Applicering av amla hårolja - hemlagade masker och recensioner


Den otroliga skönheten och densiteten hos flätorna från indiska tjejer är helt enkelt fantastisk. Chic hår är inte bara en del av deras ras, det är mer resultatet av god omsorg, som är baserat på indisk olja amla. Denna produkt är fortfarande liten känd inom vårt område, men långsamt men säkert blir det populärt. Amlaolja för hår erhålls från blad, bark, frukter och frön från indisk krusbär.

Fördelarna med amlaolja för hår

Man kan prata oändligt om fördelarna med indisk krusbär, hemmet behandlas med olja från det ger oemotståndliga resultat tack vare ett komplex av vitaminer och mineraler. Det hjälper till att återställa även krullarna som skadas av färgning, curling och heta enheter.

 • mineraler: järn, fosfor, kalcium;
 • vitaminer av grupp B och A;
 • fettsyror;
 • askorbinsyra;
 • proteiner;
 • kolhydrater;
 • polyfenoler;
 • flavonoider.

Läkande egenskaper för hår

Användningen av amlaolja för hår är huvudsakligen föreskriven för att förebygga skallighet, det kommer att hjälpa till med alopeci, dessutom bidrar det till att lösa följande trichologiska problem:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 1. Varnar utseendet av för tidigt grått hår;
 2. Används för att mata rötterna för att öka tillväxten hos strängarna;
 3. Utför gott fuktgivande och närande hår;
 4. Minskar intensiteten av salinisering av huvudet;
 5. Ger silkiness, glans och extra volym;
 6. Eliminerar mjäll, gallring, brott och tvärsnitt;
 7. Det behandlar sår, irritation och akne på huvudet.

Det är möjligt att köpa stärkande olja med amla i indiska butiker där kryddor och örter säljs, i kosmetiska butiker, apotek och, naturligtvis, på Internet. Tre tillverkare är mycket populära på den moderna marknaden: dabur, baraka, hashmi. Alla är tidtestade och har sina fördelar och nackdelar. Det genomsnittliga priset på olja är 300 rubel för 200 ml. Man bör komma ihåg att i kosmetologi använder folkrecept inte bara olja, men också pulver från en växt. Priset på pulvret är ca 200 rubel per 100 gram.

Hur man ansöker amlaolja för hår

Den enklaste och mest populära användningsmetoden är att blanda med kosmetiska produkter, massera hårbotten och självklart göra hemlagade masker med egna händer. Alla valda hårvård ger maximal effekt.

Tillägg till schampo eller balsam

För att berika tvätt kosmetika för hår, är det nog att blanda 2 msk i flaskan. l. olja. Tvätta huvudet med ett sådant verktyg utförs på vanligt sätt: vi blöt på huvudet, gör skum på håret, håll det i 3 minuter, tvätta sedan håret, slutligen använda balsam.

Hårbottenmassage

Vilken massage som helst stimulerar blodcirkulationen i dermis, vilket ökar näring av hårsäckar och förbättrar tillväxten. Massageproceduren är standard: Dunk fingrarna i varm olja och i cirkulära rörelser börjar vi massera huvudet och fördela det över huden i 5-10 minuter. Då är det nödvändigt att byta huvudet med en film och lämna den under turbanen från handduken i 15 minuter, skölj sedan. Vi har redan övervägt de bästa massageteknikerna för hårväxt.

Hur man gör smör från amla pulver

Med stor önskan kan du göra hemlagad amlaolja. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du blandar komponenterna som behövs för att lösa exakt ditt problem, och inte köpa den färdiga produkten. Alla basoljor och estrar är lämpliga för beredning.

ingredienser:

 • 25 gr. amla pulver;
 • 100 ml mandelolja.
Matlagningsrecept:

Komponenterna blandas, placeras i en glasbehållare med lock, inslagna i en trasa och förvaras i 14 dagar på ett kallt mörkt ställe och skakar ibland. Efter den tilldelade tiden är produkten färdig för användning som avsedd.

Användbar video: Hur man gör smör amla hemma

Tips och regler för användning av masker

 1. För att göra processen att läka håret mer behagligt och effektivt rekommenderas det att köpa färdig olja med amla. Användningsplanen för produkten skiljer sig inte från den vanliga hushållsanvändningen av andra vårdprodukter.
 2. För att eliminera den allergiska reaktionen på huden, applicera en förberedd mask med indiskt krusbärspulver eller olja till ett ömt område av huden, om det efter några timmar kliar, irritation, rodnad och andra obehagliga resultat kan den appliceras på toppen av huvudet.
 3. För att förbereda den enklaste masken med amlapulver späds den med varmt vatten i proportionerna 1: 1. Resultatet är en krämig massa som passar bra på hårlinjen.
 4. När du väljer olja, var uppmärksam på tillverkaren. Till exempel i en av oljan från Dabur finns henna, och den gröna färgen på oljan kan ge samma skugga av hår, speciellt för blont hår.
 5. Olja har inte mycket trevlig arom, det är värt att överväga. Om du har svårt att tolerera doften av denna produkt, försök att lägga till några droppar aromatiska estrar som rosmarin, lavendel eller citrus till den.
 6. Liksom alla andra vegetabiliska oljor, rekommenderas det också att värma upp före användning, men inte koka.
 7. Applicera oljan bör starta från rötterna med massage rörelser, sprid sedan på trådarna, i sista omgången fett ändarna fet. Förfarandet utförs på torrt hår.
 8. Efter applicering av kompressen från oljan är amla inslaget med en film och en handduk. Växthuseffekten ökar effekten av den terapeutiska kompositionen.
 9. Oljeexponeringstid på 7-8 timmar, det är rekommenderat att lämna masken med denna produkt på hela natten. Om masken behöver ske snabbt, kommer en standardtid eller två att räcka.
 10. Separat vill jag säga om spolning. Indisk krusbär olja är mycket fet och dåligt tvättad. Var beredd att använda schampo två gånger.
 11. Den sista sköljningen kan göras med avkok av örter eller citronvatten.

Hemlagad recept maskerar för olja amla

Amlaolja kan läggas till masker i form av både huvud- och hjälpkomponenterna. Det går bra med många produkter och med alla oljor.

Mask för tillväxt

Blandningen förbättrar hårväxten gör strängar silkeslen och mjuk. Förbättrar blodcirkulationen och rotnäringen.

komponenter:

 • 30 ml amla;
 • 10 gr. senapspulver;
 • 1 tsk. kokosnötolja.
Beredning och applicering:

Vi kombinerar basoljorna, värmer i badet, blandar pulvret. Vi behandlar den färdiga massan först med rötterna och fördelar sedan längden. Vi sätter huvudet ihop med en film med en handduk, blötlägg i 30 minuter, skölj med varmt vatten. Om senap brinner hårt kan tiden förkortas.

