Låt oss berätta hur mycket håret växer under året: faktorer som påverkar tillväxten, 8 gyllene regler för hur man kan växa lockor per år


Vackra, tjocka krullar - varje kvinnas dekoration och stolthet.

Och för att få ett smart hårhår, många resort till att bygga upp strängar, men detta förvärrar bara hårets skick och hälsa.

Är det möjligt att växa långa strängar själv? Ja, men det tar tid, tålamod och lust.

Först måste du ta reda på hur tillväxten inträffar, och vilka faktorer som kan påverka denna process.

Hur växer håret?

Varje hår går igenom 3 faser av tillväxt under sitt liv:

 • Tillväxtfas - framväxten av en ny hårfollikel. Även i denna fas växer det ständigt. Fortsatt tillväxt kan variera från 2 till 5 år.
 • Resten av fasen - tillväxten gradvis saktar, slutar slutligen sluta växa helt och hållet. Detta är den kortaste fasen och varar bara 2-3 veckor.
 • Nedfallsfasen varar ca 3 månader. Tillväxten av ett nytt hår börjar, och den förra faller ut.

Vilka faktorer påverkar tillväxten?

Många faktorer kan påverka denna process:

 • tid på året
 • tid på dagen
 • enskilda personers egenskaper
 • ärftlighet;
 • korrekt vård eller brist på det;
 • färgning eller perm;
 • ålder;
 • mat.

På våren och sommaren växer locken snabbare. Detta inträffar på grund av värme, blodflödet till huvudet ökar, och celldelning uppträder mer intensivt.

På vintern, tvärtom, sänker blodcirkulationen i det övre lagret av huden, strängar av det växer långsammare. Medelvärden visar att håret växer 15-20% snabbare under den varma säsongen än på vintern.

Rätt näring betyder mycket. De som vill odla en lång flät bör lägga till mer proteinmat till deras kost och glöm inte om rätt val av vitaminer.

Från användningen av saltad, rökt, stekt, fet och bör helt överges. Detta kommer emellertid att ha en positiv inverkan inte bara på krullningstillväxten utan även på det allmänna hälsotillståndet.

Självklart spelas inte den sista rollen av arv och enskilda egenskaper hos en person. Några strängar växer snabbt, och klarar bara att skära, och någon dröm bara om en chic fläta i midjan.

8 gyllene regler, hur man växer hår snabbt?

Med efterlevnaden av dessa enkla regler, efter några månader kommer hårbotten och håret att förbättras avsevärt. Curls kommer att börja växa snabbare, verkar vacker glans.

 1. Hälsa, skönhet och följaktligen är hårväxten direkt beroende av kroppens tillstånd som helhet. Därför började krullarna bli gröna! Och för detta måste du äta rätt, spela sport, undvika stress, regelbundet besöka en gynekolog (kroniska gynekologiska sjukdomar påverkar direkt hårets tillstånd).
 2. Frekvent tvättning av huvudet med schampo gör trådarna bräckliga och spröda över tiden. Det bästa alternativet är att tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Samtidigt ska huvuddelen av schampon appliceras på hårbotten, den återstående delen av produkten till håret.
 3. Hårtork, krusjärn, järn, uppvärmda hårvalsar är fiender av friska, långa krullar. Det är bättre att använda dessa enheter så sällan som möjligt.
 4. Det är nödvändigt att överge färgning och andra kemiska effekter på lockar. Om du fortfarande måste måla krullar, välj säker färger, med ett minimum av skadliga ämnen.
 5. Skydda hår från ultraviolett strålning är en viktig nyans som ofta glömmas bort. Men den skadliga ultravioleten kan orsaka betydande skador på glänsande strängar, beröva dem av ljus och vitalitet. Använd åtminstone ett solarium, och när du lämnar huset på en solig dag, glöm inte huvuddressen.
 6. Regelbunden massage i hårbotten med tillväxtaktiverande oljor hjälper till att snabbt växa elegant hår. För denna procedur lämplig klyftaolja, olivolja eller kokosnöt. För större effekt, använd lätt uppvärmd olja.
 7. Använd olika barrettar, gummiband och andra hårtillbehör så lite som möjligt. Ge frihet till dina lås.
 8. Drick vitaminer för hårväxt. Rådgör med din läkare om vilket komplex som är bäst för dig.

Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

Till exempel hårväxt för året - foto före och efter:

grupp

Vi växer hår !!))

Information

andra

åtgärder

403 samhällsrekord

Hej alla! Jag vill dela mitt resultat i en månad om någon vill växa hår snabbt. Ärligt talat var Pt skeptisk till NL-produkter tidigare, men jag har ett mycket sjukt ämne. Tidigare har jag väldigt experimenterat med Show helt... med mitt hår. Och jag dödade dem på borta. Speciellt maskerna från produktens natur tycktes först (senap, lök, oljor), då gjorde de bara sämre. Färgning, oändligt hår och rätning med järn. I allmänhet bestämde jag mig för att försöka efter att ha läst mycket positiva recensioner om detta serum och i så min rezultat.Dalee ändrat min åsikt om företaget och produkterna.

I allmänhet var serum 1950 gnidning, 10 ampuller tillräckligt för mig personligen i en månad, men du kan använda en ampull två eller tre gånger, förpackningen kommer att vara längre. Men jag är inte en patient och ville helst ha ett resultat)

Om du vill försöka skriva in en personlig, berätta hur du kan beställa och komma i din stad.

En underbar hårbalsam. totalt 3 ingredienser.

Ett mycket effektivt recept, varefter det friska håret syns på den skalliga platsen! Om bara skallighet smutsas med balm, så blir det vuxna håret annorlunda. Visa helt... lite från resten av håret på huvudet.

en halv kopp yoghurt,
1 ägg,
1 tsk kakao,

Rör om allt och sprid huvudet. Något torkar - smutsar fortfarande. Och så tills hela delen är över. Tie upp filmen och linda huvudet i 20-25 minuter. Tvätta håret med schampo för barn. Skölj buljongenet.
Att göra ofta (2-3 gånger i veckan) i minst 2-3 månader. Det utvecklar skalliga fläckar, återställer levande hälsosamt hår, om det appliceras på friskt hår, gör det mycket tjockare!

♡ Hur börjar man växa hår? Från blond till naturlig färg. Min hårhistoria är hur den har förändrats under tre år, vad har jag kommit till? Hur man undviker misstag i vården? Много + Många foton

Idag bestämde jag mig för att berätta om min hårhistoria, det är tillräckligt länge, men jag ska försöka skriva allt klart, utan vatten
Låt oss komma igång.

♡ Hur börjar man växa hår?
Var började jag

Ett litet förord ​​för att vara medveten om hur allt började
Jag har alltid haft långt hår, sedan barndomen min mor flätade olika frisyrer för mig, tvättade mitt hår och kammade det, tills omkring den 8: e nio graderna tvättade jag mitt hår med ett schampo, utan att använda balm, och jag hörde inte om masker. Och det som är mest intressant, med håret var allt bara vackert, de skenade med hälsa, glänsade, lätt kammade, föll inte ut.

Men ungdom är åldern att leta efter mig själv, experiment, jag vill se ny, och jag var inget undantag. Jag ville, ville bara passionerat bli blondin!
Vad för mig visade det sig och du kommer att läsa i det här inlägget.

I klass 8 gjorde jag min första framträdande i livet. Mitt hår på den tiden var fortfarande lång, naturligt blont i färg, och min mamma gjorde den första belysningen - liksom den andra och tredje, den billigaste färgningen för att lyfta fram, vilket vi då trodde, nu kan vi bara gissa. Men det käraste håret har inte lidit, men det är för tillfället. Redan vid 9: e klassen ville jag ha en jämn blond hårfärg, jag valde färggarnier "sandblonde".

Min mamma målade mig också på det strimmiga håret, jag tror att du kan föreställa dig vad som hände, där rötterna odlades, började håret bli rött. Jo, jag tyckte verkligen inte om det, efter 2-3 dagar efter färgning tog jag det återstående färgämnet för att markera och gjorde en vit strand över den. Mitt stackars hår, nu förstår jag det, då kunde jag fortfarande inte se. Men experimenten slutade inte där, jag ville ha en stege. färgen var fortfarande långt ifrån rak, håret var rakt och kunde odlas, men stegen var den sista droppen. Jag ville ha en stege för långt hår, men frisören förstod mig inte. Därför skar jag min hårlängd och sedan såg jag hur jag började strimla det återstående håret, snabbt skiftande sax - jag hade inte tid att se mitt hår falla ner på golvet.

