Kanel och honung - en närande cocktail för lättare hår


Du vill ha mjuka ljuskrullar, men du är säker på att det inte kan uppnås utan kemiska ämnen? Det finns ett sätt! Lätta ditt hår med kanel och honung kommer inte bara att lätta men också stärka dina lockar. Det här testade verktyget kom från forntida Rom. Idag är det också assistenten av tjejer som bryr sig om sitt utseende och hälsa.

Kanel och honung för att lätta håret

I motsats till färger förbättrar en mask av kanel och honung krullarnas struktur, accelererar tillväxten, lägger till glans och silke. En trevlig bonus blir favorit smaken av många kryddor, som varar 2-3 dagar efter proceduren.

Kanel - en skattkruv av vitaminer, näringsämnen som är nödvändiga för friskt hår. Detaljer om användningen av kanel för lättare hår skrev tidigare. Den innehåller:

Vi skrev redan om hårljuset med honung. Det är värt att notera att honung närmar sig hårbotten med zink, jod, järn, koppar och B-vitaminer.

Kombinerade ger komponenterna en lättaffekt. Samtidigt värmer kanel och honung upp hårbotten och vaknar vilande lökar. Resultatet är tjockare, starkare krullar. Denna blandning förhindrar skallighet.

Kontra

Eventuella åtgärder har sina nackdelar. Mask kanel med honung också.

Det är viktigt! Naturliga ingredienser kan orsaka irritation. Därför måste du genomföra ett prov före proceduren. Applicera en liten mängd av blandningen på insidan av armbågen, håll i en halvtimme. Om det inte finns någon rodnad kan den användas.

Kanel kan reagera på färgen och ge oväntade resultat. Det är bättre att använda en mask på omaintat hår. Denna procedur är tidskrävande. För att få önskad effekt måste masken hållas i mer än 4 timmar.

Matlagningsteknik

Huvudingredienserna är honung och kanel, ett förhållande 1: 1. Mängden beror på längden på locken. Det är dock bättre att göra fler masker, det kommer att falla tjockare. Eventuellt kan du tillsätta citronsaft (har också en ljusare effekt).

Mandelolja (olivolja) är lämplig för torrt hår. Förutom fuktgivande, ljusar vegetabiliska oljor också håret.

Blandningstillverkning:

 1. Värm honungen i vattenbadet (den kanderade honungen smälter, behåller dess fördelaktiga ämnen). Köksartiklar är bättre att använda keramik eller glas. Ta inte metall!
 2. Häll kanel, blanda noggrant.
 3. Lägg till ytterligare komponenter (tillval).

Användning av

Att sträva efter bästa effekten är att det är viktigt att följa stegsekvensen.

 1. Kamma noggrant rena våta lockar.
 2. Splitting hår i fina trådar, applicera blandningen. Gnugga inte in i hårbotten: detta kommer att orsaka irritation, kan mjäll förekomma senare.
 3. När du lägger en mask måste du periodiskt kamma, så att blandningen ligger jämnt. Detta är ett viktigt ögonblick! Om de försummas, kan förtydligandet vara spottigt.
 4. Samla krullar bunt. Att sätta på en polyetenlock (för att sätta i cellofan, klämfilm), på toppen - en terryhandduk.
 5. Låt blandningen vara i minst 4 timmar. Den första halvan timmen, det kan vara lite obehag, du kan uppleva en brännande känsla och stickningar. Ju längre blandningen desto starkare effekten är. Om din hud inte är för känslig kan du gå och lägga dig i en mask.
 6. Tvätta av blandningen med schampo. Skölj med kamille eller använd luftkonditionering.
 7. Curls bör torka naturligt (utan att använda en hårtork).

Naturligtvis kommer klarningen av 2 toner inte efter en enda användning. För att resultatet ska manifesteras fullständigt måste du upprepa minst 10 procedurer. Men efter första gången kommer du att känna förändringen!

Foto före och efter

efter flera användningar

Tänk på att varje person är individuell och förtvivlad, om det föreslagna förklaringsalternativet inte passade, är det inte nödvändigt. Vi rekommenderar att du försöker med andra effektiva och naturliga lysande masker:

Kanel ljusande hår - recept och rekommendationer

Det finns olika sätt att lätta på håret, men i allmänhet är de uppdelade i kemiskt lätta och lätta hår med hemmetoder. Ett av hemmet är att lysa kanelhår.

Kemiska färgämnen ger omedelbara resultat, men det tar lång tid att lätta håret med kanel för synliga förändringar, men samtidigt kommer du inte att förstöra ditt hår, utan tvärtom bara förbättra sitt tillstånd.

Fördelarna med kanelhår

Kanel, förutom den vackra aromen, innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler, eftersom kanel är zink, magnesium, järn, vitamin PP, A, C osv. På grund av dess sammansättning har kanel följande effekter på håret:

- accelererar tillväxten och förstärker rötterna (på grund av uppvärmningseffekten);
- närmar sig hårbotten, ger rötterna med viktiga vitaminer.
- minskar håravfall
- ger sken;
- har en ljusare effekt.

Effekten av lättare hår med kanel

Ljuseffekten kan endast uppnås på naturligt hår. Färgat hår på detta sätt kan inte tändas, men på grund av att kanel tvättar hår, kan du göra färgen mindre mättad och därigenom uppnå en ljusare effekt om ditt hår har färgats mörkare.

Om du har naturligt hår, kan du säkert prova det med hjälp av kanel kan du lätta ditt hår med ca 2-3 toner. Effekten beror på hårets typ och struktur, liksom på den ursprungliga färgen. I vissa fall är det tillräckligt att göra en mask med kanel flera gånger för att lätta håret, i andra är det nödvändigt att göra masken många gånger, i vilket fall det inte kommer att skada håret.

Kanelfärgande hår - recept och maskberedning

För ljussmaskan behöver vi:

- mark kanel 3 msk. (eller kanel i pinnar, men det är nödvändigt att mala det självständigt)
- naturlig honung 70 gr. (det är önskvärt att ta akacia honung, det är han som ger mest ljusande effekt, du kan också ta en annan älskling så länge det är naturligt)
- balsam för hår 3 msk. (balsam lägg till tillval)


Matlagningsmask med kanel

Först måste du smälta honungen om den är för tjock. Du kan göra det i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. När du värmer honungen på andra sätt ställer du in läget "avfrostning" eller helt enkelt låga vågor, som vid stark uppvärmning förlorar honungen dess egenskaper. Förvärm det till ett varmt tillstånd.

Blanda sedan honung med kanel och blanda noggrant, tillsätt balsam sist, du kan lägga den till den lite varma blandningen.

