Ammoniakfritt hårfärg: en översyn av märken och tips


Om farorna med ammoniakfärger som kändes för länge sedan. Dess obehagliga lukt, förmåga att orsaka allergier, brännskador i slemhinnor och luftvägar är en obehaglig bild. Dessutom kan ammoniak ackumuleras i porerna och förgifta kroppen med giftiga ämnen! Professionell hårfärg utan ammoniak kommer att undvika alla dessa överraskningar!

Fördelar med färger utan ammoniak

Färger utan ammoniak har många viktiga fördelar som förklarar populariteten hos dessa produkter:

 • Gentle färgning. Färgämnen kuver håret - de tränger inte djupt in och brinner inte ut det naturliga pigmentet;
 • En bred färgpalett - mer än 50 nyanser;
 • Ingen obehaglig ammoniak lukt;
 • Användbar komposition. Sammansättningen av ammoniakfria färger innehåller flera komponenter som är fördelaktiga för håret. Dessa är vitaminer, användbara syror, mineraler och extrakt från växter som förstärker glödlamporna, skadar inte hårets struktur och stimulerar blodcirkulationen i epidermis.
 • Inga kontraindikationer. Du kan även använda denna färg för gravida kvinnor.

Med en sådan förteckning över fördelar finns det flera nackdelar med en sparsam färg:

 • Ge kortsiktiga resultat. Tro inte på slagorden att effekten av en sådan färg kommer att pågå i ganska lång tid! Färgen kommer att tvättas med varje huvudtvätt, och efter två veckor blir det matt och dim. Problemet kan dock lösas! Färger utan ammoniak kan ackumulera färger. Om du ständigt använder samma nyans kommer det att bli mycket ljusare;
 • Dålig färg över grå hår. När man själv söker för att bli av med grått hår är det nästan omöjligt. Men om du går till salongen blir resultatet utmärkt. Att använda en speciell gel för att konsolidera effekten av en frisör kommer att kunna måla över grå hår;
 • Dålig förtydligande. Om du vill bli en blondin från en het brunett, är det osannolikt att ett färgämne utan ammoniak kan hjälpa dig. Han kan inte lätta håret;
 • Hög kostnad Jämfört med det vanliga har ett bra färgämne utan ammoniak ett högt pris. Ja, och i skönhetssalongen för det arbete du gör kommer du att ta mycket mer.

Bläddra bland populära märken

För att underlätta ditt val har vi sammanställt en lista över ammoniakfria färger som rekommenderas av erfarna proffs.

Wella-proffs

Professionell icke-ammoniakserie. Wella Professionals försiktiga färgämne bidrar till att skina i hårets hår, rik och likformig nyans, jämnhet och mjukhet. Produkterna i det här märket glädjer sina fans med en tillräckligt stor palett och ett överkomligt pris. Men den största fördelen är Color Touch Plus-serien. Om du blandar denna färg med en väteperoxidemulsion, kan du måla över grått hår.

L'Oreal Casting Gloss

L'Oreal skapade ammoniakfritt professionellt hårfärg för ett par år sedan, men det blev populärt under rekordtid. "Felet" är en användbar komposition och en annan palett (26 nyanser - från blond till svart). Kungliga gelébina ger silkiness till strängarna och närmar dem perfekt. Färgfärgade målarfärger, inklusive grått hår. Färgen på färgen är aromen - bären samlade i skogen.

Chi ilonic

Tillverkaren av denna färg lovar ett resultat som kommer att erövra dig. Motståndskraftig rik färg, ekologisk sammansättning, användbara komponenter - det här är det som är karakteristiskt för Chi Ilonic färgämnen. Färgen är skapad på silke och legering CHI 44, vilket gör den verkligen unik. Det är perfekt för dem som vill lysa upp utan att skada strukturen.

Revlon Professionals

Märkena i detta varumärke har många användbara komponenter (flytande kristaller, fördröjda effektpigment, bioaktiva aktivatorer etc.) som matar in strängarna och återställer deras struktur. Revlon Professionals ger korrekt färgmatchning. Det används ofta för att måla över grå.

Kadus Fervidol Brilliant

Den här fashionabla nyheten har redan lyckats få en hel del kundrespons. Färgen innehåller mineraler, oljekstrakter, naturliga föreningar av salter, naturliga vaxer och aktivatorer med väteperoxid. Aktivatorer färgar trådarna och vaxer dem förseglade. Tack vare detta "arbete" blir håret smidigt och glänsande och färgen blir inte matt i lång tid. Linjen Kadus Fervidol Brilliant har 50 färger - från blond till brunett.

Igora från Schwarzkopf

Professionell bezammiachnaya-färg Igora erbjuder en mångsidig färgpalett. I sammansättningen hittar du två aktiva komponenter (kiseldioxid och biotin), vilket saktar åldrandet av strängarna, såväl som färgförstärkaren. Hår efter färgning blir tjockt, starkt och elastiskt.

Cutrin då

Grunden för denna finska färg är den arktiska tranbärs eteriska oljan, som har ett antal användbara egenskaper. Det förlänger strängarnas ungdom, förhindrar deras bräcklighet, stärker och underlättar kamning.

Selektiv professionell

Italienskt mineralfärgningsfärg Selective Professional skapades speciellt för rättvisa. Hon kommer att tillåta att klargöras omedelbart i flera toner, utan att ha gjort mycket hår.

Estel

Ryska varumärket Estelle uppfyller alla standarder. Det är billigare, men kvaliteten är inte sämre än utländska prover. Färgen innehöll guarana, grönt te och keratinkomplex. Var och en av dessa komponenter närmar sig strängarna och läker deras struktur.

Garnier Color Shine

Den har en krämig konsistens, innehåller tranbärsekstrakt och arganolja. Garnier Color Shine erbjuder 16 toner och gör håret ljus, mjuk och silkeslen.

Londa färg

Londa färg är en färgfärg som erbjuder så många som 37 nyanser. Kärnan i detta verktyg är mikrosfärer som låter dig skapa ljusa färger.

Faberlic

Faberlik har också en palett av färger, vars sammansättning det inte finns någon ammoniak. Det förstör inte håret, och mättar det med glans och stärker rötterna. Detta är möjligt tack vare många extrakt - lotus, aloe, ginkgo biloba och solros.

