Odla långt hår hemma


Hur man sköter om håret och odlar det länge och lyxigt, utan att spendera fantastiska summor på medel som bara ger en tillfällig effekt?

Grundläggande vårdregler

Begreppet hårvård omfattar inte bara salongprocedurer, masker och balm utan även shampooing, kamning och torkning. Låt oss titta på hur man ordentligt bryr sig om hårbotten och håret vid var och en av dessa steg.

Regler för tvättning och kamning

Det kan vara konstigt, men inte alla vet hur man ska tvätta håret ordentligt och kamna efter att ha tvättat. Vi gör som vi lärdes i barndomen eller lika praktiskt för oss:

 • Borsta inte ditt våta hår! Först och främst försöker du tvätta huvudet med sulfatfria schampon, detta förhindrar utlakning av färg på färgat hår och störning av oxens struktur.
 • Använd varmt vatten att skölja, men inte varmt;
 • Applicera schampon endast på rötterna, skum så småningom och sprida den över hela längden. Vi tvätta våra huvuden för att tvätta av damm och fettavlagringar, därför är det absolut inte nödvändigt att applicera en separat del av schampo för längden.
 • Skölj håret så ofta som möjligt, det borde inte finnas några tvålkomponenter på dem. Annars blir strängarna tyngre och inte skrymmande.
 • När du applicerar en mask eller balsam, sprid den över håret med fingrarna, inte en kam. Detta kommer att minska problemet att falla ut;
 • Applicera ytterligare medel i längd, inte vid rötterna;
 • Borsta inte ditt våta hår! Torka dem väl med en handduk (men gnugga inte), vänta tills de är torra, och kamma dem med dina fingrar eller en kam med sällsynta tänder. Faktum är att de våta strängarna är mycket förvirrade, och när vi kammar sönder vi ett mycket stort antal av dem.

Användning av hårtork och strykning

Överge användningen av en hårtork och strykning i den moderna rytmen i livet är nästan overkligt. Detta gäller särskilt ägare av långt tjockt hår. Men för att minimera användningen av dessa enheter är det fortfarande värt det.

Om curling och strykning även säga ingenting. Medeltemperaturen för uppvärmning av krulljärn är 200 C. Vidare sträcker pläteringsjärnet håret och gör det tunnare och svagare:

 • Använd hårtorket först efter att krullarna är nästan torra. Om du har pärlor som måste läggas, torka det separat, låt resten av ditt hår torka på egen hand;
 • Torka håret med kall luft;
 • Få termiskskyddande medel. Silikonbaserade oljor passar bäst. Kom ihåg att det är bättre att inte skimpa på sådana medel eftersom de väsentligt ökar hårets motståndskraft mot temperatureffekter. Dessutom, trots den höga kostnaden, är 100 ml olja vanligtvis tillräckligt för 6-8 månader beroende på längd och densitet.
 • Om möjligt, byt ut justeringen med ett strykjärn för att utjämna balm och byt krökning till skumrullar;
 • Använd sällan som lak, skum och andra modelleringsmedel, eftersom de innehåller alkohol som torkar hår och gör dem sköra.
Kom ihåg att det är bättre att inte skimpa på värmebeskyddare eftersom de väsentligt ökar hårets motståndskraft mot temperatureffekter

Välja rätt tillbehör

I vård av hår är det viktigt inte bara vad du gör, men också vad du använder samtidigt. Tillbehör för vård är av stor betydelse, och deras felaktiga val kan skada hälsan och skönheten hos dina lockar. Då, som ett korrekt valt verktyg, blir din trofasta assistent i denna svåra uppgift.

Combs. Ja, ja, det borde finnas flera:

 • Den första är en platt kam med glesa tänder. Vi behöver det för att kamma och för att applicera masker och balm;
 • Den andra kammen borstar. Vi använder den för styling och skapar basal volym. Tändernas längd ska motsvara hårets längd - ju längre håret desto längre är tänderna.
 • Den tredje är en massageborste. Behövs för daglig användning. Det är bäst att använda det under dagen;
 • Fjärde - kam för bouffant. Det är bättre att köpa en professionell modell med en naturlig tupplur, eftersom tunna plastkammusslor enkelt förkrövar håren vid själva rötterna.

När det gäller material är det bättre att föredra trä och naturliga borstar. Plastet gör att håren blir "magnetiska" och förvirrar dem. Naturmaterial är mer hållbart och kvalitet än artificiellt.
Gum och grejer. Alla tillbehör som behövs för frisyrer ska lätt avlägsnas och inte vara tunga. Välj därför tygremsor i stället för silikon och plastpärlor istället för metall.

Vårdtillbehör är avgörande, och att välja fel kan skada hälsan och skönheten hos dina lås.

Tipsa trimning

Vi brukade veta att regelbundna hårklippningar främjar hårväxten. I allmänhet är det naturligtvis en myt, men en sanningskorn finns närvarande i den.

Så, vad är användningen av skärning eller helt enkelt trimning av ändarna:

 • Först skär du de redan skurna eller torkade ändarna;
 • För det andra tjänar tipsen som ett slags förebyggande av deras avsnitt. Om du har möjlighet att göra denna procedur het sax, så kommer det att spara dig från att behöva klippa i flera månader.

Smink från insidan

Omfattande vård är vårt allt. Därför är det nödvändigt att stärka håret inte bara från utsidan, men också från insidan. Tillsammans beror våra kretsar sig direkt på vår hälsonivå i allmänhet. Om kroppen saknar vitaminer, mineraler eller spårämnen, kommer det omedelbart att påverka håret, huden och naglarna.

Här är några rekommendationer som hjälper till att låsa starka och friska från insidan:

 • Ta hand om din mat. Strängar behöver vitaminer, fukt och fetter. De "älskar" vitamin B, så lägg till så många gröna grönsaker som möjligt till din diet. Du kan inte rabatt på fett- och omega-fettsyrorna - de gör håret elastiskt och resistent mot skador. Alla dessa element finns i skaldjur och mjölkprodukter;
 • Ta vitaminer. Förmodligen vet alla att vår kropp absorberar försumliga mängder vitaminer från mat, därför kan vi inte göra (särskilt under hösten-vintern) utan ytterligare en näringskälla. Det är här vi kan använda vitaminkomplex som kan köpas på något apotek. Du kan välja separat preparat av vitaminer i grupp B och andra tillsatser, eller du kan välja ett färdigt komplex för hår;
 • Gör masker. Medan vår kropp långsamt är mättad med vitaminer och mineraler, hjälper vi vårt hår att bli vackrare ute. Masker har en positiv effekt på utseendet, och med regelbunden användning på hårets struktur. Du kan använda både köpta och hemvårdsprodukter. Under året kan du använda verktyget från en butik eller salong, men det är bättre att fördela 1 månad på ett halvt år för en kurs av naturliga masker.
Masker har en positiv effekt på utseendet, och med regelbunden användning på hårets struktur

Folk recept för att påskynda hårväxten

Våra förfäder visste mycket om hur man behåller skönheten under lång tid med hjälp av folkmekanismer. Alla kommer ihåg den berömda "ryska flätan"? Vill du ha samma friska, långa och starka hår? Lyssna sedan på råd från våra mormor.

Senapsmask. Denna lösning består av senap, socker, kosmetisk mala och äggula. Ingenting komplicerat.

I icke-metalliska redskap måste du blanda senap, socker och smör i förhållandet 1: 1 (två matskedar räcker för långt hår). Då måste du lägga till ett ägg och ta det hela till en homogen uppslamning. Ge sockret smälta, och vid denna tid applicera olja på längden på trådarna för att skydda dem från att torka ut.

