Recept hem hår masker för natten


Moderna kvinnor är ofta svåra att tilldela tid för att ta hand om sig själva: många kosmetiska procedurer i salonger tar ibland flera timmar. Folkrecept i detta avseende är mer liberala, men ändå kräver många hårmaskar 1-1,5 timmar ledig tid. Vad gör man om varje minut är en verklig brist för dig, men du vill ändå se bra ut, bland annat med lyxiga lockar, hur som helst? För att hjälpa upptagen kvinnor kommer masker för natten, som tar hand om skönheten i ditt hår medan du sover.

Basen för nattmaskar innehåller som regel mjuka komponenter som försiktigt påverkar dina lockor, och därför kommer deras långvariga användning inte att skada hårbotten.

Tips för nattmasker

 1. Sådana masker behöver vanligen upphettas något före användning.
 2. Under användningen är det önskvärt att dessutom applicera polyeten eller pergamentpapper, fixera dem med en terryhandduk. Under påverkan av värme förbättras naturgasens helande effekt kraftigt, och sänglinne förblir säkert och gott.
 3. På morgonen tvättar du nattblandningen med ett mildt schampo.
 4. För att fixa proceduren är det bättre att skölja håret med ett avkok av medicinska örter: nässla, kalendula eller kamille.

recept

Låt oss titta på de bästa recepten för nattmaskar som är väldigt lätta att göra rätt hemma.

Mot en nedfall

Så om du lider av håravfall, kommer följande nattmask passa dig.

Ingredienser: citronsaft, någon vegetabilisk olja (i lika stora mängder).

 1. Blanda lika mycket citronsaft och någon av vegetabiliska oljor: oliv-, kardborre-, mandel- eller avokadoolja.
 2. Massage försiktigt blandningen på hårbotten.
 3. Som du förstår måste du lämna den hela natten och tvätta håret på morgonen.

Med ingefära

Ingredienser: 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja.

 1. Blanda en matsked med markerad ingefära och sesamolja.
 2. Applicera blandningen över hela längden och gärna lägg dig till sängen för att se resultatet på morgonen.

Med honung och ägg

Hårmask för natten med honung och ägg hjälper dig om krullarna inte har tillräckligt med näring.

Ingredienser: 2 ägg, 2 msk. flytande naturlig honung.

 1. Slå två ägg till jämnt och tillsätt honung.
 2. Blandningen appliceras med lätta massagebevegelser, och du kan bara stanna på rötterna eller fördela den över hela längden.

Potatis hårmask för natten

Denna blandning är idealisk för att återställa försvagade lockar, inklusive de som har påverkats negativt av färgning och andra frisörprocedurer.

Ingredienser: 1 potatis, 30 g honung, 1 protein.

 1. Grädda 1 potatis på ett fint rivjärn, tillsätt honung och vispprotein till det.
 2. Potatismask ska appliceras uteslutande på hårbotten och rötterna.

Fruktmask för hår på natten

Dess grund är juice.

Ingredienser: en tredjedel kopp morotsjuice, 30 gram aloejuice och samma mängd äppeljuice.

 1. Blanda alla saftar.
 2. Blanda noggrant.
 3. Sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna.
 4. Denna blandning är mättad med vitaminer, som är mycket användbara för håret, ger tillbaka sken, styrka och skönhet åt dem.

Under videon kan du läsa om hur man gör nattmaskor korrekt, våra kosmetologer rekommenderar!

Hur man gör en mask för håret på natten: viktiga och användbara regler

Natthårsmaskar är en trollstav som hjälper till att förvandla dem i flera förfaranden om ditt hår har drabbats av alltför aggressivt färgämne, kemisk perm, laminering, markering och andra förfaranden. Det trevligaste är att det är praktiskt taget inget att göra. Det är nog att följa instruktionerna och bara somna i en djup sömn, och på morgonen ser du att håret redan ser annorlunda ut.

För att nattmaskar ska få maximal märkbar effekt, rekommenderas att följa enkla men arbetsregler:

 1. Applicera produkten i en halvtimme - fyrtio minuter före sänggåendet, och inte 2-3 minuter före sänggåendet, som många moderna tjejer gör när de är uttömda under dagen.
 2. Kamma noggrant innan du applicerar nattmassan.
 3. Applicera blandningen endast på torra lockar.
 4. Applicera mer på den del av håret som behöver behandling i större utsträckning.
 5. Försum inte försiktighetsåtgärderna för att upprätthålla integriteten och säkerheten i sängkläder och kläder, om du planerar att lämna blandningen över natten.
 6. Tvätta håret på morgonen, det är lämpligt att använda varmt vatten för detta.
 • huvud
 • Hårmaskar

Hårmask för natten

En över natten hårmask är ett utmärkt sätt att göra ditt hår glänsande och snyggt. Under natten matar hemvårdsprodukter krullarna, så på morgonen ser de mycket bättre ut. På vilken typ av masker du kan göra på natten och hur du utför denna procedur korrekt, kommer du att lära av den här artikeln.

Vad är användningen

Fördelarna med nattmaskar är ganska uppenbara, eftersom det är mycket bekvämare. När allt kommer omkring, är det ofta inte tillräckligt med tid för hemvårdsprocedurer under dagen när vi är upptagna. Därför är det bara på natten möjligt att ta tid att göra en mask för sig själv. Och vid speciella nattmedel behöver de inte heller tvättas.

Masken appliceras på håret på kvällen och fortsätter hela natten. Under denna tid tränger alla dess komponenter in i krullarnas struktur, fyller dem med näringsämnen och förbättras avsevärt. För vissa produkter anses långvarig exponering för hårbotten eller ett extra plus.

I det här fallet, för en lång tid av användning, har håret tid att fullt ut mata på alla användbara komponenter. Därför försvinner även riktigt märkbara problem snabbt.

Hårmaskar för natten

Varje kvinna vill se bra ut och vara välskött, men det är inte så lätt att hitta några extra timmar för att besöka skönhetssalongen i den moderna rytmen i livet. Dessutom kostar kostnaden för salongprocedurer ibland "bett", och inte varje plånbok kan ge ägaren ett sådant nöje. Hemprocedurer kommer till räddning, som i de flesta fall inte är sämre än salongen i de flesta fall men har fortfarande vissa fördelar.

Idag kommer vi att prata om hårvård. Och konversationen kommer att gå om hur man får maximal effekt från sådan vård - om nattmask.

Varför på natten?

Även om du gör kosmetiska procedurer för hår hemma från "improviserade" betyder det att du behöver minst 1,5-2 timmar för att förbereda, tillämpa, hålla och ta bort dem. Olyckligtvis, under denna tid från vad masken ingredienser kan ge, har inte alla användbara substanser tid att absorberas i hårbotten och hårrötterna.

