Medel för att lätta håret hemma


Om du bestämmer dig för att lätta håret inte nödvändigtvis går till en specialist, är det möjligt att göra det själv. I den här artikeln ska jag prata om de grundläggande reglerna för lättnad, om vilka verktyg du kan använda beroende på vilken typ av hår du har.

Vad påverkar graden av missfärgning?

För att göra hårljuset hemma och orsaka dem minsta skada, och resultatet var inte en överraskning för dig, måste du utvärdera hårets tillstånd före proceduren.

1. Original färg

Om håret inte tidigare har målats:

 • Brunetter måste lätta strängarna i flera steg för att bli av med den oönskade ljusgula nyansen.
 • Blonda tjejer, detta förfarande orsakar inte mycket problem.
 • Rödhåriga skönheter är extremt svåra att besegra naturligt pigment. Det är nödvändigt att bekanta sig med tekniken för förtydligande innan man vidtar några åtgärder.

2. Re-färgning

 • Om du målades tidigare i svart, mörkblondin, kastanj och mörk kastanjfärg, kan du inte göra det utan att få det önskade resultatet. Annars riskerar du att få en röd nyans.
 • Om du har gjort färgning med resistent färg eller henna, bör det förstås att för att uppnå önskat resultat kommer ett förfarande inte att fungera.

Du behöver tålamod och följ instruktionerna nedan. Om du använde ammoniakfärg, bör du vänta i två veckor, när den delvis tvättas och börjar lysa.

3. Hårstruktur

Att färga rakt eller lockigt hår är mycket lättare än att göra med tjockt och tätt hår.

Farga inte:

 • Ägare av känslig, inflammerad hårbotten.
 • Om ditt hår är lös, skadat eller splittrat.
 • Under graviditet och amning.

Vem behöver vänta lite med förtydligande:

 • Mindre än 2 veckor har gått sedan den sista fläcken.
 • Ljus inte upp inom två veckor efter perm.
 • Efter att ha tagit antibiotika måste du ge kroppen några veckor för att återhämta sig.

Sätt och medel för att lätta håret hemma

Förberedelser för förfarandet:

 • Några dagar före proceduren skämma bort ditt hår med olika närande masker och fuktgivande sprayer.
 • Det rekommenderas inte att tvätta håret omedelbart före färgning. Men det är nödvändigt att det inte finns några spår av sprayer, lacker och mousser på den. Om du måste tvätta huvudet och rita det av naturligt skydd i form av fett, måste du använda oljor som skyddar rötterna från negativa effekter.

kemiska medel

Det är omöjligt att uppnå djupförtydligande utan att tillgripa färgämnen med kemisk sammansättning. För att bli blond måste du ta bort melanin från håret, det här är en tidskrävande procedur baserad på kemiska reaktioner.

Tänk på vilka ljussmedel som är kemiska och deras egenskaper.

Billig, du kan köpa på något apotek.

Förstör hårstrukturen kraftigt. Före användning är det nödvändigt att slipa och förbereda lösningen enligt anvisningarna.

Ger dig möjlighet att lätta upp till 4 toner. Passar perfekt färgen på grått hår. Används för att förbereda för ytterligare färgning.

2. Väteperoxid

Billiga sätt, är i fri försäljning, det är inte nödvändigt att dela.

Om det används felaktigt kan det skada håret mycket, det blir löst och tunt.

Med rätt användning kommer du att uppnå önskat resultat i flera steg. Ett sådant tillvägagångssätt kommer att minimera de skadliga effekterna av läkemedlet. Ljusar den ursprungliga hårfärgen upp till 4 toner.

Billiga sätt i förpackningen har allt du behöver för att förbereda färgkompositionen.

Har inget att göra med medicinsk henna. Effekten av produkten beror på hydroperitbeståndsdelen. Det har en skadlig effekt på håret.

Ger dig möjlighet att lätta håret hemma i 4-5 toner, och med regelbunden användning för att uppnå ett snövit resultat. Lämplig för tjejer som vill bli av med svart, men för en gång får du en rödaktig nyans.

Förfarandet med ett speciellt blockeringsmedel för att avlägsna pigmentet. Det används i fall där håret redan har målats i en mörkare färg och verkligen vill bli en varm blondin. Eller, när du är olycklig med resultatet av färgning och vill ändra tonen. Tvättning är av två typer:

Ett av de mest skonsamma sätten att lätta håret, innehåller inte kemikalier som förstör hår.

Beroende på hur mycket slitstark färg du använde kommer tvätten antingen ta bort allt pigment eller dämpa färgen.

Mörk färg returneras. Detta händer när en ny färg appliceras efter att ha tagit bort den oönskade färgen. Och resultatet är mörkare än planerat.

Inverkar inte på den naturliga "brända" färgen, visar bara artificiellt pigment. Du bör inte förvänta dig att det kommer att återvända till dig den ursprungliga färgen som var innan färgning. Förfarandet kan utföras upp till 5 gånger samtidigt. Förbereder hår för efterföljande målning.

Effektivare än syra. Tvätter färgen mjukare än ovan.

Mer skadlig effekt på hårets struktur än syran. Efter ansökan krävs intensivvård. Förbereder hår för efterföljande målning.

Tillåter att en applikation ändrar färgen till 3-4 toner.

Djuprengöringsschampo

Nästan förstör inte ett hörn.

Torkar hår, var noga med att använda balsam. Lätt tvättar bort färgen.

Djupt penetrerande i hårstrukturen, tillsammans med föroreningar, tvättar bort färgpigmentet. Gör att du kan justera färgen.

Den har en mild effekt, lyser försiktigt. Om du har en uttalad gul nyans kommer håret att bli mer dämpad efter appliceringen.

Torkar något. Effekten är synlig efter många användningsområden.

Det gör det möjligt att minska skillnaden mellan de färgade ändarna och de växande rötterna, för att försvaga färgens färg, för att jämnt ut färgen. Perfekt alternativ för dem som lätt vill lätta håret i 1-2 toner.

Ger dig möjlighet att klargöra 4 toner per applikation.

Marknaden är mättad med målar av olika tillverkare, både för självständig användning och professionell. Tänk på de vanligaste företagen.

Om vi ​​pratar om lätta mycket mörkt hår, är detta färgämne en ledare. Det har en sparsam effekt. Paletten innehåller 7 nyanser av blond. Nackdelen är inte särskilt långlivad.

