Kefir maskerar för att lätta håret och deras effekter


Önskan att bleka hår besöker många kvinnor. För att göra detta så snabbt som möjligt kommer det att hjälpa till med färgning med en tvättning, men en sådan procedur kommer att orsaka mycket stor skada på locket. Finns det ett säkert alternativ? Självklart! Och det är prisvärt och älskat kefir. Det kommer att hjälpa inte bara missfärga, men också återställa strängar. Tänk på vad som ingår i den fermenterade mjölkprodukten, vilka egenskaper den har och hur den kan användas för att ändra hårets nyans.

Hur fungerar det?

Lättare hår med kefir började i antiken, när målning var helt enkelt omöjligt. Utlakningen av färg uppstår på grund av innehållet i produkten av mjölksyra. Hon pressar bokstavligen pigmentet ur strängarna. Det är anmärkningsvärt att komponenten verkar på naturliga och kemiska partiklar. Eftersom verktyget är lämpligt för blekning av den naturliga nyansen och kan användas som en tvättlösning som inte erhållits i salongen.

Produkten fungerar dock inte bara som en klarare. Det har en positiv effekt på hår och hårbotten, eftersom det innehåller många användbara komponenter i kompositionen. Den terapeutiska effekten av användningen av dessa substanser ger:

 • proteiner som ligger till grund för vårt hår;
 • vitaminerna A, E och grupp B;
 • kolin;
 • natrium, kalium, kalcium, fosfor, järn;
 • etylalkohol.

Fördelar och nackdelar

Kefir låter dig noggrant lätta krullarna och återställa dem. Dess komponenter reglerar talgkörtlarna, medan de eliminerar både torr hud och överdriven fett.

Kappen är regenererad, strängstrukturen är jämn, rötterna stärks och frisk hårväxt börjar.

Även vitare med kefir har följande positiva aspekter:

 • billigt och billigt;
 • enkelt utförs hemma;
 • kefir kombinerar perfekt med andra ljusprodukter;
 • i undantagsfall orsakar det allergier när de appliceras externt;
 • Förfarandet är säkert för hälsan.

Av minuserna kan noteras omöjligheten att få ett bra resultat på svart och mörkt hår. Lättnadshår med kefir är mer lämpligt för ljusblonda unga damer och blondiner.

Du bör också förbereda dig för en lång och noggrann behandling, du kan bleka strängarna med endast 1-2 toner, men detta kommer att kräva mer än ett förfarande.

Rekommendationer för användning

Kefir kan användas i sin rena form, det klarar sig perfekt med försiktig avlägsnande av pigment och bryr sig om strängarna. För att göra detta måste du värma upp det i ett vattenbad och fördela det på torra eller lätt fuktiga lockar. För att öka effekten bör du bära en plastlock och värma huvudet med en handduk. Håll verktyget från 2 timmar (naturligt hår) till 10 (artificiellt pigment).

Du kan också göra användbara masker med det genom att lägga till naturliga synergister (produkter som förbättrar basens funktion). Honung, kanel, kamille och Rabarberdekok, soda, citronsaft, jäst, etc. har ytterligare lätta egenskaper.

För att erhålla önskad nyans och förbättring av hår, kom ihåg dessa regler för användning av formuleringar:

 1. Kefir för att maskera måste vara fräsch. Det är lämpligt att välja ett hem, men om det inte är möjligt, ta butiken.
 2. Den fermenterade mjölkprodukten med högsta fetthalt är lämplig för torra strängar, för vanliga - 2,5% för fettprodukter - 1%.
 3. Innan blandning av komponenterna måste basen värmas, men den ska inte vara varm.
 4. Det är bäst att fördela kretsens kompositioner med en pensel. Så du kan bearbeta allt hår utan att sakna en enda sträng.
 5. Förse inte uppvärmningen av huvudet - växthuseffekten förstärker penetrerande egenskaper hos de fördelaktiga substanserna i masker och syror, vilket avlägsnar pigmentet.
 6. Skölj av med varmt men inte varmt vatten. Kefir som påverkas av hög temperatur kan koagulera, och torkade klumpar kommer att vara svåra att ta bort från locken.
 7. Det rekommenderas inte att torka håret med en hårtork efter proceduren, eftersom flödet av hetluft kommer att negera den terapeutiska effekten.

Kursens varaktighet beror på strängarnas ursprungliga färg och det önskade resultatet. Ljussmaskar kan göras 1-2 gånger i veckan, inte mer.

Receptöversikt

Det är bekvämt och enkelt att använda masker från kefir för lättare hår, eftersom de innehåller naturliga produkter som finns i ditt kök eller i närmaste butik. Användarens återkoppling bekräftar att blandning av formuleringar och tillämpning av dem inte medför några problem.

Vi betraktar den mest effektiva när det gäller blekning och behandlingsrecept.

Kefir + honung

Blanda i en eldfast behållare 150 ml jäst mjölkprodukt och 80 g naturlig honung. Vi sätter i ett vattenbad, ständigt rör om tills komponenterna är anslutna. I den färdiga masken tillsätt 2 droppar minteter. Vi lägger på strängar, vi behandlar tipsen bra. Håll värmen i 2 timmar, tvätta av med en mild schampo.

I denna komposition kommer honung till stöd för kefir, som innehåller en stor mängd aminosyror. Dessutom har masken utmärkta regenererande egenskaper, det återställer hårets keratinskikt och stärker dem.

Kefir + Citronsaft

Blanda 150 ml varm jäst mjölkprodukt med nödvändigt fettinnehåll från 50 ml nypressad citronsaft. Vi bearbetar hårets sammansättning, värmer och väntar på 40-50 minuter. Längre kvar masken är inte värt det, eftersom citronen kan göra strängarna torra. Tvätta av med lite varmt vatten.

För att förbättra effekten kan du gå ut på en solig dag, ultraviolett har en destruktiv effekt på pigment. Flickor med mycket torrt och benäget för sprött hår från detta verktyg bör dock överges, för att inte förvärra situationen.

Kefir + kanel

Fyll 2-3 msk kanelpulver med två matskedar vatten, blanda väl, tills klumparna försvinner. Tillsätt en halv kopp varm kefir och en tesked flytande honung. Applicera på tvätta lite fuktiga krullar och isolera. Ta bort handduken och kepsen efter 40 minuter, vänta ytterligare 1,5-2,5 timmar, tvätta av med kallt vatten och schampo.

Detta är en av de mest effektiva formuleringarna, eftersom den innehåller tre lätta komponenter på en gång. Frisyren efter appliceringen kommer att lysa, förvärva en blank glans, det blir mjuk och felfri.

Alkoholmask

Lätt värm 100 ml av en jäst mjölkdryck på ett ångbad, lägg till en matsked av brandy till den, om hårbotten är känslig och två om det är normalt. Vi presenterar vispadprotein, juice från halvt citron och en tsk hårbalsam. Blanda noga, bearbeta kretsens sammansättning. Vi sätter på en duschlock och värmer huvudet med en handduk.