Video recept: Mask för tillväxt, stärka och närma hår med amlaolja

Mask från att falla ut

Indisk krusbärolja föreskrivs ofta av trichologer att behandla alopeci, liksom för att förhindra uppkomsten av denna sjukdom.

ingredienser:

 • 70 ml oljor: amla och ricinolja;
 • ½ citron.
Beredning och applicering:

Precis som i föregående recept blandar vi basoljorna, värmer dem och lägger sedan saften från halv citrus till dem. Alla försiktigt knådas och fördelas på hårets huvud. Vi täcker toppen med en plastlock med en näsduk, efter en timme är mitt huvud traditionellt.

Mask att stärka

Honung är en rik källa till vitaminer och mineraler, därför läggs det ofta till hårprodukter. Det förbättrar hårets övergripande utseende, läker och återställer stångens struktur, fuktar, ger sken och elasticitet.

komponenter:

 • 50 ml amla;
 • 60 ml honung.
Beredning och applicering:

Vi kombinerar båda komponenterna i en enda massa, värmer upp till 35 grader i ett bad, bearbetar varje sträng och hud. Särskilt väl värt fettet slutar. Vi rullar upp kronan med en klämfilm, lägger på en varm hatt och går i 2 timmar. Tvätta av standarden.

Mask för fettigt hår

Denna blandning minskar intensiteten hos de externa utsöndringskörtlarna, håret är inte så snabbt förorenat, förvärvar rotvolymen och mjukheten längs längden, blandningen desinficerar hårbotten förhindra utseendet av seborré och mjäll.

ingredienser:

 • 30 ml amla;
 • 5 droppar av tea tree eterisk olja;
 • 3 droppar lavendel eterisk olja.
Beredning och applicering:

Värm basoljan, berika den med etrar, rör om och belägga rötterna, applicera resten längs längden. Vi sätter på ett varmt lock, efter 2 timmar tvättar vi ut.

Mask för torr och spröd

Blandningen närmar och fuktar varje sträng, limmar skalorna, förhindrar dissektion och brott. Håret blir snyggare, glittrande, det är bra att gå och lägga sig under styling.

ingredienser:

 • 2 yolks;
 • 40 ml amla.
Beredning och applicering:

Klättoljor, blanda bra med varm olja. Vi applicerar smutsiga över hela längden på locken, med särskild uppmärksamhet på tipsen. Vi packar polyeten på toppen av huvudet, lägger en turban från en handduk, går i 60 minuter. Skölj som standard.

Mask för split ends

Underbar blandning för fuktgivande och återställning av split ends. Efter appliceringen blir strängarna mycket mjuka och luftiga, blir strålande och elastiska.

komponenter:

 • 20 ml amla;
 • 1 msk. l. gräddfil;
 • 3 droppar rosmarin.
Beredning och applicering:

Värm oljan, blanda med jäst mjölkprodukt och eter. Applicera på håret, vi bygger ett växthus, lämna i 90 minuter. Tvätta huvudet med schampo.

Fläckmask

Denna blandning behandlar inte bara seborré och mjäll, utan tvättar också smuts av håret och rengör huden från feta pluggar. Det ger mjuka och fuktiga strängar.

ingredienser:

 • 2 msk. l. Indisk krusbär olja;
 • 2 msk. l. yoghurt.
Beredning och applicering:

Yoghurt vid rumstemperatur utan smaker och tillsatser blandade med olja amla, sätt på huvudet under det uppvärmda locket i 1 timme. Mitt huvud är standard med schampo. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja med kamilleavkokning.

Mask mot grått hår

Regelbunden användning av den föreslagna blandningen återställer processen med melaninproduktion (färgat hårpigment) och stoppar utseendet av grått hår. Hårintensivt fuktad, få alla nödvändiga vitaminer, skaffa glans, volym och bli av med slöhet.

komponenter:

 • 40 ml amla;
 • 15 ml honung;
 • 60 ml mandelolja.
Beredning och applicering:

Alla ingredienser gnidas grundligt mellan varandra, värms till en behaglig temperatur, bearbetar sammansättningen av huvudet och trådarna. Valsad i en film och en ullduk i 2 timmar. När tiden går mitt huvud med varmt vatten och schampo.

Amla pulver mask

Blandningen bidrar till den snabba tillväxten av strängar, minskar deras gallring, återställer hälsosam mikroflora på huden, vilket förhindrar utvecklingen av olika svampar.

ingredienser:

 • 2 msk. l. amla pulver;
 • 2 msk. l. Shikakai böna pulver;
 • vatten.
Beredning och applicering:

Blanda pulverna, späd dem med varmt vatten, inte högre än 40 grader, för att få en konsistens av tjock grädde. Vi behandlar hårrötterna med pastaen, fördela resten med en hårborste till locken. Vi lägger på ett duschlock och en halsduk på huvudet, efter 35 minuter tvättas vi av med schampo.

Recensioner av Indian Gooseberry Use

Relativt nyligen, länge förtjust i kemiskt perm hår, därmed mycket bortskämda dem. Strängarna började tunna intensivt, spetsarna bröt och splittrade. Gradvis hjälpte indisk krusbärolja att återställa hårstrukturen. Till att börja med tillämpade jag den i ren form, för mer intensiv restaurering, nu lägger jag bara till det med mina hemlagade masker.

Alexandra, 24 år gammal

Med amlaolja är det ganska möjligt att växa elegant hår, men inte omedelbart. I de första parparna märkte jag inte några konkreta resultat när det gäller tillsats av längd, fastän strängarna blev mycket mjuka för beröring, efter 2 veckors användning stoppade de kraftigt och efter en månad började de växa märkbart snabbt.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Amla olja för hår - recensioner

Negativa recensioner

Jag hade inte smöret av amla alls - det luktar bara skrämmande, för att tvätta det, du måste spendera mycket schampo, och jag kände ingen effekt. Jag tror att förvärvet av sådana medel - frisläppandet av pengar till vinden.

Ingen effekt, hemsk lukt, onaturligt

Jag hittade denna olja i en orientalisk butik. Köpt utan tänkande. Och med honom tog han fortfarande Coconut Parachute Oil.

Så, amla olja, jag har länge drömt om att köpa. Men glädjen var inte lång. Först: lukten av paraffin. Det stinker bara hemskt. Och när jag lägger på mitt hår, och när jag är huvudet, känner jag mig dåligt för honom.

För det andra: amlaolja har en icke-naturlig komposition.

Tredje: Det finns ingen effekt från ansökan. Det fuktar inte håret, ger inte näring. Vad med olja, det utan olja. Bara kastade 350 rubel i vinden.

