Kanel och honung - en närande cocktail för lättare hår


Du vill ha mjuka ljuskrullar, men du är säker på att det inte kan uppnås utan kemiska ämnen? Det finns ett sätt! Lätta ditt hår med kanel och honung kommer inte bara att lätta men också stärka dina lockar. Det här testade verktyget kom från forntida Rom. Idag är det också assistenten av tjejer som bryr sig om sitt utseende och hälsa.

Kanel och honung för att lätta håret

I motsats till färger förbättrar en mask av kanel och honung krullarnas struktur, accelererar tillväxten, lägger till glans och silke. En trevlig bonus blir favorit smaken av många kryddor, som varar 2-3 dagar efter proceduren.

Kanel - en skattkruv av vitaminer, näringsämnen som är nödvändiga för friskt hår. Detaljer om användningen av kanel för lättare hår skrev tidigare. Den innehåller:

Vi skrev redan om hårljuset med honung. Det är värt att notera att honung närmar sig hårbotten med zink, jod, järn, koppar och B-vitaminer.

Kombinerade ger komponenterna en lättaffekt. Samtidigt värmer kanel och honung upp hårbotten och vaknar vilande lökar. Resultatet är tjockare, starkare krullar. Denna blandning förhindrar skallighet.

Kontra

Eventuella åtgärder har sina nackdelar. Mask kanel med honung också.

Det är viktigt! Naturliga ingredienser kan orsaka irritation. Därför måste du genomföra ett prov före proceduren. Applicera en liten mängd av blandningen på insidan av armbågen, håll i en halvtimme. Om det inte finns någon rodnad kan den användas.

Kanel kan reagera på färgen och ge oväntade resultat. Det är bättre att använda en mask på omaintat hår. Denna procedur är tidskrävande. För att få önskad effekt måste masken hållas i mer än 4 timmar.

Matlagningsteknik

Huvudingredienserna är honung och kanel, ett förhållande 1: 1. Mängden beror på längden på locken. Det är dock bättre att göra fler masker, det kommer att falla tjockare. Eventuellt kan du tillsätta citronsaft (har också en ljusare effekt).

Mandelolja (olivolja) är lämplig för torrt hår. Förutom fuktgivande, ljusar vegetabiliska oljor också håret.

Blandningstillverkning:

 1. Värm honungen i vattenbadet (den kanderade honungen smälter, behåller dess fördelaktiga ämnen). Köksartiklar är bättre att använda keramik eller glas. Ta inte metall!
 2. Häll kanel, blanda noggrant.
 3. Lägg till ytterligare komponenter (tillval).

Användning av

Att sträva efter bästa effekten är att det är viktigt att följa stegsekvensen.

 1. Kamma noggrant rena våta lockar.
 2. Splitting hår i fina trådar, applicera blandningen. Gnugga inte in i hårbotten: detta kommer att orsaka irritation, kan mjäll förekomma senare.
 3. När du lägger en mask måste du periodiskt kamma, så att blandningen ligger jämnt. Detta är ett viktigt ögonblick! Om de försummas, kan förtydligandet vara spottigt.
 4. Samla krullar bunt. Att sätta på en polyetenlock (för att sätta i cellofan, klämfilm), på toppen - en terryhandduk.
 5. Låt blandningen vara i minst 4 timmar. Den första halvan timmen, det kan vara lite obehag, du kan uppleva en brännande känsla och stickningar. Ju längre blandningen desto starkare effekten är. Om din hud inte är för känslig kan du gå och lägga dig i en mask.
 6. Tvätta av blandningen med schampo. Skölj med kamille eller använd luftkonditionering.
 7. Curls bör torka naturligt (utan att använda en hårtork).

Naturligtvis kommer klarningen av 2 toner inte efter en enda användning. För att resultatet ska manifesteras fullständigt måste du upprepa minst 10 procedurer. Men efter första gången kommer du att känna förändringen!

Foto före och efter

efter flera användningar

Tänk på att varje person är individuell och förtvivlad, om det föreslagna förklaringsalternativet inte passade, är det inte nödvändigt. Vi rekommenderar att du försöker med andra effektiva och naturliga lysande masker:

Hur lättar du håret med kanel hemma?

Artikelns innehåll:

 1. Användbara egenskaper
 2. tips
 3. recept
  • Med älskling
  • Med citron


Många är bekanta med en sådan doftande krydda som kanel, men det är inte bara en idealisk tillsats för bakning, utan också en värdefull kosmetisk. Med regelbunden användning av kanel för hårvård kan du inte bara mätta dem med näringsämnen och genomföra en effektiv hälsokurs utan också lätta upp med några toner, återvänder den naturliga volymen och ger curlsna en unik arom.

Användbara egenskaper för kanel för hår

Kanel har en massa fördelaktiga egenskaper (till exempel den har en antiseptisk, tonisk och stimulerande effekt), därför används den i stor utsträckning i traditionell medicin vid behandling av olika sjukdomar, samtidigt som det hjälper till att förbättra matsmältningen.

Denna krydda har också en avgiftningseffekt, därför arbetar den också aktivt med läkemedelsberedningar, eftersom det bidrar till att förbättra effekten på kroppen av olika användbara ämnen.

Kanel har en trevlig och lätt söt doft, förbättrar humöret snabbt, har en stimulerande och tonisk effekt på kroppens immunförsvar.

Idag är kanel mycket använd i hemmet kosmetologi, så det läggs ofta till kompositionen av uppfriskande, toning och föryngrande produkter för vård av kropp, ansikte och hår.

Kanelhårtips

För att förbereda en lysande förening i hemmet, rekommenderas att använda en blandning av kanel med citron eller honung. Dessa komponenter som utgör de kosmetiska maskerna börjar fungera som ett naturligt reagens för väteperoxid, medan kanel i sig kommer att upptäcka deras verkan.

Genom användning av denna blandning kan bli av med effekten efter färgning med henna eller kemiska färgämnen. Det är värt att komma ihåg att kanel själv kan överstora håret, så det rekommenderas att kombinera det med andra ingredienser som mättar locken med användbara substanser, fuktgivande och ger en helande effekt.

När du använder kanelhårsmaskar bör du följa dessa riktlinjer:

  Om masken används för att ta hand om torrt hår, är det användbart att lägga till olivolja (1 matsked) eller äggula till dess komposition. Regelbunden användning av denna kosmetika ger tunt hårvolym och ger fluffighet.