Alkohol ökar effekten av lätta ingredienser, eftersom denna metod garanteras ge dig önskad effekt. Men det är nödvändigt att vara försiktig med honom tjejer, vars strängar har lidit av färgning med kemiska föreningar och perms.

Utan yellowness

Vi blandar ett glas varmt kefir med högsta fetthalt med 4 teskedar brandy och juice pressad från en halv citron. Vi applicerar kompositionen på lite våta strängar, låt den vara varm hela natten så att den kan fungera bättre. Skölj med ett mildt schampo, helst filtrerat vatten.

Receptet kommer att bli en riktig livräddare för tjejer, vars ljusa skugga har givit yellowness. Det kan uppstå även om du använder en kvalificerad mästers tjänster i stugan. Masken neutraliserar den obehagliga tonen mycket snabbt.

Neutralisering av rött

I 150 ml varm kefir tillsättes massan av rågbröd. Mängden bestäms empiriskt, blandningen ska likna en uppslamning, som är lämplig att fördela trådarna. Applicera masken på håret och håll det varmt i 2 timmar, tvätta av med schampo för djup rengöring.

Endast en gång som har målat krullarna i rött, kan du observera sin manifestation under pigment av olika färger under många år. Denna blandning hjälper honom ut. Men var förberedd att processen är lång, det tar upp till flera månader av hårt arbete för fullständig neutralisering.

I slutet

Kefir är en användbar och effektiv klargörare som låter dig ändra färg på trådarna med 1-2 toner. Bilder av tjejer som redan har försökt detta verktyg på sig bekräftar att det är helt säkert och ger bra resultat. Tänk på att effekten av produkten är bäst förstärkt med ytterligare komponenter, så att du snabbt kan förvärva önskad nyans och mätta håret med fördelaktiga ämnen.

Använd endast ofarliga metoder för missfärgning och du kommer aldrig att stöta på torrt hår och andra problem.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir hjälper inte bara att göra håret några toner lättare, men också för att stärka håret, göra dem silkeslösa och till och med tvätta bort färgen.

Blondiner och blont hår med kefir masker kan avsevärt tända håret till en naturlig ljusfärg utan yellowness. Brunetter kommer inte att kunna uppnå effekten av blondan, men de kommer att kunna göra håret inte så dyster och mörkt, märkbart förstärka håret och lägga till glans på det.

Kefir mask recept för lättare hår

Det finns flera populära masker med kefir för lättare hår, vilket gör håret inte bara lite lättare, men också berikar det med vitaminer och hälsa.

Den mest effektiva lätta masken med kefir

 1. Blanda ½ kopp kefir med ägget.
 2. Lägg till 2 matskedar av brandy eller vodka.
 3. Kram saften av en halv citron i masken.
 4. Droppa ett litet schampo för att göra masken lättare att applicera.
 5. Applicera blandningen i håret och linda dem med klämfilm.
 6. Värm upp masken med en handduk.
 7. Att lämna strukturen på håret för natten, men inte mindre än 4 timmar.
 8. Tvätta av kefir med varmt vatten och schampo.

Mask av varm kefir för lättare hår

 1. Värm ett glas fett och färska kefir i ett vattenbad. Inte i mikrovågsugnen!
 2. Applicera kefir på håret längs hela längden och rulla upp med klämfilm.
 3. Sätt på en handdukstorkhandduk.
 4. lämna masken på håret länge, kan du på natten. Tidpunkten för exponering för kefir måste vara minst 4 timmar.
 5. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Lätta torrt hår med kefir

 1. Ta en kycklingblomma.
 2. Blanda det med ett glas kefir.
 3. Tillsätt 2 matskedar olivolja.
 4. Applicera blandningen av ingredienser i håret längs hela längden.
 5. Lämna masken under en lång tid (minst 3 timmar).
 6. Tvätta av med schampo.

Ljussmask av kanel och kefir

 1. En matsked kanel blandad med äggula.
 2. Lägg till ett glas varmt kefir.
 3. Applicera masken på håret längs hela längden och linda med klädesfilm och sedan med en frottéhandduk.
 4. Lämna blandningen på håret under lång tid, helst inte mindre än 3 timmar.
 5. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Bilder före och efter lätta hårkvaliteten

I detta foto kan du se resultatet av att lätta håret med en mask av kefir och citron.

Titta på videon

I den här videon kan du se hur man gör en användbar, näringsrik och lättare mask för hår på grundval av kefir.

Rekommendationer för användning av kefirmasker

 • Dam med mörkt hår ska göra en kefir mask flera gånger tills resultatet är lämpligt.
 • Kefir masken för lätta kommer också att bidra till att bli av med färgen på håret, eftersom denna fermenterade mjölkprodukt höjer vågorna, håret, vilket underlättar utlakning av färg från under dem.
 • Det är lämpligt att använda färskt, ej utgått kefirmedium eller högt fett.
 • Kefir mask på håret är bättre kvar på natten - det är användbart för håret i allmänhet, och graden av förtydligande kommer att vara mycket högre.
 • Effekten av lättnad blir mycket bättre om du lägger håret ut med kefir i en varm miljö, det vill säga täcka den med en handduk eller en hatt.
 • Kefir masker hjälper inte bara håret att skina, men förhindrar även håravfall, brittleness och tvärsnitt, aktiverar hårsäckens tillväxt och vitalitet.

Lättnadshår med väteperoxid är ett enkelt och billigt förfarande. Många tjejer använder.

Lättnadshår med citron är en ganska lång process. Denna metod kan kallas.

Mörk aska hårfärg är en av de mest nyckfulla nyanser, vilket föreslår komplett.

Hårfärg ash blond är en ljus blond, utan det minsta.

Hårfärg mörk (bitter) choklad utmärks av sin rigor och elegans. Den här.

Shatush på brunt hår ser väldigt naturligt ut och attraktivt. Här skapas knappt.

© DoHairs 2018. Allt om hår, hårklipp och frisyrer

Kefir hårlättnad är en tidtestad folkmetod.

Under lång tid förändrade kvinnor sina hårfärger på olika sätt. Nu kan du måla dem i vilken färg som helst, det skulle vara en önskan. Men alla vet hur illa det är för deras hälsa. Vi erbjuder dig ett alternativ - lätta hår med kefir.

Egenskaper för jästa mjölkprodukter

Kefir innehåller en stor mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel vitaminerna A, B, C, E, kalcium, magnesium och kalium. Tack vare kalcium kommer det tunna håret tillbaka till styrka och växer mycket snabbare. Vitaminerna A och E kan ge en hälsosam glöd, ljus glans och har generellt en positiv effekt på håret.

Den jäst som finns i denna naturliga produkt bidrar till att påskynda tillväxten av lock och väcka vilande hårsäckar. Blandningen kan också lindra hårbotten av irritation och klåda, på grund av de baktericida egenskaperna hos jästa mjölkprodukter. Genom att använda dessa recept lyser du din nyans och förbättrar ditt hårs utseende och hälsa.