Applicera blandningen på rötterna och låt i 20-60 minuter. Åtgärdstiden beror på din uthållighet. Om det brinner illa - tvätta av masken med varmt vatten och schampo. Försök att hålla minst 20 minuter.
Denna mask främjar blodflödet till rötterna och på så sätt accelererar tillväxten av krullar.

Vill du ha samma friska, långa och starka hår? Lyssna sedan på råd från våra mormor.

massage

Allt som hjälper till att förbättra blodcirkulationen är din allierade i den svåra uppgiften att odla krullar. Lägg därför en huvudmassage till alla ovanstående procedurer. Du kan göra det själv med hjälp av till exempel mandelolja.

Hur mycket att växa

Håret växer ungefär 1-1,5 cm per månad. Men med en senapsmask blir resultatet 1,5-2 gånger snabbare.

Naturligtvis kan det inte prata om 5-8 cm per månad, men det är ganska realistiskt att uppnå 30-40 centimeter per år.

recensioner

Efter en misslyckad frisyr var i förtvivlan drömde hon om att växa håret så snart som möjligt, så hon bestämde sig för en senapsmask. Mina vänner pratade länge, men jag var bestämd. Först brände masken, men bara en trevlig känsla av värme kvar. Därför stod jag för andra gången lugnt en timme. Som ett resultat, ökade håret med 3 cm för den första månaden. Och det här, tro mig, var en stor glädje, eftersom frisörens misslyckade studie återvände till normal. Nu tog jag en paus, men jag planerar att ta en kurs på 2 månader.

Jag alternerade senap med varm olja. Hur många centimeter växte håret, inte uppmätt, men det är märkbart. Jag är också glad över sitt tillstånd, de blev lydiga och på något sätt "levande". Jag ska försöka med andra recept, men dessa två har hittills varit perfekta för mig. Prova olika recept och leta efter din egen.

KOSMOPOLIT

Så att växa långt hår snabbare: 10 värdefulla tips

Långt hår - drömmen om många tjejer, men inte alla har tålamod att odla dem. Men du vill att ditt hår ska växa så fort som möjligt! Och vi vet att denna process verkligen kan accelereras.

Hur man snabbt växer långt hår hemma

Långt hår kräver speciell vård och näring. Allt är logiskt här: ju längre håret desto mer "bygg" material behöver det. Om det inte finns tillräckligt med näringsämnen börjar håret bryta ner, och det blir omöjligt att odla dem. Dessutom beror hårets tillväxthastighet på huvudets hud - det måste vara särskilt uppmärksamt. Hur man snabbt växer långt hår? Följ vår råd och om en månad kommer du märka att håret verkligen började växa mer aktivt!

1. Använd sulfatfria schampon.

Shampoo som inte innehåller sulfater, torka inte håret och hjälpa hårbotten behåller fukt, och detta är en av de viktigaste förutsättningarna för aktiv hårväxt. Det är nödvändigt att förstå att dessa schampon skum mycket sämre (sulfater är ansvariga för denna funktion), de är tjocka och inte det mest praktiska att applicera men värt: sådana produkter hanterar faktiskt reningen inte värre, men samtidigt mindre skada håret.

2. Kamma håret oftare.

En mjuk borste är den bästa vän som vill växa långt hår snabbt! Ja, ja, du måste kamma dig själv, precis som din favorit huskatt. För det första, ju fortare du blir av med föråldrat hår, desto snabbare nya kommer att växa, för det andra, det här är en extra massage i hårbotten, vilket bara är nödvändigt för snabb tillväxt.

3. Skaffa Hair Growth Activator

Det här är inte en marknadsföringsklubb - kvalitet hårväxtaktivatorer fungerar verkligen! De stimulerar dessutom hårsäckarna och närmar sig hårbotten. Om du vill att ditt hår ska bli ganska långt behöver du definitivt hjälp. Prova Super Strong Complex av Paul Mitchell eller Trifazik av Rene Furterer.

4. Om masken är för natten

Du hörde förmodligen om fördelarna med oljemaskor - de måste appliceras på hårbotten och håret över hela längden. Nästan någon vegetabilisk olja är lämplig för detta ändamål: mandel, kokosnöt, arganolja eller till och med olivolja. Men det är värt att notera att oljan faktiskt börjar fungera endast 3-4 timmar efter appliceringen, så det är bäst att göra sådana masker för natten - du måste göra ett speciellt örngott för detta ändamål.

5. Köp rätt kam

Det är viktigt att kammen inte traumatiserar ditt hår, och de flesta gör det helt obemärkt. Därför kommer valet av de rätta kammen med speciell spänning. Vi rekommenderar starkt Tangle Teezer eller en kam med jonisering från Braun.

6. För närvarande ge upp hårtorken

Hårtork, och speciellt stylingverktyg, torkar hår, även om du vet hur du använder den ordentligt. Om du inte kan göra utan varm styling, var noga med att lägga värmeskydd på ditt hår.

7. Senapspulver

Hur man snabbt växer långt hår? Gå till det tunga artilleriet! Tips: Att stimulera blodflödet till hårbotten och påskynda hårväxten hjälper dig att maska ​​av senapspulver. Till en matsked senap, tillsätt lite varmt vatten och en tesked socker, rör om. Applicera blandningen i hårbotten i 30-40 minuter (eller hur mycket du lider - det kommer att brinna!), Och tvätta sedan av det. Gör den här masken inte mer än en gång i veckan - det bör kontaktas med försiktighet, som senap torkar hår.

8. Masker med kanel

Om senap alternativet är för extremt för dig, försök sedan en annan stimulerande mask - med kanel. Principen om dess handling är densamma - i ett skynda av blod till hårsäckarna, men känslorna är mindre "brinnande". Blanda en tesked med kanel med två teskedar honung. Lägg till lite varmt vatten för lättare applicering. Du kan lägga ett duschlock på huvudet och linda det med en handduk - i värme kommer masken att fungera ännu bättre.

9. Gör en huvudmassage

Hårbottenmassage stimulerar blodflödet, och detta är en av de viktigaste faktorer som hjälper dig att växa hår snabbare. Det är bäst att göra massage i 1 timme innan du tvättar huvudet. Under aktiv stimulering börjar talgkörtlarna att fungera, och troligen, efter massage, kommer du i alla fall att känna behovet av att uppdatera ditt hår. Starta massage från nacken, gradvis pressa de cirkulära rörelserna i templen, kronan och pannan.

Hur man växer lång och tjockt hår snabbare, avslöjar alla hemligheter

Vackra långa lockar - drömmen om vilken kvinna som helst som vill se attraktiv, elegant och feminin. Män skänker de långhåriga skönheterna med lyxigt hår, för det är ett tecken på utmärkt ärftlighet, god hälsa. Hur man odlar långt hår hemma på egen hand och vad som ska användas för detta kommer att diskuteras i den här artikeln.

Faktorer som påverkar hårväxten

På huvudet växer varje hår 4-10 år. Detta är en individuell indikator, beroende på hormonell bakgrund och mänsklig ärftlighet. På en vecka förlängs krullarna med 2,5 mm, på en månad, med ca 10-15 mm. Att öka längden och påskynda tillväxten kommer att hjälpa rätt produkter och medel för att öka tillväxten.