Applicera en mask för att lätta håret med kanel

1. Tvätta håret på vanligt sätt med schampo, medan ditt hår torkar under en handduk och förbereda vår blandning enligt receptet.

2. Håret ska vara enbart lite vått, inget vatten ska droppa från dem, annars kommer inte masken att tända håret.

3. Innan du applicerar masken, kamma ditt hår med en träkam med glesa tänder.

4. Applicera en ljussmask med kanel jämnt fördela genom hela håret. Det är bekvämare att sätta en mask på en liten strand och därmed täcka hela håret.

5. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med rotdelen, masken ska appliceras enbart på rötterna, samtidigt som den inte gnids i hårbotten. Först kan kanelpartiklar skrapa huden och skada den, och för det andra kan en allergisk reaktion eller en bränning erhållas.

6. Efter allt håret blötläggs med blandningen är det nödvändigt att värma huvudet. För att göra detta, linda håret med cellofan eller bära ett duschlock och sedan en varm handduk.

7. För en synlig effekt ska masken hållas i minst 4 timmar. Ju längre du håller masken desto starkare blir effekten. Därför, innan du gör ett sådant långtidsförfarande, välj din fritid. För att inte bli uttråkad kan du göra din favorit sak, läsa böcker eller städning. Så tiden flyger med och utan förvarning.

8. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo (om du vill kan du tvätta bort det utan schampo, om du är säker på att ditt hår ska tvättas väl).

9. En utmärkt fixeringseffekt sköljer håret med kamomill. Kamille har också en ljus lysande effekt och ger en gyllene glans.

10. Hårtorka naturligt eller kallt luft.

Om du inte ser den ljusande effekten första gången, garanteras volymen och glansen på den här masken. Dessutom kommer håret att lukta som kanel i ett par dagar!

Kanelburkande hår - Förloppsförlopp

Det är lämpligt att utföra proceduren för att lätta håret med kanel en gång i veckan tills du får det önskade resultatet. Vanligtvis för god förtydligande räcker det från 3 till 10 sessioner.

För att förbättra effekten av att lysa kanelhår kan du växla med citronfärgning eller du kan lägga citronsaft i vår mask.

Recept för lätta hår med kanel och citronsaft

- 3 msk. kanel;
- 3 msk. honung;
- juice av en citron
- 1 msk. olivolja (om håret är torrt).

Komponenterna blandas och appliceras på håret på samma sätt som i 1 recept. Maskens exponeringstid från 2 timmar.

Ett annat recept på en ljusmask

Om du vill få mer näringseffekt, kommer detta recept att göra:

- 2-3 matskedar kanel;
- äggula
- 3 msk. blomma honung;
- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. citronsaft.
En sådan mask kommer bara att lysa lite hår, men kommer att stärka rötterna och ge håret glans, lindra delade ändar.

Kanel ljusande hår - tips och tricks

1. Innan du försöker lätta håret med kanel och honung är det nödvändigt att testa för en allergisk reaktion.

2. Om du har torrt hår kan du lägga till en matsked vegetabilisk olja (oliv, mandel, jojoba, etc.) till huvudreceptet

3. Efter masken är det lämpligt att skölja håret med vatten med citronsaft eller kamille te, vilket kommer att konsolidera resultatet och lysa håret ännu mer.

4. Honung-kanelblandning ska fördelas över hela håret jämnt, det är önskvärt att masken är rikligt täckt hår, så låt inte ursäkta ingredienserna.

5. Om masken med kanel bakar starkt i receptet måste du lägga till olivolja, vilket kommer att minska den brännande känslan.

6. För att förtydliga, behöver du några procedurer, men oroa dig inte, det gör inte håret, utan det motsatta kommer bara att stärka dem.

Vilka resultat kommer att lysa håret med kanel och honung

Kanel hårljus video

Kanel lysande hår - proffsen

Nackdelar ljusmask med kanel

- att vänta länge på resultatet, för att lätta håret för ett par toner måste minst 5-6 procedurer göras;
- masken måste hållas länge på håret;
- allergiska reaktioner är möjliga;
- kan inte vara lämplig för känslig hårbotten.

Kanelhår dressing - recension kan läsas här.

Mask för lätta hår kanel och honung: reglerna för förberedelse och användning

Honung och kanel - dessa två ingredienser används ganska ofta i köket för att förbereda olika rätter. Men få människor vet att med hjälp av dem kan du återställa och till och med lätta håret i flera toner.

Honung är ett utmärkt styrmedel. Den innehåller alla nödvändiga komponenter som krävs för normal hårväxt. Dessutom är det en utmärkt källa till naturliga antioxidanter, tack vare vilken användningen av honung gör det möjligt att uppnå utseendet på en naturlig vacker glans på locken.

Och kanel har i sin tur en kraftfull uppvärmningseffekt på hårbotten och håret, vilket bidrar till en ökning av näringsämnena i hårsäckarna. Som ett resultat blir krullarna mer näring och börjar växa aktivt. Samtidigt innehåller kanel komponenter som har en ljuseffekt på håret. Det kan lätta krullarna med 1-2 toner och ge dem en vacker rödbrun nyans.

Som du kan se har dessa två ingredienser en bra effekt på lock. Och om du kombinerar dem kan du skapa ett verkligt läkemedel. Men här är hur man förbereder en mask för kanel honungshår för lätta, och vi pratar nu.

Klassiskt recept

Det finns många recept för att göra masker baserade på kanel och honung. Men det klassiska receptet är det mest populära bland kvinnor, eftersom det inte kräver mycket tid och finansiella kostnader, och resultatet är fantastiskt.

Och förbered en klassisk mask av följande ingredienser:

Honung och kanel tas i lika stora proportioner. Om ditt hår är av medelstor längd behöver du ca 3 msk. varje ingrediens. Det bör noteras att du behöver använda flytande honung, det är bättre fördelat genom håret. Men för att undvika klumparna i masken bör du lägga honung i kanel och inte vice versa.

I den resulterande blandningen bör tillsättas luftkonditionering. Det måste tas dubbelt så mycket som andra ingredienser. Till exempel, om du tar 2 msk. honung och kanel, luftkonditioneringsapparaten måste ta 4 matkedjor.

Det bör noteras att för att förbereda masken ska du inte använda metallredskap, eftersom det kan oxidera och därmed kan hårfärgen bli grön. Även för blandning av blandningen rekommenderas att du använder plast- eller träskedar och gafflar.
Den resulterande blandningen bör appliceras rikligt på håret och ett uppvärmningslock ska bäras på huvudet. En timme senare behöver den tas bort, men du behöver inte tvätta masken från huvudet. Det är nödvändigt att gå med henne i ytterligare ett par timmar, varefter du ska skölja håret med varmt vatten.

