Hur lättar håret med kanel


Kanel är en mångsidig tillsats som har funnit sin tillämpning på många områden av mänskligt liv. Några av de medicinska, homeopatiska medicinerna och kosmetika inkluderar denna naturliga ingrediens i sitt kit. Det är mycket lätt att använda, det kan användas för att göra masker hemma själv. För det första använder kvinnor kanel för strängar. Detta tillskott är väldigt populärt eftersom det har en stor effekt på håret.

Vad är användbar kanel för hår

Vad är användningen av kanel?

Lös flera problem samtidigt:

 • näring hårfollikeln;
 • gör hårytan jämn över hela längden;
 • ger hår glans, elasticitet;
 • minskar håravfall
 • ger energi till tråkigt, delat hår;
 • förbättrar blodcirkulationen i hårbotten.

Den viktigaste fördelen - används som en folkmedicin för att göra lättare krullar för flera toner. Gör strängar lättare, bryter inte håret, hårbotten. Med krydda kan du köpa en färg som du gillar, samt närma ditt hår med en hälsosam glans. För dem som inte vill göra krullar lättare, måste du veta att kanelmedicinen inte lämnas på håret i mer än 15-30 minuter.

effekt

Processen för att klargöra krullarna, när man använder kanel är ganska resistent. För att spara det, använd inte alltid speciella schampon. Håret blir starkt, friskt, glänsande och tjockt.

Användande kanel med honung, det finns ingen effekt av "brända" strängar som uppstår med användning av lågkvalitativa färger. Arom av denna krydda täcker söta anteckningar, stanna länge.

Med ständig användning av masken med kanel ökar tillväxten, hårfolliklarna stärks, förlust av hår minskar, glans uppträder, hårbotten läker helt.

Hur man ansöker

Innan du börjar applicera blandningen med kanel, är det absolut nödvändigt att göra en allergotest.

De grundläggande principerna för ansökan är följande:

 • Applicera inte på lockar utan att tillsätta andra komponenter, eftersom det kan vara ökad brinnande känsla, eller du kan till och med få en bränning;
 • Applicera blandningen endast på tvättade torkade trådar;
 • Mask att börja gnugga in i huden, sprid sedan över hela längden;
 • För att öka effekten av produkten, efter applicering är det nödvändigt att förstöra krökarna först med en matfilm eller cellofan och därefter med en handduk;
 • om blandningen inte ansökt om förtydligande, bör den hållas i högst 30 minuter;

För att uppnå önskade resultat måste proceduren utföras regelbundet.

Mask Recept för Brightening Strands

Recept nummer 1

Häll 4 msk kanel, 1/2 kopp honung, lägg i 1 kopp hårbalsam (permanent användning) i en glasskål.

Tvätta krullarna, lite torrt, kamhår, av trä.

Applicera sedan masken, massera, inte mycket gnugga i hårbotten. Täck huvudet, blöt i 120 minuter.

Skölj sedan med icke-hett vatten. Om det finns ett behov kan du utföra proceduren igen.

Recept nummer 2

Ingredienser: 4 msk kanel, 80-100 gram honung (på antal trådar), 8-10 droppar citronsaft, 2 matskedar balsam.

Smält honungen i förväg i mikrovågsugnen (tina läge), du kan värma det i ett vattenbad, inte upp till 100 ° C. Lägg kanel på honungen och blanda massbrunnen. Den resulterande masken för att ge kroppstemperatur, tillsätt sedan balsam, citronsaft.

Medlen ökar tillväxten av strängar och förstärker dem. Effekten kommer glatt överraska: Strängarna blir ljusare i flera toner, blir silkeslika, de kommer att lukta snyggt. Detta populära recept gör inte bara strängarna ljusare, men strängarnas struktur förbättras.

Instruktioner för deras användning

Principer och regler för att applicera en mask för något recept:

 1. För att förbereda blandningen behöver du bara rätter från keramik, glas eller trä, eftersom metallen kan oxidera.
 2. Alla komponenter blandas med en spatel av plast eller trä.
 3. Du kan lägga till 2 stycken äggula till den resulterande massan för att förbättra effekten. Detta rekommenderas vid färgning av torra tunna trådar.
 4. Den resulterande blandningen rekommenderas före applicering, lämna i 60 minuter på en varm plats.
 5. Krullar innan massan tvättas, torka lite. Bra att kamma.
 6. Att applicera en speciell pensel eller kam. Det rekommenderas att applicera blandningen över hela längden jämnt.
 7. Efter applicering av kompositionen, samla krullarna i en bulle, linda med cellofan och en handduk. Du kan använda en speciell keps som ökar mallprocessen.
 8. Medel som lämnas på krullarna 4-9 timmar. De första 20 minuterna Det kan vara en liten brännande känsla. Sedan minskar det med tiden. Om obehaget fortsätter eller ökar, tvätta av masken omedelbart.
 9. Med krullar tvättas produkten med schampo, det är nödvändigt att skölja 2 gånger, vilket helt tar bort masken.
 10. Efter alla procedurer, skölj håret med kamillextrakt eller använd balsam, skölj.
 11. Masken är kontraindicerad för personer som lider av högt blodtryck, epilepsi, migrän och har också öppna huvudsår.

Om det finns en önskan att först utvärdera effekten av att applicera verktyget, måste du sätta en liten del av den färdiga masken på strängen och skölja efter en viss tid.

Hur många toner kan klargöras

För att få den önskade tonen, bör en sådan procedur utföras från 2 gånger i veckan. Efter varje användning blir det möjligt att se att strängarna blir ljusare varje gång.

Med långvarig förtydligande med användning av kryddor erhålls följande nyanser:

 • rödaktigt, rosa eller rött på lätta
 • rött eller brungyllt kommer att visa sig på ljusbruna och mörka blonda krullar;
 • brun-choklad eller med en röd kant kommer att vara på röda lockar.

Efter 10 sessioner slutar klargöringsprocessen. Det är nödvändigt att göra en liten paus och upprepa kursen efter 21 dagar.

