Hemmagjorda masker för att lätta mörkt hår med kefir, citron, honung och kanel


Det har länge visat sig att hårfärg inte är en indikator på intelligens, och en kvinnas önskan om att bli blondin indikerar inte alls hennes mentala retardation. Mest sannolikt är viljan att förändra bilden associerad med behovet av att få åtminstone viss variation i livet. En förändring av hårfärg med hemmagjorda masker för att bli lättare för detta passar perfekt. Inte en gång påminna om att män föredrar blonda skönheter. Därför beväpnad med kefir, citron, honung, kanel och andra hushållsredienser, fortsätter vi processen för att förtydliga mörka strängar. Hur man gör hemlagade masker för att lätta mörkt hår med kefir, honung, citron, kanel och andra ingredienser beskrivs i detalj i den här artikeln.

Mask med kanel för att lätta håret hemma

Det bör noteras att alla verktyg som används hemma - citron, honung, kanel, kamille - inte bara är säkra, men också mycket användbara. De lyser dock inte krullarna inte radikalt, men endast för två eller tre toner (detta beror på den ursprungliga nyansen och på hårets struktur, så att effekten för varje kvinna kan manifesteras annorlunda). Därför rekommenderar experter att använda alla dessa recept endast för kvinnor med blond eller till och med lite lättare trådar. För unga damer med mörkt hår passar andra medel.

Så, vilken effekt gör en kanelmask för att lätta håret? Det hjälper till att ge dem en vacker nyans, gör krullarna glänsande och voluminösa. Dessutom hjälper masken att tvätta rester av kemisk färg, om dina lock har redan målats. Detta recept kommer att kräva tålamod, eftersom kompositionen appliceras under en lång tid.

För att masken ska kunna ge önskad effekt är det bättre att köpa inte markerad kanel, men en helhet (det vill säga pinnar). En kaffekvarn hjälper till att klara det hemma. Stavarna innehåller mer eteriska oljor, så effekten blir mer uttalad (och lukten är bara fantastisk). Kanel används inte av sig själv, så honung, som också lyser håret, kommer att bli en underbar partner för det. Självklart måste hon bara ta en flytande konsistens.

 1. 3-4 matskedar med mark kanel måste ta samma flytande honung. Allt detta är grundligt blandat.
 2. Kompositionen appliceras på viktigt (men något torkat) hår, och du måste suga varje krull. Om masken kommer i hårbotten kommer en lätt brännande känsla att inträffa - en normal reaktion, och förresten är den baserad på hårväxtmedels verkan (eftersom det innebär en förbättring av blodtillförseln till hud och hårsäckar). Men för att lyfta fram strängarna är denna effekt fortfarande inte nödvändig.
 3. När du applicerar hela blandningen måste du täcka huvudet med en plastlock eller film och lämna masken i 4 timmar.
 4. Därefter tvättas kompositionen noggrant, så att kanelkornen inte fastnar i håret. Om några korn kvarstår, då när krullarna är torra kan de kammade med en tjock massageborste.

Honungsmask för att lätta håret

Honung är en produkt med unik läkningskraft. Det närmar våra krullar, gör dem mer voluminösa, mjuka och glänsande. Mask av honung för lätta hår gör det inte bara möjligt för dig att få en vacker nyans men också användbar för hår. Det kräver emellertid också tålamod.

Honung för hemlagade masker behöver bara naturlig, och samtidigt ganska flytande. För att förbättra konsistensen är det nödvändigt att värma upp det lite innan du använder det eller tillsätt en liten mängd uppvärmt (men inte varmt) vatten till det. Värm honung i mikrovågsugn kan inte vara, för att det kommer att beröva sina användbara egenskaper.

Från populära recept kan identifieras:

 • Klassisk mask med honung. 1 matsked flytande honung är upplöst i en liten mängd varmt vatten.
 • Honungsmask med kanel. 1 matsked flytande honung blandas med 1 matsked vanlig balsam och 2 matskedar kanelpulver.

De utförs på samma sätt:

 1. Kompositionerna appliceras längs hela längden av strängarna, så att vardera är väl genomvattnad.
 2. Därefter måste du täcka huvudet med plastfolie och du ska lägga ihop en handduk ovanpå så att honungen inte rinner. Denna mask ska hållas på håret i 10 timmar, så det är bäst att göra det på natten.
 3. På morgonen ska du tvätta håret med schampo, och för att åtgärda effekten, skölja locken med vatten och citronsaft.

Mask med citron för lättare hår

Citron är en frukt som används allmänt i kosmetologi på grund av dess unika egenskaper. Dess sura smak beror på dess sammansättning, vilket ger den sin helande egenskaper. Masker med citron för lätta hår ger en underbar effekt. Förutom frukt kan de innehålla honung eller kanel. Men de är inte lämpliga för alla. Det är bäst att använda sina ägare oljigt hår. Tillsammans torkar citronsaften hårbotten och håret. Så för dem som har torr derma rekommenderas inte citron att använda.

Det är inte nödvändigt att förbereda en klassisk mask. Kläm bara citronsaften i vattnet för att skölja trådarna efter tvätt. Andelen kommer att vara som följer - saften av en citron per halv liter vatten. Citronsyra verkar på pigmentet i håret. Det förstör det, och krullarna blir ljusare. Det gör förresten att bli av med det färgade hårets karaktärsdragande egenskaper. Du kan upprepa proceduren regelbundet - varje gång efter tvätt.

Kefir mask för att lätta håret hemma

Kefir är känt för sina mirakulösa egenskaper, som används allmänt i kosmetologi. Det innehåller också syror som tvättar ut pigmentet - men inte så mycket, att krullarna blir ljusare än bara ett par toner. Kefir masken för lätta hår är en klassiker av genren, och finns i olika versioner. Även om i någon av dem förfarandet hemma blir ganska tidskrävande.

