Välj den bästa oljan för att lätta håret hemma


Det är en vanlig missuppfattning att för att ändra färgen är det oundvikligt att du måste offra hälsan hos ditt hår. Att lätta krullarna utan skada är verklighet, frisörer och hudläkare rekommenderar oljor för försiktig vård. Professionella i praktiken uppskattade fördelarna med "säkra" produkter. Bilder av snygga frisyr och frisyrer kommer att inspirera dig att regelbundet tillämpa skonsamma metoder, som tätning av hårolja.

Lightening oljor

Skador på krullarna efter regelbunden kemisk färgning är ett vanligt problem som blondiner står inför. Anledningen till besvikelsen hos det rättvisa könet i färger: allergiska reaktioner, skador på strukturen, förlust, oförmåga att regelbundet besöka skönhetssalongen, betala för professionella tjänster.

Innovativa formler, naturliga ingredienser - ett säkert alternativ till traditionella färger. Korrekt användning av sparsamma produkter - en garanti för att målet uppnås av dessa skäl, väljer flickor ofta förtydligande med olja.

Nyans kommer att ändras efter varje förfarande, vars antal beror på de enskilda egenskaperna. Övade användningen av naturliga och kosmetiska produkter gjorda av unika formler av ledande tillverkare av kosmetika. Experiment som använder flera alternativ hjälper till att bestämma valet utan risk för hälsa.

Vi hjälper dig att välja den bästa oljan för lättare hår som passar dig.

Applikationsfunktioner

Speciella produkter avsedda för missfärgning från tillverkare med oklanderligt rykte bör användas enligt anvisningarna. Det rekommenderas att jämnt fördela innehållet i flaskan över hela längden av trådarna, linda med en film, en varm halsduk, tvätta av efter 30-50 minuter.

"Naturens gåvor" används i sin rena form, i maskernas sammansättning. På jakt efter ett skönhetsrecept, betona eventuella biverkningar. Citrusallergi är till exempel en kontraindikation för användning av produkter som innehåller citron. Att utesluta tvivel i portabilitet, behandla ett litet område av huden, lämna i 15-20 minuter, frånvaron av rodnad kommer att lindra från tvivel om säkerhet.

Vad man ska välja

Berömda varumärken

Lighteningoljor får fart i popularitet varje dag. Modet för dem driver de ledande kosmetiska företagen till nya utvecklingar, unika formler för säker förtydligande. Vi uppmärksammar varumärken som har fått beröm från de bästa frisörerna.

Farmavita (Italien) - ett känt märke av kosmetika för vård av hår. Mer än 60 länder har utvärderat kosmetiska produkters kvalitet och effektivitet för vård och säker färgning av lock. Produkter från Farmavita är kända för oöverträffad kvalitet och hög effektivitet tack vare den senaste utrustningen och naturliga ingredienser. När det gäller lätta hår har den ledande platsen förtjänat den naturliga klargöraren LIFE LIGHTENING OIL, 500 ml. Det är ekonomiskt skild, kan lättas med 1-4 toner, dessutom kommer verktyget att appliceras endast för att regrodera rötter och inte längs hela längden. Hår efter ljusproceduren ser levande ut med en vete och en gyllene nyans;

Eugene Perma (Frankrike) är ett kosmetikföretag som sätter naturen och produktsäkerheten först, men dess effektivitet lider inte alls. Klargöringsmedlet Solaris Huile Eclaircissante 4, 500 ml är ett mästerverk inom färgområdet. Verktyget garanterar lätta upp till 4 toner, mjukar försvagade lockar längs hela längden och tar hand om folliklarna, fuktar dem och skyddar hårbotten från de negativa effekterna av ultravioletta strålar. Ger varma toner efter färgning. Späd det är inte nödvändigt, tillämpa omedelbart på håret.

L'Oreal (Frankrike) är ett annat globalt känt franskt varumärke. Detta företag anses vara en världsmagnat och en expert på skönhetsfrågor. Inte omgått företaget och kvinnornas problem i lätta hår. Om Loreal L'Oreal Blond Studio Lightening Oil, ett ljushålolja, kan du ljusna krullarna med 2 toner och uppnå effekten av "solblekt" hår. Produkten späds ut med en 9% flamoxidant av samma företag, appliceras på huvudet i 10-30 minuter;

Indola (Tyskland) är ett varumärke för ledande stylister och frisörer. Sedan 1929 har det varit tilltalande kunder och mästare på skönhetssalonger med högkvalitativa produkter. De professionella linjalerna som skapas av Indola garanterar mild vård, vilket underlättar sken och vitalitet till försvagade lockar på kort tid. Ett slående bevis på detta är Centel Bleaching Oil professionell klargörande olja, 500 ml. Det garanterar den mest försiktiga förändringen i skuggan av krullarna med 3-4 toner, verkar försiktigt och irriterar inte hårbotten, ger skinn och silkighet i håret.

Kemon (Italien) - ett familjeföretag sedan 1959 glädjer frisörer och stylister med naturlig och högteknologisk utveckling. Kemon skapar professionella produkter fria från skadliga kemiska komponenter. Företaget erbjuder Lunex Light olja till moderna skönheter som drömmer om ljust hår för att skapa naturlig tredimensionell balace och ljus blekning av 2-tone krullningar.

Gör blekkrullarna säkra och så behagliga som möjligt med naturliga oljeblandningar från ledande märken. Glöm inte att följa instruktionerna för användning, för att inte slösa kosmetiska mästerverk gratis.

naturliga

Naturliga oljor parallellt med förtydligandet läker håret, används för att bekämpa håravfall, mjäll, stimulera tillväxt. På toppen av populariteten av citron och burdock olja. Prisvärd pris är ett viktigt argument till förmån för populära metoder, för att undvika obehagliga missförstånd, rekommenderas att köpa oljor på apotek före förfarandet, se till att det inte finns några allergiska reaktioner.