Kursens längd

Allmän kurs - 30-60 dagar, varaktighet - 3-4 gånger i veckan

recensioner

"Jag har en naturlig, inte uttrycksfull ljusblondin, musens färg. I 2 år använder jag ständigt en mask med kanel för att göra håret lättare. Färgen är underbar, håret är starkt och glänsande. "

"Jag är brunhårig, jag använder hela tiden kanel för att lätta håret. Resultatet är underbart! Och jag utför också hårbottenmassage med burdockolja med kanel. "

"Jag har en mörk färg. Har satt betyder 3 gånger, lämnar till morgonen. Först med olivolja, då - med balsam. Blandning med olja är svår att applicera, dåligt tvättad, tänds med 0,5 ton, men brinner inte. Blandning med balsam är mycket lättare att tvätta, men det bakar. Resultatet efter 2 procedurer - strängarna blev lite ljusare (cirka 1,5 toner), lysa, har en underbar lukt, men hård ".

"Mina bruna krullar (mörk choklad) lättade den bruna massan inte märkbart, men samtidigt blev de mycket släta och glänsande."

"Jag tillbringade klargörande kanel, honung, vatten. Det enda hon utförde var proceduren med torrt hår. Vänster tills morgonen. Curls har blivit 3 toner lättare. "

Kanel ljusande hår - recept och rekommendationer

Det finns olika sätt att lätta på håret, men i allmänhet är de uppdelade i kemiskt lätta och lätta hår med hemmetoder. Ett av hemmet är att lysa kanelhår.

Kemiska färgämnen ger omedelbara resultat, men det tar lång tid att lätta håret med kanel för synliga förändringar, men samtidigt kommer du inte att förstöra ditt hår, utan tvärtom bara förbättra sitt tillstånd.

Fördelarna med kanelhår

Kanel, förutom den vackra aromen, innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler, eftersom kanel är zink, magnesium, järn, vitamin PP, A, C osv. På grund av dess sammansättning har kanel följande effekter på håret:

- accelererar tillväxten och förstärker rötterna (på grund av uppvärmningseffekten);
- närmar sig hårbotten, ger rötterna med viktiga vitaminer.
- minskar håravfall
- ger sken;
- har en ljusare effekt.

Effekten av lättare hår med kanel

Ljuseffekten kan endast uppnås på naturligt hår. Färgat hår på detta sätt kan inte tändas, men på grund av att kanel tvättar hår, kan du göra färgen mindre mättad och därigenom uppnå en ljusare effekt om ditt hår har färgats mörkare.

Om du har naturligt hår, kan du säkert prova det med hjälp av kanel kan du lätta ditt hår med ca 2-3 toner. Effekten beror på hårets typ och struktur, liksom på den ursprungliga färgen. I vissa fall är det tillräckligt att göra en mask med kanel flera gånger för att lätta håret, i andra är det nödvändigt att göra masken många gånger, i vilket fall det inte kommer att skada håret.

Kanelfärgande hår - recept och maskberedning

För ljussmaskan behöver vi:

- mark kanel 3 msk. (eller kanel i pinnar, men det är nödvändigt att mala det självständigt)
- naturlig honung 70 gr. (det är önskvärt att ta akacia honung, det är han som ger mest ljusande effekt, du kan också ta en annan älskling så länge det är naturligt)
- balsam för hår 3 msk. (balsam lägg till tillval)


Matlagningsmask med kanel

Först måste du smälta honungen om den är för tjock. Du kan göra det i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. När du värmer honungen på andra sätt ställer du in läget "avfrostning" eller helt enkelt låga vågor, som vid stark uppvärmning förlorar honungen dess egenskaper. Förvärm det till ett varmt tillstånd.

Blanda sedan honung med kanel och blanda noggrant, tillsätt balsam sist, du kan lägga den till den lite varma blandningen.

Applicera en mask för att lätta håret med kanel

1. Tvätta håret på vanligt sätt med schampo, medan ditt hår torkar under en handduk och förbereda vår blandning enligt receptet.

2. Håret ska vara enbart lite vått, inget vatten ska droppa från dem, annars kommer inte masken att tända håret.

3. Innan du applicerar masken, kamma ditt hår med en träkam med glesa tänder.

4. Applicera en ljussmask med kanel jämnt fördela genom hela håret. Det är bekvämare att sätta en mask på en liten strand och därmed täcka hela håret.

5. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med rotdelen, masken ska appliceras enbart på rötterna, samtidigt som den inte gnids i hårbotten. Först kan kanelpartiklar skrapa huden och skada den, och för det andra kan en allergisk reaktion eller en bränning erhållas.

6. Efter allt håret blötläggs med blandningen är det nödvändigt att värma huvudet. För att göra detta, linda håret med cellofan eller bära ett duschlock och sedan en varm handduk.

7. För en synlig effekt ska masken hållas i minst 4 timmar. Ju längre du håller masken desto starkare blir effekten. Därför, innan du gör ett sådant långtidsförfarande, välj din fritid. För att inte bli uttråkad kan du göra din favorit sak, läsa böcker eller städning. Så tiden flyger med och utan förvarning.

8. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo (om du vill kan du tvätta bort det utan schampo, om du är säker på att ditt hår ska tvättas väl).

9. En utmärkt fixeringseffekt sköljer håret med kamomill. Kamille har också en ljus lysande effekt och ger en gyllene glans.

10. Hårtorka naturligt eller kallt luft.

Om du inte ser den ljusande effekten första gången, garanteras volymen och glansen på den här masken. Dessutom kommer håret att lukta som kanel i ett par dagar!

Kanelburkande hår - Förloppsförlopp

Det är lämpligt att utföra proceduren för att lätta håret med kanel en gång i veckan tills du får det önskade resultatet. Vanligtvis för god förtydligande räcker det från 3 till 10 sessioner.

För att förbättra effekten av att lysa kanelhår kan du växla med citronfärgning eller du kan lägga citronsaft i vår mask.

Recept för lätta hår med kanel och citronsaft

- 3 msk. kanel;
- 3 msk. honung;
- juice av en citron
- 1 msk. olivolja (om håret är torrt).

Komponenterna blandas och appliceras på håret på samma sätt som i 1 recept. Maskens exponeringstid från 2 timmar.

