Citron Lightening


Trots de överflöd av blekmedel och färgämnen tänker de flesta moderna tjejer i allt högre grad att använda alternativa rättekniker. Citron är det mest effektiva, säkra och kostnadseffektiva alternativet till kemisk färg. Kanske är det därför han är så populär bland dem som vill ha en liten blondin. Hur tänder håret med citron och vad ska man ta hänsyn till?

Effekten av citron på kvinnornas strängar

Du frågar hur citron påverkar hårfärg? Det är väldigt enkelt! Citronsyra, som tränger in i håraxeln under färgning, bidrar till förstörelsen av pigmentet. Det är bara till skillnad från kemiska föreningar, det verkar mycket försiktigt och försiktigt. Observera också att det naturliga pigmentet över tiden börjar återhämta sig och dess tidigare skugga återvänder till håret, vilket inte tidigare kan vara med klassisk färg. Om resultatet av experimentet inte uppfyllde dig, behöver du därför inte vänta på den motsatta effekten för länge.

Citronsaftfärgning är huvudreglerna.

Färgsträngar med citronsaft lämpar sig för ägare av mörkt och ljust hår. Men för att den ska bli så framgångsrik som möjligt bör hårfärgen vara naturlig och vädret utanför ska vara varmt och soligt. Du frågar, vad har vädret att göra med det? Och trots det faktum att du kommer att behöva sätta på de blöta strängarna i bläckblandningen och spendera på gatan ett tag.

Det klassiska sättet att lysa citronsträngarna

Traditionellt lysande hår med citron kräver ingen stor ansträngning. Förfarandet är tillgängligt även för tonåringar.

 • Keramiska rånar;
 • Keramisk skål;
 • citroner;
 • Varmt vatten (¼ kopp) eller balsam (1/4 kopp);
 • Sprayflaska.

Hur proceduren ser ut:

 1. Klem citronsaften i en keramisk rån. För långt hår behöver du en hel kopp med det här verktyget.
 2. Häll det i en skål och blanda med vatten eller balsam. För kemisk curling eller svår torrhet är det att föredra att ta andra strängen.
 3. Om du använde vatten, blanda blandningen och häll den i en vanlig spray. Avgå från rötterna 10 cm och bearbeta det översta lagret av hår längs hela längden. Det kommer att finnas två sådana sprutor, så använd inte all vätska.
 4. Om du bestämmer dig för att använda en balsam, håll dig själv med en pensel för att applicera färg och borsta trådarna med blandningen.
 5. Vill du markera de enskilda strängarna? Dampa bomullssvamp i citronblandningen och gå igenom håret.
 6. Gå ut och stanna i direkt solljus i minst en och en halv timme. På vintern kan klareringsförfarandet utföras i ett solarium, för det behöver du bara ligga i det i 5-7 minuter.
 7. Fortsätt nu med genomförandet av andra etappen och gå ut i solen i ytterligare en halvtimme.
 8. Skölj håret med vatten med ditt favoritschampo och smörj det med en mask, balsam eller fuktgivande olja.

Intressant kommer ljuseffekten att fortsätta efter slutet av proceduren under en hel tre veckor. Om du upprepar förtydligandet med citron med avundsvärd regelbundenhet kommer du att kunna uppnå sådana resultat:

Du kan bli en "naturlig" blondin - lätta ditt hår med citron! Lightening hår med citron hemma: teknik

Herrar föredrar blondiner...

Det är vad många kvinnor tycker.

Därför gå till kostnaden för en stor ansträngning, tid och pengar för att bli en av företrädarna för den blonda världen.

Tyvärr vet få personer att det blir lätt och enkelt att bli blondin. Du kan utföra denna enkla procedur hemma och med hjälp av en vanlig citron.

Lättnadshår med citron är ganska effektivt, förutsatt att alla steg följs ordentligt.

Citron Lightening: Hur Effektiv

På en tio-punkts skala, använder citron som en av ljusning metoder kan sätta en djärv tio. Många undrar hur en vanlig frukt kan påverka vårt hår? Faktum är att syran i citron har flera egenskaper. Till exempel tränger den fritt in i håraxlarna och förstör deras pigment. Det fungerar bara försiktigt och försiktigt, i motsats till kemiska färger. Dessutom, efter en viss tid, återställs det förstörda pigmentet, och vårt hår blir samma nyans, vilket inte kan garanteras av färgkompositioner av välkända varumärken. Brightening hår med citron är mest effektivt för ägare av blont och rättvist hår, men även mörkahåriga tjejer kan förvänta sig ett bra resultat. Lätta håret med citron ger dem garanterad nyans ett par nyanser lättare.

Citron Lightening Hair: Försiktighetsåtgärder

De tjejer och kvinnor som bestämmer sig för att lysa håret med citron bör komma ihåg ett antal enkla sanningar. Till exempel är koncentrerad citronsaft mycket aggressiv och kan förstöra hårets struktur. Citron kan orsaka torrt, skört och skadat hår.

Efter att ha lysat håret med citron, är det nödvändigt att använda stärkande och fuktgivande, närande masker, krämer och balm. Och det kommer bli nödvändigt att göra detta varje gång under badprocedurer. Om ditt hår redan är skadat är det bättre att inte använda citron för att lätta håret.

Det är bättre att skölja håret efter lättnad med citron med lite varmt vatten. Det rekommenderas att torka naturligt utan att använda en hårtork.

Kom ihåg känslan av proportioner när du lysar håret med citron. Naturligtvis kan det göra ditt hår glansigare, men det kan också bidra till deras förlust.

Det bör också förutses att om du lyser hela håret med citron, kan färgen bli samma som vid färgning av en banal hydroperiod. Det är nödvändigt att bearbeta endast deras övre lager.

Lemon Hair Lightening: Recept och Teknik

Det finns en mängd olika masker för att lysa håret med citron. Endast citron och standard ingredienser kan användas, många stylister rekommenderar att lägga till örter och medicinalväxter till sammansättningen av de ljusande citronmaskerna. Glöm inte att effekten blir bättre under inflytande av ultraviolett strålning.

Den klassiska masken för lättare hår med citron innehåller citronsaft och vodka i ett förhållande 1: 1. Applicera blandningen på hela längden av håret eller enskilda trådar. Efter detta, stå lite under solen. Vistelsen är begränsad till en halvtimme. Skölj håret med kallt vatten och behandla det med balsam.

Ett annat recept på lätta hår med citron är ganska lång, det är bra att resultatet blir länge. Från ett par citroner behöver du försiktigt pressa saften, rör den i en liter vatten. Varje gång efter att ha badat proceduren är det nödvändigt att tvätta håret med detta "citronvatten".

Du kan lägga citronolja och schampo. Tillräckligt ett par droppar. Shampoo med citronoljedroppar ska skakas före användning.