 1. I den traditionella versionen av receptet på en halv kopp bra kefir måste du ta 1 ägg, 2 matskedar vodka (eller bättre brandy).
 2. Sedan till denna blandning kan du lägga till lite citronsaft och vanlig schampo - för att underlätta appliceringen.
 3. Denna blandning appliceras över hela hårets längd, täcker huvudet med polyeten och lämnar i flera timmar, och ännu bättre - på natten.
 4. På morgonen behöver allt detta tvättas, inte glömma att använda inte bara schampo utan även balsam.

För oljigt hår blandas kefir med senapspulver och torrt hår - med äggulor. Det finns också recept med tillsats av farmaceutisk kamille - det ger själv en ljuseffekt. Men under alla omständigheter appliceras masken länge. Men effekten av det kommer att vara ganska ihållande. Kefir innehåller mycket protein och användbara makro- och mikronäringsämnen, så det är bra för hud och hår.

Masker för att lätta mörkt hår

För mörkt hår är metoder som kamille eller honungsmaskar inte lämpliga. Många tror att du kan lysa dem hemma med väteperoxid eller glycerin. Emellertid är dessa föreningar inte det bästa sättet att påverka strängarnas tillstånd, vilket gör dem torra och spröda. Masker för att lätta mörkt hår kan göras på grundval av andra produkter. Till exempel, genom att använda vit henna.

Trots namnet är det fortfarande en syntetisk produkt. Det ska inte förväxlas med färglös henna. Detta är en konstgjord brightener, som också innehåller väteperoxid, men samtidigt växtbaserade kosttillskott som kompenserar för sina handlingar. Vit henna rekommenderas att spädas med kefir, och inte vatten, för att mildra effekten av ljuskomponenten.

Också för mörkt hår gör masker baserade på grönt te, kamomill, färglös henna och vodka. Detta recept tillåter inte heller en radikal förtydligande. Så om målet är en radikal färgförändring kan det vara bättre att välja en färg på en naturlig basis.

Många kvinnor drömmer om en vacker gyllene nyans av lockar. Och för detta är det inte nödvändigt att köpa syntetisk färg, som bara förstöra håret och hårbotten. Hemmagjorda masker för lätta hår kan inte vara mindre effektiva. Och för deras förberedelse kan du bara använda naturliga ingredienser, vilket säkert kan hittas i alla hem.

Masker för att lätta håret hemma för blondiner och brunetter. Recept med honung, kanel, kefir, citron, från henna

För att lätta håret, utan att tillgripa skönhetssalonger, finns det många populära recept för masker som är förberedda hemma.

Allmänna regler för förtydligande

Innan appliceringen av ljussmaskar ska förberedas krullarna för tillämpning av medel så att de inte förstöra deras struktur och uppnå den önskade effekten.

förordningar:

 1. Alla masker för lättnad måste appliceras på friskt, mjukt hår. Det bör vara ett par veckor innan förfarandet för att återställa krullarna med speciella schampon eller andra professionella verktyg. Strängar som är i dåligt tillstånd är svårare att lysna:
 2. Det rekommenderas att alla produkter för masker krossas noggrant så att efter applicering finns det inga problem med att tvätta klumparna från håret.
 3. Frisörer rekommenderas att testa masken före användning på en tunn hårsträng och ett litet hudområde för att utvärdera effekten av att använda produkten och identifiera eventuella allergiska reaktioner.
 4. Masker för lätta bör inte appliceras på nyvasket hår. Det feta lagret kommer att skydda trådar från de negativa effekterna av komponenterna i hemmet.
 5. Inget behov av att applicera och gnugga produkten i huden. Detta kan orsaka irritation och flaking. Det är tillräckligt att applicera ämnet längs hela längden i ett tunt skikt;
 6. Efter appliceringen ska krullarna vara täckta med en speciell keps eller en plastpåse. För att förbättra effekten rekommenderas att du sätter på huvudet med en stor badhandduk eller näsduk.
 7. Vilken typ av masker som helst kan inte hållas på huvudet i mer än en timme. I genomsnitt appliceras ljussmedel i 30 minuter;
 8. Efter proceduren rekommenderas att tvätta håret med ett fuktgivande schampo och balsam.
 9. Det är nödvändigt att torka strängar naturligt, utan att tillgripa användningen av en hårtork.
 10. Ljussmaskar kan inte användas mer än 1 gång per vecka.

Brightening brunetter

För en märkbar ljuseffekt kommer kvinnor med mörkt hår att behöva utföra proceduren regelbundet under lång tid. Hemmagjorda masker kommer inte att göra full rätning av strängarna, men hjälper bara att byta färg i flera nyanser.

Brightening brunt hår

Brunt hår kan också inte vända hårets färg till en full blond, eftersom det är svårt att kämpa med naturliga mörka pigment. Användning av hemlagade masker hjälper till att ge lockar en intressant glans och spela i skuggan.

En mer uttalad effekt kan endast uppnås med användning av kemikalier.

Lightening blondiner

För blondiner är processen att bli lättare med hemlagade masker snabbare och effektivare, de kan använda recept som passar för hårtypen. Tidsbesparande blandningar för rättvisa tjejer minskar också betydligt. Till exempel, för att avlägsna den gula nyansen är det tillräckligt att lämna produkten på strängarna i 15-20 minuter.

Henna lightening

Med regelbunden användning av lysande masker kan du bli av med den röda nyansen och lämna trådarna tillbaka till sitt ursprungliga utseende utan att lämna ditt hem. Mask på basis av olja. Ingredienser: 50 ml. solrosolja, 10 droppar citronolja.

preparatet:

 • Blanda alla ämnen och lägg en mask på locken;
 • Efter 1 timme tvätta håret från blandningen.

Olja med tvål:

 • du måste fukta strängarna i sin tur och tvätta dem med tvåltvål;
 • Applicera oljan efter 10 minuter och lämna komponenterna på trådarna i 1 timme;
 • tvätta håret med schampo.