Gör det möjligt för dig att tända mörkt hår och måla över grå hår utan en gul nyans. Inkluderade eteriska oljor och kollagen mjuknar den kemiska effekten. Ger färg snabbt i minst fyra veckor.

Paletten innehåller över 20 nyanser av blond. Ger dig möjlighet att lätta trådarna med 4 -6 toner. Närvaron av oljor bidrar till den mjuka och skonsamma vården.

Med denna färg inser du dina vildaste drömmar om blondans färg. Det är lätt att använda, resultatet blir en cool skugga och glänsande hår. Ger extra ljusstyrka till håret, justerar strukturen. Måla mot solljus.

Det här är valet av många brunetter som blivit blondiner. Färgen lyser perfekt upp till 6 toner, samtidigt som håret påverkar håret tack vare sådana komponenter som medicinska oljor, vitamin B5, ljusreflekterande partiklar som skyddar mot negativ solexponering. Färgen är lätt att applicera och flödar inte. Effekterna av färgning fortsätter under hela månaden.

Det har en ledande position. För att tända håret hemma har en linje utan ammoniakfärger utvecklats. Färger helt över gråa trådar. Intensiv och saftig färg kvarstår länge.

Denna färg kombinerar europeisk kvalitet och rimligt pris. En särskiljande egenskap är organisk och naturlig.

Ett brett sortiment av produkter representeras av en rad förebyggande och terapeutiska färgämnen som kan ge krullarna en sund styrka och prakt. På grund av innehållet av keratin lyser detta färgämne inte bara, men läker också håret.

Tack vare de majsstärkelseproteiner som utgör det, lyser det försiktigt upp till 6-7 toner, neutraliserar yellowness, men det torkar också starkt.

Utmärkt val, skapar inte effekten av yellowness. När det appliceras ordentligt, gör det ont i krökorna, färgen förblir mättad i en månad.

Representanter för blekgruppen är:

 • en serie superfärgade nyanser av krämfärger, baserade på katjoniska ämnen;
 • mikrogranulärt pulver som tillåter missfärgning av lock med 7 toner;
 • WHITETOUCH pasta, som kan användas i salonger för alla tekniker för förtydligande upp till 6 toner.

Det händer professionellt och vanligt. Lyser upp till 7 toner. Huvudskillnaden är att vanlig Supra säljs i en låda med ett oxidationsmedel och ett rör av professionell färg säljs separat med en vy så att befälhavaren själv kan hämta den önskade andelen syre.

Färgen är ganska aggressiv. När du applicerar den på mörkt hår för första gången kan du stöta på en oönnskad gul nyans.

Det används oftast för blekning före grundfärgning och för belysning.

Kosmetika som spray, olja, gel och grädde används också för förtydligande.

Det ger en rik skimning, lyser 1-2 toner. Visas för naturliga blondiner.

Det ger en varm skugga. Exponeringstiden är inte mer än fem minuter.

Nytt säkert färgningsalternativ. Gradvis (för flera applikationer) ljusar håret upp till 3 toner. Lämplig för tjejer som drömmer om Kalifornien strängar.

Delikat, perfekt för att ge färska och lekfulla färger. Ljusar på 1 - 2 toner. Det närmar och återställer hår.

Naturliga Brightening Products

Hemlagade produkter hjälper dig att lätta ditt hår utan att skada dig. Detta är ett utmärkt alternativ till kemiska basfärger. Med hjälp är det omöjligt att byta hårfärg drastiskt, men för att göra färgen lite lättare och samtidigt är det ganska möjligt att förbättra krillens tillstånd.

Lämplig för dem som vill få en gyllene nyans. För ljussättning för 1 ton måste en honungsmask hållas i minst 8 timmar. Dessutom blir ditt hår mjuk och silkeslen.

Lightening med citron är idealisk för att få en platina nyans, och bidrar även till snabbare hårfångning i solen.

Denna effekt kan uppnås genom att regelbundet skölja lock med citronvatten. Starka koncentrationer av citronsaft bör undvikas, eftersom detta kan orsaka torrhet och spröda strängar.

Gör det möjligt för dig att göra det mörka håret 1-2 toner ljusare, stärka dem och lägga till glans. Det här är emellertid inte ett alternativ för tjejer som drömmer om ljuskrullningar utan en hint av yellowness.

Varm oljebelysning

Havtorn, klyfta och olivolja är idealiska för förfarandet. Du bör inte vänta på en stark förtydligande, men du kan bli av med det ljusa, inte önskade pigmentet. Effekten inträffar efter 5 timmar exponering för masken.

Du kan göra en mask på basis av enbart kefir eller blanda det med ett ägg, citronsaft, ett par brandyskedar och schampo. För en svag effekt är det tillräckligt att passera med en sådan mask i ca 2 timmar. För att lätta upp till 2 toner tar det minst 8 timmar.

Perfekt för naturligt hår. Ditt hår kommer att lysa med 2-3 toner. Om håret tidigare var målat, kommer färgen att bli mindre mättad tack vare denna mask.

Det är viktigt att komma ihåg att det är omöjligt att ingredienserna i masken kommer i kontakt med metallen.

Användningen av en sådan mask möjliggör 40 minuter att klargöras med 1 ton. För att förbereda måste du blanda extraktet av kamille med glycerin.

Lightening med bakpulver

Ett oumbärligt verktyg för att rensa hårbotten och för att tvätta oönskade färger. För matlagning är det nödvändigt att lösa upp 2 matskedar soda i ett glas vatten.

Om du vill uppnå en varm nyans, använd äppelcidervinäger, för kallt vin. Med hjälp av vinäger kan du lätta strängarna väldigt lite, högst 1 ton. Det räcker att skölja huvudet efter tvätt eller lämna det på håret i 2 - 3 timmar.

Effektiv lättnad av färgat hår - transformationshemligheterna

Det enklaste experimentet på utseende är hårfärgning. Många representanter för det rättvisa könet försöker mycket olika sätt, nyanser innan de själva hittar det mest lämpliga och skapar en oöverträffad stil, bild. Experiment lyckas inte alltid, så det är ofta nödvändigt att lysa färgat hår. Hur man gör det så effektivt som möjligt, utan att orsaka alltför stor skada på lockar, försök att räkna ut det.

Lightening mörkt färgat hår

När resultatet av färgning är ledset, vill jag snabbt bli av med det. Är det möjligt att lätta den olyckliga nyansen? Kämpa med mörka toner processen är komplicerad, tvetydig. Du kan behöva upprepad rengöring av det förvärvade pigmentet. Ljus färg går gradvis bort, färgen blir räddning, ljusare. Det viktigaste är att vara tålmodig, följ noga rekommendationerna.

Vad du behöver veta innan proceduren

Mörkfärgat hår med stor svårighet ger tillvägagångssättet att utvisa främmande pigment. Konstgjord färgning lämnar inte samtidigt. Användningen av kemikalier samtidigt ger betydande skador på håret. Varje efterföljande färgavlägsnande manipulation bör göras med försiktighet. Noggrann kontroll över locket är oundvikligt. Försvagad av de många åtgärderna av aggressiva ämnen kräver kretsar särskild behandling. Terapeutiska åtgärder för näring, hydratisering, restaurering kommer att göra ett komplex av vård.

Var uppmärksam! Det är mer effektivt att utföra ljussättning av mörkt hår med speciella kemiska medel. Traditionella recept kan hjälpa, men processen är försenad. Resultatet av sådana åtgärder kan variera beroende på strukturen, krullarnas tillstånd.

För att förtydligandet ska ske mer effektivt och att krullarna blir mindre, är det nödvändigt att skapa följande villkor för dem:

 • Applicera sulfatfria kosmetika;
 • minimera användningen av stylingprodukter (lack, gel, skum);
 • överge läggning av högtemperaturapparater (hårtork, järn);
 • utesluta kosmetika avsedda att bibehålla färg;
 • ta hand om användningen av ämnen av naturligt ursprung (masker, oljor).

Användningen av kemiska klarare

Lighteningfärgat hår, även med hjälp av kraftiga medel, utförs i flera tillvägagångssätt. I detta fall kommer krullarna att förlora mindre hälsa, och effekten av effekten kommer att vara maximal. Det finns flera alternativ för lätta färgat hår med kemikalier:

Tvättningen appliceras på torra lockar enligt anvisningarna. Exponeringstiden beror på vilken färg som finns tillgänglig. Avsluta processen för att klargöra tvättning, neutralisering, utformad för denna typ av substans. Denna metod stör hårkonstruktionen genom att oxidera pigmentet. Removeren i kombination med ett oxidationsmedel, schampo, blonddoran, vatten är avsett att bli av med den intensiva färgen som erhållits med hjälp av långlivade färgämnen. Varje steg åtföljs av obligatorisk noggrann tvättning och torkning av håret. Det är bäst att göra en veckors paus mellan stadierna. Förfarandet är extremt skadligt för håret, så efterföljande omfattande vård krävs.

Peroxid har också en skadlig effekt på lock. Korrekt vald koncentration kan exponeringstiden skydda mot brännskada. I detta förfarande är det önskvärt att förprova på en liten strand och sedan utföra en fullständig upplysning av färgat hår.

Shampoo Deep Cleansing kommer att ge möjlighet att snabbt ta bort intensiteten hos den förvärvade nyansen. Påverkan omedelbart efter färgning kommer att underlätta uppgiften avsevärt. Att använda denna metod för lättnad är ofarlig för hårets tillstånd. Skuggan visar sig vara lättare, men det är omöjligt att bli av med pigmentet helt.

Rådet. Färgens mörker kan inte visas helt, men delvis utspädd med en liten mängd ljussträngar. För detta utföra markera. Det här alternativet hjälper till att hålla de flesta krullarna friska, uppdatera bilden.

Foto före och efter

Folkmedel för att spola mörk färg

Naturliga färgspolningsmedel verkar försiktigt, utan mycket hårskada. Många naturliga ingredienser kommer att ha en ytterligare terapeutisk effekt.

Gradvis blekning av hår hemma kan ske genom sköljning i något försurkt vatten (1 msk citronsaft eller äppelcidervinäger per 1 liter vatten). Färgen blir ljusare varje gång och krullarna får ytterligare glans.

Omslag med varm olja tar bort överflödig färg, vilket väsentligt stöder de försvagade delarna. En tillräcklig mängd av basen (burk, olivolja, ricinus) upphettas i ett vattenbad till en temperatur som huden kommer att uppfatta utan att äventyra hälsan. Sprid över håret noggrant massera. Varm film, mössa. För oljig skalp, sätt 1 tesked citronsaft eller 1 droppe eter av denna frukt till oljan. Under 15-30 minuter blir effekten obetydlig, och nattexponering ger ett bra resultat av förtydligande, näring.

En läsk av läsk kan förstöra färgens extrafärg (2 msk. Skedar av ämnet blandas med en liten mängd vatten för att bilda en massa som liknar gräddfil). Applicera på strängar, utom hudkontakt. Efter en kvart i timmen tvättas krullarna, neutraliserar funktionen av soda med surgjort vatten. Denna komposition gör håret stivt, tråkigt. Det är möjligt att använda andra, inte mindre effektiva recept för att lysa håret med läsk.

Rådet. Användningen av balsam eller närande mask i slutet kommer att ha en positiv effekt på locken.

Lightening Dyed Blondes

Att veta hur man lättar färgat hår till blondiner är också till hjälp. Det händer att en nyans som erhålls under artificiell pigmentering inte är planerad. Snabbt bli av med överdriven färgblond också vill.

Ägare med naturlig ljusbrun färg brukar vara utrustade med en tunn typ av krullar och det naturliga brunettets hår försvagas genom permanent blekning, så innan du bestämmer dig för att sänka tonen du behöver tänka noggrant, för att verkligen bedöma hårets tillstånd.

Det är mycket lättare att ge en ljusare nyans till ägare av artificiell färgning i ljusbrunt sortiment. Problemet som ofta uppstår med detta är utseendet av yellowness. Det beror på den naturliga färgen, den nyans som krullarna är färgade.

Om tjejen bestämde sig för att ytterligare klargöra, bör du först förbereda proceduren. I 1-2 veckor för att överge styling har matningssträngar (allmänna rekommendationer har angivits tidigare).

Kemiska medel för att ge en ljusare nyans

Blondor passar samma clarifiers som brunetter, bara tillgripa drastiska åtgärder är i undantagsfall. Tillgängligt ljust hår, låter dig använda för detta ändamål mindre aggressiva formuleringar. Dessa inkluderar klargörande:

Sådana kompositioner innehåller mindre aggressiva komponenter, ta hand om håret, ge en ljusare nyans till locken. Färdiga produkter är mycket enklare att använda, det finns ingen rädsla för att vara fel i proportioner.

Ett bra sätt att lätta upp blondin är att göra höjdpunkter. Detta alternativ är särskilt lämpligt för ägare av tunt hår - ger en visuell volym. Det finns olika tekniker för lättnadsträngar, vilket ger ett helt annat utseende till frisyren. Om så önskas kan höjdpunkten alltid ändras till en likformig ljusare färg.

Folkmedel för att lätta blondiner

Det är mycket lättare för blondiner att få lättnad av färgade lockar med hjälp av folkmedicinska lösningar. Du kan använda droger för droger, tiden för att få den önskade effekten tar mindre.

Samma medel används som brunetter (förutom kanel - det kommer att ge rött). Resultatet är inte långt framöver. Sköljning med tillsats av citronsaft eller kamille infusion (500 ml vatten, 150 g torkade blommor för att brygga, insistera på att kyla, dränera) främjar mild "borttagning" av färg. Kamille kan insistera på vodka i 2 veckor, tillsätt 50 ml 3% väteperoxid. Att fukta trådar med lösning, för att hålla kvar i 15 minuter, att tvätta av på vanligt sätt.

Var uppmärksam! Effekten av lättnad från sådan exponering kommer att märkas omedelbart, men håret kan bli märkbart torrare.

För blondiner är naturlig honung (bättre lime, akacia) en effektiv metod för noggrann förtydligande. Produkten appliceras på krullarna, isolerade. Mask kan lämnas hela natten. Honung skapar effekten av "betning".

Effektivt lättare färgat hår kan vara om korrekt närma sig denna fråga. Krullar kan beröva färgens intensitet gradvis. I det här fallet kommer det att vara möjligt att behålla sin hälsa, gradvis uppnå det önskade resultatet.

Beslutade om en radikal färgförändring? Dra nytta av expertråd:

Användbar video

I denna video visar Ksana Cher hur man tvättar svart färg från håret.

I denna video delar Nastya upplevelsen att använda Estel-färg från tvättar.

Topp 10 bästa färger för att lätta håret

Du har bestämt dig för att bli blond och vill ha en elegant blond utan yellowness? Eliminera detta problem kommer att hjälpa högkvalitativ färg för att lätta håret.

Orsaker till yellowness

Experter identifierar flera orsaker för utseendet av yellowness under förtydligande:

 • Användning av icke-professionell färg av dålig kvalitet. Om du är osäker på ditt val, kontakta en erfaren färgist;
 • Brist på grundläggande kunskaper och färdigheter. Beslutar att spara pengar på att besöka en skönhetssalong, riskerar du att spendera ännu mer arbetskraft och resurser för att köpa toningbalsam och rengöringsschampo;
 • Brott mot tekniken för att förbereda färgkompositionen och korrektheten att applicera den på krullarna Genom att spola färgen förr eller senare kan du få ett oväntat resultat.
 • Graviditet, amning och menstruation. Vid denna tidpunkt i kvinnokroppen finns det olika hormonella förändringar som påverkar slutresultatet;
 • Sköljning av hår med kranvatten. Flödande vatten innehåller en stor mängd rost, salter och andra skadliga föroreningar som ger blonden en gulaktig ton;
 • Färgande hår utan föregående missfärgning. Om blondiner och ägare av ljusblonda strängar har råd med det, kan brunhåriga kvinnor och brunetter knappast göra utan ett sådant förfarande. Faktum är att mörka lockor har ett mycket motståndskraftigt naturligt pigment, vilket är nästan omöjligt att avlägsna med färg;
 • Regelbunden sköljning med örtavkokning;
 • Konfliktfärgskompositionerna. Alla vet att färgen inte kan appliceras över henna eller basma - detta kan leda inte bara till gult, men också till en grön och lila nyans;
 • Ritning av masker på basis av oljor.

Hur väljer man rätt färg för lättnad?

När du väljer den bästa klarifieraren, var noga med att överväga ett par viktiga nyanser:

1. Typ av färgämne. Ljusfärg är av flera slag:

 • Pulver - Perfekt för att ta bort resistent pigment, innehåller aggressiva ingredienser som kan leda till överdrivning av trådarna.
 • Cream - har en ganska tjock konsistens, tack vare vilket produkten är lätt att applicera och flödar inte;
 • Olja - den mest skonsamma färgen, innehåller inte ammoniak och fördelas jämnt längs hela hårets längd.

2. Sammansättning. Så att ljussättningen inte skadar ditt hårs tillstånd, sluta på godartade produkter utan ammoniak och väteperoxid. Visst kan sådana färgämnen missfärga strängarna inte mer än 2 färger, så endast ljusbruna tjejer kan använda dem. Men för mörkt hår behöver en starkare formuleringar som innehåller speciella kemiska ingredienser. Men här måste du se till att andelen av dessa ämnen inte var för hög.

Tips! För att mjuka klararen och utföra proceduren utan att håret skadas, tillsätt olja eller extrakt av växter. De har närande, stärkande och fuktgivande egenskaper, samt neutralisera den aggressiva komponenten.

Granskning av de bästa lätta färgerna

Den moderna kosmetologimarknaden erbjuder en stor mängd lättnadsfärger. Vilken är bäst? Vi erbjuder dig de 10 bästa kvalitetsprodukterna.

En av de mest populära tillverkarna, som producerar resistenta färger med en liten mängd ammoniak. Garnier paletten innehåller 8 vackra nyanser - 2 kalla och 6 varma. Bland dem är platina blonde, pärlor och kräm pärla i största efterfrågan. Den största fördelen med färgämnena för detta företag är närvaron av naturliga oljor (oliv, jojoba och vetex), vilket ger strängarna glans och silkiness.

Garnier producerar också Color Shine clarifier - utan ammoniakmedel med tranbärs-extrakt och arganolja, utformad för enkel förtydligande (inte mer än en halv ton) och neutralisering av yellowness efter användning av långlivade färgämnen.

I raden av detta märke finns det Revlonissimo NMT Super Blondes - ett super kraftfullt verktyg med en ljusare effekt, med vilken du kan ändra nyansens nyans med cirka 5 positioner samtidigt. Färgen innehåller proteiner och estrar, vilket ger elasticitet mot hårets huvud och vacker ren färg. Paletten av Revlonissimo NMT Super Blondes har flera intressanta alternativ - jordgubbar, champagne, solig blond, etc.

Denna produkt ingår också i antalet professionella. Färg Igora Royal ger dig en stabil och djup färg till ett mycket överkomligt pris. Och viktigast av allt - den resulterande nyansen sammanfaller alltid med tonen som anges på förpackningen.

Matrix Color Sync

En annan populär ljusfärg avsedd för ljus (2 färger) och mild förtydligande av lock utan en fruktansvärd yellowness. Denna komposition är lämplig för ägare av ljus eller blont hår. Färgpaletten, se den här artikeln.

Märket, som är känt över hela världen, har utvecklat ett underbart verktyg för fläktresistent Loreall Paris Casting Sunkiss Lightening Gel-färg. Det viktigaste kännetecknet för detta färgämne är fullständig beredskap för användning - du behöver inte beräkna proportionerna och blanda kompositionen i en separat behållare. Det räcker att pressa in innehållet i röret på strängarna och jämnt fördela från rot till spets. Med gelformatet kan du hålla en målningssession utan någon speciell skada på ditt hårs hälsa, eftersom det finns flera fördelaktiga ämnen i det (kamelolja, skyddskonditionerare och termoelement).

I Loreal-samlingen finns toner för ljusbrunt, ljust och även mörkt hår, så du kan enkelt välja önskad färg. Färgen förbrukas ganska ekonomiskt - en förpackning är tillräcklig för 2 färgning.

Reader tips! Paint Loreal - typer av färger, paletter och recensioner

Det är viktigt! Loreall Paris Casting Sunkiss-färg innehåller aggressiva kemikalier, så glöm inte handskar när du hanterar. Också var noga med att värma ditt huvud med ett speciellt lock - utan att det utsätts för värme, kanske verktyget inte fungerar.

Professionell färg, tack vare vilken du kan lätta ditt hår för 4-6 toner utan att ge dig en yellowness. Paletten innehåller mycket mycket vackra nyanser - silver, guld, ask, pärla, etc. Var och en av dem ger ett rent mättat resultat. Nyfiken kan Schwarzkopfffärger också användas som förebyggande åtgärd. Produktens naturliga sammansättning (vitaminer + royal gelé, innehållande biologiskt aktiva substanser) kommer inte bara att "rengöra" blondan, men kommer också att närma strängarna, stärka dem från insidan, ge dem styrka och glans.

Klargörare av detta märke gör att du kan ändra färgen med så många som 8 positioner, samtidigt som du garanterar en vacker jämn nyans utan det minsta ledetråd av en gulaktig underton. Färgen har en sparsam effekt - det inte bara målar, men bryr sig också om strängarna, skyddar dem från att torka ut, vilket ger mjukhet, ömhet och silighet. I Syoss linje finns 4 typer av media - från medium till ultra klarare.

Mycket bra medel för rysk produktion, populär bland moderna mästare. I raden av detta märke finns klargörande, färgnings- och färgningskompositioner som har en mild effekt. Med Estel Deluxe-färg blir håret mjukt och lättsamt, och effekten utan yellowness varar länge.

Bbcos White Meches Bleaching

Denna samling färgämnen är idealisk för mild och högkvalitativ ljusning av mörkt hår. Överensstämmelse med alla regler gör det möjligt att minimera de negativa effekterna av aggressiva komponenter. En annan särskiljande egenskap hos Bbcos White Meches blekning färgämnen är närvaron av en krämaktivator och ett brightenerpulver utformat för att bearbeta omkroppade rötter.

Högkvalitativ krämfärg utan skadliga ingredienser. Tyvärr är det nästan omöjligt att hitta den på den fria marknaden, men det här verktyget används ofta i salonger. Den består av 3 mycket viktiga komponenter - en vårdande lotion, blekmedel och närande serum.

Tips! Även om du lyckas köpa Goldwell Silklift-färg, försök inte använda det själv. Faktum är att eventuell avvikelse från instruktionerna och fel val av hjälpämnen kan leda till mycket obehagliga resultat.

Litteratur tips

För att skydda håret från effekten av yellowness, lyssna på råd från erfarna colorists.

Tips 1. Vanligt blekt hår med speciella balm, schampo eller mjuka färger i silver, blått, pärla och lila. Dessa lösningar är mycket koncentrerade, så de kan inte appliceras i färdig form - håret kan bli grått. Var noga med att lägga till det vanligaste schampot (proportionerna anges i instruktionerna).

Tips 2. Köp ett speciellt schampo för blekt hår - det kommer att hålla en ren, strålande ton.

Tips 3. För att säkerställa en jämn färgning av hela hårets hår, börja proceduren med håret på baksidan av huvudet och gå sedan till templen och området nära pannan. Applicera blandningen rikligt, försök inte spara. Kompositionens exponeringstid, registrera efter bearbetning av den sista krullen.

Tips 4. För att hålla blondan utan yellowness med dig under lång tid, använd endast filtrerat vatten för att tvätta. Du bör också använda sköljning från lätt surgjort vatten (1 tsk. Citronsaft för 1 vätska).

Tips 5. Förbered en upplysningsförening omedelbart före appliceringen på håret. Långvarig kontakt med luft leder till oxidation av blandningen och påverkar slutligt slutresultatet.

Tips 6. Om håret är skadat och försvagat är det absolut nödvändigt att gå igenom behandlingsbanan och skära ändarna. Bäst av allt för dessa ändamål är lämpliga regenererande och förstärkning av masker med keratin, proteiner, vitaminer, elastin, kollagen och andra användbara komponenter. Om du vill kan du använda hemgjorda produkter - baserad på kefir, honung, svartbröd, gräddfil, gelatin, etc. För att förbättra effekten, ta vitaminer för hår, naglar och hud.

Tips 7. Vid blandning av hårfärg, se till att det inte finns några klumpar i blandningen - färgen blir ojämn.

Tips 8. Innan du applicerar kompositionen på huvudet, utför ett test för allergier. För att göra detta, applicera en liten mängd färdig färg på armbågens inre vik eller på handleden. Om det inte uppträder rodnad, utslag och andra oönskade fenomen efter en kvart i timmen på det behandlade området, fortsätt proceduren.

Tips 9. Medan du simmar i poolen glöm inte att ha en speciell keps. Bleach - Blondiens främsta fiende!

Tips 10. Utför proceduren endast av proffs.

Rekommendationer om hur man korrekt ljusar håret med kemiska färgämnen:

recensioner

Sammanfattningsvis hittar vi recensioner av vanliga kvinnor som tändes med olika färger.

 • Tatyana, 35 år: "Jag drömde om att bli blondin från skolan. Och vid omkring 30 år bestämde jag mig för att det var dags att belysa denna dröm. Jag har naturligt lätt blont hår, vilket gör att du kan göra utan blekningsproceduren. För färgning valde Palette från Shvartskopf färg "platina blond". Som utlovat av tillverkaren kom färgen ut utan yellowness. Resultatet är helt enkelt utmärkt - en vacker och klar blond med platinaton. Jag målar denna färg under en längre tid - mer än 4 år. Jag var rädd att håret inte skulle bära en sådan belastning, men i detta avseende lät inte färgen ner mig. Jag rekommenderar det till alla. "
 • Margarita, 26 år: "Lyssna upp för det tredje året med färg Revlon Super Blond (färgblå blondin). Denna professionella färgämne är perfekt för färgning hemma, för jag har inga problem med att måla. Anger som galen - en skugga utan yellowness, vacker och väldigt resistent. Dessutom ger färgen extravård. Om du vill bli blondin, var god att välja det här verktyget! ".
 • Catherine, 40 år gammal: "Jag är en blondin med 20 års erfarenhet, så jag lyckades studera problemet med yellowness noggrant. De senaste åren har jag använt Estelle. Färgen är väldigt bra - håret lyser bara! Självklart lägger jag regelbundet på olika masker, men själva verktyget närmar och fuktar också. Och det sista pluset i spargrisen - tillgänglighet och ekonomi! ".
 • Sophia, 28: "Jag tyckte verkligen om Bbcos White Meches Blekning lättare färg utan ammoniak. Jag färgar bara i stugan och bara det här betyder. Resultatet är alltid utmärkt, blandningen misslyckas aldrig. Medan de flesta blondiner jag vet är ute efter remedier för yellowness, tycker jag om min rena och vackra silverblondin. Om du också vill glömma detta problem, stoppa ditt val på produkterna i det här företaget. "
 • Polina, 28 år gammal: "Under nästa blekning i salongen hade jag håret bränt, så sedan har jag bara målade mig själv. Jag valde en mjuk färg för att lätta håret från Garnier. Jag försökte både pärla och platina blond - jag gillade båda tonen. Vi är också glada att färgen inte bara skadar hårstrukturen, men stärker också rötterna (allt på grund av oljor). "

Se också: hur bli av med yellowness i hår, om det redan har dykt upp (video)

Säker ljussättning av färgat hår - myter och verklighet

Lusten att ständigt förändra bilden är inneboende i varje kvinna, ofta leder sådana experiment till en extremt oönskade mörk skugga av hår, vilket är svårt att bli av med utan betydande förlust i krullarnas kvalitet och skönhet. Men var det som det kan, skyndar vi oss att berätta om kemiska klargörande medel och folkmekanismer som kan ändra hårets nyanser med flera toner.

Hur man lyser håret - färgat i en mörk färg, det här är en fråga som många damer frågar när de har försökt på sig själva bilden av en dödlig brunett

Kardinal färgförändring

För dem som planerar att lätta mörkt hår, är den här metoden lämplig som ingen annan. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är väteperoxid, som finns tillgänglig på något apotek. Enkelheten i proceduren gör att du kan utföra det hemma, vilket innebär att det är dags att ta hand om frisörens pensel och handskar (se även artikeln "Hur man lyser svart hår med säkra medel").

Väteperoxid förstör inte bara pigmentet, utan även keratin inuti håret, och med valet av koncentration är det därför värt att vara mycket försiktig

Ur kemisk synvinkel är processen att byta hårfärg följande. Det pigment som ligger inne i håret, under syrepåverkan som frigörs av peroxid, blir en färglös substans.

Effektiviteten och kvaliteten på förtydligandet beror på varaktigheten av exponeringen för peroxiden och dess koncentration. Behovet så snart som möjligt att bli av med den oönskade hårskärmen kan emellertid leda till brännskador i hårbotten.

Priset på brådska och önskan att få ett tidigt resultat är hårhälsa.

För att påskynda processen tillsätts bikarbonat av ammonium eller ammoniak till klargörande förening. Huvuduppgiften för alkaliska tillsatser är aktiveringen av frisättningen av atomsyror och öppningen av flak i det yttre hårskiktet. På grund av detta tränger det frigjorda syret snabbare in i det kortikala skiktet och oxiderar (ljusnar) pigmentet som finns.

Medellång hår kommer att kräva 50 gram av kompositionen och endast 5 droppar ammoniak.

Var uppmärksam! Behovet att kraftigt påskynda förtydligandet med hjälp av en stor mängd ammoniak kan leda till att processen blir för snabb och verktyget "brinner ut" i blandningssteget.

Överdriven passion för flytande ammoniak kan leda till en rödaktig nyans. För varje 50 gram av kompositionen krävs 5 droppar alkohol.

Om du fortfarande väljer att utföra proceduren med egna händer, förbereda kompositionen omedelbart före appliceringen.

Det första du behöver för ett säkert uppträdande är att bestämma vilken hårtyp som bestäms, beroende på det, procentandelen väteperoxid kommer att väljas:

 • för hårt och tjockt hår kommer att kräva en komposition med en indikator på åtminstone 8-12%;
 • medium - 6%;
 • men för tunna är det värt att begränsa till 5%.

Var uppmärksam! Oavsett den valda kompositionen, späd den i glas, plast eller emaljgryta. Metallen reagerar med peroxid och kan bli ett oönskat resultat.

Så några regler för förtydligande.

 1. Den erforderliga summan av medel beräknas med hänsyn till kullarnas längd och tjocklek. För hår av medellängd kommer att vara tillräckligt 60 gram. Det är bättre om kompositionen är beredd med en liten marginal, eftersom avbrottet i förfarandet kommer att leda till ojämn förtydligande.
 2. Smörj huden på pannan med en tjock grädde eller petroleumjelly.

Instruktioner för hemljus involverar obligatoriskt skydd av den främre delen av huden, petroleumjelly kommer att klara av försvararens roll

 1. För bekvämligheten att applicera kompositionen och få en tjockare konsistens, tillsätt flytande tvål. En annan alkalisk komponent stör inte processen eftersom den kommer att bidra till utsläpp av syre.

Var uppmärksam! Schampo innehållande skumbildande komponenter som inte är alkaliska bör inte tillsättas till den lysande föreningen. Deras användning leder till inhibition av förtydligande processen.

När du väljer en pensel, föredra provet med syntetisk tupplur. Naturfibrer reagerar med peroxid

 1. Innan du börjar applicera kompositionen, skyndar vi oss att varna att pigmentet på hästar förstörs snabbare och värmen i hårbotten är orsaken till detta faktum.

Under det primära ljussystemet anbringas medelst hårets längd, som minskar 2 cm från rötterna. Och bara andra gången lysare appliceras på rötterna.

Var uppmärksam! Hittills har många färger släppts för att lätta håret på grundval av magnesia. Om ditt val föll på en sådan produkt, var noga med att köpa alkali-fri schampo.

 1. Att värma eller inte värma? Vid salongbetingelser utförs processen med uppvärmning med en polyetenhatt eller en torkningsanordning. Om du inte är specialist inom frisörbranschen är det bättre att ge upp tanken på att värma ditt huvud, eftersom du helt kommer att förlora förmågan att styra processen. Dessutom, i frånvaro av luft, är kompositionen mycket uppvärmd och det finns en hög sannolikhet för skador på hårbotten och håret självt.

Vid efterlevnad av alla normer får du en jämn nyans av önskad intensitet (foto av resultatet av peroxidklarering)

Lighteningresultat

Många ansträngningar måste göras för att lätta mörkt hår med en rödaktig tinge. Ofta finns det en situation då pigmentet ännu inte har avfärgats, och keratin inuti håret har redan kollapsat så att vidare fortsättning av förfarandet blir omöjligt.

Rödaktiga och rödaktiga nyanser erhållna med henna eller "Londathon" påverkas särskilt hårt av peroxid. Sådant hår kan "torteras" bara för att få en ljus orange färg.

Hårfärgning efter belysning utförs av repigmenteringsmetoden i två steg; ignorering av denna regel leder till en tidig färgutlakning.

Om vi ​​talar om att ändra den naturliga mörka färgen, kommer det att ta flera procedurer som kommer att utföras med ett intervall på 5-7 dagar. Lusten att slutföra jobbet så snabbt som möjligt är ett direkt sätt att bränna hårbotten. Under pausen bildar huden ett skyddande skikt av det frigjorda fettet, så förfarandet blir smärtfritt.

Funktioner bryr sig efter förtydligande

Tvätta huvudet med varmt vatten och en liten mängd icke alkalisk tvål för att ta bort eventuella rester. Kravet på vattentemperatur är inte oavsiktligt och på grund av att efter proceduren blir huden extremt känslig och reagerar smärtsamt vid hettvätt.

Upprepad tvålning är inte heller bra. Långvarig exponering för hårt kranvatten leder till att "vattnas upp", vilket uttrycks utåt i haze curls och frånvaro av volym.

Sköljning med lätt surgjort vatten har en positiv effekt, för framställning av vilka både citronsaft och äppelcidervinäger är lämpliga. Det är svårt att helt tvätta ut alkali och väteperoxid med vatten ensamma, endast användningen av syra leder till ett fullständigt slut på förklaringsprocessen.

En annan fördel med att använda en sur komposition är förmågan att stänga hårvågorna, varigenom de delvis återställs.

Naturliga klarare

Om du fortfarande plågas av frågan om hur du ska lätta håret innan du färgar, och tanken på att använda den kemiska kompositionen baserad på peroxid dyker i fasa, föreslår vi att du använder mjuka folkmekanismer.

För att underlätta användningen av citronsaft kan hällas i en behållare med en spray.

Kram ut citronsaft och använd en bomullsboll att applicera på håret. Nu kan du gå och sola. När håret torkar, blöt det med juice igen, upprepa proceduren i 2 timmar. På samma sätt kan du tända färgat hår med 2 toner.

Honung appliceras på något fuktigt rent hår. Tvättförfarandet i sig utförs med användning av soda, vilken i mängden av en tesked sätts till shampoo.

För att förbättra reaktionens effekt och hastighet, efter applicering av honung, lindas med plastfolie eller sätta på duschlock. Exponeringstiden är 6-7 timmar, så proceduren utförs bäst på natten.

För att värma huvudet, kan du använda ett speciellt frisörhatt, läderhals eller tjock polyeten.

Kamille lyser inte bara krullarna, det gör dem friska och silkeiga, så det visas för alla, inklusive ägare av torrt hår

 • För matlagning buljong 2 msk. skedkamomillfärg häll ett glas kokande vatten. Lossa locket och låt det svalna. Klarstramad avkok används som sköljning efter tvättning. Stärka effekten av kamillejuice kan vara en halv citron.
 • För dem som vill få ett snabbare resultat, lämpad koncentrerad infusion av kamomill. För dess förberedelse 2 msk. skedar av torrkamille placeras i en termos och hälls kokande vatten i ett förhållande av 1: 3.

Efter 4-5 timmar, filtrera och grundligt mätta håret med det. Huvudet är isolerat med en polyetenhatt och lätt uppvärmd med en frottéhandduk. Exponeringstiden är 1 timme.

 • Tandemet av kamille och glycerin kommer att utvärderas med torra krullar. 4 msk. skedar av kamille häll ½ kopp kokande vatten och insistera på 2-2,5 timmar. I den resulterande infusionen tillsätt 60 g glycerin.

Verktyget fördelas över hela hårets längd och lämnar i 40 minuter under plastlockens isolering.

 • För älskare av multicomponent-masker erbjuder vi en mask av citron, saffran, kamille och lavendel eterisk olja. Placera 2 msk i en glasbehållare. Kamilleskedar och 1 msk. en sked saffran. Torka örtblandningen häll 250 ml kokande vatten och låt det infiltrera i 40 minuter.