Jag gick precis in i en falsk. Det var nödvändigt att beställa allt på samma sätt via Internet.

Till slut blev jag besviken över oljan och beställde mig Amla-pulver. Han är verkligen naturlig.

Amla olja kommer inte att köpa. Det är inte värt pengarna.

Helhetsintryck: Inte naturligt

Jag hade hört mycket om Amlas mirakulära egenskaper, så jag tog chansen på den indiska utställningen och köpte den. Volym 100 ml, pris ca 300 rubel.

Oljan är grön, transparent, vätskans konsistens, inte lika tät som andra oljor. Lukten är trevlig, exotisk, orientalisk. Jag tog det huvudsakligen för att förbättra hårets tillstånd och stoppa förlusten.

Sätt på håret och gick sedan med honom i 2-3 timmar. Och vad hände i slutet?

Efter den första användningen av håret började falla ut ännu sämre än det var.

Och efter den andra ansökan förvärrade situationen, håret började krypa under tvätt och efter tvättning och nästa dag, bara i tufts: O jag var livrädd. Jag kommer inte längre använda den här oljan, det tycks inte passa mig.

torrt hår, lukt.

Hej alla Idag vill jag dela min åsikt om Dabur Amla hårolja. Hon tog med mig sin vän från UAE. Inte falsk, inte falsk, men riktig ayurvedisk olja. Det kostar ungefär 300 rubel någonstans för våra pengar, om mitt minne inte ändras, köpte hon det på en marknad där alla ayurvediska kosmetika såldes.

Jag är en stor älskare av alla hårmaskor. Jag försökte nästan allt)) Med stort intresse öppnade jag flaskan något och värmde upp oljan i ett vattenbad. Och lägg den först på rötterna, sedan på hela längden! och under huven i en timme

I botten av flaskan fanns det ens stycken amla, de fastnade i håret. Oljan stinker över mig. Denna lukt är obehaglig för mig, för en amatör. På grund av lukten använde jag sällan det.

Jag såg inte mycket effekt. Torkar håret. Jag rekommenderar det inte till blont hår, och det äter mycket hårfärg från håret. Förmodligen allt detsamma, varje ras har sin egen frukt mer)) Amla för kvinnor i öst, och burk mer för slavkvinnor)) Trots allt är vår hårstruktur annorlunda. Allt vackert tjockt hår!

Helhetsintryck: Inte glad

kära, skarpt i flytande - katten grät.

Inför problemet med att tunna och slösa hår, hade läst olika recept för restaurering. Berömde Amlaens olja, bestämde sig för att försöka. Beställd via nätbutiken "Kadzhal" för 500 rubler 200g flaska, för leverans - 300 rubel. Skickats. Korken på flaskan skruvas inte hårt, så oljan flödade genom förpackningen. I kompositionen - paraffin i första hand. Hon kunde inte använda hela flaskan, eftersom lukten var illaluktande, hon var tvungen att tvätta av flera gånger med schampo, torka ut så svagt hår.

Övergripande intryck: Amla oljans "mirakulösa" egenskaper är starkt överdrivna

Fördelar: Ljuv lukt, irriterar inte hårbotten, kostnaden

Nackdelar: ingen effekt

Om amlaolja läser jag mycket positiva recensioner. Och eftersom jag har en svaghet för naturvården kunde jag inte, men försöka det. Men tyvärr fungerade det inte positivt.

Ca 12-13 cm. Av dessa 12 månader, cirka 7 månader, matade jag regelbundet amla hår med olja (1-2 gånger i veckan för natten). Snabb hårväxt gav det mig inte, tyvärr

Lämnar ämnet hårväxt, jag kommer att säga om tjockleken. Tyvärr har Amla inte gjort mitt hår tjockare (jag klagar inte på att falla ut, och i princip är mitt hår ganska tjockt).

I allmänhet led jag besväret i samband med en oljemask under lång tid, men i slutändan fick jag inte någonting

Hur kan vi rekommendera en sådan produkt som är absolut värdelös?

Neutrala recensioner

Efter att barnet föddes blev mitt hår bara hemskt - det föll ut, splittrat, blev torrt och styggt. Efter att ha läst om denna mirakelbehandling bestämde jag mig för att köpa den. Från mig kan jag säga - effekten av användningen av olja existerar egentligen, men inte lika uppenbart och kraftfull som de flesta tillverkare lovar. Det verkar som om ett sådant verktyg är mer lämpligt för förebyggande än för håråterställning.

Som en del av henna, och de som färgar håret när de köper denna olja, måste man komma ihåg att färgen med efterföljande färgning inte kan producera vad du förväntar dig av det. Bara för att med Henna är färgen inte särskilt vänlig och det faller på hennes hårda)))

Vad kan jag säga om oljan! Från att falla ut, kan jag inte säga vad som hjälper (med håravfall, behövs ett omfattande tillvägagångssätt både ute och inne). Jag applicerar oljan helt enkelt, utan uppvärmning, på hela håret (från rötterna till mycket tips), gnuggar jag det i rötterna och lägger lite mer kokosolja i ändarna. Jag flätade den och gick och lägg mig. Jag kan säga 100% att efter tvätt och torkning blir håret silkesigt och glänsande, lydigt, allmänt vackert och rötterna är inte feta alls) +++

Ej lämplig för fettigt hår

I allmänhet är det som andra oljor inte avsett för hår som är benägen för fett. Doften är så uppenbar, en blandning av indiska örter, kryddor. Färg - gräsgrön mörkgrön. Tja, den dåliga oljan kommer inte att göra någonting säkert, det ger näring och fuktar. Den kan användas på två sätt. Den första är att tillsätta lite olja till schampo, när du häller dem i din handflata. Och den andra - som en mask. Du kan göra på otvättat hår. Smörj hela håret med olja över hela längden förutom rötterna (5-7 centimeter), rulla det med en plasthatt och en handduk eller en turban - så att det är bekvämt att sova. Och lämna för natten - på morgonen tvätta bra med schampo. Någon gäller för rötterna för att förhindra håravfall och stimulera tillväxt, men eftersom mina rötter blir feta väldigt snabbt, undviker jag därför att använda oljor på rötterna.

Övergripande intryck: Inte för fettigt hår

Jag hörde många gratis kommentarer om Amlas olja, men det finns fortfarande tvivel om huruvida man ska ta eller inte ta, vissa säger att oljeprodukter har lagts till (och verkligen hittade en komposition på internet finns det verkligen några kemiska reagenser), andra säger att det är som en stimulant e. Om du slutar använda oljan, blir den samma som den var före honom!