Recept med honung

En mask på en sådan bas är lämplig för mörkt hår, eftersom det lyser krullarna hemma ett par nyanser snabbare och mer effektivt än andra medel. Honung gör strängar skina och mjuka utan torkning. Ingredienser: honung.

åtgärder:

 • honung måste upphettas med vatten till 36-37 grader;
 • Den färdiga blandningen bör omedelbart appliceras jämt över hela längden.
 • Det rekommenderas att behålla masken i 8 timmar;
 • det är möjligt att sätta ord för natten.

Rabarber Recept

Rabarber hjälper till att uppnå effekten av att lätta bara blondiner, vilket inte visar synliga prestationer i en mörkare färg. Efter att ha använt produkten baserat på rabarber strängar förvärva en guldglans. Ingredienser: 3 matskedar torkade rabarber, 1 l. vatten.

sekvens:

 • Tillsätt torkad rabarber till kokande vatten;
 • koka blandningen på låg värme i ungefär en halvtimme;
 • Den resulterande lösningen får stå i 6-7 timmar, sedan filtreras;
 • håret ska sköljas med en blandning och lämna i denna form i 1 timme.

Recept med vodka

En hemlagad vodka-baserad hårljusmask, förutom lättnad, kan lösa problemet med snabb kontaminering av huvudet, lindra mjäll och stärka hårsäckar. Ljussmaskar med vodka är lämpliga för alla typer av hår. Ingredienser: 2 skedar vatten och vodka, 1 äggula.

preparatet:

 • alla ingredienserna blandas och appliceras omedelbart på håret;
 • Strängar bör vikas i plastfolie och handduk;
 • Efter 45 minuter ska masken tvättas av med hjälp av växtbaserade avkok.

Recept med citrus

Citruses hjälper inte bara att lätta strängarna, utan också torka dem lite, så masken med citron rekommenderas inte för ägare av torra lockar. Efter applicering av substansen får håret en hälsosam glöd. Ingredienser: juice av 1 färsk citron, en halv liter vatten.

åtgärder:

 • juice måste kombineras med vatten;
 • Det rekommenderas att suga håret med blandningen i full längd;
 • lämna i 1 timme, skölj sedan noggrant.

Recept med läsk

Soda lyser trådarna bra, men för att få märkbara resultat måste du använda masker baserat på det i minst 2 månader. Ingredienser: 9 matskedar, 1 l. schampo för hår.

förordningar:

 • Blanda läsk med schampo i flaskan.
 • skaka masken noggrant före användning
 • Det är nödvändigt att applicera medel varje gång vid tvättning av ett huvud.

Recept med bacon

Pork lard gör att du kan lätta och återställa livlösa lockar, vilket hjälper till att återge dem sken och styrka. Denna komponent är effektiv på torra strängar, liksom problemet med håravfall. Ingredienser: 1 glas solrosolja, 30 gr. fett.

guide:

 • Tillsätt fett till oljan och värm sedan blandningen;
 • lägg en mask på locken, låt blandningen stå i 2 timmar;
 • skölj av med schampo.

Kanel Recept

Kanel hanterar ljussättning på både ljus och mörk tråd. Det hjälper till att stärka locken, påskynda hårväxten och aktivera vilande hårsäckar.

Receptet på en enkel mask för att lätta håret hemma

Ingredienser: 4 skedar med kanel, 3 skedar honung, en halv kopp balsam.

sekvens:

 • alla ingredienser måste blandas noggrant
 • Sprid blandningen erhållen i strängar, samla dem i en massa och göm under en plastlock;
 • håll masken i 4 timmar, skölj sedan väl.

Cognac recept

Cognac i masksammansättningen bidrar till att återställa hårstyrkan, öka tillväxten och stärka dem. Det förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och hjälper till att ta bort överflödigt fett från krullarna. Ingredienser: en halv kopp kefir, 40 gr. brandy, halv citron, 1 äggula, 15 gr. schampo.

förordningar:

 • maskindelarna måste blandas;
 • Applicera den resulterande substansen i håret;
 • Det rekommenderas att skölja produkten om en halvtimme under varmt rinnande vatten.

Ölrecept

Öl hjälper till att lägga till glans på strängarna och lätta håret med flera toner. Nackdelen med den ölbaserade masken är den starka lukten som återstår efter shampooing. Ingredienser: 0,5 l. av öl.

åtgärder:

 • måste suga alla krullarna med öl och gömma dem i en hatt;
 • Tvätta håret med schampo efter 2 timmar.

Äppelcider Vinäger Recept

De naturliga syrorna som utgör äppelcidervinäger ger effekten av lätta hår utan att påverka deras struktur negativt. Vinäger närmar sig locken, löser problem med förlust och hjälper också till att reglera talgproduktionen. Ingredienser: äppelcidervinäger, olivolja.

Steg av matlagning:

 • kombinera i lika stora delar komponenter (antalet ingredienser beror på längden);
 • distribuera den resulterande produkten i krullar;
 • lämna i 40 minuter, tvätta sedan håret med schampo.

Recept med balsam

Hårbalsam fungerar som en universell grund för masker. Att lägga till olika komponenter kan uppnå rätning av 2-tonsträngar. Ingredienser: 30 ml. färska apelsinjuice, 100 ml. balsam.

sekvens:

 • blanda ingredienser med en mixer;
 • Låt blandningen stå i en halvtimme;
 • Applicera en mask i full längd och lämna över natten;
 • på morgonen skölj av håret med varmt vatten.

Recept med salt

Salt gör lätt håret några nyanser lättare, vilket kan ses när du kopplar av på havskusten. Saltmaskar avfettar starkt krullarna, så passar inte ägarna av torrt hår.

Ingredienser: 2 matskedar salt, 5 droppar ättika, 2 glas vatten, ¼ matsked olivolja.

instruktioner:

 • Komponenterna ska blandas väl och lämnas i 20 minuter.
 • Applicera masken på strängarna och håll den i en halvtimme;
 • Det rekommenderas att tvätta håret med varmt vatten med hjälp av ett luftkonditioneringsapparat.

