Kockrot för hår: recensioner, 9 recept, expertråd


Orsaker till håravfall kan vara olika - hormonella förändringar, obalanserad näring, felaktig hårvård, frekvent stress. Många kvinnor i panik börjar förvärva masker, sprayer, balm för håravfall. De flesta farmakologiska beredningar för hår innehåller örttextrakt. Burdock är det mest populära och effektiva botemedlet för att förbättra hårets tillstånd, dess recensioner är bara positiva. Hur man korrekt använder burk för hår så att de blir starka, friska och glänsande? Svaret på den här frågan kommer du ta reda på efter att ha läst den här artikeln.

Användbara egenskaper hos burdock root

Burdock används för att stärka försvagat hår, eliminera hudens dermatologiska problem och påskynda tillväxten. Enligt recensioner av kvinnor med regelbunden användning av burk, försvinner hårets utseende, mjäll, klåda, seborrhea och håret växer snabbare.

Fördelarna med kardborrhår:

 • fettsyror - fuktar håret, skapa ett skyddande skikt som skyddar garnet från aggressiva miljöpåverkan,
 • bittra ämnen - desinficera huvudets hud, eliminera inflammation, ge hårstyrka;
 • tanniner - har en tonisk effekt på håret;
 • eteriska oljor - lindra hårbotten, eliminera klåda, mjäll;
 • inulin - det finns mycket av detta ämne i burk, det gör håret smidigt och glänsande;
 • B-vitaminer - skydda hår mot håravfall;
 • spårämnen - förbättra cellulär metabolism, aktivera hårväxten.

Användningen av kockrot kommer positivt att påverka ditt hårs hälsa, eftersom olika näringsämnen i burk gör det möjligt att använda det inte bara för att förbättra hårets tillstånd utan också för att behandla de tidiga skedenivåerna, stark håravfall. Kock är kontraindicerat vid allergiska reaktioner och under graviditet.

Nyanserna för att samla burdockrötter: expertråd

Kocken växer överallt, det är inte svårt att samla och lagra råvaror. Läkemedel finns i en årig burdock. Rötter bör samlas in från företag, motorvägar, råvaruavverkning sker från augusti till första frosten, eller på våren.

Kockrotsstammar bör försiktigt avlägsnas från marken, sköljas under rinnande vatten. Det är nödvändigt att torka råmaterial under en baldakin, eller i en varm ugn bör spridd burka vara i ett enda lager. Direkt solljus har en negativ effekt på växten - burken förlorar de flesta av vitaminerna och de fördelaktiga mikroelementen.

Hakade torkade rötter kan förvaras i högst 24 månader i förpackningar av deras tjocka papper, kartonger, glasbehållare.

Topp 9 Best Burdock Root Recept

Har du seboré? Burdock till räddningen!

Seborré är ett dermatologiskt problem som orsakas av sebaceous körtlar. Sjukdomen utvecklas på grund av frekventa stress, hormonella förändringar i kroppen. Det händer oljigt, torrt och blandat. Kockrot hjälper till att effektivt eliminera alla typer av seborré.

För behandling av oljig seborré ska 7 g krossade burkstammar kokas med 230 ml kokande vatten, lämnas i en sluten behållare i 45 minuter. Drag utdraget med hårrötterna fuktat tre gånger i veckan i en halvtimme före tvätt. Du kan använda verktyget som en balsam - det aktiverar hårväxten, förhindrar förlusten.

Salva för behandling av torr seborré

Häll 320 ml kokande vatten 6 g burdockstammar. Blanda blandningen innan du minskar originalvolymen med 2 gånger. Tillsätt 55 g smält smet till den ansträngda lösningen. Stew i ett vattenbad eller i en varm ugn i 2 timmar. Fuktar håret rötter var tredje dag.

Cognac och burdock mot håravfall

Cognac i kombination med kullrot är ett av de mest effektiva sätten att stärka håret. Cognac förbättrar blodcirkulationen och näring av hårrötterna. Burdock - närmar sig hår med vitaminer och mineraler, förbättrar tillväxten.

För beredning av ett botemedel tillsätt 80 ml klassiskt avkok av kullrot till 20 ml brandy. Gnid blandningen i hårrötterna, sprid över hela håret. Förfarandet görs två gånger i veckan.

Hårmask för styrka och glans från burdockrot

Slött och svagt hår ser osjämt ut. En medicinsk salva är förberedd från burk, vilket snabbt hjälper till att återställa glans till hår, eliminerar bräcklighet och torrhet och accelererar tillväxten.

Häll 380 ml vatten 12 g rötter. Koka upp blandningen, smäll i brand i 15 minuter. Ta bort fällningen från den kylda buljongen, tillsätt 60 ml havtornsolja, slå med en mixer.

Ett sätt att gnugga i hårrötterna, jämnt fördelat över hela längden av håret var tredje dag. För fullständig hår restaurering kommer att kräva 20 sessioner.

Buljong från den årliga burken

Klassisk avkok av burdockrot för håret är beredd från en årlig växt. Häll 220 ml kokande vatten 10-20 g rötter, simma på elden i 12 minuter. Det avkylda och filtrerade verktyget används för att skölja håret, eller gnidas in i hårrötterna före tvätt. Enligt recensioner hjälper denna buljong från håravfall, ökar deras tillväxt.

Avkok av kullarrot och calamus

De fördelaktiga egenskaperna hos käften rot för hår kan förbättras med calamus, samlingen stärker håret, accelererar tillväxten. Blanda komponenterna behöver i lika stora proportioner, 18 g samling häll 1 liter vatten, laga i en kvart i timmen. För att fylla upp kapacitet med buljong, att lämna innan full kylning, innebär att applicera på rötter av hår. Enligt recensioner, efter att ha använt buljongen blir håret starkare, mindre faller ut.

Stärka håret med börda

För effektiv behandling av tidig skallighet använda burka roten för hår. Från burdock förbered olja eller vatteninfusion.

Oljelösningen framställs från 30 g kockrot och 90 ml vegetabilisk olja. Blandningen placeras i en glasbehållare, lämna i en timme. Strained infusion appliceras på hårrötterna var tredje dag. Kursen består av 10 rutiner.

För vatteninfusion, blanda 5 g råmaterial från 100 ml vatten, lämna i en timme. Gnugga infusionen i hårrötterna. För att fixa resultatet, skölj håret med en klassisk avkok av burdockrot för hår.