 1. Citronolja är ett budgetalternativ, lockar en trevlig arom. Citron torkar håret, procedurens längd med användningen av läkemedlet bör inte överstiga 1 timme. För att behålla nyansen är det tillräckligt att lägga några droppar i schampon eller balsam med varje huvudtvätt, den behagliga aromen av citruses har en positiv effekt på kvinnors känslomässiga tillstånd. Lukten av citruses är ett effektivt botemedel mot depression, rätt omsorg för utseende är vägen till harmoni. För att ändra färgen på flera toner, fördelas oljan genom håret, vänster i 35-50 minuter, procedurens varaktighet beror på önskat resultat. Läs också om blekande hår med eterisk olja av citron.
 2. Kockolja lättade håret och har en positiv effekt på hårbotten, förhindrar håravfall. Varm olja appliceras på håret, linda en varm handduk, lämna i 4-7 timmar. Bygg inte illusioner om möjligheten till en radikal färgförändring efter 1 procedur. För att lätta kardborreolja krävs flera sessioner.
 3. Ljusning med olivolja används också för läkning, för lättnad med 1-2 toner, medlet appliceras, kammas, hålls i 3-4 timmar och blandas med citronsaft för att förbättra effekten.

Recept som inte innehåller kemikalier rekommenderas för kvinnor med känslig hud.

Eteriska oljor för hårlättnad

Kosmetiska väskor av den moderna kvinnan är säkert fyllda med oljor och etrar. De är rika på vitaminer och mineralkomponenter, ger näring och förstärker folliklarna, mjukar och återfuktar krullarna.

Många kvinnor frågar förtydligande med eteriska oljor. Citron, rökelse, niauli, eukalyptus och andra estrar har varit särskilt populära i denna teknik. Oljor i ganska stora koncentrationer, som för eter-extraktet, löses upp i varmt vatten. Skölj med doftande rent vatten. Efter 3-4 procedurer är en liten tonförändring möjlig, men det är omöjligt att prata om mer.

Vi erbjuder ett enkelt men effektivt recept för närande och lätta krullar. För att göra detta, laga mat:

 • 2 droppar citron eterisk olja;
 • 3 droppar kamilleoljaxtrakt;
 • 1 msk. l. bordsvinäger;
 • 1 liter varmt vatten.

Lös upp ingredienserna i vatten och skölj sedan det tvättade håret med det.

Samtidigt är ett plus av ett sådant förfarande (naturligtvis med måttlig användning) att etrar är en extra källa till näringskomponenter. Rimlig användning av växtextrakt i vården kommer att rädda dig från problemet med splittrade ändar, sköra och tråkiga lockar.

Varning! Eteriska oljor är starkt koncentrerade ingredienser och i stora proportioner kan skada håret och till och med torka dem, så det är ofta inte rekommenderat att använda eteriska kompositioner.

Dessutom kan ett överskott av estrar göra andning svår, för astmatiker är det helt livshotande.

fördelar

Ett unikt förfarande - lättare hår med olja har en positiv effekt på hårstrukturen. Gravida och ammande kvinnor rekommenderas inte att använda kemiska färgämnen, läkare rekommenderar starkt att man söker ett säkert alternativ. Kosmetiska och naturliga produkter är klara att använda, som används hemma, i efterfrågan av professionella frisörer. För att uppnå önskat resultat är det tillräckligt att studera noggranna instruktioner. Lätta trådar ser perfekt ut med regelbunden användning av säkra produkter. Tack vare den milda effekten är det verkligen möjligt att uppnå en färgförändring på 6 toner. Antalet förfaranden är inte begränsat. Färgen blir naturlig. Efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar kan vi göra en rimlig slutsats om metodens säkerhet.

Varning! I undantagsfall kan det finnas en känsla av obehag; klåda, brännande - de första tecknen på allergi, med vars manifestation omedelbart tvätta håret, sluta använda drogen. Prova andra folkmedicinska botemedel: kamomill, honung eller kanel.

Gråt hår och mörka lockor behöver ett speciellt tillvägagångssätt, svara inte på godartade metoder. Som ett resultat av regelbunden användning av kemiska färger, irritation, skalning och rodnad förefaller oundvikligen. För att spara tid, offrar kvinnor hudens hälsa. Den enda nackdelen med oljor är behovet av regelbunden användning, ett förfarande är inte tillräckligt. Hälsosam glans, inget obehag - en värdig belöning för tålamod, kompensera för tidskostnaderna.

Lätta hår med olja är en lång och mödosam process. Om du inte är redo för så långa förväntningar rekommenderar vi att du använder sådana kosmetiska produkter som:

Om dina curls redan har målats rekommenderar vi att du känner till subtiliteterna i det ljusa håret, för att inte göra dem till halm. Och också hur man agerar när hon lätta håret efter henna.

Användbara videoklipp

Sonya Yesman delar sin hemlighet för förtydligande.

Top Brightening Hair Oils Rating

Idag är det en sällsynthet att se en kvinna med en naturlig hårfärg. Många tjejer experimenterar med sina lockar, ommålning i olika nyanser. Att byta pigment behöver inte nödvändigtvis applicera färg med kemisk klarare. När allt kommer omkring, påverkar en sådan komposition negativt krullarnas struktur och rötter. Det finns mer godartade metoder, såsom olja för lätta hår, som kan användas hemma.

Varning! Kosmetika, väsentliga och naturliga produkter används för att lätta på strängarna. Men innan du använder dessa verktyg måste du bekanta dig med befintliga kontraindikationer och tillämpningsregler.

Lätta oljor för alla hårtyper

Experter rekommenderar att man använder speciella naturliga oljor för det säkraste alternativet till traditionella färger. De är lämpliga för alla hudtyper och kan inte bara lätta, men också att läka stavarna. Sådana produkter närmar, fuktar, kompenserar förlusten av pigment.

Grundläggande verktyg kan användas individuellt eller blandat. Dessutom ökar deras effektivitet med tillsats av eteriska oljor.

Prestandateknik med användning av mjuka produkter:

 1. Ljusa håret med olivolja. Denna procedur läker och ändrar stavarnas färg med 1-2 toner. Den naturliga produkten appliceras på hela längden av krullarna i 4 - 4,5 timmar och tvättas sedan av. För att förbättra effekten av lättare hår med olivolja, rekommenderas att blanda det med citronsaft.
 2. Kockolja har en positiv effekt på hårbotten: eliminerar förlust, stärker, återställer. En lätt uppvärmd komposition appliceras på locken och täcker huvudet med en varm handduk. Att gå med denna mask behöver du minst 5 timmar. Efter en enda applicering av en kardinal förändring i färg observeras inte. Effekten är märkbar efter flera behandlingar.
 3. Citronolja har en trevlig arom. Men det kan torka stavarna, så produkten rekommenderas inte att hålla mer än en timme. För att lätta flera toner appliceras den på hela längden av håret och lämnas till önskat resultat. Vanligtvis överstiger detta förfarande inte 40-45 minuter.
 4. Kokosolja fuktar, regenererar, rätnar lockar. De blir glänsande och lydiga när de lägger sig. För att lätta dem måste du värma den här produkten och 5 ml honung på ångbadet. Om så önskas, tillsätt några droppar rosmarin eterisk olja. Den resulterande blandningen bör fördelas över hela längden av locken och täcka med en handduk i 3 timmar.