Recept med kefir

Kefir hjälper inte bara att effektivt lätta håret, utan ger även näring med hårbotten med näringsrika spårämnen. Det hjälper till att stärka krullarna, återställer deras struktur och utseende. Ingredienser: en halv kopp kefir, 1 äggula, 2 matskedar vodka, juice av halv citron, 50 g schampo.

Matlagningsregler:

 • alla komponenter måste blandas och bringas till en enhetlig konsistens;
 • Applicera en mask på håret och lämna i 9 timmar;
 • Skölj krullarna noggrant efter användning av produkten.

Recept med lök

Lök i masken kämpar med förlustproblemet. Denna förklaringsmetod är dock inte populär, eftersom verktyget ger håret en obehaglig lukt. Ingredienser: juice av 3 lökar, 1 tesked vinäger, 60 gr. honung, citronsaft.

åtgärder:

 • Blanda komponenter med en mixer;
 • Applicera den resulterande produkten på strängarna och göm dem sedan under locket;
 • Tvätta håret efter 40 minuter.

Chamomile Recept

Kamille främjar noggrann förtydligande, och hjälper också till att bekämpa håravfall och tråkig färg. Efter regelbunden användning ger masken trådarna en gyllene nyans. Ingredienser: 25 gr. torkad kamomill, ett glas vatten, 100 gr. honung, 30 ml. citronsaft.

Subtiliteter av matlagning:

 • låt vattnet koka, lägg sedan till kamille;
 • låt det brygga i 30 minuter;
 • spänna den resulterande lösningen, blanda den med honung och citronsaft;
 • Applicera verktyget i full längd, sätt sedan på ett lock
 • Efter att ha hållit masken i 1 timme, tvätta den med hår med varmt vatten.

Recept med gräddfil

Maskor med gräddfil är universella - lämpar sig för alla typer av hår. Med hjälp kan du sätta locken med nödvändiga mikroelement, återställa skadade trådar. Lighteningsträngar med gräddfil är en av de mest populära metoderna. Ingredienser: 300 ml. kokande vatten, 200 gr. gräddfil, 10 droppar av någon naturlig olja, jordgubbe, apelsinskal.

sekvens:

 • kokande vatten, lika delar av ingefära och zest måste infunderas;
 • Tillsätt gräddfil och smör till hälften av lösningen.
 • sätt blandningen på krullarna och lämna i 2 timmar;
 • tvätta av masken, skölj håret med resten av infusionen, tvätta sedan håret med schampo.

Ylang Ylang Recept

Masken med ylang-ylang gör att du kan skapa en balayazhaffekt, speciellt om du inte applicerar agenten inte över hela längden, men endast på enskilda strängar. Ej lämplig för tunt och löst hår. Ingredienser: 200 ml. citronsaft, 5 droppar ylang-ylang olja, 50 ml. vatten.

förordningar:

 • Tvätta håret innan du applicerar masken.
 • Blanda maskinkomponenterna och applicera den resulterande produkten på våtkrullarna;
 • torka håret under solen i 2 timmar, skölj sedan grundligt med varmt vatten och fuktar dessutom strängarna med ett outplånligt sätt.

Glycerin Recept

Glycerin lägger till glans och glans till hår. Efter applicering av en ljusmask baserad på den, visas en märkbar guldfärg på krullarna. Ingredienser: ett glas vatten, 60 gr. glycerin, 2 matskedar torkad kamomill.

instruktioner:

 • koka vatten, tillsätt kamomill
 • låt det stå i 2 timmar;
 • tillsätt glycerin till buljongen och blanda noggrant;
 • Applicera blandningen på krullar och låt i 1 timme under en plastlock;
 • Tvätta av masken under rinnande vatten.

Ginger Recept

Masker baserade på ingefära roten lätta håret utan att gulna hemma. För ett synligt resultat är det bättre att använda på lätta och blonda strängar. Ingredienser: 1 matsked riven ingefära, 40 g citrusskal, 50 ml. kokande vatten.

sekvens:

 • Blanda ingredienserna och låt blandningen infusera i en halvtimme;
 • lägg en mask på håret och göm dem under plastfilmen;
 • tvätta av efter 2 timmar.

Väteperoxid recept

Väteperoxid hjälper till att lätta även de mörkaste lockarna, men förstör samtidigt sin struktur. Mask baserad på den kan inte användas för färgat och skadat hår, för att inte skada dem. Ingredienser: 3% väteperoxid.

guide:

 • en liten flaska med en spray måste fyllas med en lösning av peroxid;
 • Innan produkten appliceras måste ögonen och händerna skyddas med glasögon och handskar.
 • dela håret i strängar;
 • bearbeta var och en av dem med en lösning och linda dem i folie i sin tur;
 • Det är nödvändigt att behålla botemedlet i en timme, skölj sedan krullarna noggrant.

Iakttagande av alla tillämpningsregler och receptet för hårmaskor kan du uppnå inte bara förtydligande, men också restaurering av deras struktur hemma.

Video recept masker för lätta

Steg-för-steg guide för att göra en mask med honung och kanel:

Recept baserat på citron och olivolja:

Mjukt ljusande kanelhår

För att ändra hårfärgen användes två typer av effekter: kemiska och folkmedicinska lösningar. Den andra är mild, eftersom den använder naturliga ljusande ingredienser, som kanel.

Självklart ger varumärkesvaror ett synligt ögonblick, men konsekvenserna av en sådan förtydligande är väldigt ledsen. Curls blir overdried, spröd, förlorar sin glans, elasticitet, splittrade ändar verkar. Därför är det bättre att använda ett beprövat hemmedel - maskerar med kanel. Det kan inte bara lätta håret i flera toner, men ge dem också sken, hälsa och styrka.

De fördelaktiga egenskaperna hos kanel för kroppen

Förutom den kryddiga smaken innehåller kanel en stor mängd aminosyror, mineraler och vitaminer. Dess struktur omfattar:

 • magnesium;
 • zink;
 • järn;
 • vitaminer A, C, PP;
 • eteriska oljor.