Hur är det? Öka exponeringstiden? Men vart ska man ta så mycket tid? Det finns en väg ut - lämna masken för natten! Och nattmaskerna har samtidigt sina fördelar:

  Time. Å ena sidan räddar vi det, men å andra sidan ökar vi det. Saving time ligger i det faktum att nattmasken inte tar bort från oss för mycket och väntar på att den ska få sin effekt. Ja, vid denna tidpunkt skulle det vara möjligt att göra hushållssysslor, men med en mask på huvudet kommer du inte att lämna huset, du kommer inte att lämna och kommer inte att ta emot gäster. Så varför inte göra en mask när ingen ser oss - för natten? Och att kombinera en dröm med ett användbart förfarande är en dubbel fördel! Dessutom fortsätter effekten av nattmaskar mycket längre än dagen, och därför behöver de inte frekvent användning. Ökningen i tiden är att exponeringsintervallet för masken inte är begränsat till en timme eller två. Det kan lämnas längre, vilket innebär att näringsämnen tränger djupare, fungerar bättre, och resultatet blir längre och helt enkelt fantastiskt.

Hur man applicerar nattmaskar?

För att få den förväntade effekten och inte förlora ditt hår, bör du följa vissa regler för beredning och användning av masker:

 1. När du väljer en mask, överväga dess orientering - vilket problem det kommer att hjälpa till att hantera. Dessutom ska masker som appliceras under en längre tid (6-8 timmar) märkas "på natten" eller "nattmask".
 2. Var extremt försiktig: nattmasker ska inte innehålla aggressiva ingredienser (salt, läsk, peppar, lök, vitlök, senap, kanel, citrus). Med långvarig exponering för hårbotten kan dessa ingredienser orsaka en allergisk reaktion eller till och med brännskador, vilket kan leda till håravfall.
 3. Det rekommenderas inte att använda klibbiga ingredienser i nattmask (bröd, banan, etc.). De är bra för hårvård, men de klarar av att torka ut och bli en skorpa över natten, så på morgonen tar det mycket tid och energi att tvätta och kamma resterna av en sådan blandning.
 4. Om du gör den valda masken för första gången, glöm inte att göra ett allergitest. På handleden eller armbågens böj applicera den beredda kompositionen och låt den stå i 10-15 minuter och tvätta sedan av: om det inte finns någon rodnad, utslag, ingen klåda, kan du säkert använda masken. För att undvika en oväntad färgverkan, skulle det vara användbart att testa masken på en separat hårsträng, och lämna kompositionen hela natten.
 5. Det är bäst att prova nya masker på en ledig dag, så att du inte behöver skynda någonstans på morgonen och samtidigt överväga resultatet under dagen. Vissa masker kan ge en oönnskad färgningseffekt (särskilt på blont hår) om de använder färgämnen (till exempel hennapulver, ekbark, juice av vissa grönsaker, bär och frukter).
 6. Före proceduren ska huvudet tvättas, torkas och kammas ordentligt.
 7. Applicera masken i 30-40 minuter före sänggåendet: Under denna tid kommer överskottsvätska att dränera och de flesta oljorna kommer att absorberas. Men så att säng- och nattkläder inte påverkas av möjliga feta eller färgade fläckar, kan du sätta på kudden med en gammal terryhandduk.

Som vi har sagt har nattmaskar en långvarig effekt och anses vara det mest effektiva sättet att behandla hår, så de används inte mer än 1 gång per vecka. Håll dig till reglerna för användning av nattmasker, och de kommer inte att göra dig besviken.

Recept Nattmasker för hår

Vi har valt ut för dig de mest populära nattmaskerna och grupperade dem enligt inverkan:

1. För split och skadat hår (inklusive efter frisörförfaranden - perms, färgning, etc.):

 • 2 msk. burdock olja, 1 msk. mandel-, castor- och jojobaolja, 3 droppar rosolja (salvia, kokosnöt, lavendel). Gnid blandningen i hårets ändar. Nästa morgon får du glans och ömtålig doft från håret, och med regelbunden användning ökar du fortfarande hårvolymen.
 • 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja - blanda, applicera blandningen på spetsarna och längs hela längden på håret.

2. För torrt, skadat och fallande hår:

 • 1 msk. gelatin häll 100 ml vatten och låt svälla i 20-30 minuter, sedan ständigt omröra, tillsätt gradvis balsam för din hårtyp - tills en blandning erhålls, som tjock gräddfil. Applicera kompositionen endast på håret, utan att påverka hårbotten, annars på morgonen kommer det att "dra av". Denna mask ger också en "laminering" -effekt.

3. Mot håravfall:

 • Blanda i lika stora proportioner nypressad äpple (vit druv) juice och någon vegetabilisk olja (oliv, burdock, avokado eller mandel). Applicera blandningen med massage rörelser i hårbotten.
 • Blanda 1 tsk. mandelolja, hundros och pumpa, 1 msk. gräddfil (helst hemlagad), äggula, 5-7 droppar ylag-ylang eter.

4. För fettigt hår:

 • 2 msk. honung lite (upp till 40 ° C), värme på ångbadet, tillsätt 1 slagen äggula - mixa. Gnid blandningen i hårbotten och sprid över hela längden av håret.
 • Koka i 50 ml kokande vatten 2 msk. torra kamomillblommor. Låt det brygga i 2-3 timmar, spänna, tillsätt ekorren piskad i skum.
 • 1 msk. jäst lös upp i 1 msk. varmt vatten, tillsätt det vispadda proteinet.

5. Näringsrika masker - appliceras på rötterna, sprider sig över hela längden av håret:

 • Slå 2 ägg, lägg till 2 msk. flytande honung till en homogen blandning.
 • 1/3 kopp morotsjuice, 30 g äppeljuice, 30 g aloejuice eller gruel. Denna mask kommer inte bara att mätta håret med vitaminer, utan också lindra mjäll och ge dem styrka, glans och skönhet.
 • Ta 1 stor mogen päron, ta bort stammen och kärnan med fröna, puré frukten med en bländare eller en liten rivare (om frukten är för saftig och pressa ut överskott av fukt). Lägg till 2 msk. olivolja och 1 slagen ägg.
 • Blanda 2 msk. castor och burdock oljor, 2 ampuller retinol (vitamin A) och tokoferol (vitamin E), 2 droppar din favorit eterisk olja.
 • Suga 2 skivor torkat rågbröd i kokande vatten, hugga i mush och låt stå i 2-3 timmar, pressa ut fukt (du kan kasta ut kakan) och tillsätt 1 tsk. burdock olja.

Natt hår masker är det bästa sättet att förvandla ditt hår i bara några behandlingar. Masker kommer också att vara användbara för hår som har lidit av aggressiva manipulationer med dem (markering, kemisk perm, laminering, frekvent användning av strykjärn, lockar, varm hårtork, etc. Det trevligaste med dessa förfaranden är att på morgonen ser håret ut mycket bättre än på kvällen.