Skräckhistoria till sin gud! Men i spegeln, och jag såg caret, tyckte jag om det! Åh, de tonåringarna. När jag kom hem öppnade min mamma sin mun och kunde länge inte stänga den, från vad jag hade gjort med mitt långa hår. Men jag gillade allt. Sant, inte för länge. Efter ett halvår började jag märka att mina ändar började bryta, ändarna oundvikligen splittrade, mitt hår började falla av strängar när jag hade en hårklippning, jag trodde att om jag ville, skulle jag snabbt växa mitt hår tillbaka, men det var inte där.

Efter det, genom hela högskolan, försökte jag växa längd, jag färgade mitt hår om ett par gånger, kanske 3-4, jag kommer inte ihåg exakt, och jag förstod inte hur de kunde bli en visp efter ett par färgämnen, förresten min mamma färgar håret blond hela mitt liv, och hon har ett gott skick, förmodligen är mitt hår inte i henne
Jag kunde inte växa mitt hår, mitt hår växte förstås, men från det faktum att ändarna bröt och föll bort, var det ingen märkbar tillväxt. Tanken kröp in i mitt huvud att jag var avsedd att ha kort hår.

Vändpunkten var just mitt hårs tillstånd, jag kommer att beskriva det, jag tvättade mitt huvud, applicerade en balm (vid den tiden började jag använda dem), håret torkades naturligt och förvandlades till en stor trassig fläck. Jag visste inte vad jag skulle göra med det, för att vara ärlig, ibland ville jag bara ta en sax och skära dessa entanglar, för utan några negativa och ibland tårar kunde jag inte riva mitt hår efter att tvätten inte fungerade alls, efter kamning såg de ut som en näbb eller en kvast. Håret var tomt inuti, så jag tog med dem.

Jag tänkte inte ens på icke-rester på den tiden. Det var så klart att jag efter tvätten bara väntade på att håret torkades ut, delade dem i 2 delar och krullade på mjuka krullare och avskedade det och gick utan att kamma det eftersom - medan jag kammade jag ut så mycket hår, bara skrotar att jag Det var läskigt att röra på dem, jag var rädd för att bli skallig. när mitt hår var i ett sådant tillstånd, hittade jag en grupp shkv, en hårgrupp som hade gått in på att inte titta på vackra bilder av långt, välskötta, glänsande hår, padden, avund började kväva mig. Jag tittade på mina bitar och slutar, jag förbannade det ögonblick då jag började färga / markera mitt hår och det ögonblicket när jag gick till frisören med tanken på att göra en stege. Mina tankar började krypa in i mitt huvud om att växa min hårfärg, men det tyckte jag inte om, hela tiden - jag trodde att det var muskulöst, grått, oskränkt - och hur kan du ens gå med det och känna dig trygg?

Och ja, jag brukar vara blond, blond, jag hämtade min smink för att matcha hårets färg, jag kände mig som en blondin, jag tyckte om det.

Jag hittade ett recept på en lök hårmask, på den tiden skrattade jag fortfarande hemma masker och hårkräm, tänkte jag vid den tiden. Det som ges av naturen är det som inte kommer att smittas - här är det min hårfilosofi, men med detta kan man argumentera. på vissa sätt håller jag fortfarande med den här frasen, eftersom jag naturligtvis hade gott hår tills jag förstörde dem och dödade dem med egna händer. Jag satte sig, tänkte jag, och en strålande idé kom in i mitt huvud, jag skulle försöka återvända mitt hår till sitt tidigare utseende, jag hade bra hår, så varför går jag med en kvast på huvudet? Mitt hår passade mig inte vid den tiden, även om jag kunde få dem till en gudomlig form med curlers, kostade det mig att gå ut, det här ljuset flög i alla riktningar, jag var väldigt obehagligt med sådant hår på mitt huvud att leva, det kan tyckas roligt - men det är det. Jag hittade lökmask och Internet, skrivit ut sitt recept och i januari 2013 började jag från början av året göra en lökmask för rötterna. Jag tänker på maskerna som jag försökte i framtiden, jag ska skriva separata inlägg

Mitt hår såg ut så här när jag började grooming.

Efter lökmasken användes senapsmasken, liksom oljor - ricinus, persika burdock, törst. Jag tror att min avgång var starten på hans bildande, men han var långt ifrån idealisk. Jag har inte hittat mitt perfekta schampo eller en perfekt mask vid den tiden, jag läste en massa recensioner och jag ville försöka allt, jag blev mycket snabb och blev en hårkarl snabbt, utan att ens märka det, köpa allt med nya medel såg jag de första resultaten På mitt hår började de kamma, jag säger inte att det är enkelt - men för mig var det ett resultat, det betyder masker - jag jobbar och det här är inte bara dumt råd.

Min början på håret maniacs är inköp av medel där den tiden jag fortfarande inte förstod.

Jag började med detta:


Och ja, som du kan se, det här är en trasig mardröm.


Jag hade samma besvärliga stege.

Och det här är mitt första mellanresultat, det var ingen gräns för min glädje då.

♡ Hur man undviker vårdfel om du bestämmer dig för att växa ditt hår?
Vad gjorde jag igen? Jag kom till dessa tips i tre år att gå, men jag kommer att beskriva dem omedelbart och täcka dem helt.
♡ Först och främst bestämde jag mig för att mitt hår var bortskämd av en hårtork och varmluft. Vid den tiden brände jag mitt porösa, torra blonda hår, efter varje tvätt, nådigt och hårtork, jag gav upp hårtorken, det var lätt, jag flyttade bara från mina föräldrar vid den tiden, hårtorket var bara från min mamma, jag köpte inte mig själv Jag förstod det, du vill ha det eller inte - sushi hår på ett naturligt sätt, i början var det ovanligt för mig när våta strängar var utspridda över mina axlar på en handduk. Men sedan började mitt hår torka omärkligt för mig, efter att ha tvättat, gjorde jag en turban på huvudet ur en handduk, gick sålunda i ca 15 minuter, tog sedan av och började kamma, jag vet att vått hår inte bör kammas kategoriskt! Jag kammade vått hår, fortsätt att göra det till denna dag, eftersom ibland blir mitt hår förvirrat efter olämpliga medel även nu. Snart har jag helt förlorat vanan hos en hårtork, för närvarande använder jag inte alls.

♡ Inkludering av outplånliga produkter i din vård. Först var dessa massmarknadssprayer, som Gliss Kur, L'OREAL ELSEVE, men senare blev de till Kapus, ett professionellt varumärke. Sedan började jag använda silikonoljor, min favorit till denna dag är Garnier Fruktis Elixir Transfiguration-olja - det förvandlar verkligen tipsets utseende, och självklart kan inte silikoner läka hår, utan bara ge yttre glans och chafing, och det här är ett ämne för ett separat inlägg. Men mitt hår med dem slutade nästan nästan falla av, bryta ner och titta mycket bättre på utsidan.

♡ Då, naturligtvis, ett lika viktigt steg - byter kammen, jag tittade på dem och gasped, de var alla i en hemsk tillstånd, våra kamar påverkar helt vårt hårförhållande, tittar på kammarna, om du har trasiga ändar? Kanske är det en hårborste? ganska möjligt. Jag kastade bort de dåliga kammen, köpte en träkam och en kam med naturliga borst, just nu lever den i gott skick och jag använder den. Komba mitt firma Deval.

♡ Olja är min kärlek i hårvård. Jag tillämpar dem nästan från början av hårvård och jag använder dem fortfarande idag, och låt många säga att håret inte kan återställas, jag kommer överens om någonting som dödats i papperskorgen inte kan, de kan bara klippas, men - så att resten håret har inte förändrats, det är nöjda med det friska utseendet. De behöver näring och fuktas, särskilt på sommaren, när solen brinner ute och på vintern - när vi har hattar, uppvärmning och ett hav av andra nyanser. Jag kommer att vara uppmärksam på vintern och det kommer jag att säga - många flickor på vintern släpper håret från under jackorna, det är så vackert. - Jag syndade också, men efter att ha läst många artiklar vill jag säga - så dödar du ditt hår snabbt, vinden är kall för håret, Behöver du skönhetshår i kylan till ett sådant pris? Det gör jag inte. Jag lägger alltid mitt hår under min jacka, min huva och inte klagar, mitt hår är skyddat. Var uppmärksam på denna nyans.

♡ Jag började köpa oljor i stora mängder, allt började från burk och castero från apoteket, då för första gången jag beställde smör (fasta oljor) som kokos och kakao, producerade dessa oljor inte en furore på mitt hår, det var svårt att tvätta dem, mitt hår blev snabbt smutsig efter sådana masker, men - jag sa inte att det fanns någon olja, jag trodde att jag hade köpt ett dåligt oljebolag, och precis som det skulle andra tjejer inte berömma oljor - jag misstog inte.