På grund av dess sammansättning är detta kryddor ett förråd av näringsämnen och en positiv effekt på processerna i kroppen, nämligen:

 • används för SARS, bronkit och influensa (det rekommenderas att göra inandning);
 • sänker kroppstemperaturen (lägg 1 tsk till te med honung);
 • lindrar inflammation i njurar, lever och blåsesjukdomar (skölj en sked av honung med kanel, äta före måltider);
 • Effektiva för sjukdomar i matsmältningskanalen (lägg till kefir);
 • sänker kolesterol;
 • har antibakteriella egenskaper;
 • minskar risken för hjärtinfarkt (används tillsammans med svartbröd och honung).

Kanel är också användbar för att förbättra krillens tillstånd:

 • stärker hårsäckar
 • närmar hårbotten
 • stimulerar blodcirkulationen;
 • förhindrar skallighet
 • har en ljuseffekt
 • lägger till sken och volym.

Kanel Bleach

Effekten av lättnad med hjälp av denna krydda kan uppnås på naturliga lockar och färgen på färgat hår kan bli mindre mättat på grund av utlakning av färgämne från deras yta. Förvänta dig inte en synlig effekt från det här verktyget. Resultat av ansökan - förtydligande på 2 toner. Men efter maskerna med denna krydda shag shine kommer curls vara mjuka och voluminösa. Följ nu några recept för att klargöra krutz.

Kanel Mask för Lightening

Stärkar, återställer, stannar sektionen, ger volym.

ingredienser:

 • olivolja - 1 msk. l.
 • kanelpulver - 1 tsk;
 • färsk kycklingägg - 1 st.

Användning:

Blanda krydden med honung, äggula och varm olja. Sprid blandningen genom håret och låt den fungera i fyrtio minuter under en tjock handduk eller en varm scarf. Tvätta av masken med schampo. Hårtorkat naturligt.

Honungskanamask

Ger en chokladskugga till mörkt hår, ljuset lyser med 2 toner.

ingredienser:

 1. honung 1 msk. l.
 2. Kanel 1 msk. l.
 3. hårbalsam 1 msk. l.

Användningsmetod:

 • tvätta håret på vanligt sätt
 • Blanda ingredienserna tills det är smidigt i en metallfri maträtt.
 • Applicera blandningen på våta lockor, från rötterna och sprida sig över hela längden;
 • Kamma håret med en kam med glesa tänder.
 • sätt på en duschlock och en handduk turban;
 • vänta minst 3 timmar;
 • skölj av med varmt vatten och schampo;
 • skölj med kamillebuljong (20 g kamomillblommor, häll ett glas kokande vatten över, insistera en halvtimme)

För den synliga effekten krävs minst 5 procedurer.

Kanel med äppelcidervinäger

Lämplig för oljig hårbotten, hjälper till att klara av mjäll.

ingredienser:

 1. pulverformad kanel - 3 msk. l.
 2. äppelcidervinäger - 1 msk. l.
 3. olivolja - 1 msk. l. (med torrt hår);
 4. honung - 3 msk. l.

ansökan

Smält honungen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, blanda med krydda och ättika. Applicera masken i rad på locken och hårbotten, gnid inte! Förvara inte mer än två timmar. Tvätta av med en vårdschampo.

Mask med kanel och kefir

En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta.

Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir.

ingredienser:

Fermenterad mjölkprodukt bör upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. I vätskan måste du blanda 3 matskedar kanel. Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Skölj med rinnande vatten med schampo. Du kan upprepa det varannan dag.

Överhett inte kefir, eftersom det kan vara ojämnt.

slutsats

Det är värt att notera att du inte behöver vänta på en dramatisk färgändring efter den första applikationen. Lättnadsprocessen beror på strukturen och typen av hår. Det är nödvändigt att göra förfaranden för att klargöra kanelkurs, bestående av minst 5 hemmöten för ett märkbart resultat. Men under alla omständigheter kan appliceringen av denna krydda förbättra krillens tillstånd, återställa deras hälsa och välmående utseende.

Lätta olika typer av hår med kanel

Blont hår har länge ansetts vara ett tecken på otrolig skönhet, men få människor kan skryta med naturliga ljussträngar. Färgning är ofta farlig och fylld med många biverkningar, så det är viktigt att lätta håret med kanel även idag.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en mycket användbar ingrediens. Det luktar gott, berikas med fördelaktiga föreningar och ger en färgningseffekt, för vilken den används allmänt i kosmetologi. Kanel - en källa till vitaminer A, C, PP, liksom element av magnesium, järn och zink.

Verktyget används inte bara som medicinskt och kosmetiskt, det hjälper håret att lysa säkert.

Effekt av krydda på håret:

 • förbättring av hårbotten;
 • berikning av hårrötter med näringsämnen
 • uppvärmningseffekt, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen;
 • bevarande av en trevlig lukt;
 • stärka hårrötterna, bekämpa håravfall
 • shine frisyrer.

Cinnamon brightening är också förknippad med vissa olägenheter. För att färga håret måste du spendera mer än 5-6 procedurer. Detta är en nackdel eftersom metoden orsakar bränning och stickningar, masken kommer att behållas på huvudet i flera timmar.

Denna metod rekommenderas inte för personer med känslig hårbotten. Av denna anledning finns det så många frågor om du kan lätta ditt hår. Om det finns en stark allergi mot denna eller andra produkter kan lättnad orsaka irritation och rodnad i huden.

På frågan om ljuset lyser kanelhår finns det ett rimligt svar. Vetenskapen förklarar sådana krydds fantastiska förmågor genom att vara ett naturligt peroxidmedel. Det finns många exempel där strängarna faktiskt klargjordes med detta verktyg.

Effekten av ljusmask med kanelpulver kommer att bero på den ursprungliga färgen, strukturen och typen. I genomsnitt krävs mer än 5 procedurer för att byta till flera toner. I vissa fall förstörs pigmentet, vilket skapar en naturlig färg, andra, men behöver mer tid.

