Hur man odlar gott, starkt hår


Steg 1

Applicera schampo bara på rötterna, eftersom det kan torka ut resten av håret. För huvudlängden av skumflödet från rötterna.

Steg 2

Efter shampooing måste du använda antingen en mask eller en hårbalsam. Tänk på att balsammen är utformad för att förhindra att håret smälter, liksom att de gör det lättare att kamma. Mask - för specifika ändamål: restaurering, förstärkning, hårväxt.

Steg 3

Kom ihåg att vått hår inte kan kammas. Efter tvättning är håret för svagt, och kammen förstärker endast tillståndet. Det rekommenderas att endast lite avskärma håret med fingrarna.

Steg 4

Förkasta hårrätare. Hög temperatur är mycket skadlig för håret. Om du inte är redo att göra sådana offer, använd sedan ett gott termiskt skydd.

Steg 5

Torkt hår med hårtork är mindre skadligt om du bara använder det i kallt läge. Dessutom rekommenderas hårtorken på ett avstånd av minst 10 centimeter från håret.

Steg 6

Använd hårsprayer. De skyddar hår från tvärsnitt, underlättar kamning, är antistatiska och vissa skyddar mot UV-strålar.

Steg 7

Använd hårolja en gång i veckan. Till exempel burk, druvmjöl, mandel, aprikos, etc. Oljor återfuktar håret väl, vilket skyddar dem från att bryta av sig.

Steg 8

Gör aromatisk skrubbning med eteriska oljor. Denna procedur är användbar eftersom efter det blir håret glänsande och accelererar deras tillväxt på grund av huvudmassage.

Efter dessa enkla steg kommer du att kunna förverkliga din dröm mycket snabbare - att växa långt, friskt, starkt, tjockt hår. Allt vackert hår !!

Hur man odlar långt hår hemma: Tips för tjejer

Skönhetsnivån förändras ständigt, men långt hår är alltid den samma trenden. Lustigt, jämnt och friskt hår under bältet är det främsta tecknet på femininitet. De gör en bild mjukare, mystisk och attraktiv. Med ett sådant hårhår kan du experimentera med frisyrer varje dag. Men inte varje kvinna kan skryta med ett långt hår under bältet. Om håret är kort eller växer långsamt, förtvivla inte och ha bara korta hårklippningar, för att odla långt hår är inte svårt. Det är nog att följa de specifika regler och rekommendationer som presenteras i denna artikel.

Varför kan inte växa hår?

När vi växer hår vill vi verkligen uppnå resultat på kortast möjliga tid, men det fungerar inte alltid. Många kvinnor växer håret långsamt, vilket kan bero på olika orsaker:

 1. Ärftlighet. Om långsam och dålig tillväxt observeras sedan barndomen är det värdelöst att rådgöra med läkare. Detta är en genetiskt bestämd faktor.
 2. Felaktig näring. Du kan applicera masker dagligen och göra salongprocedurer för hårväxt, men det hjälper inte om du äter substandard och skadliga produkter varje dag. Mat bör varieras och innehåller tillräckligt med vitamin.
 3. Förekomsten av sjukdomar. Långsam tillväxt observeras vanligtvis med seborré eller början alopeci.

Hur lång tid tar det att växa hår?

Många tjejer undrar ofta hur man snabbt växer hår under bältet? Det är värt att notera att det friska håret växer högst 3 cm per månad. Det betyder att ett år kan håret växa bara 36 cm. Men inte alla kan uppnå en sådan snabb tillväxt eftersom det inte bara beror på hårvård men och från genetiken. I genomsnitt växer håret i en månad till en halv till två centimeter.

Sätt att snabbt växa hår

Svara på frågan om hur man växer hår mycket snabbt, du kan bara välja två huvudvägar:

 1. Professionell vård.
 2. Hemvård.

Den första metoden är dyrare. Professionell vård bör omfatta periodiska hårklippningar, mesoterapi, speciella ampuller och laserkammar. Sådana förfaranden erbjuds i någon stor skönhetssalong och är verkligen effektiva. Med hjälp kan du växa långt hår på kortast möjliga tid.

Om det inte finns tid och pengar för professionell vård, ska du inte vara upprörd. Växa långt hår kan vara hemma. Hemmetoderna är inte mindre effektiva och samtidigt - ganska billiga.

Topp 8 effektiva sätt att öka hårväxten

För att växa hår behöver du ett integrerat tillvägagångssätt, som inte bara omfattar en mängd olika förfaranden utan också lämplig näring. Var noga med att granska din dagliga kost och ta bort alla skadliga och tomma produkter. Dieten bör innehålla frukt, grönsaker, spannmål, naturliga juice och rent vatten. Eftersom det är omöjligt att få alla nödvändiga vitaminer för hår från moderna produkter, köpa bra vitaminer från apoteket. Dessutom granska regimen och se till att ta tid för promenader i friska luften. Och för att växa ditt hår snabbt och vara hälsosam, använd följande metoder.

massage

Det snabbaste sättet att växa hår är att förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Manuell massage förbättrar inte bara lampans näring utan låter dig också bli av med huvudvärk och överansträngning. På dagen för massagen tillräckligt för att ge tio minuter. Som ett alternativ till manuell massage kommer en penselmassage att göra. Massageborste för huvudet säljs i nästan vilken kosmetisk butik som helst.

Undantag hårtork och ploek

Som redan noterat ovan växer många tjejer snabbt, men blir inte långa på grund av bräcklighet. För att bli av med hårbrott måste du glömma håret och andra termiska stylingapparater.

Curling strykjärn och hår hårtork skada hår, speciellt med daglig användning. Om sådana enheter är uteslutna kommer det att bli möjligt att märka positiva förändringar om några månader.

Torr senapsmask

Att förbättra blodtillförseln till hårsäckarna och för att öka tillväxten hjälper inte bara manuell massage utan också en senapsmaske. Detta verktyg kräver ett minimum av insats och ingredienser. För att förbereda masken måste du förbereda: torr senap, socker, basolja och varmt vatten. Håret måste vara smutsigt och torrt.

Så först bör du blanda torr senap med socker. Denna mask appliceras endast på hårrötterna, så det behöver lite. Det är nog att använda 3 matsked senap och 2 skedar socker. Varmt vatten bör tillsättas till blandningen av dessa ingredienser. Blandningen ska komma ut, inte för tjock och inte för flytande. Nu kan du lägga till någon basolja till den. Perfekt aprikos, persika eller mandel. Olja behöver lite - ungefär en halv tesked.

Det är bättre att applicera masken med en pensel för färg. Efter applicering måste du täcka huvudet med en film och linda i en handduk. Senapsmasken börjar börja på några minuter. Håll det så länge som möjligt, men för att uthärda en stark brinnande känsla är det inte värt det. Tvätta av masken med varmt vatten, då kan du använda din favoritbalsam eller balsam.