Skäl för att sakta tillväxten

Vill du växa långt och tjockt hår? Ändra dina vanor:

 • du kan inte snack snabbmat (hamburgare, shawarma, smörgåsar och annan skräpmat);
 • Det är önskvärt att utesluta stekt, kryddig mat, kolsyrade drycker.
 • ge upp tobak, alkohol och andra skadliga vanor.

En viktig punkt! Trim tipsen till längden av friska krullar var 2-3 månader. Skadade, försummade områden av hår sakta ner tillväxten.

Vad påverkar den positiva dynamiken

Produkter. Du bör föredra denna mat:

 • grönsaks-, fruktsallader (blandningsredienser är förbjudna);
 • grönt;
 • Produkter som innehåller kalcium, kalium, zink, magnesium, jod, krom, betakaroten;
 • öljäst;
 • vitaminkomplex.

Läs mer om hårväxtprodukter på vår hemsida.

livsstil:

 • Hårets tillstånd och tillväxt påverkas av tarmhälsan. Tillbringa flera gånger rengöring av toxiner och andra skadliga ämnen.
 • Växande lockar stör användningen av en hårtork, curling, olika strykjärn, elektriska apparater som har en termisk effekt på håret. Det är tillåtet att använda dem, men sällan, tidigare skydda krullarna med speciell kosmetika;
 • stylister med kosmetologer rekommenderar inte att färga håret ofta. När grå hår visas, använd färg som inte innehåller väteperoxid. Applicera styling curls sällan;
 • Det är svårt att odla långt och tjockt hår för kvinnor som ständigt upplever stress, överarbete. Det är viktigt att helt eliminera från dina livssituationer som framkallar ett dåligt humör.

Tips för att odla långt hår

Här är några grundläggande tips för dem som vill ha ett lyxigt långt hår. Hur man odlar långt hår hemma, och vad betyder det för detta måste användas?

 1. Trim de krökta ändarna av locken uteslutande med varma saxar. De löddar ändarna, håret kommer att sluta.
 2. Förbättra blodcirkulationen. Detta hjälper till att kamma hår (bara torrt) med en mjuk massageborste (varaktigheten för varje borste är bara sex månader, då måste den ändras). Trichologists rekommenderar att kamma två gånger på morgonen, samma före sänggåendet.
 3. Tvätta ditt hår endast med varmt vatten.
 4. Du måste använda ett schampo som passar din hårtyp. Efter det, skölja locken med en balsam, balsam. Skölj sedan med en infusion av örter som orsakar tillväxt av krullar: kardborre, nässla, kamille, aloe, citronmelé eller maskros. Läs mer om örter för hårväxt och förstärkning på vår hemsida.

Användbara verktyg

massage

Denna procedur syftar till att stimulera blodkärlen, särskilt blodcirkulationen av hårsäckarna. Detta verktyg stärker rötterna, förhindrar förlust och accelererar tillväxten. Vi rekommenderar att du läser mer om hårbottenmassage för hårväxt, dess typer och tekniker för utförande på vår hemsida.

Massage exekveringsregler:

 • Det rekommenderas att massera huvudet med fingertoppar, vilket gör mjuka, smidiga rörelser. Flytta från pannan till templen, flytta till occipital regionen. Det är lämpligt att använda ricinus eller burdockolja. Det har en positiv effekt på hårrötterna;
 • Det är användbart att göra lätt tappning med penslar, cirkulära rörelser, dra av huden genom att dra krullar och sträcka den;
 • tillgripa massage varje dag. Helst, mer än en gång om dagen.

masker

Korrekt utvalda kosmetika kan uppnå en positiv tillväxtdynamik hos strängarna. Både hem- och varumärkes kosmetika fungerar bra. Båda produkterna kan användas växelvis.

Vad ska man göra hemlagade masker? Accelerera tillväxten av lockar sådana kombinationer av produkter:

 • lök, honung, citronsaft;
 • öl, rågbröd;
 • frukt, mejeriprodukter;
 • havregryn, mjölk;
 • majonnäs;
 • öl, äggvita;
 • jäst, vatten, honung;
 • senaps (senapspulver), kefir, äggulor;
 • peppar tinktur, kefir;
 • kanel.

Regler för val av professionell kosmetika: du måste använda välkända varumärkesmedel. Observera att inte alla kosmetika kan appliceras på hårbotten. Felaktig användning leder till blockering av epidermis porer och långsammare tillväxt.

Det är viktigt! Läs noggrant tillverkarens rekommendationer för vård.

Professionella förfaranden

Med hjälp av speciella medicinska procedurer kan du öka tillväxten till 1,5-2 cm per månad. För detta bör du använda följande tekniker:

 • genomföra 10 kurer av mesoterapi: när en läkare skickar en speciell preparat med aminosyror, vitaminer, stimulerar tillväxten av krullningar under hårbotten;
 • drick specialflaskor fyllda med biologiskt aktiva substanser, näringsämnen. De är utvalda med en erfaren specialist;
 • köpa en laser kam som förbättrar blodmikrocirkulationen i hårbotten, stimulerar aktivt hårrödorna. Det är tillåtet att använda det flera gånger i veckan.
 • förvärva en darsonval kam, stärka lockar, stimulera deras tillväxt.

Växthuseffekten

Först och främst är detta verktyg utformat för att stärka rötterna, men på grund av att processen förbättrar blodcirkulationen stimuleras också tillväxten av strängar. De som använde den här metoden på sig, noterar accelerationsdynamiken till två centimeter per månad.

Hur ansöker du?

 1. Kosmetisk olja eller ett komplex av dem appliceras på hela ytan av hårbotten (på huden och locken).
 2. I denna form staplas strängarna så att de enkelt kan sättas på en hatt av polyeten.
 3. Bär ett lock. I avsaknad av det kan du använda det vanliga paketet eller häftfilmen. Det viktigaste är att krullarna är helt säkert dolda bakom polyeten. Det skapar ett "växthus".
 4. Den gamla tiden är upp till 8 timmar. Det är bekvämt att lämna för natten.
 5. Efter applicering av huvudet tvättas inte.
 6. Det är nödvändigt att göra proceduren ofta.

Gynnsamma effekter:

 • ökar flödet av blod och näringsämnen till hårsäckarna;
 • intensiv hydrering
 • utsöndring av skadliga ämnen.

En annan egenskap hos metoden är produktion av talg (naturligt försvar). Det är bra för torrt hår och för fet hår - försvårar problemet.

Vård tips

Efter att ha blivit vackra långa lockar måste du ta hand om dem regelbundet för att behålla ett attraktivt utseende. Tillvägagångssättet i denna fråga är viktigt i en komplex.

Extern vård

funktioner:

 • Använd träkammer, eftersom metall, plastanaloger skadar strängar;
 • droppa, ibland, på en kam kam favorit aromatiska oljor som stärker hårets hälsa, påskyndar tillväxten,
 • Minimera användningen av termometrar som dödar curls naturliga skönhet. För att håret ska bli snyggt, snyggt, är det bättre att använda curlers eller papilloter för styling ändamål;
 • en gång på tre dagar tvätta huvudet med varmt vatten med speciellt utvalt schampo, balsam, mask, serum, balsam, oljor, örtinfusioner som ger den nödvändiga näring till krullarna;
 • använd hårnålar med elastiska band, förvirrande strängar, förstöra deras struktur, det är omöjligt. Köp tillbehör från naturliga tyger och metaller;
 • gå och lägg dig, när du tvättar håret från applicerad kosmetika
 • fläta flätan på natten för att minska antalet skadade hår.

Observera, under den kalla årstiden, var noga med att bära en hatt. Hårbotten bör alltid vara varm. Hypotermi påverkar hårfolliklarna negativt och tillväxten saktar ner.