De bästa recepten för hårmaskor på natten med foton och video

Vi, moderna kvinnor, har lärt oss att harmoniskt kombinera arbete och familjeliv, men hur kan vi förbli feminina och se ut som hundra procent?

Vad ska man göra om det finns en katastrofal tidsbrist även för full kommunikation med hemläsare, hur man fördelar tid för att ta hand om ditt utseende?

Det är för upptagna kvinnor att jag skulle vilja erbjuda en enkel lösning på ett av de mest pressande problemen - bevarandet av krullarnas skönhet.

För många av oss är hår en fråga om stolthet, men konstant styling, torkning med hårtork, färgning, markering och många andra faktorer försvårar vårt hårs utseende över tiden.

Det är här hårmaskor för natten kommer till räddning, som kommer att ta hand om dina strängar medan du sover.

Den viktigaste fördelen med dessa masker är att du gör praktiskt taget ingenting. Allt som krävs av dig är att följa anvisningarna och somna i en god söt sömn.

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Allt om oljemaskor! + många bilder

Slutligen kom runt för att skriva en recension om mina favoritoljemaskar!

Mitt hår: långt, rakt, tungt, ganska tjockt, nyligen gjort en shatush, och för det mesta är färgen naturlig!

Jag skulle vilja berätta för bakgrunden, varför jag allmänt bad till oljemaskor.

Allt började 2010, då jag fick en stor dos av strålning i huvudet. Och jag fick det helt löjligt. Det visade sig att min telefon utstrålade otroligt strålning! ja ja, och det händer! Allt började med att jag i september 2010 presenterades med en iPhone 3-födelsedag, senare visade det sig att det var en kinesisk falsk. så, bokstavligen om 2 månader är jag skallig. Jag förlorade 60% av mitt hår! det var något. Jag undrade varför, varifrån. vad är det med mig? Jag köpte schampon från att falla ut, olika serum, grävde burdockrötterna själv, bryggde den och sköljde det med hår. Herre, vad jag just inte gjorde. Jag grät, led... hår var överallt: på en kudde, på kläder, överallt! Jag är tyst när jag kammade dem, det var nog att röra huvudet mot kammen. Så mycket så att jag inte kammade i flera dagar, för att inte röra mitt huvud igen. Som på universitetet, med en fysiklärare, pratade vi om telefonerna, jag visade mina, vi öppnade det, och åh, skräck. Kineserna gömde inte något! stråldosen indikerades, och den överskreds hundratals gånger. Efter att ha kommit hem, kopplade jag omedelbart den och slog inte på den igen. Nästa dag sprang jag till sjukhuset för att donera blod för alla indikatorer.. och ja, järnet i mitt blod föll katastrofalt lågt. Jag vet inte hur jag inte har svimmade alls. Läkaren föreskrev vitamin, förbättrad näring. Jag tog min sorgelefon och tog honom till skogen, långt bortom staden och begravdes i marken.. kanske var jag tvungen att vända honom någonstans, men då tänkte jag inte på det.. och tror inte det, på en vecka slutade håret falla! kanske det föll ut, ja, hår 20-30 per dag, men inte i tatters, som tidigare! Jag var då den lyckligaste på jorden. Hur glada jag var att vi upptäckte problemet vid den tiden att det åtminstone var något kvar på mitt huvud. även om naturen gav mig underbart tjockt hår, tungt och tätt.

Här är ett foto, det handlar om 2007..

sanningen kan ses dåligt, men det är uppenbart att håret är långt och tjockt

och sedan tvättade jag dem med en enkel Fructis)))

Sedan efter utfallet, av någon anledning jag målade den i en mörk, mörk färg, nästan svart. Då trodde jag att det svarta håret inte är så synligt tjockt och visuellt blir det mer.

våren 2011.. redan målade, men de nya började inte växa, du kan se på bilden vilken bred rad jag har på mitt huvud, vad det vita huvudet lyser igenom. allt hår från ryggen kastas framåt

Redan år 2012 började Guschina återvända tyst, det fanns fluff i hela huvudet, nya rötter växte på axelnivån och huvudet håret var fortfarande strimlat))) nu ville jag inte bara återvända den tjocka men också återvända min färg! Jag var trött på de mörka, jag insåg att min inhemska färg passar mig mest. Jag var färgad med färger, gjorde färgläggning, allt i frisörsalonger. befälhavaren ville att jag skulle göra övergången från färgad till naturlig minimalt märkbar. Här var jag en dåre, inte bara håret föll ut, så jag brände dem också med färger, markering och annat skräp.

här kan du se överflöd av färgstarkt hår))) och du kan se att hårets tjocklek är bättre!

Det var då jag träffade oljemaskor! Jag läste på Internet att de tvätta färgen från håret, vilket är vad jag behöver! att de återställer färgat hår! Jag började med kull och olivolja. Gradvis tillsatt mandel och persika. Sedan applicerade jag masker i 2 timmar regelbundet innan du tvättade mitt huvud, d.v.s. varannan dag. Här är resultatet jag fick senast sommaren 2013.. färgen tvättas nästan bort! och densiteten är bättre! Kanske var det oljemaskins vinst!

Jag vill säga att jag klippte mitt hår hela tiden! en gång i 2 månader stabil! trots allt var min uppgift inte att växa länge, men för att återställa tjockleken och jämn längden, för att återge ett enda "ark" av tjockt hår.

Nytt år 2015 Jag har redan träffat sådant hår))) De har samma längd, färgen återställs, om bara tipsen av centimeter för 7 färgade kvar

Kanske, jag återvände mitt gamla hår, jag var väldigt glad då, men jag kastade inte maskerna))) Jag tyckte om effekten av dem så mycket att jag fortsatte använda dem, men redan en gång i veckan!

Men det var inte där))) våren 2015 bestämde jag mig för att färga den med henna och basma!))) Det är vad vi är för tjejer, hur kan vi förstå)))) (se bilden nedan)

Tja, nu låt oss berätta varför jag älskar oljemaskar så mycket?

För det första är det naturligt och säkert.

För det andra är de lätta att applicera och använda.

För det tredje säljs oljor överallt, i apotek, i butiker (oliv, havtorn, linfrö), i olika nätbutiker.

Fjärde, som inte skulle säga vad de säger är som förra seklet, har kosmetika länge skapats. men! Alla livoljor var kända för sina värdefulla egenskaper, och aldrig gå i bruk.

Den första, en av de viktigaste egenskaperna för mig personligen. Oljemaskor tvättar färg väl. Till exempel tvättade jag henna i 10 månader!

Här är mitt resultat: en skillnad på 10 månader.