Ammoniakfritt hårfärg ger endast ett bra resultat om det används korrekt. Kom ihåg några regler!

 • Regel 1. Färgen ska appliceras på förorenade strängar utan rester av stylingprodukter och andra kosmetika. Annars kan skuggan inte vara enhetlig. Det finns möjlighet att färgen blir helt annorlunda, eftersom ingen av oss vet hur färgämnet kommer att verka vid kontakt med hud och lack.
 • Regel 2. Färgen är impregnerad med hela längden så att det inte finns några luckor.
 • Regel 3. Håll kompositionen i en halvtimme, tvätta sedan med schampo.
 • Regel 4. I slutet av processen behöver du en bra balsam som kan förbättra effekten av oljor och vitaminer.
 • Regel 5. När du köper färg, kontrollera dess sammansättning. Om du ser natriumbenzonat eller aminer på förpackningen, kan det inte prata om någon mild färgning.
 • Regel 6. För gravida kvinnor rekommenderar vi att du reducerar tiden något (ungefär 20 minuter). Samma tidsintervall är tillräckligt när håret är för tunt och sparsamt.

Efter varje kamning hittar du hela tufts av lös hår på kammen? Tack vare den här masken kommer du att glömma detta problem!

Hårfärg utan ammoniak - en granskning av märken

Hårfärg utan ammoniak är ett utmärkt alternativ för dem som ofta måste färga håret: en genomgång av populära färgämnen utan ammoniak av olika märken och rekommendationer från stylister hur man väljer rätt färgämne för hår.

Om du brukar byta hårfärg, märker du förmodligen hur de försämras vid frekvent färgning. Mycket ofta blir håret skört, torrt, tråkigt och livlöst. Utan regelbundna intensiva regenererande masker och bra schampon passar det färgade håret inte bra och växer långsamt. Betydligt ökad håravfall.

Hårfärg utan ammoniak - vad är skillnaden?

"Den vanligaste skyldige av dessa problem är ammoniak, som är en del av de mest hårda färgämnena. Hans uppgift är att få färgämnet att penetrera i hårstrukturen så djupt som möjligt. Färgen blir ljusare, och permanent färg kvarstår längre. Ammoniak skadar dock hårets övre kappa, vilket gör den ömtålig och försvarslös mot negativ påverkan, förklarar stylisten Anastasia Simonova.

Det är därför ammoniakfria hårfärger för hemfärgning och toning har blivit så populära. De så kallade ljusfärgerna innehåller också en minsta mängd väteperoxid, vilket är nödvändigt för färgning, men torkar och tappar håret. Det är mycket enkelt att använda dem. Utmärkt resultat kan erhållas utan att gå till en skönhetssalong. Om den valda nyansen misslyckas, kommer det efter en tid att spolas ut, det är mycket lättare att korrigera färgen.

Hur fungerar ammoniakfri hårfärg?

Stora tillverkare av godartade icke-ammoniakfärger använder patenterade formler som fixar färg på håret utan att skada strukturen. För att uppnå denna effekt, tillåta speciella ämnen som tycks kuva håret, behåll färgpigmentet och göra håret glänsande.

Populära färger utan ammoniak måste ha en speciell balsam i uppsättningen, där det finns många näringsämnen och konditioneringsmedel. Deras uppgift är att minska färgens negativa effekt på hårstrukturen, ge intensiv näring, fuktgivande och ge håret en vacker glans. Skötselprodukter efter färgning gör håret mjukt och silkeslen.

Översikt över tillverkare av hårfärger utan ammoniak

Hårfärg L'Oreal Casting Gloss

Färgens sammansättning utan ammoniak L'Oreal Paris Casting Cream Gloss innehåller ett patenterat vårdkomplex med kunglig gelé. Det intensivt närmar håret, vilket gör det mjukt och glänsande.

Färgen har en trevlig arom av vilda bär. Enligt tillverkaren målar färgen grå färg optimalt.

Färgpalett utan ammoniak L'oreal Casting Gloss, det finns 26 nyanser: från pärla till ljusbrun till nyanser av "ebenholts".

I paletten av denna färg finns många vackra kastanjebrun. Till exempel mandel, choklad, frostig kastanj, etc.

Färg utan ammoniak Schwarzkopf Essential Color

Schwarzkopf-märket erbjuder sin egen version av en mild hårfärg. Viktig färgfärgssäker krämfärg utan ammoniak. Dess formel innehåller också naturliga omhändertagande ingredienser: lychee frukt extrakter och vitt te.

Enligt tillverkaren, tack vare en beständig formel, kan en ammoniakfri färg måla från 30 till 100 procent gråhår. Hur fullt kommer att kunna måla över grått hår beror på den valda nyansen. Färgpaletten utan ammoniak Schwarzkopf innehåller 20 nyanser. Bland dem är två samlingar - "Pure Blonds" och "Exotic Chestnut".

Efter färgning föreslås att man använder en balsam med vitaminer för intensivvård, vilket är tillräckligt för i genomsnitt fyra användningar.

Garnier Color Shine färg utan ammoniak

Garnier Color Schein tillhör också kategorin halvbeständiga färgämnen, vilket ger nyans till naturlig hårfärg och förbättrar glans. Enligt tillverkaren färgar färgfärg färg upp till 50% grå hår. Färgen ska hålla på håret i genomsnitt sex veckor och klara upp till 28 gånger användningen av schampo.

Den mjukfärgade formeln av Garnier Color Shine ger grädden en krämig konsistens. Enligt tillverkaren målar färgen grå färg optimalt. Kompositionen av detta verktyg för färgning innefattar extrakt av tranbär och arganolja.
Färgspärren Garnier Color Shine utan ammoniak innehåller 16 nyanser. De är indelade i fyra grupper: blond och blond, ljusbrun, kastanj och svart, röd och röd.

Även färger för mjuk, mild färgning har varumärken som producerar professionell kosmetika för hår - Wella, Londa och Matrix. Så, i färgpaletten utan ammoniak Wella Professionals finns det upp till 70 nyanser. Intensiv färgpalett Londacolor innehåller 34 nyanser. Sammansättningen av professionella färger utan ammoniak innehåller patenterade ingredienser som skyddar hårstrukturen, förstärker de intercellulära bindningarna och fixar färgämnet, bevarar hårets färg och glans.

