Kanel Brightening


I en tid med dålig ekologi är vårt hår ständigt mottagligt för intensiv förorening. Detta är mest uttalat i stadsmiljöer där den är full av rök och skadliga kemikalier.

De flesta kvinnor sparar tid och använder butiksverktyg för att hålla håret i gott skick.

Men många fabriksmaskar och balm innehåller en stor procentandel av kemi, så resultatet blir sänkt till noll. Hemlagade recept från naturprodukter kommer till räddning.

Vad är användbar gräddfil för hår?

Den rika vitaminkompositionen av hemlagad gräddfil har följande egenskaper:

 • närmar sig håret med protein och fördelaktiga spårämnen
 • stärker rotlampan;
 • Närvaron av C-vitamin ger håret välplejat och glänsande;
 • Vitaminerna E, H och D stimulerar hårväxten, förhindrar håravfall och tidig skallighet.
 • Järnet som ingår i kompositionen fuktar ändarna av håret och förhindrar deras sektion;
 • På grund av innehållet i A-vitamin och kaliumkräm hjälper till att eliminera mjäll, irritation och klåda i hårbotten.

Använd smetannye masker ska vara kvinnor med normal eller torr hårtyp. För en fetttyp bör en sådan produkt användas noggrant, eftersom det kan prova en ännu större frisättning av talg. För att undvika detta, köp grädden med den lägsta andelen fett.

Hur använder man masker korrekt?

Dessa masker är kumulativa effekter. För att få önskat resultat måste du använda kursen om två veckor.

Syrgrädde används som grund för vilken mask som olika naturliga ingredienser läggs till (beroende på användningsformen).

Det kan vara nödvändigt och vegetabiliska oljor, ett avkok av örter, några grönsaker och frukter.

 1. Applicera blandningen på krullarna bör inte vara mindre än 20 minuter.
 2. Efter applicering, täck huvudet med en handduk eller en speciell plastlock för bättre absorption.
 3. Blanda maskingredienserna med en nedsänkning eller kapacitetsmixare så att den ligger jämnt på håret.
 4. Använd endast färska preparat, förvaring för framtiden kommer att leda till att surkräm kommer att förlora sina värdefulla egenskaper.

Försök endast köpa en hemgjord produkt, eftersom affären innehåller oönskade hudintag i form av stabilisatorer och konserveringsmedel.

Vi ger en lista över de mest populära smetannyhmaskerna för olika situationer.

Betygsätt de bästa nagellackoljorna i den här artikeln.

För snabb tillväxt

ingredienser:

 • 3 äggulor
 • 1 msk. l. tranbärsjuice;
 • 1 tsk. gräddfil;
 • 1 tsk. ättika (helst naturligt äpple, utan tillsatser).

Applicera blandningen i hårbotten och kamma håret. Efter 15 minuter tvätta av med schampo.

Inga, 25 år gammal. "Jag ville växa hår för bröllopet. Efter flera användningar av detta recept har mitt hår blivit märkbart längre, jag kan inte få nog av det. Det är bra att jag inte köpte dyra droger på apoteket. "

Torrhet och brittleness

ingredienser:

 • 1 msk. gräddfil 20% fett;
 • 2 äggulor.

En enkel och effektiv blandning piskas tills den är jämn och appliceras över hela längden på ditt hår. Skölj med rent varmt vatten utan att använda tvättmedel.

Anna, 19 år gammal. "Men jag försökte inte fukta mitt hår, men de var fortfarande livlösa. En vän tog ett recept som hon hittade på Internet och jag försökte det ur vana. Otroligt var det gräddfil som hjälpte mig! Håret blev så silkesamt och ömt att nu hela tiden jag vill stryka den. "

Från överflödigt fett

ingredienser:

 • 2 msk. l. gräddfil;
 • avkok av kalendula blommor.

Häll försiktigt buljongen i gräddfilen, blanda och gnida direkt i rötterna. Skölj omedelbart med varmt (inte varmt) vatten.

Om du har fet hår, gör inte den här masken för ofta. Det kommer att dra nytta av regelbunden användning med avbrott på flera dagar.

Från intensiv förlust

ingredienser:

 • 1-2 msk. l. gräddfil (beroende på hårets längd);
 • En saftig morotstorlek.

Skaka grönsaken på en fin rivare eller pressa saften ut med en juicepress, blanda den med gräddfil.

Fördela hårets konsistens och blöt i 40 minuter. Skölj av ditt vanliga schampo. Och vad är de bästa maskerna mot hårförlust köpta, lära av den här artikeln.

Att lätta krullarna

Ett alternativ till artificiell förtydligande är en mild metod baserad på gräddfil, en skal av citrus och ingefära.

Skala frukten (tillsammans med vit massa) och skalade ingefära i varmt vatten i 24 timmar.

Därefter häll hälften av infusionen i en separat skål, tillsätt 1 kopp färsk gräddfil och 10 droppar citronolja (väsentligt) in i den.

Applicera standardproceduren, men håll ca två timmar. Tvätta av med schampo och skölj med resten av avkoket.

Håret bör lysa några toner.

Efter detta kan masklocken få en gyllene nyans.

Olga, 32 år gammal. "Alla tyckte om mina krullar sedan barndomen, men jag ville alltid ha en ljusare ton. Eftersom jag aldrig hade färgat mitt hår i mitt liv var jag rädd för att jag skulle förstöra den med en kemisk belysning. Lyckligtvis hittade jag ett sådant recept. Ja, efter tre användningar fick jag önskad nyans! Det är synd att jag inte visste om en ovanlig egenskap av gräddfil innan. "

Natt närande mask

För detta ändamål kan du använda produkten i sin rena form eller lägga till honung, olivolja, ricinus eller burdockolja, rik på värdefulla spårämnen.

Säkra masken med en hatt och linda huvudet i en handduk. Tvätta håret på morgonen som vanligt.

Titta på video receptet för grädde hårsmaskar

Grädde recept i hemmet

Med ett ägg.

Ägg har alltid använts som en utmärkt tvättprodukt för hår, som helt ersätter shampoo.

Om du använder dem som en mask, lägger till några vispador i mjölkblandningen, håll i 30 minuter och skölj med vatten, blir locken mer glänsande, hälsosam och mycket mjuk.

Med älskling

Fördelarna med honung är obestridliga inte bara för organismen som helhet utan också för hårbotten.

Flera matskedar honung tillsatt till gräddfil kan förbättra tillväxten och sakta ner förlusten, eliminera torr hårbotten och återställa skadad hårstruktur.

Skölj huvudet efter att en sådan mask är bättre naturligt betyder till exempel äppelcidervinäger. Strängarna blir mjuka, smidiga för styling och förvärva en naturlig glans.

Med senap

Senapspulver bidrar till ökad hårväxt.

Lägger en matsked av detta pulver till gräddfil och blandar den resulterande blandningen med en äggula ger dig en utmärkt mask som hjälper dig att odla långa krullar på kort tid.

Skölj med rent varmt vatten.

Med kanel

Fördelen med kanel är att den stärker och återställer hårsäckar som skadas av aggressiv miljö.

Verktygets sammansättning:

 • 2 msk. l. gräddfil;
 • en äggula;
 • 1 tsk. kanel;
 • 2 msk. l. olivolja (om du behöver volym, ta bort denna ingrediens);
 • 1 tsk. honung.

Tvätta håret med shampoo efter användning.

Kockolja

Sätt i erforderlig mängd kräm 2 msk. l. burdock olja, blanda noggrant och applicera på huvudet.

Efter åldring tvättar du locken med ett kosmetisk tvättmedel.

Denna olja har en enorm effekt för att stärka och öka håret, och lindrar dem också av torrhet, slöhet och brittleness, ger näring till vitaminkomplexet och ger naturlig utstrålning.

Titta på videon: Grädde hårsmask recept

Sätt att göra vackra lockar med strykning här.

Om medel mot senila pigmentfläckar här.

recensioner

Internet är fyllt med många recensioner av naturkosmetik, eftersom det är överkomligt och många gånger högre än användbarheten av butiksvårdsprodukter, eftersom hela naturkompositionen inte förlorar sina egenskaper bland konserveringsmedel, stabilisatorer, förtjockningsmedel, färgämnen och konstgjorda parfymtillsatser.

Kvinnor som regelbundet gör masker från gräddfil, efter några dagar känner håret mer hälsosamt, mjukare, mer elastiskt och efter fem till sex veckor noterar de en fullständig återhämtning av hår och att bli av med mjäll.

Här är utdrag från flera recensioner:

"Hela mitt liv använde jag köpta masker och kunde inte övervinna alltför fetthet i mitt hår.

Vid ett tillfälle bestämde jag mig för att byta till hemlagad balm och provade ett recept baserat på gräddfil.

Hårbotten normaliserade gradvis frisättningen av fett och nu har jag råd att tvätta mitt hår var tredje dag, och inte varje dag, som tidigare. " Elvira, 22 år gammal.

"Håret var alltid kvar på kammen, även om jag använde dyra schampo och balm. Så snart jag bytte till masker från grädde kastade jag ut alla flaskor och nu sitter jag bara på hemlagade recept. De agerar mycket bättre. "Eugene, 39 år gammal.

Den otvivelaktiga användningen av fermenterade mjölkberedningar för hår har bevisats för många år sedan. Processen med att använda en gräddfilm tar längre tid än balsams från en massmarknad, men det behöver inte stora investeringar.

Sämmekräm skapar inte utseendet på friska krullar, men behandlar dem på en djup nivå, så resultatet blir mycket längre än efter inköpet.

Smetana hårmask

En hemgjord hårmask användes och uppskattades för tusentals år sedan. Trots det i antika Egypten insåg kvinnor att de fördelar som vanliga hemmagjorda hårvårdsprodukter kan ge. Nu, i en tid med kemikalier, kan sådana verktyg vara mycket användbara, eftersom de är mycket effektiva, billiga och inte orsakar skada. Och trots att flertalet av det rättvisa könet föredrar att besöka professionella salonger, kasta bort mycket pengar för dyra förfaranden och verktyg, är det mest effektiva, så att säga, farmors recept.

Många har redan märkt att alla nyfängda butikskosmetika endast har en yttre effekt på lockar, samtidigt som de ger ett tillfälligt resultat. Vanligtvis, när du slutar använda dem, försvinner effekten omedelbart, vilket gör att du letar efter fler och fler nya, mer effektiva och effektiva medel.

Men ibland är det nog att titta i kylskåpet för att hitta väldigt användbara ingredienser för ditt hår. Det bör komma ihåg att bara shampooing ditt huvud med schampo räcker inte för att ta hand om dina lockar. Var noga med att använda extra verktyg, sköljning och balsam. Ett annat alternativ är en hemlagad hårmask. Detta är en extra vårdsprodukt som har en mycket hög effektivitet. I kombination kommer alla dessa åtgärder säkert att ge önskat resultat.

Gräddfil - en hårdvara

En av de produkter som har stor effekt på hår är gräddfil. Det finns inget behov av att prata om fördelarna - många kvinnor har länge använt denna produkt i hudvård. Sour cream ger näring, uppdaterar och fuktar våra celler. Det har en sådan fantastisk effekt, inte bara på huden utan också på håret. Hårmask med gräddfil hjälper till att stärka dem, göra dem starkare och vackrare.

I själva verket har surkräm en mycket rik och användbar komposition, så du borde inte tvivla på dess fördelar, det är säkert. Så innehåller den en stor mängd vitaminer i grupperna A, B, PP, C, D, det finns också kalcium, fosfor, kalium, magnesium, natrium och många fler lika användbara spårämnen. Sour cream är också rik på olika kolhydrater, syror och socker, plus allt - det innehåller högkvalitativt animaliskt protein.

Det är viktigt att notera en av dess egenskaper - användningen bidrar till att lätta håret, så om du vill lätta dina krullar med några få toner, istället för att förstöra dem med färg, börja använda masker baserat på det: byt skuggan och gör ovärderlig användning för håret medföra.

Var inte lat och spara tid på förberedelserna av masker: resultatet är värt all insats.

Recept masker med gräddfil gräddfil:

 1. 1: a c. en sked gräddfil blandad med samma mängd honung. Den erhållna blandningen appliceras på hårbotten, håll i en halvtimme. Tvätta av med schampo. Det ger näring krullarna, gör dem mjukare, silkeslen, lämpliga för torr och tråkig från färgning av hår.
 2. Mask för hår från hemlagad gräddfil med potatisjuice. Juice en potatisblandning med 1 msk. en sked gräddfil och samma mängd honung. Tillsätt kycklingblomman till blandningen och blanda noggrant. Masken appliceras på hårbotten och trådarna i en halvtimme.
 3. 2 msk. Skedad gräddfil blandad med två äggulor. Slå blandningen, applicera på hårbotten och fördela trådarna.
 4. En intressant mask för torrt hår med gräddfil och avokado. Mala i en blandare avokado och en liten gurka. Lägg till blandningen 1 msk. sked olivolja, 1: a. sked av gräddfil och applicera på hårbotten. Efter en halvtimme tvättas masken av med schampo.
 5. 2 msk. Skedarrämma blandad med kycklingägg. Sedan tillsätt till den resulterande blandningen 1 tsk av brandy och 1 msk. sked av ricinolja. Före appliceringen maskeras ordentligt och sedan uppvärms något i ett vattenbad. Gnid i hårbotten, tvätta av efter en halvtimme.
 6. 1 msk. Blanda en sked full gräddfil med samma mängd senap och tillsätt 3 äggulor till blandningen. Tillsätt sedan 1 tsk äppelcidervinäger och samma mängd tranbärsjuice. Applicera på hela hårets längd, tvätta av efter en timme. Denna mask läcker samtidigt krullarna och bidrar till deras snabbare tillväxt
 7. Blanda 1 msk. en sked ricinolja med samma mängd olivolja och gräddfil. Tillsätt äggulan i blandningen och blanda noggrant. Applicera på hårbotten, linda med en handduk. Tvätta av på en timme.
 8. 2 msk. Skedar av gräddfil blandad med samma mängd honung. Applicera blandningen på huvudet i en timme. Denna mask hjälper till att klara av torrhet.
 9. Ovanlig mask för hår från gräddfil med tillsats av yoghurt. Blanda i lika stora proportioner yoghurt, kokosolja, tillsätt grädde, blanda väl. Applicera den resulterande kompositionen i hårbotten, tvätta av på en timme.
 10. Blanda i lika stora proportioner gräddfil och kefir. Sprid blandningen jämnt över hela längden av håret, skölj av efter en timme. En sådan komposition genom flera applikationer gör krullarna mer täta och voluminösa.
 11. Grate morötter och blanda med 2 msk. skedar gräddfil. Applicera i hårbotten i en halvtimme.
 12. 2 msk. Skedarrämma blandad med 1 msk. med en sked olivolja och tillsätt blandningen 1 hackad avokadofrukt i en mixer. Smidigt fördela hela längden på håret, tvätta av efter en timme. Perfekt närter och återställer hår.
 13. 1 msk. en sked honung blandad med samma mängd brandy och ricinolja, och i den resulterande blandningen tillsätt kycklinggul och 2 msk. skedar gräddfil. Blanda alla ingredienser noggrant, applicera blandningen i hårbotten i en timme. Denna mask hindrar håravfall och främjar mer aktiv hårväxt.
 14. Blanda en potatisjuice med kycklingägg. I den resulterande blandningen tillsätt 1 msk. en sked full gräddfil och samma mängd honung. Applicera med massrörelser i hårbotten och jämnt fördela över hela längden. Wrap huvudet med en handduk och håll i en timme. Maskan är lämplig för torrt och skadat hår, ger extra näring, ger sken och mjukhet.
 15. 1 msk. En sked av arganolja blandad med 2 msk. skedar gräddfil och lägg till blandningen 1 msk. sked värmd burdock olja. Massage på hårbotten och linda med en handduk. Tvätta av på en timme.

Det är också viktigt att notera att för alla dessa recept att ta gräddfil behöver du bara naturligt och friskt. Store motsvarigheter i detta fall kommer inte att ge någon fördel för dina lockar.

Så var inte lat, gå till marknaden och hitta en person som säljer hemlagade, naturliga produkter. Så du är säker på kvaliteten på inköpta produkter.

Med hjälp av naturliga ingredienser i masksammansättningen kommer du att få en verkligt helande, helande effekt på ditt hår. Efter en månad med regelbunden användning blir de starkare, hälsosammare, glänsande, mycket enklare att motstå styling.

Det är också viktigt att notera att maskerna, framställda på basis av gräddfil, har en mycket trevlig konsistens, så de är mycket lätta att applicera.

Ett annat plus är att smetanmasker börjar agera nästan omedelbart efter att de applicerats, men den tid som de måste lämnas är minimal, vilket är mycket bekvämt med tanke på det moderna livets häftiga takt.

Syrkräm är således en verkligt fantastisk produkt som länge har hittat sina beundrare, både bland representanter för den vackra hälften av mänskligheten och bland traditionella läkare och kosmetologer.

Är det möjligt att lätta håret med gräddfil?

Tja, om bara ett tag. Medan gräddfil på huvudet. Gå i gräddfil och det verkar blont. Och så nej. Syrkräm håret lyser inte. Lightening är borttagandet av naturligt pigment från håret, och detta kan bara göras med kemiska komponenter. Gräddfil för detta är för delikat produkt.

Gräddfil kan bleka ansiktets hud, men det är knappast möjligt att lätta håret drastiskt. Det är möjligt att ge ett färgat hår en mer gyllene nyans om du lägger citronsaft till gräddfilen. Men då kommer denna ljusande effekt att bero på citron och inte syrlig grädde. Men masken av gräddfil kommer inte att skada. Men för oljigt hår rekommenderar de inte. Du kan blanda gräddfil med burdockolja i lika stora proportioner och applicera på fuktigt hår. Efter 20 minuter, tvätta av.

Brightening håret folk remedies hemma

Frisyr är en av de viktigaste delarna av bilden, så kvinnor spenderar så mycket tid som möjligt på håret. Många försöker lätta hårfärgen, men frekvent färgning leder till försämring av lock, så du bör inte missbruka de kemiska färgämnena.

Det är ganska annat att använda folkmetoder som leder till samma resultat utan att håret skadas.

De viktigaste folkmekanismerna för lätta hår

En kvinna använde olika örter och kompositioner gjorda av dem under lång tid för att lätta håret;

Förutom örter kan du använda den för att lätta ditt hår själv:

 • Väteperoxid är den mest kända metoden för att lätta håret. Ett sådant recept var i hög efterfrågan på 80-talet, när frodiga kemiska permer var i mod. Denna metod ger bra resultat, men spenderar betydligt håret, så det är inte lämpligt för frekvent användning.
 • kamille glycerin - hjälper inte bara att lätta håret, men också för att ge dem en hälsosam utseende, ger den nödvändiga hydrering och återställer strukturen;
 • citron med honung - naturliga ingredienser samtidigt lätta och fuktar håret, därför inte orsaka dem någon skada;
 • kefir - hårmaskor är gjorda av det, efter flera sådana förfaranden kan håret tända av flera toner, förutom detta, accelererar kefirmaskan väsentligt hårväxten;
 • Henna - White Henna är väl lämpad för att lätta blondt hår, det är en blandning av väteperoxid och örtoljor. Men om håret innan det färgades med vanlig färg, istället för att bleka från henna, kan det få en rödaktig nyans, det är värt att komma ihåg innan man tillämpar det.
 • Med olika oljor kan du få en jämn ton i några veckor. Sådana verktyg är säkra, men de kan bara användas på naturligt tidigare ommålat hår, eftersom de kan reagera med färgämnets kemiska komponenter.

Lätta hår med örter

Verkligt naturlig hårförtydligande kan erhållas med användning av växtbaserade infusioner och formuleringar. De vanligaste recepten är:

 • nässla och kamille - per liter vatten behöver en matsked torra ingredienser. Rent vått hår ska sköljas med den resulterande varma infusionen, upphettas sedan under en handduk i 15 minuter, torkas och sköljs igen;
 • Kamille med väteperoxid och vodka - ett bra alternativ för rödhåriga tjejer. För en infusion måste du ha 500 gram vodka, 150 gram torrkamille och 50 gram peroxid. Kamille dras i vodka i 14 dagar, peroxiden filtreras efter och peroxid tillsätts till den resulterande lösningen;
 • långbladste med tillsatser - för denna komposition behöver du 10 gram te, 50 gram kamomill och henna, 400 gram vodka och två gånger mindre vatten. I vattnet måste du koka denna samling i ca 5 minuter, lägg sedan till vodka där och ta bort från värme. Infusera i 3 dagar, varefter vätskan dräneras, och skalen för att bearbeta håret, lämnar masken i 45-50 minuter.
 • Netto kamille används för att berika grå hår och för att ge blont hår en gyllene ton. Vattenbuljong från kamomill måste tvätta håret flera gånger i veckan, för tillverkning av buljong måste du ta 100 gram kamomillblomställningar för 500 gram vatten.

Blekning av hår med citron och honung

Förrangen bland folklättnad efter kamomill tar citron och honung. Dessa komponenter kan hittas överallt, så det här receptet är inte bara praktiskt, utan också det mest prisvärda.

Masken av honung och citron är lämplig för användning på något hår, från kolsvart till ljusbrunt. För att förbereda masken behöver du:

 • 4 citroner;
 • 50 gr. honung;
 • 50 gr. alkohol;
 • 500 gr. ättika;
 • ca 25 gram torrkamille, kalendula och rabarber.

Rabarber måste kokas i ättika i 10 minuter, sedan tillsätt de återstående torrbladen av kamomill, kalendula och saft av halv citroner till den resulterande infusionen. Koka ytterligare 5 minuter, kyla och tillsätt de övriga komponenterna. Den resulterande kompositionen appliceras på håret i ett kallt tillstånd.

Honung att lätta håret kan användas separat från citron. För proceduren måste du tvätta håret med vanligt schampo med en nypa bakpulver. Därefter appliceras en mask med varm honung på vått hår. Håret bör vara inslaget med en film och en handduk.

Denna mask görs bäst på natten, effekten blir mer uttalad. En honungsmask ger inte alltid en stark ljuseffekt, men det kommer definitivt inte att bli någon skada. Efter applicering av en sådan komposition blir håret glatt, glänsande och starkt.

Smetanna mask för lättare hår

För att lätta håret i flera toner kan du använda vanlig gräddfil. För att förbereda masken behöver du:

 • ingefära;
 • riven citrusskal (citron, apelsin);
 • citronsaft;
 • 200 gram sur grädde med något fettinnehåll.

Ginger och zest behöver hälla kokande vatten och insistera i flera timmar. Hälften av den resulterande infusionsblandningen med gräddfil och citronsaft tills en homogen massa. Applicera den resulterande masken på håret och håll den under en varm handduk i minst 2 timmar. Efter att du kan tvätta håret, var noga med att skölja håret med det återstående avkoket av ingefära med zest. En engångsanvändning av en sådan mask lyser håret med flera toner samtidigt, och effekten varar ganska lång tid.

Fördelar med färgning av hårmodeller

Jämfört med butikshårfärger, förstår inte folkrecipe för färgning inte bara krullarnas struktur, men har också många positiva egenskaper:

 • örter hjälper till att återställa normal balans mellan hårbotten och mjäll
 • Frånvaron av kemiska komponenter garanterar bevarandet av friskt, inte torkat hår.
 • du kan använda folkmetoder många gånger i rad, till skillnad från affärsfärger;
 • Sådana masker kan framställas oberoende och utan extra kostnad;
 • För förfarandet för förtydligande går inte nödvändigtvis till frisören, för att du kan använda kompositionen hemma.

Dessa och andra fördelar med traditionella metoder för lättare hår gör dessa recept mer och mer populära under senare tid.

Är det möjligt att lätta håret med gräddfil?

Tja, om bara ett tag. Medan gräddfil på huvudet. Gå i gräddfil och det verkar blont. Och så nej. Syrkräm håret lyser inte. Lightening är borttagandet av naturligt pigment från håret, och detta kan bara göras med kemiska komponenter. Gräddfil för detta är för delikat produkt.

Gräddfil kan bleka ansiktets hud, men det är knappast möjligt att lätta håret drastiskt. Det är möjligt att ge ett färgat hår en mer gyllene nyans om du lägger citronsaft till gräddfilen. Men då kommer denna ljusande effekt att bero på citron och inte syrlig grädde. Men masken av gräddfil kommer inte att skada. Men för oljigt hår rekommenderar de inte. Du kan blanda gräddfil med burdockolja i lika stora proportioner och applicera på fuktigt hår. Efter 20 minuter, tvätta av.

Grädde för hår - fördelar och metoder för användning

Alla mejeriprodukter används effektivt inom hårvård, gräddfil är inte ett undantag. Med hjälp kan du förbereda masker som eliminerar olika hårproblem. Bland de vanligaste indikationerna för användning är torrhet, förlust, oljighet, tvärsnitt, matthet, etc. För att bättre förstå hur gräddfil fungerar, låt oss överväga fördelarna och användningsalternativen.

Användningen av gräddfil för hår

Sour cream ackumulerar mycket värdefulla ämnen som är extremt fördelaktig effekt på hårets tillstånd.

 1. Så är produkten rik på fosfor, kalcium, natrium och protein. I kombination är alla ovanstående element nödvändiga för att bygga rätt hårstruktur, fixa glödlamporna på deras ställen, ta bort svampen och förhindra den.
 2. Det gör inte utan deltagande av askorbinsyra, retinol, vitamin PP, vitaminer från grupp B. Dessa ämnen är ansvariga för hårets elasticitet och styrka, näring av deras struktur, utjämning av skalor.
 3. Gräddfil har ett omfattande användningsområde. Det används lika effektivt som att förbättra tillståndet av fet hår och torka. I det första fallet utförs normaliseringen av fettproduktionen i den andra fullständiga hydrering från rot till spets.
 4. Sour cream är bra för att den har möjlighet att stänga hårvågorna. Denna kvalitet gör att jäst mjölkprodukt är oumbärlig för att återställa naturlig pigmentering, samt förlänga effekten och bibehålla sken efter färgning.
 5. Dam med tunt hår från naturen och en "flytande" frisyr kommer att vara användbar att veta att med en systematisk användning av gräddfil på håren bildas en osynlig skyddsfilm. Det gör inte tyngre, men ger volymen vid rötterna, gör håret mer frodigt. Visuellt ser håret tjockare ut.
 6. Om ditt hår ofta påverkas av apparater som arbetar vid hög temperatur måste smetan masker ingå i systematisk vård. På bekostnad av samma osynliga film är chocken skyddad mot uttorkning.
 7. Tjejer som regelbundet färgar och krullar strängar, kan inte heller utan maskerad gräddfil. Du kan applicera en jäst mjölkprodukt i sin egen form, men fördelarna med sådana åtgärder minskar inte.
 8. Sour cream penetrerar djupt in i folliklarna, aktiverar dem och vaknar från sömnen. Mot denna bakgrund ökar hårväxten, förlusten slutar. Hemmetoder med fermenterade mjölkprodukter är lämpliga för män som lider av alopeci, och flickor upplever allvarlig håravfall efter födseln.
 9. Värdet av gräddfil är dolt i sin förmåga att eliminera mjäll, seborré, torr och oljig. Om du står inför liknande problem är det bättre att använda en jäst mjölkprodukt i form av en skrubb i kombination med socker. Effekten kommer att märkas nästan omedelbart.

Underlägsnandet av användningen av smetanmasker

 1. Använd om möjligt hemlagad gräddfil, det har en mycket effektivare effekt på håret och leder dig till resultatet snabbare. När det gäller den köpta produkten, ge företräde för gräddfil med en fetthalt av 15-25%.

Gräddfil för håravfall

Masker av riktningsverkan bör göras för män och kvinnor som lider av alopeci av olika arter.

Burdock och kefir
Förbered ett avkok av burdock, låt det stå, filtrera sedan och mäta 100 ml. Rör om i 20 g. gelatin, låt svälla i en halvtimme. Smält i en mikrovågsugn för att få en flytande massa, skriv 60 gram. gräddfil.

Applicera masken för att rengöra hår och hårbotten. Gör en kort massage av rotsektionen för att ytterligare värma dermis. Värm upp filmen, tvätta den av efter en timme (du kan lämna den för natten).

Gräddfil med ägg
Quail ägg är mest effektiva, men om de inte är, kommer kycklingägg att göra. Kyl dem, separera proteinerna, de behövs inte. Slå 3 äggulor i skummet och sätt in 70 gr. gräddfil.

Sprid produkten jämnt genom håret, massera rotdelen samtidigt. Vik upp dig med folie, ovanifrån, bygg en handdukslock, vänta en timme.

Gräddfil för hårväxt

Senap och äggula
För att göra håret tjockt och öka hårväxten måste du använda en enkel mask. Medlen förbereder sig från 35 gr. hemlagad gräddfil, 30 gr. senap och 2 äggulor. Rör tills mjuk.

För enkelhets skyld kan du använda vispen. Dela håret i trådar och bearbeta varje färdig mask. Bygg en värmekorka, vänta en timme. Tvätta av kompositionen på det klassiska sättet.

Gurkajuice och gräddfil
Verktyget syftar till att bekämpa försvagad chock och skallighet. Blanda 12 gr. torr senap, 35 gr. gräddfil, äggula och 20 ml. färsk gurkajuice. Rör om produkten till en jämn konsistens.

Vispa masken med en mixer eller annan tillgänglig metod. Applicera produkten på hårrötterna med massörrörelser. Dra ut resterna till spetsarna. Sätt en kosmetisk hatt på huvudet, vänta 50 minuter. Tvätta av produkten.

Gräddfil för att stärka håret

 1. Persilja och gräddfil. Tvätta en massa persilja och hugga fint. Anslut gröna med 90 gr. gräddfil. Gnid produkten i hårbotten och sträck över hela längden. Vik håret med en film, lägg dig till vila. Skölj av på morgonen efter att ha vaknat. Masken stärker och närmar sig håret med väsentliga spårämnen.
 2. Avokado olivolja. För fuktgivande och starkt hår kan du använda en mask baserad på en halv avokado, 30 gr. gräddfil och 20 ml. olivolja. Passera produkterna genom en mixer. Behandla rikligt med hårsträngar och rötter. Värm det klassiska sättet. Vänta en timme, tvätta håret noga.

Grädde för att mildra håret

Ingefära och citron
Verktyget gör att du kan lätta krullarna i 2 toner. För att förbereda kompositionen behöver 20 gram. ingefära gingerrot, 20 ml. citronsaft, 80 gr. gräddfil och 0,5 liter. renat vatten.

Häll kokande vatten över ginger och citruszest. Insistera på komponenter 4 timmar. Stryk infusionen, anslut 100 gr. färdiga produkter med resterande komponenter.

Applicera masken i ett jämnt lager över hela längden på locken. Wrap huvudet med klämfilm och en terry handduk. Vänta 2 timmar, skölj med kamilleavkokning. Torka håret naturligt.

Vetex och citronsaft
För att lätta sköljningen och göra det smidigare och glänsande måste du förbereda en mask på 15 gram. vetegroddarolja, 30 ml. citronsaft och 55 gr. jäst mjölkprodukt.

Få en homogen massa. Ta försiktigt ditt hår med en färdig komposition, massera huvudet. Värm det klassiska sättet. Ta bort verktyget efter 40 minuter.

Gräddfil mot fet hår


Gräddfil och banan
Den systematiska användningen av råmaterial förbättrar aktiviteten hos talgkörtlar och eliminerar ökad fettproduktion. Kombinera en kopp med en halv banan och 60 gr. gräddfil. Vrid maten till en homogen mush med hjälp av en mixer. Gnugga masken i hårbotten. Vänta 1 timme, skölj av med schampo.

Honung och Calendula
Växten klarar av ökad fettproduktion. Dessutom verkar produkten på huden som ett antiseptiskt och antiinflammatoriskt medel. Som ett resultat är håret mindre mottagligt för olika sjukdomar.

Blanda i en behållare 50 gr. mager gräddfil, 60 ml. buljongkalendula och 15 gram. honung. Fortsätt sedan på vanligt sätt. Ta bort agenten efter 30 minuter. Masken rekommenderas att hålla två gånger i månaden.

Gräddfil mot torrt hår

Vispa alla ingredienser med en vispa tills det är slät. Behandla hela hårlängden med ett botemedel. Wrap ditt huvud på den klassiska tekniken och vänta ca 1 timme. Tvätta av produkten med vanligt sätt.

Kakaosmör och Sour Cream
För att helt fuktiga håret och ge det extra volym, måste du blanda 150 gram. gräddfil och 15 ml. kakaosmör. Få från komponenterna med en enhetlig konsistens. Liberalt täcker varje sträng. Sätt på en kosmetisk hatt, värm upp. Ta bort verktyget efter 1 timme.

Gräddfil anses vara en universell produkt. Kompositionen har funnit ansökan inom olika områden. Med hjälp av en naturlig produkt kan du uppnå bra resultat vid behandling av hår och eliminera de flesta problem. Använd masker regelbundet för att uppnå önskat resultat.

Daglig hårvård: Smetannye hemligheter

Sour cream är en av de bästa produkterna inom folkterapi för hårvård. I sin naturliga form är produkten överkomlig för varje kvinna och fungerar som ett utmärkt alternativ till dyra kosmetika. Efter proceduren blir håret glänsande, mjukt, inte delat och lätt att stila. Med regelbunden användning kan du glömma problemen med torrhet, brittleness och matthet.

Sammansättning och användbara egenskaper

Proteiner, fetter och organiska syror är huvudkomponenterna av gräddfil. Det innehåller också en stor mängd mineralsalter och vitaminer som krullningar behöver. Varje komponent har sin egen uppsättning användbara egenskaper:

 • Retinol. Normaliserar hårbotten i hårbotten, förstärker hårsäckarna och återställer hårstrukturen. På grund av normalisering av ämnesomsättningen behålls fukt i håret och saktar åldringsprocessen.
 • Askorbinsyra. Naturlig antioxidant är ansvarig för normalisering av kolhydratmetabolism på cellulär nivå. Håret börjar växa snabbare. Ytterligare täckning över hela längden ger skydd mot infektioner och yttre irritationsmedel. Spaltiga ändar elimineras, bräckliga och spröda strängar stärks.
 • Nikotinsyra. Förbättrar mikrocirkulationen, frigör celler från toxiner och tungmetaller.
 • Tokoferol. Ger celler av ungdomar, vilket ger hårets elasticitet, vitalitet och energi.
 • Kalium. Fuktgivande och stärkande över hela längden.
 • Järn. Eliminerar splittrade ändar och grått hår.

Gräddfil med hög fetthalt är bra för att behandla seborré, irritation och flaking. Syra i produkten eliminerar klåda, fuktar och mjukar hårbotten. I det här fallet kan du hålla masken under obegränsad tid utan att håret skadas.

Gräddfil är lämpligare för torrt hår

Fördelarna med gräddfil i hårvård är mångsidighet och effektivitet. Masker och balm från den är lika väl lämpade för uttorkat och trött hår, liksom för benägen till fet, skadat hår.

Hur man använder hemma med fördelarna

För att uppfylla förväntningarna är det viktigt att följa alla rekommendationer för beredning av gräddfilblandningar.

 • Du kan använda både butik och naturprodukt. Fettprocenten väljs enligt hårtyperna: För oljig - upp till 15%, för torr - 25% eller mer, för normal - från 15% till 25%.
 • Eteriska oljor, lösa komponenter kommer bara att förbättra den fördelaktiga effekten. För att göra masken homogen är det rekommenderat att använda en bländare.
 • Efter applicering av masken måste håret vikas med en plasthatt och en handduk. Värme ökar komponenternas verkan.
 • Krämernas temperatur vid beredning och applicering av masken bör vara vid rumstemperatur.
 • Den färdiga masken appliceras omedelbart efter beredningen. I kylskåpet behåller inte blandningen alla de fördelaktiga egenskaperna. Skölj av med varmt vatten och schampo efter användning.
 • Under behandling med masker från grädde, vägra att använda en hårtork, varm styling och andra liknande procedurer.
 • Växlingen av olika recept av masker förbättrar effekten och låter dig välja det bästa förhållandet mellan komponenterna.

Var inte rädd för att experimentera med hjälp av gräddebaserade hårmaskor. Börja med enkla och beprövade recept.

Folk recept

Ta ditt hår i ordning och uppnå önskat resultat kan vara ett mycket ekonomiskt sätt. Det är inte nödvändigt att använda många kosmetiska produkter i vård av krullningar eller utföra ineffektiva salongprocedurer.

Masker för torrt hår

Banan med honung

Sätt i en mixer och 1 msk. l. gräddfil och honung, 1 äggula och 1/2 moget banan. Häll och blanda noggrant. Massage från topp till botten i massörrörelser. Tvätta av efter 1 timme.

Med potatisjuice och ägg

Skala 1 potatis och riv den. Kram saften från grönsaken. Tillsätt 1 msk. l. gräddfil, 1 msk. l. honung och 1 äggula. Rör om och applicera på hår. Tvätta av efter 30 minuter.

Med gräddfil och morötter

Ta 25 g gräddfil och morotpuré (du kan ersätta juice). Tillsätt 1 droppe flytande vitamin A. Applicera och skölja av efter 20 minuter. Masken fuktar och berikar håret med fördelaktiga ämnen.

Hur man använder med avokado

Skala avokado och koka en ren massa ut ur den. Tillsätt sur grädde i ett förhållande 1: 1. Applicera botemedel från rot till spets och tvätta av efter 30 minuter. Håret blir jämn, smidig och silkeslen. Att lägga våta lockar blir mycket lättare.

Duo av gräddfil och äggula

Blanda 2 msk. l. gräddfil och 2 äggulor. Massa gnugga i mjuka cirkulära rörelser, vilket ger en extra massage i hårbotten. Sprid kompositionen över hela längden. Varma med en handduk. Tvätta av efter 15-20 minuter.

Regelbunden användning av masker mot torrhet kommer att mätta håret med vitaminer och mineraler, vilket gör dem mindre spröda. Fukt kommer att dröja längre i hårets struktur, och hårbotten kommer att sluta skaka. Masker är effektiva i kampen mot mjäll, klåda och andra sjukdomar.

För fett

Med salvia och druvfröolja

För att lösa problemet med fettinnehåll hjälper följande gräddfil: 2 msk. l. gräddfil, 3 msk. l. druvfröolja och 5 droppar salvia. Efter applicering, tvätta av efter 20 minuter. Applicera 1-2 gånger i veckan. Masken återställer snabbt hydrobalansen, är ett utmärkt termiskt skyddande medel.

Calendula decoction tandem

För älskare av växtbaserade komplex lämplig mask av 2 msk. l. gräddfil och buljongkalendula. För att bearbeta verktyget, gnid det intensivt i rötterna i några minuter och lämna tills det absorberas. Tvätta av efter 20 minuter med schampo. Använd verktyget varje vecka för att normalisera talgkörtlarna, samt ge hårnäring och återhämtning.

Lerahjälp med fet hår

Lera masker har också framgångsrikt etablerat sig i kampen mot fet hår. Blanda 2 msk. l. blå, grön eller rosa lera, 2 msk. l. honung och en halv kopp gräddfil. Applicera föreningen i 20 minuter, skölj sedan.

Lätta hår med gräddfil

Hur man lyser, applicerar ingefära och apelsin

Det mest populära sättet med naturliga rätningssträngar - med hjälp av masker från gräddfil. Blanda 1: 1 krossad ingefära och apelsinskal. Häll 300 ml kokande vatten. Kombinera hälften av den resulterande infusionen med 200 g sur grädde. Tillsätt 10 droppar essentiell olja av citron. Sprid vätskan över strängarna och skölj ingefära över 2 timmar efter 2 timmar. Tvätta håret med schampo. Verktyget handlar inte bara om henna, men också med konstgjorda färgämnen. Receptet används ofta efter misslyckad färgning eller före proceduren.

Sparsam komposition för att tvätta bort färg

En mer mild mask, för att lätta håret, innehåller i sin komposition ömma och närande ingredienser. Förbereda det, ta 1 msk. l. honung, 1 msk. l. gräddfil, 60 g ostmassa, 1 msk. l. citronsaft, 1 ägg och 1 msk. l. aloe juice eller puree. Kompositionen måste hållas på håret i 20 minuter, tvätta sedan håret på vanligt sätt. Masken är perfekt för blondiner för att förbättra färg och glanskrullar.

Senap för att öka tillväxten

Senap är en värdefull produkt i kosmetologi, känd för sin helande egenskaper för hår. I kombination med surkräm förbättras dess åtgärd och blodflödet till glödlamporna aktiveras. På grund av detta växer friska och starka hår snabbare.

Var försiktig när du applicerar denna mask på känslig hårbotten.

Blanda senapspulver med varmt vatten tills en homogen och tjock vassle bildas. Tillsätt gräddfil och mixa. Ta alla ingredienser för 1 st. l. Gnid i hårbotten, blöt i 20 minuter. Tvätta av med vanligt schampo. Upprepa 1-2 gånger i veckan.

Hårbehandlingsmask

Hårsjukdom - en signal om brist på vitaminer och mineraler. Det kan fyllas i bara 5-6 procedurer, och med regelbunden användning kan det lösa problemet för alltid. Så, mot shedding av hår rekommenderas smetana mask. Ta upp fettinnehållet efter hårtyp, applicera produkten på håret och håll i 40 minuter. Upprepa varannan dag.

Hur man hanterar mjäll

En effektiv anti-mjällmedel består av gräddfil, honung och riven aloe blandad i samma mängd (1 msk.). Eventuellt kan du lägga till ett avkok av ekbark eller några droppar salvia eterisk olja. Applicera i 20 minuter, skölj. Upprepa proceduren om några minuter.

Med oljig seborré

Om seboré är oljig, en mask av gräddfil, honung och lökgröt blandad i 1 tsk. Hjälper. Också i åtgärden måste du lägga till 4 droppar lavendel eterisk olja och 1/2 tsk. krossad vitlök. Masken ska gnidas in i rötterna med massrörelser och får stå i en halvtimme. Det är tillräckligt att använda verktyget 1 gång per vecka.

Vem kommer inte att passa smetannye masker

Som alla naturliga produkter har masker från gräddfil kontraindikationer:

 • individuell intolerans
 • mottaglighet för allergier
 • mycket starkt oljigt hår.

Känslig hud kräver också särskild uppmärksamhet från ägaren och uppfattar inte många kosmetika. Tänk på detta när du använder hjälpkomponenter av masker, som honung, senap etc.

Annars är sura grädde masker lämpliga för alla hårtyper och har bevisat sig i skönhetsindustrin. Medlen försiktigt ser efter hår, fuktar dem och återställer de skadade platserna. Bara några applikationer kommer att ge krökarna vitalitet, glans och skönhet.

Recensioner med foto före och efter

Jag gör en mask av gräddfil och äggulor i ca 2 månader. Resultatet är verkligen där! Håret blev tjockare, sken uppträdde. Och även på kamhåret kvarstår det mycket mindre.

Mitt hår efter första appliceringen av en gräddfil för hår

Olga
http://looktips.org/hair/maski-dlya-volos-iz-smetanyi/

Efter smetanmask blir håret väldigt mjukt, fuktigt, luftigt, bra passform !! Och det luktar gott.. Lite mjölkaktig, söt lukt.
Så, jag tar ett par matskedar gräddfil (det räcker. Mycket ekonomiskt;) och sprider det hela mitt hår. Jag packar väskan och lägger på en keps. Jag vill ha en och en halv timme.
Tvätta bort... och njut av. Även inte mycket hälsosamma tips hitta skönhet.
Jag råder alla, särskilt de som har mycket skadat och torrt hår (i det här fallet är det bra att även smaka på rötterna) Flickor, prova det!

Efter flera behandlingar är håret mjukt, lätt att kamma och skina.

Grennkoo
http://irecommend.ru/content/kak-vsegda-mazhu-na-volosy-super-effekt-foto

Jag har provat en hel del masker, tyckte masken gräddfil, bredbar grädde och låt stå i en timme, sedan tvätta bort med schampo, bara fett gräddfil bör vara en vän fler majonnäs användningsområden, bidrar också.

Gästen
http://club.passion.ru/volosy/maski-dlya-volos-t23019-150.html

Syrgrädde - "trollstav" för dem som vill ha friska och starka krullar. För att maximera fördelarna är det bäst att använda produkten direkt efter inköpet. Bara att vara frisk gräddfil ger ditt hår vitalitet, påskyndar tillväxten och lindrar torrhet, mjäll och fläck. Experimentera med recept, följ rekommendationerna och njut av resultatet!Nästa Artikel
Hårborttagare under graviditeten