Efter att ha köpt fallskärmolja-kokosnöt förstördes mina tvivel om effektiviteten hos oljemaskiner, mitt hår efter denna oljeskön, blev mättad, fuktad och elastisk, de var inte så efter balm och hemmasker, min olja började kokosnöt kärlek. För närvarande har jag provat många kokosoljor, och jag blev fascinerad av oljorna La Taranguel, som jag köpte på en indisk mässa. Min favorit är arganolja, druvfröolja och palmolja.
Mest av allt, den gelatinösa lamineringen, som gör håret bara otroligt vackert i en applikation, har sjunkit in i min själ från hemlagade masker. Jag gör det i 1,5 år med kurser.

Lista över masker som hjälpte mig

 • Mask med peppartinktur för hårväxt.
 • Mask "ryska fält" med röd peppar för hårväxt.
 • Mask med lökjuice.
 • Mask med aloe juice.
 • Mask med majonnäs (hemma eller köpt)
 • Mask med äggula. Mask med jäst.
 • Maskelaminering hårgelatin.
 • Mask med kardborreolja.

Vägran att blåsa, använda olja och andra hushållsmaskar, byta kammen och göra silikonvårdsprodukter gav mig det faktum att mitt hår började öka i längden, men tydligen var de så bortskämda att de växte ända ändå i min omsorg många intressanta inköpsmedel uppstod, jag började försöka ekologiska masker, jag köpte nya schampon, balm, masker, men mitt hår bröts fortfarande, så vad var problemet? I färgen.

Jag var tvungen att ge upp färg, och jag var så van att vara blondin, jag hade val - antingen det vackra håret i min inhemska färg eller blondens råttans svans, såklart kan många kanske vara oense och säga om de var färgade och tonade hår och använde en professionell det skulle inte vara något problem alls, men! För mitt fina hår är färgen alldeles skadlig, särskilt blond, bestämde jag mig för att inte riskera det och glömma blond. Det var inte lätt för mig, jag ville färgas eller färgas, vilket jag faktiskt gjorde trots allt 2 gånger efter håråterställning nästan till slutet, vilket jag ångrar mycket. Detta bevisade min teori, mitt hårfärg är kontraindicerat.

Jag vägrade att markera och måla i ett år - mitt hår berättade för mig och gladde mig med glans och en minskning av brittleness, men bara graven skulle fixa bröstbenet. Och i maj 2014 gick jag för att lyfta fram, jag bestämde mig för att göra det i salongen. Vid den tiden var mitt hår halvfärgat, det var dags att trimma tipsen, jag hade sett tillräckligt med program för att markera, och där flickan var väldigt vackert målade, hon just ändrade hur det var Jag var influerad, jag tycker det är klart! nu sitter jag i en stol och bläddrar genom tidningar, väntar på min tur, tvivel plågade mig, men jag hamrade in i mitt huvud - det faktum att ingenting hade hänt under den första markeringen och jag skulle bara oblita den delen av håret som hade blivit färg, vita tips, melirovannye tidigare, vi rörde inte, det här är mitt sista dödliga misstag. När jag var vit, tyckte jag om allt, mitt hår var glänsande, elastiskt, mjukt och vackert, alla gillade min nya bild och min omvandling blev jag ljusare - säkert tyckte jag om det, jag luktade inte som en grå mus och jag var doftande men länge gjorde min glädje sist? Nej, exakt en månad.

Mitt hår efter att markera (sista)

Så mitt hår har förändrats - Förut efter markering.

En månad senare började jag märka en massa förlorat hår, en massa brutet hår, inte bara i slutet, längs hela längden, vilket provade panik, jag kämpade för skönheten i mitt hår så länge, förlorade jag allt i en månad?

Jag grävde snabbt en hårgrå som hade sovit en stund och började ta hand om mitt hår många gånger mer aktivt än tidigare, mitt mål var återigen att återvända håret till liv och hålla längden, först och främst var jag rädd för det, förstås behövde jag inte en råtta men en lång svans, jag tror att alla förstår att det ser eländigt fattigt ut och långt hår ska inte vara med genomskinliga ändar, jag hade inte tid att växa min egen stege då och hon trimmade mina spetsar, trimmade den med en ny. förmodligen kommer det inte vara svårt att gissa varför jag inte gillar frisörer och inte gå dit längre nu skär min mamma mina tips och allt passar mig.

Jag har blivit färgad igen för 1, 5 år nu, jag har inte tankar att göra höjdpunkter, jag kan med stolthet kalla mig en hårgalning, jag älskar mitt hår och vill verkligen växa önskad längd. Jag har börjat växa min färg många gånger och dö på färg eller för att markera. Jag hoppas den här gången jag kan växa och njuta av min blonda färg :)

Jag kommer att dela resten av vårdhemen i följande inlägg :)

Hur man odlar långt hår? Min väg "före och efter"

Tillsammans med andra underbara deltagare beslutade jag att stödja tanken om en ny tävling, enligt min åsikt, mycket framgångsrik. Jag älskar att läsa historien om underbara omvandlingar. De motiverar, hjälper till att förbättra och ge anledning att tro att "Det omöjliga är möjligt, du behöver bara"!

En gång på vår sida har jag redan publicerat min hårhistoria, alla mina experiment med färg, berättade om hårklippningar. Det visade sig vara kort men visade tydligt det faktum att jag, som de flesta tjejer, inte undviker att leta efter mig själv och välja en bekväm bild för mig.

Den här gången bestämde jag mig för att inte fokusera på varje enskilt experiment, inte längre dölja färglösningarna, valet av kosmetika, en detaljerad analys av de olika verktyg som jag behövde använda under den långa vården av mitt hår. Jag vill fokusera läsarens uppmärksamhet på ett specifikt mål för oss alla - för att uppnå LÄNGD!

Det här inlägget handlar om vilka resultat jag har uppnått och vilka kunskaper och principer som jag fått.

Jag kommer inte visa dig bilder av stora kosmetiska inlägg (jag har inte dem). I min berättelse kommer ingen accent på alla manipuleringar med hår för ett levande liv (konkurrensformatet är något annorlunda).

Men det kommer att finnas bilder, en lista över de viktigaste punkterna och svårigheterna som jag mötte, bestämde mig för att flytta i den valda riktningen och resultatet.

Vad är resultatet?

För mig är resultatet först och främst kunskap. Denna information förvärvas på ett specifikt sätt, baserat på erfarenhet, vilket gör att du kan utöka dina möjligheter - principerna om att ta hand om ditt hår. Och ändå är resultatet resultatet av det arbete som gjorts för att uppnå det ursprungliga målet - vackert långt hår.

Därför kommer jag att minska hela punkten i det här inlägget precis till en demonstration av resultatet av mina handlingar och en detaljerad analys av de metoder som vägledde dem.

Jag upprepar, jag har gjort många experiment med hår i mitt liv! Det fanns hårklippningar och ganska korta som inte täckte öronen. Mitt hår kommer ihåg flödet av färgning, inklusive den långvariga blondin älskade av unga tjejer.
Håret kommer ihåg allt: de goda tiderna och svårigheterna att återvinna nästan från askan.
Men kanske var deras mest beklagliga tillstånd inte ens i en blondin. Ett verkligt misslyckande i mitt hårs historia, jag överväger året för försök att komma ur den mörka nyans som förvärvats av växtfärgning. Senare upprepade jag dem, men mer medvetet och med en stor kunskapsbank. Den första pannkaka var dock en klump!

I det här fotot blev mörkt hår efter många år av henna och basma upprepade gånger lättade, och efter det var det otydligt tonat. Så i början försökte jag göra dem ljusare och dölja sedan en otrolig grön nyans. I slutändan mötte jag det faktum att håret började bryta ner och falla av med hela strängar.


Det är ganska förväntat att håret förlorade sin glans, elasticitet, mjukhet och rörlighet, och vid beröring liknade en styv konstgjord fiber. Och den mest irriterande - jag blev inte ljusare, fick inte en vacker och jämn skugga. Håret var ganska mörkt, det var oåterkalleligt skadat, bröt från en enkel kamning och förvärvade en beständig, praktiskt taget nyanserad grön nyans. Förresten var han väldigt distinkt och förrädiskt betonad med de minsta förändringarna i omgivande ljuset.

Jag räknar inte med min hårvård, naturligtvis, inte från några signifikanta siffror och hårförhållanden. Eftersom mitt hår före detta beklagliga experiment såg ganska värdigt ut. Jag började färga dem med örter runt 2002, som redan har vuxit länge och efter att ha spelat 25 gånger efter det med hårklipp och färg.
Men det var under 2012 att jag igen sagt adjö till det långa håret under axelbladet. De började precis att falla av.

När jag gick förbi en spegel, blev jag upprörd och mentalt skällde mig själv. Först och främst är det för tydlighet och spontan lust att se "på något sätt annorlunda" det är bättre, tydligen än det är. Då - för bristen på logik och konsekvens i handlingarna. Vad "ville och behövde just nu!" Är förståeligt. Men jag åtar mig inte att bygga ett hus eller göra en komplicerad operation! Jag har inte minsta kunskap eller färdigheter!