Det traditionella receptet för lättare hår med citron är bekant även till tonårsflickor. Det är enkelt och prisvärt. Citroner och varmt vatten eller hårbalsam behövs. Det första du behöver för att pressa saften av citroner. Det är lämpligt att använda keramiska rätter, i alla fall inte aluminium. Efter att saften har erhållits är det nödvändigt att blanda det med varmt vatten eller balsam. Från rötterna är det värt att dra sig tillbaka ett dussin cm, du behöver bara bearbeta det översta lagret av hår. Efter lättnadsproceduren rekommenderas att man spenderar åtminstone ett par timmar i frisk luft under direkt solljus. Om du tänder håret på vintern, använd solariumtjänsten. När håret tvättas från citronmasken med schampo, behandlad med balsam eller olja, behöver du stanna i solen i en halvtimme.

Effektiv mask med citron och kamille. För dess förberedelse behöver du juice av en medelstora citron, ett par matskedar av kamomill, ett glas vatten, några droppar lavendelolja. Alla ingredienser blandas och hälls kokande vatten. Lämna till infusionen i en halvtimme. Applicera den färdiga massan i 20 minuter till håret, tvätta sedan håret med schampo och behandla det med balsam.

Det andra maskreceptet med citron och kamille för att förbereda lite längre. 10 torkade kamomillblommor ska hällas med en kvart liter kokande vatten och lämnas för att komma upp i ett vattenbad i ca 25 minuter. Efter buljongen måste du kyla och passera genom en sil. Tillsätt två skedar av vegetabilisk olja och juice av medium citron. Applicera masken på håret i 50 minuter, skölj sedan med schampo.

Bättre ljuset med tillsats av rabarber. Denna växt ligger i trädgården av nästan varje värdinna. När man gör masker med citron och rabarber används 5 citroner, en stapel rabarberrot, en halv liter vinäger, kamomill, en stapel honung och ett halvt glas alkohol. Receptet är ganska komplicerat, så det är viktigt att korrekt uppfylla alla dess villkor. Kram juice från citroner. Skär rabarbern och hugga ihop med citronskal med en mixer. Blanda blandningen med ättika, koka. Koka 15 minuter, tillsätt kamille. När vår buljong har svalnat, skicka den genom en sil. Tillsätt honung, citronsaft och alkohol. För förtydligande förfarande späds vi med vatten i proportion 1 liter vatten: 1 sked buljong.

Koncentrerad citronsaft är ganska farlig för förtydligande, men när det används klokt är det ett panacea för mörkhåriga damer. För att lätta mörkt hår är det nödvändigt att applicera citronsaft i sin rena form till håret längs hela längden, torka sedan och tvätta med schampo. Glöm inte att använda en närande eller fuktgivande balm. Det rekommenderas att göra en sådan mask inte mer än en gång i två veckor, för att inte förstöra håret.

Citron kan göras essentiell olja, som också tjänar till att lätta håret. Tillsätt några droppar citroneter till ditt schampo och använd det som vanligt. Efter ett tag kommer ditt hår definitivt att lysa.

Du kan också lägga citronsaft med en hastighet på två skedar per liter vatten till ditt huvud skölj. Tack vare citronhåret blir det ljust, glänsande och mjukt.

Ett annat vanligt sätt att lätta håret är att blanda citronsaft med honung. Inte alla kommer att gilla detta recept, eftersom honung måste appliceras på håret, en klibbig massa kan dränera och orsaka obehag. Juice av två citroner blandad med två koppar honung. Om ditt hår är långt ökar du antalet ingredienser. Det är bra att blanda vikt och att applicera på torrt hår. Lämna i fem timmar. Skölj. Använd schampo och balsam är inte nödvändigt, eftersom honung har en fuktgivande effekt.

Blandningen av kefir med citron hjälper till att lätta håret. Blanda ägget med en stapel kefir, citronsaft och två skedar av brandy. Lägg till lite schampo i denna massa. Applicera blandningen på håret, lägg ett speciellt plastlock på toppen och linda huvudet med en varm handduk. Förfarandet utförs företrädesvis på kvällen. På morgonen tvättar du ditt hår och behandlar det med balsam.

Brightening hår med citron: orsakerna till misslyckanden

Trots det faktum att lättare hår med citron är en mycket effektiv metod, testad av mer än en generation av kvinnor, finns det en möjlighet att det inte kommer att få det rätta resultatet. Anledningen till detta är mycket vanligt.

Svart hår kan inte lysas med citron.

Resultatet av lättnad påverkar inte bara färgen utan även hårets struktur. Om håraxeln är tjock, kommer håret att bli lättare än värre.

Frånvaron av ultravioletta strålar. Åtgärden av citronsaft i processen att bli lättare aktiverar solen.

Använd citronsaft industriell produktion. Det är nödvändigt att använda endast nypressad citronsaft.

Om ditt hår är färgat eller permeerat, kommer citronfärgning inte att fungera.

Citron för hår

Visst många flickor drömmer om att vara blondiner, men farorna med lättnad är kända för alla, så denna idé måste överges.

Lösningen finns kvar där - håret kan tändas i flera toner med hjälp av en citron utan att skada hårets hälsa. Det finns många recept för lätta trådar baserade på citronsaft.

Brightening hår med citron: foto före och efter

Hittills har många av den genomsnittliga kvinnan vågat lätta håret med citron. Förfarandet är uppriktigt sagt tråkigt och tidskrävande, men resultatet är värt det. Håret blir verkligen ljusare och med rätt användning av friskare. Det visar sig att citronsaft för hår innehåller användbara äppelsyra och citronsyror.

Först kan det tyckas att trådarna har blivit torra, vilket tyder på att saften inte var helt tvättad. Det torkar och förblir mellan hårvågorna. Det viktigaste är att tvätta och skölj håret ordentligt efter proceduren. Det finns en annan nyans, om håret är tufft, är de dåligt mottagliga för sådan förtydligande. I vilket fall som helst är det värt ett försök, eftersom citronmaskan har helande egenskaper.

Före och efter förtydligande med citronsaftbaserad produkt. Resultatet är uppenbart.

Detta resultat kan uppnås genom att lätta håret med citron och kanel. Håret blev ljusare med 3 toner och fick en rödaktig nyans.

För att håret ska tända och ta på det gyllene glödet, kan du lägga till lite honung på citronens saft.

Denna metod för lättare hår upptäcktes först av damer i östra länder. Mörkhåriga skönheter, på jakt efter skönhet, försökte många komponenter och bosatte sig på citronsaft. Senare blev metoden känd i andra länder. Naturlig citronsyra lyser försiktigt det naturliga pigmentet. I praktiken bevisas att effekten förbättras när den utsätts för direkt solljus.

Citron Lightening

Lättnadshår med citronsaft är en långvarig men effektiv metod.

Visst många undrar hur man lyser håret med en citron? Här är några recept och rekommendationer.