Applicering av burdock rot för fet hår

Burock normaliserar talgkörtlarna, gör håret mindre oljigt. Blanda 3 g burdockstammar med 6 g blomställningar av kalendula, häll 320 ml vatten. Blanda för att simma på elden i 20 minuter. Buljong för att impregnera hårrötterna, använd som balsam efter varje hårtvätt.

Burdock oljemask för alla hårtyper

Kockrot för hår är användbar inte bara i form av avkok. Burdock gör burdockolja, som effektivt används för att stärka och växa hår.

 1. Grind 110 g färska burkhönsningar, häll 220 ml olivolja.
 2. Blandningen avlägsnas för en dag i ett mörkt rum.
 3. Olja för att simma på låg värme i 12-15 minuter.
 4. Kyl, filtrera.

Olja ska appliceras på rötterna minst 2,5 timmar innan håret tvättas. Efter applicering av huvudomslaget med plast och en handduk. Skölj av på vanligt sätt, använd ett avkok av nässla, kamille eller kalendula som hårspolning.

Olja hjälper till från håravfall, eliminerar klåda, torr seborré, förbättrar blodcirkulationen. Enligt recensioner av kvinnor som regelbundet använder olja, blir håret mjukt, behagligt att röra, antalet delade ändar minskar.

För att stärka håret, bör du förbereda en medicinsk mask baserad på burdock olja. Blanda 5 ml burkolja, honung och neutral flytande tvål, tillsätt saften från en medelstor glödlampa. Blöt hårbrotten med en blandning, lämna i 3 timmar, skölj på vanligt sätt. För att eliminera löklukten kan du skölja håret med surgjort vatten - 5 ml äppelcidervinäger eller citronsaft kan sättas till 1 liter vatten.

Recensioner av människor om burdock root

Recensioner av tjejer som regelbundet använder burdockrot för hår är positiva. Användningen av kullarrot eliminerar effektivt seborré, mjäll, torrt eller fet hår. Men mest av allt bra recensioner om kullrot, som ett effektivt sätt att eliminera håravfall, behandling av skallighet i ett tidigt skede.

Kockrot ger dig möjlighet att snabbt städa upp håret och huden på huvudet. Enligt konsumentrecensioner är burdock ett utmärkt alternativ till dyra professionella hårvård och salongbehandlingar.

ProOtvary.ru

Vi vet om buljonger alla!

Decoction burdock för hår

Burdock, eller burdock - en fantastisk växt. Den växer i lediga delar, i övergivna platser, ibland som gräs i trädgården, och dekorerar inte landskapet alls. Men samtidigt har den en massa som är användbar för människor ämnen och egenskaper, på grund av vilket den används i medicin och i kosmetologi.

Kemi och läkning egenskaper

Varför är burdock så användbar för människor? Bladets löv och rötter innehåller vitaminer A, grupper B, C, D, E, eteriska oljor, protein och stärkelse.

Vid växtens växt - polysackaridinulin, protein, fettolja, stearin- och palmintovoy syror, stigmasterol, sitosterol, bitter och tanniner.

Inulin, som ingår i burdockrötter, smälter inte mänskliga matsmältningsenzymer, så det används som sockersubstitut och stärkelse i diabetes mellitus. Dessutom har forskare funnit att extraktet från kardborrefrön kan minska blodsockernivån.

Kockfrö är också användbara - de innehåller glykosider som bryts ner i glukos och artichelin.

Preparat från lötterna och kardborrens frö används som ett koleretiskt, bakteriedödande, antidiabetiskt medel. De stimulerar vävnadsreparation, förbättrar blodformeln, aktiverar matsmältningsaktiviteten, normaliserar ämnesomsättningen.

Burdockrötter kan användas som ett diuretikum för ödem och blåsstenar, som en diaphoretic och antipyretisk för förkylningar, som en bedövning för reumatism, gikt, hemorrojder, ischias, radikulit.

Enligt vissa rapporter ger klädpreparat ett positivt resultat vid behandling av maligna tumörer - Lignan aglycon av arctigenin har en antitumöraktivitet - ett ämne som finns i växtens rötter och blad.

Utanför beredningar av burk kan användas för att behandla sår, brännskador, kokar och vissa hudsjukdomar.

I folk och officiell medicin producerar burdockrötter kullolja, användbara för reumatism och gikt, samt avkok, tinkturer och alkoholtinkturer, som används för att behandla interna sjukdomar.

Färsk juice från bladets blad kan ta bort vårtor som används för sårläkning med skabb.

Ett avkok av burdockrot tvätta sina huvuden för att stärka hårrötterna och förbättra deras tillväxt.

Kullborggolja, gnidade på hårets rötter, smurt med hår, används för smörjande ålar, kokar och eksem. Oljan kan användas ensam eller i blandningar med andra eteriska oljor.

Vi skördar råvaror

Det är bättre att samla medicinska råvaror på platser som ligger långt ifrån höga trafikeringar, industri- och jordbruksföretag och stora bosättningar.

Den största mängd näringsämnen som finns i rötterna av växter äldre än tre år samlas in under perioden från sensommaren till senhösten. Bladen kan samlas i början eller i mitten av sommaren före blommande, och fröna vid tiden eller i slutet av blomningen.

Bladen och rötterna skördas på morgonen, de tvättas, rötterna skärs i små bitar och torkas under en baldakin eller i en ugn vid 50 grader.

Torkade råvaror förvaras på en torr, varm plats, hållbarheten är 1-2 år.

För beredning av infusioner, tinkturer och avkok i huset kan du köpa råvaror och phytoapps, det är inte dyrt, men kvaliteten kontrolleras i laboratorier.

recept

Vi erbjuder dig flera recept för att förbereda burdock för behandling av inre och yttre sjukdomar, samt för beredning av hårvårdsprodukter.

Lösning för skallighet och mjäll, för att förbättra hårväxten. Först gör en blandning av 0,5 tsk. basilika, lavendel och rosmarinolja.

Ta 1 msk. burdock olja och 1 msk. aloe vera gel, blanda dem, tillsätt 5 droppar av en blandning av rosmarin, basilika och lavendel - blanda ingredienserna igen. Gnid blandningen i hårbotten, sprid håret över hela längden, linda huvudet med en film och en handduk, låt i 2-3 timmar, skölj sedan. Denna hårmask kommer att stärka hårrötterna, ge dem glans och volym, näring med vitaminer och mineraler, hjälp bli av med mjäll.

Mask för att stärka håret. Blanda burdockolja och rött paprika i förhållandet 10x1, gnid in i hårrötterna, lämna i 15 minuter, skölj med schampo och varmt vatten. För att skölja håret kan du göra avkok av bladblad.

Mask för sprött hår. Ta 3 msk. burdock olja, 1 tsk naturlig kakao, 2 äggulor, 1 tsk. oljor med vitaminer A och E. Gör en homogen massa, applicera den på huvudet och på håret, linda med en film och en handduk, tvätta av efter två timmar. För att förbättra effekten, skölj från rötterna eller lövbladet - efter 2-3 månader av sådan behandling kan ett frostigt hårhår uppträda på platsen för eländig vegetation. Men du måste komma ihåg att inre sjukdomar och kroppens allmänna tillstånd återspeglas i hårets tillstånd, så om det finns allvarliga hårproblem, leta efter orsaken inuti.

Avkogning av burdockrot för hår. 2 msk. torra bitar av kullrot rotera 200 ml kokande vatten, koka i 10-15 minuter, låt det brygga i 3 timmar, stam. Använd avkoket för att skölja efter tvättning. Förfarandet för behandling av hår och att bli av med mjäll bör utföras 2 gånger i veckan.

Ett avkok av burdock för hår. Ta 2-3 färska löv eller 5 msk. torra råmaterial och häll 1,5 liter vatten. Sätt på elden, koka upp, ta bort från värmen och lämna i 1 timme. Sedan spänna och använd för sköljning efter tvättning. Vid behandling av håravkokning av burk kan blad användas i kombination med burdockolymaskar och andra eteriska oljor som är lämpliga för detta ändamål.

Infusion av burkblad. Skölj håret koka inte nödvändigtvis, det räcker att göra en infusion. Ta råvarorna i den mängd som anges i föregående recept och fyll det med 2 liter varmt vatten. Insistera 5 timmar, sedan spänna och använd enligt anvisningarna.

Kocksaft för hår. Juiceen pressas ur färska löv och rötter, späds med vatten i ett 1x2 förhållande och gnids i hårbotten 2 gånger i veckan efter tvätt. Spola saften är inte nödvändigt.

Kockrotkräm för tunt, torrt och skadat hår. Passera kullrotan genom köttkvarn, ta 3 msk, häll ett glas vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Ta sedan av från värme, kyla, påfrestning, tillsätt 5 msk. havtornsolja. Gnid blandningen i hårrötterna, wrap huvudet med en wrap och en handduk, skölj av efter 15 minuter med regelbunden schampo. Behandlingen ska utföras 2 gånger i veckan.

Hårmask. Ta 2 msk. bitar eller pulver av kullrot, brygg ett glas varmt vatten, koka i 10 minuter på låg värme, sval och spänning. Grate 1 lök, pressa saften, tillsätt buljong. Tillsätt 1 tsk. alkohol eller vodka, blanda, applicera på hår, gnugga i hårbotten. Tvätta av med schampo efter 30 minuter.

Avkolning av dynorna och klyftens löv mot mjäll och för att tvätta koka och purulenta sår. 1 msk bladen på varje planta behöver hälla 200 ml kokande vatten och koka i 5 minuter, sedan kallt, spänning, använd enligt anvisningarna.

Radikulit behandlas med färskt burkblad, skålld med kokande vatten. De appliceras på ömma fläckar i form av värme, vilket gör ett lager av 5-6 löv. Top inslaget med papper för kompressor eller film, inslaget med en varm, helst ull, tyg.

Mask för svagt, gallrande hår. Gör en blandning av 1 msk. burdock olja, 1 rå äggula, 2 tsk. juice av lök, 2 tsk flytande tvål, 1 tsk honung. Gnid blandningen i hårrötterna, linda med en film och en handduk. Tvätta av efter 1,5-2 timmar med schampo.

Massage med burkjuice för hårväxt. Kram saften från färskröd eller färskt burdockblad, blanda det med ricin, burdock, mandelolja eller jojobaolja. Fuktar fingertopparna med olja och masserar hårbotten. Förfarandet kommer att stärka hårrötterna, förbättra blodcirkulationen i hårbotten och eliminera även mjäll.

Mask med svamp. Ta 3 msk. bitar av burdock rot, häll 100 ml vatten, sätt på låg värme. Koka tills vätskan har förångat till hälften. Ta bort från värme, spänning, tillsätt 5 msk. Smaltsa och varma i ett vattenbad i 2 timmar. Kyl sedan och använd blandningen för att gnugga i hårbotten.

Kontra

När det gäller kontraindikationerna mot användning av droger från burk till hår - det finns inte så många av dem. Man tror att burdock inte kan användas för allergier och idiosyncrasier, liksom för behandling av fet hår. Förberedelserna av kardborre kan dock normalisera hårdets feta ämnesomsättning och hårbottenkörtlarna. När oljiga håret beauticians rekommenderar att dekoder av rötterna eller blad av kuller och kalendula blommor. Råmaterial tas i förhållandet 1x2 (1 del burdock, 2 delar kalendula), buljongen är gjord på samma sätt som andra buljonger.

Även om du märker att kardborre inte passar ditt hår, kommer 1-2 procedurer inte med mycket skada, och det är aldrig för sent att vägra dem och hitta ett mer lämpligt sätt för dig själv.

Kockrot för hår

Stress, sjukdom och olämplig vård kan orsaka allvarlig håravfall. Men skynda inte till panik! Kockrot från håravfall kommer att stärka folliklarna och stoppa denna process.

Vad är burdock användbart för?

Många överväga burdock en ogräs, inte ens veta om dess helande egenskaper. Men roten till denna växt har framgångsrikt använts av våra mormor. Idag är det 21: a århundradet, men skörd recept är fortfarande relevant.

Och sanningen, den kemiska sammansättningen av burdock gör det möjligt att tillämpa det allmänt i terapeutiskt och profylaktiskt syfte. Rödaxtrakt, juicebaserad salva, lövaktig avkok - allt detta kan ofta hittas i kompositionen av moderna kosmetiska preparat. Och hemmetoder (salvor, avkok, sköljmedel och masker) är inte på något sätt sämre än varumärken. Med hjälp kan du stärka hårroten, mätta tråden med livskraft och ge dem elasticitet och glans. Regelbunden användning av medel från burdockrot kommer att stärka hårstrukturen, stoppa förlusten och förhindra dissektion av ändarna.

Det unika i detta verktyg beror på dess sammansättning:

 • Inulin - är ansvarig för hårets glans och jämnhet;
 • Eteriska oljor - behandla seborré, stimulera tillväxt
 • Fettoljor - hår täcker en speciell film som skyddar dem mot aggressiva miljöpåverkan och förhindrar hårets snabba förorening.
 • Tanniner - stärka hårfollikeln, vilket förhindrar att trådarna faller ut;
 • Stigmasterin och sitosterol - aktiva substanser som återställer frysta eller skadade celler;
 • Bitters - har en desinfektion, närande och antiinflammatorisk effekt;
 • Protein - ett ämne som är en del av håret och hjälper dem att återhämta sig;
 • Palmitiska och stearinsyra fettsyror - fuktar torra strängar;
 • Vitaminer P, A, C, E och B, liksom ett antal mineralämnen - stimulerar metabolism och blodcirkulation i hårbotten.

Du vet fortfarande inte varför ditt hår faller ut? 5 stora misstag:

Kockbaserade hemlagade recept

Kockrot för håravfall finns i många populära recept. Välj någon av dem och ta hand om ditt hår.

 • Kockrot (krossad) - 1 msk. sked;
 • Vatten - 1 liter;
 • Blomstring av kalendula eller nässla - 2 msk. skedar;
 • Calamus root (tillval) - 1 msk. en sked.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Fyll det med kokande vatten.
 3. Koka en kvart i timmen.
 4. Vi filtrerar buljong genom en sikta.
 5. Används för att skölja trådarna och gnidas även i epidermis.
 6. Upprepa inte mer än 2 gånger i veckan.
 • Kockrot (krossad) - 4 delar;
 • Cognac - 1 del;
 • Lökjuice - 1 del;
 • Vatten - 1 l.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Fyll det med kokande vatten.
 3. Koka en kvart i timmen.
 4. Vi filtrerar buljong genom en sikta.
 5. Häll brännvin och lökjuice.
 6. Använd för sköljningsträngar.

Några mer användbara tips:

 • Kockrot -1 del;
 • Yarrow - 1 del;
 • Vatten - 1 liter;
 • Nettle - 1 del;
 • Hop - 1 del.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Vi ansluter den med hoppa, nässla och vinka.
 3. Koka i 10 minuter på vattenånga.
 4. Kyl buljongen till en acceptabel temperatur.
 5. Skölj håret i slutet av schampot.
 • Burdock rötter - 2-3 st.
 • Alkohol (för konservering);
 • Vatten.
 1. Vi tvättar kullens rötter med vatten.
 2. Gnid dem på ett fint rivjärn.
 3. Kram saften genom en sik eller ostklaff. Detta bör ske mycket snabbt för att förhindra oxidation av gnidningsmassan.
 4. Om du ska behålla den resulterande saften, blanda den med alkohol (1: 1).
 5. Om du förbereder en lösning för en gång, späd den med samma mängd rent vatten.
 6. Gnid i huden 2-3 gånger om 7 dagar.
 • Kockolja - 3 msk. l.
 • Cognac - 1 tsk;
 • Yolks - 2 st.
 • Flytande honung - 2 tsk.
 1. Blanda allt i en skål.
 2. Mask våta viskningar.
 3. Vi gnuggar det i en rotzon.
 4. Wrap ditt huvud i cellofan och en scarf.
 5. Efter 3 timmar mitt huvud med schampo.
 6. Använd en mask före varje tvätt.

Du kommer att vara intresserad av:

 • Kockrot (torr och krossad) - 75 g;
 • Olivolja eller solrosolja - 200 ml.
 1. Fyll hackad kladdrot med olja.
 2. Vi lägger behållaren med vätskan i en mörk garderob precis för en dag.
 3. Vi värmer upp blandningen i 20 minuter på en lugn eld.
 4. Vi filtrerar varm buljong.
 5. Olja gnidde i hårbotten 2-3 gånger i veckan.
 6. Tvätta av med schampo.
 7. Vi sköljer lås med ättika lösning, det kommer att rädda dem från fettighet.
 • Vit pilbark - 1 del;
 • Kockrot - 1 del;
 • Vatten - 1 l.
 1. Vi tvättar kullens rötter med vatten.
 2. Grate dem revet.
 3. Blanda med hackad pilbark.
 4. Fyll med kokande vatten.
 5. Koka på låg värme i 15 minuter.
 6. Kyl buljongen och använd som sköljning.

Regler för insamling av burdockrötter

För att göra hemlagad sköljning och masker behöver du en ung kullrot (1-2 år). Enligt experter är det nödvändigt att gräva det sen på hösten eller på våren. I det första fallet börjar bladen vissna, vilket gör att alla fördelaktiga ämnen kan koncentrera sig i roten. I det andra har bladen helt enkelt inte tid att blomma och ta all livskraft för sig själva. Om växten redan har blommat kommer det inte att vara mycket att använda från det.

Innan du gör kosmetika ska roten tvättas under rinnande vatten (kallt), utan att skura det övre lagret. Om din hud inte tolererar några komponenter, kassera denna anläggning till fördel för en annan.

Använd burdockens helande egenskaper och njut av det tjocka och starka håret.

Användning av löv och käftrosa för hår - avkok och masker

Kock har länge varit känd för sin helande egenskaper och används ofta i traditionell medicin. Denna växt kan på kort tid stärka torrt och sprött hår, lösa problemet med förlusten, vilket gör att du kan använda denna växt vid behandling av alopeci. Hälsningsegenskaper hos burk gör det möjligt att göra de mest underbara dekokationerna, oljorna och hårmaskerna.

Fördelarna med burkhår

Innan du använder detta eller det här verktyget i kosmetologi behöver du veta om dess helande egenskaper, skada och kontraindikationer. Kockrot användes i antiken.

Användbar kemisk sammansättning:

 • tanniner;
 • fettsyror;
 • inulin;
 • mineraler (natrium, kalcium, magnesium);
 • eteriska oljor;
 • pektin;
 • vitaminer i grupp B, C, D och E.

Burdock och dess rot har en verkligt magisk effekt på hårets struktur och rötter:

 • Vätning av torra trådar;
 • Skydd mot negativa yttre effekter;
 • Desinfektion och bekämpning av inflammationer
 • Förstärkning av hårrötterna;
 • Fighting förlust;
 • Eliminering av mjäll och klåda;
 • Acceleration av cellulär metabolism;
 • Främjar jämnhet och glans av hår.

Regelbunden användning av kullrot ger dig möjlighet att hitta ett elegant hårhår och lösa de flesta problem som är förknippade med hår. Bli inte förvånad över det här - det räcker att försöka på egen hand effekten av en sådan helande anläggning.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Applicering av kullrot och löv för hår

I kosmetologin används roten och bladet av burdock mot håravfall. Burock säljs i ett apotek för cirka 50 rubel. Men det är bäst att veta hur man gör en skrapa för ditt eget hår.

 1. Skörda växten måste vara på våren. Det är värt att veta att de årliga växterna har de mest värdefulla egenskaperna vid behandling av hår (det finns inga blommor för dem).
 2. Efter att ha samlat roten måste den sköljas med vatten och torkas.
 3. Det är nödvändigt att torka en växt i det luftade rummet cirka tre dagar.
 4. Roten krossas med hjälp av en rivare eller en kombination.
 5. Redan strimlad rot borde spridas igen och torkas, inte glömma att ständigt röra den.

Hårkosmetik baserad på burdock appliceras i 10-40 minuter. Användningsfrekvensen beror på hudens problem och känslighet.

Curative burdock decoction

Verktyget är tillverkat på två sätt - från bladets blad och dess rot.

Det är lämpligt att använda färska råvaror:

 • Bladet på burken hälls med en liter vatten och kokas i 15 minuter;
 • Buljongen får svalna. Medel att skölja hår.

Tillagningsprocessen är mer komplicerad:

 • Två matskedar av krossade växter häll ett glas kokande vatten;
 • Blandningen upphettas i 20 minuter;
 • Används efter det har kylts och filtrerats.

Kräftinfusion för hår

ingredienser:

 • två stora skedar av växtrot;
 • ett glas kokande vatten.
Matlagningsprocess:
 1. Ta roten av växten och häll kokande vatten över det.
 2. Lossa behållaren med ett lock i en halvtimme, sedan spänna.
 3. Detta verktyg kan skölja håret när du faller ut.

Det bör noteras att humör och tinktur av burdock är två helt olika sätt. Tinkturen har en alkoholbas och innehåller ofta burk-extrakt.

Sköljning av hår med kuller

Sköljets sammansättning:

 • matsked av växtrot;
 • ett glas vatten;
 • två matskedar citronsaft.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Ta kockrot och ett glas kokande vatten. Koka ett tag.
 2. Buljong ska stå i en halvtimme och filtrera sedan.
 3. Lägg till buljongen ett par skedar citronsaft.
 4. Det kan användas som en normal sköljning eller gnidas in i rötterna.

Kockolja för hår

Oljan används för håravfall, torrhet, brist på glans och silke, mjäll och svår klåda. Dess korrekta användning kommer att återställa håret på kort tid.

 1. Olja upphettas försiktigt.
 2. Det är nödvändigt att försiktigt gnida oljan i rötterna med bomullspinne.
 3. Tål masken är helst inte mindre än en timme men inte mer än två.

Mycket ofta lämnar burkolja över natten. Gör inte detta - ett sådant förfarande kan bara skada hårrötterna som behöver andas och i närvaro av en plastpåse kommer inte syre att tränga in. Hur man gör burdockolja från kullrot och hur det kommer att vara användbart för hår, läs här.

De bästa hemlagade recepten hår maskerar med kuller

Kockrot används i de flesta hemlagade masker för att stärka och återställa hår. Med det kan du förhindra alopeci och få vackert hår. Applicera masker från roten hemma är nödvändiga kurser - beroende på det problem du vill lösa.

Mask med kullrot för håravfall

ingredienser:

 • två matskedar burdock, vodka och lökjuice;
 • ett glas kokande vatten.
Matlagningsprocess:
 1. Häll burk med varmt vatten.
 2. Håll den resulterande kompositionen i brand i ungefär sju minuter och låt den brygga i en halvtimme. Stam.
 3. Tillsätt resten av ingredienserna.
 4. Sätt på rötterna.

Det rekommenderas att göra en mask cirka 2 gånger i veckan. Alkoholmasken kan användas endast när det inte finns någon inflammation eller irritation på huden. Se fördelarna med burdock mot håravfall kan vara den andra veckan av användning.

Mask av burdockjuice för tillväxt och förstärkning

Fantastisk effekt har en mask med burdock juice, som är väldigt lätt att förbereda med egna händer.

 1. Krama saften av färsk burk.
 2. Späd det i lika stora mängder med vatten och gnugga i hårbotten.

Kocksaft för hår bör inte lagras för framtida användning - det försämras väldigt snabbt. Undantagen är alkoholtinkturer.

Aktiverar hårväxt med kullrot

ingredienser:

 • matsked av burdock;
 • tre skedar av vegetabilisk olja.
Beredning och appliceringsmetod:
 1. Tillsätt torr burkock till smör.
 2. Värm kompositionen försiktigt till rumstemperatur.
 3. Applicera och tvätta kompositionen efter 20 minuter.
 4. Mask för torrt hår ska göras två gånger i veckan.
 5. Användningen av burk för hårväxt måste nödvändigtvis vara regelbunden.

Burdock mask för att stärka håret

ingredienser:

 • 1 msk burdock root;
 • ett halvt glas kokande vatten;
 • 2 matskedar jojobaolja.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Fyll burdock med kokande vatten. Lämna på låg värme i 15 minuter.
 2. Låt buljongen svalna, filtrera den och tillsätt jojobaoljan till den.
 3. Slå blandningen med en mixer och gnid försiktigt in.
 4. För att stärka håret med en burk måste du hålla masken på håret i ca 40 minuter.

Burdock och nässla mask

ingredienser:

 • matsked av burdock rot;
 • matsked torkade nässla löv;
 • ett glas kokande vatten.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i ett glas kokande vatten en sked av nässla och burdock.
 2. Sätt blandningen på låg eld i 20 minuter.
 3. Låt svalna till rumstemperatur och gnugga in i hårrotserna och fördela resterna längs längden.

Folkreceptmask med nässla är idealisk för oljig hårtyp.

Mask av burdock och honungolja

ingredienser:

 • 1 msk burdockolja;
 • 1 tesked honung.
Matlagningsprocess:
 1. Värm oljan i ett vattenbad och tillsätt en sked stor honung till den, som ska lösa upp.
 2. Applicera kompositionen i håret i en halvtimme.
 3. Tvätta av med schampo.