Expert Pro-volosy.ru Anastasia Simonova, frisör-stylist:
"Du bör inte köpa hårfärg i en kista i övergången eller i ett tält på marknaden - risken att springa i en falsk är mycket hög. I den falska färgen kan vara någonting, hälls ingredienserna "vid ögat". Du bör inte förvänta dig att du får en riktig färg utan ammoniak med högkvalitativ och skonsam komposition. Var noga med att kontrollera om det finns en satskod på färglådan. Om inte, försöker du sälja en falsk.

Om du, efter applicering av färgen på håret, känner en stark brännande känsla, klåda eller märkt obehag, till exempel smärta i ögonen, tvätta genast. Om du först köpte en färg utan ammoniak av ett märke eller en annan, eller för första gången köpte den vanliga färgen i en "otestad" butik, var noga med att ta ett enkelt test för hudallergier. Helst 48 timmar före den kommande färgen. Applicera en liten mängd färgkräm med ett tunt lager på huden på armbågens insida. Om efter 45 minuter det inte finns någon reaktion på huden, till exempel klåda och irritation, kan färgen användas och det är verkligen utan ammoniak. "

Du kommer också att vara intresserad av recensioner av de som använde hårfärger utan ammoniak, och personliga erfarenheter från vår webbplatsredaktör.

De bästa mjuka hårfärgerna utan ammoniak

Vackert färgade lock är nyckeln till framgångsrik reinkarnation, men vanliga rutiner för tonning av rötter eller längder kan allvarligt skada strängarnas tillstånd. Professionell mild hårfärg utan ammoniak är idealisk för gravida kvinnor och tjejer som bryr sig om frisyrens tillstånd.

Översikt över populära icke-ammoniakfärger

Utan en noggrann jämförelse är det svårt att säga vilken ammoniakfri färgämne som är det bästa håret, men efter att ha analyserat många recensioner kommer vi att försöka hitta svaret på denna fråga.

Innan du väljer ett visst företag måste du noggrant se över sammansättningen av de produkter som den representerar. Faktum är att ammoniak i vanliga färger är en brightener, som drar ut det naturliga pigmentet av hår, det är naturligt att kosmetika är mer resistenta mot det. Dessutom kan du färga mörka trådar i en ljusare ton, till exempel brunhårig i röd eller mörkbrun i ljus.

Casting Cream Gloss från Loreal (Casting Creme Gloss from Loreal) - den mest kända, nästan ofarliga hårfärgen, som produceras utan ammoniak. Innehåller inte väteperoxid, men kompletteras med kemiskt verksamma ämnen. Berikad med bismjölk, på grund av att den djupt närmar sig strängarna och ger dem mjukhet. Färger effektivt över grått hår, presenterat i naturliga nyanser. För mer dramatiska förändringar är L'Oreal Professionnel DIA Richesse från Diacolor-serien lämplig.

Casting creme gloss

För blondor eller ljusning är L'Oreal Inoa ODS2 (ODS) mer lämplig - det är en ljusfärg för blondiner utan hårda kemiska komponenter. Det bästa av det bästa, men dyra målarfärgen. Hon kan till och med göra en tjej med blonda strängar från en naturlig brunett. Nu används denna nyhet aktivt för hemfärgning ombra, nedbrytning, etc.

Bilder - L'Oreal Inoa ODS2

Faberlic presenterar en annan liknande produkt - Faberlic persistent ammoniakfri krämfärg. Det förstör nästan inte det naturliga pigmentet, så det är väldigt mjukt och säkert, men samtidigt har det en betydande nackdel - det fläckar inte grått hår. Trots de mörka nyanser som presenteras i paletten kommer denna produkt att färga ash hår lite ljusare än bara naturligt, för vilket du kan få en slags framhävande effekt.

Till skillnad från sina kamrater är Estel Sense De Luxe (utan ammoniak) från Estels varumärke utmärkt för färgning av grått hår. Kompositionen innehåller avokadoolja och olivekstrakt. Detta är ett unikt alternativ som lämpar sig för toning av tipsen och för en full målning. Färgerna presenteras i röda, svarta, askiga toner, det finns också korrigatorer av gröna, blå och gula nyanser. Trots att det är oljigt, lämpat för att måla någon typ av hår, är det relativt ofarligt. Hennes motsvarighet är Estel Celebrity.

En analog av L'Oreal är Olia från Garnier (Garnier) - det här är en bra resistent krämfärg utan ammoniak, vilket stänger värderingen av de mest kända produkterna. Olia ingår i listan över de populäraste färgerna från 2015, dessutom kompletteras det med vitaminer och naturliga ingredienser. Mjuka färger som minimerar hårets hår, lämpar sig för frekvent användning. Dessutom mycket billigare än uttalade medel.

Olia av Garnier

Tänk på vad som annars är färgat färg för hår utan ammoniak:

Hårfärger utan ammoniak

Kvinnor började färga håret från antiken. Därefter användes en mängd färgämnen: henna, kamilledekok, nötskal, lime vatten. För att få önskad färg måste du verkligen försöka. Men sedan den tiden har mycket förändrats. Nu erbjuder tillverkarna ett brett utbud av färger med ett stort utbud av färger, bland annat ammoniak och ammoniakfri. Färger som innehåller ammoniak har negativ inverkan på krullarnas struktur. För att hålla hårhåren hälsosam och vacker så länge som möjligt, erbjuder tillverkarna fräscha färger utan ammoniak.

Vad är bra färg utan ammoniak?

Om du jämför den vanliga produkten med ammoniakfri kan du se att innehållet av väteperoxid i en icke-ammoniakfärg är minimal. På grund av detta är hårets struktur inte skadad. Det bör noteras att med hjälp av väteperoxid blir det naturliga pigmentet inuti håret färglöst och ammoniak främjar djup penetrering av färgämnet i hårstrukturen.

Ammoniakfria professionella färger arbetar noggrant med håret. De bevarar hårstrukturen och skadar inte den. Som en del av de flesta färger har naturliga oljor som är nödvändiga för återvinning av lockar under färgning. Speciellt utvalda oljekompositioner skyddar håret mot exponering mot solljus, frost, fukt, ger håret ett välskött utseende.