Hur tänder håret hemma

Det finns många sätt att lysa kanelhår hemma. Man tror att verktyget är mest effektivt för mörkt hårda människor. I blondiner blir de mer röda under inflytande.

Rekommendationer för förtydligande:

 • använd inte mer än 3 msk kanel;
 • om du vill lätta håret längre, bör du ta in två glada mer pulver;
 • För att inte skada huden behöver du bara använda färska och naturliga ingredienser.
 • masken ska inte kokas i en metallrätt (ingredienserna kan oxidera);
 • du måste noggrant förbereda masken, eftersom den oxiderade blandningen kan ge en grön nyans och den rätta dosen av ingredienser kan brinna hårbotten;
 • hårmask måste infunderas i 60 minuter före användning.

Vid tillverkningen av masken behöver du blanda blandningen noggrant tills den är jämn. Före användning måste du göra ett känslighetsprov: prova en hårmask hemma på ett litet område av huden bakom örat eller på armbågen. För försökets renhet måste du hålla masken i en halvtimme (förutsatt att det inte finns något obehag i processen). Testet visar möjligheten till en allergisk reaktion och sparar dig från en kemisk huvudskada. Om huden efter en halvtimme inte ser irriterade ut, det finns ingen klåda och smärta, du kan applicera en mask.

Hur tänder håret med kanel:

 1. Före proceduren måste du tvätta håret väl. Du kan torka naturligt eller använda en hårtork. Det viktigaste är att trådarna förblir fuktiga nog, men utan att droppa vatten.
 2. För kamning är det bättre att ta en träkam med sällsynta tänder.
 3. Maskan är mest lämplig att applicera med en speciell pensel. Så blandningen fördelas jämnt. Masken ska appliceras nästan från rötterna. Det rekommenderas inte att använda svampen: När man gnuggar blandningen i hårbotten kan brännskador, trauma, allergisk reaktion och till och med normal irritation uppstå.
 4. När du har applicerat masken behöver du samla in strängar i en massa.
 5. För större effektivitet måste du täcka huvudet med plast eller cellofan (du kan köpa ett speciellt duschlock). Detta är nödvändigt för att bevara värmen i vilken kanel fungerar bäst.
 6. Du kan ta bort locket efter 40 minuter.
 7. I allmänhet bör masken hållas i 3-8 timmar. Lightening kan orsaka stickning, bränning, men vid låg intensitet är de inte en signal om irritation.
 8. Det är nödvändigt att tvätta av masken med schampo, eftersom de extra komponenterna gör strängarna alltför fet.
 9. För att stärka det färgade håret efter en dusch kan du skölja dem med kamilleavkokning.
 10. Efter masken behöver du bara torka håret på ett naturligt sätt.

Recept med kanel för blekning av hår

Nästan alla recept för förtydligande inkluderar också honung. Denna ingrediens fungerar som en peroxid (peroxid), ger en färgningseffekt. Olivolja kommer att förbättra och påskynda effekten av kanel och honung.

Eventuella ljussmaskar ska användas inte mer än en gång i veckan. Kursen kan innehålla 3-10 sessioner.

Klassiskt recept

Denna mask med kanel för lätta är den mest populära, eftersom det är en kombination av de bästa färgämnena. Kanel och honung är naturliga ljussmedel och olivolja bidrar till att mildra de aggressiva effekterna på rötter och tips. Olja i detta fall kommer att ta bort obehaget att brinna och sticka.

Maskan ger inte bara ljuset hår med kanel och naturlig honung, men gör dem också glänsande och silkeslen. Det är beredd ganska snabbt, ingredienserna är tillgängliga för alla tjejer.

 • 3 msk kanelpulver;
 • 3 matskedar honung (utspädd i 6 skedar destillerat vatten);
 • 2 skedar citronsaft;
 • 100 ml olivolja;
 • 100 ml högkvalitativ balsam.

Denna klassiska hårmask med honung är väldigt lätt att förbereda. Du måste blanda kanel och honung (honung ska tillsättas långsamt). Behållaren för blandningen bör vara plast eller glas, och kompositionen är homogen. Citronsaft, olja och balsam läggs till. Efter noggrann blandning applicera på huvudet och spara i 3-8 timmar.

Kanel och citron

Denna mask appliceras bäst på lätta frisyrer. Citron hjälper till att förbättra den naturliga färgen. Lättnadshår med kanel och citron är inte det mest effektiva, men det säkraste.

 • 3-4 matskedar kryddor;
 • juice från en citron
 • 5 msk balsam.

Efter flera timmars användning ska masken tvättas noggrant. Tjejer noterar de olika effekterna av kanel med citron, men de mest effektiva visar sig vara ljusbrunt och blont hår. Brunetter kan använda denna mask för att stärka hårstrukturen. Resultatet är en toning effekt med ljusbruna trådar och guldöverflöde.

Mask med kanel och balsam

Denna mask kräver lite ingredienser, det är väldigt lätt att förbereda. Kanelhårfärg med hjälp av en balsam ger en färgbyte utan hot mot frisyren.

 • 3 msk kryddor;
 • 70 g honung;
 • 3 matskedar balsam.

Först måste du smälta honungen: i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn (upptining). Honung ska vara mjuk och varm. Du kan inte använda överhettad honung, den saknar fördel.

Honung måste blandas med krydda, tillsätt balsam. Principen att använda en hårmask med honung och kanel liknar ovanstående steg.

Kanel och kefir för lättare hår

Masken av kanel och kefir för lätta hår anses vara mycket användbar. Kefir själv är en utmärkt klarare. Det används ofta för att ändra skuggan. I kombination med kanel fungerar det inte bara som en klarare, men också som ett botemedel: stärker rötterna, förhindrar håravfall och läker tråden.