Ett annat recept på en ljusmask

Om du vill få mer näringseffekt, kommer detta recept att göra:

- 2-3 matskedar kanel;
- äggula
- 3 msk. blomma honung;
- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. citronsaft.
En sådan mask kommer bara att lysa lite hår, men kommer att stärka rötterna och ge håret glans, lindra delade ändar.

Kanel ljusande hår - tips och tricks

1. Innan du försöker lätta håret med kanel och honung är det nödvändigt att testa för en allergisk reaktion.

2. Om du har torrt hår kan du lägga till en matsked vegetabilisk olja (oliv, mandel, jojoba, etc.) till huvudreceptet

3. Efter masken är det lämpligt att skölja håret med vatten med citronsaft eller kamille te, vilket kommer att konsolidera resultatet och lysa håret ännu mer.

4. Honung-kanelblandning ska fördelas över hela håret jämnt, det är önskvärt att masken är rikligt täckt hår, så låt inte ursäkta ingredienserna.

5. Om masken med kanel bakar starkt i receptet måste du lägga till olivolja, vilket kommer att minska den brännande känslan.

6. För att förtydliga, behöver du några procedurer, men oroa dig inte, det gör inte håret, utan det motsatta kommer bara att stärka dem.

Vilka resultat kommer att lysa håret med kanel och honung

Kanel hårljus video

Kanel lysande hår - proffsen

Nackdelar ljusmask med kanel

- att vänta länge på resultatet, för att lätta håret för ett par toner måste minst 5-6 procedurer göras;
- masken måste hållas länge på håret;
- allergiska reaktioner är möjliga;
- kan inte vara lämplig för känslig hårbotten.

Kanelhår dressing - recension kan läsas här.

Kanel och honung - en närande cocktail för lättare hår

Du vill ha mjuka ljuskrullar, men du är säker på att det inte kan uppnås utan kemiska ämnen? Det finns ett sätt! Lätta ditt hår med kanel och honung kommer inte bara att lätta men också stärka dina lockar. Det här testade verktyget kom från forntida Rom. Idag är det också assistenten av tjejer som bryr sig om sitt utseende och hälsa.

Kanel och honung för att lätta håret

I motsats till färger förbättrar en mask av kanel och honung krullarnas struktur, accelererar tillväxten, lägger till glans och silke. En trevlig bonus blir favorit smaken av många kryddor, som varar 2-3 dagar efter proceduren.

Kanel - en skattkruv av vitaminer, näringsämnen som är nödvändiga för friskt hår. Detaljer om användningen av kanel för lättare hår skrev tidigare. Den innehåller:

Vi skrev redan om hårljuset med honung. Det är värt att notera att honung närmar sig hårbotten med zink, jod, järn, koppar och B-vitaminer.

Kombinerade ger komponenterna en lättaffekt. Samtidigt värmer kanel och honung upp hårbotten och vaknar vilande lökar. Resultatet är tjockare, starkare krullar. Denna blandning förhindrar skallighet.

Kontra

Eventuella åtgärder har sina nackdelar. Mask kanel med honung också.

Det är viktigt! Naturliga ingredienser kan orsaka irritation. Därför måste du genomföra ett prov före proceduren. Applicera en liten mängd av blandningen på insidan av armbågen, håll i en halvtimme. Om det inte finns någon rodnad kan den användas.

Kanel kan reagera på färgen och ge oväntade resultat. Det är bättre att använda en mask på omaintat hår. Denna procedur är tidskrävande. För att få önskad effekt måste masken hållas i mer än 4 timmar.

Matlagningsteknik

Huvudingredienserna är honung och kanel, ett förhållande 1: 1. Mängden beror på längden på locken. Det är dock bättre att göra fler masker, det kommer att falla tjockare. Eventuellt kan du tillsätta citronsaft (har också en ljusare effekt).

Mandelolja (olivolja) är lämplig för torrt hår. Förutom fuktgivande, ljusar vegetabiliska oljor också håret.

Blandningstillverkning:

 1. Värm honungen i vattenbadet (den kanderade honungen smälter, behåller dess fördelaktiga ämnen). Köksartiklar är bättre att använda keramik eller glas. Ta inte metall!
 2. Häll kanel, blanda noggrant.
 3. Lägg till ytterligare komponenter (tillval).

Användning av

Att sträva efter bästa effekten är att det är viktigt att följa stegsekvensen.

 1. Kamma noggrant rena våta lockar.
 2. Splitting hår i fina trådar, applicera blandningen. Gnugga inte in i hårbotten: detta kommer att orsaka irritation, kan mjäll förekomma senare.
 3. När du lägger en mask måste du periodiskt kamma, så att blandningen ligger jämnt. Detta är ett viktigt ögonblick! Om de försummas, kan förtydligandet vara spottigt.
 4. Samla krullar bunt. Att sätta på en polyetenlock (för att sätta i cellofan, klämfilm), på toppen - en terryhandduk.
 5. Låt blandningen vara i minst 4 timmar. Den första halvan timmen, det kan vara lite obehag, du kan uppleva en brännande känsla och stickningar. Ju längre blandningen desto starkare effekten är. Om din hud inte är för känslig kan du gå och lägga dig i en mask.
 6. Tvätta av blandningen med schampo. Skölj med kamille eller använd luftkonditionering.
 7. Curls bör torka naturligt (utan att använda en hårtork).

Naturligtvis kommer klarningen av 2 toner inte efter en enda användning. För att resultatet ska manifesteras fullständigt måste du upprepa minst 10 procedurer. Men efter första gången kommer du att känna förändringen!

Foto före och efter

efter flera användningar

Tänk på att varje person är individuell och förtvivlad, om det föreslagna förklaringsalternativet inte passade, är det inte nödvändigt. Vi rekommenderar att du försöker med andra effektiva och naturliga lysande masker:

Mjukt ljusande kanelhår

För att ändra hårfärgen användes två typer av effekter: kemiska och folkmedicinska lösningar. Den andra är mild, eftersom den använder naturliga ljusande ingredienser, som kanel.