Så här kom förståelsen att åtminstone en kort analys av våra egna data, möjligheter och medel är nödvändigt. Långsamt började jag förstå. Först av allt, vad är mitt hår och hårbotten? Vilken typ är de och i vilket tillstånd är de?
Mitt hår:
Tunn, rak, medium densitet (OH ca 9-10 cm), lågporös, Ljusbrun (ca 8 UGT).
scalp:
Oljig typ.
Hårförhållande: blekt, målade, benägen att brytas, torr, med förvärvad porositet.

Det var från dessa uppgifter som jag började göra en start och forma min avgång. Självklart stod han inte omedelbart. En tydlig handlingsplan, som jag vägledde, var inte några år. Jag, som många, försökte många tillvägagångssätt och verktyg på mitt hår. Jag tillbringade en betydande mängd, och ännu mer tid och arbete, innan jag äntligen byggde ett detaljerat schema och principer, tack vare vilket mitt huvudmål - att ha långt, välskött hår - realiserades.

I det här inlägget kommer jag medvetet inte att överväga ämnet för kroppens allmänna hälsa och problemet med håravfall, orsakerna, nödvändiga åtgärder som åtföljer dem, besök på specialist, rådgivning och medicinsk terapi. Jag gick igenom denna viktiga period, men den är så stor när det gäller diskussionsdetaljer och samtidigt helt individuell för varje kvinna, vilket kräver deltagande av en behörig läkare eller till och med flera! Så jag måste skapa en separat artikel. Men jag, om du tror, ​​inte en läkare. Och jag anser inte att det är korrekt att skriva det.

Så, på grundval av mina naturliga data, fick jag erfarenhet av att använda olika typer av kosmetika och baserat på det tillstånd där mitt hår befann sig, vilka slutsatser ritade jag?
Tunt hår är bräckligt och sårbart hår!


De är väldigt mjuka, nästan som ett barn, de skadas lätt av frekvent aggressiv färgning och orättvis vård. Om jag vill ha långt hår måste jag ta hand om dem på ett speciellt sätt nu. Mitt hår kräver trots allt noggrann hantering.
På grund av strukturen av tunt hår och, om det är förknippat med avsaknad av märkbar tjocklek, leder brittlen i längden till en snabb och stark uttunning, uttunning av skäret. Helt enkelt - tipsen splittras och bryts, vilket inte tillåter lös hår att ha ett snyggt och snyggt utseende. Samtidigt är det en månadsökning, men det är inte löst, eftersom ändarna fortsätter att bryta.

Aggressiv färgning, frekvent styling (inte bara termisk, men också med inslag av tät vävning, fleece), förvandlar bilden om och om igen bara förvärrar situationen. Som ett resultat såg jag inte långt hår. De var kvar i drömmar.

Att växa långt tunt hår, det tog mig flera år och en förståelse för behovet av att följa de särskilda reglerna för vård:

1. Hår måste klippa!

Banal. Gör utan hårklippningar alls under tillväxten av långt hår kommer inte att fungera. Men hur man skär? Tunt hår kan väl se mer tjockt och volumint, om du inte ansöker om att det tunna eller tunna i längden. Detta hår passar inte graderade, trånga hårklippningar. Jag brukade älska "Little Wood" mycket och klippa mitt hår var sjätte månad. Under denna tid hade hårets ändar tid att bli värdelös. Men en jämn eller halvcirkelformad snitt ser snyggare ut, mer snyggt och tjockt.
Och viktigast av allt är det mer hållbart, det tänds långsammare och låter dig undvika den förstärkta sektionen och brottet. Därför, om du strävar efter att klippa håret mindre ofta (nu skär jag mitt hår en gång om året), välj en bra form för ditt hår, vilket gör att du kan behålla sin kvalitet och inte oändligt anpassa frisyren. Hur man skär: sax, maskin, pyroforesmetod? Det är inte så viktigt om verktyget är av hög kvalitet och välskärmad.
Det bör dock komma ihåg att ju längre håret, desto mindre voluminöst ser de ut.

2. Kompetent hårfärgning!

Paradoxalt men tunt hår kan inte bara skada, men också betydligt hjälp. Naturligtvis, med förbehåll för överensstämmelse med teknik och kompetent skydd mot eventuella skador.
Färgning gör alltför mjukt tunt hår måttligt hård, smutsig hårtork och gör att du kan göra det mer lättsamt. De passar bättre in i håret, ser frodigt ut. Den enda önskan är ett säkert val av färgämne. Nu ett stort utbud! I min ungdomstid var han inte.
När du bestämmer dig för att färga ditt hår, undersök problemet och produktsortimentet. Preference ger förbrukningsmaterial professionella varumärken. Tro mig, det här är en bra investering.
Färgerna i det professionella segmentet har balanserade formler, en mindre storlek av pigmentmolekylen och garanterar ett mer förutsägbart resultat. Om ditt val var till förmån för växtbaserade färgämnen, visa inte mindre uppmärksamhet på ämnet. Högkvalitativa råvaror och tillgången på grundläggande kunskaper är hälften av framgången!

3. Användning av naturliga örter i komplex vård!

Ju längre håret desto större är risken för skador. Örter är en bra hjälp för att stärka och stimulera blodcirkulationen i hårbotten.

Jag använder hela sortimentet av namn. Dessa är främst traditionella lawsonia (henna) och indigofer (basma eller indigo), som inte bara färgar, utan skyddar även hårsaxeln från brittleness och skärmar det kutikulära skiktet. Detta beror på garvningsprocessen. Solning är en komplex kemisk process. Hela meningen betyder att tanniner binder med hård och dermis aktiva proteinkoncerner och bildar nya starka bindningar i sin struktur. Under den stegvisa kemiska processen konsolideras denna nya struktur, och som ett resultat ökar hårstyrkan, motståndskraft mot fukt, ultraviolett strålning, verkan av aggressiva enzymkomplex, höga temperaturer och olika kemiska reagenser. Med andra ord blir håret mycket mer hållbart och starkt.

Örter som: Cassia, Ziziphus, Amla, Brahmi, Bringaraj, Ashwagandha, Tulsi, Manzhishta, Honom, Shikakai, Kapur Kachli etc. Ayurvediska föreningar stärker håret väl, ger volym och stimulerar blodflödet som en varm mask. Ändå bär de inte märkbara färgnings- och garvningsegenskaper och en ljus visuell komponent, vilken traditionell henna och basma inte kan. Men i åtgärdskomplexet är deras handling väldigt motiverad. Som ett faktum - håret blir mer magnifikt, ökar antalet nya växande nya hår över huvudet.

4. Användning av naturliga oljor för att ge näring till hår!

Denna artikel är en effektiv del av ett integrerat program. Oljorna hjälpte mig att få det skadade håret till en gudomlig form, när de helt enkelt inte kunde kammade från brittleness. Jag förringar inte i detta fall betydelsen av kortikala kosmetika, alls! Men oljor med penetrerande förmåga (till exempel olivolja, kokosnöt, avokado) kan avsevärt förbättra situationen, vilket påverkar hårets tillstånd till det bättre.

Mina favoritoljor till denna dag kvar: shea (karit), kokosnöt, olivolja, babassu, saloa, avokadoolja och söt mandel. Rusa inte för att kasta bort oljor från generell hårvård som ett relikvikt av ett onödigt förflutet! Om oljan torkar, passar den helt enkelt inte ditt hår och du bör arbeta hårt för att hitta "din egen".

5. Individuellt urval av kosmetika för hår!

Ju mer poröst hår, desto frodigare och tjockare ser de ut. Det är inte nödvändigtvis sant att de är tjocka.

För tunt, ljust och mjukt hår är volymen alltid relevant. Vi vill ha vackert, tjockt hår, ofta slät eller lite vågigt, glänsande och samtidigt inte utan slående volym.
Men med ökande längd försvinner volymen. Och om du också väljer kosmetika med närande, regenererande egenskaper, kommer det alltid att leda till tyngre hår.
Slutsatsen är enkel - fokusera på hår och hårbotten i realtid, glöm inte att byta strömförsörjningen med hydratisering och skydd.

Ju mer näringsrik produkten är desto mer uttalad utjämning, tätning, så kallad "WOW!" Effekt.

Produkten av fuktighetsgivande verkan ger inte håret en visuell glans och svårighetsgrad, tvärtom kan den täta lättare duken, men det ger hårets rörlighet, mjukhet och elasticitet.
Det är viktigt att komma ihåg att färgat och skadat hår behöver alla "3 valar av vård". Denna mat (höst-vinter), hydrering (särskilt sommarperioden) och skydd (nästan året runt).

