Hur tänder håret med kanel hemma


Affärshyllor är fulla av moderna medel som tvätta bort färg och missfärgat hår. Men för det mesta innehåller dessa droger ammoniak, det förstör hårstrukturen. Nyligen har naturliga ljusmedel som honung och kanel fått stor popularitet. Låt oss dö på den senaste versionen, vi kommer att lyfta fram de viktigaste aspekterna, vi ger en steg-för-steg-instruktion. Med hjälp av kanel kan du lätta ditt hår med 2-3 toner.

Funktioner av lättare hår med kanel

 1. Många tjejer säger enhälligt att med hjälp av kanel kan du lätta håret med 2 toner i flera procedurer. Denna effekt är svår att uppnå även i de fall där professionellt hår tvättar används.
 2. Detta ger upphov till tvivel om effektiviteten hos den naturliga produkten, och detta är inte förvånande. Ändå är det möjligt att självständigt utföra förtydligandet med kanel, men många förfaranden kommer att krävas. Processen fortskrider gradvis, med jämna mellanrum.
 3. Människohår innehåller melanin (ett färgämnepigment), vilket förstörs av vissa faktorer. Detta indikerar att förtydligandet tar hänsyn till hårets individuella egenskaper. I vissa tjejer förstörs melanin omedelbart, medan andra kräver en längre period.
 4. I det här fallet uppstår förtydligandet av hår med kanel endast om det aromatiska kryddan blandas med honung. Processen kommer inte att vara möjlig utan den sista ingrediensen, så du behöver både kanel och honung.

Kanel Hår Blekningsteknik

 1. Inte många vet att honung innehåller väteperoxid, vilket är en katalysator för förtydligande. När honung späds ut med destillerat vatten börjar kompositionen fungera som en peroxid. En kemisk reaktion sker, en stor mängd syre frigörs. Det är syre som förstör, eller hellar blekar, hår.

Varningar om användning av kanel

I vissa fall manifestationen av en allergisk reaktion, liksom oförutsägbara resultat. Av denna anledning rekommenderas att du känner till de biverkningar som kan uppstå.

 1. Färgade blondiner rekommenderas absolut inte att lätta sitt hår med kanel. I detta fall är resultatet svårt att förutsäga, kanske manifestationen av rött eller rosa pigment.
 2. Om du märker att din hårbotten börjar avskalning, uppstår mjäll eller rodnad (en känslig typ av dermis), rekommenderas att du slutar använda kanel som lysmedel.
 3. Kryddor av detta slag är ofta orsaken till svåra brännskador, irritation, klåda och andra obehagliga känslor. Om ett av de angivna symtomen visas, tvätta omedelbart av masken och applicera en balsam.
 4. Täck inte hårbotten med en kanelmask för att undvika eventuell flingning, brinnande och torrhet. Applicera kompositionen endast på de målade områdena eller infödd hårfärg, och dra tillbaka från rötterna med 0,3-0,5 cm.
 5. Om du märker att hårbotten börjar klia och baka hårt, har en överdriven mängd kanel använts. Skölj i så fall omedelbart med kallt vatten, gör en näringsrik mask av ägg och olivolja.

Lätt hår kanel

 1. Beräkna mängden baserat på hårets längd och tjocklek. Flickor med chock på knivarna kommer att vara tillräckligt 150 gram. honung, 90 gr. hårbalsam och 80 gr. mark kanel. Om så önskas kan 60 ml tillsättas för att förbättra effekten. citronsaft.
 2. Blanda alla ingredienser i en keramisk eller glasbehållare, blanda med en träspatel. Täck disken med matfilm, lämna i 1-1,5 timmar på en varm plats.
 3. Tvätta håret med schampo, använd en balsam, skölj den här tiden. Gör därefter en näringsrik mask: vispa 5 äggulor med en visp, täck håret och hårbotten med blandningen, vänta en halvtimme. Ta av kompositionen med kallt vatten, torka håret med en handduk.
 4. Om du har torrt hår som ständigt delar upp och sönderbryter, tillsätt 3 äggulor i masken med kanel efter att blandningen fyller in den angivna tiden.
 5. När föreningen är klar test för en allergisk reaktion. Skruva upp en del av blandningen på borsten, applicera på håret bakom örat, vänta 30 minuter, skölj. Om det inte finns någon klåda och irritation, fortsätt till förtydligande.

Kanel masker

Det är inte nödvändigt att lätta håret med en kombination av kanel, honung och citron. Du kan använda krydda i kompositionen med andra komponenter. Tänk på de mest effektiva kombinationerna som hjälper dig att göra ditt hår ljusare med 2-3 toner. Masker kan tillverkas efter huvudtekniken som en extra komposition. Stör ej proportionerna och exponeringstiden.

 1. Kombinera i en massa 5 kycklingar, 30 gr. havreflingor, 100 ml. kefir. Slå blandningen med en mixer, tillsätt 40 gr. kanel och 100 gram. honung. Täcka blandningen med hår, lämna i 1 timme.
 2. Blanda 65 gr. fet grädde, 45 gr. kockost 120 gr. honung och 65 gr. mark kanel. Lägg massan till likformighet, tillsätt 85 ml. citronsaft. Gör en hårmask, vänta minst 2 timmar.
 3. Utmärkt blekningsegenskaper har en lösning av väteperoxidkoncentration på 6%. Blanda 35 ml. drog med 150 gram. älskling, lägg till 45 gr. kanel, tillsätt senapspulver i mängden 30 gram. Gör en hårmask, lämna i 2 timmar.

Det är lätt att tända kanelhår, om du har tillräcklig kunskap om tillgänglig teknologi. Procedurens frekvens beror på hårets initiala nyans. Det bästa alternativet är att använda kompositionen 2-3 gånger om 15 dagar. Titta samtidigt på ditt välbefinnande, om du upplever obehagliga känslor, skölj omedelbart av masken, gnugga den lugnande naturoljan i huden.

Kanel ljusande hår - recept och rekommendationer

Det finns olika sätt att lätta på håret, men i allmänhet är de uppdelade i kemiskt lätta och lätta hår med hemmetoder. Ett av hemmet är att lysa kanelhår.

Kemiska färgämnen ger omedelbara resultat, men det tar lång tid att lätta håret med kanel för synliga förändringar, men samtidigt kommer du inte att förstöra ditt hår, utan tvärtom bara förbättra sitt tillstånd.

Fördelarna med kanelhår

Kanel, förutom den vackra aromen, innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler, eftersom kanel är zink, magnesium, järn, vitamin PP, A, C osv. På grund av dess sammansättning har kanel följande effekter på håret:

- accelererar tillväxten och förstärker rötterna (på grund av uppvärmningseffekten);
- närmar sig hårbotten, ger rötterna med viktiga vitaminer.
- minskar håravfall
- ger sken;
- har en ljusare effekt.