När masken är helt förberedd (konsistensen ska likna tjock grädde), ska den appliceras på rent och torrt hår.

Om du inte behöver förtvätta ditt hår, kan de lätt fuktas med en sprayflaska.

För att förbättra ljusstyrkan, rekommenderas att skölja strängarna med ett förberedt extrakt av kamomill efter en sådan mask.

Under hårljusproceduren kan en lätt brinnande känsla uppträda. Det är därför att masken med kanel inte rekommenderas att appliceras på hårbotten - rotområdet bör förbli ofrivet.

Efter applicering av lysande förening kan det efter en stund uppstå en liten stickning, om en stark brinnande känsla börjar stör dig, måste du omedelbart tvätta håret.

För att få en enhetlig effekt, efter att du har applicerat masken, behöver du kamma håret och dela dem i strängar.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att det inte kommer att bli någon omedelbar effekt, för ett hållbart resultat är det därför nödvändigt att genomföra flera hårbeläggningsförfaranden i 2-3 veckor.

För att förhindra utseende av en allergisk reaktion är det nödvändigt att först utföra ett känslighetsprov - en liten del av blandningen appliceras på området nära örat eller armbögen, om det inte finns något obehag eller utslag efter 30 minuter kan du använda en mask.

 • Efter den angivna tiden av masken tvättas ljuskompositionen med mycket varmt vatten och schampo. Kanelpartiklar kan förbli i håret, och för deras fullständiga borttagning är det värt att använda balsam eller balsam.

 • Med tanke på den ursprungliga hårfärgen, med hjälp av kanelmask för att ljusna, kan du få följande resultat:
  • rödhåriga tjejer kommer att ha en ljusbrun eller rödaktig nyans;
  • brunetter och brunhåriga kvinnor får en guldbrun eller rödaktig färg;
  • blont hår blir rödaktigt eller rödaktigt.

  Mycket försiktigt måste du välja kanel för beredning av lysande förening. I vissa fall, i stället för kanel, säljs dess motsvarighet - cassia (huvudskillnaden är en mörkare färg med röd nyans, den har en tårta bitter eftersmak).

  Cassia är dåligt krossad, med en stor mängd av ett ämne som kumarin. Om det tas regelbundet har kroppen en toxisk effekt.

  Om kaneln är krossad med en kaffekvarn måste stavarna först brytas in i mindre bitar.

  Kanel Hår Mask Recept

  Kanel, som ingår i lätta masker, ger mättnad av hår med värdefulla ämnen, vilket bidrar till deras förstärkning och returvolym. I det fallet, om kryddan kombineras med andra komponenter, kan du självständigt lätta håret med 1-2 toner hemma.

  För att lätta håret, rekommenderas att kombinera kanel med honung, du kan också lägga citron med honung. Tack vare tillsatsen av honung till masken är håret helt fuktigt och det visar sig vara ett mjukt ljus, medan citronet uppdaterar strängarna och skapar en ljus effekt av de brinnna krullarna i solen.

  Kanel med honung

  För att utföra hårförtydligande hemma måste du ta följande komponenter:

   mark kanel - det är önskvärt att göra det själv, hackade kryddor i en kaffekvarn;

  flytande naturlig honung - självklart kan du använda produkten, som är något förtjockad, men det måste först smältas i ett vattenbad, men du kan inte koka

 • någon balsam eller hårbalsam - det rekommenderas att stoppa valet på produkten som inte innehåller silikon.

 • För att göra blekningsblandningen måste du använda en icke-metallisk behållare och en sked. Använd inte metallredskap, eftersom oxidation av färgkompositionen kan uppstå, vilket kommer att påverka hårets tillstånd och strängarna kan bli fulgrön.

  Blandat honung och kanelpulver (komponenterna är tagna i lika stora mängder och kan variera beroende på hårets längd och tjocklek). Till exempel, för behandling av axellängdsträngar måste du ta ca 3-4 msk. l. kanel och honung.

  Samtliga komponenter blandas noggrant tills en homogen konsistenskomposition erhålles. Då introduceras balsam eller balsam och igen är allt väl blandat. Som ett resultat bör du få en mask som är liknande i konsistens till tjock gräddfil.

  Kombinera håret noggrant innan du applicerar kompositionen, varefter masken är jämnt fördelad över längden på strängarna. Det är dock värt att komma ihåg att blandningen inte ska appliceras på rotzonen och hårbotten för att inte prova irritation. Håret ska vara helt maskerat.

  När masken är applicerad på håret, måste du sätta på huvudet med en klädesfilm eller sätt på ett gummibustkåpa och en frottéhandduk för uppvärmning.

  Efter 40-45 minuter avlägsnas handduken och filmen, men masken lämnas på håret i ytterligare 2-3 timmar. Efter den angivna tiden tvättas resterna av kompositionen med varmt vatten och schampo. Det rekommenderas att använda luftkonditionering eller avkokning av kamomill för sköljningsträngar.

  Citron kanel

  En blandning av kanel med citron rekommenderas för att lysa upp blont hår. Citron ger strängar en vacker ljus nyans. För att förbereda en naturlig blekningsblandning blandas färsk juice av en citron från 3-4 msk i en icke-metallisk behållare. l. mark kanel.

  Alla komponenter är väl blandade, varefter ca 5 msk. l. någon balsam för hår. Den erhållna blandningen fördelas jämnt över strängarnas längd. Masken lämnas i flera timmar, men du måste först linda håret i ett lager av klädesfilm och värma med en handduk.

  Efter 4-5 timmar tvättas masken bort med varmt vatten och schampo. Efter denna procedur är det användbart att skölja ditt hår med hjälp av ett luftkonditioneringsapparat.

  Flickor som har upplevt effekten av att lysa kanelmaskar, får olika resultat. Den mest slående effekten kommer att märkas på ljusbrunt och ljusbrunt hår.

  Sådana kompositioner kan användas av brunetter, eftersom kanelmasker inte bara bidrar till att lätta håret utan även avsevärt förbättra strukturen hos strängarna. Det skapar effekten av ljus toning för att få ljusare bruna nyanser med ett mjukt guld överflöde.