I denna aspekt betraktar jag användningen av outplånliga sprayer, värmebeskyddskrämer för styling och silikonserum, ampuller, som omedelbart efter skjuvning kan ta hand om snittets kvalitet, skydda mot torrhet, snitt och bräcklighet. Också innehåller de ofta UV-filter.
Vill ha långt hår glömmer vi att de är mer ömtåliga, sårbara och ömma. Närmare ändarna har de inte tillräckligt med näring och fukt, de förlorar snarare sitt pigment, de blir tunnare, ljusare, lättare splittrade.

Till exempel, i min rena kosmetiska vård, finns det fyra steg: Shampoo, maskbalsam, outplånlig.

Av dessa uppmärksammar jag masken och outplånliga stegskydd.
Jag kan använda schampo helt vanligt, även om jag föredrar låg alkalisk, med fuktgivande ingredienser.

När det gäller segmentet av kosmetika som används, exponerar jag inte en tydlig ram för mig själv. I min användning fanns en massmarknad och professionella produkter. Enligt min mening måste du använda det faktum att det ger bra resultat och du kan uppskatta dem, och inte bara för att roa din stolthet med en vacker burk för en viss mängd. Om du ser och känner skillnaden i ditt hårs och hudens tillstånd och utseende, fungerar det här verktyget, oavsett hur mycket det kostar - 100 rubel eller 1000.

6. Ett viktigt kriterium för framgång i vården av ditt hår är ett kompetent val av kam tillbehör!

Det kan vara absolut icke-märkt pensel eller kam från ett närliggande snabbköp. Men om den inte fångar, rinner inte och rinner inte håret, då det otvivelaktigt kommer att tillåta att bevara och öka deras kvalitet, och därmed längden.


Jag utreder temat för att kamma vått hår - en personlig sak för varje. Jag vill inte ge upp den här manipuleringen. Men jag föredrar att säkerställa processen så mycket som möjligt med valet av ett kvalitetsverktyg, närvaro av en spridare och långsamma rörelser: långsamt, gradvis, noggrant och i riktning från spetsarna till rotszonen.

Jag köper tillbehör extremt sällan. Tidigare var det betydligt mer. Men över tiden gav jag bort allt som verkade attraktivt och i själva verket helt obekvämt och saknar funktionalitet. Det kan sägas att jag praktiskt taget slutat uppmärksamma dem i förhållande till mitt hår och lämnade det bara för att dekorera huvudet på min äldre dotter.

Av tillbehören lämnade jag elastikbandet (non-marco, bekvämt, lätt att ta hand om, bara tvätta) och mjuka, sömlösa elastiska band i tyg. För tunt hår - ett utmärkt alternativ.

Metall hårnålar, dekorativa stenar med stenar på en gång levde i mina stora mängder, tills jag märkte att håret är trasigt, delat från mitten och ser ledsen ut. Nu är dessa hårnålar säkrare och innehåller skyddande krympning på sina fästen, men jag har nästan oerhört förlorat intresse för dem.

Krabba är min favorit och mäktigaste sak. Hem bosatt och hårnål-hjälp. Jag gör masker med honom, ta en dusch, ha lättnad när jag vill behålla mitt hår, för att de bär ut på kläder varje dag.

Sofists mjuka tyg är också från kategorin "hur man tar en paus från håret och gör den mindre utsatt för vind, statisk och andra yttre faktorer". Som en bonus - bildar chic krullar (om än kortlivade).

7. Hårvårdsprocedur!

Under årens lopp kom jag till en enkel slutsats - håret bör kammade bra innan du tvättar! Alla: kort, medium, lång, rak, lockig, naturlig eller färgad. Så de blir mindre förvirrade. Försiktigt, långsamt.
Vatten för att tvätta hår och hårbotten bör inte vara varmt!
Hår är ett protein som enkelt ändrar sin struktur under påverkan av aggressiva faktorer.
Den rekommenderade vattentemperaturen för att tvätta huvudet är högst 50 grader. Jag brukar justera mixern själv så att vattnet är behagligt kallt eller lite varmt. Kalltvätt kan inte. Så ta en kort stund.

För att tvätta håret och hårbotten är det viktigt att använda kosmetika som väl är valda för detta ändamål!
Vi tar hänsyn till flera faktorer samtidigt: typen av hårbotten, den naturliga typen och hårets tillstånd vid en given tidpunkt (dessa är olika begrepp), även årstiden.

I en ren, koncentrerad form av schampo på huden och håret appliceras inte.
Det har en alkalisk natur, medan vår hud är lite sur. Shampoo ska antingen appliceras på handflatan och gnugga lite före användning eller spädas i en separat behållare.
För mycket schampo för en fullständig tvättprocedur krävs.

Det är bättre att upprepa, om det behövs, än att tvätta av en rik skumdump.
Massage försiktigt hårbotten, skummande schampo på hårets rotszon. Vidare passerar vi vid behov skum längs huvudlängden. Jag försöker att inte gnugga kompositionen, annars kommer den inte att kunna tvätta helt. Och detta kan leda till onödig irritation i hårbotten: mjäll, klåda, rodnad och snabb förlust av friskhet och glanshår.

Skölj försiktigt håret från schampo med varmt vatten. Rusa inte! Lätt pressa ut överflödigt vatten från håret och applicera en balsam / balsam / mask. Tåla den önskade exponeringstiden. Tvätta av rent, kallt vatten.

Vid slutet av vattenförloppet sätter vi håret ihop med en lätt bomulls- eller terryhandduk och lämnar den i några minuter, så att håret blir av med överskott av fukt. Vi släpper ut vått hår från en handduk. Separera dem försiktigt med dina händer. Applicera ett skyddsmedel, fördela och gradvis kamma. Skynda igen till någonting!
Ge håret att torka naturligt eller göra styling med en hårtork.

8. Frisyrer!

Jag drar uppmärksamheten på det faktum att frisyrer med vävnadsväv och ljuskrullning är ett bra alternativ till traumatisk bouffant och frekvent värmeväxling för tunt hår.
Netto flätor, skal, lätt försumlighet lägger visst tjocklek, speciellt om du använder torr schampo, skum eller annat fixativ för att utföra dem.

Tjocka smällar, mörka nyanser, släta, färdiga styckningar lägger också till frisyrens tunna hårvikt. Men de kan också enkelt överbelasta bilden, inte bara täthet, utan också ålder! Fokusera på bilden som helhet, med hänsyn till ögonfärgen, hudtonen, ditt favoritfärgsområde av kläder och garderobsposter.

Och ändå löser jag inte mitt hår utan stort behov.

"Vad är då en tsimus?" - du frågar - "långt hår är vad du behöver för att dekorera och bära dem!"

Delvis överens Men bara delvis, för i sin ungdom gjorde hon det. Och mitt hår var längden på scapulaen.

Jag gjorde nästan inte hår, även banal hästsvans. Men yttre faktorer är oundvikliga: vind, friktion på kläder, torr inomhusluft, sol, havsvatten, hårt vatten i stadens vattenrör, även en vanlig hårborste - bära vårt hår smidigt och förstör deras utseende.
Över tiden kom jag till slutsatsen att hårets skönhet - framför allt är deras kvalitet, inte längd. Låt oss så önskade.

Om du kan behålla kvalitet, kommer det inga problem med längden! Lär dig att väva vackra flätor, samla hår i en snygg frisyr. Det är trots allt inte mindre vackert och skyddar ofta håret mot flera och dagliga skador!

Och jag älskar också lös hår. Men jag bär dem nu ibland. Till exempel idag. Men att säga upp dem är inte synd!

Tiden har kommit för att visa jämförande collage "Det var / det blev"!

Det är all min lilla nyckel från dörren till det vackra långa håret. Skillnaden i bilden är nästan 6 år gammal! Nej, inte 6 svåra år av växande! Under hela denna resa skar jag en bob ett par gånger, bytte nyanser av hår och radikalt omdefinierad kosmetisk vård. Jag rusade från organiska till silikon, gav mode trender, bröt av och justerade formen på min frisyr.

Jag hoppas att mina misstag och råd kommer att gynna dig! Det är trots allt möjligt att uppnå framgång 2 gånger snabbare!
Lycka till! Lämna inte den valda sökvägen!

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Hur växer vågigt hår från grunden till midjan? För att få ditt hår tillbaka efter din blonda? Är du desperat? Läs berättelsen om att rädda mitt hår med en lycklig avslutning! Många bilder före och efter.

Hej alla!

I denna recension vill jag dela med mig av min personliga historia, vilket betyder mycket för mig. Och även min erfarenhet av att återställa och växa hår nästan från början, efter att jag brände dem med en platina blond. Dessutom kommer jag inte att förbi sidan och min nuvarande hårvård - enkel, budget, men ändå effektiv. Jag ska berätta för mina 12 principer om vård.

