölj tonern med kallt vatten, sedan ett speciellt schampo och igen med vatten.
  • Kontrollera resultatet: krullarna är jämnt färgade, ljusa, gnistrande vithet. Och den saknade platsen nyanser efter 2-3 dagar.

  Vård tips

  Kortvitt hår behöver en månadsljusning av återvunna rötter.

  Kom ihåg att nu behöver håret särskild vård:

  • Applicera toner en gång i månaden om vi inte använder korrigerande schampon.
  • mitt huvud mindre ofta;
  • hårblekning är skada, så de behöver behandlingsmasker;
  • Kamma inte de blekta locken ofta och gör inte termolining.

  Nödvändiga medel för vitt hår

  Vitt hår håller blont medel.

  Samråd med en professionell som kommer att rekommendera den bästa produkten är användbar, eftersom den senaste utvecklingen regelbundet fyller på kosmetikmarknaden.  Nästa Artikel
  Hur man gör håret inte fluffat?