Intern vård

funktioner:

 • ät bra - fraktionerad, ofta, exceptionellt hälsosam mat (stuvad, ångad eller kokad);
 • Dessutom ta de bästa vitaminkomplexen som stimulerar hårväxten.
 • Undvik stressiga situationer och dåliga vanor, detta kan förändra strukturen i strängarna. Som ett resultat, krölsligheten hos krullen, förlusten;
 • Titta på din hälsa, få tillräckligt med sömn. Den otillräckliga utvecklingen och funktionen hos de inre organen, särskilt mag-tarmkanalen, påverkar trots allt håret, och de kan börja falla ut.

För att få långt och tjockt hår, ta tid. För att påskynda processen hjälper de ovanstående reglerna. Kom ihåg att hälsan (och därmed tillväxten) strängar beror på det interna och yttre tillståndet. Det mest effektiva sättet är att använda salongprocedurer och tillämpa speciella medicinska produkter. Men sådana medel är inte billiga.

Accelerera hårväxten kan vara mer tillgängliga tekniker. För att göra detta, se till att du får alla vitaminer och spårämnen, använd högkvalitativa varumärken och hemlagad kosmetika, led en hälsosam livsstil och glöm inte att skära tipsen med intervaller om 2-3 månader.

Ta reda på mer information om hårväxt och metoder för stimulering tack vare artiklarna:

Användbara videoklipp

Hur man odlar långt och tjockt hår.

Hur man växer tjockare hår och sluta håravfall.

Hur man odlar långt hår hemma: Tips för tjejer

Skönhetsnivån förändras ständigt, men långt hår är alltid den samma trenden. Lustigt, jämnt och friskt hår under bältet är det främsta tecknet på femininitet. De gör en bild mjukare, mystisk och attraktiv. Med ett sådant hårhår kan du experimentera med frisyrer varje dag. Men inte varje kvinna kan skryta med ett långt hår under bältet. Om håret är kort eller växer långsamt, förtvivla inte och ha bara korta hårklippningar, för att odla långt hår är inte svårt. Det är nog att följa de specifika regler och rekommendationer som presenteras i denna artikel.

Varför kan inte växa hår?

När vi växer hår vill vi verkligen uppnå resultat på kortast möjliga tid, men det fungerar inte alltid. Många kvinnor växer håret långsamt, vilket kan bero på olika orsaker:

 1. Ärftlighet. Om långsam och dålig tillväxt observeras sedan barndomen är det värdelöst att rådgöra med läkare. Detta är en genetiskt bestämd faktor.
 2. Felaktig näring. Du kan applicera masker dagligen och göra salongprocedurer för hårväxt, men det hjälper inte om du äter substandard och skadliga produkter varje dag. Mat bör varieras och innehåller tillräckligt med vitamin.
 3. Förekomsten av sjukdomar. Långsam tillväxt observeras vanligtvis med seborré eller början alopeci.

Hur lång tid tar det att växa hår?

Många tjejer undrar ofta hur man snabbt växer hår under bältet? Det är värt att notera att det friska håret växer högst 3 cm per månad. Det betyder att ett år kan håret växa bara 36 cm. Men inte alla kan uppnå en sådan snabb tillväxt eftersom det inte bara beror på hårvård men och från genetiken. I genomsnitt växer håret i en månad till en halv till två centimeter.

Sätt att snabbt växa hår

Svara på frågan om hur man växer hår mycket snabbt, du kan bara välja två huvudvägar:

 1. Professionell vård.
 2. Hemvård.

Den första metoden är dyrare. Professionell vård bör omfatta periodiska hårklippningar, mesoterapi, speciella ampuller och laserkammar. Sådana förfaranden erbjuds i någon stor skönhetssalong och är verkligen effektiva. Med hjälp kan du växa långt hår på kortast möjliga tid.

Om det inte finns tid och pengar för professionell vård, ska du inte vara upprörd. Växa långt hår kan vara hemma. Hemmetoderna är inte mindre effektiva och samtidigt - ganska billiga.

Topp 8 effektiva sätt att öka hårväxten

För att växa hår behöver du ett integrerat tillvägagångssätt, som inte bara omfattar en mängd olika förfaranden utan också lämplig näring. Var noga med att granska din dagliga kost och ta bort alla skadliga och tomma produkter. Dieten bör innehålla frukt, grönsaker, spannmål, naturliga juice och rent vatten. Eftersom det är omöjligt att få alla nödvändiga vitaminer för hår från moderna produkter, köpa bra vitaminer från apoteket. Dessutom granska regimen och se till att ta tid för promenader i friska luften. Och för att växa ditt hår snabbt och vara hälsosam, använd följande metoder.

massage

Det snabbaste sättet att växa hår är att förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Manuell massage förbättrar inte bara lampans näring utan låter dig också bli av med huvudvärk och överansträngning. På dagen för massagen tillräckligt för att ge tio minuter. Som ett alternativ till manuell massage kommer en penselmassage att göra. Massageborste för huvudet säljs i nästan vilken kosmetisk butik som helst.

Undantag hårtork och ploek

Som redan noterat ovan växer många tjejer snabbt, men blir inte långa på grund av bräcklighet. För att bli av med hårbrott måste du glömma håret och andra termiska stylingapparater.

Curling strykjärn och hår hårtork skada hår, speciellt med daglig användning. Om sådana enheter är uteslutna kommer det att bli möjligt att märka positiva förändringar om några månader.

Torr senapsmask

Att förbättra blodtillförseln till hårsäckarna och för att öka tillväxten hjälper inte bara manuell massage utan också en senapsmaske. Detta verktyg kräver ett minimum av insats och ingredienser. För att förbereda masken måste du förbereda: torr senap, socker, basolja och varmt vatten. Håret måste vara smutsigt och torrt.

Så först bör du blanda torr senap med socker. Denna mask appliceras endast på hårrötterna, så det behöver lite. Det är nog att använda 3 matsked senap och 2 skedar socker. Varmt vatten bör tillsättas till blandningen av dessa ingredienser. Blandningen ska komma ut, inte för tjock och inte för flytande. Nu kan du lägga till någon basolja till den. Perfekt aprikos, persika eller mandel. Olja behöver lite - ungefär en halv tesked.

Det är bättre att applicera masken med en pensel för färg. Efter applicering måste du täcka huvudet med en film och linda i en handduk. Senapsmasken börjar börja på några minuter. Håll det så länge som möjligt, men för att uthärda en stark brinnande känsla är det inte värt det. Tvätta av masken med varmt vatten, då kan du använda din favoritbalsam eller balsam.

Citron Skölj

Shampoo, balm och andra kosmetika väger håret. Det stör också deras normala tillväxt, så du måste tvätta av vårdprodukterna med mycket vatten. Och för att spola mer användbar är det bättre att använda en speciellt förberedd balsam. För honom behöver du bara en vanlig citron.

Citron måste klämma i en liter kokt vatten och låt stå i tio minuter. Efter detta verktyg kan du säkert använda. Denna sköljning passar alla hårtyper. Det kommer inte bara att påskynda tillväxten, utan också ge ditt hår en otrolig glans.

Naturlig mask baserad på peppartinktur

Peppar är en av de bästa naturliga produkterna för att påskynda hårväxten. Peppartinktur kan köpas på närmaste apotek för bara pennies. Du kan använda detta verktyg i olika variationer.