I det filtrerade och något avkylda avkoket tillsätt saften av halva och citron och 4 droppar EM lavendel. Verktyget appliceras på att rengöra håret i en kvart i timmen.

slutsats

Någon form av lättnad är en risk och hot för att undergräva ditt eget hårs hälsa, men om du följer reglerna ovan kommer du att kunna bli av med den irriterande mörka nyansen med minimala förluster, och videon i den här artikeln kommer att berätta i detalj om funktionerna i proceduren (läs också artikeln "Hur man böljer väteperoxid: händelsernas egenskaper ").

Tips 1: Hur bäst ska ljuset ljusa i 2018

 • hur bäst att lätta mörkt hår

Tips 3: Hur lättar håret med hjälp av naturliga produkter

Ljus hårfärg går inte ur mode, och manliga hjärtan rusa alltid till blondiner. Och flickorna själva har en guldhårig bild som verkar lättare och mer rörande.

Samtidigt har många flickor länge plågats av frågan - hur man lättar håret med naturliga medel?

Lätt hår med kemikalier är skadligt. Och detta är särskilt märkbart på tunt hår, vilket i allmänhet är kontraindicerat kemiska effekter. Det är känt att med hjälp av grönsaksfärger av henna och basma, liksom buljong av lökskal, rabarber och ekbark kan du färga håret röda och mörka toner av varierande intensitet. Men vad kan naturen erbjuda oss att göra hårljusare?

Sådana medel är, även om inte så mycket. Naturligtvis blir det omöjligt att bli en blondin från en brunett med hjälp, men att lätta dina krullar med två eller tre toner är ganska möjligt. Samtidigt kommer hårets struktur inte att lida alls, dessutom kommer sådana förfaranden att spela rollen som en mask och kommer även att kunna stärka håret, lägga till glans och förbättra utseendet. Naturlig hårlättnad kan göras ganska ofta, utan rädsla för att skada dem. Från tid till annan kommer en kumulativ effekt att uppstå, dvs krullarna blir gradvis lite ljusare.

Det mest kända sättet med naturlig hårlättnad är att använda citronsaft. Krama några citroner och applicera jämnt på håret. Ju längre det visar sig att inte tvätta juicen, desto lättare blir håret. För att förbättra effekten är det bra att utföra ett sådant förfarande på en solig dag för att kunna ersätta huvudet mot solen. Du kan kombinera två saker - lätta hår och en resa till stranden, helt enkelt genom att spruta hår från en sprayflaska med citronsaft och sedan gå och sola. Efter 3-4 timmar är det lämpligt att tvätta håret noggrant, annars kan du börja starkt nypa hårbotten och ditt hår torkar ut.

Väl lyser krull kanel blandat med honung. För en ljusande blandning behöver du fyra matskedar kanelpulver, två matskedar olivolja, ett halvt glas honung och varmt vatten för utspädning. Det kommer att vara nödvändigt att smita all denna massa på vått hår, att värma och gå så här i ungefär fyra timmar. Du kan göra en sådan mask även för natten: krullarna kommer att förvärva extraordinär mjukhet och silkiness samtidigt med lättnad för ett par toner.

Också många kända klargörande egenskaper hos kamomill. Du kan använda det ofta, och du behöver bara hålla en halvtimme. 100 gram torkade blommor ska fyllas med två koppar vatten, kokt i fem minuter, stam. Tillsätt 30 g glycerin till avkoket. Om du inte använder hela blandningen - kan du placera rester i kylskåpet för vidare användning

Rabarber receptet med vinäger är ännu effektivare. Rabarber kan köpas på marknaden eller i snabbköpet. Vinäger behövs bara naturlig, druv eller äpple. De behöver hälla rabarber för att täcka toppen och koka 15 minuter. Den resulterande filtrerade kompositionen kan även hållas i kylskåpet, något uppvärmd före användning. Innan varje tvättning av huvudet ska appliceras på huvudet och hålla från en halvtimme till två timmar. För den kumulativa effekten under de första två veckorna måste det hela tiden, och sedan behövs endast vid rötterna.

Tips 4: Hur tänder håret och blir en blondin

Endast blekningspulver Estel Only Blond ULTRA - recension

Ljusande hår hemma, ingenting är lättare!

I mina recensioner berättade jag för dig hur du färgar ditt hår hemma!

Nu vill jag göra allt enligt frisörens regler och lätta hårrötterna hemma innan de färgas!

För detta köpte jag Estel Lightening Powder och oxidant 6%.

Alltid och överallt med hårfärg lägger jag till en flaska Hack, det hjälper till att minska belastningen på ditt hår och skyddar ditt hår mot de skadliga effekterna!

Innan du målar, ta fartyget där vi kommer att leverera till kompositionen med en borste för att applicera blandningen:

Öppna påse med pulver och häll det i koppen.

Vi tillsätter oxidationsmedel av 6%

Blandningen blir blå!

Och så fortsätt direkt till ansökan!

Så här ser mina rötter ut! De är redan odlade och behöver uppdateras.

Blandningen appliceras endast på rötterna och inte hela längden på håret!

Lättar målarfärgen väldigt snabbt! Hon tändde rötterna för mig om 10 minuter, men jag höll det i ca 15 minuter, så säkert))

Här i processen att tillämpa

Det är nödvändigt att tvätta mycket bra med schampo, jag tvättar 2 gånger! Applicera hårbalsam och håll i 5 minuter!

Hår vått

Bilden visar, de ger en gul nyans och naturligtvis med en sådan nyans jag går inte och går inte direkt till det mycket färgande håret Estel Tone 10.1

Jag tona mitt hår i en månad för att behålla hårfärgen utan ammoniakfärgen Igor

Efter att jag har slutfört alla hårfärgningsprocedurer, kan jag definitivt rekommendera Estel lättapulver!

Trots att mitt hår är väldigt poröst och splittrat, har det nästan inte försämrats efter att du använt ljuspulveret!

Efter varje hårfärgning trimmer jag hårspetsarna hemma och mycket framgångsrikt!

Jag är nöjd med mitt slutresultat och jag rekommenderar dig att prova det!

Hårbotten efter ljusning är svart och inte irriterad!

Hår efter pulver är mycket svårt att kamma, jag kamar efter att de har torkat på ett naturligt sätt!

Priset på lätta pulver och oxidant för mig var bara 45 rubel!Nästa Artikel
Apotek och folkbehandling av mjäll på huvudet av en vuxen