Recept för blandning av strängar baserade på citronsaft

 1. Blanda saften av 1 citron och ett skott vodka, applicera kompositionen på strängarna. Då kan du gå ut, ta ett bekvämt läge i solen och sola i en halvtimme, inte längre värt det. Tvätta håret med schampo och skölj noggrant med rinnande vatten. För att uppnå önskat resultat krävs flera procedurer.
 2. Ett gott resultat ges genom sköljning med citronlösning. För att göra detta, pressa saften av 2 stora citroner och blanda den med 1 liter kokt vatten. Skölj krullarna med den här lösningen efter att ha tvättat håret.
 3. Det enklaste och mest effektiva sättet är ren citronsaft med destillerat vatten. Det är nödvändigt att göra en 1: 1-blandning och applicera på håret. För applicering kan du använda en bomullspinne, då kommer det att visa sig att ljusna de enskilda strängarna. För att behålla kompositionen på huvudet ska det vara minst 2 timmar.
 4. Tillräcklig effektiv blandning med tillsats av honung. Honung är en ledare och bidrar till avlägsnande av pigment. Blanda tills mjuk juice juice av halv citron, 2 matskedar honung och 1 tesked med kanel. Applicera på tvättade våtsträngar i 3-4 timmar. Sköljning måste tvätta noggrant kanelnuggorna.
 5. Gör ett avkok av kamille läkemedel: 2 matskedar blommor häll 1 kopp kokande vatten och lämna i 1 timme. Sila buljongen och tillsätt 2 matskedar av kandiserad honung och saften av en halv citron. Blanda noggrant och applicera noggrant på strängarna med en pensel eller bomullspanna. Låt på i 2-3 timmar, skölj sedan med schampo.
 6. Blanda äggula 1 kycklingägg, en stapel kefir och juice av 1 stor citron, du kan lägga till lite brandy för att påskynda blodcirkulationen. Behandla hela längden av det beredda läkemedlet och lämna det över natten. Ett sådant verktyg lyser inte bara, men ger näring och stärker håret.
 • För att inte torka håret måste du använda fuktgivande medel eller tillsätta dem till blekningsblandningen.
 • För att maximera resultatet måste du sätta de behandlade trådarna i solen, så reaktionen blir snabbare.
 • Citronsaft kan ersättas med 2 limejuice.
 • Du kan bara använda naturlig, färsk juice.
 • Naturlig citronförtydligande är endast effektiv på omärkta lockar.
 • Gör inte ofta proceduren.
 • Inget behov av att besöka poolen direkt efter proceduren, kan vattnet berikat med klor leda till en reaktion, håret blir grönt.

Citron för hår: recensioner

Ett välkänt faktum är att citron är en källa till C-vitamin, som har funnits i medicin och kosmetologi. De fördelaktiga egenskaperna hos citron används ofta för att läka håret. Med citronsaft som grund kan du göra olika masker för hårvård och lätta. Vi har analyserat många forum, vars tema är att lätta håret med citron, feedbacken från deltagarna är överväldigande positivt.

Daria Merkusheva, Smolensk

Jag har naturligt fet hår och jag har länge läst en mask mot fetthalten av hår på citronsaft på Internet. Efter 2 behandlingar märkte jag att mitt hår blev ljusare med 3 toner. I ungefär 3 år har jag gjort en sådan mask: Jag blir av med fetthalt och jag är nästan blond.

Margarita Prikhodko, Omsk

Naturlig hårfärg - ljusblond, upplyst med klar juice. Ja, resultatet är uppenbart, men håret är torrt. Var noga med att späda ut med olja eller vatten, nu lärde jag mig det. P.S. Efter ljusning med färg, drabbas strängar mer, otvetydigt.

Ksenia Kudinova, Voronezh

Håret är hårt, lockigt och svart, 4 gånger lysande med citron och kanel i komplexet. Självklart blev jag inte en blondin, men i solen började jag kasta en gyllene nyans.

Regler för lättare hår med citron

Citron - en naturlig städare. I vardagen används den för avkalkning, rengöring av koppar och mässingsprodukter. Citronskivor serveras på ett bord som är parat med blåbär: så att tänderna blir vita. Och kvinnor utövas i allmänhet lätta hår med citron: sur frukt, tvätta bort pigmentet, förstör inte krullarna.

Fördelar och effekter på hår

De fördelaktiga egenskaperna hos citron beror på det höga innehållet av vitaminer (A, Grupp B och C) och spårämnen (koppar, kalium, magnesium, fosfor och zink, kalcium). Tack vare dem sitter rötterna stadigt i glödlamporna, slätas i längd och får glans.

Hårbotten normaliserar talgproduktionen och eliminerar mjäll. Men den främsta effekten av citron - är lättare hår, vilket beror på det höga innehållet av organiska syror.

Lättnad med citron hjälper dig inte att bli blond, men efter det första förfarandet märker du att håret har blivit 1 ton lättare. Och när lättnad med färg, beroende på den ursprungliga hårfärgen och koncentrationen av blekningskomponenten, kan du göra håret ljusare upp till 4 toner - inte mycket mer med tanke på skadorna på den.

Citronfördelar:

 • Förfarandet strider inte mot hårets struktur.
 • Lättare hår kan vara under graviditet;
 • Hår efter ljusning med citron börjar att lysa;
 • Rötterna blir starkare;
 • Förlusten minskar
 • Krullar blir mycket mindre;
 • Försvinner mjäll.

Citron Nackdelar:

 • Med frekvent användning torkar strängarna;
 • Dåligt tvättade
 • Om du tvätta håret hårt, kommer det att göra det så hårt som halm;
 • Orsakar allergisk hudutslag vid överkänslighet mot produkten.

Hårlättnad

Med hjälp av citron kan du inte få vitt hår. Men du kan förutsäga dess förändring. I tabellen nedan hittar du källan och den resulterande färgen:

Den slutgiltiga effekten av förtydligande påverkas av faktorer:

 • Rod tjocklek Ju tjockare det är desto sämre pigmentet tvättas ut;
 • Stiffhetsstången. Ju hårdare håret desto sämre blir det ljusare.
 • Naturlig färg. Det är lättast att lysa ljuskrullningar, värre - mörka. Citron är nästan maktlös om håret är naturligt svart (svart pigment är det mest resistenta).

Brightening funktioner

 • Om krullarna är tuffa, gör en mjukningsmask för att förbättra ljusförstärkningseffekten.
 • För att lysa håret med citronsaft, köp färsk frukt. Store juice innehåller konserveringsmedel och ett färgämne;
 • Spara inte pengar när du ansöker - annars kan du hoppa över delar av hår som kommer att förbli oupplysta.
 • Brightening i solen ger dubbelt så stor effekt. Därför, efter applicering av masken, gå ut i klart väder eller bara stå i södra fönstret - ultravioletta strålar hjälper pigmenten att komma ut snabbare. 1 timmars sola är tillräckligt;
 • Om du har torra lockar, gör proceduren en fuktgivande mask.
 • Alla frisyrer;
 • Individuella strängar: Endast valda strängar, vilket hindrar dem från att kontakta resten av massan.