För att passa sådana masker

Kefir masker är lämpliga för alla typer av hår. Blekade och bräckliga lockar blir mjukare och upphör att bryta så intensivt. Och för oljigt hår finns det några plusser - krullarna blir inte längre oljiga och kommer inte att bli förorenade så snabbt. Om du har färgat hår och du inte är nöjd med färgen, är masken perfekt för dig. Mejeriprodukter bidrar till utlakning av pigment och hjälper sålunda försiktigt av med oönskade färger.

recept

Tänk på de mest populära recepten för kefirmasker för att lätta håret med tillägg av andra naturliga ingredienser.

Med älskling

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Värm kefir och tillsätt en sked full av honung. Rör om och applicera blandningen över hela längden. Håll kompositionen i 2 timmar (så länge som möjligt) och skölj sedan med schampo. Läs också hur honung lyser håret.

Med citron

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda den uppvärmda kefiren med citronsaft. Applicera på lock och värm huvudet med en handduk. Tvätta efter två timmar. Detta recept är mest lämpligt för ägarna av fettigt hår. Vill du veta mer? Läs om citronförtydligande.

Med tillsats av kanel

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda ingredienserna och applicera på trådarna. Håll blandningen i två timmar och skölj sedan med schampo. Som vi skrev tidigare är kanel mycket populär för lättnad.

Användbar video: kefir mask för torra, målade krullar.

resultat

Är det möjligt att lätta håret med kefir? För ett märkbart resultat är det värt att göra kefirmasker varje vecka. Det är önskvärt att den naturliga färgen inte var mörkare än mörkblondin. Men naturliga brunetter kan också göra denna mask, de behöver bara fler procedurer. Även om färgen inte ändras märker du att håret har blivit mycket starkare och har fått en vacker överflöde. Vi kan lära oss de mest effektiva sätten att lätta svart hår.

Ljusblonda tjejer kan säkert räkna med en blond - ditt hår kommer att tändas med 5-6 toner.

Redheads kommer att se att deras hår har blivit ljusare och har fått en lyxig guldglans.

Foto före och efter

Användbara tips

 1. För en fetttyp är en fettfri produkt lämpligast, men för tjejer med torrt hår är det värt att köpa 2,5%.
 2. Maskprodukter måste vara färska, då blir effekten större.
 3. Kefir kan blandas med yoghurt, resultatet blir mer märkbart.
 4. Överhett inte kefir eller det blir till cottage cheese. Det bästa alternativet är ett vattenbad.

Följande artiklar kommer inte att vara mindre användbara och intressanta för älskare av hem hårljus genom att använda folkmedicinska lösningar:

 • doftande förtydligande med citron eterisk olja;
 • bakpulver, som det enklaste och överkomliga sättet att bleka håret;
 • Effektiv vitamin cocktail av honung och citron;
 • klargöring av väteperoxid - garanterad framgång.

Användbar video: Mask för hårväxt med kefir och olivolja

5 naturliga recept av kefir masker för hårförtydligande

Lätt hårfärg ser alltid väldigt söt ut och ger bilden av dess ägare ljushet och ömhet. Men det finns bara en nackdel med detta: han fick naturen från några, och färgning i ljusa färger orsakar alltid oåterkallelig skada på sina älskade krökor. För att hjälpa passionerat villig att lysa upp kan komma populära metoder, en av de mest kända bland vilka var klargörandet av håret med kefir.

Lite om fördelarna med kefir mask

Att prata om fördelarna med den här produkten för hälsa är knappast meningsfull, för bara lat har inte hört talas om bifidobakterier, förbättrad matsmältning etc. Men att använda en sådan behandling på håret? Det här är något nytt. Finns det även den minsta punkten, eller är det bättre att skämma bort matsmältningsorganet?

I själva verket inte nytt, men väl glömt gammalt, för med det här verktyget vårdade farmor mormor sitt hår, som ingen aning om schampo-balsam-balsam som våra badrum är packade med idag.

Kefir är en oumbärlig del av ett stort antal återställande och förstärkning av masker, eftersom det verkar som ett slags katalysator som ökar effekten av de andra komponenterna. Kefir-mask för lättare hår kan användas på både naturliga och färgade trådar, eftersom komponenterna i mjölksyra gör ett utmärkt jobb med utlakning av mörkt pigment. Det är mycket effektivt för att korrigera en misslyckad nyans som härrör från färgning.

Secrets of natural clarification

Självklart borde du inte hoppas på omedelbar blondning efter första gången, eftersom bara aggressiva färgämnen kan ge en sådan effekt.

Det är dock ganska möjligt att uppnå synliga resultat, särskilt med tanke på alla subtiliteter i den naturliga förklaringsprocessen:

 • Den första hemligheten är rätt produktval. Det är önskvärt att detta var en hemlagad, och inte heller den färskaste drycken, i vilken koncentrationen av mjölksyra kommer att nå sitt topptillstånd. Om du inte kunde hitta en, kan du klara av med butiksversionen med maximal fetthalt
 • Du kan applicera masken 1-2 gånger i veckan, inte mer;
 • Drycken används i en lätt uppvärmd form, den optimala temperaturen är människokroppens temperatur;
 • Maskens varaktighet kan vara från en timme (om vi tänder naturligt hår) till 10 (när du behöver justera färgen på färgad), men inte mindre;
 • Det är omöjligt att använda hett vatten för att tvätta masken, eftersom kefir tenderar att koagulera vid hög temperatur, det är bäst att alla tvättas med lite varmt vatten.
 • Det är mycket oönskat att använda schampo eller balm efter sådana förfaranden, eftersom de negerar deras effekt. Förstärkning kommer att hjälpa till att skölja avkok av kamille (1/2 kopp blommor + 2 koppar kokande vatten).

Att veta dessa hemligheter kan du uppnå maximala resultat från lättare hår med kefir.

Recept 1. Klassiskt.

Den enklaste och budgeten, eftersom vi bara behöver två ingredienser: kefir och vatten. Till en halv kopp kefir, tillsätt om en matsked vatten, rör om och applicera sedan på lite fuktigt hår. Tåla under isolering i 2 timmar, torka sedan av.

Perfekt för tunt brunt hår, från vilket mörkt pigment tvättas ganska snabbt, men på mörkare eller tättare effektsträngar måste du vänta med att använda en mask minst 5-6 gånger.

Recept 2. Med kanel.

I en duett med en annan naturlig klarare kommer kefir att arbeta mycket mer intensivt. För denna mask behöver vi:

 • Kanel - 2-3 matskedar (för känslig hud är det bättre att ta mindre);
 • Kefir - ca ½ kopp (mängden varierar beroende på hårets längd);
 • Vatten - 1-2 matskedar;
 • Honung - 1 tsk.