Självklart ger varumärkesvaror ett synligt ögonblick, men konsekvenserna av en sådan förtydligande är väldigt ledsen. Curls blir overdried, spröd, förlorar sin glans, elasticitet, splittrade ändar verkar. Därför är det bättre att använda ett beprövat hemmedel - maskerar med kanel. Det kan inte bara lätta håret i flera toner, men ge dem också sken, hälsa och styrka.

De fördelaktiga egenskaperna hos kanel för kroppen

Förutom den kryddiga smaken innehåller kanel en stor mängd aminosyror, mineraler och vitaminer. Dess struktur omfattar:

På grund av dess sammansättning är detta kryddor ett förråd av näringsämnen och en positiv effekt på processerna i kroppen, nämligen:

 • används för SARS, bronkit och influensa (det rekommenderas att göra inandning);
 • sänker kroppstemperaturen (lägg 1 tsk till te med honung);
 • lindrar inflammation i njurar, lever och blåsesjukdomar (skölj en sked av honung med kanel, äta före måltider);
 • Effektiva för sjukdomar i matsmältningskanalen (lägg till kefir);
 • sänker kolesterol;
 • har antibakteriella egenskaper;
 • minskar risken för hjärtinfarkt (används tillsammans med svartbröd och honung).

Kanel är också användbar för att förbättra krillens tillstånd:

 • stärker hårsäckar
 • närmar hårbotten
 • stimulerar blodcirkulationen;
 • förhindrar skallighet
 • har en ljuseffekt
 • lägger till sken och volym.

Kanel Bleach

Effekten av lättnad med hjälp av denna krydda kan uppnås på naturliga lockar och färgen på färgat hår kan bli mindre mättat på grund av utlakning av färgämne från deras yta. Förvänta dig inte en synlig effekt från det här verktyget. Resultat av ansökan - förtydligande på 2 toner. Men efter maskerna med denna krydda shag shine kommer curls vara mjuka och voluminösa. Följ nu några recept för att klargöra krutz.

Kanel Mask för Lightening

Stärkar, återställer, stannar sektionen, ger volym.

ingredienser:

 • olivolja - 1 msk. l.
 • kanelpulver - 1 tsk;
 • färsk kycklingägg - 1 st.

Användning:

Blanda krydden med honung, äggula och varm olja. Sprid blandningen genom håret och låt den fungera i fyrtio minuter under en tjock handduk eller en varm scarf. Tvätta av masken med schampo. Hårtorkat naturligt.

Honungskanamask

Ger en chokladskugga till mörkt hår, ljuset lyser med 2 toner.

ingredienser:

 1. honung 1 msk. l.
 2. Kanel 1 msk. l.
 3. hårbalsam 1 msk. l.

Användningsmetod:

 • tvätta håret på vanligt sätt
 • Blanda ingredienserna tills det är smidigt i en metallfri maträtt.
 • Applicera blandningen på våta lockor, från rötterna och sprida sig över hela längden;
 • Kamma håret med en kam med glesa tänder.
 • sätt på en duschlock och en handduk turban;
 • vänta minst 3 timmar;
 • skölj av med varmt vatten och schampo;
 • skölj med kamillebuljong (20 g kamomillblommor, häll ett glas kokande vatten över, insistera en halvtimme)

För den synliga effekten krävs minst 5 procedurer.

Kanel med äppelcidervinäger

Lämplig för oljig hårbotten, hjälper till att klara av mjäll.

ingredienser:

 1. pulverformad kanel - 3 msk. l.
 2. äppelcidervinäger - 1 msk. l.
 3. olivolja - 1 msk. l. (med torrt hår);
 4. honung - 3 msk. l.

ansökan

Smält honungen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, blanda med krydda och ättika. Applicera masken i rad på locken och hårbotten, gnid inte! Förvara inte mer än två timmar. Tvätta av med en vårdschampo.

Mask med kanel och kefir

En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta.

Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir.

ingredienser:

Fermenterad mjölkprodukt bör upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. I vätskan måste du blanda 3 matskedar kanel. Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Skölj med rinnande vatten med schampo. Du kan upprepa det varannan dag.

Överhett inte kefir, eftersom det kan vara ojämnt.

slutsats

Det är värt att notera att du inte behöver vänta på en dramatisk färgändring efter den första applikationen. Lättnadsprocessen beror på strukturen och typen av hår. Det är nödvändigt att göra förfaranden för att klargöra kanelkurs, bestående av minst 5 hemmöten för ett märkbart resultat. Men under alla omständigheter kan appliceringen av denna krydda förbättra krillens tillstånd, återställa deras hälsa och välmående utseende.

Lätta hår med kanel hemma

Om du vill ändra färgens längd något, är det inte nödvändigt att köpa professionella kemiska färger och tonics. Kanel för lättare hår är ett helt naturligt sätt att byta skuggans skugga hemma.

Åtgärd kanel

Kanel är en orientalisk krydda, som har en mild behaglig doft och används som tillsats i bakning, dryck och kötträtter. Dessutom hjälper det att rengöra huden, göra håret mjukare och lättare i flera nyanser.

Användbara egenskaper kanel för att lätta håret:

 1. På grund av de många mineralkomponenterna närmar sig strängarna med väsentliga näringsämnen;
 2. Efter kanelkrullarna blir mjuka och lydiga. Dessutom hjälper kryddpulveret att försiktigt rengöra trådarna, vilket sparar dem från att skära längs längden;
 3. Denna växt används för att påskynda tillväxten av lockar och stärka dem.

Det finns inga kontraindikationer för användning av kanel för lättare hår. Det enda du behöver uppmärksamma är de andra komponenterna i de beskrivna recepten. Vissa av dem kan orsaka allergisk reaktion.

Video: Mask med kanel för att lätta håret 2 toner

Maskrecept

Det mest kända och enklaste receptet är att lätta håret med honung och kanel. Denna metod är lämplig för både naturliga och färgade mörka lockor. Dess åtgärder är genast tvungna till två kraftfulla clarifiers i kompositionen. Denna blandning är en naturlig analog av väteperoxid, så effekten kommer att märkas omedelbart. Per 100 gram honung tas omkring 4 skedar krydda. Här beror mycket på de naturliga komponenterna. Idealt sett bör proportionerna vara 1: 4.