  Innan du använder något naturligt ljusmedel måste du komma ihåg att efter det första förfarandet kommer det önskade resultatet inte att erhållas. Men samtidigt har sådana föreningar en användbar och stabil effekt vid planerad användning.

  Hur lättar håret i två toner med hjälp av kanel, se här:

  Cinnamon Brightening Hair Mask

  Video: Brightening kanel hårmask

  Kanel kan inte bara tillföra smak till desserter, utan också ta hand om vår frisyr. Det innehåller mycket näringsämnen, vitaminer och spårämnen som har en helande effekt på håret, därför används det ofta i hushållsprodukter.

  Användbara egenskaper

  Bland de element som finns i kanel bör det noteras som:

  • askorbinsyra, vitamin PP - gör håret glänsande;
  • Betakaroten - ger styrka, förhindrar deras förlust;
  • E-vitamin - ansvarar för cellförnyelse
  • K-vitamin - behövs för att stärka blodkärlen;
  • pyridoxin - kämpar mjäll
  • Retinol - hjälper till att bli av med splittrade ändar;
  • Riboflavin - hjälper till att förbättra blodcirkulationen;
  • tiamin - har en lugnande effekt;
  • folsyra - sparar från stress och temperaturförändringar;
  • Kolin - ger hydratisering.

  Dessutom är detta kryddor känt för dess antioxidant, antimikrobiella och toniska egenskaper, vilket gör det till ett oumbärligt verktyg för att upprätthålla kvinnors attraktivitet.

  Kanel i hårvård: fördelarna och nackdelarna

  De främsta fördelarna med kosmetika baserade på de välkända kryddorna är naturlighet, bekvämlighet och låg kostnad. Hår efter en mask med kanel torkar inte ut, får styrka och naturlig glans. Det är dock värt att tänka på vissa funktioner i dess användning:

  1. Ett förfarande ger inte önskad effekt, för ett konkret resultat krävs flera sessioner (ungefär 1 var 3-4 dagar i 1,5 månader).
  2. Kanel är en skarp produkt och kan orsaka olika allergiska reaktioner, så innan du behandlar ditt hår, se till att det inte skadar dig. För att ta reda på, bör du göra ett känslighetsprov: Torka kanel med vatten och applicera lite våt på armbågens insida. Om detta inte orsakar klåda eller rodnad i huden, kan du fortsätta direkt till proceduren.
  3. Det rekommenderas inte att göra en mask i kompositionen som det finns här krydda på färgat hår, eftersom de bidrar till tvätten av färgpigmentet.

  Hur man gör en mask med kanel

  Hårmaskar med kanel - En av de enklaste och mest effektiva metoderna för dess tillämpning.

  Förfarandet är som följer:

  1. Applicera produkten på rent, torrt hår;
  2. gnid det försiktigt i rötterna och fördela det till spetsarna;
  3. Wrap håret i en plastpåse och en handduk och lämna i ungefär en timme (om du känner en brännande känsla, kan tiden minskas);
  4. Tvätta av med vatten vid rumstemperatur med hjälp av schampo.

  Afrikantov: Jag vägde 80 kg och nu 49! Min diet är enkel att stygghet. Skriv ner den.

  För att inte bli gammal, bär Ekaterina Andreeva ständigt.

  Det tar bort allt fett i kroppen! På en månad går det ner till -30 kg! Läs tills du tar bort det!

  Kanel masker

  Cinnamon Brightening Hair Mask

  Traditionell lysande färg förstör märkbart hårets tillstånd. Om du kommer att göra det ljusare med 2-4 toner kan du försöka uppnå detta med hjälp av en "söt" mask.

  Fördelarna med kanelmask för lättare hår:

  • ingen negativ inverkan;
  • håråtervinning;
  • lätthet att laga mat;
  • naturlig färg;
  • underbar arom.

  Nackdelarna är:

  • behovet av långvarig användning
  • ritar det under en lång tid;
  • sannolikheten för allergier
  • ingen signifikant effekt efter färgning (du kan bara göra färgen mindre ljus på grund av utlakning av färg).

  Intensiteten hos lätta hår som inte har utsatts för färgning beror på deras naturliga färg, typ och struktur:

  • mörkt kommer att få en brunaktig nyans (som ett resultat av flera sessioner - lite rödaktigt);
  • röd - gyllene;
  • kastanj - koppar;
  • Blondin - blir ljusare ton med 2.

  Hår Brightening Tips

  1. Till ägare av torrt, sprött hår rekommenderar vi att du lägger matsked av vegetabilisk olja till ingredienserna. Användning av olivolja hjälper också till att minska bränningen.
  2. Sprid blandningen jämnt så att den helt täcker håret.
  3. Kanel bör inte orsaka en brännande känsla, du borde bara känna en liten värme. Om masken irriterar huden, tvätta den omedelbart. Från och med nu försök att inte applicera produkten så nära hårbotten.
  4. Tvätta bort blandningen, försök att hålla partiklarna mindre i ansiktet och nacken, eftersom det kan orsaka hudirritation.
  5. Sköljning med vatten, citronsaft eller kamilleavkokning hjälper till att åtgärda effekten.

  Brightening hårmask med kanel och honung

  • 3 msk. skedar av kanelpulver;
  • 3 msk. skedar av honung;
  • 1 msk. sked olivolja (för torrt hår);
  • citronsaft.

  Masken ska lämnas i ca 2 timmar.

  Brightening hårmask med kanel och ägg

  • 3 msk. skedar av blomma honung;
  • 2-3 art. skedar av kanel;
  • 1 äggula
  • 1 msk. sked olivolja;
  • 1 msk. sked citronsaft.

  Detta recept kommer inte bara att lätta håret, utan också ge dem glans, gör dem starkare.

  Hårmaskar med honung, kanel och olja

  Fonder som innehåller kanel har en komplicerad effekt som hjälper till att lösa flera problem på en gång: stärka håret, förbättra tillväxten, eliminera mjäll och lätta ett par toner. Mycket ofta lägger de till honung och olika oljor. Honung som en källa till vitaminer och spårämnen som är nödvändiga för vår kropp närmar vårt hår. Olja bör väljas i enlighet med dina mål:

  • kokosnöt - för mat;
  • argan - för att förbättra strukturen;
  • mandel, ricinus, kanel - för tillväxt;
  • burdock - mot att falla ut;
  • havtorn - mot mjäll och seborrhea.