Detta klassiska recept har ändrats flera gånger. Dessa förändringar bidrog till förbättringen av andra egenskaper hos denna mask (terapeutisk), men samtidigt reducerade signifikant dess ljuseffekt. Om du inte är besatt av att lätta ditt hår, erbjuder vi dig några fler masker baserat på dessa ingredienser som hjälper dig att lösa många problem med ditt hår.

Från oljig glans

Om du är orolig för överdriven fettighet av håret, då är en mask tillagd från:

 • en rå äggula
 • en tesked kanel;
 • ett par matskedar flytande honung;
 • en tesked jojobaolja.

Alla ingredienser måste blandas för att få en homogen massa. Därefter måste du på torrt rent hår applicera blandningen med ett jämnt lager och lämna i en halvtimme. Skölj med varmt vatten.

torrhet

Torrt hår är bräckligt och inte lättsamt. De ser ut som halm och behöver därför intensiv hydrering. Och för att säkerställa att det kommer att kunna maskas, förberedd från:

 • matsked potatismos gjord av färska bananer;
 • matsked honung (helst flytande);
 • 4 msk kokosnötolja;
 • 2 tsk kanel.

Om du inte har kokosolja till hands kan du byta ut den med oliv eller burk. Innan du blandar alla ingredienser, bör oljan värmas upp något.

Den färdiga masken ska fördelas över hela längden på håret, lämna i 1 timme och skölj sedan med varmt vatten.

Från att falla ut

Kanel och honung kan också användas för att lösa problem som håravfall. För att göra detta blanda:

 • 5 droppar tokoferololjelösning;
 • ett par matskedar olivolja;
 • en matsked honung;
 • matsked av kanel.

Värm olivoljan och blanda den med resten av ingredienserna. Efter applicering av blandningen på håret och lämna effekten i 20-30 minuter.

Alla dessa masker har en mycket bra effekt på hårets tillstånd. Om du gör dem 1-2 gånger i veckan kommer ditt hår inte bara att lysa, utan bli också vacker och frisk.

Mjukt ljusande kanelhår

För att ändra hårfärgen användes två typer av effekter: kemiska och folkmedicinska lösningar. Den andra är mild, eftersom den använder naturliga ljusande ingredienser, som kanel.

Självklart ger varumärkesvaror ett synligt ögonblick, men konsekvenserna av en sådan förtydligande är väldigt ledsen. Curls blir overdried, spröd, förlorar sin glans, elasticitet, splittrade ändar verkar. Därför är det bättre att använda ett beprövat hemmedel - maskerar med kanel. Det kan inte bara lätta håret i flera toner, men ge dem också sken, hälsa och styrka.

De fördelaktiga egenskaperna hos kanel för kroppen

Förutom den kryddiga smaken innehåller kanel en stor mängd aminosyror, mineraler och vitaminer. Dess struktur omfattar:

På grund av dess sammansättning är detta kryddor ett förråd av näringsämnen och en positiv effekt på processerna i kroppen, nämligen:

 • används för SARS, bronkit och influensa (det rekommenderas att göra inandning);
 • sänker kroppstemperaturen (lägg 1 tsk till te med honung);
 • lindrar inflammation i njurar, lever och blåsesjukdomar (skölj en sked av honung med kanel, äta före måltider);
 • Effektiva för sjukdomar i matsmältningskanalen (lägg till kefir);
 • sänker kolesterol;
 • har antibakteriella egenskaper;
 • minskar risken för hjärtinfarkt (används tillsammans med svartbröd och honung).

Kanel är också användbar för att förbättra krillens tillstånd:

 • stärker hårsäckar
 • närmar hårbotten
 • stimulerar blodcirkulationen;
 • förhindrar skallighet
 • har en ljuseffekt
 • lägger till sken och volym.

Kanel Bleach

Effekten av lättnad med hjälp av denna krydda kan uppnås på naturliga lockar och färgen på färgat hår kan bli mindre mättat på grund av utlakning av färgämne från deras yta. Förvänta dig inte en synlig effekt från det här verktyget. Resultat av ansökan - förtydligande på 2 toner. Men efter maskerna med denna krydda shag shine kommer curls vara mjuka och voluminösa. Följ nu några recept för att klargöra krutz.

Kanel Mask för Lightening

Stärkar, återställer, stannar sektionen, ger volym.

ingredienser:

 • olivolja - 1 msk. l.
 • kanelpulver - 1 tsk;
 • färsk kycklingägg - 1 st.

Användning:

Blanda krydden med honung, äggula och varm olja. Sprid blandningen genom håret och låt den fungera i fyrtio minuter under en tjock handduk eller en varm scarf. Tvätta av masken med schampo. Hårtorkat naturligt.

Honungskanamask

Ger en chokladskugga till mörkt hår, ljuset lyser med 2 toner.

ingredienser:

 1. honung 1 msk. l.
 2. Kanel 1 msk. l.
 3. hårbalsam 1 msk. l.

Användningsmetod:

 • tvätta håret på vanligt sätt
 • Blanda ingredienserna tills det är smidigt i en metallfri maträtt.
 • Applicera blandningen på våta lockor, från rötterna och sprida sig över hela längden;
 • Kamma håret med en kam med glesa tänder.
 • sätt på en duschlock och en handduk turban;
 • vänta minst 3 timmar;
 • skölj av med varmt vatten och schampo;
 • skölj med kamillebuljong (20 g kamomillblommor, häll ett glas kokande vatten över, insistera en halvtimme)

För den synliga effekten krävs minst 5 procedurer.

Kanel med äppelcidervinäger

Lämplig för oljig hårbotten, hjälper till att klara av mjäll.

ingredienser:

 1. pulverformad kanel - 3 msk. l.
 2. äppelcidervinäger - 1 msk. l.
 3. olivolja - 1 msk. l. (med torrt hår);
 4. honung - 3 msk. l.

ansökan

Smält honungen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, blanda med krydda och ättika. Applicera masken i rad på locken och hårbotten, gnid inte! Förvara inte mer än två timmar. Tvätta av med en vårdschampo.

Mask med kanel och kefir

En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta.

Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir.

ingredienser:

Fermenterad mjölkprodukt bör upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. I vätskan måste du blanda 3 matskedar kanel. Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Skölj med rinnande vatten med schampo. Du kan upprepa det varannan dag.

Överhett inte kefir, eftersom det kan vara ojämnt.

slutsats

Det är värt att notera att du inte behöver vänta på en dramatisk färgändring efter den första applikationen. Lättnadsprocessen beror på strukturen och typen av hår. Det är nödvändigt att göra förfaranden för att klargöra kanelkurs, bestående av minst 5 hemmöten för ett märkbart resultat. Men under alla omständigheter kan appliceringen av denna krydda förbättra krillens tillstånd, återställa deras hälsa och välmående utseende.