Brist på färg utan ammoniak

Färgtillverkare hävdar att den valda hårskärmen håller håret i 5-6 veckor. Men de som använde en sådan produkt hävdar att färgen börjar tvättas efter 6 schampon. Därför måste färgen utan ammoniak måla håret oftare, i den monetära versionen blir det dyrare.

Det är också värt att veta att ammoniakfria färger inte målar över grå hår dåligt. Ljusa upp, kommer inte att fungera. Ljus krullarna kan bara vara 2 färger. Dessutom kan färgen ojämnt färga håret, och det är ganska svårt att få den nödvändiga nyansen.

Färg rekommendationer:

 • För att inte bli besviken och få den önskade nyansen är bäst att använda färg i form av mousse eller grädde.
 • Applicera produkten på otvättat hår. Men se till att krullarna inte var kosmetika och spår av styling, som i detta fall kan skuggan bli ojämn.
 • Färgen appliceras på hela längden av håret kvar i 30 minuter och tvättas sedan av med schampo.
 • För att hålla håret mjukt, använd en balsam.

Populariteten betyg av färger, färgpalett

Ett litet jämförande bord med icke-ammoniakfärger med antalet nyanser i färgpalett och medeltalet i Rysslands onlinebutiker. Genom att klicka på länkarna ser du deras recension och bild på färgpaletten, liksom riktiga kvinnors recensioner.

Betyg av de bästa färgerna utan ammoniak för hår

Att ha förmågan att byta hårfärg på hjärtan, utan rädsla för att göra det till livlöst halm - det här är en liten dröm om vilken kvinna som helst. Många vill experimentera och förändras, men skada färgkompositioner för hårets struktur skrämmer bort och gör en sådan önskan inte så attraktiv. Idag finns det ett utmärkt alternativ - icke-ammoniakföreningar, vars användning inte bara har en så uttalad negativ effekt, men hjälper till och med att återställa håret och göra det hälsosammare.

Ammoniakfri färg - vad är det och vad är dess komposition?

Ammoniak används i hårfärger som ett ämne som säkerställer penetration av pigment i hårstrukturen - det höjer skalorna och är fast i dem, vilket ökar graden av känslighet för färgkompositionen. Nackdelen är att efter vågorna helt enkelt inte kan stängas naturligt, och därför är håret slutligen övertorkat och livlöst i utseende. Ammoniakfria formuleringar innehåller inte denna farliga komponent, den ersätts av säkrare och sparsamma substanser (oftast talar vi om monoetanolamin), som inte provocerar så allvarliga destruktiva förändringar i hårets struktur.

Utan tvekan kan det inte sägas att formuleringar utan ammoniak är helt ofarliga - det här är kemiska blandningar, som kan ha en negativ effekt men de skiljer sig åt med märkbart mindre skada. Milda färger innehåller ofta ett stort antal naturliga ingredienser som bidrar till förbättring av hårets tillstånd. Det kan vara en mängd olika oljor, växtekstrakter och vitaminkomplex.

Granskning av de mest skonsamma hårfärgerna och deras paletter

Maskinsäkerhet är ett viktigt argument för att köpa en eller annan låda med verktyget, men tillverkaren och andra produktegenskaper är också viktiga. För köparen är viktig nyans, förmågan att köpa alla komponenter för kompositionen på ett ställe, ytterligare omsorgsegenskaper. För att göra valet enklare, erbjuder vi dig att bekanta dig med listan över de mest populära produkterna i denna kategori.

Estel Sense De Luxe (Estelle)

Måla utan ammoniak professionellt varumärke kosmetika för hår Estelle finns i rör på 60 ml. För att kunna använda, måste du köpa en specialaktivator från samma tillverkare. Resultatet av färgning är helt identiskt med den utlovade färgen i paletten, med förbehåll för färgreglerna, skuggan är mättad och enhetlig. Formeln innehåller bland ingredienserna i vårdkomponenterna: avokado och olivoljor, panthenol, som tillsammans ger ett omfattande skydd mot håret från yttre negativa influenser, ger näring och återfuktar dem, återställer struktur och naturlig elasticitet. Efter färgning blir håret mjukt och glänsande.

L'Oreal Creme Gloss (L'Oreal)

Produkten är placerad av tillverkaren som en färgvård, som inte bara ger en vacker färg med naturlig glans, men också ett hälsosamt utseende av hår. Formeln utan ammoniak ger ett bestående resultat, vilket hålls upp till 30 gånger användningen av schampo. Lämplig för vilken typ av hår som helst och på grund av förekomsten av bee royal gelé ger dem näring och ger en vacker hälsosam glans. Kompositionen målar också över grått hår. Paletten är ganska bred och består av naturliga, naturliga nyanser, vilket gör att du kan få det mest bekväma resultatet. Kraftig konsistens av kompositionen under användning av färgen fördelas lätt av hårets vikt och flödes inte.

Matrix Socolor Beauty (Matrix) för grått hår

Professionellt färgämne tack vare författarens teknik kan du få en tydlig och likformig nyans på håret, som anpassar sig till det naturliga: självjusterande pigmenten interagerar med det naturliga i hårstrukturen.

Det är möjligt att måla med hjälp av alla typer av hår med ett innehåll av grått hår upp till 50 procent. På paletten med ett stort antal nyanser kan du välja det lämpligaste alternativet från rika mörka till stilfulla ljustoner. Jojobaolja ingår i vårdkomplexet, vilket har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, vilket understryker dess naturliga glans.

MATRIX Färgsynkronisering för blondiner

Cream utan ammoniak är lämplig för korrigering av hårfärg, som tidigare målades och för bildandet av en ny nyans för håret, vilket inte har klargjorts. Du kan använda färg för att återställa färgen på tidigare använda resistenta färgämnen, men med en säkrare metod. Kompositionen innefattar ceramider för att ta hand om hårets struktur, som kan fylla de porösa ytorna, jämföra ytan och därmed främja likformig färgning och efterföljande slående glans.