Honung måste värmas, det blir flytande och det blir lättare att blanda med kanel. Det kan inte överhettas, så du behöver smälta sötmen bara i ett vattenbad. Efter att vi blandat i kanel och tillsätt balsam. Om massan är svår att blanda, kan du återuppvärla massan igen. Applicera över hela längden, försök att inte gnugga mycket i rötterna. För att inte fläcka kläder och möbler med honung måste du ha på sig ett hårlock.

I detta tillstånd måste du stanna minst 4 timmar. Efter denna tid tvättas masken av och en fuktgivande balm appliceras på locken. I de flesta fall är effekten märkbar omedelbart. Denna metod är lämplig för något hår: mörkt, lätt. Med regelbunden användning är det maximala resultatet synligt inom sex månader. Beroende på färg på skuggan kan upp till 4 nyanser uppnås.

För att tvätta målade fläckar kan en kanelmask passa för att lätta håret med olivolja, kanel och citron. Detta är en väldigt sur blandning som kommer att tvätta bort färgpigmentet från ytan. Hårbalsammen tas som en bas. Det måste vara lite uppvärmt - då blir lösningen lättare att blanda med kryddpulver. I 2 matskedar balsam läggs 10 gram citronsaft och 5 kryddor. Allt är grundligt blandat.

Foto - Före och efter kanelförtydligande

För att minska surheten behöver olivolja. Det tas lika mycket som en balsam. Massan appliceras från rot till spets, sprida försiktigt över hela ytan av huvudet. Huvudet måste täckas med en handduk och en plastlock. Förvara minst 3 timmar. Idealiskt, efter att du behöver tvätta trådarna med kamomill.

För blond kanelhår kan även användas oberoende. Till exempel, för att lätta upp flera nyanser och lägga till sken till lockar, måste du lägga till kryddor till din favoritbalsam eller balsam. Förhållandet är detsamma som i den första masken - 1: 4.

För att tvätta färgen på färgat hår kan brunetter blanda läsk och kanel. Denna abrasiva massa kommer att bidra till att eliminera ytpigmentet utan att överdriva strängarnas struktur. På en sked läsk tas ½ av kryddan. Resultatet kommer att synas omedelbart, men för att uppnå en allvarlig effekt måste du skölja huvudet flera gånger. Observera att metoden inte passar torra eller spröda trådar.

Efter proceduren måste du skölja huvudet med vatten och citron - detta kommer att bidra till att eliminera läskpartiklar och ge krusarna en levande glans. Denna metod är bra för färgat svart hår, men med frekvent användning spolas det ut för att tömma dem, så att tillgripa denna metod tillåts inte mer än en gång i veckan.

En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta. Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir:

 1. Det tar 4 skedar jäst mjölkprodukt. Det måste värmas upp i ett vattenbad, men inte överhettat, annars får du kockost;
 2. 3 skedar kryddor ska blandas i vätskan;
 3. Vissa tjejer lägger också till honung till denna massa.

Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. En anmärkningsvärd egenskap hos denna blandning är den djupa näring och restaurering av lockar. Det lysar inte bara, men hjälper också till att läka dem efter krökning eller färgning. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Du kan upprepa det varannan dag.

Dessutom erbjuder vi ett sätt att markera hemma. Du måste göra en koncentrerad massa: en sked honung och samma mängd kryddor. Tillsätt hälften av citronsaften. Allt är väl blandat. Blandningen appliceras selektivt på trådarna, vilka sedan täckes med polyeten eller folie. Håll dem stängda behovet minst 3 timmar efter att du har tagit bort omslaget och väntat en annan timme. Metoden är lämplig även för grått hår.

Foto - Kanel med honung

Bilder före och efter lätta hår med kanel och flickor recensioner bekräftar att detta är ganska realistiskt. Det viktigaste är rätt inställning.

Rekommendationer för hembelysning:

 1. Alla masker (utom läsk) får göra 2 gånger i veckan. Regelbundenhet är nyckeln till framgång;
 2. Vi rekommenderar inte att du lägger masker på rötterna - kanel är mycket svårt att tvätta ut. Det är bättre att bara ta blandningen så nära dem som möjligt - då kommer färgtransitionen inte vara lika märkbar;
 3. För att förbättra effekten kan separata trådar vikas med folie;
 4. För att förbättra kvaliteten på strängarna och påskynda tillväxten med hjälp av kanel, måste du vikla huvudet inte bara med polyeten, men också med en handduk.
 5. Du kan inte använda ricinolja och burdockolja som bas - de kan minska kryddans effektivitet. Det är bättre att ta kokos, oliv, persika;
 6. Det är bäst att göra masker på våta lockor - då är blandningen lättare att fördela och bättre tränger in i lock.

Lätta olika typer av hår med kanel

Blont hår har länge ansetts vara ett tecken på otrolig skönhet, men få människor kan skryta med naturliga ljussträngar. Färgning är ofta farlig och fylld med många biverkningar, så det är viktigt att lätta håret med kanel även idag.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en mycket användbar ingrediens. Det luktar gott, berikas med fördelaktiga föreningar och ger en färgningseffekt, för vilken den används allmänt i kosmetologi. Kanel - en källa till vitaminer A, C, PP, liksom element av magnesium, järn och zink.

Verktyget används inte bara som medicinskt och kosmetiskt, det hjälper håret att lysa säkert.

Effekt av krydda på håret:

 • förbättring av hårbotten;
 • berikning av hårrötter med näringsämnen
 • uppvärmningseffekt, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen;
 • bevarande av en trevlig lukt;
 • stärka hårrötterna, bekämpa håravfall
 • shine frisyrer.

Cinnamon brightening är också förknippad med vissa olägenheter. För att färga håret måste du spendera mer än 5-6 procedurer. Detta är en nackdel eftersom metoden orsakar bränning och stickningar, masken kommer att behållas på huvudet i flera timmar.

Denna metod rekommenderas inte för personer med känslig hårbotten. Av denna anledning finns det så många frågor om du kan lätta ditt hår. Om det finns en stark allergi mot denna eller andra produkter kan lättnad orsaka irritation och rodnad i huden.