Medel för hår och hård aromaterapi i en flaska. Efter en natt med olja på mitt huvud luktade allt, sängen och rummet, även hunden. Tin! Men för hälsos skull kan håret uthållas. Shampoo tvättar inte lukten av olja, men i slutet av dagen försvinner det lite. Och om, omedelbart efter att ha tvättat huvudet, applicera henna på gruvorna i 30-60, då lukten efter tvätt av hennaen kommer att gå iväg helt och hållet.

Pris, lätt att använda, närmar hårbotten, accelererar hårväxten, eliminerar splittrade ändar

Lukt av en amatör, väldigt flytande

Jag köpte denna olja i Sharm denna vår (2016) för leverans på marknaden på avresedagen. Jag betalade 35 egyptiska pund för honom, vilket är nästan 9 dollar.

Jag försökte det så snart jag återvände hem. Jag var tvungen att leta efter instruktionen på Internet, för på förpackningen är den inte tillgänglig på engelska eller arabiska (det skulle inte ha hjälpt mig ändå).

Applicera det innan du tvätter huvudet: ju desto bättre desto bättre. Jag har en duschlock och wrap en handduk över toppen. Oljan är ganska flytande, trevlig smaragd färg.

När det gäller lukten - det här är en ganska kontroversiell fråga. Det irriterar mig inte alls, och till och med gillar det, men min man hävdar att lukten är äcklig. Efter att ha tvättat huvudet luktar han inte längre.

Jag använder sällan sällan - en eller två gånger i månaden. Gnidas huvudsakligen i rötterna, eftersom hårbotten ofta torkar ut. Men jag applicerar också mitt hår själv.

Jag märkte att håret började växa snabbare, men de splittrade ändarna blev mycket mindre. Jag märkte inte några speciella magnifika reinkarnationer och tumult av hår, men de positiva förändringarna som finns finns tillräckligt för mig. När oljan är över kommer jag definitivt att beställa den via nätbutiken.

Helhetsintryck: Bra snarare än dåligt

Positiva recensioner

För ungefär ett år sedan uppträdde mjäll och irritation av huvudets hud, jag försökte många produkter, ingenting hjälpte tills jag upptäckte denna olja. Det minskade till och med utseendet av splittrade ändar. Hon rådde alla sina vänner. Definitivt ett bra verktyg.

Bra saker! Jag har ett något torrt lockigt hår av naturen, så jag försöker fortfarande göra det lättare från min själ och en avundsvärd konstans - vilket medför en konstant kamp med torrt hår i slutet, splittrade ändar och andra charmar. En stor älskare av olika masker. I motsats till vilken oljan har en varaktig effekt, var första gången det smorde sanning att det var grönt (bestående av henna), men nej. Om det lämnas för natten, är håret på enheten, även utan en hårtork, ganska slät och. "elastisk" chtoli. I allmänhet flickor, bra saker. Jag har aldrig skrivit recensioner i mitt liv, men jag tyckte om det här mirakulösa naturläget så mycket. Det är direkt prırno, det är Э rött. Jag erkänner att inte allt kommer att göra, men det är värt ett försök om hälsan på ditt hår är viktigt för dig. Vi måste ta, kort sagt =

Om du har problematiskt hår eller växer dåligt - det här är oljan för dig. Jag har länge varit bekant med amlaolja och jag kan definitivt rekommendera det. Ofta möter jag att folk med normalt hår klagar över bristen på effekt - jag vet inte ens vilken effekt de ville se)) Eller de köpte en falsk, som också är ganska riktig.

Håret blir mjukt och smidigt. Få en underbar glans.

Jag älskar att experimentera med hår. Många gånger bytte jag hårfärg, varje dag lägger jag det med hjälp av en hårtork och stryker, därför är ändarna ständigt torra. Försökte mycket oljor för håret, men det är det mest effektiva! Det är nog att lägga en gång i veckan på håret, lägg en plastlock eller påse på huvudet och rulla det med en handduk så att ditt huvud är varmt. Att gå så här behöver du minst 4 timmar (du kan göra dina läxor :)), men det är bättre om du lämnar över natten. Efter en sådan mask blir håret helt enkelt bländande! Och mycket mjuk. Torra ändar blir mjukare och mer lätta. Efter flera sessioner av en sådan mask, håret är helt återställt, det känns som om de har gjort en hårklippning och allt torrt hår har blivit avskuret. Och oljens doft är väldigt trevlig - det här är också ett plus) Generellt rekommenderar jag att du provar det, särskilt om håret är torrt och tråkigt.

Helhetsintryck: Spaprocedur hemma!

Accelererar tillväxten. Mycket märkbar. Det lägger till glans. Volym. Det förtjockar och förbättrar i allmänhet hårstrukturen. Jag har en halv kemi som växte upp. Håret lever och glänsar över hela längden. Här är oljan. Jag ansöker två gånger i veckan för natten. De säger att du kan oftare.

Denna olja har en gång förts av en vän från Indien. grön stinkande muck. men eftersom jag inte kastar någonting för att undvika sådana utslag i framtiden, tillämpade jag systematiskt denna skunk. Jag såg ingen effekt förrän oljan var över. och först då förstod jag hur underbar och mjuk mitt hår blev från denna olja. inga balsams och masker gav dem sådan vitalitet. hår som mjuk silke.

Jag hörde om den här oljan länge men det var inte möjligt att beställa och prova det. Och sedan för en månad sedan köpte jag slutligen det och började använda det regelbundet. Vad kan jag säga: oljan är underbar och mitt hår, efter att jag började använda det, förbättras. äntligen blev de lysande, vackra, det är tydligt att det tas rätt hand om dem. Och sådan skönhet manifesteras i mig, trots att jag färgar håret och tidigare var håret svårt, det var svårt att kamma dem. Nu är motsatsen sant.

Amla hårolja

En av de mest prisvärda hårvårdsprodukterna är oljor. Det behöver inte spendera mycket pengar för att se bra ut. Det är tillräckligt att köpa flera burkar med oljaxtrakt - till exempel med amlaolja.

Egenskaper och fördelar

Amlaolja är ayurvedisk, och dess födelseort är Indien. Det kommer från den indiska krusbäret (Emblica officinalis), på ett annat sätt - avalkadi, aouly eller amalaki - och det är särskilt populärt med indiska kvinnor - det är inte bara hur de har så vackert tjockt hår. Förutom kosmetologi används amlaolja i folkmedicin som ett ayurvediskt läkemedel mot anemi, diabetes, hemorrojder, gastrit, kolik och ögonsjukdomar. Användningen av amlo hårmaskar är väldigt populär - deras starka, närande och fuktgivande egenskaper är verkligen fantastiska. Den används i en blandning med andra oljor, såväl som solo.

Amla är ett utmärkt antioxidant och regenererande, immunostimulerande medel. För att få 1 ml av oljan i detta träd behöver du få minst 10 ton frukt. Det är därför som man oftast får kosmetisk olja på basis av kokos eller palmolja - så det är mer lönsamt.

