Kamomill avkok för hår: fördelarna och principen för medel


Naturvårdsprodukter för idag är ganska vanliga. De är billiga, men låter dig extrahera den maximala fördelen. Och varje återkoppling från personer som har upplevt resultat på sig bekräftar detta.

Dessutom vet vilken mormor som bästa köttuppsättning, för i hennes ungdom uppnåddes lyxigt hår exakt genom att använda det. Kamilleavkokning för hår är så populärt och effektivt, vilket även hjälper till i de mest försummade fallen att få krullar till ett normalt tillstånd.

Dessutom kommer den regelbundna användningen att bidra till att återställa silkigheten, mjukheten, hårets naturlighet. Faktum är att dekokationer regenererar hårstrukturen, normaliserar blodcirkulationen.

Fördelarna med kamilleavkok för hår

Fördelarna med kamomill är effektiv fuktgivande, lugnande, återställande, lätta hår, för att ge antiinflammatorisk verkan. Dessutom, under kraften av denna växt för att främja den snabba läkning av sår, sprickor i hårbotten, korrigera problemet med splittrade ändar, berika vitaminets hår och de element som är nödvändiga för att mätta tråden. I tusenskönen samlade en hel förråd av nytta.

Här är vitaminer, färgämnen av naturligt ursprung, eteriska oljor, mineraler. Om du regelbundet använder avkodning av färskt eller torkat kamillehårssköljning kan du försiktigt och utan skada lätta krullarna, gömma grått hår, ge mer mjukhet, jämnhet i den hårda strukturen. Hälsning i många avseenden påverkar blomman i talgkörtlarna, vilket ger dem tillbaka till det normala. Som ett resultat försvinna seborré, mjäll och fettinnehåll. Infusionen har en positiv effekt på hårväxten, stärker och återställer livlösa krullar.

Kamomilldekok har inga kontraindikationer och är lämplig för alla typer av hår.

Princip för verksamheten

Huden på huvudet utsätts för speciell skada, varför konstruktionen är specificerad och den faktiska närvaron av hår på dermis. Denna del av människokroppen är utrustad med ett stort antal talgkörtlar, och denna miljö bidrar till ursprunget och efterföljande utveckling av svampinfektion.

Detta faktum bestämmer utvecklingen av mjäll. Men den medicinska egenskapen hos kamomill i infusionen under appliceringsprocessen kan negera de inflammatoriska processerna, stoppa sjukdomarna i svampens natur.

Åtgärden som har ett avkok av kamillehår, som sluts i följande principer:

 • Minskad svettning. Konsekvensen är att mediet för svampmikroppar är mindre lämpligt.
 • Begränsa arbetet med talgkörtlarna och därigenom minska sannolikheten för att inflammatorisk hudsjukdom kommer att utvecklas.
 • Kröslampans kraft produceras av innehållet i eteriska oljor i växten.
 • Stärka tillväxten, stärka håret vid rötterna gör det möjligt att undvika förlust, och detta är den aktiva och fördelaktiga kompositionen av kamomill.
 • Stimulering av nervsystemet på grund av påverkan på perifer cirkulation. En god blodtillförsel påverkar tillväxtens acceleration.

Resultaten, som gör det möjligt att få ett avkok av kamille, kokt hemma, baserat på följande förbättringar:

 1. Minskad svettning.
 2. Stabiliserad talgkörtlar i arbetet.
 3. Utvecklingen av svampen stannar.
 4. Sannolikheten för en inflammation minskar.
 5. Bakterier och svampar är undertryckta av agenten, utan att ha tid att multiplicera.
 6. Tillväxten av varje krull ökar i roten näring.
 7. Håret blir starkare, förlusten försvinner, en livlig glans framträder.
 8. Curls är upplysta på ett säkert, naturligt sätt.

En effektiv komposition kan vara ett utmärkt alternativ till dyra kosmetiska preparat, som är så allmänt reklamerade i det moderna samhället, men ibland är de ganska värdelösa och ibland skadliga.

Kamilleavkok för hår: hur man lagar mat och hur man använder det

Vad är bra kamilleavkok för hår? Svaret är enkelt: på ett naturligt sätt kan han ljusa mörka lockor, ge mer gyllene nyanser till blont hår. Dessutom accelererar kamomill tillväxten, eliminerar skador, stärker svaga strängar och stoppar skallighet.

Kamillebuljongrecept

Att ta hand om håret passar både färsk kamomill och torkar dess version. Du kan köpa fabriken på apoteket eller laga det själv. Det är bättre att förbereda blommor för efterföljande skapande av avkok i början av sommaren och att välja växten som växer i glans och skogskanter bort från motorvägarna.

Det är nödvändigt att torka blommorna i ett rum där det inte finns något solljus, och det finns också tillräcklig ventilation. Torra blomställningar kan lagras inte mer än ett år. För att förbereda effektivt kamilleavkok hemma för hårets hälsa behöver du 1 tsk. kamille häll en halv liter varmt vatten. Därefter insistera 5 minuter och sätt i brand i 30 minuter, stäng sedan av, insistera igen 20 minuter. Stam och användning som avsedd.

Medicinsk mask

Denna version av masken kan återställa hårstrukturen, påverka deras aktiva tillväxt.

ingredienser:

 • 200 ml kamilleavkokning;
 • 5 ml citronsaft;
 • 15 ml flytande honung;
 • 15 ml konjak.

Alla komponenter är blandade, verktyget fördelas efter att ha tvättat håret på rötterna och på varje tråd. Kompositionen viks med en handduk och tvättas bort med vatten efter 40 minuter.

mjäll

 • 10 g kamomill och nässla;
 • 20 ml burdockolja;
 • 2 skivor rågbröd;
 • 0,5 liter vatten.

För matlagning måste du kombinera örterna och häll kokande vatten över det. Insistera 3 timmar, spänning, dra i brödet i lösningen. Vänta en timme efter att ha hällt kardolja och rör om det.

Den tillämpas enligt följande: 1/3 del appliceras på rotsystemet, resterande mängd fördelas längs hela längden. En polyetenlock läggs på toppen, det tar 2 timmar att gå med tåget. Innan du tvättar är det värt 5 minuter att massera hårbotten. För att mjäll "retreated" är det viktigt att utföra manipuleringen 3 gånger i veckan, inte mindre.

För oljigt hår

 • kamille avkok - 2 msk. l.
 • Vodka - 1 msk. l.
 • äggula - 1 st.

Alla produkter måste blandas i angiven mängd, applicera och håll i 15 minuter, skölj med varmt vatten och skölj med kamillextrakt.

Fuktgivande balm

 • olivolja - 50 ml;
 • lavendel eterisk olja - 8 droppar;
 • kamillextrakt - 50 ml.

Komponenterna är anslutna och applicerade på hela längden, saknar rötter. Håll i 30 minuter, skölj med schampo.

Från grått hår

Kamilleavkok, vilket är mycket användbart för håret, hjälper, förutom en grundlig återhämtning, även i problemet med grå hår, som om det "förkroppsligar" det.

ingredienser:

 • 125 ml kamilledekokning.

Används i sin rena form. Applicera över hårets huvud, lindas i en handduk i en timme och torkas sedan naturligt. Tvätta efter buljonghår är inte nödvändigt.

För att stärka hårsäckarna

 • 1 msk. l. kamilleblommor, kalendula och lavendel;
 • 200 ml kokande vatten.

Allt du behöver göra är att häll örter med vatten, insistera på 30 minuter, dränera och skölj hår. Varaktigheten av behandlingen når 1 månad, du måste använda kompositionen tre gånger i veckan. Du kan också använda detta recept.

ingredienser:

 • 1 äggula;
 • 0,5 tsk. olivolja;
 • 25 ml kamilleavkokning.

Allt rörs och gnids i rötterna en gång i veckan. Bär på håret kostar 30 minuter och skölj med schampo.

För sköljning

 • 250 ml avkok från anläggningen
 • 10 ml citronsaft.

I det färdiga avkoket tillsätts juice, blandas. Du kan ersätta citronvätskan äppelcidervinäger. Sköljning ska utföras efter tvättning med schampo. Efter sköljning behövs inte locken. Det ska användas 4 gånger i veckan för att uppnå maximal effekt.

Kamille - naturmedicin för hår

Användbara egenskaper

Kamomill har ett ganska stort antal fördelaktiga egenskaper som beror på spårelementen i den.

Den främsta aktiva ingrediensen i den medicinska blomman är vegetabilisk bas och eteriska oljor (azulen).

 • desinfektionsmedel;
 • smärtstillande medel;
 • ett antiinflammatoriskt;
 • excitation av nervsystemet.

Örten innehåller också flavonoider som hämmar reproduktionen av patogena bakterier. Kumariner, fytosterol, fettsyror, etc. har fördelaktiga egenskaper. Näringsämnena är karakteristiska för dessa ämnen.

Påverkan på hår och hårbotten

Hårbotten är föremål för speciell skada som orsakas av en specifik struktur. Det har många talgkörtlar, vilket bidrar till utvecklingen av en svampinfektion, vilket är grunden till utvecklingen av mjäll.

På grund av dess medicinska egenskaper minskar växten inflammation i epidermis, bidrar till att sakta ner utvecklingen av en svampsjukdom.

Kamille reducerar svettning, vilket medför att odlingsmediet för patogena mikroorganismer blir mindre gynnsamt. Dessutom reglerar det sebaceous körtlar, vilket minskar sannolikheten för inflammation i huden.

På grund av de aktiva substanserna matar lampan mer aktivt, vilket förstärker rötterna, minimerar förlusten, ökar tillväxten.

Indirekt stimulerar en medicinsk ört perifer blodcirkulation. Detta innebär att hårbotten också kommer att levereras bättre med syre. Även användningen av denna växt inuti kommer positivt att påverka krillens tillstånd.

Följande effekter kan särskiljas:

 • Minskad svettning och funktion av talgkörtlarna, vilket minskar sannolikheten för att utveckla svampar.
 • Antiinflammatorisk effekt, vilket är viktigt för dermatit.
 • Suppression av reproduktion av patogen mikroflora.
 • Stärka hårväxten som ett resultat av att mata lökarna.
 • Förstärkning av rötterna.
 • Lighteningsträngar.

Ansökningsmetoder

Du kan köpa på apoteket en färdig produkt som innehåller kamille, och du kan förbereda dig själv. Det är viktigt att komma ihåg att någon kosmetisk produkt baserad på naturliga örter snabbt blir värdelös, så du måste använda den inom en snar framtid.

Bland kosmetika från ett apotek eller en butik finns hårmaskor med läkning av örter, balsam och schampon. Men det maximala antalet användbara egenskaper kan erhållas vid självberedning av kosmetika.

Kamille används i formuläret:

dekokt

Avkoket används för att återställa strukturen, stimulera tillväxten och få glansglans. Dessa effekter har ett icke-koncentrerat botemedel, som bereds enligt följande: 2-3 tsk. blommor hällde ett glas kokande vatten, passerade sedan genom cheesecloth och användes för sköljning.

Lättnad uppnås om du lagar tillräckligt med mättad buljong. Häll 100 g blommor i en behållare och häll 1 t varmt vatten över dem. Insistera 1/2 timme och ta bort den tjocka. Applicera produkten på hela längden av håret, täcka dem med en påse eller duschlock, linda en handduk och vänta 40 minuter. Efter skölj buljong med varmt vatten. Effekten av förtydligande kan förbättras genom att tillsätta saften av en halv citron.

Koncentrerat avkok kan kombineras med glycerin. Den tillsätts i en mängd av 50 g. Denna blandning är perfekt för att bevara ljusets ljusstyrka efter applicering av färgen.

infusion

Infusion bereds genom två metoder: kall och varm. För att förbereda det första sättet behöver du 10 msk. l. blomställningen häll 400 ml kallt vatten. Blötlägg i en dag, skölj sedan huvudet efter tvätt.

För att förbereda kamilleinfusion het, måste du hälla 2 msk. l. blomställningar uppvärmt vatten, men inte kokande vatten. Insistera 2 timmar. Om du använder det här receptet regelbundet i 2 månader kan du känna den positiva effekten: Håret kommer att vara starkt, felfri och det kommer inte att bli irritation och mjäll.

Avgaslucka

För att förbereda huven måste du ta en liten mängd blommor (2-3 msk. L.). Häll dem med 1 kopp olja (helst oliv) för att insistera på en vecka. Du kan använda verktyget som en mask.

mask

Kamille kan användas i masker, både som huvudkomponent och som en extra komponent. För en tjock bas kan du applicera en mängd olika oljor, kefir, yoghurt. Dessa föreningar hjälper effektivt håravfall, ger dem ett livligt utseende, och hjälper också till att förbättra kammen. Varje mask ska appliceras innan huvudet tvättas. För beredningen rekommenderas att man använder väsentliga och vegetabiliska oljor i mängden några droppar, tillsatt till huvudprodukten.

Beredda kosmetiska kompositioner bör inte lagras i mer än 2 dagar, eftersom näringsämnena snabbt förstöras. Det bästa stället för hemlagad kosmetika är kylskåpet. Det är mer användbart att förbereda detta eller det här verktyget omedelbart före användning, så är den positiva effekten av ansökan garanterad.

Regler för användning av kamilleavkok för hår

I folkmedicin används kamilleavkok för sköljning av hår för kosmetiska och medicinska ändamål. Dess blomställningar innehåller många aktiva ingredienser som förbättrar hårbotten, minskar peeling, mjäll och främjar läkning av sår. Kamille har en lätta och färgande effekt på håret, ger den glans och en ljus gyllene nyans.

Kamilleavkok, redo att användas för hår

Man tror också att avkoket kan påskynda hårtillväxten, öka densiteten, förhindra håravfall, återställa strukturen, rädda alltför mycket fett och torrhet. I motsats till tidigare egenskaper är de dock endast avsedda och stöds inte av särskilda studier.

Medel baserade på kamilleavkok kan vara användbar vid regelbunden korrekt användning. För att få effekten måste du veta vilket recept som ska användas och hur man gör det.

Hur är kamille för hår

För tillverkning av medicinska och kosmetiska produkter med användning av kamomill. I sina blomställningar har mer än 40 aktiva biologiska komponenter hittats, vilka har olika egenskaper och påverkar både håret och hårbotten. De finns huvudsakligen i essentiell olja, vars mängd i det torkade råmaterialet varierar från 0,2 till 0,9%.

Rå kamomill för matlagningsbuljong.

Den viktigaste komponenten är chamazulen, i olja utges den upp till 10%. De farmakologiska egenskaperna hos chamazulen är väl studerade. Det har en uttalad antiinflammatorisk och antibakteriell effekt, främjar cellförnyelse, sårläkning på slemhinnorna och huden. På grund av dessa egenskaper används chamazulen för sjukdomar i hårbotten och för förebyggande av mjäll.

En lika viktig komponent i kamomill är apigenin. Mängden i eterisk olja är 1%. Förutom antiinflammatorisk har den också antiallergisk effekt, tar bort rodnad, irritation och svullnad. Apigenin har också förmågan att tränga in i huden och stimulera cellregenerering, därför läggs den till ansikts- och kropps hudvårdsprodukter. Apigenin har endast en konditionering och färgverk på håret. Apigenin är ett naturligt gult färgämne. Chamazulen, karoten och kumariner ger också ljusande egenskaper hos kamomill.

Med vanlig användning av kamilleavkok blir hårfärgen 3-4 nyanser lättare och förvärvar en guldglans. På ljus och blont hår framträder en ljus effekt efter några veckor och på mörkt hår - efter några månader. Du bör inte förvänta sig kamomill att färga mörkt hår gyllene. Hon kan bara en liten förändring av sin nyans. Det hjälper kamomill att dölja det begynnelse gråa håret på blont hår. Med konstant sköljning färgar hon grå hår i en likformig gyllene nyans.

Bilden nedan visar håret före sköljningen med kamomill och 3 veckor efter procedurens början:

Du kan se en klar förändring i hårets struktur och en knappt märkbar färgförändring.

Vilka resultat kan erhållas med avkokning

Kamille krediteras med många användbara egenskaper, men endast ett fåtal har bekräftats.

Från användningen av avkok kan du få följande resultat:

 • Förbättra tillståndet i hårbotten;
 • Svagning av peeling och klåda;
 • Mjällskydd och behandling;
 • Läkning av sår och repor på hårbotten;
 • Lightening hår;
 • Målar ljusgråt hår.

Kompositen av kamomill i en mycket liten mängd innefattar komponenter såsom kolin, polysackarider, tanniner, koumariner och andra ingredienser. På grund av innehållet i kolin, är daisy attribut till egenskapen att stoppa håravfall. Faktum är att ingen naturlig botemedel mot extern aktuell användning inte har denna effekt. Vad gäller kolin, utförd 2007 av forskare Wickett R.R. och Kossmann E. studier har visat att det förbättrar hårväxten och deras struktur endast som en del av kolinstabiliserad ortosilinsyra när den används internt i mer än 9 månader.

Enkelt uttryckt, för att kamille ska påverka hårväxten, är det nödvändigt att dricka avkoket regelbundet. Detta har vissa biverkningar och kan kontraindiceras hos vissa kvinnor.

Man tror också att polysackarider återfuktar torrt hår, kumariner återställer skadade och torra tips, tanniner stärker håret och stimulerar tillväxten. Mängden av dessa ämnen i kamillebuljong är obetydlig och när man sköljer huvudet absorberar de praktiskt taget inte i huden, och tränger därför inte in i hårsäckarna och håret själv. Dessa egenskaper har också vetenskaplig underbyggnad, därför kan de endast betraktas som konjunkturella.

Kamilleavkok sätts ofta till komplexa produkter baserade på olika örter. Till exempel används den med nässla, salvia, burdock, lavendel eller ekbark. Beroende på egenskaperna hos de extra komponenterna varierar effektiviteten hos hela produkten. Även på bekostnad av andra komponenter av läkemedlet framträder och ytterligare kontraindikationer och biverkningar.

På människans huvud finns cirka 100 tusen hår. Av dessa växer 93% aktivt och 7% har slutat växa och är redo att falla, så att nya kommer att växa på plats. Under livet ändras hårlinjen ungefär 25 gånger.

Hur man använder kamille för hårvård

Med avkok av kamille hemma kan du förbereda olika medel för hårvård: skölj, spray, maska ​​eller schampo. Som avkalkningsavkalkning används efter tvättning av huvudet. Håret ska vara välpressat, och häll sedan långsamt buljong från rot till spets. Efter tio minuter måste du torka huvudet med en handduk och låt den torka naturligt. Skölj med vatten efter att proceduren inte är nödvändig.

Kamillehår sköljs helt enkelt med buljong - det här räcker för att få önskad effekt.

Dessutom kan ett avkok av kamomill sprutas hår som en balsam för enkel kamning. Det är möjligt att spruta både lite vått och helt torrt hår. Det är inte nödvändigt att spruta mycket buljong, bara våt dem lite.

Kamomillhemlagad schampo kan användas som vanliga schampon med varje tvätt. Det ska appliceras på håret, skum och lämna i några minuter. Därefter kan håret sköljas med kamillextrakt.

Hur maskerna används varierar beroende på receptet och önskad effekt. I de flesta fall appliceras masker på håret, insvept i en film och handduk och lämnas i en halvtimme och tvättas sedan av. Om masken innehåller alkohol, ägg eller honung, efter proceduren tvättas huvudet med schampo. I andra fall är detta inte nödvändigt.

I allmänhet är det mycket svårare att applicera en mask än att bara skölja håret, och den resulterande effekten blir nästan identisk.

Ett avkok av kamomill läggs till i många färdiga kosmetika. Till exempel är Fitotvar för Pure Line Hair-märket känt, vilket används som ett schampo.

Liknande produkter erbjuds av andra tillverkare: Green Pharmacy, Phytodoctor, Farmor Agafi's Recipes och andra. När man väljer färdig kosmetika bör man noggrant studera kompositionen, eftersom de förutom huvudämnet ofta innehåller andra naturliga komponenter och syntetiska substanser med egna kontraindikationer. Metoden för applicering, indikationer och kontraindikationer på sådana sätt anger vanligtvis på etiketten.

Hemmet recept recept

Ett avkok av kamille görs på två sätt: det kan kokas i flera minuter och lämnas för att infusera eller värmas i ett vattenbad. Den första metoden är enklare, men i koksprocessen förlorar några användbara ämnen upp och kamille förlorar några av dess egenskaper. I folkmedicin är det troligt att buljongen beredd i ett vattenbad är mer användbar. Enligt läkare är detta inte bekräftat ur klinisk synvinkel.

Ett avkok av kamille bör kokas i några minuter över låg värme.

För att förbereda buljongen kan du använda färska eller torkade blommor. Kamomilltepåsar är också lämpliga om de inte har några andra komponenter.

För matlagning behöver du:

 • 2 tsk blomställningar;
 • 100 ml vatten.

Blomställningar måste sättas i en metallkruka, tillsätt vatten och sätt på en liten eld. När vattnet kokar, bör elden minskas och koka i 3-4 minuter. Efter detta ska bryggen lämnas i en halvtimme, och sedan filtreras med gasbind eller en sikt. Om blomställningarna krossas, räcker det att koka dem i 2 minuter och insistera på 15-20 minuter.

För att förbereda buljongen i ett vattenbad måste du ta en stor kastrull, fylla den med halvvatten och släcka. Det är önskvärt att placera kamille i en liten emaljerad panna och täcka med vatten. Proportionerna i en liten kastrull är desamma - 2 teskedar blomställningar per 100 ml vatten. När vattnet kokar, måste du minska värmen och sänka ner i en mindre vattenpanna. Förbered ett avkok i ett vattenbad i 30 minuter, om du använder hela blomställningar, eller 15 minuter om råmaterialet krossas. I matlagningsprocessen är det viktigt att säkerställa att buljongen själv inte kokar.

För att brygga ett avkok av kamille te påsar, måste du fylla två påsar med en halv kopp kokande vatten, täck behållaren med lock och lämna i 15 minuter. Under denna tid måste buljongen blandas flera gånger, trycka och vrida på påsarna.

Ett avkok från kamilleväskor är lika användbart och effektivt som ett avkok av lösa blomställningar.

För att förbereda mer buljong kan du öka mängden ingredienser, hålla proportionen - 2 teskedar (eller två påsar) kamomill per 100 ml vatten.

Recept med nässla och burdock rot

Köttkamille, kardborre och nässla används för att stärka håret, öka volymen, glans och silkighet, liksom problemet med förlust eller bildandet av mjäll. Nässla torkar också hårbotten, så det kan användas för fet hår, men var försiktig när det är torrt.

För matlagning behöver du:

 • 2 tsk. kamilleblomställningar;
 • 2 tsk. torrnäsblad
 • 2 tsk. hackad burdockrot;
 • 200 ml vatten.

Örter måste blandas och häll kokande vatten. Efter 2-3 timmar, när infusionen är infunderad, måste den filtreras. Använd detta verktyg för sköljning efter schamponering.

Kocken tros påverka hårsäckar och förhindra håravfall samt bekämpa svampsjukdomar. Nässle förbättrar blodcirkulationen, vilket stimulerar hårväxten. Sköljning av hår med avkok av tre växter ska ge dem en frodig volym och en hälsosam glans. Alla dessa effekter anses emellertid endast presumptiva, eftersom de inte har några vetenskapliga bevis.

Citron Recept

Kamille har en ljusande effekt. För att förbättra det, tillsätt citronsaft till produkten.

 • För matlagning behöver du:
 • 100 ml kamilleavkokning;
 • 1/2 citron

I buljongen beredd och kyld till rumstemperatur måste du hälla ut färsk citronsaft. För att lätta håret måste de skölja med avkok varje annan dag i minst 1 månad.

I detta recept är citron ännu viktigare än kamille själv.

Recept med ekbark och burdockolja

I folkmedicin antas att barken av ek förbättrar hårväxten, eliminerar klåda och mjäll och ger också håret en ljus kastanjfärg. Detta recept används för att mata och stärka håret.

För matlagning behöver du:

 • 1 tsk kamomill;
 • 3 tsk. ekbark;
 • 1 tsk torkad mynta;
 • 1 tsk torkade växtblad
 • 2 msk. burdock olja.

Örter måste blandas och mala väl till ett pulverformigt tillstånd och häll sedan varm burkolja. Verktyget måste lämnas i två timmar för att göra det riktigt.

Masken appliceras på nyligen tvättat torrt hår. Det ska spridas över huvudet och gnugga försiktigt in i huden. Därefter lindades håret med en film och en varm handduk. Du kan hålla masken i 2-3 timmar, eller du kan göra det före sänggåendet och gå för natten. Efter proceduren ska håret tvättas med vatten utan schampo och skölj med kamillextrakt eller ekbark. Den rekommenderade frekvensen av procedurer är 2-3 gånger i veckan i en och en halv månad.

Använd inte en mask för allergier mot dess komponenter. Det passar inte heller fet hår, eftersom oljan kan förvärra problemet.

Under månaden växer håret med 0,8-1,2 cm. På vintern sänks tillväxten, och på sommaren ökar det snabbt. Den mest intensiva hårväxten sker i ung ålder - från 16 till 24 år.

Lite om säkerheten hos hårvård med avkok av kamille

Det rekommenderas inte att använda kamomill i händelse av allergi mot det eller närbesläktade växter, inklusive ragweed och andra Aster-växter När överkänslighet mot eventuella komponenter på huden kan uppstå rodnad, hudutslag och klåda. Oftast försvinner de när användningen av ett medel som orsakar allergi stannar. Med en mycket stark allergi rekommenderas att ta ett antihistaminläkemedel.

Eftersom kamomill har en lätta och färgande effekt, bör den noggrant användas av tjejer som vill behålla sin egen hårfärg. På lätt hår kan en ljus gyllene nyans visas redan efter 2 veckor med regelbunden användning, på mörkt hår - om 1-2 månader.

Vid användning av produkter baserade inte bara på kamomill, men också på andra växter, bör deras kontraindikationer och biverkningar beaktas.

När det gäller utomhusbruk av kamomill under graviditet och amning är det helt säkert och kommer inte att skada någon av moderen eller fostret (i avsaknad av moderens allergier, förstås). Kamille under graviditeten kan inte dricka, men det är ganska möjligt att skölja håret.

Som ett resultat kan kamomill användas för att förhindra mjäll och med en liten skalning, för att förbättra hårbotten och lite lätta eller färga håret. Också, som en del av vissa produkter, bidrar det till att minska det oljiga håret eller fuktar torra ändar. Effekten av användningen av avkok visas inte omedelbart, men endast efter 1-2 månader med konstant användning.

Förutsättningar att kamille har en hälsosam effekt på håret, stimulerar tillväxten och ger dem stor nytta, inte bekräftas och anses vara obefogade. Att tillämpa det för dessa ändamål skulle vara orimligt. Du bör inte förvänta dig att kamille kommer att stoppa håravfall eller återställa dess struktur. När håret behöver professionell vård eller behandling, är det bättre att använda de medel som läkarna ordinerat.

Hur man gör ett avkok av kamillehår?

Vackert, naturligt och lyxigt hår - varje kvinnas dröm. Kamilleavkokning för hår är en naturlig helare och naturlig växtfärg, som inte bara försiktigt och säkert färgar krullarna utan också återställer sin hälsa. Som ett resultat av att använda denna produkt blir trådarna silkeslen, mjuka och förvärvar en naturlig ljusskugga.

Kamomill infusioner och avkroppar perfekt regenerera hårets och hårbotten, normalisera blodcirkulationen i vävnaderna, stärka hårsäckarna. Efter en månad med regelbunden användning av kamomill för behandling och restaurering av hårsträngar blir elastisk, hållbar och verkligt lyxig.

Användbara egenskaper

Vad är kamille så användbar för hår? I världen finns det flera sorter av denna medicinska växt. Farmaceutisk kamille, doftande kamomill och romersk kamille har de vanliga läkningsproblemen. Dessa sorter har kraftfulla fuktgivande, lugnande, regenererande, antiinflammatoriska och vitare egenskaper. Kamille kan också snabbt läka sår och sprickor, klara av slutna hårändar, mätta strängar med användbara vitaminer och element.

I sammansättningen innehåller växten många olika vitaminer, naturliga färgämnen, mineraler och eteriska oljor. Regelbunden sköljning av håret med avkokning av kamomill lyser upp krullarna, gör att du kan dölja grått hår, gör strängarna mjuka och släta. Kamille förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och normaliserar talgkörtlarna. Som ett resultat av effekten av läkning buljong mjäll och seborré försvinner.

Kamomilldekoket accelererar också hårväxten och stärker och reparerar effektivt skadade lockar. Sköljning av hårkamomilldekok, du kan glömma bort fult och smutsigt hår. Samtidigt har användningen av läkningsmedlet ingen kontraindikationer, är tillgänglig för alla personer och är lämplig för alla typer av hår.

Kamilleavkok för hårfärgning - folkrecept

Ett avkok av kamomill för lättare hår är mycket lätt att förbereda hemma. Ångad med kokande vatten, växten har en regenererande effekt på locken, regenererar hårstrukturen och stärker hårfollikeln. Detta naturliga färgämne torkar aldrig ut krullarna och ger dem bara en naturlig nyans, gör dem friska och mjuka. Det finns flera populära recept för färgning av kamomillbuljonghår:

 1. Planterna blommar i en termos med kokande vatten och infunderas i 4 timmar. Sammansättningen appliceras jämnt på torra strängar. Då måste du sätta på huvudet med cellofan och en varm handduk. Naturligt färgämne måste hållas på håret i en timme. Kamille bryggd i en termos kommer att färga krullarna i en ljus nyans och kommer att måla mycket över grå hår.
 2. 200 g färska blommor av växten krävs för att hälla 400 ml vodka. Blandad infuserad vecka. Innan färgningsproceduren brygger 100 g henna och lämnar i två timmar. Kamille- och Henna-infusioner blandas noggrant och appliceras jämnt på håret. Naturligt färgämne hålls i 2 timmar.
 3. 50 g kamomill hälls kokande vatten, blandningen infunderas i trettio minuter. Infusion är nödvändig för att filtrera och tillsätt saften av en citron. Produkten appliceras på håret och lämnas i fyrtio minuter.
 4. Torra blommor av kamomill 150 g brygg 0,5 liter kokande vatten. Buljongen lämnas i två timmar, varefter det tillsättes 40 g glycerin. Färgen appliceras på håret i en timme. Efter att ha tillämpat detta verktyg förvärvar strängar en vacker gyllene nyans.
 5. Blommor torr kamille 40 g blandad med saffran. Örter hälls 20 ml kokande vatten. Avkoket infunderas i en halvtimme, varefter den filtreras. I ett naturligt hår tillsätts färgämne saften av en citron och två droppar lavendelolja. Blötlägg färgen i håret i ungefär en halvtimme, torka sedan av färgen utan att använda schampo.
 6. 150 g torrkamille häll kokande vatten och värm i ett vattenbad. Cool och täta buljong. Tillsätt 40 g vegetabilisk olja och citronsaft. Färgen hålls på strängarna i ungefär en timme.

Kamilleavkok för sköljning av hår kan användas regelbundet efter tvättning av håret. Verktyget är väldigt lätt att förbereda hemma. Det är nog att köpa medicinska örter i ett apotek och häll sedan två pannor kokande vatten över växten. Kamilleavkok ger näring åt håret, stärker rötterna och regenererar epitelvävnad.

Du kan också använda ditt eget hemlagade kamille schampo i hårvård. För att göra detta, i något schampo vill du lägga till ett starkt avkok av kamomill. En annan version av receptet på hemlagad kamille schampo låter dig läka ditt hår och göra det mjukt och smidigt. I avkoket av kamille för detta måste du lägga till en liten mängd glycerin och hackad tvål. Ett liknande schampo lagras i en vecka.

Skölj avkokning

Ett avkok av kamille och nässla för hår är perfekt för regelbunden sköljning. Denna buljong är ett återställande och antiinflammatoriskt medel för vård av skadat hår. Nettle har en kraftfull regenererande effekt på hela hårets struktur och dess rot. Efter användningen av en sådan naturlig balsam blir håret hållbart, slutar falla ut och deras tillväxt ökar markant.

Kamillete för sköljning måste förberedas korrekt.

 1. Därför tillverkas torra blommor av en medicinalväxt med kokande vatten 1: 5.
 2. Avkoket infunderas i en halvtimme, varefter det används för sköljning av hår. Du kan också göra kamille i en termos.
 3. Om du vill få en mer intensiv nyans när du färgar kamillehår, måste du lägga till mer torra blomställningar och koka infusionen.
 4. Buljong måste insisteras.
Hur färgar kamille mörkt hår?

Kamilleavkok för mörkt hår måste förberedas med andra örter.

 • För beredning av naturligt färgämne ta nät, kamille och salvia.
 • Örter bryggs i lika delar, och insisterar sedan en halvtimme.
 • För mörkt hår är det också bra att använda en blandning av kamomill och lavendel. Örter tas i lika delar, bryggs med kokande vatten. Du kan använda termos.
 • Verktyget appliceras på torrt hår och åldras i fyrtio minuter. Detta naturliga regenererande färgämne avlägsnar fullständigt mjäll och återställer talgkörtlarna.

Från kamilleavkok kan du också förbereda en närande regenererande hårmask. För att göra detta lägger du till en liten mängd honung i växtbaserade avkok. Masken appliceras på håret och åldras i fyrtio minuter. Kamille accelererar väldigt effektivt tillväxten av vilken hårtyp som helst och återställer helt krullarnas hälsa.

Frälsning från alltför stort fet hår

Kamilleavkok är en idealisk naturlig lösning för att bekämpa alltför fett hår. Verktyget är lätt att förbereda hemma. Ett avkok av kamomill för fet hår normaliserar talgkörtlarna och produktion av talg, vilket effektivt eliminerar fet och torr mjäll. Det finns flera populära recept som hjälper till att återställa hårbotten i hårbotten:

 1. Tre matskedar blomställningar av kamille häll ett glas kokande vatten. Avkoket infunderas i en halvtimme, filtreras och appliceras därefter på gasbindning. Gasbindning sakta blöt i hårbotten. Denna starka avkok kan snabbt härda oljig seborré och eliminera fet hår. Förfarandet utföres företrädesvis dagligen.
 2. Denna applicering av kamillebuljong hjälper till att bli av med hårets oljighet: i lika delar ta nät, kamille och salvia. För blandningen behöver du två matskedar örter. Växter häll kokande vatten, insistera och filtrera. Den växtbaserade blandningen gnids i hårbotten och hårrötterna.
fördelar

Kamille - ett oumbärligt medicinskt ört i vård och behandling av skadat hår. Efter sköljning av strängarna med kamillebuljong är det inte nödvändigt att tvätta håret igen. En avkok ger näring till håret och dess rötter, försiktigt och säkert återställer hårstrukturen och hårsäckarna.

Kamilleavkok gör det möjligt för varje naturlig blondin att bli en riktig Goldilocks. Naturligt hemlagat färgämne från plantans blomställningar kommer försiktigt och noggrant att färga håret, utan att skada strukturen och utan att skada krullarna, som kemiska hårfärger gör. Med hjälp av kamomill kan du helt måla över grått hår, eliminera mjäll, dela hårändar.

Kamille innehåller organiska syror, användbara för hår, mjukgörande komponenter, kaprylsyra, som aktivt bekämpar virus och svampar. Sammansättningen av blomställningar är nödvändig för att bekämpa delade ändar av kumarin. Applicera ett avkok av kamomill daglig hårvård som rekommenderas av många kosmetologer.

Kamilleavkok berikar hårbotten i syre, har mjukgörande effekt och är därför mycket effektiv vid behandling av hård hår. Apotekskamomill är också rik på antioxidanter som förhindrar åldrande.

Kosmetologer rekommenderar att man använder kamilleavkok för alla typer av hår dagligen. Du kan applicera en naturlig sköljlösning varannan dag. Efter en månad av sådan hårvård med hjälp av kamilledekok, kan du se ett utmärkt resultat - håret kommer märkbart att förändras, bli silkes och mjuk. Kamilleavkok är ett effektivt naturmedel för fullständig återhämtning och återställande av hår, vilket är populärt bland många kvinnor.

Titta på videon: Skölj det blonda håret (kamomill, citron).

Titta på videon: Kamille för hår - ett balsamrecept

Ansökningsrecensioner

Granska №1

Jag har naturligt blont och tjockt hår. Från min ungdom målar jag dem ständigt i ljusa färger. Från kemiska färgämnen började håret förlora sin hälsa - de föll ut, blev torra och spröda. Som ett resultat var jag tvungen att överge färgerna för att inte skada mina krullar ännu mer.

Och ingen återställning av schampo och balm hjälpte mig inte. Sedan vände jag mig till de populära skönhetsrecepten, där jag hittade ett utmärkt alternativ till kemiska färger - kamille som är känd från barndomen. Växten gjorde det inte bara möjligt för mig att färga mitt hår utan att jag skadade mitt hår, men det restaurerade även helt sköra och torra strängar. Mitt hår började se likadant ut.

Svetlana, 40 år gammal - SPb

Granska nummer 2

Det har länge hämtats att kamille är ett utmärkt verktyg för att lysa blont hår. Nyligen förstörde jag allvarligt mitt hår med en perm, jag var tvungen att be om hjälp från populära recept. Jag valde att återställa sina lockar exakt infusioner och avkok av kamille.

Nästan varje dag sköljde jag håret och lade också till kamilleavkok till olika hemlagade masker för håråterställning. Resultatet blev uppenbart efter två veckor av sådan aktiv användning av kamomill.

Håret är inte längre sprött. De kemiska krullarna växte lite och jag trimmade tipsen torkade av en krull. Gradvis hade kamille sin terapeutiska effekt på trådarna - mina krullar blev mjuka, mer elastiska, styvhet och bräcklighet försvann.

Kristina, 32 år gammal - Ufa

Granska nummer 3

I många år har jag använt kamilleavkok för sköljning efter att ha tvättat mitt hår. Verktyget tippar perfekt grått hår och ger en naturlig naturlig nyans. Håret är alltid friskt, mycket mjukt och splittrar aldrig. Kamille har länge använts i folkrecept.

Jag har blont hår och jag har inte använt kemiska färgämnen för hår som förstör dem länge. Det är bättre att spendera lite tid och laga decoctions av örter, där du måste inkludera en kamomill. Jag råder alla tjejer och kvinnor som har problem med håret, försök att slutföra en återhämtningskurs med kamomill. Du kan lägga till salvia, kalendula, lavendel - det kommer inte att skada dig, men bara nytta kommer att läggas till.

Alevtina, 55 år gammal - Moskva

Granska №4

Jag är en brunett, men jag använder chamomile decoctions för att skölja håret. En gång i veckan tvättar jag mitt hår med avkok av kamomill och salvia.

Håret har en hälsosam glans, ser väldigt välplejad och attraktiv. Jag försöker undvika kemiska hårfärger för att bevara hälsan hos mitt hår.

Kamomill för lätta och sköljning

Många växter används för kosmetiska och hälsosamma ändamål. Kamille för hår är ett naturligt sätt att lysa och läka trådar hemma. Den största fördelen med att använda en blomma är dess hypoallergena och regenererande egenskaper.

Fördelarna

Apotekskamomill är ett mycket välkänt medel i traditionell medicin. Denna växt har ett antal användbara egenskaper:

 1. Oljan (som för övrigt inte behöver brytas - den lämnar växten när den bryts) innehåller sesquiterpenoider. Dessa är naturliga ämnen som har en kraftfull regenererande effekt. Med hjälp sår, brännskador, finnar och andra problem som uppträder i hårbotten efter felaktig vård, läker mycket snabbare än i naturliga förhållanden.
 2. I blommens saft finns flavonoider. Dessa är naturliga antibakteriella föreningar som förhindrar att såren ruttnar. Det är därför det ofta används för att behandla problemhud och normalisera arbetet i talgkörtlarna.
 3. Växten hjälper till att återställa håret efter färgning eller annan kemisk exponering. Fettsyror regenerera protein, vilket är huvudkomponenten i håret, så att krullarna blir mer täta och glänsande.
 4. Kamille är en av de bästa regleringsmedlen för kombination och fet hår. Med hjälp av sin buljong, i antikens tider, uppdaterade tjejerna håret länge.
 5. Tack vare vitaminer används den också för torrt hår. Regelbunden tvätt av krullar i avkoket av växten eliminerar splittrade ändar och förlust.

Skölj avkokning

Kamilleavkok för hår används oftast hemma - det är lätt att göra och kan användas vid vilken som helst lämplig tidpunkt. För dess förberedelse måste du köpa torra blommor av växten. I apotek som säljs som förpackad produkt, och placeras i påsar. Man tror att det är bättre att använda boxad förpackning för personlig vård.

Framställning av kamomillbuljong:

För att förbereda verktyget tas två matskedar blommor i ett glas kokande vatten. Fältkamille ångas med kokande vatten och inte med varmt vatten - det här är extremt viktigt, för annars kommer avkoket inte att vara den rätta koncentrationen. Observera att det inte rekommenderas att smälta det, eftersom vid långvarig exponering förstörs fördelaktiga föreningar.

Användning:

Det är nödvändigt att skölja håret efter tvätt och därigenom använda buljong som balsam.

Detta recept kan förbättras något med folkmetoder. Då blir det mycket lättare att måla trådarna. Till exempel, tillsätt en infusion eller en lösning av en annan ört till ett klart avkok.

Linden är idealisk för lätta porösa lås och nässla eller burk för mörka. Deras färg bidrar till att normalisera pH-balansen och ger mjukhet till krullarna. Linden bryggs i proportioner 3: 1 i förhållande till vatten, infunderas i 2 timmar och kombineras med kamomill. Andra växter är beredda på samma sätt.

I denna buljong kan du också tvätta huvudet. Tack vare örterna är vattnet mjukt, perfekt lämpat för vård av melirovannyh eller blekt krullar. Du kan också lägga till burdockolja, infusion av nässla eller burdock för att stärka glödlamporna och öka tillväxten i ordern.

Video: Chamomile skölj recept

Kamille hårlättnad

Att färga kamillehår hemma - du måste vara tålamod, men deras tillstånd före och efter blixten försvårar inte bara, men det blir mycket bättre.

Det enklaste sättet för ägarna av lätt hår - ett koncentrerat avkok (där proportionerna fördubblas från originalet) hälls i en flaska med en spray. Det visar sig vara en slags ljusspray. De behöver sprinkla lockor varje gång du lämnar huset.

Ibland är kamilleavkok för hår blandat med citron - det påskyndar processen för förtydligande. Under påverkan av solens strålar förändras krökarna gradvis, och en månad senare erhålls effekten av streckade strängar. Det rekommenderas att starta en sådan färgprocess på forum på sommaren när solen är mest aktiv.

Foto - Kamille med citron

För att få samma effekt av blekta krullar på mörkt hår, måste du använda kamillextrakt, komplettera det med olika ingredienser. För att förbereda alkoholtinkturen behöver du hälla blommorna av växten med alkohol. 0,5 gram vätska tar cirka 200 gram gräs. Alla komponenter placeras i en mörk flaska och placeras i 2 veckor på en sval plats. Varje dag måste du skaka behållaren. Efter 14 dagar är tinkturen klar för användning.

För mörkt och färgat hår måste du blanda:

 • Honung - 2 matskedar;
 • Citronsaft - 3;
 • Infusion - 2.

Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på hela hårets längd (om du bara vill tända bara tipsen, smörj dem därför endast). Lösningen är åldrig från 1 timme till 3. I vissa fall rekommenderas det även att lämna den över natten. En sådan ljusmask är oerhört användbar för normalt och kombinerat hår, eftersom det bidrar till deras långsiktiga renhet.

Före och efter förtydligande

Kamille eterisk olja, liksom extraktet av kronblad, har också ljusare egenskaper för hår. Eter appliceras i ren form på strängarna, annars kommer det att bli en effekt av ett otvättat huvud innan du går ut. Effekten är densamma som sprayen: under påverkan av solens strålar, syrar syran något pigmentet.

Färglösa henna och kronblad lyser vackert. 150 gram av en växt du behöver hälla 300 ml vätska, tillsätt blandningen en burk glycerin (50 gram) och en påse av henna (ungefär samma). Förvara klarifieraren i minst 2 timmar.

Recensioner hävdar att om en brådskande hårlättnad krävs, kombinerar den helande kamille även med väteperoxid. Peroxid avlägsnas med hjälp av aktivt syre, inte bara ett naturligt pigment, men också en kemisk, men det kan torka ut krullar. Därför rekommenderar vi att du använder detta recept endast i nödfall.

På 3 delar av infusionen tas 2 delar peroxid. Du får en brusande vätska, som måste fördelas noggrant längs strängarna. Lös lösningen i 40 minuter. Ansökan är endast möjlig 1-2 gånger i veckan, för annars kommer krullarna att vara uttömda.

Kamille masker

Kamille används oftast för oljigt hår: sköljning normaliserar strängarnas tillstånd, och masker lugnar hårbotten och förbättrar talgkörtlarna. För att minska fettinnehållet måste du kombinera kamille och salvia i lika stora delar och häll vatten (1: 2). Den resulterande lösningen kan tillsättas till schampo eller balsam.

Om allvarlig behandling krävs är detta avkok kombinerat med protein och kokosnötolja. Applicera på hela ytan av huvudet, särskilt försiktigt gnugga in i rötterna. Håll minst 40 minuter.

För glans och färskkretsfärg kombineras mint med kamillejuice. Denna metod är lämplig för återvinning av vilken typ av hår som helst, men det mest märkbara resultatet kommer att ligga på problem. Friska blommor är finhackade och staplade i ostklaff. För att få saften behöver du klämma tyget väldigt tätt. På en sked flytande tas 5 droppar pepparmintolja. Gnidde enbart på rötterna.

För benägen att tvärsnitt, en hårmask med kamomill, som inkluderar:

 • Ägg (vit);
 • Avkok av växten;
 • Blå lera

Blomman blandas med lera i lika stora proportioner, varefter protein läggs till massan. Verktyget sprids endast på tipsen. Håll i en halvtimme.

För behandling av seborré eller mörk håravfall kombineras ekbark och kamille. Barken är förkrossad: i proportionerna 1: 2 kokas växten i 10 minuter. Blanda dem i lika delar. Samma recept används för att färga grå trådar. I detta fall är blommor en bra grund för att fixa "färg".

Mot mjäll och kliande i hårbotten hjälper St John's wort, som kombinerar med kamomill för att förhindra ökad torrhet. Calendula används också på samma sätt, men med hjälp av apelsinblommor är det mycket lättare att bli av med finnar på huvudet.

Hypericum förbinder med kamomill - 2 delar kamille och 1 hypericum. Allt är fyllt med 2 delar vatten och infunderas i flera timmar. I vätskan kan du lägga till aloe vera juice eller honung. Applicera endast på rötterna och tvätta inte i 30 minuter.

För torra och skadade lockar rekommenderas att använda glycerin. Det läggs till avkoket. På 2 matskedar tas 10 gram medel. Detta är ett utmärkt sätt att snabbt fukta sköra och splittrade ändar.

Ett avkok av kamille ger vitalitet och hälsosam glans till ditt hår

Kamille är en söt, känslig blomma som tar hand om ditt hår och ger den en trevlig guldfärg. Denna växt är ett naturligt färgämne som har blivit ett hälsosamt alternativ för dem som vill lätta krullarna utan att skada deras hälsa.

Men kamilleavkok för hår används inte bara som ett ljusmedel. Det kan bota försvagade och sköra strängar, lindra mjäll och läka sår i hårbotten. Denna åtgärd närmar och förstärker folliklarna, har en helande och lugnande effekt. På grund av dessa egenskaper började kamille ganska ofta införlivas i kompositionen av modern kosmetika. På basis av kamomillbuljong kan du göra hemlagad schampo, skölj, balm och olika masker.

Vad är bra avkok?

Ett avkok av kamomill ger stor nytta för hår och hårbotten. Den härdande effekten av denna åtgärd beror på närvaron av vitaminer, karotenoider, eteriska oljor, hartser och mineraler i dess sammansättning. Det passar alla, oavsett vilken typ av hår och hud som helst.

Varning! Kamilleavkok kan appliceras även med problematisk och särskilt känslig hårbotten.

Med regelbunden användning av det här verktyget lockar krullen bli silkeslen och elastisk. Och detta är inte alla dekodernas positiva egenskaper. Med det kan du:

 • minska sårbarhet
 • för att eliminera spetsavsnittet;
 • eliminera fläckning av hårbotten;
 • bli av med mjäll och förhindra att det återkommer.
 • återställa hårstruktur
 • stoppa utfallet
 • stärka glödlamporna;
 • aktivera tillväxt.

Hur bryr du dig om ditt hår?

Flera medel kan göras från torkade kamomillblommor. Vi föreslår att du överväger flera beprövade recept som hjälper till att återställa, lätta trådarna och eliminera mjäll.

Brightening sköljning

Blont hår kan ges en ljusare nyans, men för detta bör du utföra flera procedurer. Förbereda verktyget enligt följande:

 • matskedblomställningar häll 250 ml vatten;
 • koka upp innehållet
 • insistera buljong i 30 minuter, filtreras.

Det är viktigt! Mängden av produkten beror på hur tjock och lång håret är. För en kort hårklippning räcker det med att använda 250 ml vätska, och för särskilt långa krullar behöver du ungefär sju glas vatten och följaktligen sju skedar torra råvaror. Om du använder starkare avkok kan du även ge mörkt hår en kopparskugga.

I det färdiga avkoket måste du tillsätta 100 ml citronsaft och applicera på tidigare tvättat och torkat hår. Tvättmedel tvättas inte. Med ett regelbundet förfarande blir strängarna mycket ljusare. Varaktigheten av kursen beror på vilken nyans du vill ge till dina lockar.

Hemlagad schampo

Kamilleavkok kan kombineras med vanligt schampo och göra det till ett omhändertagande medel. Medicinsk schampo recept är som följer:

 • 4 matskedar torrt råmaterial häll 100 ml vatten;
 • koka, stäng locket och insistera på 40 minuter;
 • innebär att filtrera och svalna till rumstemperatur.

Men diskmedel för hår kan beredas enligt ett annat recept:

 • 4 msk blomställningar häll 500 ml vatten;
 • koka och koka i 10 minuter;
 • filtrera, kyla något;
 • Grädda 8 msk barntvål och lös upp i buljong;
 • Tillsätt 15 ml glycerin och överför schampon till en mörk plats.

Efter två veckor är verktyget helt klart för användning.

Medicinsk mask

Denna mask kommer noga att ta hand om håret, återställa strukturen och främja tillväxten. Du måste göra följande:

 • en halv kopp torra råvaror att slipa i en kaffekvarn;
 • Häll 250 ml kokande vatten och smält i 30 minuter;
 • tillsätt 5 ml citronsaft och 15 ml flytande honung och brandy till det färdiga avkoket;
 • tvätta håret, fördela produkten över hela längden och täck med en handduk.

Masken tvättas av efter 40 minuter med rinnande vatten.

mjäll

Kamilleavkok kan användas inte bara för hår, men också för att rensa hårbotten från mjäll. Receptet för det här verktyget är enligt följande:

 • i en behållare för att kombinera torkad kamomill, nässla och lavendel, bör du få ungefär tre matskedar av blandningen;
 • Häll 3 koppar vatten, koka och koka i 5 minuter;
 • filtrera och kyla buljongen.

Denna sköljning ska appliceras efter varje shampooing.

Tips! För att bli av med mjäll snabbare bör du använda kamille istället för det vanliga schampot.

För oljigt hår

Du kan göra ett avkok som hjälper till att klara av överdriven fetthet i hårbotten och ge färskhet till krullarna:

 • matsked torkade blomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka och täcka;
 • ta bort agenten från värmen och insistera ca 20 minuter;
 • filtrera, kyla och häll 100 ml vodka.


Detta verktyg måste gnidas i hårbotten efter en dag med shampooing.

Fuktgivande balm

Följande balsam hjälper till att vitalisera torra krullar:

 • matskedblomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka, ta bort från värme och låt i 30 minuter
 • Häll 40 ml lanolin och returnera behållaren med innehållet till elden.
 • värm vätskan, men koka inte den;
 • filtrera, kyla och tillsätt 10 ml vodka.

Förvara den resulterande balsammen ska vara i en behållare under ett tätt lock i kylskåpet. Innan den appliceras måste den värmas upp i ett vattenbad. En timme senare tvättas produkten med schampo och huvudet sköljs med kamilleavkokning.

Från grått hår

Få människor vet att med hjälp av kamomillbuljong kan du inte bara läka ditt hår, utan också "förklara" det gråa håret. Du kan förbereda produkten enligt följande recept:

 • sätt 2 msk kamomill i en kastrull och häll 125 ml vatten;
 • koka i 5 minuter;
 • insistera på 4 timmar, filtreras.

Den färdiga produkten måste appliceras på håret - från rötterna till ändarna, wrap huvudet med en handduk, efter en timme ta bort den och torka trådarna vid rumstemperatur.

Tips! Använd inte en hårtork för torkning, eftersom det kommer att torka håret hårt, varefter de också måste behandlas för brittleness.

För att stärka hårsäckarna

Om du märker att ditt hår har börjat falla ut intensivt, kommer följande åtgärd att hjälpa till här:

 • sätt 3 matskedar av torkade kamomillblommor och en matsked torkad nässla i pannan;
 • häll en halv liter kokande vatten;
 • skicka blandningen till ett vattenbad;
 • 20 minuter senare, bör buljongen filtreras och sättas in i rågbrödsmulan;
 • Blanda efter massan i en bländare efter 15 minuter och fördela den resulterande masken över hela längden av håret.

Produkten tvättas av efter 2 timmar med rinnande vatten och sköljs med kamilleavkokning.

Som du kan se är alla ovanstående recept mycket lätta att förbereda och använda. Ett avkok av kamomill med regelbunden användning hjälper till att återställa hårets skina, hälsa och välvårdade utseende.Nästa Artikel
Vad är användbart för vitamin B12 hår?