Lätta olika typer av hår med kanel

Blont hår har länge ansetts vara ett tecken på otrolig skönhet, men få människor kan skryta med naturliga ljussträngar. Färgning är ofta farlig och fylld med många biverkningar, så det är viktigt att lätta håret med kanel även idag.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en mycket användbar ingrediens. Det luktar gott, berikas med fördelaktiga föreningar och ger en färgningseffekt, för vilken den används allmänt i kosmetologi. Kanel - en källa till vitaminer A, C, PP, liksom element av magnesium, järn och zink.

Verktyget används inte bara som medicinskt och kosmetiskt, det hjälper håret att lysa säkert.

Effekt av krydda på håret:

 • förbättring av hårbotten;
 • berikning av hårrötter med näringsämnen
 • uppvärmningseffekt, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen;
 • bevarande av en trevlig lukt;
 • stärka hårrötterna, bekämpa håravfall
 • shine frisyrer.

Cinnamon brightening är också förknippad med vissa olägenheter. För att färga håret måste du spendera mer än 5-6 procedurer. Detta är en nackdel eftersom metoden orsakar bränning och stickningar, masken kommer att behållas på huvudet i flera timmar.

Denna metod rekommenderas inte för personer med känslig hårbotten. Av denna anledning finns det så många frågor om du kan lätta ditt hår. Om det finns en stark allergi mot denna eller andra produkter kan lättnad orsaka irritation och rodnad i huden.

På frågan om ljuset lyser kanelhår finns det ett rimligt svar. Vetenskapen förklarar sådana krydds fantastiska förmågor genom att vara ett naturligt peroxidmedel. Det finns många exempel där strängarna faktiskt klargjordes med detta verktyg.

Effekten av ljusmask med kanelpulver kommer att bero på den ursprungliga färgen, strukturen och typen. I genomsnitt krävs mer än 5 procedurer för att byta till flera toner. I vissa fall förstörs pigmentet, vilket skapar en naturlig färg, andra, men behöver mer tid.

Hur tänder håret hemma

Det finns många sätt att lysa kanelhår hemma. Man tror att verktyget är mest effektivt för mörkt hårda människor. I blondiner blir de mer röda under inflytande.

Rekommendationer för förtydligande:

 • använd inte mer än 3 msk kanel;
 • om du vill lätta håret längre, bör du ta in två glada mer pulver;
 • För att inte skada huden behöver du bara använda färska och naturliga ingredienser.
 • masken ska inte kokas i en metallrätt (ingredienserna kan oxidera);
 • du måste noggrant förbereda masken, eftersom den oxiderade blandningen kan ge en grön nyans och den rätta dosen av ingredienser kan brinna hårbotten;
 • hårmask måste infunderas i 60 minuter före användning.

Vid tillverkningen av masken behöver du blanda blandningen noggrant tills den är jämn. Före användning måste du göra ett känslighetsprov: prova en hårmask hemma på ett litet område av huden bakom örat eller på armbågen. För försökets renhet måste du hålla masken i en halvtimme (förutsatt att det inte finns något obehag i processen). Testet visar möjligheten till en allergisk reaktion och sparar dig från en kemisk huvudskada. Om huden efter en halvtimme inte ser irriterade ut, det finns ingen klåda och smärta, du kan applicera en mask.

Hur tänder håret med kanel:

 1. Före proceduren måste du tvätta håret väl. Du kan torka naturligt eller använda en hårtork. Det viktigaste är att trådarna förblir fuktiga nog, men utan att droppa vatten.
 2. För kamning är det bättre att ta en träkam med sällsynta tänder.
 3. Maskan är mest lämplig att applicera med en speciell pensel. Så blandningen fördelas jämnt. Masken ska appliceras nästan från rötterna. Det rekommenderas inte att använda svampen: När man gnuggar blandningen i hårbotten kan brännskador, trauma, allergisk reaktion och till och med normal irritation uppstå.
 4. När du har applicerat masken behöver du samla in strängar i en massa.
 5. För större effektivitet måste du täcka huvudet med plast eller cellofan (du kan köpa ett speciellt duschlock). Detta är nödvändigt för att bevara värmen i vilken kanel fungerar bäst.
 6. Du kan ta bort locket efter 40 minuter.
 7. I allmänhet bör masken hållas i 3-8 timmar. Lightening kan orsaka stickning, bränning, men vid låg intensitet är de inte en signal om irritation.
 8. Det är nödvändigt att tvätta av masken med schampo, eftersom de extra komponenterna gör strängarna alltför fet.
 9. För att stärka det färgade håret efter en dusch kan du skölja dem med kamilleavkokning.
 10. Efter masken behöver du bara torka håret på ett naturligt sätt.

Recept med kanel för blekning av hår

Nästan alla recept för förtydligande inkluderar också honung. Denna ingrediens fungerar som en peroxid (peroxid), ger en färgningseffekt. Olivolja kommer att förbättra och påskynda effekten av kanel och honung.

Eventuella ljussmaskar ska användas inte mer än en gång i veckan. Kursen kan innehålla 3-10 sessioner.

Klassiskt recept

Denna mask med kanel för lätta är den mest populära, eftersom det är en kombination av de bästa färgämnena. Kanel och honung är naturliga ljussmedel och olivolja bidrar till att mildra de aggressiva effekterna på rötter och tips. Olja i detta fall kommer att ta bort obehaget att brinna och sticka.

Maskan ger inte bara ljuset hår med kanel och naturlig honung, men gör dem också glänsande och silkeslen. Det är beredd ganska snabbt, ingredienserna är tillgängliga för alla tjejer.

 • 3 msk kanelpulver;
 • 3 matskedar honung (utspädd i 6 skedar destillerat vatten);
 • 2 skedar citronsaft;
 • 100 ml olivolja;
 • 100 ml högkvalitativ balsam.

Denna klassiska hårmask med honung är väldigt lätt att förbereda. Du måste blanda kanel och honung (honung ska tillsättas långsamt). Behållaren för blandningen bör vara plast eller glas, och kompositionen är homogen. Citronsaft, olja och balsam läggs till. Efter noggrann blandning applicera på huvudet och spara i 3-8 timmar.

Kanel och citron

Denna mask appliceras bäst på lätta frisyrer. Citron hjälper till att förbättra den naturliga färgen. Lättnadshår med kanel och citron är inte det mest effektiva, men det säkraste.

 • 3-4 matskedar kryddor;
 • juice från en citron
 • 5 msk balsam.