Garnier färg Shine (Garnier)

Tillverkaren lovar att den här ammoniakfria kompositionen inte bara ger håret den önskade färgen utan också skadar den, vilket ger en naturlig och hälsosam glans. Ingredienserna innehåller naturliga ingredienser: Tranbärsekstrakt och arganolja, som har en omtänksam och regenererande effekt. Verktyget är lämpligt för att måla partiellt grått hår, samtidigt som de mjukgör de ändrade håren. Paletten är representerad av nästan två dussin vackra nyanser som mest effektivt kan betona en kvinnas naturliga skönhet.

Syoss Oleo Intense (Cieces) resistenta

En innovativ konceptprodukt från Ciez är en färg med en bestående effekt, vars effekt är baserad på införlivandet i en speciell oljeaktivator. Färgens sammansättning använder naturliga rena oljor som förbättrar färgens effekt, ger en djupare penetrering av färgpartiklarna i hårets struktur och tillåter även att uppnå mjukhet och glans. Färgen är homogen och mättad, och färgfärgsprocessen ger inga besvär, det har en krämig konsistens och det finns ingen obehaglig ammoniaksmak. Denna produkt är också lämplig för färgning av grått hår.

Förteckning över bra ammoniakfria färger

Förutom de ovan beskrivna bläcken finns också många inte mindre kvalitativa kompositioner utan ammoniak, vilket medger att uppnå utmärkta resultat av färgning. Det är också värt att uppmärksamma:

 • Kapus botemedel med ginseng extrakt och risproteiner;
 • professionell färg från goldwell;
 • krämfärg från Faberlik;
 • Schwarzkopf Igor för intensiv färgning ton-on-tone, etc.

Instruktioner för färgning av hår hemma

Hårfärger kan användas hemma, och det spelar ingen roll om en professionell komposition från Matrix eller en vanlig från Vella köps - båda kan användas, det viktigaste är att veta hur man gör det. Korrekt val av färger och genomförande av färgningsprocessen i sig kommer att uppnå det bästa resultatet även utan stor erfarenhet.

Hur man gör hårmålning

Färgprocessen i sig och dess egenskaper beskrivs i instruktionerna, vilka är fästa vid varje rör av färg från något företag. Villkoren kan variera även bland liknande tillverkare, till exempel krävs vissa formuleringar på torrt hår och vissa på vått hår. Därför är det absolut nödvändigt att läsa instruktionerna, även om du redan har målade huvudet mer än en gång.

Förfarandet i sig innefattar flera steg:

 1. hår förbereda efter behov
 2. då är det nödvändigt att blanda färgkompositionen med ett oxidationsmedel (de kan vara i samma förpackning, som till exempel i Londa-produkter eller säljs separat, som i den professionella Estelle-serien);
 3. en fet kräm appliceras på huden längs hårlinjen för att skydda den mot färgning;
 4. hårmassan är uppdelad i sektioner och applikationen startas med en speciell borste - först med hjälp av de skapade partitionerna från pannan till baksidan av huvudet;
 5. sedan fördelas kompositionen över hela längden av håret, och detta bör göras noggrant så att färgämnet läggs jämnt;
 6. Efter applicering är produkten åldrad på huvudet (tiden anges i anvisningarna), varefter den tvättas av;
  håret måste dessutom behandlas med balsam.

Så tvättar du snabbt av oönskade färger

Ammoniakfria färger är mindre resistenta i jämförelse med klassiska färgkompositioner, därför tvättas de av något snabbare. Om den resulterande nyansen inte passade omedelbart, och det finns ingen önskan att gå med honom i ungefär en månad, kan du använda sådana medel:

 • speciella kemiska tvättar;
 • folkrättsmedel (vegetabiliska oljor, öl, kefir, vatten surgjord med citron eller vinäger, etc.).

Hur ofta kan du färga ditt hår

Med tanke på kompositionens relativa osamhet och dess fördelaktiga egenskaper för hårets tillstånd är det inte förvånande att det kan användas mycket oftare än konventionella föreningar med ammoniak. Experter rekommenderar att återanvändning av färger när skuggan börjar förlora sin intensitet för att upprätthålla ett oemotståndligt utseende eller det finns en önskan om att ändra den i en eller annan riktning.

Kan gravida färga deras hår ammoniakfri färg?

Vid färgning av hår med normal färg är det inte föreningar som kommer på huden, men farliga ammoniakångor som frigörs under proceduren är skadliga. Således är det möjligt att använda produkten utan ammoniak under graviditeten, men det rekommenderade förfarandet är fortfarande omöjligt att namnge. Innan du fattar ett sådant beslut bör du rådgöra med din läkare. Det är också nödvändigt att undvika färgning under första trimestern när fostret är mest utsatt för yttre påverkan.

recensioner

Tanya: Jag var färgad på salongen med Matrix hår, först var jag helt nöjd med resultatet. Men för mig, redan för snabbt, tvättas färgen ut och blir på något sätt oförståelig, ingen klarhet och mättnad i den bevaras.

Irina: Jag hade en italiensk färg utan ammoniak, tyvärr, jag kommer inte ihåg namnet nu, och det var bara bra. På något sätt gav de mig några packar och jag målade bara länge till henne. Nu försöker jag hitta en ersättare, och hittills passar bara Estels mig i mina kvaliteter.

Marina: Jag vill säga att resistent Ciez är bara ett mirakel! Jag vet inte hur och var de uppfann det, men det utför alla sina uppgifter till det maximala - färgen är vacker, jämn och väldigt resistent. Och samtidigt som du inte applicerar någon vild lukt!

Vilken typ av hårfärg utan ammoniak är bättre - en recension av tillverkare och recensioner

Det är ingen hemlighet att vi kvinnor är mycket föränderliga människor. Idag vill vi vara en platina blondin, och i morgon drömmer vi om att bli en lockig brunhårig kvinna. Kämpa med säsongsbetonad depression eller med dåligt humör också med hjälp av färgning. Bara ett fåtal bestäms av en kardinal förändring av bilden, men det är ganska möjligt att byta skugga. För att inte lägga till stress på håret själv och inte förlita sig på skönhet eller säkerhet, måste du noga välja hårfärg.

Vad är icke-ammoniak hårfärg

Sammansättningen av hårda färgämnen innehåller ammoniak. Det är denna komponent som hjälper färgämnet att penetrera så djupt som möjligt i hårstrukturen och behålla

stanna i det under en lång tid. Måla för

Ammoniakfritt hår (Ammoniakfritt anges ofta på förpackningar), snarare toning eller tonning, eftersom pigmentet omsluter håret utan att förstöra de elastiska komponenterna.
Det ger hår extra glans, ger elasticitet och hårvolym.