Den här ljusande hårmaskan med kanel beredas enkelt: för 4 matskedar yoghurt måste du ta 2 matskedar kryddor, blanda och applicera. Du bör också använda ett lock, hålla i upp till 8 timmar, skölja med kefir och schampo.

Mask med kanel och ägg

Detta recept för lättare hår är användbart för tjejer med ohälsosamt hår. Blandningen med äggulor förhindrar perfekt spetsdelen, ger håret en hälsosam glans, vilket gör dem mjukare. Med tillsättning av kanel blir det ett bra sätt att lysa upp trådarna.

 • 2-3 matskedar kryddor;
 • 1 äggula
 • 3 matskedar honung (helst blommig);
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 msk citronsaft.

Först måste du kombinera kanel med honung, tillsätt äggula och blanda väl. De återstående produkterna kan inkluderas i den homogena blandningen. Om i detta recept ersätt kryddan med senap och tillsätt en sked socker, får du ett utmärkt verktyg för att stimulera hårväxten.

Kanel och kardemumma

Kardemumma är en allergivänlig botemedel som kommer att minska effekterna av peroxid. Detta kryddor fungerar som en katalysator för andra ämnen.

 • 1 teskedspice
 • ½ sked kardemumma;
 • 1-2 matskedar honung.

Komponenterna blandas, företrädesvis i en återförslutningsbar behållare, som kan omröras. Vid spolning behöver du använda ett sulfatfritt schampo.

Lighteningresultat

Brightening hår med kanel kommer att vara lång. Detta garanterar metodens säkerhet. Vid användning av masker i 1-1,5 månader blir resultatet inte bara märkbart, men också mycket ihållande.

Sådana masker kommer inte bara bidra till att klargöra trådarna, de gör dem mjuka och glänsande och stärker också rötterna.

 • När ljuset mörker håret är strängarna choklad;
 • Om du fortsätter proceduren blir håret mer rött;
 • naturliga bruna frisyrer kanel missfärgad till koppar och rött;
 • När man använder kryddor på ingefära slingor, blir krullarna av en röd eller brun nyans;
 • Om du lyser den blonda frisyren får du en gyllene färg.

Mask med kanel att lätta håret gör mestadels naturliga naturliga strängar. Om du försöker använda produkten på färgat hår, kommer färgen att tvättas ut. Sålunda blir strängar färgade med färg eller tonisk omättad.

För att lätta svarta krullar till kastanjfärg måste du använda en blandning med henna. Kryddan kommer inte bara att bidra till förtydligandet, utan dränka också den skarpa lukten av henna. Kanel rekommenderas också att mildra yellowness på frisyrer som misslyckades färgade.

Kanelfärgande hår är ett riktigt sätt att ändra frisyrtonen. Det passar tjejer som inte vill experimentera mycket, men vill säkert ändra bilden. Fördelen med verktyget är att det nästan aldrig förstör färgen och kanske några biverkningar.

Hur tänder håret med kanel?

Artikelns innehåll:

 1. Hur fungerar det?
 2. instruktion
 3. Effekt av användning
 4. Maskrecept
 5. Användbara tips

För att ge ditt hår en flitig ljus nyans, är det inte nödvändigt att applicera konstgjorda färger, eftersom naturläkemedel som kanel också kan hjälpa till. Denna metod är inte bara ekonomisk men också helt säker, eftersom det inte skadar håret.

Hur påverkar kanel håret?

För att lätta håret i flera toner måste du regelbundet använda hemmet, med tillsättning av kanel. Det önskade resultatet kommer inte att erhållas efter det första förfarandet, så du måste ha änglalöst tålamod. Först kommer strängarna att vara lite ljusare än sin ursprungliga nyans. Vid slutresultatet påverkar direkt de individuella egenskaperna - någon melanin (naturliga färgpigment) nedbrytes mycket snabbt när de utsätts för kanel, och i andra har en hög resistans.

För att göra klargöringsproceduren mer effektiv bör du använda ett litet knep - du kan inte nå resultat med bara en kanel, så du måste lägga till en komponent som honung. Som ett resultat av interaktionen mellan dessa två substanser ljusas och mättas med användbara substanser.

Kompositionen inkluderar kanel vikt näringsämnen - tiamin, pyridoxin, karoten, riboflavin, niacin, retinol, tokoferol, askorbinsyra och folsyra. De har en positiv effekt på hårets tillstånd, vilket bidrar till deras förbättring.

Instruktioner lätta håret med kanel

För att förfarandet för förtydligande med kanel ska vara så effektivt som möjligt är det nödvändigt att följa vissa regler, varför många misstag kan undvikas:

  Denna procedur rekommenderas för tjejer med mörka naturliga nyanser. Om de blonda krullarna kommer att tändas, finns det en möjlighet att bilda en inte mycket attraktiv rödaktig nyans.

I en keramisk, plast- eller träbehållare blandas alla komponenter i masken. Det är strängt förbjudet att använda metallskålar, eftersom oxidationsprocessen börjar i dem, vilket resulterar, efter färgning blir håret en ful grön nyans. Så snart blandningen är klar lämnar den sig för en timme att infusera.

Om ett sådant verktyg kommer att användas för torrt hår, rekommenderas att lägga till 2 råoljor.

Efter beredningen appliceras kompositionen på huden nära örat och du måste vänta några minuter. Om det inte finns någon allergi eller klåda, kan du fortsätta färgning.

Sedan appliceras blekningsblandningen på separata strängar och fördelas över hela längden.

Före proceduren måste du tvätta håret med schampo, torka det med en hårtork eller på ett naturligt sätt så att låsen är lite fuktig. Curls är noggrant kammade, vilket gör det mycket lättare att applicera ett ljussmedel.

För att jämnt fördela bläckmaskan, använd en kam. Inget behov av att gnugga kompositionen i hårbotten.

Så snart alla strängar är målade, stickas de på toppen av huvudet och en polyetenlock läggs på, vilket gör att förklaringsprocessen blir mycket mer intensiv.

Under de första 30 minuterna kan en lätt brinnande känsla störa och snart ska den gå bort på egen hand.