Mask av kullarrot och kalendula

ingredienser:

 • 1 liter kokande vatten;
 • två matskedar av kalendula;
 • matsked av burdock rot.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i en liter kokande vatten två matskedar kalendula och en - burdock rot.
 2. Håll på låg värme i ca 30 minuter, låt sedan kompositionen svalna till rumstemperatur och gnid försiktigt in i hårrötterna.
 3. Receptet för burdock och calendula rekommenderas för personer med fet hår, eftersom det hjälper till att klara av mjäll och förlust.

Burdock oljemask och ägg

ingredienser:

 • 3 msk burdockolja;
 • två äggulor
 • en tesked kakao;
 • en tesked vitamin A.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Värm burkolja till rumstemperatur och tillsätt äggulor till den. Rör om.
 2. Lägg till kakao och vitamin A.
 3. Hårdemaskan på burken gnids i hårrotsarna och appliceras på hela längden. För att upprätthålla kompositionen tar ungefär 40 minuter.

Mask av kullarrot och calamus

Perfekt för torrt, skadat och sprött hår.

ingredienser:

 • matsked av burdock rot;
 • matsked torkad kalamusrot;
 • ett glas vatten.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i en sked av kalamusrot och kardborre i ett glas vatten.
 2. Sätt på elden och låt koka i ca 15 minuter.
 3. Låt svalna till rumstemperatur.

Videotips: Användbara egenskaper och användning av kullrot i hemmet

Recensioner om användning av burk för hår

Jag behöver noggrann hårvård med hjälp av försiktiga medel efter misslyckad färgning. Jag spenderade mycket pengar på håråterställning, men jag kunde nå mitt mål med burdockolja.

Problemet med håravfall har uppstått i sin ungdom, men genom åren har det bara förvärrats. Efter att ha hört många recensioner om användningen av burdock, bestämde jag mig för att kontrollera sina fantastiska egenskaper för dig själv. För att inte säga att de skalliga fläckarna som har försvunnit har försvunnit och mitt hår började växa väldigt starkt, men de slutade verkligen att falla ut och det gläder mig först och främst.

Flera gånger om året spenderar jag hårborttagning. Mest av allt gillade jag burdockmasken med luft, vilket hjälpte mig att besegra håravfall.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Burock hår

Kära läsare, idag fortsätter vi att prata om naturens naturliga gåvor för att upprätthålla och återställa vår ungdom och skönhet. Nyligen när allt tycks köpas, och butikerna helt enkelt är fulla av ett stort utbud av alla slags hår-, ansikts- och kroppsvårdsprodukter, föredrar fler och fler människor naturläkemedel och naturligtvis örter och rötter. Idag kommer vi att prata med dig om hur man använder burk och burdockrot för hår.

Kock- eller klyftfilt (nämligen dessa två arter används huvudsakligen för medicinska ändamål) finns överallt: nära vägar, i fält, i skogen, längs floder, i deponier. Och många anser att det är en skadlig ogräs, eftersom en burdock sprider sig lätt tack vare dess frön, som klamrar sig på kläder och djurhår, och kämpar med det sparar ingen ansträngning.

Samtidigt är värdet av detta ogräs enormt, från hårhälsa till onkologi. Du kan läsa mer om detta i min artikel Burdock Root. Läkemedelsegenskaper. Kontraindikationer.

Naturligtvis kan bladets löv och rötter samlas in själv. Växtens rötter är långa och tjocka liknar pepparrotets rötter och gräver dem ut ur växten under det första året av livet, antingen i september eller oktober (eller senare) eller i början av våren. Hållbarhetstid - 5 år. Men du kan köpa rötter i apoteket. Där är de redan skurna, så de är enklare att använda.

Bladen är bäst att samla våren, men sommaren passar också. Hållbarhetstid - 1 år. Mer detaljer om allt finns i min artikel Burdock användbara och helande egenskaper.

Kräv för hår. Vad är användbart?

Kock har en rik kemisk sammansättning som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, samt hjälper till att bota så många sjukdomar i hårbotten och håret. Förutom andra komponenter innehåller växten B-vitaminer, som är mycket viktiga för friskt hår. Kocka används också i stor utsträckning för att behandla olika hudsjukdomar, såsom eksem, akne, lavar, kokar etc.

Våra mormödrar och mormor kände inte till dessa wisdomar, men det hindrade dem inte från att göra stor användning av burdock och ha vackert, friskt och tjockt hår till en mycket gammal ålder.

Så varför är burdock bra för hår? han:

 • stärker hårstrukturen
 • har en tonisk och stimulerande effekt på hårrötterna,
 • främjar hårväxt
 • hämmar processen att falla ut
 • kämpar med skallighet,
 • bidrar till upphörandet av skört hår och försvinnandet av splittrade ändar,
 • behandlar inflammation och irritation i hårbotten,
 • förnyar och föryngrar huvudets hudceller,
 • lindrar klåda
 • är ett sätt att bekämpa mjäll,
 • kämpar seborré,
 • normaliserar fettbalansen i hårbotten,
 • hjälper till med tidig gråtning,
 • ger vitalitet till håret.

Tack vare skägget blir håret sken, elasticitet, tjock, stark, slät, silkeslen, voluminös och mer lydig, mindre förvirrad och lättare att kamma. Dessutom blir håret motståndskraftigt mot externa biverkningar, till exempel till låga eller höga temperaturer.

Lösa problem med vårt hår med kardborre

Kock- och burkolja (burkolja) används också för följande hårproblem:

 • försvagats,
 • fet,
 • torr
 • skadad,
 • styggt,
 • svag och tunn
 • långsamt växande hår etc.

Burdock, som ett medel för hårvård, är nödvändigt för alla: både de som har problem med håret och för att bevara skönheten i friskt hår.

Kräv för hår. Application. recept

Burdock används ofta för hårvård. Decoctions och infusioner av burdock rot, infusion av blad av en växt, tinktur av burdock rot på vodka, samt juice av löv eller kullar rot används. Dessa verktyg används för att skölja håret efter mint, gnidas in i hårrötterna, gör masker. Burdock används både av sig själv och i kombination med andra komponenter. I varje enskilt fall är dess arbetsordning.

Men vad du bör uppmärksamma är individuell tolerans. Vanligtvis tolereras kardborrepreparat, men det finns fortfarande människor som har allergiska reaktioner på denna växt. Också i kompositionen för förfarandena kan inkludera andra komponenter som är allergener för dig.

Därför bör du, innan du utför proceduren du vill, göra ett toleransprov. För att göra detta, förbered den förening som du ska använda, och applicera den på armens vik på armbågens insida. Låt i 30-60 minuter, skölj sedan. Vänta 24 timmar: om det inte finns några obehagliga manifestationer på applikationsstället, till exempel: rodnad, klåda, etc., kan du säkert använda detta recept.

Hårbalsam

Den enklaste användningen av en burk för hår är att använda dess avkok eller infusion som en balsam efter tvätt av håret. För dessa ändamål brukar du använda växtens rötter, men du kan använda bladen. Och rötterna är mer korrekta, enligt min mening, att använda i form av avkok, och löven insisterar.

Ett avkok av rötterna och infusionen av bladet av burdock används som en balsam efter att ha tvättat huvudet efter att håret har tvättats väl från schampot. Skölj inte buljong eller infusion. Låt håret torka naturligt.

Kockrot för hår

Ett avkok av burdockrötter för hår. För detta, 1 msk. skuren i små bitar av kockrot häll 500 ml. kallt vatten, koka, täck och simma på låg värme i en halvtimme. Ta bort från värme, linda och låt stå tills det är kallt. Krama rötterna och vätskan fylls med kokt vatten till den ursprungliga volymen.

Om håret är långt, kan mängden avkokning ökas genom att använda 2 msk. burdock rot på 1 l. vatten.

Burdock löv för hår. infusion

Matlagning infusion av burdock löv. 30 gr. torkade bladblad häller 600 ml. kokande vatten, täcka, linda och låt det brygga i 4 timmar. Stam.

Avkok av burdock löv för hår

En intressant, enligt min mening, är ett recept, där ett avkok av kardborreblad, äppelskal och björkblad används som hårspolning.

Rengöring (skal) av tre äpplen häller 1 liter. kokande vatten, koka upp och koka i 10 minuter. på en liten eld. Lägg till 2 krossade bladblad och 3-4 matskedar. björkblad. Koka upp och låt det koka i ytterligare 10 minuter. Avlägsna buljong från värme, täck, wrap och låt det brygga tills det svalnar. Stam, häll vätskan med kokt vatten till den ursprungliga volymen.

Burdock avkok för fet hår

Ett bra verktyg för normalisering av hårbotten i hårbotten sköljer håret med avkok av burdock och calendula.

Buljongen bereds från förhållandet 1: 2 (1 msk burdockrötter och 2 matskedar kalendula blommor). Först, förbereda avkoket av kullrot i takt med 1 msk. rötter på 1 l. vatten, som jag beskrev ovan. Ta av disken från värme, tillsätt 2 msk. Calendula blommor, täcka, isolera och låt svalna. Att trycka på en rot och ett gräs, för att få vätska till den ursprungliga volymen med kokt vatten.

Skrapa hårbotten med ett avkok av burdock

Kockdeckningar är också bra för att gnida hårbotten. Dessa förfaranden har en mer uttalad terapeutisk effekt än enkel sköljning.

Använd därför en mer koncentrerad avkok än för sköljning. Håret ska vara rent och torrt. Förfarandet utförs med hjälp av en bit bomullsull, som impregneras i en varm vätska och fuktar hårrötterna och hårbotten och masserar dem. Skölj inte buljong, låt ditt hår torka naturligt. Förfarandet utförs varje dag eller varannan dag, behandlingen är 2 veckor / månad.

Burock decoction för att torka från håravfall och för att stärka håret

Förbered en avkok av burdock rot, som jag beskrev ovan, med en hastighet av 1 msk. växtrötter 250 ml. vatten.

Burdock buljong för att torka fet hår

Förbered en avkok av burdock rot och calendula blommor, som jag beskrev ovan, med en hastighet av 1 msk. strimlad burdockrötter och 2 msk. 500 ml kalendula blommor vatten.

Burdock hår masker

Naturligtvis är klyddolja som en del av hårmaskor brett spridda, men kullockor används också för detta ändamål.

Att stärka och växa hår

Senast talade vi om fördelarna med kefir, yoghurt och serum för hår i min artikel Kefir hårmask. Jag föreslår att kombinera de terapeutiska egenskaperna hos kullrot och vanligt serum. Förbered en hårmask av burdock för att stärka och växa hår.

2 msk. hackad kockrot kasta 250 ml. kallt vatten, koka upp och koka på ett litet ljus i 30 minuter. Ta bort från värme, lock, värme och insistera tills det är kallt. Krama rötterna. Till den resulterande buljongen tillsätt 1 msk. serum. Förvärm före användning.

Blandningen appliceras på rötterna av rent, torrt hår med massagerörelser. Låt håret torka och tvätta sedan med shampoo.

För torr splittring, skadat hår

2 msk. klyddrot häll 250 ml. kallt vatten, koka upp och koka på det minsta ljuset i 30 minuter. Avlägsna från värme, täck, wrap och insistera på att kyla. Krama rötterna. Till den resulterande vätskan tillsättes 5 msk. Havtornsolja, som kan köpas på apoteket. Blanda allt bra.

Blandningen appliceras på rörigt hår: först på rötterna med massagerörelser och sprid sedan över hela längden av håret. Täck huvudet med polyeten. Procedurens varaktighet är 40-50 minuter. Denna mask görs 2-3 gånger i veckan.

För mer information om hårvård med burdockolja (burdock root oil) kan du läsa i min artikel Burdock Hair Oil.

Kräv för hår. Kontra

När den appliceras externt har käften inga kontraindikationer. Den enda kontraindikationen kan vara individuell intolerans.

Jag skulle vara glad att höra dina recept, eftersom du använder skägg och kullar för hår.

Och för själen kommer vi att lyssna idag FRANCIS GOYA RICHARD CLAYDERMAN. Minnen. Magiska ljuden vänder sidorna av livet... Känd melodi, hur många nyanser i den. Lyssna på själen.

Kockrot för hår - de bästa hemlagade recepten

En burk som är känd för varje person, växer i skugg av ett staket eller på sidan av en väg, är inget annat än en utmärkt medicin för hår. Särskilt populär bland skönheter, som föredrar naturkosmetik, kardborrebrott för hår, vilket är lätt att förbereda i den varma säsongen och använda om det behövs.

Kockrot - helande egenskaper för hår

Från de tidiga timmarna användes kullrot, vars fördelaktiga egenskaper är obestridliga för håret, i form av garglar, gnidning och oljor för att förbättra hårets kvalitet. Och det gjordes inte bara av kvinnor utan också av män som har problem med håravfall. I närvaro av torr hårbotten eller mjäll, kommer burdock förfaranden också vara användbar och effektiv för barn. Läkemedlets egenskaper på grund av närvaron i dess sammansättning:

 • vitaminer av alla grupper (A, P, C, E, grupp B);
 • en blandning av fett- och eteriska oljor;
 • mineralämnen (kisel, järn, koppar, zink, titan, strontium, vanadin, tenn, bor);
 • inulin;
 • bitterhet;
 • tanniner.

Kockrot för håravfall

När håret faller ut dåligt, kommer burdockrot att hjälpa till att klara problemet. För att göra detta, använd både färsk juice och avkok av torr rot. Du kan köpa råvaror på något apotek, men om du kan, är det bättre att förbereda det själv. Regelbunden användning (2-3 gånger i veckan) av denna medicin stoppar förlusten, stärker hårsäckarna och lindrar samtidigt hårbotten från problem som överdriven torrhet och mjäll, snabbt fet hår.

Kockrot för hårväxt

När frisyren ser bleknad ut, har fläkten, som nyligen varit stolt, såg ut som en svansvans, det är dags att börja behandla hår med kullrot. För att göra detta, på sommaren, använd markdelen av växten, men det bästa resultatet kan uppnås om du använder rhizomen. Det kan vara antingen färskt eller torkat. Använd regelbundet alla slags masker, oljor och sköljning, efter en månad kan du se hur håret gick i tillväxt, blev tjockare och glans uppträdde. Så verkar keratinskiktet av hårsubstansen inulin, vilket är en del av terapeutiska medel.

När ska man samla kullrot för hår?

Kockrot för att stärka håret används året runt, både för terapeutiska och profylaktiska ändamål. För att förbereda råvaror för framtida bruk måste du ta hand om detta i förväg. Den bästa tiden för detta anses vara våren (april-maj), när växten ännu inte har kastat ut färgen och inte blommat, och höst när käften går i viloläge (september-oktober). Samtidigt måste du veta att gräva burkhårrot för hår, du behöver en som inte är äldre än ett år. Äldre växter har inte lika många näringsämnen i deras sammansättning, såväl som unga.

Rötterna grävas, tvättas med vatten, finhackas och torkas utomhus, tills de är helt torra och sedan förvaras i en väska eller glasbehållare med ett tätt lock. Om rhizomen inte är torr, kommer formen att förstöra alla ansträngningar. Torkad rot sparade inte mer än 1 år. På sommaren kan du inte bara använda roten utan också bladen med blomställningar. Från dem kokar buljong för sköljning och gör en infusion.

Hur man använder kullarrot för hår?

Det är väldigt viktigt att käftrot för hår, vars användning har en positiv effekt på dens densitet och utseende, används regelbundet. Behandlingsförloppet är inte mindre än en månad, och profylax utförs varannan vecka med en veckospridning året runt. Om behovet av att använda beredningar från roten till den skördade käften för håret försvinner, kan du ta en månadsbrytning och sedan fortsätta proceduren. För att lära sig att brygga burdockrot för hårspolning kan du lära av litteraturen, eller titta på recepten av tinkturer och masker på Internet.

Avkogning av burdockrot för hår

För dem som inte vet hur man ska brygga kullarrot för hår finns det olika instruktioner, varefter det är lätt att förbereda hemma ett avkok för sköljning. Du kan använda både torkade rötter och färska råvaror - i båda fallen blir effekten lika positiv. Det är viktigt att använda den kylda buljongen omedelbart efter beredningen, utan att skörda den för framtida bruk.

 • krossad rot - 2-3 matskedar;
 • vatten - 1 kopp.

Förberedelse och användning:

 1. Häll vattenråvaror.
 2. Sätt på en långsam eld och koka i ytterligare 10 minuter efter kokning.
 3. Låt stå i 30 minuter, sedan spänna.
 4. Skölj shampooed hår.

Kockrot - tinktur för hår

Det finns speciella recept med burdockrot för håravfall, vilket innebär självförberedelse med minimal intervention. Dessa är de så kallade "för lata" metoderna. Koncentrationen av aktiva näringsämnen i dem är inte mindre än i traditionell buljong. Applicera tinktur med samma regelbundenhet som alltid.

 • kullarrot - 2-3 msk;
 • vatten - 1 liter.

Förberedelse och användning:

 1. Häll rent kokande vatten.
 2. Vik en infusionskanal i en handduk i flera timmar.
 3. Stam.
 4. Skölj håret efter att ha tvättat över kapacitet i 5-10 minuter.

Kockrotolja för hår

Ett sådant populärt botemedel som kullrot, recepten för vilka är enkla och prisvärda, kan beredas i form av burdockolja, därför att kardborre är samma kardborre. Detta läkemedel förbättrar hårstrukturen hela tiden och har en positiv effekt på hårväxten. Den som bestämmer sig för att förbereda sin egen mirakulösa olja måste vara förberedd för det faktum att processen att tvätta kompositionen från håret är mödosamt.

Burdock Recept

 • färskhackad kullarrot - 3 msk;
 • vatten - 300 ml;
 • Havtornsolja - 5 msk;
 • smör - 1 msk.

Förberedelse och användning:

 1. Koka vatten och kullor i 15 minuter.
 2. Låt svalna och spänna.
 3. Lägg till havtornsolja, och om håret är mycket torrt och sprött, är det också krämigt.
 4. Gnid in i hårrötterna och lämna 20 minuter.
 5. Tvätta av med schampo.

Burdock root hårmask

En sådan billig åtgärd som en burdock rot för hår, vars recept är enkelt, kan framgångsrikt användas med överdriven fet hår. Bekämpa detta problem parallellt kan du se till att burken, som en naturlig läkare, gör håret inte bara hälsosamt, men också lydigt. Kvinnor som lider av alltför fluffigt hår, får samtidigt hälsa och skönhet och lydnad.

Recept Mask av Burdock Mountain

 • kockrot - 2 msk;
 • vatten - 250 ml;
 • serum - 1 kopp.

Förberedelse och användning:

 1. Lägg burken i vatten, koka och koka i 30 minuter över låg värme.
 2. Infunder under stängt lock tills det är kallt.
 3. Svullna rötter klämma och dränera buljongen.
 4. Tillsätt serum.
 5. Applicera blandningen i en uppvärmd form på rena hårrötter medan du masserar hårbotten.
 6. Mask kvar på håret tills det är torrt, skölj sedan med vatten och schampo.


Nästa Artikel
Hur man återställer håret efter att ha fallit ut. Hembehandling, masker, produkter och mediciner