Och frågan uppstår omedelbart: om bezammiachnaya hårfärg är bäst, varför går inte alla salonger till sådana? Sparande färger ger inte en kardinaländring av bilden, vilket möjliggör en skiftbyte till 1-2 toner. De är mindre beständiga, men dyrare, dåligt färgade grå hår. Allt i dessa färger är ofta begränsat palett av färger.

Innan du väljer, ska du ta reda på själv vilken typ av hårfärg utan ammoniak är bäst för dig, hushåll eller professionell.

Hur man väljer rätt färg

Varje tillverkare av en rad icke-ammoniakfärger presenterar sin egen formel, med vilken färgen av detta märke håller färgpigmentet på håret.

Det är nödvändigt att välja:

 • Enligt plånboken. Valet är väldigt brett.
 • Känns som. Professionell ger mer förutsägbara resultat.
 • Som hår. Hår har sin egen struktur och egen färghistoria.
 • Med rörvolym. Med långt hår är det bättre att ta med en marginal.

Översikt över tillverkare av de mest populära varumärkena

Hårfärg Fitokolor (Fito Färg)

Volym: 100 ml.
Åtgärdstid: 30-40 minuter.
Palett: 15 nyanser.
Naturliga oljor och extrakt av växter är en del.

Vad tillverkaren lovar: Högkvalitativ mild färgning med effekten av laminering.

Recensioner av ammoniakfri hårfärg Fitocolor

Valentina, 45

Det har länge avgått sitt gråa hår, men jag försöker hålla blonda med målarfärger. Paint Fitokolor försökte för några år sedan och använda det hela tiden. Vad glädjer - absolut ingen irritation i hårbotten, men med andra färger hände det ganska ofta.

Irina, 27 år gammal

Jag köpte Fitokolor i affären, uppriktigt sagt, ledde till priset. När huset började blanda komponenter blev jag förvånad: blandningen var helt flytande. Hon satte något på håret och var rädd att hon skulle börja dränera. Förgäves orolig. Passade den tilldelade tiden, och resultatet (soligt blont) var glatt.

Svetlana, 32 år gammal

Tidigt grått hår gör mig inte glad, jag försöker göra min skugga ljusare. Nyligen experimenterar med färg Fitokolor. I allmänhet tyckte jag om resultatet, färgen visade sig vara ganska förväntad, men de grå rötterna ser förrädiskt ut.

Ammoniakfri hårfärg Estel (Estel Sense De Luxe)

Volym: 60 ml.
Åtgärdstid: 25 minuter.
Palett: 140 nyanser.
Måla med avokadoolja och olivolja. Det finns en linje för mjuk färg över grå.

Vad tillverkaren lovar: Ljus färg fortsätter under lång tid (upp till 25 spolar). Färg är ekonomisk att använda.

Estelle Paint Recensioner

Ilona, ​​35 år gammal

Efter flera års ljusning med dyra professionella färger bestämde jag mig för att byta till en mer prisvärd. Långt samråd med säljaren, paletten är verkligen imponerande. Det första som varnade när den applicerades - färgen var mörkare än de föregående. Resultatet - jag är inte en blond blondin (som jag ville ha och som anges på förpackningen), men en lätt kastanj. Efter några veckor tvättades färgen ojämnt. Vid detta experiment slutade.

Tatyana, 22 år gammal

Estelle har använt färg i ungefär ett år och har aldrig ångrat det. När den appliceras känns det ganska stark lukt, vilket är överraskande, eftersom färgen är ammoniakfri. Men håret ser bra ut även efter färgning två gånger i månaden.

Oksana. 33 år

Vid applicering av färg träffade några droppar huden, märkte inte omedelbart, då det visade sig vara problematiskt att tvätta av.

Ammoniakfritt hårfärg L'Oreal (L'Oreal Casting Creme Gloss)

Volym: 48 ml.
Åtgärdstid: 20 minuter.
Palett: 28 nyanser.
Det finns en speciell linje för att behålla blondinen.

Vad tillverkaren lovar: En innovativ formel torkar inte hårbotten. Lämplig för regrown rötter och hår som skadas av lock.

Recensioner av ammoniakfri hårfärg L'Oreal

Natalia, 26 år gammal

Efter sommarsemestern bestämde jag mig för att vila mitt hår. Jag köpte ett viktigt paket av L'Oreal (det är uppenbart att kunderna förstår vad de betalar pengar för) och målade sig själv. Vad säger du? Hon jobbar. Även om det är dyrt, men effekten är det som sägs på ansiktet.

Irina 35 år gammal

En gång i tiden arbetade jag för distributören av varumärket L'Oreal. Jag kommer ihåg hur tränarna kom, introducerade dem till nyheten. Och sedan dess har jag varit så genomsyrd med respekt för dessa produkter, att jag alltid använder dem, och deras färg utan ammoniak är bortom konkurrensen för mig.

Galina, 28 år gammal

Håret bortskämd av osystematiskt färgning och strykjärn bestämde sig för att ta hand om minst en gång. Men att gå till jobbet, och därför behöver du fortfarande ta hand om dig själv. Jag bestämde mig för att kompromissa - att hålla en mjuk färg. Spread paint, det finns faktiskt praktiskt taget ingen lukt. Den oljiga konsistensen appliceras och tvättas mycket lätt. Kanske kommer du att ge råd om hur man kombinerar färgning med hårterapi?

Matrix Color Sync Professional Bezammiachnaya Färg för hår

Volym: 90 ml, men oxidationsmedel måste köpas separat.
Åtgärdstid: 20 minuter.
Palett: 50 nyanser.
Färgen innehåller keramik för hårvård och vegetabiliska oljor.

Vad tillverkaren lovar: Vid färgning ger färgen hårglans, ger högkvalitativt toning av grått hår och effekten av "glasering" på håret. Med tanke på att hela linjen av varumärket är professionell är ammoniakfri hårfärg i sig väldigt mild.