På frågan om ljuset lyser kanelhår finns det ett rimligt svar. Vetenskapen förklarar sådana krydds fantastiska förmågor genom att vara ett naturligt peroxidmedel. Det finns många exempel där strängarna faktiskt klargjordes med detta verktyg.

Effekten av ljusmask med kanelpulver kommer att bero på den ursprungliga färgen, strukturen och typen. I genomsnitt krävs mer än 5 procedurer för att byta till flera toner. I vissa fall förstörs pigmentet, vilket skapar en naturlig färg, andra, men behöver mer tid.

Hur tänder håret hemma

Det finns många sätt att lysa kanelhår hemma. Man tror att verktyget är mest effektivt för mörkt hårda människor. I blondiner blir de mer röda under inflytande.

Rekommendationer för förtydligande:

 • använd inte mer än 3 msk kanel;
 • om du vill lätta håret längre, bör du ta in två glada mer pulver;
 • För att inte skada huden behöver du bara använda färska och naturliga ingredienser.
 • masken ska inte kokas i en metallrätt (ingredienserna kan oxidera);
 • du måste noggrant förbereda masken, eftersom den oxiderade blandningen kan ge en grön nyans och den rätta dosen av ingredienser kan brinna hårbotten;
 • hårmask måste infunderas i 60 minuter före användning.

Vid tillverkningen av masken behöver du blanda blandningen noggrant tills den är jämn. Före användning måste du göra ett känslighetsprov: prova en hårmask hemma på ett litet område av huden bakom örat eller på armbågen. För försökets renhet måste du hålla masken i en halvtimme (förutsatt att det inte finns något obehag i processen). Testet visar möjligheten till en allergisk reaktion och sparar dig från en kemisk huvudskada. Om huden efter en halvtimme inte ser irriterade ut, det finns ingen klåda och smärta, du kan applicera en mask.

Hur tänder håret med kanel:

 1. Före proceduren måste du tvätta håret väl. Du kan torka naturligt eller använda en hårtork. Det viktigaste är att trådarna förblir fuktiga nog, men utan att droppa vatten.
 2. För kamning är det bättre att ta en träkam med sällsynta tänder.
 3. Maskan är mest lämplig att applicera med en speciell pensel. Så blandningen fördelas jämnt. Masken ska appliceras nästan från rötterna. Det rekommenderas inte att använda svampen: När man gnuggar blandningen i hårbotten kan brännskador, trauma, allergisk reaktion och till och med normal irritation uppstå.
 4. När du har applicerat masken behöver du samla in strängar i en massa.
 5. För större effektivitet måste du täcka huvudet med plast eller cellofan (du kan köpa ett speciellt duschlock). Detta är nödvändigt för att bevara värmen i vilken kanel fungerar bäst.
 6. Du kan ta bort locket efter 40 minuter.
 7. I allmänhet bör masken hållas i 3-8 timmar. Lightening kan orsaka stickning, bränning, men vid låg intensitet är de inte en signal om irritation.
 8. Det är nödvändigt att tvätta av masken med schampo, eftersom de extra komponenterna gör strängarna alltför fet.
 9. För att stärka det färgade håret efter en dusch kan du skölja dem med kamilleavkokning.
 10. Efter masken behöver du bara torka håret på ett naturligt sätt.

Recept med kanel för blekning av hår

Nästan alla recept för förtydligande inkluderar också honung. Denna ingrediens fungerar som en peroxid (peroxid), ger en färgningseffekt. Olivolja kommer att förbättra och påskynda effekten av kanel och honung.

Eventuella ljussmaskar ska användas inte mer än en gång i veckan. Kursen kan innehålla 3-10 sessioner.

Klassiskt recept

Denna mask med kanel för lätta är den mest populära, eftersom det är en kombination av de bästa färgämnena. Kanel och honung är naturliga ljussmedel och olivolja bidrar till att mildra de aggressiva effekterna på rötter och tips. Olja i detta fall kommer att ta bort obehaget att brinna och sticka.

Maskan ger inte bara ljuset hår med kanel och naturlig honung, men gör dem också glänsande och silkeslen. Det är beredd ganska snabbt, ingredienserna är tillgängliga för alla tjejer.

 • 3 msk kanelpulver;
 • 3 matskedar honung (utspädd i 6 skedar destillerat vatten);
 • 2 skedar citronsaft;
 • 100 ml olivolja;
 • 100 ml högkvalitativ balsam.

Denna klassiska hårmask med honung är väldigt lätt att förbereda. Du måste blanda kanel och honung (honung ska tillsättas långsamt). Behållaren för blandningen bör vara plast eller glas, och kompositionen är homogen. Citronsaft, olja och balsam läggs till. Efter noggrann blandning applicera på huvudet och spara i 3-8 timmar.

Kanel och citron

Denna mask appliceras bäst på lätta frisyrer. Citron hjälper till att förbättra den naturliga färgen. Lättnadshår med kanel och citron är inte det mest effektiva, men det säkraste.

 • 3-4 matskedar kryddor;
 • juice från en citron
 • 5 msk balsam.

Efter flera timmars användning ska masken tvättas noggrant. Tjejer noterar de olika effekterna av kanel med citron, men de mest effektiva visar sig vara ljusbrunt och blont hår. Brunetter kan använda denna mask för att stärka hårstrukturen. Resultatet är en toning effekt med ljusbruna trådar och guldöverflöde.

Mask med kanel och balsam

Denna mask kräver lite ingredienser, det är väldigt lätt att förbereda. Kanelhårfärg med hjälp av en balsam ger en färgbyte utan hot mot frisyren.

 • 3 msk kryddor;
 • 70 g honung;
 • 3 matskedar balsam.

Först måste du smälta honungen: i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn (upptining). Honung ska vara mjuk och varm. Du kan inte använda överhettad honung, den saknar fördel.

Honung måste blandas med krydda, tillsätt balsam. Principen att använda en hårmask med honung och kanel liknar ovanstående steg.

Kanel och kefir för lättare hår

Masken av kanel och kefir för lätta hår anses vara mycket användbar. Kefir själv är en utmärkt klarare. Det används ofta för att ändra skuggan. I kombination med kanel fungerar det inte bara som en klarare, men också som ett botemedel: stärker rötterna, förhindrar håravfall och läker tråden.