Ärligt talat, jag vet inte vart jag ska börja. ) Jag kommer inte att skilja sig från speciell originalitet, jag kommer berätta för min historia. Jag försöker att inte fördröja, och göra det kortfattat, så långt som möjligt. Vem gillar inte historien, kan du gå vidare till nästa granskningspunkt, särskilt för det här laget jag i början ett litet innehållsförteckning.

Tja, i de bästa traditionerna i den här filialen kommer jag att visa fotot "före" och "efter":

Del ett Berättelsen om mitt hårs död, räddning och uppståndelse.

✔️ Mina ursprungliga uppgifter. Historien om hur jag förstörde mitt hår.

✔️ Jag tar "huvudet". Berättelsen om hur jag växte mitt hår från början och gjorde det vackert igen.

Del två. "Fredstid".

✔️ Nuvarande tid. Min 12 enkla principer om hårvård, vilket ger resultatet.

✔️ Vilken typ av kosmetika använder jag? Är priset avgörande?

✔️ Resultat. Mitt hår är nu.

DEL EN.

Berättelsen om mitt hårs död, räddning och uppståndelse.

✔️ Min rå data. Historien om hur jag förstörde mitt hår.

Vad är mitt hår av natur?

Jag kommer inte att dissemble. Håret är ganska bra. Nog tjock, vågig, ljusbrun, bra i kvalitet. Den mest kända "ryska flätan".

Samtidigt ger den vågiga strukturen sina egna problem. - För det första är det torrhet och porositet. Speciellt i ändarna. Med vilken du måste ständigt slåss. Och så för oss, tjejer med lockigt och vågigt hår, är det mycket svårare att växa längd än för dem som har perfekt rakt hår.

ᴥ Men det dåliga huvudet ger inte vila på benen. I mitt fall hår. Hela min barndom hade jag långt hår. Och hela min barndom tvingade jag min mamma att skära mig under torget, med vilket nästan alla tjejerna gick, men det lyckades lyckligtvis aldrig med framgång. Men när jag blev äldre, med verkligt omänsklig iver började jag öva min andra önskan - att bli en platinblondin. Mamma, återigen, motstånd till den sista, så under loppet var först "ofarliga" nyans skum, låt oss mitt hår roströda effekt, då ljusare färger, som återigen lovat att lätta upp ett par toner och jag, mörk -rasser av naturen förblev gulrött.

Till sist gick jag till banken, tog den mest energiska palletten och blev äntligen en "skandinavisk blondin", som anges på lådan. Även om det i verkligheten var något annat. Någonstans strängar är vita, någonstans ljusgul, någonstans ashen.

Och jag gillade definitivt all denna skam.))

Det mest anständiga fotot av mitt hår vid den tiden:

ᴥ Men lycka varade inte länge. Gradvis började håret förlora både tjocklek och längd. I föregående foto är redan märkbart. Hur blev jag rasad av oändliga frågor: "Åh, och du klipper ditt hår, ja?", "Skär igen ditt hår, åh, ja, måste du?" Så jag ville fördöma det... Nej, jag klippte inte den. Det här är mitt olyckliga hår, under tyngdpunkten hos dem som är uttömda i slutet, och i det här slutet slutade de helt enkelt helt enkelt. Här bör det noteras att Efter att ha dödat håret med ett ljusmedel, etsade jag inte bara pigmentet, utan också fullständigt kränkt deras naturliga struktur, från mjuka vågor förvandlades de till oförståliga och orörda rynkor. Så jag var tvungen att fästa mig med en curling. Mitt lockiga hår var en mormor, och det här är inte en metafor. Det här är sant mormors curling, som hyser från 60-talet av förra seklet. Det är klart att jag inte använde något termiskt skydd. Och det var målat med samma pall, köpt med stipendium.

Slutligen blev mitt hår färdigt av en underbar resa till havet i alla utom påverkan på deras förhållande. Ja, jag hade inte vana med kvalitetshårvård. Och klart skyddar de dem inte från den brännande solen eller saltvattnet.

Till slut fick jag det här:

Jag trodde aldrig att hår, min stolthet, skulle vara så huvudvärk för mig. Jag tittade på dem och ville bara gråta. Men det här är inte min metod. Jag var inte van att ge upp. Och jag bestämde mig för att fortfarande ta upp mitt hår.

✔️ Jag tar "huvudet". Berättelsen om hur jag växte mitt hår från början och gjorde det vackert igen.

ᴥ Klar brända hår - de är redan död, i princip, kan de sprida silikoner för mer eller mindre gudomliga slag, men "dog, så dog" särskilda skäl för att åka runt dem har jag inte sett med en tamburin. Så det bestämdes Huvudfokus ligger på hårväxt. För att snabbt växa normalt hår, dess färg och struktur, och ta hand om dem redan för retur av föregående formulär.

Vid den tiden var jag en riktig "hårig galning", provade en massa verktyg och lotioner. Så populärt och inhemskt, och det mest varierade köp av kosmetika, från den billigaste till den professionella och lyxiga. Jag ser ingen anledning att måla var och en av dem. Jag ska skriva om vad som hjälpte mig till slut.

✔️ MUSTARD MASK.

Hårväxt Jag vet inte de medel som skulle påskynda det bättre.

Jag gjorde en detaljerad granskning, där jag berättade hur man gör en mask, hur man ökar effektiviteten, vad som behövs för detta och hur man inte tillåter att masken ger skada istället för nytta.

✔️ SALT PEELING LEATHER HEAD.

Det är gjort för att påskynda hårväxten, att rensa hårbotten, för att reglera fettbalansen.

Det finns många alternativ för att göra en sådan skalning. Och det görs vanligtvis före alla vanliga badprocedurer: schampo, mask, etc. Det är, det tvättas av.

Men jag gör en bokning som jag gjorde efter tvätt och tvättade inte av det med schampo, bara med rinnande vatten. Värre var inte exakt. Så, båda alternativen har en plats att vara.

Det enklaste alternativet - Vanligt bordsalt tas, om det är berikat med jod eller annan användbarhet, är det allmänt coolt. Blandat med ett par skedar av vanligt vatten scrubs hårbotten hårbotten i några minuter, tvätta av.

Alternativen är mer intressanta - Lägg till lera, någon, speciellt detta gäller för oljig hårbotten. Och eteriska oljor, också alla, men bättre direkt användbara för hår. Du kan ta i stället för salt hav.

Nu kan du i princip enkelt köpa inköpta skalor för hårbotten, till exempel en massagemask från Planet Organic. Men jag bryr mig inte om saltet. Jag ska förklara varför. Granulatköpta skalar är ofta svåra att tvätta ut, i slutändan finns några av skurpartiklarna kvar på håret och saltet är helt upplöst i vatten.

✔️ HEAD MASSAGE.

Under tvätten, var inte lat för att ge några minuter och massera din hårbotten med fingertopparna. Detta kommer att säkerställa blodflödet till hårsäckarna, vilket positivt påverkar både hårväxten och deras allmänna tillstånd.

Det är också bra att använda en massagekam.

✔️ oljor för längd och roten.

Oljorna hjälpte mig att få den perfekta hårkvaliteten. Jag försökte annorlunda, både ren och blandningar.

Favoriter - avokado, jojoba, vetex, amla - för längd för näring, hydrering och återhämtning.

Almond och burdock - till rötterna för förstärkning och tillväxt. Även för rötterna är bra utsändning. Tillsätt några droppar essentiell olja till basen.

Alla oljor var ganska budget och köptes i ett vanligt apotek, eftersom jag ännu inte hade behärskat online shopping. här var tider efter, eh.

✔️ HEMMASKINER.

Jag vet att många kan vara skeptiska till denna punkt. Liksom det 21: a århundradet, hela kosmetiska jättarna arbetar hela skönhetsindustrin för oss, och bara en dåre kommer att smita en kefir och ett ägg på huvudet. Jag håller inte med. Det är inte känt ännu, för det första arbetar de för oss eller mot oss, mer exakt våra plånböcker. Och ofta betyder det bra gamla, som bevisats genom åren, och även århundraden, att fungera bättre än de nya och dyra kosmetika.

Hemmagjorda masker är som sallader, bra för att du kan kasta allt du har till hands. Användbar för hår, förstås.)

Och vad är bra för vårt hår?

Ägg (äggula), vegetabiliska oljor, honung, jäst, rågbröd, gräddfil, jämn alkohol (öl, brandy), frukter (avokado och bananer), växter (aloe), etc.

Vanligtvis gjorde jag en mask för längden på oljorna, äggula och honung, Jag kommer inte att säga exakta proportioner, allting gjordes av syn.

Förresten, honung kan ta en speciell kosmetisk, till exempel den här.