Citron Skölj

Shampoo, balm och andra kosmetika väger håret. Det stör också deras normala tillväxt, så du måste tvätta av vårdprodukterna med mycket vatten. Och för att spola mer användbar är det bättre att använda en speciellt förberedd balsam. För honom behöver du bara en vanlig citron.

Citron måste klämma i en liter kokt vatten och låt stå i tio minuter. Efter detta verktyg kan du säkert använda. Denna sköljning passar alla hårtyper. Det kommer inte bara att påskynda tillväxten, utan också ge ditt hår en otrolig glans.

Naturlig mask baserad på peppartinktur

Peppar är en av de bästa naturliga produkterna för att påskynda hårväxten. Peppartinktur kan köpas på närmaste apotek för bara pennies. Du kan använda detta verktyg i olika variationer.

För torrt hår, tillsätt 2 msk peppar till äggulan och blanda den med burdockolja. Denna mask kommer inte bara att förbättra blodflödet till glödlamporna, utan också stärka håret. Du måste använda masken minst tre gånger i månaden.

För oljigt hår passar en annan version av masken. För dess förberedelse behöver du följande produkter: peppar tinktur, kefir och torr senap. Blanda två msk tinktur med två matskedar senap och häll det hela med tre matskedar kefir - och masken för fet hårväxt är klar.

Om du har en vanlig hårtyp, kan peppartinktur användas i tandem med någon balsam. Håll den här masken kommer att behöva ungefär tjugo minuter. Det tvättas lätt av håret och torkar inte ut i hårbotten.

Hårspetsolja

Konstant klippning av hårets spetsar är inte ett paradis för deras bräcklighet. På så sätt förlänger du bara hårväxten. Spetsarna måste behandlas och fuktas hela tiden. Som praktiken visar, är det bästa sättet att återfuka ändarna av håret naturliga oljor.

Eteriska oljor är berikade med naturliga syror, vitaminer och spårämnen som är viktiga för friskt hår. För att göra tipsen tätt och minska deras bräcklighet måste du använda oljemaskar i tjugo minuter före varje hårtvätt. Sådana masker kan bestå av en eller flera oljor.

Det är bättre att föredra fuktgivande oljor. Till exempel den perfekta mandel- eller jojobaoljan. De kommer att hjälpa på kortast möjliga tid för att bli av med skört hår. Vetexsolja kan också användas. Det är mycket rikt på användbara syror.

Använd endast naturliga borstar

Hårfraglighet, på grund av vilken det inte är möjligt att uppnå önskad längd, uppstår ofta på grund av en felaktigt vald kam. Billiga metallborstar traumatiserar hårbotten och håret. Använd dem för daglig vård rekommenderas inte. Det är bättre att föredra borsten med naturliga borstar. Med sin hjälp blir daglig styling mycket lättare, och bräckligheten kommer att minskas avsevärt. Dessutom kommer naturliga borststrålar försiktigt att stimulera lökarna, vilket kommer att påskynda hårväxten.

Hemmagjord mask med olivolja

Olivolja är i köket hos nästan alla hemmafruar. Den används vid framställning av kött eller grönsaker. Men denna produkt är också oumbärlig i processen att växa hår. Olivolja har enorma fuktighetsgivande och närande egenskaper. Den innehåller många användbara ingredienser att även det svagaste och tunnaste håret gör det friskt och elastiskt.

Förbereda en hemlagad mask med olivolja tar inte mer än två minuter. Den bästa versionen av denna mask är olja med naturlig honung. Honung måste smältas i förväg i ett vattenbad och blandas med två fulla skedar olivolja. Blandningen appliceras på rötterna och varar ungefär en timme. Masken ska utföras en gång i veckan. Den första effekten kommer att visas efter två veckors användning.

Hur odlar du vackert och friskt hår själv

Långt och vackert hår är drömmen om varje tjej. Trots allt, elegant hår aldrig gå ur stil. För att snabbt växa friska och vackra krullar är det tillräckligt att känna till några hemligheter.

Inget behov av att omedelbart springa till affären och köpa dyra, men inte beprövade kosmetika. Det finns trots allt många sätt att odla krullningar hemma, med bara naturliga, naturliga metoder. Vi berättar om dem nu!

För hårvård använder våra läsare metoden för Dasha Gubanova, efter att ha noggrant studerat det, bestämde vi oss för att erbjuda denna metod till dig. Läs vidare.

Ta hand om din hälsa!

Hår reagerar på alla förändringar och problem som uppträder i vår kropp. Och om hårväxten har stoppat, måste du leta efter orsaker i vårt interna system. Här är några tips om hur du behåller din hälsa och ger dina lås ett steg för att börja växa.

 1. Om du vill odla långa och vackra krullar, var noga med att gå till doktorn. Även om du är säker på att du är helt frisk och mår bra. Ibland kan på grund av endokrina och gastroenterologiska störningar curls stoppa tillväxten. Därför skadar förebyggande kontroll inte!
 2. Om du har några kroniska sjukdomar, som magsår eller diabetes mellitus, ska du ständigt gå till doktorn för rutinmässiga kontroller och små behandlingskurser. Det är kroniska sjukdomar som ofta hindrar hårets tillväxt.
 3. Nya sjukdomar som influensa, SARS försvagar immunsystemet och försämrar hårväxten. Dessutom har stress och depression en negativ effekt på vårt hår. Därför är det bäst att dricka ett lugnande medel eller vitaminer för att höja immuniteten och börja tillväxten av vårt hår.

Om du inte hittar orsaken till tillväxten, stoppa dig själv, då är det bäst att gå till en specialist och genomgå en professionell undersökning. Kom ihåg att friska krullar börjar med din kropps hälsa som helhet!

Hur man ordentligt bryr sig om hår hemma?

Vi kommer att presentera dig med grundläggande rekommendationer som hjälper dig att odla hälsosamma curls snabbt. Flickornas granskningar bekräftar att dessa tips verkligen fungerar och leder till ett positivt resultat efter en kort tid.

 • Experter rekommenderar att tvätta håret inte mer än 2 gånger i veckan. Frekvent tvätt minskar hårets kvalitet och hämmar tillväxten. Om ditt hår snabbt blir oljigt, skynda inte att blöta det med vatten. Använd speciella torkningsmaskar eller balsam.
 • Så fort du tvättar håret, skynda inte att torka eller kamma det. Låt håret torka på egen hand, och efter det behöver du lätt kamma det med en träkam.
 • Ge upp några månader från att gå till skönhetssalongen. Laminering, färgning och perm förstör hälsan hos ditt hår. Därför är det nödvändigt för en tid att ge ett hårhår att slappna av och läka det med användbara masker hemma.
 • Kassera skadliga plast- och metallkammar. De förstör bara ditt hår. Få själv kamma från naturligt trä. Recensioner visar att det är bäst att använda en kam av björk, ek och enbär. Ett enkelt steg från de första dagarna kommer att börja göra ditt hår friskare.
 • Behöver kamma håret 3-4 gånger om dagen. Det är bäst att droppa på kammen av eterisk olja. Välj rosmarin, kryddnejlika, kanel och blå kamille. Dessa oljor aktiverar hårväxten.
 • Fjärden av vårt hår är värme. Varför alltid ha en hatt i solen. Använd inte tång, hårtork och strykning. Resan till solarium är bättre att stanna ett tag.