Tillagningsprocessen är ganska enkel: först blandar vi kanel med vatten i glas eller keramisk maträtt till en homogen massa och blandar sedan med kefir. Det är väldigt viktigt att inte tillsätta pulvret omedelbart, eftersom det kommer att tas i klumpar, vilket blir svårt att bryta. I sista skedet introducerar vi flytande honung som något förtorkar masken. Applicera på torkat hår i 2-3 timmar. med ca 30-40 minuters promenad med isolering, ta sedan bort den.

Denna metod för förtydligande har olika granskningar, eftersom resultatet beroende på hårets struktur kan visas både efter den första ansökan och efter 5 men klagomål om ineffektiviteten når som regel inte detta stadium.

Recept 3. Alkohol.

Om det inte var för hårbalsam i sin komposition, hade han helt gått för receptet på lite delikatesser, så doftande och välsmakande ingredienser ingår i sammansättningen. Ju trevligare det kommer att tillämpas på. Men från ord till gärningar skriv ner receptet:

 • Kefir - ungefär en tredjedel av ett glas (igen ser vi på hårets längd);
 • Brandy - 2 matskedar (om hårbotten är känslig - en, eftersom det kan finnas en stark brännande känsla);
 • Balm för hår - 1 tsk;
 • Protein - 1 stycke (pre-whip till branta toppar);
 • Citron - ½ bitar (juice).

Alla komponenter blandas och försiktigt appliceras på varje sträng. Vi värmer huvudet med en polyetenhatt + handduk. Det är lämpligt att låta masken "fungera" hela natten, på morgonen torka av med varmt vatten. Detta är resultatet av denna metod för kefirlättnad (före och efter):

Recept 4. Neutraliserande yellowness.

Ett sådant problem står inför många flickor som utför hemförsök med blondin. Den gula nyansen på de färgade trådarna är ett säkert tecken på icke-professionell färgning, men det kan elimineras, och till och med praktiskt taget smärtfritt:

 • Kefir - 1 kopp (glöm inte högt fettinnehåll);
 • Cognac - 4 tsk;
 • Citron - ½ bitar (juice).

Blanda ingredienserna och applicera dem på lite fuktigt hår. Håll under isolering hela natten och tvätta sedan av. En sådan komposition bör snabbt neutralisera yellownessen, vilket gör ditt hår att se ut som små kycklingar. Om det inte var möjligt att helt eliminera den obehagliga nyansen, kan du upprepa proceduren i en vecka.

Recept 5. Rengöring av röd nyans.

När vi har målat i rött, kan vi se denna nyans bokstavligen efter varje färg och ge den oerhört svårt. Men för dessa ändamål kan du också använda en lättningsmask som innehåller kefir, men du måste vara tålamod, för det här är en av de sparsamma men långa metoderna för utsöndring.

För detta behöver vi ett glas förvärmd kefir och den mjuka delen av något slags svartbröd. Vi bestämmer kvantiteten empiriskt och tillsätter tills vi får en tjock mush. Denna blandning appliceras i ett par timmar. Det ska tvättas av med schampo för djup rengöring.

Kefir mask för att lätta håret hemma

Även för 25-30 år sedan var hårljus endast associerat med behandling av hår med en lösning av ammoniak eller väteperoxid. De tänkte inte på kvalitet - det var bara möjligt att bli blondin.

Nu är det mycket lättare att bli en sexig blondin - diskarna är fyllda med ljusande färger av olika handlingar. Tillverkare lovar att håret "de behandlas med försiktighet."

Den moderna kvinnan använder emellertid i allt högre grad hemmetoder för att förändra bilden, vilket garanterar inte bara resultatet, men också bevarandet av hälsan.

För att lösa problemet med lättare hår är kefirmasker den perfekta lösningen. Efter flera procedurer blir håret 2-3 toner lättare, förblir mjuk, glänsande och silkeslen och blir lydig.

Hur lyser kefir håret?

Oavsett recept kefir masker för hår används inte, kommer effekten av blixten nödvändigtvis. Fermenterade mjölkprodukter innehåller i sin sammansättning bakterier som "äter upp" pigment.

Näringsämnena och spårämnena i kefirsammansättningen fuktar och närmar hårsäckarna och skapar också på sin yta en film som skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön. Detta gör att håret inte kan bli en "halm".

Ägare av torrt hår kan även tvätta håret med kefir - det har en helande effekt, håret är fuktat, deras struktur blir tätare. Men resten är det önskvärt att bara begränsa maskerna, annars verkar installationen för tät.

Anvisningar för användning mask av kefir

 • För hemlagade masker för att lätta håret, välj en frisk produkt - färska kefir svampar är mer aktiva. Dessutom lever näringsämnen - kalcium, magnesium, kalium och vitaminer A, E, grupp B "bara i en sådan produkt.
 • På huvudmasken av kefir - vad som helst receptet används för matlagning - håll i minst 3 timmar. Annars kommer ljuseffekten inte att uppnås.
 • Förfarandet bör upprepas 2 gånger i veckan. Visuellt förändras färgen efter 2-3 behandlingar, och hårets kvalitet förbättras efter 4-5. Så fort du kan få önskad ton kan du sluta använda masker.
 • Innan du applicerar masken över hela längden på håret rekommenderas att gnugga blandningen först i rötterna.
 • Du kan spara en viss tid om du inte behandlar varje sträng separat, men ta en handfull blandning och gnugga den i håret som ett schampo i mjuka rörelser så att allt hår är helt täckt. Åtgärden i detta fall kommer inte att vara mycket uttalad, och halvtoner med moduleringar på strängarna ser väldigt imponerande ut.

Kefir mask för lätta hår

Recept nummer 1

Den enklaste kefirmasken för lättare hår är kefir, som appliceras på huvudet och jämnt fördelat, som schampo under tvätt.

En mjölkprodukt förvärmd till 40-45ºі appliceras på rent torrt hår och det är isolerat med en plastpåse och en handduk.

Recept nummer 2

Masken av kefir och citron lysar inte bara, men stärker också håret, och normaliserar också produktionen av talg inom hårfolliklarna.

 • äggulor med 2 ägg;
 • en halv kopp föruppvärmd frisk biokefir;
 • citronsaft - kläm bara in halva medelklassen.

Alla ingredienser blandas noggrant och uppnår homogenitet. Tvätta huvudet och applicera ett ljusmedel på lite fuktigt hår. Då kan du värma huvudet med en plastpåse och en handduk eller bara torka det i solen. Citron i starkt dagsljus ökar sina aktiva egenskaper för att förstöra pigmentering.

Inget behov av att frukta överdriven strängar - lecitin från äggulor skyddar dem.

Recept nummer 3

En annan mask inkluderar kefir och honung. Honung själv lyser också håret, "äter" pigmentet, men tillsammans fungerar maskins komponenter mer aktivt. Kombinera en halv kopp varm kefir med 3 matskedar varm flytande honung, tillsätt citron eterisk olja - 3 droppar för varje matsked av blandningen.