Efter flera timmars användning ska masken tvättas noggrant. Tjejer noterar de olika effekterna av kanel med citron, men de mest effektiva visar sig vara ljusbrunt och blont hår. Brunetter kan använda denna mask för att stärka hårstrukturen. Resultatet är en toning effekt med ljusbruna trådar och guldöverflöde.

Mask med kanel och balsam

Denna mask kräver lite ingredienser, det är väldigt lätt att förbereda. Kanelhårfärg med hjälp av en balsam ger en färgbyte utan hot mot frisyren.

 • 3 msk kryddor;
 • 70 g honung;
 • 3 matskedar balsam.

Först måste du smälta honungen: i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn (upptining). Honung ska vara mjuk och varm. Du kan inte använda överhettad honung, den saknar fördel.

Honung måste blandas med krydda, tillsätt balsam. Principen att använda en hårmask med honung och kanel liknar ovanstående steg.

Kanel och kefir för lättare hår

Masken av kanel och kefir för lätta hår anses vara mycket användbar. Kefir själv är en utmärkt klarare. Det används ofta för att ändra skuggan. I kombination med kanel fungerar det inte bara som en klarare, men också som ett botemedel: stärker rötterna, förhindrar håravfall och läker tråden.

Den här ljusande hårmaskan med kanel beredas enkelt: för 4 matskedar yoghurt måste du ta 2 matskedar kryddor, blanda och applicera. Du bör också använda ett lock, hålla i upp till 8 timmar, skölja med kefir och schampo.

Mask med kanel och ägg

Detta recept för lättare hår är användbart för tjejer med ohälsosamt hår. Blandningen med äggulor förhindrar perfekt spetsdelen, ger håret en hälsosam glans, vilket gör dem mjukare. Med tillsättning av kanel blir det ett bra sätt att lysa upp trådarna.

 • 2-3 matskedar kryddor;
 • 1 äggula
 • 3 matskedar honung (helst blommig);
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 msk citronsaft.

Först måste du kombinera kanel med honung, tillsätt äggula och blanda väl. De återstående produkterna kan inkluderas i den homogena blandningen. Om i detta recept ersätt kryddan med senap och tillsätt en sked socker, får du ett utmärkt verktyg för att stimulera hårväxten.

Kanel och kardemumma

Kardemumma är en allergivänlig botemedel som kommer att minska effekterna av peroxid. Detta kryddor fungerar som en katalysator för andra ämnen.

 • 1 teskedspice
 • ½ sked kardemumma;
 • 1-2 matskedar honung.

Komponenterna blandas, företrädesvis i en återförslutningsbar behållare, som kan omröras. Vid spolning behöver du använda ett sulfatfritt schampo.

Lighteningresultat

Brightening hår med kanel kommer att vara lång. Detta garanterar metodens säkerhet. Vid användning av masker i 1-1,5 månader blir resultatet inte bara märkbart, men också mycket ihållande.

Sådana masker kommer inte bara bidra till att klargöra trådarna, de gör dem mjuka och glänsande och stärker också rötterna.

 • När ljuset mörker håret är strängarna choklad;
 • Om du fortsätter proceduren blir håret mer rött;
 • naturliga bruna frisyrer kanel missfärgad till koppar och rött;
 • När man använder kryddor på ingefära slingor, blir krullarna av en röd eller brun nyans;
 • Om du lyser den blonda frisyren får du en gyllene färg.

Mask med kanel att lätta håret gör mestadels naturliga naturliga strängar. Om du försöker använda produkten på färgat hår, kommer färgen att tvättas ut. Sålunda blir strängar färgade med färg eller tonisk omättad.

För att lätta svarta krullar till kastanjfärg måste du använda en blandning med henna. Kryddan kommer inte bara att bidra till förtydligandet, utan dränka också den skarpa lukten av henna. Kanel rekommenderas också att mildra yellowness på frisyrer som misslyckades färgade.

Kanelfärgande hår är ett riktigt sätt att ändra frisyrtonen. Det passar tjejer som inte vill experimentera mycket, men vill säkert ändra bilden. Fördelen med verktyget är att det nästan aldrig förstör färgen och kanske några biverkningar.

Kanel och honung för att lätta håret

Det faktum att konstgjorda färgämnen är mycket skadliga för håret, de känner alla kvinnor. Samtidigt, inte hitta ett värdigt substitut, fortsätter de att använda konstgjorda färgämnen som brinner hår och förstör dess struktur. Därför kan det naturliga ursprunget för hårfärgprodukter inte överskattas. Och hon är verkligen, och inte liten. Så, en av de naturliga färgerna är en kombination av kanel och honung. I kombination ger de en lätta effekt. Honung i maskens sammansättning fungerar inte bara som en klarare. Dess funktioner reduceras för att mildra aggressiva effekter av kompositionen på håret. Många kvinnor som har försökt detta verktyg på håret var mycket nöjda.

Honung och kanel: effekten av användningen av medel

Romarna, kända för sin skönhet och välskötta, kände till möjligheterna för denna tandem i antiken. Kvinnor lyser håret med kanel och honung alltid. Nu är detta recept tillgängligt för oss.

Med hjälp av honung och kanel kan bara kvinnor med ljusbrunt eller ljusbrunt hår lätta håret. För brunhåriga kvinnor och brunetter kommer effekten att vara praktiskt taget osynlig. Detta beror på det faktum att effekten på hårmaskan har ett mycket mjukt och mörkt hår, inte ens med hjälp av konstgjorda färgämnen är det väldigt lätt att lätta.

Det finns en annan nyans där verkan av agenten kanske inte ger den önskade effekten - hårfärgad med kemiska färgämnen. Inget botemedel kommer att medföra skada, till och med göra håret mer lättsamt och silkeslen, men kommer att lätta strängarna med högst 1 ton.

Honung och kanel: fördelar

Med alla försäkringar om att du direkt kan färga håret 2-3 toner lättare är det tveksamt. Denna effekt kan endast uppnås genom fasförtydligande. Det vill säga, denna mask måste göras under lång tid. Dessutom är intensiteten av färgning direkt beroende av dina hårs naturliga egenskaper. I vissa fall har den naturliga pigmentfärgen (melanin) en stabilare formel, andra gör det inte. Därför fortskrider processen av missfärgning under vissa mjuka färgämnen snabbare, i andra - långsammare.