Nutrition - den bästa hjälpen

För att snabbt odla friska lönar hemma måste de "mata" hälsosam mat. Ät mer frukt och grönsaker - deras vitaminer kommer att vara bra för ditt hår. Drick minst en gång om dagen, naturliga juice. Lägg till nötter och honung till din kost.

Du måste också skydda dig mot skräpmat. Neka att gå till snabbmat - det är mycket skadligt för ditt hår. Det är bättre att inte äta mycket fett, stekt och saltat. Drick kolsyrade drycker så sällan som möjligt.

Kom ihåg att alkohol och cigaretter är fiender av vår vackra kröning. Därför är det bättre att använda dem i en minimal mängd eller helt överge sådana dåliga vanor. Du förstår att håret först börjar växa snabbare.

Aktivera tillväxten

Tillväxtpromotorer är våra bästa vänner. De hjälper hårfolliklar att utvecklas snabbare och ger oss vackert hår. Det finns specialprodukter där du behöver göra masker för hår. Dessa aktivatorer innefattar:

 1. Senap.
 2. Regelbunden lökjuice
 3. Ingefära.
 4. Kanel.
 5. Användbara örter: Nässla, Hoppkon, Kamille, Calendula.
 6. Eteriska oljor: rosmarin, sandelträ, cassia, ylang-ylang.
 7. Håroljor: kardborre, ricinus, naturligtvis, mandel.

Naturliga masker för friskt hår

Nu kommer vi ta reda på vilka masker som kan göras från ovanstående produkter hemma. Kom ihåg att det viktigaste är att masken används regelbundet. Då blir resultatet verkligen fantastiskt.

 1. Mask av lökjuice. Ta 4 matskedlar av lökjuice och blanda med 1 matsked yoghurt. Var noga med att lägga till 2 tsk burk eller ricinolja och 1 tesked honung. Kom ihåg att kefir och smör är bättre uppvärmda. Då kommer de att ha den bästa effekten.
 2. Senap för hår. Ta 2 matsked senapspulver och blanda med samma mängd varmt vatten. Rör avkokningen och vänta tills den svalnar. Lägg nu till en ost äggula och 2 tsk socker.
 3. Mask av kanel. Kombinera 3 matskedar kanel med samma mängd uppvärmd honung. Tillsätt 1 tsk kokosnötolja och macadamiaolja till kompositionen.
 4. Mask av brandy. Ta 3 matskedar brandy och en matsked olivolja och ricinolja. Kyl vår blandning och tillsätt en rå yolk till den.

Hur använder man kokta masker?

För att snabbt växa lockar hemma måste du använda masker korrekt och regelbundet. Applicera valfri mask med massagerörelser och fördela över hela hårbotten. Gnid en användbar mask i roten långsamt, utan att dra håret. Kom ihåg att du kan maska ​​på strängarna och inte applicera, så länge det kommer på hårbotten.


Nu behöver du värma ditt huvud med cellofan eller klämfilm. Torka upp håret med en varm handduk. Du måste skapa en bad effekt så att masken snabbt värmer upp och aktiverar hårväxten bättre.

Håll masken i minst en halvtimme. Om du känner obehagliga känslor är det bättre att tvätta av masken. För effekt var märkbar, måste du anbringa en mask minst 15 gånger med en intensitet på 1-2 gånger i veckan. Efter en sådan kurs med tillväxt aktivering kommer du att vara nöjd med ett trevligt resultat.

Hårklippning för hälsa

Många experter tror att regelbunden trimning av tipsen hjälper dem att växa snabbare. Oroa dig inte för att sådana hårklippningar kommer att förkorta ditt hår och du kommer att odla dem längre. Tvärtom, efter skjuvning börjar håret växa intensivare och håret blir frisk. Hårklippning är bättre att göra minst en gång i månaden.

Kampen mot obehagliga splittrande slutar

Enig, det räcker inte att ha långa flätor. De måste också vara friska och vackra. Delade ändar förstöra alltid den övergripande bilden av din bild. Vi kommer att berätta hur du hanterar detta problem hemma:

 1. Tvätta håret noggrant, gnugga inte det med all din styrka med händerna, behandla håret försiktigt och försiktigt.
 2. Vatten för tvätt bör inte vara varmt.
 3. Använd naturliga, hemlagade schampon. Om du köper en produkt i en butik, se till att du läser kompositionen så att den inte skadar ditt hår.
 4. I kalla vintrar, var noga med att bära en hatt och skydda krullarna från frost.
 5. Fasta inte håret med hårda gummiband. Använd mindre ofta stift och hårnålar.
 6. Gör användbara masker mot splittrade ändar. Kefir och oljemask fungerar bäst.

Hur man tvättar ordentligt och säkert!

Många vet inte att det är under hårtvätt att förfärliga misstag görs som förstör vårt hårs hälsa. Därför är det viktigt att komma ihåg de grundläggande reglerna för att tvätta håret och börja applicera dem just nu!

 • Var noga med att kamma håret före tvätt. De kommer att bli mindre röriga och bryta ut. Du kan använda en massage kam och massage i ca 10 minuter. Då kommer alla de fördelaktiga ämnen som vi ska använda under tvätten att fungera ännu bättre.
 • Tvätta huvudet med rent vatten. Bäst om det filtreras eller flaskas. Du kan använda kokt vatten. Tillsätt nödvändigtvis natron eller ammoniak för att göra vattnet mjukare.
 • Innan du använder schamponet, våt håret noggrant. En välhydrerad hårbotten kommer inte att passera skadliga ämnen från schampon inuti.
 • Var noga med att lägga ett par droppar essentiell olja till schampot. Detta kommer att ge ett fantastiskt resultat.
 • Skölj schamponen noggrant med varmt vatten. Skölj i slutet med kallt vatten. Detta steg kommer att göra krullarna skina och friska.
 • Torka håret efter en naturlig tvätt och skölj den igen med ett avkok av örter.
 • Byt handduken så ofta som möjligt, eftersom det ackumulerar smuts och bakterier som är hälsofarliga.
 • Vi rekommenderar inte att gnugga lockarna med en handduk. De kan skadas på grund av detta. Det är bättre att lätta håret och låt det torka själv. Bär inte en handduk på huvudet länge. Hår på grund av detta växer snabbt fett.
 • Det är bäst att använda ett schampo som du har förberett dig från beprövade ingredienser.
 • Vi rekommenderar att du tvättar två gånger. Första gången du tvättar bort allt damm och smuts som har samlats på en dag. Och andra gången har du en helande effekt på hårbotten.
 • Om du använder en balsam-balsam, är det bäst att applicera det 10 centimeter över rötterna. Vi rekommenderar att du inte köper det här verktyget och lagar det själv.
 • Försökte alla medel men ingenting fungerar?
 • Bräckligt och sprött hår lägger inte till förtroende.
 • Ja, dessa förluster, torrhet och brist på vitaminer.
 • Och viktigast av allt - om du lämnar allt som det är, måste du snart köpa en peruk.

Men en effektiv lösning för återhämtning existerar. Följ länken och ta reda på hur Dasha Gubanova bryr sig om hår!

Hur odlar man friskt och glänsande hår: de principer och regler som hjälpte mig.

Och så sjönk de i mitt hjärta att jag också ville ha långt hår.
Konstigt nog, men de motiverade mig. År 2011 hade jag en långsträckt fyra av mitt, ommålat hår. Min färg passade mig alltid, så det fanns inga problem med det (foto nedan).

Jag började min resa till titeln "långhårig" med användning av burkolja (som min mamma berättade för mig), applicera massagebevegelser till hårbotten och håret en gång i veckan i 1-2 timmar innan du tvättar håret. Men eftersom jag ofta avbröt tipsen (ungefär varannan månad) så märkte jag knappast resultatet.
Och då bestämde jag mig för att leta efter tips på Internet. Det första receptet jag upptäckte för mig var en senapsmask. Efter en 2 månaders kurs av dess användning (alla också en gång i veckan) märkte jag att små nya hår började växa över hela mitt huvud, det var framsteg! Då bestämde jag mig för att ta en paus någonstans i 4 månader, varefter jag upprepade kursen igen.
Fram till den tiden var jag av en eller annan anledning 100% övertygad om att balm, balsam och hårmaskor som säljs i butiker skadar håret och gör det tunt. Jag vet inte ens var jag fick den här informationen, men när mitt hår växte tillbaka till axelklingorna och mina kammarproblem började min mamma övertygade mig om att försöka använda en balsam med balsam. Efter att ha ansökt det var jag chockad: mitt hår blev jämn, mjuk och mycket lätt att kamma. Sedan dess började jag allvarligt närma sig valet av schampo och balsammask, med fokus på recensioner på Internet. Sedan började jag använda outplånligt serum för tipsen.
Någonstans efter ett år av min hårväxt, fascinerades jag av oljor, både väsentliga och basiska. Jag försökte allt jag kunde hitta: kokosnöt, olivolja, jojoba, mandelolja, vetexsolja, druvfrö, avokado och till och med använda solrosolja ett par gånger. Till slut gick hon tillbaka till olivolja, som jag fortfarande använder. Av de eteriska oljorna till denna dag föredrar jag oljebryggan, rosmarin och citronbalsam.
Efter nästa "höst" -kurs med senapsmaskar bestämde jag mig för att prova maskerad gräddfil blandad med basolja i ett 1: 1-förhållande. Jag var helt nöjd med resultatet - sådana masker tvättas lätt av med schampo, appliceras lätt på håret och orsakar inte obehag (flöd inte ner i nacken, som kan hända, till exempel med kefir mask).
I maj 2013 såg mitt hår ut så här:

Hur man odlar långt och friskt hår. Vad behövs för detta?

Under utvecklingsprocessen blev håret en uppenbar atavism, de utför inte längre sin direkta funktion på människokroppen - de värmer inte den. Men för ett attraktivt utseende behövs de fortfarande, särskilt när det gäller den vackra halvan av mänskligheten.

Nuförtiden är det omöjligt att föreställa sig en attraktiv kvinna utan en hög hälsosam och vacker hår. De övergående trenderna av hårklippningar "under pojken" passerade snabbt och gjorde plats för den klassiska planens skönhet - för kvinnor med långt, välskötta hår. Hur man uppnår hälsosamt hår, bli av med mjäll och deras avsnitt. Med dessa frågor kommer vi att försöka lista ut det.

Vad bestämmer hårets hälsa

Det yttre utseendet hos en persons hår beror direkt på kroppens tillstånd, de signalerar på något sätt de nuvarande hälsoproblemen och misslyckandet i de interna organens normala funktion. Därför måste du ta hand om din hälsa i allmänhet innan du sätter ett mål att växa ett lyxigt hårhår. Utför en omfattande undersökning, ge upp dåliga vanor, äta rätt och ordna rätt dagliga behandling. I ett ord - att leda en hälsosam livsstil. Utan att följa dessa rekommendationer kan vackert hår inte växa, speciellt om du är "över 30". Det som kan "komma ner" i ung ålder, genom åren, lämnar oundvikligen sitt yttre varumärke.

Tips: Färg aldrig håret med kemiska färgämnen. Oavsett tillverkarna skriver där, är användningen av dessa läkemedel extremt negativ för hårets hälsa.

Tro inte på reklam och representanter för skönhetssalonger. Hittills finns det inte tillräckligt med effektiva droger och mirakulösa schampon för mjäll och hårsektion. I de flesta fall indikerar dessa brister avvikelser i arbete eller sjukdomar i interna organ, därför "vilka schampon är inte mitt huvud - njurarna blir inte friskare från detta." Eftersom det inte är ledsen att vara medveten om, men det här är det sättet är.

Skönhet kräver inte offra, men respekt för din hälsa!

Korrekt hårvård

Om det inte finns några problem med hälsan, men hårets utseende lämnar mycket att önska (det är vanligtvis på grund av den dåliga miljön i städerna), ställer vi till hjälp av kosmetika.

Ett omfattande tillvägagångssätt för hårhälsa inkluderar salongprocedurer och korrekt urval av hemvårdsprodukter som din frisör kommer att rekommendera (om det är bra), i vars arsenal det finns olika professionella förberedelser.

Vilka medel ska användas:

Schampo. Till skillnad från alkaliska tvålar har de ett neutralt eller något surt pH och kan förbereda håret för att skapa fördelaktiga ämnen.

Conditioners (sköljningar). De bör inte gnidas i hårbotten, men appliceras på hårskenorna för att göra den silkeslen och förhindra att de smälter. Hårrötterna har tillräckligt med naturlig smörjning.

Masker. Du kan naturligtvis komma ihåg recepten till farmödrar, men det är bättre att använda professionell kosmetika - den här produkten är nästan perfekt. Masken behöver inte appliceras för generöst - håret tar bara vad han behöver. Men exponeringstiden bör vara minst 2 minuter, annars har näringsämnen helt enkelt inte tid att tränga in i håret. Kontrollera med frisören om hur man använder den mask som valts av honom - ombyggnad, till exempel, tvättas av endast med kallt vatten. Men från den långsiktiga användningen av rekonstruktiva läkemedel blir håret matt och tyngre.

Krämer. Till skillnad från masker tvättas de inte bort. Tvätt hår torkas med en handduk, sätt sedan på grädden och torka sedan och lägg den. En bra grädde gör håret inte tyngre, men det ger näring och skyddar mot skadligt UV-ljus.

Lotion. De innehåller alkohol och speciella tillsatser som är utformade för att lösa specifika problem. Lotioner appliceras på torrt eller vått hår och tvättas inte.

Ampuller och kapslar. Dessa är professionella kosmetika som innehåller potenta och mycket effektiva ingredienser för att återställa och närande hår.

Tips: För att använda professionell schampo mer korrekt och ekonomiskt bör du applicera det på ditt huvud på följande sätt: Häll lite pengar på handen, gnugga det mellan dina palmer och fördela det över hela hårets längd. Om huvudet är mycket smutsigt kommer det att finnas lite skum. Lägg i det här fallet inte mer schampo, men vänta bara 1-2 minuter tills det löser smuts och smuts, skölj sedan huvudet och upprepa processen.

Torka håret, skölj dem försiktigt med en handduk. Gnugga dem med en handduk och vrida bort betyder att du förstår håret och reducerar alla ansträngningar för att ta hand om dem.

Att växa långt vackert hår, som vi ser är det inte en lätt och snabb fråga, men det är värt det. Vad kan vara vackrare än den sanna "klassiska" - en långhårig skönhet? Tro inte. Fråga männen!

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Hur man odlar långt, elegant och friskt hår. Mycket tips och bilder. Granskning uppdaterad.

Hej alla! Jag heter Nastya, jag är 21 år :) Jag bestämde mig för att skriva den här artikeln, för jag är mycket ofta frågad att dela min hårvård. Döm inte mig hårt, snälla, eftersom det här är min första artikel.

Jag skulle vilja börja med en liten bakgrund. Som barn hade jag en kort hårklippning under potten, som mina föräldrar tyckte att långt hår förstörde min syn. Detta medförde naturligtvis mig mycket besvär. Jag hörde ständigt i min adress: "Hej är du en pojke eller en flicka?", "Varför har pojken ett kvinnligt namn?", Etc. Jag tycker att det inte bara var mitt korta hår, det var inkompetenta lärare och i ett äckligt kontingent, även om jag studerade i en prestigefylld gymnastik. Vid slutet av första klassen hade jag en hel del komplex och en dröm att växa långt hår. I andra klassen skar jag inte längre mitt hår; håret växte, och på sommaren hade jag det avskuren och övertygat mig det Babe med långt hår kommer att vara obekväm och varm. Och så flyttade jag till 7: e klassen. Vid den tiden hade jag en massa tonårskomplex och önskar att förändra någonting i mig själv. Och på en fruktansvärd dag bestämde jag mig för att ställa fram en spegel med sax, vilket gjorde att det blev en ryggrad. Chik-chik, chik-chik, och jag är i panik för frisören med en begäran om att rätta till situationen. Men de rättade inte situationen där, men de gjorde en sådan sak att det var smärtsamt att återkalla.

Någonting lång backstory visade sig, ber om ursäkt. Om i några ord, så gick mitt hår igenom tre kemi, strykning, rätare, några misslyckade hårklipp och till det hela jag skämtade bort dem till sjöss. Från den nionde klassen slutade jag att klippa hår, de är grenar, men de såg väldigt dåliga ut, torkade, skära längs hela längden utan glans. Och för ungefär ett halvt år sedan bestämde jag mig för att uppfylla min dröm - att växa långt friskt hår. Jag läste recensioner av andra tjejer under mycket lång tid, letade efter maskrecept och började återställa mitt hår genom försök och fel.

1) Det första jag gjorde var att ge upp schampon med SLS. Vad är SLS? SLS är ett billigt tvättmedel, det används i schampon, duschgeler och skumbad. I industrin används den för rengöring av golv, biltvätt, etc. Och allt skulle vara bra om SLS inte skedde stor skada, inte bara för ditt hår, utan också för din hälsa. Om du är intresserad av detta ämne, leta efter artiklar om SLS och dess effekter på hälsan. Tja, och vi har ett ämne om hår, så jag ska skriva hur denna komponent påverkar dem. SLS rensar håret genom oxidation och lämnar en irriterande film på håret. Detta kan bidra till håravfall, mjäll. Håret torkar över tiden, blir skört och splittrar i ändarna. Behöver vi det? Jag tror inte! Därför bestämde jag mig för att undvika schampon med denna komponent. Efter att ha provat mycket shampoo utan SLS hittade jag min favorit.

Det här är Natura Siberica Neutral. Tjejer, det här är ett mycket bra schampo. Jag är väldigt nöjd med dess komposition, jag gillar hur håret ser efter att använda det. Jag vet att det för många tjejer passar inte, men för mig är han perfekt. Det finns ett tillvägagångssätt här, jag är säker på att schampo inte kan stärka och återställa håret, det är uppgiften att noggrant rengöra orenhetens hår och detta schampo klarar av den här uppgiften perfekt.

Nästa schampo som jag var nöjd med är traditionellt sibiriskt schampo med burdock propolis farmor Agafis recept. Du kommer nog att skratta och säga: "Det här är en billig och dålig produkt!" Granted, farmor Agafya har en dålig produkt, men det finns en bra. Detta schampo har en mycket bra komposition, och det gör håret vackert. Jag använde det i nästan ett halvt år och jag kan inte säga något dåligt om det.

Nästa husdjur är Shikakai.

Shikakai bönor är frukterna från Acacia Concinna växten som växer i Indien. Hur många vitaminer finns i detta underbara pulver: a, e, c, d, k och många andra naturliga element. Från Shikakai blir ditt hår otroligt skrymmande, accelererar tillväxten, stärker hårrötterna. Här är ett sådant naturligt schampo som inte bara rensar håret från föroreningar, men stärker också håret och ger många fördelar. Men det finns en sak. Han skumar inte. Därför använder jag det efter att jag tvättat mitt hår en gång med schampo. Här är det mest favorit receptet för att använda det: Häll en tesked gelatin med 3 matskedar varmt vatten (eller ett avkok av nässla, kamille eller något annat av dina favoritväxter), tillsätt 2-3 tsk shikakaya, några droppar av din favoritolja (lavendel, orange, ylang-ylang) och 3-4 teskedar av din schampo (viktigast av allt, shampooen var utan SLS), låt den brygga i 10 minuter och applicera hela saken på håret i 15 minuter. Effekten är fantastisk, håret är glänsande, det är silkeslen och visuellt verkar tjockare. Det enda, Shikakai mörkar håret, så jag kommer inte att rekommendera blondiner. Du kan köpa Shikakai i indiska butiker eller beställa på Internet.

Flickor, det är väldigt viktigt att växla schampon, som håret blir van vid det och shampoo blir värdelöst.