Minsta varaktigheten av exponering för ljusmaskor med kanel är 3 timmar och högst 8, men inte mer.

För att spola färgkompositionen behöver du använda schampo - huvudet tvättas minst två gånger.

Det rekommenderas att använda masker som inkluderar luftkonditionering, vilket gör det mycket lättare att tvätta det.

Den sista sköljningen av håret ska utföras med förberedd kamilleavkokning (2 matskedar apotekskamomillblommor tas för 1 kopp kokande vatten). 1 kopp buljong ska spädas i en liter rent vatten, som kommer att användas för sköljning.

 • Sådana klargörande förfaranden bör utföras minst två gånger i veckan tills önskat resultat erhålls. Med regelbunden användning av sådana masker kan du uppnå en bestående effekt - med varje procedur blir krökarna ljusare.

 • Kanel Effekt

  Med regelbunden användning av masker som innehåller kanel kommer följande resultat att erhållas:

   Vid konstant användning av ljussmaskar blir krullarna lättare med 2-3 toner.

  Det rekommenderas inte att använda denna metod för tjejer med ljusbrunt hår och platina blondiner, till följd av röd eller kopparfärg.

  Ägare av mörkt hår behöver minst 6 behandlingar för att få en märkbar effekt.

  För flickor med blont och rött hår blir masker med kanel helt enkelt oumbärlig, eftersom förklaringen kommer att märkas efter det första förfarandet.

  Om ditt hår tidigare var målat med basma, salvia, lökskal, henna eller andra naturliga medel, rekommenderas det inte att använda kanel. Efter hennes interaktion med håret kan man få ett oväntat resultat.

  Det måste komma ihåg att kanel är en mycket aktiv komponent som reagerar med huden. Det är därför som du, innan du applicerar produkten på håret, måste först göra ett test - handens hud smörjs. Om det inte finns rodnad eller klåda kan du använda verktyget.

  För att uppnå större effekt rekommenderas att man byter användning av masker med kanel, tillsätter citronsaft eller kamille till kompositionen.

 • Så snart håret kommer i kontakt med solen, kommer blekningsprocessen att ske mycket snabbare, medan trådarna förvärvar naturliga höjdpunkter.

 • Recept maskerar med kanel för lättare hår

  För att lätta håret med kanel är det nödvändigt att korrekt förbereda masker med naturliga ingredienser med hjälp av följande recept.

  Med olivolja

  Kanelpulver (3 msk.) Blandas med honung, som förtunnas med vatten i ett förhållande av 1 msk. l. vatten 2 msk. l. honung. Varje hårbalsam (3 msk) och olivolja (3 msk) läggs till. Kompositionen appliceras på strängarna, lämnas i 3 timmar, tvättas sedan av med varmt vatten med användning av babysjampo.

  Med citronsaft

  Kanelpulver (3 msk.) Blandas med honung upplöst i vatten (200 g), en fuktighetsgivande balsam (200 g) tillsätts, en liten citronsaft (1 msk), men endast utan skal. Kompositionen appliceras på trådarna jämnt fördelade över hela längden, tvättas bort efter 3,5 timmar med varmt vatten och schampo.

  Med citron och olivolja

  Kanelpulver (3 msk) blandas med honung, utspätt i rent vatten (3 msk), hårbalsam (100 g), citronsaft (2 msk) och olivolja (100 g) tillsätts. Masken fördelas jämnt över hela längden på strängarna och lämnas i 4 timmar.

  Med kefir

  Kefir har utmärkta lätta förmågor, därför används den ofta i olika masker, med hjälp av vilken det är lätt att byta skuggning av hår i flera toner. Kombinationen av kefir och kanel hjälper till att stärka rötterna och genomföra en hälsokurs för skadade lockar.

  För att förbereda ett sådant sätt, ta kanelpulver (2 msk) och blanda dem med kefir (5 matskedar). Kompositionen appliceras på trådarna och lämnas i 3-7 timmar, beroende på vilket resultat du vill få. Efter den angivna tiden sköljs produkten med varmt vatten och bebisschampo.

  Användbara tips om lätta hår

   För att göra färgen effektivare bör du inte få färdig kanelpulver. Det är bäst att stoppa valet på produkten i form av pinnar, och sedan slipa själv med en kaffekvarn.

  Efter att ha använt lysande kanelmaskar, kommer det våta håret att vara mer styvt, men denna effekt försvinner efter att den är helt torr. Det är därför som det inte rekommenderas att kamma trådarna när de är våta.

  Efter 5-10 ljussättningsprocedurer kan brunhåriga kvinnor få en vacker rödaktig nyans (hastigheten att få önskat resultat beror direkt på hårets individuella egenskaper).

  Lightening mask kan appliceras endast på tipsen för att få en intressant effekt ombre.

  Applicera inte på hud i nacke, öron och ansikte. Om masken kommer på dessa områden, måste du omedelbart rengöra den med en ren vattenpip doppad i vatten.

  Så snart håret är helt mättat med lysande förening sätts en plastpåse och en varm handduk på huvudet. Efter 40 minuter kan du ta bort handduken och påsen, men du ska skölja håret om några timmar.

  Lightening vått hår är mycket snabbare.

  Det är strängt förbjudet att utföra sådana förfaranden på skadat hår, eftersom det endast finns en risk att förvärra deras tillstånd och förorsaka en försämring av problemet.

 • Under veckan kan du inte tända strängarna, om du har gjort en perm.

 • Ju oftare kanelmasker används, ju ljusare strängarna blir. Den största fördelen med denna procedur är att den är helt säker och inte kan skada håret, men hjälper dem att återfå en vacker glans, hälsa, styrka och få en intressant nyans. Som ett resultat kommer väl preparerade lockar att erhållas utan användning av dyra salongförfaranden.

  Sätt att lätta håret med kanel, se den här videon:  Nästa Artikel
  Reparera hemlagade masker för torrt och skadat hår - recept och recensioner