  I enlighet med de flesta recept för framställning av sådana masker tar 1 tsk kanelpulver, 2 msk. skedar av honung och 2-3 msk. skedar av vilket smör som helst. Kompositionen appliceras i 20-30 minuter, tvätta sedan håret med schampo. Sammanfattningsvis kan du skölja håret med kallt vatten och ättika. Det finns mer komplexa recept. Nedan är några av dem.

  Mask för håravfall

  • 1 tsk kanelpulver;
  • 2 msk. skedar av flytande honung;
  • 2 msk. skedar med varm burka (eller någon annan) olja.

  Mask med kanel för hårväxt

  • 1 tsk mald kanel;
  • 3 msk. skedar av honung;
  • 5 msk. skedar av olivolja;
  • 1 tsk matklyftor;
  • en nypa varm peppar.

  Alla komponenter blandas och upphettas i ett vattenbad, applicerat uteslutande på rötterna.

  Anti-mjäll kanel mask

  Först måste du förbereda nätdekok. För ett halvt glas vatten måste du ta 1 matsked torkade näsblad, lägg i ett vattenbad i 5 minuter. Insistera en halvtimme, påfrestning. Därefter lägger du till buljongen:

  • 1 msk. sked av kanelpulver;
  • 1 msk. en sked av honung;
  • 1-2 msk. skedar av havtornsolja;
  • 2-3 droppar tea tree oil (för fet hår).

  Gnugga masken i rötterna, massera lite, applicera jämnt över hela längden och håll i flera timmar och tvätta sedan ditt hår.

  Kanel hår masker

  För tunt, sprött hår kan du rekommendera detta recept:

  • 3 msk. skedar av kokosnötsolja;
  • 1 msk. honungssked
  • 1 msk. sked av kanelpulver;
  • 3 droppar kanelolja.

  Följande recept kommer att vara bra för alla typer av hår:

  • 3 msk. skedar av kanelpulver;
  • 3 msk. skedar av honung;
  • 5 droppar macadamiaolja, kokosnöt och kanel.

  För att öka volymen kan vi rekommendera följande ingredienser:

  • 1 msk. sked av kanel;
  • 1 ägg;
  • 1 kopp kefir.

  Massage med kanel

  Om du vill stärka håret, rekommenderas att du också masserar med kanelolja. För att göra detta, ta några matskedar av någon vegetabilisk olja (helst burdock) och 4-5 droppar kanelolja. Applicera blandningen på rötterna och gör en massage. Lämna oljan på rötterna, täck huvudet med ett lock. Shampoo två gånger tills oljan är helt tvättad. Det rekommenderas att göra en kurs på 5-7 procedurer 1-2 gånger i veckan för en konkret effekt.

  Låt ditt hår alltid se lyxigt ut!

  Video: Mask med kanel för att lätta håret

  Inga kommentarer än.

  Var den första att lämna en kommentar!

  Mjukt ljusande kanelhår

  För att ändra hårfärgen användes två typer av effekter: kemiska och folkmedicinska lösningar. Den andra är mild, eftersom den använder naturliga ljusande ingredienser, som kanel.

  Självklart ger varumärkesvaror ett synligt ögonblick, men konsekvenserna av en sådan förtydligande är väldigt ledsen. Curls blir overdried, spröd, förlorar sin glans, elasticitet, splittrade ändar verkar. Därför är det bättre att använda ett beprövat hemmedel - maskerar med kanel. Det kan inte bara lätta håret i flera toner, men ge dem också sken, hälsa och styrka.

  De fördelaktiga egenskaperna hos kanel för kroppen

  Förutom den kryddiga smaken innehåller kanel en stor mängd aminosyror, mineraler och vitaminer. Dess struktur omfattar:

  • magnesium;
  • zink;
  • järn;
  • vitaminer A, C, PP;
  • eteriska oljor.

  På grund av dess sammansättning är detta kryddor ett förråd av näringsämnen och en positiv effekt på processerna i kroppen, nämligen:

  • används för SARS, bronkit och influensa (det rekommenderas att göra inandning);
  • sänker kroppstemperaturen (lägg 1 tsk till te med honung);
  • lindrar inflammation i njurar, lever och blåsesjukdomar (skölj en sked av honung med kanel, äta före måltider);
  • Effektiva för sjukdomar i matsmältningskanalen (lägg till kefir);
  • sänker kolesterol;
  • har antibakteriella egenskaper;
  • minskar risken för hjärtinfarkt (används tillsammans med svartbröd och honung).

  Kanel är också användbar för att förbättra krillens tillstånd:

  • stärker hårsäckar
  • närmar hårbotten
  • stimulerar blodcirkulationen;
  • förhindrar skallighet
  • har en ljuseffekt
  • lägger till sken och volym.

  Kanel Bleach

  Effekten av lättnad med hjälp av denna krydda kan uppnås på naturliga lockar och färgen på färgat hår kan bli mindre mättat på grund av utlakning av färgämne från deras yta. Förvänta dig inte en synlig effekt från det här verktyget. Resultat av ansökan - förtydligande på 2 toner. Men efter maskerna med denna krydda shag shine kommer curls vara mjuka och voluminösa. Följ nu några recept för att klargöra krutz.

  Kanel Mask för Lightening

  Stärkar, återställer, stannar sektionen, ger volym.

  ingredienser:

  • olivolja - 1 msk. l.
  • kanelpulver - 1 tsk;
  • färsk kycklingägg - 1 st.

  Användning:

  Blanda krydden med honung, äggula och varm olja. Sprid blandningen genom håret och låt den fungera i fyrtio minuter under en tjock handduk eller en varm scarf. Tvätta av masken med schampo. Hårtorkat naturligt.

  Honungskanamask

  Ger en chokladskugga till mörkt hår, ljuset lyser med 2 toner.

  ingredienser:

  1. honung 1 msk. l.
  2. Kanel 1 msk. l.
  3. hårbalsam 1 msk. l.