Recensioner på paletten av icke-ammoniak hårfärg Matrix

Tanya, 27 år gammal

Under åren av färgning försökte jag många färger och jag kan kalla mig en avancerad expert på färgning. Och idag är min favorit nummer ett märket Matrix. Färgen är väldigt mild, ger inte den ökända övergången från rötterna till färgat hår.

Svetlana, 32 år gammal

Min mästare färgist, som också var en nära vän av mig, sa att hon kunde måla sig och rådde om färgmatrisen. Lyckligtvis är min hårs struktur sådan att varje färgämne ger ett resultat som anges på förpackningen. Jag har använt det för ett år nu, det finns inga klagomål, särskilt välfärgade rötter är tilltalande. För en ljus blond är ett betydande plus.

Olga, 25 år gammal

Matrix har en lika rik palett av ammoniak och ammoniakfria färger. Mycket bekväm med mitt problem rötter. Jag målar rötterna med vanlig färg och jag applicerar icke-ammoniak över hela längden på håret. Ekonomiskt och håret förstör inte.

Hårfärger utan ammoniak. Namn och paletter av professionella färgtoner och färgämnen

Varje tredje kvinna ändrar bilden med hårfärg. Den vanliga färgen med ammoniak orsakar irreparabel hårskada, så tillverkarna har introducerat på marknaden färgämnen utan ammoniak, vilket har en sparsam effekt. För att välja en produkt som är lämplig för en viss typ av hår, är det värt att analysera hela marknaden av ammoniakfria färgämnen.

Skillnaden mellan ammoniak och ammoniakfri färg

I ammoniakhårfärgen läggs färgpigmentet på den blekta naturfärgen. Detta beror på det faktum att kompositionens huvudkomponenter är väteperoxid och ammoniak, vilket eliminerar den ursprungliga hårfärgen.

Ammoniak öppnar vågar, och väteperoxid avlägsnar naturliga pigment djupt i håret. Med tiden tvättas det konstgjorda färgämnet bort, och hålrummen dyker upp i håren, på grund av vilka de blir tunna och spröda.

Färg utan ammoniak fungerar bara på ytan, utan att dyka in i hårets struktur.

Vid färgning läggs färgpigmentet helt enkelt på den ursprungliga färgen och täcker varje hår med en tunn film. Med tillkomsten av ny teknik har färgprodusenterna minskat storleken på molekylerna för produkternas kemiska sammansättning och hittade en ny komponent som är mjukare än ammoniak avslöjar hårflingor.

Fördelar med icke-ammoniakfärg

Fördelar med färger utan ammoniak:

 1. Gentle färgning. Vågorna är inte så tydligt beskrivna på grund av bristen på ammoniak, är hårets yttre hud nästan inte skadad. Egen färg missfärgas inte på grund av det minskade antalet väteperoxidmolekyler, och färgpigmentet faller inte in i det djupa lagret.
 2. Hår restaurering. Tillverkare av ammoniakfria färgämnen reducerade inte bara mängden skadliga molekyler utan även tillsatta användbara organiska föreningar till kompositionen. Tack vare de tillsatta vitaminerna och extrakten från hirs, björk, valnötskal eller druvfrö, blir håret tjockare och starkare. De är fuktade och blir mer resistenta mot UV-strålar. Arbet av talgkörtlar i hårbotten normaliseras, hårfolliklar matas.
 3. Förbättra den naturliga tonen. Du kan välja färg som matchar din naturliga nyans. Efter färgning kommer krullarna att bli glänsande och silkeslen och färgen blir rikare.
 4. Obegränsad färgkorrigering. Uppnå önskad färg, repaint håret igen, kommer inte att vara ett problem. Efter en gångsfärgning kommer färgen att tvättas efter 1,5-2 månader, och du kan experimentera med en touch igen.
 5. Allergivänliga. Lämplig för tjejer med känslig hårbotten. Färgen utan ammoniak brinner inte och bakar inte under färgningen, och vitaminkomplexen som ingår i kompositionen bryr sig dessutom om problemskinn.

Utan behovet av färgning rekommenderar frisörerna inte att använda färg utan att använda speciella produkter avsedda för hårvård.

Nackdelar färg utan ammoniak

nackdelar:

 1. Dåliga gråa hår. Färg utan ammoniak penetrerar inte djupt in i håret, det är inte möjligt att måla en klart uttryckt grå hårbrunn. Colorists rekommenderar användning av ammoniakfria färgämnen vid den första graden av gråtning.
 2. Snabbt tvättas av Den största nackdelen med icke-ammoniakfärg är en instabil effekt. Med varje huvudtvätt tvättas skuggan gradvis av och färgen bleknar före den 6-veckorsperiod som tillverkaren anger.

Den största nackdelen med icke-ammoniak hårfärg är den instabila effekten.

 • Dålig ljusare. Mörka trådar kan tändas endast med 2-3 toner (förutom professionella verktyg som lyser med 8 toner).
 • Kräver arbetet hos en professionell. För bästa resultat borde du använda mästarens hand, eftersom färgen kan vara ojämnt fördelad på håret.
 • Price. Färger utan ammoniak är 2-3 gånger dyrare än ammoniakprodukter. I det här fallet måste du betala inte bara för produkten, men också för tjänster av en mästerkolorist.
 • Typer av hårfärger utan ammoniak

  Måla utan ammoniak för hår är uppdelad i flera kategorier:

  • Professional. Användningen av sådana ammoniakfria färgämnen förutsätter kunskap i färgämnets subtiliteter, eftersom huvudfärgaren självständigt väljer proportionerna av toner. Professionella produkter utan ammoniak är lämpliga för att markera, färglägga, måla gråhår.
  • Gentle. Syftet med denna produkt är återhämtning. Det används vid färgning av skört, känsligt eller skadat hår. Ljusfärgen innehåller nästan inget oxidationsmedel och "uppdaterar" färgbrunnen. Används ofta för att tona tipsen eller för att lätta individuella strängar.
  • Toning. Färgerna i paletten i sådana färger ligger nära naturliga toner. Den väsentliga skillnaden är frånvaron av "återvunna rötter" -effekten, när gränsen mellan ens egen och den nya färgen inte blir så skarp som med andra medel.
  • Nyans. Det förändrar inte den ursprungliga färgen radikalt, uppdaterar och mättar den ursprungliga färgen.