Hår direkt efter färgning med henna + basma

Hår, efter 10 månader med regelbunden användning av oljemaskor

Effekten är uppenbar! Inte en droppe röd eller ingefära pigment som ger henna.

Masker ska appliceras eller på natten, eller åtminstone i några timmar. På 30 minuter får du ingenting.

Jag får alltid oljemaskar på natten. det är mer bekvämt för mig.

Efter att ha applicerat masken rullar vi håret i en "bun" och sätter håret ihop med en film (matkvalitet) och sedan med en handduk för att lägga till värme. Det är sant att jag har en hatt utformad speciellt för detta ändamål.

Här är mina redskap för oljemaskor:

Jag har nog för alla hår 1/4 glasögon. Jag värmer i ett vattenbad (jag lägger ett glas i en skål med kokande vatten för bokstavligen 3 minuter). Följaktligen stör jag en gaffel))) Och jag lägger den på mitt hår, bara för en längd! Jag drar tillbaka från rötterna på 5 cm och tillämpar, särskilt noggrant arbetstips. Jag drar aldrig olja på roten! Eftersom mitt hår är benäget för fett! Och för tillväxt med andra masker och andra medel.

Någon lägger en mask på smutsigt hår, någon på nätet. Alla individuellt.

Jag tar alltid olja på rent hår innan du tvättar!

Hur tvättar man oljemask?

Tvätta bara ditt huvud med ditt vanliga schampo. Om detta inte räcker skakar du två gånger. EN NUANCE: Applicera aldrig schampo i längd, bara på rötterna. Och för längden på "jaga" skum, eftersom rent schampo är för aggressivt mot hårets längd.

OLJAN FÖRSTÄLLER HAIR, DEFINERAR DEM, DE KOMMER TÄCK. Efter normala (!) Förfaranden kommer håret att bli föremål för näringsämnen, mätt, briljant, och även utsidan av substansänden är utsläppt!

Slutligen är här mitt arsenal av oljor för tillfället:

FREKVENS AV OLJSMASKANSANVÄNDNING - 1 TIME A WEEK! Jag gör utan att bryta från september till juni och så än år. SOMMAR GÖR INTE, TK MYCKET VARMT, JA OCH HÅR SKALL FÖRSTA.

VIKTIGA OLJOR ANVÄND INTE, FÖR ATT jag inte älskar, anser jag inte att de är användbara för hår.

Jag beställer oljor på Spivaks webbplats under de senaste två åren. Kvalitet, pris, leverans - alla är glada.

Oljor säljs också i alla apotek!

Nu ska jag berätta om varje smör.

1. Kokosolja raffinerad

Lukt: frånvarande, på grund av att oljan är raffinerad!

Konsistens: Tjock, men 30 grader räcker för smältning.

Kokosolja för hår är allergivänliga och lämpar sig för alla typer av hår och hud, vilket ger hårhållfasthet, elasticitet, glans, förhindrar håravfall och eliminerar effekten av splittrade ändar.

2. Sheasmör

Lukt: Nötaktig, tunn

Konsistens: mycket mer tät kokos, smälter vid 40 grader.

En mer detaljerad översyn av denna olja kan läsas här.

3. Kokosolja, oraffinerade

Konsistens: tjock, smälta vid 30 grader.

Många anhängare av konservativa hårvårdsmetoder motverkar bara omnämnande av exotiska produkter, utan att förstå hur de är bättre än vår vanliga kardborre eller ricinolja. Det är verkligen svårt att argumentera med invecklade synpunkter, men du kan alltid hitta starka argument. I vårt fall kommer den verkliga trumf att vara överflöd av fettsyror, vars verkan på hårstrukturen liknar riktig magi, för tack vare dem blir allt hårdare mjukare, mer elastisk och friskare! På grund av den unika strukturen tränger oljan lätt in i dem, verkar från insidan och skyddar den mot eventuella mekaniska effekter.

4. Macadamia olja, oraffinerade

Effekt på hår:

På grund av den djupa penetrationen i hårsäckarna ger verktyget näring till hårrötterna, fuktar hårbotten. "Magic" smör eliminerar mjäll, återställer hår, återvänder dem till den gamla skönheten. Det behandlar också splittrade ändar och läker håret efter krökning och färgning.

5. Castorolja

Konsistens: oljan är mycket tjock och tät!

Effekt av olja på håret:

 • Castorolja kan penetrera djupt in i hårsäcken. Där närar det håret och mättar det med alla nödvändiga ämnen.
 • fördelat längs hårets längd, oljan klistrar torra vågar, vilket ger krullarna silkiness och glans. Därför är det perfekt för vård av färgade, blekta och splittrade ändar;
 • olja eliminerar torr hårbotten, d.v.s. lindrar sig från mjäll och peeling.

6. Arganolja

Konsistens: Vanligt, med en liten gulaktig nyans. Färg: något gul

Effekt på hår:

• Inget medel kan fuktar håret och arganolja för hår, eftersom det närmar dem längs hela längden och mättar med de mest användbara vitaminerna utan att missa en enda centimeter skadat hår.

• Det kan återställa skador av vilken typ som helst, vilket är mycket viktigt, eftersom moderna tjejer ofta använder hårrätare och curlers som bryter mot deras struktur.

• så länge som möjligt bidrar till att hålla håret jämnt och bidrar till att ditt hår kommer att ha den perfekta formen även i dåligt och regnigt väder

• hjälper till att permanent bli av med irriterande mjäll genom att fuktar hårbotten hela tiden,

• ger hårstyrka för att bekämpa de skadliga effekterna av ultravioletta strålar;

• stärker hårsäckarna så mycket som möjligt så att håret faller ut mindre och är tjockt och starkt;

• återvända förlorad hårglans och hjälpa till att återställa den tidigare pompen och densiteten i håret, vilket framhäver hårets naturliga skönhet.

7. Buritiolja

Färg: gul. LJUSVÄRDA DAMAR - VAR FÖRSIKTIG! ENDAST DROPS.

Konsistens: vanlig olja.

Effekt på hår:

Efter flera applikationer kan du se att krullarna började glansa, dullheten och sårbarheten försvann, de fick igen ett vackert utseende, vitalitet, skönhet och glans. Det förhindrar också uttorkning och anses vara användbart för färgat hår.

8. Jojobaolja

Effekt på hår:

Detta underbara verktyg används oftast för oljigt och torrt hår, även om det passar helt för alla typer. Perfekt rensar porerna i talg och döda celler, näring och återställande försvagade strängar, verkar jojoba på hårstrukturen "inifrån" på ett magiskt sätt. Super förmåga att absorbera hjälper honom att inte vikta krullarna och inte belasta sin yta med en fet film. Jojobaolja är också populär eftersom dess användning kan vara ganska frekvent.

9. Broccoli Fröolja

Kanske min favorit!

Färg: grön och gul. LJUSVÄRDA DAMAR - VAR FÖRSIKTIG! ENDAST DROPS.

Konsistens: ganska tjock

Effekt på hår:

Produkten ersätter alla serum som innehåller silikoner och gör håret tyngre. Med verktyget kan du:

 • slät hårkutik
 • förhindra utseendet av splittrade ändar;
 • eliminera brittleness, öka hårstyrkan;
 • minska fet hårbotten;
 • Ge ditt hår en fantastisk hälsosam glans.

Så, jag vill också ge några tips om hur du inte kan skada ditt hår

1. Noggrann kamning. Jag använder en Tangle Teezer kam.

2. Håret ska kammas innan du tvättar!

3. Gnugga dem inte med en handduk efter tvätt. tryck bara försiktigt, utan att vrida och vind handduken i 20 minuter. Under denna tid absorberar den allt överskott av fukt.

4. Riva aldrig av vått hår. vänta tills de torkar ut lite!

5. Mindre ofta använda curling strykjärn, rätare, hårtorkar!

6. Mindre ofta gör höga frisyrer, vilket skulle orsaka hårets rötter och håret själv.

7. Knippa inte håret med ett gummiband tills du förlorar din puls! Använd endast mjuka gummiband. Och det är bättre att använda hårnålar och krabbor, de klämmer inte håret i hälften och skadar därför inte honom.

8. Skydda ditt hår från solen! Från poolen och havsvatten!

9. Och viktigast av allt - älska ditt hår och dig själv!

HÄR FINNS MIN HAIR PÅ DENNA MOMENT

Hårmask för natten

För att hålla ditt hår friskt och elastiskt måste du följa rekommendationerna för vård av din hårtyp. Hemvård ges en av huvudplatserna. Använd huvudmassage som du kan göra på egen hand, skölja med avkroppar av medicinalväxter för att lägga till skina i håret, bli av med mjäll och stimulera rötter med anda tinkturer och naturligtvis närande hemlagade masker. Förresten är det väldigt användbart att tvätta håret med hemmet, såsom sur mjölk, öl, ägg och avkok av några medicinska växter.

Masker för hår på natten bör inte orsaka klåda, irritation och allergiska reaktioner i hårbotten med långvarig kontakt med olika produkter och medicinska växter, hindrar inte andning av huden. I detta avseende är oljemaskor för hår de mest effektiva, populära och säkra.

Oljehårsmaskar återställer omedelbart skadad hårstruktur och ger glans. Receptet på den enklaste hårmasken för natten består i att applicera en liten mängd olja i hela längden för att suga på håret. På morgonen tvättar du håret med schampo 2 gånger. Oljan ger näring till hårbotten med vitaminer och mikroelement.
De mest fördelaktiga håroljorna är mandel, persika, castor och burdock. Separat vill markera den naturliga kokosnötoljan. Detta är ett välkänt sätt för håråterställning, jämnt fördelande längs håraxeln, förhindrande av förlust av protein, vilket medför att håret slätas ut och mindre splittras. Appliceringsprincipen är densamma som beskrivits ovan. Efter att ha applicerat oljan över hela längden sätter du på huvudet med en varm handduk. Förresten, efter tvätt av håret är det användbart från tid till annan, lägg ett par droppar olja på ändarna av håret och tvätta inte det under dagen. Detta kommer att skydda hårets ändar från att torka ut.
Oljor i kombination med medicinska växter, frukter, bär och grönsaker, lämpliga för din hårtyp, är också utmärkta hårmaskor för natten. Försök att förbereda en mask för torrt hår enligt följande recept:
Recept 1 - Mask för hår på natten - burdock + vegetabilisk olja. Gnid över natten i hårbotten 2 gånger i veckan med en kurs på 10 gnuggar.
Färsk krossad kockrot hälls med vilken vegetabilisk olja som helst i förhållandet 1: 3. Insistera dag, värm sedan i ett vattenbad i 1 timme och spänning.
Recept 2 - Mask för hår på natten - Havtorn + Vegetabilisk olja. Applicera 2 gånger i veckan koll på 12-15 procedurer.
Havtornens frukter pressas och skalen upphettas med vegetabilisk olja i ett vattenbad, med periodisk tillsats av nya delar av råmaterialet för att erhålla en orange färg. Därefter filtreras blandningen och blandas med olja i ett förhållande av 1: 9. Gnid i hårbotten på natten.
Recept 3 - Hårmask för natten - persilja + ricinolja. Gnid i hårbotten på natten genom dagen för 15 procedurer.
Persilja rot gnidade på en fin rivare och häll ricinolja i ett förhållande av 1: 5. Värm i ett vattenbad i 1 timme och spänning.
Tips: Gör på samma sätt en mask med en sellerirot.
Recept 4 - Fuktighetsgivande natt hårmask - avokado + ägg + olivolja.
Mash med en gaffel 1 mogen eller mogna frukter 1 avokado. Lägg i 1 ägg och 2 matskedar olivolja i potatismos. Blanda blandningen noggrant och applicera över hela längden av håret. Täck huvudet med en film och en varm scarf och lämna den över natten. På morgonen tvättar du håret med ditt vanliga schampo.

Recept 5 - Nära hårmask för natten - honung + äggula + olivolja eller annan vegetabilisk olja.
Blanda 50 ml flytande honung, 2 äggulor och 1 matsked vegetabilisk olja. Applicera blandningen i håret längs hela längden, linda med en film och en varm handduk och lämna över natten. På morgonen sköljer du huvudet med varmt vatten och schampo.
Flera recept för hår utsatta för fett:
Recept 6 - Restaurerande nattmask för hår - bröd + burdock olja.
Häll rågsmullen med varmt vatten och mos för att få en uppslamning. Tillsätt 1 tsk olja med burdock. Applicera blandningen på vått hår och gnugga i hårbotten. Vik en wrap och en varm handduk och lämna över natten. På morgonen tvättar du håret med vanligt schampo.
Recept 7 - Nattmask för hår - propolis + alkohol.
Effektivt reducerar överdriven sebumsekretion.
Propolis hälls med alkohol i andelen 1: 4 och insisterar 3-4 dagar på en mörk plats, skakar ibland och sedan filtreras genom gasbindning. Smörj hårbotten på natten på avdelningarna med en borste doppad i en lösning. Vätska torkar för att bilda en film. På morgonen rengörs det med varmt vatten.
Recept 8 - Mask för natten för hår med henna och citron.
Normaliserar fet hår. Det rekommenderas att göra 1-2 gånger i veckan med en kurs på 6-8 procedurer.
Fyll Henna med varmt vatten och blanda noggrant med någon närande grädde som passar alla hudar i proportionerna 1: 2: 7. Gnid blandningen i hårbotten, täck huvudet med en varm scarf och lämna masken över natten.
Tips! I den färdiga masken kan du lägga till 1 tesked färsk citronsaft för att skina håret.
För alla typer av hår har hemlagade sköljmasker från naturliga växter visat sig som hemmedicin. Infusioner av medicinska örter skölj rikligt hår och låt torka utan att använda en hårtork, inklusive på natten. Avkok av nässlor och skal äpplen ger håret glans och silkiness, Daisy mask kopplad till en lätt gyllenbrun hår, återfuktar hår och påskynda deras tillväxt, citron skölj ger håret mjukhet och ringblomma tinktur - ett utmärkt botemedel mot håravfall. Mot riklig mjäll hjälper till att maska ​​av färsk kåljuice, som gnids i hårbotten och lämnas över natten.

Var försiktig när du applicerar masker och krämer. Alla läkemedel kan ha individuell intolerans, kontrollera den först på handens hud! Du kanske också är intresserad av detta:

 • Henna Hair Recensioner: 4
 • Hemlagade hårmaskor recensioner: 2
 • Läkemedelsegenskaper hos humlehinnor: 3
 • Hur man gör håret glänsande? recensioner: 6

Hårmask för natten Recensioner: 2

Jag föreställer mig inte hur jag skulle kunna somna med en mask. Men för dem som kan, är det väldigt bekvämt, särskilt för att hålla oljemaskor för större effekt. Och jag föredrar att göra hushållsarbete med en mask på mitt huvud.

Faktiskt bra för natt hår restaurering kokosnötsolja. Men är fortfarande mycket väl näring och återställer argan och sesamolja. Till håret efter morgonen tvättades inte oljig - du kan skölja med vatten med citron.

Hårmask för natten

En över natten hårmask är ett utmärkt sätt att göra ditt hår glänsande och snyggt. Under natten matar hemvårdsprodukter krullarna, så på morgonen ser de mycket bättre ut. På vilken typ av masker du kan göra på natten och hur du utför denna procedur korrekt, kommer du att lära av den här artikeln.

Vad är användningen

Fördelarna med nattmaskar är ganska uppenbara, eftersom det är mycket bekvämare. När allt kommer omkring, är det ofta inte tillräckligt med tid för hemvårdsprocedurer under dagen när vi är upptagna. Därför är det bara på natten möjligt att ta tid att göra en mask för sig själv. Och vid speciella nattmedel behöver de inte heller tvättas.

Masken appliceras på håret på kvällen och fortsätter hela natten. Under denna tid tränger alla dess komponenter in i krullarnas struktur, fyller dem med näringsämnen och förbättras avsevärt. För vissa produkter anses långvarig exponering för hårbotten eller ett extra plus.

I det här fallet, för en lång tid av användning, har håret tid att fullt ut mata på alla användbara komponenter. Därför försvinner även riktigt märkbara problem snabbt.

Mask för hår på natten hemma: recensioner, recept natt masker

Hårmaskar för natten

Nattmaskar är ett bra sätt att spara tid och samtidigt förbättra ditt hår så att det blir mjukt, rent och glänsande på morgonen.

På dagtid är det mycket ofta ingen tid för hårvård, och många kvinnor kan spendera omkring 1-2 timmar på den. För att maximalt närma krullar med vitaminer, pektiner och andra substanser, kommer det inte att räcka, för längre penetration krävs för optimal penetration.

Användningen av hårmaskor för natten är att de tillåter dig att mätta håret med de mest användbara komponenterna, och det kräver inte mycket arbete: du måste förbereda kompositionen på kvällen, applicera den före sänggåendet och på morgonen kan du se en slät och glänsande man i stället för det klippta håret.

Självklart kommer en sådan snabb effekt inte att hända, för nattmaskar måste göras 2 gånger i veckan, men efter den första sessionen är förändringarna redan ganska märkbara. Oftast rekommenderas hårmaskor för hela natten att lämna till dem som står inför problemet med bräcklighet, torrhet och förlust, såväl som i strid med sebaceous körtlar.

Vilka problem är effektiva natthårsmaskar hemma:

 • Bräckliga, utskurna, skadade strängar;
 • Dullness, lack of natural shine;
 • Stark salivation
 • Mjäll, seborrhea;
 • Försvagade folliklar, prolapse;
 • Ej aktiv tillväxt;
 • Torrhet.

Hur man använder nattmaskar för hår:

 • Kompositionen framställs omedelbart före användning och tvättas bara av på morgonen med schampo;
 • Om du är allergisk mot komponenterna i den valda produkten, bör du vägra använda den.
 • För att blandningen inte ska strömma och inte lägga sängen på arken, är det nödvändigt att sätta på ett tjockt cellofantlock efter applicering och isolera med en varm halsduk ovanpå.

Oljig hårmask för natten

För näring, hydratisering och ökar elasticiteten hos krullarna av normal och torr typ. utsatt för förlust har denna blandning en positiv effekt:

 • I samma proportioner blandar vi ricinolja med burdockolja, värmer den i ett vattenbad för att värma det;
 • Vi börjar behandling från rötterna, vi fullbordar proceduren vid tipsen;
 • På morgonen tar vi bort.

Kefir hårmask för natten

Med den här metoden kan du bota och återställa torra, lösa och dissekerade strängar:

 • Vi värmer upp en halv kopp fet yoghurt, häll 2 tsk. l. olivfrukt extrakt, blanda med äggula;
 • Vi smörjer helt hela hårets hår;
 • På morgonen mitt huvud, som vanligt.

Honungshårsmask för natten

Följande alternativ rekommenderas för behandling av mjäll och seborré, stärka rötterna och mjukna hårda trådar:

 • Rör 2 stora skedar honung med äggulor (2 st);
 • Vi bearbetar varje sträng över hela längden;
 • Ta bort efter att ha vaknat.

Gelatin hårmask för natten

För hemlaminering, fuktgivande och förstärkning av torra eller normala lockar, bör du använda följande recept:

 • Vi löser upp en stor sked gelatinpulver i kallt vatten (100 g), insisterar på att lösas i ungefär en halvtimme. Lägg till butiksbalsam, bringa till en krämig konsistens genom att blanda;
 • Applicera på lockar, försök att inte påverka rötterna;
 • Vakna, mitt hår med rent vatten.

Lök hårmask för natten

Detta verktyg kan användas inte mer än 1 gång per vecka för att bota mjäll och ta bort överflödigt fett:

 • Vi slipar löken i den minsta riven, pressar saften ut ur gruelen (1 msk) genom ostklut, späd den med en stor sked ricinolja och blanda den med ett rå ägg;
 • Den största delen av blandningen lämnas i hårbotten, och resterna - på strängarna;
 • Vi tvättar på morgonen.

Clay hårmask för natten

Ägare av fettkrullar kommer att uppskatta detta recept, för alla dess komponenter bekämpar effektivt salivation, förhindrar att de faller ut och rengörs från kontaminering:

 • Vi spädar påse med blå lera med vatten, blanda den med en stor sked juice, pressad från en mogen citron. Tillsätt äggula och honung (1 msk. L.);
 • Vi gnider kompositionen i huden med cirkulära rörelser och applicerar sedan på krullarna;
 • Vakna, vi går för att tvätta allt.

Mask för hårväxt på natten

För att stimulera tillväxt och stoppa förlusten av krullar av alla typer används följande recept:

 • Blanda en matsked rotbottenolja med honung (2 tsk.). Samma dos av ricinolja, en liten sked juice pressad från en citron och äggula.
 • Vi bearbetar roten noggrant, då - hela håret;
 • På morgonen skölj allt.

Mask mot håravfall på natten

Följande komposition är avsedd att stärka rötterna, aktivera tillväxtprocesser och eliminera fettig glans:

 • Ta 2 äggulor, slå dem med 1 tsk. cognac och honung (2 tsk.);
 • Applicera produkten endast på rötterna;
 • Vakna, vi går för att tvätta allt.

Mask för hårspetsar på natten

Om spetsarna är torra, sårt och behöver snabb återhämtning - denna blandning bidrar till detta:

 • Rör 2 tsk. ricinolja från 1 msk. l. olivträdolja, tillsätt vitaminerna A och E (5 droppar);
 • Vi bearbetar bara ändarna, lindar dem i plastfolie;
 • Mitt hår på morgonen.

Nattmask för torrt hår

För snabb vätning och regenerering av torra, skadade och försvagade trådar bör du använda följande komposition:

 • Vi blandar burdock och ricinolja i lika delar, vi släpper till dem 5 droppar ylang-ylang etrar och rosor, tillsätt vitaminer av grupperna A och E (2 g vardera);
 • Applicera ett rikligt lager på trådarna, lämna till morgon;
 • För att skölja.

Nattmaske för fettigt hår

För att lindra inflammation, eliminera mjäll och normalisera arbetet med sebaceous sekret, beredas denna blandning:

 • Späd 2 msk. l. honung kokt vatten (1 kopp), lägg till lösningen 1 msk. l. färsk citronsaft;
 • Vi fuktar håret, underhåller 8 timmar;
 • Vi tvättar bort.

Fuktgivande hårmask för natten

Detta intensiva recept används för intensiv fuktning av torkade trådar:

 • Blanda en sked full av glycerin med rå äggula och 2 msk. l. ryggradolja;
 • Smörj med rikligt hårlager;
 • På morgonen tvättar vi våra huvuden.

Nourishing hårmask för natten

För utseende av glans på tråkiga lockar rekommenderas att man förbereder följande komposition:

 • Till en stor sked av mandelolja blandar vi samma mängd jojoba-extrakt, tillsätt rosolja till dem (1 tsk);
 • Smörj krökets blandning längs hela sin längd, med början från rötterna.
 • På morgonen skölj håret.

Vi rekommenderar också att du läser artikeln Hårmask i badet.

Efter en månad kan du se bra resultat av att använda nattmaskar för hår hemma:

 • Krullarna börjar översvämma med en vacker naturlig glans;
 • Seborré och mjäll försvinna
 • Bräckligheten minskas avsevärt, de utskurna spetsarna återställs;
 • Normaliserad fuktbalans;
 • Rötter stärks
 • Det finns en mer intensiv tillväxt.

Recensioner av hemlagade hårmaskor för våra regelbundna läsare är också mycket positiva:

Tatyana, 34 år gammal:

"Jag gör regelbundet en nattmask för torrt hår, och jag gillar åtgärden: på bara en månad lyckades jag sätta mina krullar i ordning, och nu faller de mindre och knappast delas"

Milaslava, 23 år gammal:

"Jag utnyttjade receptet för nattgelatinmasken och blev positivt överraskad av dess åtgärd: om jag tidigare inte kunde sätta mina lockiga lockar i mitt hår, går allting utan mycket besvär och krångel. Jag rekommenderar det här verktyget till alla! "

Veronica, 45 år gammal:

"Ett par gånger försökte jag lökmask. Jag tyckte om hennes handling, men det var ganska svårt att tvätta lukten efteråt, men jag hittade en utväg: Jag gör citronvatten (juice från 1 citron till 2 liter vatten) och sköljdes sedan med den. Alla obehagliga luktarna försvinner omedelbart! "

Övernattning hår masker - Recept och ansökan Tips

Varför idén att göra masker för hår på natten? De har ett antal obestridliga fördelar jämfört med de kortvariga masker som kan förberedas under dagen.

Fördelarna med sådana masker

Hur mycket kan du hålla en vanlig dagsmask på ditt huvud? En timme eller två är inte mer än det, men i praktiken visar det sig att för många näringsämnen är denna tid inte tillräcklig för att absorberas ordentligt i hårbotten, hårrötterna och för att utarbeta lämpliga funktioner.

För produkter som innehåller aggressiva ämnen (till exempel senap eller rödpeppar) kommer en timme att vara tillräcklig. Men för resten av vitaminerna kommer pektiner, tanniner och eteriska oljor av denna tid att vara små.

Nattmaskor hålls på huvudet i tillräckligt lång tid - 6-9 timmar, så att alla användbara ämnen inte bara får tid att vara helt och djupt absorberade, men också att göra allt nödvändigt arbete. Som ett resultat, har du sköljt huvudet på morgonen ser du en snabb och otrolig effekt.

Vi brukar inte ha tillräckligt med tid för dagsmaskar. Och håret fortsätter att splittras, falla ut och dimma. För att spara tid och det finns en enkel och snabbberedd mask: från kvällen som hon förberedde, satt på natten, på morgonen sköljde hon - och hennes hår fick ett nytt liv, och utsikten skulle bara vara vacker.

 • 3. Maximal effektivitet

För de två timmarna som du har en dagsmask på håret kan du få önskad effekt, använda snabbverkande, ganska aggressiva ingredienser. Så när du använder några av dessa verktyg måste du vara försiktig med biverkningar.

Nattmaskor, som antas långa tidsåtgärder, innehåller inte irriterande komponenter. Tvärtom, de skiljer sig alla i sin milda åtgärd inte bara på hårets struktur utan också på hårbotten. De är helt säkra och inte allergiframkallande.

Hur ansöker du?

Så att masken för hår på natten inte orsakar besvikelse, och glad dig på morgonen med en otrolig effekt, bör du följa ett antal regler för deras förberedelser och användning.

  1. När du väljer ett recept, välj inte de som innehåller aggressiva ämnen (senap eller rödpeppar) eller komponenter som är svåra att ta bort från håret (till exempel bröd). I det första fallet riskerar du att bränna både hårbotten och håret och i det andra fallet - att vara sent för arbete eller att visas på det med brödstycken i en hårdvara.
  2. Bara om du, efter att du har förberett masken, testar den. Applicera först på huden bakom örat i en halvtimme för att se om du är allergisk mot dess komponenter. För det andra, applicera det på ett lås av hår och lämna det över natten. Detta är för att undvika färgverkan. Några av ingredienserna i maskernas sammansättning kan ge oönskad och ojämn nyans till blont hår.

Applicera masken på håret inte 5 minuter innan du går och lägger dig, men minst en halvtimme, så att alla flytande ingredienser har tid att tömma och fet och fet.

 1. Håret ska noggrant kammade.
 2. Masker faller på torrt hår.
 3. Om ditt problem är splittat, skadat hår, var särskilt uppmärksam på tipsen när du applicerar, till rötterna, mjäll och håravfall - till hårbotten.
 4. Wrap håret i en plastpåse.
 5. Glöm inte att ta hand om ditt sängkläder: Sätt i en kudde med en handduk som inte är synd att bli smutsig (om masken innehåller färgämnen eller feta komponenter).
 6. Under morgonduschen ska blandningen tvättas av med varmt vatten och ännu bättre - med infusion av örter (kamomill, nässla eller kalendula). Om vissa ingredienser inte tvättas av, använd schampo.
 7. Effekten är tillräcklig för en hel vecka, så bli inte förradad: gör nattmaskar för hår en gång i veckan.

Du bör inte experimentera och uppfinna dina egna regler i den här frågan: du kan få effekten motsatt vad du vill ha.

Burdock mask recept

Miraculous burdock hair mask är förberedd på basis av burdock olja, som alla vet som en utmärkt hårvårdsprodukt. Den kemiska sammansättningen av burkolja har en verkligt magisk effekt på håret:

 • inulin gör håret smidigt och glänsande;
 • proteiner är ett naturligt byggmaterial för hår, utan vilket de blir sköra
 • Eteriska oljor ger hår extra volym, tar bort oljig glans.
 • fettsyror återställer splittrade hårändar;
 • tanniner stärker håret och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten;
 • Mineralsalter (krom, svavel, järn, kobolt, magnesium, kalium, fosfor, kisel, zink, natrium, kalcium, mangan, koppar, selen) deltar i metaboliska processer, återställer hårstrukturen inifrån;
 • vitaminerna C, A, E, Grupp B returnerar hårstyrka, energi, glans;
 • flavonoider förhindrar håravfall.

Du kan göra en klassisk burdockmask för natten: värm oljan till ett varmt tillstånd och gnugga det i huvudets hud. Effekten av burdockolja förbättras emellertid i kombination med andra oljor, så att en annan, redan komplex mask kan vara användbar.

Blanda burdockolja (två matskedar) med mandelolja och jojobaolja (en matsked av båda), och tillsätt sedan rosenolja (en tesked). En sådan mask är speciellt bra för delade hårändar. Nästa morgon ges du inte bara med hårglans, utan också med en underbar doft av en ros.

Kefir recept

Kefir är en värdefull produkt för beredning av nattmaskar, eftersom det verkar på håret mjukt och effektivt tack vare dess starka sammansättning:

 • retinol främjar snabb hårväxt
 • tiamin och pyridoxin förhindrar deras förlust
 • Riboflavin gör håret ovanligt tjockt och voluminöst;
 • niacin och folsyra gör kefir hårmaskstimulering;
 • E-vitamin revitaliserar tråkigt hår;
 • biotin bidrar till den övergripande förbättringen av håret;
 • Vitamin C återställer skadat hår.

Kefir nattmask är speciellt användbar för splittring och skadat hår.

Kefir är en mejeriprodukt, för att undvika surning bör du inte blanda den med andra ingredienser. Applicera bara varm kefir på hår och lämna för natten.

Gelatin för torra lockar

Effektiv gelatin hårmask för natten är lätt att förbereda och har en underbar effekt på håret, både ute och inne:

 • proteinet i gelatin börjar återställa det skadade håret som inte har tillräckligt med protein som byggmaterial.
 • Kollagen har uttalade anti-aging egenskaper, så det gör håret starkare, starkare, mer elastisk;
 • aminosyror skyddar hår från negativa yttre påverkan;
 • stärkelse gör håret mjukt och fluffigt;
 • niacin stärker hårsäckar
 • mineraler hjälper till att återställa skadad hårstruktur.

Gelatinmask är bra för torrt, skadat och fallande hår. Dessutom har det fortfarande effekten av laminering. Applicera på rent, något torkat hår. Späd gelatin (matsked) i vatten (100 ml) och låt det svälla i en halvtimme.

Tillsätt sedan långsamt hårbalsam till det och omrör hela tiden blandningen. Så snart det kommer att likna gräddfil i konsistens är masken klar för applicering.

Försök att hålla blandningen från att röra på hårbotten, annars kommer den att dra av över natten. Applicera endast på hår.

Honungsmask

Honung är en unik naturlig produkt som länge varit känd för sina fantastiska helande egenskaper, så att en honungsmask för hår på natten hjälper dig att sätta håret i ordning. Den unika kemiska sammansättningen av honung kommer att göra ditt hår till en lysande kaskad:

  • flavonoider har en positiv effekt på hårbottens blodcirkulation, så att hårrotsarna börjar få syre och andra näringsämnen mycket bättre än tidigare - och detta påverkar hårets tillstånd.
 • Salter av natrium, kalium och fosfor har sammandragande egenskaper, vilket är användbart för fet hår och förbättrar cellulär andning
 • disackarider som ingår i honung i stora mängder, kommer att ge ditt hår ett välskämt utseende och vitalitet;
 • folsyra kommer att stärka fallande hår;
 • Vitamin C kommer gradvis att återställa skadat hår.
 • Organiska syror gör håret tjockare, mer elastisk;
 • aktivt syre i kompositionen av honung har en bakteriedödande effekt.

Värm honungen på ångbadet och blanda med äggulorna som har piskats på förhand. 2 matskedar honung är 1 äggula. Masken är idealisk för fet hår. Det gnids först i huvudets hud och fördelas sedan över hela längden av håret.

Var och en av nattmaskerna för hår har sina egna egenskaper vid beredningen, appliceringen och, naturligtvis, effekten.

Vi skulle vara intresserade om våra kära läsare delade med oss ​​deras åsikter om den här eller den där masken, som de använde på natten för deras hår. Detta hjälper andra att inte göra några misstag i deras användning och välja en mask med optimal effekt.Nästa Artikel
Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår?