Nässla för hår. Masker, infusion och avkok av nässla för hår


Hej, kära läsare och vänner på bloggen!

Vårt område har våren redan fått sina första användbara greens. Grown nässla ung. Det är dags att använda det i sallader och göra avkok av nässla för hår, eftersom det ligger i toppen av blomman att anläggningen ackumulerar alla de mest användbara sakerna.

Jag har redan kokt soppa med nässlor.

Och även om jag älskade att skölja mitt hår med äppelcidervinäger, men andra recept som naturen själv ger oss är användbara att använda.

Idag ska jag berätta för dig hur jag gör buljong och nässlextrakt för hår och hur man applicerar dem.

Hur användbart nässla för hår

Våra förfäder visste om fördelarna med nässla i hårvård. Det innehåller trots allt skönhets vitaminer C, E, B, kalcium, kisel, vitamin K, vilket är särskilt viktigt för vackert hår, järn, mangan, koppar och andra mikro- och makroelement.

Innehållet i vitamin C-nätet överskrider äpplen var 10 och fem gånger citroner, vitamin A i det mer än i morötter.

K-vitamin, som normal blodcirkulation beror på, har en positiv effekt på håret, vars folliklar får användbara substanser från blodet. Därför gör användningen av nässla håret starkt, starkt, glänsande.

På grund av närvaron av kisel och organiska syror i nätkompositionen stärker håret håret, förhindrar förlusten, håret blir friskt och vackert.

Tanniner minskar irritationen i hårbotten, så avkokning av nässla lindrar klåda, och är också användbart för dem som har problem med mjäll.

Nässla för hår används i form av skölja dem med avkok eller infusion, liksom nässle masker kan göras.

Sköljning av håret med avkok av nässlor minskar deras fettinnehåll, förbättrar hårstrukturen, hjälper till med splittrade ändar, främjar hårväxt.

Hur man samlar och torkar nässlor ordentligt

Torrbladslöv, som redan är färdiga att användas, säljs på apoteket. Bara köpa inte damm i påsar, fördelarna med det är samma som från te i korg, dvs nr.

Ja, och alltid trevligare att samla användbart gräs själv för en promenad i skogen. Tja, om det växer i din sommarstuga. Jag har nässla sida vid sida och jag spottar aldrig ut det, jag använder den i sallader och soppor, liksom för sköljning av hår. På vintern kan du torka näsbladen.

Det är möjligt att samla nässlor, samt alla örter och tesamlingar i torrt soligt väder, helst under första halvåret och väntar på att dögen avtar.

Våt material kan helt enkelt helt enkelt ruttna.

Naturligtvis bör detta göras bort från vägarna, vi behöver inte gräs täckt med avgaser.

Välj buskar med friska löv, täta gröna blad, inte gulgat och utan några insekter.

Nässla är en ganska brinnande växt som kan orsaka brännskador, så glöm inte att ta handskar från ett tjockt tyg. Jag använder vanligt hushåll med gummerad beläggning.

Ruthlessly bryta, och ännu mer att dra en buske från roten är inte nödvändigt. Med en pruner, sax eller en kniv, klippa av kvist med löv ca 10 cm ovanför marken och vik den i en korg. Tamper bör inte vara, låt det ligga fritt och andas luft. De tillgängliga blomställningarna behöver inte slits av, de passar oss också.

Efter att ha tagit hem skär vi bladen och lägger dem på bomullstyg eller pergamentpapper för att torka i skuggan, torkstället ska vara väl ventilerat. En gång om dagen kan bladen vändas upp och ner.

Torkning i friluft tar normalt 5-7 dagar. Du kan torka nässlorna på en timme. För att göra detta sprids det på ett bakplåt, täckt med pergament, i två tunna lager och torkas vid en temperatur av 40-50 grader.

Korrekt torkade löv borde enkelt spridas i dammens händer.

Förvara torkade löv i burkar med locket stängt, i papperspåsar.

Hur man lagar en avkok av nässla för hår

Nå, nu, kommer vi äntligen till receptet för att laga nötköttbuljong för hår.

Gräset används både färskt och torkat. Färskt, naturligtvis, bättre, för att det innehåller den maximala mängd näringsämnen. Skillnaden i beredningen av buljong endast i mängden nässla, färskt gräs bör tas mer.

Nettle avkodning för hår. Enkelt recept

 1. Vi tar tre eller fyra matskedar av torkat gräs eller en halv liter burk med fräscha blad, du kan, tillsammans med stammen (de måste först klippas förstås), häll dem i en liten kastrull.
 2. Häll en liter kokt vatten. Vatten bör tas bara kokt, men inte kokande varmt vatten, och den som träffar den vita nyckeln, exakt samma som vi använder när du brygger te.
 3. Täck krukan med lock och koka, koka i 10-15 minuter över låg värme.
 4. Insistera 20-25 minuter.
 5. Torka buljongen genom ostkotan. Sikten är sämre för töjning, men små partiklar av torrt gräs kan glida genom det.
 6. Tillsätt med varmt kokt vatten till en volym på 1 liter.
 7. Vi väntar lite mer tills buljongen kyler till en bekväm varm temperatur. Det kan ta en och en halv timme, så förbered det i förväg, och inte bara före användning.

Denna buljong visar mörkgrön färg.

För övrigt kan den endast användas med mörkt hår, och blont hår efter applicering av en sådan produkt kommer att förvärva en grön nyans. Även om de säger att du kan försöka tillsätta citronsaft eller kamille till ett avkok av nässla och andra ingredienser som undertrycker färgningseffekten. Men jag skulle inte experimentera, det är bättre att använda i detta fall för sköljning av kamillehår.

Det är att föredra att laga buljongen alltid färskt, under lagring försvinner mycket av de användbara egenskaperna.

Nettle infusion för hår

Förfarandet för att göra njurinfusion för hår är mycket snabbare, fördelarna med det kommer inte att minska mycket, jag tror att det finns ännu större fördel vid infusionen, eftersom det inte finns något behov av att laga mat, vilket innebär att det finns en chans att de fördelaktiga egenskaperna inte kommer att smälta arbeta till det maximala.

Hela processen är att bara hälla kokande vatten över gräset och insistera.

Jag tar lika bra som för avkok tre matskedar torkade eller en halv burk friskt nässle per liter vatten, då är infusionen mer mättad.

Täck tallrikar med gräs, fyllt med kokande vatten, en servett eller ett lock och låt svalna. Och från denna infusion härstammar denna vår-växtbaserade arom!

Sköljning av hår med infusion eller avkokning av nässla

Applicera avkok eller infusion av nässla i form av sköljning efter att ha tvättat huvudet med schampo och använt balsam.

Häll den beredda kompositionen i en skål, sänk huvudet och skölj vårt hår. Du kan vattna huvudet från kruset.

Skölj igen med rent vatten är inte nödvändigt. Handduk torr och allt på den.

Resultatet i form av en hälsosam glans och silkeslen märks omedelbart efter det första förfarandet. De blir så mjuka, flexibla, lydiga, mycket trevliga.

Men att stärka håret och att de slutar falla ut, kan förväntas endast om två till fyra veckor.

Min granskning är bara entusiastisk, speciellt jag gillar att mitt lockiga hår, som jag inte har med, efter sköljning med nässlor, är rakt som om de strykades. Så jag ångrar att jag inte använde nässlor innan jag var rädd för att bränna mig själv.

Hur ofta ska man använda

För att förebygga och skämma bort ditt hår med ett användbart förfarande kan du använda ett avkok av nässla för hår i en kurs om 10 dagar i intervaller om 2-3 dagar.

För intensiv behandling med håravfall kan du använda en avkok och infusion av nässla varje dag.

Koka och använd ett avkok av nässla för hår! Jag gör det med nöje, och mitt hår tycker verkligen om att skölja med avkok av nässla.

Nettle för hår - hur man använder

Medicinsk örter används ofta i hårvård. Detta är inte förvånande, eftersom plantens läkningskomposition kommer att klara några problem. Nässlor är att få speciell popularitet, dess "stinginess" som bekämpar mjäll, överdriven talg, klåda. Specifikt gräs kräver överensstämmelse med vissa nyanser, utan vilka beteendeförfarandena inte kommer att vara tillgängliga. Låt oss prata om allt i ordning, överväga de möjliga varianterna av folkrecept med nässla.

Nässle för hår: kemisk sammansättning

 1. Örten är rik på klorofyll, som är ansvarig för att eliminera håravfall. Elementet förhindrar utseende av bleka fläckar och gråa hår.
 2. En stor ackumulering av värdefulla vitaminer för hår eliminerar andra problem. Vi talar om tokoferol, retinol, vitaminer från grupp K, riboflavin etc.
 3. Spårämnen i färska och torkade nässlor har en positiv effekt på hårbotten och hela hårets hår. Jod, järn, magnesium, koppar, kalium, kisel, krom, kalcium anses vara den mest värdefulla.
 4. Förutom de ovanstående komponenterna innefattar medicinalväxter flyktig produktion, garvningsföreningar, tannin, sekretin, karoten och fettsyror som är användbara för hår.

Den rika kompositionen anses vara den perfekta helaren för utarmade, livlösa strängar. Med nässla kan du bli av med mjäll och seborré av alla slag för att påskynda hårväxten. Tack vare "utbrändet" av huvudingrediensen ökar du blodflödet till hårbotten, väcker de folliklar som är vilande i åratal, mättar lökarna med syre.

Nettle effekt på hår

 • kämpar mjäll och kliande hårbotten;
 • gör håret glänsande, silkeslen, slät
 • eliminerar hårets bräcklighet
 • reglerar utsöndringen av fett
 • lägger styrka och elasticitet till håret;
 • återställ skovel från insidan;
 • eliminerar sektionen, både längs hela längden och i spetsarna.

Nässla infusioner för hår

Sköljsträngar med nässlextrakt är det mest effektiva sättet att berika håret med användbara element. Förfarandet bör utföras under hela månaden med en frekvens av 2 gånger i veckan. Det är föredraget att applicera kompositionen efter vanligt tvättning av huvudet.

Den klassiska infusionen av nässla

 1. Förbereda kompositionen, ta en glasbehållare och ett kapronskydd till det. Koka 1 l. filtrerat vatten, skicka in en vätska ca 100 gram. torkat eller friskt nässla (löv).
 2. Korka en behållare och lägg i mörkret i 9 timmar. Efter passage av en viss tid, filtrera, håll sedan infusionen i kylan tills den används.
 3. Det är lätt att använda kompositionen: skopa den med en skänk, vattna håret efter att ha använt schampo och balsam. Verktyget fungerar som en outplånlig balsam.

Infusion med nässla och ginseng

 1. För att skölja, mäta en handfull torkad ginseng och 60 gram. nässla löv (färska eller torkade, det spelar ingen roll). Vänd råvarorna till småflis.
 2. Skicka örter i en kvart kruka med kokande vatten, blanda och stäng. Låt svalna i några timmar och filtrera sedan. Skruva in infusionen i dipper och skölj strängarna, skölj inte.

Infusion av mynt och nässla

 1. Om du vill kan du ersätta mynt med melissa, infusionen kommer inte att förlora sin effektivitet. Ta 45-60 gr. örter, blanda med 90 gr. nässla i vilken form som helst (torkad, fräsch).
 2. Skicka växterna till en glasbehållare och tillsätt 900 ml. kokande vatten. Blöt i mörkret i ca 5 timmar. Efter den tilldelade tiden dränerar du vätskan, sköljer strängarna med den.

Infusion av burdock och nässla

 1. Mät ut 90 gram. kullarrot och 110 gr. färska näsblad. Lägg ingredienserna i en glasbehållare, tillsätt 1,2 liter. varmt vatten (ca 85 grader).
 2. Täck de värmebeständiga diskarna med lock, vänta tills produkterna svalnar. Därefter filtreras råvarorna, fortsätt till vanligt sköljning efter tvätt.

Infusion med kamomill och nässla

 1. Verktyget är endast lämpligt för rättvisa och rättvisa unga damer, eftersom kamomill har vitare egenskaper. Så laga mat 55-65 gr. torkade eller färska kamilleblomställningar, 70 gr. nässla löv.
 2. Skicka kompositionen till en glasbehållare, tillsätt 850-1000 ml. kokande vatten, 10 droppar orange eterisk olja (du kan inte lägga till). Insistera på produkten i 1,5 timmar i mörkret.
 3. Efter en bestämd tidsperiod, spänn blandningen genom ett gasbind och bomullsfilter. Häll i en glasflaska och stäng. Håll i kylan.

Nettlebuljong för hår

Buljonger lämpar sig för sprayning av hår. Det räcker att samla in några medel i en sprayflaska, stänk sedan torr eller våt krullning med avkok. Det viktigaste är att hålla låsorna rena och innehållet i sprayen kallt.

Klassiskt avkok av nässla

 1. Ta ett zhmenyu färskt nackle eller 3 handfullt torkat råmaterial. Skicka kompositionen till stekpannan, tillsätt 700 ml. vatten. Placera kastrullen på spisen, koka på låg värme i en kvart i timmen.
 2. Istället för kokning kan du hälla råvaran med varmt vatten och låt det brygga i 5 timmar. När avkokningen är klar, svalna och spänna den. Häll i en sprayflaska, använd enligt anvisningarna.
 3. Ett avkok av nässla underlättar kamning, kämpar splittrade ändar och brittleness. Regelbunden användning (minst 3 gånger i veckan) kommer att göra färgat och naturligt hår glänsande.

Havtorn och nätdekok

 1. Välj 20 mogna havtornsbär, skölj och torka dem. Krama saften med någon tillgänglig metod. Blanda den i 450 ml. kokande vatten.
 2. Lägg till 2 färskt näsblad (torn), stäng behållaren med lock. Insistera på kompositionen i 1 timme, koka sedan över låg värme under ytterligare 12 minuter.
 3. Häll produkten i en sprayflaska, kyla. Du kan leverera buljongen med retinol eller tokoferol, vitaminer säljs i ampuller. Medlen appliceras nedkyld.

Ett avkok av guldblommor och näsblad

 1. Det är lämpligt att använda färska växter, torka förlora några av de fördelaktiga egenskaperna. Mät ut 90 gram. ringblommor, anslut dem med 380 gr. färska näsblad.
 2. Flytta ingredienserna till eldfasta köksredskap, tillsätt 3 koppar kokande vatten. Koka ner plantor i 8 minuter, rör om ständigt. Ta bort behållaren från brännaren efter denna period.
 3. Skydda med lock, låt stå tills det är kallt. Filtrera vätskan, tillsätt 3 ml. retinol (en oljig lösning av vitamin A). Applicera 3-4 gånger i veckan, strö av rent hår.

Näs- och Vinägerbuljong

 1. Verktyget är mer lämpligt för tjejer vars hår saknar glans. När det gäller färgat hår, kommer du permanent att lagra pigmentet i kärnan.
 2. Brew 3 bunches av färska näsblad med kokande vatten (1-1.3 l.), Lämna i 4 timmar. Efter tillsatt tid filtrera kompositionen, tillsätt 2 ampuller av E-vitamin och 40 ml. äppelcidervinäger.
 3. Applicera nät-ättika avkok varje gång efter tvätt och torkning av hår. Spraya inte bara full längd med spetsarna, men också rotområdet.

Buljong från koltsfoot med nässla

 1. För att förbereda grooming sprayen måste du ta en luftig rot, en mamma och styvmor och nässlor. Mät ut örterna så att var och en av dem blir 80 gr.
 2. Krossa råvarorna, lägg i en kastrull och tillsätt 1,3 liter. varmt mjukat vatten. Tomite-komponenter på minst en kvart i timmen.
 3. Efter ett visst intervall svalna blandningen och spänna den. Häll i ett lämpligt för sprutflaska, använd enligt anvisningarna. Spray bekämpar mjäll, seborré, oljighet och matthet.

Höft och nåldekok

 1. Skölj de unga hoppkeglarna, du behöver 100 gram. Mala dem med en kvarn eller flottör. Blanda nu i 60g. burdock, 1 gäng färskt nässla.
 2. Sätt örterna i en kastrull, lägg till 1,1 l. varmt vatten. Skicka till kokning, ta bort från brännaren efter 12 minuter. Låt buljongen stå i 2,5 timmar, sedan spänna och börja använda.

Nettle Masker för hår

Medel måste användas 1-2 gånger i veckan, ändra receptet var tredje dag. För större effektivitet, applicera masker på smutsigt hår, tvätta och spraya sedan med en spray.

Nettle och Yoghurt Mask

 1. Köp 100 gr. tjock naturlig yoghurt, kombinera den med 60 gr. kockost och två äggulor. Separat, mash 20 färskt näsblad lämnar i en murbruk, lägg till den första blandningen.
 2. Applicera produkten på basalområdet, gnid försiktigt. Därefter sträcker du produkterna till ändarna, täcker med plastfilm. Vänta 35 minuter.

Mask med salt och nässla

 1. Mash i en mortel en halv massa färskt näsblad, fyll dem med 60 ml. varm vegetabilisk olja. Låt på i 3 timmar, dränera sedan vätskebasen.
 2. Ta 30 ml. Det resulterande extraktet, kombineras med 20 gram. finmalt havsalt. Applicera på hårbotten, gnid 5 minuter. Vänta nu en tredjedel av timmen.

Nettle Leaf Mask med Vitamin E

 1. Kram saften från 1 handfull färska näsblad. Blanda i 1-2 ampuller tokoferol (vitamin E). Lämna på i 20 minuter, sedan omedelbart gäller håret.
 2. Särskild uppmärksamhet ägnas åt området av rötterna. Gnid kompositionen och massera hårbotten. Kompositionen syftar till att eliminera alla problem som är förknippade med hår (mjäll, torrhet, oljighet, etc.).

Nettle mjäll Scrub

 1. Tvätta 2 buncher av färska näsblad, skicka till en mixer och grilla. Häll 5 gr. dricka soda, 10 gr. havs- eller bordsalt, zhmeny rågkli.
 2. Om blandningen är mycket torr, häll i 7 ml. olivolja. Applicera på hårbotten och massage i 10 minuter. Tvätta sedan av produkten, skölj krullarna med infusion.

Olja med torrhet och tvärsnitt

 • Du kan använda både torra och färska råvaror. Det tar 65 gram. nässla löv. Gör ett pulver / gruel, tillsätt 280 ml. varm olivolja.
 • Insistera produkter i 3 veckor, sedan spänna och häll i en mörk flaska. Gnid lite pengar i rötterna en gång i veckan. För att bekämpa tvärsnittet, sträcka kompositionen till ändarna.
 • Nettle juice för att bekämpa fettigt hår

  1. Om du tvättar håret efter att ha blivit fet efter 5-8 timmar, gnuggar du regelbundet näsjuice i rotsektionen. Du kan laga det genom att göra färska blad i gröt. Spänn sedan kompositionen genom gasbindning.
  2. Efter alla manipuleringar på applikationen glöm inte att värma plastfilmen och handduken. Underhålla produkter i minst 40 minuter.

  Oftast används nässla för hår i form av avkok och infusioner. Det första alternativet är lämpligt för att spruta håret för att underlätta ytterligare kamning och mjuka strängarna. Den andra typen är avsedd för sköljning efter tvättning och eliminerar därmed hårbotten.

  Tinktur, olja, avkok av nässla för hår: när man ska använda och hur man lagar mat

  Nässla för hår är en naturlig kosmetik med en rik mängd vitaminer C, A, B, järn, kisel, zink, organiska syror och ceramider. Växten stärker rötterna, främjar snabb hårväxt, återställer sin struktur, tar bort mjäll, återställer den naturliga balansen av talgutskiljning.

  Nettle för håravfall - ett känt recept som beskrivs i de gamla slaviska herbalisterna. Tyvärr är kosmetika från näsblad inte lämpliga för blondiner - gräset ger håret en grön nyans. I det här fallet kan du använda växtrötter i stället för löv. Man tror också att tillsatsen av ättika, citron, kosmetisk lera kan neutralisera den gröna nyansen. Dessa verktyg rekommenderas att lägga till masken för blonda kvinnor.

  Läkemedel hos nässla

  Vad är användningen av nässla för hår? Vad är de helande ämnena i sin kemiska sammansättning?

  • C-vitamin Ger normal blodcirkulation och näring i hårbotten, hårsäckar. Det är en naturlig antioxidant, tar bort toxiner och slaggar, rensar blodet, förbättrar alla metaboliska processer i kroppen.
  • Vitamin A Fettlösligt vitamin kan ackumuleras i kroppen. Stärkar rötterna och förhindrar förlust, påverkar fettmetabolismen i cellerna. Bristen på detta vitamin är indikerad av tråkighet, brittleness, hårstyvhet, torr hud och mjäll.
  • Vitamin B-grupp. Nödvändigt för hårväxt, bildandet av deras hälsosamma struktur; ge dem glans, densitet, densitet.
  • Mineralkomplex. Det höga innehållet av järn, kalium, kisel, koppar, mangan, zink, selen har en positiv effekt på strukturen och snabb tillväxt.
  • Organiska syror. Fukta väl, ge näring till håret, ge silkighet och hälsosam glans, förhindra utvecklingen av svamp- och bakterieinfektioner i hårbotten.

  Orsaker till ohälsosamt hår

  Det vanligaste problemet är gallring, håravfall, hårighet, torrhet, brittleness, splittrade ändar och mjäll.

  • Fel vård. Många yttre faktorer påverkar hårets hälsa - tvättar med varmt klorat vatten, solljus, torr inomhusluft, frekvent användning av hårtork, curling, färgning, med lacker, skum och geler.
  • Stress. En viktig faktor som är viktig för övergripande hälsa. Överarbete, ökad fysisk och psykisk stress, ångest, sömnlöshet - allt detta kan påverka håret.
  • Sjukdomar i det endokrina systemet. Med diabetes kan sjukdomar i sköldkörteln och binjurarna bli hårare och falla ut.
  • Passion för dieter. Med brist på vitaminer, fetter, organiska syror och mineraler påverkas hår och naglar primärt. Också ofta intag av laxermedel och diuretika, som tar bort näringsämnen från kroppen, kan vara skadliga.
  • Biverkningar efter drogbehandling. I denna situation är en stödjande diet och ett specialiserat mineral-vitaminkomplex nödvändigt.

  Läs mer om njurens helande egenskaper i vår andra artikel.

  Ansökningsmetoder

  • Sköljning av hår med nässla. Proceduren utförs efter tvättning av huvudet. För att uppnå en terapeutisk effekt är det nödvändigt att skölja håret med gräs i en månad. Efter applicering av nässla sköljs huvudet inte med rent vatten.
  • Mask. Den är gjord av avkok, infusioner, färsk juice, gnidas i hårbotten 30 minuter före tvätt. Du kan lämna masken länge om det inte finns någon allergisk reaktion på gräset.

  Det är användbart med dessa procedurer att göra en huvudmassage. Det förbättrar hårsäckens blodtillförsel och näring.

  Vad kan du köpa på apoteket

  Nässla är en populär kosmetisk. Hennes extrakt tillsätts till schampon, masker, krämer, geler. På apoteket kan du köpa droger som används för behandling och vård av hår hemma.

  • Vätskextrakt. Den spädes ut, appliceras externt i form av masker och sköljning.
  • Nettleolja för hår. Gnidde i hårbotten.
  • Kapslar och piller. Tar oralt som ett multivitaminmedel för att stärka kroppen.
  • Torrt gräs. Från det förbereder buljonger och infusioner.

  Recept för att göra nässla hemma

  Det finns många populära recept för nässelhårvård. Gräset används separat, i växtbaserade samlingar, med tillsats av andra komponenter.

  dekokt

  Hur brygger man nät för hår? För att förbereda buljongen ta torra eller färska blad. Före användning krossas de.

  1. Ta 2 msk. l. råmaterial.
  2. Häll 2 koppar kokande vatten.
  3. Koka i 2 minuter.
  4. Insistera en halvtimme.
  5. Stam.

  Verktyget används för att stärka håret. I vissa recept rekommenderas en annan dosering - ta 2 msk för 1 kopp vatten. skedar av krossade löv. Det visar sig mer cool buljong.

  infusion

  Infusion bör inte bryggas, men bara ångas. Detta är dess huvudsakliga skillnad från avkoket. Applicera samma som buljong. Används oftare för gnidning i form av en mask.

  Nettle infusion för hår

  1. Ta 2 msk. l. gräs.
  2. Häll ett glas kokande vatten.
  3. Insistera 2 timmar.
  4. Stam.

  Infusion kan beredas från nätets rötter. Hjälper med torr seborré i huden.

  Oljan

  Nässleolja för hår är användbart för torrhet och brittleness. Det är användbart att gnugga det under uppvärmningssäsongen, när hårbotten är mycket torr. Som underlag är det bättre att ta olivolja eller majsolja.

  1. Ta 1 msk. l. torra råvaror (rötter och löv).
  2. Häll 2 msk. l. olja.
  3. Insistera på en varm plats i 14 dagar.
  4. Stam.

  Det är bättre att inte applicera olja vid hög fetthalt i hårbotten

  Färsk juice

  Vad är användbar färsk juice? Den innehåller den maximala mängd vitaminer. Det rekommenderas att gnugga i hårbotten för att näring hårsäckarna. Hur man gör nätsaft hemma?

  1. Foder genom köttkvarn ½ kg färskt gräs.
  2. Kram saften genom cheesecloth.
  3. Samla i en torr glasbehållare.

  Juice kan förvaras i kylskåpet i högst 2 dagar.

  Alkoholtinktur

  Hjälper med ökad sebaceous utsöndring, eliminerar fet hår. Den är gjord av löv och rötter.

  1. Ta 2 msk. l. torra råvaror.
  2. Häll 10 Art. l. vodka.
  3. Insistera 14 dagar i värme.
  4. Stam.

  För torrt hår är alkoholtinktur inte lämplig. Detta verktyg kan också orsaka brännskador, skalning, allergier. Det är nödvändigt att göra ett test och applicera tinkturen på ett litet område av hårbotten. För en mjukare effekt späds produkten med vatten.

  Kombination med andra medel

  Effektiva för vård och behandling är växtbaserade, som inkluderar: nässla, kullrot, salvia, kamomill, ekbark, kalamusrot, sträng, horsetail, humle, björkbark. Näsolja kan blandas med burdock, lavendel och gnidas i hårbotten.

  Matlagningsavkok för att stärka håret

  1. Ta 5 msk. l. blandad nässla och kamille.
  2. Fyll i ½ liter kokande vatten.
  3. Koka i 2 minuter.
  4. Insistera 1 timme.
  5. Stam.

  Innan sköljning i buljongen tillsätt 1 msk. en sked full av vinäger.

  Nettle Recensioner för hår

  De flesta kakor är positiva för håret. Vad ska jag leta efter?

  • Väl eliminerar fett. Kvinnor noterar att nässle speciellt hjälper till med fet hårbotten. Efter applicering av gräshuvudet kan tvättas mindre ofta.
  • Koncentrerad avkok och infusioner. Den terapeutiska effekten är högre efter applicering av branta avkok och infusioner. Därför, om det inte finns någon allergi, kan du ta 3 eller flera matskedar av torrt råmaterial för 1 glas vatten.
  • Använd dispenser. Du kan hälla ett avkok av nässla i en flaska med dispenser. Det är praktiskt att använda när man gnuggar medel i hårbotten - infusionen strömmar inte, men är jämnt fördelad.
  • Ej lämplig för torrt hår. Det finns recensioner som torrt hår efter applicering av koncentrerade avkok och en lång kurs blir ännu torrare.
  • Snabbspolning av färg. Det anses att nässle bidrar till snabb tvätt av färgen efter färska färgningar (särskilt i rött). Förresten, rödhåriga kvinnor noterar att nässle ändrar inte skuggan av rött, till skillnad från blond. Nettle kan fläcka torr, genombrottstips.

  Olja, infusion, avkok av nässla för hår - kosmetika som lätt kan förberedas hemma. De används för att stärka rötterna, bli av med torr seboré, mjäll och fet hårbotten. I sällsynta fall finns det en allergi mot användningen av örter, så det rekommenderas att utföra kosmetiska tester på ett litet område av huden.

  Nettle avkok för hår: de bästa recepten för sköljning och masker

  Så snart folk inte kallar denna medicinska ört: häxor, eld, skadedjur, "ungkarls kyss", sibirisk dweller och många andra vackra namn på denna växt. Nålens helande egenskaper har varit kända för människor sedan antiken, och de berörde inte bara kroppens hälsa. Skönheter har länge använt ett avkok av nässla för hår mot deras förlust och för att fastställa sin normala tillväxt. Idag är intresset för gammaldags sköljning recept och nässla masker återupplivande. Med moderna ogynnsamma miljöförhållanden och för många kemiska och syntetiska medel uppskattas naturliga, naturliga komponenter mycket. Nål, känd för sina toniska och regenererande egenskaper, används nu aktivt för att återställa hårets skönhet och hälsa.

  Nettle effekt på hår

  Effektiviteten hos njurbuljong för hår bestäms av den kemiska sammansättningen av denna unika medicinska ört.

  Som ett resultat förbättras krillarnas tillstånd avsevärt efter det första sköljproceduren eller appliceringen av masken. Varje element i nätet fungerar för strängarnas skönhet och hälsa.

  • Växtens brinnande hår innehåller en kaustisk vätska, där det finns acetylkolin, histamin och myrsyra: vid upphettning förlorar dessa element sina irriterande egenskaper. Samtidigt bryter myrsyra ner i vatten (det förblir i cellerna, på grund av vilka de torra strängarna fuktas automatiskt) och koldioxid (det kan förflytta föroreningar och feta överskott från cellerna till ytan), därför sköljer håret med renhet efter sköljning med nässlor.
  • Vitamin A: retinol har utmärkta regenererande egenskaper, tack vare honom kan njurdekoket kunna läka olika skador på håret och återställa livsrötterna som är frusna under utveckling. Därför, nässla för hårväxt - en av de bästa naturliga, tidstestade fonderna.
  • C-vitamin: askorbinsyra är en antioxidant som påverkar produktionen av kollagenfibrer i vävnader, vilket gör håret smidigare, mer fjädrande, starkt och elastiskt. Samma vitamin förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket har en positiv effekt på hårväxten och stärker rötterna.
  • K-vitamin är en naturlig hjälp av naturlig pigmentering: det ger håret en vacker glans och strålning. Brunetter och brunhåriga kvinnor kommer att bli förvånade över hur rika och ljusa skuggan har blivit. Men blondiner väntar här, snarare, besvikelse: K-vitamin, i kombination med karoten, kan ge sina strängar en rödhårig.
  • Karoten är ett annat naturligt pigment i nässla som ger aktiv hydrering. Därför är nätet så användbart för torrt hår. Men samma karoten kan styra funktionen hos talgkörtlarna, så att de efter sköljning av fettigt hår med avkok av nässla, är de inte så snabbt förorenade och inte blir täckta med oljig glans så rikligt som tidigare.
  • Tanniner, som är mycket rikliga i nässla, lindrar eventuell irritation i hårbotten (stoppa klåda i mjällens närvaro), har en antiinflammatorisk effekt (nässle används för att behandla olika former av seborré, av goda skäl), släta hårvågor, tack vare vilka trådarna efter nässköljningen är släta, elastiska och mycket lydig.
  • Flavonoider förstärker rötterna, förhindrar intensiv håravfall, dikterad av inter-säsongsbetonad avitaminos.
  • Organiska syror är aktivt involverade i praktiskt taget alla metaboliska processer som förekommer i hårbotten, vilket har en positiv effekt på kretsens inre hälsa och yttre skönhet.

  Nässla för hår visar sig vara så användbart och effektivt om det används korrekt. Matlagningsbuljong innebär kokande råmaterial, så brännande myrsyra, som "biter" medan nätet är friskt, utgör ingen fara för hårbotten.

  Om det inte finns några signifikanta förändringar, ta reda på om du gjorde allt rätt. Nettle är en unik anläggning som kräver särskild uppmärksamhet. Lite trick att hantera henne hjälper till att undvika obehagliga känslor och irriterande besvikelse.

  Örter i hårvård spelar en viktig roll. Granskning av användbara egenskaper hos de mest populära örterna: https://beautiface.net/uhod/za-volosami/travy-dlya-volos.html

  Humle - ett utmärkt verktyg för behandling av hår. Användningsregler och recept >>

  Nettle avkok tips

  Varje hemlagad hårmask från nässla innebär att man använder avkok, vilket måste kunna ordentligt förberedas. Effektiviteten hos de använda metoderna och de förväntade resultaten kommer att bero på detta. Dessutom är varje steg i detta förfarande ganska viktigt i det allmänna schemat för de utförda manipulationerna.

  Steg 1: insamling och behandling av medicinska råvaror

  1. Ett avkok av nässla kan beredas på basis av en torr samling som du kan köpa på apoteket. Laboratorieundersökningar har dock visat att det mest användbara avkoket av färskt, ungt nässla. Därför måste den kunna monteras ordentligt.
  2. Det är bättre att göra detta i maj - juni, när nässeln är väldigt ung och ljusgrön, är stammen mjuk, blommorna börjar bara dyka upp. Skörden bör ske i torrt väder. Våt växtskörd rekommenderas inte.
  3. Skadad av insekter och växtsjukdomar kan inte röras.
  4. Om växten är lång, är bara toppen av den avskurna. Om det fortfarande är litet - nästan under roten.
  5. Det uppsamlade råmaterialet sköljs ordentligt under rinnande vatten (kallt).
  6. Därefter kan du från kakan redan koka ett avkok. Om målet är att skörda gräs för vintern fortsätter behandlingen.
  7. Det samlade gräset läggs ut på en tidning i ett välventilerat, torrt rum, skyddat mot solljus.
  8. 3-4 gånger om dagen, gräset ska vändas från ena sidan till det andra, så att det torkar jämnt, inte inaktuellt.
  9. Torrnål i 8-12 dagar.
  10. Separat torkade blad från stjälkar, vik dem i papperspåsar eller kartonger.
  11. Korrekt torkad nässla lagras i två år.

  Steg 2: Matlagningsberedningsbuljong

  1. Häll 100 gram färskt eller torkat nässla med 1 liter kokande vatten.
  2. Sätt på elden, koka på låg värme i en halvtimme.
  3. Kyl till ett varmt tillstånd.
  4. Stam.
  5. Använd enligt anvisningarna.

  Steg 3: reglerna för användning av avkok

  1. För masker räcker det att lägga till ett avkok till dem enligt de doser som anges i receptet.
  2. För att skölja ett glas buljong späds det i 500 ml varmt vatten, vilket kan mjukas före det med 1 matsked bakpulver.
  3. Böj över bäckenet, häll mycket hår med den resulterande lösningen från dipper (ännu bättre om du får hjälp av någon) i några (3-5) minuter.
  4. Torka av trådarna med en bomullsduk, torka inte torr.
  5. Låt krullarna torka naturligt, använd inte en hårtork i denna procedur.
  6. Du kan skölja med nässelhår varannan dag i en hel månad, om problemet är mycket allvarligt (seborré, alopeci, etc.). Som förebyggande mask och sköljning med en njurbuljong kan man göra 1-2 gånger på 7-10 dagar.

  Nu vet du hur man förbereder nässla för hår, så att det är så användbart som möjligt och rättfärdigar alla förhoppningar som ställs på det för att återställa och läka de mest försvagade och sjuka strängarna. Svårigheter är endast möjliga för första gången: med varje ny förberedelse av ett avkok av nässla, kommer processen att automatiseras. Redan efter några procedurer kommer denna händelse att ta väldigt lite tid och ett minimum av ansträngning kommer att användas. Börja bara! Olika hemmet för hår, beredda på grund av nässla, innebär ett brett urval av exakt receptet som kommer att vara det mest praktiska och effektiva i varje enskild situation.

  Nettle Hair Recipes

  Ofta hemma med sköljning av hårnål, eftersom det är snabbt och effektivt. Någon lägger till dekoktioner och infusioner från denna ört till masker istället för rent vatten - och ger också bra resultat.

  Ofta, för att uppnå önskat resultat krävs regelbundenhet: för tredje eller fjärde gången kommer allt att fungera för dig.

  • Det klassiska avkoket av nässla

  Häll 100 gram nässla (friskt eller torrt) med en liter kokande vatten, håll på låg värme i en halvtimme, sval, spänning.

  • Klassisk infusion av nässla

  Häll 100 gram nässla (fräsch eller torr) med en liter kokande vatten, täcka, infusera i en timme, dränera.

  • Nässla för hårväxt

  Blanda hackade nässlor, coltsfoot, linfrön, burdockrötter, sträng (1 matsked av varje ört), häll 500 ml kokande vatten, lämna i ca en timme i stängt tillstånd. Häll 2 msk färsk lökjuice innan du applicerar på huvudet.

  • Nässla för håravfall

  Blanda nässla i strimlad form (30 gr), mor och styvmor (30 gr), kalamusrot (20 gr). Häll 500 ml kokande vatten, håll låg värme i 10-15 minuter. Kall, stam.

  • Nettle och burdock för hår

  Blanda i en strimlad form nässla (70 g) och burdock rot (30 g), tillsätt 500 ml kokande vatten, värm i ett vattenbad i minst 10 minuter. Kall, stam.

  • Nettleolja för hår

  Häll 4 matskedar krossad torkad nässla lämnar 200 gram oliverad olivolja. I 2 veckor, insistera på en mörk, torr plats (temperaturen ska vara rumstemperatur). Stam, förvara i en sluten flaska mörkt glas.

  • Nässlor för att stärka håret

  Vrid det färskt nätet genom köttkvarn, sätt den resulterande vattnet i gasbind och pressa ut ordentligt. Den resulterande färska saften späds ut med mineralfritt kolsyrat i lika stora proportioner, gnuggar in i rötterna och hårbotten.

  • Nässla och kamille för hår

  Blanda grundnätet (50 g) och kamomillblommor i en riven form, häll 500 ml kokande vatten, värm det i vattenbadet i minst 10 minuter. Kall, stam.

  • Nässla för torrt hår

  Blanda nässla (100 g) med saft från havtornsbär (200 ml), häll kokande vatten (500 ml). Låt det stängas i en timme, dränera.

  Att veta hur nässla är användbart för hår och hur man använder det ordentligt hemma kan du få ut det mesta av denna medicinska växt för hälsan och skönheten hos dina försvagade, fallande, tråkiga lockar. Innan du frågar om hjälp med syntetiska strängvårdsprodukter, försök att lära dig hur du använder naturens gåvor som är 100% naturliga.

  Dra nytta av detta - och problem med hårbotten och krullarna kommer att vara borta för alltid.  Nästa Artikel
  Pasta sulsena