Hemligheten är att kanel utan honung lyser effekten inte. Därför, bara i komplexet, kommer dessa medel att ge önskad effekt:

Det enklaste receptet för hårljus är honung med destillerat vatten. Att interagera dessa ämnen missfärgar hår som verkar på dem som ett oxidationsmedel.
Tack vare de ämnen som finns i kanel ökar effekten av honung på håret avsevärt. Därför kan du med hjälp av kanel och honung försiktigt missfärga hår.
Det finns ett annat verktyg som kan förbättra effekten - citronsaft. Kombinerat, dessa tre ingredienser kommer att göra din skinnande, smidig och överraskande doftande;
Varje recept på hårfärgning har en obligatorisk komponent - luftkonditionering. Den används som en fixativ för den erhållna effekten.

Kanel är en naturlig ersättning för väteperoxid. Kanel lyser dock inte bara dina lockar, det är ett lagerhus med vitaminer och spårämnen. Den innehåller följande ämnen:

karoten;
Vitamin A;
Vitamin C;
Vitamin PP;
Folsyra, askorbinsyra, etc.

De kommer inte bara att skada håret, men kommer att förbättra sin struktur, göra dem mjuka och smidiga.

Honung och kanelhår: färgningsprocedur

För att uppnå önskad effekt behöver du veta färgningsreglerna och följa dem:

För för ljust hår är denna färgningsmetod oönskad. Du kan uppnå en rödaktig nyans;
Förbered för en blandning av ingredienser lera, porslin eller emaljerade pan;
Blanda ingredienserna i rätt proportioner (anges i receptet);
Låt mediet infilera i en timme. Täck skålen med en trasa och placera den på en varm plats.
För de som har för torrt hår, rekommenderar vi att lägga äggulor i kompositionen;
Testa produkterna för allergener som är skadliga för din kropp. Applicera en liten mängd på handleden eller armbågen. Håll i några minuter.

Gör det andra testet. Applicera produkten på en hårsträng och håll i ca 15-20 minuter. Tvätta den färgade krullen och se om resultatet matchar dina önskemål;
Om den erhållna färgen på krullen nöjde dig fortsätter du att färga allt håret;
Tvätta håret med tvättmedel och kläm lite. Det är nödvändigt att göra håret vått, men vatten strömmar inte ner från det;
Ta en speciell pensel för färgning eller en kam. Använd till och med en onödig tandborste. Applicera fritt och jämnt produkten på håret i längden;
Vrid krullarna i en bunt och fäst på baksidan av huvudet;
Gör en värmekompress - wrap huvudet med plast och linda en varm trasa eller ha på sig en hatt;
Under de första minuterna känner du dig varmt och sedan brinner. Lida denna effekt, det kommer att gå;

Applicera ljussmask på håret i 3 timmar, men effekten blir mer märkbar och stabilare om du håller blandningen över natten.
Tvätta håret från håret med varmt vatten och schampo. Det viktigaste är att använda en stor mängd rinnande vatten så att maskpartiklarna inte förblir på håret eller hårbotten.
Efter vatten, skölj håret med ett avkok av örter. För att göra detta, ett avkok av kamomill, ett avkok av kullrot eller nässla;
För att få en bestående effekt och en riktigt vacker hårfärg - gör en mask en gång vartannat vecka. Med varje användning blir hårtonen ljusare, och håret utstrålar hälsa och glans.

En honung och kanel hårmask är ett otroligt trevligt förfarande. Hon kommer att glädja dig åt hennes resultat i form av vacker, känslig skugga med krullar, vilket ger dem hälsa och glans.

Kanel Brightening

Kanel: Är det möjligt att lätta håret med krydda? ↑

Förändringar i hårets naturliga nyans - processen är inte harmlös. Ämnet, som hålls färgas, tränger in i håret och lyfter upp vågorna och missfärgar den naturliga nyansen. Som ett resultat av sådan exponering blir håret tråkigt och sprött, torrt, saktar tillväxten. Moderna kosmetologer sätter målet om minimal exponering vid färgning, därför visar de ett ökat intresse för produkter av naturligt ursprung. Hur effektiva är dessa medel och är det möjligt att göra förtydligande hemma?

Naturläkemedel hjälper inte bara till att ta hand om hårbotten, de kan användas som färgämnen. Inte alla vet att doftande kanel, när de appliceras på håret, kan tända dem med några toner. Metoden för denna färg är den säkraste och mest försiktiga. Kemiska färgämnen ger snabb förtydligande, men leder till brännskador. Lysande kanelhår behöver upprepas flera gånger. Viktig punkt: Samtidigt lider den håriga delen inte, och det finns en förbättring av ett allmänt tillstånd.

Kanel - klarare: hur processen händer ↑

Att göra ett ljusmedel hemma från naturliga produkter? - Använd ofta kombinationer:

 • kanel med honung;
 • citron och kanel.

Kombinationen av dessa komponenter - det visar sig den naturliga analogen av peroxid. Användningen av sådana blandningar hjälper till att undvika färgning med henna eller olika kemiska färgämnen. Studier har visat: honung, utspädd i vatten (endast destillerad), fungerar som en peroxid och det naturliga pigmentet blir färglöst. En favorit krydda, kanel, tillsatt till denna lösning, fungerar som en accelerator för färgprocessen.

Kanelburkande hår är möjligt som ett resultat av regelbunden användning. Hur många toner kommer förtydligande, beror helt på den enskilda närvaron av melanin (naturligt pigment). Det viktigaste: kombinationen av dessa komponenter orsakar inte torrhet och irritation i hårbotten, och lättnad erhålls endast när du använder krydda med honung. Efter att ha använt blandningen är håret väl preparerat och glänsande.

Framställning av blandning för förtydligande ↑

 • Kanel. Du måste ta marken krydda, men om kanel i pinnarna - det måste krossas. För matlagning innebär du att du behöver 3 matskedar.
 • Med. Beauticians rekommenderar att man bara tar naturlig honung från akacia - det är han som ger högklassig avklaring när man använder en mask med honung och kanel. Om det inte finns någon sådan älskling får man använda en annan, men huvudämnet - naturligt. Mängden honung - 70 gram.
 • Balsam. Denna ingrediens tas i en mängd av 3 matskedar.

Samtliga komponenter i blandningen blandas i en keramisk eller plastkärl. Det är kontraindicerat att använda en metallbehållare för att kombinera ingredienserna - lösningen oxiderar, och efter den applicerade produkten - kan håret bli en grön nyans.

Blandningsberedningsproceduren ↑

Kanel för lättare hår används i pulver. Om honungen är mycket tjock måste den smältas. Detta görs endast i ett vattenbad. Smält honung ska vara varm, det är omöjligt att värma upp mycket, för då kommer masken med honung att förlora sina fördelaktiga egenskaper.

Den andra etappen: blanda honung med kanel. Omrörning behövs mycket noggrant. Balsammen är den sista som läggs till den cushy blandningen.