  Användningsmetod:

  • tvätta håret på vanligt sätt
  • Blanda ingredienserna tills det är smidigt i en metallfri maträtt.
  • Applicera blandningen på våta lockor, från rötterna och sprida sig över hela längden;
  • Kamma håret med en kam med glesa tänder.
  • sätt på en duschlock och en handduk turban;
  • vänta minst 3 timmar;
  • skölj av med varmt vatten och schampo;
  • skölj med kamillebuljong (20 g kamomillblommor, häll ett glas kokande vatten över, insistera en halvtimme)

  För den synliga effekten krävs minst 5 procedurer.

  Kanel med äppelcidervinäger

  Lämplig för oljig hårbotten, hjälper till att klara av mjäll.

  ingredienser:

  1. pulverformad kanel - 3 msk. l.
  2. äppelcidervinäger - 1 msk. l.
  3. olivolja - 1 msk. l. (med torrt hår);
  4. honung - 3 msk. l.

  ansökan

  Smält honungen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, blanda med krydda och ättika. Applicera masken i rad på locken och hårbotten, gnid inte! Förvara inte mer än två timmar. Tvätta av med en vårdschampo.

  Mask med kanel och kefir

  En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta.

  Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir.

  ingredienser:

  Fermenterad mjölkprodukt bör upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. I vätskan måste du blanda 3 matskedar kanel. Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Skölj med rinnande vatten med schampo. Du kan upprepa det varannan dag.

  Överhett inte kefir, eftersom det kan vara ojämnt.

  slutsats

  Det är värt att notera att du inte behöver vänta på en dramatisk färgändring efter den första applikationen. Lättnadsprocessen beror på strukturen och typen av hår. Det är nödvändigt att göra förfaranden för att klargöra kanelkurs, bestående av minst 5 hemmöten för ett märkbart resultat. Men under alla omständigheter kan appliceringen av denna krydda förbättra krillens tillstånd, återställa deras hälsa och välmående utseende.

  Populära masker med kanel och honung för lättare hår

  Kemiska färgämnen är skadliga för håret - detta är ett känt faktum. Därför söker fler och fler kvinnor klargörande metoder med hjälp av naturliga ingredienser. Masker med kanelpulver för lätta hår har nyligen blivit mycket populära på grund av deras effektiva och fördelaktiga effekter på hår.

  Användbara föremål i kompositionen

  Varför kanel? Spice är ett lagerhus av biologiskt aktiva komponenter, som i synergism ger en kraftfull ljuseffekt. Dess sammansättning innehåller en hög andel unika tanniner, som samtidigt stärker håret, förhindrar håravfall, har antibakteriella egenskaper, förhindrar mjäll och irritation. Innehåller även naturliga hartser och eteriska oljor i stora doser, användbara syror, befästa föreningar och spårämnen i stora mängder. På grund av denna komposition kan kanel inte bara ge förtydligande, men har också en fördelaktig effekt på hårets allmänna tillstånd, förhindrande av sårbarhet, avskalning av spetsarna och gallring.

  Hårfärg bestäms av närvaron av pigment - melanin. När man interagerar med kanel bryts melanin gradvis och därmed ändras färgen.

  Det bör noteras att kanel som en klarare fungerar endast i samarbete med honung. Varför älskling? Upplösning i vatten mästar egenskaperna hos svagt peroxid och säkerställer att pigmentet förstörs.

  Instruktioner för användning

  Ljussättning med kanel-honungsblandning utförs enligt anvisningarna:

  • kamma och fukta håret noga
  • vid applicering, dra tillbaka ett par centimeter från hårbotten, ingen anledning att gnida verktyget i rötterna för att inte brinna;
  • täcka med ett lock eller plastförpackning för att förbättra klareringsreaktionen;
  • Minsta tiden för blandningen är 4 timmar, du kan applicera den innan du lägger dig hela natten.
  • Skölj noggrant efter tiden.
  • torrt hår efter proceduren bör vara ett naturligt sätt.

  Vad är ditt hår?

  Det är viktigt! Använd inte metallredskap för att undvika oxidation och ge krullarna en grön nyans.

  Lightening recept

  Att göra en mask med kanel måste börja från hårets densitet och dess ursprungliga färg. För maximal effekt och kvalitetsvård kompletteras maskrecept med olika naturliga ingredienser. Vi erbjuder de mest effektiva recepten för kanelmasker.

  Klassiskt recept

  • Honung 70g
  • Kanel (helst nybakad) 3 msk. skedar
  • Varje luftkonditionering 1 msk.

  Blanda försiktigt allt tills det är slätt, applicera och lämna i 4-8 timmar.

  Rådet. Hemmagjord kanel mask är mer effektiv för ägare av mörka lockor, eftersom blondiner kan få en rödaktig nyans.

  Med smör och citron

  • 3 msk nybakad kanel
  • 3 matskedar av naturlig honung
  • 100 ml olja (bättre än olivolja)
  • 100 ml konventionell luftkonditionering

  Alla komponenter blandas noggrant till en enhetlig konsistens, appliceras och lämnas i 4-8 timmar. Oljan i kompositionen är utformad för att neutralisera den obehagliga brinnande känslan och förhindra överdrivning av spetsarna. Citronsaft accelererar och förbättrar kemiska reaktionen.

  Rådet. Ägare av torrkrokar bör behandla förfarandet med stor omsorg och komplettera receptet med omsorgsredienser för att förhindra överdriven torkning.

  Med äggula

  3 msk. skedar av kanel
  3 msk. skedar av honung
  1 msk citronsaft och 1 msk olivolja
  1 äggula

  Alla komponenter blandas, appliceras längs längden, efter 4-8 timmar tvättas bort. Du kan tjäna mer pengar, det viktigaste är att hålla proportionerna. Skillnaden i detta recept är att blandningen inte bara lyser, men också närnar, stärker och ger naturlig glans.

  Varmt sätt

  • 3 matskedar honung
  • 3 msk jord kanel
  • En halv kopp destillerat vatten

  Alla komponenter blandas noggrant och kokas i ett vattenbad, kyls till ett varmt och gott skick och applicerar. På grund av reaktionens acceleration under påverkan av höga temperaturer visade sig hetmetoden vara den mest effektiva.

  Utvärdering av förfarandets effektivitet

  Till följd av användningen av kanelblandning var du nöjd, det är viktigt att välja ett maskrecept baserat på de enskilda egenskaperna. Förtvivlan inte, om en mask med kanelpulver för lättare hår inte gav det förväntade resultatet efter första användningen. Detta kan indikera att melanin i håret motstår förstöring under inflytande av kanel. Du kan upprepa proceduren flera gånger (men inte mer än en gång i veckan) eller använd ett annat naturligt ljussmedel. Till exempel, en mask med citronsaft, kefir blandning för klargöring eller glycerinkomposition.