Om myterna och sanningen om olja amla i nästa video.

Hur man använder

Amla är väldigt populär när det gäller att förbättra hårhälsan. Förhindrar utseende av för tidigt grå hår och håravfall, bidrar till deras tillväxt. Produkten appliceras vanligtvis direkt på hårbotten eller hårets längd. Det eliminerar problem med mjäll, irritation i hårbotten, torrhet, tippsektion.

När det gäller indiska skönheter är det första lyxiga, långa och tjocka håret. Naturligtvis spelar genetik en viktig roll här, men det har inte varit utan folkmekanismer. Om våra mormor brukar använda kuller och ricinolja i kosmetologi, är indisk olja just amlaolja.

Regelbunden användning av denna olja som en mask hjälper till att återställa håret förlorat glans, densitet, täthet på grund av hårfollikens ton. Det ger näring och fuktar håret. Och när de appliceras på rötterna accelererar också deras tillväxt. Den är universell - lämplig för alla typer av hår, torrt hår närmar och fuktar, med långvarig användning bidrar till att klara av höga funktioner hos talgkörtlarna.

På grund av närvaron av ett antal essentiella fettsyror stärker amlaoljan hårsäckarna och förbättrar hårets tillstånd. Förutom allt detta innehåller det C-vitamin, flavonoider, polyphenoler, liksom vatten, proteiner, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Många märker att även kortsiktig användning av det bär sitt positiva resultat.

Amla squeeze används ofta efter shampooing och används istället för balsam eller serum för tipsen. När den används på detta sätt appliceras den vanligtvis på mitten av hårets längd eller bara på spetsarna för att täta håret, förhindra och behandla sektionen och avlägsna den antistatiska effekten.

Om du är älskare av aromaterapi, skriv sedan ett recept. Du behöver en naturlig kam av trä eller borst och direkt amlaolja. Sätt två eller tre droppar på tänderna och borsta rent hår i fem till tio minuter i ett välventilerat rum. Detta kommer att ge strängarna glans och silke, gör det mer smidigt för ytterligare styling. Detta är dock endast lämpligt för dem som luktar lukten av amla. Annars föreslår vi att det späds med eter av lavendel, apelsin, rosmarin.

Dessutom tillsätts amlaolja till den färdiga masken - fem till sju droppar per portion. Dessa masker appliceras på vått rent eller smutsigt hår och alltid på rötterna. Huvudet ska vara förpackat med en plastpåse, och en keps bör läggas på toppen eller en handduk förpackas. Du borde gå minst en timme eller två, och om du kan, gå sedan och lägg dig med henne.

Om så önskas kan du helt enkelt blanda i en tesked av olika oljor (amla, kokosnöt, vitamin E - kort sagt alla lämpliga), värma upp till 45 grader i ett vattenbad och täcka med denna sammansättningsträngar i en och en halv timme. Vid applicering på rötterna krävs massage i fem till sju minuter.

Masker på basis av oljor kan vara svåra att tvätta av håret, så använd ett djupt rengöringsschampo och tvätta huvudet två eller tre gånger. Efter det rekommenderas att applicera en balsam eller skölj hår med örttextrakt.

Kom också ihåg att dessa masker bidrar till tvätt av färgpigment - därför bör kvinnor med färgat hår på allvar överväga innan de används.

Om vi ​​pratar om oljemaskor, kom ihåg att oljorna smälter allt runt - så om du bestämmer dig för att gå och lägga dig i den här masken, var noga med att täcka huvudet eller byta kudden till den som inte kommer att vara smutsig för att bli smutsig. Om så önskas kan masken upphettas med en hårtork.

Dessutom kan detta verktyg läggas till balsam eller schampo.

Kom ihåg att amla inte kan användas om du är allergisk. Och eftersom den här produkten är väldigt mycket exotisk och det är osannolikt att du försökte det, börja först bara droppa några droppar på din handled eller inuti din armbåge och gå runt så här i en halvtimme eller en timme. Om det inte finns någon rodnad, använd det lugnt för kosmetiska ändamål.

Topprankat

Även om amlaolja kan pressas ut ur torkad frukt eller pulver i sig är denna metod mindre populär än att köpa färdig olja. Du kan köpa den här produkten i en onlinebutik, apotek, kosmetikaffär eller i en särskild indisk butik. Du kan köpa pulver amla separat, det kostar cirka 200 rubel per 100 gram.

Barakaolja är gjord på basis av sesam och innehåller ett antal naturliga tillsatser - fenegreek, kokos, henna, svart kummin. Det syftar särskilt till att återställa och närma hårsäckarna. Du kan köpa den i nästan alla onlinebutiker i arabisk kosmetika, det genomsnittliga priset för 110 ml är 400 rubel. Producerad i Sri Lanka.

Till skillnad från den helt naturliga Barakoljan späds Amla Dabur med silikoner och mineraloljor, vilket signifikant minskar dess medicinska egenskaper. Säljs även i butiker till ett pris av 200 rubel för 200 ml. Även detta företag har en grön olja (det här beror på henna i kompositionen). Det är bättre för blondiner att kringgå det för att undvika att färga krullarna.

En annan utmärkt student är Amla Plus Hashmi-olja. Det skiljer sig från resten på grund av priset - 400 rubel redan för 200 ml av en fantastisk effekt. Håret efter det ligger i ett enda tjockt ark. Perfekt stimulerar hårväxt, färglös henna, rosenblad och sesamolja fungerar som extra komponenter. Det luktar rosor.

Det rekommenderas att gnugga i små doser i hårbotten och fördela sig längs längden, och sätt sedan på en duschlock och gå i en och en halv timme. Om så önskas kan du lägga till ett par droppar i schampot. Homeland - Pakistan.

Amlaoljextrakt från Spivak är en av de få högkvalitativa representanterna för amlaolja i Ryssland. Spivak, ett tvålföretag, är engagerat i att göra oljor, hydrolater och tvålar från naturliga ingredienser.

Amlaoljan från Spivak är gjord på basis av solrosolja.

Avviker demokratiskt pris - 200 ml, men endast 50 ml.

Om du inte vill lida med appliceringen av olja, så tar vi upp din elixir för hår Faberlic med olja amla. För 50 ml ger du inte mer än 300 rubel. Men i kompositionen visade utdrag av amla - och inte olja, vilket flera gånger minskar dess användbarhet. Emellertid är Faberlik som ett outplånligt medel ganska lämpligt. Det väger inte håret, ger dem jämnhet och glans. Det är lätt att applicera - två klick på dispensern är tillräckliga, då är produkten fördelad mellan palmerna och applicerad på hårlängden från mitten till ändarna.

Matrixolja undrar indisk amla från det kända hårfärgbolaget, en annan fantastisk tvätt för glans och jämnhet i håret. Förhindrar tvärsnittet av hår, utan överdrift behandlar dem. Naturligtvis, för en sådan fantastisk effekt måste du betala bra pengar - för 125 ml från 800 till 1000 rubel. Men verktyget spenderas sparsamt - för året tar det mindre än hälften av håret med medellängd från mitten till ändarna.

Varumärket Veda Vedica är mycket som sina motsvarigheter. I sammansättning är det helt naturligt, utan silikon och mineraloljor, och innehåller också extrakt av ros, lotus, vetiver, aloe, lakrits, ingefära och kokosnötoljor. Det kostar ungefär 500 rubel per 100 ml, och viktigast av allt, gjord i Indien, i sitt hemland.

recensioner

Damer som är anhängare av oljebehandling, särskiljer Baraka separat. Hans betyg är 4,8 av 5. Men Dabur tycker inte om sådan popularitet - det är svårt att tvätta, matchar inte priset, äter hårglansen och har därmed en rating på endast 3,3 av 5. Håret efter det är snabbt smutsigt och Det absorberas också dåligt.

Olja Amla för hår - Underverk i 7 steg, recensioner.

Ett indiskt mirakel som skyddar vårt hår är en bra fras för att beskriva oljan av denna indiska krusbär amla.

Kvinnor "i tjänst" har hundratals olika recept för beredning av hårvårdsprodukter hemma. Damer använder aktivt en mängd olika produkter för att tvätta, skölja, återställa:

 • ägg;
 • surmjölk (kefir, gräddfil, yoghurt);
 • aromoljor;
 • frukt- och bärcocktails;
 • färdiga produkter (schampon, masker, balsam, sköljmedel, serum, sprayer);
 • och även aska!

Uppräkna denna lista är oändlig. Några av dem har en fantastisk effekt, vissa ger inget annat än problem. Men även om de blev besvikna över effektiviteten av de "populära" medlen fortsätter kvinnorna att söka efter en "magisk dryck" som skulle vara lätt att förbereda, agera snabbt och inte kräva regelbunden användning.

Självklart förstår vissa damer att ett sådant verktyg aldrig kommer att hittas. Varje behandling kräver en investering av pengar och tid, utan att uppfylla detta villkor räcker inte. Det finns dock färdiga verktyg som utesluter flera villkor för deras användning. Till exempel självförberedelse, behovet av att använda dagligen eller mycket ofta och andra.

Dessa inkluderar amlaolja - ett underbart verktyg för vård och återställande av hår, även de som utsattes för aggressiva effekter (upplysta, ofta färgade, rätade ut med hjälp av strykjärn, krullade, etc.). Vad är det här verktyget, vad är dess unika, och vad är den beprövade effekten av hårets användning?

Indisk olja Amla för hår

Amla kallas den indiska krusbäret, som rekommenderas av Ayurveda. I dess sammansättning är en stor mängd askorbinsyra. Detta ämne kan förlänga krökarnas ungdom och hälsa, samt återställa dem efter skador.

Förutom askorbinsyra innehåller amlaolja många vitaminer i grupperna E, A, F, spårämnen, mineraler och andra fördelaktiga ämnen. Alla är nödvändiga för normal hårväxt, näring i hårbotten, stärka follikeln. Om hårbotten inte har sjukdomar (akne, sår) och folliklarna är starka, kommer håret inte att falla ut, deras tillväxt kommer att påskyndas betydligt, tipsen upphör att splittras.

Det verkar som om alla egenskaper hos amlaolja är helt enkelt magi som sällan händer i vårt liv. Det är emellertid värt att komma ihåg hur omtänksamt indianer behandlar deras kost och hälsan hos hela organismen, eftersom tvivel om fördelarna med amla för hår försvinner.

Detta botemedel uppfanns i Indien. Tyvärr, för att få 1 ml av en vårdprodukt måste du återvinna flera ton krusbär. Naturligtvis var kostnaden för olja under sådana produktionsbetingelser verkligen astronomisk. Sedan bestämde sig de vise indianerna för att insistera på oljebaserade oljor, vilket ledde till att de lyckades uppnå följande mål:

 • Produkten erbjuds köpare till ett överkomligt pris;
 • Det blev möjligt att framställa separata kompositioner för ljust och mörkt hår (i det första fallet används jasminolja, i det andra tillsätts henna);
 • verktyget har blivit ännu effektivare på grund av de ytterligare fördelaktiga effekterna av oljeblandningar, som utgör grunden för infusion av amla (kokosnöt, palm);
 • två alternativ för frisättningsform: i form av olja och pulver.

Det borde sägas att indianerna är extremt noggranna övertygade om överensstämmelse med teknik och tillverkningsrecept. Idag tillverkas amlaolja för hår av europeiska tillverkare, men de får endast göra detta med strikt kontroll över alla produktionsstadier, användningen av högkvalitativa, miljövänliga ingredienser och användning av toppmodern utrustning. Det är därför hårvårdsprodukter är verkligen effektiva, nödvändigtvis högkvalitativa och verkligen "fungerar", vilket framgår av de många recensionerna av personer som använder hårolja.

Varför amlaolja är effektivare än andra hårprodukter?

I motsats till masker, serum och sprays att ta hand om lock från välkända tillverkare, fungerar detta verktyg på en helt annan princip. Det närmar sig huvudbunden, eliminerar eventuella hudproblem. Med andra ord börjar "arbetet" med amlaolja på de djupa nivåerna. Endast i det här fallet kan du uppnå en snabb och viktigast hållbar effekt.

Andra medel fyller helt enkelt varje hår med vissa ämnen (beroende på kompositionen), gör dem mjukare, så att utdragning under kamning inte uppstår, och får dem att lysa på grund av bildandet av en film på hårets yta. Det kan inte sägas att "butiken" betyder att de inte är effektiva, de har bara helt olika egenskaper och en effekt på lockar.

Amla olja, som nämnts ovan, är "förlovad" för att eliminera problem med hårbotten. Penetrerar in i folliklarna, det närmar också deras rot, så att friskt hår växer. Effektiviteten av amlaolja kan bedömas åtminstone av det faktum att grå hår (även om det tidigare hade blivit vuxet) inte längre framträder. Som du kan se är produkten verkligen värd uppmärksamhet, speciellt när man ser på alla rosar om användningen av olja.

Applicering av amlaolja för hår - 7 steg

Män kommer speciellt att använda det, eftersom du inte behöver göra masker på egen hand, mätta schampon med aromoljor, köpa många rör och burkar med alla typer av produkter. Här, som de säger, finns allt i en flaska, och användningen av amlaolja för hår är så enkelt som möjligt:

 1. gnidde i hårbotten med fingrarna;
 2. palmer doppade i olja med amla passera längs hela längden av håret;
 3. dip tips i olja (för kvinnor med split ends);
 4. bär skyddskåpa;
 5. huvudet inslaget med en stor handduk;
 6. upprätthåller från en timme till åtta;
 7. tvättas med vanligt schampo.

Ett sådant förfarande bör inte vara dagligt. Tillfredsställer det en gång i veckan (med avancerade baldnessformer) eller två gånger i månaden. Dessutom beror frekvensen av amlaolja på hårets tillstånd - desto bättre blir det, desto mindre är proceduren nödvändig.

Överraskande är det inte så lätt att hitta en riktigt högkvalitativ produkt till ett överkomligt pris. I grund och botten kan du bara köpa amlaolja i specialaffärer / apotek eller på Internet. Men du bör noga överväga valet av säljaren, föredra den som specialiserar sig på försäljning av vårdprodukter för hela kroppen, aromatiska och basoljor.

Applicering av amla hårolja - hemlagade masker och recensioner

Den otroliga skönheten och densiteten hos flätorna från indiska tjejer är helt enkelt fantastisk. Chic hår är inte bara en del av deras ras, det är mer resultatet av god omsorg, som är baserat på indisk olja amla. Denna produkt är fortfarande liten känd inom vårt område, men långsamt men säkert blir det populärt. Amlaolja för hår erhålls från blad, bark, frukter och frön från indisk krusbär.

Fördelarna med amlaolja för hår

Man kan prata oändligt om fördelarna med indisk krusbär, hemmet behandlas med olja från det ger oemotståndliga resultat tack vare ett komplex av vitaminer och mineraler. Det hjälper till att återställa även krullarna som skadas av färgning, curling och heta enheter.

 • mineraler: järn, fosfor, kalcium;
 • vitaminer av grupp B och A;
 • fettsyror;
 • askorbinsyra;
 • proteiner;
 • kolhydrater;
 • polyfenoler;
 • flavonoider.

Läkande egenskaper för hår

Användningen av amlaolja för hår är huvudsakligen föreskriven för att förebygga skallighet, det kommer att hjälpa till med alopeci, dessutom bidrar det till att lösa följande trichologiska problem:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 1. Varnar utseendet av för tidigt grått hår;
 2. Används för att mata rötterna för att öka tillväxten hos strängarna;
 3. Utför gott fuktgivande och närande hår;
 4. Minskar intensiteten av salinisering av huvudet;
 5. Ger silkiness, glans och extra volym;
 6. Eliminerar mjäll, gallring, brott och tvärsnitt;
 7. Det behandlar sår, irritation och akne på huvudet.

Det är möjligt att köpa stärkande olja med amla i indiska butiker där kryddor och örter säljs, i kosmetiska butiker, apotek och, naturligtvis, på Internet. Tre tillverkare är mycket populära på den moderna marknaden: dabur, baraka, hashmi. Alla är tidtestade och har sina fördelar och nackdelar. Det genomsnittliga priset på olja är 300 rubel för 200 ml. Man bör komma ihåg att i kosmetologi använder folkrecept inte bara olja, men också pulver från en växt. Priset på pulvret är ca 200 rubel per 100 gram.

Hur man ansöker amlaolja för hår

Den enklaste och mest populära användningsmetoden är att blanda med kosmetiska produkter, massera hårbotten och självklart göra hemlagade masker med egna händer. Alla valda hårvård ger maximal effekt.

Tillägg till schampo eller balsam

För att berika tvätt kosmetika för hår, är det nog att blanda 2 msk i flaskan. l. olja. Tvätta huvudet med ett sådant verktyg utförs på vanligt sätt: vi blöt på huvudet, gör skum på håret, håll det i 3 minuter, tvätta sedan håret, slutligen använda balsam.

Hårbottenmassage

Vilken massage som helst stimulerar blodcirkulationen i dermis, vilket ökar näring av hårsäckar och förbättrar tillväxten. Massageproceduren är standard: Dunk fingrarna i varm olja och i cirkulära rörelser börjar vi massera huvudet och fördela det över huden i 5-10 minuter. Då är det nödvändigt att byta huvudet med en film och lämna den under turbanen från handduken i 15 minuter, skölj sedan. Vi har redan övervägt de bästa massageteknikerna för hårväxt.

Hur man gör smör från amla pulver

Med stor önskan kan du göra hemlagad amlaolja. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du blandar komponenterna som behövs för att lösa exakt ditt problem, och inte köpa den färdiga produkten. Alla basoljor och estrar är lämpliga för beredning.

ingredienser:

 • 25 gr. amla pulver;
 • 100 ml mandelolja.
Matlagningsrecept:

Komponenterna blandas, placeras i en glasbehållare med lock, inslagna i en trasa och förvaras i 14 dagar på ett kallt mörkt ställe och skakar ibland. Efter den tilldelade tiden är produkten färdig för användning som avsedd.

Användbar video: Hur man gör smör amla hemma

Tips och regler för användning av masker

 1. För att göra processen att läka håret mer behagligt och effektivt rekommenderas det att köpa färdig olja med amla. Användningsplanen för produkten skiljer sig inte från den vanliga hushållsanvändningen av andra vårdprodukter.
 2. För att eliminera den allergiska reaktionen på huden, applicera en förberedd mask med indiskt krusbärspulver eller olja till ett ömt område av huden, om det efter några timmar kliar, irritation, rodnad och andra obehagliga resultat kan den appliceras på toppen av huvudet.
 3. För att förbereda den enklaste masken med amlapulver späds den med varmt vatten i proportionerna 1: 1. Resultatet är en krämig massa som passar bra på hårlinjen.
 4. När du väljer olja, var uppmärksam på tillverkaren. Till exempel i en av oljan från Dabur finns henna, och den gröna färgen på oljan kan ge samma skugga av hår, speciellt för blont hår.
 5. Olja har inte mycket trevlig arom, det är värt att överväga. Om du har svårt att tolerera doften av denna produkt, försök att lägga till några droppar aromatiska estrar som rosmarin, lavendel eller citrus till den.
 6. Liksom alla andra vegetabiliska oljor, rekommenderas det också att värma upp före användning, men inte koka.
 7. Applicera oljan bör starta från rötterna med massage rörelser, sprid sedan på trådarna, i sista omgången fett ändarna fet. Förfarandet utförs på torrt hår.
 8. Efter applicering av kompressen från oljan är amla inslaget med en film och en handduk. Växthuseffekten ökar effekten av den terapeutiska kompositionen.
 9. Oljeexponeringstid på 7-8 timmar, det är rekommenderat att lämna masken med denna produkt på hela natten. Om masken behöver ske snabbt, kommer en standardtid eller två att räcka.
 10. Separat vill jag säga om spolning. Indisk krusbär olja är mycket fet och dåligt tvättad. Var beredd att använda schampo två gånger.
 11. Den sista sköljningen kan göras med avkok av örter eller citronvatten.

Hemlagad recept maskerar för olja amla

Amlaolja kan läggas till masker i form av både huvud- och hjälpkomponenterna. Det går bra med många produkter och med alla oljor.

Mask för tillväxt

Blandningen förbättrar hårväxten gör strängar silkeslen och mjuk. Förbättrar blodcirkulationen och rotnäringen.

komponenter:

 • 30 ml amla;
 • 10 gr. senapspulver;
 • 1 tsk. kokosnötolja.
Beredning och applicering:

Vi kombinerar basoljorna, värmer i badet, blandar pulvret. Vi behandlar den färdiga massan först med rötterna och fördelar sedan längden. Vi sätter huvudet ihop med en film med en handduk, blötlägg i 30 minuter, skölj med varmt vatten. Om senap brinner hårt kan tiden förkortas.

Video recept: Mask för tillväxt, stärka och närma hår med amlaolja

Mask från att falla ut

Indisk krusbärolja föreskrivs ofta av trichologer att behandla alopeci, liksom för att förhindra uppkomsten av denna sjukdom.

ingredienser:

 • 70 ml oljor: amla och ricinolja;
 • ½ citron.
Beredning och applicering:

Precis som i föregående recept blandar vi basoljorna, värmer dem och lägger sedan saften från halv citrus till dem. Alla försiktigt knådas och fördelas på hårets huvud. Vi täcker toppen med en plastlock med en näsduk, efter en timme är mitt huvud traditionellt.

Mask att stärka

Honung är en rik källa till vitaminer och mineraler, därför läggs det ofta till hårprodukter. Det förbättrar hårets övergripande utseende, läker och återställer stångens struktur, fuktar, ger sken och elasticitet.

komponenter:

 • 50 ml amla;
 • 60 ml honung.
Beredning och applicering:

Vi kombinerar båda komponenterna i en enda massa, värmer upp till 35 grader i ett bad, bearbetar varje sträng och hud. Särskilt väl värt fettet slutar. Vi rullar upp kronan med en klämfilm, lägger på en varm hatt och går i 2 timmar. Tvätta av standarden.

Mask för fettigt hår

Denna blandning minskar intensiteten hos de externa utsöndringskörtlarna, håret är inte så snabbt förorenat, förvärvar rotvolymen och mjukheten längs längden, blandningen desinficerar hårbotten förhindra utseendet av seborré och mjäll.

ingredienser:

 • 30 ml amla;
 • 5 droppar av tea tree eterisk olja;
 • 3 droppar lavendel eterisk olja.
Beredning och applicering:

Värm basoljan, berika den med etrar, rör om och belägga rötterna, applicera resten längs längden. Vi sätter på ett varmt lock, efter 2 timmar tvättar vi ut.

Mask för torr och spröd

Blandningen närmar och fuktar varje sträng, limmar skalorna, förhindrar dissektion och brott. Håret blir snyggare, glittrande, det är bra att gå och lägga sig under styling.

ingredienser:

 • 2 yolks;
 • 40 ml amla.
Beredning och applicering:

Klättoljor, blanda bra med varm olja. Vi applicerar smutsiga över hela längden på locken, med särskild uppmärksamhet på tipsen. Vi packar polyeten på toppen av huvudet, lägger en turban från en handduk, går i 60 minuter. Skölj som standard.

Mask för split ends

Underbar blandning för fuktgivande och återställning av split ends. Efter appliceringen blir strängarna mycket mjuka och luftiga, blir strålande och elastiska.

komponenter:

 • 20 ml amla;
 • 1 msk. l. gräddfil;
 • 3 droppar rosmarin.
Beredning och applicering:

Värm oljan, blanda med jäst mjölkprodukt och eter. Applicera på håret, vi bygger ett växthus, lämna i 90 minuter. Tvätta huvudet med schampo.

Fläckmask

Denna blandning behandlar inte bara seborré och mjäll, utan tvättar också smuts av håret och rengör huden från feta pluggar. Det ger mjuka och fuktiga strängar.

ingredienser:

 • 2 msk. l. Indisk krusbär olja;
 • 2 msk. l. yoghurt.
Beredning och applicering:

Yoghurt vid rumstemperatur utan smaker och tillsatser blandade med olja amla, sätt på huvudet under det uppvärmda locket i 1 timme. Mitt huvud är standard med schampo. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja med kamilleavkokning.

Mask mot grått hår

Regelbunden användning av den föreslagna blandningen återställer processen med melaninproduktion (färgat hårpigment) och stoppar utseendet av grått hår. Hårintensivt fuktad, få alla nödvändiga vitaminer, skaffa glans, volym och bli av med slöhet.

komponenter:

 • 40 ml amla;
 • 15 ml honung;
 • 60 ml mandelolja.
Beredning och applicering:

Alla ingredienser gnidas grundligt mellan varandra, värms till en behaglig temperatur, bearbetar sammansättningen av huvudet och trådarna. Valsad i en film och en ullduk i 2 timmar. När tiden går mitt huvud med varmt vatten och schampo.

Amla pulver mask

Blandningen bidrar till den snabba tillväxten av strängar, minskar deras gallring, återställer hälsosam mikroflora på huden, vilket förhindrar utvecklingen av olika svampar.

ingredienser:

 • 2 msk. l. amla pulver;
 • 2 msk. l. Shikakai böna pulver;
 • vatten.
Beredning och applicering:

Blanda pulverna, späd dem med varmt vatten, inte högre än 40 grader, för att få en konsistens av tjock grädde. Vi behandlar hårrötterna med pastaen, fördela resten med en hårborste till locken. Vi lägger på ett duschlock och en halsduk på huvudet, efter 35 minuter tvättas vi av med schampo.

Recensioner av Indian Gooseberry Use

Relativt nyligen, länge förtjust i kemiskt perm hår, därmed mycket bortskämda dem. Strängarna började tunna intensivt, spetsarna bröt och splittrade. Gradvis hjälpte indisk krusbärolja att återställa hårstrukturen. Till att börja med tillämpade jag den i ren form, för mer intensiv restaurering, nu lägger jag bara till det med mina hemlagade masker.

Alexandra, 24 år gammal

Med amlaolja är det ganska möjligt att växa elegant hår, men inte omedelbart. I de första parparna märkte jag inte några konkreta resultat när det gäller tillsats av längd, fastän strängarna blev mycket mjuka för beröring, efter 2 veckors användning stoppade de kraftigt och efter en månad började de växa märkbart snabbt.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>Nästa Artikel
Hur man gör håret tungt och hur man "tämmer" det?