För torrt hår, tillsätt 2 msk peppar till äggulan och blanda den med burdockolja. Denna mask kommer inte bara att förbättra blodflödet till glödlamporna, utan också stärka håret. Du måste använda masken minst tre gånger i månaden.

För oljigt hår passar en annan version av masken. För dess förberedelse behöver du följande produkter: peppar tinktur, kefir och torr senap. Blanda två msk tinktur med två matskedar senap och häll det hela med tre matskedar kefir - och masken för fet hårväxt är klar.

Om du har en vanlig hårtyp, kan peppartinktur användas i tandem med någon balsam. Håll den här masken kommer att behöva ungefär tjugo minuter. Det tvättas lätt av håret och torkar inte ut i hårbotten.

Hårspetsolja

Konstant klippning av hårets spetsar är inte ett paradis för deras bräcklighet. På så sätt förlänger du bara hårväxten. Spetsarna måste behandlas och fuktas hela tiden. Som praktiken visar, är det bästa sättet att återfuka ändarna av håret naturliga oljor.

Eteriska oljor är berikade med naturliga syror, vitaminer och spårämnen som är viktiga för friskt hår. För att göra tipsen tätt och minska deras bräcklighet måste du använda oljemaskar i tjugo minuter före varje hårtvätt. Sådana masker kan bestå av en eller flera oljor.

Det är bättre att föredra fuktgivande oljor. Till exempel den perfekta mandel- eller jojobaoljan. De kommer att hjälpa på kortast möjliga tid för att bli av med skört hår. Vetexsolja kan också användas. Det är mycket rikt på användbara syror.

Använd endast naturliga borstar

Hårfraglighet, på grund av vilken det inte är möjligt att uppnå önskad längd, uppstår ofta på grund av en felaktigt vald kam. Billiga metallborstar traumatiserar hårbotten och håret. Använd dem för daglig vård rekommenderas inte. Det är bättre att föredra borsten med naturliga borstar. Med sin hjälp blir daglig styling mycket lättare, och bräckligheten kommer att minskas avsevärt. Dessutom kommer naturliga borststrålar försiktigt att stimulera lökarna, vilket kommer att påskynda hårväxten.

Hemmagjord mask med olivolja

Olivolja är i köket hos nästan alla hemmafruar. Den används vid framställning av kött eller grönsaker. Men denna produkt är också oumbärlig i processen att växa hår. Olivolja har enorma fuktighetsgivande och närande egenskaper. Den innehåller många användbara ingredienser att även det svagaste och tunnaste håret gör det friskt och elastiskt.

Förbereda en hemlagad mask med olivolja tar inte mer än två minuter. Den bästa versionen av denna mask är olja med naturlig honung. Honung måste smältas i förväg i ett vattenbad och blandas med två fulla skedar olivolja. Blandningen appliceras på rötterna och varar ungefär en timme. Masken ska utföras en gång i veckan. Den första effekten kommer att visas efter två veckors användning.

Rapunzel orsakade? 8 sätt att odla långt hår

I genomsnitt växer ett månadshår med 1-2 centimeter. Hur kan man påskynda processen två eller till och med tre gånger?

mat

Huvudbyggnaden och tillväxtacceleratorn för hårceller är protein. Lägg till ägg, fisk, mejeriprodukter och köttprodukter till din dagliga kost. Luta på omega-3 fettsyror, 6 och 9. Deras mest tillgängliga källa är olivolja och linolja. Fyll på dem med gröna sallader eller stäng dina ögon och drick en sked en dag. Prova "tillväxtaktivatorer" - vitaminer A och E. Till exempel morötter, kål och betor. Bra nyheter: vårt hår är passion som zink, och förutom pumpa frön och nötkött är det en anständig mängd i choklad. En solid ursäkt för dina favorit sötsaker. Det är väldigt viktigt, enligt tradition, att dricka rätt mängd vätska - minst 1,5 liter. Den mest otåliga kan lägga till kost och apotek mineral komplex för hårväxt.

Vårdprodukter

Köp inte schampo efter endast en väns rekommendationer som skriker med glädje, skakar en stark flätad och en förtjust flaska framför dig. Hon - Wow-effekt, och du kan ha en annan huvudvärk. Fortsätt alltid från huvudets hudtyp. Goda jobb talgkörtlar hindrar inte utvecklingen av glödlamporna. För att inte täta håret, ge företräde till schampon utan silikon och parabener i kompositionen, faktiskt ekologisk produktion. Luftkonditioneringsapparater, balsam och masker förhindrar skador och brott på strängarna, och oljor stärker dem längs hela längden. En gång var 4-6 månader kan du använda speciella schampon eller kapslar för hårväxt. Och som en bonus, köp en professionell tonic eller serum.

Legendary Home Mask

Hur man snabbt växer hår utan att gå utanför lägenheten? Den mest kända hemmagjorda masken för att påskynda tillväxten är "stinging" senapsolja, vilket ökar blodcirkulationen. Ta 2 matskedar senaps, 1 äggula, en tesked honung, sätt 2-3 msk olivolja och lite varmt vatten, blanda allt i en homogen gröt. Applicera masken endast i hårbotten, bära ett duschlock på toppen och värm med en handduk. Håll 15-30 minuter, vem har tillräckligt med tålamod, skölj och låt torka utan hårtork. Förfarandet fungerar med regelbunden användning! Det är bäst att applicera inte mindre populära oljemaskor på ett vattenbad vid sänggåendet hela natten, och omsluta håret med klädesfilm. Effekten kommer att bli synlig om du upprepar proceduren ett par gånger i veckan.

frisyr

Trima ändarna av håret minst var tredje månad för att hålla dem friska. Förhandsgranska med månskalendern. På jordens avtagande satellit kommer krökorna att växa mycket långsamt. Alltid klippa på den växande månen (3: e och 4: e dagarna är särskilt effektiva), som kontrollerar inte bara ebb och flöde av världens hav, utan också allt som växer på jorden, inklusive vårt hår. Du kommer att se noggranna frågor i sociala nätverk: "Hur växer du hår som i ditt foto?" Kommer inte att hålla dig väntar.

salon

För att förbättra hårets tillstånd och öka deras tillväxt, erbjuder skönhetssalonger alla slags tekniker. Från stärkande löv med kelp- och shiitake-svamp i kombination med växtbaserad massage, vilket förbättrar mikrocirkulationen, till en ganska smärtsam men den mest effektiva mesotherapy-injektionen i hårbotten baserat på en individuellt utvald cocktail av vitaminer och mineraler. Med deras hjälp minskar håravfallet och slutar och hårväxten börjar. Förfarandet har en signifikant lista över kontraindikationer, var noga med att konsultera innan du börjar på allvarlig. I salonens arsenal finns det också en "chock" darsonval (stimulering av glödlamporna med ljusströmmar), termiska bastur (förebyggande av håravfall), kreatinåterställning, hår ozonbehandling (behandling med ozon) och olika spabehandlingar.

mjäll

Ibland kan det rätta svaret på frågan "hur man odlar långt hår" förhindrar mjäll.

massage

Regelbunden huvudmassage är ett mildt sätt att växa hår och samtidigt bli av med det allmänna stressläget i kroppen. Den klassiska "antidepressiva": hundra (som i ryska epics) sveper med en naturlig fiberborste dagligen. 50 av dem - böja sina huvuden framåt, de andra 50 - av vana. Som ett alternativ drar du lite eller dra dig lite åt gången under dagen. Tja huvudmassage på avdelningarna. Börja med mitten, gnugga och sträcka huden längs linjen. Efter en minut - i en centimeter från föregående, och så vidare genom huvudområdet, växlar du höger och vänster sida. Det trevligaste sättet är massage med lätta cirkulära rörelser i fingrarna, från punkter bakom öronen och nacken i en uppåtriktad riktning. Särskilt om du är i sänggåendet, fråga din partner om honom. Få människor vet att med ålders kollagen i håret stagnerar - för att "röra upp" det, försök att "knäda hårbotten" varje dag, med andra ord - med ansträngning att flytta hårbotten fram och tillbaka och klämma huvudet med dina tempel.