  Resultatet av lättnad beror helt på hårets första ton:

  1. Om håret initialt har en mörk nyans närmare svart, blir resultatet av blixten lite kastanjet.
  2. Naturliga blondiner borde förvänta sig en ljus röd nyans.
  3. Ägare av röda lockar betonar solens ljusstyrka i sin nyans.

  Hem behandling med honung och kanel, förutom ljusning effekten, kommer att bidra till att lägga sken på locken och klara av det oljiga håret, och som en trevlig bonus får du en oförglömlig doft av dina lockar.

  Effektiva kanelmaskar för att lätta håret - förfarandet är utan tvekan trevligt och liknar dyra salongspasvård. Den unika kanelsmakar är alltid förknippad med semester, komfort och värme. Fördjupa dig i omsorgsfullt, doftande kanelblandning med honung kommer säkert att ge det förväntade resultatet.

  Lätta olika typer av hår med kanel

  Blont hår har länge ansetts vara ett tecken på otrolig skönhet, men få människor kan skryta med naturliga ljussträngar. Färgning är ofta farlig och fylld med många biverkningar, så det är viktigt att lätta håret med kanel även idag.

  Fördelarna med kanelhår

  Kanel är en mycket användbar ingrediens. Det luktar gott, berikas med fördelaktiga föreningar och ger en färgningseffekt, för vilken den används allmänt i kosmetologi. Kanel - en källa till vitaminer A, C, PP, liksom element av magnesium, järn och zink.

  Verktyget används inte bara som medicinskt och kosmetiskt, det hjälper håret att lysa säkert.

  Effekt av krydda på håret:

  • förbättring av hårbotten;
  • berikning av hårrötter med näringsämnen
  • uppvärmningseffekt, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen;
  • bevarande av en trevlig lukt;
  • stärka hårrötterna, bekämpa håravfall
  • shine frisyrer.

  Cinnamon brightening är också förknippad med vissa olägenheter. För att färga håret måste du spendera mer än 5-6 procedurer. Detta är en nackdel eftersom metoden orsakar bränning och stickningar, masken kommer att behållas på huvudet i flera timmar.

  Denna metod rekommenderas inte för personer med känslig hårbotten. Av denna anledning finns det så många frågor om du kan lätta ditt hår. Om det finns en stark allergi mot denna eller andra produkter kan lättnad orsaka irritation och rodnad i huden.

  På frågan om ljuset lyser kanelhår finns det ett rimligt svar. Vetenskapen förklarar sådana krydds fantastiska förmågor genom att vara ett naturligt peroxidmedel. Det finns många exempel där strängarna faktiskt klargjordes med detta verktyg.

  Effekten av ljusmask med kanelpulver kommer att bero på den ursprungliga färgen, strukturen och typen. I genomsnitt krävs mer än 5 procedurer för att byta till flera toner. I vissa fall förstörs pigmentet, vilket skapar en naturlig färg, andra, men behöver mer tid.

  Hur tänder håret hemma

  Det finns många sätt att lysa kanelhår hemma. Man tror att verktyget är mest effektivt för mörkt hårda människor. I blondiner blir de mer röda under inflytande.

  Rekommendationer för förtydligande:

  • använd inte mer än 3 msk kanel;
  • om du vill lätta håret längre, bör du ta in två glada mer pulver;
  • För att inte skada huden behöver du bara använda färska och naturliga ingredienser.
  • masken ska inte kokas i en metallrätt (ingredienserna kan oxidera);
  • du måste noggrant förbereda masken, eftersom den oxiderade blandningen kan ge en grön nyans och den rätta dosen av ingredienser kan brinna hårbotten;
  • hårmask måste infunderas i 60 minuter före användning.

  Vid tillverkningen av masken behöver du blanda blandningen noggrant tills den är jämn. Före användning måste du göra ett känslighetsprov: prova en hårmask hemma på ett litet område av huden bakom örat eller på armbågen. För försökets renhet måste du hålla masken i en halvtimme (förutsatt att det inte finns något obehag i processen). Testet visar möjligheten till en allergisk reaktion och sparar dig från en kemisk huvudskada. Om huden efter en halvtimme inte ser irriterade ut, det finns ingen klåda och smärta, du kan applicera en mask.

  Hur tänder håret med kanel:

  1. Före proceduren måste du tvätta håret väl. Du kan torka naturligt eller använda en hårtork. Det viktigaste är att trådarna förblir fuktiga nog, men utan att droppa vatten.
  2. För kamning är det bättre att ta en träkam med sällsynta tänder.
  3. Maskan är mest lämplig att applicera med en speciell pensel. Så blandningen fördelas jämnt. Masken ska appliceras nästan från rötterna. Det rekommenderas inte att använda svampen: När man gnuggar blandningen i hårbotten kan brännskador, trauma, allergisk reaktion och till och med normal irritation uppstå.
  4. När du har applicerat masken behöver du samla in strängar i en massa.
  5. För större effektivitet måste du täcka huvudet med plast eller cellofan (du kan köpa ett speciellt duschlock). Detta är nödvändigt för att bevara värmen i vilken kanel fungerar bäst.
  6. Du kan ta bort locket efter 40 minuter.
  7. I allmänhet bör masken hållas i 3-8 timmar. Lightening kan orsaka stickning, bränning, men vid låg intensitet är de inte en signal om irritation.
  8. Det är nödvändigt att tvätta av masken med schampo, eftersom de extra komponenterna gör strängarna alltför fet.
  9. För att stärka det färgade håret efter en dusch kan du skölja dem med kamilleavkokning.
  10. Efter masken behöver du bara torka håret på ett naturligt sätt.

  Recept med kanel för blekning av hår

  Nästan alla recept för förtydligande inkluderar också honung. Denna ingrediens fungerar som en peroxid (peroxid), ger en färgningseffekt. Olivolja kommer att förbättra och påskynda effekten av kanel och honung.

  Eventuella ljussmaskar ska användas inte mer än en gång i veckan. Kursen kan innehålla 3-10 sessioner.