Fördelar och nackdelar med förfarandet

Egenskapen hos klargörande oljor består i första hand i deras naturliga sammansättning. De är rika på vitaminer och näringsämnen som ger näring från rot till spets. När man använder denna typ av kosmetisk produkt observeras:

 1. Positiv effekt på stavarnas struktur.
 2. Varm, trevlig färg utan yellowness (en sådan nyans är inneboende i ljusande färger).
 3. Mättad nyans i 2-3 månader (nästa färgning krävs endast för rötterna).
 4. Justering av nagelbandet, vilket gör att krullarna lyser och jämnhet.
 5. Stärka hårsäckar.

Nackdelarna inkluderar det faktum att ljusbildningsoljan inte döljer grått hår och inte målar över för mörkt pigment. Den används endast för att lysa naturliga strängar.

Metod för användning

För att uppnå önskat resultat är det nödvändigt att känna till vissa regler vid applicering av en ljusmask.

Åtgärdens algoritm är följande:

 1. Använd endast naturlig olja, utan konserveringsmedel och olika färgämnen.
 2. Värm basprodukten på ångbadet.
 3. Om blekmasken innehåller flera komponenter, bör du försöka blanda dem för att bilda en homogen massa och utan klumpar.
 4. Innan proceduren utföra ett test för bärbarhet. Sådan försiktighet hjälper till att identifiera en allergisk reaktion på något ämne.
 5. Applicera blandningen i hela längden av håret, linda ihop med plastfolie och linda ihop med en varm handduk.
 6. Exponeringstiden är strikt enligt receptet.
 7. Skölj av masken med varmt vatten och schampo. För sköljning rekommenderas att tillsätt citronsaft eller kamilleavkokning till vatten.

Om du använder verktyget enligt de fastställda reglerna, kommer maskens effekt inte att skilja sig från salongfärgning. Inte bara färgen kommer att vara bra, men också en välskött, hälsosam utseende av hår.

Betyg av professionella verktyg

De mest populära är:

 1. Farmavita - ett verktyg tillverkat i Italien. Beroende på exponeringstid ändras färg till flera toner, och färgen varar upp till tre månader. Ytterligare färgning appliceras endast på hårrötterna. Farmavita innehåller pepparmynta, rosmarin, timjan, lavendel, fänkål, eukalyptus, nässla. Denna produkt stärker och återställer stavarna, lägger till glans i håret. Även för enkel kamning innehåller den luftkonditionering och antistatisk. Kosmetiska kan köpas för 1850 rubel.
 2. EUGENE PERMAs Solaris är anmärkningsvärt för sin höga kostnad, men priset matchar kvaliteten. Vid blekning är det nödvändigt att ta i lika delar kosmetisk olja, oxidator och schampo. Blandningen appliceras på huvudet i 5-6 minuter. Produkten tvättar ut sitt eget pigment, och den resulterande tonen förblir oförändrad i flera månader. Det påverkar naglarna, justerar dem. Stärker också hårrötterna, skyddar håret från yttre faktorer. Pris - 2750 rubel.
 3. Linfa Schiarente innehåller olivolja och söta mandlar. Den har en konditioneringsegenskap, ger mjukhet och glans till håret. När det blandas med oxiderande emulsioner hjälper till att avlägsna det artificiella pigmentet. Du kan köpa den för 1550 rubel.
 4. Life Lightening Oil är utformad för mild färgning av naturliga krullar. Medlen lyser på flera toner. Efter färgning blir strängarna med en gyllene, honung, bärnsten, nutty nyans. Kosmetisk produkt innehåller pepparmynta, rosmarin, kummin, fänkål, konditioneringsmedel. Medel är lätt att applicera, det sprider sig inte, används ekonomiskt. Pris - 1800 rubel.
 5. Blond Studio är en blek kosmetisk olja. Produkten uppdateras med två toner. Skapar den naturliga effekten av solblekta krölar. Medlen överdriver inte, sätter håret med användbara ämnen, lägger till glans och ett väl preparerat utseende. Blond Studio från L'Oreal med en volym på 1000 ml kostar 3950 rubel.
 6. Lunex Light är ett multifunktionellt ljussmedel. Ger enkel färgning och byte av en nyans med 2 toner. Produkten innehåller kokosstärkelse. Efter applicering, läggs det till glans till lock. Kosmetiska kostnaden 2450 rubel.
 7. Kydraolja. Ljusstarka naturliga olackerade stavar försiktigt för 3-4 toner. Den består av ricinolja, bomull, pepparmynta. Den har en fuktgivande och stimulerande effekt. Designad för alla hårtyper. Kydra kostar 4300-4500 beroende på bostadsområde.
 8. GENERIK (Frankrike) ljusnar lockar upp till 4 toner. Vid färgning kan du uppnå en färg från mörk honung till gyllene. Efter proceduren blir håret snyggt. Priset på en kosmetisk produkt är 2900 rubel.
 9. Indola - tillverkad i Tyskland. Ändrar en nyans till fyra toner. Detta säkra verktyg irriterar inte hårbotten, ger strängarna extra glans och lyxig silke. Det är billigt, 600 rubel.
 10. Maraes Nourishing Lightener Oil hjälper till att återställa, stärka lockor. Efter dess tillämpning finns det en lättviktsversion av förtydligandet. Den består av flera typer av oljor som säkert påverkar hårets struktur. Priset på en kosmetisk produkt är 1019 rubel.

Valet av professionella verktyg för lätta strängar bred. Det viktigaste är att välja din perfekta nyans och samtidigt behålla skönhet och hälsa.

Kontraindikationer att använda

Oljor tolereras vanligen väl, den enda kontraindikationen kan vara en reaktion på komponenten i dess komposition. För att eliminera sannolikheten för att utveckla allergier rekommenderas ett test.

För att göra detta, sätt på insidan av handleden lite kosmetisk och lämna i några minuter. Om huden efter denna tid inte har förändrats kan oljan användas för avsedd användning. Vid rodnad eller hudutslag rekommenderas inte användning av verktyget.

recensioner

Recensioner av kosmetiska och naturliga oljor för att lätta håret positivt. Människor firar ett hälsosamt och välvårdat utseende efter färgning.

Natalia, 21: "Jag ville på något sätt uppdatera hårfärg, ge det ljusstyrka och glans, men var rädd för att använda färg. Jag ville ha något naturligt, säkert. Jag rekommenderades att applicera olja för Solaris från EUGENE PERMA. Verktyget jag gillade. Jag fick det önskade resultatet. "

Veronika, 34 år: "I flera år har jag använt GENERIK-olja istället för hårfärg. Kvalitetens kvalitet förbättras mycket, och jag älskar absolut skuggan. Färgen varar i 3-4 månader. Självklart tänder jag rötterna från tid till annan, och det räcker. Människor runt dig tycker att det här är min naturliga nyans. "

Nadezhda, 29 år: "Jag har använt hårfärger sedan jag var 16 år gammal. I vilken färg färgade de inte om dem. Som ett resultat blev strängarna matt, sköra och försummade. Jag läste recensioner om Kydra Oil på Internet. Nu får jag önskad nyans med säkra och läka medel. Det är ekonomiskt spenderat. Det varar länge.

Radima, 42 år gammal: "På rekommendation av min mormor använde jag naturliga oljor för att ta hand om mitt hår. Nu har jag hittat en produkt som bryr sig och färger - Lunex Light. Jag skryter alltid över mina lyxiga friska krullar och rekommenderar det till alla. Även om verktyget är dyrt, men det varar i flera år, så motiverar det mina kostnader. "

Ekaterina, 37 år: "För att ge mitt tråkiga hår hälsa och glans, letade jag efter ett botemedel. Här på apoteket rekommenderades jag Farmavit. Skuggan visade sig exakt den jag ville ha. Curls efter en enda ansökan återupplivad, fylld med hälsa, briljans. De har blivit mer lydiga när de lägger sig. Nu är de lätta att kamma. "

Vilken väldig oljebrunn vittnar ansiktet på huden :?

Innehållet

Eteriska oljor har använts för att ta hand om ansiktets hud i tusentals år, och idag upplever de en ökning i popularitet på grund av mode för allt som är naturligt och naturligt. De klarar framgångsrikt med inflammation, åldrande av epidermierna, välnya och bleka huden. Effekten av många moderna anti-hyperpigmenteringsmedel beror på användningen av giftiga ämnen som kvicksilver eller hydrokinon, vilket gör dem farliga för hälsan.

I kontrast är eteriska oljor säkra och miljövänliga, skada inte kroppen. Samtidigt är det nödvändigt att ta dem på allvar, eftersom de är starka koncentrat av organiska föreningar med hög biologisk aktivitet. Effekten av exponering är lika med droger för att följa kontraindikationer och den exakta doseringen är nödvändig.

Funktioner av användning och kontraindikationer

Användningen av eteriska oljor i ansiktshudsvård gör att du kan lösa flera problem på en gång.

Förutom blekningspigmentfläckar läker de epidermis, stramar rynkor, närnar och tonar upp.

Att välja ett verktyg enligt individuella indikatorer idag är inget problem. Det viktigaste är att välja endast högkvalitativa produkter och kunna använda den.

Dessutom behöver du veta de grundläggande reglerna för behandling:

 • Det är möjligt att bleka pigmentfläckarna endast under den inaktiva solen - på hösten och på vintern, eftersom många av de eteriska oljorna gör huden mer mottaglig för UV-strålar. På sommaren är det bättre att avstå från förfarandena, annars kan pigmenteringen återvända, bli ljusare och stabilare. Undantagen är vanilj, ylan-ylang, persiljaoljor - de är neutrala.
 • Eteriska oljor kan inte appliceras på huden i ren form, för att inte bli bränd eller irriterad. De måste tillsättas droppvis till vatten, oljebaserad, lera eller grädde.
 • Ansiktsblekning bör utföras av kursen. Vanligtvis är det 21 dagar. Sedan en paus i förfarandena i en till två månader.

Och kom ihåg om kontraindikationer:

 • Individuell intolerans. För att kontrollera kroppens reaktion, är det nödvändigt att släppa olja på huden på armbågen och se ditt tillstånd under dagen.
 • Graviditet. Vissa ämnen kan orsaka att den avbryter eller stör fostrets utveckling.
 • Vid hormonella misslyckanden måste du först få läkares tillstånd att använda väsentliga ämnen.
 • Det är omöjligt att självständigt behandla små barn, terapi kan bara vara av medicinska skäl. Detsamma gäller för tonåringar.
 • Försiktighet bör utövas hos personer med hjärtsjukdomar och blodkärl som har problem med trycket efter hjärtinfarkt.

Kort sagt, för några hälsoproblem behöver du tillstånd från läkaren.

Vad är bäst för vitare och några recept

Det är möjligt att använda eteriska oljor både med en baskomponent och att berika dem med kosmetika för ansikts- och kroppshudvård. Dessutom är det bättre att göra det i steg: varje gång du använder den, för att bevara alla användbara egenskaper.

Det anses vara det mest effektiva för att mildra ansiktet och bekämpa pigmentering, eftersom det innehåller två kraftfulla naturliga blekmedel: citron och citronsyra. Det första ämnet bidrar till att utjämna hudtonen, skyddar mot onkologi och missfärger åldersfläckar, medan syra hjälper till att exfoliera föråldrade celler och bilda nya.

Kämpar perfekt efter traumatisk pigmentering: lyser fläckar på platsen för akne ärr och andra skador, reglerar talgproduktionen.

Det är populärt för dess fuktighets- och mjukgörande egenskaper, det används för att lätta hud- och pigmentfläckar. Det behandlar också bra och skyddar huden mot åldersrelaterade förändringar.

För kvällen är det tillräckligt att blanda 2-3 droppar sandelträ och mandelolja på handflatan och applicera sedan på huden genom massagelinjer. För att uppnå bästa effekten, tvätta inte kompositionen.

Morotfröolja

Tack vare beta-karoten är det ett av de mest kraftfulla anti-pigmenteringsmedlen. Föreningen hjälper till att minska produktionen av pigment, som hämmar enzymet Tyrosinas, som är ansvarigt för dess produktion. Essentiell olja klarar inte bara mörka fläckar som en följd av insolation, men visas också för att bekämpa melasma.

Verktyget ska förvaras i en mörk flaska.

Det klarar av bakgrunden av pigmentering - ärr, ärr, akne, eksem och andra inflammatoriska hudsjukdomar. Hjälper till att rengöra huden och lysa ut fläckar.