Förtydligande processen: förberedelse och uppförande ↑

Förberedelse av den önskade mängden av blandningen, du kan fortsätta med färgprocessen:

 • Tvätta håret noggrant, torka det lätt. En förutsättning för förfarandet - håret ska vara lite fuktigt.
 • Att kamma. Det är lämpligt att hålla en träkam.
 • Applicera beredd kanel med honung. Blandningen som används måste nödvändigtvis täcka varje hår. Med en ojämn fördelning får du en "randig" färg.
 • Täck färgat hår med en plastpåse eller keps, knyta huvudet med en näsduk och lämna i 3 timmar.
 • Vid slutet av tiden - tvätta håret med schampo.

Om det inte var möjligt att lätta håret med kanel, upprepa färgprocessen. Denna blandning kan appliceras flera gånger i rad eller vänster för att stå över natten utan att oroa sig för skada.

Lightening: kanel + citronsaft

Stärka hårets ljusning med kanel, du kan lägga till den beredda blandningen av citronsaft. Blandningens recept är enligt följande:

 • destillerat vatten 200 ml;
 • kanelpulver 3 matskedar;
 • honung 150 gram;
 • citronsaft 1 matsked
 • hårbalsam 150 ml.

Om de under förtydligandet försöker uppnå en ytterligare förstärkningseffekt, tillsätts äggula och olivolja till den framställda blandningen. Förfarandet för förtydligande med kanel och honung rekommenderas en gång var 7 till 8 dagar. Vanligtvis är det möjligt att uppnå önskat resultat i 3 till 5 procedurer.

Rekommendationer och tips för förtydligande ос

Innan du utför förtydligandeförfarandet är det nödvändigt att göra:

 • för att testa om frånvaron eller närvaron av en allergisk reaktion på blandningen (lite av blandningen bakom örat appliceras), eftersom vissa kvinnor har inspelat återkoppling om närvaron av blandningen;
 • för enhetlig färgning bereda en tillräcklig mängd av blandningen;
 • förbereda sig för att skölja det redan färgade håret med vatten med tillsatt citronsaft;
 • Vid sköljning, undvik kontakt med ögonen.

Olika färger - resultatet av förtydligande ↑

Recensioner av kvinnor på masker för förtydligande med kanel och honung leder till följande resultat:

 • mörk och svart - få en brunaktig nyans;
 • brun - efter appliceringen blir masken en kopparröd nyans;
 • röd - bli mycket ljusare och ha en ljus gyllene nyans;
 • Mässhårigt hår är upplyst det enklaste av allt, för flera gånger använt förtydligande (kanel och honung) blir de ljusa med en guldglans.

Grädde för hår ↑

Tyvärr är mänskligt hår hela tiden utsatt för negativa faktorer. Bland dem är hårt hushållsvatten, torrt klimat, syntetisk färg, hög temperatur på vatten vid tvättning av huvudet. Återställ strukturen, lätta deras kosmetologer rekommenderar att använda gräddfil.

Sour cream används för hår av vilken typ som helst. Huvudfunktionen hos maskerna av denna typ: de kan appliceras på tvättade och smutsiga. Vilket villkor du behöver följa: När du applicerar håret behöver du lätt fukta och hålla en enhetlig fördelning av medel över hela längden.

Normal och fet struktur: Förtydligande med gräddfil ↑

För att förbereda blandningen måste du ta:

 • gräddfil 15% fett (3 matskedar);
 • vete grodd olja (1 tsk);
 • citronsaft (1 tesked).

Alla komponenter måste blandas och appliceras jämnt. Stärka åtgärden kommer att hjälpa bära en plastlock och knyta en halsduk. Håll masken i ungefär en halvtimme, skölj sedan grundligt med rinnande vatten och schampo. Använd "färg" av denna typ kan inte mer än en gång om 7 - 10 dagar.

Torrt hår: hur man lyser med surkräm ↑

Ett speciellt tillvägagångssätt kräver hårdklarering av torrtyp. Blandningen framställes från lika stora kvantiteter av sådana komponenter:

 • gräddfil 25% fett,
 • olivolja,
 • ricinolja
 • äggula (kyckling) en bit.

Grädde för torrt hår bör bara vara oljigt. Gommen ska piskas in i en skummig massa, kombinerad med gräddfil och smör. Blanda intensivt till en homogen uppslamning. Blandningen är täckt med trådar. Håll inte mer än en halvtimme och gör sedan tvättprocessen.

Feedback om användningen av sådana masker är bara positivt. Deras genomförande möjliggör inte bara att uppnå effekten i att lätta håret utan också för att uppnå sin helande och förstärkning.

Hur lättar du håret med kanel hemma?

Artikelns innehåll:

 1. Användbara egenskaper
 2. tips
 3. recept
  • Med älskling
  • Med citron


Många är bekanta med en sådan doftande krydda som kanel, men det är inte bara en idealisk tillsats för bakning, utan också en värdefull kosmetisk. Med regelbunden användning av kanel för hårvård kan du inte bara mätta dem med näringsämnen och genomföra en effektiv hälsokurs utan också lätta upp med några toner, återvänder den naturliga volymen och ger curlsna en unik arom.

Användbara egenskaper för kanel för hår

Kanel har en massa fördelaktiga egenskaper (till exempel den har en antiseptisk, tonisk och stimulerande effekt), därför används den i stor utsträckning i traditionell medicin vid behandling av olika sjukdomar, samtidigt som det hjälper till att förbättra matsmältningen.

Denna krydda har också en avgiftningseffekt, därför arbetar den också aktivt med läkemedelsberedningar, eftersom det bidrar till att förbättra effekten på kroppen av olika användbara ämnen.

Kanel har en trevlig och lätt söt doft, förbättrar humöret snabbt, har en stimulerande och tonisk effekt på kroppens immunförsvar.

Idag är kanel mycket använd i hemmet kosmetologi, så det läggs ofta till kompositionen av uppfriskande, toning och föryngrande produkter för vård av kropp, ansikte och hår.

Kanelhårtips

För att förbereda en lysande förening i hemmet, rekommenderas att använda en blandning av kanel med citron eller honung. Dessa komponenter som utgör de kosmetiska maskerna börjar fungera som ett naturligt reagens för väteperoxid, medan kanel i sig kommer att upptäcka deras verkan.

Genom användning av denna blandning kan bli av med effekten efter färgning med henna eller kemiska färgämnen. Det är värt att komma ihåg att kanel själv kan överstora håret, så det rekommenderas att kombinera det med andra ingredienser som mättar locken med användbara substanser, fuktgivande och ger en helande effekt.

När du använder kanelhårsmaskar bör du följa dessa riktlinjer:

  Om masken används för att ta hand om torrt hår, är det användbart att lägga till olivolja (1 matsked) eller äggula till dess komposition. Regelbunden användning av denna kosmetika ger tunt hårvolym och ger fluffighet.

När masken är helt förberedd (konsistensen ska likna tjock grädde), ska den appliceras på rent och torrt hår.

Om du inte behöver förtvätta ditt hår, kan de lätt fuktas med en sprayflaska.

För att förbättra ljusstyrkan, rekommenderas att skölja strängarna med ett förberedt extrakt av kamomill efter en sådan mask.

Under hårljusproceduren kan en lätt brinnande känsla uppträda. Det är därför att masken med kanel inte rekommenderas att appliceras på hårbotten - rotområdet bör förbli ofrivet.

Efter applicering av lysande förening kan det efter en stund uppstå en liten stickning, om en stark brinnande känsla börjar stör dig, måste du omedelbart tvätta håret.

För att få en enhetlig effekt, efter att du har applicerat masken, behöver du kamma håret och dela dem i strängar.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att det inte kommer att bli någon omedelbar effekt, för ett hållbart resultat är det därför nödvändigt att genomföra flera hårbeläggningsförfaranden i 2-3 veckor.

För att förhindra utseende av en allergisk reaktion är det nödvändigt att först utföra ett känslighetsprov - en liten del av blandningen appliceras på området nära örat eller armbögen, om det inte finns något obehag eller utslag efter 30 minuter kan du använda en mask.

 • Efter den angivna tiden av masken tvättas ljuskompositionen med mycket varmt vatten och schampo. Kanelpartiklar kan förbli i håret, och för deras fullständiga borttagning är det värt att använda balsam eller balsam.

 • Med tanke på den ursprungliga hårfärgen, med hjälp av kanelmask för att ljusna, kan du få följande resultat:
  • rödhåriga tjejer kommer att ha en ljusbrun eller rödaktig nyans;
  • brunetter och brunhåriga kvinnor får en guldbrun eller rödaktig färg;
  • blont hår blir rödaktigt eller rödaktigt.

  Mycket försiktigt måste du välja kanel för beredning av lysande förening. I vissa fall, i stället för kanel, säljs dess motsvarighet - cassia (huvudskillnaden är en mörkare färg med röd nyans, den har en tårta bitter eftersmak).

  Cassia är dåligt krossad, med en stor mängd av ett ämne som kumarin. Om det tas regelbundet har kroppen en toxisk effekt.

  Om kaneln är krossad med en kaffekvarn måste stavarna först brytas in i mindre bitar.

  Kanel Hår Mask Recept

  Kanel, som ingår i lätta masker, ger mättnad av hår med värdefulla ämnen, vilket bidrar till deras förstärkning och returvolym. I det fallet, om kryddan kombineras med andra komponenter, kan du självständigt lätta håret med 1-2 toner hemma.

  För att lätta håret, rekommenderas att kombinera kanel med honung, du kan också lägga citron med honung. Tack vare tillsatsen av honung till masken är håret helt fuktigt och det visar sig vara ett mjukt ljus, medan citronet uppdaterar strängarna och skapar en ljus effekt av de brinnna krullarna i solen.

  Kanel med honung

  För att utföra hårförtydligande hemma måste du ta följande komponenter:

   mark kanel - det är önskvärt att göra det själv, hackade kryddor i en kaffekvarn;

  flytande naturlig honung - självklart kan du använda produkten, som är något förtjockad, men det måste först smältas i ett vattenbad, men du kan inte koka

 • någon balsam eller hårbalsam - det rekommenderas att stoppa valet på produkten som inte innehåller silikon.

 • För att göra blekningsblandningen måste du använda en icke-metallisk behållare och en sked. Använd inte metallredskap, eftersom oxidation av färgkompositionen kan uppstå, vilket kommer att påverka hårets tillstånd och strängarna kan bli fulgrön.

  Blandat honung och kanelpulver (komponenterna är tagna i lika stora mängder och kan variera beroende på hårets längd och tjocklek). Till exempel, för behandling av axellängdsträngar måste du ta ca 3-4 msk. l. kanel och honung.

  Samtliga komponenter blandas noggrant tills en homogen konsistenskomposition erhålles. Då introduceras balsam eller balsam och igen är allt väl blandat. Som ett resultat bör du få en mask som är liknande i konsistens till tjock gräddfil.

  Kombinera håret noggrant innan du applicerar kompositionen, varefter masken är jämnt fördelad över längden på strängarna. Det är dock värt att komma ihåg att blandningen inte ska appliceras på rotzonen och hårbotten för att inte prova irritation. Håret ska vara helt maskerat.

  När masken är applicerad på håret, måste du sätta på huvudet med en klädesfilm eller sätt på ett gummibustkåpa och en frottéhandduk för uppvärmning.

  Efter 40-45 minuter avlägsnas handduken och filmen, men masken lämnas på håret i ytterligare 2-3 timmar. Efter den angivna tiden tvättas resterna av kompositionen med varmt vatten och schampo. Det rekommenderas att använda luftkonditionering eller avkokning av kamomill för sköljningsträngar.

  Citron kanel

  En blandning av kanel med citron rekommenderas för att lysa upp blont hår. Citron ger strängar en vacker ljus nyans. För att förbereda en naturlig blekningsblandning blandas färsk juice av en citron från 3-4 msk i en icke-metallisk behållare. l. mark kanel.

  Alla komponenter är väl blandade, varefter ca 5 msk. l. någon balsam för hår. Den erhållna blandningen fördelas jämnt över strängarnas längd. Masken lämnas i flera timmar, men du måste först linda håret i ett lager av klädesfilm och värma med en handduk.

  Efter 4-5 timmar tvättas masken bort med varmt vatten och schampo. Efter denna procedur är det användbart att skölja ditt hår med hjälp av ett luftkonditioneringsapparat.

  Flickor som har upplevt effekten av att lysa kanelmaskar, får olika resultat. Den mest slående effekten kommer att märkas på ljusbrunt och ljusbrunt hår.

  Sådana kompositioner kan användas av brunetter, eftersom kanelmasker inte bara bidrar till att lätta håret utan även avsevärt förbättra strukturen hos strängarna. Det skapar effekten av ljus toning för att få ljusare bruna nyanser med ett mjukt guld överflöde.

  Innan du använder något naturligt ljusmedel måste du komma ihåg att efter det första förfarandet kommer det önskade resultatet inte att erhållas. Men samtidigt har sådana föreningar en användbar och stabil effekt vid planerad användning.

  Hur lättar håret i två toner med hjälp av kanel, se här:  Nästa Artikel
  Så här torkar du håret efter tvätt