Kamomill för lätta och sköljning


Många växter används för kosmetiska och hälsosamma ändamål. Kamille för hår är ett naturligt sätt att lysa och läka trådar hemma. Den största fördelen med att använda en blomma är dess hypoallergena och regenererande egenskaper.

Fördelarna

Apotekskamomill är ett mycket välkänt medel i traditionell medicin. Denna växt har ett antal användbara egenskaper:

 1. Oljan (som för övrigt inte behöver brytas - den lämnar växten när den bryts) innehåller sesquiterpenoider. Dessa är naturliga ämnen som har en kraftfull regenererande effekt. Med hjälp sår, brännskador, finnar och andra problem som uppträder i hårbotten efter felaktig vård, läker mycket snabbare än i naturliga förhållanden.
 2. I blommens saft finns flavonoider. Dessa är naturliga antibakteriella föreningar som förhindrar att såren ruttnar. Det är därför det ofta används för att behandla problemhud och normalisera arbetet i talgkörtlarna.
 3. Växten hjälper till att återställa håret efter färgning eller annan kemisk exponering. Fettsyror regenerera protein, vilket är huvudkomponenten i håret, så att krullarna blir mer täta och glänsande.
 4. Kamille är en av de bästa regleringsmedlen för kombination och fet hår. Med hjälp av sin buljong, i antikens tider, uppdaterade tjejerna håret länge.
 5. Tack vare vitaminer används den också för torrt hår. Regelbunden tvätt av krullar i avkoket av växten eliminerar splittrade ändar och förlust.

Skölj avkokning

Kamilleavkok för hår används oftast hemma - det är lätt att göra och kan användas vid vilken som helst lämplig tidpunkt. För dess förberedelse måste du köpa torra blommor av växten. I apotek som säljs som förpackad produkt, och placeras i påsar. Man tror att det är bättre att använda boxad förpackning för personlig vård.

Framställning av kamomillbuljong:

För att förbereda verktyget tas två matskedar blommor i ett glas kokande vatten. Fältkamille ångas med kokande vatten och inte med varmt vatten - det här är extremt viktigt, för annars kommer avkoket inte att vara den rätta koncentrationen. Observera att det inte rekommenderas att smälta det, eftersom vid långvarig exponering förstörs fördelaktiga föreningar.

Användning:

Det är nödvändigt att skölja håret efter tvätt och därigenom använda buljong som balsam.

Detta recept kan förbättras något med folkmetoder. Då blir det mycket lättare att måla trådarna. Till exempel, tillsätt en infusion eller en lösning av en annan ört till ett klart avkok.

Linden är idealisk för lätta porösa lås och nässla eller burk för mörka. Deras färg bidrar till att normalisera pH-balansen och ger mjukhet till krullarna. Linden bryggs i proportioner 3: 1 i förhållande till vatten, infunderas i 2 timmar och kombineras med kamomill. Andra växter är beredda på samma sätt.

I denna buljong kan du också tvätta huvudet. Tack vare örterna är vattnet mjukt, perfekt lämpat för vård av melirovannyh eller blekt krullar. Du kan också lägga till burdockolja, infusion av nässla eller burdock för att stärka glödlamporna och öka tillväxten i ordern.

Video: Chamomile skölj recept

Kamille hårlättnad

Att färga kamillehår hemma - du måste vara tålamod, men deras tillstånd före och efter blixten försvårar inte bara, men det blir mycket bättre.

Det enklaste sättet för ägarna av lätt hår - ett koncentrerat avkok (där proportionerna fördubblas från originalet) hälls i en flaska med en spray. Det visar sig vara en slags ljusspray. De behöver sprinkla lockor varje gång du lämnar huset.

Ibland är kamilleavkok för hår blandat med citron - det påskyndar processen för förtydligande. Under påverkan av solens strålar förändras krökarna gradvis, och en månad senare erhålls effekten av streckade strängar. Det rekommenderas att starta en sådan färgprocess på forum på sommaren när solen är mest aktiv.

Foto - Kamille med citron

För att få samma effekt av blekta krullar på mörkt hår, måste du använda kamillextrakt, komplettera det med olika ingredienser. För att förbereda alkoholtinkturen behöver du hälla blommorna av växten med alkohol. 0,5 gram vätska tar cirka 200 gram gräs. Alla komponenter placeras i en mörk flaska och placeras i 2 veckor på en sval plats. Varje dag måste du skaka behållaren. Efter 14 dagar är tinkturen klar för användning.

För mörkt och färgat hår måste du blanda:

 • Honung - 2 matskedar;
 • Citronsaft - 3;
 • Infusion - 2.

Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på hela hårets längd (om du bara vill tända bara tipsen, smörj dem därför endast). Lösningen är åldrig från 1 timme till 3. I vissa fall rekommenderas det även att lämna den över natten. En sådan ljusmask är oerhört användbar för normalt och kombinerat hår, eftersom det bidrar till deras långsiktiga renhet.

Före och efter förtydligande

Kamille eterisk olja, liksom extraktet av kronblad, har också ljusare egenskaper för hår. Eter appliceras i ren form på strängarna, annars kommer det att bli en effekt av ett otvättat huvud innan du går ut. Effekten är densamma som sprayen: under påverkan av solens strålar, syrar syran något pigmentet.

Färglösa henna och kronblad lyser vackert. 150 gram av en växt du behöver hälla 300 ml vätska, tillsätt blandningen en burk glycerin (50 gram) och en påse av henna (ungefär samma). Förvara klarifieraren i minst 2 timmar.

Recensioner hävdar att om en brådskande hårlättnad krävs, kombinerar den helande kamille även med väteperoxid. Peroxid avlägsnas med hjälp av aktivt syre, inte bara ett naturligt pigment, men också en kemisk, men det kan torka ut krullar. Därför rekommenderar vi att du använder detta recept endast i nödfall.

På 3 delar av infusionen tas 2 delar peroxid. Du får en brusande vätska, som måste fördelas noggrant längs strängarna. Lös lösningen i 40 minuter. Ansökan är endast möjlig 1-2 gånger i veckan, för annars kommer krullarna att vara uttömda.

Kamille masker

Kamille används oftast för oljigt hår: sköljning normaliserar strängarnas tillstånd, och masker lugnar hårbotten och förbättrar talgkörtlarna. För att minska fettinnehållet måste du kombinera kamille och salvia i lika stora delar och häll vatten (1: 2). Den resulterande lösningen kan tillsättas till schampo eller balsam.

Om allvarlig behandling krävs är detta avkok kombinerat med protein och kokosnötolja. Applicera på hela ytan av huvudet, särskilt försiktigt gnugga in i rötterna. Håll minst 40 minuter.

För glans och färskkretsfärg kombineras mint med kamillejuice. Denna metod är lämplig för återvinning av vilken typ av hår som helst, men det mest märkbara resultatet kommer att ligga på problem. Friska blommor är finhackade och staplade i ostklaff. För att få saften behöver du klämma tyget väldigt tätt. På en sked flytande tas 5 droppar pepparmintolja. Gnidde enbart på rötterna.

För benägen att tvärsnitt, en hårmask med kamomill, som inkluderar:

 • Ägg (vit);
 • Avkok av växten;
 • Blå lera

Blomman blandas med lera i lika stora proportioner, varefter protein läggs till massan. Verktyget sprids endast på tipsen. Håll i en halvtimme.

För behandling av seborré eller mörk håravfall kombineras ekbark och kamille. Barken är förkrossad: i proportionerna 1: 2 kokas växten i 10 minuter. Blanda dem i lika delar. Samma recept används för att färga grå trådar. I detta fall är blommor en bra grund för att fixa "färg".

Mot mjäll och kliande i hårbotten hjälper St John's wort, som kombinerar med kamomill för att förhindra ökad torrhet. Calendula används också på samma sätt, men med hjälp av apelsinblommor är det mycket lättare att bli av med finnar på huvudet.

Hypericum förbinder med kamomill - 2 delar kamille och 1 hypericum. Allt är fyllt med 2 delar vatten och infunderas i flera timmar. I vätskan kan du lägga till aloe vera juice eller honung. Applicera endast på rötterna och tvätta inte i 30 minuter.

För torra och skadade lockar rekommenderas att använda glycerin. Det läggs till avkoket. På 2 matskedar tas 10 gram medel. Detta är ett utmärkt sätt att snabbt fukta sköra och splittrade ändar.

ProOtvary.ru

Vi vet om buljonger alla!

Kamillebuljong för hår

Vad kan vara bättre än naturliga produkter för hår och hud? Lyckligtvis ger naturen oss många olika typer av medicinska växter, varav det är väldigt lätt och enkelt att göra din egen naturliga kosmetika. En av dessa växter är apotekskamomil, eller Matricāria chamomīlla.

Ämnen som bestämmer växtens medicinska egenskaper

Kamille är rik på eteriska oljor, som innehåller farneseen och myrcen, det är hamazulen, kadin kaprylsyra, nonyl, isovalerinsyra. Förutom sockerarter, proteiner, flavonoider, pektiner, tanniner, gummi, quercimeritin, luteolin, cosmosiin.

Sammansättningen av kamomill avslöjade kumariner, triterpenalkoholer, kolin, betakaroten, vitaminer C och PP. Tack vare dessa ämnen används kamillepreparat vid behandling av inre och yttre sjukdomar, såväl som i kosmetologi. På användningen av avkok och infusioner för behandling och förtydligande av hår och kommer att diskuteras i denna artikel.

Kamille i kosmetologi

Kamilleavkok för hår har en närande, fuktgivande, antiseptisk, regenererande, förstärkande effekt. I grund och botten används kamillextrakt och avkokningar för sköljning efter tvättning. Procedurer är helt enkelt nödvändiga om håret är skadat av permanenta lockar och färgning, om de blir sköra och splittrade, om mjäll förekommer, ökar känsligheten i hårbotten, håret börjar falla ut.

Regelbunden användning av avkok och kamillextrakt för sköljning gör håret friskt, pulserande, glänsande och lättsamt när det är stiligt. Dessutom är det en billig och användbar hårklarare.

Och tekniken för beredning av preparat är det enklaste, utan att kräva speciell kunskap och utrustning. Buljong eller infusion kan användas som skölj, masker och lotioner - råvaror för dessa ändamål samlas in oberoende, eller köps i phyto-apotek. Den terapeutiska effekten av avkok och infusioner ökar bara om du förbereder dem med tillsats av andra medicinska växter som är användbara för hår - nässla, lökskal, björkblad, kardborre.

Kamille eterisk olja har en positiv effekt på håret, det stärker sina rötter, förbättrar strukturen, förhindrar håravfall, återställer splittrat och skadat hår, eliminerar mjäll, seborré, klåda och hudskalning.

Essentiell olja läggs till vanligt schampo och tvättar huvudet med det. I en del av schampot för 1 tvätta nog 2-3 droppar olja. Om du gillar användningen av produkten och ger positiva resultat kan du lägga till kamille eterisk olja inte bara till schamponet utan också till balsam-sköljningen och hårmaskorna blandade med andra eteriska oljor.

4 msk kamilleblommor häll 200 ml kokande vatten och värm i 30 minuter i ett vattenbad. Sedan spänna, och tillsätt det förångade vattnet till den ursprungliga volymen.

Köttkamillehår kan tillverkas enligt detta recept: 2 msk. råvaror häll 200 ml kallt vatten, sätt på elden, koka upp, koka i 3-5 minuter på låg värme, kall, spänning.

Infusion för att göra det ännu enklare - du måste hälla 1 msk. blommor med ett glas kokande vatten, lämna i 1 timme, sedan belastning.

Ett avkok av kamille och nässla. Ta 50 gram kamilleblommor och nässla, häll 500 ml kokande vatten, värm i 10-15 minuter i ett vattenbad. Låt svalna och brygga, påfrestning. Lägg lite varmt vatten och skölj håret efter tvätt.

Denna buljong, utan utspädning med vatten, kan användas för lotioner för fet seboré och mjäll. För att göra detta, blöt ett tyg eller en handduk med avkok och linda huvudet runt det efter tvätt. Förfarandet varar 30-40 minuter, buljongen tvättas inte av. På en vecka måste du göra 2-3 sådana förfaranden.

Kamomill för förtydligande. Om du av någon anledning inte kan använda kemiska färgämnen för att lätta håret eller färga det, gör ett avkok av kamomill. Kamomillens sammansättning har färgpigment som ger håret en gyllene nyans, men färgens intensitet kommer att bero på hårets första färg. Speciellt bra kamomillfärger gråhår - de blir ljusbruna, med en trevlig gyllene nyans.

Vi gör en rik avkok för att lätta blont hår från 4 msk. kamilleblommor och 600 ml kokande vatten. Vi häller vatten i råmaterialet, värmer det i vattenbadet i 10 minuter, kyler det, filtrerar det, smörjer håret med det, efter tvätt och tvättar inte av infusionen, det ska torka på huvudet. När håret är torrt måste de applicera buljongen igen och skölj inte bara.

För att lätta mörkt hår blir avkoket ännu mer mättat. För 2 koppar vatten behöver du 10 msk. råmaterial. Blommorna hälls med vatten, upphettas i ett vattenbad i 15-20 minuter, kyla och filtrera infusionen, tillsätt 1 msk till den. olivolja och 2 msk. citronsaft. Blandningen appliceras på rent, lite fuktigt hår, håller i 1 timme, tvättas med schampo, skölj håret med kamillextrakt.

Hårmask för tidigt grått hår. 1 kopp kamille häll 500 ml kokande vatten, infusera i 1 timme, filtrera, pressa, tillsätt 2 msk. glycerol. Masken appliceras på håret, täcker huvudet med plast och sedan med en handduk. Håll i 1 timme, skölj sedan med varmt vatten och skölj med buljong eller infusion av kamomill.

Mask för behandling och färg av hår. Blanda 2 msk. kamilleblommor och 1 tsk Saffron, häll 100 ml kokande vatten, lämna i 30 minuter, stam. I infusionen behöver du lägga 1 msk. citronsaft och 5 droppar lavendel eterisk olja. Blandningen appliceras på håret längs hela längden och hålles i 30 minuter och sköljs sedan med vatten eller kamillextrakt.

Kosmetisk kamilleolja kan framställas med egna händer hemma. Ta en liten glasbehållare och lägg den med kamilleblommor och häll den sedan med vegetabilisk olja - majs, olivolja, linfrö. Håll oljan i 20 minuter i ett vattenbad, och burken ska vara stängd med lock. Därefter insistera 2 veckor på en kall plats och påfrestning. Håll oljan i kylskåpet. Det kan användas inte bara för hår, men också för att torka ansikts kodning, smink remover, baby hudvård.

Mask för mjäll och torrhet i hårbotten. Ta 1 äggula, 1 tsk. olivolja, 5 droppar kamilleolja, gör en blandning. Applicera det 30 minuter innan du tvättar håret och gnuggar det i hårrötterna. Skölj med schampo i 30 minuter, skölj med varmt vatten eller avkok av kamille. För att förbättra tillståndet är det tillräckligt att göra en mask en gång i veckan.

Mask för att stärka hårrötterna. Först gör en blandning av lika många kamilleblommor, nässla och salvia, ta sedan 1 msk. Blanda och häll 200 ml kokande vatten. Insistera på 20 minuter. Lägg i 1 msk i infusionen. havregryn, rör, smutta in i hårrötterna, applicera på håret längs hela längden. Wrap huvudet med cellofan och en handduk, håll masken i 1 timme och tvätta sedan av den.

Mask för att stärka håret. Gör en infusion av 2 msk. Kamilleblommor och 1 msk. nässla, häller dem ett glas kokande vatten. Insistera på 30 minuter, stam. I en varm brygga sätta bitarna av rugbröd utan skorpa. När brödet mjukas, blanda blandningen, applicera på hårrötterna i 1 timme, täck huvudet med en film och en handduk. Tvätta blandningen utan schampo, skölj med kamomillbuljong efter tvättning.

Mask för torrt och sprött hår. Blanda 50 ml olivolja, 10 droppar lavendelolja, 5 droppar kamilleolja. Gnid blandningen i hårrötterna och sprid den över hela längden. Låt på i 30 minuter, skölj sedan med schampo.

Mask för skadat hår. Gör en blandning av 2 msk. avkok av kamille och honung, aloejuice och ricinolja, tagen 1 tesked. Applicera blandningen i håret, gnid i hårbotten, lämna i 30 minuter, skölj sedan med schampo och skölj med infusion av örter.

Mask för fettigt hår. Gör en blandning av 2 msk. kamille avkok, 1 msk. vodka, 1 äggula, och applicera på hår. Skölj med schampo efter 15 minuter, skölj med avkok av kamille eller andra örter.

Kamille med ricinolja för hår. 2 msk. Kamilleblommor behöver hälla 120 ml ricinolja i en glasburk. Stäng locket och håll veckan på ett mörkt ställe. Blandningen gnidde i hårbotten, massera rörelser. Tvätta av efter 30-40 minuter, skölj med kamilleinfusion.

Mask av brandy, honung, citronsaft, avkok av kamille. Sätt kamilleblommor i ett halvt glas, fyll i kokande vatten, låt svalna och brygga. Stamma, häll i 25 ml konjak, lika mycket flytande honung, 4-5 msk. citronsaft. Tvätta huvudet, applicera blandningen på vått hår, linda huvudet med en film och en handduk, efter 1 timme, skölj utan varmt vatten eller avkok av kamomill utan schampo.

Alkohol tinktur av kamomill för fet hår. Det är väldigt enkelt att göra det - det enklaste receptet, blanda stark infusion av blommor med vodka i lika stora mängder och använd den för att gnugga i hårbotten.

Ett annat recept: Blanda kamilleblommor och rosmarin i lika delar, ta 1 msk. Blanda och häll 500 ml vodka. Lämna i 15 dagar på en varm och mörk plats. Sedan dränera, använd för att gnugga i hårbotten 2 gånger i veckan.

150 gram kamomillblommor häll 500 ml vodka, insistera 15 dagar, stam, tillsätt 50 ml väteperoxid. Gnid i hårbotten, applicera på håret längs hela längden.

120 gram blommor häll 200 ml vodka, lägg på ett mörkt ställe i 10 dagar, stamma, gnid i hårbotten.

Gör en stark infusion av kamomill, kombinera med medicinsk alkohol (70%) eller vodka i lika stora proportioner. Gnugga i hårbotten varannan dag.

Kamomill och lanolinmask för torrt hår. Gör en kamilleinfusion, belastning och tillsätt 125 ml lanolin, värm till en temperatur på 70-80 grader, kyla, tillsätt 1 msk. alkohol.

Applicera blandningen på håret, gnid i hårrötterna i 1 timme före tvätt och skölj med schampo. Förfarandet utförs 1-2 gånger i veckan.

Kamille för hår: avkok, infusion, mask, olja

Kamille - en blomma som är känd för alla sedan barndomen. Tjejer använder växten för spådom till en älskad, för att ta reda på sina känslor för sig själva. Men inte på grund av denna blomma har fått stor popularitet. Kamille används ofta som ett medel för traditionell medicin. Växten minskar smärta, accelererar vävnadsregenerering, lindrar klåda, svullnad, lindrar muskelspasmer och hjälper till att bekämpa inflammation. Recensioner av dess egenskaper är positiva.

Kamille används som ett kosmetiskt verktyg. Även flickorna från det förflutna använde växten för att lätta håret. Verktyget ger inte bara önskad färg utan hjälper också till att stärka rötterna. Blomma förhindrar inflammation. På vintern sköljer håret med kamomill vitaminbrist.

Kamille används också för framställning av hårmaskor. Hon bryr sig om håret, lugnar hårbottenirriterade kosmetika och hjälper till att bekämpa mjäll. Ett stort antal positiva recensioner av tjejer talar om effektiviteten av blandningen.

Kamille hårlättnad


Kamille för hår - ett alternativ till kemiska färgämnen. Verktyget skadar inte, så att du kan få önskad nyans. Efter att ha använt en blandning baserad på blommor, blir krullarna en gyllene färg. Kamille hårlättnad är lämplig:

Ägare med en ljus nyans kan också applicera ett avkok av kamillehår. Det kommer att ha en positiv effekt på hälsan och lätta håret 1 ton. Effekten kommer emellertid bara vara om du regelbundet tvätta håret med kamillehår. Verktyget blekar inte eller missfärgas, som det händer vid användning av kemikalier. Det ger ditt hår sin naturliga gyllene gul färg. Flickor som använde växten för att erhålla önskad nyans, notera att en avkänning av färg utspelar sig om färgen, om det fanns skarpa droppar i färgområdet.

Kamille hårlättnad kan göras på flera sätt. Skillnaderna är i blandningens sammansättning. Flickorna som använde blomman säger att den bästa effekten var:

 • kamille utan tillsats av andra ingredienser
 • kamille och citron,
 • kamille i kombination med vodka och henna
 • saffran, kamomill, lavendel och citron.

Kamilleblandningar för hårljus gör det möjligt att få en trevlig guldfärg på utmatningen. Blomman kommer inte att skada och mätta kvinnans modekrullar med nutrienter. För att förbereda en blandning för att lätta håret med kamomill kan en fashionista använda ett av recepten för sköljning som presenteras nedan.

Att studera recensioner kan vi dra slutsatsen att effekten av lättnad inte alls inträffar. Endast regelbunden användning av produkten kommer att bidra till att uppnå önskat resultat. Men författarna till recensionerna skriver att växten har en positiv effekt på hårets allmänna tillstånd.

Kamille hår sköljning

Om du regelbundet sköljer håret med kamomill, kommer flickan snart att märka det efter proceduren:

 • mjäll försvann
 • det var en hälsosam glans
 • håret började växa snabbare
 • strängar blev ljusare och inte längre förvirrade
 • krullarna blev släta.

Det finns många recept av infusioner för sköljning av hår med kamomill, men kompositionen utan tillsats av andra ingredienser anses klassisk. Analys av recensioner visade att verktyget är populärt bland tjejer. Att laga mat kräver:

 1. 2 msk. sked kamomill häll vatten och kokas.
 2. Avkoket ska infunderas i minst 1,5 timmar. Under denna period har vattnet tid att svalna och kamomill för att ge de nödvändiga näringsämnena till håret.
 3. Klar blandning krävs för att skölja rent och torrt hår. Skölj huvudet med vatten efter proceduren.

Det finns ett annat sätt att förbereda en infusion för sköljning av kamillehår. Det låter dig spara tid. Avkok kokar snabbare. Följ receptet, flickan ska:

 1. 2 msk. skedkamomill placerad i en förberedd behållare och häll ett glas kokande vatten.
 2. Buljongen måste lämna i minst 30 minuter.
 3. Kyld tusensköna kan inte användas omedelbart. Efter utgångsdatumet är det nödvändigt att lägga kamillextraktet på spisen igen och laga i ytterligare en ¼ timme.
 4. Vänta tills buljongens temperatur sjunker till rumstemperatur och skölj den med rent hår. Skölj blandningen är inte nödvändig.

Regelbunden sköljning av håret med kamomill hjälper till att stärka locken och mätta dem med näringsämnen på vintern och hösten. Metoden kan skydda flickans hårhår från många sjukdomar och hjälper till att upprätthålla en hälsosam utseende och styrka. Feedback om effekterna av växter är positiva.

Kamillebuljong för hår

Genom att studera kompositionen av dyra hårvårdsprodukter och läsa recensioner om effektivitet kan en kvinna märka att kamille ingår i många av dem. Experter inkluderar inte av misstag ett verktyg i kosmetika, som positionerar sig som en helande och restaurerande. De underbara egenskaperna hos kamomill tillåter dig att uppfylla alla löften från tillverkare.

Flickan bör inte betala för att få vackra, välskötta lockar. Hon kan självständigt förbereda ett avkok av kamomill för hår, vilket effektivt ersätter dyra kosmetika med positiv feedback. Recept som med rätta är välförtjänta populära presenteras i tabellen nedan.

"Hur man använder kamilleavkok för hår? Folk recept för hemmet "

6 kommentarer

Slaviska kvinnor från vårdtidens gång använder medicinska växter i hemvård för hår. De mest populära av dem är kamille apotek, vatten och alkohol extrakt som används aktivt för friskt hår.

Du har noggrant uppmärksammat det faktum att kamillextrakt och essentiell olja av växten ofta ingår i kompositionen av moderna medicinska och hygienprodukter för hår. Trots det faktum att i kosmetologin varje år finns nya effektiva metoder för vård av utseende, ger extrakt av medicinalväxter och kamille inte upp sina positioner.

Och användningen av torkade och färska blomkorgar i hemmet kosmetologi förlorar inte bara relevans, utan blir också mer och mer populär även bland de mest upptagna kvinnorna. Det kan ju vara enklare än att laga en avkok eller kamilleinfusion för att skölja håret efter varje tvätt?

En sådan enkel manipulation förbättrar signifikant krillens tillstånd, förbättrar den naturliga glansen och ger en charmig tidvattnet till hårets huvud, speciellt om det utförs regelbundet. Visste du att efter att ha sköljt håret med kamille extrakt, förvärvar de en fantastisk doft som lockar motsatt kön på undermedvetna nivå?

Fördelarna med kamillehår

Infusion, som ett avkok av kamillehår, har följande fördelaktiga egenskaper:

 • stärka rötterna
 • eliminering av seborré, irritation i hårbotten och mjäll
 • långsam håravfall
 • frigörelse från splittrade ändar;
 • aktivering av tillväxtprocesser
 • vilket ger elasticitet och elasticitet till stavarna;
 • reglering av produktionen av hudutsöndring (minskning av fettighet i fet hår och aktivering av talgkörtlarna i torr);
 • ökad naturlig glans, speciellt för tråkigt och livlöst hår;
 • förhindra spröda stavar;
 • ger en gyllene nyans till ljuskrullar;
 • biologiskt och absolut säkert hårlättnad (vid användning av koncentrerade extrakt).

Praktisk tillämpning

Medicinska råmaterial skördas under blommande perenner som växer på Eurasiens territorium nästan överallt. Torkade solroskamomillblomställningar säljs i alla apotek, så någon kvinna kan diversifiera hennes hårvård. Med hänvisning till ursprunget för växtbaserade läkemedel kan du hitta många effektiva recept med kamomill, varifrån de förbereder sköljningar, masker, tinkturer, tonics.

 • Hur man gör ett kamillextrakt?

I tekanna med ångkokt vatten torkades kamilleråvaror i en mängd av 1 matsked per 250 ml vatten. Infusera från 15 till 45 minuter, beroende på den önskade graden av extraktion. Före användning, filtrera genom gasbindning.

 • Hur man lagar en avkok av kamomill?

Matsked av kamomill häll ett glas varmt vatten och protomit i en vattenbastu i 15 minuter, svalna vid rumstemperatur och därefter påfrestning.

I separata recept används mer koncentrerade extrakt från kamille, så förhållandet mellan vegetabiliska råmaterial och vatten kan vara annorlunda. Till exempel, för beredning av stark infusion tas 3 matskedar per glas vatten.

Kamillehår recept

En hemlagad hårmask med kamomill är ett effektivt förfarande för att förbättra krillens tillstånd, vars genomförande inte tar mycket tid.

 • Universell närande mask för alla hårtyper

Kombinationen av kamille och rågbröds medicinska egenskaper, rik på B-vitaminer och mikroelement, gör det möjligt att återställa glans till livlöst hår och stärka svaga krullningar, särskilt de som har färgats eller krökt.

I en varm kamomillbuljong (200 ml) blöts krummer av råg (svart) bröd, till exempel Borodinsky tills en homogen uppslamning erhålles, vilken appliceras på tidigare tvättat vått hår för ett uppvärmningslock i 1,5-2 timmar. Tvätta av masken utan att använda tvättmedel med varmt vatten. Sist skölj spendera avkok av kamille.

 • Maske förstärker och förbättrar hårväxt med kamille eterisk olja

För att stärka rötterna, mätta hårfolliklarna med näringsämnen och intensifiera tillväxtprocesserna måste du sätta en mask med ricinolja, äggulor och kamilleeter på huvudet en gång i veckan.

I tre pundade vita äggulor tillsättes 10 ml ricinus eller burdockolja och 12 droppar kamomilleter. En homogen komposition gnids i rötterna i 5 minuter, resterna appliceras på locken, lägges på ett uppvärmningslock, inkuberas i 40 minuter och tvättas av med organiskt schampo för din hårtyp.

 • Tonic mot mjäll och seborré med kamomill

Toniken som är beredd hemma kan ersätta dyra farmaceutiska anti-mjällmedel. För att erhålla en elixir framställs ett starkt kamillextrakt genom att bryta en matsked torra blomställningar med ett halvt glas kokande vatten, infusera det i 50 minuter, filtrera och blanda behandlingsvätskan med medicinsk alkohol (10 ml) eller vodka (20 ml). Håll tonikan i kylskåpet, använd 2 gånger i veckan för att gnugga in i huden och applicera hela längden efter att ha tvättat huvudet.

Färgbyte av kamillehårfärg

Oftast, experter rekommenderar att man använder sköljning med kamomill för blont hår, eftersom de har den mest intressanta färgeffekten av växten. Infusion och infusion av blomställningar ger låsen en elegant honunggyllen glans, som inte kan erhållas med hjälp av syntetiska färgämnen.

Men appliceringen av koncentrerade extrakt från blomställningarna till håret enligt en viss metod har en vitare effekt, även för mörkt hår. Kamille för lätta hår kan användas som ett alternativ till tonade kosmetika. Starka vattenextrakt och kombinationen med olika produkter gör att du kan lätta krullarna med 1-3 toner.

 • Användningen av kamilleavkok för blekningsträngar

Det enklaste sättet att färga håret är att fuktar en tvättad och torkad sträng med en stark avkok eller infusion i intervall om 1-2 dagar för att få önskad nyans. För ett glas vatten tas 3 matskedar av torkade råvaror. Du kan ansöka kamille inte på hela huvudet, men på separata strängar, tips eller hårets nedre del.

 • Citronsaft med kamille för intensiv förtydligande

Citrusfruktjuice har förmågan att förbättra oxidativa processer som förekommer i strängarnas struktur, vilket medger att öka graden av förtydligande av krullar. Dessutom bidrar organiska syror av citron extrakt till att förbättra hårets naturliga glans och neutralisera schamporester.

2 msk torrkamille ångad i 70 ml kokande vatten, infunderad i ca 20 minuter. Strained infusion kombinerad med 100 ml nypressad juice av lime eller citron och på rena torra strängar i 40 minuter. Kompositionen tvättas med varmt vatten. Vid behov upprepas proceduren omedelbart, förtorkat hår.

 • Brightening mask med väteperoxid och kamille infusion

Verktyget gör att du kan bleka håret, men inte ha negativ inverkan på deras struktur. Bäst av allt fungerar denna mask på fet hår, samtidigt som det gör det mer poröst och torkar huden. Intensivt spännt kamillextrakt (100 g torrt råmaterial per 0,3 liter kokande vatten, lämnar i 1 timme) kombineras med 60 ml vodka och 25 ml apotek peroxidväten (3%). Kompositionen impregneras med hår före rutinmassning, hålls i en halvtimme, tvättas av med hjälp av schampo.

 • Medel för att förbättra hårets ljusstyrka

Kombinationen av kamilleavkok med honung gör att du kan lägga till glans till matt hår och mätta dem med honungsskuggor. Dessutom har honung en närande och fuktgivande effekt på stavarna.

I en varm koncentrerad buljongkorg, som är tillagad från en matsked kamille och ett halvt glas vatten (temperatur 40 ° C) upplöses en matsked bikväll. Verktyget appliceras på locken efter tvätt, inkuberas i 10 minuter och tvättas med varmt vatten. Proceduren utförs minst två gånger i veckan.

kamille hårlättnad, foto

Kombinerade skallighet botemedel

Torkade kamilleråvaror går bra med andra växter. Sådana kombinationer har en mångfacetterad effekt på håret och används i stor utsträckning inom hemvård för hudföremål. Lövblad och kamille för hår i kombination med kullrot och rosmarin örter hjälper till att stoppa alopeci. Regelbunden applicering av avkok av dessa växter stärker hårsäckarna, renar dem av feta pluggar och slutar håravfall.

Häll i 1 ½ liter varmt vatten, häll 1 msk rosmarin nålar, kamilleblomställningar, hackad kullrot och lägg till 4 lövblad. Verktyget kokas och hålls under skydd på lägsta värme i 7-8 minuter, kyls och filtreras. Elixiren gnids i hårbotten efter varje tvätt och masserar rötterna i ca 5 minuter. Efter en halvtimma, tvätta krullarna med rester av infusionen (skölj inte!) Och torka dem med en handduk, helst under solen eller i frisk luft.

Många recensioner och bilder, före och efter appliceringen av kamille för hår, tydligt visar förbättringen av hårets skick, utseende och kvalitet. Oavsett om du använder recept för att lätta eller tona, eliminera mjäll eller öka tillväxten - är den visuella effekten av kamillebaserade produkter alltid närvarande. Naturligtvis, om du använder dem under den rekommenderade tidsperioden.

Kamille för hår - blekning, sköljning och de bästa maskerna

Någon skönhet vet att de bästa hårvårdsprodukterna är naturliga, bland annat det är värt att markera kamillefärg. Kamille för hår är väldigt användbar, dekoder från denna växt för att stärka hår användes även av våra mormor.

Fördelarna med kamillehår

Torrkamille används som råmaterial, trots sin lilla storlek, den har en unik sammansättning av medicinska ämnen, nämligen:

 • Apigenin - hjälper till att leverera hårrötterna med alla nödvändiga näringsämnen i den utsträckning som behövs;
 • Essentiell olja - har antiallergisk effekt, lindrar smärta, accelererar sårläkning, hjälper till att återställa immunitet
 • Quercetin - har antispasmodiska, anti-edeem, antiinflammatoriska och oskyddade effekter
 • Chamazulene - används ofta i kosmetika för barn och känslig hud, eftersom det mjuknar huden och har en allergivänlig effekt;
 • Umbelliferon - dilaterar blodkärl och lindrar spasmer. Kämpar svamp som orsakar mjäll
 • Luteolin - skyddar mot ultraviolett strålning;
 • Tanniner - göra starkare rötter, stimulera tillväxt
 • Polysackarider - ta bort toxiner, kolesterolföremål och tungmetaller. Hjälper att behålla vatten i håraxeln, vilket gör det starkare;
 • Organiska syror - fungera som ett antiseptiskt medel.

Dessutom innehåller sammansättningen av växternas blommor nikotin- och askorbinsyror, flavonoider, fytosteroler, karoten - som till stor del påverkar inte bara krökarna utan också hela kroppen. Den systematisk tillämpning av ett avkok av kamomill för tillverkning av masker i hemmet eller skölj shag fyller sin lyster, det är inte allt bra, vilket kan ge kamomill lockar.

Kamillehårvård ger följande resultat:

 • Curls blir mer elastiska, bryta och sällan bryta;
 • Nästan inte förvirrad och lätt att kamma
 • Huden slutar peeling och mjäll försvinner;
 • Trött på den konstanta torkningen av hårtork, strykning, perm, inflytandet av färgkompositioner hår - återställd;
 • Efter några månader med att använda kamilleinfusion, upphör krullarna att brista och börja växa snabbt.

Kamillebuljong för hår hur man lagar, använder, recensioner,

Kamillebuljong för hår

Hälsosamt, snyggt hår är en av de viktigaste detaljerna i en persons utseende. Det omedvetna bekymret för attraktivitet är regelbunden näring och hydratisering. Ett avkok av kamillehår kommer att ge ovärderligt hjälp i hemvården.

Kamillehår

I vården av hår krävs måttlighet och regelbundenhet. Endast systematiska procedurer kommer att medföra det förväntade resultatet, men överdriven användning av ansiktsmasker, kompresser och andra manipuleringar kan ha motsatt effekt - överhöjande krullningar, vilket orsakar negativa följder: mjäll, fetma, förlust.

Kamilleprodukter ger en mild men effektiv vård. Komponenterna i den kemiska kompositionen har terapeutiska, bärande egenskaper:

 1. Umbelliferon (kumarin) - antisvamp, eliminerar mjäll.
 2. Luteolin - skyddar mot ultraviolett strålning.
 3. Tanniner - stärka folliklarna, stimulera tillväxten.
 4. Polysackarider - fuktar, stärker.
 5. Organiska syror - har en antiseptisk effekt.
 6. Apigenin - närande glödlampor, återställa krullarnas struktur.
 7. Quercetin (vitamin PP-grupp) - förbättrar elasticiteten, sänker brittleness.
 8. Sesquiterpener, keratin, chamazulen, mättande växten, har en lugnande effekt på hårbotten, omsluter strängarna med en skyddande film, de blir elastiska, släta och glänsande.
 9. Från denna blomma förbered infusioner, avkok, eterisk olja som används i schampon, används i sköljning, masker, kompresser.

Det är viktigt! Kamille sköljkrullar gäller för daglig användning.

balsam

Attraktivt utseende beror på strukturen av trådarna, det skyddande skiktet i huden (epidermis). Inverkan av den yttre frätande miljön (solljus, gasförorening, temperaturfluktuationer, mekaniska effekter) påverkar krullarnas hälsa, skalning, bräcklighet, tråkiga strängar förekommer. I denna situation är kamillebalsam det bästa läkemedlet. Det kommer att ta:

 • 15 gram torra blomställningar
 • ett glas vatten;
 • 125 g lanolin;
 • 1 msk. loger. vodka.

Från gräset, gör en infusion, häll varmt vatten över blommorna, i 20 minuter. Stam. Blanda kamille, vatten, lanolin. Värm över låg värme, låt inte koka. Kyld masstillskott 1 msk. loger. vodka. Rör om. Förvaras i kylskåp, tätt stänger glasbehållaren.

Före användning värma balsam med vattenbad, applicera med massrörelser i hårbotten och längs hela längden på håret, lämna i 1,5-2 timmar. Tvätta av med varmt vatten. Förfarandet utförs 2 gånger i veckan.

Balm förbättrar curls struktur, lugnar, närmar sig epidermis. Håret blir slät, silkeslen.

Det är viktigt! Kamilleprodukter lagras i högst tre dagar. Med långvarig lagring förlorar medicinska egenskaper sin kraft.

Mänskligt hår har inte bara ett estetiskt innehåll, men har också en skyddsfunktion. Ju tjockare håret desto högre säkerhetsgränsen. Medicinsk kamilleprodukter har en fördelaktig effekt på tillväxten, återvinningsfunktionerna och skönheten hos strängarna.

Tinktur för hårväxt

För att öka intensiteten av tillväxten används kompressor.

Ett glas torkade blommor hällde 400 ml vodka. Tätt stängt, åldrat på en mörk, kall plats i 7 dagar. Efter 7 dagar bryggas henna (100 g) med 200 ml kokande vatten, blandas, infunderas i 2 timmar.

Henna tillsätts till kompositionen, blandningen omröres, infunderas under ytterligare 14 dagar. Det färdiga verktyget filtreras. Gras pressas ut. Komprimering är klar:

 • strängar är tjockt spridda med kompositionen;
 • linda upp sig (täck huvudet med plastfolie, linda med en handduk);
 • åldrat i 30 minuter

Tvätta av med schampo, skölj med kamomill.

Kamilleavkok för håranvändning

Skydd av det yttre skiktet av hårkutik, ger talgkörtlar, belägna i hudens hud. Från produktion av talg beror på hårets typ. Krullar, som hud, är uppdelade i torra, oljiga, blandade och kräver riktningsvård. Komponenter som mättar kamille medicin, kan påverka sebaceous körtlar och därmed reglera fett.

Genom att minska eller öka koncentrationen, förbereda olika medel baserat på den, är det möjligt att inte bara bevara och bibehålla strandens naturliga skönhet utan också att bli av med många sjukdomar.

Hemligheten består återigen av:

 1. Kaprylsyra - hjälper till att klara seborré, svamputbrott som framkallar dess manifestationer, lindrar klåda.
 2. Sitosterol - vasodilaterande egenskaper öppen åtkomst av syre till cellerna, vilket bidrar till follikelens näring, stimulerande tillväxt.
 3. Flavonoid är en naturlig antioxidant, ett lättfilter som skyddar mot aggressivt solljus.
 4. Sesquiterpenalkohol - en fördelaktig effekt på krullarnas struktur, vilket gör dem smidiga.
 5. Många andra ingredienser som mättar kompositionen, med regelbunden användning, ökar tjockleken, närar, fuktar, skyddar, underlättar kamning.

För referens! Den ungefärliga hårmängden på huvudet är cirka 130 tusen. En daglig förlust på 50-70 stycken anses vara normen. Ungefärlig månatlig tillväxt - 1 -1,5 cm.

Hur man lagar en avkok av kamille

Förberedelse är inte svårt, speciellt eftersom tillgången på växter året runt (du kan köpa den på något apotek). Det finns två sätt att laga mat:

2 msk. loger. torka blommorna i en emaljskål, häll ett glas varmt kokt vatten, rör om och stäng locket. Ta en annan behållare, en större storlek, häll vatten, sätt på elden, koka upp. Efter att ha placerats där emaljerade rätter med gräs, koka i 20 minuter.

Stäng av värmen, kyla naturligt till 37 grader. Torka den resulterande buljongen genom en sikt eller ostklaff, pressa blommorna. Den resulterande koncentrerade avkokningen utspädes med vatten till 200 ml eller användes i koncentrerad enligt tekniken för framställning av andra medel.

Två matskedar korgar häll i en behållare. Häll en liter kokt vatten. Koka upp över låg värme, håll i högst 5 minuter. Kyla infusionen gradvis, vid rumstemperatur. Filter ut, gräset är pressat.

Hur man använder kamilledekok

Användning av produkten beror på procedurens syfte. Den koncentrerade kompositionen används i schampon som kan framställas av dig själv. För detta är det tillräckligt att tillsätta 2 msk 50 ml av ett barns schampo. loger. färdig kamille. Att tvätta håret regelbundet i minst 2 månader, blir locken mjuk och elastisk.

Torra, sköra virvelvindar kommer att få vitalitet, och feta kommer inte längre att hålla ihop, skina om du använder avkok i masker för hår. Applicera dem, fördela strängarna, regelbundet en gång, två gånger i veckan. Arbet av talgkörtlar är stabiliserat, nagelbandet återställs.

För fuktgivande kan du använda avkoket som en spray och spruta den på håret med låg luftfuktighet, särskilt under uppvärmningssäsongen. Bevattad med kamille spray, täckt med en hatt, lockar lättare sommarvärmen.

Läkemedlets egenskaper är så effektiva att om det inte finns några speciella problem, är det tillräckligt med sköljning efter tvätt, så det blir lätt att kamma på krokarna, inte smälta, kommer att få en hälsosam glans, välvårdad utseende.

Det är viktigt! Efter sköljning rekommenderas det inte att torka strängarna med våld (med en hårtork) för att få tillräckligt med blöta med en handduk, vilket lämnar för naturlig torkning.

Kamilleavkok för lättare uppskrift av hår

En annan positiv kvalitetskomposition - naturlig klarare. Naturlig missfärgning sker gradvis utan att orsaka en traumatisk effekt på hud och hårkutik.

Tvärtom har rättvisa, splittrade ändar, när de används, en naturlig nyans på flera nyanser av ljusare och hälsosamt hår och mörkt hår - gyllene, naturliga glans, krullens mjukhet. Ljusa med olika formuleringar.

För långa förfaranden med förstärkning av glödlampan är förbättringen av nagelbandet, med ytterligare en ljuseffekt, tillräcklig för att använda ren avkokning. Krullarna tvättas med schampo (du kan använda kamomill för din egen matlagning), lägg den i ett handfat med buljong, med mjuka rörelser, massage huvudet och tvätta håret. Torka inte strängarna så att de medicinska ingredienserna absorberas gradvis.

Använd citronsaft. I en koncentrerad avkok (8 msk. Per 300 ml kokande vatten) pressa saften av en halv citron. Applicera blandningen över hela längden av håret, låt det torka helt. Skölj noggrant.

Honung är ett lagerhus med vitaminer, mikroelement, mineraler och kan eliminera krullarnas yellowness. För detta ändamål ska 3 msk. Läggas till ett glas avkyld kamille. loger. honung. Applicera på trådar, täck med kompress, håll i minst en timme. Skölj sedan med vatten.

Goda klargör medicinska schampon med tillsats av glycerin. Hyppig användning förbättrar strukturen hos torra och tunna krullar, fuktar huden. Tidigt blont hår kan döljas genom att använda denna metod:

 • 0,5 liter kokande vatten häll ett glas blomställningar;
 • insistera på en timme;
 • pressa, pressa gräset;
 • tillsätt 2 matskedar glycerin;
 • sätt på håret, linda under en kompress i 40 minuter;
 • skölj noggrant, skölj med buljong.

Strandfärgning är endast möjlig vid regelbunden användning av kamomill.

Det är viktigt! Använd inte glycerin vid låg luftfuktighet, det är hygroskopiskt, absorberar fukt från luften, om lufttork glycerin drar vatten från huden.

Avkok av kamillehårförlust

Varför faller håret ut? Detta är en indikator för kroppen - vid den minsta glitchen förlorar hår. Det finns många anledningar:

 1. Matsmältningsstörningar, försvagad immunitet.
 2. Smittsamma, svampsjukdomar i hårbotten.
 3. Strängarnas rötter är dåligt försedda med blod.
 4. Hormonala störningar.
 5. Extern miljö aggression, inre påfrestningar.

Om det inte finns några allvarliga sjukdomar som kräver radikal behandling, kommer blomens helande egenskaper bäst att påverka krullarna. Effekten av växten manifesteras med hjälp av:

 • masker med införlivandet av växtbaserade, eteriska oljor;
 • under massage, gnugga epidermis framför masken;
 • Använd som balsam efter tvätt.

Utnämning av hälsovårdsbehandlingar två månaders kurs, 2 gånger i veckan:

 • stärka rötterna märkbart
 • mätta strängar med vitaminer;
 • förbättra hårstrukturen, skapa en skyddande film;
 • gör lockar lydiga.

Om kosmetiska procedurer inte hjälpte, ligger anledningen i kroppen. För att börja återhämta sig är det nödvändigt att eliminera den irriterande faktorn.

Tips! Att drabbas av en läkningsmask drar en kopp kamomillte, vilket förbättrar den terapeutiska effekten från insidan.

Kamomill avkok hårmaskor

Alla kamille masker passar alla typer av hår, även tunna, utan volym, kommer att vara frodiga om du bifogar växten till huvudvården. Maskins effektivitet ökar vid applicering av kompress, och sköljning - lägger till avkodning. Recept.

Torkade blomställningar komplettera med kalendula, lavendel i lika delar. Ta 2 msk. loger. Blanda, häll 250 ml kokande vatten, smutsa i ungefär en timme, linda gräset med något varmt. Stam, pressa blomställningarna. Applicera efter tvättning, skölj inte, använd regelbundet.
Grind äggula med 1 msk. loger. olivolja, 2 stugor. koncentrerad kamilledekok, 1 msk. loger. citronsaft. Applicera på huvudet i 40 minuter före tvätt.

 • avkok - 2 msk. loger;
 • avokadoolja - 1 tesked;
 • eukalyptus - ½ st. loger;
 • Lavendel - ½ st. loger.

Alla komponenter blandas noggrant, appliceras (gnidas med fingertopparna) på huden efter tvätt. Skölj med varmt vatten efter 20 minuter.

För glans hår

Äggula, en matsked honung, aloe juice, avkok - mix. Sätt på trådar och rötter efter tvättning, blötlägg i 30 minuter. Skölj med vatten, skölj med buljong.

För att stärka follikeln

Ta lika delar av torra råvaror: lökskal, kamomill, ekbark - mix. Häll en liter vatten, koka långsamt i 40 minuter. Kall till rumstemperatur. Sammansättning gnid in i epidermis med massörrörelser. Vik en kompress (2 timmar). Tvätta av med varmt vatten.

Med denna mask kan du bli av med mjäll, skaldhet.

Koncentrerad avkok - 2 msk, ½ kopp lanolin blanda noggrant, sätt på lockar 30 minuter innan du tvättar, lämna under en kompress. Tvätta huvudet med kamille schampo.

Den farmakologiska industrin erbjuder en mängd olika kosmetiska masker, inklusive kamille, men den mest tillförlitliga - gjorda för hand.

Det är viktigt! Regelbunden sköljning med koncentrerat avkok av kamomill ger blondinen en långvarig honungston medan en mörkhårig återställer sin egen färg.

Kamilleolja för hårapplikation

Kamilleolja har den starkaste terapeutiska effekten. Producerad av produktionen har ren eter en maximal koncentration av aktiva substanser, har en starkare terapeutisk effekt.

Kosmetisk olja (mazerat) kan beredas hemma från blomkorgar, och den produceras industriellt.

Hjälp! För att erhålla 1 kg ren eter (med ångdestillation) används 2 centers färska kamomillkorgar.

Essentiell olja har en fluiditet, har lukt av hö med föroreningar av tobak, blåaktig färg. Egenskaperna hos produkten har en positiv effekt på en persons mentala, emotionella tillstånd. Används isoteric, psykoterapeuter, aromaterapeuter, kosmetologer.

Medicinsk egenskaper för eter för lockar används som ett självständigt medel och i kompositioner med andra örter för att förbättra hälsa och utseende:

 • mask komprimerar;
 • tillämpningar;
 • lotioner;
 • sköljning.

Du kan använda recept med andra former av kamomill, som ersätter skedar med droppar.

Macerath har en något svagare koncentration. Används i hemmet kosmetologi. Mycket effektiv med aromsköljning:

 1. Applicera 3-4 droppar på träkammen med långa tänder, kamma långsamt och dra tillbaka lite från rötterna. Proceduren spenderar 10 minuter.
 2. Applicera denna kamning helst efter en dag eller två, ger håret en tonisk, avkopplande, helande effekt.

Hur man lagar kamilleolja hemma

Det är nödvändigt att förbereda oljan från nyklippta korgar (större mättnad med etrar). Men du kan använda torr, bara proportionerna av transportolja till torkade blommor ökar. Macerat är tillverkat på två sätt.

Han avslutar bestående insisterande. Ta 1 del av blomhuvudet (färskt) hälls 2 delar av någon vegetabilisk olja. Torka noga med burken, låt den infilera på en mörk plats, undvik temperaturförändringar, ibland rörande eller skaka. På beredskapen av medlen kan dömas av blommorna som bosätter sig. Efter 2 veckor bör allt gräs bosätta sig. Stamma, pressa råmaterial. Hållbarhetstid - 1 år. För torkade blommor - 1 del kamomill till 3 delar olja.

I detta fall fyller också antalet ingredienser råmaterialet med olja, täcker locket löst. Koka långsamt (med vattenbad) i 20 minuter. Kyl naturligt utan att avlägsna från vatten. Tätt nära, insistera 1/2 månad. Vid utgången av termen - filtret trycker du på. Förvara i mörkt rum vid rumstemperatur i upp till 2 år.
Kamilleolja är perfekt som hårbalsam. Efter att ha torkat ut låsen, gnid några droppar i hårbotten. Håll i två minuter - skölj.

Kamomill och nätdekok

Det finns många alternativ för att använda kamillehjälpmedel för curls både i monoterapi och i olika örtberedningar, men kombinationen med nässla är populär. Egenskaperna hos njurkomplementet och förbättra de helande effekterna av kamomill. Med många värdefulla komponenter i sin sammansättning har nässle en positiv effekt på hårets utseende och hälsa:

 1. Vitamin C, A - stimulerar hårväxten genom att verka på glödlamporna, krullarna blir elastiska och släta.
 2. Myrsyra, acetylkolin och histamin - fuktar, lindrar irritation, klåda torra epidermier.
 3. Karoten - avfettning, reglering av talgkörtlarna, förflyttar föroreningar.

Den kombinerade sammansättningen av dessa örter är lämplig för vilken typ av hår som helst, regelbundet sköljning kommer att eliminera:

 1. mjäll, sköra strängar:
 2. kommer att gömma grått hår, vilket ger en frisk hälsosam glans
 3. kommer att påskynda tillväxten av nytt hår.

Vid nässla används rötter med stor ackumulering av användbara ämnen eller löv av en biologisk blommande växt (torr eller grön).

Kamille och Näsborre Recept

För att förbereda buljongen måste du ta 50 gram torra örter, blanda, häll en liter kokande vatten, insistera under ett varmt skydd. Stamma, klämma gräset. Skölj strängarna 2 - 3 gånger i veckan. Du kan komplettera denna mångsidiga samling med andra örter för att rätta till problemet.

Forum, recensioner

Du kan lära dig om de specifika resultaten av kamillehår avkok på många forum skapade av sociala nätverk. Här är några av dem:

Iena888, skriver att hon har långt färgat hår. Hon kan inte måla eftersom hon verkligen vill bli en blondin. Kampen med de stympade spetsarna utfördes till ingen nytta tills kamille och utseende här: "Häll den här infusionen på ditt hår. Effekten är bara underbar! Jag rekommenderar till alla utan undantag! Tveka inte, du kommer att vara hundra procent glad att de bestämde sig för att prova en kamomill för ditt hår. "

Iida2009 "... Och när jag stänger av vattnet, köper påsar, kasta i alla kastruller! Inte bara håret är bra, men hela kroppen! "

Använd ett avkok av kamillehårvård hemma enligt våra recept.Nästa Artikel
Honungshårljus