Förtydningsregler:

 • Innan det första förfarandet ska du kontrollera din känslighet för citron. För att göra detta, kläm lite juice och applicera den på huden bakom örat. Om röda kliar inte syns inom en timme kan du använda citron för att lätta håret.
 • För att tvätta citronsaften måste du hålla krullarna under lång tid under rinnande vatten. Om det torkar på håret, blir det kristall som blir täppt under vågorna på stången, vilket gör håret svårt.

Det rekommenderas att återställa skadat hår före lätta. Du behöver inte tvätta håret före proceduren. För beredning och applicering av en ljusmask med citron behöver:

 • Träspatel;
 • Keramisk skål;
 • spruta;
 • Borsta för masken.

Ibland behöver du en plastpåse och en handduk (recept anger om de behövs).

Recept för förtydligande

Hemma kan håret tändas med citron eller dess produkter: eterisk olja och citronsyra. Du kan använda dem i ren form eller i kombination med hjälpprodukter.

Ansökan i ren form

På mörkt, fet och normalt hår - det är möjligt på natten, på torrt och tunt - högst 2 timmar. Skölj med schampo.

När du har tvättat masken, använd en mjukgöringsbalsam.

Du kan tända inte mer än en gång i veckan.

Sprid 3 droppar eter på kammen och kamma de tvättade och torkade lockarna.

När du tvätter huvudet kan du lägga 5 droppar olja till 10 ml schampo (balsam).

Efter kamning behöver du inte tvätta håret. Du kan upprepa proceduren i en vecka.

Att lägga till vårdprodukter rekommenderas inte längre än 1 gång om 7 dagar.

Ljusmask med citron

Efter lätta ditt hår, tvätta håret med schampo. Det kommer att ta sköljning mjukgörande balm. Torka huvudet utan hårtork.

I kombination med citron fungerar de inte värre än väteperoxid, men skadar inte håret. Tillsammans kan de hantera även hennafärgade strängar.

Hur man lagar mat: från 3 msk. l. kanel och 100 ml olivolja för att göra en mush, tillsätt saften av 1 citron och 100 ml balsam. Blanda upp det.

Hur appliceras: Sprid längs hårets längd och isolera i 3 timmar. Torrt, tunt hår - upp till 1 timme.

Det tar bort pigmenten väl, vilket gör ljuset mer intensivt. Olja fuktar lockar. Maskan är lämplig för torrt och svagt hår.

Hur man lagar mat: Blanda 40 ml juice, olivolja och honung.

Hur man ansöker: fördela längs hårets längd m för att värma i 2-4 timmar.

Mjuk mask som passar alla hårtyper. Kefir torkar inte ut och hjälper till att lätta håret.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml kefir med 1 ägg, juice av 1 citron och 30 ml vodka, 10 ml schampo.

Hur man ansöker: fördela sig längs hårets längd, isolera och motstå minst 8 timmar.

Har en ljusande effekt, ökar effekten av citron. Ger en gyllene nyans till blont hår, koppar - mörkt.

Hur man lagar mat: häll 2 msk. l. blommar 200 ml kokande vatten. Kram saften av 1 frukt och blanda med den kylda infusionen.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Sätta åt sidan för natten. För torrt och tunt hår i 2 timmar.

Med väteperoxid

Citron och peroxid förbättrar ljuseffekten av varandra. Denna metod är inte lämplig för skadat hår: det finns hög risk för bränning. Även kvinnor med starka krullar rekommenderas att kontrollera deras styrka under proceduren var 5: e minut. Om strukturen är trasig ska masken tvättas omedelbart.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml peroxid 3% och samma mängd citronsaft.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Håll i 3 till 30 minuter. Ju tunnare och lättare stavarna desto mindre håller.

Varning! För att inte överdryla krullarna, kontrollera processen med förtydligande. Om du känner att ditt hår har blivit tufft - torka av masken. Det rekommenderas att göra proceduren inte mer än en gång i veckan i en månad. Sedan - 1 månad vila.

Skötsel efter proceduren

Ljusat hår kräver noggrann vård:

 • Kam med en kam av naturmaterial (trä, horn);
 • Tvätta håret med naturligt schampo;
 • Var noga med att använda en balsam;
 • Fuktar, närnar och återställer hår med masker
 • Torka håret naturligt.

Ljushår med citron är motiverat om du inte vill radikalt ändra bilden. Citrus blev kär i blondiner, som förstörde håret under kemisk blekning, men de kunde inte vägra att lätta växande rötter. Lemon smälter övergången från de mörka rötterna till den klarade änden, utan att orsaka skada.

Hur tänder håret med citron?

Den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett brett sortiment av kemikalier som du lätt kan lätta på håret. Detta kan göras både i stugan och hemma. Dessa verktyg är lätta att använda och kan på kort tid göra en brinnande brunett till en platina blondin. Men den största nackdelen med denna omvandling är svagt och sprött hår. För att hålla krullarna hälsosamma efter lätta, föreslår vi att vi uppmärksammar wonder frukten - citronen. Denna citrus kommer inte bara att göra dig blond, utan också spara pengar.

Princip för verksamheten

För första gången gjorde skönheter sin uppmärksamhet åt citrusfrukter i många århundraden före vår tid. Med det blev blondiner vitare varje gång, och brunetter förvandlades till varma röda haired temptresses.

Detta händer på grund av syra, som finns i citronjuice. Syra förstör melanin, vilket är det naturliga pigmentet i håret. Curls förlorar sin färg mycket långsamt, samtidigt som hårstrukturen bibehålls i originalet. Efter ett tag regenereras melanin och håret återfår sin naturliga färg.

Förutom färgning läcker citron håret och berikar det med vitaminerna B, C och A. Dessutom åtnjuter det krullarna med användbara spårämnen:

Citronprocedurer kommer inte bara att stärka rötterna i hårsäckarna, utan också ge håret glans och räta ut dem längs hela längden. Förutom allt ovan kommer citron att lindra dig av mjäll. På grund av dess effekt på hårbotten upphör den att producera talg, vilket provar utseendet av vita vågar. Hårblekning inträffar. Feedbacken om denna procedur är mest positiv.

Fördelarnas fördelar och skador

Användningen av citron hör naturligtvis till folkmekanismer. Och som alla folkmedicin är det mycket långsamt i sin inverkan. Efter det första ljusproceduren kommer du säkert att märka att ditt hår har fått en viss nyans. Den önskade färgen måste emellertid göras mer än en gång.