Recept nummer 4

Lös 50 gr. jäst i 100 gram. varm jäst mjölkprodukt. Infusera blandningen tills bubblor bildas på ytan. Applicera masken på ett rent, något fuktigt huvud och varma. Tvätta av efter 2-3 timmar.

Recept nummer 5

Om håret var preliminärt lysande med hjälp av kemiska färgämnen, men det var inte möjligt att uppnå önskat resultat, kommer kefirmasken med burdockolja att återställa hårets kvalitet och uppnå önskad ton.

I avsaknad av burdockolja, ersätt den inte med ricinolja som i spärrmasker. Förfarandet måste skjutas upp tills förvärvet av den nödvändiga ingrediensen, eftersom ricinolja tenderar att göra pigmenteringen ljusare och mörkare.

Recept nummer 6

Blanda varm kefir med burdock olja. För varje 50 g jäst mjölkprodukt häll en matsked olja. Tillsätt 1 rå ägg och citronoljaolja - 5-6 droppar per 50 gr. blandning.

Recept nummer 7

Denna mask kommer att vara relevant för att tända fet hår. Blanda en halv kopp yoghurt och 1 msk. sked senapspulver. Tillsätt dem äggulan, pundad med en tesked honung. Häll i en tesked mandelolja. För att aktivera gör några droppar essentiell olja - rosmarin, citron eller lime. Rör om en gång till.

Vanliga masker med senap håller inte på huvudet länge, men det finns tillräckligt med komponenter i detta för att skydda dem mot att torka ut. Därför är det möjligt att tvätta produkten i 1-1,5 timmar. Var noga med att värma huvudet när du applicerar masken.

Hur lättar håret med yoghurt hemma

Det enklaste sättet att lätta håret hemma med kefir är att använda det i sin rena form. För att göra detta behöver produkten endast värmas något till kroppstemperatur, men överhuvudtaget överhettas inte.

Kefir hårlättnad är ett ofarligt och effektivt sätt.

Moderna kosmetiska butiker är fulla av olika sätt att lätta håret. Men de flesta kemikalier, tillsammans med en ljus nyans av hår, medför också problem i form av skadade och spröda lockar. Det är därför många kvinnor letar efter alternativa metoder, en av dem är att lätta håret med kefir.

Frågan är - är det möjligt att lätta håret med kefir? Svaret är förstås ja!

Särskilda funktioner

Till att börja med vill vi notera att förfarandet för att klargöra krullarna i sig är ganska komplicerat och långt ifrån osäkert. Detta beror på att sådana processer påverkar strukturen på strängarna negativt, vilket gör dem svaga och smala. Men med denna fermenterade mjölkprodukt är situationen annorlunda - det finns praktiskt taget inga skadliga effekter, och därför är det ingen skada från skiftbytet.

Tack vare denna fermenterade mjölkprodukt kan både naturliga och färgade trådar klargöras. För färgat, det bästa alternativet skulle vara en kombination med citron och honung, de detaljerade recepten av sådana verktyg kommer att diskuteras nedan.

Generellt är kefir för lättare hår perfekt för tjejer som länge ville byta skugga på grund av misslyckad målning eller på grund av den gamla, trötta färgen. Dessutom kommer det också att vara ganska användbart för håret.

Användbara egenskaper

Denna mejeriprodukt har en unik kvalitet - tvättar hårpigmentet och ger det en ljus nyans, oavsett om håret är färgat eller naturligt. Dessutom kan kefir masker göra krullar märkbart hälsosammare.

Resultatet blir inte omedelbart - men vi är tålmodiga, eller hur?

I några få procedurer kommer du att märka förändringar:

 • krullarna blir skina och ljusa;
 • utseendet av en märkbar basvolym;
 • rensar hårbotten i fett;
 • påskynda tillväxten av strängar;
 • skadade lockar kommer att återhämta sig mycket snabbare;
 • Påverkan på de yttre omgivningssträngarna minimeras.

Mjölkprodukt kommer att ändra skuggan åtminstone en ton

Att svara på frågan om kefir lyser håret, vi vill genast varna dig för att du inte ska förvänta sig övernaturliga resultat från kefir betyder att det inte kommer att lyckas bli en ljus blondin, men det är ganska möjligt att uppnå en ljusförklaring med en ton, inga fler kemiska tillsatser behövs.

Användarvillkor

En produkt med en jäst mjölkprodukt kommer sannolikt inte att skada håret, men för att öka fördelarna är det bättre att följa enkla regler för användningen:

 1. Förvärm kefirna lite före användning så att det inte är mycket kallt.
 2. Du applicerar endast en mask på helt torra lås.
 3. För att förbättra blandningens effekt och terapeutiska egenskaper, värma alltid huvudet med polyeten och en handduk.
 4. Håll i minst 60 minuter.
 5. För ett bra resultat bör procedurens frekvens vara minst två gånger i veckan i en månad.
 6. Proceduren för tvättning av produkten bör utföras endast under varmt vatten, för att undvika att vika kefir i klumpar.
 7. Efter att ha använt den här masken är det bättre att inte använda olika kosmetika.
 8. För att öka effekten av kefir, skölj krullarna med kamilledekokning.

Kefir-baserade produkter

Det enklaste sättet att lätta håret hemma med kefir är att använda det i sin rena form. För att göra detta behöver produkten endast värmas något till kroppstemperatur, men överhuvudtaget överhettas inte.

Foto: För ett perfekt resultat, tillämpa pengar systematiskt.

Applicera vätskan över hela längden och sedan in i plast och en handduk, lämna i ca 2-3 timmar. Skölj sedan med varmt vatten och skölj med kamomill för maximala resultat.

Var uppmärksam!
Det är mycket viktigt att välja rätt produkt.
Kefir ljusar håret mer effektivt om det inte är den allra första friskheten, eftersom den ökade i detta fall är koncentrationen av mjölksyra effektivare för sådana ändamål.
Det är också önskvärt att använda en produkt med en fetthalt av ca 3,2%, skummet är bättre att inte använda.

Första receptet

Lättnadshår med kefir blir ännu effektivare om du lägger till ytterligare ingredienser i sammansättningen.

Så för nästa mask behöver du:

 • kefir - 80 gr;
 • hårbalsam - 1 te l;
 • brandy - 2 matskedar;
 • juice av en halv citron;
 • äggvita -1.

Kefir betyder förutom lättnad, också mycket användbart för ditt hår

 1. Kefir värms upp i ett vattenbad.
 2. Slå på skumproteinet.
 3. Till honom häll kefir.
 4. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda.
 5. Applicera blandningen på väl kammade lockar.
 6. Huvudduk med plast och en handduk.
 7. För maximal effekt, lämna produkten över natten.
 8. Tvätta av med vatten med en balsam.

Tips!
För att eliminera den sura lukten av kefir och citron, lägg till några droppar av din favoritolja till blandningen.
Till exempel kan du använda lavendelolja för hår, vilket ger håret ett behagligt doft.

Andra receptet

Denna version av hur man lättar håret med kefir är väldigt doftande och upplyftande i viss mån, eftersom det innehåller kakao.

Processen att göra masker med kakao

 • Kefir - 100 ml
 • Kycklingägg - 1
 • Kakao - 5 gr

Beredning och applicering. Värm mejeriprodukten, kör ett ägg till det och häll kakao. Blanda allt grundligt.

Applicera på lockar längs hela längden, lämnar i 3-4 timmar. Skölj sedan med varmt vatten och schampo. Applicera en gång i veckan i 2 månader.

Tredje receptet

Detta alternativ är också mycket vanligt och effektivt. Att göra en mask med egna händer är väldigt lätt.

 • Kefir 3,2% - 250 gram;
 • ägg - 1;
 • juice av en citron
 • Cognac - 50 ml;
 • schampo - en liten mängd.

Resultatet av användningen av kefirmasker

Blanda kefir med citronsaft, tillsätt brandy, ägg och schampo. Blanda alla tills de är smidiga och applicera på strängarna längs hela längden. Wrap hår med plastfilm och en handduk.

Lämna i minst två timmar. Om du vill ha ett bättre resultat är det bättre att lämna masken hela natten. Därefter tvättas av med schampo och appliceras balsam.

Lätt håret kan vara mycket prisvärda sätt, eftersom kefir kan köpas överallt. Dessutom kan priset, vilket är mycket lågt, inte misslyckas med att behaga. Tillsammans med den nya krillkransen får du också hälsopåverkan - håret blir glänsande, starkt och livligt.

Friskt hår glans - 70% av det lyxiga utseendet på en kvinna

Videon i den här artikeln hjälper dig att ta reda på mer intressanta sätt att använda en sådan mirakelprodukt i sättet för ditt hår.

Om du vill tacka, lägga till en förtydligande eller invändning, fråga författaren en fråga - lägg till en kommentar!

Kefir hårmask för lättnad hemma passar alla kvinnor. Ljusmask för hår med kefir appliceras i två månader med en frekvens på 1-2 gånger i veckan.

Kefir mask för lättare hår: enkla recept

Förmodligen varje kvinna använde kefirbaserade hårmaskor åtminstone en gång i sitt liv. Alla vet att denna enkla produkt har en positiv effekt på lockar, ger dem glans och vitalitet. Men kefir kan också lätta håret lite om du vet hur man förbereder kefirmask för hårlättnad.

Fördelarna med kefir för skönhet och hälsa hos håret

Kefir innehåller fördelaktiga jästa mjölkbakterier som djupt närmar och fuktar håret, liksom lindrar irritation och klåda i hårbotten. Användningen av kefir masker för att lätta håret bidrar till den övergripande förbättringen av lock och är ett första hjälpmedel för färgat och skadat hår.

Regelbunden användning av sådana masker kommer att ge hårglans, mjukhet och göra dem fogliga, men för detta bör du använda enkla regler:

 1. Att välja kefir för hårvård, måste du vara uppmärksam på hållbarheten. Du bör köpa den mest färska kefir, vars hållbarhet inte överstiger 3-4 dagar.
 2. Att koka hårmask för lättnad var den mest effektiva, välj en produkt med medelhögt och högt fettinnehåll, men effektiviteten hos en fettfri produkt är mycket lägre.
 3. Kefir appliceras över hela längden av håret. Det rekommenderas att använda en något värmd produkt, försiktigt gnugga den i hårbotten.
 4. Vid applicering av masken är det nödvändigt att dessutom värma huvudet med en handduk - detta kommer att bidra till att multiplicera effekten.
 5. En lättklarering av håret på en eller två toner med kefir uppnås genom att tvätta färgpigmenten. Samtidigt lyser kefir både naturligt och färgat hår.
 6. Masken för lätta hår med kefir används inte mer än en eller två gånger i veckan. För maximal effekt rekommenderas att du lämnar produkten på håret hela natten.

Lightening Mask Recept

För att lätta håret kan du applicera kefir i sin rena form. För att göra detta måste du värma upp produkten lite och applicera längs hela längden på krullarna i minst 2 timmar. Effektiviteten hos verktyget ökar med ökad exponeringstid, så masken kan också lämnas på håret hela natten.

Kefir-mask som används för att lätta håret blir effektivare om du berikar receptet med ytterligare komponenter.

En tesked kakaopulver och ett ägg kommer att göra masken ännu effektivare, och ge håret rätt mat. Mängden yoghurt väljs beroende på hårets längd.

Mask med cognac och protein kommer att vara ett utmärkt verktyg som förutom att lätta hår hjälper till att stärka lockar längs hela längden. För att förbereda produkten måste du ta 100 ml kefir, tillsätt 30 ml cognac och piskat protein till det.

Citronsaft används ofta för att lätta fräknar och åldersfläckar. De kan också berika den klarande masken från kefir. För matlagning behöver du en del citronsaft för två delar av kefir. Exakta proportioner väljs individuellt beroende på hårets längd.

För att tillverka krullar är en idealisk lösning en mask gjord av kefir för att lätta håret med tillsats av en liten mängd naturlig honung. För att förbereda produkten för 200 ml kefir behöver du 20 ml honung.

För att stärka och påskynda tillväxten, rekommenderas att blanda i lika proportioner kefir och burdockolja och tillsätt en äggula till den resulterande blandningen. Som ett resultat av regelbunden användning av en sådan mask, kommer håret inte bara att lysa med 1-2 toner, men blir starkt, silkeslätt och hårväxten kommer märkbart att accelereras.

För att förbättra ljusstyrkan är det rekommenderat att tvätta av masken med avkok av farmaceutisk kamille, vilket också bidrar till lätt hårlättnad. En sådan naturlig sköljning för krullar hjälper till att eliminera mjäll och har en tonisk effekt. Redan efter 3-4 ansökningar blir håret märkbart vackrare och tjockare.

Effektiviteten av användningen av kefirmasker

Förutom ljuseffekten visas kefir som hårvårdsprodukt:

 • att bry sig om tråkigt hår;
 • som skyddande medel för frekvent installation av elektriska apparater;
 • för behandling av mjäll
 • att reglera aktiviteten hos talgkörtlarna;
 • för att göra krullarna skina och volymen.

Kefir hårmask för lättnad hemma passar alla kvinnor. Denna enkla produkt hjälper till att förbättra hårbotten och stärka rötterna. Effekten av förtydligande når inte omedelbart, det kommer att märkas efter minst 3-4 tillämpningar av sådana föreningar.

Ljusmask för hår med kefir appliceras i två månader med en frekvens på 1-2 gånger i veckan. Då rekommenderas att ta en paus i en månad och kursen kan upprepas igen.