  Namn och egenskaper hos professionella ammoniakfria färger

  Hårfärger utan ammoniak från professionell linje:

  • Kapous "Non Ammonia". Producerar effekten av lamineringshår. Maximal fuktgivande lås, på grund av hyaluronsyra införd i kompositionen. Återställer och skyddar trådarna från yttre påverkan. Färgens struktur är krämig, appliceras bekvämt och tvättas lätt.
  • Wella Color Charm Permanent hårfärg. Färglinjen är relativt liten. Färgen används huvudsakligen för färgning av blont hår. Mättade strängar med användbara ämnen och praktiskt taget skadar inte strukturen.
  • Londa Professional. Perfekt fyller lock med färg, håller länge. Bra färg över grå hår. Bra bryr sig om håret på grund av dess fett och vitaminer.
  • Chi ionisk permanent glans. Huvudsakligen används av mästare för att förtydliga eller belysa. Färgen är praktiskt taget ofarlig, återställer trådarna bra. Färgpigment baseras på naturliga ingredienser. Kompositionen innefattar också vitaminkomplex och silkeproteiner.
  • Matrix. Efter att ha använt håret länge förlorar inte mättnaden, hårets struktur blir mjuk och silkeslen. Paletten innehåller högsta färger, vilket gör att konsumenten kan skapa en unik nyans.
  • Estel Sense De Luxe. Detta varumärke finns i nästan alla skönhetssalonger. Toner blandas enkelt, strängarna målas jämnt och effektivt. Tack vare de organiska ämnena i kompositionen är håret fuktigt och regenererat.

  Paletten av mjukt hårfärger utan ammoniak

  Tjejer som vill använda den mildaste färgen kan prova dessa märken:

  • Garnier Color Naturals. Färgets sammansättning innefattar naturligt sheasmör, avokado och oliver. Färgbrunn återställer strängar och fuktar hårbotten. Paletten innehåller 37 nyanser, främst blonda och lätta blonda grupper, och kastanj gamma och svarta och lila färger införs också i den.
  • Garnier Olia. I rankningen av de mest populära färgämnena utan ammoniak tar en ganska hög plats. Kompositionen innehåller mer än 60% av naturliga oljor, som ökar strängarna och mättar dem med den nödvändiga fukten. Tillverkaren introducerade i setet ett stort rör av balsam, vilket borde räcka för flera applikationer.
  • Londa Color Naturals. Denna färg tar hänsyn till den unika karaktären hos varje naturlig nyans, därför införs extrakt från kamomill, ekbark och granatäpple till det för varje sortiment av nyanser. Strukturen införde ljusreflekterande partiklar, vilket skapade en liten strålning av strängarna.
  • Faberlic. Mjuk färg utan ammoniak av detta märke har den nödvändiga mängden naturliga färger i paletten. Komponenterna som utgör produkten, säkerställa krillarnas motståndskraft mot yttre skador och mätta dem med det nödvändiga vitaminkomplexet.

  Tinting och tint bezammiachnye färger: funktioner, populära märken

  Tillverkare av ammoniakfria färger har tagit hand om de kvinnor som bara vill betona den naturliga färgen och har skapat färgtoner och tint bezammiachnyefärger för hår. De är inte lika hållbara, de tvättas 3-8 gånger, men de är säkra och lätta att använda hemma.

  Dessa verktyg kan målas under graviditet eller under amning.

  Populära varumärken av färgfärger:

  • L'Oreal Professionnel Diarichesse. Färgfärgen av naturliga nyanser. Färger försiktigt varje hår. Den tvättas gradvis av och lämnar ingen plötslig övergång på gräset av regrown hair.
  • Wella Color Touch. Det har egenskapen av intensiv toning. Det har ett stort utbud av färger. Ger hårmättnad och glans.
  • Tintingmousse Schwarzkopf Professional Igora Expert Mousse. Väl lämpad för att vitalisera färgen eller nyans rötterna mellan användning av vanlig färg. Praktiskt applicerad och ekonomisk.

  Populärt färgämne: L'Oreal, Faberlic, Estelle, Matrix, Cies och andra

  Vid val av färgämne är det värt att överväga och jämföra egenskaper hos icke-ammoniakfärger av olika märken.

  24 bästa paletten av hårfärger (foto)

  Hårfärg kan du ändra bilden och skapa en individuell bild. Den rätta färgen kan betona ansiktets värdighet. Det är ibland mycket svårt att välja rätt hårfärg, men en palett av professionella hårfärger kommer alltid till räddning.

  innehåll:

  Hembakade hårfärgspalettar

  Professionella hårfärgspalettar

  Hemanvändande hårfärgspalettar

  I dag presenterar den kosmetiska marknaden ett stort antal varumärken som erbjuder färger för färgning hemma.

  Huvudskillnaden mellan hushålls- och professionella färger är att deras sammansättning är universell. Vanligtvis innehåller de en stor mängd ammoniak och väteperoxid. Tack vare dessa aktiva ingredienser är pigmentet perfekt fixerat inne i håret vilket ger en stabil färgning. Tyvärr kan tillverkare av färger inte ta hänsyn till många faktorer, inklusive hårförhållanden hos slutkonsumenter. Det är därför, ibland kan tjejer inte uppnå önskat resultat - den resulterande färgen kan variera avsevärt från färgen på färgen som presenteras i fotopaketet eller paletten.

  Alla ammoniakfärger avsedda för hemmabruk, arbeta på en enda princip. De skiljer sig endast i antalet ytterligare komponenter. De ger varaktiga resultat - färgen visar sig vara rik och djup.

  Mjukare fläckar ger ammoniakfria färger. Om du tittar på färgerna på hårfärgerna ser du att de är alla närmare den naturliga nyansen.

  Hårfärg Garnier Color naturals (Garnier)

  Färg Garnier Color naturals har en unik komposition, berikad med avokadoolja, olivolja, karit och polymerer, vilket perfekt slätar hårstrukturen och ger dem en unik mjukhet.

  Förutom den användbara kompositionen gläds åt en mångsidig palett av färger. Nyanser är indelade i 9 samlingar, vilket gör det mycket enkelt att välja lämplig färg. Från den föreslagna paletten kan du välja olika nyanser av blond, kastanj, "svart nyanser", "röda nyanser", etc.  Nästa Artikel
  Är det värt henna hår?