Lightening med sur citrus har både positiva och negativa egenskaper. Fördelarna med denna metod innefattar följande egenskaper:

 • Hårstångsstrukturen är bevarad;
 • glans visas
 • hårrötterna stärks
 • Ibland minskas fallet;
 • minskad hårighet;
 • mjäll försvinner
 • kan användas av gravida kvinnor.

Utan cons kan det tyvärr inte. Dessa inkluderar:

 • allergisk reaktion på citronsyra;
 • Tvätta håret efter att förfarandet tar lång tid.
 • Hårvård av hård kvalitet kommer att leda till hög styvhet;
 • rekommenderas inte för frekvent användning, eftersom du kan överdriva krullningar;
 • efter en tid återvänder pigmentet till sin naturliga färg.

Om du inte är rädd för de nackdelarna, vilket innebär att citronen lyser, så var god att börja bleka ditt hår. Men kom ihåg att beroende på önskad nyans av curls och den ursprungliga hårfärgen måste arbeta hårt. Du måste göra nth antal gånger för att få ett tillfredsställande resultat. Nedan följer några exempel på den slutliga versionen av hårskärmen efter citronfärgning:

 • beige med rödaktig nyans får skönhet med mörka bruna lockar;
 • lysande de ljusa bruna trådarna, du kommer att få en mörkblond färg med en glans av guld;
 • blond curl kommer att målas i ljusblond;
 • Vete frisyr garanterad redhead;
 • mörka blondor kommer att kunna omvandlas till blonda skönheter utan det minsta ledet av yellowness.

Viktiga regler

Processen med blekning med citron är inte komplicerad. Han kan även ungdomar som enkelt kan genomföra det hemma, vilket ger frisyren sin. Och viktigast av allt, kan föräldrarna inte oroa sig för att en sådan förtydligande inte kommer att skada, och den naturliga hårfärgen kommer tillbaka efter ett tag.

Men fortsätt inte att bleka citronsyra utan hänsynslöshet. Detta är fortfarande en syra, och många människor kan vara allergiska mot det. De flesta vuxna har antagligen redan studerat sina kroppar och vet om de har en reaktion på citron eller inte. Även om över tiden förändras allt. Och om du tidigare inte hade någon allergi mot citrus, kan det efter några år uppstå.

Därför, innan du börjar lätta citronsaft, kontrollera din hud för en allergisk reaktion.

Acid susceptibility testas mycket enkelt. För att göra detta, sätt lite citronsaft på öronloben och vänta på resultatet. Om efter en timme allting är i ordning, så kan du börja klargöra. Men först kommer vi att studera vissa regler i denna process:

 1. Håret måste vara friskt, så det finns ingen bräcklighet, torrhet.
 2. Citronsaft torkar lockar. Skölj håret noggrant efter blekning. Fyll på hårmaskor med en fuktgivande och närande effekt. Gör dem regelbundet för att återställa låsens normala tillstånd.
 3. Citronfärgning rekommenderas endast för hår som aldrig har färgats.
 4. Vid tidpunkten för färgning, se till att syran inte kommer in i ögonen.
 5. När blekningsprocessen är klar, låt håret torka utan hårtork.
 6. Älskare av poolen måste skjuta upp sitt besök högst en vecka. Klor och citron är inte särskilt vänliga. För att inte förstöra förtydligandet, undvik därför en sådan kontakt.

Om det med en allergisk reaktion på citrus är allt bra, fortsätt sedan med blekning. Dam med hårt hår måste göra en förkropp som mjukar håret. Vi köper inte en citron, men flera beroende på hårvolymen. Var noga med att klämma saften från naturlig frukt och inte köpa i påsar. Applicera citronsyra i håret mycket, för att inte missa en enda sträng.

För citronproceduren är det bäst att vänta på soligt väder. Solen kommer att förbättra ljusstyrkan. En timme kommer att räcka till. Efter alla manipuleringar glöm inte bort den fuktgivande masken.

medel

Recept för lättare hår med mycket citron. Nedan är ett exempel på de mest populära metoderna för färgning hemma.

Som regel, för att klargöra utanför salongen, använd citron eller ämnen som erhålls efter bearbetningen: citrusyra och eterisk olja. Det är möjligt att använda som en ren produkt, och i kombination med ytterligare ämnen.

Oavsett vilken produkt du väljer, förbereda nödvändiga armaturer för blekningsprocessen. Få en speciell färgborste. Om detta inte är möjligt, kommer en bomullsplatta att göra. En plast eller keramisk behållare krävs för att vätskan ska målas. Sprayer kommer att förenkla appliceringen av blandningen över hela längden av håret.

Citrusjuice utan tillsatser är en mild färgning. Curls lyser en eller två toner.

Steg för steg instruktioner:

 • en dag innan proceduren inte tvättar ditt hår
 • ta 4-5 frukter och pressa saften ut ur dem
 • häll det i sprayflaskan (om krökorna är torra, måste du lägga till några matskedar hårspolning);
 • Våt inte håret innan du applicerar saften.
 • strö alla krullar med mycket vätska;
 • Wrap inte ditt huvud (ultravioletta strålar ska fritt påverka det behandlade håret, öka ljusningen);
 • lämna håret i denna form under en tid, vilket beror på krullarnas tillstånd: Mörkt intakt hår tar ungefär 12 timmar, tillräckligt skört i några timmar;
 • tvätta håret med schampo och skölj med balsam;
 • upprepa förtydligande helst efter 7 dagar, och så vidare varje gång tills önskat resultat uppnås.

Lättnad med citronsyra är ett mer radikalt sätt, eftersom det i sig är ett koncentrat. Lightening kommer att hända snabbare, men krullarna blir torra.

Handlingsalgoritmen liknar den första metoden. Endast metoden för att bereda en vätska för färgning skiljer sig: en matsked syra späds i två liter vatten. Vatten ska vara varmt så att substratets kristaller löser sig snabbare.

Citron eterisk olja hör också till den radikala metoden, eftersom håret blir mycket torrt efter exponeringen. Han kommer dock till pigmentet mycket snabbare och lättare än juice och syra.

Färgning princip:

 • Tvätta håret med schampo med tillsats av eterisk olja, cirka fem droppar;
 • torra lockar;
 • Applicera 3-4 droppar olja längs hela kammen;
 • kamma ditt hår
 • låt dem torka naturligt;
 • Det rekommenderas att endast klara avklaringen med eterisk olja om en vecka.

Alla tre produkterna appliceras på håret med en sprayflaska. Många kanske undrar: varför bereder du då en speciell pensel för färgning, en bomullsplatta? Allt beror på hur mycket du kommer att lätta. Naturligtvis, för hela huvudet nog spridare. Men om du behöver måla några krusar, då skulle en bomullsplatta vara perfekt. Borsten är lämplig när man använder en vätska med tillsats av en balsam.

Skölj håret med rent vatten, ibland läskas till.