  Klassiskt recept

  Denna mask med kanel för lätta är den mest populära, eftersom det är en kombination av de bästa färgämnena. Kanel och honung är naturliga ljussmedel och olivolja bidrar till att mildra de aggressiva effekterna på rötter och tips. Olja i detta fall kommer att ta bort obehaget att brinna och sticka.

  Maskan ger inte bara ljuset hår med kanel och naturlig honung, men gör dem också glänsande och silkeslen. Det är beredd ganska snabbt, ingredienserna är tillgängliga för alla tjejer.

  • 3 msk kanelpulver;
  • 3 matskedar honung (utspädd i 6 skedar destillerat vatten);
  • 2 skedar citronsaft;
  • 100 ml olivolja;
  • 100 ml högkvalitativ balsam.

  Denna klassiska hårmask med honung är väldigt lätt att förbereda. Du måste blanda kanel och honung (honung ska tillsättas långsamt). Behållaren för blandningen bör vara plast eller glas, och kompositionen är homogen. Citronsaft, olja och balsam läggs till. Efter noggrann blandning applicera på huvudet och spara i 3-8 timmar.

  Kanel och citron

  Denna mask appliceras bäst på lätta frisyrer. Citron hjälper till att förbättra den naturliga färgen. Lättnadshår med kanel och citron är inte det mest effektiva, men det säkraste.

  • 3-4 matskedar kryddor;
  • juice från en citron
  • 5 msk balsam.

  Efter flera timmars användning ska masken tvättas noggrant. Tjejer noterar de olika effekterna av kanel med citron, men de mest effektiva visar sig vara ljusbrunt och blont hår. Brunetter kan använda denna mask för att stärka hårstrukturen. Resultatet är en toning effekt med ljusbruna trådar och guldöverflöde.

  Mask med kanel och balsam

  Denna mask kräver lite ingredienser, det är väldigt lätt att förbereda. Kanelhårfärg med hjälp av en balsam ger en färgbyte utan hot mot frisyren.

  • 3 msk kryddor;
  • 70 g honung;
  • 3 matskedar balsam.

  Först måste du smälta honungen: i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn (upptining). Honung ska vara mjuk och varm. Du kan inte använda överhettad honung, den saknar fördel.

  Honung måste blandas med krydda, tillsätt balsam. Principen att använda en hårmask med honung och kanel liknar ovanstående steg.

  Kanel och kefir för lättare hår

  Masken av kanel och kefir för lätta hår anses vara mycket användbar. Kefir själv är en utmärkt klarare. Det används ofta för att ändra skuggan. I kombination med kanel fungerar det inte bara som en klarare, men också som ett botemedel: stärker rötterna, förhindrar håravfall och läker tråden.

  Den här ljusande hårmaskan med kanel beredas enkelt: för 4 matskedar yoghurt måste du ta 2 matskedar kryddor, blanda och applicera. Du bör också använda ett lock, hålla i upp till 8 timmar, skölja med kefir och schampo.

  Mask med kanel och ägg

  Detta recept för lättare hår är användbart för tjejer med ohälsosamt hår. Blandningen med äggulor förhindrar perfekt spetsdelen, ger håret en hälsosam glans, vilket gör dem mjukare. Med tillsättning av kanel blir det ett bra sätt att lysa upp trådarna.

  • 2-3 matskedar kryddor;
  • 1 äggula
  • 3 matskedar honung (helst blommig);
  • 1 matsked olivolja;
  • 1 msk citronsaft.

  Först måste du kombinera kanel med honung, tillsätt äggula och blanda väl. De återstående produkterna kan inkluderas i den homogena blandningen. Om i detta recept ersätt kryddan med senap och tillsätt en sked socker, får du ett utmärkt verktyg för att stimulera hårväxten.

  Kanel och kardemumma

  Kardemumma är en allergivänlig botemedel som kommer att minska effekterna av peroxid. Detta kryddor fungerar som en katalysator för andra ämnen.

  • 1 teskedspice
  • ½ sked kardemumma;
  • 1-2 matskedar honung.

  Komponenterna blandas, företrädesvis i en återförslutningsbar behållare, som kan omröras. Vid spolning behöver du använda ett sulfatfritt schampo.

  Lighteningresultat

  Brightening hår med kanel kommer att vara lång. Detta garanterar metodens säkerhet. Vid användning av masker i 1-1,5 månader blir resultatet inte bara märkbart, men också mycket ihållande.

  Sådana masker kommer inte bara bidra till att klargöra trådarna, de gör dem mjuka och glänsande och stärker också rötterna.

  • När ljuset mörker håret är strängarna choklad;
  • Om du fortsätter proceduren blir håret mer rött;
  • naturliga bruna frisyrer kanel missfärgad till koppar och rött;
  • När man använder kryddor på ingefära slingor, blir krullarna av en röd eller brun nyans;
  • Om du lyser den blonda frisyren får du en gyllene färg.

  Mask med kanel att lätta håret gör mestadels naturliga naturliga strängar. Om du försöker använda produkten på färgat hår, kommer färgen att tvättas ut. Sålunda blir strängar färgade med färg eller tonisk omättad.

  För att lätta svarta krullar till kastanjfärg måste du använda en blandning med henna. Kryddan kommer inte bara att bidra till förtydligandet, utan dränka också den skarpa lukten av henna. Kanel rekommenderas också att mildra yellowness på frisyrer som misslyckades färgade.

  Kanelfärgande hår är ett riktigt sätt att ändra frisyrtonen. Det passar tjejer som inte vill experimentera mycket, men vill säkert ändra bilden. Fördelen med verktyget är att det nästan aldrig förstör färgen och kanske några biverkningar.

  Kanel ljusande hår - recept och rekommendationer

  Det finns olika sätt att lätta på håret, men i allmänhet är de uppdelade i kemiskt lätta och lätta hår med hemmetoder. Ett av hemmet är att lysa kanelhår.

  Kemiska färgämnen ger omedelbara resultat, men det tar lång tid att lätta håret med kanel för synliga förändringar, men samtidigt kommer du inte att förstöra ditt hår, utan tvärtom bara förbättra sitt tillstånd.