HeyrFace påminner också om att en kefir mask för ansiktet kommer att hjälpa till att återställa skönhet till fet och problematisk hud, bli av med brister, mätta huden med näringsämnen och minska rynkor. Därför rekommenderar vi att du läser dessa recept.

Var alltid vacker och låt ditt hår utstråla hälsan. Och var noga med att lämna dina kommentarer om dessa eller andra hårvårdsprodukter för att hjälpa våra läsare att göra rätt val.

Gör ditt hår ljusare hemma med kefir. Recept 4: Lök-kefir-mask kommer att hjälpa inte bara att lätta strängarna, utan också övervinna problemet med håravfall.

Kefir lätta hår, kefir mask för lätta hår

Mask med kefir för lätta hår är ämnet för vårt samtal. I det moderna samhället anses man att män föredrar att se en tjej med en ljus nyans av hår bredvid dem. Många klargörare, speciella tvättar för toner som har applicerats på krullar, färger som: "Ljusblond", "Champagne stänk" eller "Sandstrand" lämnar hyllorna i kosmetiska butiker. Denna trend är mer annonserade fotografier, främst modeller av blondiner i glänsande tidskrifter än mänens preferenser.

Som framgår av en studie utförd av amerikanska sociologer är exakt 83% av de undersökta kvinnorna övertygade om fördelarna med ljussträngar över mörka nyanser i ögonen på motsatt kön, medan de senare i stort sett inte bryr sig. Men detta förändrar inte tendensen att sträva efter att få en lyxig chock av blont hår för de flesta kvinnor.

Alla har länge vetat att några, till och med fruktansvärt dyra annonserade färger - är kemi, äter bort naturligt pigment, färgar naturligt hår, bleker dem på den mest nådelösa sättet. Effekterna av regelbunden färgning är torra, alltför spröda hår, splittrade ändar. Dessutom, om krullarna färgar ibland, blir deras färg också matt, de ser livlösa ut.

Alla kvinnor, som står inför en liknande bild av blekt hår eller medvetna om de skadliga effekterna av regelbunden färgning, letar efter alternativa sätt att lätta på sina lockar. Och sedan kommer den allmänna visheten till räddningen. Kefir, citron, honung, decoctions av örter, i synnerhet kamomill, har länge använts av skönheter för att säkert lätta håret i en bekväm hemmiljö och med god anledning!

Prisvärd klarare

Kefir mask för lätta hår är en budgetlösning. Till skillnad från dyra målar och tvättar kan kefir köpas i alla livsmedelsbutiker på bara några pennies! Magnesium, kalium och kalcium, ett lagerhus av mikro- och makronäringsämnen, en hel uppsättning vitaminer (A, B, E, C), allt detta är en underbar jäst mjölkprodukt.

Förutom det faktum att kefir mirakulöst tränger in i hårvågorna och bleker dem, gör det också håret mycket mjukare. Efter kefir masker blir de mer glänsande och silkeslen.

Och känner du till en situation när du har ett viktigt möte eller evenemang framåt, och ditt hår färgade natten innan det blev skrämmande färg och det finns ingen möjlighet att köpa en professionell tvättning vid denna tidpunkt? Och var kommer du att springa med en sådan frisyr? Och här kommer kefir till räddningen! Man måste bara hämta den ur kylskåpet och värma upp det lite. En kefir mask appliceras på håret hjälper till att delvis tvätta bort den obehagliga färgen eller, om nödvändigt, göra färgen jämnare.

Viktigast är att lätta håret med kefir är en absolut säker process, och en sådan mask, efter att ha tvättat huvudet ordentligt, lämnar inte en viss lukt av kemi.

Bevisade recept

Här är de vanligaste och enkla kockuppskrifterna för masker som baseras på kefir. Alla av dem testas av kvinnor i olika åldrar med olika typer och hårstruktur.

 • Recept 1: varmt (du behöver värma upp lite på vattenbadet) Färsk kefir appliceras med en borste över hela längden av håret, gnidas lätt in i hårbotten med lätta massagebevegelser. Inom 3 minuter måste du massera trådarna och lägga på en plasthatt, efter detta förfarande, linda huvudet med en handduk. En sådan lysande maske varar åtminstone 60 minuter.
 • Recept 2: ett halvt glas nonfat kefir, 2 matskedar brandy (vodka), juice av halvpressad citron, ett ägg och en tesked av din favorit shampoo blandas snyggt i en skål. Denna mask appliceras under en lång period, från 3 timmar. Masken kan lämnas även för hela natten, insvept i ett huvud med en handduk.
 • Recept 3: en halv kopp kefir blandas med två matskedar honung. Denna kefir mask för lätta hår förbättrar inte bara tillståndet av redan blekt krullar, men gör också deras tillväxt mer intensiv.

 • Recept 4: Lök-kefir-mask kommer att hjälpa inte bara att lätta strängarna, utan också övervinna problemet med håravfall. Var inte rädd för lukten av lök, neutraliserar kefir det helt perfekt! Juicen av en medellöja (spänd genom en gasbindning av riven lök) blandas grundligt med en halv kopp varm kefir. Därefter tillsätt äggulan av ett ägg och en tesked olivolja (nötolja) till blandningen. Skölj håret noggrant med ett schampo efter en sådan mask.
 • Recept 5: Inte bara märkbart ljusa något hår, men också en mask med tillsats av färglös henna hjälper till att göra den tjockare och starkare. För att göra detta hälls en påse (ca 2 msk) färglös henna på golvet i ett glas uppvärmd kefir.
 • Som du kan se är alla ingredienser som anges i recepten av maskerna i nästan alla hus hos någon värdinna. När du gör kefir masker, var inte rädd för att experimentera, blanda naturliga ingredienser som är kända för alla, vilket förbättrar hårets struktur, behandla hårbotten. Det är lättast att applicera masker med hårborstar. Var inte lat för att skölja håret efter att maskerna har applicerats med örtavkok (till exempel kamomill), de mjuknar och ger en naturlig glans till locken.

  Att göra kefir mask för natten, bör brunetter inte hoppas på den magiska omvandlingen till en blondin på morgonen, men regelbunden applikation och korrekt tillämpning kommer inte att göra dig besviken! Det är bevisat att trådar kan lätta upp till 1-3 toner på bara några månader med regelbunden användning bara med hjälp av en kefir, förutom blir håret mycket vackert och du kommer att fånga avundsjuk utseende av andra runt dig!

  Hela sanningen om lätta hår med kefir - vem sa att han skulle hjälpa till? Recept masker för lätta hår kefir

  Ljushår med kefir verkar vara ett utmärkt sätt att färga håret på ett säkert och skonsamt sätt.

  Våra mormor använde också sur mjölk för att ge en ljus nyans till strängarna.

  Är den här metoden så bra och effektiv?

  Vem är mest lämplig för kefirmasker, och hur är de fortfarande användbara för hår?

  Ljushår med kefir: Är det värt att vänta på ett mirakel?

  Självklart borde brinnande brunetter inte förlita sig på kefir, som på hydroperid. Och sistnämnda ger inte alltid det önskade resultatet första gången. Men efter systematisk användning av en jäst mjölkprodukt kan du hoppas på en vacker kastanj eller chokladskugga.

  Det är inte nödvändigt att det är på det svarta håret inte kommer att vara den önskade effekten. Allt beror på den naturliga styrkan av hårpigmentering. Förmodligen har varje tjej som någonsin använt hårfärgning vet hur starkt hennes pigment är.

  Enligt recensioner av ägaren av ljusbrunt hår uppnådde de klargörande med kefir på en två toner. Ett bra sätt för blondiner som vill ändra hårets naturliga färg, ger mångsidighet för färg.

  Den obestridliga värdigheten av lättare hår kefir

  Ljushår med kefir, även om det inte klarar av huvudfunktionen, kommer det inte att kunna göra mycket skada. Dessutom hjälper det också tunt och smutsigt hår. Masker och kompositioner med jäst mjölkprodukt ger näring till hårbotten och vitaminiserar håret. Ger en fantastisk effekt i kombination med andra ingredienser. Efter systematisk användning kan du glömma att det slutliga syftet med användningen var förtydligande. Bara njut av den perfekta utsikten över locken.

  Vad kefir är bra för hälsan är känt för alla: förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Rik på vitaminer, mineraler och syror. De är i sin tur nödvändiga för byggandet av hårfibrer. Syra i kompositionen hjälper till att förbättra den feta hårtyperna. Lätt torka förhållandevis försiktigt.

  Sällan i vilken produkt kan du hitta vitaminer från grupp B, en stor mängd kalcium, magnesium och kalium - nödvändigt för hälsosam hårväxt.

  Kan kefir tvätta hårfärg?

  Ibland måste du tvätta färgen från det nyfärgade håret. Till exempel när skuggan visade sig för mörk eller bara ville ha något nytt. Det finns speciella produkter för att tvätta bort färgen, men de skadar håret som redan har utsatts för kemiska attacker. Kefir kan vara en riktig frälsning. Han tvättar varsamt de kaustiska färgämnena. Om så önskas, efter proceduren, kan du kontakta salongen för en djupare förtydligande av professionella medel. Och det är troligt att salongbelysningen kommer att fungera första gången efter kefir-procedurer.

  Allmänna rekommendationer för lätta hårkäppar

  Kefir kan och kommer självständigt att klara av förtydligande. Men det är mycket effektivare att arbeta i tandem med någon komponent som kan lätt lätta och läka håret. Till exempel kanel, olivolja, jäst, honung.

  Det bästa alternativet att använda är naturlig hemgjord kefir eller sur mjölk. Men kvalitetsbutiken är bra.

  Det bästa sättet att maskera med yoghurtdräktblondiner och kvinnor som uttröttligt kämpar med en gul nyans av hår.

  Med systematisk användning kan kefir lätta håret med 2 toner. Han är särskilt bra i tandem med honung.

  Det rekommenderas att ägare av mycket torrt hår före en kurs med kefir, att utföra procedurer med oljemaskor. Annars kan du bränna lockar med jäst mjölkprodukt.

  För att påskynda processen och uppnå bästa resultat är det bättre att täcka huvudet efter applicering av blandningen med en plastlock.

  Lightening hår med kefir kommer att passa kvinnor med oljig typ av hårbotten. Masker hjälper till att normalisera sebumsekretion. Efter applicering av håret rekommenderas att skölja det med kallt vatten.

  Termisk metod för att lätta håret med kefir

  Den enklaste och mest tillgängliga masken är en komponentkomposition. Förutom fermenterad mjölkprodukt, varmt vatten, uppvärmningslock och entusiasm, behövs inget.

  Vad behöver du för termisk lätta hår kefir?

  • Värm erforderlig mängd kefir på något sätt (på ett vattenbad, i en mikrovågsugn, i en ugn, i en dubbelkedja). Temperaturen ska vara sådan att den inte brinner i hårbotten, men endast för att värma den.

  • Fördela surmjölk (förresten, det är effektivare att använda hemgjord kefir) längs hela längden av håret med en kam, händer med en färgborste - det beror helt på hårets preferenser och densitet.

  • En uppvärmningskåpa kan tillverkas av en varm ångad handduk. Du kan bära en gammal hatt och linda upp cellofan på toppen.

  • Håll den resulterande strukturen på huvudet i 2-4 timmar. Behöver vara försiktig. Den torrare hårstrukturen desto kortare är kontakten med masken.

  • Tvätta av kompositionen från huvudet med rinnande vatten och ett mildt schampo som inte innehåller några sulfater.

  • Skölj med ytterligare 3 liter vatten med en matsked vinäger för att lägga till sken för att skölja.

  Det är lämpligt att använda denna mask två gånger i veckan.

  På så sätt kan du uppnå lätta hår med 1,5-2 toner. Oavsett om de målades före eller inte. Med en systematisk och långvarig upprepning av proceduren finns det en förtydligande av 3 toner. I det här fallet talar vi om användningen av kompositionen inom sex månader.

  Kefir hårlättnad: recept med honung

  Honung är en annan unik produkt. Medan kefir kommer att lätta krullarna, kommer honungen inte att låta ditt hår torka ut och närma dem med spårämnen. Dessutom kommer denna mask att hjälpa de vackra damerna att bli av med den gula nyansen och lägga till glans i håret. Maskan är lämplig för ägare av torrt hår.

  Det är viktigt! Ju torrare håret desto fetare mjölkprodukten behöver du välja.

  Hur förbereder man kompositionen?

  För masken behöver du 150 ml kefir och 3 matskedar av någon (blommig, bovete) honung. Blanda massan bör vara tills den blir homogen.

  Det är bäst att fördela blandningen med händerna på håret, så att du kan känna enhetligheten. Blandning för exponering håller i ca en timme och mer. Det är lämpligt att använda naturligt schampo för spolning. Torktumlare lämnar för användning vid en annan tidpunkt. Efter naturlig torkning kan du märka hur håret blev friskare, en sken uppträdde.

  Brightening mask med kefir och citron

  Citronsaft är en annan lysande produkt. Samverkan gör de två komponenterna ett utmärkt jobb med uppgiften. Men torrt hår kan orsaka en sådan blandning. Vid 250 ml kefir behöver du ta 125 ml citronsaft. Att fördela blandningen på håret och hålla 40-60 minuter. För att uppnå ett synligt resultat måste maskerna upprepas två gånger i veckan i en månad.

  Lightening hår med kefir är en överkomlig och effektiv metod.

  Det är inte lämpligt för alla och kräver regelbunden användning.

  I fallet med ett svagt resultat för att ge en ljus nyans eller dess fullständiga frånvaro, kommer frisyren inte att förlora någonting, men kommer bara att vinna.

  Kefir är en utmärkt produkt för näring och för... håråtervinning.  Nästa Artikel
  Fördelar med hårspray med havssalt