Under den århundraden gamla historien om citronklarering har ett tillräckligt antal maskrecept ackumulerats för att lysa citronbaserat hår. Det visar sig att citrus går bra med många produkter. Sådana masker kommer inte bara att lätta krullarna utan också närma dem med ytterligare användbara vitaminer.

Kanel + citron

En fullständig mask erhålls från dessa produkter, om du lägger till olivolja för dem. proportioner:

 • citron - 1 st.
 • Kanel - 3 msk. l.
 • olivolja - 6 msk. l.

Alla blandas och appliceras på håret från rutt till spets. Dölj lockar under en speciell keps och linda i en handduk. Underhålla tre timmar, förutsatt att håret inte är skadat. För sköra krullar är det tillräckligt att gå i den i en timme. Skölj sedan huvudet med rent, varmt vatten.

Honung + Citron

Liknande den tidigare masken, lägg till olivolja. Blanda alla ingredienser i lika stora mängder före bildandet av en mushy blandning. Blanda inte blandningen med en metallsked, annars riskerar du att resultera i en grön nyans på håret. Det kommer att vara bekvämare att applicera honung-citron komposition med en pensel eller bomullsplatta, dela håret i strängar. Därefter samlar du krullar i en bulle och gömmer dig under en plastlock. Sedan sätter vi på huvudet med en handduk i fyra timmar. Då fortsätter vi att shampooing, inte glömma att mjuka håret med balsam.

Med hjälp av detta recept rekommenderas att flera villkor följs:

 1. Innan honung-citronmaskan appliceras måste den värmas upp. För att göra detta, placera behållaren med blandningen i en het gas eller elspis och vänta i 20 minuter.
 2. Planera en förtydligande för helgen. Faktum är att masken inte tvättas av första gången, du måste tvätta håret flera gånger.
 3. Om du är allergisk mot honung rekommenderar vi inte att du väljer den här metoden.
 4. Hårbotten bör vara fri från repor och rodnad.

Kamille + citron

Detta recept kommer att vädja till älskare av vete färg. Håret kommer inte bara att lysa upp ett par toner, men glittrar med gyllene toner. Brunhårig får en kopparskugga.

Förbered först kamilleinfusionen: två matskedar av kamomillblommor häll ett glas kokande vatten och lämna det för att infusera. Medan infusionen kyler, pressa saften från en citron. Sedan blandar vi två vätskor och vi fyller i allt i en spruta. Spraya lockar längs hela längden.

Intacta lock är bäst kvar i 12 timmar, skört - i ett par timmar.

Kefir + Citron

En mild mask som inte bara kommer att lätta håret, utan också stärka det. Frisyr kommer att se frisk ut, inte överdriven.

Det kommer att ta:

 • kefir - 4 msk. l.
 • citron - 1 st.
 • ägg - 1 st.
 • Vodka - 2 msk. l.
 • schampo - 10 ml.

Kram saften från citronen och blanda den med alla resterande komponenter. Borsta för att färga håret, applicera blandningen längs hela längden. Vi lägger en plastlock på huvudet och gömmer alla krullarna under den. Vi täcker våra huvuden med en handduk och går i denna form i ca åtta timmar.

Skötsel efter proceduren

Citron, som något verktyg, ändrar hårets struktur, och inte alltid i positiv riktning. För att korrigera de brister som uppstår efter ett sådant förfarande (bräcklighet, torra krökor) är det därför nödvändigt att ta hand om krullarna efter förtydligande.

rekommendationer:

 • köpa en kam från horn (till exempel får, getter, ox) eller trä;
 • Försök att välja ett schampo av naturliga ingredienser för att tvätta håret.
 • mjukna krullar sköljning - detta är en av de viktigaste villkoren för vård;
 • regelbundet skämma deras hår närande och återfuktande masker, stör inte och återställa;
 • Glöm håret och torka trådarna på ett naturligt sätt.

De som har försökt klargöra med citrus kommer att bekräfta att du inte kommer att se en radikal förändring av hårfärgen. I bästa fall kan blondor få en mjuk övergång från omkroppade rötter till färgade lockar. Brunetter kommer att kunna vara nöjda med gyllene vete nyanser.

Självklart är det självklart att välja citrusklaration eller inte. Men om du sätter hårets hälsa på vågorna, har du råd att åtminstone en gång i ditt liv försöka ett hundraårigt skönhetsrecept.

Citron för att lysa håret - ett alternativ till salongprocedurer

Flickor som tillgodoser lättnad med målar, lider av gallrande och sprött hår. Man kan säga att proceduren för färgning i en ljuston är den farligaste för hårets hälsa. Därför föredrar en del av det fina könet alternativa alternativ, med hjälp av naturliga ämnen som var kända för farmödrarna. I den här artikeln lär du dig hur man gör lockar lättare på ett budget sätt med hjälp av en citron.

Princip för verksamheten

Är det möjligt att lätta håret med citron? Låt oss försöka svara på denna fråga i artikeln. Citron är användbar på grund av dess sammansättning: den innehåller vitaminer, spårämnen, syror och eteriska oljor som ger näring av strängarna, vilket ger dem ett lyxigt utseende. Därför väljer många människor att lysa håret med citron. Separat kan du markera förtydligande med citronolja.

Färgen på krullarna beror på deras pigmentering, mängden eumelanin och pheomelanin: citronsaft penetrerar håraxeln, avslöjar dess vågor, bidrar till förstörelsen av pigmentet, vilket gör det lättare. Dessutom fortsätter förtydningsförfarandet i flera veckor. Citronsaft är mer lämplig för ägarna av naturlig krullfärg: färgade trådar i mörka färger eller en naturlig brunett kan inte tändas på detta sätt.

Med samma analogi fungerar alla färgämnen, men metoden med citrus anses vara den mest skonsamma. Men citronfärgning har en signifikant nackdel, som förut kan inte vara med kemisk klargöring: över tiden kommer pigmentet att börja förvärva sitt naturliga utseende.

Varning! Citronsyra för hår kan torra lockar med frekvent användning i sin rena form. Det rekommenderas inte att lätta upp med den här metoden om du har torra och utarmade krullar.

Hur tänder håret med citron

Förfarandet för att lätta håret med citronsyra är mycket enkelt och behöver inte någon hjälp, allt kan göras hemma. Även tonåringar kan utföra denna förtydligande, eftersom växten är helt säker. Det rekommenderas dock inte att använda denna metod för allergier mot citrusfrukter, såväl som för känslig hårbotten.

Kontrollera att citruskänsligheten är enkel: sätt en droppe juice på området bakom öronloben och observera reaktionen.

Foto före och efter

Vilka resultat kan uppnås med hjälp av citron:

Lemon Hair Lightening: En Budget Image Change

För en radikal hårlättnad används ofta aggressiva kemikalier. Deras effekt på håret kan knappast kallas harmlös - regelbunden färgning gör krullarna torra, livlösa och tråkiga.

Ett vanligt citron kan vara ett alternativ till fabriksblekfärger - det här naturliga, billiga verktyget kommer inte bara att göra ditt hår lättare, men kommer också att stärka lockar, ge dem styrka, elasticitet och glans.

Användbara egenskaper av citron i kosmetologi

Fördelarna med citron för hår och hårbotten är obestridliga - eftersom citrus är rik på vitaminer, mineraler och spårämnen. Användbara komponenter finns i juice, i massa och i växtens hud - det här är vitaminerna B, C, P, A, mineralämnen - kalium, järn, koppar, zink.

En sådan värdefull komposition påverkar positivt skönheten och hälsan hos strängarna:

 • eliminerar mjäll och tjänar till att förhindra sitt utseende;
 • eliminerar hudsjukdomar på grund av bakteriedödande verkan;
 • minskar hudens fettinnehåll
 • stärker hårsäckar
 • accelererar hårväxten genom att stimulera blodcirkulationen;
 • har en ljuseffekt på locken;
 • ger håret glans och extra tjocklek;
 • förhindrar brott och splittrade ändar;
 • Används för håråterställning som luftkonditionering.

Särskilda egenskaper för lättare hår med citron

Citron kan göra hår lättare, men kardinalresultat från användningen av naturläkemedel bör inte förväntas. För betydande resultat bör citronblandningar tillämpas regelbundet och individuella kurser, som utgör några veckor. Men efter en enda användning av citron kan du se att håret blev ljusare med en ton.

Ljuseffekten är mest intensiv i ljusbrunt och ljust blont hår - om så önskas kan du få en nyans av 3-4 nyanser. Brunetter på citron bör inte åberopas - det maximala som verkligen uppnås är en ljus gyllene eller rödaktig nyans på håret.

För ett konkret resultat kan några droppar citronsaft tillsättas till vanligt schampo. Detta kommer gradvis att tända strängarna.

Det finns många populära recept för hår, där den ledande eller ytterligare ingrediensen är citron. Det används för framställning av närande och fuktgivande masker, sprayer och balsam.

Citronsaftförtydligande

Detta är ett klassiskt sätt som ger bra resultat. För förfarandet kommer det att krävas:

 • färsk citronsaft;
 • glas eller keramikbehållare;
 • borste för applicering av kompositionen, sprayen eller bomullsstycket;
 • hårbalsam eller uppvärmt vatten.

Mängden juice beror på längden på locken - 50 ml är tillräckligt för kort hår, 2 gånger mer för mediumhår, 3-4 gånger längre för långt hår.

Steg för steg förberedelse:

 1. Lägg citronjuice i en skål, tillsätt vatten eller balsam i ett förhållande 1: 1.
 2. Applicera blandningen i håret. Om vatten används i kompositionen hälls den resulterande lösningen i en sprayflaska och håret sprutas över hela längden med undantag för rötterna. Om blandningen är gjord på basis av en balsam, ska den appliceras med en bomullsplatta eller en bred färgburk.
 3. Strax gå ut med huvudet upptäckt eller stå under solens strålar vid fönstret. Det är nödvändigt att citronsyra reagerar med ultraviolett, så effekten blir mer uttalad. Exponeringstiden är 1 timme.
 4. Tvätta av produkten med mycket varmt vatten, tvätta mycket noga ut de minsta partiklarna av citron. Efter tvätt, applicera en mask eller balsam på håret och torka det på ett naturligt sätt.

Citron eterisk olja för hår

Citronolja används i kosmetologi för att avlägsna hårets yellowness efter ljusning med färger eller för att göra den naturliga hårfärgen ett par nyanser lättare.

Det är väldigt enkelt att applicera ett extrakt från ett citron - för detta bör du lägga till olja i en takt på 4-5 droppar per 10 ml bas till din favoritbalsam eller mask. Det bästa resultatet ges av citronolja i kombination med en hårmask - du måste behålla ett sådant verktyg i ca 30 minuter. Sammansättning baserad på balsam hålls i 10-12 minuter.

Hårmask med citron

Hemma kan du göra en mask med kefir. Kefir på grund av dess syrahalt förbättrar citrusens ljusande effekt. Dessutom har maskinsammansättningen en närande effekt på håret och hårbotten, ger krullarna mjukhet och glans, vilket gör dem smidiga.

ingredienser:

 • kefir - 50 ml;
 • citronsaft - 30 ml;
 • ägg - 1 stycke;
 • Cognac och schampo - 30 ml vardera.

preparatet:

 1. Slå ägg tills skum visas, lägg till kefir.
 2. I den resulterande blandningen tillsätt citronsaft, schampo och brandy, blanda allt grundligt.
 3. Applicera produkten för att rengöra fuktigt hår med en pensel eller svamp.
 4. Värm huvudet genom att ha på sig en plastlock och omsluta den med en tjock handduk.

Masken kan lämnas "till jobbet" för hela natten, och det är möjligt att tvätta det av en timme efter applicering av det med varmt vatten med en balsam lämplig för hårtypen.

Citron och Kamille

Kamille har inte bara lätta, men även antiinflammatorisk verkan, ger en intressant gyllene nyans till blont hår.

 1. 1 msk kamilleblommor häll ett glas kokt vatten.
 2. Förbered ett vattenbad och låt kompositionen simma på den i ca 25 minuter.
 3. Stam den resulterande lösningen.
 4. Tillsätt 2 matskedar av någon vegetabilisk olja - olivolja eller solros och juice av en citron.
 5. Pensel applicera en mask på fuktigt hår längs hela längden.
 6. Skölj noggrant med varmt vatten och schampo efter 50 minuter.

Medel för tillsats av citron bör inte användas mycket ofta för att undvika torkning av strängarna.

Om en tjej eller kvinna vill införa små förändringar i bilden utan en kardinal förändring av hårfärg, är ljusning med citron ett utmärkt val. Detta användbara budgetverktyg är säkert och tillgängligt för alla.

Citron Lightening

Lätt krullarna utan hjälp av kemikalier, drömmen om många av det fina könet. Men som alla vet, orsakar den frekventa användningen av lysande färgämnen stor skada på vegetationen. Onaturliga blondiner har vanligtvis utarmade, sköra krullar som ser livlösa ut. Du kan tända ditt hår med citron själv hemma.

fördelar

Citron för lätta gör det inte bara möjligt att uppnå resultat av färgning, men också för att stärka håret. I recepten av hemlagade masker är denna frukt ganska vanlig. Förutom att vara en naturlig komponent innehåller den en stor mängd vitaminer som är fördelaktiga för hårbotten och hårsäckarna.

Den främsta effekten av citron är hårlättnad, vilket beror på det höga innehållet av organiska syror.

Brightening hår med citron hjälper till att eliminera följande problem med hårbotten:

 • försvagning;
 • brist på glans
 • mjäll;
 • förlust.

Till skillnad från de flesta kemikalier orsakar de eteriska oljorna som ingår i citronsaft inte några skador på hårsäcken och huden. Den enda nackdelen är torkningseffekten, vilket är lätt att undvika. För att förhindra att hårbotten och krullarna torkar ut, måste du blanda en extra mjukgörande komponent med citronsaft:

Till skillnad från de flesta kemikalier orsakar de eteriska oljorna som ingår i citronsaft inte några skador på hårsäcken och huden.

 • yoghurt;
 • honung;
 • gräs;
 • eteriska oljor;
 • och andra.

Lättnad med citron bör utföras i enlighet med befintliga rekommendationer. Det är inte heller lämpligt att ändra proportionerna av kompositionerna för att förhindra oönskad färg, såväl som skador på krullarna eller huden.

recept

För att lysa håret med citronmedel, använd olika recept. Det är bättre att välja en lämplig version av en mask eller sköljning, med fokus på funktionerna hos hårtyperna. Under förberedelsen av produkten måste proportionerna hållas, men den totala mängden kan variera beroende på hårets längd och densitet.

Förfarandet bryter inte hårstrukturen.

Enkelt recept

De enklaste recepten, hur man lättar håret med citron, är användningen av ren fruktjuice eller blandningen med vanligt vatten. Om du använder citron utan andra tillsatser bör du komma ihåg att detta alternativ endast är lämpligt för personer med hälsosam hårbotten och starkt hår. Vid överdriven torrhet av det behandlade området måste du välja en annan metod. För att lätta krullarna med citronsaft måste du pressa vätskan från en stor frukt och applicera den i full längd. Vänta sedan på torkningen av håret och tvätta huvudet. Du kan få en omedelbar effekt om du har använt produkten för att gå till solen i 1,5 timmar. Naturligtvis är det under den kalla årstiden det omöjligt att göra detta, så det här alternativet är relevant endast under den heta säsongen. Trots det snabba resultatet, som kan uppnås, bör det förstås att håret kan bli mycket torrt från solen, så du måste regelbundet göra fuktgivande masker.

Du kan också göra en sköljning, som kommer att ge en ljus effekt av ljushet, men kommer att lägga sken och silkighet mot locken. Sköljvätska görs med citron och vatten (för 1 liter vatten - 5 msk. L. Av juice). Skölj huvudet direkt efter schamponering.

Med älskling

Lättnadshår med honung och citron är ett av de mest effektiva recepten för att uppnå en ljusare ton och förstärkning av håret. Masken är gjord av en blandning av citrusjuice och honung. Blandningen framställs med ett förhållande av 1: 1 och appliceras i åtta timmar.

Genom att applicera en mask med fruktjuice och honung kan du uppnå ett ljusresultat av en eller två toner. Men efter den femte-sjätte proceduren blir håret märkbart lättare, och det övergripande tillståndet hos håret förbättras också.

Med honung. Pigmentet är extraherat, vilket gör ljuset starkare.

Integrerad mask

För färgade krullar är idealiska komplexa lättnadsmedel och samtidig återhämtning av hår:

 • citronsaft (4 ss);
 • kamille (25 g);
 • varmt vatten (0,2 liter);
 • honung (4 msk. l.).

Förbereda botemedlet börja med ångande örter med kokande vatten. Den kylda (varma) och filtrerade buljongen kompletteras med fruktjuice och honung. Därefter appliceras en mask på torrt hår. Åtgärden innebär minst en halvtimme.

Med kefir

För ägare av torr hårbotten och försvagat hår kan färgning väsentligt skada. För att få önskad ton måste du utföra hårförtydligande med kefir (0,1 l), citrusjuice (4 msk. L.), ägg och brandy (0,1 l).

Masken är fördelad över hela hårlinjen och ett duschlock läggs på toppen. Gör proceduren bättre strax före sänggåendet. Tvätta håret, bara vakna på morgonen.

Kefir och citronsaft - den perfekta kombinationen som bidrar till att håret snabbt blir lättare i två eller tre toner. Trots komponenternas naturlighet, använd produkten med kefir och citron ska inte vara mer än en gång varannan vecka.

Med kefir. En bantningsmask som passar alla hårtyper

Med kanel

Positiva recensioner och förtjänade mask med citrus, olivolja och kanel. Var och en av dessa komponenter i sig har en ljuseffekt. I komplexet ger dessa produkter en unik effekt.

Förbereda ett sådant verktyg utan mycket ansträngning och kostnad. Blanda kanel (3 msk) med citronsaft och olivolja (0,1 liter) i en skål. Sex matskedar av en hemlagad balsam sätts till blandningen för applicering på krullar.

Maskad lockhår. Tvätta håret med schampo efter tre till fem timmar. Dessutom är det inte nödvändigt att använda en balsam eller sköljning.

Med kanel. I kombination med citron fungerar de inte värre än väteperoxid, men skadar inte håret

Med peroxid

Lättnadshår med peroxid och citron har använts i många årtionden. Väteperoxid ger maximalt resultat även med den ursprungliga mörktonen. För proceduren behöver du byta juice av färsk citron (10 ml) med väteperoxid (50 ml). Den resulterande vätskan hälls i sprayen och täcker det jämnt med allt hår. Håret bör fuktas mycket bra. Tvätta håret på 20-40 minuter beroende på originalfärgen. Förtydligande med väteperoxid kan ha ett negativt resultat, eftersom verktyget har en stark kemisk effekt. Du kan inte använda en blandning av citronsaft och peroxid, när håret är försvagat och faller ut, är hårbotten känslig och krullarna har en naturlig ljusskugga.

rekommendationer

Alla ovanstående recept, med undantag av användningen av väteperoxid, har en positiv effekt på hårets tillstånd. Men är det möjligt att lätta håret med citron?

Ljushår med citron (foto före och efter) kräver i de flesta fall flera förfaranden för att uppnå en synlig effekt. Mycket beror på hårets struktur och hur bra rekommendationerna om hur man utför proceduren i hemmet följs.

För att förhindra oönskade resultat i form av en onaturlig färg på krullarna eller deras skada, bör du använda flera tips:

Att lysa håret med citron är motiverat om du inte vill drastiskt ändra bilden

 • använd endast färsk frukt;
 • Byt inte ut naturlig citrusjuice med citronsyra.
 • färgning är bättre om en månad eller två efter applicering av kemiska färgämnen;
 • du kan inte göra proceduren efter perm;
 • före färgning är det nödvändigt att testa produkten på en sträng;
 • Det är oönskade att göra proceduren oftare en gång i veckan.

Citronsaft lyser och stärker håret, vilket gör dem till äkta stolthet. Om det är möjligt att undvika färgning med kemiska färger, är det därför bättre att föredra en naturlig lösning.Nästa Artikel
Svar på alla frågor: varför hår faller ut efter att ha fått laktande mödrar, påverkar prolactin skallighet under amning och mycket mer