Den här ljusande hårmaskan med kanel beredas enkelt: för 4 matskedar yoghurt måste du ta 2 matskedar kryddor, blanda och applicera. Du bör också använda ett lock, hålla i upp till 8 timmar, skölja med kefir och schampo.

Mask med kanel och ägg

Detta recept för lättare hår är användbart för tjejer med ohälsosamt hår. Blandningen med äggulor förhindrar perfekt spetsdelen, ger håret en hälsosam glans, vilket gör dem mjukare. Med tillsättning av kanel blir det ett bra sätt att lysa upp trådarna.

 • 2-3 matskedar kryddor;
 • 1 äggula
 • 3 matskedar honung (helst blommig);
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 msk citronsaft.

Först måste du kombinera kanel med honung, tillsätt äggula och blanda väl. De återstående produkterna kan inkluderas i den homogena blandningen. Om i detta recept ersätt kryddan med senap och tillsätt en sked socker, får du ett utmärkt verktyg för att stimulera hårväxten.

Kanel och kardemumma

Kardemumma är en allergivänlig botemedel som kommer att minska effekterna av peroxid. Detta kryddor fungerar som en katalysator för andra ämnen.

 • 1 teskedspice
 • ½ sked kardemumma;
 • 1-2 matskedar honung.

Komponenterna blandas, företrädesvis i en återförslutningsbar behållare, som kan omröras. Vid spolning behöver du använda ett sulfatfritt schampo.

Lighteningresultat

Brightening hår med kanel kommer att vara lång. Detta garanterar metodens säkerhet. Vid användning av masker i 1-1,5 månader blir resultatet inte bara märkbart, men också mycket ihållande.

Sådana masker kommer inte bara bidra till att klargöra trådarna, de gör dem mjuka och glänsande och stärker också rötterna.

 • När ljuset mörker håret är strängarna choklad;
 • Om du fortsätter proceduren blir håret mer rött;
 • naturliga bruna frisyrer kanel missfärgad till koppar och rött;
 • När man använder kryddor på ingefära slingor, blir krullarna av en röd eller brun nyans;
 • Om du lyser den blonda frisyren får du en gyllene färg.

Mask med kanel att lätta håret gör mestadels naturliga naturliga strängar. Om du försöker använda produkten på färgat hår, kommer färgen att tvättas ut. Sålunda blir strängar färgade med färg eller tonisk omättad.

För att lätta svarta krullar till kastanjfärg måste du använda en blandning med henna. Kryddan kommer inte bara att bidra till förtydligandet, utan dränka också den skarpa lukten av henna. Kanel rekommenderas också att mildra yellowness på frisyrer som misslyckades färgade.

Kanelfärgande hår är ett riktigt sätt att ändra frisyrtonen. Det passar tjejer som inte vill experimentera mycket, men vill säkert ändra bilden. Fördelen med verktyget är att det nästan aldrig förstör färgen och kanske några biverkningar.

Brightening hår med kanel och honung

Kanel används framgångsrikt inte bara i matlagning utan också i kosmetologi. Det har en fördelaktig effekt på kroppen på grund av det höga innehållet av fördelaktiga spårämnen - järn, kalcium, fiber och mangan.

Spice kan lätta håret och läka dem längs hela längden. Samtidigt ska hon ge dem en underbar kryddig arom.

Det används ofta i parfymeri i form av kanelolja - här tittade vi på hur man applicerar det på hårbotten och håret.

Grundläggande recept

Honung och kanel fungerar som en naturlig analog av peroxid. De hjälper till att ta fram den gamla färgen och ge en naturlig nyans till de naturliga strängarna. Ingredienser ska spädas med destillerat vatten, tillsätt olivolja för att fuktas.

Recept lättnad färgat hår med kanel:

 • Ta ett halvt glas naturlig honung.
 • Rör om det i ett glas varmt vatten (ta icke-metalliska rätter, helst glas).
 • Tillsätt 2 matskedar olivolja.
 • Rör om 3 matskedar kanel, rör omedelbart. Låt blandningen stå i 1 timme.

Applicera lösningen jämnt på en ren, borstat strand med en pensel. Behandla dem från rot till spets. Samla hår i en bulle, täck med en film. Vänta minst 3 timmar, helst - lämna hela natten.

Tvätta av med schampo 2 gånger. Torka naturligt, utan att använda en hårtork. Ju längre du håller blandningen på huvudet desto tydligare blir resultatet.

Kanelolja för lättahår är inte lämplig, det refererar mer till omsorgskomponenterna för masker. Det kan läggas till färgämnets sammansättning med honung, bokstavligen nog 2-3 droppar.

Lightening mörkt hår med kanel kan göras med en hemlagad mask:

 • Blanda i lika delar den krossade kryddan och balsam som du brukar använda. Det är lämpligt att ta en keramisk eller glasmaträtt så att komponenterna inte reagerar med metallen.
 • Tillsätt 4-5 droppar citronsaft, rör om med en trä- eller plastsked.
 • Tvätta och torka håret, applicera blandningen jämnt över strängarna, gnid inte in i huden för att undvika irritation.
 • Täck huvudet med folie, lämna i 30-60 minuter. På toppen kan du bära en varm hatt eller handduk.
 • Skölj med varmt vatten och schampo.

Sådan ljusning av hår med kanel och citron ändrar färgen till ett par toner. Om du ökar proportionerna av kanel i kompositionen eller upprepar proceduren flera gånger inom 2 dagar, kan du uppnå förbättrad verkan.

video

Resultatet av kanelbelysning beror på hur länge du höll kompositionen på ditt huvud och vilken färg du ursprungligen hade:

 • Naturliga masker som sådana blondiner ger en rödaktig nyans.
 • Svart hår kommer att få en ljus kastanjton, efter några repetitioner - blir röd.
 • Ginger girls verktyg hjälper till att betona den befintliga färgen, så att håret blev ljusare bättre istället för vatten som en del av maskerna för att använda kamilleinfusion.