Combs

Hemligheten hos "Rapunzel combs": Håret ska noggrant kamma 1-2 gånger på morgonen och samma mängd på natten, vilket stimulerar operationen av kapillärer. Det är tillrådligt att välja borstar med naturliga borstar. Med undantag för lockigt hår, där det kan vara fast sammanflätat. Krokigt hår är perfekt kammar. För att stimulera tillväxten kan du välja en massagekam med runda bulgar på spetsarna på borsten. Kom ihåg att varje kam har en hållbarhet, som vanligtvis anges på förpackningen. För naturligt, till exempel optimalt - 6 månader.

Hurst Shkulev Publishing

Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

Hur man odlar långt hår? Min väg "före och efter"

Tillsammans med andra underbara deltagare beslutade jag att stödja tanken om en ny tävling, enligt min åsikt, mycket framgångsrik. Jag älskar att läsa historien om underbara omvandlingar. De motiverar, hjälper till att förbättra och ge anledning att tro att "Det omöjliga är möjligt, du behöver bara"!

En gång på vår sida har jag redan publicerat min hårhistoria, alla mina experiment med färg, berättade om hårklippningar. Det visade sig vara kort men visade tydligt det faktum att jag, som de flesta tjejer, inte undviker att leta efter mig själv och välja en bekväm bild för mig.

Den här gången bestämde jag mig för att inte fokusera på varje enskilt experiment, inte längre dölja färglösningarna, valet av kosmetika, en detaljerad analys av de olika verktyg som jag behövde använda under den långa vården av mitt hår. Jag vill fokusera läsarens uppmärksamhet på ett specifikt mål för oss alla - för att uppnå LÄNGD!

Det här inlägget handlar om vilka resultat jag har uppnått och vilka kunskaper och principer som jag fått.

Jag kommer inte visa dig bilder av stora kosmetiska inlägg (jag har inte dem). I min berättelse kommer ingen accent på alla manipuleringar med hår för ett levande liv (konkurrensformatet är något annorlunda).

Men det kommer att finnas bilder, en lista över de viktigaste punkterna och svårigheterna som jag mötte, bestämde mig för att flytta i den valda riktningen och resultatet.

Vad är resultatet?

För mig är resultatet först och främst kunskap. Denna information förvärvas på ett specifikt sätt, baserat på erfarenhet, vilket gör att du kan utöka dina möjligheter - principerna om att ta hand om ditt hår. Och ändå är resultatet resultatet av det arbete som gjorts för att uppnå det ursprungliga målet - vackert långt hår.

Därför kommer jag att minska hela punkten i det här inlägget precis till en demonstration av resultatet av mina handlingar och en detaljerad analys av de metoder som vägledde dem.

Jag upprepar, jag har gjort många experiment med hår i mitt liv! Det fanns hårklippningar och ganska korta som inte täckte öronen. Mitt hår kommer ihåg flödet av färgning, inklusive den långvariga blondin älskade av unga tjejer.
Håret kommer ihåg allt: de goda tiderna och svårigheterna att återvinna nästan från askan.
Men kanske var deras mest beklagliga tillstånd inte ens i en blondin. Ett verkligt misslyckande i mitt hårs historia, jag överväger året för försök att komma ur den mörka nyans som förvärvats av växtfärgning. Senare upprepade jag dem, men mer medvetet och med en stor kunskapsbank. Den första pannkaka var dock en klump!

I det här fotot blev mörkt hår efter många år av henna och basma upprepade gånger lättade, och efter det var det otydligt tonat. Så i början försökte jag göra dem ljusare och dölja sedan en otrolig grön nyans. I slutändan mötte jag det faktum att håret började bryta ner och falla av med hela strängar.


Det är ganska förväntat att håret förlorade sin glans, elasticitet, mjukhet och rörlighet, och vid beröring liknade en styv konstgjord fiber. Och den mest irriterande - jag blev inte ljusare, fick inte en vacker och jämn skugga. Håret var ganska mörkt, det var oåterkalleligt skadat, bröt från en enkel kamning och förvärvade en beständig, praktiskt taget nyanserad grön nyans. Förresten var han väldigt distinkt och förrädiskt betonad med de minsta förändringarna i omgivande ljuset.

Jag räknar inte med min hårvård, naturligtvis, inte från några signifikanta siffror och hårförhållanden. Eftersom mitt hår före detta beklagliga experiment såg ganska värdigt ut. Jag började färga dem med örter runt 2002, som redan har vuxit länge och efter att ha spelat 25 gånger efter det med hårklipp och färg.
Men det var under 2012 att jag igen sagt adjö till det långa håret under axelbladet. De började precis att falla av.

När jag gick förbi en spegel, blev jag upprörd och mentalt skällde mig själv. Först och främst är det för tydlighet och spontan lust att se "på något sätt annorlunda" det är bättre, tydligen än det är. Då - för bristen på logik och konsekvens i handlingarna. Vad "ville och behövde just nu!" Är förståeligt. Men jag åtar mig inte att bygga ett hus eller göra en komplicerad operation! Jag har inte minsta kunskap eller färdigheter!

Så här kom förståelsen att åtminstone en kort analys av våra egna data, möjligheter och medel är nödvändigt. Långsamt började jag förstå. Först av allt, vad är mitt hår och hårbotten? Vilken typ är de och i vilket tillstånd är de?
Mitt hår:
Tunn, rak, medium densitet (OH ca 9-10 cm), lågporös, Ljusbrun (ca 8 UGT).
scalp:
Oljig typ.
Hårförhållande: blekt, målade, benägen att brytas, torr, med förvärvad porositet.

Det var från dessa uppgifter som jag började göra en start och forma min avgång. Självklart stod han inte omedelbart. En tydlig handlingsplan, som jag vägledde, var inte några år. Jag, som många, försökte många tillvägagångssätt och verktyg på mitt hår. Jag tillbringade en betydande mängd, och ännu mer tid och arbete, innan jag äntligen byggde ett detaljerat schema och principer, tack vare vilket mitt huvudmål - att ha långt, välskött hår - realiserades.

I det här inlägget kommer jag medvetet inte att överväga ämnet för kroppens allmänna hälsa och problemet med håravfall, orsakerna, nödvändiga åtgärder som åtföljer dem, besök på specialist, rådgivning och medicinsk terapi. Jag gick igenom denna viktiga period, men den är så stor när det gäller diskussionsdetaljer och samtidigt helt individuell för varje kvinna, vilket kräver deltagande av en behörig läkare eller till och med flera! Så jag måste skapa en separat artikel. Men jag, om du tror, ​​inte en läkare. Och jag anser inte att det är korrekt att skriva det.

Så, på grundval av mina naturliga data, fick jag erfarenhet av att använda olika typer av kosmetika och baserat på det tillstånd där mitt hår befann sig, vilka slutsatser ritade jag?
Tunt hår är bräckligt och sårbart hår!