  Fördelarna med kanelhår

  Kanel, förutom den vackra aromen, innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler, eftersom kanel är zink, magnesium, järn, vitamin PP, A, C osv. På grund av dess sammansättning har kanel följande effekter på håret:

  - accelererar tillväxten och förstärker rötterna (på grund av uppvärmningseffekten);
  - närmar sig hårbotten, ger rötterna med viktiga vitaminer.
  - minskar håravfall
  - ger sken;
  - har en ljusare effekt.

  Effekten av lättare hår med kanel

  Ljuseffekten kan endast uppnås på naturligt hår. Färgat hår på detta sätt kan inte tändas, men på grund av att kanel tvättar hår, kan du göra färgen mindre mättad och därigenom uppnå en ljusare effekt om ditt hår har färgats mörkare.

  Om du har naturligt hår, kan du säkert prova det med hjälp av kanel kan du lätta ditt hår med ca 2-3 toner. Effekten beror på hårets typ och struktur, liksom på den ursprungliga färgen. I vissa fall är det tillräckligt att göra en mask med kanel flera gånger för att lätta håret, i andra är det nödvändigt att göra masken många gånger, i vilket fall det inte kommer att skada håret.

  Kanelfärgande hår - recept och maskberedning

  För ljussmaskan behöver vi:

  - mark kanel 3 msk. (eller kanel i pinnar, men det är nödvändigt att mala det självständigt)
  - naturlig honung 70 gr. (det är önskvärt att ta akacia honung, det är han som ger mest ljusande effekt, du kan också ta en annan älskling så länge det är naturligt)
  - balsam för hår 3 msk. (balsam lägg till tillval)


  Matlagningsmask med kanel

  Först måste du smälta honungen om den är för tjock. Du kan göra det i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. När du värmer honungen på andra sätt ställer du in läget "avfrostning" eller helt enkelt låga vågor, som vid stark uppvärmning förlorar honungen dess egenskaper. Förvärm det till ett varmt tillstånd.

  Blanda sedan honung med kanel och blanda noggrant, tillsätt balsam sist, du kan lägga den till den lite varma blandningen.

  Applicera en mask för att lätta håret med kanel

  1. Tvätta håret på vanligt sätt med schampo, medan ditt hår torkar under en handduk och förbereda vår blandning enligt receptet.

  2. Håret ska vara enbart lite vått, inget vatten ska droppa från dem, annars kommer inte masken att tända håret.

  3. Innan du applicerar masken, kamma ditt hår med en träkam med glesa tänder.

  4. Applicera en ljussmask med kanel jämnt fördela genom hela håret. Det är bekvämare att sätta en mask på en liten strand och därmed täcka hela håret.

  5. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med rotdelen, masken ska appliceras enbart på rötterna, samtidigt som den inte gnids i hårbotten. Först kan kanelpartiklar skrapa huden och skada den, och för det andra kan en allergisk reaktion eller en bränning erhållas.

  6. Efter allt håret blötläggs med blandningen är det nödvändigt att värma huvudet. För att göra detta, linda håret med cellofan eller bära ett duschlock och sedan en varm handduk.

  7. För en synlig effekt ska masken hållas i minst 4 timmar. Ju längre du håller masken desto starkare blir effekten. Därför, innan du gör ett sådant långtidsförfarande, välj din fritid. För att inte bli uttråkad kan du göra din favorit sak, läsa böcker eller städning. Så tiden flyger med och utan förvarning.

  8. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo (om du vill kan du tvätta bort det utan schampo, om du är säker på att ditt hår ska tvättas väl).

  9. En utmärkt fixeringseffekt sköljer håret med kamomill. Kamille har också en ljus lysande effekt och ger en gyllene glans.

  10. Hårtorka naturligt eller kallt luft.

  Om du inte ser den ljusande effekten första gången, garanteras volymen och glansen på den här masken. Dessutom kommer håret att lukta som kanel i ett par dagar!

  Kanelburkande hår - Förloppsförlopp

  Det är lämpligt att utföra proceduren för att lätta håret med kanel en gång i veckan tills du får det önskade resultatet. Vanligtvis för god förtydligande räcker det från 3 till 10 sessioner.

  För att förbättra effekten av att lysa kanelhår kan du växla med citronfärgning eller du kan lägga citronsaft i vår mask.

  Recept för lätta hår med kanel och citronsaft

  - 3 msk. kanel;
  - 3 msk. honung;
  - juice av en citron
  - 1 msk. olivolja (om håret är torrt).

  Komponenterna blandas och appliceras på håret på samma sätt som i 1 recept. Maskens exponeringstid från 2 timmar.

  Ett annat recept på en ljusmask

  Om du vill få mer näringseffekt, kommer detta recept att göra:

  - 2-3 matskedar kanel;
  - äggula
  - 3 msk. blomma honung;
  - 1 msk. olivolja;
  - 1 msk. citronsaft.
  En sådan mask kommer bara att lysa lite hår, men kommer att stärka rötterna och ge håret glans, lindra delade ändar.

  Kanel ljusande hår - tips och tricks

  1. Innan du försöker lätta håret med kanel och honung är det nödvändigt att testa för en allergisk reaktion.

  2. Om du har torrt hår kan du lägga till en matsked vegetabilisk olja (oliv, mandel, jojoba, etc.) till huvudreceptet

  3. Efter masken är det lämpligt att skölja håret med vatten med citronsaft eller kamille te, vilket kommer att konsolidera resultatet och lysa håret ännu mer.

  4. Honung-kanelblandning ska fördelas över hela håret jämnt, det är önskvärt att masken är rikligt täckt hår, så låt inte ursäkta ingredienserna.

  5. Om masken med kanel bakar starkt i receptet måste du lägga till olivolja, vilket kommer att minska den brännande känslan.

  6. För att förtydliga, behöver du några procedurer, men oroa dig inte, det gör inte håret, utan det motsatta kommer bara att stärka dem.

  Vilka resultat kommer att lysa håret med kanel och honung

  Kanel hårljus video

  Kanel lysande hår - proffsen

  Nackdelar ljusmask med kanel

  - att vänta länge på resultatet, för att lätta håret för ett par toner måste minst 5-6 procedurer göras;
  - masken måste hållas länge på håret;
  - allergiska reaktioner är möjliga;
  - kan inte vara lämplig för känslig hårbotten.

  Kanelhår dressing - recension kan läsas här.  Nästa Artikel
  Hur man lockar hår utan curlers och curling