Kom ihåg att kanel, honung och citron som används i recept kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa människor.

Före användning ska alltid ett känslighetsprov utföras: Applicera en liten mängd av den beredda masken på armbågen eller bakom örat. Om det inte fanns någon stark irritation efter en timme, så är botemedlet säkert för dig.

Om det följs - det är bättre att använda andra beprövade verktyg för hårväxt.

Undvik kontakt med ögonen. Skölj omedelbart med mycket kallt vatten.

recensioner

Elvira: "Jag uppnådde ett synligt resultat efter tre blekning med honung och kanel - jag gjorde alla procedurer för natten. Den ursprungliga färgen är mörk och det visade sig vara lättblond. Mycket nöjd med åtgärdens åtgärd - det var inte bara upplyst, utan också lättat mjäll. Som en trevlig bonus - en underbar doft från håret. "

Maria: "Efter denna mask började håret se bättre ut. Under lång tid efter användning - det luktade behagligt med krydda. Men effekten är svag, strängarna tänds inte praktiskt ".

Svetlana: "Inga människors metoder kan ändra min färg. Jag försökte kanel masker, kefir, citron, kamille sköljning. Ingenting hjälper. Men håret från dessa experiment förbättras och försämras inte. "

Kommentarer: 37

Resultatet har en kumulativ effekt - proceduren måste upprepas en gång i veckan. Mitt hår från detta har blivit mer voluminöst, glänsande och fuktat. Tack vare mörkbrun kanel gjorde hon håret blondt och nedfallet stoppades. Jag råder dig att prova de som föredrar säker färgning.

Jag har redan gjort denna mask 2 gånger och resultatet är bra - mitt hår är livligt, mycket glänsande. Varje gång jag blev upplyst av 1 ton från mörkblondin. Du måste sitta med henne i 8 timmar, men för skönhetens skull håller jag med. Jag gör det bara på natten, lägg på en påse, lägg en handduk ovanpå och sova - för mig är det bäst, och under dagen jobbar jag.

Mask med kanel bara hemskt. Håret blev styvt, tråkigt och färgen är hemsk.

Ale! Hur återställs dina hår nu? Min inte ((lika hård och faller ut efter denna mardrömsmask.

Jag vill lätta hårets tips till ljusbruna, möjligen rödaktiga toner. Du vill inte förstöra håret med färg. Sedan min barndom har jag mycket mörkt och tjockt hår, vad rekommenderar du?

Jag har en naturlig ljus brun färg. under graviditeten blev jag lång flätad)))) det var synd att skämma bort med färger. men jag vill ha ändringar. för 4 sessioner av en sådan mask, upplyste det håret med 1,5 toner ungefär. håret är mycket glänsande efter det, det känns som att det har blivit snabbare att växa! Masken är inte för lat. du måste göra ofta för att uppnå det avsedda resultatet och behålla det minst 4 timmar! Medoenno, men vänder säkert till en blondin utan att håret skadas! även med fördel! det är värt det. :))))

Flickor. Jag målade många gånger i svart, nu är det också svart, jag vill bli blondin. kommer denna mask passar ??

Otålig att prova denna mask. Det är mycket dyrt hårvård, om allt är från affären. Jag färgade blondin, låt oss se vad som händer.

Färsk från duschen efter kanelmasken! Intryck: hårglans honungskin! Det finns inte ett enda hår på borsten, och speciellt på korkgallret finns det ingen vanlig kokong av hår, som jag försöker fånga för att inte krossa röret, mitt eget hus! Bra resultat!

Jag gillade verkligen effekten av masken med kanel. Naturligtvis var håret inte upplyst, men blev bara fantastiskt, hårvolymen ökade, de blev glänsande, släta, starka. Jag lämnade masken någonstans i ca 5 timmar. Naturligtvis är det svårt att tvätta bort det. Och lukten från håret är bara super, inte en enda schampo och balsam lämnar inte en sådan magisk doft.

Tjejer, vad händer om jag säger att somna med denna mask? Hon skickar inte?

Oksana, det blir ingenting. Jag gör några masker för natten. Jag tycker särskilt om att göra masker från alla slags oljor, masken kommer helt enkelt att absorberas bättre och resultatet blir mycket bättre. Det viktigaste är att undvika vallmor med rödpeppar och senap, du kan inte hålla dem länge, annars kommer du att skada hårbotten

Var inte rädd, inget hemskt kommer att hända)) Jag, tyvärr, denna mask lättade inte något)), men kanske är mitt hår för mörkt. Men den omtänksamma effekten var håret blev mer elastiskt och glänsande.

Idag hittade jag ditt recept och idag bestämde jag mig för att göra en mask till mig själv. Men jag lade även lite citronolja med 10 droppar, jag läste också den någonstans på Internet, vilket bidrar till att ytterligare klargöra. Det maximala som jag kunde hålla kvar på masken var tre och ett halvt år, då började jag känna lite ljud. Effekten är, ja, jag vet inte att jag inte förstod huruvida de var ljusa eller inte (jag glömde att säga, jag har självt blont naturligt hår av fångenskapsfärg, men på vintern smälter färgen fortfarande lite)

Lukten av so-so för en amatör är för söt för mig, håret är sant att det är precis som en blomma, lydnad är slät och blank, imorgon ska jag prova masken igen och låt mitt hår vila i 10 dagar, låt oss se vad som händer nästa

Jag gjorde en blandning, det är skrivet att du måste gå i en timme. Tyvärr blev jag uppmanad att jobba och jag klarar inte att tillämpa det nu, kan jag lämna den i 5 timmar för att insistera och sedan hela natten?

Det var naturvete, jag ville lysa upp på tonen i slutändan blev det en otäck rödhårig vad man skulle göra. Att se i spegeln är sjuk. Rengörs det? Jag blir inte röd alls

I 10 år jag målade med svart färg och sedan bestämde mig för att göra mig vita strängar. Odator + Oxide9, upprepade lightningen igen. Lite bränt, naturligtvis, men färgen var rödaktig, jag bestämde mig för att prova mirakelmasken med kanel; luktar fel, jag råder alla?Nästa Artikel
Hur växer du hårfärgen: 8 tricks