Och på rötterna av en bra limmassa. Speciellt när det periodiskt appliceras på oljans rötter. Lermasken torkar hårbotten något, justerar fettbalansen och låter håret hålla sig rent längre. Det viktigaste är att applicera det endast på rötterna, utan att påverka längden, annars kommer det att torka ut. Vid den här tiden är det bättre att applicera olja på hårbanan. Hur man gör det, tror alla vet. Liknande ansiktsmasker. Lera späds ut med vatten (eller bättre med avkok av örter, hydrolater, kefir etc.) till en likformig krämig konsistens. För att göra lermasken bättre applicerad och fungera längre, snarare än torr, kan du också lägga till lite basolja till det (verkligen lite, annars kommer effekten att vara motsatt till rening). Och naturligtvis, inte några droppar essentiell olja - mynta, citron, citrongräs för friskhet, slå och ylang-ylang för tillväxt, te träd för att bli av med mjäll.

✔️ HÅR RINSAR MED BURIALER ELLER DESSA HERRAR.

Utmärkt, budget, enkelt och trevligt sätt att behålla hårets skönhet och hälsa. Inte nödvändigtvis stör och något rakt att laga mat. Jag använde till exempel örter i filterpåse, insisterade dem i kokande vatten i cirka 30 minuter. Du behöver inte filtrera någonting, du behöver bara ta dem och skölja håret efter tvätt. Jag försökte nässlor, burdock, björkpinnar, calendula... Men min favorit är kamille. Underbar växt, som, i motsats till den allmänna opinionen, inte bara är lämplig för blondiner, men om du behöver lysa håret lätt, kommer det att hjälpa till i denna fråga. Min detaljerade recension om tusensköna HÄR.

✔️ Fullständigt undantag för heta apparater: Hårtorkare, järn och vind.

Jag kom inte ens nära dem och tog dem inte i mina händer.

Nu kan jag säkert använda alla dessa enheter, och jag rusa inte till ytterligheter. Men det är fortfarande bättre att inte missbruka dem, som de säger.

✔️ VITAMINER.

Mina idealiska är Komplivit Radiance.

I grunden märkte jag deras effekt på huden: minskning av fettinnehållet, att bli av med inflammation, förbättra hudfärg.

Men de hade också en positiv effekt på håret. Det är uppenbart att allt är individuellt. Jag önskar alla att hitta "deras" vitaminer.)

✔️ REGULARITET OCH SYSTEM.

Det här objektet kan markeras först, eftersom det är viktigt. Som i vården av ansiktet, utan det någonstans. Oljelängd, senap på rötterna och alla andra procedurer som jag gjorde med avundsvärd periodicity. Det här är min vana att borsta mina tänder, hur man går in i Irek på morgonen.))

Jag såg en positiv utveckling, och jag ville göra mer och mer. Flytta vidare och vidare. Jag brände bara och skadade. Söka efter olika artiklar, gräva på Internet, prova fler och fler nya recept. Jag ser detta också som en viktig faktor. Motivation, längtan. Lusten att göra allt med själen. Som det står... "men utan passion, händer ingenting.")) Jag älskar detta uttryck.

I allmänhet, med två år från detta (1) fick jag detta (2).

Jag hittade inte något, bara det första jag började var att växa hår, jag gick med vuxna rötter. Ja, inte mycket välskötta och estetiska, men vad ska man göra? På färgat hår är något färgämne inte så bra, och ett ljusfärgat pigment som, som vi vet, är en av de mest instabila, tvättas ut bara i ögonkontakt. Perspektivförstöring sista tre fjädrarna hår och gå halvt frestande jag verkade inte frestande. Även om jag självklart inte tyckte om att gå i denna form. Därför, så snart mitt infödda hår växte tillbaka till mina axlar, tonade jag tipsen för att matcha min färg. Ursprungligen såg det ut så här:

Glädjen varade inte länge, färgen tvättades bort på mindre än en månad. Dessutom kommer du att skratta, måla sammanföll med en vanlig resa till havet och saltvatten igen jag podpakosti det hjälpte mycket.

Men de tips jag fortsatte att tona, ja, det gick inte till deras fördel, och håret blev kortare och kortare. till slut blev jag av med allt "icke-inbyggt" hår. Och även om jag hade en ovanligt kort längd för mig, som ibland fruktade mig, men hela mitt hår var av inbyggd färg och normal struktur.

Och ja. Objektivt kunde de redan kallas vackra. Men subjektivt, vid den tiden trodde jag att bara långt hår kunde vara vackert nu tror jag inte det Därför fortsatte hon att sträva efter längd och för att upprätthålla kvalitet (ju längre håret desto svårare är det att behålla det).

Och jag lyckades med det!

ᴥ Då var det bara för att bibehålla de erhållna resultaten.

Uppriktigt sagt stör jag inte alls om allt. För det var jag märkligt nog, att jag förstod en enkel sak: hår är inte alls det viktigaste. Och uppträdanden är inte så viktiga som de ibland försöker slå oss. Nej, tänk inte, jag slog mig inte, gav inte upp.

Men för mig är jag bara nöje, jag vet att skönheten av offer inte kräver, och jag skakar inte längre på mig.

DEL TWO. "Fredstid".

✔️ För närvarande. Min 12 enkla principer om hårvård, vilket ger resultatet.

1. Jag använder inte SHAMPOOS och BALMS OF ONE LINE.

Det här föremålet ser förmodligen konstigt ut som så mycket i mitt liv, eftersom det anses att det är nödvändigt att göra motsatsen. Och det shampoo med balsam kompletterar varandra. Faktum är att allt är något annorlunda. Till exempel har jag långt hår under midjan. Det är uppenbart att ändarna är torra, längden är också benägen för torrhet på grund av den vågiga strukturen. Samtidigt är min hårbotten inte helt torr, men helt normal. Och om jag började förlita sig på läget och tvätta mitt hår med närande schampon för torrt och skadat hår, är jag rädd att min hårbotten bara skulle bli fet och jag var tvungen att tvätta mitt hår varje dag. Men balsam för normalt hår blir ganska svagt för ändarna.

Jag väljer schampon för normalt hår, och balm, och speciellt masker, för torr.

Även om det, som i någon regel, finns några undantag. Till exempel linjaler för glans hår. I sådana schampon brukar inte vara alltför fet, men balmarna är ganska näringsrika. Därför kan jag säkert använda dem som ett par.

2. MY HEAD ACROSS FÖRENINGEN.

I genomsnitt 2-3 gånger i veckan. Ägare av långt hår, skulle jag inte råda att tvätta dem varje dag. Jag ser ingenting som är användbart i detta. Dessutom kan torra schampon alltid komma till räddningen. Och för att undvika besvikelser, råder jag dig att ta det bra och bevisat, till exempel den berömda Baptisten.

Men för lite tvätt kommer att leda till något bra. På grund av överdriven talg kommer håret helt enkelt att "glida ut", det vill säga falla ut.

Så jag tycker att det är värt att tvätta huvudet eftersom det blir smutsigt.

3. VÄLJAR EN ENKEL SHAMPOO.

Jag har inga speciella krav på schampo. Ingen mat, ingen fukt, nej, Gud förbjuder, jag förväntar mig inte omedelbar återhämtning från dem. Shampoos huvud- och primära uppgift är att tvätta. Försiktigt, att squeak, samtidigt försiktigt. Här, vad jag behöver. Jag bryr mig inte mycket om kompositionen, men det visade mig att mindre naturliga schampon, till exempel från Natura Siberika, är mest lämpade för mig.

Favorit - schampo för färgat hår (detta trots att jag har min egen färg, ändå tycker jag verkligen om det).

Jag kommer också att berömma och rekommendera:

ᴥ Adarisa: Aktiverar schampo med amma och bärnsten för hårväxt - naturligt orientaliskt schampo. En av de få schampon som verkligen accelererar tillväxten.

ᴥ Natura Siberica Tvål Tjockt tibetansk för hår och kropp på 12 vilda örter är en fantastisk och intressant sak. Kommer att vädja till dem som älskar allt nytt och ovanligt. Denna tvål är behaglig att använda, och lämpar sig för vård av både hår, kropp och till och med ansiktet.

Мир Shampoo Miralada Fröken på kopparberget - för dem som älskar allting naturligt, och för dem som, igen, älskar allt ovanligt. Shampoo i vanligt vattenformat. Med en fantastisk naturlig lukt.

ᴥ Tvål för hår och kropp Natura Siberica Mjukt linne - elegant tvål, med en underbar lukt i en elegant glasflaska.

ᴥ Lush Shampoo Daddy-o Klocka på blont hår - elegant med sitt utseende, lukt och effekt. Det ger hår glans, och till och med något ljusar dem. Passar inte bara för blondiner.