De är väldigt mjuka, nästan som ett barn, de skadas lätt av frekvent aggressiv färgning och orättvis vård. Om jag vill ha långt hår måste jag ta hand om dem på ett speciellt sätt nu. Mitt hår kräver trots allt noggrann hantering.
På grund av strukturen av tunt hår och, om det är förknippat med avsaknad av märkbar tjocklek, leder brittlen i längden till en snabb och stark uttunning, uttunning av skäret. Helt enkelt - tipsen splittras och bryts, vilket inte tillåter lös hår att ha ett snyggt och snyggt utseende. Samtidigt är det en månadsökning, men det är inte löst, eftersom ändarna fortsätter att bryta.

Aggressiv färgning, frekvent styling (inte bara termisk, men också med inslag av tät vävning, fleece), förvandlar bilden om och om igen bara förvärrar situationen. Som ett resultat såg jag inte långt hår. De var kvar i drömmar.

Att växa långt tunt hår, det tog mig flera år och en förståelse för behovet av att följa de särskilda reglerna för vård:

1. Hår måste klippa!

Banal. Gör utan hårklippningar alls under tillväxten av långt hår kommer inte att fungera. Men hur man skär? Tunt hår kan väl se mer tjockt och volumint, om du inte ansöker om att det tunna eller tunna i längden. Detta hår passar inte graderade, trånga hårklippningar. Jag brukade älska "Little Wood" mycket och klippa mitt hår var sjätte månad. Under denna tid hade hårets ändar tid att bli värdelös. Men en jämn eller halvcirkelformad snitt ser snyggare ut, mer snyggt och tjockt.
Och viktigast av allt är det mer hållbart, det tänds långsammare och låter dig undvika den förstärkta sektionen och brottet. Därför, om du strävar efter att klippa håret mindre ofta (nu skär jag mitt hår en gång om året), välj en bra form för ditt hår, vilket gör att du kan behålla sin kvalitet och inte oändligt anpassa frisyren. Hur man skär: sax, maskin, pyroforesmetod? Det är inte så viktigt om verktyget är av hög kvalitet och välskärmad.
Det bör dock komma ihåg att ju längre håret, desto mindre voluminöst ser de ut.

2. Kompetent hårfärgning!

Paradoxalt men tunt hår kan inte bara skada, men också betydligt hjälp. Naturligtvis, med förbehåll för överensstämmelse med teknik och kompetent skydd mot eventuella skador.
Färgning gör alltför mjukt tunt hår måttligt hård, smutsig hårtork och gör att du kan göra det mer lättsamt. De passar bättre in i håret, ser frodigt ut. Den enda önskan är ett säkert val av färgämne. Nu ett stort utbud! I min ungdomstid var han inte.
När du bestämmer dig för att färga ditt hår, undersök problemet och produktsortimentet. Preference ger förbrukningsmaterial professionella varumärken. Tro mig, det här är en bra investering.
Färgerna i det professionella segmentet har balanserade formler, en mindre storlek av pigmentmolekylen och garanterar ett mer förutsägbart resultat. Om ditt val var till förmån för växtbaserade färgämnen, visa inte mindre uppmärksamhet på ämnet. Högkvalitativa råvaror och tillgången på grundläggande kunskaper är hälften av framgången!

3. Användning av naturliga örter i komplex vård!

Ju längre håret desto större är risken för skador. Örter är en bra hjälp för att stärka och stimulera blodcirkulationen i hårbotten.

Jag använder hela sortimentet av namn. Dessa är främst traditionella lawsonia (henna) och indigofer (basma eller indigo), som inte bara färgar, utan skyddar även hårsaxeln från brittleness och skärmar det kutikulära skiktet. Detta beror på garvningsprocessen. Solning är en komplex kemisk process. Hela meningen betyder att tanniner binder med hård och dermis aktiva proteinkoncerner och bildar nya starka bindningar i sin struktur. Under den stegvisa kemiska processen konsolideras denna nya struktur, och som ett resultat ökar hårstyrkan, motståndskraft mot fukt, ultraviolett strålning, verkan av aggressiva enzymkomplex, höga temperaturer och olika kemiska reagenser. Med andra ord blir håret mycket mer hållbart och starkt.

Örter som: Cassia, Ziziphus, Amla, Brahmi, Bringaraj, Ashwagandha, Tulsi, Manzhishta, Honom, Shikakai, Kapur Kachli etc. Ayurvediska föreningar stärker håret väl, ger volym och stimulerar blodflödet som en varm mask. Ändå bär de inte märkbara färgnings- och garvningsegenskaper och en ljus visuell komponent, vilken traditionell henna och basma inte kan. Men i åtgärdskomplexet är deras handling väldigt motiverad. Som ett faktum - håret blir mer magnifikt, ökar antalet nya växande nya hår över huvudet.

4. Användning av naturliga oljor för att ge näring till hår!

Denna artikel är en effektiv del av ett integrerat program. Oljorna hjälpte mig att få det skadade håret till en gudomlig form, när de helt enkelt inte kunde kammade från brittleness. Jag förringar inte i detta fall betydelsen av kortikala kosmetika, alls! Men oljor med penetrerande förmåga (till exempel olivolja, kokosnöt, avokado) kan avsevärt förbättra situationen, vilket påverkar hårets tillstånd till det bättre.

Mina favoritoljor till denna dag kvar: shea (karit), kokosnöt, olivolja, babassu, saloa, avokadoolja och söt mandel. Rusa inte för att kasta bort oljor från generell hårvård som ett relikvikt av ett onödigt förflutet! Om oljan torkar, passar den helt enkelt inte ditt hår och du bör arbeta hårt för att hitta "din egen".

5. Individuellt urval av kosmetika för hår!

Ju mer poröst hår, desto frodigare och tjockare ser de ut. Det är inte nödvändigtvis sant att de är tjocka.

För tunt, ljust och mjukt hår är volymen alltid relevant. Vi vill ha vackert, tjockt hår, ofta slät eller lite vågigt, glänsande och samtidigt inte utan slående volym.
Men med ökande längd försvinner volymen. Och om du också väljer kosmetika med närande, regenererande egenskaper, kommer det alltid att leda till tyngre hår.
Slutsatsen är enkel - fokusera på hår och hårbotten i realtid, glöm inte att byta strömförsörjningen med hydratisering och skydd.

Ju mer näringsrik produkten är desto mer uttalad utjämning, tätning, så kallad "WOW!" Effekt.

Produkten av fuktighetsgivande verkan ger inte håret en visuell glans och svårighetsgrad, tvärtom kan den täta lättare duken, men det ger hårets rörlighet, mjukhet och elasticitet.
Det är viktigt att komma ihåg att färgat och skadat hår behöver alla "3 valar av vård". Denna mat (höst-vinter), hydrering (särskilt sommarperioden) och skydd (nästan året runt).

I denna aspekt betraktar jag användningen av outplånliga sprayer, värmebeskyddskrämer för styling och silikonserum, ampuller, som omedelbart efter skjuvning kan ta hand om snittets kvalitet, skydda mot torrhet, snitt och bräcklighet. Också innehåller de ofta UV-filter.
Vill ha långt hår glömmer vi att de är mer ömtåliga, sårbara och ömma. Närmare ändarna har de inte tillräckligt med näring och fukt, de förlorar snarare sitt pigment, de blir tunnare, ljusare, lättare splittrade.

Till exempel, i min rena kosmetiska vård, finns det fyra steg: Shampoo, maskbalsam, outplånlig.

Av dessa uppmärksammar jag masken och outplånliga stegskydd.
Jag kan använda schampo helt vanligt, även om jag föredrar låg alkalisk, med fuktgivande ingredienser.

När det gäller segmentet av kosmetika som används, exponerar jag inte en tydlig ram för mig själv. I min användning fanns en massmarknad och professionella produkter. Enligt min mening måste du använda det faktum att det ger bra resultat och du kan uppskatta dem, och inte bara för att roa din stolthet med en vacker burk för en viss mängd. Om du ser och känner skillnaden i ditt hårs och hudens tillstånd och utseende, fungerar det här verktyget, oavsett hur mycket det kostar - 100 rubel eller 1000.

6. Ett viktigt kriterium för framgång i vården av ditt hår är ett kompetent val av kam tillbehör!

Det kan vara absolut icke-märkt pensel eller kam från ett närliggande snabbköp. Men om den inte fångar, rinner inte och rinner inte håret, då det otvivelaktigt kommer att tillåta att bevara och öka deras kvalitet, och därmed längden.


Jag utreder temat för att kamma vått hår - en personlig sak för varje. Jag vill inte ge upp den här manipuleringen. Men jag föredrar att säkerställa processen så mycket som möjligt med valet av ett kvalitetsverktyg, närvaro av en spridare och långsamma rörelser: långsamt, gradvis, noggrant och i riktning från spetsarna till rotszonen.

Jag köper tillbehör extremt sällan. Tidigare var det betydligt mer. Men över tiden gav jag bort allt som verkade attraktivt och i själva verket helt obekvämt och saknar funktionalitet. Det kan sägas att jag praktiskt taget slutat uppmärksamma dem i förhållande till mitt hår och lämnade det bara för att dekorera huvudet på min äldre dotter.

Av tillbehören lämnade jag elastikbandet (non-marco, bekvämt, lätt att ta hand om, bara tvätta) och mjuka, sömlösa elastiska band i tyg. För tunt hår - ett utmärkt alternativ.

Metall hårnålar, dekorativa stenar med stenar på en gång levde i mina stora mängder, tills jag märkte att håret är trasigt, delat från mitten och ser ledsen ut. Nu är dessa hårnålar säkrare och innehåller skyddande krympning på sina fästen, men jag har nästan oerhört förlorat intresse för dem.

Krabba är min favorit och mäktigaste sak. Hem bosatt och hårnål-hjälp. Jag gör masker med honom, ta en dusch, ha lättnad när jag vill behålla mitt hår, för att de bär ut på kläder varje dag.

Sofists mjuka tyg är också från kategorin "hur man tar en paus från håret och gör den mindre utsatt för vind, statisk och andra yttre faktorer". Som en bonus - bildar chic krullar (om än kortlivade).

7. Hårvårdsprocedur!

Under årens lopp kom jag till en enkel slutsats - håret bör kammade bra innan du tvättar! Alla: kort, medium, lång, rak, lockig, naturlig eller färgad. Så de blir mindre förvirrade. Försiktigt, långsamt.
Vatten för att tvätta hår och hårbotten bör inte vara varmt!
Hår är ett protein som enkelt ändrar sin struktur under påverkan av aggressiva faktorer.
Den rekommenderade vattentemperaturen för att tvätta huvudet är högst 50 grader. Jag brukar justera mixern själv så att vattnet är behagligt kallt eller lite varmt. Kalltvätt kan inte. Så ta en kort stund.

För att tvätta håret och hårbotten är det viktigt att använda kosmetika som väl är valda för detta ändamål!
Vi tar hänsyn till flera faktorer samtidigt: typen av hårbotten, den naturliga typen och hårets tillstånd vid en given tidpunkt (dessa är olika begrepp), även årstiden.

I en ren, koncentrerad form av schampo på huden och håret appliceras inte.
Det har en alkalisk natur, medan vår hud är lite sur. Shampoo ska antingen appliceras på handflatan och gnugga lite före användning eller spädas i en separat behållare.
För mycket schampo för en fullständig tvättprocedur krävs.

Det är bättre att upprepa, om det behövs, än att tvätta av en rik skumdump.
Massage försiktigt hårbotten, skummande schampo på hårets rotszon. Vidare passerar vi vid behov skum längs huvudlängden. Jag försöker att inte gnugga kompositionen, annars kommer den inte att kunna tvätta helt. Och detta kan leda till onödig irritation i hårbotten: mjäll, klåda, rodnad och snabb förlust av friskhet och glanshår.

Skölj försiktigt håret från schampo med varmt vatten. Rusa inte! Lätt pressa ut överflödigt vatten från håret och applicera en balsam / balsam / mask. Tåla den önskade exponeringstiden. Tvätta av rent, kallt vatten.

Vid slutet av vattenförloppet sätter vi håret ihop med en lätt bomulls- eller terryhandduk och lämnar den i några minuter, så att håret blir av med överskott av fukt. Vi släpper ut vått hår från en handduk. Separera dem försiktigt med dina händer. Applicera ett skyddsmedel, fördela och gradvis kamma. Skynda igen till någonting!
Ge håret att torka naturligt eller göra styling med en hårtork.

8. Frisyrer!

Jag drar uppmärksamheten på det faktum att frisyrer med vävnadsväv och ljuskrullning är ett bra alternativ till traumatisk bouffant och frekvent värmeväxling för tunt hår.
Netto flätor, skal, lätt försumlighet lägger visst tjocklek, speciellt om du använder torr schampo, skum eller annat fixativ för att utföra dem.

Tjocka smällar, mörka nyanser, släta, färdiga styckningar lägger också till frisyrens tunna hårvikt. Men de kan också enkelt överbelasta bilden, inte bara täthet, utan också ålder! Fokusera på bilden som helhet, med hänsyn till ögonfärgen, hudtonen, ditt favoritfärgsområde av kläder och garderobsposter.

Och ändå löser jag inte mitt hår utan stort behov.

"Vad är då en tsimus?" - du frågar - "långt hår är vad du behöver för att dekorera och bära dem!"

Delvis överens Men bara delvis, för i sin ungdom gjorde hon det. Och mitt hår var längden på scapulaen.

Jag gjorde nästan inte hår, även banal hästsvans. Men yttre faktorer är oundvikliga: vind, friktion på kläder, torr inomhusluft, sol, havsvatten, hårt vatten i stadens vattenrör, även en vanlig hårborste - bära vårt hår smidigt och förstör deras utseende.
Över tiden kom jag till slutsatsen att hårets skönhet - framför allt är deras kvalitet, inte längd. Låt oss så önskade.

Om du kan behålla kvalitet, kommer det inga problem med längden! Lär dig att väva vackra flätor, samla hår i en snygg frisyr. Det är trots allt inte mindre vackert och skyddar ofta håret mot flera och dagliga skador!

Och jag älskar också lös hår. Men jag bär dem nu ibland. Till exempel idag. Men att säga upp dem är inte synd!

Tiden har kommit för att visa jämförande collage "Det var / det blev"!

Det är all min lilla nyckel från dörren till det vackra långa håret. Skillnaden i bilden är nästan 6 år gammal! Nej, inte 6 svåra år av växande! Under hela denna resa skar jag en bob ett par gånger, bytte nyanser av hår och radikalt omdefinierad kosmetisk vård. Jag rusade från organiska till silikon, gav mode trender, bröt av och justerade formen på min frisyr.

Jag hoppas att mina misstag och råd kommer att gynna dig! Det är trots allt möjligt att uppnå framgång 2 gånger snabbare!
Lycka till! Lämna inte den valda sökvägen!Nästa Artikel
Orsaker och effekter av skur på huvudet