Det har många kraftfulla helande egenskaper, läker huden från solbränna, inflammation och annan skada. För att bleka fläckarna, späd produkten med jojobaolja (1: 4) och applicera på problemområden.

Eteriska oljor har använts för att ta hand om ansiktets hud och avlägsna pigmentering sedan Cleopatras tid. De hjälper också moderna kvinnor. Det är bara nödvändigt att använda en kvalitetsprodukt för att uppfylla alla villkor och dosering. Och även om hemlagad vitare kommer att ta längre tid än salongprocedurer, kommer det att ge fler fördelar.

Essentiell olja för vitare hud: TOP-5

Vem vill inte ha en vacker och ljus hud? Lätt hud ser felfri ut, och eteriska oljor är fördelaktiga vid läkning av huden, så läs nedan vilken olja som kan användas för att bleka ansiktets hud.

Det är därför de används i hudvårdsprodukter, ljusning, blekning och läkning. Eteriska oljor är rika på näringsämnen som under tiden förbättrar hudens struktur. De kan bota akne, streckmärken och föryngra huden. Vissa eteriska oljor kan göra huden vitare och ljusare eftersom de är mycket koncentrerade, så det är alltid bättre att blanda dem med någon annan olja.

Essentiell olja för hudblekning: en lista

1. Sandelträ eterisk olja

Sandelträolja används i många hudvårdsprodukter, speciellt produkter som är utformade för att göra huden ljusare och vitare. Därför är sandelträets eterisk olja användbar för hudblekning. Sandelträ har i alla fall en vitare
en ingrediens som även nämndes i ayurveda. Dessutom har sandelträ eterisk olja också läkande egenskaper, varigenom denna olja håller huden ung för mycket längre och tar bort mörka cirklar och märken på huden.

Hur man använder:

1. Blanda 2-3 droppar sandelträolja med 2-3 droppar mandelolivolja.

2. Detta kan göras på handflatan, så att ingenting behöver blandas i en separat skål.

3. Massage denna olja på ansiktet och kroppen.

4. Prova detta på natten, vid sänggåendet, för att uppnå bra resultat för hudblekning.

2. Essentiell olja av lavendel

Lavendelolja används i många tvål och hudkrämer på grund av sin lugnande effekt. Det har anmärkningsvärda helande egenskaper och används också för att behandla märken och ärr på huden. Denna olja kan blandas med kamilleolja och sedan användas för att massera ansikte och kropp. Olja är bra att använda på natten, för om det appliceras under dagen kan det göra huden oljig. Förutom att dra smuts och damm, för att få maximal nytta rekommenderas det att prova på natten.

3. Cedar eterisk olja

Denna olja extraheras från cederträd och är användbar för att kontrollera sebumsekretion. Därför är esserisk olja av ceder utmärkt för blekning av oljig och kombinationshud. Denna olja kan blandas med bergamot eller jojobaolja för att få fördelarna med mer strålande hud. Irriterad hud som kan utvecklas med ålder kan också härdas med denna olja.

4. Neroli eterisk olja

Neroliolja är också lämplig för vitare hud, eftersom den är idealisk för hud som avger för mycket hud sebum. När oljan används ordentligt kommer inte huden att stansa. Denna olja kan också blandas med bergamotolja, sandelträolja och andra. Fördelarna med neroliolja är att det kommer att göra huden ljusare och också förhindra rynkor.

Ta bara några droppar neroli eterisk olja och blanda med bärolja.

Massage ditt ansikte och hud, lämna sedan över natten eller i 2 timmar och skölj ansiktet med rent vatten.

5. Steg eterisk olja

Rosvatten används ofta för att producera en klar och glödande hud. På samma sätt är rosolja lämplig för hudlättnad och vitare. Denna väsentliga olja är säker att använda och behöver ingen vegetabilisk olja, såvida inte din hud är mycket känslig. Massage med denna olja ger en ljuseffekt, och gäller även för rynkor och ärr, med regelbunden användning gör huden elastisk.

Denna olja är för att bleka ansiktets och ljussens hud, men om du har mycket känslig hud rekommenderas att du gör ett känslighetsprov innan du försöker med dessa medel.

Brightening hår olja

Fram till nyligen trodde man att det var omöjligt att lätta håret utan att skada dem. Idag säger frisörer och stylister det motsatta. Använda en speciell olja för att lätta håret, du kan inte bara byta nyans, men också berika dem med användbara ämnen. När allt kommer omkring är denna produkt helt naturlig, och därför användbar för lockar.

Särskilda funktioner

Dessa verktyg idag innehåller citron eterisk olja. För att lätta strängarna började den appliceras relativt nyligen, men det har redan lyckats få många fans tack vare följande fördelar:

 • Pris tillgänglighet.
 • Bra vitare effekt.
 • Lätt att använda.
 • Antibakteriell effekt.
 • Torkningseffekt.
 • Förstärkning av rötterna.

Om du regelbundet inkluderar den i hårvård, kan du inte bara stärka rötterna, lätta håret och minska deras fettinnehåll, men också bli av med mjäll. Och om du lägger till den essentiella oljan av citron andra komponenter, kan du ytterligare öka tätheten av lockar, ge dem viktiga näringsämnen och livgivande fukt.

Det är värt att notera att hårets struktur vid användning av det här verktyget inte bara försämras, utan förbättras även. Färgen blir inte bara ljusare, men ljusare, en attraktiv glans framträder också.

Hur man använder

För att lätta krullarna är det nödvändigt att använda verktyget två gånger i veckan i form av en speciell mask och varje kväll innan man går och lägger sig för att utföra aromaterapiproceduren.

För att göra en ljussmask måste du noga blanda en matsked vodka med 5 droppar av det här verktyget. Blandningen bör appliceras jämnt över hela längden av håret. Skölj håret med vatten efter en timme. Den bästa effekten av ett sådant förfarande observeras på sommaren, eftersom solen förbättrar färgverkan av citronextrakt.

Och för att inte förlora den resulterande effekten med varje tvätt av huvudet, kan du lägga till ett par droppar till vanligt schampo. Färgen kommer inte att tvättas och krullarna får ytterligare näring och hydrering.

För aromterapi, använd kamar gjorda av naturmaterial. De behöver lägga några droppar ljusande citronolja och kamma håret i 10 minuter i olika riktningar. Det är bättre att luta ner huvudet, så öka blodcirkulationen och håret blir bättre.

Men det är värt att komma ihåg att användningen av det här verktyget bara ska vara tjejer med ljusa krullar. I brunetter kan slutresultatet av en sådan förtydligande vara oförutsägbar.

Professionella verktyg

Om du behöver skugga dina strängar lättare än en ton är det bättre att tillgripa professionella oljor. Beroende på deras typ är det möjligt att göra en förtydligande av 4-6 toner och viktigast av allt, medan det inte kommer någon gulning på strängarna, och krullarna kommer också att få ytterligare näring.

Vid användning av sådana verktyg erhålls färgning så naturligt och vackert som möjligt. Hår efter användning blir glänsande, silkeslen och har ett mycket vackert utseende. Som en nackdel kan du bara välja det faktum att verktyget inte är lämpligt för användning på grått hår.

Hur man använder

Om du bestämmer dig för att köpa färdig olja för att lätta dina lockar, bör du komma ihåg att du behöver andra ingredienser. Som regel är det 6% eller högst 9% oxidant, ibland behöver du också schampo.

Den resulterande lösningen bör appliceras på trådarna. Blandningens exponeringstid på håret beror på den specifika tillverkaren och kan variera från fem minuter till en timme.

Efter den angivna tiden tvättas strukturen med kallt vatten. För en extra effekt kan du ersätta vattnet med avkok av kamomillapotek som, som du vet, också har blekningsegenskaper. Det är bäst att låta låsorna torka på egen hand utan att använda en hårtork. Och efter det kan du njuta av en ny, ljusare nyans av hår.

För att förhindra att färg och tvätt ut tvättar, rekommenderar frisörerna att man lägger en liten mängd olja direkt till schampot.

Vilken produkt att köpa?

Ett stort antal tillverkare av produkter avsedda för vård och färgning av hår började idag producera och lätta olja:

De mest populära av dem fick:

 • Farmavita. Den italienska tillverkaren lyckades inte bara skapa ett verktyg som kan lätta krullarna upp till 5 nyanser, men också att göra det motståndskraftigt. När allt kommer omkring, har effekten av dess användning upp till tre månader. Den stora fördelen är möjligheten till självanvändning. För att göra detta behöver du bara blanda en del av basen och två delar av oxidationsmedlet, och följ bara instruktionerna. Herbal extrakt, antistatisk och konditioneringsmedel ingår.
 • Oil Solaris från det franska varumärket Eugene Perma har ett högre pris och för användning även hemma kommer att kräva tre ingredienser: själva produkten, schampo för färgat hår och samma oxidant. Dessa ingredienser blandas i lika stora proportioner och appliceras på strängarna, exakt fem minuter. Nackdelen med denna lättnadsolja är att den bidrar till förstörelsen av det naturliga hårpigmentet.

Vad kan man förvänta sig av användning?

När du köper en lättnadsolja för ditt hår, kom ihåg att det är omöjligt att förutsäga den exakta färgen som erhållits efter användning. Definitivt kan vi bara säga att det kommer att vara så naturligt som möjligt och kommer att relatera till varma toner.

Definitivt dina curls blir ljusare minst 4 toner och detta efter en applikation. Deras briljans och intensitet av färg kommer bara att öka. Det långsiktiga resultatet efter att ha använt en sådan produkt kan givetvis inte vara så glädjande. Den viktiga punkten är att överkroppen inte börjar bli gul, vilket ofta är fallet när man använder blekmedel.

När du använder det här nya håret kommer det inte bara att lysa, utan också få den nödvändiga näring och hydrering, vilket utan tvekan kommer att påverka deras vackra utseende.

Kontraindikationer att använda

Sådana ljusande håroljor, som många andra produkter, har egna kontraindikationer. Dessa inkluderar:

 1. Har mer grått hår.
 2. Om den existerande kulkransen varhölls med hjälp av kemiska färgämnen rekommenderar tillverkarna inte att använda den här produkten. Annars kan det slutliga resultatet av färgning bli opartiskt.
 3. Det rekommenderas inte att använda denna olja på mörkt brunt och svart hår. Det kan helt enkelt vara värdelöst.
 4. Och glöm inte, naturligtvis, den allergiska reaktionen. Därför är det viktigt att ett allergitest utförs före användning för att säkerställa att det inte är närvarande.

Styrkor och svagheter

De viktigaste fördelarna med detta verktyg är naturligt ursprung. I motsats till kemiska klargörare spjälkar det inte bara krullarna utan bidrar även till deras näring, hydratisering och förbättring av deras utseende som helhet.

Det slutliga resultatet av färgning, samtidigt som instruktionerna och rekommendationerna följs, visar sig alltid vara vackra och varma, utan sken, vilket ofta är fallet när man klargör med vanliga medel.

Ja, en sådan lättnadsolja kan inte användas på för mörkt eller grått hår, men för blondiner är det den bästa lösningen på alla problem.

Ett bestående resultat är en annan obestridlig fördel. Minimiperioden för vilket resultatet sparas är två månader.

Men det höga priset och möjligheten att köpa dessa produkter i specialbutiker är obestridliga brister.

recensioner

Om vi ​​pratar om feedback, om den här produkten är de mer än positiva. Allt det fina könet, som utnyttjade denna olja, var glad.

Alla kvinnor och tjejer noterar det faktum att krullarna verkligen har fått en vacker, naturlig, varm skugga. Strängar började skina som aldrig tidigare, medan hårets mycket nyans blivit mycket djup och så naturlig som möjligt.

Många damer noterade också den ekonomiska oljekonsumtionen, vilket är en viktig indikator med tanke på det höga priset.

Om vi ​​pratar om negativa recensioner finns det praktiskt taget ingen. Och de reduceras endast till höga kostnader och oförmåga att använda verktyget på mörkt hår.

Trots det faktum att lättahåroljan är en nyhet, har den redan lyckats få många fans. Detta beror på dess naturliga sammansättning, ett stort antal fördelar och långvariga resultat.

Dessutom finns det ett tillfälle att försöka lätta dina lockar först med billigare citron eterisk olja, och sedan jämföra dess effektivitet med produkter av välkända märken. I vilket fall som helst är överlägsenheten hos detta nya verktyg över tidigare kända ljussfärger uppenbart. Och valet av specifika produkter beror bara på dig.

Videon berättar hur man lättar håret utan några speciella insatser med hjälp av oljor.

Lätta oljor för hår: låt oss berätta om kompositionen och nyanser av att använda produkten

Ljuskullar är en förtjusad dröm om många tjejer, men inte alla är redo att offra hårets hälsa för att få den önskade nyansen. Dessutom finns det situationer där användningen av kemiska färgämnen helt enkelt är oacceptabel: graviditet, vissa sjukdomar, ökad hudkänslighet, svagt hår etc.

I sådana fall bidrar det till säkra medel - blekande olja.

Vad är en

Brightening Oil är ett mildt alternativ till moderna hårfärger.

Det är ett multikomponentbaserat oljebaserat medel med tillsats av hjälpväxter eller kemiska komponenter.

En sådan produkt skadar inte bara håret, utan har också en extra omsorgsfull effekt på dem:

 • återställer strängarnas struktur;
 • fyller lockar med näringsämnen
 • släpper ut, ökar den naturliga glansen
 • stärker rötterna och accelererar tillväxten (beroende på kompositionen).

Princip för verksamheten

Användningen av en sådan oljig komposition gör håret 2-4 ton lättare (i vissa fall - upp till fem). Detta sker genom att tvätta det naturliga pigmentet.

Beroende på initialdata kan du få följande resultat:

 • brunt och mörkt blont hår - kommer att vara gyllenehassel eller ljusbrun med en rödaktig kant
 • ljusbruna och ashytoner - byt till en sandig eller vete ton med en gyllene nyans;
 • ljusblond och kopparkrullar - blir gulfärgad "solig" färg.

effektivitet

Beroende på varianten av den valda produkten kan resultatet erhållas efter den första applikationen eller det uppnås med regelbunden användning:

 • Köpta medel har omedelbar effekt, vars effekt varar cirka 2-3 månader.
 • Naturliga lösningar lyser gradvis strängarna och detta resultat måste ständigt bibehållas med hjälp av masker eller schampon.

Den kombinerade användningen av båda metoderna är tillåten: engångsfärgning med en specialiserad produkt och "uppfriskande" färgen genom regelbunden användning av naturliga ljusande ingredienser.

Förtydligande process

Anvisningarna för användning bifogas det inköpta färgbytet.

I regel innehåller den följande steg:

 • Blanda komponenterna i satsen med ett oxidationsmedel av 6-9% i en lämplig andel.
 • Sprid blandningen från rot till spets.
 • Varm film och handduk.
 • Håll i 5-50 minuter.
 • Tvätta noga efter den här tiden.

Toppprodukter Betyg

Avslutade medel väljs av en specialist, med beaktande av kundens individuella egenskaper. Om du ansvarsfullt behandlar frågan kan du köpa det själv i en professionell frisörsbutik.

Praktiskt taget alla "hemlagade" oljor är lätta klargörare på grund av egenskapen hos lösliga pigment. Olive och burdock är mest effektiva för detta. De kan användas inte bara i ren form, men också som en bas för utspädning av eteriska oljor.

Rena estrar

Den mest uttalade effekten har den oxiderande och uppvärmande effekten av oljan:

 • citron - eliminerar intensivt "yellowness" (3-4 droppar per applikation);
 • kanel - gör ännu mörkare lockar ljusare (3-4 droppar per applikation);
 • kamille - ger en bländande glans (4-5 droppar för en användning);
 • rökelse - utspelar den allmänna hårtonen (5-6 droppar för en användning).

Inköpta produkter

Idag på marknaden är klargörande oljor representerade av ett mycket begränsat sortiment, men bland det finns flera populära produkter:

Oljan används i tandem med ett oxidationsmedel av 6-9%. Som färdigställande av färgproceduren kan du använda ett speciellt neutraliserande schampo, tillverkat av det berörda företaget.

 • särdrag av användningen av havtornsolja för dessa ändamål;
 • hur man använder burkolja för att lösa detta problem
 • kommer att hjälpa till i detta fall arganolja;
 • hur man applicerar mandelolja för att återställa delade ändar;
 • och hur effektivt kommer masken med persikaolja?

Val av regler och praktiska råd

Individuella egenskaper hos olika typer av hår kan väsentligt påverka det önskade resultatet.

Därför bör man överväga när man väljer en lysande olja:

 • Torrt poröst hår fungerar bra med en produkt baserad på näringsbasiska oljor.

Det kan antingen köpas (med ett minimum% oxidationsmedel) eller hemlagad.

Från eterisk kamille och rökelse kostym, eftersom resten kan dränera längden. Oljigt och tjockt hår är tyvärr ganska dåligt påverkat av naturens gåvor, så det skulle vara rimligt att köpa en färdig produkt med en oxidator på 6-9%.

Lämpliga estrar är citron (apelsin) och kanel.

 • Lyckliga ägare av normal hårbotten och friska strängar har råd att experimentera på något sätt. Eteriska oljor kan också provas alla (exklusive individuell intolerans).
 • Det är vettigt att anpassa sina preferenser beroende på nuvarande säsong.

  Under de soliga månaderna får man inte använda produkter som innehåller citrusoljor och syror. De ökar effekten av strålning på håret, varför inte bara pigmentet brinner ut, men själva strukturen smälter.

  Potentiella skador och försiktighetsåtgärder

  Den största risken för att använda lysande olja är manifestationen av en allergisk reaktion.

  De negativa effekterna kan också uppenbaras i form av bränt hår, mjäll, ojämn färg och fullständig brist på resultat.

  För att undvika dem är det tillräckligt att följa enkla regler:

  • var noga med att testa för mottaglighet, vilket orsakar olja i 15-20 minuter på ett litet område av huden;
  • Använd inte produkten på tidigare färgade eller kemiskt krullade trådar;
  • noggrant observera proportionerna och tillåten% av oxidationsmedlet;
  • Försök inte ändra det naturliga pigmentet för mörkt hår på detta sätt.
  • Håll klart den tid som anges i anvisningarna (för första gången är det bättre att vara säker och hålla i bara några minuter, och därefter öka tiden, om det behövs).
  • Du bör inte använda högtemperaturapparater (stylingjärn, hårtork, krusjärn, etc.) för att lägga på den första dagen av färgning.

  Hår efter oljig missfärgning är utåt omöjligt att skilja från naturligt: ​​de behåller en hälsosam glans och individuellt naturligt "mönster".

  Bristen på speciell vård och obehag kompenserar för alla kostnader för tid och pengar för färgning. Och det faktum att resultatet sparas under lång tid gör den här metoden nästan perfekt.

  Eteriska oljor mot pigmentfläckar

  Valet av hudblekningsprodukter är bra nu. Tyvärr innehåller de mest effektiva ämnen giftiga substanser som kan orsaka ökad pigmentering eller allergier. Med naturliga eteriska oljor mot pigmentfläckar kan du inte vara rädd för obehagliga följder för huden.

  Innan du börjar bleka bör du ta itu med orsakerna till sjukdomens utseende. Det är bäst att konsultera en specialist: kosmetolog eller hudläkare.

  En professionell med maximal noggrannhet kommer att hitta källan till problemet och ge lämpliga rekommendationer. Pigmentering kan vara tillfällig, behandling i detta fall är inte nödvändig.

  Vad får pigmentfläckar att se ut

  Enhetlig färg på huden beror på ett speciellt pigment - melanin. När du ökar eller minskar nivån på huden syns fläckar mörkare eller ljusare. Melaninaktiviteten kan förändras av ett antal anledningar:

  • hormonella förändringar: graviditeten, antikonceptionsmedel;
  • sjukdomar i de inre organen;
  • genetisk predisposition;
  • traumatiska hudskador: postacne, brännskador, misslyckade utförda kosmetiska manipuleringar;
  • överdriven och frekvent exponering för solen.

  Den vanligaste orsaken till nya mol och fräknar är de två sista faktorerna. I detta fall är den eteriska oljan från pigmentfläckar ett effektivt verktyg. Under behandlingsperioden bör man undvika exponering för solen, använd skyddande kosmetika.

  Det är bäst att utföra blekningen av huden med eteriska oljor på hösten eller på våren.

  Oavsett orsakerna till hyperpigmentering behövs ett omfattande tillvägagångssätt för att lösa problemet. Huden bör systematiskt fuktas, förutom behovet av att övervaka näring och säkerställa regelbunden fysisk aktivitet för kroppens totala tonen.

  Effektiva eteriska oljor mot pigmentfläckar

  Citrusoljor (citron, apelsin och liknande) har anmärkningsvärda vitare och hudsläckande egenskaper. Citruses är en generös källa till naturligt antioxidant vitamin C. Citronolja för ansiktet och huden är inte bara effektivt mot överdriven pigmentering, utan hjälper också till att eliminera spindelvener.

  Gulrotfröolja perfekt vitar på huden, och har också en föryngrande och rengörande effekt. Hjälper att klara även med ålderspigmentering.

  Persiljaolja är en utmärkt naturlig antiseptisk, har antiinflammatorisk effekt och används för hudblekning. Dess användning är strängt kontraindicerat under graviditet och i närvaro av njursjukdom.

  Rosewoodolja stimulerar immunsystemet, förbättrar kroppstonen. Hjälper till att bli av med det vaskulära nätverket och överdriven pigmentering, återställer hudens elasticitet.

  Eukalyptus och blå kamilleoljor används ofta som hjälpkomponenter. De har en allmän antiinflammatorisk effekt, accelererar regenerering av hudceller.

  Lotion med essentiella oljepigmentfläckar

  • kokt vatten - 250 ml;
  • lavendel och citron eteriska oljor - 6 droppar vardera;
  • kamilleolja - 3 droppar.

  Lotion torkar platser med ökad pigmentering två gånger om dagen. Förvara i en mörk glasflaska, skaka väl före användning.

  • kokt vatten - 100 ml;
  • äppelcidervinäger - 1 msk. l.
  • rosenträ, kamille och citronolja - 2 droppar.

  Alla ingredienser blandas i en glasflaska. Applicera på ren hud, skaka väl före användning. Lotionen hjälper till med hyperpigmentering, stramar porer, normaliserar fet hud.

  Pigmentmasker med essentiella oljor

  För att bli av med spindelvener, kommer fräknar, allmän hudblekning att vara användbar följande mask:

  • citron och jojobaoljor - 6 droppar vardera;
  • kokt krossad potatis - 1 msk. l.

  Rör om ingredienserna, applicera massan på den beredda huden. Håll i 10 minuter, skölj med rent vatten.

  • äggvita - 1 st.
  • citronsaft - 1 tsk;
  • rosewood och grapefruktoljor - 2 droppar vardera.

  Slå äggvita med en visp i skummet, tillsätt försiktigt citronsaft och tillsätt eteriska oljor. Håll masken på ansiktet i 10 minuter, skölj med rent vatten. Förfarandet kan utföras under en period av 3 veckor, upprepade varannan dag.

  tillämpningar

  • honung - 1 tsk
  • citronolja - 3 droppar.

  Blötlägg bomullskivor med en blandning, applicera på områden med ökad pigmentering. Håll i 20 minuter. Upprepa dagligen i 3 veckor.

  • kokt vatten - 1 msk. l.
  • citronolja - 7 droppar;
  • väteperoxid - 1 tsk.

  Rör ingredienserna, dra bomullspuddarna med vätskan och lägg dem på problemområdena. Efter 5 minuter applicera en fuktkräm: väteperoxid torkar huden.

  Kosmetisk olja för applikationer:

  • olivolja - 30 ml;
  • tea tree oil - 10 droppar.

  Blandningen appliceras på pigmenterade områden och låt torka helt. Om du känner en brännande känsla, ta omedelbart bort oljan från huden med en servett. Denna ansökan bör göras vid sänggåendet.

  Tillsammans med eteriska oljor används vegetabiliska oljor (helst kallpressade) vid behandling av överdriven hudpigmentering: oliv, jojoba, kakao, mandel. Kombinationen av dessa ingredienser gör det möjligt att uppnå det bästa resultatet av vitare behandlingar.

  Eteriska oljor är användbara för att lägga till vattnet för tvättning. Med hjälp av dem, förbättra effektiviteten hos konventionella kosmetika: några droppar för att komma in i daglig närande eller fuktgivande kräm.

  Försiktighetsåtgärder, kontraindikationer

  Eteriska oljor ska testas för känslighet före användning. För att göra detta appliceras en liten mängd av ämnet utspätt i vatten på huden som inte utsätts för solljus. Om irritation uppstår under dagen ska du sluta använda denna olja.

  Citrusderivat har en fototoxisk effekt: brännskador kan förekomma på den behandlade huden vid exponering för solljus. Procedurer som använder apelsin-, citron- eller bergamotoljor bör utföras vid sänggåendet.

  Eteriska oljor är en kraftfull naturlig substans. Använd dem försiktigt, läs noga de instruktioner som seriösa tillverkare nödvändigtvis fäster på flaskan. Med rätt användning av aromaterapi, hjälper eteriska oljor att lätta huden och återställa sin naturliga skönhet.  Nästa Artikel
  Ta reda på hur man oljar tipsen på ditt hår så att de inte blir splittrade: de bästa 7 bästa