2) Jag har aldrig färgat mitt hår. Och du vet, under de kommande 15 åren kommer jag inte att göra det här. Min hårfärg är Henna. Henna är ett underbart verktyg som ger ditt hår en otrolig glans, accelererar tillväxten, stärker rötterna och gör ditt hår tjockt och friskt. Den enda minus Henna, hon kan torka ut håret, så jag målar henne en gång i 2-3 månader. Hon ger en mycket vacker nyans av koppar till håret (jag rekommenderar inte igen blondiner)

Mitt recept på hennafärgning: Henna brygg på karkada eller kamille, lägg till en halv kopp kefir, en matsked kakao, äggula, honung, E-vitamin och oljor (oliv, burdock, jojoba, mandel eller vad som helst du vill)

3) Den mest eleganta hårprodukten är oljor. Tjejer, jag har en hel samling. Vill du ha lyxigt hår, använd oljor. Jag använder oljor i ren form, och ibland lägger jag till dem till hemlagade masker. Här är ett recept på en av dina favoritmasker: olivolja, persika, mandel, kokosnöt, jojoba, avokado (2 teskedar), några droppar av dina eteriska oljor (lavendel, mandarin, ylang-ylang), vitamin A och E. Vi applicerar denna mask på hårets längd, och på rötterna kan appliceras värmd burdockolja. Vi går med denna mask i 2-3 timmar och tvättas sedan noga med schampo.

Mina favoritoljor är:

Kokosolja. Det ger näring och stärker håret, gör håret glans. Denna olja kan omsluta varje hår, behålla protein i det och skydda det mot skador.

Castorolja. Perfekt hjälper till att lösa problem med britthet och hårsektion. Castorolja kan öka hårets tjocklek och viktigast av allt aktiverar hårväxten och förbättrar deras utseende.

Kockolja. Det är en av de vanligaste oljorna som används i hårvård. Dricksolja är mycket användbar för hårrötterna, det stärker och läker håret och accelererar också deras tillväxt.

Olivolja. Olivolja innehåller många vitaminer och spårämnen. Olja gör håret lättsamt och mjukt, vilket ger håret en vacker glans.

Mandelolja. Det rekommenderas som ett sätt att stimulera hårväxten. En stor mängd vitaminer och aktiva substanser i aluminiumoxidoljans sammansättning ger god näring och upprätthåller hår i ett hälsosamt tillstånd.

Persika olja. Rekommenderat att ta hand om skört, torrt, försvagat, färgat och skadat hår. Det har en fuktgivande och närande effekt, håret, efter applicering, blir mjukt och lättsamt.

Jojobaolja. Det rekommenderas huvudsakligen som ett skyddsmedel för skadat hår. Det ger glans till håret.

Druvfröolja. Det skyddar krullarna från tvärsnittet och brittleness, ger dem elasticitet och glans.

Mina favorit eteriska oljor:

lavendelolja, ylang-ylang, rosmarin, apelsin, mandarin och granolja.

Oljorna är också lämpliga för vård av ansikte och kropps hud.

4) Tjejer, om du vill ha vackert hår, bli av med järn- och plastkammar. De bästa kammarna är trä och naturligt borstade. Mycket användbar för håraromaterapi. 4 droppar av din favoritolja (min favorit: lavendel, apelsin, mandarin och ylang-ylang) droppar på kammen och börjar försiktigt kamma håret. Detta förfarande stärker ditt hår, ger ditt hår glans och underbar arom. OBS! För denna procedur kommer endast träkam att passa och med naturliga borst.

5) örter. En av de mest fantastiska hårprodukterna. Varje gång efter tvätt tvättar jag mitt hår med ett avkok av örter eller äppelcidervinäger. Jag råder alla, tjejer, effekten kommer att vara efter den första ansökan. Örter kan köpas på något apotek.

Detta är vad ogräs ger vårt hår:

Sage - shine, eliminering av förlust.

Ekbark - förhindrar bräcklighet, svaghet, förlust, ökad greasiness, närvaron av mjäll.

Kockrot - stärker hårrötterna, ökar deras tillväxt.

Linfrön - glans, vilket förhindrar tvärsnittet.

Horsetail fält - minskar håravfall och sprött hår, stimulerar tillväxt.

Hoppa keglar - eliminera mjäll, stärka håret.

Linden - återställer hårets elasticitet, glans och elasticitet.

Björk - mjukhet och förbättrad hårväxt.

Kamille - ljusförtydligande och förstärkning.

Luft - mot nedfall och att stärka.

6) Hemlagade masker. Tjejer som inte tror på hemma masks effektivitet, du vet, ingen kemi kommer att göra ditt hår friskt. Jag har många recept för mina favorithemmade masker. Om du är intresserad av någon, kommer jag definitivt att skriva många effektiva recept. Var uppmärksam inte bara på hemgjorda masker utan också att scrubs för hårbotten, min favoritskrubbe: havssalt, olivolja eller burdockolja, några droppar rosmarinolja. Applicera blandningen i hårbotten och massage i 5-10 minuter. Skölj noga med schampo. Denna skurkar accelererar hårväxten, stärker rötterna. Du kan göra denna procedur var tredje vecka. Och här är en annan stor mask för att öka hårväxten: 2 matskedar torrt senapspulver ska spädas med varmt vatten, 1 yolkolja, 2 matskedar oliv (persika, burk och någon annan kosmetisk olja) 2 tsk granulatsocker (ju mer socker, "sämre" senap) Du måste vänta från 15 minuter till 1 timme, beroende på hur mycket det är varmt. Om det är tolerabelt, är det bättre att gå så här i 1 timme, drömma om en lång, lyxig fläta. Och om absolut "eld" på huvudet, då bara 15-20 minuter. Och här är en annan stor mask för ditt hårs glans och silkighet: 2 msk olivolja, ungefär samma mängd burdockolja, en tesked mandel, persika, ricinolja, jojobaolja, 3 droppar lavendelolja, ylang-ylangolja eller apelsin (du kan lägg till några oljor till din smak, till exempel aprikos, havtorn, druvfrö, etc.) Lägg 2-3 msk kakao och en tesked kanel till oljorna (jag råder dig att inte lägga till kakaoblondiner) Blanda allt bra och värma lite. Sluta sedan ett hundra fiskeske med honung, en äggula och 3-4 matskedar ryazhenka eller kefir. Du kan lägga till här vitamin A och E. Sätt på torrt hår och gå i 2-3 timmar. Maskens effekt är fantastisk))

7) Inköpta masker. Flickor, jag tror inte att inköpsmasken kommer att vara lika effektiv som ett hem, men jag har fortfarande några favoritmasker. Först och främst, innan jag köper en mask, studerar jag kompositionen. Ju mindre kemi är bättre. Jag kan inte säga att sammansättningen av mina masker är perfekt, men det är mycket bättre än de flesta andra inköpta masker. För tillväxt gillar jag verkligen maskens ryska fält med röd peppar och aktivatormaskhårtillväxten från företaget Burdock. Flickor, de verkar verkligen, håret växer.

Nästa mask är en av mina favoriter, hur jag gillar effekten av den och den underbara aromen! Det luktar kakor))) Jag är nöjd med dess sammansättning, det ger glans och mjukhet, underlättar kamning. Jag älskar denna mask mycket))

Masker från Natura Siberika och Planet Organic, jag älskar också väldigt mycket. Jag gillar deras sammansättning, de gillar effekten de ger. Jag adore också ayurvediska indiska masker, särskilt baserat på henna. Hur mycket nytta gör en sådan mask till håret! Jag råder alla!

8) Balsam. Jag använder sällan hårbalsam. Istället för en balsam, föredrar jag att skölja mitt hår med örter eller äppelcidervinäger.

9) Skydd. Flickor, hår måste älskas och skyddas. Jag råder inte någon att använda ployki och likriktare! Hårtorken skadar också håret, men jag kan inte göra det utan hårtork, eftersom håret är långt och torkar långt, så du måste använda en hårtork, men bara kall luft. På vintern, se till att gömma håret under en hatt eller huva, och på sommaren, om solen är väldigt het, under en hatt.

Efter varje hårtvätt använder jag icke tvättbar, det vill säga spray, gel eller olja. När jag väljer ett outplånligt sätt, lägger jag först och främst uppmärksamheten på kompositionen. Jag behandlar silikon dåligt, men de är också närvarande i min omsorg. Tjejer, om du använder silikonhaltiga produkter, var noga med att använda schampo för djup rengöring en gång i månaden. Jag vill verkligen berätta i detalj om varje verktyg, om varför jag inte gillar silikon, men min recension har visat sig så stor. Om någon är intresserad, kommer jag definitivt skriva detaljerade recensioner på varje produkt.

10) Den sista och viktigaste punkten är näring och vitaminer.

Flickor, äta hälsosam mat. Om du alltid håller på dieter, oavsett hur du ser efter ditt hår, kommer det vackra håret inte att vara där ändå. Det är bättre att göra övningar eller springa runt i skogen en gång än att tortera dig själv med hunger eller dieter. För att göra ditt hår vackert, var noga med att inkludera i din kost mat som: nötter, ägg, baljväxter, spannmål, mejeriprodukter. Många näringsämnen finns i havregryn, frön, bananer, mandlar,

valnötter, avokado, oliver. Du måste äta frukt och grönsaker, drick mycket vatten och naturliga juice.

Men det är tyvärr inte alltid möjligt att äta bara hälsosamt skrivande, och då kommer vitaminer till vår hjälp. De mest effektiva vitaminerna är Pentovit-vitaminer, Undevid-vitaminer, Vitasharm-komplexet av vitaminer, fiskolja, bryggerjäst och vitamin E. Allt detta bidrar till att växa friskt och vackert hår. Men här är det viktigt att inte överdriva det, eftersom en överproduktion av vitaminer är ännu värre än deras underskott. Och en viktigare förtydligande. Om jag hade en effekt på dessa vitaminer betyder det inte alls att du kommer att ha samma. Organismen är annorlunda för alla. Innan du börjar ta vitaminer rekommenderar jag starkt att du rådgör med din läkare!

Det kom till slutet av min recension. Jag började studera hår för ett halvt år sedan, men jag ser redan resultatet. Jag drömmer om att växa hår i mina höfter. Nu har många nya produkter dykt upp i min vård, till exempel nikotin, burdockrot, nya masker, ny schampo. Jag skrev inte recensioner för allt detta, eftersom jag just börjat använda den och jag hade inte en enda åsikt.

Jag vill tacka dig så mycket som läser artikeln till slutet! Jag hoppas verkligen att du hittar den här informationen användbar. Om du har några frågor, vänligen skriv in kommentarerna, jag svarar alla!

Allt vackert hår, vackra tjejer och bra humör!

Hur man växer långt, friskt, starkt hår.

Hello.
Nästan varje flicka drömmar om vackert, långt, friskt och starkt hår. Trots allt har långt hår alltid beaktats, och kommer att betraktas som en av indikatorerna på kvinnlig skönhet. Men inte alla kan växa hår. Någon har inte tillräckligt med tålamod, någons hår växer väldigt långsamt, någon saknar tjocklek i håret, någon gillar inte hårets utseende.

Naturligtvis tätheten och tillväxten av håret lagts genetiskt. Men först och främst är det vi som skadar vårt hår. För det andra påverkar yttre faktorer hår, men vi kan skydda dem. Därför är allting i våra händer.

Jag vill dela med dig mina recept.

Och så, hur man odlar långt, vackert, starkt och välskött hår?
För mig har det länge varit ett antal regler som jag har följt i nästan 11 år.
Börja med att reflektera hår:
1. Du måste verkligen vilja.
Sätt dig och tänka. Vill du verkligen växa långt hår? Eller är det bara dina älskade önskemål? När allt kommer omkring vet vi alla - det finns ingen önskan, det kommer inte att bli något resultat.
Om du verkligen vill, men rädd att det inte kommer att fungera. Du behöver ett incitament. Argumentera med någon (som jag gjorde)
2. Var tålamod.
Detta är den främsta anledningen till att många människor inte kan växa hår.
De sticker ut i olika riktningar, är inte som vi skulle vilja, och stör alltid. Ibland verkar det som att håret inte växer alls och jag vill gå till frisören. Tålamod och tålamod igen.
3. Rätt näring.
Ät inte kryddig, fet och stekt mat; kolsyrade drycker. Glöm inte mat som innehåller kalcium och protein.
Jag följde inte alltid rätt kost och åt ofta vad jag ville och när jag ville. Men en dag rådde doktorn mig att följa diet nummer 5. Och efter ett tag märkte jag att det sken i mitt hår och underligt nog började de växa bättre.
Det är också viktigt att följa de fem engångsdieten (därmed kallade - Diet nummer 5)
4. Vitaminer.
Det är mycket viktigt att välja rätt vitaminkomplex. Jag försökte många vitaminer - från ingen mening, och vissa kunde inte stå individuellt. Som ett resultat stannade hon på vitaminer "Pentovit".
"Pentovit" - det här är våra inhemska multivitaminer, är inte dyra 50 tabletter - inom 50 rubel. Dessa vitaminer hjälper inte bara till tillväxt och förstärkning av hår och naglar, men har också en positiv effekt på nervsystemet och leverfunktionen.
Jag tar kurser 1 månad - 2 tabletter 3 gånger om dagen. 4 kurser per år.
Brewer's Yeast är en annan kurs som jag dricker 2 gånger om året.
Huvudkompositionen av bryggerjäst är sådana ämnen som - protein, aminosyror, vitaminer i grupp B, mineralämnen (zink, kalcium...) Därför är bryggerjäst så effektiv från håravfall och sprött hår.
Det finns också öljäst för barn.
5. Glöm håret och stryka.
Om du vill ha vackert och välskött hår - glöm inte bort dessa verktyg. Många kommer att fråga - och hur man torkar hår?
På ett naturligt sätt kommer jag att berätta. Och här måste vi komma ihåg punkt nummer 2

6. Använd inte stylingprodukter.
Vem skulle inte säga, men dessa fonder är mycket förstörande hårets struktur.
7. Använd inte färg och missfärgning för hår. Tänk inte ens på kemiska krullar.
Om du har grått hår. Eller du kan inte göra utan färg. Då kan du bara glömma bort kemiska krullar.
Men om du använder färg, behöver du: för det första att välja rätt färg för ditt hår. Även i färgen kan du lägga till ampuller med ett kromenergikomplex. (Jag skrev om denna Master Class "Spa-hårvård hemma")

8. Gör en daglig huvudmassage.
Massage med fingertopparna.
Från och från pannan och templen. Sätt fingrarna under håret. Sätt dem på hårbotten och börja massera i cirkulära rörelser. Flytta ner huvudet.
Huvudmassage genom att knacka.
Krama händerna i nävarna. Med ribborna i kammarna börjar du tappa över huvudet, från pannan och templen och sluta i nacken.
Hård kammning kan ofta ersätta massage.
9. Tvätta håret ordentligt.
- Innan du tvättar behöver du kamma håret.
- Lite massera hårbotten.
- Våt hår med varmt vatten (inte kallt och inte varmt).
- Ta ett lämpligt schampo för att du ska klämma lite i handflatan. Skum och applicera sedan på håret längs hela längden. Lämna i 1 minut.
- Skölj huvudet noggrant. Upprepa vid behov
- Få balsam som passar ditt hår. Häll bara på handflatan, gnid och applicera den på håret. Vid luftkonditioneringens rötter appliceras inte - bara på spetsarna. Eftersom tipsen har mer skada än rötterna. Dessutom, om du applicerar balsam till rötterna, kommer håret snabbt bli fet och förlora volymen. Låt balsammen stå i 5 minuter. Tvätta av.
- Krama håret. Inte vridning
- Bläddra sedan lite i en handduk och skölj med ett avkok av örter. (Om detta i stycke nummer 11).
- Kram håret utan att skölja. Och linda i en handduk inte länge.
10. Skydda ditt hår från solen och från förkylningen. Kamma inte vått hår.
11. Och viktigast av allt - det är en mask för håret. Handgjorda masker.
Lökmask.
Från håravfall och förstärkning. Avfettar och lägger till glans. Eliminerar mjäll. Och desinficerar också hår.
Naturligtvis har denna mask ett obehagligt ögonblick - det är en lukt. Men det är så effektivt att du kan drabbas av det. Sköljning med vatten och ättika hjälper till att bli av med lukten.
Lökjuice (juice) gnuggar i hårets rötter. Wrap in cellofan och under handduken. Lämna masken på en timme eller två. Skölj med varmt vatten och tvätta håret.
Äggvit, honung och citronsaft kan läggas till masken.
Förresten kan du använda saften av gröna lök, det är inte så illaluktande.
Mayonnaise senap mask.
Den här masken värms upp, den stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och hjälper till att snabbt väcka follikeln till liv och få den att föda ett nytt hår. Dessutom stärker denna mask hårlampor och lindrar mjäll.
Blanda 1 msk majonnäs, 1 tesked senap och 1 tesked olivolja. Gnid in i hårrötterna, linda i cellofan och en handduk i en timme. Om du känner en stark brinnande känsla (som inte kan tolereras), ska du omedelbart tvätta av masken.
Denna mask är min favorit. Med henne applicerar jag varm olivolja på ändarna av mitt hår.
Gör en mask 2-3 gånger i veckan i 2-3 månader. Efter en serie av sådana förfaranden är det nödvändigt att ta en paus i 2-3 månader, varefter loppet av senap-majonnäsmasker kan upprepas igen.
Vill bara säga att den här masken inte är för alla. Speciellt vem har torr hårbotten. Men då kan du göra en mask utan senap, bara med majonnäs och smör.
Ölbrödsmask.
Denna mask för att förbättra hårväxten.
Förlust, sprött hår, sparsamt hår, oljiga eller torra masker för hår från bröd hjälper till att hantera dessa problem.
Tillsätt rågbröd med en liten mängd mörk ofiltrerad öl så att den lätt täcker brödsmulorna. Efter 1,5 timmar, knäda den resulterande massan och tillsätt en liten nypa senap. Blanda noggrant och gnugga in i hårrötterna. Wrap in cellofan och en handduk. Lämna i 30 minuter eller en timme.
Skölj med varmt vatten och tvätta håret med schampo.
Herbal decoction.
Avkoket kan bestå av några örter:
Yarrow, citronmelé, aloejuice, älskling, murgröna, nässla, vit pil, björkblad, maskros, rosmarin, nässla, kamille.
Gräset kan användas både torrt och friskt. Häll med 1 glas vatten och håll på låg värme i 10 minuter. Kall och spänning. Skölj håret efter shampooing. Spola inte.
Jag gör ett avkok av nässla, citronmelé, kamille och aloejuice. Detta är vad jag alltid har hemma.
Nässla är ett mirakelgräs. Det hjälper till med håravfall, ökar tillväxten, gör håret starkt, mjukt och glänsande.
Linolja.
Linfröolja hjälper till att återställa och förbättra tillståndet för inte bara håret utan även huden.
Oljan innehåller vitaminerna A, E, F. Fettsyror (omega-3 och omega-6) är särskilt värdefulla i oljens sammansättning. Tack vare dessa syror förvärvar oljan sina medicinska egenskaper.
Applicera en liten mängd uppvärmd olja med massagerörelser i hårbotten. Sprid över hela längden av håret. Håll en mask i en timme eller två. Efter det skölj håret noggrant med schampo.
Linfröolja bör också tas in - på morgonen på en tom mage en matsked varje dag.
Gelatinmask
Gelatin har en utmärkt effekt på håret: det innehåller protein som omsluter varje hår med en skyddande film, stärker och närmar den. Håret efter den här masken ser frisk ut, glänsande och får volymen.
En matsked gelatin löst i ett glas vatten. Tillsätt sedan 1 tsk äppelcidervinäger. Rör om blandningen noggrant och låt i en halvtimme tills gelatin är upplöst. Lägg sedan en mask på håret längs hela längden och lämna i 20-30 minuter. Skölj med varmt vatten med schampo.
12. Bli av med slutna ändar.
Mitt hår delar inte upp, men jag trimmer dem tidigt två gånger om året.
Från splittrade ändar är det önskvärt att bli av med "het eld". När du använder eld löds hårets tips. Därmed får inte de sneda ändarna visas igen.

Jag önskar dig stort tålamod och lycka till. Låt ditt hår växa friskt, starkt, vitalt, starkt, glänsande. Och glädje dig och alla runt omkring dig.
I nästa artikel skriver jag om professionella hårprodukter som jag använder.Nästa Artikel
Hur bli av med mjäll i hemmet