Effekten av lättare hår med kanel

Ljuseffekten kan endast uppnås på naturligt hår. Färgat hår på detta sätt kan inte tändas, men på grund av att kanel tvättar hår, kan du göra färgen mindre mättad och därigenom uppnå en ljusare effekt om ditt hår har färgats mörkare.

Om du har naturligt hår, kan du säkert prova det med hjälp av kanel kan du lätta ditt hår med ca 2-3 toner. Effekten beror på hårets typ och struktur, liksom på den ursprungliga färgen. I vissa fall är det tillräckligt att göra en mask med kanel flera gånger för att lätta håret, i andra är det nödvändigt att göra masken många gånger, i vilket fall det inte kommer att skada håret.

Kanelfärgande hår - recept och maskberedning

För ljussmaskan behöver vi:

- mark kanel 3 msk. (eller kanel i pinnar, men det är nödvändigt att mala det självständigt)
- naturlig honung 70 gr. (det är önskvärt att ta akacia honung, det är han som ger mest ljusande effekt, du kan också ta en annan älskling så länge det är naturligt)
- balsam för hår 3 msk. (balsam lägg till tillval)


Matlagningsmask med kanel

Först måste du smälta honungen om den är för tjock. Du kan göra det i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. När du värmer honungen på andra sätt ställer du in läget "avfrostning" eller helt enkelt låga vågor, som vid stark uppvärmning förlorar honungen dess egenskaper. Förvärm det till ett varmt tillstånd.

Blanda sedan honung med kanel och blanda noggrant, tillsätt balsam sist, du kan lägga den till den lite varma blandningen.

Applicera en mask för att lätta håret med kanel

1. Tvätta håret på vanligt sätt med schampo, medan ditt hår torkar under en handduk och förbereda vår blandning enligt receptet.

2. Håret ska vara enbart lite vått, inget vatten ska droppa från dem, annars kommer inte masken att tända håret.

3. Innan du applicerar masken, kamma ditt hår med en träkam med glesa tänder.

4. Applicera en ljussmask med kanel jämnt fördela genom hela håret. Det är bekvämare att sätta en mask på en liten strand och därmed täcka hela håret.

5. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med rotdelen, masken ska appliceras enbart på rötterna, samtidigt som den inte gnids i hårbotten. Först kan kanelpartiklar skrapa huden och skada den, och för det andra kan en allergisk reaktion eller en bränning erhållas.

6. Efter allt håret blötläggs med blandningen är det nödvändigt att värma huvudet. För att göra detta, linda håret med cellofan eller bära ett duschlock och sedan en varm handduk.

7. För en synlig effekt ska masken hållas i minst 4 timmar. Ju längre du håller masken desto starkare blir effekten. Därför, innan du gör ett sådant långtidsförfarande, välj din fritid. För att inte bli uttråkad kan du göra din favorit sak, läsa böcker eller städning. Så tiden flyger med och utan förvarning.

8. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo (om du vill kan du tvätta bort det utan schampo, om du är säker på att ditt hår ska tvättas väl).

9. En utmärkt fixeringseffekt sköljer håret med kamomill. Kamille har också en ljus lysande effekt och ger en gyllene glans.

10. Hårtorka naturligt eller kallt luft.

Om du inte ser den ljusande effekten första gången, garanteras volymen och glansen på den här masken. Dessutom kommer håret att lukta som kanel i ett par dagar!

Kanelburkande hår - Förloppsförlopp

Det är lämpligt att utföra proceduren för att lätta håret med kanel en gång i veckan tills du får det önskade resultatet. Vanligtvis för god förtydligande räcker det från 3 till 10 sessioner.

För att förbättra effekten av att lysa kanelhår kan du växla med citronfärgning eller du kan lägga citronsaft i vår mask.

Recept för lätta hår med kanel och citronsaft

- 3 msk. kanel;
- 3 msk. honung;
- juice av en citron
- 1 msk. olivolja (om håret är torrt).

Komponenterna blandas och appliceras på håret på samma sätt som i 1 recept. Maskens exponeringstid från 2 timmar.

Ett annat recept på en ljusmask

Om du vill få mer näringseffekt, kommer detta recept att göra:

- 2-3 matskedar kanel;
- äggula
- 3 msk. blomma honung;
- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. citronsaft.
En sådan mask kommer bara att lysa lite hår, men kommer att stärka rötterna och ge håret glans, lindra delade ändar.

Kanel ljusande hår - tips och tricks

1. Innan du försöker lätta håret med kanel och honung är det nödvändigt att testa för en allergisk reaktion.

2. Om du har torrt hår kan du lägga till en matsked vegetabilisk olja (oliv, mandel, jojoba, etc.) till huvudreceptet

3. Efter masken är det lämpligt att skölja håret med vatten med citronsaft eller kamille te, vilket kommer att konsolidera resultatet och lysa håret ännu mer.

4. Honung-kanelblandning ska fördelas över hela håret jämnt, det är önskvärt att masken är rikligt täckt hår, så låt inte ursäkta ingredienserna.

5. Om masken med kanel bakar starkt i receptet måste du lägga till olivolja, vilket kommer att minska den brännande känslan.

6. För att förtydliga, behöver du några procedurer, men oroa dig inte, det gör inte håret, utan det motsatta kommer bara att stärka dem.

Vilka resultat kommer att lysa håret med kanel och honung

Kanel hårljus video

Kanel lysande hår - proffsen

Nackdelar ljusmask med kanel

- att vänta länge på resultatet, för att lätta håret för ett par toner måste minst 5-6 procedurer göras;
- masken måste hållas länge på håret;
- allergiska reaktioner är möjliga;
- kan inte vara lämplig för känslig hårbotten.

Kanelhår dressing - recension kan läsas här.

Kanel hårljus med foto och video

Denna bekanta kanel, det visar sig, kan användas inte bara i matlagning, men också för att lätta håret. Ljushår ger dem samtidigt gyllene, röda eller röda nyanser - det beror helt på den huvudsakliga hårfärgen. Det finns många sätt och recept på hur man kan självbelysa håret med kanel hemma, men vi kommer att bo på bara några få.

De grundläggande principerna för att lätta håret med kanel

 • Kanel har en hälsosam effekt på håret på grund av dess mättnad med vitaminer och fördelaktiga mikrodelar.
 • Det kan appliceras på vilken typ av hår som helst.
 • Behöver inte regelbundna korrigeringar.
 • Lätt att använda och prisvärd.
 • Det har en trevlig lukt som gör att du samtidigt får en aromaterapi-session.

Kanel har inte bara en lätta förmåga, det är en brunn av nödvändiga vitaminer och element för håråterställning. Om du vill läka dina tressar, använd en av Recepten för de bästa kanelhårsmaskorna.

Specificitet av lätta hår med kanel

 • Ljussättning med kanel utförs på rent tvättat hår.
 • I kombination med naturliga ingredienser som honung, olivolja och citron ger det en ännu större ljuseffekt.
 • För starkt förtydligande måste kompositionen med kanel appliceras flera gånger.
 • Även vid ljusning ger kanel håret en varm nyans i gyllene, röda, bruna och röda toner.
 • Olivolja hjälper till att eliminera den brinnande känslan som kanel ger.
 • För att lysa torrt hår, rekommenderar vi att lägga äggula till kanel.
 • Sköljande avkok av kamille kommer att förbättra ljusstyrkan och fuktar håret.
 • Effekten av kanel kommer att stärka hårmasker med olivolja.

Hur tänder håret med kanel hemma

För att självständigt kunna utföra förtydligandet av kanel borde du följa ett enkelt schema:

 1. Tvätta håret och torka det. De borde vara lite våta.
 2. Kamma ditt hår väl.
 3. Separera håret i flera bitar och säkra det med plastklämmor.
 4. Förbered en färgblandning av kanel.
 5. Pensel applicera kompositionen på varje hårsträng.
 6. Kombinera än en gång ditt hår för att jämnt fördela hårets sammansättning.
 7. Wrap hår i plast och wrap med en handduk.
 8. Kompositionen måste hållas på håret i minst två timmar. Här fungerar principen - ju längre desto bättre.
 9. Tvätta huvudet med varmt vatten flera gånger.

Lätta hår med kanel hemma

Artikelns innehåll:

 1. Används i kosmetologi
 2. Fördelarna med kanelförtydligande
 3. Kontra
 4. Recept hemma
  • Med olivolja
  • Med citron
  • Med kokosolja
  • Med macadamiaolja

 5. Steg för steg
 6. Ljusresultat

Lättnadshår med kanel är en metod som kännetecknas av låg kostnad, tillgänglighet av alla komponenter och en positiv effekt på låsens tillstånd i allmänhet. Det blir allt populärare hemma på grund av bristen på negativa effekter av kemikalier på hårets struktur.

Funktioner av användningen av kanel i modern kosmetologi

Bottenbarken av ett litet träd från Laurel-familjen med en behagligt uttalad arom av brun kallas kanel. Hennes hemland är Indien och Sri Lanka. Oftast används denna krydda i matlagning för att laga olika rätter.

Förutom den ljusa doften har kanel antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper, en naturlig antioxidant och ökar blodcirkulationen i cellerna. Därför har modern kosmetologi antagit kanel, och nu kan denna krydda hittas i krämer, i kroppsgeler, i schampo, i tvål och i balm.

Ansiktsmasker baserade på det möjliggör förbättrad hudfärg, gör den mjukare och mer elastisk, mjuka fina rynkor. För tonåringar kommer denna krydda att bli en riktig frälsning. Masken med utmärkt kanel lindrar inflammation, minskar intensiteten i talgkörtlarna, förhindrar bildandet av akne.

Kanel har fått bred fördelning i medel för att förbättra hårets allmänna tillstånd. Dess oljor och extrakt är frekventa komponenter i schampo, masker och balm. Användningen av kanel för hår kan stärka och stärka deras tillväxt. Denna krydda förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket förstärker hårsäckarna. Dessutom kan du, med hjälp av kanel, ändra din naturliga färg och göra ett par toner lättare.

Fördelarna med att tända håret hemma med kanel

Lightening hår hemma med hjälp av detta doftande krydda är väldigt populärt på senare tid. Ingredienserna i en sådan lysande förening är enkla och prisvärda.

Med kanel kan du lätt lätta dina strängar i ett par toner. Det är emellertid känt att inte alltid starka kemikalier kan avsevärt ljusa det naturliga pigmentet. Det är möjligt att få en ljusare ton av mörkt blont hår endast när du använder kanel på permanent basis.

Det bör noteras att ljusets hårdhet är starkt påverkad av en persons individuella egenskaper. Färgpigmentet melanin i en förstörs snabbt, och i det andra kan det särskiljas av ökad stabilitet.

För att erhålla den önskade effekten är emellertid endast möjlig vid en kombination av kanel med honung. Denna söta produkt, när den blandas med destillerat vatten, producerar syreoxid som lyser håret. Och kanel ökar sin åtgärd.

Ibland, för att påskynda verkan av honung, tillsätts citron till kompositionen, som också är en snabb naturlig ljusare. Det är känt att det ger effekt av konditionering och låter dig konsolidera effekten. I olika proportioner och med tillsatsen av olika hjälpämnen är alla dessa komponenter vanligtvis närvarande i sammansättningen av det naturliga ljusmedlet.

I honung och kanel finns många fördelaktiga spårämnen. Tanniner och antioxidanter är en av huvudkomponenterna i det aromatiska kryddan. Dessa element har en positiv effekt på håret, stärker sina glödlampor, lägger till glans och mjukhet för att locka, förhindra håravfall. Därför är sådan färgning inte bara en mild process, men också mycket användbar.

Kontraindikationer för användning av kanel för hår

Trots ett antal användbara egenskaper har kanel i kombination med honung ett antal kontraindikationer för användning:

  Förekomsten av individuell intolerans

Svår huvudvärk;

 • Ökat tryck.

 • Kombinationen av dessa två ingredienser kan orsaka en stark allergisk reaktion (angioödem). Deras användning kan leda till klåda och utslag på huden i form av urtikaria. Ibland uppmuntrar de utseendet på en dålig förkylning och konstant nysning.

  Kontrollera om det finns en allergisk reaktion på kroppen, att kanelklaringen måste utföras! För att göra detta överlappar kompositionen i en liten mängd armbågen eller huden bakom örat. Om reaktionen inte har inträffat inom 5 minuter - är blandningen inte farlig för människor. Nu kan du säkert börja processen med att ändra det naturliga pigmentet.

  Recept för lätta hår med kanel hemma

  Denna metod att lätta håret med kanel passar bättre för mörkt håriga kvinnor. Blondiner, som har applicerat det, kan få en oväntad röd nyans. Det finns många recept för kanelglansmedel. Välj den som passar dig bäst enligt hårets typ (torr, fet, normal). Observera att doseringen av dessa masker är utformad för medelstort hår. För odling av honung rekommenderas att använda destillerat vatten. Om detta inte är möjligt kan du ta kokt.

  Mask för att lysa kanelhår med olivolja

  För att göra en sådan mask behöver vi kanel, honung, olivolja och hårbalsam. Denna blandning passar bäst för torrt hår eller en kombinerad typ.

  Förbered och använd kompositionen enligt följande:

   Honung i mängden 3 matskedar utspädd med vatten (2 till 1 förhållande).

  I den resulterande lösningen, sätt in kanel, eventuella befintliga balsam och olivolja. Alla ingredienser vi tar i mängden 3 matskedar.

 • Kompositionen är jämnt fördelad till rent hår och håller från 3 till 8 timmar. Tvätta sedan av det med shampoo.

 • Mask för lätta hår med kanel och citron

  Denna mask är lämplig för användning för ägarna av fettigt hår.

  Vi förbereder det i följande ordning:

   I 250 ml destillerat vatten spädar vi 3 matskedar honung.

  Lägg i 3 msk kanelpulver i den färdiga lösningen.

 • I den resulterande masken, sätt in 250 ml balsam och 1 matsked nypressad citronsaft.

 • Applicera masken jämnt på håret med en pensel. Du kan täcka huvudet med plast och en handduk. Håll samma sätt som du gjorde den tidigare metoden - 3-8 timmar.

  Mask med kanel och kokosnötolja för lättare hår

  Denna metod för färgning och läkning är lämplig för torrt och normalt hår.

  Vi förbereder och använder verktyget enligt denna instruktion:

   Skiljd 3 msk honung blandad med 250 ml destillerat vatten blandas med 3 matskedar kanelpulver.

  I den resulterande kompositionen, sätt in 100 ml av någon balsam, 2 msk citronsaft och 100 ml kokosnötolja (om så önskas kan du använda olivolja).

  Borsta produkten på håret och lind huvudet med polyeten.

 • Vid slutet av exponeringsmedlet (3-5 timmar), tvätta det med varmt vatten och schampo.

 • Kanelolja för hårförtydligande med macadamiaolja

  Denna komposition innehåller en komplett uppsättning närande oljor som kommer att stärka ditt hår och också lysa dem för ett par toner. Du kan köpa alla ingredienser i en kosmetisk butik.

  Förbereda kompositionen enligt detta recept:

   3 msk honung smält och utspätt med vatten, blanda med 1 matsked kokosnötolja.

  Blanda i 1 tesked macadamiaolja och tillsätt 6 droppar kanelolja.

 • Applicera produkten på håret och låt arbeta i 2-3 timmar.

 • Tvätta av masken med shampoo. Om nödvändigt, använd shampoo ett par gånger för att tvätta den resterande oljan från håret ordentligt.

  Steg för steg instruktioner för lättare hår med kanel

  Sekvensen och reglerna för förfarandet för något recept du väljer kommer att vara samma:

   För beredning av nödvändiga keramiska, glas- eller plastdiskar. Användning av metallskål rekommenderas inte på grund av att materialet är benäget för oxidation. Som ett resultat kan du få en oväntad grön ton efter tillagning.

  Utvalda ingredienser blandas med en plast- eller träspatel.

  Det rekommenderas att införa ett par äggulor i den färdiga kompositionen för att förbättra egenskaperna. Detta är särskilt nödvändigt vid färgning av torrt tunt hår.

  Den färdiga blandningen innan den appliceras på håret måste lämnas i en timme på en varm plats så att den är närvarande.

  Håret ska tvättas och torkas något före proceduren. Då är de noggrant kammade. Detta kommer att undvika att få en mörkare nyans i knutarna och förenkla processen att applicera kompositionen på håret.

  För att fördela blandningen, använd en speciell pensel eller kam. Försök att applicera masken lika på alla hår över hela längden.

  När allt hår är täckt av kompositionen samlas de i bullen och sätter sig ihop med cellofan och en handduk. Du kan använda en speciell keps. Förpackning kommer att påskynda färgprocessen.

  Blandningen bör förbli på håret i tre till åtta timmar. De första 30 minuterna kan ha en liten brännande känsla. Det går emellertid gradvis. Om obehaget kvarstår eller intensifierar, skölj blandningen.

  Med håret tvättas kompositionen med schampo, dessutom måste du tvätta minst två gånger. Detta kommer helt att avlägsna blandningen från håret.

  I slutet av håret ska sköljas med kamillextrakt.

 • Om du har en allergisk reaktion mot kamomill, använd din välbekanta balsam.

 • Om du vill utvärdera den möjliga effekten av förtydligande, applicera en liten bit av den färdiga kompositionen på strängen och tvätta bort med tiden.

  Resultatet av lättare hår med kanel

  För att få den önskade hårtonen bör en liknande procedur utföras från två gånger i veckan. Efter varje applikation ser du att dina krullar blir ljusare och ljusare. Som ett resultat av långvarig förtydligande med kanel kan följande nyanser erhållas på håret:

   Rödaktig, rosa eller rödaktig på ljuset;

  Röd eller brunaktig gyllene kommer att visa sig på ljusbruna och mörkblonda krullar;

 • Brunaktig choklad eller rödaktig kommer att vara på rött hår.

 • Efter det tionde förfarandet avslutas klargöringsprocessen. Därför är det värt att ta en kort paus och upprepa kursen efter 3 veckor. Dessa masker förbättrar hårväxten, stärker dem.

  Effekten av lättare hår med kanel är mycket stabil. Han tvättas inte av. För att spara det behöver du inte använda ett speciellt schampo. Ditt hår kommer att vara starkt, friskt, glänsande och tjockt.

  Användningen av kanel med honung tillåter dig att undvika effekten av "utbränt" hår, vilket ibland uppstår vid användning av billiga och inte mycket högkvalitativa färger. En ljus kanel av kanel kommer att sätta på dig med söta anteckningar och stanna länge med dig.

  Hur lättar håret med kanel - se videon:

  Regler för att lätta håret med kanel hemma

  Nästan alla vet om kanel och dess speciella kulinariska egenskaper för framställning av läckra och doftande rätter. Spice används ofta för bakning rullar, pajer, bullar, och också till te för behandling av förkylningar. Det visade sig att det är möjligt att framgångsrikt göra blandning av kanelhår i kombination med andra komponenter.

  Fördelarna med kanelhår

  Kryddan innehåller essentiell brun olja, vilket hjälper till att normalisera blodflödet till hårbotten. Med den här effekten kan kanel hjälpa till att stärka folliklarna och därigenom skydda kvinnan mot håravfall och säkerställer även den snabba tillväxten av krullar. Detta verktyg hjälper till att bli av med mjäll, ger håret en vacker glans och extra volym. Dessutom bidrar kryddor till att lätta håret, även om det inte gör så mycket som professionella kemiska ingredienser.

  De viktigaste fördelarna med verktyget: orsakar inte hårstruktur, till skillnad från masker med kemisk sammansättning. Den medicinska kompositionen med kryddor är ganska enkel att förbereda hemma, det är billigt, det bidrar till att förbättra lockets utseende och struktur.

  Lättnadshår med kanel och honung beror direkt på deras ursprungliga färg. Blonda tjejer är det enklaste att uppnå önskad effekt. Blondiner är kontraindicerade för att använda krydda för lätta, eftersom resultatet kan vara en röd-röd nyans.

  En särskild roll i denna process spelas av pigmentering av trådarna. Det är därför som vissa kvinnor som använder en brun mask lyser hårfärgen med två toner samtidigt, och resten ser ingen effekt alls. Även om en sådan mask förändrar krullarnas färg, så kommer håret efter det att se ännu hälsosammare och mer attraktivt ut.

  Produktval regler

  Användare måste vara mycket försiktiga när de köper pengar. I stället för kanel, tar köpare ofta kassi (Indonesisk kanel), det färgar hår i mörkare färger.

  Tyvärr kan vi i våra apotek och hudvårdsbutiker oftast hitta kassi. Det representerar delar av barken från det kinesiska Brownbird-trädet, men äkta kanel är förberedd från det inre, tunnare skiktet av barken från en annan kultur, Ceylon Brownbird.

  Hela kassan är ett rör som är mycket svårt att bryta. Om du försöker slipa en sådan krydda i en kaffekvarn, så kan du till och med bryta enheten. Verklig kanel kan enkelt krossas i en enkel mortel och kaffekvarn, eftersom den har en mer bräcklig struktur.

  Markcassia har en rödbrun färg, lukten är mycket skarpare och mer uttalad än kanelens. För att noggrant förstå vilken produkt som är framför dig kan du göra ett litet experiment: för detta släpps en droppe jod på en kanelsticka eller dess pulver.

  Real kanel kommer inte att ändra sin färg, och kassan kommer att byta till en mörkblå nyans. Detta är ett test för stärkelse, vilket är mycket mer i kassan. Kryddor utmärks enkelt av det latinska namnet som anges på förpackningen. Denna kanel kallas Cinnamomum zeylonicum, och den växer på Sri Lanka, i Ceylon. Cassia - Cinnamomum aromatisk, hon kommer in i vårt land från Vietnam, Kina, Indonesien och andra länder.

  Kryddor varierar kraftigt i kostnaden: kanel är mycket dyrare än kassi. I det här fallet kan du titta på produktens hållbarhet: kanel lagras i ca ett år, kassi - två till tre år. Om du inte hittar riktig krydda i apoteket och butikerna kan du försöka beställa det via webbplatsen.

  Brightening funktioner

  Kanel har en mycket trevlig arom och har många mineraler och näringsämnen i sin komposition, så det används ofta i modern kosmetologi. Kryddan är rik på vitaminer som C, A, PP, och innehåller också magnesium, zink, järn, så maskerna har dessutom en helande effekt. Specifika komponenter som finns i verktygets sammansättning, ge honom egenskapen att byta färg på strängarna.

  Kosmetologer säger att du kan tända håret med det här verktyget. Det finns speciella masker med kanel som hjälper till att förbättra håret och ge dem ett estetiskt utseende:

  • De har en positiv effekt på hårbotten, närmar sig rötterna med användbara komponenter och mineraler. Denna åtgärd ger en uppvärmningseffekt som uppstår efter applicering av en mask på huvudet. Det förbättrar blodcirkulationen och flödet till hårbotten, särskilt rötterna.
  • Hjälper till att stärka hårrötterna.
  • Strängar blir mer attraktiva och förvärvar en vacker doft.
  • Ljusa håret utan att skada strukturen.

  Användningen av masken har signifikanta nackdelar. För att uppnå önskad effekt och göra håret några toner lättare, måste du utföra proceduren ca 5-6 gånger. En obehaglig reaktion i detta fall kan vara en känsla av stark stickning och bränning, därför är denna metod extremt inte rekommenderad för kvinnor med hög känslighet i hårbotten. För flickor som är benägen för en allergisk reaktion kan kanel leda till rodnad och irritation i hårbotten. Masken måste gå på håret i några timmar, vilket inte alltid är bekvämt för kvinnan själv.

  Honungrecept

  Honung och kanel för hår är två produkter som ofta kombineras i masker för huvudet. Honung är en bra tonic. Den innehåller alla nödvändiga ämnen som är viktiga för att låsa för full tillväxt. Dessutom tillhör den källan till naturliga antioxidanter, så att användningen av honung i en mask hjälper till att förbättra hårets utseende och ge den en vacker glans.

  Kanel har i sin tur en speciell uppvärmningseffekt på hårbotten och håret, vilket bidrar till att stärka processen med intag av vitaminer på hårsäckarna. När du kombinerar komponenter kan du få ett verkligt effektivt läkemedel.

  Det finns ett stort antal recept för att skapa helande masker med kanel och honung. Det klassiska receptet för ett sådant verktyg är särskilt populärt bland kvinnor, eftersom det inte kräver pengar och tid, och resultatet är högt.

  Den klassiska masken skapas av följande komponenter:

  Kanel och honung tas i samma förhållande. Om krullarna är medellånga måste du ta ungefär tre matskedar av varje ingrediens. Bäst av allt kommer honung med flytande konsistens att göra, det kommer att bidra till att bättre fördela produkten över hela längden av håret. För att bli av med eventuella klumpar i masken behöver du lägga honung i kanel och inte vice versa.

  I den resulterande blandningen måste du lägga till luftkonditionering, som tas i två gånger mer än de övriga komponenterna. Till exempel behöver två matskedar honung och kanelbalsam fyra.

  Det bör också noteras att användningen av metallredskap är förbjuden att skapa en mask. Som ett resultat kommer det att oxidera och hårfärgen kommer att växlas till grönt. Även vid blandning av blandningen behöver du använda plast- eller träaggregat.

  Den resulterande beredningen appliceras på strängarna, och efter applicering av masken behöver du bära en speciell bantningslock. Efter en timme tas huvudbonaden bort, men masken tvättas inte av huvudet. Det ska lämnas på krullarna i ytterligare några timmar, skölj sedan med varmt vatten.

  Ett sådant klassiskt maskrecept har ändrats mycket ofta. Förändringarna bidrog till att öka effekten av andra egenskaper hos kryddan (medicinen), men samtidigt reducerade de kraftigt dess ljuseffekt. Om det inte är så viktigt att lätta krullarna, kan du använda masker med kanel för att förbättra hårets utseende och deras kvalitet.

  Masker mot glans

  Om du lider av tungt oljigt hår, är det bäst att använda masker avsedda speciellt för att minska produktionen av sekret. För beredning av verktyg behöver:

  • en tesked kanel;
  • en tesked jojobaolja;
  • en rå äggula
  • några matskedar flytande konsistens av honung.

  Alla komponenter måste blandas med varandra för erhållande av den önskade homogena massan. Därefter appliceras rent hår på den resulterande masken. Fördela jämnt och lämna i 1,5 timmar. Efter denna tid tvättas produkten med varmt vatten.

  Torrt recept

  Torrt hår kännetecknas av sin ömhet och komplexitet i kamning. I utseende ser de mer ut som halm, så det är väldigt viktigt att återfuka dem. Denna effekt kan uppnås med hjälp av masker från sådana ingredienser:

  • en matsked av bananpuré;
  • några teskedar kanel;
  • fyra skedar av kokosnötsolja;
  • en matsked honung (det bästa är att ta vätska).

  Om ett antal kokosnötolja kan du istället använda oliv eller burk. Innan du blandar alla ingredienser, bör oljan värmas upp. Den färdiga produkten appliceras jämnt på håret, lämnar i en timme och tvättas sedan av med varmt vatten.

  Användarrecensioner

  För att lätta min naturliga hårfärg använde jag en mask baserad på kanel, honung och även en balsam. Jag applicerar denna blandning på huvudets yta och fortsätter att hålla den i ungefär fyra timmar, efter att den har tvättats av med schampo. Efter första användningen av produkten förbättrades mitt hår, blev det mycket lättare. Jag tyckte också om lukten av masken, efter att den tvättats fortsätter den att förbli på huvudet.

  Mina vänner rekommenderade att tvätta färgen med kanel. Enligt ett speciellt recept kombinerade jag 4 matskedar med kanel och 4 matskedar med en enkel balsam, blandningen fördelades i håret, gick med i sju timmar och tvättades sedan av. Som ett resultat är färgen nästan helt eliminerad.

  Min naturliga hårfärg är ljusbrun. För deras förtydligande använde jag en mask med kanel. För att skapa en mask tar jag mark kanel, honung och en speciell hårmask. Jag blandar noggrant alla ingredienser och lägger dem på strängarna. Efter tre timmar tvättas schampo av huvudet. Denna säkra metod har hjälpt till att förbättra mina krullningar avsevärt, göra dem glänsande, attraktiva och lätta till en ton.

  Hur tänder håret med kanel?

  Varje förändring i krullarnas naturliga nyans av naturen är inte en ofarlig process för lås och hårbotten. Färg penetrerar djupt inuti, lyfter hårvågorna och missfärgar det naturliga pigmentet där.

  För hår blir detta en verklig stress, strängarna efter ett sådant förfarande blir ofta slöta, livlösa, för torra, långsamt växande, sköra. Det kan till och med börja processen med deras intensiva utfall, så att hårdvolymen och densiteten efter färgprocedurer inte kan prata.

  Mot bakgrund av sådana ogynnsamma prognoser har modern hemmetekologi funnits ett ökat intresse för naturliga färgmedel, vilket natur själv presenterat för människan. Särskilt populära idag är hemmagjord ljusande kanelhår, som lovar bra resultat.

  Hur effektivt är ett sådant förfarande och hur kan det testas självständigt?

  Effekten av kanel på håret

  Vissa källor vågar hävda att processen med att lätta håret med kanel gör strängarna ljusare genom två nyanser samtidigt, vilket ibland inte kan göras även av de mest reklamerade varumärkessfärgerna från affären.

  Därför är detta uttalande ganska logiskt tvivel. Blekningshår för ett par toner är dock fortfarande möjligt om kanelprodukter används för detta ändamål under lång tid och med avundsvärd regelbundenhet. Efter första gången borde du inte förvänta dig stora resultat: du kan bara uppnå att strängarna blir bara lite ljusare än deras ursprungliga färg.

  Det kommer också att bero på de enskilda egenskaperna: någons melanin (det färgande naturliga pigmentet) kommer snabbt och enkelt att kollapsa under kanelens inverkan, någons vilja är lång, stadigt och envis resistent. Dessutom, för att lyckas med förfarandet, behöver du veta ett litet knep: färgningseffekten av kanel är helt oövervinnlig utan honung.

  Endast tandem av dessa två användbara ingredienser kan behaga skönheter som vill bli blondiner, med deras resultat.

  Så här fungerar det på mobilnivån:

  • När honungen späds ut med destillerat vatten börjar det att fungera som en svag peroxid. Som en följd av en kemisk reaktion släpps syre, vilket långsamt förvandlar det naturliga pigmentet av trådarna till en färglös substans;
  • Kanel accelererar denna process, vilket gör resultatet mycket mer uttalat: strängar blir betydligt lättare jämfört med den ursprungliga färgen;
  • kanel kan tillsättas med citron för att förbättra effekten: det har också en kraftig ljusande effekt på håret;
  • de flesta recepten innehåller en balsam, som behövs för att fixa resultaten.

  Hemlagat lätta hår med kanel och honung förklaras helt enkelt ur vetenskapens synvinkel: Dessa produkter är säkra, naturliga, naturliga peroxidmedel.

  Du kan bara förvänta dig nytta av dem, men ingen skada: kanel innehåller en stor mängd vitaminer (karoten, tiamin, retinol, riboflavin, pyridoxin, niacin, tokoferol, folsyra, askorbinsyra), vilket förbättrar väsentligt men förstör inte hårets tillstånd. Så det här är inte en myt alls, och om du vill byta färg på ditt hår trycker du på det.

  Viktig rådgivning från förlaget!

  En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

  Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

  Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

  Instruktioner för lättare hår med kanel

  För att göra kanel som lyser håret så effektivt som möjligt rekommenderas att du följer instruktionerna nedan, vilket hjälper till att undvika olika slags besvikelser:

  1. Brightening hår med kanel är bättre att producera mörkhåriga tjejer: blondiner riskerar att få en rödaktig nyans.
  2. Ingredienserna blandas i en behållare av trä, keramik eller plast (utesluter metall, eftersom lösningen oxiderar och ger strängarna en grön nyans). Efter blandning lämnas kompositionen i en timme.
  3. När torrt hår i receptet rekommenderas att lägga till ett par råguler.
  4. Den beredda blandningen appliceras först till huden nära örat för att kontrollera om det kommer att bli allergier.
  5. Därefter appliceras den ljusande kanelmasken på en separat sträng: detta kommer att möjliggöra att utvärdera dess effektivitet.
  6. Före proceduren ska huvudet tvättas noggrant med schampo, blåstorkas av en hårtork till ett vått tillstånd, vilket måste kammas noggrant.
  7. Använd en kam, applicera blandningen jämnt och rikligt från rot till spets (gnid inte in i hårbotten).
  8. Stabbed strängar på toppen.
  9. Att sätta på en polyetenlock: Vid uppvärmning är hårljuset intensivare.
  10. Under den första halvtimmen, kanske en stark brinnande känsla, som snart går.
  11. Minimitiden för kanelhårfärgning är tre timmar, maximalt är upp till åtta.
  12. Tvätta av färgämnet två gånger med schampo. Masken kommer att tvättas mycket lättare om balsammen ursprungligen var närvarande i receptet.
  13. Hårets slutliga sköljning görs med kamomillbuljong (2 msk. Skedar av kamilleblommor för 1 kopp kokande vatten - sedan spolas 1 kopp av denna buljong i en liter vatten förberedd för sköljning).
  14. Frekvensen av denna procedur bestäms individuellt: en gång varannan vecka - det bästa alternativet för en uttalad, ganska stabil effekt. Och varje gång håret blir ljusare.

  Nu vet du hur man lättar håret med kanel hemma, och du kan försöka effektiviteten av denna procedur på dig själv.

  Se till att detta är en säker och trevlig noggrann procedur. När allt kommer omkring kan du, förutom den önskade nyansen, glädjas åt nyanserade skönhet och hälsa hos dina lockar.

  I de flesta fall, efter en ovanlig färgning blir de glänsande, mer voluminösa och släta och börjar växa snabbare. Så välj rätt recept och njut av resultaten.

  Kanel Mask Lightening Recept

  För att lätta håret med kanel måste du förbereda lämplig mask och applicera den enligt instruktionerna ovan:

  1. Med olivolja.
   Kanelpulver (3 msk) blandat med honung, utspätt med fördestillerat vatten i ett förhållande mellan två till en (2 msk honung per 1 msk vatten), hårbalsam (3 msk), olivolja (3 msk).
  2. Med citron.
   Kanelpulver (3 msk) blandad med en lösning av honung i destillerat vatten (200 ml), fuktgivande hårbalsam (200 ml), citronsaft utan skal (1 matsked).
  3. Med smör och citron.
   Kanelpulver (3 msk) blandad med en lösning av honung i destillerat vatten (3 msk), hårbalsam (100 ml), citronsaft utan skal (2 msk), olivolja (100 ml).
  4. Klassiskt recept.
   Kanelpulver blandat med en lösning av honung i destillerat vatten (alla ingredienser tar 3 matskedar). Värm blandningen i ett vattenbad till ett varmt tillstånd.

  Se själv om kanel lyser håret: det här är lätt att göra hemma med dessa recept. Vill du bli en blondin, men rädd för den marmhärtiga verkan av butiksmalter och väteperoxid?

  I det här fallet be om hjälp från naturens skatter och använd färgseffekten av kanel - detta unika kryddor, som har fått utbredd idag.

  Lätta olika typer av hår med kanel

  Blont hår har länge ansetts vara ett tecken på otrolig skönhet, men få människor kan skryta med naturliga ljussträngar. Färgning är ofta farlig och fylld med många biverkningar, så det är viktigt att lätta håret med kanel även idag.

  Fördelarna med kanelhår

  Kanel är en mycket användbar ingrediens. Det luktar gott, berikas med fördelaktiga föreningar och ger en färgningseffekt, för vilken den används allmänt i kosmetologi. Kanel - en källa till vitaminer A, C, PP, liksom element av magnesium, järn och zink.

  Verktyget används inte bara som medicinskt och kosmetiskt, det hjälper håret att lysa säkert.

  Effekt av krydda på håret:

  • förbättring av hårbotten;
  • berikning av hårrötter med näringsämnen
  • uppvärmningseffekt, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen;
  • bevarande av en trevlig lukt;
  • stärka hårrötterna, bekämpa håravfall
  • shine frisyrer.

  Cinnamon brightening är också förknippad med vissa olägenheter. För att färga håret måste du spendera mer än 5-6 procedurer. Detta är en nackdel eftersom metoden orsakar bränning och stickningar, masken kommer att behållas på huvudet i flera timmar.

  Denna metod rekommenderas inte för personer med känslig hårbotten. Av denna anledning finns det så många frågor om du kan lätta ditt hår. Om det finns en stark allergi mot denna eller andra produkter kan lättnad orsaka irritation och rodnad i huden.

  På frågan om ljuset lyser kanelhår finns det ett rimligt svar. Vetenskapen förklarar sådana krydds fantastiska förmågor genom att vara ett naturligt peroxidmedel. Det finns många exempel där strängarna faktiskt klargjordes med detta verktyg.

  Effekten av ljusmask med kanelpulver kommer att bero på den ursprungliga färgen, strukturen och typen. I genomsnitt krävs mer än 5 procedurer för att byta till flera toner. I vissa fall förstörs pigmentet, vilket skapar en naturlig färg, andra, men behöver mer tid.

  Hur tänder håret hemma

  Det finns många sätt att lysa kanelhår hemma. Man tror att verktyget är mest effektivt för mörkt hårda människor. I blondiner blir de mer röda under inflytande.

  Rekommendationer för förtydligande:

  • använd inte mer än 3 msk kanel;
  • om du vill lätta håret längre, bör du ta in två glada mer pulver;
  • För att inte skada huden behöver du bara använda färska och naturliga ingredienser.
  • masken ska inte kokas i en metallrätt (ingredienserna kan oxidera);
  • du måste noggrant förbereda masken, eftersom den oxiderade blandningen kan ge en grön nyans och den rätta dosen av ingredienser kan brinna hårbotten;
  • hårmask måste infunderas i 60 minuter före användning.

  Vid tillverkningen av masken behöver du blanda blandningen noggrant tills den är jämn. Före användning måste du göra ett känslighetsprov: prova en hårmask hemma på ett litet område av huden bakom örat eller på armbågen. För försökets renhet måste du hålla masken i en halvtimme (förutsatt att det inte finns något obehag i processen). Testet visar möjligheten till en allergisk reaktion och sparar dig från en kemisk huvudskada. Om huden efter en halvtimme inte ser irriterade ut, det finns ingen klåda och smärta, du kan applicera en mask.

  Hur tänder håret med kanel:

  1. Före proceduren måste du tvätta håret väl. Du kan torka naturligt eller använda en hårtork. Det viktigaste är att trådarna förblir fuktiga nog, men utan att droppa vatten.
  2. För kamning är det bättre att ta en träkam med sällsynta tänder.
  3. Maskan är mest lämplig att applicera med en speciell pensel. Så blandningen fördelas jämnt. Masken ska appliceras nästan från rötterna. Det rekommenderas inte att använda svampen: När man gnuggar blandningen i hårbotten kan brännskador, trauma, allergisk reaktion och till och med normal irritation uppstå.
  4. När du har applicerat masken behöver du samla in strängar i en massa.
  5. För större effektivitet måste du täcka huvudet med plast eller cellofan (du kan köpa ett speciellt duschlock). Detta är nödvändigt för att bevara värmen i vilken kanel fungerar bäst.
  6. Du kan ta bort locket efter 40 minuter.
  7. I allmänhet bör masken hållas i 3-8 timmar. Lightening kan orsaka stickning, bränning, men vid låg intensitet är de inte en signal om irritation.
  8. Det är nödvändigt att tvätta av masken med schampo, eftersom de extra komponenterna gör strängarna alltför fet.
  9. För att stärka det färgade håret efter en dusch kan du skölja dem med kamilleavkokning.
  10. Efter masken behöver du bara torka håret på ett naturligt sätt.

  Recept med kanel för blekning av hår

  Nästan alla recept för förtydligande inkluderar också honung. Denna ingrediens fungerar som en peroxid (peroxid), ger en färgningseffekt. Olivolja kommer att förbättra och påskynda effekten av kanel och honung.

  Eventuella ljussmaskar ska användas inte mer än en gång i veckan. Kursen kan innehålla 3-10 sessioner.

  Klassiskt recept

  Denna mask med kanel för lätta är den mest populära, eftersom det är en kombination av de bästa färgämnena. Kanel och honung är naturliga ljussmedel och olivolja bidrar till att mildra de aggressiva effekterna på rötter och tips. Olja i detta fall kommer att ta bort obehaget att brinna och sticka.

  Maskan ger inte bara ljuset hår med kanel och naturlig honung, men gör dem också glänsande och silkeslen. Det är beredd ganska snabbt, ingredienserna är tillgängliga för alla tjejer.

  • 3 msk kanelpulver;
  • 3 matskedar honung (utspädd i 6 skedar destillerat vatten);
  • 2 skedar citronsaft;
  • 100 ml olivolja;
  • 100 ml högkvalitativ balsam.

  Denna klassiska hårmask med honung är väldigt lätt att förbereda. Du måste blanda kanel och honung (honung ska tillsättas långsamt). Behållaren för blandningen bör vara plast eller glas, och kompositionen är homogen. Citronsaft, olja och balsam läggs till. Efter noggrann blandning applicera på huvudet och spara i 3-8 timmar.

  Kanel och citron

  Denna mask appliceras bäst på lätta frisyrer. Citron hjälper till att förbättra den naturliga färgen. Lättnadshår med kanel och citron är inte det mest effektiva, men det säkraste.

  • 3-4 matskedar kryddor;
  • juice från en citron
  • 5 msk balsam.

  Efter flera timmars användning ska masken tvättas noggrant. Tjejer noterar de olika effekterna av kanel med citron, men de mest effektiva visar sig vara ljusbrunt och blont hår. Brunetter kan använda denna mask för att stärka hårstrukturen. Resultatet är en toning effekt med ljusbruna trådar och guldöverflöde.

  Mask med kanel och balsam

  Denna mask kräver lite ingredienser, det är väldigt lätt att förbereda. Kanelhårfärg med hjälp av en balsam ger en färgbyte utan hot mot frisyren.

  • 3 msk kryddor;
  • 70 g honung;
  • 3 matskedar balsam.

  Först måste du smälta honungen: i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn (upptining). Honung ska vara mjuk och varm. Du kan inte använda överhettad honung, den saknar fördel.

  Honung måste blandas med krydda, tillsätt balsam. Principen att använda en hårmask med honung och kanel liknar ovanstående steg.

  Kanel och kefir för lättare hår

  Masken av kanel och kefir för lätta hår anses vara mycket användbar. Kefir själv är en utmärkt klarare. Det används ofta för att ändra skuggan. I kombination med kanel fungerar det inte bara som en klarare, men också som ett botemedel: stärker rötterna, förhindrar håravfall och läker tråden.

  Den här ljusande hårmaskan med kanel beredas enkelt: för 4 matskedar yoghurt måste du ta 2 matskedar kryddor, blanda och applicera. Du bör också använda ett lock, hålla i upp till 8 timmar, skölja med kefir och schampo.

  Mask med kanel och ägg

  Detta recept för lättare hår är användbart för tjejer med ohälsosamt hår. Blandningen med äggulor förhindrar perfekt spetsdelen, ger håret en hälsosam glans, vilket gör dem mjukare. Med tillsättning av kanel blir det ett bra sätt att lysa upp trådarna.

  • 2-3 matskedar kryddor;
  • 1 äggula
  • 3 matskedar honung (helst blommig);
  • 1 matsked olivolja;
  • 1 msk citronsaft.

  Först måste du kombinera kanel med honung, tillsätt äggula och blanda väl. De återstående produkterna kan inkluderas i den homogena blandningen. Om i detta recept ersätt kryddan med senap och tillsätt en sked socker, får du ett utmärkt verktyg för att stimulera hårväxten.

  Kanel och kardemumma

  Kardemumma är en allergivänlig botemedel som kommer att minska effekterna av peroxid. Detta kryddor fungerar som en katalysator för andra ämnen.

  • 1 teskedspice
  • ½ sked kardemumma;
  • 1-2 matskedar honung.

  Komponenterna blandas, företrädesvis i en återförslutningsbar behållare, som kan omröras. Vid spolning behöver du använda ett sulfatfritt schampo.

  Lighteningresultat

  Brightening hår med kanel kommer att vara lång. Detta garanterar metodens säkerhet. Vid användning av masker i 1-1,5 månader blir resultatet inte bara märkbart, men också mycket ihållande.

  Sådana masker kommer inte bara bidra till att klargöra trådarna, de gör dem mjuka och glänsande och stärker också rötterna.

  • När ljuset mörker håret är strängarna choklad;
  • Om du fortsätter proceduren blir håret mer rött;
  • naturliga bruna frisyrer kanel missfärgad till koppar och rött;
  • När man använder kryddor på ingefära slingor, blir krullarna av en röd eller brun nyans;
  • Om du lyser den blonda frisyren får du en gyllene färg.

  Mask med kanel att lätta håret gör mestadels naturliga naturliga strängar. Om du försöker använda produkten på färgat hår, kommer färgen att tvättas ut. Sålunda blir strängar färgade med färg eller tonisk omättad.

  För att lätta svarta krullar till kastanjfärg måste du använda en blandning med henna. Kryddan kommer inte bara att bidra till förtydligandet, utan dränka också den skarpa lukten av henna. Kanel rekommenderas också att mildra yellowness på frisyrer som misslyckades färgade.

  Kanelfärgande hår är ett riktigt sätt att ändra frisyrtonen. Det passar tjejer som inte vill experimentera mycket, men vill säkert ändra bilden. Fördelen med verktyget är att det nästan aldrig förstör färgen och kanske några biverkningar.  Nästa Artikel
  Hur man gör curls snabbt?