4. BALMAR OCH MASKAR VÄLJ NÖDVARANDE.

Istället för balm kan jag använda masker. För att vara ärlig ser jag ofta inte stor skillnad mellan balm och vanliga inköpta massmarknadsmaskar, som måste hållas i 5 minuter. För lång och jämnare är långa och vågiga hår, närande och fuktgivande produkter bättre lämpade.

Jag använder efter varje tvätt av hår, jag lägger i minst 5 minuter. Vanligtvis mycket längre. Dessutom väntar jag inte specifikt på tiden, bara i början mitt huvud, applicerar en balm och gör sedan alla de andra "bad" -procedurerna. Detta är bekvämt. Jag ägnar särskild uppmärksamhet åt tipsen och tillämpar det tjockaste lagret på dem. Men jag rör inte alls rötterna, applicera en balsamstöd från rötterna på 20 centimeter. Det är bara för längd och slut.

Balmer och masker, som jag starkt rekommenderar:

5. SKYDDHÅR MED KALL VATTEN.

Jag föredrar att skölja mitt hår med kallt eller till och med kallt vatten. För det första åtnjuter jag bara det här förfarandet, och för det andra är det användbart, hårskalorna är stängda och släta, hårbanans vinster lyser.

Nu har jag börjat skölja mitt hår med kamomill igen, jag gillar det mycket, och det gör mitt hår också. Samtidigt, igen, budget och enkelt.

6. Equalize tips (Oavsiktligt).

Nu är jag övertygad om att detta är en nödvändig och användbar procedur. Och dessa centimeter är värdelösa om håret, på grund av uttömda splittrade ändar, ser osjämt ut och inte friskt. Även om jag brukade skaka över varje millimeter tjejer, du förstår mig))

Återigen, liksom all min nuvarande vård, trimmer jag ändarna enkelt och snabbt. Själv. För att göra det går jag inte till salongen, och jag frågar inte ens någon. Som ordspråket säger, "om du vill göra något bra, gör det själv.")

Jag borstar mitt huvud, fuktar mitt hår, delar upp det i en rak avskiljning, dela den i två lika delar, vänd den framåt och skära den faktiskt av.

Jag gör det efter behov, beroende på hårets tillstånd, försöker jag inte dra åt, men inte överdriva det, om jag ser att ändarna ser anständigt ut, kommer jag inte att klippa det, bara för att det är dags. Jag brukar skära tre till fyra centimeter. Dessutom är en rak klippning inte särskilt nödvändig för vågigt hår.

(Ja, jag hade en period när det inte fanns tid för håret, och jag sprang dem lite. Faktum är att allt såg bra ut i den vanliga vågformen, men jag rätade ut och släpade ut dem, jag var helt enkelt bedövas).

7. ANVÄND OLJETID FRÅN TID.

Nu tar jag inte ofta till dem. Men likväl, i händelse av någonting - oljor är mina bästa vänner. De kan inte bara visuellt men också djupt närma håret, återställa sin struktur, lägga till glans. Jag försöker att tillämpa så länge som möjligt.

8. Jag återkommer med att använda ett hår och en ironi, som använder termisk skydd.

Under lång tid undviker jag noggrant olika icke-tvättbara medel, med tanke på att de gör dem tyngre och fetare än deras hår. Delvis tror jag fortfarande det.)

Men i vissa fall är de nödvändiga. Till exempel, termisk skyddsutrustning. Utan detta på något sätt. Nu, när jag måste torka mitt hår med en hårtork eller använda en järn, gör jag det med termiskt skydd från Capus. Förutom det faktiska skyddet förenklar det styling och gör håret glans.

Också i min arsenal finns en spray för hårglans från Kapus. Vilket ger håret extra glans och skyddar det mot negativa yttre faktorer. Jag använder den bara i "speciella fall", eftersom jag försöker att inte överbelasta mitt hår med kemi ändå.

9. KARAKULERA HÅR ELLER RENGÖR INTE ALLA DEM.

Förmodligen kommer jag att överraska många. Men oftare borstar jag inte mitt hår alls. Faktum är att de är naturligt vågiga i min natur, och om jag lät dem torka efter att ha tvättat sig, ligger de i vackra krullar, och om jag kommer in med en kam känner jag ofta inte vad som står på mitt huvud. Därför separerar jag bara noggrant trådarna med mina fingrar. Jag kommer definitivt att använda balsam efter tvätt, så mitt våta hår är aldrig förvirrad.

Men det är klart att du inte kan göra utan en kam alls. Till exempel, när jag gör hår, styling eller raka hår.

Jag har ingen speciell önskan att pröva moderna kammar, min är den enklaste träet. Jag använder det sedan barndomen, och det passar mig helt.

10. PRAKTISK AROMA ÖVNING.

Även nyligen upptäckte jag ett sådant förfarande som aromaschesyvanie. Det är värt att döma mer om det här.)

Jag gör det enkelt: Jag tar en massageborste, jag var idealisk för denna verksamhet koreanska borstkam med antistatisk effektbjörn förlåt, dvs Missha.

Hairbrush med antistatisk effekt Missha Wooden Push Hair Brush (M) Anti Static - en utmärkt möjlighet att forma håret och göra håret glans. Bekvämt trähandtag, mjuka borstar med rundade spetsar - detaljer som gör kammen till ett oumbärligt tillbehör på din fåfängsbord. Kamens antistatiska egenskaper bidrar till att förbättra blodcirkulationen och göra håret glans under styling.

Min recension på det är här.

Jag tar en kam och droppar några droppar essentiell olja på den. Varje olja har sin egen effekt på håret och på kroppens allmänna tillstånd. För hår är ylang-ylang ansedd som mest användbar. Men jag tar bara de oljor vars arom är mest behaglig och nära mig. Jag, som en sann sibirisk infödd, älskar alla barrträd. Fortfarande inte likgiltigt för lavendel, speciellt bra går det före sänggåendet.

Aromaterapi är som att döda två fåglar med en sten. Massage effekt + läkande effekter av olja. Jag gör inte denna procedur länge för att prata om några wow-resultat, men jag gillar verkligen processen och hur mitt hår ser efter det.

11. VAR FÖRSIKTIGT OM HAIR.

Jag har i allmänhet pratat om detta i de föregående styckena. Jag försöker utan att behöva inte torka mitt hår med en hårtork, för att inte räta ut det med ett strykjärn. Kammar försiktigt. När jag torkar mitt hår med en handduk, gnugga inte dem, men försiktigt blötlägga dem. Jag satte sig i sängen, jag tror, ​​förresten, att det i allmänhet är väldigt bekvämt.

Också, jag var inte rädd och passion för silikongummiband. Jag kommer inte säga att jag slutade helt och hållet, trots allt, inte alltid "telefonkablarna" är lämpliga, och inte alla hårklipp kommer att behållas. Men de har blivit oumbärliga för mig i duschen och för oljemaskor. Även när jag går hemma, rengör jag oftast mitt hår med dessa gummiband. Min återkoppling om dem är här.

12. Jag accepterar det som jag är.

Och försök inte återskapa dig själv. Ja, vi älskar kvinnor att förändras, särskilt nu på våren.) Och jag Jag lovar inte Jag kan ibland räta ut hår med järn, till exempel ser jag inte något hemskt i det. Men jag har ingen önskan att göra detta varje dag, liksom färga mitt hår, åtminstone i radikala färger, som jag hade tidigare. Fortfarande, säg inte, och sådana experiment och "sök efter mig själv", när jag är blond idag, imorgon är en brunett och i övermorgon ska jag måla hela mitt huvud under en regnbåge (det här är det dumaste alternativet som jag).

Och nu är jag helt nöjd med min naturliga hårfärg och struktur. Jag lever i harmoni med dem, vilket är vad alla vill ha.

✔️ Vilken typ av kosmetika använder jag? Är priset avgörande?

Jag använder mestadels enkla och budgetiga hårprodukter. Kära och professionella, jag försökte också åh, men vad bara Bagheera försökte inte för hår, på en gång brukade hon bara använda det för att vara ärlig, såg hon ingen skillnad.

Jag tror att frågan inte finns i specifik kosmetika, utan i den allmänna inställningen. Och omfattande vård. Och i schampon, masker och andra saker är det viktigaste att produkterna passar, och oavsett hur mycket de kostar. Jag gillar att prova allt nytt, jag upprepar inte ofta de inköpta hårprodukterna, även om jag gillade dem. Och även jag anser att det är användbart, eftersom håret inte har tid att vänja sig på medlen. Av samma anledning rekommenderas att växla schampon. Jag brukar ha minst två-tre schampon alltid till hands.

Jag älskar mer eller mindre naturlig vård, men jag lägger inte min åsikt på någon.

Men batterierna av burkar och flaskor med den omhärdade hårkosmetik som jag inte har nu, men innan det var ja. Jag begränsar mig till verkligen nödvändiga medel för mig.Nästa Artikel
Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma